Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010


Σ. Ρουαγιάλ: «Είμαστε αλληλέγγυοι στον θαρραλέο Παπανδρέου»




Με τις εναρκτήριες  ομιλίες των Γιώργου Παπανδρέου, Σεγκολέν Ρουαγιάλ και   Κάθριν Άστον, ξεκίνησε την Δευτέρα το  13ο Συμπόσιο της Σύμης, υπό τον τίτλο «Πρός Ολοταχώς: Ιδέες προόδου για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο».  




Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων τέθηκε η διεθνής οικονομική κρίση και πως θα βγουν όσο το δυνατό αλώβητες οι χώρες από αυτή.

«Είμαστε αλληλέγγυοι  στον θαρραλέο Παπανδρέου», τόνισε κατά την ομιλία της η σοσιαλίστρια Γαλλίδα πολιτικός Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εκφράζοντας  τη στήριξη της στον Έλληνα πρωθυπουργό και τόνισε ότι η Ευρώπη έπρέπε να έχει δράσει γρηγορότερα. 

Ο  Γιώργος  Παπανδρέου στην ομιλία του, παρουσίασε τα ελληνικά προβλήματα, τονίζοντας ότι  η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει όσα  δεν άλλαξε δεκαετίες τώρα.

«Βρεθήκαμε στο  επίκεντρο της κρίσης  απροστάτευτοι , λόγω δικών μας επιβαρυντικών  αιτιών όπως, αδιαφάνεια, γραφειοκρατία και συχνά φαύλο κράτος. Η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει όσα δεν άλλαξε δεκαετίες τώρα», ανέφερε. 

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Κάθριν Άστον, στην τοποθέτηση της ανέφερε, «Όλες οι φωνές της Ευρώπης πρέπει να στείλουμε  το ίδιο μήνυμα. Όταν έχουμε κοινή και ξεκάθαρη φωνή θα μας ακούσουν ευκολότερα».
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=74399

Kανονικά τα δρομολόγια του Μετρό!



ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Μετρό έκανε πίσω στο θέμα της αυριανής του απεργίας, ειδικά με τα τη δικαστική απόφαση που την έκρινε καταχρηστική και παράνομη και...



... έτσι θα εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ. Υπήρχε μια σκέψη από τους εργαζόμενους να γίνει κανονικά η απεργία, όμως τελικά επικράτησε η άποψη να μη γίνει.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/k_5154.html

"Πλήκτρο πανικού" εγκαινιάζει το Facebook



Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook συμφώνησε να εγκαταστήσει ένα "πλήκτρο πανικού" με στόχο τη βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας των ανήλικων χρηστών, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση για την προστασία των παιδιών. Η νέα αυτή εφαρμογή, η οποία ακολουθεί μία μακρά εκστρατεία του Κέντρου για την Διαδικτυακή Προστασία και την Εκμετάλλευση του Παιδιού (CEOP), θα επιτρέπει στα παιδιά και στους εφήβους να αναφέρουν τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς και να ζητούν βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.

Η σχετική εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες ηλικίας 13 με 18 ετών και θα εμφανίζεται στη σελίδα του προφίλ τους, ανακοίνωσε η CEOP.

"Γνωρίζουμε μιλώντας με τους παραβάτες ότι ένα ορατό αποτρεπτικό μέσο μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά άτομα στο Διαδίκτυο", είπε ο Τζιμ Γκαμπλ, επικεφαλής της CEOP, προσθέτοντας ότι το πλήκτρο μπορεί να καθησυχάζει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία και χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η ανάγκη να ληφθούν τέτοια μέτρα έγινε επιτακτική προς το τέλος του περασμένου χρόνου όταν η 17χρονη Ασλι Χολ απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έναν άνδρα, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως έφηβος στο Facebook.

"Μαζί επινοήσαμε έναν νέο τρόπο να βοηθήσουμε τα νεαρά άτομα να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο", δήλωσε η Τζοάνα Σιλντς, αντιπρόεδρος του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
http://www.seleo.gr/


Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/07/facebook_12.html#more#ixzz0tUpAZ4eD

Βρείτε εύκολα θέση parking, με την βοήθεια της Google!



Η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή για Android κινητά, η οποία βρίσκει στους χρήστες της χώρους στάθμευσης!





Η νέα υπηρεσία της Google, ονομάζεται Open Spot και στην ουσία επιτρέπει στους χρήστες της να σημειώνουν και να δημοσιοποιούν την θέση που μόλις ξεπάρκαραν το αμάξι τους, επιτρέποντας έτσι σε άλλους οδηγούς που ψάχνουν να παρκάρουν τ' αμάξι τους να τη βρίσκουν.

Ο χρήστης μόλις μπει στο Open Spot μπορεί να δει όλες τις ελεύθερες θέσεις σε ακτίνα 1.5 χιλιομέτρου από την θέση που βρίσκεται.

Σύμφωνα με τo Open Spot οι διαβαθμίσεις προβολής ελεύθερων θέσεων στάθμευσης χωρίζονται χρωματικά ανάλογα με το χρόνο που είναι ελεύθερες.
Έτσι με κόκκινο χρώμα είναι οι θέσεις έχουν ανοίξει μόλις τώρα, με πορτοκαλί όσες είναι ελεύθερες περισσότερα από 5 λεπτά και με κίτρινο όσες είναι ελεύθερες περισσότερα από 10 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά η ανάρτηση της θέσης αφαιρείται αυτόματα, αφού στις πόλεις και ειδικά στο κέντρο σίγουρα δεν πρόκειται να μείνει άδεια η θέση τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που και η Google παραδέχεται.

Η Google έχει προβλέψει ακόμα και για τους επιτήδειους (griefers) που θα θελήσουν να βάζουν ψεύτικές θέσεις στάθμευσης με διάφορους μηχανισμούς ελέγχου τέτοιας συμπεριφοράς, ώστε να διατηρήσει την υπηρεσία αποτελεσματική.

Τέλος υπάρχει και η επιβράβευση σε όσους χρήστες συνεισφέρουν στο Open Spot δίνοντάς τους Karma points.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=34103&catid=14

Ξεχνούν τις διαφορές τους οι Ισπανοί με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο




Η νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ενώσει προσωρινά ένα διασπασμένο έθνος.

Της Φιόνα Μαχάργκ Μπράβο
Τα πλήθη ζητωκραυγάζουν στις βασκικές πόλεις, ισπανικές σημαίες ανεμίζουν στη Βαρκελώνη. Η νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ενώσει προσωρινά ένα διασπασμένο έθνος.
Οι ξένοι συχνά ξεχνούν πώς οι τοπικές διαφορές περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα της Μαδρίτης να δρα με αποφασιστικότητα. Για παράδειγμα, οι τοπικοί άρχοντες έχουν καθυστερήσει τη μεταρρύθμιση των τραπεζών αποταμιεύσεων. Την ημέρα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε μία δικαστική απόφαση που περιορίζει τις εξουσίες της τοπικής κυβέρνησης.
Δεν ήταν όλοι χαρούμενοι που κέρδισε η Ισπανία. Υπήρξαν κάποια ξεσπάσματα βίας στην Καταλονία και τη Χώρα των Βάσκων αργά το βράδυ της Κυριακής. Αλλά η νίκη κατέδειξε ένα υποβόσκον εθνικό συναίσθημα. Στο ποδόσφαιρο, η Ισπανία είναι ένα έθνος. Η μισή ομάδα είναι είτε από την Καταλονία, είτε παίζει για την Μπαρτσελόνα, ενώ υπάρχουν παίκτες από ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Χώρας των Βάσκων.
Όλοι δούλεψαν μαζί για να φτάσουν αυτό που για πολύ καιρό έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Η νίκη δεν αποτελεί μόνο σημάδι ότι ο ισπανικός αθλητισμός περνάει χρυσή εποχή. Στο τένις είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ υπάρχουν επίσης παγκόσμιας κλάσης μπασκετμπολίστες όπως ο Πάου Γκασόλ, αλλά και ποδηλάτες.
Αν επαναληφθεί η ιστορία, η νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα δώσει βραχυπρόθεσμη ώθηση στον τουρισμό, που είναι μία σημαντική βιομηχανία για την Ισπανία.
Το παιχνίδι έχει εντυπώσει σε εκατομμύρια μάτια τη θριαμβευτική εικόνα της Ισπανίας με έναν τρόπο που καμία εκστρατεία «Made in Spain» δεν θα μπορούσε να επαναλάβει.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα διαγράψει τα υπέρογκα χρέη της χώρας. Αλλά θα τονώσει το ηθικό, ίσως αρκετά για να πείσει τους Ισπανούς να αναρριχηθούν στην παγκόσμια κατάταξη των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
REUTERS BREAKINGVIEWS
http://www.naftemporiki.gr/worldcup/story.asp?id=1841723


Μεγάλες αλήθειες από τον Τζόζεφ Στίγκλιτς


Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, από τον Πόρο όπου βρίσκεται για το Συμπόσιο της Σύμης, είπε ότι “η παγκόσμια κρίση δεν έχει λήξει και δεν πρόκειται να λήξει σύντομα, ιδιαίτερα εάν η Ευρώπη διατηρήσει την προσέγγιση της λιτότητας, και ακόμη χειρότερα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υιοθετήσουν επίσης, τέτοιου είδους μέτρα λιτότητας”. “Είναι -εκτίμησε- μάλλον πιθανότερο να μπούμε σε ένα κλίμα κακοδαιμονίας, παρά κρίσης, αλλά πάντως δεν πρόκειται να είναι θετικό”. Και συνέχισε:
“Από την άλλη πλευρά, η δέσμευση που ανέλαβε η Ευρώπη να συνδράμει, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μέσω του ταμείου των 750 δισ. ευρώ, είναι υπεραρκετή, για να προσφέρει τη διαβεβαίωση ότι, η Ελλάδα είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της.
Εάν, λοιπόν, υπάρξουν προβλήματα, δεν νομίζω ότι θα προέλθουν από την Ελλάδα”.
Υποστήριξε επίμονα ότι “το τι θα συμβεί στην Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό, θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στον υπόλοιπο κόσμο. Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα σε μία μεγάλη παγκόσμια οικονομία, και γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταλαβαίνει η Ελλάδα τι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία.
Εάν η παγκόσμια οικονομία ανακάμψει γρήγορα, τότε και η Ελλάδα θα ανακάμψει γρήγορα. Εάν η παγκόσμια οικονομία ανακάμψει με αργότερους ρυθμούς, θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να ανακάμψει από μόνη της, σε μία πολύ αδύναμη Ευρώπη”.
http://www.zoomnews.gr/?p=38286

Παράνομη η αυριανή(;) απεργία στο Μετρό


Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η αυριανή 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.
Παρά την απόφαση, άγνωστο παραμένει τελικά, αν το μετρό της Αθήνας θα λειτουργήσει αύριο κανονικά, καθώς το σωματείο των εργαζομένων επιμένει να πραγματοποιήσει την απεργία.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου και αντιδρούν στις απολύσεις των περίπου 280 συμβασιούχων συναδέλφων τους και στην περικοπή των αποδοχών τους.

http://www.zoomnews.gr/?p=38324

ΜΕΙΩΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ 46% ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010


http://1.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TDsqZ04EUQI/AAAAAAABEk8/ZSjhPLtdK7M/s1600/elleima.jpgΕυχάριστα τα δημοσιονομικά νέα που έχονται από τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο Ιανουάριου-Ιουνίου 2010. Σύμφωνα με αυτά σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 9.645 εκατ. ευρώ από 17.866 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 46,0% έναντι…
ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5% με βάση το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του εξαμήνου του 2010 οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα δημοσιονομικά μέτρα του 2010. Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 7,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 13,7%.

http://www.realpolitics.gr/?p=23322

ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ!



συρρέουν κάθε καλοκαίρι στο αιγαιοπελαγίτικο νησί για να συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά «Iκαρος» και παράλληλα να απολαύσουν την καθαρή θάλασσα, τις ήσυχες απόμακρες παραλίες, να γευτούν παραδοσιακά φαγητά, συνοδευόμενα από το ικαριώτικο κρασί, τον περίφημο από τα oμηρικά έπη «Πράμνειο Οίνο» και να συνδυάσουν αρμονικά τη σκληρή πνευματική δοκιμασία με τις ανέμελες διακοπές! 

ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
«Μάχες»... όταν χαράζει στο Αιγαίο: Οι διοργανωτές των τουρνουά της Ικαρίας ακολουθούν πιστά τους διεθνείς κανονισμούς, φροντίζουν να υπάρχουν όσο το δυνατόν καλύτεροι όροι διεξαγωγής και να τηρείται με ακρίβεια το πρόγραμμα. Ωστόσο, το απρόοπτο περιμένει πάντοτε στη γωνία: Το 1995 μια σειρά γεγονότων (άφιξη πλοίου αργά το απόγευμα, κάποια μπερδέματα στις δηλώσεις συμμετοχής κ.ά.), είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει ο πρώτος γύρος σχεδόν μεσάνυχτα και η τελευταία παρτίδα να λήξει το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας. Οταν έφευγαν οι τελευταίοι από τον αγωνιστικό χώρο, απολάμβαναν την ανατολή του ήλιου! Σε ένα νησί που φημίζεται για τη νυκτερινή δραστηριότητα (σε κάποια χωριά ακόμα και οι φούρνοι και τα μπακάλικα ανοίγουν το βράδυ και κλείνουν το πρωί!), οι μεταμεσονύχτιες παρτίδες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν παράδοξο! 

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΗΛΙΚΙΩΝ
Παίκτες από 6 έως 80 ετών: Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των ικαριακών αγώνων είναι το μεγάλο φάσμα ηλικιών. Κάθε καλοκαίρι αγωνίζονται στην Ικαρία παίχτες ηλικίας 80 ετών ή και περισσότερο, όπως ο Αχιλλέας Μητσάκος και ο Στέλιος Ευκαρπίδης (ο μεγαλύτερος ήταν ο Κύπριος Γιώργος Κλεώπας, ο οποίος την τελευταία χρονιά που έπαιξε στην Ικαρία πλησίαζε τα 90!), αλλά και αγόρια και κορίτσια 8, 7 ακόμα και 6 ετών! Οταν, μάλιστα, τυχαίνει να συναντηθούν βετεράνοι με μικρά παιδιά, οι θεατές αφήνουν τις πρώτες σκακιέρες και συνωστίζονται σε αυτές τις αναμετρήσεις, ενώ τα φλας των φωτογραφικών μηχανών αστράφτουν διαρκώς!
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_7776.html

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 'ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ'

Μέσω της αναδιανομής εισοδήματος θα επέλθει η έξοδος από την κρίση τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τόνισε ότι η κρίση δεν προήλθε από τη διάθεση πόρων για την κάλυψη των κοινωνικών δαπανών και επομένως δεν μπορεί το ξεπέρασμα της κρίσης να αναζητηθεί στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών...



Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κρίση προήλθε από τη μεγάλη διαφθορά, τις ανισότητες, έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου και τη συγκέντρωση μεγάλου πλούτου και δύναμης σε λίγους. "Ταυτόχρονα με την αναδιανομή του πλούτου πρέπει να ενισχυθούν οι διεθνείς θεσμοί ελέγχου και διαφάνειας.", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.
Πρόσθεσε δε ότι οι εξελίξεις τόσο σε ελληνικό όσο και διεθνές επίπεδο είναι αλληλεξαρτώμενες και, γι αυτό, "είναι απαραίτητο να τις παρακολουθούμε και να επηρεάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις, στο μέτρο του δυνατού".
Επισήμανε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής θα επιμείνει στην πρότασή της για επιβολή του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, επισημαίνοντας ότι ήδη συζητείται παγκοσμίως.
"Θα επιμείνουμε, αν θέλουμε να φέρουμε πόρους για επενδύσεις", υπογράμμισε.
Η Επιτροπή Στίγκλιτς της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνεδρίασε σήμερα στον Πόρο, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης. Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Διεθνούς και τα μέλη της Επιτροπής για τις συζητήσεις που έγιναν στην ομάδα των "20" και την πρόταση της Διεθνούς για την επιβολή φόρου (του λεγόμενου φόρου Τόμπιν) στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
Οι εργασίες του 13ου Συμποσίου της Σύμης αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίς το βράδυ με τη συμμετοχή 25 διεθνών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων η υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον, ο Νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, η πρώην υποψήφια Πρόεδρος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ο καθηγητής Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κ.α.
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρωθυπουργός, ενώ θα μιλήσουν η Κάθριν Άστον, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_4131.html

ΠΑΣΟΚ: συμμαχίες και οι δημοτικές εκλογές...

Του Νίκου Κοτζιά
 http://epirusgate.blogspot.com/
1. Αιτίες έλλειψης κουλτούρας συμμαχιών στην Ελλάδα
Στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας δεν υπάρχει κουλτούρα συμμαχιών. Σε αυτό παίζουν καθοριστικό ρόλο τρεις παράγοντες. 
Ο πρώτος είναι το μη αναλογικό εκλογικό σύστημα που διασφάλιζε να συγκροτούνται κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες από πολιτικές δυνάμεις που ήταν κατά κανόνα μειοψηφία στο εκλογικό σώμα.
Αντιθέτως, κατά το παρελθόν, η απαίτηση του νομοθέτη να διασφαλίζεται η εκλογή του δημάρχου και νομάρχη με 50%+1 οδήγησε στην προσέγγιση πολιτικών δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα κατά τον β’ γύρο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Αυτό το πεδίο σύγκλισης, ούτε καν συνεργασίας και πολύ λιγότερο συμμαχίας, εγκαταλείφθηκε, πιο σωστά εξορίστηκε από την ...
πολιτική σκηνή της χώρας, με τον νόμο της ΝΔ, σύμφωνα με τον οποίο για την εκλογή ενός «άρχοντα της αυτοδιοίκησης» απαιτείται μόνο το 42%. Ανάλογα ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και στον μαζικό χώρο, σωματεία και συνδικάτα.Η κοινή λογική της εκλογικής νομοθεσίας στην Ελλάδα στοχεύει στο να καθίσταται δυνατή η σταθερή διακυβέρνηση από κυβερνήσεις ενισχυμένης μειοψηφίας, χωρίς να χρειάζεται να προσφεύγουν σε συνεργασίες. Η λογική αυτή προέρχεται από τον αγγλοσαξονικό χώρο, όπου, όμως, μετά τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε υποχώρηση. Το ίδιο συμβαίνει και ως προς τις διαθέσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων, ιδιαίτερα ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών τον Νοέμβρη. Ένας δεύτερος λόγος που εξηγεί την έλλειψη κουλτούρας συνεργασιών είναι η υπεροχή του προσωπικού στοιχείου και του ρόλου των ηγεσιών των κομμάτων έναντι του προγραμματικού λόγου και του στελεχικού δυναμικού των κομμάτων. Είναι φανερό ότι πάνω σε πρόγραμμα μπορούν να γίνουν περισσότερες συγκλίσεις από ότι ανάμεσα σε πρόσωπα, ιδιαίτερα αν αυτά θέτουν το εγώ τους πάνω από τις ανάγκες και τα συμφέροντα του εκλογικού σώματος, ή, έστω, του κοινωνικού-πολιτικού χώρου που θέλουν να εκπροσωπούν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των κομμάτων της αριστεράς. Το 1989 ΚΚΕ και ΕΑΡ συνέστησαν τον Συνασπισμό, παρόλο που οι πραγματικές συγκλύσεις τους ήταν κατά πολύ μικρότερες από ότι αυτό συμβαίνει σήμερα ανάμεσα στην Δημοκρατική Αριστερά, τον Συνασπισμό και ορισμένες από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις αυτές, βρίσκονται σήμερα σε πορεία όλο και μεγαλύτερης απόκλισης οργανωτικής και πολιτικής δράσης.Ένας τρίτος λόγος μπορεί να αναζητηθεί και στην ιστορία του πολιτικού συστήματος της χώρας, όσο και στην ενδελεχή τάση του πολιτικού – κομματικού συστήματος να αναζητεί περισσότερο τις διαφορές παρά τα κοινά. Εξάλλου το πρώτο, η υπογράμμιση των διαφορών, μπορεί να γίνει πιο εύκολα από το δεύτερο, το σμίλευμα των κοινών δράσεων. Το πρώτο απαιτεί μια κριτική στάση απέναντι στο άλλο και όχι οπλοστάσιο δημιουργικών προτάσεων, όπως προϋποθέτει το δεύτερο.Συνολικά, το κυβερνών σήμερα ΠΑΣΟΚ είναι ένα κατεξοχήν κίνημα που με τη δυναμική της εξουσίας επέδειξε αλαζονεία έναντι των εν δυνάμει αριστερών συμμάχων του. Ευθύνες φέρει και η αριστερά, η οποία ανήγαγε την κριτική στο ΠΑΣΟΚ σε ένα είδος επαγγελματικής πολιτικής ειδίκευσης. Έφτασε δε, στο σημείο ακόμα και οι εσωτερικές της σχέσεις να εξαρτώνται από τη στάση που έχει η το κάθε τμήμα της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και όχι από τον προγραμματικό και άμεσα δικό του πολιτικό λόγο.
2. Το ΠΑΣΟΚ στην κρίση και η υλοποίηση του Καλλικράτη
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ενώπιον μιας μεγάλης κρίσης της χώρας, αλλά πιθανά και της ίδιας μέγιστης κρίσης. Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος εάν το ίδιο θα βγει ζωντανό και ενωμένο από την σημερινή του κυβερνητική πολιτική. Για δεύτερη φορά στην ιστορία του βρίσκεται σε διαδικασία να ξεκοπεί από την κοινωνική του βάση. Γεγονός που είναι κύρια αποτέλεσμα του ότι ως κυβέρνηση έχει αντικειμενικά ανοίξει έναν πόλεμο από τα πάνω έναντι των «μη προνομιούχων», αλλά και πολλών δυναμικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Ενώ, ταυτόχρονα, ως κίνημα τείνει να μετατραπεί σε μηχανισμό διασφάλισης καριέρας, στην πολιτική και όχι μόνο.Η διαταραχή των σχέσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τις κοινωνικές δυνάμεις που το έφεραν στην κυβέρνηση καθίσταται κάθε ημέρα όλο και πιο μεγάλη. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έκταση αυτής της κρίσης αντιπροσώπευσης. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει το βάθος των ρηγμάτων που δημιουργούνται σε αυτή τη σχέση. Μπορεί, μάλιστα, να γίνει τόσο βαθύ, ώστε να μην είναι καθόλου εύκολο να αποκατασταθεί. Επιπλέον, κινδυνεύει να μετακινηθεί στη συνέχεια, από την σημερινή απογοήτευση και αυριανή αδιαφορία, στην αντιπαλότητα. Μια τέτοια μετακίνηση όχι μόνο θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε επώδυνη ήττα, όποτε τεθεί θέμα για νέες βουλευτικές εκλογές, αλλά θα καθιστά όλο και πιο δύσκολη την διακυβέρνηση του τόπου από την σημερινή κυβέρνηση.Οι εκλογές για την ΤΑ τον Νοέμβριο, σε πέντε μήνες από σήμερα, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερά να συμμαζέψει τα διάφορα κομμάτιά της σε μια ενιαία κατεύθυνση και να οδηγήσει την κυβέρνηση σε μεγάλη ήττα, ακόμα και συντριβή. Από την άλλη, αποτελεί μια καλή ευκαιρία και για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να κάνει επίδειξη της απογοήτευσής του, είτε ψηφίζοντας υποψήφιους από άλλους χώρους, και τους λεγόμενους αντάρτες, είτε κάνοντας αποχή. Δηλαδή, να κάνει ένα βήμα αποξένωσης από το κυβερνών κόμμα και σε εκλογική βάση.
3. Προσωρινή διαταραχή ή συντριβή;
Μεγάλο τμήμα από το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που ζουν από τους μηχανισμούς και με τους μηχανισμούς, κατανοεί την κρίση εκπροσώπησης, όχι ως μια απονομιμοποίηση της πολιτικής που στηρίζουν, αλλά ως ένα προσωρινό ζήτημα από το οποίο εκείνο που θα πρέπει να φροντίσουν είναι να διασωθούν προσωπικά οι ίδιοι για την επόμενη ημέρα. Αυτή την πολιτικά άρρωστη αντίληψη την βιώσαμε και στις εκλογές του 2006. Προκειμένου να μην χάσουν τα στηρίγματα και τους μηχανισμούς τους, βουλευτές και γραφειοκράτες του ΠΑΣΟΚ υπονόμευσαν κάθε άνοιγμα που θα μπορούσε να γίνει απέναντι σε άλλες δυνάμεις, ιδιαίτερα με τοπικό χαρακτήρα, καθώς και στην κοινωνία εν γένει. Μάλιστα, συχνά το 2006 βρέθηκα μόνος μου να υπερασπίζουμε το άνοιγμα αυτό απέναντι στην κοινωνία υβριζόμενος από αυτές τις δυνάμεις, και με την χρήση των στηλών της μικροπολιτικής της διαπλοκής. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο του Οκτώβρη 2006, όταν πάλι αρνήθηκε να ακολουθήσει μια πολιτική συμμαχιών και συνεργασιών. Αυτό το πλήρωσε στη συνέχεια με το κακό εκλογικό αποτέλεσμα του 2007.Σήμερα τα ρήγματα του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία γίνονται όλο και βαθύτερα, ενώ διογκώνονται τα προβλήματα της πολιτικής. Η κατάσταση είναι πολλαπλά χειρότερη από ότι το 2006. Παρόλα αυτά, ο κόσμος μπορεί να δώσει μια ανάσα ανοχής στο ΠΑΣΟΚ αν το δει να συνεργάζεται με άλλες δυνάμεις, έστω και με τις λεγόμενες «τοπικές», καθώς και αν κληθεί να στηρίξει πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής. Πρόσωπα που δεν εμπλέκονται ούτε με την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, ούτε με εκείνη της λαμογιάς ή της «πολιτικής μονιμότητας».Πρόσωπα που νικώντας δεν θα προσμετρήσουν αυτή την επιτυχία ως έγκριση του μνημονίου και άλλων πλευρών της πολιτικής λιτότητας.Όλα, όμως, δείχνουν ότι για άλλη μια φορά, η συμπεριφορά πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ως το μέγιστο και μοναδικό τους καθήκον να είναι η προώθηση των προσωπικών τους στρατηγικών, ακόμα και αν χαθούν εκλογές και μακρόχρονα ερείσματα για το κόμμα τους, αλλά και κάποιες προοπτικές για τη χώρα. Έχουν βάλει και πάλι το «Εγώ» τους πάνω από όλα. Συχνά νεοφιλελεύθεροι στην πολιτική τους αντίληψη, αποδεικνύονται νεοφιλελεύθεροι και στις προσωπικές τους στρατηγικές. Αυτό, όμως, όχι μόνο δεν ενδιαφέρει το λαό, αλλά σε μια εποχή κρίσης και μονόπλευρης λιτότητας θα θεωρηθεί εχθρική, εχθρικότατη πράξη προς τις ανάγκες του.Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να επιβιώσει οφείλει να ανοιχτεί στην κοινωνία. Πέρα από την κρίση να δείξει ένα νέο πρόσωπο στις τοπικές κοινωνίες και έναντι των νέων θεσμών. Μόνο έτσι αντί να υποταχτεί στις προσωπικές στρατηγικές βουλευτών και πολιτευτών του, αντί να διασφαλίσουν αυτοί οι ολίγοι τα προσωπικά τους στηρίγματα, θα περισώσει το ΠΑΣΟΚ, σε ένα βαθμό, τις σχέσεις του με την κοινωνία. Μόνο έτσι έχει μια τελευταία ευκαιρία. Αλλά αυτή πρέπει να είναι του ΠΑΣΟΚ ως κοινωνικού κινήματος, και όχι των εγωιστικών σχεδίων μικρών στο πνεύμα και στις επιλογές τους «πολιτικών».
http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1871.html

Έτσι ιππεύονται τα κύματα...

Η φωτογραφία παρατίθεται για επίδοξους γητευτές των κυμάτων. Για όλους εκείνους τους ονειροπόλους ρομαντιστές. Αναρτάται για την τέρψιν των εν δυνάμει καβαλάρηδων της αγριεμένης θάλασσας ή του φιλήσυχου γλυκού νερού. Όλων όσων παρασύρονται από το ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Παρέχεται για δαύτους που ονειρεύονται εαυτούς ιππείς και ευελπιστούν να γίνουν σύντομα επιδέξιοι σέρφερ.
Δια την παροχήν:
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_3943.html

Την 8η αγωνιστική το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός





Την 8η αγωνιστική θα παίξουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ σύμφωνα με την κλήρωση του πρωταθλήματος. Όσο αφορά την πρώτη αγωνιστική θα είναι χωρίς ντέρμπι. του πρωταθλήματος αφού στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε υπήρξε πρόβλεψη ώστε να μην αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Την 7η αγωνιστική το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και την 12η το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. 
1η Αγωνιστική (28/29 Αυγούστου) 

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=74337

Μαφιόζικη διπλή δολοφονία στις Σέρρες


Γνωστοι παραμένουν οι δολοφόνοι, άγνωστα και τα κίνητρα που τους οδήγησαν στην διπλή δολοφονία η οποία αποκαλύφθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από το Σιδηρόκαστρο Σερρών! Όλα δείχνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών και μάλιστα με μέθοδο που θυμίζει μαφιόζικες εκτελέσεις.
http://img.protothema.gr/8604054BEFB2FCBCCA722065EF3ADC19.jpg

Πυροσβέστες που έκαναν περιπολία στην περιοχή Λουτρά Σιδηροκάστρου ήταν αυτοί που δοκίμασαν το πρώτο σοκ, όταν εντόπισαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Mercedes ακινητοποιημένο σε έναν αγροτικό παράδρομο με τις πόρτες ανοιχτές.

Όταν πλησίασαν, βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα δυο νεκρών ανδρών στις μπροστινές θέσεις!

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι και οι δύο άνδρες είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι με όπλο μικρού διαμετρήματος και ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Μόνο ένα από τα δύο θύματα είχε πάνω του στοιχεία ταυτότητας που δείχνουν ότι ήταν αλλοδαπός.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν τις ταυτότητες των θυμάτων, πράγμα που θα είναι το πρώτο βήμα για να εντοπίσουν με ποιους είχαν δοσοληψίες οι οποίες μπορεί να οδήγησαν στην δολοφονία τους.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74284

Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την ολική έκλειψη ηλίου


Το φεγγάρι κάλυψε εντελώς όχι μόνο τον ήλιο, αλλά και τον τελικό του Μουντιάλ την Κυριακή στο Νότιο Ειρηνικό, όπου η Γαλλική Πολυνησία και το Νησί του Πάσχα κατακλύσθηκαν από τουρίστες που έφτασαν για να παρακολουθήσουν το θέαμα.

Η νύκτα έπεσε μέρα-μεσημέρι στις 21.15 (ώρα Ελλάδας) σε μια κατοικημένη ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού, περίπου 700 χλμ. νοτιοανατολικά της Τόνγκα.

Ο κώνος της σεληνιακής σκιάς..................

κάλυψε στη συνέχεια τη Γαλλική Πολυνησία, όπου είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη ηλίου 5.000 περίεργοι, μεταξύ των οποίων διασημότητες όπως ο καναδός σκηνοθέτης του "Άβαταρ" Τζέιμς Κάμερον.

Οι Ταϊτινοι, λάτρεις του ποδοσφαίρου, εγκατέλειψαν οι περισσότεροι τις τηλεοράσεις τους για περίπου τέσσερα λεπτά για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο.

Στο Νησί του Πάσχα, σε απόσταση 3.500 χλμ. από τις ακτές της Χιλής, οι 4.000 κάτοικοι και οι ισάριθμοι αστρονόμοι και τουρίστες απόλαυσαν το θέαμα, αν και μια καταιγίδα είχε εμποδίσει την προσγείωση πολλών αεροπλάνων.

Οι επισκέπτες είχαν κλείσει το ταξίδι τους πριν από περισσότερο από ένα χρόνο για να μπορέσουν να δουν τη σκιά της σελήνης να καλύπτει τα μυστηριώδη γιγάντια πέτρινα αγάλματα του νησιού.

Αυτή η έβδομη ολική έκλειψη ηλίου του 21ου αιώνα κάλυψε ένα στενό διάδρομο μήκους 11.000 χλμ. διασχίζοντας το Νότιο Ειρηνικό και ολοκληρώθηκε στις 23.52 (ώρα Ελλάδας), λίγο πριν πέσει η νύκτα, στην Παταγονία της Αργεντινής, όπου πολλοί τουρίστες είχαν μεταβεί για να παρακολουθήσουν το θέαμα.

Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2012.

skai.gr


http://trifylianews.blogspot.com/2010/07/blog-post_5992.html

Facebook δωρεάν για πάντα!



Μετά τις φήμες και τα πολλά groups που λέγανε ότι το Facebook θα είναι επί πληρωμή μετά το καλοκαίρι, ήρθε και επίσημη απάντηση από το ίδιο το Facebook..
Αν προσέξτε, στην αρχική σελίδα, στο πεδίο της εγγραφής, γράφει: It’s free (and always will be) . Δηλαδή το Facebook είναι και θα είναι δωρεάν για πάντα.. μην πιστεύετε τις φήμες, όλες έχουν τον σκοπό τους!

http://pswnio.gr/archives/7333

Οι... τουρίστες δώρισαν πυροσβεστικό στην Φοινικούντα Μεσσηνίας



http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/sdfdiyzrvd4c3978ddbcb4d.jpgΤο όχημα παρελήφθη στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας

Ένα πυροσβεστικό όχημα πρόσφεραν στο Δήμο Μεθώνης Αυστριακοί που επισκέπτονται συχνά τη Φοινικούντα Μεσσηνίας. Το πυροσβεστικό παρέλαβε σε εκδήλωση στο Σάλτσμουργκ ο δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής.
Όρος και επιθυμία των δωρητών είναι το όχημα να έχει μόνιμη έδρα την Φοινικούντα.
www.thebest.gr
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/07/blog-post_7101.html
 

Παρέσυρε δέκα άτομα μετά από τρελή πορεία με το αυτοκίνητο του



Γκάζι αντί για φρένο πάτησε το βράδυ του Σαββάτου ένας 62χρονος, ο οποίος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον παραλιακό δρόμο του Ποτού στη Θάσο.

Το λάθος του αυτό κατά τη διάρκεια μιας αριστερής στροφής είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να παρασύρει τουλάχιστον δέκα άτομα, τα οποία εκείνη την ώρα κάθονταν σε κατάστημα, πριν καταλήξει σε τοίχο.

Ευτυχώς κανείς από τους δέκα δεν τραυματίστηκε βαριά.

Ελαφρύς ήταν και ο τραυματισμός της 59χρονης συνοδηγού του αυτοκινήτου.

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ένα ζευγάρι άγγλων τουριστών και μια Ελληνίδα, οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Οι υπόλοιποι τραυματίες οδηγήθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Το αυτοκίνητο ήταν καινούργιο, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, και εικάζεται ότι ο συνταξιούχος δεν ήταν καλά εξοικειωμένος με την οδήγησή του.

zougla

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/07/blog-post_1885.html

Αυξάνεται η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας του Ήλιου – Οι πρώτες παρατηρήσεις της ελληνικής αποστολής στο Νησί του Πάσχα


«Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννη Σειραδάκη συμμετείχε σε αστρονομικά πειράματα και παρατηρήσεις της ολικής έκλειψης Ηλίου στο Νησί του Πάσχα Continue reading “Αυξάνεται η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας του Ήλιου – Οι πρώτες παρατηρήσεις της ελληνικής αποστολής στο Νησί του Πάσχα” »

http://www.newsblog.gr/?p=44139

Προβλήματα στο site της απογραφής





Προσπαθεί ο κόσμος εδώ και ώρες να απογραφεί αλλά τίποτα, αφού έχει πέσει. Το σύστημα συνεχώς τους πετάει έξω.


http://troktiko.blogspot.com/2010/07/site_12.html