Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Kλεισιμο troktiko : Χωρίς διαφήμιση, χωρίς αστέρες&ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους και χωρίς χρέη σε ΙΚΑ/εφορία, πέτυχε ότι δεν πέτυχαν δεκαετίες τώρα οι μεγαλο.....

Σχόλιο Antii : Παραθετουμε την γνωμη που αναρτηθηκε στο newsbeast για το θεμα του κλεισιματος του troktikou, μια ζυγισμένη άποψη υπερ του τρωκτικου. 

Αν κάποιος -όχι συχνός χρήστης του Internet- μάθαινε την είδηση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων πιθανώς, να αναρωτιόταν ποιος ήταν αυτός ο τόσο σημαντικός δημοσιογράφος, του οποίου το όνομα δεν είχε ακούσει.

Τα μόνα στοιχεία που έδωσαν τα κανάλια ήταν η δημοσιογραφική ιδιότητα του Σωκράτη Γκιόλια και η σχέση του με το troktiko.blogspot.com. Ούτε αυτό όμως έλεγε πολλά σε ανθρώπους
κάποιας ηλικίας ή εν πάση περιπτώσει σε εκείνους που σπανίως επιλέγουν το Διαδίκτυο για να ενημερωθούν.

Η δημοσιογραφική κάλυψη του θέματος απασχόλησε κυρίως το αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ σχεδόν κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στο ευρύ κοινό τους λόγους για τους οποίους η απώλεια του Γκιόλια είναι μεγάλο πλήγμα, ακόμα και για τη δημοκρατία μας.

Κανείς δεν ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το έργο της ομάδας του ήταν εξόχως μοναδικό, πετυχημένο και τελικά απαραίτητο.

Το blog «troktiko» δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, με βασικό μέλημα των ιδρυτών του, τη συνεχή ανάρτηση ειδήσεων που κάλυπταν μια ευρύτατη γκάμα ενδιαφερόντων. Από πολιτική, οικονομία, αθλητικά, μέχρι life style και «ροζ ιστορίες». Τα κείμενα ήταν σύντομα και σαφή,  ενώ συχνά ήταν και ιδιαιτέρως επιθετικά.

Ο πρωτότυπος τρόπος γραφής σε συνδυασμό με την κατάλληλη φωτογραφία κατέκτησαν πολύ σύντομα την πλειονότητα των Ελλήνων που ενημερώνονται από το Internet.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι μηνιαίες επισκέψεις μοναδικών (unique) αναγνωστών του «troktiko» ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο! Η επιτυχία ήταν μοναδική.

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές και κοινό ξεκινούσαν την πρωινή τους ενημέρωση από το «troktiko» που δεν αμελούσαν να επισκέπτονται πολλάκις ημερησίως ικανοποιώντας την ανάγκη τους για συνεχή, ταχύτατη και... ενδιαφέρουσα ενημέρωση.

Ταυτόχρονα, έγινε ο φόβος των κάθε λογής τσαρλατάνων (κυρίως πολιτικών και εμπόρων) και το
αποκούμπι των αδικημένων που για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του Τύπου, μπορούσαν μέσα σε λίγα λεπτά να εκθέσουν ανεπανόρθωτα αυτόν που τους αδίκησε.

Ο Γκιόλιας και οι συνεργάτες του, ίσως και χωρίς να το περιμένουν, κατάφεραν να δημιουργήσουν το καλύτερο εργαλείο δημοκρατίας που γνώρισε η χώρα. Γι' αυτό ήταν σημαντικός. Με λάθη και ελαττώματα φυσικά. Αλλά ακόμα κι αυτά άρεσαν στην πλειοψηφία, που διψούσε για «απροσπέλαστη» δημοσιογραφία.

Η αναγνώριση και η αποδοχή ήταν πρωτόγνωρη. Η χρηστικότητα, η αμεσότητα και η ποικιλία των ειδήσεων καθιέρωσαν το «troktiko» στη συνείδηση εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών ως το προτιμότερο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα. Εξυπακούεται ότι πολλοί έσπευσαν να το μιμηθούν αλλά κανείς δεν μπόρεσε να βρει την ακριβή συνταγή της επιτυχίας.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν κατάφερε να πείσει ένα τόσο μεγάλο κοινό να τον ακολουθήσει έχοντας στη διάθεσή του τόσα λίγα μέσα.

Το «troktiko» πέτυχε κάτι που κανένας εκδότης και κανένας καναλάρχης δεν κατάφερε τα τελευταία 25 χρόνια. Χωρίς διαφήμιση, χωρίς αστέρες και ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους, χωρίς χρέη στο ΙΚΑ και την εφορία, κατάφερε να αποκτήσει έναν απίστευτο αριθμό καθημερινών αναγνωστών.

Κατάφερε να αφουγκραστεί την επιθυμία του μέσου αναγνώστη και να του προσφέρει αυτό που ζητούσε χωρίς εκπτώσεις.

Από: newsbeast
http://antiitroktiko.blogspot.com/2010/07/troktiko_24.html

Βελτιωμένος καιρός...

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιό πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας θα σχηματιστούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και ασφαλώς δεν θα έχουν την σημερινή ένταση.
Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/site/article/Improved_time_Tuesday_27.7.2010/ 
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1101.html


του Μανώλη Bάϊα
Σ
Απίστευτη απανθρωπιά...

Καταστρέφουν αυγά χελωνών πατώντας τα με 4Χ4!


Απίστευτη  απανθρωπιά με θύματα τα αγέννητα  ακόμη χελωνάκια «καρέτα- καρέτα»  συγκλονίζει τους εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων στην  Κρήτη, αλλά και τους απλούς  πολίτες, που βρίσκουν καθημερινά δεκάδες αυγά πατημένα από τις ρόδες αυτοκινήτων τύπου 4Χ4!

    Δράστες  των απρόκλητων επιθέσεων σε βάρος του προστατευόμενου αυτού είδους θαλάσσιας χελώνας, είναι συνήθως νεαροί που αδιαφορούν για τις προσπάθειες των οργανώσεων να μαρκάρουν με καλάμια τις φωλιές και κάνουν… ράλι πάνω τους. Μαζί τους συμπράττουν και οι ψαράδες της περιοχής που εξολοθρεύουν τις χελώνες πριν ακόμη γεννηθούν, για να μην τους σκίσουν τα δίχτυα μεγαλώνοντας!

    Το αποτρόπαιο οικολογικό έγκλημα συμβαίνει στην παραλία Αρμενόπετρα, μια παρθένα παραλία στον Κερατόκαμπο Βιάννου νότια του Ηρακλείου, όπου καθημερινά  ανακαλύπτονται δεκάδες σπασμένα αυγά χελωνών και ίχνη από αυτοκίνητα 4Χ4, που είναι και τα μόνα τα οποία έχουν πρόσβαση στην παραλία. 



http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=75675



των Δημήτρη Πώποτα, Αριας Καλύβα


Ξέρουν στην Ατριτρομοκρατική ποιος τα προμήθευσε

Φως στη διαδρομή των όπλων που σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια



Τη διαδρομή των όπλων, σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό των μελών της Σέχτας Επαναστατών, ψάχνουν οι αρμόδιες αρχές 
http://img.protothema.gr/61641558390F233871F29484FA345A80.jpg
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι πεπεισμένοι ότι τόσο το Glock, όσο το Zastava αλλά και το Scorpion είναι όπλα που έφθασαν στα χέρια των μελών της οργάνωσης μέσω υπόγειων διασυνδέσεων με ποινικούς.


Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ξέρουν ποιος είναι ο άνθρωπος που τα προμήθευσε, όμως δεν έχουν κανένα στοιχείο για να αποδείξουν αυτή την εμπλοκή.


«Υπάρχει μια σειρά δεδομένων που δείχνει πως έγινε η προσέγγιση των ποινικών από τους σκληρούς αντιεξουσιαστές, ξέρουμε ποιοι ήταν οι μεσολαβητές αλλά είναι δύσκολο να αποδειχτεί» λέει αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει «Μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έχει πιάσει ο σούπερ – κοριός, υπάρχουν συνομιλίες ποινικών με ποινικούς και αντιεξουσιαστές που θα μπουν στο μικροσκόπιο».
  
Εκτός από τις έρευνες για τα όπλα, οι αστυνομικοί περιμένουν τη χήρα του Σωκράτη Γκιόλια να τους δώσει κατάθεση για τα όσα συνέβησαν πριν μια εβδομάδα στην Ηλιούπολη.


«Εκτιμάται πως η κατάθεση αυτή δεν θα προσθέσει πολλά… Όμως θα βοηθήσει να δούμε πως ενεργεί η Σέχτα, λίγο πριν το χτύπημα. Ακόμη και ο διάλογος που είχαν με το δημοσιογράφο για να τον πείσουν να κατέβει κάτω, είναι ενδεικτικός για τον τρόπο που σκέφτονται».


Αυτό που ανησυχεί τους αστυνομικούς είναι ότι έχει περάσει μια εβδομάδα και η Σέχτα δεν έχει στείλει ακόμη προκήρυξη.


Με δεδομένο πως η οργάνωση στα τρία προηγούμενα μέσα σε λιγότερο από πέντε ημέρες έστελνε προκήρυξη προβληματίζει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.


Για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα μέτρα σε αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και κτήρια – στόχους υψηλού κινδύνου ενώ δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι οι αστυνομικοί φυλάνε κυριολεκτικά με το χέρι στη σκανδάλη.


Βέβαια, αυτό που τους ανησυχεί είναι το γεγονός πως η οργάνωση λειτουργεί όπως χαρακτηριστικά λένε αψυχολόγητα σε ότι αφορά την επιλογή των στόχων της.


Επιλέγει δηλαδή στόχους χαμηλού ρίσκου και επικινδυνότητας έτσι ώστε να μην γίνονται λάθη και να μην αφήνουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να «καρφώσει» την ταυτότητα τους. 
http://img.protothema.gr/61641558390F233871F29484FA345A80.jpg




  



Ένας πλάτανος αιτία διαμάχης μεταξύ κατοίκων
Ένας πλάτανος αιτία διαμάχης μεταξύ κατοίκων
Ευρυτανία, Ελλάδα - 26/7
Ο πλάτανος στην κεντρική πλατεία του χωριού Δυτική Φραγκίστα της Ευρυτανίας, είναι η αιτία της διαμάχης μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο πρόσφατα ψήφισε ομόφωνα υπέρ των σχεδίων ανάπλασης του χώρου. Οι κάτοικοι αντιδρούν στα σχέδια, τα οποία συμπεριλαμβάνουν την κοπή του αιωνόβιου δένδρου, και έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να καθυστερήσουν την υλοποίηση τους με τη διαδικασία της συλλογής υπογραφών.
Str - ΑΠΕ-ΜΠΕ




http://news.pathfinder.gr/photoscope/greece/15719.html
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 
Η "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΡΙΑΝΗ"
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΘΗΝΑΙΚΗ"ΔΕΙΧΝΕΙ ΩΣ  ΦΑΒΟΡΙ 
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ   ΔΗΜΑΡΧΟ 
ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ
ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ





 































ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ- ΟΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΙΤΕΥΘΟΥΝ ΦΑΒΟΡΙ ΕΙΝΑΙ
Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ   ΕΝΩ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
ΔΥΟ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ  ΑΡΗ ΚΡΑΜΜΥΔΑ








Φωτο  απο: http://www.pathfinder.gr/

Eπικεφαλής δημοτικής παράταξης στον Ωρωπό ο ανεξάρτητος Βασ. Οικονόμου...

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ηγείται της νέας παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΩΡΩΠΟΥ
Oι Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 είναι η μεγάλη ευκαιρία να διαμορφωθεί η νέα διοικητική και αυτοδιοικητική αρχιτεκτονική της Ελλάδας. Με το σχέδιο «Καλλικράτης» μπορούμε να μπούμε σε μια νέα φάση ανάπτυξης και εξέλιξης των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Αρκεί να πιάσουμε την ευκαιρία και αρκεί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Ο νέος Δήμος Ωρωπού είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ισχυρούς δήμους της Ελλάδας. Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Αττικής. Διαθέτει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, ευκαιρίες δημιουργίας και μπορεί να γίνει ένας Δήμος πρότυπο στην Ελλάδα. Είναι ένας Δήμος που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σύνθετης φυσιογνωμίας: Είναι παραλιακός, είναι ορεινός, είναι τουριστικός, είναι αγροτικός, με άριστο φυσικό περιβάλλον και με δυνατότητες νέων προοπτικών.
Ο Ωρωπός ως ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής είναι μια πανέμορφη περιοχή. Συνδυάζει το...
 φυσικό κάλος, την εγγύτητα με το κέντρο της χώρας, δυναμικούς ανθρώπους και μια υπέροχη θάλασσα που τον λούζει σε μεγάλη έκταση.
Από την άλλη πλευρά, η τεράστια έκταση, η ανομοιογένεια του πληθυσμού, οι πολλές κοινότητες και οι δήμοι που συνενώνονται, απαιτούν μια στιβαρή διοίκηση με όραμα και ικανότητες για την διαμόρφωση του νέου προφίλ του Δήμου.Σε μια δύσκολη φάση για την πατρίδα μας, ο Δήμος θα πρέπει να είναι το αποκούμπι του πολίτη, θα πρέπει να είναι ο πρώτος σχεδιαστής μιας κοινωνικής πολιτικής. Με κοινωνική αλληλεγγύη και ενότητα θα διατηρηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή στην Βόρεια Αττική.
Απαιτείται μια υπέρβαση των μέχρι τώρα δεδομένων. Απαιτείται μια νέα δημοτική παράταξη με δημοκρατικό, διακομματικό, ενωτικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα. Πέρα και πάνω από τοπικισμούς και στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Το νέο εγχείρημα είναι μεγάλο και δεν επιτρέπεται να εκτελεστεί μέσα στα μικρά και ασήμαντα πλαίσια μιας περιφερειακής και περιθωριακής προσέγγισης.Ο Δήμος Ωρωπού θα γίνει Πρωταγωνιστής Δήμος στην Ελλάδα. Με την νέα προσωπικότητα και την νέα δυναμική του, θα γίνει Κέντρο για την Αττική και Σημείο Αναφοράς για την Ελλάδα. Θέλουμε να γίνει ο πράσινος Δήμος της χώρας μας.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΩΡΩΠΟΥ είναι μια νέα παράταξη που συσπειρώνει έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, νέους ανθρώπους, γυναίκες, επιστήμονες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής, δημιουργικούς ανθρώπους που έχουν συμφωνήσει σε ένα Σχέδιο Πράσινης Ανάσας, Πολιτισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ωρωπού.
Οι όροι του Νέου Σχεδίου Ανάπτυξης του Ωρωπού είναι για μας το Όραμα για το Μέλλον, είναι το Κοινωνικό και Αναπτυξιακό Συμβόλαιο με τους Πολίτες του Ωρωπού!Ένα όραμα βέβαια για να υλοποιηθεί απαιτεί πειθαρχία, προγραμματισμό, συνέπεια, σταθερότητα, διαβούλευση και πάνω από όλα κοινωνική συναίνεση και δημοκρατική συνεννόηση αλλά και αδιαφορία για το πολιτικό κόστος, όταν αυτό προκύπτει.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΩΡΩΠΟΥ είναι μια νέα δημοτική παράταξη με αυτόνομη λειτουργία, στηριζόμενη στα μέλη της, τους φίλους της και τους πολίτες που την υποστηρίζουν.
Το Σχέδιο Ανάπτυξης του Ωρωπού που η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΩΡΩΠΟΥ θέτει στους πολίτες της Βόρειας Αττικής προς έγκριση ώστε να λάβει την εντολή υλοποίησης, έχει τους εξής μεγάλους στόχους:
1) Ίδρυση και λειτουργία του «Αμφιάρειου Φεστιβάλ» ως Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νεολαίας, που θα αναλάβει την διοργάνωση των «Αμφιάρειων Εορτών», ως γεγονός εθνικής σημασίας με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιάρειου θεάτρου. Αρχαίο – σύγχρονο θέατρο, αθλητικοί αγώνες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, σημείο αναφοράς για την νεολαία της πατρίδας μας.
2) Κατασκευή του Αμφιάρειου Συνεδριακού Κέντρου, ως Διεθνούς Κέντρου της Ιατρικής Επιστήμης και του Ιατρικού Κόσμου
3) Ανάδειξη των Αρχαιολογικών – Ιστορικών και Πολιτιστικών Κέντρων της Βόρειας Αττικής. «Αμφιάρειο – Αφίδναι – Ραμνούντα – Μαραθώνιος Τύμβος» μια ενότητα Ιστορίας και Πολιτισμού, ιστορικά σημεία αναφοράς διεθνούς εμβέλειας.
4) Δημιουργία και τουριστική ανάπτυξη του Βόρειου Παραλιακού Άξονα της Αττικής. Διάνοιξη του οδικού άξονα Ωρωπού – Αγ Αποστόλων Καλάμου – Βαρνάβα – Γραμματικού – Μαραθώνα – Νέας Μάκρης. Ένας νέος παραλιακός άξονας, ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και εξέχουσας οικονομικής διεξόδου για τους πολίτες της Βόρειας Αττικής.
5) Προστασία, ανάδειξη και αειφόρος ανάπτυξη της θάλασσας, του βουνού και της λίμνης του Δήμου. Οι τρεις πυλώνες ζωής για τον Δήμο του Ωρωπού είναι η θάλασσα του Ευβοϊκού, η Πάρνηθα και η Λίμνη του Μαραθώνα. Διαχείριση του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας από τον Δήμο Ωρωπού σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος
6) Ανάδειξη του Αγίου Μερκουρίου ως ετήσιο Παγκόσμιο Κέντρο Αρβανίτικου Πολιτισμού. Ίδρυση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αρβανίτικου Πολιτισμού.
7) Βιολογικός καθαρισμός για τον Ασωπό ποταμό, για καθαρή θάλασσα στον Ευβοϊκό, πόλο έλξης παραθεριστών και τουριστών. Χωροθέτηση ενός βιολογικού καθαρισμού για τις περιοχές του νέου δήμου. Ενεργή συμμετοχή του Δήμου στον περιβαλλοντικό έλεγχο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Ασωπό, δράση για την αποτελεσματική απορρύπανση του ποταμού, για την προστασία του και για την ανάδειξή του ως περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας
8) Ολοκλήρωση των Σχεδίων Πόλης ώστε να καθοριστούν τα νέα και οριστικά όρια των οικισμών του Δήμου. Απόλυτη προστασία του πραγματικού δασικού και γεωργικού πλούτου του Δήμου. Μεγάλα προγράμματα αναδάσωσης των καμένων δασικών εκτάσεων του Δήμου. Ανάπτυξη πρωτοποριακών συστημάτων πυροπροστασίας και άμεσης επέμβασης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πλήρης πυροσβεστική υπηρεσία πλησίον των δασικών εκτάσεων του Δήμου, με πλήρη και επαρκή στελέχωση και με πεζοπόρα τμήματα που θα μπορούν να επέμβουν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης πυρκαγιών.
9) Ανάδειξη του προαστιακού σιδηροδρόμου ως βασικό μέσο μεταφοράς των πολιτών του Δήμου. Αυλώνα – Αφίδναι – Σφενδάλη, οι Προαστιακοί Σταθμοί που θα συνδέονται με δημοτική συγκοινωνία με όλους τους οικισμούς του Δήμου.
10) Σύνδεση με αστική Συγκοινωνία του Δήμου καθώς και σύνδεση του τοπικού δικτύου με το τρένο (Ηλεκτρικός – Προαστιακός). Πρέπει να γίνει το τρένο βασικό μέσο μεταφοράς και συγκοινωνίας τα επόμενα χρόνια11) Χωροθέτηση των σχολείων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των δήμων και με πρόβλεψη στο μέτρο του εφικτού των αναγκών των επόμενων δεκαετιών.12) Υγειονομική κάλυψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του Δήμου. Αστικό Κέντρο Υγείας στο Καπανδρίτι με επικαιροποίηση του οργανογράμματός του, υποκατάστημα ΙΚΑ στον Ωρωπό, , περιφερειακό ιατρείο Αυλώνος.
13) Χωροθέτηση ήπιας βιοτεχνικής και τεχνολογικής δραστηριότητας παραπλεύρως του Εθνικού Οδικού Άξονα (Αφίδναι).14) Έλεγχος για την διασφάλιση της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των βιομηχανικών – βιοτεχνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.
15) Συντήρηση των παράπλευρων οδών της Εθνικής Οδού, κατάλληλη σήμανση, διασφάλιση ελεύθερης (χωρίς διόδια) διέλευσης μέσα στα όρια του Δήμου τουλάχιστον, προστατευτικές μπάρες, ασφαλής διέλευση και κίνηση.
16) Συγκροτημένη αστυνομική δύναμη Ωρωπού με αστυνομικό τμήμα, αστυνομικούς σταθμούς και πλήρη στελέχωση ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.
17) Στήριξη του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου και κυρίως των νέων αγροτών, ενημέρωση από γραφείο του Δήμου για τα νέα προγράμματα, συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια για εναλλακτικές καλλιέργειες, μέτρα για την προστασία των εισοδημάτων τους και αναζήτηση τρόπων διευκόλυνσης για προσέγγιση νέων αγορών, προώθηση των τοπικών προϊόντων στην ελληνική και ξένη αγορά, προϊόντα με ονομασία προέλευσης και στήριξη για τον ποιοτικό ανταγωνισμό των προϊόντων μας. Στήριξη της αλιείας με οργανωμένα δίκτυα προώθησης των αλιευμάτων, συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια για την διατήρηση της θαλάσσιας ζωής και δράσεις ώστε τα αλιεύματα του Ωρωπού να έχουν ζήτηση ως ασφαλή και ελεγχόμενα προϊόντα στις αγορές.
18) Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου από τον Άγιο Στέφανο προς τον Δήμο Ωρωπού Νέο δίκτυο ύδρευσης που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών
19) Αξιοποίηση του στρατοπέδου της Μαλακάσας και της κατασκήνωσης της Αεροπορίας στον Ωρωπό ως χώροι Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού – Αθλητισμού
20) Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρήση τεχνολογιών φιλικών στο περιβάλλον, καθώς και ηλεκτρονική οργάνωση του Δήμου, έτσι ώστε ο Δήμος Ωρωπού να μπει σε μια νέα εποχή λειτουργίας και προσφοράς υπηρεσιών για τους πολίτες του.
21) Καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του νέου Δήμου (ακίνητα, κτήματα, ελεύθεροι χώροι) και της περιουσιακής κατάστασης που προκύπτει από την συνένωση (χρέη – έσοδα – ταμειακό υπόλοιπο). Εκμετάλλευση των ακινήτων σύμφωνα με τις συνολικές ανάγκες με γνώμονα την λειτουργικότητα και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών.
22) Ενίσχυση των Δημοτικών Κοινωνικών Πολιτικών προς την τρίτη ηλικία (ΚΑΠΗ – Βοήθεια στο Σπίτι) την νεολαία (γραφείο σταδιοδρομίας) τους άπορους – άστεγους – τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (Δημοτικοί Ξενώνες) Φροντίδα για την κάλυψη των αναγκών των ΑμεΑ και ιδίως των παιδιών ώστε να μην βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στα κοινωνικά και καθημερινά δρώμενα.
23) Οι παλιές φυλακές του Ωρωπού να μετατραπούν σε κέντρο εκπαίδευσης για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα ΔικαιώματαΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΩΡΩΠΟΥ εγγυάται ότι θα εφαρμόσει το Σχέδιο της για τον νέο Ωρωπό με πίστη στους ανθρώπους που την στελεχώνουν και σιγουριά για την προσφορά του καλύτερου εαυτού τους, ώστε να επιτύχει το όραμά μας.
Η διακήρυξη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΩΡΩΠΟΥ είναι το Συμβόλαιο Τιμής που υπογράφεται με τους πολίτες του Ωρωπού και συγχρόνως αποτελεί το προσκλητήριο του αγώνα και της συστράτευσης όλων των δημιουργικών και αναπτυξιακών δυνάμεων του Ωρωπού, ώστε να δώσουν μαζί με μας τον ωραίο αγώνα για την επιτυχία του Σχεδίου μας. Είναι ένα κάλεσμα δημιουργίας και ενότητας προς τον κάθε ενεργό πολίτη του Ωρωπού, για να μπορέσουμε επιτέλους να δούμε όλοι μαζί τον τόπο μας να γίνεται πρωταγωνιστής, να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά μας και να μπορέσουμε να μπούμε στη μεγάλη σκηνή της Νέας Εθνικής Αρχιτεκτονικής.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΩΡΩΠΟΥ θα λειτουργεί δημοκρατικά, ανοικτά, ελεύθερα, ανεξάρτητα. Όλα τα όργανά της θα αναδεικνύονται με εκλογές και γι αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί το Ιδρυτικό Συνέδριο της Παράταξης τον Σεπτέμβριο του 2010, στο οποίο θα συμμετέχουν τα μέλη της. Μέχρι τον Σεπτέμβριο όλα τα όργανά της θα είναι προσωρινά! Εμπρός λοιπόν για τον Νέο και Μεγάλο Δήμο Ωρωπού! 
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Βασίλης Αθ. Οικονόμου
Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/e_25.html

Σε πύρινο κλοιό η Μόσχα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010, 11:35

Περίπου 26 διαφορετικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε δασικές και άλλες 34 σε θαμνώδεις περιοχές περιμετρικά της ρωσικής πρωτεύουσας, καλύπτοντας συνολική έκταση τουλάχιστον 59 εκταρίων, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Πυκνό νέφος έχει σκεπάσει μεγάλο τμήμα της Μόσχας από τις πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από το κύμα καύσωνα που πλήττει την ευρύτερη περιοχή με θερμοκρασίες – ρεκόρ που αγγίζουν ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου!

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα δεν έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής από τον πυκνό καπνό, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί αργότερα, αφού τα πάντα βρίσκονται στο έλεος του ανέμου.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και τους τουρίστες της πόλης να μείνουν σήμερα μακριά από τα δάση για λόγους ασφαλείας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=159747&cid=5

Απεργία πείνας οι κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων



Είναι περισσότεροι από 400, καταγγέλουν τις συνθήκες κράτησής τους και κάνουν απίστευτη καταγγελία ότι δεν έχουν πρόσβαση ακόμη και στο πόσιμο νερό.
Για κοιτάξτε οι υπεύθυνοι τι θα κάνετε με αυτούς τους ανθρώπους.Είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι κρατούμενοι σαν κι εμάς, δεν είναι ζώα.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9048.html

Ανοδος του χρυσού




Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός, περιορίζοντας τις απώλειες που σημείωσε μέσα στον μήνα, εν μέσω εικασιών ότι οι τιμές κάτω από τα 1.200 δολ. η ουγγιά βοηθούν στην αύξηση της φυσικής ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο.
Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.191,60 δολ. η ουγγιά στις 9:11 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το μέταλλο, το οποίο άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 1.265,30 δολ. η ουγγιά στις 21 Ιουνίου, υποχώρησε 4,1% τον Ιούλιο για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες. Τα συμβόλαια του χρυσού για τον Αύγουστο σημείωσαν άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.190,70 δολ. η ουγγιά.
Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τις εκθέσεις που έδειξαν μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση των ιαπωνικών εξαγωγών, αλλά και την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της Νότας Κορέας.
Ανοδο 0,5% σημείωσε το ασήμι φθάνοντας στα 18,195 δολ. η ουγγιά. Την ίδια άνοδο σημείωσε και η πλατίνα φθάνοντας στα 1.549,25 δολ. η ουγγιά. Τέλος άνοδο 1% σημείωσε το παλλάδιο φθάνοντας στα 468,50 δολ. η ουγγιά.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1847214

Ηλεία: Οικογενειακή τραγωδία στη Ζαχάρω!




Βρέθηκε νεκρός ο πατέρας, που αναζητούσε τον αγνοούμενο γιο του!



Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται η αναζήτηση ενός 17χρονου αγνοούμενου αλλοδαπού κολυμβητή, στην περιοχή Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Μετά από εντατικές έρευνες του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτών που δίνουν το παρών στις έρευνες, νεκρός εντοπίστηκε ο πατέρας του 17χρονου που και ο ίδιος συμμετείχε στην αναζήτηση του υιού του.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 17χρονου συνεχίζονται...


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=35655&catid=4

Αυτοκίνητο ...εξ ουρανού

Από το http://clopyandpaste.blogspot.com/   

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_184.html

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ





























































































http://veto300.blogspot.com/2010/07/blog-post_8948.html








Aγνοούταν από το απόγευμα...

Σκόπελος: Ανασύρθηκε το πτώμα 24χρονου που είχε πάει για ψαροντούφεκο

Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή της Σκοπέλου, ένας 24χρονος άνδρας, κάτοικος Αθηνών, που είχε πάει για ψαροντούφεκο στη θέση «Γλώσσα» Β.Α. του νησιού. Ο 24χρονος αγνοούταν από τις πέντε το απόγευμα. Άνδρες του λιμενικού με τη βοήθεια και δυτών εντόπισαν το πτώμα του, δύο ώρες αργότερα, στα 25 μέτρα βάθος, σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή.

Το πτώμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και στη συνέχεια στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας για να γίνει η νεκροψία.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75594