Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΣΠΥΡΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ:ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟ -TAYΡO 

ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ

 

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-TAYΡOY ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ...ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)
 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ-ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ

Κίνδυνος φούσκας με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης


ΚΙΝΔΥΝΟ ΦΟΥΣΚΑΣ εγκυμονεί η... μόδα με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Μπορεί το ενδιαφέρον εκ μέρους των παραγωγών να είναι τεράστιο, όμως εκείνο που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως τα πράσινα μεγαβάτ δεν φτάνουν για όλους! Ετσι, και ενώ τα κατά τόπους πρακτορεία της ΔΕΗ θα αρχίσουν σύμφωνα με πληροφορίες να παραλαμβάνουν αγροτικούς «ηλιακούς» φακέλους από την ερχόμενη εβδομάδα (1/8), οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Κίνδυνος υπάρχει πολλοί να μείνουν με τον φάκελο στο χέρι, έχοντας πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ (η διαδικασία κοστίζει 3.000-5.000 ευρώ) σε μελετητικά γραφεία, διότι το υπουργείο ΠΕΚΑ που προ ημερών εξέδωσε την εγκύκλιο για τη διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσει ο παραγωγός, προβλέπει ως στόχο μέχρι το 2020, συνολική ισχύ από φωτοβολταϊκά 2.200 ΜW.

Και τούτο διότι αν αφήσει ελεύθερες τις συγκεκριμένες επενδύσεις, θα πρέπει τα τιμολόγια του ρεύματος να αυξηθούν κατακόρυφα για να καλυφθεί το αυξημένο κόστος που συνεπάγονται για τη ΔΕΗ τα αγροτικά φ/β. Τα 2.200 ΜW θεωρούνται πολύ λίγα για να καλύψουν τόσο τις παλαιές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ όσο και τις νέες αιτήσεις που θα υποβάλουν οι αγρότες αλλά και οι υπόλοιποι μικροί, μεγάλοι και... πολύ μεγάλοι επενδυτές. Με βάση τα παραπάνω, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο πράσινο «Ελ Ντοράντο» θα μπουν όσοι προλάβουν.

Το ενδιαφέρον πάντως σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία είναι τεράστιο, καθώς μια επένδυση 100 kW έχει συνολικό κόστος περί τα 300.000 ευρώ και υπόσχεται, ανάλογα με την περιοχή, καθαρά έσοδα περί τις 60.000 ευρώ τον χρόνο, δεδομένου ότι η απορρόφηση του ρεύματος είναι υποχρεωτική για τη ΔΕΗ, και μάλιστα σε προσυμφωνημένες υψηλές τιμές. Η «σταθερότητα» και βιωσιμότητα των επενδύσεων αυτών έχει ανοίξει τις πόρτες των τραπεζών, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ειδικά χρηματοδοτικά προϊόντα που καλύπτουν μέχρι και το 75% του κόστους.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4586447

Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Προκήρυξη από τη «Σέχτα» στα «ΝΕΑ»


Προκήρυξη από την Οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», με την οποία γίνεται η ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, έλαβαν τα «ΝΕΑ». Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας.

Οι συντάκτες του κειμένου, το οποίο παρέλαβαν «ΤΑ ΝΕΑ» μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, επιχειρούν να δικαιολογήσουν το δολοφονικό χτύπημα στο Σωκράτη Γκιόλια, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους και εκδότες, όπως οι κ.κ Π. Κωστόπουλος, Θ. Αναστασιάδης, Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Ν. Χατζηνικολάου, Γ. Κουρής, Δ. Κοντομηνάς κ.ά.

Παράλληλα, «εκτοξεύουν» απειλές κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4586541

Έχασε τα πάντα στον ηλεκτρονικό τζόγο και έβαλε τέρμα στη ζωή του


Νεαρός πατέρας, έχασε ότι είχε και ότι δεν είχε και ακολούθως έκοψε το νήμα της ζωής του, αφήνωντας στο δρόμο γυναίκα και 6 ανήλικα παιδιά.
Οι χιλιάδες συμβουλές που του έδωσε ο πεθερός του πήγαν χαμένες.Τώρα, πρέπει να βρεί τη δύναμη να σηκώσει απο το πάτωμα τη χήρα κόρη του και μαζί να μαζέψουν τα κομμάτια της.....

μαυροφορεμένης πλέον οικογένειάς τους.
Όπως δήλωσε συντετριμένος στο Σίγμα ο πεθερός του αυτόχειρα, τον συμβούλευαν να μην παίζει αλλά μάταια. Μέχρι που έφτασε στο σημείο να τα χάσει όλα και ακολούθως να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Ο παππούς δεν έμαθε ποτέ του τι είναι τα φρουτάκια. Τη ρουλέτα ακουστά την είχε. Το καζίνο δεν υπήρχε στο λεξιλόγιό του.
Ήξερε όμως πολύ καλά τι είναι το ψωμί και το γάλα, παρόλο που ο γαμπρός του σπάνια έφερνε στο σπίτι.Αυτοκίνητο 5.000 ευρώ πωλήθηκε 500, για να δωσει ακόμη λίγη τροφή σε αυτή την αρρώστια που έτρωγε σιγά σιγά την ψυχή μιας οικογένειας.
Ο αυτόχειράς έπαιζε ακόμα και τα χρήματα των παιδιών του και το Σάββατο έπαιξε τα τελευταία του 800 ευρώ. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε αφήνοντας έξι ανήλικα παιδιά.
Λίγα λεπτά μετά το στερνό αντίο που έστειλε στο παιδί του, σκούπισε τα δάκρυά του και συνάντησε συνεργείο του Σίγμα θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο, να μην καταστραφούν κι άλλες οικογένειες απο τον τζόγο.
Ένα ηχηρό ράπισμα στους αρμοδίους αυτού του τόπου που θα κληθούν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο να πάρουν αποφάσεις για τον ηλεκτρονικό τζόγο.
filoksenos.blogspot


from ksipnistere 
http://ideopigi.blogspot.com/2010/07/blog-post_1163.html


Πρώτη Αραβο - Ισραηλινή Γυναίκα σε Μάχιμη Μονάδα του Ισραήλ

Ένα πράγμα που αυτό το blog θέλει να τονίσει είναι ότι το Ισραήλ είναι πραγματικά μια πολύ πιο πολύπλοκη χώρα από αυτήν που παρουσιάζεται σε πολλά ΜΜΕ. Είναι μια πολυπολιτισμική χώρα όπου συνυπάρχουν Εβραίοι, Άραβες, Χριστιανοί, κλπ. Πολλοί Άραβες στη χώρα κατέχουν μεγάλα αξιώματα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων αλλά παρά ταύτα το Ισραήλ δεν παύει να είναι μια δημοκρατική χώρα με μια δυναμική που δεν συνάδει με την στερεότυπη και μονόπλευρη εικόνα που παρουσιάζεται πολλές φορές προς τα έξω. Διαβάστε αυτό το πράγματι εντυπωσιακό άρθρο από την ιστοσελίδα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων για την Elinor Joseph, την πρώτη γυναίκα στρατιώτη από την αραβική κοινότητα της χώρας που υπήρετεί σε μάχιμη μονάδα του Ισραήλ.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ:http://athensjerusalemnow.blogspot.com/2010/07/blog-post_27.html

Αδεια λειτουργίας σε 30 κολέγια...


Άδεια λειτουργίας πήραν τελικά 30 από τα 40 κολέγια που είχαν υποβάλει φάκελο, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και όπως είπε, μπαίνουν πλέον κανόνες στο τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Η κ. Διαμαντοπούλου συμπλήρωσε ότι το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), που διενήργησε τους ελέγχους και εισηγήθηκε την αδειοδότηση, θα συνεχίσει να ελέγχει τόσο τα κέντρα που πήραν ήδη την άδεια, αλλά θα διερευνά αν τυχόν λειτουργούν άλλα χωρίς να...
 έχουν πάρει άδεια και τα οποία, θα πρέπει να κλείσουν.
Οπως είπε η υπουργός, τα δέκα που δεν πήραν άδεια είχαν προβλήματα είτε με τις εγγυητικές επιστολές, είτε με τα κτίρια, ενώ τουλάχιστον δύο δεν είχαν καθόλου, ή ελλιπή σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Στα κολέγια που αδειοδοτήθηκαν θα λειτουργήσουν τα τμήματα εκείνα τα οποία έχουν σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Στο παρελθόν υπήρχαν κέντρα με 10 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά δεν είχαν και για τα 10 αντίστοιχη σύμβαση με τα μητρικά τους πανεπιστήμια.
Τέλος, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι ο όρος «κολέγιο» μπορεί να χρησιμοποιείται, ωστόσο πρέπει όμως απαραιτήτως να αναγράφεται και ο όρος «κέντρο μεταλυκειακής εκπαίδευσης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/30_27.html
 

Συντριβή αεροσκάφους της Lufthansa Cargo

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010, 12:48
Ένα εμπορευματικό (cargo) αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa Cargo συνετρίβη στο διεθνές αεροδρόμιο «King Khaled» του Ριάντ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μαύρος καπνός φάνηκε να βγαίνει από το αεροσκάφος, καθώς αυτό προσέγγιζε τον αεροδιάδρομο προσγείωσης.



Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από το ατύχημα, ωστόσο τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν, ότι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.



Αξιωματούχοι του αεροδρομίου είπαν, ότι το αεροσκάφος έπιασε φωτιά μετά την ανώμαλη προσγείωσή του στο αεροδρόμιο. Το Reuters μετέδωσε ότι η φωτιά σβήστηκε γρήγορα μετά από την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων του αεροδρομίου.



Ο τηλεοπτικός σταθμός του Al Arabiya ανέφερε ότι η άτρακτος του αεροσκάφους κόπηκε στα δύο.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=160020&cid=5

    Εντοπίστηκε τελικά νεκρός ο 17χρονος

    Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010, 14:08
    Νεκρός εντοπίστηκε στις 13:10 σήμερα το μεσημέρι το 17χρονο αγόρι που αναζητείτο από την Κυριακή το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή της Ζαχάρως του νομού Ηλείας. Το άψυχο κορμί του νεαρού κολυμβητή βρήκε μια γυναίκα να επιπλέει περίπου 2 μέτρα από την ακτή, στην περιοχή μεταξύ Κακοβάτου και Νεοχωρίου Ζαχάρως. Υπενθυμίζεται ότι τη ζωή του, είχε χάσει και ο πατέρας του 17χρονου, όταν προσπάθησε να τον σώσει.

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=160035&cid=4

    Εστάλη η προκήρυξη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

    Η προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών εστάλη -σύμφωνα με πληροφορίες- στην εφημερίδα «Τα Νέα» νωρίτερα σήμερα. Συγκεκριμένα, εστάλη λίγο μετά τις δύο και μισή το μεσημέρι. Η προκήρυξη είναι σε ηλεκτρονική μορφή (CD ROM) και είναι επτασέλιδη.

    Να σας θυμίσουμε ότι σε ηλεκτρονική μορφή, μέσα σε ανθοδέσμη, είχε τοποθετηθεί στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η πρωτοεμφανιζόμενη προκήρυξη για την επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το cd άφησαν έξω από το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται η εφημερίδα «Τα Νέα» και συντάκτης το περισυνέλεξε κατόπιν τηλεφωνήματος.

    Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενό της σε λίγο.
    http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/22388/estali-i-prokiruxi-gia-ti-dolofonia-tou-sokrati-giolia/

    Η γελοιογραφία της ημέρας...

    από τα "Νέα"

    http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_3393.html

    Έκλεψε την παράσταση Έλληνας οδηγός σε παγκόσμιο αγώνα καρτ

    Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010, 12:34
    Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
    Στην Γερμανία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της CIK/FIA με την ονομασία Academy Trophy. Στον αγώνα έδωσαν το παρών 34 οδηγοί από ισάριθμα κράτη, μεταξύ αυτών και ο Φίλιππος Καλέσης που έτρεξε με τα ελληνικά χρώματα.
    Οδηγοί από 34 χώρες έτρεξαν στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος καρτ
    Οδηγοί από 34 χώρες έτρεξαν στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος καρτ
    Με το καλημέρα ο Έλληνας οδηγός έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση. Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά όπου κατάφερε χρόνους στην πρώτη τετράδα και εν συνεχεία στα χρονομετρημένα με συνθήκες βροχής όπου κατέλαβε την 6η θέση. Στον πρώτο αγώνα κατέλαβε άνετα την 5η θέση παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το καρμπυρατέρ του κινητήρα του. Με πολλά προβλήματα στο δεύτερο και τρίτο σκέλος του αγώνα κατάφερε να καταταχτεί τελικά στην 11η θέση του grid για τους αγώνες της επόμενης ημέρας. Εκεί στον πρώτο τελικό με μια εκπληκτική εκκίνηση κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση για να κυνηγήσει την νίκη επί ίσοις όροις, αλλά δύο γύρους μετά προδόθηκε από κλαταρισμένο εμπρός ελαστικό και ουσιαστικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια.

    Ανέβηκε 23 θέσεις!!!

    Στον δεύτερο τελικό ξεκίνησε από την 33η θέση. Παρόλ’ αυτά οδηγώντας εκπληκτικά πραγματοποίησε φοβερές προσπεράσεις και κατάφερε να αναρριχηθεί τελικά στην 10η θέση του αγώνα. Ξεσηκώνοντας τους θεατές, κατέβασε τους χρόνους του συναγωνισμού σε ιδανικά επίπεδα, προκαλώντας μάλιστα τον εκφωνητή της CIK/FIA να παροτρύνει τους θεατές να χειροκροτήσουν την ασύλληπτη προσπάθεια του Έλληνα οδηγού. Δυστυχώς οι 17 γύροι του τελικού ήταν λίγοι για να προλάβει κάτι περισσότερο, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερα υψηλό συναγωνισμό και 34 ιδιαίτερα δυνατές συμμετοχές. 

    Για την ιστορία οι τρείς πρώτοι νικητές του πρώτου στην ιστορία του παγκόσμιου καρτ παγκοσμίου πρωταθλήματος Εθνών, με ενιαία μορφή εξοπλισμού, για ηλικίες από 13 έως 15 ετών ήταν οι: Anthoine Hybert (Γαλλία), Hans Vilemi (Εσθονία) και Niklas Tihonen (Φιλανδία). Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 21-22 Αυγούστου στην Ισπανία.

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=160016&cid=12

    ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ "ΚΛΕΙΝΟΥΝ" ΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ...

    Λίγες ημέρες έμειναν πλέον για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων με τα στοιχεία των κατόχων τους, καθώς η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Μέχρι σήμερα, περίπου το 75% των κατόχων καρτοκινητών έχει δηλώσει τα στοιχεία του, ενώ όσοι δεν το κάνουν, χάνουν αυτόματα τον αριθμό τους και διακόπτεται η σύνδεση. Η... 

    διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οποιουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου στα καταστήματα των εταιρειών, στα ΕΛΤΑ και σε άλλες αλυσίδες με την προσκόμιση αντίστοιχου αποδεικτικού έγγραφου (ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.). Οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να δηλώσουν «ναι ή όχι», αν επιθυμούν να φαίνεται το κινητό τους στην υπηρεσία πληροφοριών καταλόγου. Μετά τις 30 Ιουλίου η εταιρεία υποχρεούνται να διακόψει άμεσα την παροχή της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας, έστω και αν έχει καταβληθεί από τον ανώνυμο συνδρομητή το οικονομικό αντίτιμο του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

    http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_4928.html

    O TYΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...http://fimotro.blogspot.com/2010/07/o-ty_27.html









    Αναλυτικά ...

    .



    Αναλυτικά ...

    Με εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους δημόσιους φορείς, γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή και ξεκινάει διαδικασία υλοποίησης του Ν.3861/2020 για την «ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο - Πρόγραμμα Διαύγεια»...
    Με βάση την εγκύκλιο συνίσταται σε κάθε φορέα ή όργανο, που είναι υπόχρεο για τις σχετικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο. Επίσης τονίζεται ότι....

    η υποχρέωση ανάρτησης των νόμων και των κανονιστικών πράξεων στο Διαδίκτυο, στοχεύει "στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δράσης". Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά το σύστημα δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή άλλες μορφές δημοσιότητας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.


    Η εγκύκλιος αναφέρει ότι η ανάρτηση πρέπει να γίνεται τάχιστα και πως η παράβαση της υποχρέωσης ανάρτησης συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι σημαντικός αριθμός πολιτών δεν είναι πλήρως εξοικειωμένος με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, πρέπει η οργάνωση της ανάρτησης των πράξεων και αποφάσεων και η αναζήτηση των αποφάσεων να γίνεται με τρόπο απλό, κατανοητό και εν γένει φιλικό προς τους χρήστες.


    Ο πολίτης πρέπει να μπορεί να αναζητεί και να προσπελαύνει στις σχετικές πληροφορίες χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες και να γνωρίζει απαραίτητα τη δομή και τις αρμοδιότητες εκάστης υπηρεσίας», αναφέρεται, ενώ γίνεται λόγος και για την απαραίτητη προσβασιμότητα στους πολίτες με αναπηρία.


    Υπόχρεοι για ανάρτηση στο Διαδίκτυο είναι ο Πρωθυπουργός, το Υπουργικό Συμβούλιο και τα συλλογικά κυβερνητικά όργανα, που προβλέπονται στη νομοθεσία, οι Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών, τα όργανα διοίκησης νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), οι Ανεξάρτητες και ρυθμιστικές διοικητικές αρχές, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τα όργανα διοίκησης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως ορίζεται στον συγκεκριμένο νόμο και τα όργανα των φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού.


    Ως φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα νοούνται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3429/05. Για τις αναρτώμενες στο Διαδίκτυο πράξεις, που δεν προβλέπεται η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επισημαίνεται, στην εγκύκλιο, ότι η μη ανάρτησή τους συνεπάγεται αδυναμία εκτέλεσής τους.


    Για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο πράξεων που περιλαμβάνουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σημειώνεται ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η σχετική νομοθεσία για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ προστίθεται θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα κρατικά απόρρητα, οι κανόνες πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και εν γένει τα απόρρητα που προβλέπονται από το νόμο. Ο νέος νόμος πρέπει να εφαρμοστεί σε ό,τι αφορά τις πράξεις του Πρωθυπουργού, του Υπουργικού Συμβουλίου, των γραμματέων και Περιφερειών από την 1η Οκτωβρίου 2010, των οργάνων των ΝΠΔΔ, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ανεξάρτητων αρχών και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από την 1η Νοεμβρίου, ενώ για τους ΟΤΑ από τις 15 Μαρτίου του 2011.
    http://news24gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1706.html

    Πιέσεις για 10.000 απολύσεις στις ΔΕΚΟ


    Μοντέλο ΟΣΕ …παντού θέλει η Τρόικα

    "Οδηγός της ΕΘΕΛ με δίπλωμα πιλότου" είναι το νέο "πιο σύντομο ανέκδοτο" που κυκλοφορεί στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών και περιγράφει ανάγλυφα τη σύγχυση που έχει προκαλέσει στους επιτελείς της κυβέρνησης η εμμονή των ελεγκτών της Τρόικα για να δουν λουκέτα και απολύσεις στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.

    Όπως ανέφερε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλείς των ελεγκτών, μετά τον... ΟΣΕ που μπαίνει σε διαδικασία εξυγίανσης, σειρά παίρνουν και άλλες ΔΕΚΟ.

    Όπως αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, παρά τις αντιστάσεις που προβάλλει το υπουργείο Μεταφορών που επιχειρεί να διασώσει περί του 3.000 εργαζόμενους με μετατάξεις, το "μοντέλο" που θέλει η Τρόικα για τον ΟΣΕ είναι να κλείσουν και τα χρέη του να εγγραφούν στο δημόσιο χρέος, αφήνοντας παράλληλα στο δρόμο έως και 7000 εργαζόμενους. Η "μαύρη λίστα" που έχουν καταρτίσει στις Βρυξέλλες οι κοινοτικοί απεσταλμένοι περιλαμβάνει και άλλες ΔΕΚΟ και 200 υπό κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιους φορείς.

    Με αυτά τα δεδομένα, οι κοινοτικοί έχουν "προγράψει" περίπου 5.000 εργαζόμενους σε ελλειμματικές ΔΕΚΟ, κυρίως του υπουργείου Μεταφορών και του Άμυνας. Στο στόχαστρο μπαίνουν έτσι άμεσα 12.000 εργαζόμενοι σε ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, και άλλοι 2.000 στην ΠΥΡΚΑΛ και την ΕΒΟ.

    Είναι ίσως ενδεικτικό των πιέσεων ότι, εκτός από το υπουργείο Μεταφορών, "κόκκινη γραμμή" για μαζικές απολύσεις στις αστικές συγκοινωνίες τραβάει τώρα και το υπουργείο Οικονομικών.

    Κύκλοι του υπουργείου σημείωναν πως στο "παζάρι" με τους κοινοτικούς, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε "πως δεν υπάρχει συγκοινωνιακός φορέας σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που να μην είναι ελλειμματικός", αναγνωρίζοντας πάντως πως τα ελλείμματα δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν το μισό δισ. ευρώ, όπως συμβαίνει στη χώρα μας.

    Τα περιθώρια όμως "διάσωσης" των θέσεων εργασίας χιλιάδων εργαζομένων στενεύουν και αυτό φαίνεται και από τη διάταξη νόμου που παρουσίασε χθες το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την εκατοντάδες ιπτάμενοι της Ολυμπιακής μένουν "στα κρύα του λουτρού" αφού μόνο 80 από τους 360 θα μπορέσουν τελικά να απορροφηθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Όσοι "ξεμείνουν" θα πρέπει τώρα να στραφούν σε θέσεις Πολιτικής Άμυνας, στην πολεμική αεροπορία ή στο ευρύτερο δημόσιο τομέα -που στενεύει όμως επικίνδυνα. Με την έννοια αυτή, σχολίαζαν αρμόδιοι παράγοντες, ορισμένοι εξ αυτών θα μεταταγούν στις ΔΕΚΟ που θα απομείνουν τελικά σε λειτουργία μετά τις πιέσεις της Τρόικας, όπως ο ΟΑΣΑ ή η ΔΕΗ, έστω και αν τα προσόντα τους δεν συνάδουν με τις θέσεις στις οποίες τελικώς θα "τακτοποιηθούν".

    Αριζόνα: Έλληνας νεκρός μετά απο πτώση στο φαράγγι GLEN CANYON

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 20 χρονος Ελληνας ,στην Αριζόνα των Η.Π.Α,μετά από πτώση ,από υψόμετρο 180 μέτρων στό φαράγγι GLEN CANYON. Ο νεαρός βρισκόταν στην περιοχή μαζί με μία ομάδα τουριστών.Μετά την πτώση στήθηκε επιχείρηση ,από τις αρχές για τον εντοπισμό του και λίγες ώρες μετά εντοπίστηκε η σωρός του μέσα στον ποτάμο Colorado.
    apotinarxi






    http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/glen-canyon.html

    Πρόστιμο σε"θορυβώδεις" γείτονες


    Photo for this article
    Περασμένα μεσάνυχτα και οι ένοικοι του απέναντι διαμερίσματος δεν λένε να ησυχάσουν! Κι όμως, εσύ πρέπει να σηκωθείς στις 6 το πρωί για να πας στη δουλειά σου! Πού όμως, να σου «κολλήσει» ύπνος με τόση φασαρία! Περιστρέφεσαι στο κρεβάτι σου σαν σβούρα και τα νεύρα σου έχουν γίνει πλέον κρόσσια!
    Τι κι αν έσπευσες να θερμοπαρακαλέσεις τον γείτονά σου, να σταματήσει να «σηκώνει» στο πόδι ολόκληρη την πολυκατοικία μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, τι κι αν τον «πήρες» με το καλό, τι κι αν το «πήρες» με το άγριο! Μάταιος κόπος! Το αυτί του φαίνεται να μην «ιδρώνει», ακόμη κι όταν χτυπάει την πόρτα του η αστυνομία για να του κάνει συστάσεις!
    Η ασέβεια προς τους συνανθρώπους μας καθώς και το νόμο περί των ωρών κοινής ησυχίας σε όλο της το μεγαλείο!
    «Φρένο», σε όλη αυτή τη συμπεριφορά των γειτόνων μας, που δεν λένε να σεβαστούν τον ύπνο μας, έρχεται να βάλει η απόφαση του Αρείου Πάγου, μέσω της οποίας επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και φυλάκιση ενός μήνα σε δύο ιδιοκτήτες διαμερίσματος, για φασαρία κατά τη διάρκεια ωρών κοινής ησυχίας και ιδιαίτερα τις βραδινές.
    Σύμφωνα με το cosmo.gr, ιδιοκτήτες διαμερίσματος, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο Περιστέρι ζήτησαν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή της προσωπικότητας τους, με την δημιουργία των θορύβων από τους ιδιοκτήτες σπιτιού του δεύτερου ορόφου, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, αφού οι συστάσεις των ιδίων προς τους γείτονές τους δεν έπιαναν τόπο!
    Τα ασφαλιστικά μέτρα εγκρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, απαγορεύοντας στους καταγγελλόμενους να προσβάλουν την προσωπικότητα των ιδιοκτήτων του πρώτου ορόφου, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση! Πάρα ταύτα, η γειτνίαση με τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες διαμερίσματος, κατέστη αδύνατη, λόγω της συνέχισης του θορύβου, με αποτέλεσμα οι καταγγέλοντες να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την οικία τους!
    Τελικά όμως, το Πρωτοδικείο υλοποίησε τα ασφαλιστικά μέτρα, με το Εφετείο να απορρίπτει την αίτηση για αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης των ιδιοκτητών του 2ου ορόφου και τον Άρειο Πάγο να επικυρώνει την απόφαση του Εφετείου!
    Επιτέλους, ο νόμος περί απαγόρευσης θορύβων εν ώρα κοινής ησυχίας λαμβάνει για πρώτη φορά σάρκα και οστά κι έτσι οι «θορυβώδεις» γείτονές μας, θέλουν δεν θέλουν, θα συμμορφωθούν, αφήνοντας ήσυχους όλους όσους, εξαιτίας τους, έχουν «χάσει» τον ύπνο τους!
    (Πηγή φωτογραφίας TopNews.in)

    http://mediasoup.gr/node/15566


    B.I.G Party Ierapetra...

    Η προπώληση εισιτηρίων φαίνεται να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού ήδη μέρες πρίν το μεγάλο beach party, έχουν εξασφαλιστεί πάνω από 1000 εισιτήρια από το κοινό της Κρήτης στα καταστήματα Forthnet, ενώ η προπώληση συνεχίζεται κανονικά! 
    Την Παρασκευή 30 Ιουλίου και από τις 19:00 το απόγευμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί στην παραλία του Αγίου Ανδρέα στην Ιεράπετρα, για να διασκεδάσει μέχρι το πρωί, με πολλές εκπλήξεις και μια...
    μοναδική συναυλία των Goin' Through, Professional Sinnerz, NEBMA, Θηρίο και Κόμη Χ που αναμένεται να προθερμάνει για τα καλά το κλίμα... Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ενώ ήδη τα μηνύματα που καταφθάνουν από όλη την Κρήτη είναι πολύ αισιόδοξα, με κατοίκους και επισκέπτες να ανυπομονούν για την μεγάλη βραδιά! Εννέα μέρες έμειναν λοιπόν, για το απόλυτο μουσικό event της Κρήτης σε μια... παραλία ! Καλοκαιρινή διάθεση, πολύ τρέλα και απίστευτες εκπλήξεις περιμένουν το κοινό, το οποίο θα μπορεί να προμηθεύεται το εισιτήριο του στην απίστευτη τιμή των 15 ευρώ, με ποτό! Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στοhttp://bigparty.kalokairistonoto.com/! Δεν πρέπει να το χάσετε!

    http://press-gr.blogspot.com/2010/07/big-party-ierapetra.html

    Ενισχυμένες κυρώσεις κατά του Ιράν...

    Ενισχυμένες κυρώσεις κατά του Ιράν, λόγω του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος, υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ...
    Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, στο στόχαστρο μπαίνουν η βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου του Ιράν. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η... 
    απαγόρευση οποιασδήποτε νέας επένδυσης, τεχνικής βοήθειας ή μεταφοράς τεχνολογιών, κυρίως για τη διύλιση πετρελαίου και την υγροποίηση φυσικού αερίου.

    http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_4440.html

    Αυτοκτόνησε διευθυντής δημοτικού σχολείου


    Τέλος στη ζωή του έθεσε ένας 53χρονος δάσκαλος από το Βόλο, που υπηρετούσε ως διευθυντής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας του Βόλου, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι της κουζίνας για να αυτοτραυματιστεί στο λαιμό και στο στήθος.

    Ο αυτόχειρας βρισκόταν στο σπίτι του στο Βόλο, στις 5.30 χθες το απόγευμα, όταν πήρε ένα μαχαίρι και μπήκε στο μπάνιο, ξεφεύγοντας της προσοχής της συζύγου και της 18χρονης κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχε ξαπλώσει με τη σύζυγό του για τη μεσημεριανή σιέστα, ξαφνικά σηκώθηκε και κατευθύνθηκε στην τουαλέτα του σπιτιού τους όπου και κλειδώθηκε, τραβώντας το κλειδί από την πόρτα.

    Αντιλαμβανόμενη η σύζυγός του ύστερα από λίγη ώρα την απουσία του, τον αναζήτησε, έλαβε όμως την «εντολή» … να πάρει την κόρη τους και να απομακρυνθούν από το σπίτι.

    Η σύζυγος και η κόρη του 53χρονου άνδρα κάλεσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που σπεύδοντας στο σπίτι τους έσπασαν την πόρτα του μπάνιου και τον βρήκαν ξαπλωμένο στην μπανιέρα αιμόφυρτο.

    Όπως φαίνεται, ο άτυχος άνδρας είχε ήδη αυτοτραυματιστεί με το μαχαίρι. Σιακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

    Η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημά του ερευνώνται από τις αρχές.

    Συνάδελφοι του εκλιπόντος κάνουν λόγο για έναν ήρεμο, ήσυχο και πολύ τυπικό εκπαιδευτικό, που δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα σε κανέναν, ενώ δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα με τη δουλειά του ούτε με την οικογένειά του.

    Μάλιστα η κόρη του φέτος είχε πετύχει να περάσει στο Πανεπιστήμιο.

    Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

    Πηγή:magnesianews.gr
    Πηγή:http://www.newsbeast.gr/society/arthro/22169/autoktonise-dieuthudis-dimotikou-sholeiou/magnesianews.gr