Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου για το τουρκικό σκάφος


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


«Το υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα παρακολουθεί στενά και με μεγάλη προσοχή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις το οποίο βρισκόταν επί τουρκικής υφαλοκρηπίδας και δεν έχει περιέλθει μέχρι στιγμής στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Δεν έχουμε διάθεση...




...ούτε να υποβαθμίσουμε, ούτε να υπερτιμήσουμε το γεγονός. Έχουμε ένα μέτωπο αρραγές και δεν θα καμφθούμε σε τίποτα για την υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη που ζήτησε να ενημερωθεί η Βουλή για το τι συμβαίνει στο Καστελόριζο με το τουρκικό σκάφος.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2220.html

Πάλι "όχι" η Σακοράφα!




ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

"ΟΧΙ" ψήφισε επί της αρχής, η ανεξάρτητη βουλευτής, πρώην του ΠαΣοΚ, Σοφία Σακοράφα στο ασφαλιστικό του Δημοσίου,!

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1149.html

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό για τους δημόσιους υπαλλήλους


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πρώτη αλλαγή, μειώνεται κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης γυναικών που εργάζονται στην καθαριότητα των ΟΤΑ, οι οποίες σταδιακά έως το 2013 θα συνταξιοδοτούνται στο 58ο έτος ηλικίας και όχι στο 60ο όπως αρχικά προβλεπόταν.


Δεύτερη αλλαγή, μειώνεται κατά 5 έτη, από τα 55 στα 50 χρόνια, το όριο συνταξιοδότησης γονέων με παιδιά με ειδικές δεξιότητες και ανάγκες, όπως...



...αυτά που πάσχουν από αιμορροφιλία Α και Β ή μυασθένεια -μυοπάθεια ή έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των άνω ή κάτω άκρων ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση μυελού.

Θα προσμετράται για τους ένστολους πλέον, ως πλασματικός και ο χρόνος σπουδών τους σε ανώτατες σχολές. Παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα για αναγνώριση μέχρι 5 πλασματικά έτη μάχιμης υπηρεσίας. Η αναγνώριση θα γίνεται με την καταβολή εισφορών για εργασία πέραν του πενθημέρου.

Για τις άγαμες θυγατέρες άνω των 50 ετών που ελάμβαναν τη σύνταξη των γονέων τους θα υπάρχουν εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια.

Oι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνιχτική

Έρχεται μίνι καύσωνας


Το πρώτο κύμα καύσωνα του Ιουλίου αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες.
http://img.protothema.gr/7F7409802E75FE57A66F6F56303E78B4.jpg
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα.
Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 - 36 βαθμούς, από 19 έως 33 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 37 – 38 βαθμούς στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 33 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τα ανατολικότερα τμήματά του όπου οι μέγιστες θα φτάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός θα είναι γενικά  αίθριος με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά της βορειοανατολική χώρας τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις συγκεντρώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αναμένεται να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνιχτική ενώ οι συγκεντρώσεις  του ατμοσφαιρικού ρύπου θα ξεπεράσουν τα όρια προειδοποίησης σε πολλές περιοχές της Αττικής.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74538


Στο Διαδίκτυο οι βαθμολογίες για τις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων

Στο διαδίκτιο είναι διαθέσιμες την Τετάρτη οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων.
Την Πέμπτη οι βαθμολογίες αναρτώνται στα σχολεία, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Γ.Πανάρετου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στο Διαδίκτυο στη διεύθυνσηhttp://www.ypepth.gr/efarmoges/epanal_vathm.phpπληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74593










Τούρκος υπήκοος ο Καραγκιόζης...

Τούρκος υπήκοος ορίστηκε και επίσημα πια από την UNESCO ο ήρωας του θεάτρου σκιών, ο Καραγκιόζης!!!
Ύστερα από μακρά διαμάχη Τουρκίας - Ελλάδας σχετικά με την καταγωγή του, πριν από ένα χρόνο,  το 2009, υποεπιτροπή της UNESCO αποτελούμενη από εκπροσώπους της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας, εξέτασε εισήγηση που υποβλήθηκε από το...
 Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία οι δύο ήρωες του θεάτρου σκιών, Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης θεωρούνται γέννημα –θρέμμα της Τουρκίας.
Το τουρκικό υπουργείο ξεκίνησε τη διαδικασία αυτή μετά από αίτημα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διεκδίκηση του πρωτότυπου των δύο παραδοσιακών φιγούρων.
Η υποεπιτροπή της UNESCO είχε αποφασίσει πέρυσι να δώσει την τουρκική υπηκοότητα στον Καραγκιόζη και αυτή η απόφαση επικυρώθηκε τώρα από την αρμόδια επιτροπή.

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_8309.html

Ελληνικό διάβημα για το «Πίρι Ρέις»


Σε διάβημα προς την Τουρκία, με το οποίο την καλεί να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προχώρησε η Ελλάδα, μετά την απόφαση της γείτονος να βγάλει το σκάφος «Πίρι Ρέις» για σεισμολογικές...



το σκάφος «Πίρι Ρέις» για σεισμολογικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή όπου επικαλύπτεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και του Καστελλόριζου.

Το «Πίρι Ρέις» δεν έχει εισέλθει στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και διεμήνυσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν».

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1878.html

"Θαλάσσιο αιολικό πάρκο στη μπούκα του Αμβρακικού;"


"Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα ή μάλλον το αντίθετο, καθώς έχουμε πληροφορίες από σίγουρες πηγές , ότι το ΥΠΕΚΑ σκοπεύει να χωροθετήσει αιολικό θαλάσσιο πάρκο που θα αρχίζει από το στενό Πρέβεζας – Λευκάδας και τη παραλία εως βάθος 50 μέτρα και θα επεκτείνεται ως τη Καστροσυκιά Πρέβεζας...
Εκεί που όλοι περιμέναμε από το ΥΠΕΚΑ και Ανάπτυξης την υλοποίηση του ΑΝΑΣΑ για να ανασάνει λίγο ο Αμβρακικός, νάσου μπροστά στην μπούκα του Αμβρακικού η «πράσινη» ενέργεια.
Για να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης εκτός από το αντιαισθητικό θέαμα όλων των λουομένων της Κυανής Ακτής και των κατοίκων της περιοχής, θα έχουμε την καταστροφή όλων των φωλιών των βενθικών οργανισμών που ζουν στην περιοχή και από τις περιοχές αυτές σοδιάζει ο Αμβρακικός Κόλπος. Εκτός από τον γαύρο τη σαρδέλα παπαλίνα και τη γαρίδα, όλα τα άλλα ψάρια εισέρχονται από το Ιόνιο στον Αμβρακικό Κόλπο για να βρουν τροφή. Οι ψαράδες του Αμβρακικού, που βλέπουν τις ψαριές τους χρόνο με το χρόνο να μειώνονται, θα αισθανθούν την πράσινη ενέργεια στο «πετσί» τους, οπότε ξεσηκώνονται για να προλάβουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΚΑ. Γιατί όμως το ΥΠΕΚΑ έστειλε το σχέδιο νόμου στο WWF; Δεν υπάρχουν άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Πρέβεζα, στην Άρτα και Αιτωλοακαρνανία; Η μήπως εκεί υπάρχει ο προθάλαμος νομιμοποίησης οικολογικών δράσεων; Προειδοποιούμε το ΥΠΕΚΑ ότι όλες οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν απέναντί τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο."

Παύλος Χαραλάμπους – Πρόεδρος Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6778.html

Γλέντησαν οι πρωταθλητές



Αφού γιόρτασαν την μεγάλη τους επιτυχία με τον κόσμο στους δρόμους της Μαδρίτης, οι παίκτες και τα μέλη της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, γλέντησαν και ιδιωτικά σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πρωτεύουσας...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ








Όλοι οι ποδοσφαιριστές, έφτασαν συνοδευόμενοι από τις συντρόφους τους στο «Inn Txistu». Τα φλας είχαν πάρει φωτιά για να απαθανατιστεί αυτή η σπουδαία στιγμή, ενώ το κλίμα ήταν άριστο και εορταστικό. Παρόντες ήταν και μέλη των οικογενειών των πρωταθλητών κόσμου.

theplayer.gr










http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_5685.html

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ....


«Πρόκειται για επανάσταση», έγραφαν προ ημερών οι «Τάιμς» του Λονδίνου. «Το Δουβλίνο βρίσκεται στα χνάρια του παραδείγματος του Αμστερνταμ» με τα ποδήλατα να αναδεικνύονται στο νέο αγαπημένο μέσο μεταφοράς και τη δημοτική αρχή της πόλης αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπροσαρμόζουν τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σε χώρους στάθμευσης και εξυπηρέτησης των ποδηλατιστών. Ο αριθμός των ποδηλατιστών στην ιρλανδική πρωτεύουσα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο άρχισε να καταγράφει τα σχετικά στοιχεία, το 1997.


Περίπου 6.853 άνθρωποι ποδηλατούσαν κάθε μέρα στην πόλη το 2009, μία αύξηση της τάξης του 11,6% σε σύγκριση με το 2008 και 74% σε σχέση με το 2004.


Το Δημοτικό Συμβούλιο έσπευσε να ανταποκριθεί σε αυτό το νέο κύμα και το αίτημά του για χώρους στάθμευσης, δημιουργώντας το πρώτο μεγάλο υπαίθριο πάρκινγκ της πόλης. Καταργήθηκαν περίπου 16 χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων σε μια κεντρική οδό και αντικαταστάθηκαν με 192 θέσεις για ποδήλατα.


Ομως και η ιδιωτική πρωτοβουλία σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις. Ετσι, τον ερχόμενο μήνα θα ανοίξει ένα καινούργιο κατάστημα σε επίσης κεντρικό δρόμο του Δουβλίνου το οποίο θα διαθέτει τον μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης ποδηλάτων στην πρωτεύουσα (300 θέσεις), ενώ παράλληλα θα δίνει και τη δυνατότητα στους ποδηλάτες, αφού παρκάρουν το ποδήλατό τους, να κάνουν ένα ντους και να συνεχίσουν για τη δουλειά τους... Το πλήρες σέρβις θα έχει κόστος μόλις ένα ευρώ τη μέρα...


Κι ενώ το Αμστερνταμ υπήρξε η πηγή έμπνευσης για το Δουβλίνο, η ιρλανδική πρωτεύουσα φαίνεται πως εμπνέει πολλές ακόμη πόλεις της χώρας που προσανατολίζονται κι αυτές σε πρωτοβουλίες ανάπλασης φιλικές προς τους ποδηλάτες και τα ποδήλατα...

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα με τον υδράργυρο στους 39 βαθμούς Κελσίου


Καύσωνας κάνει την εμφάνιση του σήμερα μετατρέποντας σε καμίνι τη χώρα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός θα είναι αίθριος σήμερα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά της βορειοανατολική χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς Κελσίου.
Ανάσα δροσιάς αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά.
Υψηλές θερμοκρασίες και όζον «έπνιξαν» και χθες, Τρίτη, την πρωτεύουσα. Οι συγκεντρώσεις αυτού του επικίνδυνου ατμοσφαιρικού ρύπου ξεπέρασαν τα όρια προειδοποίησης σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων, οι πρώτοι πέντε μήνες του 2010 ήταν οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών το 1880, όπως αναφέρει «Το Βήμα».
Οι συνδυασμένες θερμοκρασίες της γης και των ωκεανών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έδειξαν 0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσον όρο του 20ού αιώνα, ενώ από το 1880 εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.
Όπως όλα δείχνουν, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι η πιο καυτή στα καταγεγραμμένα χρονικά, με τη θερμοκρασία του πλανήτη ολοένα να αυξάνεται.
TA NEA

http://diogenis-press.blogspot.com/2010/07/39.html
Eλληνίδα η Μις Παγκόσμιος Τουρισμός!

Η Αβελύν Τζανετάκου στέφθηκε Μις Παγκόσμιος Τουρισμός. Με καταγωγή από τη Μάνη, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 20 καλλονές.



Η 20χρονη Αβελύν Τζανετάκου με καταγωγή από τη Μάνη, κατάφερε να στεφθεί Μις Παγκόσμιος Τουρισμός. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και όπως παραδέχτηκε κι η ίδια στον ''Αδέσμευτο Τύπο'', δεν το περίμενε ότι θα κερδίσει. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Ακαδημία Μοντέλων του Γιώργου Κουτούλια. Πώς αισθάνεται που συμμετείχε στον διαγωνισμό και ποια είναι τα μελλοντικά της σχέδια; '' Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου στο εξωτερικό αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσω τις σπουδές μου στην ψυχολογία. Πάντως δεν με ενδιαφέρουν οι σέξι φωτογραφήσεις. Δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα με οποιοδήποτε τίμημα'', δηλώνει η 20χρονη καλλονή. Η Άβελυν τονίζει πως ποτέ δεν θα γύριζε ροζ  DVD και θεωρεί πως η ομορφιά χωρίς μυαλό δεν έχει καμία


http://solidaritymit.blogspot.com/2010/07/blog-post_8784.html

                                          Δελτίο Τύπου

Οι Ενωμένοι Πολίτες για τον Προαστιακό του ΤαύρουΕπίσκεψη στον Προαστιακό του Ταύρου πραγματοποίησαν οι Ενωμένοι Πολίτες με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Σπανάκη και τα στελέχη του συνδυασμού Λευτέρη Χαρμπατσή και τον Σταμάτη Καζαντζή. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος με αφορμή την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε στο σταθμό του προαστιακού «Ταύρος» στην περιοχή του Ταύρου. Ένας σταθμός που έχει ολοκληρωθεί εδώ και 2 χρόνια κοντά και ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Οι κάτοικοι της περιοχής του Ταύρου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από έναν σταθμό που πραγματικά τον έχουν ανάγκη. Η δημοτική μας αρχή θα κάνει τις προσπάθειες που πρέπει ώστε το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο να έρθει σε λειτουργία ο σταθμός, αλλά και να γίνει συνολική ανάπλαση της περιοχής γύρω από το σταθμό. Υπάρχει μια περιοχή που μπορούμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελος των κατοίκων, να φτιάξουμε μια ζώνη πρασίνου, μια παιδική χαρά που έχει ανάγκη η γύρω περιοχή. Επίσης στις προτάσεις μας και στην παρέμβαση που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες προς τη διοίκηση του προαστιακού αλλά και προς τον Υπουργό Υποδομών, τον κύριο Ρέππα, θα είναι να ονομαστεί «Ταύρος - Γήπεδο Φωστήρα».

Η δήλωση έχει αναρτηθεί και στο διαδικτυακό κανάλι των Ενωμένων Πολιτών
 http://www.youtube.com/user/vspanakiswebtv

Τον Αύγουστο οι ανακοινώσεις για τις «δύσκολες» περιοχές 
ΠΑΣΟΚ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΑ «ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» 

«Περιμένουμε τη ΝΔ», το επίσημο επιχείρημα της Ιπποκράτους! 





Για τις αρχές και τα τέλη Αυγούστου μετατίθενται, όπως όλα δείχνουν, οι ανακοινώσεις των περισσότερων ονομάτων υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ, καθώς παρά τα όσα προβλέπει η εγκύκλιος Ξυνίδη Τσούρα για ολοκλήρωσή τους μέχρι τις 24 Ιουνίου*, οι διαδικασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας ακόμη δεν έχουν προχωρήσει. 

Για το λόγο αυτό η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου μετατίθεται πλέον για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Μάλιστα, η επίσημη δικαιολογία της Ιπποκράτους για την καθυστέρηση είναι από τη μία ότι «πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις επιλογές της ΝΔ!» και από την άλλη ότι «δεν ήταν δυνατόν να γίνουν επιλογές και να ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων εν μέσω αναταραχής για το ασφαλιστικό.» 
Ανακοινώσεις σε δόσεις 
Παράλληλα, προκειμένου να υπάρξει κινητικότητα και να καμφθούν οι πολλές αντιδράσεις που φτάνουν στην Ιπποκράτους απ’ όλη την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώνονται ημιεπίσημα μέσω διαρροών ή δηλώσεων μελών της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων ονόματα «εύκολων» περιοχών που το ΠΑΣΟΚ είτε έχει δημάρχους που κερδίζουν (για παράδειγμα στοΑγρίνιο ο Παύλος Μοσχολιός ή στην Καλλιθέα ο Κώστας Ασκούνης) είτε υπάρχει ομοφωνία των τοπικών παραγόντων στο πρόσωπο ενός υποψηφίου (η περίπτωση του βουλευτή ΧανίωνΜανόλη Σκουλάκη, για το «κλείσιμο» της υποψηφιότητας του οποίου έγραψε πριν μερικές ημέρες η αυτοδιοίκηση gr: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7348).
 
Κλείνουν «αντάρτικοι» συνδυασμοί 


Ωστόσο, αυτό, προφανώς, δεν πρόκειται κατευνάσει τα (οξυμένα) πνεύματα (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7287), καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας ελλείψει επίσημου υποψηφίου έχουν ήδη σχεδόν κλείσει συνδυασμοί. 

Όπως τονίζουν αυτοδιοικητικά στελέχη στην αυτοδιοίκηση gr με τον «Καλλικράτη» στη συνένωση, για παράδειγμα, πέντε δήμων υπάρχουν τουλάχιστον 15 εν δυνάμει υποψήφιοι (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι) που δεν είναι διατεθιμένοι να «πάνε σπίτια τους», με αποτέλεσμα να διεκδικούν σε πολλές περιπτώσεις «εκβιαστικά» (για παράδειγμα φτιάχνοντας συνδυασμούς) την στήριξη από το ΠΑΣΟΚ. 

Πάνε πίσω και οι περιφέρειες 

Μετά τις 20 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων στις περιφέρειες με το σκεπτικό ότι, καθώς πρόκειται για αμιγώς πολιτική μάχη, τα πρόσωπα αυτά δεν πρέπει να φέρουν το αρνητικό φορτίο του ασφαλιστικού αλλά το θετικό του «κοινωνικού αντισταθμίσματος» της 3ης Σεπτέμβρη και των ανακοινώσεων της ΔΕΘ.

*Για να διαβάσετε το τι προβλέπει η εγκύκλιος κάντε κλικ εδώ:http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7036


http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7394

Στην Αίγυπτο τελειώνει το ταξίδι για το «Αμάλθεια»g


Το λιβυκό πλοίο «Αμάλθεια», που έπλεε προς τη Γάζα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους από το Ισραήλ Παλαιστίνιους, ζήτησε και έλαβε την άδεια να ελλιμενιστεί στην Αίγυπτο και όχι στη Γάζα, ανακοινώθηκε από αιγύπτιο αξιωματούχο.

Τα τρόφιμα και φάρμακα από το ίδρυμα Καντάφι που μεταφέρει το πλοίο θα παραδοθούν οδικά από τα χερσαία περάσματα των αιγυπτιακών συνόρων.

«Η Αίγυπτος έδωσε άδεια στο λιβυκό πλοίο να δέσει στο λιμάνι ελ-Αρις αντί στο λιμάνι της Γάζας», ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος θα επιτρέψει να περάσούν στη Γάζα μέσω του συνοριακού φυλακίου της Ράφα όλοι οι ακτιβιστές επιβάτες του πλοίου καθώς και το ιατρικό υλικό που μεταφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει επανειλημμένα ενημερώσει το πλοίο να μην επιχειρήσει να ελλιμενιστεί στη Γάζα και απείλησε ότι είναι έτοιμο να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να το σταματήσει, εάν παραβεί την προειδοποίηση, δημιουργώντας σκηνικό έντασης και πάλι στη Μέση Ανατολή.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=74470

Ο Πειραιάς αλλάζει;


ΝΕΑ ΟΨΗ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Θυμάστε όλοι όσοι έχετε ταξιδέψει με πλοίο από τον Πειραιά κάτι σάπια κτίρια, μέσα στη γκριζάδα και την ασχήμια! Τώρα καλύφθηκαν με ένα υλικό που προβάλει...



...τα νησιά και της ομορφιές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να κρυφτεί κάτω από το χαλί η μαυρίλα και η σαπίλα των κτιρίων.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2378.html

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για Ομόνοια



Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Ομόνοια, η οποία νίκησε 3-0 τη Ρένοβα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης... 

Τα τέρματα για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, η οποία είχε δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Εφραίμ, σημείωσαν οι Κωνσταντίνου (7΄πέν., 62΄) και Ντάβιντσον (28΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο από την ΠΓΔΜ αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ιγκνιατόφσκι στο 6ο λεπτό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ίντερ Μπακού-Λεχ πόζναν 0-1
Σάλτζμπουργκ-Τορνσαβν 5-0
Ιεπάχας Μέταλουρτγκς-Σπάρτα Π. 0-3
Λεβάντια Ταλίν-Ντέμπρετσεν 1-1
Μπιρκιρκάρα-Ζιλινα 1-0
Ομόνοια-Ρένοβα 3-0
Λίτεξ-Ρούνταρ 1-0
ΑΙΚ Στοκχόλμης-Ζενές Ες 1-0

Δεν έχουν τελειώσει ακόμα τα παιχνίδια:

Χάποελ Τελ Αβίβ-Ζελέζνιτσαρ (21:00)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λούκα Κόπερ (21:15)
Μποέμιανς-Νιου Σεντς (21:45)

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=jjTIv16mXxGwIzTC&Rec_ID=8202
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3764.html

63χρονος Σλοβάκος πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στον Όλυμπο



ΕΚΑΝΕ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε 63χρονος υπήκοος Σλοβακίας που βρισκόταν για ορειβασία στον Όλυμπο. Ο 63χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και εξέπνευσε σε μονοπάτι, στην περιοχή «Παγκάκια» του Ολύμπου, που...




...βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων. Τώρα αν ρωτάτε αν είχε απινιδωτές πουθενά στο μονοπάτι, σε περίπτωση παρόμοιου καρδιακού επεισοδίου, μαντεύετε την απάντηση...

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/63.html

Πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ Χορού Αθήνας


Με δύο έξοχες παραστάσεις πέφτει η αυλαία του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αθήνας. Πρόκειται για την παράσταση «Frauenballett / Schimmer»από την ομάδα Folkwang Tanzstudio, που παρουσιάζεται στις 14 και 15 Ιουλίου, στις 21.30. Η Pina Bausch και ο Rodolpho Leoni ανέλαβαν την καλλιτεχνική διεύθυνση του Folkwang Tanzstudio, μιας ομάδας που περιοδεύει διεθνώς και απασχολεί χορευτές με διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα. Η δεύτερη παράσταση, με τίτλο «d.OPA!», παρουσιάζεται από την ομάδα χορούΑερίτες και έχει στόχο να ανιχνεύσει τι απομένει από το παρελθόν, τι αναμειγνύεται με τη σημερινή πραγματικότητα, πώς δημιουργείται η σύνθετη ταυτότητα του Έλληνα - Ευρωπαίου, πώς διαγράφεται η καθημερινή μας ζωή, πώς αυτά λειτουργούν ως ζωντανοί φορείς μνήμης και τελικά πώς μπορούν όλα αυτά να εκφραστούν με το χορό. Η «d.OPA!» παρουσιάζεται στις 16 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 3612920 ή στο 210 3235353.
http://allisculture.blogspot.com/2010/07/blog-post_4466.html