Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Έργα στην Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς



Αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου έως και το Σάββατο 24 Ιουλίου και από τις 22.00 έως και τις 6.00, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης του μεταλλικού αρμού της αερογέφυρας Π. Ράλλη και Πειραιώς του Δήμου Αθηναίων , στον...




...κλάδο κυκλοφορίας προς Νίκαια.

Οι εργασίες θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2401.html

Έρευνα

Μέσω του Internet κλείνουν οι νέοι τις διακοπές τους


Το 90,5% των νέων, ηλικίας 19-36 ετών, κλείνουν φέτος τις διακοπές τους μέσω διαδικτύου, καθώς οι τιμές, όπως δηλώνουν, είναι χαμηλότερες και οι επιλογές περισσότερες, αυτό προκύπτει από έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΝΕΟΙ». 
http://img.protothema.gr/22B5006754C6A6EAF1A0DBB92D72F132.jpg

Από την έρευνα, που διεξήχθη σε τυχαίο δείγμα 296 νέων, με μορφή έντυπου και ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, για το 2010, προκύπτει ότι, το 71% «αγοράζει» τις διακοπές του από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία- ελληνικά και ξένα- ενώ ένα ποσοστό 21% «σερφάρει» στο ίντερνετ προς αναζήτηση προορισμών και διερεύνηση τιμών, αλλά χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για την τελική κράτηση.

Οι νέοι εμφανίζονται πολύ συνειδητοποιημένοι αναφορικά με την οργάνωση των διακοπών τους, καθώς προτού καταλήξουν στον τελικό προορισμό τους, κάνουν έρευνα στο διαδίκτυο κατά 62%, χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης σε ποσοστό 84%, αποδεικνύοντας έτσι ότι, το διαδίκτυο είναι το σημαντικότερο κανάλι έρευνας και αγοράς για τις καλοκαιρινές διακοπές των νέων.

Οι παραθαλάσσιες διακοπές έρχονται και φέτος στην πρώτη θέση προτίμησης των νέων, σε ποσοστό 76% και ακολουθούν τα ταξίδια του εξωτερικού, fly & drive και ταξίδια που εμπεριέχουν στο πρόγραμμά τους διάφορες δραστηριότητες.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75282



Συγκινητική ανακοίνωση από την οικογένεια Γκιόλια

«Ζητούμε από το Θεό να τους συγχωρέσει…»


Μάθημα ήθους από την οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια, η οποία με ανακοίνωση της ευχαριστεί όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα της και συμπαραστάθηκαν στο πένθος της και με περίσσευμα ψυχής εύχεται ο Θεός να συγχωρέσει τους δολοφόνους…κάτι που θα ήθελε και ο Σωκράτης.  
http://img.protothema.gr/108A964D1E490FE6F7FC6D86E860125E.jpg
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  
«Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού… ο Θεός να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες»

Η δήλωση της οικογένειας:

Σωκράτη μας,

πριν οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την ψυχή μας όλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου.

Τα στοιχεία της ψυχής σου, η βαθιά σου πίστη, η καθαρότητα της ζωής σου και η φιλάνθρωπη καρδιά σου μας βεβαιώνουν ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι η μόνη μας παρηγοριά.

Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από το Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75283

O Christian Ronaldo στην Ελούντα!


"Με ιδιωτικό αεροπλάνο έφτασε στο αεροδρόμιο Νίκοs Καζατζάκηs του
Ηρακλειού το προηγούμενο Σάββατο ο επιθετικόs τηs Ρεάλ Μαδρίτηs
Κριστιάν Ρονάλντο. Συνοδευόμενοs από την καλλονή συντροφό του Ιρίνα
επιβιβάστηκε στην λιμουζίνα που τον περίμενε και κατευθύνθηκε στο
ξενοδοχείο porto elounda οπού και είχε κλείσει την βασιλική σουίτα. Ο...
ίδιοs ήταν εξαιρετικά ευγενήs με όλουs όσουs τον πλησιάσαν στο
αεροδρόμιο, χωρίs να αρνηθεί να φωτογραφηθεί και να μοιράσει αυτόγραφα
στουs θαυμαστέs του. Αναμένετε να παραμείνει στο νησί μέχρι το τέλοs
τηs εβδομάδαs."
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/o-christian-ronaldo.html

Γιατί να μη διεκδικήσουν αυτές το δήμο Θεσσαλονίκης;...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
Μιας και τα δύο μεγάλα κόμματα δυσκολεύονται να χρίσουν υποψήφιους ανά την επικράτεια, ο άνωθεν αντιθετικός ως προς τα χρώματα συνδυασμός (Εύα Καϊλη - Λιάνα Γούτα) προσφέρεται για μια εκλογική μάχη, με άρωμα ωραίων γυναικών, μακρυά από τη μιζέρια, με μεταμοντέρνα στοιχεία πολιτεύεσθαι και με...
αναμενόμενη την αύξηση των αιτήσεων για εγγραφή στο δημοτολόγιο της Νύμφης του Θερμαϊκού...

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_5501.html

Δάνειο αλλά με τσουχτερό επιτόκιο για την Πορτογαλία


Στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ύψους 1,253 δισεκατομμυρίου ευρώ και διάρκειας ενός έτους με επιτόκιο 2,45%, προχώρησε η Πορτογαλία.
Το επιτόκιο, όπως ανακοίνωσε η πορτογαλική Υπηρεσία Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, είναι διπλάσιο από αυτό της προηγούμενης δημοπρασίας κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο.
Πάντως, το ζητούμενο ποσό καλύφθηκε κατά 1,3 φορές.
Το επιτόκιο του 2,45% όμως ήταν σαφώς υψηλότερο από αυτό του 1,04% που εξασφαλίστηκε στις 7 Απριλίου κατά την τελευταία έκδοση κρατικών ομολόγων ενός έτους.
Το ζητούμενο ποσό καλύφθηκε τότε κατά 2,8 φορές.

Η έκδοση των νέων ομολόγων γίνεται μετά την υποβάθμιση την προηγούμενη εβδομάδα της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=158343&cid=8

ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΜΕ... ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ!

Περισσότεροι από 100.000 δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους, καθώς ανακοινώθηκε η έναρξη του "Προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον" που εξασφάλισε χρηματοδότηση γύρω στα 396 εκατ. ευρώ. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που...

υπέγραψαν η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συστήνεται Ειδικό Ταμείο Χρηματοδότησης «Εξοικονομώ κατ' οίκον». Μετά από πολλές αναβολές το εν λόγω πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο, επιδοτεί παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας με τοποθέτηση διπλών κουφωμάτων, αλλαγή καυστήρα με νέους πετρελαίου και φυσικού αερίου, θερμομόνωση αλλά και όποιες άλλες εργασίες θα προσδιορίζει η ενεργειακή επιθεώρηση που θα πρέπει να έχει περάσει το σπίτι.Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» θα κινητοποιήσει κατά την περίοδο 2010 - 2012 επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ και στη συνέχεια θα κινητοποιεί ποσά ύψους περίπου 500 - 600 εκατ. ευρώ κάθε 3 χρόνια. Η συνολική επένδυση στην πραγματική οικονομία θα προέρχεται τόσο από τους ίδιους πόρους του Ταμείου «Εξοικονομώ κατ' οίκον», όσο και από την κινητοποίηση πόρων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Στόχος του «Εξοικονομώ κατ' οίκον» είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να προωθηθούν διαχρονικές και βιώσιμες επενδύσεις στον τομέα δράσης του, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Ποιες κατοικίες μπορούν να ενταχθούν 


*Το πρόγραμμα αφορά στις κύριες κατοικίες (όχι στα εξοχικά ή στα καταστήματα και στα γραφεία εντός ενός κτιρίου) που έχουν οικοδομική άδεια πριν από την 1-1-1980 και εφόσον βρίσκονται σε περιοχή με τιμή ζώνης από 1.500 ευρώ το τμ. και κάτω. 
*Εκτός από τις μονοκατοικίες, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και οι πολυκατοικίες, αρκεί τουλάχιστον το 50% των ιδιοκτητών να τηρεί τα κριτήρια που θέτει το υπουργείο. Εισοδηματικά κριτήρια 
*Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 25.000 ευρώ μπορούν να πάρουν απευθείας επιχορήγηση έως 30% επί του επιλέξιμου προϋπολογισμού και δάνειο. 
*Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 50.000 ευρώ μπορούν να πάρουν χαμηλότοκο δάνειο με επιδότηση επιτοκίου από το ΤΕΜΠΜΕ και απευθείας επιδότηση μέχρι κάποιου ποσοστού. 


Τέλος, στα θετικά του προγράμματος συγκαταλέγεται κτός της επιδότησης ως 30% των επιδοτούμενων δανείων και η έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα μέχρι του ποσού των 2.500 ευρώ. Ο προϋπολογισμός των εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση κάθε σπιτιού δεν μπορεί να ξεπερνά τα 15.000 ευρώ. Email Print ShareThis
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_7222.html

"Σεβαστείτε τον Σωκράτη..."




"Καλά είναι τόσο δύσκολο να κατέβουν οι υβριστικές αναρτήσεις για τον Σωκράτη από το site; Είναι τόσο δύσκολο να κατέβουν χαρακτηρισμοί ....
που είναι υβριστικοί; Δεν ταιριάζουν δεν το καταλαβαίνετε;"

http://stavros-marinis.blogspot.com/

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6906.html

Κλειστό το τμήμα Αττική - Μοναστηράκι του ΗΣΑΠ


Κλειστό, για άγνωστο χρονικό διάστημα, θα παραμείνει από την προσεχή Δευτέρα, 26 Ιουλίου, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, Αττική-Μοναστηράκι, εξαιτίας των συνεχιζόμενων έργων ανακαίνισης...



της σιδηροδρομικής γραμμής.

Για το ανωτέρω τμήμα, το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ (ΑΤΤΙΚΗ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ).
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3718.html
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ 
ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ 
ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


Επιτροπή Στήριξης 
Θανάση Ντερέκα (νέα ονόματα)


Birbo Theodora, Επαγγελματίας
Απλακίδης Γιάννης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Αρβανιτάκη Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος
Ασημακοπούλου Κρυσταλία, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Αφουξενίδου Μπέτυ, Επιχειρηματίας
Βακάλης Δημήτρης, Συνταξιούχος Βάλβης Γιάννης, Ηχολήπτης
Βασουρή Τζένη, Υπάλληλος Ασφαλιστικού Ταμείου
Βλάχος Γιώργος, Επιχειρηματίας
Βουλγαράκης Αντώνης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Βρανά Μαρία, Οικιακά
Γεωργαρά Ελευθερία, Φοιτήτρια
Δεκάρεστου Χαρούλα, Οικιακά
Δήμου Ναταλή, Υπάλληλος Ολυμπιακής Αεροπορίας
 Δούση Ειρήνη, Έμπορος 
Δρακόπουλος Ανδρέας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Δρόσος Κώστας, Έμπορος
Ευθυμίου Κατερίνα, Ιδιωτική Υπάλληλος
Ζερβουδάκης Τάσος, Αποθηκάριος
Θεοφίλου Μαρία, Νοσηλεύτρια
Καβάσιλα Ιωάννα, Ιδιωτική Υπάλληλος
Καλόπλαστου Ελένη, Οικιακά
Καλπουζάνης Δημήτρης, Σπουδαστής
Κανέλλη Μαρίνα, Συνταξιούχος
Κορμάς Γρηγόρης, Γυμναστής
Κουλεντιανού Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος
Κουνέλης Γιάννης, Οδοντίατρος
Κουντουρόπουλος Χριστόφορος, Οικονομολόγος
Κυριακού Μαρία, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Κυρκιανίδης Μανώλης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Λεβέντης Νικόλαος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Λειβαδίτης Γιώργος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Λεμονιάς Χρήστος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μάστορης Νικόλαος, Web Developer
Μεϊμάρη Έλενα, Καθηγήτρια Ισπανικών
Μενδρινός Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος
Μηνά Φωτεινή, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Μιχαλόπουλος Αριστείδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μιχαλόπουλος Ζαχαρίας, Έμπορος
Μιχαλοπούλου Χριστίνα, Ελεύθερη Επαγγελματίας
Μπαξεβάνης Μάριος, Μαθητής
Μπαουράκη Μαίρη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Ξεκοτέα Αναστασία, Φοιτήτρια
Οικονόμου Νέλλη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Παπαγγελοπούλου Ελένη, Εφοριακός
Παπαδάκης Μιχάλης, Μουσικός
Παπαθεοδώρου Βασίλης, Συνταξιούχος – Φαρμακοποιός
Παπαχαράλαμπος Αλέκος, Υπάλληλος ΥΠΕΧΩΔΕ
Παππά Ελένη, Ασφαλιστική Σύμβουλος
Πατσουράκης Γεώργιος, Οικονομολόγος , Λογιστής
Σταφύλη Ελένη, Φοιτήτρια
Στέκα Ευαγγελία, Ιδιωτική Υπάλληλος
Σωμήρα Αιμιλία, Οικιακά
Τρούσας Γρηγόρης, Συνταξιούχος
Τσίκας Κωνσταντίνος, Λογιστής
Φουριαδάκης Ευάγγελος, Συνταξιούχος
Φύσκα Βαγγελιώ, Οικιακά
Χαράτση Αρετή, Συνταξιούχος
Χρηστάκου Μαρία, Ιδιωτική Υπάλληλος
Χριστοδούλου Χριστόδουλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Χρυσάκης Κωνσταντίνος, Ναυτικός
Ψωμαδάκης Αντώνης,Έμπορος



Την τελευταία του πνοή άφησε στις 9 το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ένας Πολωνός, ηλικίας 30-40 ετών, ο οποίος βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος από σφαίρες στις 7:45 το πρωί στο δρόμο, στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Ερεσού στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής της αστυνομίας, το θύμα πιθανότατα δέχτηκε επίθεση από άγνωστους νωρίτερα κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Αχαρνών.
Όπως δήλωσε μία αλλοδαπή καθαρίστρια που εργαζόταν την ώρα εκείνη σε κτίριο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, άκουσε πυροβολισμούς. Ο Πολωνός κατάφερε και

περπάτησε μέχρι το σημείο όπου βρέθηκε στα Εξάρχεια.
http://news24gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_6542.html


ΑΠΕ

Σύλληψη 33χρονου για απαγωγή και βιασμό 19χρονης


Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται 33χρονος που κατηγορείται ότι απήγαγε και βίασε 19χρονη στο Βόλο...




Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, ο 33χρονος που είχε στο παρελθόν εφήμερο δεσμό με την κοπέλα, την απήγε με τη βία, την έκλεισε στο σπίτι του και τη βίασε, απειλώντας την με μαχαίρι.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/33-19.html

Κλειστό το τμήμα Α. Πατήσια - Φάληρο το Σαββατοκύριακο


Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου, λόγω των εργασιών ανακαίνισης της γραμμής. Κλειστό σήμερα το απόγευμα από τις έξι το τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά...



Συγκεκριμένα θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ανω Πατήσια-Φάληρο και το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ20.

Σήμερα από τις 18:00 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας των συρμών θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ16.

Από αύριο το τμήμα Ειρήνη-Νερατζιώτισσα παραδίδεται στην κυκλοφορία.
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6336.html

Αναζητούν πέντε νεαρούς και μία κοπέλα


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη λεωφόρο Κατεχάκη συζητήθηκε το ζήτημα συγκέντρωσης περαιτέρω στοιχείων για να επιβεβαιωθεί ή μη το σενάριο εμπλοκής στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» πέντε ατόμων ηλικίας 27-35...



ετών για ορισμένους από τους οποίους έχουν υπάρξει ενδείξεις εμπλοκής και στους «Πυρήνες της Φωτιάς»- η οποία έχει εμφανιστεί το 2008 και έχει προχωρήσει σε 160 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις. Τα περισσότερα από αυτά τα πρόσωπα έχουν εξαφανιστεί και γίνεται νέα προσπάθεια εντοπισμού τους μετά τη δολοφονία του Γκιόλια.

Ανάμεσα στους υπόπτους είναι και μία κοπέλα για την οποία υπάρχουν μαρτυρίες ότι ήταν παρούσα στην πρώτη ένοπλη επίθεση της «Σέχτας Επαναστατών» στις 3 Φεβρουαρίου 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Ακόμη ερευνάται τυχόν σχέση της «Σέχτας» με ασύλληπτα μέλη της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα» που προχώρησε σε σειρά επιδρομών σε τράπεζες την περίοδο 2002-2009. Ωστόσο αξιωματικοί διατύπωναν την άποψη ότι τα στοιχεία για τους υπόπτους είναι ασαφή και αίολα και δεν υπάρχει δυνατότητα τεκμηρίωσης της εμπλοκής τους από μαρτυρικές καταθέσεις ή από ευρήματα στις επιθέσεις.

tovima.gr
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1547.html


Αν δεν μπορείτε να τους μετρήσετε μετρήστε σωσίβια! Ετσι και αλλιώς από ένα ο καθένας φοράνε
http://news24gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_7009.html

Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων του Τ.Τ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010, 02:55
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην πρόταση της Πειραιώς για την εξαγορά του μεριδίου που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκήρυξε για σήμερα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν, παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της κεντρικής υπηρεσίας και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών(11:00 το πρωί).

Στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων τονίζεται ότι «καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία. Όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι για ένα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό χαρακτήρα. Δεν θα επιτρέψουμε στους ιδιώτες τραπεζίτες να βάλουν χέρι στη λαϊκή αποταμίευση».
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=158149&cid=4

"Τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και σύνθετα"

Λήψη άμεσων μέτρων στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη


Η αποκατάσταση των συνθηκών της ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, η προστασία της δημόσιας υγείας και η τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, είναι τα βασικά ζητήματα που θίγει στο πόρισμα του για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας ο Συνήγορος του Πολίτη. 
http://img.protothema.gr/9428A0EC095781C48B094C3D1B6DBAAC.jpg

«Η μαζική διαμονή ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πλήθος αλλοδαπών χωρίς έγγραφα παραμονής, σε μισθωμένα διαμερίσματα της περιοχής δημιουργούν συνθήκες που υπερβαίνουν κάθε στοιχειώδες ανεκτό όριο για την αξιοπρεπή διαβίωση προσώπων».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν κλιμάκιά του, αλλά και συνάντηση που είχε με πολίτες, περιοίκους, επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων, τους διοικητές αστυνομικών τμημάτων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καταστημάτων και ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Εκατοντάδες κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας κατήγγειλαν στον Συνήγορο του Πολίτη πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τη ραγδαία υποβάθμιση της περιοχής αυτής και ειδικότερα στο εσωτερικό του δακτυλίου που σχηματίζουν οι οδοί Μενάνδρου, Γερανίου, Κλεισθένους, Αγίου Κωνσταντίνου, Αθηνάς, Σωκράτους και Ευριπίδου.

Τα βασικά ζητήματα που θίγει στο πόρισμα είναι η αποκατάσταση συνθηκών ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην περιοχή, η προστασία της δημόσιας υγείας και η τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ προσθέτει ότι θα ακολουθήσει και νέα παρέμβασή του για άλλα ειδικότερα ζητήματα τα οποία αφορούν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άπτονται της εν γένει ποιότητας ζωής των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Συνήγορος του Πολίτη δεσμεύεται ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία της πρόσκλησης των αρμόδιων φορέων σε κοινή συνάντηση εργασίας εντός του Οκτωβρίου 2010, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για την ανάληψη από μέρους τους των αναγκαίων μέτρων προς επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, και την πορεία υλοποίησης τους.

Πέρα από τη συστηματική υποβάθμιση της διαβίωσης, η αρχή τονίζει ότι «η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο αφ’ ενός με την ελλιπή τήρηση όρων υγιεινής και καθαριότητας, αφ’ ετέρου με την περιορισμένη συνδρομή που παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και καθαριότητας του κεντρικού κράτους όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή παρατηρείται συστηματική και ανέλεγκτη εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών και εν γένει παραβατικότητα και εγκληματικότητα «του δρόμου». Παρατηρείται επίσης οργανωμένη εγκληματικότητα κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κυρίως γυναικών αλλοδαπής προέλευσης. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια διακυβεύονται αφ’ ενός από τις περιστάσεις αυξημένης επικινδυνότητας που φέρονται να επικρατούν στη περιοχή, αφ’ ετέρου από την ανεπαρκή αστυνόμευση. Αυτό δημιουργεί ένα κοινωνικό «ηθικό πανικό», αύξουσες τάσεις εθνοφυλετικής και κοινωνικής μισαλλοδοξίας, αλλά και ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση ακραίων πολιτικών ομάδων με ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις».

Τα προβλήματα της περιοχής του ιστορικού κέντρου εξαρτώνται άμεσα από:

1. την αμηχανία της διοίκησης, αλλά και του νομοθέτη μπροστά στον πολύ μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αλλοδαπών «χωρίς χαρτιά», που διαβιούν σε συνθήκες αθλιότητας και στο απόλυτο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

2. την ανεπάρκεια σχεδιασμού και την παντελή έλλειψη μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης στον αστικό ιστό πληθυσμών με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

3. τα γενικότερα προβλήματα σχεδιασμού, αποτελεσματικής υλοποίησης αλλά και κοινωνικής συναίνεσης ως προς τα μέτρα καταπολέμησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, στήριξης των τοξικοεξαρτημένων και χωροθέτησης σχετικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την αρχή, τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και σύνθετα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και μεσοπρόθεσμων πολιτικών και ειδικών χειρισμών από τις αρμόδιες αρχές, τόσο της κεντρικής διοίκησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό, απαιτείται η συνεργασία και ο συντονισμός των φορέων προς εξεύρεση λύσεων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνει ότι το ζήτημα του συντονισμού και του ελέγχου υλοποίησης των επιμέρους δράσεων και η εποπτεία της αποτελεσματικής εφαρμογής τους, θα πρέπει να ανατεθεί σε κάποιο ήδη υφιστάμενο πολιτειακό φορέα ή αρχή και πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πλούσια εμπειρία από την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Περαιτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνει ότι η παρούσα κατάσταση καθιστά επιβαλλόμενη τη λήψη άμεσων μέτρων για:

Α) Την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας με την εφαρμογή ειδικού αστυνομικού σχεδιασμού προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες. Απολύτως αναγκαία κρίνεται η αναβάθμιση της αμεσότητας της αστυνομικής παρέμβασης σε προβληματικές καταστάσεις και στις κλήσεις θυμάτων. Επίσης, να συγκροτηθεί το προβλεπόμενο Κεντρικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας, η θητεία του οποίου έχει λήξει από τον Ιούνιο 2009.

Β) Την ειδική μέριμνα των αλλοδαπών, οι οποίοι διαβιούν στην περιοχή, με τη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών όσο το επιτρέπει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ανωτέρω θεμάτων θα συμβάλει η ολοκλήρωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών για τη διαδικασία ασύλου.

Γ) Την αναγνώριση ειδικού καθεστώτος διαμονής, στους αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν από την χώρα. Είναι απαραίτητη η αναγνώριση στα πρόσωπα αυτά ειδικού καθεστώτος προσωρινής παραμονής στην χώρα, για όσο διάστημα δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν νομίμως από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, θα αναδυθεί από την «αφάνεια» αυτός ο πληθυσμός και θα καταστεί - πέραν των άλλων-δυνατή και η αναγκαία καταγραφή του.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=75194

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΡΙΕΡΑ!

«Πύρρειος νίκη» του Ολυμπιακού στην υπόθεση Αλμπέρτ Ριέρα; Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το ρεπορτάζ τρέχει με τρελούς ρυθμούς. Η τελευταία πληροφόρηση που υπάρχει από τον Πειραιά είναι ότι ο Ισπανός μπαλαδόρος έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές. Η μεγάλη μεταγραφή πρέπει να θεωρείται... 
πλέον γεγονός και είναι όχι απλά… μεγάλη αλλά η ακριβότερη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να «κερδίσουν» τη μάχη με τους ατζέντηδες του παίκτη και βλέποντας ότι οι εκπρόσωποι του διεθνή άσου ήταν ανένδοτοι και έφυγαν από τα γραφεία του Βαγγέλη Μαρινάκη αποφασισμένοι να χαλάσουν τη μεταγραφή αν δεν «πέρναγε» το δικό τους, ενέδωσαν στις τρελές τους απαιτήσεις. Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Αλμπέρτ Ριέρα θα αφήσει τα «κόκκινα» της Λίβερπουλ για να φορέσει τα ερυθρόλευκα της ομάδας του Πειραιά. Το δυσάρεστο είναι ότι η μεταγραφή αυτή θα στοιχίσει το συνολικό ποσό των 17 εκ. ευρώ. Σωστά διαβάσατε. Το ποσό των 17 εκ. ευρώ για τρία χρόνια συμβόλαιο, μια μεταγραφή που όπως γράψαμε και πιο πριν είναι η ακριβότερη στην ιστορία του Ολυμπιακού αφού ξεπερνά στο σύνολο κατά πολύ αυτές των Ζιοβάνι (3.5 δις με τις παλιές καλές δραχμές) και Ντιόγκο (9 εκ. ευρώ η μεταγραφή και 1 εκ. ευρώ το ετήσιο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου). Η συμφωνία με τη Λίβερπουλ είναι στα 5 εκ. ευρώ. Αφαιρέστε τα και καταλαβαίνετε ότι για τρία χρόνια ο Ριέρα θα στοιχίσει στον Ολυμπιακό 12 εκ. ευρώ (απολαβές του παίκτη συν το 40% της εφορίας). Τρελά λεφτά για έναν… τρελό παιχταρά που πλέον πρέπει να θεωρείται και με τη βούλα «ερυθρόλευκος». Στον Πειραιά πλέον σήμανε η ώρα για το γλέντι της νίκης, έστω και αν αυτή αποδεικνύεται… Πύρρειος λόγω των 17 εκ. ευρώ.
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σταματάει η κατασκευή της Ιονίας Οδού


Λόγω των επιπτώσεων στο περιβάλλον από το έργο. Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 2473/2010 απόφασή του έκανε δεκτή αίτηση κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 30.5.2006 υπουργική απόφαση με την οποία ενεκρίθησαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του τμήματος της Ιονίας Οδού που διέρχεται από την λίμνη Καϊάφα. Όπως είναι γνωστό η Ιονία Οδός συνδέει τους λιμένες Πατρών και Καλαμάτας.Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση η λίμνη Καϊάφα εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000. Ακόμη, το ΣτΕ έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων ότι παράνομα επιλέχθηκε η χάραξη της Ιονίας Οδού από τον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας της λίμνης Καϊάφα, χωρίς να εκτιμηθεί ότι αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην λίμνη, όπως και στην πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.Τέλος, το ΣτΕ έλαβε υπόψιν του την προειδοποιητική επιστολή της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επιπτώσεις του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού στο περιβάλλον της λίμνης Καϊάφα. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, με συνέπεια να τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

epirusgate

http://makiavelis.blogspot.com/2010/07/blog-post_3856.html

Sic transit gloria mundi


Eπιλέξαμε να σε αποχαιρετήσουμε σεμνά, με μία φωτογραφία μόνο.
Εκεί που θα πας, -επειδή τα λέγαμε κάπου κάπου -να θυμάσαι αυτό που σου έγραφα πάντα "Μην τρελαίνεσαι με την επισκεψιμότητα".
Και επέλεξα αυτό τον τίτλο κι όχι τον "φωτογραφίες από την κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια", που θα έφερνε εκατομμύρια κλικς, για να σου δείξω ότι εννοούσα ό,τι σου έλεγα.
Αντίο φίλε...
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και να φροντίζει την οικογένειά σου.
Σ.Γ. taxalia


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/sic-transit-gloria-mundi.html#ixzz0uFgBLebv
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ...

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_6781.html