Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΚΑΙΡΟΣ - βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.


Αναλυτική πρόγνωση... 

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη

θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.



Τοπικές προγνώσεις

Αττική

καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.



Θεσσαλονίκη

καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/7_522.html

Ταλαιπωρία επιβατών – Κλείνουν ξανά για 5 μήνες κεντρικούς σταθμούς του ΗΣΑΠ


Η ταλαιπωρία των επιβατών του ηλεκτρικού δεν έχει τελειωμό και μάλιστα καλοκαιριάτικα! Για 5 μήνες κλείνουν οι πιο κεντρικοί σταθμοί.

Μοναστηράκι, Ομόνοια και Βικτώρια τέλος μέχρι το... τέλος του χρόνου. Ο εκσυγχρονισμός του ΗΣΑΠ είναι ταλαιπωρία για τους πολίτες. Οι περισσότεροι σταθμοί είχαν κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Όμως τότε φαίνεται πως δεν...έφτασαν τα χρήματα για να εκσυγχρονιστεί ο ηλεκτρικός της Αθήνας!

Έτσι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν και άλλο εκατομμύρια επιβατών και ανάμεσα τους και τουριστών. Τους προηγούμενους περίπου 16 μήνες έκλειναν σταδιακά αρκετοί σταθμοί. Τώρα ήρθε η σειρά τριών από τους πιο κεντρικούς σταθμούς του ΗΣΑΠ.

Το Μοναστηράκι και την Ομόνοια που εκτός από εκατομμύρια πολιτών χρησιμοποιείται τώρα το καλοκαίρια και από εκατομμύρια τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τα ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο τρίτος σταθμός που κλείνει είναι αυτός στην Πλατεία Βικτωρίας που χρησιμοποιείται επίσης από τουρίστες αφού είναι ο σταθμός που μπορεί κάποιος να κατεβεί για να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας!

Οι σταθμοί αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί για 5 μήνες. Έτσι εφοδιαστείτε με αρκετή υπομονή!
http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/5_391.html

«Επιθεώρηση» της τρόικας στα υπ. Αμυνας, Εσωτερικών




Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι θεσμικές αλλαγές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών στους ΟΤΑ και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού ενημέρωσε τους εκπροσώπους της τρόικας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε ότι οι θεσμικές αλλαγές έχουν ξεκινήσει «και πάνε πολύ πέρα από το μνημόνιο».

«Θεσμικές αλλαγές που εγγυώνται ότι η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από τη δημοσιονομική κρίση θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή. Θα είναι στέρεη και όχι επιφανειακή, άρα εύθραυστη», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Τα μέλη της τρόικας συναντήθηκαν και με τον υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο τρόπος εκτέλεσης του προϋπολογισμού του υπουργείου, οι προβλέψεις για τα επόμενα οικονομικά έτη, η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τις αποδοχές των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η επαναξιολόγηση του ΕΜΠΑΕ και οι προβλέψεις για τις πληρωμές και τις παραλαβές εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα επόμενα χρόνια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα, με δημιουργικό πνεύμα και με πλήρη κατανόηση του ιδιαίτερου θεσμικού ρόλου του υπουργείου Άμυνας.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4586725




Έκλεψαν οκτακόσια ευρώ

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για ληστεία στην Πρέβεζα


Στην Πρέβεζα συνελήφθησαν δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, ανήλικοι, γιατί μπήκαν σε σπίτι κάτοικου της περιοχής ημεδαπού και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό οκτακοσίων ευρώ.
http://img.protothema.gr/F46F1A5422BC29F5FC4C9ABD4EADC710.jpg
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρέβεζας.


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75947

Καλλικράτης και ψηφοδέλτια...

Του Θανάση Παπαμιχαήλ
Επικοινωνιολόγου- Διευθυντή της Think Politics

Για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου σας έχετε δύο λύσεις. Η μία είναι η κλασική: δεν κάνετε τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή, οπότε και βάζετε μέσα όσους βρείτε, όπως - όπως. Η δεύτερη –που κατ’ εμέ είναι η καλύτερη- απαιτεί λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά αποφέρει σαφώς περισσότερα οφέλη. Η λύση αυτή προβλέπει ότι θα ξεκινήσετε από τώρα, ει δυνατόν, τη διαδικασία αξιολόγησης και ενεργοποίησης των εν ενεργεία συμβούλων σας, καθώς και διερεύνησης νέων προσώπων που θα περιληφθούν στο επόμενο ψηφοδέλτιό σας.
Γιατί να το κάνω αυτό, θα αναρωτηθεί κάποιος. Για έναν πολύ απλό λόγο. Μπορεί να...
έχετε συμβιβαστεί με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι επικεφαλής συνδυασμών, μια πραγματικότητα που περιλαμβάνει αδιαφορία απ’την πλευρά των συμβούλων, απροθυμία να σας βοηθήσουν ή ακόμη και να εμφανιστούν στις συναντήσεις σας. Όμως, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αυτή η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Η ομάδα σας πρέπει να είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: «ομάδα». Βεβαίως και αποτελείται από ετερόκλητα στοιχεία, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, γιατί έτσι μπορείτε να προσεγγίσετε μεγαλύτερες ομάδες πολιτών. Όμως, και πάλι, πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε ενωμένο, όσο γίνεται, αυτό το συνονθύλευμα ατόμων και να το θέσετε στην υπηρεσία της προσπάθειάς σας.
Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσετε από τώρα κιόλας, λαμβάνοντας υπόψη σας τα ακόλουθα:
1. Σε καλά μελετημένες συγκεντρώσεις όλων των μελών της ομάδας σας,μπορείτε να τα ενημερώνετε τακτικά για τις βασικές θέσεις της παράταξης, -για το έργο που επιτελείτε (ενημέρωση για όλα τα έργα, αν γίνεται με διανομή εντύπων) -για τα βασικά επιχειρήματα εναντίον των αντιπάλων,
-για τις υποσχέσεις που μπορούν να δοθούν, -για βασικές αρχές της πολιτικής, της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εκλογικής διαδικασίας, -για όλα εκείνα που πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσουν στην προώθηση του έργου σας και, φυσικά, και στη νίκη στις εκλογές.
2. Προσπαθήστε να βρείτε ένα καθήκον, ένα ρόλο για τον καθένα. Όταν έχουν συγκεκριμένη αποστολή είναι πολύ πιο εύκολο να κινητοποιηθούν, παρά όταν δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να κάνουν.
3. Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή. Ενημερώνετέ τους τακτικά για την πρόοδο των έργων σας, καθώς και για την εξέλιξη της στρατηγικής σας απέναντι στους αντιπάλους σας. Μην είστε καθόλου σίγουροι ότι οι σύμβουλοί σας τα γνωρίζουν όλα αυτά. Είναι ατέλειωτες οι περιπτώσεις όπου ∆ήμαρχοι διαπιστώνουν πως ακόμη και λίγο πριν τις εκλογές οι σύμβουλοί τους δεν έχουν ιδέα για κάποια σημαντικά έργα που έχουν κάνει.
4. Πείστε τους συμβούλους σας να βγάλουν προσωπική κάρτα και να την μοιράζουν παντού. Έτσι, και η παρουσία τους συνδυασμού σας γίνεται πιο αισθητή, αλλά και οι ίδιοι νοιώθουν ότι συμμετέχουν σε μια οργανωμένη προσπάθεια.
5. Παρακινήστε τους συμβούλους σας να βγαίνουν στο δρόμο, στα καφενεία, στις αγορές, να μιλούν για το συνδυασμό και για το έργο σας όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.
6. ∆ώστε τους να καταλάβουν από τώρα ότι έχουν περισσότερα να κερδίσουν όταν συνεργάζονται μεταξύ τους παρά όταν λειτουργούν ανταγωνιστικά (για παράδειγμα, να τους πείτε για τη δίδυμη σταυροδοσία και άλλες μεθόδους που τους βοηθούν να αυξήσουν τους σταυρούς τους, χωρίς να εμπλακούν σε αντιπαλότητες με τους συνυποψηφίους τους από τον ίδιο συνδυασμό).
7. Αξιολογήστε τους. Σε λίγο θα πρέπει να καταρτίσετε το νέο ψηφοδέλτιο, οπότε πρέπει να επιλέξετε με ποιους από τους σημερινούς συμβούλους θέλετε να συνεχίσετε την προσπάθεια. Πρέπει να τους παρακολουθείτε όσο πιο στενά γίνεται και να προσπαθείτε να ξεσκαρτάρετε τους χρήσιμους από τους διακοσμητικούς.
8. Έχετε τις κεραίες σας σηκωμένες για να εντοπίσετε νέα «ταλέντα», νέους υποψηφίους που θα δώσουν μια πνοή ανανέωσης στο ψηφοδέλτιό σας, μια ώθηση στο συνδυασμός και ενδεχομένως θα σας φέρουν σε επαφή με μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού στην περιοχή σας. Πείτε τους όλα αυτά που θα βοηθήσουν το συνδυασμό να λειτουργεί σα μια πραγματική ομάδα, όχι απλώς σαν ένα σύνολο διαφορετικών ανθρώπων. Κι αν βλέπετε ότι και σεις δεν τα ξέρετε, ρωτήστε. ∆ιαφορετικά, θα είναι σα να ρίχνετε για μάχη στο γήπεδο μια ομάδα που, εκτός από λίγους έμπειρους παίκτες, θα αποτελείται ουσιαστικά από μαθητευόμενους. Και τότε, η τύχη δε μπορεί να σας βοηθήσει.
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_675.html

ΕΤOΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Το πράσινο φως έδωσε εχθές Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την συγχώνευση των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, Continental Airlines και United Airlines, από την οποία θα προκύψει η μεγαλύτερη στον κόσμο αεροπορική εταιρία. "Η έρευνα της Επιτροπής επιβεβαίωσε τη... 
συμπληρωματικότητα των δικτύων της United και της Continental στις υπερατλαντικές συνδέσεις μεταξύ του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου και των Ηνωμένων Πολιτειών και το ότι η συγχώνευση δεν θα προκαλέσει πρόβλημα σε καμία από τις συνδέσεις αυτές", ανακοίνωσε η Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Οι δύο αμερικανικές εταιρίες (η United Airlines είναι η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ και η Continental Airlines είναι η τέταρτη), ανακοίνωσαν τον Μάιο την πρόθεση να συγχωνευθούν, υπό την ενιαία ονομασία United. Η νέα εταιρεία θα έχει δρομολόγια σε 370 προορισμούς σε 59 χώρες, στόλο 700 αεροσκαφών και 87.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_7369.html

Οι γυναίκες που παντρεύονται μικρότερους πεθαίνουν νωρίτερα!

Μπορεί να πιστεύεις ότι οι γυναίκες που παντρεύονται νεότερους άνδρες είναι πιο ευτυχισμένες, πιο σεξυ και πιο τολμηρές από τις υπόλοιπες. Είναι όμως και μακροβιότερες;

Νέα μεγάλη γερμανική έρευνα ήρθε να ταράξει τα νερά και να ταρακουνήσει όλες τις γυναίκες που βρήκαν τον έρωτα στα μάτια ενός πολύ νεότερού τους. Ο λόγος για τις γυναίκες που παντρεύονται ηλικιακά μικρότερους άνδρες, τις γνωστές και ως "cougars", οι οποίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα από τις υπόλοιπες.

Η συγκεκριμένη έρευνα εξέτασε τα αρχεία γάμου και θανάτου σε 2 εκατομμύρια Ολλανδούς και διαπίστωσε πως οι γυναίκες που παντρεύονται έναν άνδρα 7 έως 9 χρόνια μικρότερό τους, έχουν 20% πιθανότητα να πεθάνουν νωρίτερα από εκείνες που παντρεύονται έναν συνομίλικό τους. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 30%, όταν η διαφορά ηλικίας με τον σύντροφό τους, αγγίζει τα 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, πως στους άντρες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Και επειδή η ζωή είναι άδικη, ο άντρας που θα διαλέξει μια νεότερη σύζυγο έχει 7% πιθανότητα να ζήσει παραπάνω από τους υπόλοιπους...

Ο λόγος βέβαια, που μια cougar βρίσκεται σε αυτήν τη μειωνεκτική θέση είναι πως η γυναίκα που παντρεύεται έναν νεότερο άντρα υποφέρει από τα "κοινωνικά πρέπει" με αποτέλεσμα να περνά μια ζωή μες στο άγχος!

Σύμφωνα, πάντως, με τους αναλυτές της μελέτης, το καλύτερο για μια γυναίκα είναι να παντρευτεί έναν άντρα στην ίδια ηλικία με εκείνη. Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν και οι πιο τολμηρές που συνεχίζουν να λένε το "I do!" στο νεαρό γόη που τους κάνει πρόταση γάμου...


πηγή: tfile
http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1800.html

40χρονο "τέρας" με χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας






Η αστυνομία εντόπισε στο σπίτι του 40χρονου περισσότερα από 3.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Σαραντάχρονος υπάλληλος της Νομαρχίας Άρτας συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και ελέγχων στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, η οποία κατά τον Αύγουστο του 2007, διαπιστώθηκε ότι αποδόθηκε σε υπηρεσία της Νομαρχίας Άρτας.

Κατά την έρευνα, που πραγματοποίησαν σήμερα οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα γραφεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, εντόπισαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 40χρονου, ίχνη πρόσβασης σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αποθηκευμένων αρχείων παιδικής πορνογραφίας (περισσότερα από 3.000), κιάλια νυκτός, μια θερμική κάμερα υψηλής ποιότητας, δύο σκληροί δίσκοι, τέσσερις οπτικοί δίσκοι και ένα μαχαίρι.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=35945&catid=4

»ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ











http://veto300.blogspot.com/2010/07/blog-post_7934.html


Πολύ κοντά στην επίταξη των απεργών




Πολύ κοντά στην επίταξη των απεργών

Το απόγευμα οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Το απόγευμα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την επίταξη ή όχι των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουnewsbeast.gr, η επίταξη είναι ένα βήμα πιο κοντά και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τη συνέλευση του Σωματείου των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. 

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μετά την άκαρπη συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, καθώς πρέπει να δοθεί ένα δυναμικό μήνυμα στην τρόικα - που βρίσκεται στην Ελλάδα - αλλά και στην κοινωνία που ταλαιπωρείται από τις κινητοποιήσεις ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε συντεχνίες.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/22972/polu-koda-stin-epitaxi-ton-apergon/

Ώρα ΠΑΟΚ...

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010, 16:45
Η μεγάλη ώρα έφτασε… Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται απόψε (21:45) στην «Άμστερνταμ Αρίνα» από τον Άγιαξ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κόντρα στον «Αίαντα» θα αγωνιστεί με στόχο ένα αποτέλεσμα, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σχήμα 4-2-3-1, με την πιθανότερη ενδεκάδα να είναι εξής: Την εστία των «ασπρόμαυρων» θα υπερασπιστεί ο Χαλκιάς, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αποτελούν οι Μπουσαΐντι, Τσιρίλο, Ζουέλα (ή Μαλεζάς) και Σνάουτσνερ.

Οι Βιτόλο και Γκαρσία θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ μπροστά τους θα αγωνιστούν οι Βιεϊρίνια (δεξιά), Σορλέν (αριστερά) και Ίβιτς (κέντρο), με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη μοναδικό προωθημένο.

Στον αντίποδα, ο τεχνικός του Άγιαξ, Μάρτιν Γιολ, θα παρατάξει την ομάδα του σε σχήμα 4-3-2-1. Κάτω από την εστία θα δούμε τον Στεκέλενμπουργκ.

Στην άμυνα θα παίξουν ο Φαν Ντερ Βιλ, στο αριστερό άκρο και στο δεξιό ο Ανίτα. Στο κέντρο της άμυνας, οι Βέρτονγκεν και Αλντερβαϊρελντ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ενόχ, Ντε Ζέου και μπροστά τους οι Ζαμπρόμ, Ντε Γιονγκ, Εμανουελσον. Στην επίθεση ο Σουάρες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 38χρονος Γάλλος Τόνι Σαπρόν, ο οποίος, στις 10 Σεπτεμβρίου 2008, διηύθυνε το ματς Λετονία-Ελλάδα 0-2 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Η προϊστορία

Ο «δικέφαλος» του Βορρά μπορεί να μην έχει αντιμετωπίσει τον Άγιαξ σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ωστόσο έχει τεθεί αντιμέτωπος συνολικά οκτώ φορές με ολλανδικούς συλλόγους, έχοντας ως απολογισμό πέντε ήττες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία νίκη.

Στην αντίπερα όχθη, ο «Αίαντας» έχει αντιμετωπίσει δέκα φορές ελληνικές ομάδες, έχοντας σημειώσει επτά νίκες (η μία ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 απέναντι στον Παναθηναϊκό), δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Στην «Άμστερνταμ Αρίνα», ο Άγιαξ έχει φιλοξενήσει πέντε φορές ελληνικές ομάδες, με απολογισμό τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ με Ολλανδικές ομάδες

23/11/2000:
 Αϊντχόβεν - ΠΑΟΚ 3-0 Κύπελλο UEFA
07/12/2000: ΠΑΟΚ - Αϊντχόβεν 0-1 Κύπελλο UEFA
22/11/2001:
 ΠΑΟΚ - Αϊντχόβεν 3-2 Κύπελλο UEFA
06/12/2001:
 Αϊντχόβεν- ΠΑΟΚ 4-1 Κύπελλο UEFA
16/09/2004: ΠΑΟΚ- Άλκμααρ 2-3 Κύπελλο UEFA
30/09/2004:
 Άλκμααρ-ΠΑΟΚ 2-1 Κύπελλο UEFA
20/8/2009:
 ΠΑΟΚ-Χέρενφεν 1-1 Γιουρόπα Λιγκ
27/8/2009: Χέρενφεν-ΠΑΟΚ 0-0 Γιουρόπα Λιγκ

Ο Άγιαξ εντός έδρας με ελληνικές ομάδες

14/09/1983: Άγιαξ-Ολυμπιακός Πειρ. 0-0 Κύπελλο Πρωταθλητριών
22/10/1986: Άγιαξ-Ολυμπιακός Πειρ. 4-0 Κύπελλο Πρωταθλητριών
07/12/1994: Άγιαξ - ΑΕΚ 2-0 Κύπελλο Πρωταθλητριών
03/04/1996: Άγιαξ -Παναθηναϊκός 0-1 Τσάμπιονς Λιγκ
04/11/1998: Άγιαξ-Ολυμπιακός Πειρ. 2-0 Τσάμπιονς Λιγκ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=160337&cid=10

H Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού ζητά τέλος στην αντιπαράθεση

Η έλλειψη καυσίμων προκαλεί προβλήματα στον θαλάσσιο τουρισμό


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, η απεργία των μεταφορέων Δ.Χ., σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την Εθνική Οικονομία, πλήττει όλους τους ζωτικούς κλάδους της Οικονομίας της χώρας μας. Ο χώρος του θαλάσσιου τουρισμού, που με μεγάλη δυσκολία προσπαθεί να επιβιώσει, κινδυνεύει να μην μπορεί να εκτελεί τις λιγοστές συμφωνίες εκτέλεσης ναύλων αναψυχής που έχουν ήδη υπογραφεί, εξ αιτίας της έλλειψης καυσίμων.
http://img.protothema.gr/A90DDA03BE78691B3D469E9279036227.jpg

Με την ανακοίνωσή της, η Ένωση ζητά από την Κυβέρνηση και τον κλάδο μεταφορέων Δ.Χ.,  να τερματίσουν την αντιπαράθεση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά.




http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75915


Στο χθεσινό δρομολόγιο του INTERCITY Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη

Δυο νεκροί από σύγκρουση τρένου-ΙΧ στην Αλεξανδρούπολη


Σφροδρότατη αιματηρή σύγκρουση σημειώθηκε στην περιοχή «Μεγάλου Δουκάτου» σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση, όταν το ΙΧ προσπάθησε να διασχίσει τη διάβαση, ενώ λειτουργούσαν οι προστατευτικές μπάρες και η φωτεινή σηματοδότηση. 
http://img.protothema.gr/A31589DD1B5FD8ED3CDEE861F575C6E8.jpg

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους ο οδηγός του ΙΧ και η σύζυγός του, ενώ οι επιβάτες του INTERCITY συνέχισαν το ταξίδι τους με την ίδια αμαξοστοιχία.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.








http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75869

Η γελοιογραφία της ημέρας...

...από τα "Νέα"
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1795.html

ΗΣΑΠ

---------------------

Λόγω των εργασιών ανακαίνισης της γραμμής:

-Από Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010 μέχρι και το τέλος του έτους,
 θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας το τμήμαΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΤΤΙΚΗ. Η εξυπηρέτηση στο εν λόγω τμήμα θα γίνεται με τις γραμμές μετρό 2 & 3. Οι κάτοχοι των ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικής χρήσης ΗΣΑΠ, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το μετρό, τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ για τις μετακινήσεις τους στο τμήμα αυτό, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

-Από Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 έως και Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010, θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας το τμήμαΦΑΛΗΡΟ-ΑΤΤΙΚΗ. Η εξυπηρέτηση στο τμήμα ΦΑΛΗΡΟ-ΟΜΟΝΟΙΑ θα γίνεται με την ειδική λεωφορειακή γραμμή Χ19 ενώ στο τμήμα ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ με τις γραμμές μετρό 2 & 3.

-Oι συρμοί θα διέρχονται ΧΩΡΙΣ να πραγματοποιούν στάση από τις αποβάθρες προς Πειραιά των σταθμών ΠΕΡΙΣΣΟΣ και ΠΕΥΚΑΚΙΑ.

-Λόγω των εργασιών ανακαίνισης και των (κατ' επέκταση) μειωμένων δρομολογίων των συρμών, το επιβατικό κοινό θα αντιμετωπίζει δυσχέρειες στις μετακινήσεις του.
http://mmmathinon.blogspot.com/