Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τα λόγια του πατήρ Νύμφωνα για το πνευματικό του τέκνο, τον Σωκράτη μας




Ακούστε τι είπε ο μοναχός για τη ζωή, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και την επικοινωνία που είχαν λίγες ώρες πριν το τραγικό συμβάν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ











http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_198.html

«Ήταν έντιμος άνθρωπος ο Σωκράτης»

19:12  -  
Ο Χρήστος Τζέκος, περιγράφοντας τον άτυχο 37χρονο δημοσιογράφο, δήλωσε ότι αποκλείεται ο Σωκράτης Γκιόλιας να ήταν μπλεγμένος κάπου αφού ήταν ένας έντιμος άνθρωπος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τον γνώρισε όταν ο Γκιόλιας ήταν 25 ετών στο γραφείο του τότε προέδρου του ΣΕΓΑΣ, ενώ τόνισε την τρέλα που είχε με το στίβο.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/19861/itan-edimos-anthropos-o-sokratis/


Έτοιμος ο σταθμός του Χολαργού


Aύριο παραδίνεται από την Αττικό Μετρό Α.θμός του Χολαργού



Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στο επιβατικό κοινό ο Σταθμός Χολαργός του Μετρό, αύριο, Παρασκευή, στις 10 το πρωί. Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό. Χρήστος Τσίτουρας θα παραδώσει το Σταθμό στην Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ).

Ο νέος σταθμός προβλέπεται να εξυπηρετεί ημερησίως περίπου 20.000 επιβάτες, προερχόμενους κυρίως από του Δήμους Χολαργού και Χαλανδρίου, αλλά και Νέου Ψυχικού, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διανύουν με το Μετρό την απόσταση μέχρι το Σύνταγμα σε μόλις εννέα λεπτά.

Παράλληλα, θα δοθεί στο επιβατικό κοινό και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Σταθμό Νομισματοκοπείο, που αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου Σταθμού Μετεπιβίβασης στη θέση αυτή, με τον Σταθμό Λεωφορείων του ΟΑΣΑ να λειτουργεί ήδη από τις αρχές του έτους, επιτρέποντας τις μετεπιβιβάσεις στο Μετρό από τις λεωφορειακές γραμμές.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης, είναι τριών επιπέδων και συνδέεται υπογείως με τον Σταθμό του Μετρό και διαθέτει 630 θέσεις αυτοκινήτων.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/19755/etoimos-o-stathmos-tou-holargou/

Θέλεις να γίνουμε φίλες;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010, 16:31
Μια καινούργια φίλη έκανε η κόρη της διάσημης ηθοποιού Katie Holmes, Suri, και απ’ ό,τι φαίνεται, έχουν γίνει αχώριστες.

Η τετράχρονη Suri περνά πολλές ώρες στα γυρίσματα που κάνει η μαμά της για τη νέα ταινία «The Kennedys» με την επίσης τετράχρονη ηθοποιό, η οποία υποδύεται την κόρη των Kennedys.

Όταν κάνουν διάλειμμα, η Suri παίζει συνέχεια με τη νεαρή ηθοποιό, πράγμα που ξεκουράζει τη μαμά Katie.

Μήπως η μικρή κορούλα του Tom Cruise και της Katie θέλει αδερφάκι;

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=158756&cid=11

Τον πρόλαβαν μέσω Facebook

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010, 17:02
Άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν έναν αλλοδαπό ενήλικα, χρήστη του διαδικτύου, να εκδηλώνει πρόθεση αυτοκτονίας μέσα από το Facebook.

Ο νεαρός συνομιλούσε στο Facebook με άλλα μέλη της ιστοσελίδας, στα οποία έλεγε πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Προβλήματα που οφείλονταν σε προσωπικές του σχέσεις, αλλά και γιατί ήταν άνεργος.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον νεαρό που ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του και στη συνέχεια ενημέρωσε ψυχολόγους.

Ο νεαρός, μάλιστα, είχε προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να δώσει τέλος στη ζωή του, αλλά δεν τα είχε καταφέρει.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=158763&cid=4

"Ήταν τελικά ο Σωκράτης Γκιόλιας ένας από εμάς ;"


"Πολύς λόγος έγινε στη δημοσιογραφική μας οικογένεια για το αν ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ένας από … εμάς. Αρκετοί τον υπερασπίστηκαν και του έπλεξαν το εγκώμιο γιατί το πίστευαν. Άλλοι το έκαναν γιατί ένας δολοφονημένος δημοσιογράφος ηρωποιείται και έτσι εξιλεώνει τους «αμαρτωλούς» , σε μία εποχή που η δημοσιογραφία βάλλεται τόσο. Άλλοι κράτησαν αποστάσεις και κάποιοι...
έβγαλαν δηλητήριο…
Δεν γνώριζα , παρά ελάχιστα, τον εκλιπόντα. Αρχισυντάκτης του Μ.Τριανταφυλλόπουλου τότε, μου φάνηκε βιαστικός, αγχωμένος και οξύς. Ένας νέος ρεπόρτερ , παρορμητικός, με ένα ύφος «όλα τα σφάζω , όλα τα μαχαιρώνω». Ως «κλασσική δημοσιογράφος εφημερίδας» - αν και παράλληλα δούλεψα σε όλα τα μέσα - έφυγα με αντιφατικές εντυπώσεις γι αυτά τα νέα επηρμένα παιδιά που δουλεύουν στην τηλεόραση, πλην όμως βαθειά μέσα μου με ζήλεια, για το έντονο πάθος του ανήσυχου επαναστάτη που διέκρινα. Ακούγοντας τον πρόσφατα στο ραδιόφωνο να «σφάζει και να μαχαιρώνει», έπιασα τον εαυτό μου να λέει «ρίχτους», κάνε ό,τι δεν τολμήσαμε να κάνουμε εμείς, εγώ.



Είμαι δημοσιογράφος της «παλιάς σχολής» και διάβασα αυτό το διήμερο πονήματα συναδέλφων, που βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία και έσπευσαν να σύρουν τα εξ αμάξης κατά των blogs, σε εφημερίδες και διαδίκτυο. Επί 30 συναπτά έτη εργάστηκα κυρίως σε εφημερίδα, οικονομική και ανήκουσα σε παραδοσιακό εκδότη. Δεν μου έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά γνώριζα τα όρια της δημοσιογραφικής μου ελευθερίας …

Επομένως, «αγύριστο κεφάλι» δεν είμαι στους νέους τρόπους ενημέρωσης ούτε έχω συμπλέγματα με τα blogs. Γι αυτό, εξάλλου, επέλεξα κι εγώ να είμαι blogger ! Έκλεισα τον φάκελο αυτής της δημοσιογραφίας που μέχρι πρότινος ασκούσα, γιατί προτίμησα να υλοποιήσω το όραμα μου, να υπερασπίσω τα δικαιώματα των ζώων, με τις γνώσεις και την πείρα που απέκτησα , πλην όμως Ελεύθερα, Ασυμβίβαστα , χωρίς αφεντικά στο κεφάλι μου και κυρίως μακριά από όλα τα σαρκοβόρα αρπακτικά των media και του «συστήματος». Του συστήματος, που έχει έντεχνα εκθρέψει φανατικούς πολέμιους της επανάστασης των blogs, όπως είχε εκθρέψει πολέμιους της επανάστασης των ηλεκτρονικών μέσων, πριν από 20 περίπου χρόνια. Θυμάστε ;

Μόνο που το σύστημα, αυτά τα 20 χρόνια, δημιούργησε εκδότες που μόνο εκδότες δεν είναι πλέον και ραδιοτηλεοπτικά μέσα που στην πλειονότητα τους λειτουργούν παράνομα, σε συχνότητες δίχως άδεια… Παρά ταύτα, ενημερώνουν την κοινή γνώμη, την ποδηγετούν, διαμορφώνουν απόψεις, αποκαλύπτουν κατά το δοκούν, ανεβοκατεβάζουν επιχειρηματίες και πολιτικούς, παραθυρώνουν η εκπαραθυρώνουν δημόσια πρόσωπα ανάλογα με τις όποιες άνωθεν εντολές … Ως εκ τούτου και όπως οφείλει μια καθωσπρέπει κοινωνία , σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε τους σοβαρούς, έγκυρους και διάσημους δημοσιογράφους, υπαλλήλους αυτού του συστήματος.
Οποία ειρωνεία δε , καθώς όλοι οι παράγοντες της συμβατής ενημέρωσης ξεκοκαλίζουν τα blogs καθημερινά , για να δουν τις ειδήσεις που «παίζουν», ενώ πολλά δημόσια πρόσωπα «στριμώχνονται» για να δώσουν αρθράκια τους στα πιο δημοφιλή από αυτά.

Οι πολέμιοι δημοσιογράφοι , όπως και οι πολέμιοι πολιτικοί μας, ρίχνουν κρυφές ζηλόφθονες ματιές στη νέα μορφή ενημέρωσης , που είναι πιο ελεύθερη και πιο ασυμβίβαστη από αυτή που εμείς ασκούσαμε ή ασκούμε. Και αφού σερφάρουν σε όλες τις ειδήσεις των blogs, επιδίδονται στη συνέχεια χαιρέκακα στην κριτική τους, ξορκίζοντας το κακό…

Είμαι υπέρμαχος της δημοσιογραφίας με ονοματεπώνυμο και αυτήν ασκούσα και ασκώ. Είμαι υπέρ της δημοσιοποίησης και κατά της απόκρυψης ειδήσεων. Σαφώς, είμαι κατά των αστήρικτων στοχευμένων καταγγελιών, ανώνυμων ή επώνυμων σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης. Γιατί αυτό δεν γίνεται μόνο στα blogs. Το ζητούμενο είναι , αλλοίμονο, η ελευθερία στη δημοσιογραφία αλλά είναι και η προστασία των πολιτών.

Πόσο υποκριτική μου φαίνεται, ωστόσο , η αντίδραση κάποιων «ορκισμένων εχθρών» της επανάστασης των blogs στο θέμα της «ανωνυμία» τους , όταν τόσες και τόσες ανώνυμες στήλες κοσμούσαν τις σοβαρές επίσημες εφημερίδες μας , χρόνια τώρα, ή ακόμη και με ψευδώνυμα. Πόσα και πόσα ανυπόγραφα άρθρα και πόσες ανυπόγραφες καταγγελίες δεν έχουμε διαβάσει στα παραδοσιακά εκδοτικά μαγαζιά ; Λες και μόλις ανακαλύψαμε την Αμερική… θα μου πεις υπάρχει ο διευθυντής και ο εκδότης. Και στα blogs όμως υπάρχουν οι διαχειριστές , που εμείς τουλάχιστον μεταξύ τους γνωρίζουμε. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Και ας μην παραβλέπουμε το σημαντικότερο : ότι υπάρχει η ελευθερία να απαντήσει και να αρθρογραφήσει ο καθένας , χωρίς φίλτρα, περικοπές και μοντάζ !
Πόσες φορές θέλησαν δημοσιογράφοι να βγάλουν μια είδηση, μία αποκάλυψη, μία άποψη και δεν μπορούσαν υπό το φόβο της απόλυσης; Πόσοι δημοσιογράφοι γράφουν πιο αβίαστα στα blogs, επώνυμα ή ανώνυμα και πόσοι δίνουν ειδήσεις στους φίλους τους bloggers, γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να τις δώσουν στα μέσα που εργάζονται ; Πόσες ειδήσεις βγήκαν στα blogs προκαλώντας αντιδράσεις και στην πορεία έγιναν αναγκαστικά ειδήσεις στα ΜΜΕ ; Πόσες φορές τα δελτία ειδήσεων και οι δημοσιογραφικές εκπομπές αναφέρονται στα blogs, ως ορμητήριο έρευνας ή συζήτησης ; Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Η μάλλον αυτό είναι που φοβίζει…
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είχε κάποια σχέση με το blog που πιθανότατα συνεργαζόταν, το troktiko , ή αν υπήρχε άλλος λόγος ή θέμα για να τον «καθαρίσουν» έτσι άνανδρα. Το troktiko είχε αρκετά τρωτά σημεία για να διαφωνήσει κανείς , όπως άλλωστε έχουν και άλλα «τρωκτικά» media, έντυπα και ηλεκτρονικά, σε άλλο επίπεδο, σε άλλη διάσταση, αλλά πάντως έχουν.

Εκτιμώ εν κατακλείδι ότι η απώλεια μιας δυνατής και ασυμβίβαστης δημοσιογραφικής φωνής, με συμφωνούντες και διαφωνούντες, συνιστά μεγάλη απώλεια για τη Δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία.

Επιπλέον, εκτιμώ ότι οι διαφωνίες των πολέμιων δημοσιογράφων κατά των bloggers δεν πρέπει να λύνονται με «χολή» , πολλώ μάλλον μετά από μία τόσο άνανδρη και στυγερή δολοφονία. Το δηλητήριο που εκτοξεύεται κατά νεκρού συναδέλφου μας, πονάει το ίδιο με τη σφαίρα του δολοφόνου.

«Θα ξεράσω με την αγιοποίηση του», έγραψε δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης σε άρθρο της στο διαδίκτυο, λίγη ώρα πριν καν κηδευτεί ένας συνάδελφος της που δολοφονήθηκε άγρια. Το … εντάξει «ήταν ένας από εμάς» - με κάποια παραχώρηση θαρρώ - δεν καθαγιάζει τον τρόπο που, κατά την ταπεινή μου άποψη, τον «πυροβόλησε» μετά θάνατον. Σκληρή και άδικη ήταν η κριτική της. Πολλά πικρόχολα σχόλια ακούγονται επίσης και σε δημοσιογραφικά «πηγαδάκια».
Ωστόσο, κάποιοι από εμάς που έτσι αβασάνιστα κρίνουμε επί παντός του επιστητού, κάποιοι από εμάς που κάπως «έσπρωξαν» πατεράδες και θείοι και λοιποί φίλοι, κολλητοί και συγγενείς στα λαμπερά ή ολιγότερο λαμπερά και συμβατά μέσα ενημέρωσης, ουδεμία σχέση έχουμε με ορισμένους παλαιότερους και νεώτερους δημοσιογράφους - όχι φυσικά τους βολεμένους που πάντα θα υπάρχουν - εκείνους τους γνήσιους βιοπαλαιστές που ξεκίνησαν μόνοι τους χωρίς μοχλούς στήριξης, κάποιους «ακραίους επαναστάτες», μερικούς ασυμβίβαστους παλικαράδες που προκαλούν, με το ρεπορτάζ του δρόμου και όχι του γραφείου, με τα οράματα και την ανάγκη ελεύθερης έκφρασης ενάντια στη σαπίλα και την υποκρισία της εποχής μας.

Όπως η κοινωνία μας έπιασε πάτο, έτσι και η δημοσιογραφία έπιασε πάτο, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε εθελοτυφλούμε. «Η δημοσιογραφία έχει δυστυχώς πεθάνει» , μου είπε πριν 2 χρόνια καλός μου φίλος, παλαιότερος γνωστός, και ιδιαίτερα έντιμος δημοσιογράφος και φοβάμαι ότι είχε δίκιο… Η δημοσιογραφία, λοιπόν, βρήκε χώρο στο διαδίκτυο και διοχετεύτηκε η ορμή της στα blogs. Με λάθος τρόπο ; Άλλοτε ναι άλλοτε όχι. Αυτό να το δούμε , να το ισορροπήσουμε και να βοηθήσουμε να μην γίνει η ελευθερία ασυδοσία. Όχι όμως να βάλουμε φίμωτρα.

Θα ήταν σοφότερο, ενδεχομένως, να είμαστε πιο ταπεινοί κάτι τέτοιες στιγμές, σεμνότεροι και πιο φειδωλοί στην κριτική μας. Ας μην κατηγορούμε έτσι επιπόλαια όσους δεν ανήκουν στη «δική μας σχολή».

Είναι θαρρώ αυτή ακριβώς η στιγμή που χρειαζόμαστε κάτι τέτοιους μαχητικούς, τολμηρούς δημοσιογράφους, κάτι παρορμητικούς «επαναστάτες» , με τα λάθη τους και τις υπερβολές τους. Αυτούς που θυμίζουν τους πρωτεργάτες του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας , έστω και με έναν άλλο σύγχρονο τρόπο, μια άλλη μορφή, αυτή που επιτάσσει η ταραγμένη μας εποχή.

Ας έχουμε το σθένος να το παραδεχτούμε και να τους βοηθήσουμε να διορθώσουν τα πιθανά λάθη τους αντί να τους καταδιώκουμε, για να μπορούμε να λέμε με ειλικρίνεια και όχι με συγκατάβαση «ναι είναι ένας από μάς». Δυστυχώς , εν προκειμένω, να φωνάζουμε δυνατά , « ναι, ήταν ένας από μας».

Και εν τέλει, ο στόχος είναι να έχουμε μια πιο ασυμβίβαστη και ελεύθερη δημοσιογραφία, μακριά από τις τερατογεννέσεις του άρρωστου και άκρως διαπλεκόμενου συστήματος, που γιγαντώθηκε και έγινε λερναία ύδρα.

Ο αυτισμός μας σε όποια αντίσταση ξεβολεύει το κατεστημένο, δεν τιμά τη Δημοκρατία μας , δεν τιμά την ταλαιπωρημένη κοινωνία μας , δεν τιμά κανέναν μας. "


Εύη Κυρατζή

Δημοσιογράφος - μέλος ΕΣΗΕΑ

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_5747.html

“ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ – ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ BLOGGERS”…



Η ραδιοφωνική συνέντευξη της ημέρας. Ο Χάρης Καστανίδης στον Real fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου. Είπε πολλά. Για την τρομοκρατία, για την πρόσφατη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, τις εξελίξεις στην υπόθεση Αγγέλου και για τα blogs.Θα μείνουμε σε αυτά που είπε για το διαδίκτυο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας για τα ιστολόγια ήταν πολύ προσεκτικός. Και πολύ συγκαταβατικός. Στο ερώτημα εάν σκοπεύει να κάνει νομοθετική παρέμβαση, ο Χ. Καστανίδης μίλησε για “ορισμό της ελευθερίας που είναι η…
bloggoσφαιρα. Το διαδίκτυο είναι χώρος και χρόνος ελευθερίας”, είπε χαρακτηριστικά. Είπε, επίσης ότι δεν εξαιρεί ούτε τους δημοσιογράφους που διαχειρίζονται ιστολόγια. Ο υπουργός ζήτησε να συνδυαστούν δυο βασικά αγαθά. Η ελευθερία με την δυνατότητα προστασίας των θιγόμενων. “Δεν πρέπει να εκβιαστούν λύσεις. Δεν εκβιάζουμε με την άρση ανωνυμίας, θα συζητήσουμε με τους bloggers” είπε ο Χάρης Καστανίδης…

http://www.realpolitics.gr/?p=25230

Εκδρομή σε μοναστήρια έκανε το λεωφορείο



Το πούλμαν με τους 50 επιβάτες έκανε εκδρομή σε μοναστήρια του νομού Ημαθίας. Οι νεκροί είναι 3, ο οδηγός του λεωφορείου, ο συνοδηγός ο οποίος είναι ιερέας, αλλά και ο οδηγός του φορτηγού. Λόγω...



της ολισθηρότητας του δρόμου το φορτηγό ξέφυγε της πορείας του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2302.html

Ο ένας νεκρός απο το λεωφορείο είναι πιθανότατα ιερέας που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Επιβεβαιώνεται πως στο πούλμαν επέβαιναν προσκυνητές και όχι παιδιά
κατασκήνωσης όπως μετέδωσε πριν απο λίγο ο ΣΚΑΙ. Ο ένας εκ των τραυματιών είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.



troktiko


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/07/i.html#ixzz0uPBTx400

Μαθήτρια γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ολυμπίας, για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στην περιοχή.
Δεκαοκτάχρονη γέννησε το παιδί της, κρυφά από τους γονείς της, μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το άτυχο βρέφος ξεψύχησε.
Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα η νεαρή είχε βάλει ...αρκετά κιλά, οι γονείς της δεν είχαν υποψιαστεί ότι η κοπέλα ήταν έγκυος και την απότομη αύξηση βάρους την απέδιδαν στο στρες για τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιούνιου.
Η μητέρα της άκουσε ένα θόρυβο στο μπάνιο, γεγονός που την έκανε να ανησυχήσει και να πάει να δει τι συμβαίνει. Ανοίγοντας την πόρτα, αντίκρισε στην κόρη της, αγκαλιά με το βρέφος… μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Αμέσως ξύπνησε τον σύζυγό της και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο του Πύργου. Πλέον, η 18χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
ΠΗΓΗ:Εφ. Πατρίς
http://karakaxadra.blogspot.com/2010/07/blog-post_2729.html

Απίστευτο. 37χρονος εξέδιδε την γυναίκα του



Μια φοβερή υπόθεση αποκαλύφτηκε στην Ξάνθη. 37χρονος εξέδιδε στην περιοχή την ίδια του την γυναίκα.
Η αστυνομία συνέλαβε μια 26χρονη που εκδιδόταν παράνομα και τους δύο προαγωγούς της, που είναι ο συνομήλικος σύζυγός της και μια 37χρονη γυναίκα, που κανόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη, κανόνισε ραντεβού με τη νεαρή, αντί του ποσού των 50 ευρώ.
Η νεαρή και ο σύζυγός της συνελήφθησαν επί τόπου, ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι τα ραντεβού έκλεινε μια 37χρονη, η οποία επίσης συνελήφθη. Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

http://filoksenos.blogspot.com/2010/07/blog-post_7317.html

Ποιος Έλληνας ξετρέλανε την Pamela Anderson;


Με το νέο λαμπρό αστέρι της αυστραλιανής τηλεόρασης έχει ξετρελαθεί η γνωστή χυμώδης ηθοποιός, Pamela Anderson…

Πρόκειται για τον Έλληνα ομογενή, Γιώργο Χουβαρδά, ο οποίος διαπρέπει στη δημοφιλέστατη τηλεοπτική σειρά «Packed to The Rafters» που προβάλλει το δίκτυο «7», ενώ παράλληλα συμμετέχει και στη σειρά του ίδιου καναλιού «Dancing With The Stars».



Μεταξύ των «εκτάκτων κριτών» της εκπομπής είναι και η Pamela, η οποία τον αποκάλεσε «Έλληνα Θεό»…
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=158544&cid=11

ΜΟΟDY'S: ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ'

Δεν επίκειται χρεοκοπία της Ελλάδας, επισήμανε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο αντιπρόεδρος της Moody's, Thomas Byrne: «Δεν νομίζουμε ότι επίκειται χρεοκοπία της Ελλάδας, ειδικά με τη ‘μαζική’ βοήθεια που έχει λάβει από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. η οποία της επιτρέπει να χρηματοδοτεί τα ελλείμματά της για τα επόμενα τρία χρόνια χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στις αγορές»...


«Ωστόσο υπάρχουν σίγουρα προκλήσεις για την Ελλάδα μακροπρόθεσμα, οι οποίες είναι εξαιρετικά σοβαρές», πρόσθεσε ο ίδιος. «Λαμβάνουμε σοβαρά κάθε αξιολόγηση, είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη χώρα».

Richter: Εκτός ατζέντας η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πιθανότατα δε θα πέσουν στο τραπέζι πριν από το τέλος του 2011, δίνοντας έτσι στη χώρα την ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει την υποστήριξη που έχει λάβει, υποστηρίζει μιλώντας στους FT η Anke Richter, executive director στην Conduit Capital Markets. 

Η Richter μάλιστα θεωρεί πως αν η χώρα μας δείξει πως αξίζει τη στήριξη, θα λάβει και άλλη βοήθεια από τους δανειστές της, οδηγώντας έτσι τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης εκτός ατζέντας. «Είναι σίγουρο πως η Ελλάδα θα κάνει πρόοδο στη δημοσιονομική της εξυγίανση, αν και είμαστε λιγότερο βέβαιοι πως θα πετύχει τους στόχους τους,» ανέφερε, και δήλωσε πως δεν είναι πεπεισμένη ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ πιστεύουν πως το πακέτο διάσωσης θα οδηγήσει στη δημοσιονομική βιωσιμότητα.

«Πιστεύουμε πως το βλέπουν ως μια δοκιμαστική περίοδο για την Ελλάδα, η οποία καλείται να αποδείξει πως αξίζει την στήριξη…πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω στήριξη αν αποδείξει πως την αξίζει,» τονίζει και προσθέτει πως η επιλογή της αναδιάρθρωσης θα συζητηθεί μόνο αν η δημοσιονομική πρόοδος φαίνεται πως δεν έχει ελπίδα. Σε αυτή την περίπτωση, προβλέπει haircut 40-50% και πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη.

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/dys_21.html

THN EΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που θα αποτελέσει «ασπίδα προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας», από τους εμπρησμούς και την αυθαίρετη δόμηση. «Σκοπός μας είναι να μπει ένα τέλος στη χαώδη κατάσταση που υποβάθμιζε συστηματικά το φυσικό πλούτο της χώρας μας», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη κατά την παρουσίαση των βασικών αξόνων του σχεδίου νόμου...


Όσοι πολίτες διαφωνούν με την οριοθέτηση των χαρτών θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις ηλεκτρονικά ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών, πληρώνοντας ένα «τέλος αντιρρήσεων», το ύψος του οποίου δεν έχει καθοριστεί. Τον Σεπτέμβριο, θα αναρτηθούν οι πρώτοι χάρτες για τις περιοχές της ανατολικής Αττικής που περιλαμβάνονταν «στο περίγραμμα της φωτιάς του 2009» και, συγκεκριμένα, για την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη, τη Σταμάτα, τη Νέα Μάκρη, την Κηφισιά, την Ανθούσα, το Μαραθώνα, τον Άγιο Στέφανο και τη Φυλή (Χασιά). 

Σύμφωνα με το υπουργείο, στις αρχές του 2011 θα έχει αναρτηθεί ο πρώτος Κυρωμένος Δασικός Χάρτης. Στους χάρτες θα αποτυπώνονται υποχρεωτικά τα όρια των οικισμών που εφάπτονται με δασικές περιοχές, έτσι ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον επεκτάσεις τους. Για την κατάρτιση των χαρτών θα ληφθούν υπόψη οι αεροφωτογραφίες του 1945 και -όπου δεν είναι ευκρινείς- του 1960. Παράλληλα, για τους οικισμούς που βρίσκονται μέσα σε δασικές περιοχές, αρχίζει ειδική διαδικασία έλεγχου για το πώς έγινε η αλλαγή χρήσης. «Αν και από το Σύνταγμα του 1975 προβλεπόταν η κατάρτιση Δασολογίου, 35 χρόνια μετά βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας προσπάθειας που είναι θεμελιώδης για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων», ανέφερε η κ. Μπιρμπίλη. 

«Τελειώνει το πάρτι της αυθαιρεσίας στα δάση», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «συντριπτικό χτύπημα στους εμπρηστές». Σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος, υπάρχουν περιοχές για τις οποίες έχουν ήδη καταρτισθεί Δασικοί Χάρτες με το παλιό καθεστώς (Ν. 2664/98), σε άλλους δήμους και κοινότητες οι χάρτες είναι σε φάση κατάρτισης, διόρθωσης και δημοπράτησης και, τέλος, υπάρχουν χάρτες που έχουν θεωρηθεί και θα μπορέσουν να αναρτηθούν άμεσα. 


Πώς γίνεται η ανάρτηση ενός θεωρημένου Δασικού Χάρτη 
Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών έχουν οι Διευθύνσεις Δασών και τα στελέχη των υπηρεσιών «που θα φροντίσουμε να ενισχυθούν σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να φέρουν σε πέρας το έργο που θα τους ανατεθεί», δεσμεύτηκε η Τίνα Μπιρμπίλη. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: - O αρχικός χάρτης που έχει καταρτισθεί από την ανάδοχο εταιρεία παραδίδεται για έλεγχο και διόρθωση στην οικεία Διεύθυνση Δασών.

- Οι διορθώσεις της υπηρεσίας αποστέλλονται στον ανάδοχο για να ενσωματωθούν και, ακολούθως, επανελέγχεται το παραδοτέο για την ορθή ενσωμάτωση των διορθώσεων πάλι από τη Διεύθυνση Δασών.

-Το τελικό παραδοτέο παραλαμβάνεται και θεωρείται από τη Διεύθυνση Δασών και είναι έτοιμο για ανάρτηση. Οι ενστάσεις Οι χάρτες θα αναρτηθούν σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή. Οι πολίτες μέσα σε διάστημα 45 ημερών θα μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις είτε μέσω Διαδικτύου -συμπληρώνοντας μια τυποποιημένη φόρμα-, είτε μέσω Κ.Ε.Π. Οι αντιρρήσεις θα αφορούν αποκλειστικά στο χαρακτήρα των εκτάσεων και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μετά την υποβολή τους, θα ταξινομούνται και θα αποτυπώνονται στους αναρτημένους δασικούς χάρτες από τα στελέχη των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Δασών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, ο χάρτης θα κυρώνεται, θα δημοσιεύεται σε Φ.Ε.Κ. και θα είναι πλέον οριστικός. Όταν υπάρχουν αντιρρήσεις, αυτές θα εξετάζονται από την τριμελή επιτροπή αντιρρήσεων, εντός δύο μηνών. Αν ο ενδιαφερόμενος δεν ικανοποιηθεί από την εξέταση από την επιτροπή αντιρρήσεων, θα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/thn-e.html

''Τον γούσταρα τον Σωκ''


Αλεξιπτωτιστής στο στρατό..αλεξιπτωτιστής και στη ζωή. Ποτέ δεν ακολούθησα την πεπατημένη σε ότι κι αν έκανα. Δούλεψα σαν παραγωγός ραδιοφώνου στον Galaxy92 επειδή το γούσταρα πολύ.Μόλις έκλεισε εκεί ο κύκλος πήγα στις νταλίκες ταξιδεύοντας στην ελλάδα νύχτα μέρα. Μία ωραία πρωία ανακοίνωσα στο υπεύθυνο μου πως έκλεισα σαν νταλικέρης και ορμάω σ΄άλλα χωράφια. Εννοείται πως τρελάθηκε αφού δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μας. Του΄πα πως θέλω ν΄ασχοληθώ με τη μουσική και πως θα κοίταγα να΄βρω μία δουλειά που θα μου εξασφάλιζε τις ώρες που χρειαζόμουν γι΄αυτό. Φυσικά τρελάθηκε δις..Αυτή η στάση ζωής,όπως και κάθε άλλη,έχει τα υπέρ και τα κατά της.Με προφυλάσει απο ραδιουργίες που δημιουργούν συνήθως οι καριερίστες προκειμένουν και θέλοντας να κρύψουν την ανασφάλεια αλλά και την ανικανότητά τους.Τους πιάνω αμέσως αμέσως τους μέτριους και τους γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι..ας είναι και το ίδιο το αφεντικό διότι ξέρω πολύ καλά πως έτσι κι αλλιώς δε θα΄μαι εκεί για πολύ.Τον έχω μάθει πάρα πολύ καλά τον άγριο δρόμο της ζωής και μπορώ να καταλάβω πράγματα που ίσως αν ήμουν κάπου βολεμένος να καμωνόμουν πως δεν τα΄βλεπα ή πως δεν υπήρχαν. Όμως αν ήμουν κάπου βολεμένος..πολύ απλά δε θα΄μουν εγώ.
Αντί να ρωτήσω "τι μ΄έπιασε απόψε..?" προχωρώ απαντώντας,στην ερώτηση που δεν έκανα,..πως μ΄έπιασε,για τα καλά μάλιστα,η δολοφονία του Σωκ.Τι κι αν δεν τον ήξερα προσωπικά,τι κι αν δεν ήταν απο τους δημοσιογράφους "πρώτης γραμμής"...ήταν αλάνι κι εμένα (κι όχι μόνο εμένα) αυτό μου αρκούσε.Δεν καταλάβαινε χριστό όταν ήταν να βγάλει την αλήθεια στο φως κι είμαι 1000 τα 100% σίγουρος πως όσα λεφτά κι αν κέρδιζε στο μέλλον δε θα κυκλοφορούσε με καγιέν ούτε θα μετακόμιζε στην εκάλη...
Ήταν άλλης πάστας άνθρωπος..αλάνι,μη τα ξαναλέμε.Γι΄αυτό τον γούσταρα κι ας ήταν οι αλήθειες του ανορθόγραφες όπως του καταλογίζουν κάποιοι που κοιμούνται και ξυπνούν με το λεξικό του Μπαμπινιώτη παραμάσχαλα..
Αφού φτάσαμε στο σημείο όπου και η δικαιοσύνη και η ενημέρωση και το σπουδαιότερο η ίδια η δημοκρατία νοσούν βαριά θέλω να ενημερώνομαι απο blogs που γράφουν ανορθόγραφα,απο ανθρώπους που ζουν και σκέφτονται με τον ίδιο ανένταχτο τρόπο όπως εγώ και που έχουν τις ίδιες με μένα ανησυχίες για το αύριο.

http://mediasoup.gr/node/15364

Ρονάλντο και Ιρίνα : Ανακοίνωσαν το γάμο τους



Ο λόγος που μας αρέσει ο Πορτογάλος διεθνής Ρονάλντο είναι εκτός των γνωστών ταλέντων και προσόντων του, ότι δεν μας αφήνει ποτέ χωρίς θέματα εδώ στη φούξια μπάλα. Μετά λοιπόν την αποκάλυψη για το νεογέννητο γιο του κι ενώ ακόμα ερευνούμε το μυστήριο της μητέρας του παιδιού, μια νέα συγκλονιστική είδηση για το Ρόνι έρχεται στο φως. Ο διάσημος πλέιμποι παντρεύεται την αγαπημένη του Irina. Η όμορφη Ρωσίδα έγραψε στη σελίδα της στο facebook τα εξής αποκαλυπτικά : ''Eίμαι δεσμευμένη με τον Κριστιάνο και ο γάμος μας θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα. Αγαπώ το αγόρι μου, αγαπώ τη ζωή μου και αγαπώ την Πορτογαλία''.

http://fouxiampala.blogspot.com/2010/07/blog-post_7869.html

Ο στόχος ήταν ένας και μόνο: Η ελεύθερη διακίνηση των 

ιδεών στο διαδίκτυο.


Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, σήμερα τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του «Θέμα 9.89» δέχτηκε 20 σφαίρες από τα πυρά άγνωστων, μέχρι στιγμής, δολοφόνων.

Αναμφισβήτητα η εν λόγω ενέργεια αποτελεί πλήγμα για τη δημοσιογραφία και ιδίως για τα blogs. Απ ότι φαίνεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών αλλά και οι αποκαλύψεις που έρχονται στην επιφάνεια από τα ιστολόγια ενοχλούν αυτούς που τόσα χρόνια έχουν μάθει να ασυδοτούν και να κρύβονται πίσω από την ασυλία που δυστυχώς κάποιοι τους παρέχουν.

Η πολιτεία οφείλει να λάβει τα μέτρα της. Οφείλει να προασπίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται στο Σύνταγμά μας. Οφείλει να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών στο διαδίκτυο. Οφείλει να πάψει να υπάρχει ασυδοσία μετά ασυλίας…Κυρίως οφείλει να κοιτάξει στα μάτια ένα δίχρονο παιδί και να του δώσει απαντήσεις (αν μπορεί) για την ταυτότητα αυτών που του στέρησαν έτσι άδικα την πατρική στοργή σε μια τόσο τρυφερή ηλικία….

http://agrinio-news.blogspot.com/2010/07/blog-post_4998.html

Ικερ Κασίγιας: ''Θα ξυρίσω το κεφάλι μου ή θα παντρευτώ''



Οι τελευταίες φήμες θέλουν τον Ισπανό τερματοφύλακα Iker Casillas και την αγαπημένη του Sara να επισημοποιούν τη σχέση τους, που οδεύει με γοργά βήματα προς το γάμο.Εξάλλου σε συνέντευξη του αρχηγού της εθνικής Ισπανίας πριν το Μουντιάλ, ο Iker...



δήλωσε χαριτολογώντας πως αν η ομάδα του κερδίσει το τρόπαιο, είτε θα ξυρίσει το κεφάλι του είτε θα παντρευτεί. Δεδομένου ότι ένα ξυρισμένο κεφάλι δεν θα τον κολάκευε οι Ισπανικός τύπος κάνει λόγο για επικείμενο αρραβώνα αλλά και γάμο του διάσημου ζευγαριού. Ωστόσο η όμορφη Σάρα είχε δηλώσει στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη σχέση της με τον Iker ότι προς το παρόν σκοπεύει να επικεντρωθεί στην καριέρα της.


Όμως Σάρα μου, αν το παιδί θέλει να σε πάρει με παππά και με κουμπάρο γίνεται να απορρίψεις τέτοια πρόταση;;

http://fouxiampala.blogspot.com
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_5586.html

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Έργα στην Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς



Αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου έως και το Σάββατο 24 Ιουλίου και από τις 22.00 έως και τις 6.00, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης του μεταλλικού αρμού της αερογέφυρας Π. Ράλλη και Πειραιώς του Δήμου Αθηναίων , στον...




...κλάδο κυκλοφορίας προς Νίκαια.

Οι εργασίες θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2401.html

Έρευνα

Μέσω του Internet κλείνουν οι νέοι τις διακοπές τους


Το 90,5% των νέων, ηλικίας 19-36 ετών, κλείνουν φέτος τις διακοπές τους μέσω διαδικτύου, καθώς οι τιμές, όπως δηλώνουν, είναι χαμηλότερες και οι επιλογές περισσότερες, αυτό προκύπτει από έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΝΕΟΙ». 
http://img.protothema.gr/22B5006754C6A6EAF1A0DBB92D72F132.jpg

Από την έρευνα, που διεξήχθη σε τυχαίο δείγμα 296 νέων, με μορφή έντυπου και ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, για το 2010, προκύπτει ότι, το 71% «αγοράζει» τις διακοπές του από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία- ελληνικά και ξένα- ενώ ένα ποσοστό 21% «σερφάρει» στο ίντερνετ προς αναζήτηση προορισμών και διερεύνηση τιμών, αλλά χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για την τελική κράτηση.

Οι νέοι εμφανίζονται πολύ συνειδητοποιημένοι αναφορικά με την οργάνωση των διακοπών τους, καθώς προτού καταλήξουν στον τελικό προορισμό τους, κάνουν έρευνα στο διαδίκτυο κατά 62%, χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης σε ποσοστό 84%, αποδεικνύοντας έτσι ότι, το διαδίκτυο είναι το σημαντικότερο κανάλι έρευνας και αγοράς για τις καλοκαιρινές διακοπές των νέων.

Οι παραθαλάσσιες διακοπές έρχονται και φέτος στην πρώτη θέση προτίμησης των νέων, σε ποσοστό 76% και ακολουθούν τα ταξίδια του εξωτερικού, fly & drive και ταξίδια που εμπεριέχουν στο πρόγραμμά τους διάφορες δραστηριότητες.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75282



Συγκινητική ανακοίνωση από την οικογένεια Γκιόλια

«Ζητούμε από το Θεό να τους συγχωρέσει…»


Μάθημα ήθους από την οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια, η οποία με ανακοίνωση της ευχαριστεί όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα της και συμπαραστάθηκαν στο πένθος της και με περίσσευμα ψυχής εύχεται ο Θεός να συγχωρέσει τους δολοφόνους…κάτι που θα ήθελε και ο Σωκράτης.  
http://img.protothema.gr/108A964D1E490FE6F7FC6D86E860125E.jpg
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  
«Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού… ο Θεός να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες»

Η δήλωση της οικογένειας:

Σωκράτη μας,

πριν οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την ψυχή μας όλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου.

Τα στοιχεία της ψυχής σου, η βαθιά σου πίστη, η καθαρότητα της ζωής σου και η φιλάνθρωπη καρδιά σου μας βεβαιώνουν ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι η μόνη μας παρηγοριά.

Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από το Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75283