Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

130.000 νέοι άνεργοι μέσα σε ένα χρόνο!



Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, οι άνεργοι πλησιάζουν πια τις 600.000, καθώς έχουν αυξηθεί κατά 27% - ή κατά 130.000 πολίτες – μέσα σε έναν χρόνο.

Όπως δείχνουν, δε, τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής, σε περιοχές όπως το Νότιο Αιγαίο ή τα Ιόνια Νησιά, χωρίς δουλειά βρίσκεται ο ένας στους πέντε συμπολίτες μας!
Το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανήλθε στο 11,9% τον Απρίλιο του 2010, έναντι 9,4% τον Απρίλιο 2009 και 11,6% το Μάρτιο 2010.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Απρίλιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.412.946 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε ..596.979 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.288.462 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 69.318 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (μείωση 1,5%) και κατά 10.953 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (μείωση 0,2%).


Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (αύξηση 27,9%) και κατά 18.256 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (αύξηση 3,2%).

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/07/130000.html

15η ΙΟΥΛΙΟΥ : ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...

Τη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το πραξικόπημα του 1974 τιμά σήμερα η Κύπρος.
Μνημόσυνο των πεσόντων τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των πεσόντων.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε δηλώσεις του μετά την τέλεση του μνημοσύνου, απηύθυνε έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, σημειώνοντας ότι μια λύση του κυπριακού, που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού, της οικονομίας, των θεσμών, «είναι εφικτή, μόνο αν αγωνιστούμε ενωμένοι».
«Οι μέρες τούτες επαναφέρουν μνήμες οδυνηρές, ώρες όπου η χούντα και η ΕΟΚΑ Ββ επέδραμαν κατά του Προεδρικού Μεγάρου και έσπειραν την καταστροφή, στόχευσαν τον Πρόεδρο Μακάριο και μαζί, βεβαίως, τη δημοκρατία. Ενώ απέτυχαν κουβάλησαν τον Τούρκο εισβολέα στην Κύπρο. Σήμερα, λοιπόν, επαναβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιζόμαστε πάντοτε και με συνέπεια τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές αρχές, να τιμούμε αιώνια αυτούς που είχαν το θάρρος να ορθώσουν τα στήθια τους στα τανκς της Χούντας και στα καλάσνικοφ της ΕΟΚΑ Ββ και να αντισταθούν και να θυσιάσουν τη ζωή τους, ό,τι πολυτιμότερο είχαν, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας της πατρίδας μας», είπε ο κ. Χριστόφιας και πρόσθεσε:
«Δυστυχώς, ακολούθησε η τουρκική εισβολή, άνοιξαν τις πύλες οι φασίστες πραξικοπηματίες και υποφέρει ο λαός μας τα δεινά της τραγωδίας, της καταστροφής, της εισβολής, της κατοχής, της προσφυγιάς, του εγκλωβισμού, τα ψυχικά δεινά των συγγενών των αγνοουμένων, πολλών εκ των οποίων ακόμη δεν έχει διακριβωθεί η τύχη».
Ομιλητής στο μνημόσυνο για τους πεσόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος ανέφερε ότι «με νωπές τις μνήμες και ανεπούλωτα τα τραύματα, καλούμαστε σε αυτό το ετήσιο συναπάντημα χρέους να τιμήσουμε τους υπέροχους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία και υπερασπίστηκαν τον Εθνάρχη Μακάριο».
Η αναγκαία εθνική λαϊκή ενότητα, είπε, δεν οικοδομείται «με τη διαγραφή των εθνικών εγκλημάτων όπως το προδοτικό πραξικόπημα, αλλά με τη συντήρηση αυθεντικής και αληθινής της ιστορικής μνήμης για να φωτίζει διδακτικά το παρόν και το μέλλον». 
Τρισάγιο τελέστηκε και για τους κληρωτούς καταδρομείς, που σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε διατεταγμένη αποστολή κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.Το τρισάγιο τέλεσε για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Παρευρέθηκαν πέρα από τους συγγενείς των καταδρομέων, εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Βουλευτής Λεμεσού Αντρέας Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών.
Στη συνέχεια πραγματοοιήθηκε ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου, του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.
«Οι τουρκικές στοχεύσεις και μεθοδεύσεις, που είναι πέρα από προφανείς, υπαγορεύουν άμεση δράση και προληπτικές δράσεις, αλλά και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποτροπής των τουρκικών στόχων», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν, και πρόσθεσε: «ίσως, υπό το φως τής έως σήμερα εμπειρίας μας στις απευθείας διαπραγματεύσεις, να χρειάζεται αναθεώρηση της διαπραγματευτικής μας τακτικής».
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, είπε ότι η δικαίωση της θυσίας των νεκρών του πραξικοπήματος και της εισβολής και η κάθαρση της τραγωδίας, που διέρχονται η Κύπρος και ο λαός της, «θα επιτευχθεί μόνο με λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως ερμηνεύεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Σταθερό στήριγμα είναι η Ελλάδα στο σύνολό της».
Επιπλέον, ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι «πρέπει να επιδιωχθεί συστράτευση με την προοδευτική μερίδα των Τουρκοκυπρίων, που ασπάζεται το στόχο της επανένωσης και της ειρήνης».
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι έρχονται ώρες ευθύνης για όλους μας, «καθώς η εθνική μας υπόθεση βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο» και επανέλαβε την εισήγησή του για καταρτισμό από το Εθνικό Συμβούλιο, με τη συμβολή εγνωσμένου κύρους συνταγματολόγων, ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων για λύση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης, υποστήριξε ότι «σε Ελλάδα και Κύπρο μάς έχει εγκαταλείψει η έμπνευση και η αυτοπεποίθηση, ως κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε ότι οι μέρες αυτές είναι μέρες μνήμης και πρόσθετης ευθύνης για όλους, «ώστε να υψώσουμε την ταπείνωση σε αγωνιστικότητα, να κατασιγάσουμε τα προσωπικά και μικροκομματικά πάθη και να συναιρέσουμε το εγώ, εσύ και αυτός, σε εμείς».
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων «οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους την πορεία του Κυπριακού και σηματοδοτούν το τέλος μιας διαδικασίας, που άρχισε με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου και αλλοιώθηκε αργότερα με την έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, ανέφερε ότι η ενότητα και η συσπείρωση όλων γύρω από συντεταγμένους στόχους είναι η βάση της επιτυχίας της προσπάθειας λύσης του Κυπριακού.
Ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι «οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια βιώσιμη λύση χωρίς ξένους στρατούς και βάσεις, εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, για ενιαία και αδιαχώριστη Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς εθνικά στεγανά και ρατσιστικούς διαχωρισμούς».
** Στις 8.20 το πρωί (ώρα Ελλάδος), ώρα που το 1974 εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, γυρνώντας τη μνήμη του κυπριακού λαού 36 χρόνια πίσω, στο προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β΄στην Κύπρο εναντίον του νόμιμου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'. 

ΑΠΕ
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/07/15.html

Τράκαρε με… κατσίκι στην εθνική οδό!

Web only
13/07/2010  20:00
Τέτοιο  τροχαίο, όπως αυτό που συνέβη  στην εθνική οδό Ρόδου –Λίνδου, μόνο στην …δεκαετία του ’50 μπορούσε να είχε συμβεί, όταν οι δρόμοι ήταν ξέφραγα αμπέλια και κάθε άλλο παρά «ταχείας κυκλοφορίας»! Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, όμως την «πλήρωσε» ένα… κατσίκι!

Ο οδηγός που κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον δρόμο, είχε αναπτύξει τόση ταχύτητα όση του επέτρεπε το όριο σε έναν εθνικό δρόμο… Δεν μπορούσε, όμως, να φανταστεί ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με ένα κοπάδι κατσίκια! Για καλή του τύχη, κράτησε την ψυχραιμία του όταν είδε τα ζώα να εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει εγκαίρως.

Το  αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα  από τα αδέσποτα –όπως αποδείχθηκε- ζώα με αποτέλεσμα να το σκοτώσει επί τόπου, αλλά και να υποστεί ζημιές ύψους 3.000 ευρώ! Ο οδηγός βγήκε αλώβητος από τη σύγκρουση και έμεινε να παρακολουθεί τους τροχονόμους της Τροχαίας Ρόδου, που… κυνηγούσαν τα αδέσποτα κατσίκια για να τα απομακρύνουν από την εθνική οδό πριν γίνουν αιτία και για άλλα τροχαία ατυχήματα!  
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74494

Μαχαίρωσαν 30χρονη στη Θεσσαλονίκη


Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ 

30χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννημάτας» της Θεσσαλονίκης, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από άνδρα με μαχαίρι, στη διασταύρωση των οδών Γαμβέτα και 28ης Οκτωβρίου, στην ανατολική πλευρά της πόλης...



... Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, περίπου μια ώρα μετά το συμβάν, ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας όπου παραδέχθηκε την ενοχή του, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/30_5908.html

Συνήγορος: Κλείστε τώρα τις 

χωματερές


Tην άμεση παύση λειτουργίας των παράνομων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Στερεών Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) και την περιβαλλοντική αποκατάστασή τους ζητά με παρέμβαση του ο Συνήγορος του Πολίτη. 

«Παρά τη δέσμευση της Ελλάδας για κατάργηση όλων των ΧΑΔΑ, έως το 2008, εξακολουθούν να παραμένουν σε λειτουργία αρκετοί απ’ αυτούς, γεγονός που δημιουργεί τον κίνδυνο επιβολής υψηλών προστίμων από το δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο άμεσο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι καθυστερεί η εκπόνηση και η υλοποίηση των μελετών περιβαλλοντικής αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αρκετοί απ’ τους οποίους παραμένουν ακόμη σε λειτουργία, ενώ εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα στην επιβολή των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων στους υπεύθυνους δήμους. 

Η ανεξάρτητη αρχή παρατηρεί ότι κατά το σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων δεν τηρείται αυστηρά η νομοθεσία και, σε πολλές περιπτώσεις, δεν εξασφαλίζεται η έγκριση ή γνωμοδότηση όλων των συναρμόδιων φορέων και πως κατά τη χωροθέτηση των νέων έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων δεν αξιολογούνται επαρκώς οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις και η χωροθέτησή τους επηρεάζεται συχνά από κριτήρια σκοπιμότητας. 

Επίσης, ο Συνήγορος σημειώνει ότι η αδειοδότηση υφιστάμενων έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ), Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ)] είναι ελλιπής, ενώ συχνά δεν τηρούνται οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι. 
Ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει: 

1. Να επεκταθεί η αξιοποίηση των αποβλήτων με ανακύκλωση - επαναχρησιμοποίηση - ανάκτηση ενέργειας, αλλά και οι πρακτικές πρόληψης ή και μείωσης της παραγωγής αποβλήτων. Συμπληρωματικά, να κατασκευάζονται ταυτόχρονα με τους ΧΥΤΑ τα έργα επεξεργασίας αποβλήτων, ώστε οι ΧΥΤΑ σύντομα να μετατραπούν σε χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Η κατασκευή ΧΥΤΑ είναι μία από τις διαθέσιμες επιλογές και όχι η μοναδική λύση για τη διαχείριση απορριμμάτων. 

2. Να εφαρμοστούν τα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης στερεών αποβλήτων, να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι δημοπρατήσεις των έργων. Να εκπονούνται μελέτες βιωσιμότητας και συγκριτική αξιολόγηση των εναλλακτικών συστημάτων διαχείρισης, χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικά, τεχνικά και οικονομικά κριτήρια. 

3. Να ενισχυθεί η συμμετοχή των πολιτών, ώστε να εξασφαλίζεται η αναγκαία κοινωνική αποδοχή των παρεμβάσεων στο χώρο, σύμφωνα με την νομοθεσία για τη «Συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία λήψης αποφάσεων». 

4. Να θεσπιστεί υποχρεωτική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών, συγκεκριμένων μεθόδων απορρύπανσης - αποκατάστασης. Να γίνεται συστηματικός έλεγχος της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων τόσο κατά την έναρξη μιας δραστηριότητας, όσο και κατά τη λειτουργία της. Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό και να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή τους. 

5. Να ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη διαχείριση των οικοδομικών υλικών και υλικών εκσκαφών -δεδομένου ότι πολλοί εν ενεργεία ΧΑΔΑ είναι κυρίως χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης οικοδομικών υλικών και υλικών εκσκαφής.


http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7454

Αρνείται να δανείσει την Ελλάδα η Σλοβακία...

Πριν από λίγο η κυβέρνηση της Σλοβακίας αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πακέτο βοήθειας, ύψους 110 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, εγκρίνοντας πάντως τη συμμετοχή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας των 440 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα  σύμφωνα με το Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εισηγήθηκε προς τη Βουλή να μην ...
στηριχθεί η παροχή του διμερούς δανείου προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ. Το ποσό με το οποίο θα συμμετείχε  η Σλοβακία  ήταν 700 εκατ. ευρώ περίπου.

«Η απόφασή μας για το δάνειο προς την Ελλάδα είναι αντίθετη με τη θέση της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία είχε εγκρίνει τη βοήθεια» δήλωσε και η νέα πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντίκοβα.
Ωστόσο, συμφώνησε να υπογράψει τη συμφωνία-πλαίσιο για τον ευρω-μηχανισμό στήριξης των 440 δισ. ευρώ, αίροντας ένα σημαντικό εμπόδιο για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1658.html

Στο Καραϊσκάκη οι αγώνες της Εθνικής


Στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα διεξαχθούν οι αγώνες της Εθνικής ομάδας με Λετονία και Ισραήλ για τα προκριματικά του EURO 2012.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το πρωί της Πέμπτης.
Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου και του δεύτερο τέσσερις μέρες αργότρεας στις 12.
Ακόμα, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί φιλικό με την Πολωνία στις 29 Μαρτίου του 2011.
Στο σημερινό ΔΣ ψηφίστηκαν και ορισμένες τροποποιήσεις σε άρθρα του Κανονισμού Διαιτησίας και του Πειθαρχικού Κώδικα.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1843299

Σε δημοπρασία η μπάλα του τελικού του Μουντιάλ



Τις 62.000 ευρώ έχουν αγγίξει οι προσφορές σε δημοπρασία που γίνεται για τη μπάλα του τελικού του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τα έσοδα που θα προκύψουν θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στο ίδρυμα «Νέλσον Μαντέλα 46664».
Αν και η τιμή εκκίνησης ήταν 99 λίρες, μετά από 155 προσφορές η αξία της μπάλας άγγιξε το προαναφερθέν νούμερο.
Η δημοπρασία λήγει την Παρασκευή το απόγευμα.
http://www.naftemporiki.gr/worldcup/story.asp?id=1843323

Αύξηση της ανεργίας τον Απρίλιο στο 11,9%


Το ποσοστό των ανέργων στην Ελλάδα αυξήθηκε τον Απρίλιο φέτος στο 11,9% από 9,4% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Το Μάρτιο...
φέτος η ανεργία βρέθηκε στο 11,6% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Το σύνολο των απασχολούμενων τον Απρίλιο ανήλθε σε 4.412.946 άτομα ενώ οι άνεργοι έφτασαν τα 596.979 άτομα. Σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 69.318 άτομα.
fimotro


Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/07/119.html#ixzz0tlWPqeg0
"Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνταξιούχους δύο ταχυτήτων"


O βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, στη Βουλή, για την ψήφιση του Νομοσχεδίου: «Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου» τόνισε ότι οι αλλαγές του ασφαλιστικού συστήματος, αν και επώδυνες, θα οδηγήσουν στη διάσωση της εθνικής οικονομίας και στη διασφάλιση των συντάξεων, κάτι που γίνεται κατανοητό από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης.

Συγκεκριμένα για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο ο κ. Καρύδης επισήμανε: «Είναι αλήθεια, ότι ορισμένοι κλάδοι συνταξιούχων του δημοσίου θεωρούνται σε σχέση με τους συνταξιούχους στον ιδιωτικό τομέα προνομιούχοι, για τους όρους συνταξιοδότησης, τη θεμελίωση και το ύψος της σύνταξης. Το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων απορροφά πάνω από το 10% των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού, δηλαδή 7,1 δις ευρώ, με αποτέλεσμα τεράστιοι πόροι να αποστερούνται από άλλους εξίσου σημαντικούς τομείς της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας».

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι οι ριζικές αλλαγές και στο συνταξιοδοτικό του δημοσίου, είναι επιβεβλημένες και η κύρια αλλαγή αφορά την ανάγκη εναρμόνισής του με το νέο ασφαλιστικό του ιδιωτικού τομέα. «Δεν έχουμε πλέον περιθώρια να υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων με διακρίσεις και εξαιρέσεις. Η κρίση του συστήματος αφορά στον ίδιο βαθμό όλους και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κάποιοι να πλήττονται περισσότερο από τους άλλους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει σημασία να καταργήσουμε τις ανισότητες μεταξύ των δημοσίων υπάλληλων και κάθε φαινόμενο διακρίσεων και ευνοιοκρατίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Καρύδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τελικές, ευνοϊκές διατάξεις σχετικά με την συνταξιοδότηση των Ελληνίδων εργαζόμενων μητέρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δημήτρης Καρύδης στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, στο Λιμενικό και στην Πυροσβεστική επισημαίνοντας ότι πολλοί από αυτούς θα έβγαιναν στη σύνταξη -και μειωμένη σύνταξη περίπου 40% μετά από τους υπολογισμούς που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες- μετά τα εξήντα τους και μετά από σαράντα χρόνια εργασίας.

Ο βουλευτής συνεχάρη τους αρμόδιους Υπουργούς, κ. κ Χρυσοχοϊδη, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπουτσή για την αποδοχή των ρυθμίσεων σχετικά με το συνταξιοδοτικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων αναφέρθηκε στη στάση της Αντιπολίτευσης σημειώνοντας: «Ακούμε όλο αυτό το διάστημα από τους Συναδέλφους της Αντιπολίτευσης να μας καλούν να καταψηφίσουμε το ασφαλιστικό. Και την προηγούμενη εβδομάδα το έκαναν και σ’ αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του δημοσίου το κάνουν. Το εξωφρενικό, βέβαια, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία που «βούλιαξε» τη χώρα και μαζί της το ασφαλιστικό σύστημα, με την καταλήστευση των ταμείων και τις σπατάλες στα φάρμακα, έχει το θράσος να μας ζητά ευθύνες. Από την άλλη, βέβαια, έχουμε και την Αριστερά, η οποία δείχνει μόνιμα δογματισμό και μιζέρια. Ποτέ μέχρι τώρα, μετά τη μεταπολίτευση, δεν βρήκε να πει μια καλή κουβέντα για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και τα προηγούμενα έξι χρόνια που κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, της «έκλεινε» το μάτι και φόρτωνε όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Καρύδης υπογράμμισε ότι η υπερψήφιση του ασφαλιστικού σημαίνει ότι «γλυτώνει η χώρα μας από απίστευτες περιπέτειες πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας. Σε μια χρεοκοπημένη οικονομία, αυτοί που κυρίως θα πληγούν είναι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός. Και εμείς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της, θα πάει μπροστά, γιατί το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται μετά από εμάς».


http://www.facebook.com/notes/demetres-karydes/den-yparchoun-perithoria-gia-syntaxiouchous-dyo-tachyteton/10150213212630254

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ



Ο Καλλικράτης είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση, που έφερε κοντά τους δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου, που θα επηρεάσει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα δημιουργήσει ελπίδα για το μέλλον, θα ανοίξει έναν νέο δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Προχωράμε μαζί με τον Θανάση Ντερέκα:

  • Για ένα Δήμο αποτελεσματικόσύγχρονο, με κοινωνικό πρόσωπο, με δημοκρατική συμπεριφορά, αλλά και αγωνιστική διάθεσηγια την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.
  • Για ένα διαφορετικό πρότυπο τοπικής αυτοδιοίκησης που ενισχύει την Δημοκρατία και υπηρετεί με διαφάνεια και λογοδοσία τοκοινωνικό συμφέρον των συμπολιτών μας.
  • Για ένα νέο συμβόλαιο αξιών.


Η Επιτροπή Στήριξης:
  • Παπαθεοδώρου Τζένη, Δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου – Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου
  • Χρονόπουλος Κώστας, Υπάλληλος ΣΔΟΕ – Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου
  • Πατεράκης Γιώργος, Συνταξιούχος – π. Αντιδήμαρχος Μοσχάτου
  • Ανουσάκης Γιάννης, Ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών – π. Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου
  • Κρυσταλλίδης Δημήτρης, Μαθηματικός – π. Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου
  • Ιωαννίδου Βούλα, Συνταξιούχος – π. Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου – ΚΑΠΗ Ταύρου
  • Αρβανίτης Γιώργος, Υπάλληλος Υπουργείου Μεταφορών – π. Δημοτικός Σύμβουλος Ταύρου
  • Σιώκας Απόστολος, Οικονομολόγος – Πρόεδρος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου – Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • Μαρέτσικος Θεόδωρος, Επιχειρηματίας – Γραμματέας Τ.Ο. 2 ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου
  • Οικονόμου Βασίλης, Μηχανικός Μεταλλείων – Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου – Μέλος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου – Γραμματέας Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου
  • Δεκάρεστος Βαγγέλης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Μέλος Συντονιστικής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου
  • Πατσουράκης Πολύδωρος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Αντιπρόεδρος Ένωσης Κρητών Μοσχάτου – Αντιπρόεδρος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου
  • Μπερής Παναγιώτης, Δάσκαλος – Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου – Καλλιθέας
  • Μπογιατζάρας Ευάγγελος, Δάσκαλος – Αν. Γραμματέας ΠΑΣΚ Δασκάλων Μοσχάτου – Καλλιθέας
  • Σάββας Ιωάννης, Τεχνικός ΔΕΗ – Πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου
  • Στέφας Ηλίας, Ταξιδιωτικός Πράκτορας – Γραμματέας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
  • Ταταράκης Νίκος, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου
  • Δημητρακοπούλου - Σφυρόερα Μαρία, Ιδιωτικός Υπάλληλος – Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 3ου Δημ. Μοσχάτου
  • Μουσούλη Ευφροσύνη, Αναπληρώτρια Γραμματέας Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ταύρου
  • Παπαχαραλάμπους Γιώτα, Ιδιωτική Υπάλληλος – Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Τ.Ο. 2 ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου
  • Κιβωτός Λάμπρος, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ταύρου – Μέλος Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ταύρου
  • Ταχιάτη Άννα, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ταύρου – Μέλος Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ταύρου
  • Καραφωτιάς Πέτρος, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ταύρου – Μέλος Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ταύρου
  • Σφυρόερας Γιώργος, Υπάλληλος ΟΤΕ – Μέλος Β1 Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ
  • Γερασιμόπουλος Γιώργος, Δάσκαλος – Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου
  • Ορφανός Παναγιώτης, Επαγγελματίας – Πρόεδρος ΑΟ Αναγέννηση Μοσχάτου
  • Κοσμέλης Στράτος, Επιχειρηματίας – Μέλος Δ.Σ. ΑΟ Μοσχάτου
  • Κουλιάς Δημήτρης, Επιχειρηματίας – Μέλος Δ.Σ. ΑΟ Μοσχάτου
  • Κρυσταλλίδου Κατερίνα, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – Μέλος Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ταύρου
  • Κοψιαύτης Γιώργος, Χημικός Μηχανικός – Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου
  • Δεμέντης Περικλής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΔΚΕ
  • Άγγος Γιώργος, Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών
  • Αλιφερόπουλος Άκης, Επαγγελματίας
  • Ανθόπουλος Διονύσης, Οδηγός ΕΘΕΛ
  • Βούτου Ιωάννα, Αντιπρόεδρος 15μελούς Εσπερινού Λυκείου Μοσχάτου
  • Γαβαλάς Άγγελος, Επιχειρηματίας
  • Γριζάς Σωτήρης, Συνταξιούχος
  • Δημητρίου Ιωάννα, Ιδιοκτήτρια Πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ
  • Ζαρκαδούλα Τάνια, Δικηγόρος
  • Ζερβουδάκη Βέρμια, Οικιακά
  • Καραστογιαννίδου Πόπη, Δασκάλα 4ου Δημ. Σχολείου Μοσχάτου
  • Καρράς Δημήτρης, Διατροφολόγος
  • Κουλατζίδου Ματίνα, Παιδοδοντίατρος
  • Κουλούρης Νίκος, Συνταξιούχος
  • Κουνέλης Λευτέρης, Καθηγητής – Εργολάβος Κατασκευών
  • Κωστορίζος Σπύρος, Μηχανολόγος Μηχανικός
  • Λεμονίδης Απόστολος, Επιχειρηματίας
  • Μαίμου Ρίτα, Επιχειρηματίας
  • Μελάς Νίκος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
  • Μιλάτου Ελένη, Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών
  • Μιχαλοδημητράκη Μαίρη, Εισοδηματίας
  • Μιχαλόπουλος Γιώργος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  • Μουρίκης Γιώργος, Επαγγελματίας
  • Μπαμπλέκος Ηρακλής, Τραπεζικό Στέλεχος
  • Μπάρτζαλης Διονύσης, Τεχνικός Μετρό
  • Ορφανός Γιώργος, Γιατρός – Χειρουργός
  • Παπαγγελόπουλος Αντώνης, Υπάλληλος ΟΤΕ
  • Παπαδόπουλος Αποστόλης, Υδραυλικός
  • Παραδείσης Δημήτρης, Έμπορος
  • Πέτσης Κώστας, Εκτελωνιστής
  • Προμπονάς Μάκης, Υπάλληλος ΗΣΑΠ
  • Πυρράκης Βασίλης, Επιχειρηματίας Ταύρου
  • Ρίζος Χρήστος, Καθηγητής Πληροφορικής
  • Σκαρπής Ζαχαρίας, Μαθηματικός – Υπάλληλος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Σκιαδά Αλεξάνδρα, Οδοντίατρος ΙΚΑ Μοσχάτου
  • Σταμέλος Σωτήρης, Οικοδόμος
  • Σταμπουλίδης Φώτης, Επαγγελματίας
  • Στάσης Γιώργος, Επαγγελματίας Ταύρου
  • Σφρίντζερης Κώστας, Μαθηματικός 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου
  • Τζαφέρης Τάσος, Μηχανολόγος Μηχανικός
  • Φεστερίδης Γιάννη, Πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου ΗΣΑΠ
  • Χριστόπουλος Σπύρος, Γυμναστής
  • Καραβασέλας Στάθης, Δάσκαλος 5ου Δημ. Σχολείου Μοσχάτου – Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μοσχάτου – Καλλιθέας – Αντιπρόεδρος ΜΚΟ «Δάσκαλοι του Κόσμου» - Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΠΑΣΚ Δασκάλων

Στα 701 εκ ευρώ το Deal




Όπως σας είπαμε και νωρίτερα τα DEAL με την συγχώνευση της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου με την τράπεζα Πειραιώς ανέρχεται στα 701 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για την εξαγορά του 77,3% της...



ΑΤΕ κα του 33.04% του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου. To όνομα πιθανότατα της νέας μεγάλης τράπεζας θα είναι Green Bank.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/701-deal.html

Οι γυναίκες προτιμούν το σεξ....ντυμένες


Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το ινστιτούτο Κίνσευ, το 48% των γυναικών προτιμούν να μην είναι τελείως γυμνές όταν κάνουν... σεξ με το ταίρι τους.

Επίσης δεν τους αρέσει να τους γδύνουν οι άντρες, εκτός από το σουτιέν, ενώ το 61% δείχνει να προτιμάει τα φώτα να είναι κλειστά κατά τη διάρκεια. Οι ειδικοί κατέληξαν πως όταν η γυναίκα "δεν τα δείχνει όλα στον άντρα", τότε νοιώθει πιο.. άνετα με το σώμα της και μπορεί να ευχαριστηθεί καλύτερα το σεξ.

Για αφεθείτε με τους συντρόφους σας λέμε εμείς...Οι άντρες θέλουν τις γυναίκες τους όπως είναι...!

απo TreloKouneli


Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/07/blog-post_8119.html#ixzz0tjXSztzK

Ύμνοι Le Monde για Ελλάδα…


le_monde1
Yπό τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι πλέον ο καλός μαθητής της ευρωπαϊκής τάξης»  η εφημερίδα  Le Monde σημειώνει ότι «καμία άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν επιχείρησε να προχωρήσει ταυτόχρονα σε μείωση των δημοσίων δαπανών, πάταξη της φοροδιαφυγής, μετασχηματισμό του κράτους και εκ βάθρων μεταρρύθμιση της οικονομίας, και
παράλληλα, δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος αντίστοιχη με 5% του ΑΕΠ σε διάστημα ενός έτους. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα, λίκνο της κρίσης χρέους που έχει χτυπήσει την Ευρώπη πάνω από έξι μήνες».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, “αυτό αναφέρει σε έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία «επιβεβαιώνει ότι στην Αθήνα υπάρχει πράγματι μία κυβέρνηση ισχυρή και αποφασισμένη, που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τα προβλήματα της χώρας και η οποία άρχισε να δείχνει ότι τηρεί τις υποσχέσεις της. Η χώρα απέχει ακόμη από το να ξεπεράσει την κρίση, όπως φαίνεται όμως κυβερνάται από μία ομάδα που λέει αυτό που κάνει και κάνει αυτό που λέει».
«Όλα δεν ήταν εύκολα για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου,που είχε το θάρρος να πει κατ’αρχάς την αλήθεια για το βάθος των προβλημάτων της χώρας του και να δει στη συνέχεια ότι δεν θα υπήρχε εύκολη λύση για να τα ξεπεράσει» επισημαίνει το δημοσίευμα κάνοντας μνεία στην έκτη κατά σειρά γενική απεργία των συνδικάτων των εργαζομένων κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Όπως σημειώνει στην έκθεσή της η Κομισιόν τα προβλήματα παραμένουν σε ορισμένους τομείς, κυρίως ο πληθωρισμός, η είσπραξη των φόρων και η μεταρρύθμιση της στατιστικής υπηρεσίας. «Αυτό όμως δεν είναι κάτι που ξαφνιάζει, δεδομένου του μεγέθους του εγχειρήματος. Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι άλλες χώρες, οι οποίες βρέθηκαν ενώπιον των δημοσιονομικών ευθυνών τους από τις αγορές, δεν αποδεικνύουν το ίδιο αποφασιστικό πνεύμα» -σχολιάζει η ανάλυση.
«Ακόμη κι αν η Ελλάδα θέσει σε εφαρμογή ως και την τελευταία λεπτομέρεια του σχεδίου της για δημοσιονομική εξυγίανση, θα της είναι πιθανόν και πάλι δύσκολο ν’αποφύγει μία αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους (…) Είναι κατανοητό ότι οι ιθύνοντες της ευρωζώνης αποφεύγουν να αναφέρουν δημοσίως μία τέτοια προοπτική (…) Όμως, εάν η αναδιάρθρωση γίνει αναπόφευκτη σε ορισμένα χρόνια, το κύρος που θα έχει κερδίσει ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων χρόνων θα ενισχύσει σοβαρά την αξιοπιστία της απέναντι στους πιστωτές της» -καταλήγει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Πηγή: theinsider
http://www.realpolitics.gr/?p=23661