Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για Ομόνοια



Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Ομόνοια, η οποία νίκησε 3-0 τη Ρένοβα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης... 

Τα τέρματα για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, η οποία είχε δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Εφραίμ, σημείωσαν οι Κωνσταντίνου (7΄πέν., 62΄) και Ντάβιντσον (28΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο από την ΠΓΔΜ αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ιγκνιατόφσκι στο 6ο λεπτό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ίντερ Μπακού-Λεχ πόζναν 0-1
Σάλτζμπουργκ-Τορνσαβν 5-0
Ιεπάχας Μέταλουρτγκς-Σπάρτα Π. 0-3
Λεβάντια Ταλίν-Ντέμπρετσεν 1-1
Μπιρκιρκάρα-Ζιλινα 1-0
Ομόνοια-Ρένοβα 3-0
Λίτεξ-Ρούνταρ 1-0
ΑΙΚ Στοκχόλμης-Ζενές Ες 1-0

Δεν έχουν τελειώσει ακόμα τα παιχνίδια:

Χάποελ Τελ Αβίβ-Ζελέζνιτσαρ (21:00)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λούκα Κόπερ (21:15)
Μποέμιανς-Νιου Σεντς (21:45)

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=jjTIv16mXxGwIzTC&Rec_ID=8202
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3764.html

63χρονος Σλοβάκος πέθανε από καρδιακό επεισόδιο στον Όλυμπο



ΕΚΑΝΕ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε 63χρονος υπήκοος Σλοβακίας που βρισκόταν για ορειβασία στον Όλυμπο. Ο 63χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και εξέπνευσε σε μονοπάτι, στην περιοχή «Παγκάκια» του Ολύμπου, που...




...βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων. Τώρα αν ρωτάτε αν είχε απινιδωτές πουθενά στο μονοπάτι, σε περίπτωση παρόμοιου καρδιακού επεισοδίου, μαντεύετε την απάντηση...

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/63.html

Πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ Χορού Αθήνας


Με δύο έξοχες παραστάσεις πέφτει η αυλαία του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αθήνας. Πρόκειται για την παράσταση «Frauenballett / Schimmer»από την ομάδα Folkwang Tanzstudio, που παρουσιάζεται στις 14 και 15 Ιουλίου, στις 21.30. Η Pina Bausch και ο Rodolpho Leoni ανέλαβαν την καλλιτεχνική διεύθυνση του Folkwang Tanzstudio, μιας ομάδας που περιοδεύει διεθνώς και απασχολεί χορευτές με διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα. Η δεύτερη παράσταση, με τίτλο «d.OPA!», παρουσιάζεται από την ομάδα χορούΑερίτες και έχει στόχο να ανιχνεύσει τι απομένει από το παρελθόν, τι αναμειγνύεται με τη σημερινή πραγματικότητα, πώς δημιουργείται η σύνθετη ταυτότητα του Έλληνα - Ευρωπαίου, πώς διαγράφεται η καθημερινή μας ζωή, πώς αυτά λειτουργούν ως ζωντανοί φορείς μνήμης και τελικά πώς μπορούν όλα αυτά να εκφραστούν με το χορό. Η «d.OPA!» παρουσιάζεται στις 16 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 3612920 ή στο 210 3235353.
http://allisculture.blogspot.com/2010/07/blog-post_4466.html





Στη φετινή έκθεση του ΟΟΣΑ, “Migration Outlook 2010”, γίνεται αναφορά στην υψηλή αύξηση της ανεργίας και στη μείωση της σταθερής απασχόλησης στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς της χώρας μας.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στην αύξηση εισιτηρίων χωρίς επιστροφή αρκετών αλλοδαπών που διέμεναν και εργάζονταν στην Ελλάδα.

Η αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία, όπως επισημαίνεται στην έρευνα του διεθνούς οργανισμού, μεταξύ 2010-2020 θα αγγίξει το 1,9%, ενώ την περασμένη δεκαετία ξεπερνούσε το 8,6%.

Οι άνδρες μετανάστες, οι οποίοι απασχολούνται σε προβληματικούς κλάδους, όπως αυτός της οικοδομής, είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρεται στο γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία και προτείνει να καταστεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω κάποιας δέσμης μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της μη ενσωμάτωσης των μεταναστών στην αγορά εργασίας.

http://theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5441:leaving-greece-as-economic-migrants&catid=3:society&Itemid=41

Δε θέλει τη Ρωσίδα κατάσκοπο στη χώρα η Βρετανία


ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΈΧΕΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Μπορεί η σύγχρονη Μάτα Χάρι, δηλαδή η Άννα Τσάπμαν, μία εκ των δέκα Ρώσων «κατασκόπων» που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, να έχει βρετανική υπηκοότητα όμως το Ηνωμένο Βασίλειο, της την ανακαλεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Μεγάλη Βρετανία...




...Η Άννα Τσάπμαν διαθέτει βρετανικό διαβατήριο από τον προηγούμενο γάμο της, όμως μετ ά τη σύλληψή της Βρετανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι το διαβατήριο της βρισκόταν υπό εξέταση.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6041.html
Τριάντα οκτώ στους εκατό Έλληνες και 48 στους εκατό πολίτες της ΕΕ, δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, στην περίπτωση, που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας...


Αυτό προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τη γεωγραφική κινητικότητα στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για εγκατάσταση σε άλλη περιοχή, ή χώρα, σε περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων ανεργίας, εμφανίζουν οι Κύπριοι, οι Σουηδοί και οι Γάλλοι (66%) και τα χαμηλότερα οι Πορτογάλοι (31%) και οι Βούλγαροι (33%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Σεπτεμβρίου του 2005 το ποσοστό των Ελλήνων, που δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, παρουσίασε αισθητή μείωση (από 67% σε 38% - το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ). Μείωση παρουσίασε το αντίστοιχο ποσοστό και στο σύνολο των πολιτών των «27» (από 66% σε 48%).
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...





Πριν λίγες μόλις ημέρες, με προσκεκλημένους πνευματικούς δημιουργούς, εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, φίλους και μελετητές του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, εγκαινιάζεται στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης το νέο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. Το Μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χωριού Βαρβάροι, σημερινή Μυρτιά. Η Έκθεση του Μουσείου στεγάζεται σε χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε εκεί όπου...


βρισκόταν το πατρικό σπίτι της οικογένειας Ανεμογιάννη, οικογένειας συγγενικής με τον καπετάν Μιχάλη, τον πατέρα του Νίκου Καζαντζάκη. 



Στο Μουσείο βρίσκονται χειρόγραφα και σημειώσεις του συγγραφέα, δείγματα αλληλογραφίας με μεγάλους στοχαστές, πολιτικούς και λογοτέχνες της εποχής του, πρώτες εκδόσεις των έργων του στα ελληνικά και σ' άλλες γλώσσες, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά από τα ταξίδια του, προσωπικά αντικείμενα, μακέτες, κοστούμια και υλικό από θεατρικές παραστάσεις έργων του, εδώ και στο εξωτερικό, πορτρέτα και γλυπτά με τη μορφή του, δεκάδες ξενόγλωσσες εκδόσεις έργων του, όλα κειμήλια, που ζωντανεύουν τη μνήμη και προβάλλουν το έργο και την προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη. Πριν από 27 χρόνια, το 1983, η τότε Υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, παρουσία των Οδυσσέα Ελύτη και Αντώνη Σαμαράκη, εγκαινίασε -στον ίδιο τόπο- την πρώτη στέγη του Μουσείου, που δημιουργήθηκε χάρη στη δωρεά, την προσπάθεια και τη φροντίδα του γνωστού πνευματικού ανθρώπου Γιώργου Ανεμογιάννη. Στόχος του νεοσύστατου Ιδρύματος υπήρξε η διατήρηση της μνήμης και η προβολή του έργου του συγγραφέα. Στη διάρκεια των ετών που πέρασαν, ο σκοπός αυτός εκπληρώθηκε, όμως η αύξηση των εκθεμάτων και των αρχείων οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ριζικά ανακαινισμένου χώρου σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις. Το έργο υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Πολιτισμού, και φέρει τη σφραγίδα των αρχιτεκτόνων Γιώργου Ψωμαδάκη και Μαρίας Μαρίνου, στους οποίους ανήκει ο σχεδιασμός του νέου Μουσείου, του συγγραφέα και γραφίστα Δημήτρη Καλοκύρη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια, και της Δρος Λίτσας Χατζοπούλου, που έγραψε και επιμελήθηκε τα κείμενα. Με την ελκυστική επανέκθεση, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ηλεκτρονικές παραγωγές και τα ψηφιοποιημένα αρχεία που είναι στη διάθεση των μελετητών, το Μουσειο Καζαντζάκη φιλοδοξεί, στο νέο του ξεκίνημα, να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη διατήρηση, προβολή και διάδοση του έργου του κρητικού συγγραφέα, του μεγάλου στοχαστή. Περισσότερα στο www.kazantzakis-museum.gr.
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_5441.html


Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Highspeed 6



    Ακόμα δεν πρόλαβε να ξεκινήσει τα δρομολόγια το ολοκαίνουριο Highspeed 6 της Hellenic Seaways και τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους.

    Το μήκους 96 μέτρων, Highspeed παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας βλάβη στον καταπέλτη του, αμέσως μετά τον απόπλου από Πειραιά για Σέριφο - Σίφνο - Μήλο, με 89 επιβάτες.

    Ευτυχώς το πλοίο επαναπροσέδεσε με ασφάλεια και από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, ο οποίος επετράπη στις 19:30, μετά την αποκατάσταση της βλάβης.

    Το Highspeed 6, που ξεκίνησε τα δρομολόγια την προηγούμενη εβδομάδα είναι το δεύτερο πλοίο, για φέτος, που έρχεται να ανανεώσει τον στόλο της Hellenic Seaways.
     
    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74443

    Υποβάθμισε την Πορτογαλία η Moodys


    Πιέσεις στο ευρώ μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας από τη Moody's...



    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης προχώρησε στην υποβάθμιση των ομολόγων πορτογαλικού δημοσίου κατά δύο βαθμίδες, από Αa2 σε Α1.

    Διαπίστωσε μεταξύ άλλων για την πορεία της οικονομίας της χώρας:

    Η πορτογαλική οικονομία θα συνεχίζει να εξασθενεί σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, όπως διαπιστώνεται από τη συνεχή επιδείνωση των δεικτών χρέους της χώρας, μεταξύ των οποίων το ΑΕΠ και ο δείκτης χρέους προς έσοδα

    http://troktiko.blogspot.com/2010/07/moodys_13.html

    Νομαρχία Πειραιά: «Μπλόκο» σε 18,5 τόνους ακατάλληλων τροφίμων




    Φρένο σε 18,5 τόνους τροφίμων που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση έβαλαν κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά.

    Φρένο σε 18,5 τόνους τροφίμων που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση έβαλαν κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά.
    Πιο συγκεκριμένα, γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα σε 16,3 τόνους ακατάλληλου για κατανάλωση ανανά σε κονσέρβα, προέλευσης Κίνας, καθλως όπως διαπιστώθηκε τα μέσα συσκευασίας του προϊόντος παρουσίαζαν οξειδώσεις λόγω εισροής ύδατος εντός του εμπορευματοκιβωτίου.
    Την ίδια στιγμή, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος, εντόπισαν και κατέσχεσαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση, 2.220 κιλά νωπών χοιρινών κρεάτων και πουλερικών, λόγω ελλιπών ενδείξεων ή και απουσίας των προβλεπόμενων από την κτηνιατρική νομοθεσία ενδείξεων.
    Από τις αρχές του έτους έως σήμερα τα κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά έχουν αποτρέψει να καταλήξουν στο τραπέζι των καταναλωτών 320 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης.
    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1842105


    Ιταλία: 200 συλλήψεις για διασύνδεση με τη Μαφία


    Σε συλλήψεις 200 υπόπτων για διασύνδεση με την μαφία της Καλαβρίας προχώρησε η ιταλική αστυνομία, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης σε όλη την επικράτεια.
    Οι κατηγορίες από αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντε ποικίλου και αφορούν μεταξύ άλλων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση όπλων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
    Το μέγεθος της αστυνομικής επιχείρησης, η οποία περιλαμβάνει συλλήψεις ακόμα και στη Νέα Υόρκη, καταδεικνύει την αυξανόμενη δύναμη της Ντρανγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας, την οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα επισκίαζε η δράση της σικελικής Κόζα Νόστρα.
    Η οργάνωση έχει βγει από τα σύνορα της φτωχής περιοχής της Καλαβρίας και πλέον διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο οργανωμένο έγκλημα της Ευρώπης όσο και στο εμπόριο ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής.
    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1842057
    Στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ
    Αυστηρή εντολή για να γίνουν «φύλλο και φτερό» οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποβλήθηκαν τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στον ελεγκτικό μηχανισμό, στο πλαίσιο ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων.
    Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επισήμανε ότι η μη εμπρόθεσμη απόδοση παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων είναι μια «ανοιχτή πληγή, που πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν και με κάθε τρόπο», προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες του κρατικού προϋπολογισμού.
    Περισσότερα στη «Ναυτεμπορική».
    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1842098

    ΤΕΙ με εισιτήριο κάτω από τη βάση


    Η κατάργηση της βάσης του 10 αλλάζει τα δεδομένα στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και την πορεία δεκάδων τμημάτων ΤΕΙ που τα τελευταία τέσσερα χρόνια φυτοζωούσαν και αντιμετώπιζαν την απειλή του λουκέτου λόγω των κενών θέσεων...



    Φέτος οι εισακτέοι αναμένεται να είναι περίπου 15.000 περισσότεροι από πέρσι.

    Παράλληλα με βάση αφενός τη φετινή αντιστοιχία υποψηφίωνθέσεων εισακτέων (90.000

    υποψήφιοι για περίπου 69.000

    θέσεις) και αφετέρου το ποσοστό των υποψηφίων με επιδόσεις κάτω από το 10 (περίπου 30.000

    υποψήφιοι έχουν λιγότερο από 10.000 μόρια), αναμένεται ότι 90 τμήματα ΤΕΙ θα έχουν βάση εισαγωγής κάτω από 10.000 μόρια. Η κατάργηση της βάσης του 10 δίνει το φιλί της ζωής και σε δεκάδες τμήματα ΤΕΙ, τα οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν ακάλυπτες συνολικά 64.000 θέσεις.

    tanea
    http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_1578.html
    Μέτρα Κοινωνικής Στήριξης προτείνουν οι Ενωμένοι Πολίτες


    Μέτρα Κοινωνικής Στήριξης ζητά η παράταξη των Ενωμένων Πολιτών για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 30000 ευρώ, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξαρτήτως εισοδήματος.
    Το φυλλάδιο της καμπάνιας των Ενωμένων Πολιτών έχει ήδη αναρτηθεί στο κοινωνικό δίκτυο
    slideshare http://www.slideshare.net/vspanakis/ss-4718603.

    Αναλυτικά τα μέτρα κοινωνικής στήριξης:
    ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ:Τις συνδρομές στο Πνευματικό Κέντρο, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης και τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ:· Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης με πηγές χρηματοδότησης που θα προέλθουν πρωτίστως από τη μείωση κατά 20% των μισθών ή αντιμισθιών:
    Δημάρχου 
    Των Αντιδημάρχων 
    Του Γενικού Γραμματέα του Δήμου
    Του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου
    Του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του νέου Δήμου
    Των Δύο Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων που θα προκύψουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη

    Οι εισφορές στο Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου μας και τα έσοδα θα διατίθενται αποκλειστικά στη χρηματοδότηση των συνδρομών που καταργούμε σε Πνευματικό Κέντρο, Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης και στους Παιδικούς Σταθμούς.

    Εκδίδουμε Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης με δικαιούχους τους:

     Συνταξιούχους του ΟΓΑ 
    Δικαιούχους του ΕΚΑΣ 
    Απόρους της Πρόνοιας
    Oι Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και για τα Ατομα 
    Με Ειδικές Ανάγκες

    Με την Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης θα παρέχονται προνομιακές τιμές και εκπτώσεις στους κατόχους της σε συνεργασία με την Τοπική Αγορά του Μοσχάτου και του Ταύρου.

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
    Από 1η Ιανουαρίου 2011, οι τρίτεκνες οικογένειες εξισώνονται με τις πολύτεκνες και απαλλάσσονται κατά 50% των δημοτικών τελών ανεξάρτητα από το εισόδημα που δηλώνουν. Στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη κατά 60%.
    Από 1η Ιανουαρίου 2011, μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη κατά 20% στις κατοικίες του Μοσχάτου και του Ταύρου και κατά 10% στους επαγγελματίες του Ταύρου και του Μοσχάτου.

    ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ:
    Από 1η Ιανουαρίου 2011 απαλλάσσουμε από τα δημοτικά τέλη για τρία χρόνια όλες τις νέες επιχειρήσεις που θα έχουν ως έδρα το Μοσχάτο και τον Ταύρο, στο πλαίσιο της στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.

    Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010


    Σ. Ρουαγιάλ: «Είμαστε αλληλέγγυοι στον θαρραλέο Παπανδρέου»




    Με τις εναρκτήριες  ομιλίες των Γιώργου Παπανδρέου, Σεγκολέν Ρουαγιάλ και   Κάθριν Άστον, ξεκίνησε την Δευτέρα το  13ο Συμπόσιο της Σύμης, υπό τον τίτλο «Πρός Ολοταχώς: Ιδέες προόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο».  




    Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων τέθηκε η διεθνής οικονομική κρίση και πως θα βγουν όσο το δυνατό αλώβητες οι χώρες από αυτή.

    «Είμαστε αλληλέγγυοι  στον θαρραλέο Παπανδρέου», τόνισε κατά την ομιλία της η σοσιαλίστρια Γαλλίδα πολιτικός Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εκφράζοντας  τη στήριξη της στον Έλληνα πρωθυπουργό και τόνισε ότι η Ευρώπη έπρέπε να έχει δράσει γρηγορότερα. 

    Ο  Γιώργος  Παπανδρέου στην ομιλία του, παρουσίασε τα ελληνικά προβλήματα, τονίζοντας ότι  η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει όσα  δεν άλλαξε δεκαετίες τώρα.

    «Βρεθήκαμε στο  επίκεντρο της κρίσης  απροστάτευτοι , λόγω δικών μας επιβαρυντικών  αιτιών όπως, αδιαφάνεια, γραφειοκρατία και συχνά φαύλο κράτος. Η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει όσα δεν άλλαξε δεκαετίες τώρα», ανέφερε. 

    Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Κάθριν Άστον, στην τοποθέτηση της ανέφερε, «Όλες οι φωνές της Ευρώπης πρέπει να στείλουμε  το ίδιο μήνυμα. Όταν έχουμε κοινή και ξεκάθαρη φωνή θα μας ακούσουν ευκολότερα».
    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=74399

    Kανονικά τα δρομολόγια του Μετρό!



    ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Μετρό έκανε πίσω στο θέμα της αυριανής του απεργίας, ειδικά με τα τη δικαστική απόφαση που την έκρινε καταχρηστική και παράνομη και...



    ... έτσι θα εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ. Υπήρχε μια σκέψη από τους εργαζόμενους να γίνει κανονικά η απεργία, όμως τελικά επικράτησε η άποψη να μη γίνει.

    http://troktiko.blogspot.com/2010/07/k_5154.html

    "Πλήκτρο πανικού" εγκαινιάζει το Facebook



    Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook συμφώνησε να εγκαταστήσει ένα "πλήκτρο πανικού" με στόχο τη βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας των ανήλικων χρηστών, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση για την προστασία των παιδιών. Η νέα αυτή εφαρμογή, η οποία ακολουθεί μία μακρά εκστρατεία του Κέντρου για την Διαδικτυακή Προστασία και την Εκμετάλλευση του Παιδιού (CEOP), θα επιτρέπει στα παιδιά και στους εφήβους να αναφέρουν τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς και να ζητούν βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.

    Η σχετική εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες ηλικίας 13 με 18 ετών και θα εμφανίζεται στη σελίδα του προφίλ τους, ανακοίνωσε η CEOP.

    "Γνωρίζουμε μιλώντας με τους παραβάτες ότι ένα ορατό αποτρεπτικό μέσο μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά άτομα στο Διαδίκτυο", είπε ο Τζιμ Γκαμπλ, επικεφαλής της CEOP, προσθέτοντας ότι το πλήκτρο μπορεί να καθησυχάζει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία και χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

    Η ανάγκη να ληφθούν τέτοια μέτρα έγινε επιτακτική προς το τέλος του περασμένου χρόνου όταν η 17χρονη Ασλι Χολ απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έναν άνδρα, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως έφηβος στο Facebook.

    "Μαζί επινοήσαμε έναν νέο τρόπο να βοηθήσουμε τα νεαρά άτομα να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο", δήλωσε η Τζοάνα Σιλντς, αντιπρόεδρος του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
    http://www.seleo.gr/


    Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/07/facebook_12.html#more#ixzz0tUpAZ4eD

    Βρείτε εύκολα θέση parking, με την βοήθεια της Google!



    Η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή για Android κινητά, η οποία βρίσκει στους χρήστες της χώρους στάθμευσης!





    Η νέα υπηρεσία της Google, ονομάζεται Open Spot και στην ουσία επιτρέπει στους χρήστες της να σημειώνουν και να δημοσιοποιούν την θέση που μόλις ξεπάρκαραν το αμάξι τους, επιτρέποντας έτσι σε άλλους οδηγούς που ψάχνουν να παρκάρουν τ' αμάξι τους να τη βρίσκουν.

    Ο χρήστης μόλις μπει στο Open Spot μπορεί να δει όλες τις ελεύθερες θέσεις σε ακτίνα 1.5 χιλιομέτρου από την θέση που βρίσκεται.

    Σύμφωνα με τo Open Spot οι διαβαθμίσεις προβολής ελεύθερων θέσεων στάθμευσης χωρίζονται χρωματικά ανάλογα με το χρόνο που είναι ελεύθερες.
    Έτσι με κόκκινο χρώμα είναι οι θέσεις έχουν ανοίξει μόλις τώρα, με πορτοκαλί όσες είναι ελεύθερες περισσότερα από 5 λεπτά και με κίτρινο όσες είναι ελεύθερες περισσότερα από 10 λεπτά.

    Μετά από 20 λεπτά η ανάρτηση της θέσης αφαιρείται αυτόματα, αφού στις πόλεις και ειδικά στο κέντρο σίγουρα δεν πρόκειται να μείνει άδεια η θέση τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που και η Google παραδέχεται.

    Η Google έχει προβλέψει ακόμα και για τους επιτήδειους (griefers) που θα θελήσουν να βάζουν ψεύτικές θέσεις στάθμευσης με διάφορους μηχανισμούς ελέγχου τέτοιας συμπεριφοράς, ώστε να διατηρήσει την υπηρεσία αποτελεσματική.

    Τέλος υπάρχει και η επιβράβευση σε όσους χρήστες συνεισφέρουν στο Open Spot δίνοντάς τους Karma points.

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=34103&catid=14

    Ξεχνούν τις διαφορές τους οι Ισπανοί με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο




    Η νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ενώσει προσωρινά ένα διασπασμένο έθνος.

    Της Φιόνα Μαχάργκ Μπράβο
    Τα πλήθη ζητωκραυγάζουν στις βασκικές πόλεις, ισπανικές σημαίες ανεμίζουν στη Βαρκελώνη. Η νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ενώσει προσωρινά ένα διασπασμένο έθνος.
    Οι ξένοι συχνά ξεχνούν πώς οι τοπικές διαφορές περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα της Μαδρίτης να δρα με αποφασιστικότητα. Για παράδειγμα, οι τοπικοί άρχοντες έχουν καθυστερήσει τη μεταρρύθμιση των τραπεζών αποταμιεύσεων. Την ημέρα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε μία δικαστική απόφαση που περιορίζει τις εξουσίες της τοπικής κυβέρνησης.
    Δεν ήταν όλοι χαρούμενοι που κέρδισε η Ισπανία. Υπήρξαν κάποια ξεσπάσματα βίας στην Καταλονία και τη Χώρα των Βάσκων αργά το βράδυ της Κυριακής. Αλλά η νίκη κατέδειξε ένα υποβόσκον εθνικό συναίσθημα. Στο ποδόσφαιρο, η Ισπανία είναι ένα έθνος. Η μισή ομάδα είναι είτε από την Καταλονία, είτε παίζει για την Μπαρτσελόνα, ενώ υπάρχουν παίκτες από ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Χώρας των Βάσκων.
    Όλοι δούλεψαν μαζί για να φτάσουν αυτό που για πολύ καιρό έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Η νίκη δεν αποτελεί μόνο σημάδι ότι ο ισπανικός αθλητισμός περνάει χρυσή εποχή. Στο τένις είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ υπάρχουν επίσης παγκόσμιας κλάσης μπασκετμπολίστες όπως ο Πάου Γκασόλ, αλλά και ποδηλάτες.
    Αν επαναληφθεί η ιστορία, η νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα δώσει βραχυπρόθεσμη ώθηση στον τουρισμό, που είναι μία σημαντική βιομηχανία για την Ισπανία.
    Το παιχνίδι έχει εντυπώσει σε εκατομμύρια μάτια τη θριαμβευτική εικόνα της Ισπανίας με έναν τρόπο που καμία εκστρατεία «Made in Spain» δεν θα μπορούσε να επαναλάβει.
    Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα διαγράψει τα υπέρογκα χρέη της χώρας. Αλλά θα τονώσει το ηθικό, ίσως αρκετά για να πείσει τους Ισπανούς να αναρριχηθούν στην παγκόσμια κατάταξη των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
    REUTERS BREAKINGVIEWS
    http://www.naftemporiki.gr/worldcup/story.asp?id=1841723