Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Σηκώθηκε το φουστανάκι



Φύσηξε το αεράκι και σηκώθηκε το φουστανάκι της δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να πάνε περίπατο οι δηλώσεις που γίνονταν. Σιγά οι παρευρισκόμενοι μην έχαναν το όμορφο θέαμα, ακούγοντας τα όσα έλεγε ο άνθρωπος στο μικρόφωνο. 










http://filoksenos.blogspot.com/2010/07/blog-post_8747.html
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/07/blog-post_4193.html

Τον καλύτερα διατηρημένο κρατήρα στον κόσμο, ανακάλυψε το Google Earth!

Ο κρατήρας που βλέπετε στη φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση) ανακαλύφθηκε από ερευνητές με την βοήθεια του Google Earth. Ονομάζεται Καμίλ και βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη ερημο της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Science, είναι πιθανό να πρόκειται για τον καλύτερα διατηρημένο κρατήρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διαστάσεις του φτάνους περίπου τα 45 μετρα στο πιο πλατύ σημείο και τα 16 μέτρα στο βαθύτερο σημείο του. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι ο μετεωρίτης που χτύπησε την Γη και προκάλεσε τον κρατήρα, πρέπει να είχε μόλις 1,5 μέτρο διάμετρο και να "ταξίδευε" με ταχύτητα 12.800 χλμ την ώρα!  Οπως δήλωσε ο υπεύθυνος της  έρευνας Λουίτζι Φόλκο από το Πανεπιστήμιο της Σιέννας, "Αυτός ο κρατήρας είναι τόσο καλά διατηρημένος που θα μας πει πολλά σχετικά με τις συγκρούσεις μετεωριτών μικρής κλίμακας στην επιφάνεια της Γης και τις συνέπειές τους"!
  Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσδιορίσουν την ηλικία του κρατήρα- όλα όμως δείχνουν ότι πρόκειται για ένα γεγονός λίγων χιλιάδων ετών.
 

http://toksipnitiri.blogspot.com/2010/07/google-earth_25.html
Μοσχάτο-Ταύρος                                                                                    
Ενας σύγχρονος Δήμος -μία ανθρώπινη πόλη
Ανδρέας Ευθυμίου
Δυναμικά παρών για τον νέο δήμο
                                                                                          
                
                   Δελτίο Τύπου


Με το αθλητικό σωματείο Αγιαξ  του Ταύρου
συναντήθηκε ο Ανδρέας Ευθυμίου στο δήμο Ταύρου




Ιδιαίτερη επιτυχημένη ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του αθλητικού
σωματείου  Αγιαξ ο Ανδρέας Ευθυμίου και κλιμάκιο Δημοτικών συμβούλων του Μοσχάτου
και Ταύρου αποτελούμενη απο τους Γιώργο Δαμηλάκο δημοτικό σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχο διοίκησης, πολεοδομίας και οικονομικών του Δήμου Ταύρου, ΑντώνηΜπούτση δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μοσχάτου,Βασιλική Καραβία δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης και τον Τάκη Βιβλιοδέτη ελεύθερο επαγγελματία -αυτοκινητιστή πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρώην γραμμματέα της τοπικής οργάνωσης 2 του Ταύρου.  


Ο Αγιαξ ειναι ποδοσφαιρική ομάδα και συμμέτέχει στο πρωτάθλημα της ΄Δ Εθνικής κατηγορίας
ποδοσφαίρου.Επίσης λητουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία ακαδημίες ποδοσφαίρου στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα απο 200 παιδιά και νέοι αθλητές.
Στην συνάντηση ανταλάχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις που είχαν σχέση με την συνεργασία των ερασιτεχνικών σωματείων και τον νέο Δήμο όπως και με την εξεύρεση ενναλακτικών τρόπων χρηματοδότησης.
Τέλος συμφώνησαν να συναντηθούν στις αρχές του  Σεμπτέβρη ώστε να συζητηθούν  ολοκληρωμένες προτάσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δράσης της δημοτικής παράταξης για τον νέο Δήμο Μοσχάτου -Ταύρου.

Μπροστά ο Τατούλης





Τον στηρίζει ο Σ. Μπένος για περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Από καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τους αντιπάλους τους φαίνεται πως ξεκινάει ο Πέτρος Τατούλης όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων που συνεργάζεται με τη ΝΔ, πραγματοποίησε έρευνα εντός του Ιουλίου, στην οποία δεν αποτυπώνεται πρόθεση ψήφου, αλλά δείχνει πρώτο τον ανεξάρτητο Πέτρο Τατούλη. Ο βασικός του αντίπαλος Σταύρος Μπένος έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος και μάλιστα στηρίζει τον Π. Τατούλη δηλώνοντας ότι «αποτελεί την καλύτερη λύση για την Πελοπόννησο»

Σύμφωνα με την έρευνα ο Π. Τατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 20%, ακολουθεί ο Γ. Μανώλης με 17%, ο Πάνος Μπεγλίτης με 13%,ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος με 10% και τελευταίος ο Δημήτρης Δράκος με 9%.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/21138/brosta-o-tatoulis/

Μύθος ο τεράστιος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων...

Από τον Τ. Μιλιαρό
Παπαρια ΜΥΘΟΣ ητανε τοσα χρονια ο τεραστιος αριθμος των δημοσιων υπαλληλων.
Ευτυχως που εγινε τελικα η απογραφη και κατερρευσε αυτο το στημενο απο τους πολιτικους και εκδοτες παραμυθι.
Αν αφαιρεσεις και τον Στρατό-Αστυνομία και το Παπαδαριό που ειναι μεσα στην απογραφή!,
οι δημοσιοι υπαλληλοι συνολικα ειναι γυρω στους 490.000 για μια χωρα 11 εκατομυριων.
Ισως να μπορουσε να ειναι και μικροτερος ο...
αριθμος αλλα σιγουρα δεν ειναι και απίστευτος ή παγκόσμια πρωτοτυπία ή εξωφρενικός.
Και με το 5 βγαινουν - 1 μπαινει, τελειωνει αυτη η πολυχρονη μπουρδα σαν επιχειρημα.
ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ.

Περισσότερα:http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_2163.html

Η ίδρυση του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης από τον Β. Οικονόμου...

...«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ»
Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών, πανεπιστημιακών, συνδικαλιστών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ καθώς και αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εξήγγειλε την ίδρυση του...
Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ».
Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια, οι ομιλητές Δ. Βερβεσός (Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) και Β. Χωραφάς (Εκδότης του περιοδικού «Monthly Review») παρουσίασαν τις απόψεις τους για μια αντιμνημονιακή πολιτική προσέγγιση που θα πρέπει αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα.
Ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου, μπροστά σε πολυπληθές κοινό στην πρώτη του πολιτική ομιλία, μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έθεσε ως πρώτη ιεράρχηση την κάλυψη του πολιτικού κενού που σήμερα υπάρχει στην Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη μετά την πολιτική στροφή της ψήφισης του μνημονίου από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του.
Τέλος, έθεσε ως άμεσο στόχο τη συνεννόηση και την ενωτική κίνηση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου ως μια πρώτη κίνηση ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και της απεμπλοκής της χώρας από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου για τις μεσαίες και τις λαϊκές τάξεις.

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html

Η Χάγη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου


Τις μεγάλες επιπτώσεις που θα έχει στη διεθνή γεωπολιτική η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ότι η μονομερής κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου το 2008 δεν παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία, μελετούν κράτη και αποσχιστικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι έχει ανοίξει πλέον ο ασκός του Αιόλου.
Κυβερνήσεις και αυτονομιστές σε όλες τις γωνιές του πλανήτη σπεύδουν να εκφράσουν την ικανοποίηση ή την αντίθεσή τους με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης και δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε για ένα κύμα ανεξαρτητοποιήσεων από τη Σομαλία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ έως την Αμπχαζία, τη Νότια Οσετία και τη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία. Νομικοί θεωρούν ότι το Δικαστήριο, προβλέποντας τέτοιες πιθανές αντιδράσεις, απέφυγε να σχολιάσει το νομικό καθεστώς του Κοσόβου ως κράτους αφήνοντας το θέμα της εδαφικής ανεξαρτησίας στη διακριτική ευχέρεια των κρατών που επέλεξαν ή θα επιλέξουν να αναγνωρίσουν το Κόσοβο.
Οπως εξηγεί ο Τζέιμ Κερ-Λίντσεϊ, ειδικός στα Βαλκάνια στο London School of Εconomics, το Δικαστήριο ήταν πολύ προσεκτικό στο να διαχωρίσει το δικαίωμα ενός λαού για αυτοδιάθεση σε σχέση με το δικαίωμα ενός ανεξάρτητου κράτους στην εδαφική του ακεραιότητα, ζήτημα που επέλεξε να μην αγγίξει. «Αυτή η απόφαση λέει ότι η κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου δεν παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία, αλλά δεν λέει ότι το κράτος του Κοσόβου είναι νόμιμο βάσει της διεθνούς νομοθεσίας και έτσι δεν ασχολείται ουσιαστικά με το θέμα της απόσχισης. Αρα, ως προς το θέμα αυτό βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο».
Θέμα ερμηνείας. Ολα, όπως φαίνεται, είναι θέμα ερμηνείας. Γι΄ αυτό άλλωστε οι αντιδράσεις ήταν τόσο διαφορετικές. Η κυβέρνηση του Κοσόβου και οι ΗΠΑ που τη στηρίζουν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση, ενώ η Σερβία και η Ρωσία δήλωσαν ότι η απόφαση ήταν περισσότερο πολιτική παρά ουσιαστική και έτσι δεν αλλάζει η θέση που διατηρούσαν έως τώρα, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία. Βέβαια, η Ρωσία βρίσκεται σε πιο δύσκολη κατάσταση καθώς η ίδια έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, δύο ρωσικών θυλάκων μέσα στο έδαφος της Γεωργίας, με την οποία η Μόσχα είχε πόλεμο και τώρα οι σχέσεις τους βρίσκονται σε ένταση.
Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έστειλαν εκπροσώπους τους η Ισπανία, η Ρωσία και η Κίνα- που αντιμετωπίζουν μεγάλα αποσχιστικά κινήματα στο έδαφός τους- για να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους υπέρ του να παραμείνει το Κόσοβο μέρος της Σερβίας. Η Κίνα μάλιστα έδειξε να ανησυχεί τόσο πολύ, ώστε έστειλε εκπρόσωπό της να καταθέσει στη Χάγη για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1960.
NEA
http://www.realpolitics.gr/?p=25689


Να γιατί το troktiko έχει τόσο μεγάλη επιρροή


Δείτε πόσες επισκέψεις έκανε το ανενεργό blog σε μια ώρα την Κυριακή το πρωί

Την Κυριακή το πρωί και ειδικότερα γύρω στις 7.30, όπως είναι φυσικό, οι χρήστες του ίντερνετ είναι πολύ λιγότεροι από οποιαδήποτε στιγμή της εβδομάδας.

Το blog troktiko έχει ανακοινώσει από την Παρασκευή το βράδυ ότι αναστέλλει τη λειτουργία του και έγινε τόσο μεγάλος ντόρος που οποιοσδήποτε ασχολείται με τη μπλοκόσφαιρα το έχει μάθει.

Παρόλα αυτά, από τις 7.33 έως τις 8.33, δηλαδή σε διάστημα μιας ώρα, το blog που δεν λειτουργεί δέχτηκε 1.998 επισκέψεις!

Αρχικά ο μετρητής ήταν στις 1.439.523.802 επισκέψεις και μετά από 60 λεπτά είχε φτάσει στις 1.439.531.800 επισκέψεις.


http://www.newsbeast.gr/media/arthro/21040/na-giati-to-troktiko-ehei-toso-megali-epirroi/

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Τουρκίας, Ιράν, Βραζιλίας για τα πυρηνικά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010, 21:33
Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Ιράν, της Τουρκίας και της Βραζιλίας πραγματοποιείται την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη για να συζητηθεί η συμφωνία πυρηνικών ανταλλαγών, την οποία οι τρεις χώρες, υπέγραψαν το Μάιο, δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη στην Τεχεράνη, το Ιράν συμφώνησε να στείλει στο εξωτερικό μέρος της ποσότητας του ουρανίου που διαθέτει, αναβιώνοντας έτσι ένα σχέδιο που είχαν χαράξει τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο να διατηρηθεί υπό έλεγχο η πυρηνική δραστηριότητα του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί πρώτα και θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Σέλσο Αμόρίν στις 11.00 το πρωί, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα δοθεί συνέντευξη τύπου. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=159417&cid=5

Άγνωστοι για την εφορία χιλιάδες δικηγόροι





Εχουν να κάνουν φορολογική δήλωση πέντε χρόνια

Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση χιλιάδες δικηγόροι, ενώ ανάμεσά σε αυτούς είναι αρκετοί μεγαλοδικηγόροι.

Ακόμα, μεγάλος αριθμός δικηγόρων που εργάζονται σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία ή οι ίδιοι είναι μεγάλα ονόματα δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/20902/agnostoi-gia-tin-eforia-hiliades-dikigoroi/


Κρήτη

Στα χέρια της Αστυνομίας ο μπάρμαν πιστολέρο


Με επιχείρηση των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Κρυονερίδας Χανίων συνελήφθη ο 48χρόνος ιδιοκτήτης ενός μπαρ που δεν δίστασε να πυροβολήσει εν ψυχρώ έναν θαμώνα με τον οποίο διαπληκτίστηκε για τον… λογαριασμό! Ο μπάρμαν- «πιστολέρο» θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
http://img.protothema.gr/D891E28F4D48563F060E75ABD3B74E1C.jpg

Ήταν προχωρημένα ξημερώματα, όταν ο 38χρόνος κάτοικος της περιοχής Βρυσών, έξω από τα Χανιά, ζήτησε τον λογαριασμό από τον ιδιοκτήτη του καφέ- μπαρ όπου τα έπινε. Όταν εκείνος του είπε τι χρωστάει, ο πελάτης θεώρησε το ποσό υπερβολικό και άρχισαν να τσακώνονται. Ξαφνικά, ο μπάρμαν έβγαλε ένα όπλο που κατείχε παράνομα και πυροβόλησε δυο φορές εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο δεξί χέρι!

Ο τραυματίας κατέφυγε μόνος του στο νοσοκομείο, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διηγήθηκε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί. Ο 48χρόνος δράστης αναζητήθηκε στο κατάστημά του, όμως είχε φροντίσει να εξαφανιστεί. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν, ενώ βρήκαν στην κατοχή του και το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει.


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75575


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Περού λόγω πρωτοφανούς ...κακοκαιρίας!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκηςκήρυξε το Περού η κυβέρνηση, καθώς σε μεγάλα τμήματα της χώρας ο υδράργυρος έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για τις 17 από τις 25 περιφέρειες του Περού. Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τη διανομή τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού και την παροχή στέγης.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν...
 χάσει τη ζωή τους από το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας που έχει πληξει τη χώρα τα τελευταία 46 χρόνια.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στα υψίπεδα των Άνδεων, στα νότια της χώρας, όπου έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες που φθάνουν τους μείον 23 βαθμούς.
Στην πρωτεύουσα Λίμα, όπου το κλίμα είναι υποτροπικό, ο υδράργυρος έπεσε στους οκτώ βαθμούς.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_3689.html