Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Χωρίς Ριέρα στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός

Χωρίς τον Άλμπερτ Ριέρα θα ταξιδέψει αύριο το πρωί ο Ολυμπιακός για το Ισραήλ, ενόψει του επαναληπτικού (5/8) με την Μακάμπι Τελ Αβιβ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

O τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Έβαλντ Λίνεν έκρινε ότι ο Ισπανός άσος δεν είναι ακόμη στα επιθυμητά αγωνιστικά επίπεδα και έτσι αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Εν αντιθέσει με τον Ριέρα, ο Ντουντού θα βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού. Ο Βραζιλιάνος μέσος θα ενσωματωθεί απευθείας στην αποστολή στο Ισραήλ,.

Αναλυτικά οι 21 «εκλεκτοί» του Λίνεν: Νικοπολίδης, Μέγερι, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Ντουντού (θα ενσωματωθεί στην αποστολή στο Τελ Αβίβ), Ιμπαγάσα, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει αύριο το πρωί στις 10:30 για το Τελ Αβίβ.

Στα της σημερινής προπόνησης ο Κέβιν Μιραλάς ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, όπως και ο Βαλεριάνος, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Οι παίκτες που δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον επαναληπτικό με την Μακάμπι, θα προπονηθούν αύριο στις 08:30 το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, ενώ για την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η προπόνηση της Πέμπτης.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161780&cid=10

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Κηφισίας από την Τρίτη

Εικόνα ΕλλάδαAπό την Τρίτη 3 Αυγούστου έως και το Σάββατο 7 καθώς και από τη Δευτέρα 23 Αυγούστου έως και το Σάββατο 28 Αυγούστου και κατά τις νυκτερινές ώρες (21.30-06.00) θα εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης ασφαλτικού τάπητα και κατασκευή νέου αντιολισθηρού ασφαλτικού τάπητα στα παρακάτω τμήματα της Λεωφόρου Κηφισίας: * Στη λεωφορειολωρίδα της ανόδου της Λ.Κηφισίας από το ύψος της οδού Αιτωλίας έως το ύψος της οδού Πεζοπούλου * Στη λεωφορειολωρίδα της καθόδου της Λ.Κηφισίας από το ύψος της οδού Μπιζανίου έως το ύψος της οδού Φθιώτιδος * Στην άνοδο της Λ.Κηφισίας από το ύψος της οδού Συν/ρχου Δαβάκη έως το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Κατεχάκη σε όλο το πλάτος της. Οι εργασίες θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα * Στην κάθοδο της Λ.Κηφισίας, στο υπόγειο τμήμα του ανισόπεδου κόμβου Κατεχάκη και σε όλο το πλάτος της.

http://news.in.gr/shortnews/?aid=1231054225
Ξέφωτα στη ζούγκλα

Τερατώδης θύελλα ισοπέδωσε μισό δισεκατομμύριο δέντρα στον Αμαζόνιο


Μέλος της ερευνητικής ομάδας συλλέγει παρατηρήσεις από το έδαφος προκειμένου να συγκριθούν με δορυφορικά δεδομένα
Μέλος της ερευνητικής ομάδας συλλέγει παρατηρήσεις από το έδαφος προκειμένου να συγκριθούν με δορυφορικά δεδομένα (Φωτογραφία:  Jeffrey Chambers )

Ουάσινγκτον
Οι ισχυρές θύελλες παίζουν σημαντικό ρόλο στη δυναμική του υγρού τροπικού δάσους του Αμαζονίου, αποκαλύπτει νέα αμερικανική μελέτη: Μία και μόνη θύελλα που εκδηλώθηκε το 2005 ισοπέδωσε έως και 600 εκατομμύρια δέντρα, εκτιμούν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την ευαίσθητη ζούγκλα του Αμαζονίου γνωρίζουν ότι το 2005 ήταν μια ιδιαίτερα κακή χρονιά. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009 στο περιοδικό Science απέδιδε τους αυξημένους θανάτους δέντρων στην έντονη ξηρασία που είχε καταγραφεί εκείνη το χρονιά.

Όμως πολλές περιοχές στις οποίες χάθηκαν δέντρα δεν είχαν πληγεί από την ανομβρία, αντιτείνουν τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου Τουλέιν στη Νέα Ορλεάνη.

Ο μαζικός θάνατος των δέντρων, δείχνει η νέα μελέτη, προκλήθηκε από την τερατώδη θύελλα, με μήκος 1.000 χιλιόμετρα και πλάτος 200, η οποία σάρωσε τη λεκάνη του Αμαζονίου το διήμερο 16-18 Ιανουαρίου 2005, κινούμενη από τα νοτιοδυτικά στα βορειοανατολικά.

Η τέλεια καταιγίδα, στην πραγματικότητα μια σειρά από επιμέρους θύελλες, έφερε κατακόρυφους ανέμους 145 χιλιομέτρων ανά ώρα και σκότωσε ανθρώπους στις περιοχές Μανάους, Μανακαπάρου και Σανταρέμ της Βραζιλίας.

Η ερευνητική ομάδα του Δρ Τζέφρι Τσέιμπερς εξέτασε την περιοχή του Μανάους και συνέκρινε δορυφορικά δεδομένα με παρατηρήσεις πεδίου από το έδαφος. Στις δορυφορικές εικόνες, τα δέντρα που νεκρώθηκαν από άλλα αίτια ξεχωρίζουν από αυτά που ισοπεδώθηκαν από τον άνεμο επειδή συνήθως παραμένουν όρθια.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι μόνο στην περιοχή του Μανάους ισοπεδόθηκαν 300 έως 500 χιλιάδες δέντρα. Από τον αριθμό αυτό, και με την προϋπόθεση ότι οι συνέπειες της θύελλας ήταν περίπου ίδιες σε όλο τον Αμαζόνιο, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι τα δέντρα που ισοπεδόθηκαν σε όλη την περιοχή ήταν από 441 έως 663 εκατομμύρια.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 23% της μέσης ετήσιας συσσώρευσης άνθρακα από το δάσος του Αμαζονίου.

Δεδομένου ότι ορισμένα μοντέλα του παγκόσμιο κλίματος προβλέπουν αύξηση των βίαιων καταιγίδων στην περιοχή του Αμαζονίου, η ισοπέδωση των δέντρων απειλεί να επιτείνει την παγκόσμια θέρμανση.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Geophysical Research Letters, ένα έντυπο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Εταιρείας.
Newsroom ΔΟΛ

http://reviews.in.gr/agro/environment/article/?aid=1231052024


Άγριο μακελειό στις ΗΠΑ - Απολυμένος σκότωσε οκτώ άτομα και αυτοκτόνησε


Άφωνη άφησε την αμερικανική κοινή γνώμη η είδηση πως απολυμένος υπάλληλος άνοιξε πυρ κατά συναδέλφων του, σκοτώνοντας 8 άτομα πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στο... Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο δράστης οδηγήθηκε στο αποτρόπαιο έγκλημα γιατί του ζητήθηκε να παραιτηθεί, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εργαζόταν ως οδηγός σε μια εταιρία διανομής μπύρας. Την Τρίτη, του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του μετά από πειθαρχικό παράπτωμα αλλά αρνήθηκε.

Η συνέχεια αιματηρή. Άνοιξε πυρ κατά πάντων, οδηγώντας στο θάνατο οκτώ άτομα και τραυματίζοντας άλλα δυο. «Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα του μακελειού, στο κτίριο βρίσκονταν 50-70 άτομα. 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_9651.html
Με στήριξη και όχι χρίσμα

Την πρώτη δόση υποψήφιων δημάρχων ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ



(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε την Τρίτη το ΠΑΣΟΚ. Απουσιάζουν τα ονόματα των υποψηφίων στους μεγάλους δήμους. Σε πέντε δήμους θα διενεργηθούν προκριματικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιπποκράτους, η πρόταση αξιολόγησης αφορά στους μισούς καλλικρατικούς δήμους και θα υποβληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης.

Όλες οι υποψηφιότητες τις οποίες θα στηρίξει, χωρίς να δώσει χρίσματα το ΠΑΣΟΚ, θα επικυρωθούν με την ανακοίνωσή τους στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει κατά πάσα πιθανότητα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι

Αβδήρων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Βασίλης Τσολακίδης
Αγίας Βαρβάρας Αττικής: Γιώργος Καπλάνης
Αγίας Παρασκευής Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος
Αγίων Αναργύρων – Καματερού Αττικής: Νίκος Σαράντης
Αγρινίου: Παύλος Μοσχολιός
Αίγινας: Σάκης Σακιώτης
Άκτιου: Γιώργος Αποστολάκης
Αλίαρτου: Αλέξανδρος Βίτσης
Αλίμου: Θάνος Ορφανός
Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Κυριακή Τεκτονίδου
Αμυνταίου: Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
Αμφιλοχίας: Απόστολος Κοιμήσης
Αστυπάλαιας: Πανορμίτης Κονταράτος
Βέροιας: Χαρούλα Ουσουτζόγλου
Δεσκάτης: Κώστας Μυλωνάς
Έδεσσας: Γιάννης Σόντρας
Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ιωάννης Κωνσταντάτος
Ζήρου Ηπείρου: Κώστας Βογιατζής
Ζωγράφου Αττικής: Κώστας Καλλίρης
Ηλιούπολης: Βασίλης Βαλασόπουλος
Ηρακλείου Κρήτης: Γιάννης Κουράκης
Θάσου: Σταύρος Αραπάκης
Ιλίου: Νίκος Ζενέτος
Καβάλας: Κωνσταντίνος Σιμιτσής
Καλλιθέας: Κώστας Ασκούνης
Καρδίτσας: Δομήνικος Βερίλλης
Κάσου: Δημήτρης Ερωτόκριτος
Κομοτηνής: Γιώργος Πετρίδης
Κορδελιού - Ευόσμου: Απόστολος Καφαρίδης
Κορινθίων: Αλέξανδρος Πνευματικός
Λαγκάδα: Δημήτρης Ράβναλης
Λευκάδος: Κώστας Αραβανής
Λυκόβρυσης -  Πεύκης: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
Μαραθώνος: Νίκος Ιωνάς
Μεγαρέων: Δημήτρης Στρατιώτης
Μουζακίου: Αλέξανδρος Βασιλείου
Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου: Ευάγγελος Τετριμίδας
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Νίκος Μαράκης
Νάουσας: Αναστάσιος Καραμπάτζος
Νέας Ιωνίας: Γιάννης Χαραλάμπους
Νέστου: Ευάγγελος Τζοπανόπουλος
Νισύρου: Νίκος Καρακωνσταντίνου
Ξάνθης: Χρήστος Πούλιος
Ξηρομέρου: Γιάννης Λύτρας
Ορχομενού: Κώστας Ξηρογιάννης
Παγγαίου: Βασίλειος Ξουλόγης
Παλλήνης: Αθανάσιος Ζούτσος
Περάματος: Ιωάννης Γλύκας
Πετρούπολης: Στέφανος Βλάχος
Πηνειού: Γιώργος Παναγούλιας
Πύλης Θεσσαλίας: Απόστολος Παντέρας
Ρεθύμνης: Γιώργος Μαρινάκης
Σαλαμίνας: Σπύρος Σοφράς
Σαμοθράκης: Γιώργος Χανός
Σαρωνικού: Χριστίνα Χριστοφάκη
Σάμου: Στέλιος Θάνος
Σιθωνίας: Άγγελος Πράτσας
Σκύρου: Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης
Σύρου – Ερμούπολης: Ιωάννης Δεκαβάλλας
Τανάγρας: Ευάγγελος Γεωργίου
Τήλου: Αναστάσιος Αλιφέρης
Τοπείρου: Στυλιανός Χατζηευαγγέλου
Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος: Σταύρος Κοντός
Φιλιατων Ηπείρου: Μηνάς Παππάς
Φούρνων Κορσέων: Ιωάννης Μαρούσης
Χαϊδαρίου: Δημήτρης Τσατσαμπάς
Χάλκης: Κιτράκης Χρυσοβέργης
Χανίων: Μανώλης Σκουλάκης
Χίου: Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Ωραιοκάστρου: Χριστίνα Αλίρη
Προκριματικές εκλογές θα γίνουν σε πέντε δήμους: Ζακύνθου, Λοκρών, Ορεστιάδας, Σουλίου, Φαρκαδόνας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Lindsay κοντά στη μαμά της

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010, 17:34
Η Lindsay Lohan, η οποία μόλις χθες αποφυλακίστηκε μετά από 13 μόνο ημέρες- αντί για 90- που παρέμεινε στη φυλακή, χάρηκε πάρα πολύ που πήγε σπίτι της και είδε τη μητέρα της.

Η Lindsay δεν θα μπορέσει, όμως, να χαρεί για πολύ τη μητρική φροντίδα, μια και είναι αναγκασμένη να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης.

Η μητέρα της, Dina Lohan, είπε: «Επιτέλους κατάφερα να αγκαλιάσω την κόρη μου, μετά από δύο ολόκληρες εβδομάδες που της μιλούσα στο τηλέφωνο».

http://www.zougla.gr/

Το απορριμματοφόρο του έκοψε το κεφάλι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010, 15:32
Με φρικτό τρόπο έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ ένας 47χρονος υπάλληλος που εργαζόταν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χανίων. Ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει ένα αντικείμενο, που είχε φρακάρει στον χώρο όπου συνθλίβονται τα απορρίμματα, η βαριά πίσω πόρτα του οχήματος κατέβηκε και επί της ουσίας του έκοψε το κεφάλι. Άγνωστο παραμένει το πώς η πόρτα ενεργοποιήθηκε. Έντρομοι οι δύο συνάδελφοί του, που δεν κατάφεραν να τον σώσουν καθώς όλα έγιναν ακαριαία, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω τραυματικού σοκ.


http://www.zougla.gr/


Νέα στοιχεία για το θάνατό της Μέριλιν Μονρόε


Στις 5 Αυγούστου του 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της μετά από ένα Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια. Ήταν μόλις 36 χρόνων.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες της επόμενης μέρας, στο ένα χέρι κρατούσε το τηλέφωνο και στο άλλο ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια.

Πολλοί γείτονες, όπως δήλωσαν στις καταθέσεις τους, είχαν δει περίεργες κινήσεις. Ένα ασθενοφόρο ήταν για αρκετή ώρα σταθμευμένο έξω από το σπίτι της μία μέρα πριν από το θάνατό της, και ένα ελικόπτερο πετούσε συνεχώς πάνω από την περιοχή. Επίσης, είχαν ακουστεί φωνές και γυαλιά να σπάνε.



Επίσης, αρκετοί μάρτυρες δήλωσαν πως είχαν ακούσει μία γυναίκα –της οποίας η ταυτότητα είναι ακόμα άγνωστη- να φωνάζει: «Δολοφόνοι! Είστε ευχαριστημένοι τώρα που είναι νεκρή;».



Το μυστήριο γύρω από το θάνατο της πιο εκρηκτικής ξανθιάς γυναίκας του Χόλιγουντ παραμένει ακόμα και μετά από 48 χρόνια. Σε συνέντευξη που έδωσε στην «Daily Mail», ο Μπάντι Γκρέκο -πιανίστας που περιόδευε μαζί με το περιβόητο «Ρατ Πακ» και παρών σε αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ζωής της Μέριλιν- έφερε στο φως πολλά νέα στοιχεία και μίλησε για το ποιες θα ήταν οι επόμενες κινήσεις της διάσημης ηθοποιού.



Όπως λέει ο ίδιος, εκείνο τον καιρό η Μέριλιν ήταν σε τραγική κατάσταση, αφού τα προβλήματα δουλειάς αλλά και διάφορα θέματα με τους έρωτες της ζωής της, Φρανκ Σινάτρα και αδέλφια Κένεντι, την είχαν ρίξει περισσότερο στα ναρκωτικά. Πολλοί έλεγαν πως έδειχνε να μην έχει επαφή καν με το περιβάλλον. Έδειχνε ευάλωτη.



Η σχέση της και με τον Μπόμπι και με τον Ρόμπερτ Κένεντι δείχνει να έπαιξε το δικό της ρόλο στην ιστορία. Το περιβάλλον της αναφέρει ότι είχε απειλήσει την οικογένεια Κένεντι πως αν δεν έρθει σε επαφή μαζί της ο Μπόμπι, θα έδινε συνέντευξη Τύπου και θα έλεγε όλη την αλήθεια. Κάτι τέτοιο δεν το ήθελε καθόλου η οικογένεια του προέδρου της χώρας. Όπως φαίνεται, η Μεριλιν είχε πληγωθεί πολύ και ήθελε εκδίκηση.



Εκείνο το Σαββατοκύριακο στο πάρτι που είχε γίνει ήταν όλη η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ. Η Μέριλιν, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ντιν Μάρτιν. «Ήταν μία αξέχαστη στιγμή» όπως αναφέρει ο Γκρέκο.



«Ξαφνικά όλα σταμάτησαν και η Μέριλιν στεκόταν στην πόρτα. Ήταν φανερό ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Ο Φρανκ είχε αρχίσει να εκνευρίζεται με αυτή την ιστορία, αφού οι εθισμοί της την είχαν κάνει να φέρεται περίεργα. Πήγε προς το μέρος της και αυτή τον έδιωξε φωνάζοντας: «Τι στο διάολο κοιτάτε όλοι;». Ο Φρανκ κατάλαβε πως έπρεπε να δράσει», λέει ο Γκρέκο, «αφού η Μέριλιν μπορούσε να ξεστομίσει πολλά μυστικά που δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν. Έτσι είπε στο σωματοφύλακά του να την απομακρύνει».



Ο Γκρέκο συνεχίζει λέγοντας πως πήγε να τη βρει στον κήπο που καθόταν δίπλα από την πισίνα. Ήταν η τελευταία φορά που την είδε. Ο ίδιος υποστηρίζει πως εκείνο το Σαββατοκύριακο ο Φρανκ είχε καλέσει τη Μέριλιν «μόνο και μόνο για να την πιέσει να μην ξαναμιλήσει για τις σχέσεις της με τους Κένεντι. Ίσως τελικά να ήρθαν σε αντιπαράθεση και απλά να την άφησε στην μοίρα της αβοήθητη».

Πηγή: yupi 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_1864.html

Πρόσκρουση του Flying Cat 5 στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου


Στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου προσέκρουσε, καταπλέοντας από Σκιάθο, το Flying Cat 5, ύστερα από επαφή που είχε,... εισερχόμενο στο λιμάνι, με το "Εξπρές Σκιάθος" που απέπλεε για Αλόννησο.

Οπως ανακοίνωσαν οι Λιμενικές Αρχές, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ρύπανση.

Το "Εξπρές Σκιάθος" συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του, ενώ στο Flying Cat 5 απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/flying-cat-5.html

ΚΑΜΙΝΙ Η ΧΩΡΑ


Για την Παρασκευή η μετεωρολογική προβλέπει περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας


http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_4978.html

O στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ισραηλινού αξιωματικού


O στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ισραηλινού αξιωματικού στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα με τον στρατό του Λιβάνου στα σύνορα των δύο χωρών, αναφέροντας ότι... πρόκειται για τ ον Ντοβ Χαράρι, διοικητή τάγματος με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ο θάνατος του 45χρονου αξιωματικού έγινε γνωστός από τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου, αλλά ο ισραηλινός στρατός καθυστέρησε την επίσημη ανακοίνωση μέχρι να ειδοποιηθεί η οικογένεια του θύματος.

"Ένας αξιωματικός του στρατού βρήκε τον θάνατο σήμερα από τα πυρά των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου" αναφέρει ανακοίνωση του στρατού

Σύμφωνα με τον στρατό, ένας ακόμη ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε στις συγκρούσεις.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/o_2912.html

Τα πρώτα νεογέννητα χελωνάκια στη 


Ζάκυνθο 


ξεκίνησαν το ταξίδι τους




Με χαρά υποδεχτήκαμε και φέτος τον ερχομό των πρώτων νεοσσών της χρονιάς στην παραλία του Καλαμακίου Ζακύνθου.
Το βράδυ της 21 Ιουλίου  τέσσερα χελωνάκια ξεκίνησαν το επικίνδυνο ταξίδι της ζωής τους, αφήνοντας τα ίχνη τους στην άμμο, γεγονός που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για την ερευνητική ομάδα τουΑρχελών και του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Ζ.
Την επόμενη μέρα ακολούθησε η δεύτερη εκκόλαψη φωλιάς στην παραλία του Καλαμακίου.
Η εκκόλαψη και των υπόλοιπων φετινών φωλιών θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβρη.
Κάθε χρόνο χιλιάδες χελωνάκια ξεκινούν το ταξίδι προς την θάλασσα, από αυτά όμως μόνο ένα στα χίλια υπολογίζεται ότι θα καταφέρει να επιβιώσει και να επιστρέψει ως ενήλικη χελώνα στον τόπο γέννησής της μετά από 25 με 30 χρόνια για να συνεχιστεί ο κύκλος ζωής της.
Όταν τα χελωνάκια βγαίνουν από τη φωλιά τους, είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν φώτα στο πίσω μέρος της παραλίας, γιατί τα αποπροσανατολίζουν, δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη θάλασσα και πεθαίνουν από εξάντληση και αφυδάτωση.
Επίσης, η ανθρώπινη παρουσία στην παραλία κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τα χελωνάκια, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ποδοπατηθούν κατά λάθος.
Η θαλάσσια χελώνα συνυπήρχε κάποτε με τους δεινόσαυρους και ζούσε σε θάλασσες και ωκεανούς πολύ πριν ο άνθρωπος εμφανιστεί στη γη.
Σήμερα δυστυχώς η ύπαρξη της απειλείται σοβαρά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, λόγω της υποβάθμισης των παραλίων ωοτοκίας αλλά και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες χελώνες στη θάλασσα που συνήθως σχετίζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες (όπως η πρόσκρουση με ταχύπλοα σκάφη, η εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία, η ρύπανση κ.α.).
Η Caretta caretta χρειάζεται την βοήθεια όλων μας για να συνεχίσει να μπορεί να γεννάει επιτυχώς στις παραλίες ωοτοκίας της, αλλά και να κολυμπάει χωρίς κίνδυνο μέσα στη θάλασσα.
Ο πιο σημαντικός καταγεγραμμένος βιότοπος αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Μεσόγειο είναι ο κόλπος του Λαγανά, ο οποίος φιλοξενεί περίπου το 26% των φωλιών στη Μεσόγειο.
Το 1999 η περιοχή αυτή χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και από τότε την προστασία και διαχείριση του έχει αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Ζ..
Για την προστασία αυτής της τόσο σημαντικής περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ζακύνθου συνεργάζεται με Τοπικούς Φορείς και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρχελών, WWF – Ελλάς και Mom.
Newslink
Πηγή: Αρχελών
http://www.econews.gr/

Υποθαλάσσιος ποταμός 350 φορές μεγαλύτερος 

από τον Τάμεση



Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα υποθαλάσσιο ποταμό στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, όπου ο όγκος νερού που μεταφέρει είναι 350φορές μεγαλύτερος από τον Τάμεση,σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph».
Σε ορισμένα σημεία, ο ποταμός φτάνει σε βάθος μέχρι 35 μέτρα, έχει κοίτη, ρεύματα, παραπόταμους, καταρράκτες και ρέουν περίπου 22,000 κυβικά μέτρα νερού μέσα σε αυτόν κάθε δευτερόλεπτο, 10 φορές περισσότερο σε σχέση με το Ρήνο.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αν ο ποταμός βρισκόταν στην επιφάνεια, τότε θα ήταν ο 6ος μεγαλύτερος στον πλανήτη, από όγκο νερού.
Η εν λόγω ανακάλυψη έγινε από τους βρετανούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leeds.
Αρχικά, οι ερευνητές ήθελαν να μελετήσουν το βυθό της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη Τουρκία. Έτσι χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό υποβρύχιο, έφτασαν στην εν λόγω ανακάλυψη.
Ο υποθαλάσσιος ποταμός μεταφέρει πολύ αλμυρό νερό και ιζήματα, έχει κοίτη και παραπόταμους.
«Το νερό του ποταμού είναι πιο αλμυρό και πιο πυκνό από το υπόλοιπο νερό γύρω του», δήλωσε ο Dr. Dan Parsons, από το Πανεπιστήμιο του Leeds.
Το ποτάμι χύνεται στην άβυσσο της Μαύρης Θάλασσας.
Οι επιστήμονες εδώ και καιρό υποπτεύονταν ότι είναι δυνατό να σχηματιστούν ποτάμια στους βυθούς , αφού είχαν ανακαλύψει υποθαλάσσια κανάλια σε ωκεανούς.
Μέχρι στιγμής όμως οι επιστήμονες δεν είχαν εντοπίσει ποτέ, να διασχίζει κάποιο ρεύμα νερού ένα τέτοιο κανάλι.
Τα μεγαλύτερα κανάλια έχουν βρεθεί στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, όπου χύνεται ο Αμαζόνιος και στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Πηγή: econews
http://www.i-live.gr/

Καραμπόλα επτά Ι.Χ. κοντά στα Μουδανιά


Σύγκρουση επτά αυτοκινήτων συνέβη κοντά στα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής πριν περίπου μία ώρα. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός... ...και οι συνέπειες του ατυχήματος περιορίστηκαν σε υλικές ζημίες των οχημάτων.


Υπ. Μεταφορών-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ.



Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, υπέγραψε απόφαση για τη δημοπράτηση του έργου "Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Σύνδεσης Παραγλαύκιων Αρτηριών με το νέο Λιμάνι Πατρών και κατασκευή Τεχνικού Εκβολής Χειμάρρου Διακονιάρη, προϋπολογισμού 48.000.000 ευρώ. Η διαδικασία δημοπράτησης θα γίνει... σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 6 του Ν.3669/2008.

Επίσης, υπέγραψε την απόφαση για τη δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου "Ολοκλήρωση υφιστάμενου συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων υψηλών περιοχών Μοσχάτου - Καλλιθέας - Ν.Σμύρνης στην οδό Ελευθερίας", προϋπολογισμού 22.500.000 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_7965.html

Αύγουστος χωρίς μελτέμια-Έρχεται 10ήμερο με ζέστη και υγρασία-Τυχεροί όσοι έχουν άδεια



 Κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας μας ετοιμάζει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες.





- Η άπνοια ανεβάζει το δείκτη δυσφορίας 




Παρά τις βροχές σε κάποια σημεία της χώρας, οι άνεμοι δεν θα βοηθήσουν ώστε να δροσίσει αφού δεν θα ξεπεράσουν πουθενά τα τέσσερα μποφόρ.

Ο καιρός του Αυγούστου δεν θα θυμίζει... Ελλάδα, αφού τα “κλασικά” μελτέμια φέτος θα λείψουν. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 38 βαθμούς με την υγρασία γύρω στο 70% (!) ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα τέσσερα μποφόρ.

Ανάλογος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη όπου παρά τη συννεφιά το μεσημέρι η άπνοια θα βοηθήσει τον υδράργυρο να μείνει ψηλά, πάνω από τους 35 με 36 βαθμούς.

Ακόμη και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου αναμένονται ακόμη και καταιγίδες στα ορεινά το θερμόμετρο και εκεί θα φτάσει ως τους 38 βαθμούς.

Η άπνοια δεν θα βοηθήσει ούτε όσους βρίσκονται στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο. Παρά τη συννεφιά ο υδράργυρος θα μείνει στους 38 βαθμούς. Μόνο τη νύχτα θα ανασάνουν οι κάτοικοι καθώς το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από τους 23.

Καμίνι θα θυμίζει η Θεσσαλία κυρίως λόγω υγρασίας με το θερμόμετρο στους 38, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Στο Αιγαίο και την Κρήτη παρά τα πέντε μποφόρ η θερμοκρασία ακόμη και τη νύχτα δεν πρόκειται να πέσει κάτω απ' τους 25, ενώ το μεσημέρι θα φτάσει σε κάποιες περιοχές τους 38 βαθμούς.

Για το επόμενο τριήμερο ο καιρός παραμένει ίδιος. Οι άνεμοι ακόμη και στα νησιά δεν θα ξεπεράσουν τα πέντε μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δύσκολα θα κατέβει κάτω από τους 35 ακόμη και την Πέμπτη που αναμένονται κάποιες βροχές στα βόρεια.

Μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας οι αδειούχοι του Αυγούστου είναι οι μόνοι τυχεροί αφού θα βρίσκονται μακρυά από τα αστικά κέντρα που θα ... ψήνονται σε θερμοκρασίες σταθερά πάνω από τους 34-35 βαθμούς.

Αν και στα ορεινά Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης θα συνεχίσουν κατά διαστήματα να πέφτουν κάποιες βροχές οι άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τα 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο και το Ιόνιο τα 4 με 5 δεν θα βοηθήσουν να δροσίσει κάπως.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=36661&catid=3

Γήπεδο αφιερωμένο στην Κατερίνα Θάνου

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το όνομα της ολυμπιονίκης Κατερίνας Θάνου, ιδιαίτερα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 να έχει συζητηθεί πολύ και όχι πάντα θετικά ωστόσο στον τόπο καταγωγής της, την τιμούν ιδιαίτερα και την έχουν ως ηρωίδα. Το βράδυ του Σαββάτου εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό στάδιο Θεσπρωτικού Πρεβέζης παρουσία της ολυμπιονίκης Κατερίνας Θάνου, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς αφού το στάδιο πήρε το όνομα της.
gossip-tv
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_2450.html
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ε.ο. Κορίνθου-Τριπόλεως
Προσωρινές κυκλοφορικές ρυθμίσεις, λόγω ολοκλήρωσης εργασιών κατασκευής των προσβάσεων στη σήραγγα της Στέρνας για την ομαλή κυκλοφορία και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ισχύουν από σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου, οπότε και θα γίνεται εναλλάξ αποκλεισμός της αριστερής και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.
Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το 135ο έως το 136ο χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) και από το 136ο έως το 137ο χλμ. του νέου αυτοκινητόδρομου.
Καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τη λωρίδα στην οποία δεν εκτελούνται εργασίες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προειδοποίηση για βόμβα στο Super Ferry 2
 Κινητοποίηση για βόμβα στο Super Ferry 2, στο λιμάνι της Ραφήνας.
Τηλεφώνημα αγνώστου στο Λιμεναρχείο της Άνδρου για τοποθέτηση βόμβας στο Super Ferry 2, προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών του λιμενικού στη Ραφήνα.
Οι έλεγχοι, που αφορούσαν το πλοίο (εσωτερικό, ύφαλα, αποθηκευτικοί χώροι) ολοκληρώθηκαν και τώρα ελέγχονται οι χειραποσκευές.
Το Super Ferry 2, με 1.231 επιβάτες, είχε προγραμματισμένο απόποπλου για τις 8.05 για Ανδρο - Τήνο - Μύκονο. Η αναχώρηση του πλοίου θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκλεισαν τα εργοτάξια στον Ε65, αγωνία για την Ιόνια.


Το μεγαλύτερο πλήγμα στον τομέα των μεγάλων έργων και των οδικών αξόνων αποτελεί η απόφαση της Ισπανικής εταιρίας Ferovial, που είχε την ευθύνη κατασκευής του άξονα Ε65 από την Καρδίτσα μέχρι την Παναγιά να κλείσει μέσα σε ένα 24ωρο όλα τα εργοτάξια και να απολύσει πάνω από 500 εργαζόμενους που δούλευαν στην κατασκευή του έργου.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αδυναμία του ελληνικού δημοσίου να καλύψει την δική του συμμετοχή στο έργο, όπως προέβλεπε η σχετική σύμβαση.


Από Εpirus post

Περισσότερα:http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/08/65.html

''Παγώνουν'' τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Παγώνουν" από 1ης Αυγούστου τα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς ανεστάλη, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων από την ημερομηνία αυτή. Οριακές αυξήσεις θα ισχύσουν για το διάστημα από 16 έως 31 Ιουλίου, δηλαδή , για τους λογαριασμούς που είχαν ήδη εκδοθεί πριν αποφασισθεί η αναστολή της ρήτρας .


Με τη ρήτρα καυσίμων, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από την αρχή του έτους, μετακυλίονται στα τιμολόγια του ηλεκτρικού οι αυξομειώσεις στις διεθνείς τιμές των καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο υπολογισμός της ρήτρας γίνεται ανά τρίμηνο και η αναστολή που αποφασίστηκε τώρα αφορά τους δύο τελευταίους μήνες του τρίτου τριμήνου, δηλαδή τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Η αναστολή, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ, έγινε γιατί "κρίθηκε αναγκαία η λήψη κοινωνικών μέτρων προστασίας των καταναλωτών έναντι του αυξημένου κόστους διαβίωσης, μέρος του οποίου αποτελεί και το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο εφαρμογής του μέτρου υπήρξε σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση υψηλών τιμών προμήθειας φυσικού αερίου, κυρίως λόγω των μεταβολών στην ισοτιμία του Ευρώ δολαρίου, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί σημαντική αύξηση των αντίστοιχων χρεώσεων".

Για τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που εκδόθηκαν από 20-7-2010 και για την κατανάλωση που αντιστοιχεί στην περίοδο από 16-7-2010 ισχύουν αυξήσεις που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, είναι 0,00166€/KWh στην Υψηλή Τάση, 0,00171€/KWh στη Μέση Τάση και 0,00180 €/KWh στη Χαμηλή Τάση. Τα ποσά αυτά "μεταφράζονται" ως εξής:


-Για ένα τυπικό οικιακό καταναλωτή με κατανάλωση 1200KWh ανά τετράμηνο, σε 1,70%.
-Για ένα αγροτικό καταναλωτή με παροχή Χαμηλής Τάσης, σε 3,89%.
-Για ένα αγροτικό καταναλωτή με παροχή Μέσης Τάσης, σε 4,29%.
-Για ένα βιομηχανικό καταναλωτή με παροχή Χαμηλής Τάσης, σε 1,48%.
-Για ένα βιομηχανικό καταναλωτή με παροχή Μέσης Τάσης, σε 2,23%.
-Για ένα βιομηχανικό καταναλωτή με παροχή Υψηλής Τάσης, σε 2,58%.
-Για ένα εμπορικό καταναλωτή με παροχή Χαμηλής Τάσης, σε 1,43% και.
-Για ένα εμπορικό καταναλωτή με παροχή Μέσης Τάσης, σε 1,79%.

Από 1ης Αυγούστου, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν αρμοδίως και από τη ΔΕΗ, οι αυξήσεις αυτές καταργούνται και επανέρχονται σε ισχύ τα τιμολόγια που ίσχυαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.



Η απόφαση αναστολής του μηχανισμού διαχείρισης μεταβολών διεθνών τιμών καυσίμων, ισχύει μέχρι τη διαπίστωση μεταβολής των δεδομένων που ελήφθησαν υπόψη στη σχετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Σημειώνεται ότι σε εφαρμογή των δεσμεύσεων του μνημονίου αναμένεται το Σεπτέμβριο αναδιάρθρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού με αυξήσεις σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων και μειώσεις σε χρήσεις όπως η εμπορική.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_2557.html

Έκαναν τις ληστείες την ίδια ημέρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010, 10:41
Τέσσερις ληστείες σε internet café στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέσα σε μία ημέρα οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 32 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Και οι τέσσερις ληστείες πραγματοποιήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου του 2009.

Ο 32χρονος, όμως, είχε και «παρελθόν», αφού, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχε διαπράξει δέκα κλοπές σε καταστήματα από τις 7 Σεπτεμβρίου 2007 έως τις 18 Ιουλίου 2009.

Πηγή: aggelioforos.gr
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161619&cid=4

Ο Πρωθυπουργός στο χωριό του Καρχιμάκη ...στην Κρήτη..




http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/08/blog-post_1878.html

O νέος ανταγωνιστής του Facebook και του Twitter...

Ακολουθώντας την επιτυχία του Facebook και του Twitter, το Tumblr είναι μία νέα αναπτυσσόμενη υπηρεσία blogging που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών μέσων ενημέρωσης.Ανάμεσα σε αυτά είναι: Newsweek The Atlantic, Rolling Stone, BlackBook Media Corporation, The Paris Review, The Huffington Post, Life magazine και The New York Times ,που έχουν ήδη συνδεθεί στο νέο αυτό μέσο.
Εκτιμάται πως το Tumblr έχει μεγάλη δυναμική, καθώς, ενώ μέσω του Facebook και του Twitter οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Newsweek κυμαίνονται τον...
 μήνα από 200.000 ως 300.000, μέσω του καινούργιου αυτού μέσου ανέρχονται στους 1000 περίπου την ημέρα. 

http://press-gr.blogspot.com/2010/08/o-facebook-twitter.html