Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Το τελευταίο ρεπορτάζ του Σωκράτη Γκιόλια
Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Τέτοιες ώρες είναι  εύκολο να κυλήσεις στον συναισθηματισμό. Είναι εύκολο να χαθείς και στο  φόβο. Να φτάσεις στο σημείο να πιστεύεις  πως η ασφάλειά σου είναι ο  φόβος σου. Να ζεις σαν σκια που  φοβάται σκιές. Αν κάνω το πρώτο θα είναι λάθος, ενώ αν κάνω το δεύτερο δεν θα σέβομαι τον εαυτό μου και το τελευταίο ρεπορτάζ του Σωκράτη Γκιόλια. Αυτό στο οποίο ο ίδιος έπεσε νεκρός.
Ο Σωκράτης με πήρε τηλέφωνο πριν από δέκα μέρες για να βγω  στην εκπομπή του στο «Θέμα». «Κανόνισε την βδομάδα αυτή να βρεθούμε για να ξεκινήσεις μια εκπομπή στο ραδιόφωνο» είπε πριν κλείσει το τηλέφωνο. «Καλά ρε Σωκράτη μη βιάζεσαι, δεν πρόκειται να χαθούμε» του απάντησα. Χαθήκαμε τελικώς. Ο Σωκράτης χάθηκε. Από τα χέρια κάποιων που αυτοαπακολούνται «Σέχτα Επαναστατών». Φαντάζομαι πως κάποια στιγμή θα βγάλουν και μία προκήρυξη όπου θα λένε διάφορα. Αν έχεις την ικανότητα να σκοτώνεις ανθρώπους έχεις σίγουρα και αυτή να δημιουργείς αιτίες.
Δεν θυμάμαι κανέναν  επαναστάτη να σκοτώνει δημοσιογράφους. Μόνο παρακρατικούς. Στην Ελλάδα το 1946 οι ταγματασφαλίτες σκότωσαν στην Μαγνησία τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Κώστα Βιδάλη. Και το 1948, άγνωστοι, τον δημοσιογράφο του CBS Τζώρτζ Πόλκ. Η δολοφονία του Πολκ που αποδόθηκε στους αντάρτες, είχε τελικώς για αρχιτέκτονες τις μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας και ΗΠΑ.
Έμελλε ο Σωκράτης να αποδείξει, σε αυτό το τελευταίο  ρεπορτάζ της ζωής του, πως στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι δολοφονούνται  ακόμη. Μήπως απέδειξε και πως  υπάρχουν ακόμη παρακρατικοί;
Όταν εμφανίστηκε  με προκήρυξή της η Σέχτα Επαναστατών, ήμουν από τους πρώτους που  είχα γράψει, πως καμιά αριστερή ομάδα, δεν αυτοαποκαλεί τον εαυτό  της με τον προσδιορισμό «σέχτα». Ο όρος σέχτα, είναι αρνητικός  για οποιονδήποτε αριστερό. Και είχα αφήσει να εννοηθεί πως το πιθανότερο είναι κάποιος να τον επέλεξε ξεφυλλίζοντας ένα μαρξιστικό λεξικό προσπαθώντας να κάνει αριστερά βαφτίσια. Αλλά ήταν πολύ απολίτικος ή επαγγελματίας προβοκάτορας.
Αυτοί οι «ιδεολογικοί τιμωροί» που φαίνονται να αγνοούν  ακόμη και το τι σημαίνει σέχτα, σκότωσαν έναν δημοσιογράφο χωρίς φρουρά, που ήταν ταυτισμένος με την δημιουργία των ισχυρών blogs στην Ελλάδα. Δηλαδή με την αποδυνάμωση των παραδοσιακών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Έκαναν έτσι εκατοντάδες άλλους να φοβηθούν. Σίγουρα όχι τους φυλασσόμενους ή τους παρακοιμώμενους. Το έκαναν απλώς γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους.
Νομίζω πως η  Ελλάδα ζει, ότι έζησε η Ιταλία την δεκαετία του 70 και του 80. Όταν οι Μυστικές Υπηρεσίες και ο παρακρατικός μηχανισμός της Gladio δημιούργησαν στην γειτονική χώρα με βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες,ένα κλίμα φόβου και έντασης, που έκανε να φαντάζει αναγκαίο ένα σκληρό κράτος
Η χώρα μας μπήκε  σε αυτήν την τροχιά από το 2004. Όταν το κράτος, στο όνομα εξυπηρέτησης κάποιων «συμφερόντων» του, επέτρεψε σε ομάδες να κινηθούν εξωθεσμικά. Αποκαλύφθηκε πως αυτές οι ομάδες παρακολουθούσαν πολιτικούς και τον πρωθυπουργό, μέσα από το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έσβησε τα ίχνη των παρακολουθήσεων-κυκλοφορει σήμερα ελεύθερος- και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ανέλαβαν να δώσουν την παράσταση της μπουρδολογικής συγκάλυψης. Δεν πιάστηκε κανένας. Το κράτος συνέχισε ήσυχο να κυνηγάει «τρομοκράτες» ίσως γιατί ήταν πολύ βέβαιο πως δεν κινδύνευε από τους υποκλοπείς που μαγνητοφωνούσαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα κρατικά μυστικά. Αργότερα αποκαλύφθηκε πως την περίοδο εκείνη είχε πεθάνει ο υπάλληλος της Vodafone Τσαλικίδης. Στο αρχείο μου έχω μερικές φωτογραφίες του νεκρού Τσαλικίδη. Είναι ήρεμος σαν κοιμισμένος. Όλοι γνωρίζουν πως ένας άνθρωπος που αυτοκτονεί αποφασίζοντας να κρεμαστεί δεν έχει αυτή την όψη. Εκτός αν τον πάρει ο ύπνος την ώρα που κρεμιέται.Η επίσημη εκδοχή όμως είναι πως αυτοκτόνησε.
Πρόσφατα αποκάλυψα  πως ένας μηχανισμός της ΕΥΠ έκανε  ιδιωτικές παρακολουθήσεις. Ανώτερα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας είχαν διαμορφώσει ένα παραμάγαζο. Το θέμα έληξε «ομαλά» και πάλι.
Ένα τέτοιο σύστημα  χρειάζεται νεκρούς. Μπορεί να είναι  αυτοί που ενοχλούν, αυτοί που  ξέρουν ή αυτοί που θα παραδειγματίσουν. Οι πολίτες θα γίνουν αυτοί που θα φοβούνται. Και δεν γίνεται να τους σκοτώσουν υπογράφοντας ως παρακράτος. Μπορούν να υπογράψουν ως επαναστάτες. Σημασία έχει ο νεκρός και το μηνυμα και όχι ο δολοφόνος.
Η Ελάδα έχει μπει σε έναν κύκλο ανωμαλίας. Είναι εύκολο να χαθούμε στα δάκρυα και στο φόβο μας. Αυτό θέλουν. Ας μην γελιόμαστε. Τα blogs ήταν για το σύστημα μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Όποιες ανεξάρτητες φωνές, επίσης. Η φράση της Σέχτας , «όποιος δημοσιογράφος βρεθεί μπροστά μας θα τον πυροβολήσουμε στο κεφάλι», δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε επαναστατική ρήση. Είναι εκ των πρωτέρων δικαιολόγηση μιας επιλογής που μπορεί να δημιουργήσει την κατακραυγή του κόσμου. Έτσι τώρα φαντάζουν συνεπείς και σκληροί ενώ είναι απλώς δολοφόνοι.
Για τους δημοσιογράφους διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση. Μετράμε και κλαίμε έναν νεκρό,που για πολλούς ήταν ένας φίλος, αλλά πρέπει να μετρήσουμε τις ευθύνες. Αν φοβηθούμε θα έχουμε χάσει. Αν φοβηθούν, θα εξαφανιστούν. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά στον κόσμο, και μαζί με την μνήμη του Σωκράτη να υπερασπίσουμε την τιμή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε μια χώρα να θεωρεί φυσικά φαινόμενα τη βρωμιά, την ατιμωρησία, το παρακράτος, τις δολοφονίες και τους τρομοκράτες.  Και την αφήνουμε
Δεν χρειάζεται μνημόσυνα  ο Σωκράτης. Χρειάζεται εμείς να μην νεκρωθούμε. 
ΥΓ 1 :Κύριε Χρυσοχοίδη, η αρχική βεβαιότητα της ΕΛΑΣ ότι  πρόκειται για εκτελεστές του  κοινού εγκλήματος δεν ήταν απαραίτητα λάθος. Ίσως ήρθε η ώρα ωστόσο να προσεγγίσετε το θέμα πολιτικά και όχι αστυνομικά 
ΥΓ2: Προς Σέχτα. Η  φράση του Μάο «χτύπα έναν για να φοβίσεις 100» που σας είναι αρεστή πού ακριβώς αποσκοπεί στη περίπτωσή σας; Τι κάνουν αλήθεια οι φοβισμένοι δημοσιογράφοι;

http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001002001&nodeId=15&articleId=3205

Αυριο η κηδεία του Σωκράτη Γκιόλα…

Αύριο στις 16.30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Σωκράτη Γκιόλια.Μπορεί να έρθει όποιος θέλει και το ανακοινώνουμε μέσα από το blog επειδή πολύς κόσμος ρωτάει.Αυτό είναι το τελευταίο που …
οφείλουμε να κάνουμε για τον ιδεολόγο Σωκράτη,τον ιδρυτή του blog Troktiko.Ενός Σωκράτη που πίστευε ότι αυτό το blog είναι το μέσον για να μιλήσει ο κόσμος και να εκφράσει τα προβλήματα του,τις καταγγελίες του και τα παράπονα του.Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Σωκράτη Γκιόλια….


http://www.report24.gr/avrio-i-kidia-tou-swkrati-gkiola.htm

Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΗΣΑΠ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010, 14:49
Κλειστό θα παραμείνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουλίου, το τμήμα «Άνω Πατήσια- Φάληρο» του ΗΣΑΠ, λόγω εργασιών ανακαίνισης. Για το τμήμα αυτό το επιβατηγό κοινό θα μπορεί να εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή Χ20.

Επιπλέον, την Τετάρτη, 21 Ιουλίου και από τις 18:00 έως και τη λήξη της κυκλοφορίας των συρμών θα παραμείνει κλειστό το τμήμα «Ειρήνη-Κηφισιά», ενώ η εξυπηρέτηση των επιβατών θα πραγματοποιείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ16.

Τα τελευταία δρομολόγια θα είναι:

-από Κηφισιά προς Νερατζιώτισσα και ώρα 17:40.
-από Νερατζιώτισσα προς Κηφισιά και ώρα 17:55.

Σημειώνεται ότι από την προσεχή Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010, το τμήμα «Ειρήνη – Νερατζιώτισσα» παραδίδεται στην κυκλοφορία. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=157641&cid=4
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
 ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ


"Σέχτα" δείχνουν τα όπλα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010, 07:28
Νέα τροπή δείνουν τα στοιχεία της βαλλιστικής έρευνας της Αστυνομίας: Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία του Σ. Γκιόλια ανήκουν στην οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" και έχουν χρησιμοποιηθεί και στις επιθέσεις εναντίον του ΑΤ Κορυδαλλού, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και στην δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια πριν από έναν χρόνο.

Την υπόθεση πλέον αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δεδομένου ότι η δολοφονία αποδίδεται και με στοιχεία σε τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία, στις 05:20 τα ξημερώματα, τρία άτομα με στολές αστυνομικών, χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου και ειδοποίησαν ότι κάτι συνέβη με το αυτοκίνητό του, μάρκας Smart, το οποίο ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την πολυκατοικία του. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=157532&cid=4

Η ιδέα και το όραμα του Σωκράτη Γκιόλια

Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ...



ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΑΝ BLOG σας αναφέρουμε ότι ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια!ΝΑΙ η ιδέα και το όραμα αυτού του blog άνηκε στον Σωκράτη Γκιόλια και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα,ενός ανεξάρτητου blog που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας.Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένος, να μπορεί να εκφράσει το παράπονο του,την καταγγελία του χωρίς δόλο και σκοπιμότητες!Και βάση αυτού πορευτήκαμε όλοι εμείς χωρίς καλά καλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού άλλωστε ...
είμαστε χιλιάδες! Η ανιδιοτέλεια ήταν πάντα ο οδηγός μας για να βάζουμε το οποιοδήποτε κείμενο!Αυτό πλήρωσε ο Σωκράτης Γκιόλιας.Για όλους εμάς ουσιαστικά πλήρωσε..
όσο για το κείμενο που μπήκε νωρίτερα,συγχωρέστε μας υπάρχουν και νέα παιδιά που όντως δεν γνώριζαν το Σωκράτη μας και το ΟΡΑΜΑ του για το οποίο και πλήρωσε.Το όραμα του Σωκράτη ήταν να μην ανήκει σε κανέναν,,,Οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ!

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1859.html

Τα ξένα μέσα για τη δολοφονία του Σωκράτη























http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_7954.html



ΑΝΤΙΟ ΣΩΚΡΑΤΗ....




To ξεκινάμε για ένα καλύτερο μοσχάτο  
εκφράζει την οργή, τη λύπη και  την αγανάκτηση του  στην άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία του Σωκράτη ενός  δικό μας ανθρώπου που έχει προέλθει από την οικογένεια του στίβου μας  που έχουμε ζήσει μαζί του πολλές καλές στιγμές μέσα στο αθλητικό γίγνεσται.


Ωφείλουμε να πούμε  στον πρωταθλητή δημοσιογράφο οτι  η ελεύθερη  δημοσιογραφία δεν θα φιμωθεί και οτι θα ζεί για πάντα στις δικές μας καρδιές.


Θα αγωνιστούμε ολοι εμείς οι συναθλητές μαζί του για τον  δικαιώσουμε σε 
όλα αυτά τα ιδεώδη για τα οποία αγωνίστηκε  και  πίστευε ο Σωκράτης μας.


ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΣ




Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια


Την καταδίκη και κατακραυγή του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, νωρίς σήμερα τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Άγνωστοι δράστες είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον 37χρονο δημοσιογράφο, τον οποίο «γάζωσαν» με...



περισσότερες από 10 σφαίρες.

O πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είναι ένας εκφοβισμός, ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ», υπογραμμίζοντας:

«Η δολοφονία του Σωκράτη ήταν ένα χτύπημα στην ελεύθερη δημοσιογραφία, που σκοπό έχει να εκφοβίσει και να λειτουργήσει αντανακλαστικά φιμώνοντας τους δημοσιογράφους. Η Πολιτεία έχει το δικό της κομμάτι ευθύνης που δεν θωρακίζει τη δημοσιογραφία και δεν δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες προστασίας. Τα σκάνδαλα όσο μεγαλύτερα είναι τόσο μεγαλύτερα όπλα έχουν. Ο Σωκράτης έκανε πρωταθλητισμό, ήταν ένας δημοσιογράφος με θάρρος που λειτουργούσε πάντα στο κόκκινο. Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη».

Για «γκανγκστερικού τύπου δολοφονία» που «προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. «Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_960.html

Καρτέρι θανάτου στον Σωκράτη


Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη...




Ο δημοσιογράφος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, εκτελέστηκε στις 05:25 το πρωί.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, άγνωστος τον κάλεσε τηλεφωνικώς ή του χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος και του ζήτησε να βγει στην είσοδο. Μόλις βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Oι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.
Στον τόπο της δολοφονίας βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την υπόθεση, ενώ εξετάζονται τα κίνητρα της δολοφονίας.
Λίγο μετά τις 07:10 το πρωί η αστυνομία βρήκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας ένα καμένο ΙΧ.
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_5165.html

Η Ελληνίδα που γράφει τραγούδια για τη Rihanna

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010, 01:19
Γιώτα Βαζούρα
Μεγάλωσε ακούγοντας ελληνικά τραγούδια- το αγαπημένο της είναι το «Μου θυμίζεις την μάνα μου» του Χρήστου Κυριαζή- αφού οι γονείς της μετανάστες, από τα Γρεβενά και τα Σέρβια Κοζάνης μόνο αυτά άκουγαν στο σπίτι! Η Vassy Karagiorgos, η ελληνοαυστραλή ερμηνεύτρια που έχει γράψει τραγούδια για την Rihanna, και οι μελωδίες της έχουν γίνει μουσικά «χαλιά» στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σουξέ όπως το «Grey's Anatomy» το «Ugly Betty» και το δημοφιλές video game Fifa (!) μίλησε στο ένθετο Piazza της εφημερίδας Veto για τα ελληνικά γονίδια της, για τις «χρυσές» συνεργασίες της και μας αποκαλύπτει ότι κρυφός της πόθος είναι να έρθει στην Ελλάδα για συναυλίες!

Η ταλαντούχα Βασιλική Καραγιώργος ή για τους Αυστραλούς φίλους της, «Vassy», κατάλαβε από μικρή ότι το πάθος της ήταν η μουσική! Γεννημένη στο Ντάργουιν της Βόρειας Αυστραλίας, η Vassy, έκανε από τα έξι της μόλις χρόνια, σαφές στους γονείς της, ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια! «Δεν είχα άλλη επιλογή! Η μουσική είναι στα γονίδια μου! Ουσιαστικά, αυτή με διάλεξε!».

Η συμμετοχή της, σε ραδιοφωνικό διαγωνισμό της Αυστραλίας, της άνοιξε την «πόρτα» για μια μεγάλη μουσική καριέρα, και την έκανε ευρύτερα γνωστή στο κοινό! «Ένας φίλος μου, πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε κάποιο κομμάτι που είχα γράψει. Μετά από λίγο καιρό, λοιπόν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχω κερδίσει! Δεν το πίστευα! Νόμιζα ότι ήταν κάποιου είδος αστείο. Αμέσως μετά την νίκη μου, πήγα στην Μελβούρνη για να το ηχογραφήσω ενώ υπέγραψα και το πρώτο μου δισκογραφικό συμβόλαιο», λέει η ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

Η κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου έγινε το 2005, και μάλιστα, έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό, αφού το άλμπουμ της ήταν ένα από τα καλύτερα r’n’b της Αυστραλίας για την χρονιά εκείνη! «Ήταν καταπληκτική χρονιά! Έκανα περιοδείες σε όλη την Αυστραλία, ήμουν καλεσμένη σε τηλεοπτικά κανάλια μιλώντας για την μουσική μου, τα βιντεοκλίπ έπαιζαν στο MTV! Ήταν ένα όμορφο ταξίδι».

Αν και η οικογένειά της και οι φίλοι της, βρίσκονται όλοι στην Αυστραλία, η μελαχρινή ερμηνεύτρια και συνθέτρια, το τελευταίο χρονικό διάστημα, επέλεξε να μετακομίσει στην άλλη άκρη του γεωγραφικού χάρτη προκειμένου να κυνηγήσει μια διεθνή καριέρα! «Το όνειρό μου ήταν να μείνω στην Νέα Υόρκη, όπου και έμεινα για ένα χρονικό διάστημα, προτού εγκατασταθώ στο Λος Αντζελες. Εξάλλου πάντα ήθελα μια μουσική καριέρα, που θα ξέφευγε από τα όρια της όμορφης πατρίδας μου!».

Στο πλούσιο βιογραφικό της, συγκαταλέγονται και οι συνεργασίες με την Rihanna- στην οποία έχει γράψει και τραγούδια-και διάσημους μουσικούς παραγωγούς, ενώ το κομμάτι της «Wanna Fly» έχει «ντύσει» μουσικά πολλά δημοφιλή τηλεοπτικά σόου, όπως το «Grey’s Anatomy» και το «Ugly Betty», αλλά και βιντεοπαιχνίδια! « Το Wanna Fly, ήταν για μένα το ….ψωμί μου! Το έγραψα μέσα σε τριάντα λεπτά, και μου έφερε πολλά έσοδα. Έχει ακουστεί σε πολλά αμερικανικά σίριαλ, ταινίες αλλά και video-games, όπως εκείνο της Fifa».

Μάλιστα, την περίοδο αυτή κυκλοφορεί στην Αμερική και το νέο της single με τίτλο «History» ενώ προετοιμάζει πυρετωδώς και το επόμενο «Love bizarre». « Κάνω περιοδείες σε όλη την Αμερική ενώ προετοιμάζω και έναν ακόμη δίσκο, με ένα πολύ σημαντικό όνομα!

Για την ίδια, πάντως, η καλύτερη μουσική στην καριέρα της, ήταν όταν… στάθηκε δίπλα, στον Μαϊκλ Τζάκσον, τον Στίβι Γουόντερ αλλά και τον Μπόνο των U2! « Είχα την τύχη και την τιμή, να υπογράψω μαζί με αυτούς τους κορυφαίους μουσικούς, το Grand Hilton Piano, ένα μουσικό όργανο το οποίο δημοπρατήθηκε για καθαρά φιλανθρωπικούς σκοπούς. Υπέγραψα δίπλα σε αυτούς τους καλλιτέχνες και ήταν πραγματικά κάτι μοναδικό!»

Όσο για την σχέση της με την Ελλάδα;« Κάθε Σάββατο πρωί, η μητέρα με πήγαινε σε ελληνικό σχολείο, για να μάθω σωστά την ορθογραφία! Επισκέπτομαι πολύ συχνά την Ελλάδα, αφού όλοι οι συγγενείς μένουν εκεί, κυρίως έξω από την Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ιδίως τα νησιά, και έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Μήλο, την οποία και έχω επισκεφτεί αρκετές φορές. Μάλιστα, θα ήθελα να μείνω και στην Ελλάδα, για κάποιους μήνες, αν φυσικά οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με έφερναν εκεί! Πάντως θα ήθελα πολύ να δώσω εκεί συναυλίες!»

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια, δεν κρύβει την… αδυναμία της και για τα ελληνικά τραγούδια! «Μ’ αρέσει πολύ ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιώργος Αλκαίος, η Άννα Βίσση και η λίστα φυσικά συνεχίζεται με πολλούς ακόμη! Τρελαίνομαι για τις ελληνικές μελωδίες. Έχω όμως μια μικρή προτίμηση στα παλιότερα ελληνικά κομμάτια, όπως το «Έχω κλάψει για πολλές γυναίκες» και το «Μου θυμίζεις την μάνα μου» του Χρήστου Κυριαζή!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=157498&cid=11

Τέλος Ιουλίου ο Προαστιακός στην Μεταμόρφωση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010, 04:23
Μέχρι τέλος Ιουλίου θα δοθεί σε λειτουργία και χρήση στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση, ο οποίος, αν και είναι έτοιμος εδώ και καιρό, δεν είχε λειτουργήσει μέχρι τώρα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Στην καθυστέρηση αυτή συνετέλεσε παράλληλα και η κόντρα μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της Πολεοδομίας για τη μη έκδοση νόμιμης άδειας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΓΟΣΕ αναφέρει ότι στις 18 Ιουνίου 2010 εκδόθηκε τελικά η απαιτούμενη οικονομική άδεια και ο σταθμός είναι έτοιμος να δοθεί για κυκλοφορία.
Προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι προβλεπόμενες συνθήκες λειτουργικότητας και ασφάλειας του σταθμού, για είκοσι ημέρες θα πραγματοποιούνται δοκιμές για το σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=157520&cid=4

Ο Φιδέλ Κάστρο εκτιμά ότι ο Μπάρακ Ομπάμα δεν έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει μία στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν


Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα δεν έχει πλέον την δυνατότητα... ή την πρόθεση να σταματήσει μία ένοπλη σύγκρουση με το Ιράν, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πυρηνική καταστροφή.

Ο Κάστρο, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Digital Cubadebate αναφέρει ότι "δυστυχώς, όλες οι ενδείξεις με κάνουν να μην βλέπω να μειώνεται ο κίνδυνος" αποτροπής ενός πολέμου, κάτι που αποτελεί - κατά τον Κάστρο- προοπτική, "που ο Ομπάμα δεν μπορεί να ανατρέψει και δεν έχει δείξει την αποφασιστικότητα να κάνει κάτι τέτοιο".

Ο Κάστρο, που σύντομα θα γίνει 84 χρόνων, θεωρεί ότι "είναι πιο ρεαλιστικό οι λαοί να προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν μία τέτοια πραγματικότητα".

Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται λίγες ώρες αφότου απηύθηνε μήνυμα στον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο προέτρεψε να μην δεχθεί αμερικανικές ή ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα του.

Ο Φιδέλ Κάστρο εκτιμά ότι το Ιράν έχει καταφέρει να αποκτήσει εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό 20%, δηλαδή "αρκετό για να φτιαχτεί μία πυρηνική βόμβα", κάτι που εκτιμά ότι διευκολύνει τις χώρες που είναι αποφασισμένες να επιτεθούν κατά της Τεχεράνης.

Ένας τέτοιος πόλεμος "θα είναι ο τελευταίος της προϊστορίας του είδους μας", αναφέρει ο Φιδέλ Κάστρο στο άρθρο του.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9430.html

ΑΣΗΜΕΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ ΝΕΩΝ...ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.


Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των νέων ηττήθηκε με 72-63 από την Γαλλία, στον τελικό του Ευρωμπασκετ της Κροατίας και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της πανίσχυρης Γαλλίας, η οποία από την αρχή της διοργάνωσης ήταν ανάμεσα στις ...
επικρατέστερες για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ελληνική ομάδα είχε ένα "παγωμένο" διάστημα στα μέσα της πρώτης περιόδου μέχρι τις αρχές της δεύτερης, όταν έμεινε χωρίς σκορ για επτά λεπτά και δέχτηκε 20 χωρίς να "απαντήσει και αυτό στάθηκε πολύ κρίσιμο για την εξέλιξη του ματς.

Η Γαλλία είχε σε πολύ καλή μέρα τον Αλμπισί που σημείωσε 20 πόντους, αλλά και τον Λακόμπ που έδωσε πολύτιμες λύσεις, ενώ σημειωσε και 14 πόντους. Από την Εθνική μας, ο Παππάς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Μάντζαρη με 12 και Παπανικολάου με 10.

Τα δεκάλεπτα: 6-19, 22-41, 39-56, 62-73

Τρίτη η Ισπανία

Η Ισπανία ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μετά τη νίκη της επί της "οικοδέσποινας" Κροατίας, με 86-79 στην παράταση (κανονική διάρκεια 71-71).

Τα δεκάλεπτα: 9-18, 30-41, 45-56, 71-71 (κανονική διάρκεια), 79-86 (παράταση)

Στην 5η θέση κατετάγη η Ρωσία, που νίκησε το Μαυροβούνιο με 70-60, ενώ 7η ήταν η Σερβία, που νίκησε την Ουκρανία με 107-93. 

http://rokakias.blogspot.com/2010/07/blog-post_7073.html

Δ. Κορυδαλλού : Μετά από έντεκα χρόνια 

κατασκευάζεται το Ειδικό σχολείο

Δικαιωμένοι νοιώθουν οι κάτοικοι και η δημοτική αρχήΚορυδαλλού, για τον αγώνα που έδιναν επί έντεκα συνεχόμενα χρόνια, με σκοπό την κατασκευή ενός ειδικού σχολείου στην περιοχή. 

Έντεκα χρόνια μετά τους σεισμούς του 1999, που άφησε χωρίς στέγη τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής, δημοπρατήθηκε το νέο κτίριο που πρόκειται να κατασκευαστεί από τον ΟΣΚ στην έκταση τηςοδού Σταματοπούλου. 

Στην ίδια έκταση πρόκειται να κατασκευαστεί ένα νέο Κλειστό Γυμναστήριο που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής και δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες επίσης από τον ΟΣΚ, αλλά και το νέο διδακτήριο του 8ου Γυμνασίου. 

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τετραετία 2007-2010 μπορεί να χαρακτηρισθεί ως τετραετία σχολικών υποδομών για την πόλη, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή τριών ακόμα σχολείων: του 8ου Νηπιαγωγείου, του 6ου- 8ου Δημοτικού καθώς και η νέα πτέρυγα του 9ου Δημοτικού. Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται και το 21ο Νηπιαγωγείο, ενώ το 2007 ολοκληρώθηκαν το 1ο και 2ο Λύκειο και το πρώην ΤΕΕ.


http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7460

MIKE DUKAKIS: "αγαπάμε την Ελλάδα!


Είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν! Θα στηρίξουμε την Ελλάδα. Οι ΕλληνοΑμερικανοί θα πάμε στην Ελλάδα, θα επισκεφθούμε την Ελλάδα" 

«Θα ήθελα να πω σε όλους εσάς εμείς οι Ελληνό Αμερικανοί να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε και για την κληρονομιά μας. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα...περνάει δύσκολα, το ίδιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες για τους ίδιους λόγους. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτό που είπαν οι πρόγονοί μας «παν μέτρον άριστον».

Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βγει από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Η Ελλάδα υπήρχε για χιλιάδες χρόνια και θα υπάρχει για χιλιάδες χρόνια ακόμα. Για όλους εμάς που αγαπάμε την Ελλάδα και είμαστε περήφανη γι’ αυτήν θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι θα πάμε στην Ελλάδα, θα επισκεφθούμε την Ελλάδα, μόλις επιστρέψαμε με την σύζυγό μου από ένα Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και ήταν πολύ όμορφα, όπως πάντα άλλωστε.


Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την Ελλάδα και το μέλλον της. Πιστεύω πως η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα που έπρεπε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, γεγονός που το υποστηρίζουμε πολύ»

Την παραπάνω αποκλειστική δήλωση μήνυμα και κάλεσμα προς τους Ελληνό Αμερικανούς έκανε προς το Greek American News Agency, το ιστορικό πρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ πρώην Γερουσιαστής και προεδρικός υποψήφιος(1988) καθηγητής στο πανεπιστήμιο U C L A Mike Dukakis.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=8692:mike-dukakis-q--------------------q&catid=1:2010-01-19-17-32-13&Itemid=7
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/mike-dukakis.html

«Ή το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Κώστα ή κατεβαίνουμε ‘

αντάρτες’» 

ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ, ΔΗΜΑΡΑ, ΣΓΟΥΡΟΥ 

Και συνομιλίες του νομάρχη Αθηνών με στελέχη της Ρηγίλλης



Απόφαση να στείλουν μήνυμα προς την Ιπποκράτους, ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίξει τονβουλευτή της Α΄ ΑθήναςΚώστα Σκανδαλίδη ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής οι ίδιοι θα κατέβουν ως «αντάρτες» πήραν σύμφωνα με πληροφορίες τηςαυτοδιοίκησης gr, σε επαφές που είχαν τις τελευταίες ημέρες ονομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και οανεξάρτητος βουλευτήςΓιάννης Δημαράς με τον βουλυετή του ΠΑΣΟΚ. 

Οι επαφές αυτές φαίνεται να έγιναν με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Σκανδαλίδη μετά και το δημοσίευμα της αυτοδιοίκησης gr ότι το όνομα του δεν περιλαμβάνεται σε δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής (για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7360). 

Κι αυτό γιατί μετά τον νομάρχη Αθηνών αλλά και τον διαγραφέντα βουλευτή και ο κ. Σκανδαλίδης παρά τα όσα περί του αντιθέτου διέδιδε το τελευταίο διάστημα, επιεβαίωσε ότι έχει πολύ λίγες ελπίδες να είναι εκείνος ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. 

Δήλωση Δημαρά, επαφές Σγουρού 

Απόρροια της συγκεκριμένης συνάντησης φαίνεται ότι είναι και η δήλωση του κ. Δημαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα (στη Real News) ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο δεν πρόκειται να κατέβει αν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης. 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι οι διαρροές που κάνουν συνομιλητές του νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού, ο οποίος επίσης έχει πεισθεί ότι δεν πρόκειται να είναι ο εκλεκτός της Ιπποκράτους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, για το λόγο αυτό ο κ. Σγουρός έχει προσεγγίσει και στελέχη της Ρηγίλλης, με αποτέλεσμα ορισμένες πηγές από το νεοκλασικό να υποστηρίζουν μετ’ επιτάσεως ότι ο νομάρχης Αθηνών θα είναι η «έκπληξη» του προέδρου της ΝΔΑντώνη Σαμαρά για την Αττική.


http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7483

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Πήγε με το παιδί της στα βραβεία


ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΛΕΠΕΤΕ

Δε χρειάζεται να σας πούμε οτι η εμφάνιση της στα βραβεία Univision στο Miami ήταν το θέμα που όλοι συζητούσαν. Σα να μην έφτανε αυτό που φόραγε είχε και το παιδί της μαζί κάνοντας ακόμα πιο αμήχανη την αντίδραση του κόσμου. Η...


Niurka Marcos στα 42 της  ειναι μια εντυπωσιακή γυναίκα.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1695.html