Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Η συνεισφορά...

Από τον ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗ
(press-gr)

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/08/blog-post_7445.html

Εύβοια: Τον ξάφρισαν Βουλγάρες τουρίστριες!


Όπως αποδείχθηκε, οι 3 Βουλγάρες δεν πήγαν στην Αιδηψό μόνο για να απολαύσουν τις παραλίες...
Οι Βουλγάρες έφτασαν στα Λουτρά Αιδηψού την περασμένη εβδομάδα και αμέσως έπιασαν δουλειά. Άρχισαν να γυρίζουν στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους συζύγους τους και κατέληξαν στον στόχο. Ένα κοσμηματοπωλείο, που πίστεψαν... ότι μπορούν να το ξαφρίσουν!

Κάπως έτσι μπήκαν μέσα, δήθεν για να αγοράσουν. Την ώρα λοιπόν που οι 2 είχαν πιάσει την κουβέντα στον ιδιοκτήτη, η τρίτη της παρέας, άρπαζε μία προθήκη με ακριβά κοσμήματα. Έφυγαν αλλά την κλοπή την κατάλαβε έγκαιρα ο κοσμηματοπώλης.

Ειδοποίησε την αστυνομία και μετά από έρευνες, οι 5 αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε πλοίο της γραμμής Αιδηψού – Αγίου Κωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρέθηκε η κλεμμένη προθήκη και οι 5 τουρίστες από τη Βουλγαρία οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_9244.html

Άλμα εις ύψος: Όγδοη η Στεργίου


Την όγδοη θέση κατέλαβε η Τόνια Στεργίου στον τελικό του άλματος εις ύψος, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Βαρκελώνης.

Η Ελληνίδα άλτρια μάλιστα έκανε άλμα στα 1.92 μέτρα, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση, που είχε σημειώσει στον προκριματικό.

Η Στεργίου πέρασε με την πρώτη το 1.80, το 1.85 και το 1.89. Στη συνέχεια, υπερέβη με την τρίτη το 1.92, ενώ δεν κατάφερε τρεις φορές να περάσει το 1.95.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161296&cid=10

Τα πέταξαν όλα



Ο καύσωνας που επικρατεί το τελευταίο διήμερο στην Κύπρο ανάγκασε τις κοπέλες να βγουν στην κυριολεξία από τα ρούχα τους. Τι να κάνουν τα κορίτσια, να κάθονται να ζεσταίνονται;
http://filoksenos.blogspot.com/2010/08/blog-post_7590.html

Σε φονικό κατέληξε λογομαχία αλλοδαπού με ιδιοκτήτη μπιραρίας στην Κύπρο


Φόνος διαπράχθηκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα στην οδό Μπουμπουλίνας στο Δάλι. Θύμα είναι 27χρονος Πολωνός, ο οποίος φέρει τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο. Ως ύποπτος συνελήφθη Κύπριος, ηλικίας 63 ετών, ιδιοκτήτης μπιραρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο φέρονται να λογομάχησαν επειδή ο Πολωνός μπήκε στην μπιραρία μαζί με το σκύλο του.

Στη συνέχεια αποχώρησε, αλλά επέστρεψε στην περιοχή γύρω στις 5 το πρωί και σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικων φέρεται να παρεμπόδιζε... με το αυτοκίνητό του τον ιδιοκτήτη της μπιραρίας να φύγει με το δικό του αυτοκίνητο.

Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, υπήρξε συμπλοκή και ο αλλοδαπός έπεσε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο.Ο ιδιοκτήτης της μπιραρίας μετέβη στον αστυνομικό σταθμό Πέρα Χωρίου Νήσου και ανέφερε το συμβάν.

Οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία αποφάνθηκαν ότι το θανατηφόρο χτύπημα προκλήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό. Ωστόσο, ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι χτύπησε τον αλλοδαπό μόνο με τα χέρια και όχι με αιχμηρό αντικείμενο.Το φονικό αντικείμενο δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6137.html

ΕΛΗΞΕ η απεργία των ΦΔΧ !!!

Ξεκινά από αύριο το πρωί ο ανεφοδιασμός της αγοράς, με καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά, μετά την απόφαση αναστολής της απεργίας των ιδιοκτητών ΦΔΧ, που ελήφθη πριν από λίγο, με οριακή πλειοψηφία, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους, που διήρκησε 6 ώρες!
Ταυτόχρονα, από πλευράς της Κυβέρνησης, αίρεται το μέτρο της Πολιτικής Επιστράτευσης, με την προϋπόθεση ότι οι απεργοί δεν θα προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας, ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του Υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο, όμως θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου...

ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΣΑΝ ΑΥΤΟ   (ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  "ΠΑΡΟΝ"

 
ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΔΙΚΑΙΩΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΎΡΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ  ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΡΙΟ ΝΤΕΡΕΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
(ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ)





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ

«Δεν θα είμαι υποψήφια»

Τέλος στα σενάρια ότι θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής βάζει η Σ.Σακοράφα

 
Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα βάζει τέλος στα σενάρια και δηλώνει ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής.

«Δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφια στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές» δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η κα Σακοράφα για τα σενάρια που την ήθελαν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια της Αττικής.

«Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία και η ευρύτερη αριστερά δεν είναι άλλη μια συνεργασία εκλογικού χαρακτήρα. Έχουν άλλωστε πονέσει τέτοιες συνεργασίες από εκλογική αναγκαιότητα, σε κλειστά γραφεία που μετά χάθηκαν, παίρνοντας μαζί τους ελπίδες και προσδοκίες» προσθέτει.

«Αυτό που πιστεύω ότι έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός αλλά και ο αριστερός κόσμος είναι η κοινή δράση, η ανάπτυξη ενός κινήματος που θα δημιουργήσει στέρεες προϋποθέσεις εκλογικών συμμαχιών» συμπληρώνει η Σ.Σακοράφα.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231054086#ixzz0vLX0BS7K

Οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν ραντάρ στη Ν.Ευρώπη για να προστατέψουν την περιοχή από χτύπημα ιρανικών πυραύλων

Res Cogitans | Κυριακή 1 Αυγούστου 2010
Η κυβέρνηση του Ομπάμα βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το να ενεργοποιήσει την αντιπυραυλική ασπίδα στη νότια Ευρώπη, ώστε να βελτιωθεί η άμυνα της περιφέρειας ενόψει της απειλής πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν. Δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία ή τη Βουλγαρία για την εγκατάσταση ενός σημαντικού σταθμού ραντάρ στην περιοχή. Η εγκατάσταση ενός ισχυρού ραντάρ αποτελεί την πρώτη φάση της αμυντικής ασπίδας που θα ενεργοποιηθεί το 2011. Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ακυρώσει συμφωνία του προκατόχου του Μπους με την Τσεχία για εγκατάσταση ραντάρ και την Πολωνία για ενεργοποίηση 10 συστημάτων αναχαίτισης πυραύλων ως το 2013. Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε προκαλέσει την οργή της Ρωσίας, η οποία έκανε λόγο για απειλή στο κατώφλι της, παρά το ότι στις ΗΠΑ επέμεναν ότι στόχος ήταν να αποτραπεί επίθεση με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από το Ιράν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στην παρούσα φάση, ο στρατός των ΗΠΑ συνεργάζεται με το Ισραήλ και άλλες χώρες στον Περσικό Κόλπο για την ενίσχυση και αναβάθμιση της αντιπυραυλικής τους άμυνας. Οι ΗΠΑ εγκατέστησαν ένα ραντάρ στο Ισραήλ το 2008 και συζητούν την εγκατάσταση άλλου ενός σε αραβική χώρα στην περιοχή του Κόλπου. Τα ραντάρ αυτά προσφέρουν έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση εκτοξεύσεων πυραύλων από το Ιράν, σύμφωνα με την Washington Post.

http://www.newsblog.gr/
Επιστροφή στο... 1960 και σε ανεργία 14,3% το 2011
Της Χριστινας Kοψινη
Στη χρονική περίοδο 2009 - 2015, το 2011 θα είναι το πιο δύσκολο έτος για την απασχόληση. Αυτή τη χρονιά η ανεργία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, αναμένεται να ανέλθει στο 14,3% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Εάν επαληθευθεί αυτή η πρόβλεψη (η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η μη καταγεγραμμένη ανεργία θα προσεγγίσει το 20%) το ποσοστό των ανέργων θα αντιστοιχεί στα επίπεδα του 1960. Με μία ουσιώδη διαφορά. Το 1960 υπήρχε ακόμη η διέξοδος της μετανάστευσης στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Προοπτική η οποία σήμερα είναι πολύ περιορισμένη διότι ανάλογη διέξοδο μπορεί να βρει μόνο το υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Αγοραστική δύναμη
Με την ανεργία να εκτινάσσεται και να προσεγγίζει ταχύτατα εντός του 2010 το 12%, η αξιολόγηση που εμπεριέχεται στην έκθεση του ΙΝΕ των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την πορεία των οικονομικών και κοινωνικών δεικτών μετά την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων αποκτά μιαν άλλη διάσταση. Δείκτες όπως η παραγωγικότητα, η σύγκλιση των μισθών, οι επενδύσεις, η κερδοφορία των επιχειρήσεων επιστρέφουν στα επίπεδα του 2004 και του 2006. Η αγοραστική δύναμη των μισθών επιστρέφει στα επίπεδα του 1984. Σε αυτές τις συνθήκες, ακόμη κι αν η ανάκαμψη του 2013 συνδυαστεί με ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ 0,4%, εξαιρετικά δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει τη δυσμενή εικόνα.
Η πρόβλεψη για υψηλή ανεργία, φθίνουσα πορεία στην προσφορά θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με την εκτίναξη του πληθωρισμού και τη χειροτέρευση των μη δημοσιονομικών μεγεθών δεν προβληματίζουν μόνο τη ΓΣΕΕ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία (θα την παρουσιάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου), αλλά και τους εκπροσώπους της τρόικας με τους οποίους ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ Σ. Ρομπόλης φαίνεται πώς είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση την περασμένη Πέμπτη.
Η συνάντηση δεν έμοιαζε σε τίποτε με αυτήν που είχε προηγηθεί του ασφαλιστικού και των εργασιακών ρυθμίσεων. Χωρίς υπεροψία και σε κλίμα έντονου προβληματισμού, όπως περιγράφουν οι παριστάμενοι, οι ελεγκτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο του στασιμοπληθωρισμού και των προβλημάτων της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Παραδέχθηκαν δε ότι στις μετρήσεις για τον πληθωρισμό δεν έλαβαν υπόψη την επίδραση από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχετε τους στόχους των δημοσιονομικών υποχρεώσεων, αλλά όχι κι αυτούς της ανταγωνιστικότητας και της πραγματικής οικονομίας», φέρεται να είπε ο Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, επιμένοντας ότι τώρα πρέπει να μετατοπιστούν οι πολιτικές σε κατεύθυνση που να ενισχύονται οι συντελεστές της πραγματικής οικονομίας. «Θα συμφωνείτε μαζί μας για τις παρεμβάσεις που ζητήσαμε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο σκέλος της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής», επισήμανε ο εκπρόσωπος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Κλάους Μαζούχ.
Πάντως, το πρώτο ερώτημα που ετέθη από την πλευρά των ελεγκτών αφορούσε την «αίσθηση» των συνδικαλιστών για το κοινωνικό κλίμα που διαμορφώνεται σε συνθήκες υψηλής ανεργίας.
Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Από τον Απρίλιο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010 χάθηκαν 130.000 θέσεις εργασίας. Βάσει των παραδοχών του υπουργείου Εργασίας, η μείωση της απασχόλησης το πρώτο εξάμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος αντιστοιχεί σε 110.000 θέσεις εργασίας. Ανάλογη υποχώρηση κατά 110 έως 130.000 θέσεις εργασίας αναμένεται και για το 2011 και θεωρείται βέβαιο ότι ο δείκτης της απασχόλησης θα κατέλθει στα επίπεδα του 2006.
Προγράμματα
Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν υπό τη μορφή των προγραμμάτων επιδότησης εισφορών ή θέσεων εργασίας, από τον ΟΑΕΔ και από τα κοινοτικά κονδύλια δεν θα μεταβάλουν την κατάσταση. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι η μεγάλη υποτίμηση των μισθών και συντάξεων που αντικατέστησε το όπλο της υποτίμησης του νομίσματος σε συνθήκες δραχμής δεν θα έχει επίδραση στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αφού ήδη η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει υποχωρήσει κατά 20% και των συντάξεων σε ποσοστό πάνω από το 25%. Τα ποσοστά αυτά αναμένεται να αυξηθούν πολύ περισσότερο μέχρι το τέλος τους έτους, καθώς ήδη στα μεγάλα αστικά κέντρα οι δύο στις τρεις νέες θέσεις εργασίας είναι είτε προσωρινής είτε μερικής απασχόλησης, όπως αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

http://www.kathimerini.gr/

ΚΥΡΙΑΚΉ, 01 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2010

Eλληνο-τουρκική συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου επιθυμούν οι ΗΠΑ

Σε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας προχώρησε ο ειδικός απεσταλμένος του State Department για την ενέργεια στην Ευρασία, Richard Morningstar. Σε συνέντευξή του στη Καθημερινή, o Aμερικανός αξιωματούχος προκρίνει εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές ενώ χαρακτηρίζει το Αιγαίο«αμφισβητούμενη περιοχή». Πρόκειται για τις πρώτες επίσημες δηλώσεις αξιωματούχου των ΗΠΑ μετά την απόφαση σύστασης ελληνικού δημόσιου φορέα για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων αλλά και τη δημοσίευση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού από την ΤRAO (Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi) για την πραγματοποίηση τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών (3D seismics) σε θαλάσσια περιοχή 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος της οποίας καλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) Καστελόριζου. 
Εμπειρος διπλωμάτης και βαθύς γνώστης των ζητημάτων της ενέργειας με τα οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες, ο Richard Morningstar έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Clinton, πρέσβης στην Ε.Ε., επικεφαλής της αμερικανικής ενεργειακής διπλωματίας στη Κασπία προωθώντας τον αγωγό Μπακού-Τιφλίδα-Τσειχάν ενώ με τη σημερινή του ιδιότητα εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό Nabucco.

Πώς αποτιμάτε την άσκηση από την Ελλάδα του δικαιώματος, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο, να προχωρήσει σε έρευνες και εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στο Αιγαίο;

Ξέρετε, αυτά τα θέματα των θαλάσσιων συνόρων είναι δύσκολα και όχι μόνο στο Αιγαίο. Είναι δύσκολα στην Κασπία, αλλά και στην Αρκτική, όπου χρειάστηκε να περάσουν 40.....
χρόνια έως ότου η Νορβηγία και η Ρωσία τα διευθετήσουν, κάτι που έκαναν μόλις φέτος. Προφανώς υφίστανται ζητήματα, για τα οποία δεν γνωρίζω λεπτομέρειες ώστε να πω κάτι για τη μία ή την άλλη πλευρά. Αλλά θα ήλπιζα, εάν υπάρχουν φυσικές πηγές ενέργειας στο Αιγαίο ή σε οποιαδήποτε άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, αυτές να βοηθήσουν στην επίλυση των ζητήματος των συνόρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ο πρώτος είναι να υπάρξει, επιτέλους, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα σύνορα. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, υπήρξαν περιπτώσεις όπου χώρες κατέληξαν σε «εμπορικές διευθετήσεις» και άφησαν το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων για το μέλλον. Μπορώ να φανταστώ μια περίπτωση, στο Αιγαίο ή σε κάποια άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, όπου το οικονομικό όφελος είναι και για τις δύο χώρες τόσο μεγάλο που τις συμφέρει να καταλήξουν σε μια επιχειρηματική λύση, ακόμη και εάν δεν συμφωνούν στα συγκεκριμένα σύνορα. Σίγουρα δεν θα ενθάρρυνα μονομερείς κινήσεις από καμία χώρα, αλλά θα ενθάρρυνα να βρεθεί λύση στα όποια ζητήματα υπάρχουν, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι δεν γνωρίζω πλήρως τα ζητήματα του Αιγαίου.

Θα ήθελα να μιλήσουμε για το δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει τη δική της ΑΟΖ, αλλά προηγουμένως να ρωτήσω κατά πόσον θα ενισχυθεί η ελληνική θέση αν οι ΗΠΑ επικυρώσουν το Δίκαιο της Θάλασσας, με δεδομένη την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με όλες τις χώρες της περιοχής.

Σίγουρα δεν θα ήταν κακό. Αλλά, πέρα από το τι θα κάνουν οι ΗΠΑ, που δεν το ξέρω, πολλές χώρες το έχουν επικυρώσει, αλλά παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τις νομικές συνέπειες της ΑΟΖ, όπως για παράδειγμα εάν μια χώρα μπορεί να αποκλείσει από την ΑΟΖ έναν υποθαλάσσιο αγωγό. Δεν είμαι ειδήμων. Σε μερικές περιπτώσεις η οριοθέτηση της ΑΟΖ υπήρξε υποβοηθητική. Επέτρεψε σε χώρες να εξετάσουν και ζητήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αλλά πόσο δεσμευτική είναι και άλλα θέματα νομικής φύσης μένουν να επιλυθούν.

Πάντως, η Ελλάδα θα είχε το δικαίωμα να ανακηρύξει τη δική της ΑΟΖ.

Φυσικά, από τη στιγμή που είναι μέρος της συνθήκης.

Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης;

Είναι ένα έργο που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή που ήμουν στην κυβέρνηση την πρώτη φορά, τη δεκαετία του ’90. Γνωρίζω ότι είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα. Υπάρχουν ερωτηματικά σε ό, τι αφορά τη Βουλγαρία, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Μια αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται πολύ για το έργο. Μένει να φανεί εάν θα υπάρχει αρκετή ζήτηση και για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και για τον Μπακού – Τσεϊχάν. Αυτό πρέπει να αποσαφηνισθεί. Οπως και το τι θα γίνει με τον Βόσπορο, καθώς η Τουρκία εγείρει θέμα μεγάλου αριθμού τάνκερ που περνούν από τα Στενά. Σίγουρα δεν έχουμε αρνητικά αισθήματα για το έργο. Ισως δουλέψει.

Ο ένας αγωγός αποκλείει τον άλλο;

Είναι δύσκολο να το πει κανείς σε αυτήν τη φάση. Εξαρτάται από τη χωρητικότητα του Βοσπόρου, αλλά και την ποσότητα πετρελαίου που θα προκύψει από την Ανατολική Κασπία.

Πόσο σημαντικός είναι για την Ελλάδα ο αγωγός TGI (Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία), και υπάρχει αρκετό αέριο στο Αζερμπαϊτζάν;

Θα δώσει στην Ελλάδα μεγαλύτερη πρόσβαση σε αέριο και θα διαφοροποιήσει τις πηγές τροφοδοσίας της. Οι εταίροι του TGI εργάζονται σκληρά για να τον καταστήσουν ένα πιο ευρωπαϊκό έργο. Η ΔΕΠΑ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρχουν διασυνδέσεις προς άλλες βαλκανικές χώρες, εξέλιξη που θα προσδώσει στον αγωγό στρατηγική σημασία.
Σε ό,τι αφορά την ποσότητα του αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, υπάρχουν ερωτήματα, αλλά το πιθανότερο είναι πως υπάρχει αρκετό για τον TGI, το ερώτημα είναι αν υπάρχει και για τον Ναμπούκο. Γίνονται έρευνες στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ υπάρχουν πιθανότητες για αέριο από Τουρκμενιστάν, Ιράκ, κ.α.

Πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream;
Είναι ένα θέμα που αφορά την Γκάζπρομ και τις αρμόδιες ελληνικές οντότητες. Εχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν είμαστε αντίθετοι με τον South Stream. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως υπάρχουν για όλους τους αγωγούς και αφορούν το κόστος, την τοποθεσία του αερίου, κ.λπ. Υπάρχουν ζητήματα ελέγχου και πολιτικής που προκύπτουν σε κάθε έργο.
Κατανοείτε γιατί η Ελλάδα αισθάνεται ότι τη συμφέρει η συμμετοχή σε έναν τέτοιο αγωγό;
Από μια περιορισμένη προσέγγιση (micro standpoint) μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι στην Ελλάδα νομίζουν ότι συμφέρει. Ας το αφήσω εκεί.
Στη φωτογραφία, ο Richard Morningstar με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Taner Yildiz.

http://www.strategyreport.gr/?p=2746
http://citypress-gr.blogspot.com/

Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπορεί στις δημοτικές εκλογές..



Αν σε κάτι βγάζουμε το καπέλο στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι είναι κόμμα τρομερά ευέλικτο που μπορεί να ξεφεύγει από δύσκολους ατραπούς και να έχει και την σφραγίδα του προοδευτικού από πάνω. Μπράβο.
Λοιπόν, όταν είδαν στο ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να δοθούν χρίσματα τα οποία θα οδηγούσαν σε μεγάλες δυσαρέσκειες και σε πολλαπλές υποψηφιότητες οι οποίες  θα κατακερμάτιζαν την εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ στις τοπικές κοινωνίες, δεν δίστασαν να βάλουν μπροστά ένα άρθρο του καταστατικού, που το είχαν να υπάρχει για τέτοιες ώρες και προχωρούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε προκριματικές εκλογές στις....
τοπικές κοινωνίες, για την ανάδειξη υποψηφίων δημάρχων. Σιγά μην καθόταν να αναλωθεί και να φθαρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ένα παλαιοκομματικό παιχνίδι συμβιβασμών και ισορροπιών, κάνοντας τον τροχονόμο, μεταξύ των διαφόρων υποψηφίων. Σημειώνουμε δε ότι παρόμοιο άρθρο έχουν στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και για προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών.
Εμείς πιστοί στις ιδέες μας για άνοιγμα της δημοκρατίας στο λαό, μεταξύ αυτών και την προκριματική εκλογή βουλευτών και τοπικών αρχόντων, ιδέες που τις είχαμε πρώτοι διατυπώσει από το 1994 (βλ. βιβλίο με τίτλο "Το τέλος των πρωθυπουργών", αριστερά του blog), δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε το ΠΑΣΟΚ που πρώτο, για μια ακόμα φορά οδηγεί τις δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Τις ιδέες μας αυτές, πέρα από το ανωτέρω βιβλίο, τις είχαμε υποβάλει κατ' επανάληψη μέσα από αυτό εδώ το blog κατά το παρελθόν, τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία, όσο και προς το ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν μας άκουσε.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_2615.html#ixzz0vLPm1CYK

Η Τζούλια κάνει shopping therapy


Η Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής να κάνει βόλτες στην Κηφισιά με τον μάνατζερ της. Έκανε shopping therapy! Φορώντας ένα καυτό σορτσάκι μπαινόβγαινε στα μαγαζιά! Μάλιστα αγόρασε ένα κόκκινο μαγιό! Πάντως κάποιοι που αντιλήφθηκαν την παρουσία της δεν έχασαν στιγμή και έβγαλαν το κινητό τους για να την φωτογραφίσουν!

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/shopping-therapy.html


Η Αθηνά Ωνάση πουλάει τον Σκορπίο στον Armani

Μια έκταση αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ στα Συβότα της Λευκάδας πέρασε από τα χέρια της Αθηνάς Ωνάση στην κατοχή του διάσημου σχεδιαστή, Giorgio Armani.«Πρόκειται πραγματικά για ένα κομμάτι γης-φιλέτο, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής. Η τοποθεσία είναι... 

πανέμορφη με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, ενώ η θάλασσα απέχει μόλις λίγα μέτρα. Τη συγκεκριμένη έκταση την είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης λίγα χρόνια μετά την απόκτηση του Σκορπιού», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα «Espresso».
Οι δικηγόροι του Armani ήρθαν σε επαφή με τους δικηγόρους της Αθηνάς και έτσι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την αγοραπωλησία του οικοπέδου.
Ο Ιταλός σχεδιαστής θέλει να δημιουργήσει στον χώρο ένα μικρό ιδιόκτητο χωριό με αυτόνομες βίλες και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Πηγή: Espresso της Κυριακής

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/armani.html
Με φειδώ το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης




Πηγή: Express.gr  01/08/10-07:47
 TIΣ πρώτες υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές της αυτοδιοίκησης θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ, αν και υπάρχει δυστοκία για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες.
Η απόφαση είναι να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο στις 3 Σεπτεμβρίου, γενέθλιο ημέρα για το Κίνημα, προκειμένου να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες των περιφερειαρχών των αλλά και μητροπολιτικών δήμων, που είναι και στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου ιφέρεια της Αθήναςείναι υποψηφιότητα για γερούς λύτες, καθώς πέραν της δηλωμένης θέλησης του νυν νομάρχη Γιάννη Σγουρού και του πρώην υπουργούΚώστα Σκανδαλίδη δεν υπάρχει κάτι άλλο στις έως τώρα επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Αναζητείται δυναμική υποψηφιότητα, που να έχει και πολιτικό βάρος, καθώς πρόκειται για τη μητροπολιτική περιφέρεια.
Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν γίνει κρούσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και στον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη, που όμως δεν είναι ιδιαίτερα «θερμά». Εναλλακτικές λύσεις είναι οι νυν υφυπουργοί υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και Οικονομίας Mάριος Μπόλαρης.
Στην Περιφέρεια Κρήτης φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του νυν υφυπουργού Οικονομίας Στ. Αρναουτάκη, όπως επίσης και στηνΗπειρο του νυν αντιπροέδρου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη.
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «παίζει» το όνομα του νυν νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη, αλλά και του δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη.
Στο Βόρειο Αιγαίο συζητείται η υποψηφιότητα της βουλευτού Ελπίδας Τσουρή αλλά και του Δημήτρη Χαλκιώτη.
Στην Πελοπόννησο πιθανή υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη διχάζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ επί του παρόντος ο Σταύρος Μπένος δεν έχει πει το «ναι». Μια εναλλακτική περίπτωση υποψηφίου που θεωρείται ότι μπορεί να δημιουργήσει δυναμική, είναι αυτή του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.
Για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας ενδιαφέρεται ο κ. Κλέαρχος Γιωργαντάς, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρατευθεί και η νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Στη Δυτική Ελλάδα φέρεται να επιστρατεύεται ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ υπάρχει και το ενδιαφέρον του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου.
Στη Θεσσαλία ενδιαφέρον επιδεικνύει ο νυν νομάρχης Βόλου Απόστολος Παπατόλης, ο νυν περιφερειάρχης Φωτ. Χατζηφωτίου και ίσως ο βουλευτής Εκτωρ Νασιώκας.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επικρατέστερος είναι ο βουλευτήςΠάρις Κουκουλόπουλος, χωρίς να αποκλείεται και ο συνάδελφός τουΑλέκος Αθανασιάδης.
Στη Θράκη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρώην πρόεδρος της ΒουλήςΠαναγιώτης Σγουρίδης, χωρίς να αποκλείεται και η επιστράτευση του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν καταγραφεί πολλές υποψηφιότητες, που θεωρούνται μη δυναμικές και επί του παρόντος γίνονται προσπάθειες να πειστεί η πρώην υφυπουργός Αντζελα Γκερέκου.
Στον Δήμο της Αθήνας επικρατέστερη είναι η υφυπουργός Yγείας Φώφη Γεννηματά, στον Πειραιά ο νυν νομάρχης Γιάννης Μίχας και στην Πάτραο νυν νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος. Ακόμη στα Χανιά έχει «κλειδώσει» ο κ. Μανόλης Σκουλάκης, ενώ στην Πτολεμαΐδα ο κ.Λάζαρος Λωτίδης.
Πάντως μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα εκείνα για τα οποία υπάρχει ομοφωνία.

http://cebil.gr/r.php?id=1189453

Έγραψε... ιστορία η αειθαλής Ότι


Τι κι αν διάγει το 50ο έτος της ηλικίας της; Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ, Μάρλεν Ότι έγραψε… ιστορία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βαρκελώνης, αφού συμμετείχε στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100μ. της Σλοβενίας (σ.σ. χώρα την οποία εκπροσωπεί από το 2002) στους προκριματικούς του αγωνίσματος.

Η αειθαλής σπρίντερ, η οποία έχει μείνει στην ιστορία ως η κορυφαία αθλήτρια , που δεν κέρδισε ποτέ χρυσό ολυμπιακό έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που συμμετείχε στη διοργάνωση.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161121&cid=10


Όταν έχεις σύντροφο το… Ronaldo


Πριν μερικές εβδομάδες κανείς δε τη γνώριζε, μέχρι που έγινε η σύντροφος του «άσου» της Πορτογαλίας, Cristiano Ronaldo.

Ο λόγος για την Irina Shayk, η οποία έχει κλέψει τη καρδιά του ωραίου ποδοσφαιριστή.

Το 24χρονο μοντέλο βρέθηκε τη Τετάρτη... στη πρεμιέρα της ταινίας «Twelve», τη στιγμή που ο Cristiano προπονείται στο Los Angeles.

Όσο για τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις… η ρωσικής καταγωγής Irina φορούσε ένα πράσινο κοντό φόρεμα Herve Leger, συνδυασμένο με ροζ Christian Louboutin γόβες.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/ronaldo_30.html

Ξανά στο κόκκινο η Nicole Kidman


Τον τελευταίο χρόνο η Nicole Kidman πέρασε από το κόκκινο, στο ξανθό και στο καστανό. Η ηθοποιός αποφάσισε να επιστρέψει στο δικό της χρώμα, το πιο φυσικό κόκκινο. Έκανε την εμφάνισή της στο γεύμα των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο... όμορφο ήταν το φυσικό της χρώμα. Η εκδήλωση έγινε για να συγκεντρωθούν χρήματα για υποτροφίες για νέους κινηματογραφιστές και η Nicole Kidman ήταν καλεσμένη του ιδρύματος.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/nicole-kidman.html

Ο Safari αποκτά extensions

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Safari 5 που κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν, ήταν η δυνατότητα για εγκατάστασηεπεκτάσεων που έχουν γράψει τρίτοι developers. Η έκδοση 5.0.1 που μόλις διατέθηκε στο κοινό φέρνει μαζί της και την επίσημη gallery, στην οποία οι
χρήστες μπορούν να βρουν τα extensions που θέλουν να εγκαταστήσουν στον browser.


Η gallery περιλαμβάνει επεκτάσεις που έχουν δημιουργηθεί από το Twitter, το Bing, το eBay, το Amazon και πολλούς άλλους φορείς και ανεξάρτητους developers. Η εγκατάσταση γίνεται με το πάτημα του κουμπιού Install Now. Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι οι επεκτάσεις μοιάζουν αρκετά κι αυτές του Chrome, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο browsers έχουν πολλά κοινά στοιχεία: αμφότεροι βασίζονται στο WebKit και χρησιμοποιούν HTML, JavaScript και CSS για τα add-ons.

Οπωσδήποτε, οι επεκτάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για έναν σύγχρονο browser, είναι όμως γεγονός ότι η Apple άργησε πάρα πολύ να δώσει αυτή τη δυνατότητα σε developers. Ο Firefox έχει εδραιώσει τη θέση του στην αγορά εδώ και καιρό κυρίως λόγω των add-ons, ενώ ο Chrome αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του και όλα δείχνουν ότι θα πιάσει διψήφιο ποσοστό μέχρι το τέλος του 2010. Έτσι, στενεύουν αρκετά τα περιθώρια για τον Safari της Apple.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/safari-extensions.html