Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010


Ένα ατύχημα και πολλές αλλαγές στη 2η μέρα του Ράλι Φινλανδίας


Ένα ατύχημα και πολλές αλλαγές στη 2η μέρα του Ράλι Φινλανδίας

Ανατράπηκε το όχημα της Ford με τον Mikko Hirvonen

Εντυπωσιακή ήταν η 2η μέρα του Ράλι Φινλανδίας, με διαρκείς αλλαγές στην πρωτοπορία, αλλά και ένα τρομακτικό ατύχημα, το οποίο ευτυχώς δεν είχε δυσάρεστες… επιπτώσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην 4η ειδική διαδρομή της 2ης μέρας, με πρωταγωνιστή τον Mikko Hirvonen. Ο Φινλανδός με Ford Focus βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης και οδηγούσε στην αγαπημένη του ειδική διαδρομή σε όλο το πρωτάθλημα, όπως είχε δηλώσει λίγες ημέρες νωρίτερα, στο Ουρία.

Περίπου τρία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό δεν προσγειώθηκε καλά σε ένα άλμα και το όχημά του ανατράπηκε, κάνοντας αρκετές περιστροφές στον αέρα. Ο ίδιος και ο συνοδηγός του διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και οι ιθύνοντες της ομάδας, μάλιστα, δήλωναν στο τέλος της ότι ο Hirvonen θα επιστρέψει στον αγώνα. Την περίσταση εκμεταλλεύθηκε ο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεύτερος της κατάταξης, Petter Solberg, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» του αγώνα. Δεν τα κράτησε για πολύ, όμως, αφού η νίκη του Jari Matti Latvala στην 6η και την 7η ειδική διαδρομή του έδωσε την πρωτοπορία.

Ο Sebastien Loeb, ο οποίος άρχισε πρώτος τις προσπάθειες στις ειδικές διαδρομές και καθαρίζοντας την πίστα έχανε χρόνο, κατάφερε από την έκτη θέση που είχε βρεθεί το πρωί να κατακτήσει δύο διαδρομές και να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση. Ανάμεσα στον παγκόσμιο πρωταθλητή και τον Solberg βρίσκεται ο συμπατριώτης του Loeb, Sebastien Ogier.
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/24459/ena-atuhima-kai-polles-allages-sti-2i-mera-tou-rali-finlandias/

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Το σέξι μαγιό... μόνο για τον Ίκερ




Η Σάρα Καρμπονάρο έκλεψε την παράσταση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και το φιλί που της έδωσε ο Κασίγιας ακόμη συζητιέται στην Ισπανία. Οι δυο τους κάνουν διακοπές στο Λος Άντζελες αλλά οι παπαράτσι τους βρήκαν. Δείτε ΦΩΤΟ.
Η εφημερίδα Sun που έφερε στο φως της δημοσιότητας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, σχολιάζει: "Οι... κινήσεις της και οι βουτιές στην πισίνα θα δυσκόλευαν ακόμα και τον Ικέρ Κασίγιας."



Στο πολυτελές ξενοδοχείο του Λος Άντζελες ο Ισπανός πορτιέρο απολαμβάνει τις τελευταίες ημέρες των διακοπών έχοντας στο πλευρό του την όμορφη δημοσιογράφο.

Συνέλαβαν τους δράστες για το αιματηρό επεισόδιο στο Διαβατό Ημαθίας

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί της Βέροιας. , που συμμετείχαν την περασμένη Τετάρτη στην αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στο Διαβατό Ημαθίας....


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο από τους συλληφθέντες είναι αδέλφια και σε βάρος τους εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και επιπλέον για τον έναν εξ αυτών μια καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι τρεις συλληφθέντες,, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία.

Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή τους, ενώ αναμένεται η παραπομπή τους στον ανακριτή.

Η Αστυνομία αναζητεί τρία ακόμη άτομα, που συμμετείχαν στο επεισόδιο.


Διαβάστε Περισσότερα Στο: http://policenewsgr.blogspot.com/2010/07/blog-post_6219.html#more#ixzz0vCAhccs7

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Στον τελικό του μήκους ο Λούης Τσάτουμας


Μία προσπάθεια χρειάστηκε ο Λούης Τσάτουμας για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Βαρκελώνης.
http://img.protothema.gr/8474EF9D99A623C8B15553C009E5653A.jpg
Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε άλμα στα 8.17μ. (με ευνοϊκό άνεμο 2.3 μ/δ) και ξεπέρασε άνετα το όριο των 8 μέτρων, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=76160



Λόγω του νεαρού της ηλικίας

Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίζεται η 15χρονη στην Κερκίνη!


Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίζεται σήμερα,  η 15χρονη κοπέλα που φέρεται ότι συνέργησε με τη 16χρονη φίλη της για το φόνο του 80χρονου, στην Κερκίνη Σερρών. Σύμφωνα με το συνήγορο της 15χρονης, η ανήλικη αποφυλακίζεται από τη γυναικεία πτέρυγα του Ελαιώνα Θήβας μετά από αίτηση που εστάλη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, λόγω του νεαρού της ηλικίας της. 
http://img.protothema.gr/7CEFAB834287BA13AF054317C16189B8.jpg

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η 15χρονη θα αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=76126

Σύγκρουση τράμ με μοτοσικλετιστή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010, 20:30
Ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις επτά και μισή σήμερα το βράδυ στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σταδίου στη Νέα Σμύρνη.

Πιο συγκεκριμένα μοτοσικλετιστής που κινούνταν επί της Ελ.Βενιζέλου παραβίασε ερυθρό σηματοδότη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το διερχόμενο Τραμ.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός της μοτοσυκλέτας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=160904&cid=4

Η πορεία των φορτηγατζήδων στη Βουλή...

Πορεία στη Βουλή κάνουν οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων μετά την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους ενώ αποφασισμένη για την εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης εμφανίζεται και η κυβέρνηση.

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_8368.html

Αλ. Τσίπρας: Έγκλημα η τσιμεντοποίηση του Ελαφονησίου

Έγκλημα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την
προσπάθεια που κάνουν επιχειρηματικά συμφέροντα -με την ανοχή ή τη συνενοχή της κεντρικής εξουσίας και της περιφέρειας της Κρήτης- να οικοδομήσουν την Ελαφόνησο και να φτιάξουν λατομείο.

Ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι τη λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων του δήμου Ινναχωρίου, όπου είχε συνάντηση με τη δημοτική αρχής τους τοπικούς φορείς, αλλά και κατοίκους της περιοχής.

"Είναι αδιανόητο αλλά είναι αληθινό. Οι πολίτες αντιστέκονται, οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονται, οι δήμοι της περιοχής με ομόφωνες αποφάσεις αντιστέκονται σ' αυτή την προοπτική κι όμως κάποιοι επιμένουν να προχωρούν, να νομοθετούν, και να θέλουν να οικοδομήσουν ανεξέλεγκτα την περιοχή, μετατρέποντας το Ελαφονήσι σε Λαγονήσι", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα αφήσει να υλοποιηθεί αυτό το έγκλημα.


ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6220.html
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ 
ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 
ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ


Μοσχάτο, 30/07/2010
ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Μοσχάτου κ.Ταξιάρχη Παπαντώνη
ΚΟΙΝ: Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Μοσχάτου Τοπικά Μέσα


Αγαπητέ Δήμαρχε,
Έκπληξη, αλλά και θλίψη μου προκάλεσε η από 27.07.2010 επιστολή σας.
Ομολογώ πως μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου περίμενα απο εσάς κ. Δήμαρχε να δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματα μεγίστης σημασίας που ανέκυψαν και που άπτονται σοβαρότατων ζητημάτων, όπως η διαφάνεια, ο θεσμικός ρόλος του δημοτικού συμβουλίου και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Αντί να πράξετε αυτό επιλέξατε να μου απευθύνετε δημοσίως επιστολή, η οποία έχει έναν και μοναδικό στόχο: Να αποπροσανατολίσει από τα φλέγοντα θέματα που αναδείχθηκαν στη συνεδρίαση και να παραπληροφορήσει. Με την επιστολή σας αυτή βγάλατε την «μάσκα» και δείξατε την αγωνία σας για τον επόμενο Δήμαρχο. Γιατί, άραγε, τόσο άγχος; Σας το έχω πει πολλές φορές και μάλλον δεν το καταλάβατε: «Δαχτυλίδια» διαδοχής έδιναν μόνο οι αυτοκράτορες. Για την αποκατάσταση της αλήθειας είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω τα παρακάτω:


Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 19.07.2010 η αναβολή συζήτησης του θέματος της έκπτωσης της αναδόχου εταιρίας «ΚΙΡΟΣ Α.Ε» και η σύγκληση επιτροπής αποτελούμενης από δημοτικούς συμβούλους δεν αποφασίστηκε για το λόγο που αναφέρεται στην επιστολή σας . Αποφασίστηκε, όπως καλώς γνωρίζετε, προκειμένου να εξεταστεί εάν είναι συμφέρουσα για τον Δήμο ή όχι η πρόταση της αναδόχου εταιρείας «ΚΙΡΟΣ ΑΕ» για συμβιβαστική διάλυση της εργολαβίας, την οποία στην συνέχεια απέσυρε.


Κλίμα σκανδαλολογίας δημιουργεί όχι η επιλογή του τρόπου λύσης της εργολαβίας με την πρώτη ανάδοχο «ΚΙΡΟΣ Α.Ε», την οποία εσείς υποδείξατε στον νομικό σύμβουλο του Δήμου να διερευνήσει, αλλά η ανάθεση της εργολαβίας στη δεύτερη ανάδοχο εταιρεία «Μ& Γ Τεχνική Α.Ε» λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες αυτή έλαβε χώρα και οι οποίες έγιναν γνωστές στο δημοτικό συμβούλιο για πρώτη φορά μετά από μήνες κατά τις συνεδρίασεις της 19.7.2010 και 26.7.2010 .


Τα φλέγοντα ερωτήματα που αναδείχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 26.7.2010 και τα οποία αναμένουμε να απαντήσετε είναι :
1) Γιατί όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αγνοούσαν ότι η απόφαση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την 19.5.2009 περί έκπτωσης της αναδόχου εταιρείας «ΚΙΡΟΣ Α.Ε» ακυρώθηκε και έχασε την ισχύ της με την από 26.1.2010 απόφαση του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔ;
2) Γιατί ένα τόσο σημαντικό έγγραφο, όπως η ως άνω απόφαση του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔ, το οποίο εισήλθε στο κομπιούτερ του Δήμου την 26.1.2010 και πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο την 27.1.2010 δεν τέθηκε υπόψη ούτε της Δημαρχιακής Επιτροπής κατά τη συνεδρίαση της 27.1.2010, όπως κατέθεσε ο Πρόεδρός της Ανδρέας Ευθυμίου, ούτε τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου παρά μόνο μήνες μετά ενόψει της συνεδρίασης της 19.7.2010;
3) Γιατί δεν έγινε ποτέ παράδοση – παραλαβή του έργου ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου ανάμεσα στην πρώτη ανάδοχο εταιρεία «ΚΙΡΟΣ Α.Ε » και τον Δήμο Μοσχάτου;
4) Γιατί το Δημοτικό συμβουλιο αγνοούσε ότι την 9.3.2010 ,όταν εσείς υπογράψατε νέα σύμβαση εργολαβίας με την εταιρία «Μ & Γ Τεχνική Α.Ε» ήταν άκυρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκπτωση της πρώτης αναδόχου «ΚΙΡΟΣ Α.Ε» και δεν είχε εκκαθαριστεί η πρώτη εργολαβία με παράδοση - παραλαβή του έργου μεταξύ της πρώτης αναδόχου εταιρείας και του Δήμου Μοσχάτου;

Εκτός από τα παραπάνω ερωτήματα επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την απορία μου για τα ακόλουθα σημεία της επιστολής σας:
α) Για ποια ομοφωνία στο προσυμβούλιο και για ποια ανυπαρξία διαφορετικής άποψης κάνετε λόγο στην επιστολή σας; Ξεχνάτε ότι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι από τους δέκα που ήταν παρόντες (Χατζηαντωνίου, Αβραμίδης, Παπαθεοδώρου, Μπούτσης και εγώ) δήλωσαν πως θεωρούν αναγκαία την παρουσία σας και ότι σε τηλεφωνική σας επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Παπαδόπουλο δε δέχτήκατε αυτό το αίτημα;
β) Δεν ενημερωθήκατε ότι στο προσυμβούλιο διατύπωσα τις επιφυλάξεις μου και εγώ και η δημοτική σύμβουλος Ευγενία Παπαθεοδώρου, η οποία επανέλαβε τις επιφυλάξεις της και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου;
γ) Δεν ενημερωθήκατε ότι ο Αντώνης Μπούτσης, αν και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, υπέβαλε ερωτήματα προς την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να πληροφορηθεί ότι εάν o δήμος δεν είχε παραλάβει το έργο από την πρώτη ανάδοχο με οριστική παραλαβή ποιες θα είναι οι συνέπειες για το δήμο;
δ) Δεν ενημερωθήκατε ότι ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση της δημαρχιακής Επιτροπής την 27.1.2010 δε γνώριζε ότι είχε ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκπτωση και διατύπωνε την απορία του γιατί ουδέποτε ενημερώθηκε;
Κ. Δήμαρχε, ουδέποτε σας διαβεβαίωσα για την πρόθεση ψήφου μου, ούτε θα ήταν δυνατό να έχω προεξαγγείλει τι θα ψηφίσω στο τέλος μίας συνεδρίασης, η οποία αποκάλυψε γεγονότα και καταστάσεις, στα οποία θα ήταν αδύνατο να σας έχω εκ των προτέρων δηλώσει την ανοχή μου και να σας έχω εκχωρήσει εκ των προτέρων το δικαίωμα να εκφράσω την αντίθεσή μου. Σας είναι ήδη γνωστό, ότι εγώ είμαι ενάντια στην λογική σας, ο Δήμαρχος να αποφασίζει και οι δημοτικοί σύμβουλοι να εκτελούν.Αισθάνομαι την ανάγκη να σας υπενθυμίσω ότι το έτος 2003 με προσωπική μου προσπάθεια πιστώθηκαν στο Δήμο Μοσχάτου τα κονδύλια για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου τα οποία αρχικά προορίζονταν από την Περιφέρεια για άλλον Δήμο.

Θέλω επίσης να σας υπενθυμίσω ότι μέχρι σήμερα στήριξα τις επιλογές σας στο θέμα της εργολαβίας του Πολιτιστικού Κέντρου, παρά τις διαφωνίες που σας είχα κατά καιρούς εκφράσει, κατανοώντας το προσωπικό σας «στοίχημα» να εγκαινιάσετε το Πολιτιστικό Κέντρο το Σεπτέμβρη 2010. Μόλις όμως διαπίστωσα ότι το προσωπικό σας «στοίχημα» συγκρούεται με τις προσωπικές μου επιλογές για διαφάνεια , για μη υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου του οποίου προεδρεύω και για προστασία του δημοσίου συμφέροντος ,όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, εξέφρασα την αντίθεσή μου.Κ. Δήμαρχε, άποψή μου είναι ότι ενέργειες παραπληροφόρησης, όπως η από 27.7.2010 επιστολή σας, γιγαντώνουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση και το διαμορφώνουν σε ρεύμα για την αλλαγή.

Με τις ενέργειες σας, από εγγυητής της ενότητας, όπως εσείς δηλώσατε ότι θα είστε, καταλήξατε εγγυητής της διάσπασης της παράταξής μας.Μέχρι να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω καίρια ερωτήματα, εγώ σας απαντώ: Ουδέποτε έδωσα σε οποιονδήποτε λευκή επιταγή να διαχειριστεί ερήμην μου και εν αγνοία μου τα συμφέροντα του λαού του Μοσχάτου, που μέχρι σήμερα υπηρετώ και θα εξακολουθήσω να υπηρετώ.


Θανάσης ΝτερέκαςΠρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου

Επίσημα η Τατιάνα Στεφανίδου στο STAR


Με ανακοίνωση το STAR επισημοποιεί ότι η Τατιάνα Στεφανίδου από την επόμενη σεζόν θα είναι στο δυναμικό του. Συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι :

«Η Τατιάνα Στεφανίδου από τον Σεπτέμβρη θα ενισχύσει το δυναμικό του Star. Η επιτυχημένη δημοσιογράφος θα βάλει την προσωπική της σφραγίδα στα... απογεύματά μας με μια ολόφρεσκη καθημερινή εκπομπή.

Στα δύσκολα χρόνια που περνάει η χώρα μας η εκπομπή έχει στόχους: να αντιμετωπίζει, όπως τόσο καλά γνωρίζει εδώ και χρόνια η Τατιάνα, κοινωνικά θέματα να συζητεί, να προτείνει λύσεις, να δίνει ευκαιρίες, να προσφέρει χρηστικές πληροφορίες.

Αφουγκραζόμενη η Τατιάνα τον προβληματισμό και την αγωνία της εποχής θέλει να μη λείψει το όνειρο, να μην χαθεί η ελπίδα, να πιστέψουμε στη χαμογελαστή πλευρά της ζωής. Να γίνει η καθημερινή μας αισιόδοξη τηλεοπτική συνήθεια.
Μήνυμα και πιστεύω της: «Είμαι εδώ για σας».

http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/star_6440.html

To θεματικό πάρκο της Ferraro είναι θεαματικό!!!!

Ένα σκεπαστό θεματικό πάρκο της Ferrari, μεγέθους 86.000 τετραγωνικών θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στα τέλη Οκτωβρίου. Το πάρκο έχει κατασκευαστεί στο Άμπου Ντάμπι.

Το πάρκο αποτελεί το μεγαλύτερο λόγκο της Ferrari στο κόσμο, η στέγη του έχει τοποθετηθεί σε ύψος που κυμαίνεται από 35-50 μέτρα, το μόνο εμφανές στήριγμα βρίσκεται στο κέντρο του πάρκου και έτσι θα δίνει στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βρίσκονται έξω σε ανοιχτό χώρο.

Ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει και ένα roller coaster το οποίο τρέχει με ταχύτητα 240χλμ που το καθιστά το πιο γρήγορο roller coaster του κόσμου. Επίσης περιλαμβάνει και έναν πύργο G-Force όπου ανεβάζει τους επισκέπτες στο ύψος της οροφής και τους ρίχνει με φόρα ώστε να νοιώσουν την αδρεναλίνη που νοιώθουν και οι οδηγοί κατά τη διάρκεια της κούρσας. Έχουν κατασκευάσει και μία ρέπλικα από το εργοστάσιο του Maranello και θα δείχνει μία προσομοίωση κατασκευής μιας Ferrari.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/to-ferraro.html

Πηγή: newsbeast

Η Τόνια Στεργίου στον τελικό του ύψους

Στον τελικό του ύψους γυναικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη προκρίθηκε η Τόνια Στεργίου, κάνοντας την καλύτερη φετινή της απόδοση με άλμα στο 1,92.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φάνηκε από την αρχή της μέρας πως βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και πέρασε με την πρώτη διαδοχικά από το 1,78 και 1,87. Στο 1,90 «κόλλησε» προς στιγμήν, αφού χρειάστηκε και την τρίτη προσπάθειά της για να περάσει, αλλά στο 1,92 -και με το όριο να βρίσκεται στο 1,91- δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να περάσει με την πρώτη.
in
http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_827.html

Νεότερα για το ατύχημα με το Apachi...

Το ατύχημα συνέβει στις 11.49, όταν το ελικόπτερο έκανε "βαριά" αναγκαστική προσγείωση, ΜΕΣΑ στο αεροδρόμιο της Πάχης των Μεγάρων!
Πολίτης, που έτυχε να παρακολουθεί την πτήση του ελικοπτέρου, ενημέρωσε την Π.Υ. και το ελικόπτερο εντοπίστηκε από Πυροσβεστικό κλιμάκιο!
Ο πιλότος, πρόλαβε ν' αναφέρει "πρόβλημα στον κινητήρα" ενώ το ελικόπτερο "καρφώθηκε" στο έδαφος, και τυλίχτηκε στις φλόγες!
Δυστηχώς, οι 2 χειριστές είναι νεκροί !!!


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/07/apachi.html
Συνεχίζονται τα προβλήματα από την έλλειψη βενζίνης!...


http://vavanta.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

Vera Kobalia, η νέα υπουργός Οικονομίας της Γεωργίας...


Από "καλλιτέχνης"    υπουργός Οικονομίας! Έτσι θα σωθούν από το ΔΝΤ! και... είναι μόλις 28 ετών...


http://press-gr.blogspot.com/2010/07/vera-kobalia.html


Στην τελική ευθεία για τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στον Πόντο

Επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, με σκοπό τη διευθέτηση οργανωτικών θεμάτων, σχετικά με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, στις 15 Αυγούστου, πραγματοποίησε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιβάν Σαββίδης. 

O κ. Σαββίδης συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Ματσούκας, κοντά στην οποία βρίσκεται η Μονή, το νομάρχη της Τραπεζούντας, βουλευτές της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και το Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τραπεζούντα. Βασικό θέμα στις συναντήσεις αποτέλεσε η ασφάλεια των προσκυνητών.
Δεν έχουν αντίρρηση
Ο νομάρχης της Τραπεζούντας, Ρετζέπ Κιχζιλτζίκ, τόνισε ότι οι αρχές θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ασφαλή παραμονή των ορθόδοξων προσκυνητών στην Τουρκία.

Η τουρκική πλευρά επιβεβαίωσε ότι δεν έχει αντίρρηση για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον εσωτερικό χώρο του Μοναστηρίου της Παναγίας Σουμελά, με την τήρηση όλων των χριστιανικών κανόνων. Εξάλλου, παρά την τουρκική νομοθεσία που απαγορεύει την εκτός ναών κυκλοφορία ιερέων, όλων των θρησκειών, με ιερατική στολή (εκτός των αρχηγών τους), οι ορθόδοξοι ιερείς που θα φτάσουν στην Τραπεζούντα, για τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία, θα μπορέσουν να μείνουν με τις ιερατικές στολές κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Καθώς το προσκύνημα συμπίπτει φέτος με το Ραμαζάνι, οι τουρκικές αρχές εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα επιδειχτεί κατανόηση από την πλευρά των ορθόδοξων προσκυνητών και ζήτησαν να αποφύγουν τη λήψη τροφής ενώπιον κοινού, αλλά και τη χρήση εθνικιστικών συνθημάτων.

Ο Ιβάν Σαββίδης διαβεβαίωσε την τουρκική πλευρά, ότι το προσεχές προσκύνημα βασίζεται αποκλειστικά στην πίστη.

«Είμαι βέβαιος ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να φοβάται πιστούς, είτε είναι χριστιανοί, μουσουλμάνοι ή βουδιστές», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σαββίδης και εγγυήθηκε ότι η οργανωμένη ομάδα Ρώσων προσκυνητών θα επιδείξει σεβασμό προς τα έθιμα του ντόπιου πληθυσμού. "Θέλω, την επόμενη μέρα, μετά την τέλεση της λειτουργίας, να είμαστε εξίσου ευτυχισμένοι από το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ευπρεπές επίπεδο».

Κατά την επίσκεψη ο Ιβάν Σαββίδης έλαβε πρόσκληση για την εορταστική βραδιά που είναι αφιερωμένη στο Ραμαζάνι.

http://newsomogeneia.blogspot.com/2010/07/blog-post_4121.html

Aπό το φθινόπωρο

«Λουκέτο» σε επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη στο ΙΚΑ




«Λουκέτα» έρχονται από το φθινόπωρο για όσες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις –συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ- δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ
Κατηγορηματικός εμφανίστηκε χθες, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά θα πρέπει να κλείσουν όσες επιχειρήσεις οφείλουν χρήματα στο ΙΚΑ και αρνηθούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών τους.
Τόνισε μάλιστα ότι καμία ειδική μεταχείριση δεν θα υπάρξει για τις ΔΕΚΟ. «Υπάρχουν ΔΕΚΟ οι οποίες είναι στην κορυφή των οφειλετών. Θα πρέπει να κλείσουν και αυτές, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν εξαιρέσεις και να συμμετέχει το ίδιο το κράτος στο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο τα λεγόμενά του.
Πάντως, ο υπουργός δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι οι συνεχείς ρυθμίσεις οφειλών, αποτελούν και αυτές μέρος του προβλήματος της εισφοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχουν 800.000 εισφοροδιαφεύγοντες.
Σημείωσε ωστόσο ότι οι πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης επιτρέπουν σε όλες τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς μειώνουν στο 80% τις προσαυξήσεις, ενώ δεν προβλέπεται και υποχρέωση προκαταβολής.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1849329

Πέθανε ρακοσυλλέκτρια, βρέθηκε θησαυρός!

Ο μοναχικός θάνατος μίας γυναίκας 92 ετών στην πλατεία Τσιγάντε στην καρδιά της Νέας Ιωνίας Βόλου αποκάλυψε εναν ολόκληρο θησαυρό. Η κυρα Δέσποινα είχε τρεις μέρες να δώσει σημέιο ζωής και οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία. Κάθε πρωί έβγαινε από το σπίτι της με ένα καροτσάκι της λαικής και πήγαινε σε κάδους, σε λαικές αγορές προκειμένου να μαζέψει σκουπίδια και χρήσιμα περισεύματα. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκαν στο σπίτι το οποίο έμοιαζε με τρώγλη από τους σωρούς των σκουπιδιών και την εντόπισαν νεκρή. Μάλιστα στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν βιβλιάρια τραπέζης με λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως ποτέ δεν είχε αγγίξει!

http://volospress.blogspot.com/2010/07/blog-post_30.html

Το DNA τον αθώωσε μετά από 27 χρόνια φυλάκισης

Μπήκε στη φυλακή στα 18 του, όταν καταδικάστηκε για βιασμό. Σήμερα, 27 χρόνια μετά, ο Μάικλ Αντονι Γκριν αποδείχτηκε πως είναι αθώος.....

 Ο 44χρονος Μάικλ Γκριν θα αποφυλακιστεί καθώς μια εξέταση DNA απέδειξε οτι δεν ήταν αυτός ο δράστης του βιασμού για τον οποίο είχε συλληφθεί, δικαστεί και καταδικαστεί σε 75 χρόνια φυλάκισης, το 1983.

Ο δικηγόρος του Γκριν κατηγόρησε τις αστυνομικές αρχές του Χιούστον για παραλείψεις και κακό χειρισμό της υπόθεσης και ζήτησε να βρεθεί ένας τρόπος επανόρθωσης για την "χαμένη ζωή" του πελάτη του.

Η αστυνομική διεύθυνση του Χιούστον αρνήθηκε, προς το παρόν, να προβεί σε κάποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση.

Ο Μάικλ Γκριν δεν είχε πάψει ποτέ να λέει πως είναι αθώος.

Πηγή: enet.gr


Διαβάστε Περισσότερα Στο: http://policenewsgr.blogspot.com/2010/07/dna-27.html#ixzz0v97HD3R6

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία με νεκρό στρατιωτικό

Χθες στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Ρεντίνας, συγκρούστηκαν ένα στρατιωτικό τζιπ με μία νταλίκα που οδηγούσε ένας Τούρκος με αποτέλεσμα να...
 σκοτωθεί ένας 35χρονος επιλοχίας και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις συνάδελφοί του. Οι τραυματισμένο στρατιωτικοί νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6863.html

Και ηθοποιός η Rihanna;

Να δοκιμάσει τις δυνατότητές της στην υποκριτική τέχνη σκέφτεται η Rihanna.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η 22χρονη τραγουδίστρια θα πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά του «Battleship» στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία θα είναι βασισμένη σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και θα κυκλοφορήσει το Μάιο του 2012, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 30 Αυγούστου στη Χαβάη.
zougla

http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/rihanna_30.html