Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και αστυνομικών στο Ντιγιάρμπακιρ


OI KOYΡΔΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ!!!


Περισσότεροι από 5000 Κούρδοι συγκρούστηκανμε την αστυνομία κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων υπέρ των Κούρδων ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι διαδηλωτές κατηγορούσαν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι ακρωτηρίασαν τις σορούς πολλών μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι...



...είχαν σκοτωθεί σε πρόσφατες συγκρούσεις, προτού τις παραδόσουν στις οικογένειές τους.

Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν να διαδηλώσουν, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα εναντίον τους και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, ενώ συνέλαβε τουλάχιστον δέκα άτομα.

Τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν κλειστά σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, μια τακτική που χρησιμοποιείται συχνά στην περιοχή ως διαμαρτυρία εναντίον του τουρκικού κράτους.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_2381.html

Aυτοκτόνησε από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου;


ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ;

Η Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενημερώθηκε από τον επόπτη ελέγχου της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, ότι στο κεντρικότερο σημείο της γέφυρας, είχε εντοπιστεί σταθμευμένο ημιφορτηγό όχημα, χωρίς επιβαίνοντες, ανοικτό και με τα κλειδιά πάνω. Ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή τριών πλωτών περιπολικών Λ.Σ. κα...



...ενός οχήματος Λ.Σ. από ξηράς, ενώ επίσης ενημερώθηκαν τα διερχόμενα πλοία - σκάφη καθώς και τα Ε/Γ - Ο/Γ της τοπικής πορθμειακής γραμμής για αυξημένη ετοιμότητα και προσοχή.

Στην περιοχή κατέφθασε και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, για συνδρομή, το οποίο στις 13:40 εντόπισε έναν άνδρα να επιπλέει, χωρίς τις αισθήσεις του, κοντά στο πυλώνα Μ4 της γέφυρας.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 55 ετών, κανονικής διάπλασης, ύψους 1,75 μ. και βάρους 80 περίπου κιλών, ανασύρθηκε από το πλήρωμα ενός εκ’ των πλωτών Λ.Σ. και στη συνέχεια διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Π. Ρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομία.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8499.html

Aνεβαίνει το θερμόμετρο στα Βαλκάνια ...



Aνεβαίνει το θερμόμετρο στα Βαλκάνια, άλλη μια φορά με επίκεντρο το Κόσοβο: Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς χαρακτήρισε "ανοιχτή απειλή πολέμου" την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊραμ Ρετζέπι, ότι "Η αστυνομία θα επέμβει στο βορά για να επιβάλει την τάξη". Οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί και κάποιες μονάδες έχουν μετακινηθεί στα νότια της χώρας (βόρεια της Μητρόβιτσα). Ο Μπόρις Τάντιτς κατέστησε υπεύθυνες τις διεθνείς δυνάμεις ασφαλείας στο Κόσοβο "για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει, ενδεχόμενη υλοποίηση των απειλών που εξέφρασε ο Μπαϊράμ Ρετζέπι". Στο Βορρά υπάρχει συμπαγής σερβικός πληθυσμός που αντιστέκεται στην απόσχιση του Κοσόβου.

Ο Μ.Τάντιτς, στη ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το γραφείο του, τονίζει ότι "οι πολεμοχαρείς δηλώσεις των κοσοβάρων πολιτικών και οι προβοκάτσιες απειλούν την ήδη εύθραυστη ειρήνη στο Κόσοβο". Ο Μπαϊράμ Ρετζέπι, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Koha ditore" της Πρίστινα, δήλωσε ότι "επετεύχθη συμφωνία με την ευρωπαϊκή αποστολή της EULEX να αποσταλούν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου στο βόρειο τμήμα - όπου οι Σέρβοι αποτελούν πλειοψηφία- για να επιβάλλουν την τάξη και τους νόμους του κράτους".

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου ανέφερε ότι η επιχείρηση θα επεκταθεί σε όλο το βόρειο τμήμα, μέχρι το Λεποσάβιτς, στα σύνορα με τη Σερβία. Ο Μ.Ρετζέπι υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα επεκταθεί η κυριαρχία του κεντρικού κράτους του Κοσόβου σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης (EULEX) Υβ ντε Κεμαρμπόν διέψευσε ότι υπάρχει κάποια συμφωνία για τη μετακίνηση δύναμης της αστυνομίας του Κοσόβου προς το βορρά.

"Η κατάσταση στη Μιτρόβιτσα είναι ήρεμη και δεν συντρέχει λόγος για αποστολή αστυνομικών δυνάμεων" αναφέρει στη δήλωση του ο Γάλλος στρατηγός επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό όλες οι πλευρές να αποφύγουν κινήσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προβοκάτσια.

Τις τελευταίες ημέρες στο Κόσοβο επικρατεί ένταση που εκδηλώθηκε με δύο αιματηρά επεισόδια. Πριν από μία εβδομάδα σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν έντεκα από έκρηξη βόμβας σε διαδήλωση Σέρβων, που διαμαρτύρονταν για την έναρξη λειτουργίας γραφείου της κυβέρνησης του Κοσόβου στη βόρεια Μιτρόβιτσα. Την περασμένη Δευτέρα πυροβολήθηκε έξω από την οικία του σέρβος βουλευτής της βουλής του Κοσόβου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το επίσημο Βελιγράδι θεωρεί τα επεισόδια αυτά προβοκάτσια της Πρίστινα για να δικαιολογηθεί ενδεχόμενη επέμβαση στο βόρειο τμήμα όπου οι Σέρβοι αποτελούν πλειοψηφία και δεν αποδέχονται την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.


Διαβάστε περισσότερα: http://aegean-chios.blogspot.com/2010/07/blog-post_3417.html#ixzz0tP5VEO1s

Ζέστη και τοπικές καταιγίδες την εβδομάδα που έρχεται



Ζέστη και τοπικές καταιγίδες θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού της εβδομάδας που έρχεται.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στις κεντρικές και βόρειες ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει βαθμιαία.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά άιθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσιου.

Επίσης αίθριος ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία ως 36 βαθμοί Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα ειναι γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσιου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη. Αίθριος ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τη θερμοκρασία ως 33 βαθμούς Κελσιου.

Στην Αττική θα έχουμε πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς κελσιου.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα καταιγίδων στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε στα βορειοανατολικά τοπικές νεφώσεις με βροχές η καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Την Τετάρτη θα υπάρξει μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα υπόλοιπα ορεινά.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=34021&catid=3


Ηράκλειο: Νεκρός ειδικός φρουρός σε τροχαίο




Ο 27χρονος πήγαινε με τη μηχανή του προς τα Χανιά για να αναλάβει υπηρεσία.



Για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε μπάρα της εθνικής οδού.
Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος...


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=34030&catid=6

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ...

Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοψίνη
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Το νέο συνταξιοδοτικό είναι νόμος του κράτους. Το τοπίο άλλαξε. Με την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής και των ρυθμίσεων που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ενστόλους, ολοκληρώνεται, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ο δεύτερος κύκλος της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ακριβώς 20 χρόνια μετά τον... 
νόμο 1902/90 και 18 χρόνια μετά τον 2084/92 που οδήγησαν το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης στο 65ο για όλους τους «νέους» ασφαλισμένους, που εισήλθαν στην ασφάλιση μετά την 1.1.93. Σήμερα, από την επέκταση των ορίων που επιβάλλει ο νέος νόμος εξαιρούνται μόνο οι προ του 1983 ασφαλισμένοι στα πρώην ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, Τραπεζών και Τύπου και Δημοσίου). Ολες οι άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων χάνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με 35ετή ασφάλιση. Στο εξής όσοι δεν θα συμπληρώνουν 40 χρόνια ασφάλισης στο 60ό έτος της ηλικίας τους θα αναγκαστούν να συνταξιοδοτηθούν, σταδιακά, στα 65 τους. Αυτό ισχύει και για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά που προσθέτουν έως και 15 χρόνια επιπλέον. Ομως, αυτός ο γενικός κανόνας εφαρμόζεται με διαφορετικό «βηματισμό» για τις ποικίλες κατηγορίες των ασφαλισμένων. Το πώς, με ποιες προϋποθέσεις και πότε θα συνταξιοδοτηθεί κάθε «παλαιός» (προ του 1993) ασφαλισμένος θα απαντηθεί με επάρκεια αφού δημοσιευτεί ο νόμος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η κατάθεση πενήντα και πλέον τροπολογιών καθιστά εξαιρετικά δύσκολη σήμερα την ακριβή αποτύπωση των ορίων για κάθε ξεχωριστή κατηγορία. Από τους πιο έμπειρους στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, ο κ. Γ. Ψηλός, τέως γενικός διευθυντής ΙΚΑ και ΤΕΒΕ, αποδέχθηκε την πρόσκληση της «Κ» να αποτυπώσει με τον δικό του τρόπο το σημερινό τοπίο. Στο κείμενο που ακολουθεί, ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει την κατηγορία των ασφαλιστικών προϋποθέσεων που έχει και να βρει τις σημαντικότερες αλλαγές. Αλλωστε, η αύξηση των ορίων ηλικίας είναι ίσως και το μόνο σταθερό στοιχείο. Διότι κανείς δεν ξέρει ποιο ακριβώς θα είναι το ποσό που θα λάβει ως σύνταξη. Ο νέος τρόπος υπολογισμού, με τον συνδυασμό βασικής και αναλογικής, θα παραμένει για πολύ καιρό ο μεγάλος άγνωστος. Αφού οι συντελεστές ωρίμανσης και η αναπροσαρμογή των συντάξεων θα εξαρτώνται από δευτερεύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις, το πραγματικό ποσό των συντάξεων δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί σήμερα. Πολύ περισσότερο, αφού από το 2011 αρχίζει η επανεξέταση και της επικουρικής σύνταξης.
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_5945.html

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ 'ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΤΟΥΝΕΛ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



Μακρά περίοδο χαμηλής ανάπτυξης και αποπληθωρισμού–όπως συνέβη και στη «χαμένη δεκαετία» της Ιαπωνίας, την περίοδο 1997-2006- προβλέπουν για την Ευρώπη οικονομικοί αναλυτές και εκφράζουν ανησυχίες για τις προοπτικές ανάκαμψης των οικονομιών της Δύσης...


«Ιλιγγιώδη επίπεδα χρέους, ισχυρές αποπληθωριστικές πιέσεις και υποφώσκουσα τραπεζική κρίση: το σενάριο ‘α λα Ιαπωνικά’συγκεκριμενοποιείται», προειδοποιούν ο οικονομολόγος Φρεντρίκ Μπονβέ και ο τραπεζίτης Φιλίπ Μπρυνό σε άρθρο τους στην γαλλική εφημερίδα Λα Τριμπύν.
Η έκρηξη της χρηματοοικονομικής και κατασκευαστικής φούσκας στην Ιαπωνία είχε βυθίσει τη δεύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου σε αποπληθωρισμό, λόγω της δυνατότηταςτων επιχειρήσεων για παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών πάνω από τα επίπεδα της ζήτησης.
Η χώρα είχε βιώσει στο διάστημα 1997-2006 αρνητική πορεία, με μειώσεις στις τιμές και στους μισθούς, που έβλαψαν την οικονομική παραγωγή. Η ανάπτυξη δεν είχε ξεπεράσει κατά μέσον όρο το 1% στο διάστημα 1992-2002, μία περίοδος που ονομάσθηκε «η χαμένη δεκαετία» για την Ιαπωνία.
«Εάν δεν εφαρμοσθεί μία φιλόδοξη πολιτική για μείωση του χρέους και ενίσχυση των επενδύσεων, η Δύση θα βιώσει με τη σειρά της την ιαπωνική εμπειρία», τονίζει από την πλευρά του ο Γκάρι Χουφμπάουερτου Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Πίτερσον στην Ουάσιγκτον.
Κατά τον ίδιον, μόνον οι μαζικές επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσαν να εξισορροπήσουν τις αρνητικές συνέπειες που θα προξενήσει η δημοσιονομική λιτότητα στην ανάπτυξη. Για να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, ο Χοφμπάουερ προτείνει να μειωθεί ο φόρος επί των επιχειρήσεων. Μολαταύτα, ό,τι και να συμβεί, «αυτές οι χώρες θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα» των γενναιόδωρων δαπανών τους στα πλαίσια της κρίσης, προειδοποιεί από την πλευρά του ο Ιβάν Τσελίστσεφ, καθηγητής στο Παν/μιο Νιιγκάτα στην Ιαπωνία.
Ο ίδιος εκτιμά πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη βρίσκονται σε κατάσταση συγκρίσιμη με εκείνη στην Ιαπωνία κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90: «τόσο οι μεν, όσο και οι δε, υπέστησαν ένα ηχηρό σοκ-η φούσκα που έσκασε στην Ιαπωνία και η χρεοκοπία της Lehman Brothers στις ΗΠΑ».
Και στις δύο περιπτώσεις, οι κυβερνήσεις των αντιστοίχων χωρών αντέδρασαν εμβαθύνοντας τα δημόσια ελλείμματά τους, με τη διαφορά πως το φαινόμενο στην Ιαπωνία διήρκεσε μία δεκαετία, ενώ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ξέσπασε σε λίγους μήνες.
«Εντούτοις, στο Αρχιπέλαγος η κρίση έπληξε κυρίως τις τράπεζες, οι οποίες ενεπλάκησαν σε αμφίβολες πιστώσεις. Αντίθετα στις ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές χώρες πρόκειται για μία δομική κρίση του συνόλου του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπου χρεοκοπούν ρυθμιστικοί θεσμοί, ιδρύματα και τράπεζες», προσθέτει.
Κατά τον ίδιον, στην Ιαπωνία η χαμηλή ανάπτυξη προκλήθηκε από την υποτονική κατανάλωση των επιφυλακτικών νοικοκυριών, ενώ στις ΗΠΑ οφείλεται στην υπερκατανάλωση των νοικοκυριών που είναι επιρρεπή στον δανεισμό.
«Το κύριο πρόβλημα της Ιαπωνίας κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίας εδράζεται στο ότι διατήρησε τους ίδιους θεσμούς που κληρονόμησε από την ισχυρή ανάπτυξη των ετών ’60 και ‘70», αλλά οι οποίοι είναι ακατάλληλοι για την μετά τη φούσκα κατάσταση, εκτιμά ο οικονομολόγος του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών του Τόκιο Κέι Οτσούκα.

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_1781.html

Παράξενο περιστατικό στην γέφυρα Ρίου -Αντιρίου



Ξημερώματα βρέθηκε εγκαταλελειμένο φορτηγάκι επάνω στην γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.Απο εκείνη την ώρα γίνονται έρευνες στην περιοχή με πλώτα αλλά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό ίσως κάποιου μέσα στον Πατραικό κόλπο.Οι έρευνες γίνονται και στην γέφυρα σε διάφορα σημεία της ,πάνω και ...
κάτω απο αυτή.Επίσημα η γέφυρα επιβεβαιώνει το γεγονός για το εγκαταλελειμένο φορτηγάκι όπως επίσης αναφέρει οτι κανείς δεν είδε κάποιον να κατεβαίνει απο το φορτηγάκι ή να πηδάει απο την γέφυρα στον Πατραικό κόλπο.Νεότερα για το τι έδειξαν οι έρευνες μέσα στο φορτηγάκι δεν υπάρχουν.

http://crimesonair.blogspot.com/
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4910.html

Στις 29 Ιουλίου καταθέτει για τα «ματωμένα διαμάντια» η Κάμπελ



Eνώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) θα καταθέσει η Ναόμι Κάμπελ για «ματωμένο διαμάντι» που φέρεται να παρέλαβε από τον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη κατηγορούμενος για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια του δεκαετούς εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε.
Το διάσημο μοντέλο επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει στις 29 Ιουλίου.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ναόμι Κάμπελ: «Είναι μάρτυρας, ο οποίος έχει κληθεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης το 1997. Η κυρία Κάμπελ έκανε γνωστό ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει στη διεξαγωγή της δίκης».
«Για την αποφυγή παρεξηγήσεων η Ναόμι Κάμπελ δεν κατηγορείται για τίποτα και δεν δικάζεται η ίδια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του διάσημου μοντέλου.
Η Εισαγγελία της Χάγης αναφέρει ότι ο Τσαρλς Τέιλορ δώρισε στη Ναόμι Κάμπελ «ακατέργαστα διαμάντια» το 1997 στην κατοικία του Νέλσον Μαντέλα στη Νότιο Αφρική.
Το σούπερ μόντελ είχε αρνηθεί στο παρελθόν να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.
Σε συνέντευξη που είχε δώσει η Ν.Κάμπελ στο σόου της Όπρα Γουίνφρει δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε αρνήθηκε ότι έλαβε πολύτιμους λίθους. Αντίθετα είπε: «Δεν θέλω να αναμιχθώ σε αυτή την υπόθεση. Ο άνθρωπος αυτός έχει κάνει τρομακτικά πράγματα και δεν θέλω να βάλω την οικογένειά μου σε κίνδυνο».
Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ δικάζεται από τον Ιανουάριο του 2008 στη Χάγη για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια του δεκαετούς εμφυλίου πολέμου στη Σιέρα Λεόνε.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=74226


Νέες κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ Τρίτη και Πέμπτη


κινητοποιήσεων έρχεται  με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να αντιδρούν στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο, από την ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.               



     http://img.protothema.gr/6DB5AEB08E2FF29C45BC69488E99B67.jpgΤο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, διαμαρτυρόμενο κατά των «αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης».
Για τις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προγραμματίζει μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε, επίσης, να προχωρήσει την Τρίτη σε τρίωρη συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.
Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέρεται ότι η κατάληψη θα πραγματοποιηθεί «προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στους δημοσίους υπαλλήλους, με το οποίο καταργείται ο δημόσιος, κοινωνικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας του συστήματος και ανατρέπονται τα όρια ηλικίας των εργαζομένων».
Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με συγκέντρωση και πορεία στη Δ.Ε.Θ., καθώς και με κήρυξη νέας απεργίας.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74227

Η ολική έκλειψη ηλίου επιδιώκει να επισκιάσει σήμερα τον τελικό του Μουντιάλ


Ολική έκλειψη ηλίου πρόκειται να «επισκιάσει» τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου...
αρκετοί προνομιούχοι ευελπιστούν ότι το μοναδικό τούτο θέαμα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από τα καπρίτσια του καιρού στη Γαλλική Πολυνησία, και ιδιαίτερα στη Νήσο του Πάσχα. 


Την ώρα που ο υπόλοιπος πλανήτης θα βρίσκεται καθηλωμένος για το εναρκτήριο λάκτισμα του τελικού Ολλανδίας - Ισπανίας στη Νότιο Αφρική (στις 21.30, ώρα Ελλάδος), οι κάτοικοι της Ταϊτής θα βρίσκονται στους δρόμους για να παρατηρήσουν την έβδομη ολική έκλειψη ηλίου στον 21ο αιώνα. 


Μόνον ένα μικρό τμήμα του ηλιακού δίσκου θα παραμείνει ακάλυπτο στην Παπέετε, πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου το κοσμικό φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 08.27 (21.27, ώρα Ελλάδος), αλλά το ουράνιο σώμα θα καλυφθεί πλήρως από τη Σελήνη στο κέντρο του αρχιπελάγους Τουαμότου, στα ανατολικά της Ταϊτής. 


Στις 21.15 η έκλειψη θα ξεκινήσει πάνω από τον Ειρηνικό και στις 23.11 η κωνική σκιά από τη Σελήνη, που θα παρεμβληθεί ανάμεσα στην τροχιά της Γης και του Ηλίου σε πλήρη ευθυγράμμιση, θα πέσει πάνω από τα γιγαντιαία αγάλματα στη Νήσο του Πάσχα, αρκεί να μην επαληθευθεί η πρόβλεψη του μετεωρολογικού δελτίου για συννεφιά και βροχή στην περιοχή. 


Η έκλειψη θα ολοκληρωθεί στις 23.52, ώρα Ελλάδος, στο έδαφος της Αργεντινής, λίγο πριν τις ακτές της Χιλής, και μόλις πριν τη δύση του ηλίου. 


Στην Ταϊτή αναμένονται για το φαινόμενο πάνω από 5.000 τουρίστες, μεταξύ τους και ο σκηνοθέτης της ταινίας Άβαταρ Τζέιμς Κάμερον. Υπολογίζεται πως τα έσοδα που θα αφήσουν στο νησί οι παρατηρητές θα φθάσουν τα 8, 4 εκατ. ευρώ, την ώρα που η οικονομία στην περιοχή πλήττεται οικτρά από την μείωση των παραθεριστών λόγω της οικονομικής κρίσης. 


Και η Νήσος του Πάσχα έχει πλημμυρίσει από αστρονόμους και άλλους περίεργους. Λόγω του κοσμικού φαινομένου ο πληθυσμός της (περίπου 4.000) έχει διπλασιασθεί αυτές τις ημέρες.
πηγη:skai.gr

Read more: http://zapnew.blogspot.com/2010/07/blog-post_2845.html#ixzz0tMJX0b6a


Σελίν Ντιόν Περιμένει δίδυμα αγοράκια!




Η Σελίν Ντιόν και ο σύζυγός της Ρενέ Ανζελίλ ανακοίνωσαν μέσω του επίσημου site εκείνης ότι περιμένουν δίδυμα αγοράκια.

Η 41χρονη σταρ μετά από έξι προσπάθειες τεχνητής γονιμοποίησης κατάφερε να μείνει έγκυος ενώ προηγήθηκαν και θεραπείες βελονισμού ...
που την ανάγκασαν να μείνει για ένα μήνα στη Νέα Υόρκη. Το ζευγάρι έχει ήδη έναν γιο, τον 9χρονο Ρενέ-Τσαρλς ο οποίος ήρθε στη ζωή μετά έξι προσπάθειες τεχνητής γονιμοποίησης.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Journal» η Σελίν δήλωσε: «Νιώθω σα να είμαι έγκυος πάνω από ένα χρόνο. Ποτέ δεν τα παρατάω αλλά μπορώ να πω πως ήταν ψυχικά και συναισθηματικά εξοντωτική η διαδικασία».


http://www.yupi.gr
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_7589.html

Νέο σύστημα θα εγκαταστήσει η BP για τη διαρροή στο κόλπο του Μεξικό




Επιχείρηση για την απομάκρυνση του κώνου που περιορίζει τη διαρροή πετρελαίου και την αντικατάστασή του από ένα άλλο τύπο χοάνης η οποία θα «παγιδεύει» όλο το πετρέλαιο που διαρρέει στον Κόλπο του Μεξικού ξεκίνησαν οι μηχανικοί της πετρελαϊκής εταιρείας BP.
Υποβρύχια ρομπότ, τα οποία χειρίζονται οι μηχανικοί από την επιφάνεια, έχουν σταλεί στο βυθό για να ξεκινήσει η επιχείρηση, εξήγησε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Στέφανι Χέρμπερτ.
Σύμφωνα με την BP και με Αμερικανούς αξιωματούχους η νέα χοάνη θα επιτρέπει την άντληση όλου του πετρελαίου που διαρρέει στη θάλασσα. Έχει δυνατότητα άντλησης 80.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, ποσότητας πολύ μεγαλύτερης από τα 35.000-60.000 βαρέλια που διαρρέουν σήμερα από την κατεστραμμένη εξέδρα της βρετανικής εταιρείας.
Σύμφωνα με τη ΒΡ, το νέο σύστημα μπορεί να είναι σε θέση να λειτουργήσει από την Δευτέρα.
http://tvxs.gr/news

ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ TGC KAI EUROSTAR, ΛΟΓΩ ΚΛΟΠΗΣ ΥΛΙΚΟΥ


απόπειρα κλοπής καλωδίων από το σιδηροδρομικό δίκτυο της βόρειας Γαλλίας προκάλεσε αναστάτωση στην κυκλοφορία των συρμών μεγάλης ταχύτητας TGV, στη γραμμή προς και από την πόλη Λιλ, όπως και στα τρένα της Eurostar...


Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω από την αστυνομία στο ύψος της κοινότητας Ρονσέν, τονίζει η εταιρεία.

Περίπου ένα 1 χλμ καλωδίωσης είχε κοπεί, με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί το σύστημα σήμανσης και ηλεκτρικής τροφοδοσίας.

Ένα τμήμα των συρμών πρόκειται να διοχετευθεί στο δίκτυο του Αράς, ενώ τα υπόλοιπα θα κινούνται με μειωμένη ταχύτητα στο τμήμα που επηρεάζεται από την κλοπή..

Σύμφωνα με την SNCF, τα δρομολόγια θα εξομαλυνθούν μέχρι την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι περίπου 400 τρένα υψηλής ταχύτητας TGV διασχίζουν καθημερινά το συγκεκριμένο τομέα.

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/tgc-kai-eurostar.html

Σακίρα: Θέλω να κερδίσει η Ισπανία



 Η Κολομβιανή τραγουδίστρια που θα τραγουδήσει τον ύμνο του Μουντιάλ ''Waka-waka'' στην τελετή λήξης της διοργάνωσης, δήλωσε φαν της Ισπανίας.Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ποια είναι η προβλεψή της για τον αυριανό τελικό, τόνισε ότι πιστεύει απόλυτα στις προβλέψεις που κάνει ο Πωλ το χταπόδι..Κατα τη διαμονή της στη Νότια Αφρική η Σακίρα παρακολούθησε αγώνες, διάβαζε αθλητικές εφημερίδες καθημερινά και όπως είπε ερωτεύτηκε το ποδόσφαιρο!


http://fouxiampala.blogspot.com/2010/07/blog-post_6602.html