Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Θέμα τεράστιας ευθύνης η ψήφιση του ασφαλιστικού


Μάσαγε τα λόγια του ο Πεταλωτής για το τι θα γίνει αν κάποιος βουλευτής του ΠαΣοΚ δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό αφού είπε μεταξύ άλλων, ότι είναι ένα ερώτημα που βρίσκεται σε λάθος βάση, ενώ για το εάν θα υπάρξει διαγραφή σε περίπτωση μη υπερψήφισης μέρους του νομοσχεδίου χαρακτήρισε...



...«άκομψο» να αναφέρεται ο ίδιος στο ζήτημα όταν το απόγευμα θα υπάρχει ψηφοφορία.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, χαρακτήρισε θέμα τεράστιας ευθύνης από όλους τους βουλευτές τη ψήφιση ή καταψήφιση του ασφαλιστικού...

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4829.html

Δεν λειτουργεί το ΜΕΤΡΟ αύριο!


Τελικά το ΜΕΤΡΟ δεν θα λειτουργήσει καθόλου αύριο Πέμπτη!Προσοχή λοιπόν σε όσους σκοπεύατε να μετακινηθείτε...
γιατί θα ταλαιπωρηθείτε τσάμπα!

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6071.html


Μια διαφορετική ναυαγοσώστης!


"Αν η εικόνα που έχετε για τους ναυαγοσώστες είναι συνδυασμένη με όμορφα, καλογυμνασμένα κορμιά με πορτοκαλοκόκκινα μαγιό να τρέχουν στην παραλία, καιρός να την ξεχάσετε. Έφτασε η Έμιλι, το ρομπότ-ναυαγοσώστης, το οποίο.....



σε τίποτε δεν θυμίζει την «Σι Τζέι» του Baywatch, κατά κόσμον Πάμελα Άντερσον, ή τον επιβλητικό Ντέιβιντ Χάσελχοφ. Πρόκειται για μια ρομποτική σανίδα, η οποία μπορεί να κινείται μόνη της με μεγάλη ταχύτητα στο νερό, εντοπίζοντας τους κολυμβητές που κινδυνεύουν. Όταν φθάνει στον προορισμό της, ο ναυαγοσώστης πατάει ένα κουμπί και το ρομπότ σταματάει, προκειμένου ο άνθρωπος να κρατηθεί πάνω της, ώσπου να οδηγηθεί με ασφάλεια στην ακτή. Ο Τόνι Μάλιγκαν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που κατασκεύασε την Έμιλι, αναγνωρίζει ότι ο ρομποτικός ναυαγοσώστης δεν μπορεί να διαθέτει την πείρα ενός πραγματικού ναυαγοσώστη, ωστόσο εκτιμά ότι η συσκευή «θα βοηθήσει το έργο των ανθρώπων». Μάλιστα, από το 2011, η Έμιλι θα διαθέτει ενσωματωμένο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ, το οποίο θα «σκανάρει» το νερό, εντοπίζοντας και αναγνωρίζοντας τις κινήσεις που κάνει ένας κολυμβητής, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6185.html

Τελικά αύριο θα έχει μετρό 10’00 με 16’00


Το μετρό τελικά θα λειτουργήσει αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 16’00 το μεσημέρι προκειμένου ν διευκολυνθούν οι απεργοί...




που θέλουν να συμμετάσχουν στις πορείες.
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/1000-1600.html

Για 90 ημέρες στη φυλακή η Lindsay Lohan


Δικαστής της Καλιφορνίας αποφάσισε ότι η νεαρή ηθοποιός Lindsay Lohan είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί όταν το 2007 συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένη και την καταδίκασε....



σε φυλάκιση 90 ημερών. Η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μπέβερλι Χιλς Marsha Revel αποφάσισε ότι η 24χρονη Lohan, καταδικάζεται σε 90 ημερών φυλάκιση για την παραβίαση των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί, καθώς δεν παρακολούθησε επτά μαθήματα για τη διαχείριση του αλκοόλ στο πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο οποίο είχε ενταχθεί. Η Lindsay Lohan ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στο δικαστήριο κατά την ανακοίνωση της ποινής της. Η δικαστής επέβαλε στην Lohan να παραδοθεί στις αρχές και η έκτιση της ποινής της θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/90-lindsay-lohan.html

Τυφλοί νέοι στην Αθήνα


Η 16η Διεθνής Θερινή Συνάντηση ICC2010 για νέους με προβλήματα όρασης που διοργανώνει φέτος το Καλοκαίρι στη χώρα μας το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσιάστηκε την Τρίτη 06/07/2010 σε συνέντευξη Τύπου στο Εντευκτήριο του Πανεπιστημίου «Κωστής Παλαμάς».
Για το Διεθνές αυτό Camp σε θέματα Επικοινωνίας και Πληροφορικής που θα λάβει χώρα από 20 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2010 στην Αθήνα, μίλησαν ο εκπρόσωπος της ICC στην Ελλάδα Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών... κ. Γεώργιος Κουροπέτρογλου, και ο Εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στην Επιτροπή Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του ΕΚΠΑ Βαγγέλης Αυγουλάς.
Πάνω από εκατό νέοι με τύφλωση και μερική όραση ηλικίας 15-21 ετών και οι συνοδοί τους, από 17 χώρες, θα συναντηθούν στην Αθήνα για να έρθουν σε επαφή και να εξοικειωθούν με τις νέες υποστηρικτικές τεχνολογίες για άτομα με προβλήματα όρασης, να γνωρίσουν νέους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα απ’ όλο τον κόσμο και να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν. Με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού και εθελοντών, μέσα από θεματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες, θα τους δοθεί παράλληλα η ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτύξουν δεξιότητες για την ανεξάρτητη διαβίωση τους, διεκδικώντας έτσι ενεργά ελεύθερη πρόσβαση στις σπουδές τους και ισότιμη ένταξη στην αγορά εργασίας!
«Στόχος μας μέσα από αυτή τη διεθνή διαπολιτισμική ανταλλαγή, είναι να ανακινηθούν ζητήματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη, την ισότιμη φοίτηση και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων με μερική ή ολική απώλεια όρασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και παράλληλα οι τυφλοί μαθητές και φοιτητές να επιμορφωθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να αντιληφθούν τις νέες τεχνολογίες ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξέλιξη τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γεώργιος Κουροπέτρογλου, Εθνικός Εκπρόσωπος της ICC και Υπεύθυνος της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Επιδίωξη μας είναι αυτή η συνάντηση σε συνεργασία και με τους επίσημους φορείς εκπροσώπησης των ΑμεΑ, να επαναλαμβάνεται σε εθνικό επίπεδο σε τακτά χρονικά διαστήματα, προς όφελος των τυφλών και μερικώς βλεπόντων μαθητών και φοιτητών απ’ όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που πέρυσι το Πανεπιστήμιο μου έδωσε την ευκαιρία ως φοιτητής να συμμετάσχω και εγώ σ’αυτή τη διοργάνωση και τώρα που παίρνω το πτυχίο μου, μπορώ να βοηθήσω εθελοντικά έτσι ώστε αυτή η αξέχαστη εμπειρία της αλληλοαποδοχής, της συμμετοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα να γίνει πράξη για δεκάδες συνομηλίκους μου με προβλήματα όρασης φέτος στην Ελλάδα», σημείωσε ο τυφλός φοιτητής της Νομικής Σχολής Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ τόνισε πως σε μια τόσο δύσκολη εποχή, το Πανεπιστήμιο πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει με τέτοιες πρωτοβουλίες πιο εντατικά τους νέους με αναπηρία.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη χορηγία του Εκπαιδευτικού και Συνεδριακού Κέντρου ATExcelixi της Ate Bank, της Ελληνογερμανικής Αγωγής, της Cosmocar και του Εκδοτικού Οίκου «Νομική Βιβλιοθήκη».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιστοθέση: http://access.uoa.gr/icc/

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_2382.html#ixzz0sya78U00

Το σχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις δημοτικές εκλογές...

Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, σχετικά με το προσχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το προσχέδιο νόμου θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή, ενώ θα τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση.
Τα βασικά σημεία του σχεδίου όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο έχουν ως εξής:
Σχέδιο νόμου «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».
Ι. ΓΕΝΙΚΑ 
α. Με το ν. 3852/2010 («Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης») πραγματοποιήθηκε...
 επαναθεμελίωση της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης με λιγότερους και ισχυρότερους Δήμους σε όλη τη χώρα. Παραλλήλως, η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση ανασυγκροτήθηκε, εκ βάθρων, σε επίπεδο μεγαλύτερων ενοτήτων, ήτοι των Περιφερειών.
β. Στο πλαίσιο μεταβατικής ρύθμισης, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, για την περίοδο 2011-2014, θα διεξαχθούν την εβδόμη Νοεμβρίου 2010. Για τις επόμενες περιόδους προβλέπεται πενταετής θητεία και διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ταυτοχρόνως, με εκείνες των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
γ. Τα θέματα που αφορούσαν τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο έλεγχός τους, καθώς και ζητήματα σχετικά με την εν γένει προεκλογική προβολή, αντιμετωπίζονταν από το ν. 3202/2003.
Ο ανωτέρω νόμος, κατά το κυρίαρχο ρυθμιστικό του πεδίο, συμπορεύονταν με το αντίστοιχο νομοθετικό πλέγμα για τις βουλευτικές εκλογές (ν. 3023/2002). Εύλογο, επομένως, ήταν να παρακολουθεί τις σύστοιχες ρυθμίσεις των σχετικών θεμάτων της ανωτέρω νομοθεσίας. 
δ. Οι προτεινόμενες, δια του εισαγόμενου σχεδίου νόμου, ρυθμίσεις δεν έχουν απλό προσαρμοστικό χαρακτήρα στην επαναθεμελίωση της Αυτοδιοίκησης, που έχει συντελεσθεί με το ν. 3852/2010, ούτε συνιστούν απλές βελτιώσεις της υφιστάμενης, μέχρι σήμερα νομοθεσίας.
ε. Όπως θα αναπτυχθεί, κατωτέρω, κυρίαρχο στόχο των προτεινόμενων ρυθμίσεων αποτελεί η ουσιαστική αναμόρφωση της διαδικασίας εξέλεγξης των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων, με γνώμονα την ουσιαστικοποίησή τους και την υπηρέτηση στο μείζονα, δυνατό, βαθμό, των αρχών της διαφάνειας και της νομιμότητας.
II. ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 
α. i. Η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και η διακίνηση των ποσών, που αναφέρονται σε έσοδα και δαπάνες, για το συνολικό ύψος τούτων γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, κατ’ αντίθεση προς την υφιστάμενη ρύθμιση, η οποία αφορούσε μόνο το 80% τούτων, και παρείχε περιθώριο καταστρατηγήσεων για το επαπομένον ποσοστό.
ii. Παραλλήλως, καταργείται η αδιαφανής και αναχρονιστική διαδικασία άντλησης εσόδων από τη διάθεση «κουπονιών».
β. Καθίσταται επιτρεπτή η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων, προς τους οποίους έχουν, δημόσια εκφράσει την υποστήριξή τους, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν συνιστούν άμεση ή έμμεση χρηματοδότησή τους.
γ. i. Με εξαίρεση, μόνο, για τους επικεφαλείς των συνδυασμών και τους άμεσα αιρετούς αντιπεριφερειάρχες, οριοθετείται ο αριθμός των επιτρεπτών εμφανίσεων των υποψηφίων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.
ii. Τυχόν υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων εμφανίσεων ή άλλη άμεση ή έμμεση προβολή, εφόσον αποδειχθεί, ότι συντελέσθηκε με οικονομικό αντάλλαγμα, για μεν τους υποψηφίους συνεπάγεται έκπτωση από το αιρετό αξίωμα, για δε τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους αντιπροσώπους των οικείων φορέων συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον, ενός έτους.
δ.i. Περιορίζονται οι επιτρεπόμενες εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών. Η αναπροσαρμογή των ανωτάτων ορίων εκλογικών δαπανών, υπαγορεύθηκε όχι μόνον, από τη δημιουργία των συνενωθέντων δήμων, τα διοικητικά όρια των οποίων μεταβλήθηκαν και από την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τη δημιουργία των Περιφερειών ως δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, με συνακόλουθη μεταβολή των πληθυσμιακών δεδομένων, αλλά, κυρίως, από την ανάγκη περιορισμού του κόστους των δαπανών. 
ii. Στις όλες τις περιφέρειες υπάρχει απομείωση του ύψους των συνολικών δαπανών των συνδυασμών, σε σχέση με τις εκλογές του 2006. Επισημειώνεται, ότι στις ελάχιστες περιπτώσεις δήμων, όπου υπάρχουν σχετικές αυξήσεις των ανωτέρω ορίων, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, ως ουσιώδεις και οφείλονται στην αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που μπορεί να έχει ένας συνδυασμός. 
ε. Τα ανώτατα όρια των εκλογικών δαπανών των υποψηφίων περιορίζονται όπου αναπροσαρμόζεται η περιφέρεια εκλογής τους. Στις Περιφέρειες ιδίως Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, το όριο των δαπανών μειώνεται στις περιφερειακές ενότητες που είναι μικρότερες των σημερινών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Μειώνονται επίσης στους μεγάλους Δήμους με διαμερισματική οργάνωση, όπου ως εκλογική περιφέρεια δεν λειτουργεί το σύνολο του Δήμου, αλλά το σημερινό Δημοτικό Διαμέρισμα.
στ. Καθίσταται υποχρεωτικός ο ορισμός διαχειριστή των οικονομικών των συνδυασμών, προκειμένου για τις περιφερειακές εκλογές, καθώς και για τις δημοτικές εκλογές, εφόσον, όμως, διενεργούνται σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των δέκα χιλιάδων κατοίκων.
ζ. Τα βιβλία εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων θεωρούνται, πλέον, από τον Δ/ντή της οικείας Δ.Ο.Υ. για διασφάλιση πλήρους αξιοπιστίας αυτών και όχι από τον Δ/ντή Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
η. Στις αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων μνημονεύονται, υποχρεωτικά, ως αποδεικτικά στοιχεία τούτων, τα οικεία τραπεζικά παραστατικά.
θ. Θεσπίζεται η υποχρέωση των συνδυασμών που είναι υποψήφιοι σε περιφέρειες και σε δήμους άνω των 10.000 να αναρτούν σε κεντρική βάση δεδομένων που είναι εγκατεστημένη στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όλα τα έσοδα και τις δαπάνες τους συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων τους μνημονεύοντας τα αντίστοιχα παραστατικά. Η ανωτέρω βάση δεδομένων θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη. Η μη τήρηση της υποχρέωσης δημοσιοποίησης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου συνιστά λόγο έκπτωσης για τον επικεφαλής του συνδυασμού και για τους υποψηφίους, εφόσον διαπιστωθεί, ότι, προκειμένου για δημοσιοποιηθείσες δαπάνες, το πραγματικό ύψος τούτων υπερβαίνει, κατά το ένα τρίτο, το ανώτατο, σχετικό, επιτρεπτό όριο
ι. i. Oι Επιτροπές ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων ενοποιούνται σε επίπεδο περιφέρειας και συγκροτούν αντίστοιχο ενιαίο δικαιοδοτικό και ελεγκτικό όργανο. 
ιι. Προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, δοθέντος, ότι τούτο είναι επιτρεπτό, κατ’ άρθρο 89 παρ. 2 του Συντάγματος, η, δε, συγκρότησή της (μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Προϊστάμενος του Περιφερειακού Σ.Δ.Ο.Ε., επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εκπρόσωποι της Τ.Ε.Δ.Κ. και της Ε.Ν.Α.Ε., υπό την προϋπόθεση να μην είναι υποψήφιοι) εγγυάται το αμερόληπτο και ανεπηρέαστο της κρίσεώς της.
ιιι. Η συζήτηση, ενώπιον της Επιτροπής, προκειμένου, τόσο για καταγγελίες εκλογικών παραβάσεων, όσο και για την εξέλεγξη των δαπανών και των εσόδων των συνδυασμών, γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση με την παρουσία των ενδιαφερομένων μερών, οι οποίοι μπορούν να συμπαρίστανται με δικηγόρο.
iv. Οι κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή και είναι εκτελεστές, χωρίς την παρεμβολή οιουδήποτε άλλου οργάνου, κατ’ αντίθετη των όσων συνέβαιναν, μέχρι σήμερα, δοθέντος, ότι οι Επιτροπές είχαν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και οι κυρώσεις επεβάλοντο από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
v. Κατά της απόφασης της Επιτροπής με την οποία επιβάλλεται έκπτωση, από το αιρετό αξίωμα, επιτρέπεται προσφυγή, ουσίας, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ια. Αυξάνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Η επαύξηση των ορίων των επιβαλλόμενων προστίμων υπαγορεύθηκε από την ανάγκη στάθμισης της βαρύτητας της οικείας παράβασης, με γνώμονα, πάντοτε, τον προληπτικό χαρακτήρα της διοικητικής κύρωσης. 
ιβ. Συντέμνεται η προεκλογική περίοδος από την τετράμηνη χρονική διάρκεια που ίσχυε, μέχρι σήμερα, σε δίμηνη, με γνώμονα την ανταπόκριση στην υφιστάμενη πραγματική κατάσταση. Λοιποί περιορισμοί που ισχύουν για την προεκλογική περίοδο στις πράξεις των αιρετών α’ και β’ βαθμού διατηρούνται στο χρονικό διάστημα που ισχύουν σήμερα (4μηνο).
ιγ. Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ήτοι δύο μήνες (αντί των 30 ημερών που ισχύει) πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή τούτων με εξαίρεση τη διαδικασία μετατάξεων, που προβλέπεται στο ν. 3852/2010 («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»).

http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1481.html

Θαλάσσιο αιολικό πάρκο στην Λευκάδα ?




http://mylefkada.fatcow.com/2010/July/environment-ministry-wind-parks.jpg
Δώδεκα θαλάσσιες περιοχές της χώρας προκρίνονται ως υποψήφιες για την χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων.
Είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι περιοχές: Άη Στράτη, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κρυονέρι, Κύμη, Λευκάδα, Λήμνο, Πεταλιοί, Σαμοθράκη, Φανάρι. Η προκαταρκτική χωροθέτηση των περιοχών ενδιαφέροντος των θαλάσσιων αιολικών πάρκων παρουσιάστηκε σήμερα σε ενεργειακούς φορείς, εταιρείες, εκπροσώπους Υπουργείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σύμφωνα με το νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που ψηφίστηκε πρόσφατα, για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα απαιτείται η προκαταρκτική αδειοδότηση των περιοχών ενδιαφέροντος επί των οποίων θα γίνουν στη συνέχεια οι αναλυτικές μελέτες και η διαδικασία εκπόνησης Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Μέσα από τη διαδικασία αυτή θα καθοριστεί η ακριβής θέση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, η θαλάσσια έκταση που καταλαμβάνουν και η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς. Οι περιοχές αυτές σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (συνολικά 274 τετραγωνικά χιλιόμετρα) θα δημοπρατηθούν.
Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί αφορούν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης 2012-2017. Για να εξασφαλιστεί η ταχύτητα της ανάπτυξης, η αξιοπιστία και η οικονομικότητα των εγκαταστάσεων, επιλέγεται για την πρώτη φάση η τεχνολογία της θεμελίωσης των ανεμογεννητριών στο θαλάσσιο πυθμένα, αποκλείοντας τις πλωτές ανεμογεννήτριες και τα μεγάλα θαλάσσια βάθη.
Πλωτές λύσεις θα εξεταστούν σε πιθανή δεύτερη φάση του προγράμματος (2017-2025), εφόσον προκύψει σχετική ανάγκη. Οι περιοχές που επελέγησαν για την προκαταρκτική χωροθέτηση προέκυψαν με την εφαρμογή κριτηρίων όπως:
-Αποκλεισμός περιοχών, όπου η ανάπτυξη θαλάσσιων πάρκων είναι ασύμβατη με άλλες χρήσεις και παραμένοντας εντός των έξι ναυτικών μιλίων.
-Αποκλεισμός περιοχών με βάθη μεγαλύτερα από 50 μέτρα.
-Αποφυγή θέσεων με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. -Ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης από τις εγκαταστάσεις.

Πηγή : ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

http://mylefkada.fatcow.com/eidhseis/nea/2392-aiololiko.html

"Τα µυστικά του Σύµπαντος από το τηλεσκόπιο Ρlanck"


"Δεν πρόκειται για φωτογραφία από ταινία επιστηµονικής φαντασίας, αλλά για µοναδικό επίτευγµα σκληρής επιστηµονικής εργασίας. Το ευρωπαϊκό διαστηµικό τηλεσκόπιο Ρlanck εκτοξεύτηκε στις 14 Μαΐου και σήµερα αποδίδει καρπούς. «Χρειάστηκαν 16 χρόνια σκληρής δουλειάς από πολλούς επιστήµονες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά για να δηµιουργηθεί αυτή η νέα εικόνα του πρώιµου Σύµπαντος. Το Ρlanck δουλεύει περίφηµα και περιµένουµε να µάθουµε...


πολλά για τη Μεγάλη Εκρηξη και τη δηµιουργία του Σύµπαντος». Τάδε έφη Γιώργος Ευσταθίου, καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Κέµπριτζ που πρωτοστάτησε στο όλο εγχείρηµα.
Στη φωτογραφία αποτυπώνεται ο Γαλαξίας µας και η Κοσµική Ακτινοβολία Υποβάθρου (CΜΒ) ? µε απλά λόγια το υπόλειµµα από τη Μεγάλη Εκρηξη που δηµιούργησε το Σύµπαν περίπου 13,7 δισεκατοµµύρια χρόνια πριν.
tanea.gr"

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/lanck.html

Αγώνας καρτ στους δρόμους της Πάτρας τον Σεπτέμβριο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010, 06:40
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Σε περίπου δύο μήνες η Πάτρα θα ζήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά ημέρες δόξας, φιλοξενώντας τον διεθνή αγώνα καρτ στους δρόμους της πόλης.
Φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου
Φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου
Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το «Patras International Circuit Kart» και αναφέρθηκαν στο πολύ σημαντικο γεγονός, τόσο της πόλης όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, πέρυσι, τον ίδιο αγώνα και το απίστευτο θέαμα που θύμισε Μονακό παρακολούθησαν περισσότερι από 10.000 θεατές.

Εναλλακτικός τουρισμός

«Είναι μια δράση που θα δώσει «χρώμα», που θα δημιουργήσει θετικό κλίμα, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, που θα αφήσει πολλαπλά οφέλη στην πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος, ενώ από την λευρά του ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, επεσήμανε ότι η διοργάνωση αποδεικνύει πως «μπορούμε να βρούμε και να υποστηρίξουμε δυναμικά εναλλακτικούς τρόπους ενίσχυσης της οικονομίας και του τουρισμού μας». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, σημείωσε ότι το διεθνές σιρκουί για καρτ «δεν είναι απλά ένας αγώνας ή μια διοργάνωση που ενισχύει την οικονομία, αλλά αποτελεί στοιχείο της στρατηγικής για την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής, σε συνδυασμό με τον τοπικό στόχο για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου». 

Ο αγώνας είναι προραματισμένος για τις 18-19 Σεπτεμβρίου. 


Περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=153653&cid=12

H ΤV KAI ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Τα παιδιά που «βιδώνονται» μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή αντιμετωπίζουν έως και διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν μειωμένη ικανότητα προσοχής στο σχολείο, καταλήγει μελέτη Αμερικανών ψυχολόγων...


H επιστημονική κοινότητα γενικά παραμένει διχασμένη για το θέμα, ωστόσο τα ευρήματα της νέας έρευνας βρίσκονται σε συμφωνία με παλαιότερες μελέτες για την επίδραση της τηλεόρασης στα παιδιά, επισημαίνουν οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Άιοβα.

Προηγούμενες έρευνες ενοχοποιούν επίσης την τηλεόραση για αύξηση της επιθετικότητας και για παχυσαρκία, επισημαίνει στο Reuters Health ο Ντάγκλας Τζένταϊλ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Παραδέχεται πάντως ότι η εργασία της ομάδας του δεν αρκεί για να αποδείξει ότι η υπερβολική τηλεόραση προκαλεί άμεσα διαταραχές της προσοχής, ή αν η σχέση είναι έμμεση.

Το συμπέρασμα παραμένει τυπικά αναπόδεικτο, ωστόσο οι ενδείξεις είναι σαφείς:

Οι ερευνητές παρακολούθησαν για ένα χρόνο περισσότερα από 1.300 παιδιά, τα οποία κλήθηκαν να σημειώνουν, με τη βοήθεια των γονιών τους, πόση ώρα παρακολουθούσαν τηλεόραση ή έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια. Οι δάσκαλοι των παιδιών κλήθηκαν να αναφέρουν πώς οι μαθητές συμπεριφέρονταν στο σχολείο και αν εμφάνιζαν προβλήματα προσοχής.

Ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τυχόν προβλήματα προσοχής που υπήρχαν ήδη κατά τη έναρξη της μελέτης, η ανάλυση έδειξε ότι οι μαθητές που καθηλώνονταν μπροστά στην οθόνη έτειναν να έχουν εντονότερα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που έμεναν μπροστά στην οθόνη πάνω από δύο ώρες την ημέρα -το όριο που έχει θέσει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής- ήταν 67% πιθανότερο να παρουσιάζουν έλλειμμα στην ικανότητα προσοχής άνω του μέσου όρου.

Διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν έλλειμμα προσοχής εμφάνισαν και προπτυχιακοί φοιτητές που παρακολουθούσαν τηλεόραση ή έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια για πάνω από δύο ώρες την ημέρα.

Πάντως κανένας από τους μαθητές και φοιτητές που εξετάστηκαν δεν διαγνώστηκε να πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, μια (συχνά αμφιλεγόμενη) διαταραχή που πλήττει το 3 έως 7 τοις εκατό των παιδιών σχολικής ηλικίας.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Pediatrics.

Τη μελέτη κλήθηκε να σχολιάσει στο Reuters η Μίριαμ Μάσλοου, ειδική στη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, η οποία δεν συμμετείχε στο πείραμα.

Η Δρ Μάσλοου δεν θεωρεί ότι η TV και τα βιντεοπαιχνίδια προκαλούν άμεσα προβλήματα προσοχής, εκτιμά όμως ότι αυτή η μορφή ψυχαγωγίας μπορεί να επιδεινώσει υπάρχοντα προβλήματα.

Συμφωνεί επίσης ότι τα παιδιά δεν πρέπει να παρακολουθούν τηλεόραση για πάνω από δύο ώρες ημερησίως.

«Δεν αφήνω τα παιδιά μου να βλέπουν ούτε τόσο» σχολίασε.
http://fimotro.blogspot.com/2010/07/h-v-kai.html

Βροχές και καταιγίδες και πιθανότητα χαλαζόπτωσης


Τελευταία ενημέρωση: 06.07.2010 | 22:39
Πρώτη δημοσίευση: 06.07.2010 | 22:25

Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι ή ισχυρούς άνεμους θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας για την Τετάρτη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι η ισχυρούς άνεμους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά από το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και ανοιχτά του Ιόνιου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθεί τοπική βροχή η καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=33621&catid=3&la=1

Ληστεία σε ψιλικατζίδικο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010, 11:06
Ένα ψιλικατζίδικο που βρίσκεται στο Μοσχάτο μπήκε στο στόχαστρο αγνώστων χθες το βράδυ.

Οι δράστες εισήλθαν στο ψιλικατζίδικο στις 21:00 μ.μ. και αφού προέταξαν όπλο εναντίον του ιδιοκτήτη, απέσπασαν τα χρήματα του ταμείου και διέφυγαν.

Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, που κατέληξε στη σύλληψή τους, λίγη ώρα μετά τη ληστεία. 
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010, 11:22

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=153364&cid=4

Απεβίωσε ο Αλέκος Σοφιανίδης


Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταίο του πνοή ο Αλέκος Σοφιανίδης, ύστερα από πολύχρονη μάχη με την επάρατο νόσο.

Γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1937 στην Κωνσταντινούπολη και η πρώτη του ομάδα ήταν η Μπεσίκτας. Το 1958 ήρθε στην Ελλάδα και...



...άρχισε την καριέρα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, στην οποία είχε 274 συμμετοχές και 12 γκολ.

Οταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια έγινε προπονητής και την σεζόν 1973/74 ανέλαβε την ΑΕΚ, ενώ πέρασε και από τον πάγκο πολλών ομάδων σε Β' και Γ' εθνική.

Στην Εθνική ομάδα δούλεψε σαν συνεργάτης προπονητών (ιδιαίτερα με τον Αλκέτα Παναγούλια), προπονητής ηλικιακών ομάδων και πρώτος προπονητής από το Νοέμβριο του 1988 ως τον Μάρτιο του 1989.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Σοφιανίδη εξέδωσε η ΕΠΟ: "Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και οικείους του Αλέκου Σοφιανίδη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα. Ο εκλιπών υπήρξε επιφανές μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας στην εποχή του ως παίκτης και αργότερα ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών".

www.sport.gr

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6882.html

Καλαμάτα: Σύλληψη απόστρατου ταξίαρχου για παιδική πορνογραφία


ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 

Στη σύλληψη ενός ταξίαρχου εν αποστρατεία έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας. Ο απόστρατος συνελήφθη στα μέσα Ιουνίου στην Καλαμάτα όπου...



... και κατοικεί, καθώς στον υπολογιστή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με αυτήν αναζητούν και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

http://www.thebest.gr

cript>function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');return false;}

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3563.html

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η Ολλανδία στον τελικό

Οι κουρασμένες ευρωπαϊκές ομάδες, που στηρίζονται στα συστήματα και την οργάνωση, στα τμήματα υποδομής και στην πολλή δουλειά συνεχίζουν τη νικηφόρα πορεία τους στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Άλλη μία εκπρόσωπος της Λατινικής Αμερικής, που στηρίζεται στο ταλέντο και τουςσκληροτράχηλους παίκτες, η Ουρουγουάη, θα δει τον τελικό από την τηλεόραση, μετά τη Βραζιλία, την Αργεντινή και την Παραγουάη. Αντίθετα, τα κουρασμένα παλικάρια των Οράνιε, θα μπουν σε άλλον έναν τελικό.
Καταρρίφθηκε κι ο μύθος που θέλει τους Λατινοαμερικάνους να τα πηγαίνουν καλύτερα λόγω του ότι τα πρωταθλήματα των χωρών τους είναι, συνήθως, σε εξέλιξη τέτοια εποχή. Η Ολλανδία θα είναι η μια ομάδα του τελικού, καθώς κέρδισε έστω και δύσκολα την Ουρουγουάη του Φορλάν με 3-2! 
Αν και, εδώ που τα λέμε, η δυσκολία... ήρθε στο 92, όταν μείωσαν οι Ουρουγουανοί.
Κι όμως, στο πρώτο μέρος, τίποτα δεν προδίκαζε το αποτέλεσμα. Η Ολλανδία έπαιζε ένα απίστευτα άκαμπτο 4-5-1 που μετατρέπονταν σε 4-4-2 μόνον αν οι Ουρουγουανοί αποφάσιζαν να κλειστούν στην άμυνά τους. Στο δεύτερο μέρος, όλα άλλαξαν. Οι Οράνιε πήραν, βήμα-βήμα, έδαφος στο χώρο, μετά πήραν τη φλύαρη, στην αρχή, πρωτοβουλία και, τέλος, πήραν και το παιχνίδι, στριμώχνοντας τους Ουρουγουανούς στα καρέ τους εκεί που όλα έδειχναν πως η παρέα του Φορλάν θα πετύχαινε ένα δεύτερο γκολ. Δυο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών και διεκπεραίωση του παιχνιδιού από το 80 και μετά και... θρίλερ!
Στο 92 η σελέστε μείωσε και οι Ολλανδοί τα ΄χασαν. Μέχρι και πέναλτι έκαναν στις καθυστερήσεις, αλλά ο Ουζμπέκος ρέφερι δεν τόλμησε να το σφυρίξει, αφού είχε... ξεχάσει να το λήξει! Έκανε τα στραβά μάτια και με δύο λάθη έκανε το ματς... π... στο τέλος!
Εδώ που τα λέμε, πάντως, του ανθρώπου πρέπει να του πάρουν τη σφυρίχτρα, γιατί είναι επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Τρία δολοφονικά τάκλιν, ένα του Σνάιντερ και δυο Ουρουγουανών δεν είδε το... κοράκι. Πού τους βρίσκει όλους αυτούς τους τυφλούς ο Μπλάτερ;
Το ποδόσφαιρο της φαντασίας έχει άλλη μία, ισχνή, ελπίδα, αύριο με την Ισπανία.
http://www.salonicanews.com/2010/07/blog-post_6402.html

Πήγε να δώσει τέλος στην ζωή του γιατί απέτυχε στις πανελλαδικές




    Η απογοήτευση από την αποτυχία του στις πανελλαδικές όπλισε το χέρι 17χρονου μαθητή, ο οποίος 

    λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι επιχείρησε να βάλει τέλος στην ζωή του.

    Το τραγικό περιστατικό έγινε στη Νέα Σμύρνη. Ο μαθητής μόλις έμαθε τις βαθμολογίες προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ένα όπλο κρότου.

    Ο 17χρονος έπαθε εγκαύματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=33570&catid=3

    Θα πίνουμε γάλα καμήλας!







      Με γάλα καμήλας θα γεμίσουν τα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ...

       Μπορεί το συγκεκριμένο ζώο να φημίζεται για την ...άσχημη ανάσα του, γεγονός που δεν σε προδιαθέτει να καταναλώσεις το γάλα του μαζί με τον καφέ και τα δημητριακά σου, όμως επιστήμονες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν ότι το γάλα του είναι υγιεινό, τόσο μάλιστα όσο το μητρικό.

        "Ατομα με δυσανεξία στη λακτόζη, μπορούν να το πίνουν άφοβα, σε αντίθεση με το αγελαδινό, αφού δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση και έχει υψηλή περιεκτικότητα ινσουλίνης", λέει ο Ούλριχ Γουέρνερι, επιστημονικός διευθυντής του Εργαστηρίου Κτηνιατρικής Ερευνας του Ντουμπάι.

       Μοιάζει στην εμφάνιση και στη γεύση με το αγελαδινό και όπως εξηγεί ο Γουέρνερι η σύνθεση του γάλακτος της καμήλας είναι παρόμοια με εκείνη του μητρικού γάλακτος, κάνοντάς το πιο υγιεινή επιλογή από το αγελαδινό γάλα.

       Το γάλα της καμήλας είναι επίσης υψηλό σε περιεκτικότητα βιταμίνης C.

        Αυτό, σύμφωνα με τον Γουέρνερι, εξηγεί το πόσο σημαντικό είναι για τους βεδουϊνους- τους άραβες νομάδες της ερήμου- που κατά παράδοση δεν καταναλώνουν φρούτα ή λαχανικά αλλά πίνουν γάλα καμήλας εδώ και πολλές γενιές.

        Ωστόσο, το γάλα καμήλας κοστίζει. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κοστίζει περίπου 1.09 δολάρια περισσότερο το λίτρο σε σχέση με το αγελαδινό.
      http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=33555&catid=11


      Υποχρεωτική 35ετια για τους ένστολους-ποιοι μένουν 12 χρόνια χωρίς σύνταξη

      Υποχρεωτική 35ετια για τους ένστολους-ποιοι μένουν 12 ς σύνταξη

      (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)


      Από το 2015 όσοι ένστολοι θεμελιώνουν δικαίωμα υποχρεωτικά θα αποστρατεύονται μετά από θητεία 35 ετών.



      Από το 2011 ως το 2014 η περίοδος θεωρείται μεταβατική, ενώ όσοι στρατιωτικοί επιλέξουν να παραιτηθούν μπορεί να μείνουν ως και 12 χρόνια χωρίς σύνταξη και αυτό γιατί με βάση το νέο ασφαλιστικό για να την πάρουν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας.

      Οι αποστρατείες θα πάρουν τέλος αφού το νέο ασφαλιστικό φτιάχνει... επετηρίδα. Για την ακρίβεια φτιάχνει δυο επετηρίδες. Την κανονική και μια “παράλληλη” για θέσεις εκτός πρώτης γραμμής.

      Κάποιοι αξιωματικοί θα παραμένουν στάσιμοι στο βαθμό τους, αλλά δεν θα αποστρατεύονται όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

      Μέχρι να συμπληρώσουν 35 έτη θητείας (συμπεριλαμβανομένων των ετών της σχολής) θα τοποθετούνται εκτός οργανικών θέσεων, ενώ τις οργανικές θέσεις του στρατεύματος θα καταλαμβάνουν νεώτεροι αξιωματικοί .
      Στα 65 χρόνια οι νέοι

      Όσοι μπουν από δω και πέρα σε μια από τις παραγωγικές σχολές μπορούν να βγουν σε σύνταξη σε 35 έτη, όμως δεν θα μπορούν να πάρουν τη σύνταξη πριν συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας του.
      Μόνο αν αν κάποιος βγει σε σύνταξη αυτεπαγγέλτως, θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος ή την ηλικία που αντιστοιχεί στα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας. 

      http://www.newsit.gr/default.phppname=Article&art_id=33483&catid=3

      Κάλεσμα για τη γενική απεργία...

      http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_980.html