Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Άδειασαν τα ταμεία και έφυγαν...

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010, 22:51
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα σε τράπεζα στην Καλλιθέα.

Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο του υποκαταστήματος και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από το ταμείο άγνωστο, μέχρι στιγμής, ποσό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή των δραστών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=159184&cid=4

Δύο τσιγάρα, παρακαλώ, κύριε περιπτερά!



Η Καλαμάτα και το Ηράκλειο επαναφέρουν τη «χύμα» πώληση τσιγάρων ύστερα από πολλές δεκαετίες


Χύμα τσιγάρα μπορούν να αγοράζουν από τα περίπτερα του νομού τους εδώ και περίπου έναν μήνα οι κάτοικοι της Μεσσηνίας. Οι περιπτερούχοι του νομού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση θεωρώντας ότι η μείωση του ποσοστού κέρδους τους, από 8% σε 3,5% ανά πακέτο, αποδεικνύεται μοιραία για τον κλάδο τους. Επιπλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μειωμένη, λόγω κρίσης, αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. « Στην Καλαμάτα, όπου η ανεργία κάνει θραύση, προτού προχωρήσουμε στη χύμα πώλησηέρχονταν πέντε άτομα μαζί να αγοράσουν ένα πακέτο» δηλώνει στο «Βήμα» η πρόεδρος των Περιπτερούχων Μεσσηνίας κυρία Ειρήνη Γρηγοροπούλου , ενώ ο κ. Χρήστος Καράγιωργας , ιδιοκτήτης περιπτέρου στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, συμπληρώνει ότι «η χύμα πώληση είναι ενδεικτική της οικονομικής κρίσης, το φαινόμενο μου θυμίζει παλιές εποχές, όταν ο παππούς μου με έστελνε να του αγοράσω δύο τσιγάρα από το καπνοπωλείο» .

Αφετηρία για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στάθηκαν για τους περιπτερούχους της Μεσσηνίας τα προβλήματα που εμφανίζονταν στις σχέσεις τους με τις αντιπροσωπείες των καπνοβιομηχανιών. «Οι εταιρείες μάς αναγκάζουν να πάρουμε έναν μίνιμουμ αριθμό πακέτων από κάθε καινούργια μάρκα που βγαίνει στην αγορά. Τις περισσότερες φορές αυτά τα πακέτα μένουν απούλητα, και όταν πάμε να τα επιστρέψουμε,οι αντιπροσωπείες δεν τα δέχονται πίσω, αφού επικαλούνται ότι έχει περάσει η ημερομηνία επιστροφής. Κάτι για τοοποίο δεν μας ενημερώνουν από πριν» λέει η κυρία Γρηγοροπούλου. «Ξεκίνησε ως προσπάθεια να ξεφορτωθούμε στοκ που υπήρχε με τις παλιές τιμές,αλλά και με μάρκες που έμεναν αδιάθετες, όμως βλέπουμε ότι οι πελάτες ανταποκρίνονται.
Η οικονομική αδυναμία του κόσμου είναι φανερή, όλο και περισσότερος κόσμος σταμάτησε να αγοράζει ολόκληρο πακέτο» τονίζει ο κ. Καράγιωργας. Επιπλέον, η διάθεση χύμα τσιγάρων βοήθησε τα περίπτερα να αντιμετωπίσουν φαινόμενα όπως η... τράκα. «Ερχόταν συνέχεια κόσμος στο περίπτερο και ζητούσεδύο, τρία τσιγάρα, δεν είχε χρήματα να αγοράσει ολόκληρο πακέτο.Είναι δύσκολο να του αρνηθείς.Με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης μπορεί να αγοράσει λίγα τσιγάρα,προς 15 ή 20 λεπτά το ένα» αναφέρει η κυρία Γρηγοροπούλου.«Επιπλέον σε πολλά σημεία της πόλης υπάρχουν ναρκομανείς οι οποίοι αν αρνηθείς να τους δώσεις τσιγάρα μπορεί να γίνουν βίαιοι» συμπληρώνει. Μέχρι στιγμής οι περιπτερούχοι του νομού δεν έχουν δεχθεί καμία αντίδραση, ούτε από τις ελεγκτικές αρχές ούτε από τις καπνοβιομηχανίες. «Για μαςη χύμα πώληση είναι ένα μέσον επιβίωσης. Τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, πολλά περίπτερα σε απομονωμένες περιοχές έχουν ήδη βάλει λουκέτο.Η μείωση του ποσοστού κέρδους είναι καταστροφική,ενώ υπάρχουν φήμες ότι θα υπάρξει και άλλη από τον Σεπτέμβριο. Το τσιγάρο αποτελεί το 60% του τζίρου για τα περίπτερα.Αν το κράτος θέλει να ασχοληθεί με την αγορά του καπνού σοβαρά,ας σταματήσει το λαθρεμπόριοπου κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα» επισημαίνει ο κ. Καράγιωργας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ
O Νομός Ηρακλείου ακολούθησε το παράδειγμα της Μεσσηνίας. Εδώ και 15 ημέρες όσοι επισκέπτονται τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μπορούν να προμηθεύονται χύμα τσιγάρα από ελληνικές μάρκες. «Πριν από έξι μήνες, όταν ανακοινώθηκε η μείωση του ποσοστού, είχαμε αποσύρει για τρεις ημέρες τα πακέτατης μεγάλης αμερικανικής καπνοβιομηχανίας Ρhilip Μorris,στην οποία ανήκουν οι γνωστότερες μάρκες. Οταν πληροφορηθήκαμε το παράδειγμα της Μεσσηνίας, αποφασίσαμε να το ακολουθήσουμε.Ετσιπουλάμε χύμα ελληνικά τσιγάρα,όπως τα Καρέλια ή τα GR,προς 20 λεπτά το ένα.Εξυπηρετούμε και τον καταναλωτήο οποίος θέλει να μειώσει το κάπνισμα για οικονομικούς λόγους,αλλά διαθέτουμε και τσιγάρα που δεν είχαν υψηλό περιθώριο κέρδους» λέει η κυρία Ελένη Χαιρέτη, πρόεδρος των Περιπτερούχων και Καπνοπωλών του Νομού Ηρακλείου. «Εννοείται ότι ακόμη και ένα τσιγάρο να πουλήσουμε δίνουμε απόδειξη» συμπληρώνει, γιατί οι καιροί είναι πονηροί...

Και στην Κρήτη ο βασικός λόγος της συγκεκριμένης κίνησης έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση: «Ερχεται κόσμος που έχει μαζέψει με τα χίλια ζόρια κέρματαγια να πάρει ένα πακέτο τσιγάρα, αλλά του λείπουν 10 λεπτά.Φυσικά θα του το δώσω,εκείνος όμως δεν ξέρει ότι το προσδοκώμενο κέρδος μου από το πακέτο αυτό μπορεί να είναι μόλις 5 λεπτά» καταλήγει η κυρία Χαιρέτη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=344798&dt=23/07/2010#ixzz0uXCipAkY

H φωτογράφιση της Shakira

 

 

Η 33χρονη Κολομβιανή τραγουδίστρια έχει αποδείξει τις χορευτικές ικανότητες και τώρα αποδεικνύει και τη μοναδική ελαστικότητα της σε πρόσφατη φωτογράφιση.Η Σακίρα έχει προταθεί για αρκετά βραβεία, ένα εκ των οποίων είναι για το Waka Waka τον ύμνο του Μουντιάλ που έγινε μεγάλη επιτυχία.

http://fouxiampala.blogspot.com/2010/07/h_23.html

Επτά τράπεζες απέτυχαν στα τεστ αντοχής


ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 

Επτά από τις 91 ευρωπαϊκές τράπεζες δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ αντοχής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εποπτικών Αρχών (CEBS), ανάμεσά τους και η Αγροτική Τράπεζα πέντε...



...ισπανικές- Diada, Espiga, Bianca Civica, Unnim and Cajasur- και η γερμανική Hypo Real Estate.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2341.html

Πώς ο Μπέκαμ έφερε τα Λατινικά στα σχολεία

 




 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το μάθημα των Λατινικών έχει γίνει πολύ διάσημο στα σχολεία, ιδίως στις τάξεις των εφήβων.Η αιτία είναι τα εντυπωσιακά τατουάζ του Ντέιβιντ Μπέκαμ αλλά και άλλων αθλητών και διασημοτήτων που επιλέγουν τη Λατινική για να εκφράσουν τα μηνύματά τους.''Perfectio in spiritu'' έχει γράψει στο δεξί του χέρι ο Άγγλος σταρ, που σημαίνει 'πνευματική τελειότητα''. Αντίστοιχα ο Κόλιν Φάρελ στόλισε το χέρι του με το σοφό γνωμικό ''Carpe Diem'' (άδραξε τη μέρα), ενώ η Αντζελίνα Τζολί ''χτύπησε'' το 'Quod me nutrit me destruit' που απαισιόδοξα μας λέει πως 'ο,τι με τρέφει με σκοτώνει''.Πολλοί αθλητές ωστόσο προτιμούν τους Λατινικούς αριθμούς, όπως οι Freddie Flintoff και Kevin Pietersen που είναι αστέρες του κρίκετ.

http://fouxiampala.blogspot.com/


ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΜΙΝΙ ΜΕ 
41 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ!

Σε κλοιό τριήμερου καύσωνα μπαίνει από σήμερα η χώρα, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμη και στους 41 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο. Σήμερα ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στους 35 βαθμούς το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι... αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Αύριο, Σάββατο, η θερμοκρασία θα «χτυπήσει κόκκινο», καθώς στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς. Από το απόγευμα στα βόρεια της χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.



http://fimotro.blogspot.com/2010/07/41.html

Εκτακτη συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο έκρινε νόμιμη την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, στο Βελιγράδι αναζητούνται τα αίτια, που μετέτρεψαν μία αναγγελθείσα «σίγουρη νίκη» σε «βαριά ήττα».

Σήμερα θα... πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της σερβικής κυβέρνησης, κατά την οποία θα αναλυθεί η απόφαση του Δικαστηρίου και θα καθοριστεί η πολιτική, που θα ακολουθηθεί έως τον Σεπτέμβριο, οπότε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα ασχοληθεί με το θέμα.

Η κυρίαρχη άποψη στους κόλπους της σερβικής ηγεσίας, που εκφράστηκε από τον πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Βουκ Γιέρεμιτς, είναι ότι το Διεθνές Δικαστήριο απέφυγε να αποφανθεί για την απόσχιση του Κοσόβου και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών και περιορίστηκε μόνο στην ανακήρυξη ως «τεχνικό ζήτημα».

Έτσι έκρινε ότι «η διεθνής νομοθεσία δεν απαγορεύει ανακηρύξεις ανεξαρτησίας», ενώ από την άλλη αρνήθηκε να ασχοληθεί με «τη Χάρτα του ΟΗΕ», την αλλαγή συνόρων των κρατών και το δικαίωμα στην απόσχιση και αυτοδιάθεση των εθνοτήτων, διότι, όπως εξηγείται στην απόφαση, κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε.

Ο επικεφαλής της σερβικής ομάδας νομικών, Τίμπορ Βάραντι, βλέπει ως προσπάθεια χειραγώγησης τη στάση του δικαστηρίου να μην ασχοληθεί με την ουσία του σερβικού ερωτήματος, που είναι η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, αλλά, με την πράξη της ανακήρυξης ανεξαρτησίας.

Οι πολιτικοί αναλυτές στη Σερβία συμφωνούν ότι το Διεθνές Δικαστήριο παράβλεψε βασικές αρχές της διεθνούς νομοθεσίας, που απαγορεύει απόσχιση τμήματος χώρας, ή που περιορίζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, αλλά επιρρίπτουν ευθύνες στην ίδια τη Σερβία. Το ερώτημα που τίθεται σε πολλές αναλύσεις στο σερβικό Τύπο είναι γιατί η ομάδα νομικών, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, και το ΥΠΕΞ, δεν διατύπωσαν διαφορετικά το ερώτημα και αντί να ζητούν να κριθεί «η νομιμότητα της ανακήρυξης ανεξαρτησίας» να ζητούσαν να εξεταστεί «η ανεξαρτητοποίηση και η απόσχιση του Κοσόβου», ή «το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση». Η διαφορετική διατύπωση του ερωτήματος, επισημαίνουν σέρβοι αναλυτές, θα απέκλειε ενδεχομένως τη δυνατότητα νομικών ελιγμών, ή πολιτικών σκοπιμοτήτων, εάν αυτές υφίστανται, από την πλευρά του δικαστηρίου.

Η σερβική διπλωματία, μετά την τοποθέτηση του Διεθνούς Δικαστηρίου τη Χάγης, θα χρειαστεί να καταβάλει έντονες προσπάθειες για να πείσει ότι η χθεσινή απόφαση δεν νομιμοποιεί την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Ήδη, το ΥΠΕΞ ανήγγειλε ότι ειδικοί απεσταλμένοι του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μπόρις Τάντιτς, θα επισκεφθούν 50 χώρες για να εξηγήσουν τις θέσεις τις Σερβίας στη νέα κατάσταση, που διαμορφώθηκε. Η σερβική διπλωματία θα προσπαθήσει να πείσει χώρες, που προτίθενται να προχωρήσουν στην αναγνώριση του Κοσόβου, να αναβάλουν την απόφαση αυτή έως τον Σεπτέμβριο, που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα εξετάσει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και θα προσδιορίσει την πολιτική της διάσταση.

Ο καθηγητής Τζέιμς Κεν Λίντζι από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου εκτιμά ότι πολλές χώρες που έως σήμερα ήταν επιφυλακτικές, θα αναγνωρίσουν άμεσα το Κόσοβο. Ο Λίντζι, που θεωρείται ειδικός για θέματα ΝΑ Ευρώπης, μιλώντας στην εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου, επισημαίνει ότι η χθεσινή απόφαση για το Κόσοβο θα αποτελέσει νομική βάση για πολλά αποσχιστικά κινήματα σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Συνέπειες από τη χθεσινή απόφαση για το Κόσοβο, του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, μπορεί να υπάρξουν και στα Βαλκάνια. Κάτι τέτοιο διαφαίνεται από τις αντιδράσεις των Σέρβων της Βοσνίας. Ο πρωθυπουργός της "Σερβικής Δημοκρατίας", Μίλοραντ Ντόντικ, σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου δήλωσε: «Εμείς στη Σερβική Δημοκρατία δεν είμαστε καθόλου ευτυχισμένοι, που βρισκόμαστε στη σύνθεση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Για την ώρα, αποδεχόμαστε τις αρχές της συνθήκης του Ντέιτον αλλά, παράλληλα, συνεχίζουμε τον πολιτικό αγώνα για να αποκτήσουμε καθεστώς που "δεν συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου", όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο για την περίπτωση του Κοσόβου». Ο Μίλοραντ Ντόντικ υπενθύμισε ότι σε πρόσφατη διακήρυξη της Βουλής των Σέρβων της Βοσνίας αναφέρεται ότι ενδεχόμενη διεθνής επικύρωση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου θα καθορίσει και τη συμπεριφορά της "Σερβικής Δημοκρατίας" απέναντι στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6351.html

Πως υπολογίζονται τα νέα τέλη


Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, για αυτοκίνητα που μπαίνουν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία από το 2011 και μετά, τα τέλη θα αυξάνονται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων...




Στην περίπτωση αυτή, θα φορολογούνται πολύ ευνοϊκά ή και θα απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, ασχέτως από την τεχνολογία του αυτοκινήτου (υβριδικό ή μη) αφού οι ρύποι εξαρτώνται από πολλούς άλλους παράγοντες (κυβισμός κλπ).

Για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, προτείνεται να ισχύσει η παλαιά κλιμάκωση του 2008 -προ των αλλαγών Σουφλιά- προσαυξημένων κατά 7% ως 20%.

Στην περίπτωση αυτή, τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα διαμορφωθούν κατά προσέγγιση ως εξής:


Κυβισμός Τέλη 2008 Τέλη 2011
έως 300 κ.εκ. 15 ευρώ 18 ευρώ
301-785 κ.εκ. 38 ευρώ 40 ευρώ
786-1.357 κ.εκ. 93 ευρώ 100 ευρώ
1.358-1.928 κ.εκ. 168 ευρώ 180 ευρώ
1.929-2.357 κ.εκ. 372 ευρώ 400 ευρώ
2.358 και άνω 483 ευρώ 550 ευρώ

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3392.html

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ...

Ρεπορτάζ : Δήμητρα Κρουστάλλη
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Εντονες είναι οι διεργασίες στο ΠαΣοΚ με σκοπό την ανάδειξη των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επιτροπή που ασχολείται με την επιλογή τους έχει να αντιμετωπίσει μια παράδοξη κατάσταση: από τη μια να υπάρχει πληθώρα υποψηφίων και από την άλλη να μην υπάρχουν αρκετά νέα και άφθαρτα πρόσωπα, επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένα, που θα... 
αποκαταστήσουν τους δεσμούς εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων με το κόμμα. Ο φόβος για μεγάλη αποχή είναι διάχυτος στην Ιπποκράτους, ενώ η συγκεντρωτική διαδικασία την οποίαν ακολουθεί το ΠαΣοΚ, όπως άλλα κόμματα, στα δώδεκα χρόνια που οι περίπου 6.300 δήμοι και κοινότητες έγιναν 325 δήμοι, δεν βοηθά την κατάσταση. Αθήνα και Πειραιάς Εν αναμονή των υποψηφιοτήτων «Το Βήμα» επιχείρησε μια καταγραφή των ονομάτων που ακούγονται για τους μεγάλους δήμους της χώρας. Για τον Δήμο Αθηναίων ακούγεται έντονα το όνομα της κυρίας Φώφης Γεννηματά, ενώ ψηλά βρίσκονται και τα ποσοστά του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Εχουν μετρηθεί επίσης ο κ. Π. Γερουλάνος και η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, οι οποίοι δεν σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις. Ο κ. Π. Φασούλας λέγεται ότι δεν θα ενδιαφερθεί ξανά για το χρίσμα και συζητούνται τα ονόματα των κκ. Ι. Μίχα και Δ. Καρύδη. Στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας φαίνεται ότι συνενώνει τις δυνάμεις του ΠαΣοΚ ο πρώην βουλευτής κ. Κ. Λάλος, ενώ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον οι κκ. Αλ. Χρυσός, Χρ. Σαλελές και Λ. Τζανής. Στη Νίκαια ο επί χρόνια δήμαρχος Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδης , προερχόμενος από τον Συνασπισμό, ζητεί ξανά τη στήριξη του ΠαΣοΚ. Αυτή τη φορά όμως εκδηλώνονται αντιδράσεις για το πρόσωπό του. Ενδιαφέρον έχουν δείξει επίσης οι κκ. Θ. Τερζής , Β. Βαλσαμάκης, Γ. Μαρωνίτης , Στ. Λογοθέτης και η κυρία Δήμητρα Μόσχου. Στον Κορυδαλλό μάλλον θα είναι ξανά υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος κ. Στ. Κασιμάτης και στην Καλλιθέα ο κ. Κ. Ασκούνης, ενώ ξεκίνησε δυναμικά και η κυρία Βάσω Μαργαρίτη. Για τον Δήμο Γλυφάδας ακούγονται τα ονόματα των κκ. Κ. Κόκκορη, Θ. Μπαλασόπουλου , προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και του νομάρχη Αθηνών κ. Ι. Σγουρού. Στον Αλιμο και στο Πέραμα υποψήφιοι θα είναι οι νυν δήμαρχοι κκ. Θ. Ορφανός και Ν. Γλύκας. Οι δήμοι της Αττικής Στον Δήμο Αιγάλεω η Ιπποκράτους φαίνεται ότι επιμένει στην υποψηφιότητα του κ. Χρ. Καρδαρά, παρά το γεγονός ότι τα γκάλοπ δεν είναι ευνοϊκά για εκείνον, ενώ έχει προκαλέσει αντιδράσεις η άρνηση του κόμματος να διενεργήσει προκριματικές εκλογές, όπως ζητούν οι τοπικοί παράγοντες. Ενδιαφέρον για τον δήμο έχει εκφράσει και ο κ. Γ. Καλατζής, συνεργάτης του κ. Θ. Πάγκαλου. Για τον Δήμο Ν. Ηρακλείου ενδιαφέρονται οι κκ. Ν. Μπάμπαλος και Γ. Μαστοράκος, για την Αγία Παρασκευή ο νυν δήμαρχος κ. Β. Γιαννακόπουλος, για τη Ν. Ιωνία ο κ. Ι. Χαραλάμπους , για τον Δήμο Πεύκης- Λυκόβρυσης ο κ. Ι. Θεοδωρακόπουλος , αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα θέσει υποψηφιότητα και ο κ. Φωκιανός, που προέρχεται από τον Συνασπισμό αλλά ενώνει και το ΠαΣοΚ. Στον Δήμο ΜοσχάτουΤαύρου ο νυν δήμαρχος Μοσχάτου στηρίζει τον κ. Α. Ευθυμίου και ο νυν δήμαρχος Ταύρου τον κ. Θ. Ντερέκα. Στη Ν. Σμύρνη ενδιαφέρον δείχνει ο κ. Στ. Τζουλάκης . Η υποψηφιότητα του κ. Χ. Πασβαντίδη για την Αργυρούπολη λέγεται ότι παρουσιάζει προβλήματα, ενώ ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Ι. Κωνσταντάτου. Στο Περιστέρι οι κκ. Δ. Κελάφας και Μ. Δούναβης δεν προβάλλουν ως ισχυροί υποψήφιοι και αναζητείται τρίτη λύση ίσως στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη Κρήτης κ. Θ. Καρούντζου ή του δημοσιογράφου κ. Ν. Τσίτσα. Στην Πετρούπολη απέναντι στον δήμαρχο κ. Γ. Βλάχο δοκιμάζει τις δυνάμεις του ο κ. Δ. Ταλιούρας. Στο Χαλάνδρι ακούγεται το όνομα του κ. Στ. Ανδριόπουλου, ενώ έχει συζητηθεί και το όνομα του κ. Κ. Παττακού . Στη Θεσσαλονίκη, ενώ πέφτουν βροχή οι υποψηφιότητες, το ΠαΣοΚ δυσκολεύεται να δώσει χρίσμα, και αναζητείται ένας υποψήφιος ο οποίος να υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές ώστε να μη χαθεί η ευνοϊκή συγκυρία για το κόμμα. Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους δήμους της χώρας η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: Στη Βόρεια Ελλάδα Στην Κομοτηνή φαίνεται ότι επικρατεί ο κ. Γ. Πετρίδης, ο οποίος έχει αποδοχή στη μειονότητα αλλά και στους κομματικούς παράγοντες. Ενδιαφέρεται και ο πρώην δήμαρχος κ. Τ. Βαβατσικλής . Στην Ξάνθη μάλλον προκρίνεται ο κ. Χρ. Πούλιος, στη Δράμα το παιχνίδι παίζεται μεταξύ των κκ. Ι. Χαρακίδη, Γ. Σούτου και Κ. Τερζή. Στην Καβάλα ο κ. Κ. Σιμιτζής θεωρείται επιτυχημένος δήμαρχος και θα είναι ξανά υποψήφιος. Στην Αλεξανδρούπολη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο νυν δήμαρχος κ. Γ. Αλεξανδρής αλλά και οι κκ. Ι. Λασκαράκης και Μιχ. Κογιομτζής . Το ΠαΣοΚ έχει αποφασίσει να διενεργήσει δημοσκόπηση. Στο Κιλκίς ενδιαφέρεται να είναι ξανά υποψήφιος ο νυν δήμαρχος κ. Δ. Τερζίδης, ενώ παρατηρείται κινητικότητα από τον πρώην βουλευτή κ. Ν. Αφεντουλίδη και από τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδη. Στην Πέλλα το πιθανότερο είναι να κατέλθει ξανά στις εκλογές ο νυν δήμαρχος κ. Ι. Σόντρας . Στις Σέρρες προηγείται ο αντάρτης της προηγούμενης αναμέτρησης κ. Π. Αγγελίδης, ο οποίος είχε χάσει για λίγους σταυρούς και συνενώνει μεγάλο κομμάτι του ΠαΣοΚ, αλλά ενδιαφέρεται και ο νυν νομάρχης κ. Στ. Φωτιάδης. Στη Βέροια φαίνεται ότι προκρίνεται η δήμαρχος κυρία Χαρά Ουσουτζόγλου. Για τον Δήμο Κατερίνης ενδιαφέρονται οι κκ. Α. Μωισιάδης, Α. Κασσιμίδης και Ν. Μηλιώτης. Για τη Χαλκιδική οι κκ. Λ. Σταμούλης και Κ. Μπογδάνος, αλλά η νομαρχιακή επιτροπή εξακολουθεί να αναζητεί τρίτη, πιο ισχυρή υποψηφιότητα. Για τον Δήμο Καστοριάς επικρατέστεροι φέρονται οι κκ. Π. Διαμαντόπουλος και Κ. Κοτόπουλος. Στα Γρεβενά αναζητείται υποψήφιος και στη Φλώρινα φαίνεται ότι κυριαρχεί η υποψηφιότητα του κ. Κ. Ασπρίδη, αλλά εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τον κ. Γκόσκο και την πρώην υποψήφια κυρία Ολγα Μούσιου.
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_6773.html

...ΑΠΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!! Απασφαλίσαμε‏...

Από τον ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗ



http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_7068.html

Διακοπή δρομολογίων Μοναστηράκι- Αττική έως το τέλος του έτους


Από τη Δευτέρα 26/7/2010 και μέχρι τέλος του έτους διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ στο τμήμα ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΤΤΙΚΗ και η συγκοινωνία θα διεξάγεται στα τμήματα από Πειραιά μέχρι Μοναστηράκι και από Αττική μέχρι Κηφισιά...



Οπως διευκρινίζεται, οι κάτοχοι των ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικής χρήσης ΗΣΑΠ και μόνο για το τμήμα ΑΤΤΙΚΗ – ΣΤ. ΛΑΡΙΣΣΗΣ – ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το μετρό στις μετακινήσεις τους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Ηλεκτρικού στο τμήμα Ανω Πατήσια - Ν. Φάληρο εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στις γραμμές.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα λειτουργήσει εκτάκτως Σάββατο και Κυριακή η λεωφορειακή γραμμή «Χ20», με τις ενδιάμεσες στάσεις της κοντά στους σταθμούς του ηλεκτρικού. Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της Αγ. Λαύρας 92 μεταξύ των οδών Παρορίτη και Χαλκίδος στα Α. Πατήσια και το τέρμα της μπροστά από το σταθμό του Ν. Φαλήρου.

Η συχνότητα δρομολογίων θα είναι αντίστοιχη των συρμών του ΗΣΑΠ, ενώ οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν και τις άλλες υπάρχουσες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8768.html
                                                                                                                   Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010 
Μοσχάτο- Ταύρος,Ένας σύγχρονος Δήμος- μία ανθρώπινη πόλη 
Ανδρέας Ευθυμίου 
Δυναμικά παρών για το νέο Δήμο 


Δελτίο τύπου   

 «Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από την ελπίδα για το αύριο,αξίζει να δώσουμε μία νέα προοπτική στη ζωή μας και στο μέλλον των παιδιών μας»,το κεντρικό σύνθημα στη συγκέντρωση του Ανδρέα Ευθυμίου στο Δήμο Ταύρου                       
Μια μεγάλη συγκέντρωση με παλμό αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες αναφορές, διοργάνωσε προχθές Τετάρτη 21/7 ο Ανδρέας Ευθυμίου στην πλατεία Μακεδονίας στον Ταύρο. Αν και μια «δύσκολη» ημέρα εν μέσω διακοπών και αφόρητης ζέστης, συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο κοινό, κυρίως, από τον Ταύρο που άκουσε με ενδιαφέρον τις αναφορές που έγιναν.

Οι σημαντικότερες αναφορές του Ανδρέα Ευθυμίου ήταν:.       
«Ζητάμε συγγνώμη από τους νέους- πρέπει να γίνουμε αντιδημοφιλείς»
«Η κοινωνία μας δείχνει απαισιόδοξη, φοβισμένη, και παραιτημένη. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η κατάσταση αυτή αφορά τόσο εμάς προσωπικά όσο και την κοινωνία ως σύνολο. Η κρίση πλήττει, κυρίως, τη νέα γενιά για αυτό οφείλουμε πρώτα να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτή την κατάσταση από τους νέους. Παράλληλα, όμως, οφείλουμε να προσπαθήσουμε μαζί τους για μια νέα προοπτική δίχως δογματισμούς και προκαταλήψεις, χωρίς φθηνούς εντυπωσιασμούς και εύκολες λύσεις. Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε όπως πριν. Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά μόνο να μιλήσουμε ανοικτά και ειλικρινά, να γίνουμε αντιδημοφιλείς ή και αντιπαθείς όπου χρειάζεται, να κάνουμε υπεύθυνα τη δουλειά μας, ο καθένας και η κάθε μία από όπου και εάν βρίσκεται.».
     
«Πολιτικές καριέρες και κομματικός σωλήνας»          
«Επέλεξα να συμμετάσχω από την πρώτη γραμμή στις εκλογές του Νοεμβρίου όχι για να το χρησιμοποιήσω σαν σκαλοπάτι σε κεντρικές πολιτικές καριέρες αλλά για να συνεχίσω να υπηρετώ αποκλειστικά, όπως πάντα, το χώρο της αυτοδιοίκησης. Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν βολεύτηκα σε κατεστημένους μηχανισμούς, δεν τακτοποιήθηκα σε κυβερνητικές ή κομματικές θέσεις εξουσίας. Είμαι εναντίον των παρασκηνιακών μηχανισμών, δεν με ενδιαφέρουν οι ανταγωνισμοί και οι άγονες αντιπαραθέσεις, προτιμώ τις θέσεις και τις συνθέσεις    

.      Για το Δήμαρχο Ταύρου και «μεγαλώνοντας το κοινό μας σπίτι»      
«…Από τις πρώτες μας συναντήσεις εδώ στον Ταύρο μπορεί να διαπιστώνουμε αδυναμίες και ελλείψεις.  Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε και δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το έργο του Δημάρχου σας του Δημήτρη του Σούτου. Τόσο ο Δήμος Μοσχάτου όσο και ο Δήμος Ταύρου έχουν τη δική τους  ιστορία, τις δικές τους επιτυχίες και κατακτήσεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστή η παράδοση, η ιστορική διαδρομή και τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Βεβαίως και παρουσιάζουν τις δικές τους ελλείψεις και αδυναμίες. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι να αθροίσουμε τις δύο πόλεις για να βάλουμε τις «δύο πόλεις σε ένα Δήμο». Η προσέγγισή μας είναι διαφορετική: μεγαλώνοντας το κοινό μας σπίτι πρέπει να ρίξουμε τις δυνάμεις μας εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Συνεπώς, αναφερόμαστε σε ένα νέο Δήμο που θα να ενοποιήσει τις δύο περιοχές ώστε να αρχίσει να συντίθεται μία πόλη με κοινά χαρακτηριστικά.» 

 .      Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νέου Δήμου και τα τρία τοπόσημα
«Δημιουργείται ένας νέος Δήμος με μοναδικά χαρακτηριστικά.  Είναι ο Δήμος που ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της, μέσω της ιστορικότερης οδού, της οδού Πειραιώς. Ένας Δήμος που το Νότιο σύνορο  είναι στην θάλασσα με μία παραλιακή έκταση μοναδικής ομορφιάς. Το βόρειο σύνορο βρίσκεται στον ιστορικό ελαιώνα και στην οδό Π. Ράλλη.

Τα τρία τοπόσημα αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία στην αναπτυξιακή μας πολιτική.  
1        Ο Ελαιώνας ως ο δημόσιος πνεύμονας πρασίνου και βιώσιμης ανάπτυξης.  
2        Η παραλία ως το οικολογικό πάρκο αναψυχής και αθλητισμού με ελεύθερη πρόσβαση
3        Η Πειραιώς ως η Λεωφόρος της εκπαίδευσης και του  πολιτισμού,Η οδός Πειραιώς αποτελεί τον κοινό άξονα που ενώνει και τις δύο περιοχές του Ταύρου και του Μοσχάτου. Ο ιστορικός αυτός δρόμος με τις προβλεπόμενες χρήσεις του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μορφή και τον τύπο της ανάπτυξη στη περιοχή μας.

.      Πρώτη προτεραιότητα η καθημερινότητα των πολιτών  
«Πρέπει όμως να σας διαβεβαιώσω ότι η πολύχρονη εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση δείχνει ότι ενώ χρειάζεται όραμα και μακρόπνοος σχεδιασμός δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αγνοήσουμε τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής, αυτά που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη. Θεωρώ ότι στον τομέα αυτό υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Ορισμένοι υποτιμούν το θέμα της καθαριότητας γιατί το θεωρούν σαν μικρό και ασήμαντο θέμα. Τα μικρά και ασήμαντα, όμως, δημιουργούν τα μεγάλα και σημαντικά. Το θέμα της καθαριότητας, λοιπόν, είναι μεγάλο και σημαντικό, πρώτης προτεραιότητας ζήτημα και σαν τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Οι ελεύθεροι χώροι είναι μεγάλο και σημαντικό θέμα, πρώτης προτεραιότητας ζήτημα. Οι σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις είναι μεγάλο και σημαντικό θέμα, πρώτης προτεραιότητας ζήτημα.»

.      Υπάρχουν αδυναμίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις
«Θα ήταν ψέμα  εάν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Παρουσιάζονται αδυναμίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις τόσο στο Μοσχάτο όσο και στον Ταύρο. Για τον Ταύρο ενημερώνομαι συνεχώς και επιτόπου για όλα τα θέματα και θέλω χαρακτηριστικά να αναφερθώ στα εξής :·     
στα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζονται,
· στην πλήρη αξιοποίηση των σφαγείων στον Ταύρο ως κέντρου πολιτισμού,
· Την πρόβλεψη για ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής στο Πάρκο Στρατού στον Ταύρο, ένα πνεύμονα πρασίνου που ζηλεύει όλη η Αθήνα,
· Την ανάγκη το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ να πάψει να είναι χαβούζα,
· Να σταματήσει ο δηλητηριασμός του περιβάλλοντος με τα σκραπ, δηλαδή με τα καλώδια που καίνε οι αθίγγανοι για να πουλήσουν το χαλκό. Είχαμε και στο Μοσχάτο παρόμοια προβλήματα με τους Rom αλλά τα λύσαμε μετά από συντονισμένες προσπάθειες αλλά και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια..
    
Δεν είμαστε παντογνώστες- βομβαρδίστε μας με ιδέες            
«Κυκλοφορήσαμε ένα ερωτηματολόγιο ζητώντας τη γνώμη σας για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά σας στην πόλη. Η γνώμη σας μετράει. Και όχι μόνο μετράει. Έχουμε ανάγκη από τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας. Δεν είμαστε παντογνώστες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα ξέρουμε όλα. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδάκι, ούτε κάνουμε θαύματα. Για αυτό σας ζητάω να μας βομβαρδίσετε με ιδέες και προτάσεις, με την κριτική σας, όσο αυστηρή και να είναι. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής, στο ανθρώπινο αποθεματικό που διασφαλίζει τις συλλογικές αξίες και εκφράζει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Για αυτό και οι αποφάσεις θα παίρνονται μετά από ανοικτή διαβούλευση ενώ για την κάθε ενέργειά μας θα επιδιώξουμε οι δημότες να είναι πλήρως ενημερωμένοι.».    

Δεν τάζουμε, ούτε χαϊδεύουμε αυτιά
«Το εγχείρημα που φιλοδοξούμε να αναλάβουμε, με τη δική σας ελεύθερη επιλογή στις εκλογές,  είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο. Δεν θα τάξουμε «λαγούς με πετραχήλια». Δεν θα συνεργασθούμε με κανέναν καιροσκοπικά και χωρίς θέσεις και αρχές. Δεν θα αθροίσουμε επιμέρους αιτήματα και διεκδικήσεις που θα αντιφάσκουν και θα αναιρούνται μεταξύ τους. Δεν θα χαϊδέψουμε αυτιά. Ο λαϊκισμός και ο εύκολος εντυπωσιασμός δεν μας εκφράζουν. Θα δουλέψουμε σκληρά, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με σωστή οργάνωση και αποτελεσματική  διοίκηση».

.  Για τους εργαζόμενους στο Δήμο
«Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να απευθυνθώ στους εργαζόμενους των Δήμων. Κατ΄αρχάς θα ήθελα να διαλύσω τις κακόβουλες φημολογίες για απολύσεις λόγω του Καλλικράτη. Καμία νόμιμη θέση εργασίας δεν πρόκειται να καταργηθεί, κανείς εργαζόμενος δεν θα απολυθεί. Δεν χρειαζόμαστε στο νέο Δήμο ένα σκληρό μηχανισμό. Η διοίκηση του νέου Δήμου θα διεξάγεται σε ορθολογικά πλαίσια αλλά και με ευαισθησία, κοντά στις ανάγκες και τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου. Αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε και το αυτονόητο: Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και τα καθήκοντά τους. Η διοίκηση του προσωπικού θα είναι αξιοκρατική και αξιόπιστη χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς καμία διάκριση σε κανένα. Το έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την επιτυχία ενός προγράμματος.Χρειαζόμαστε σύγχρονη δομή και καινοτόμα διάρθρωση. Μόνο με  αποτελεσματική εσωτερική λειτουργία μπορούμε να παράγουμε πιστοποιημένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους δημότες μας. Οι εργαζόμενοι του νέου Δήμου μέσα από έναν νέο σύγχρονο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής και των επιμέρους πολιτικών. Θα είμαστε πάντα δίπλα στο προσωπικό, στους εργαζόμενους του νέου Δήμου και μαζί θα παλέψουμε για την πρόοδο του νέου Δήμου και την καλυτέρευση της καθημερινότητας  των κατοίκων. Θα διοικήσουμε το νέο Δήμο αξιοποιώντας όλο το απαραίτητο θεσμικό οπλοστάσιο για αξιοκρατία και διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο εύρο των Δημοτών μας. Έτσι, λοιπόν: προληπτικός έλεγχος στο Δήμο και σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα, αυστηροί ελεγκτικοί μηχανισμοί, ανοικτές και τακτικές λογοδοσίες στους κατοίκους. .    

Για το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη«Η Δημοτική μας παράταξη φιλοδοξεί να συνεχίσει τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της και στο νέο Δήμο με το σημαντικό και αναγνωρισμένο από όλους έργο που έχει συντελεσθεί. Ο επί 24 χρόνια Δήμαρχος  Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης έχει σφραγίσει με την προσφορά του την ιστορία της περιοχής. Έχοντας δηλώσει ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2010 ολοκληρώνει τον κύκλο της συμμετοχής του από τη θέση του Δημάρχου,  με τιμά με την ουσιαστική και ενεργητική υποστήριξή του αφήνοντάς μας μία μεγάλη παρακαταθήκη που σίγουρα θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η Δημοτική μας παράταξη αποτελεί τη φυσική συνέχεια των είκοσι τεσσάρων χρόνων, μέσα από διαρκή ανανέωση και  προγραμματικές συγκλίσεις. Έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια με μία ισχυρή δημοτική ομάδα που αποτελείται από επτά συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου που έχουν και το σύνολο, σχεδόν, της ευθύνης διοίκησης του Δήμου.»Κλείνοντας το λόγο του ο Ανδρέας Ευθυμίου κάλεσε κοντά του τους Δημοτικούς συμβούλους που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, τόσο από το Μοσχάτο, όσο και από τον Ταύρο αλλά και άλλα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.  

 Από το Μοσχάτο:Ο Χρήστος Καζάλας, Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αστυνομίας, Πολ. Προστασίας, Γραφείου ΕνημέρωσηςΟ Γιώργος Μενεξής, Αντιδήμαρχος ΟικονομικώνΗ Μαρία Λουκή, Πρόεδρος ΚΑΠΗΗ Ντένια Λουκάκη, Πρόεδρος Κέντρου Παιδικής ΜέριμναςΟ Αντώνης Μπούτσης, Πρόεδρος Πνευματικού ΚέντρουΗ Βασιλική Καραβία, Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και ΆθλησηςΟ Παναγιώτης Χατζηαντωνίου, Αντιπρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης  

 Από τον Ταύρο:Τον Γιώργο Δαμηλάκο, δημοτικό σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχος διοίκησης, πολεοδομίας και οικονομικών του Δήμου Ταύρου με μακρά εμπειρία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, Την Μαίρη Τσεσμελή- Μακρή, οικονομολόγο, Δημοτική σύμβουλος, πρώην πρόεδρο ΚΕΦΟΤον Ματθαίο Καρασταμάτη, Δημοτικό Σύμβουλο πρώην γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου, Τον Τάκη Βιβλιοδέτη, ελεύθερο επαγγελματία- αυτοκινητιστή, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, πρώην γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης 2 του ΤαύρουΤην Νίνα Καλτσίδου, ιδιωτικό υπάλληλο στον τομέα του τουρισμού και μέλος των Ποντιακών συλλόγωνΤον Κώστα Καραμάνογλου, ιδιωτικό υπάλληλοΤον Άρη Μαυρογιαννάκη, επιχειρηματία τουρισμούΤον Λουκά Παπαλουκά, ελεύθερο επαγγελματία, συνδικαλιστή, αντιπρόεδρο σωματείου Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε.Τον Αλέξη Σωτηρχόπουλο, δημόσιο υπάλληλο μέλος συντονιστικής επιτροπής Πασοκ ΤαύρουΤο Δημήτρη Τσατσαλίδη, συνταξιούχο Ολυμπιακής Αεροπορίας

Τραγικό δυστύχημα στην παραλία του Π. Φαλήρου




 

Μία νεκρή 

Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα όχημα του δήμου που καθάριζε την παραλία, μπροστά από το ξενοδοχείο «Ποσειδών», παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 30χρονη γυναίκα Ρουμανικής καταγωγής, που κοιμόταν στην παραλία με το σύζυγό της. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό κρατικό Νίκαιας όπου μεταφέρθηκε, ενώ ο σύζυγός της νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο 39χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και κρατείται στο λιμενικό σταθμό του Φλοίσβου.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/20100/tragiko-dustuhima-stin-paralia-tou-p-falirou/

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ'

Απο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline
Το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ο κ.Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη συνομιλία, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν...


Πριν από την επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο κ. Πούτιν μίλησε και με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Μπορίσοφ. Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση της υπηρεσίας Τύπου του ρώσου πρωθυπουργού «πέραν της εμπορικής - οικονομικής θεματολογίας των διμερών σχέσεων, οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Ελλάδας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις διμερείς και πολυμερείς διαστάσεις της συνεργασίας κατά την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή». 

Σχετικά με τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Παπανδρέου και Πούτιν συμφώνησαν ότι ο χρόνος και ο τόπος θα προσδιοριστεί δια της διπλωματικής οδού. Πριν από την επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπορίσοφ σχετικά με την ενεργειακή συνεργασία Μόσχας - Σόφιας.

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_6502.html