Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ιστιοπλοϊκά σκάφη του κόσμου, με κορυφαίο τεχνολογικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έγινε - εξ αποστάσεως - αντικείμενο θαυμασμού από τους περιπατητές της παραλίας.
Όπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές, το διάσημο ιστιοπλοϊκό πρόκειται να παραλάβει επιβάτες για ιδιωτική κρουαζιέρα. 
Πάντως, δεν έγινε γνωστό πότε θα αποπλεύσει (πιθανότατα αύριο ή μεθαύριο).
Το "Maltese Falcon", όπως είναι η ακριβής του ονομασία, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε πριν ένα χρόνο περίπου, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών και το διαθέτει προς ενοικίαση.
Προηγουμένως, ανήκε στον πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής διαδικτυακής εταιρίας Google.
Η ιδιοκτήτρια έχει δηλώσει πως επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πολυτελές γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο.
Η ίδια ταξιδεύει συνεχώς με το ιδιωτικό της αεροσκάφος μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Κύπρου. Θεωρεί όμως ότι το σκάφος αποτελεί μια πρώτης τάξης επιχείρηση και το διαθέτει προς ενοικίαση έναντι 375 χιλιάδων στερλινών την εβδομάδα.
Με μήκος 88 μέτρα, το "Γεράκι της Μάλτας" είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου. 
Έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ψηφιακά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.
Κινείται με ταχύτητα...
20 κόμβων, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς. Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα.

Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ένα - περίφημο στους γνώστες της τέχνης - γλυπτό, που αναπαριστά ιστορικό μοντέλο αυτοκινήτου της Μαζεράτι. Ξεχωρίζει επίσης ένα αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου, με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. Μέσω του αιθρίου αυτού διαχέεται στο εσωτερικό του σκάφους το φυσικό φως.
Μεταφέρει δύο σκάφη των 32 ποδών, έξι βάρκες, μερικά τζετ σκι και ένα μικρό υποβρύχιο.

http://24gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_7251.html

Ξαφνική πυρκαγιά στη Μύκονο αναστατώνει τον κόσμο



Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στα Κανάλια στη Μύκονο. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 20.00 και κάλυψε μεγάλο μέρος της περιοχής. Την κατάσταση επιδείνωσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν συνήθως στο νησί. Οι κάτοικοι της περιοχής... 

έντρομοι έσπευσαν να βοηθήσουν, αφού η πυρκαγιά ήταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της κατέφθασε στην περιοχή το πυροσβεστικό όχημα του δήμου προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο. Τελικά γύρω στις 21.00 είχαν καταφέρει να σβήσουν μεγάλο μέρος της χωρίς να υπάρξει άλλος κίνδυνος ή υλικές ζημιές.

http://www.web-mykonos.gr/
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4323.html

Η φωτιά στο βαγόνι του ΟΣΕ πιθανόν να προκλήθηκε από χρήστες απαγορευμένων ουσιών.

Ως αιτία της φωτιάς που σημειώθηκε σε βαγόνι του ΟΣΕ στον Επιβατικό σταθμό της Θεσσαλονίκης εκτιμούν άνδρες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας πιθανόν να προήρθε από ανθρώπους που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η ερεύνα συνεχίζεται.

Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά

Ρεπορτάζ: Νικολ. Τρίγκα (απο ΕΘΝΟΣ)


Εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά σχολεία οι μαθητές και στρέφονται στα δημόσια, καθώς οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υψηλά δίδακτρα λόγω της οικονομικής κρίσης. Το φαινόμενο είναι γενικότερο. Στροφή παρατηρείται στις επιλογές των γονέων που τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς. Στρέφονται στους δημοτικούς σταθμούς. Είναι τόσο πολλές οι νέες αιτήσεις που οι δήμοι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν...
 
Η κρίση πλήττει σοβαρά την ιδιωτική εκπαίδευση και την ιδιωτική προσχολική αγωγή. Τα πρώτα στοιχεία για τη νέα σχολική χρονιά δείχνουν δραματική πτώση των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία για τις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου), η οποία αναμένεται να υπερβεί το 25%. Στα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία υπάρχει ήδη μείωση τμημάτων (από 1 έως 3 τμήματα). 

περισσότερα:http://tsiliadoros.blogspot.com/2010/07/blog-post_9673.html

Πανοραμική φωτογραφία της Γης από το τηλεσκόπιο Planck


Την πρώτη ολοκληρωμένη φωτογραφία της Γης έστειλε το ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο «Planck», το οποίο βρίσκεται στο διάστημα από πέρσι. Για τη σύνθεση της πανοραμικής φωτογραφίας, το παρατηρητήριο αξίας 600 εκατ. ευρώ χρειάστηκε έξι μήνες.
Η εντυπωσιακή φωτογραφία δείχνει πώς φαίνεται ο πλανήτης μας σε όργανα παρατήρησης που βρίσκονται στο διάστημα και είναι ευαίσθητα στο φως σε πολύ μεγάλα μήκη κύματος –πολύ μεγαλύτερα από αυτά που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα εντυπωσιακά αυτά δεδομένα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς το Διάστημα έχει αποκτήσει τη σημερινή του μορφή. «Πρόκειται για μια θεαματική φωτογραφία, πανέμορφη», σχολιάζει στο BBC ο δρ Ίαν Τόμπερ από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/07/planck.html#ixzz0soyJJfUr

Τραγωδία στην εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας...

Το δυστύχημα έγινε στο 74,5 χλμ. της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, όταν το αυτοκίνητο, που οδηγούσε 42χρονος πατέρας με κατεύθυνση προς την Καλαμάτα, συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο, που εκινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση και οδηγούσε 39χρονος. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθεί σοβαρά ο 42χρονος και να διακομισθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου και τα τρία παιδιά του θύματος, ηλικιών 12, 13 και 16 ετών, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.
http://radiopalmos.blogspot.com/2010/07/blog-post_5962.html

Κλειστοί και άλλοι σταθμοί του ΗΣΑΠ από Δευτέρα

 Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Από τη Δευτέρα οι συρμοί προς Πειραιά (κάθοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση στους σταθμούς Περισσό, Πευκάκια και Καλλιθέα, ενώ τίθεται σε λειτουργία η αποβάθρα του σταθμού Καλλιθέα προς Κηφισιά (άνοδος).
Κλειστό παραμένει επίσης το τμήμα Νερατζιώτισσα-Ειρήνη, στο οποίο η εξυπηρέτηση του  κοινού θα γίνεται...
...με τη λεωφορειακή γραμμή Χ16.

πηγή: εφημερίδα '' ΤΟ ΒΗΜΑ''

http://tacoalatipota.blogspot.com/2010/07/blog-post_3991.html

15 Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2010


Επ' ευκαιρία της έναρξης των θερινών εκπτώσεων οι οποίες σύμφωνα με το νόμο θα αρχίσουν την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και θα λήξουν την Τρίτη, 31 Αυγούστου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν έγκαιρα όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις των περιοχών τους, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:...

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

http://kosmosnews.blogspot.com/2010/07/15-2010.html

Ερευνούν για "κάτι περισσότερο" από εγκληματική ενέργεια στην Αμφιλοχία

ImageΑνησυχία στις αρχές για "κτύπημα πέρα από το κοινό ποινικό δίκαιο", πιο απλά μήπως έχουμε κίνηση παραστρατιωτικής ομάδας στο "τυφλό" κτύπημα της Αμφιλοχίας ) εκφράζεται από το μακελειό που στοίχισε τον τραυματισμό τριών ατόμων σε εστιατόριο στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων το βράδυ του Σαββάτου. Το είδος του κτυπήματος... (μπήκαν αιφνιδιαστικά και άρχισαν να πολυβολούν το πλήθος), η εμφάνισή τους (μαύρες στολές) και τα κίνητρα που δεν είναι ευκρινή έχουν οδηγήσει τις αρχές να πρχωρούν σε έρευνες πέρα απο το κοινό έγκλημα. Γύρω στα 200 άτομα –όλοι επιβάτες τριών υπεραστικών λεωφορείων από την Αλβανία- βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξαφνικά εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος τέσσερις μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και άρχισαν να πυροβολούν κτυπάνε "τυφλά" με αυτόματα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ! Από τα πυρά τους τραυματίσθηκε στο λαιμό μια 66χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας 28χρονος και ένα παιδί
μόλις 15 χρόνων τραυματίσθηκαν ελαφρά στα πόδια.

Οι ένοπλοι διέφυγαν και από την πίσω πόρτα χωρίς να ζητήσουν χρήματα ή κάτι άλλο και εξαφανίστηκαν μέσα στον πανικό που επικράτησε, τρέχοντας στα σκοτεινά χωράφια γύρω από το κατάστημα που είναι γεμάτα δέντρα! 
Η ΕΥΠ ήδη ασχολείται με το θέμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.
http://anemo-milos.blogspot.com/2010/07/blog-post_469.html

Φωτιά σε βαγόνι στον Ν.Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης



ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

"Φωτιά σε βαγόνι στον Ν.Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης με άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής μέσα σε 10 λεπτά. Η φωτια πρεπει να βρίσκεται υπό έλεγχο αλλά ακόμη και τώρα υπάρχει αρκετός καπνός."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Παραλίγο αεροναυτικό επεισόδιο σε αποστολή έρευνας-διάσωσης στους Καλόγερους (ανανέωση)

ImageΣκηνικό κρίσης πήγε να δημιουργηθεί στην περιοχή τωνν νήσων Καλόγερων στο Βόρειο Αιγαίο (δυτικά της Χίου), όταν κατά την εκτέλεση αποστολής έρευνας-διάσωσης (είχε προσαράξει εμπορικό σκάφος επάνω στις βραχονησίδες) από ελληνικά σκάφη και ελικόπτερα, η τουρκική φρεγάτα TCG F-503 Beykoz, προσπάθησε να παρεμβληθεί στα ελληνικά σκάφη.
Τουρκικά μαχητικά περιπολούσαν επάνω από την φρεγάτα ανεβάζοντας το "θερμόμετρο¨" Σημειώνεται ότι οι Καλόγεροι βρίσκονται ακριβώς επάνω στον 25ο Μεσημβρινό. Tο όλο σκηνικό "χόντραινε" αφού στην περιοχή έσπευδε η ελλληνική φρεγάτα F-455 "Σαλαμίς".
Τελικά το τουρκικό σκάφος απομακρύνθηκε πριν λίγα λεπτά και αυτή την στιγμή βρίσκονται στην περιοχή τέσσερα ελληνικά ελικόπτερα. Τώρα βρίσκεται σε απόσταση 6,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Χίου.
Από το ΓΕΕΘΑ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα μέχρι στιγμής.
Η συμπεριφορά των Τούρκων δείχνει ότι είναι έτοιμοι να προκαλέσουν "θερμή" κρίση και αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους Έλληνες επιτελείς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://diolkos.blogspot.com/2010/07/blog-post_7597.html

Η Ιντερπόλ ζητά τη βοήθεια των χρηστών του ίντερνετ


Η Ιντερπόλ απηύθυνε σήμερα έκκληση στους χρήστες του Ιντερνετ να βοηθήσουν στον εντοπισμό εκατοντάδων φυγάδων σε όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησής της με το όνομα "Infra-Red".Η Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας (OIPC - Ιντερπόλ) επισημαίνει πως οι πληροφορίες μπορούν να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση fugitive@interpol.int ή όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν ανωνύμως στην ιστοσελίδα www.csiworld.org. Η επιχείρηση αυτή άρχισε στις 3 Μαΐου και έχει στόχο "450 φυγάδες σε όλον τον κόσμο" οι οποίοι καταζητούνται σε 29 χώρες επειδή έχουν καταδικαστεί ή θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα, όπως παιδεραστία, βιασμοί ή διακίνηση ναρκωτικών.

Ήδη έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί εκατό, ανάμεσα τους η Κολομβιανή Αντζι Σανκλεμέντε Βαλένθια, πρώην τοπ μόντελ που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και ο Μουάμπα Μουνάνγκα από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για ξέπλυμα χρήματος. Όμως, με δεδομένο το εύρος της επιχείρησης αυτής, οι αρμόδιοι της Ιντερπόλ αποφάσισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ζητώντας την βοήθεια του κόσμου. "Υπάρχουν άτομα για τα οποία δεν διαθέτουμε καμιά νέα πληροφορία για το που βρίσκονται, έτσι ζητήσαμε την βοήθεια του κόσμου", τόνισε ο Μάρτιν Κοξ, συντονιστής της επιχείρησης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ιντερπόλ έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πορτρέτα 26 ατόμων που υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εντοπιστούν μέσω του Ιντερνετ.

"Είναι πιο πιθανό να αναγνωρίσει κάποιος έναν από τους φυγάδες σε ένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ή σε ένα φόρουμ συζητήσεων παρά στον δρόμο", επισήμανε ο Κοξ, ζητώντας από τους χρήστες του Ιντερνετ να ενημερώνουν την Ιντερπόλ, άσχετα με τον τρόπο που απέκτησαν τις πληροφορίες τους. Περίπου 650 άνθρωποι 82 διαφορετικών εθνικοτήτων εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στο κτίριο της γενικής διεύθυνσης της Ιντερπόλ στην Λιόν για να ενημερώσουν και να περάσουν πληροφορίες στις αντίστοιχες υπηρεσίες των 188 κρατών-μελών της οργάνωσης
http://www.i-reportergr.com/


Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/07/blog-post_5329.html#ixzz0sogn4L32

"Θα γδυθώ για την Παραγουάη, παρά τον αποκλεισμό της"!


Για όσους έπεσαν σε βαριά... κατάθλιψη που η Παραγουάη δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Ισπανίας και να προκριθεί στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου, τα νέα είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα.

Η "μούσα" του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Λαρίσα Ρικέλμε, η οποία είχε υποσχεθεί την περασμένη εβδομάδα ένα "καυτό" στριπτίζ σε κεντρική πλατεία της Ασουνσιόν σε περίπτωση που η ομάδα του Μαρτίνο έπαιρνε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι θα πραγματοποιήσει αυτό που είχε τάξει παρά τον οδυνηρό αποκλεισμό!

"Θα είναι ένα δώρο για όλους τους παίκτες αλλά και για τον κόσμο στην Παραγουάη, επειδή έκαναν ό,τι ήταν δυνατό και κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο", τόνισε η διάσημη οπαδός της "Albirroja" (με σήμα-κατατεθέν της το σέξι μπλουζάκι-θήκη κινητού με το οποίο παρακολουθούσε τα ματς της ομάδας της) μιλώντας στην "Diario Popular", και πρόσθεσε:

"Το παιχνίδι με την Ισπανία; Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και δεν έχω το παραμικρό παράπονο από τους παίκτες.

Δεν καταφέραμε να νικήσουμε όμως, κάτι που σημαίνει ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Το 2014 θα είναι η Παραγουάη που θα πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Να σημειωθεί πως η Λαρίσα Ρικέλμε δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία που θα πραγματοποιήσει το στριπτίζ για χάρη του φιλοθεάμονος κοινού, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως οι εκατομμύρια θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο θα αδημονούν από εδώ και στο εξής μέχρι να δουν την υπόσχεσή της να παίρνει σάρκα και οστά...
http://lateandlive.blogspot.com/


Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/07/blog-post_3020.html#ixzz0sofcYEpM

Στο «κόκκινο» το οικογενειακό καλάθι του μέσου Έλληνα


Στα 2.120,68 ευρώ σκαρφάλωσε τον φετινό Μάιο το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 5% σε σχέση με τον περσινό Μάιο που κόστιζε 2.011,51 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία...


του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση 20% στις μεταφορές, λόγω αύξησης των τιμών στα αυτοκίνητα, στα τέλη κυκλοφορίας, στα καύσιμα, στα ανταλλακτικά αυτοκινήτου και στις υπηρεσίες μεταφορών.

Επίσης κατά 17% αυξήθηκαν τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός σε σχέση με το 2009, ενώ κατά 7% αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων.

Κατά 5% αυξήθηκαν οι τιμές σε κομμωτήρια, σε είδη ατομικής φροντίδας, σε κοσμήματα, σε ασφάλιστρα αυτοκινήτων και δικύκλων και σε άλλες υπηρεσίες.

Μείωση 1% σημειώθηκε σε διάφορα είδη, όπως ελαιόλαδο, γιαούρτι, νωπά φρούτα και λαχανικά.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6644.html

Η ώρα των βαθμολογιών


Αναρτώται την Τρίτη 6/7 στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση...



Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), τα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, θα αναρτηθούν τελικά μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 μετά τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_5771.html

Από "κόσκινο" θα περάσουν οι συντάξεις μαϊμού Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι 100.000 άτομα λαμβάνουν συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται

Από "κόσκινο" θα περάσουν τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι 100.000 άτομα λαμβάνουν συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται.
Μάλιστα, πρόσφατος έλεγχος στα αρχεία των ταμείων έδειξε ότι παίρνουν σύνταξη περισσότεροι από 8.900 συμπολίτες μας, η ηλικία των οποίων ξεπερνά τα 100 χρόνια, όταν η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, είχε βρει στην τελευταία καταμέτρηση, ότι οι Έλληνες που είναι μεγαλύτεροι των 100 χρόνων, δεν ξεπερνούσαν τους 1.742. Στο επίκεντρο των ελέγχων των ασφαλιστικών ταμείων θα βρεθούν περίπου 25.000 ηλικιωμένα άτομα για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται εν ζωή ή τις συντάξεις τους τις λαμβάνουν συγγενείς τους αρκετό καιρό μετά το θάνατό τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ότι είτε δεν έχουν μηχανογραφικό σύστημα ή αυτά που έχουν δεν λειτουργεί.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν ΕΚΑΣ χωρίς να το δικαιούνται και αυτό γιατί έχουν αλλάξει κλίμακα χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί το σύστημα του ασφαλιστικού τους ταμείου. Στην ίδια κατηγορία είναι και άλλοι 20.000 περίπου διπλοσυνταξιούχοι ή και συνταξιούχοι που παίρνουν τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες συντάξεις υπερβαίνοντας το πλαφόν που έχει οριστεί στα 3.620 ευρώ. Μάλιστα, η Λίτσα Λυμπεροπούλου, τέως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι εκτιμάται πως στον ΟΑΕΕ ο αριθμός των συνταξιούχων που πιθανότατα δεν δικαιούται συντάξεων είναι γύρω στις 15.000. 
Ο Σάββας Ρομπόλης επιστημονικός διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τόνισε από την πλευρά του ότι τα προβλήματα κυρίως παρατηρούνται στα μεγάλα ταμεία, καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος έλεγχος.
Όμως, το ερώτημα που γεννάται μετά την εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία για ξεκαθάρισμα των μητρώων τους είναι ποιος θα διενεργήσει τους ελέγχους, αφού τα περισσότερα ταμεία, εννέα μήνες μετά τις εκλογές, παραμένουν χωρίς διοίκηση. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΙΚΑ που το Διοικητικό του Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει από τον Οκτώβριο λόγω έλλειψης διοικητή.πηγη:http://www.skai.gr/ 
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/07/100000.html

Βρετανοί επιστήμονες, για τις "λευκές ουρές" των αεροσκαφών!


Οι άσπρες ουρές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία να φθάσει στο έδαφος, υποστηρίζουν άγγλοι επιστήμονες.   Οι ουρές αυτές που όλοι έχουμε δει να σχηματίζονται στον καθαρό ουρανό μόλις περάσει ένα αεροπλάνο, δημιουργούνται σε ύψος μεγαλύτερο από 7 χιλιόμετρα. Εκεί η θερμοκρασία του αέρα κυμαίνεται περίπου στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου. Καθώς οι κινητήρες τζετ των αεροσκαφών εκπέμπουν υδρατμούς, αυτοί κρυσταλλοποιούνται από το ψύχος και σχηματίζουν τις ουρές.
  Σύμφωνα με τον Κέιθ Σάιν που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Reading και ειδικός γύρω από τα νέφη, οι ουρές των αεροπλάνων μπορεί να παραμένουν αναλλοίωτες στον ουρανό επί ώρες, εάν τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι μεγάλα.   Επιπλέον, οι γραμμές των κρυσταλλοποιημένων υδρατμών από τα αεροπλάνα επιταχύνουν τη φυσική διαδικασία σχηματισμού νεφών. Τα νέφη αυτά είναι γνωστά ως νέφη θύσανοι και μερικές φορές καλύπτουν έκταση στον ουρανό μεγαλύτερη από 35.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η έκταση αυτή ισοδυναμεί με το 1/5 της βρετανικής επικράτειας.   Ο καθηγητής Σάιν, που με τους συνεργάτες του μελέτησαν πάνω από το Λονδίνο και τη Νότια Αγγλία τις ουρές των αεροσκαφών, διαπίστωσαν ότι μπορούν να μπλοκάρουν μέχρι και κατά 10% την ηλιακή ακτινοβολία. Κι έτσι να μετατρέψουν μια λαμπερή μέρα σε καταχνιά.
«Πιστεύω ότι στο μέλλον το φαινόμενο αυτό θα επιδεινωθεί, καθώς ο ρυθμός των αερομεταφορών συνεχώς αυξάνεται», επισήμανε ο άγγλος ειδικός.ΠΗΓΗ:http://pyles.tv/B 
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/07/blog-post_888.html

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Αχαΐα: "Βουτιά" 58χρονου με δίκυκλο σε χαράδρα 100 μέτρων

Επιχείρηση διάσωσής του απο την ΕΜΑΚ. Νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ.




Βουτιά από ύψος 100 μέτρων έκανε σήμερα στις 13.50 το μεσημέρι ένας 58χρονος οδηγός δικύκλου στην περιοχή Κρυσταλόβρυση, κοντά στον Ομπλό. Ο 58χρονος που είχε Άγιο καθώς ανασύρθηκε ζωντανός και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρίου εκτός κινδύνου, έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και έπεσε στην χαράδρα.
Για τη διάσωσή του επιστρατευτηκε η 6η ΕΜΑΚ, ενώ στο σημείο έφτασε και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Πατρών Θεόδωρος Κοτσώνης ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση.
Οι άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι όπως λένε στο thebest.gr, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον 58χρονο να είναι σώος μετά από τέτοια βουτιά, κατάφεραν να τον βγάλουν από τη χαράδρα μετά από περίπου δύο ώρες.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/21293


Σε σχέση με την περυσινή χρονιά τους δύο τελευταίους μήνες καταγράφεται μεγάλη μείωση, της τάξης του 10%, στις διελεύσεις από τα διόδια της Αττικής Οδού, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας που δείχνουν ότι όχι μόνον «μονιμοποιείται» η μείωση του 5% που είχε σημειωθεί στους πρώτους μήνες του χρόνου, αλλά διπλασιάζεται κιόλας.
Σημαντική επίσης μείωση, της τάξης του 8%σημειώνεται στις διελεύσεις Ι. Χ. αυτοκινήτων και από τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, το τελευταίο δίμηνο.
Σύμφωνα με την εταιρεία «Γέφυρα Α. Ε.», η μείωση εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2010 είναι....

2,2%. Η συρρίκνωση είναι περιορισμένη γιατί δεν υπήρξε και φέτος μεγάλη...
υποχώρηση της κίνησης των επαγγελματικών οχημάτων, η οποία πέρυσι είχε μειωθεί περί το 20%.

Επιπλέον, μεγάλες είναι και οι μειώσεις στην κυκλοφορία σε όλους τους σταθμούς διοδίων. Στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από Μαλιακό έως Κλειδί Ημαθίας, τον Μάιο η πτώση άγγιξε το 21%.

Στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από Μεταμόρφωση Αττικής έως Σκάρφεια, η πτώση έφτασε τον Μάιο το 8%. Στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου υπήρξε συρρίκνωση 3%.

protothema
http://news24gr.blogspot.com/2010/07/12.html
0 σχόλια ]
Καθ Κέλι «Πώς επέζησα ξοδεύοντας μόνο μία λίρα την ημέρα». 
Η Βρετανίδα δασκάλα, Καθ Κέλι, έβαλε στοίχημα με τους φίλους της ότι κάθε μέρα και για έναν ολόκληρο χρόνο δε θα ξοδεύει περισσότερο από μία λίρα, δηλαδή περίπου 1,20 ευρώ. Και κέρδισε. Το πώς, το λέει η ίδια σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Για να καταφέρει να ζήσει μόλις με μία λίρα την ημέρα, η Καθ έτρωγε από δωρεάν μπουφέδες, ψώνιζε στο παζάρι της εκκλησίας και «έκανε τράκα» τα απομεινάρια από τα μανάβικα και τα εστιατόρια. Έκοβε φρούτα από τα δέντρα και μάζεψε περίπου 117 λίρες από κέρματα που βρήκε στο δρόμο.
Μάλιστα, η τολμηρή δασκάλα, πήγε και....

διακοπές στη Γαλλία, κάνοντας ωτοστόπ.

«Είχα μαζί μου ένα ψυγείο γεμάτο πράγματα. Ήμουν έξω όλη την ώρα με ένα σάκο στην πλάτη μου και αν έβρισκα ψωμί με 10 πέννες ή φθηνά λαχανικά, τα αγόραζα». Η Καθ έκανε συνέχεια έρευνα αγοράς και όπου έδιναν κάτι τζάμπα, το έπαιρνε.

Επιπλέον, έκοψε το τηλέφωνό της και απλά περνούσε από τα σπίτια των φίλων της αν ήθελε να τους δει ή να τους πει κάτι. Παράλληλα, χρησιμοποιούσε το ελεύθερο internet στη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Ένα χρόνο μετά, και αφού βγήκε νικήτρια, η Καθ Κέλι έγραψε ένα βιβλίο με την περιπέτειά της, το οποίο ονόμασε «Πώς επέζησα ξοδεύοντας μόνο μία λίρα την ημέρα».
http://news24gr.blogspot.com/2010/07/12.html



Επίθεση χωρίς εμφανή λόγο δέχθηκαν έξι Έλληνες στην παραλία Γαλατάκι της Λίμνης Ευβοιας από τρείς Αλβανους!
Ο ένας εκ των δραστών οπλισμένος με καραμπίνα πυροβόλησε και τραυματισε ένας 26χρονο στο χέρι και με τη λαβή της καραμπίνας έναν 23χρονο στο κεφάλι.
Οι τρεις αλλοδαποί εξαφανίστηκαν και...

αναζητούνται από την αστυνομία ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό κέντρο!

Ως πιθανή αιτία της συμπλοκής εκτιμάται από την αστυνομία παρεξήγηση νωρίτερα στο δρόμο!
http://www.evia.tv/2010/07/2.html

Σοφία Σακοράφα: «Διαβάζω το μνημόνιο και ανατριχιάζω»

Η ανεξάρτητη βουλευτής δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για τη στάση της και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι συνομιλεί με την Αριστερά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ (ΒΗΜΑ)

Δύο μήνες μετά τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ επειδή αρνήθηκε να υπερψηφίσει το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα, η ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα εμφανίζεται ακόμη πιο βέβαιη για την επιλογή της. «Οσες φορές και να διαβάσω το μνημόνιοανατριχιάζω. Κάθε μέρα και περισσότερο» τονίζει χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Βήμα» και προσθέτοντας ότι «η επιλογή μου δεν ήταν παρορμητικήαλλά το προσωπικό μου “όχι”απέναντι στις πιέσεις των Βρυξελλών και των αγορών».

Για πρώτη φορά παραδέχεται ότι ψήφισε με......
βαριά καρδιά και το νομοσχέδιο για τις περικοπές στα επιδόματα του Δημοσίου λίγο προτού διαγραφεί. «Αλλά με το μνημόνιο είπα:“Ως εδώ και μη παρέκει”. Αυτή ήταν η δική μου κόκκινη γραμμή» σημειώνει. Διαφωνεί κάθετα με τις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Η κυβέρνηση ακολουθεί φιλελεύθερες πολιτικές και απαντά με περισσότερη βαρβαρότητα στη βαρβαρότητα. Δεν σημαίνει ότι ο κόσμος του ΠαΣοΚ συμφωνεί» παρατηρεί.

Αντανάκλαση αυτών των πολιτικών είναι, κατά την κυρία Σακοράφα, το Ασφαλιστικό, που είναι «σκληρό και άδικο, ανατρέποντας ζωές ολόκληρες». Είναι πεπεισμένη ότι, με την κυβέρνηση να μην προτάσσει την ανάπτυξη ενισχύοντας το εισόδημα και διοχετεύοντας χρήμα στην αγορά, «το αποτέλεσμα θα είναι “ελλείμματα- ύφεση- φτώχεια”. Και οι αντιδράσεις απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες». Εκτιμά ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι σε δεινή θέση. «Προεκλογικά είχε δεσμευθεί προσωπικά, και δι΄ αυ τού όλο το ΠαΣοΚ, ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ και η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα αποτελούσαν άλλοθι για τη μη εφαρμογή του προγράμματος του ΠαΣοΚ. Αντ΄ αυτού υπογράψαμε και εφαρμόζουμε τις επιταγές του μνημονίου...».

Πάντως η κυρία Σακοράφα έχει λάβει και e-mail που εκφράζουν διαφωνία για τη στάση της να μην ψηφίσει το μνημόνιο. Την κατηγόρησαν και για το ότι δεν παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα. «Δεν έχω γραπωθεί. Ξέρω ότι σήμερα είμαι και αύριο δεν είμαι. Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα κατά συνείδηση. Οι θέσεις μου με τις οποίες κατέβηκα στις εκλογές είναι σταθερές και αμετακίνητες. Η στάση μου για το μνημόνιο συνεπής με ό,τι πολιτεύτηκα. Δεν διεκδίκησα την ψήφο από την τηλεόραση. Γύρισα τις γειτονιές, τις λαϊκές, κοντά στον κόσμο. Με την ψήφο και αυτού του κόσμου βγήκε το ΠαΣοΚ. Αυτός ο κόσμος με ψήφισε και αυτός θα κρίνει αν τον εκπροσωπώ επαρκώς στη Βουλή».

Το ερώτημα είναι με ποιο κόμμα θα διεκδικήσει την ψήφο στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Απαντά εμμέσως: «Τα κόμματα δεν είναι ταμπέλες αλλά πολιτικές. Είναι ανάγκη κοινωνικές δυνάμεις μπροστά στο φάσμα της φτώχειας και της ανεργίαςνα συνυπάρξουν και να δράσουν χωρίς τις κομματικές ταμπέλες».

Η...ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΗ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΑ

Γεννημένη στα Τρίκαλα το 1957, ζει στο Μαρούσι με τον σύζυγό τηςΚώστα Μπιτσάνη,σύμβουλο επενδύσεων στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων,και τους δύο γιους της,16 και 18 ετών.Το παρατσούκλι της είναι «αντάρτισσα»,από την εποχή που κατέβηκε απέναντι στο επίσημο ΠαΣοΚ στις δημοτικές εκλογές του 2002, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Μαρούσι,πόλη να ζεις».Οι φίλοι της τής είχαν δώσει το προσωνύμιο «μονοκόμματη» λόγω της επιμονής της «στην οργάνωση και στο...σημειωματάριο σε κάθε κίνησή της».

Τώρα συγκατοικεί στη Βουλή με τους άλλους δύο διαγραφέντες από το ΠαΣοΚ κκ.Γιάννη Δημαρά καιΒασίλη Οικονόμου,οι οποίοι είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο.«Δεν λειτουργούμε συντονισμένα ως ομάδα. Δεν υπάρχει κοινή βάση δεδομένων. Αύριο μπορεί να έχουμε μεγάλες διαφωνίες στις θέσεις μας. Ηταν κάτι αυθόρμητο η στάση που ακολουθήσαμε.Δεν υπήρξε συνεννόηση».

Μια φωτογραφία τουΤσάβες στην «πλάτη» του γραφείου της μάς πάει από την οδό Τζωρτζ της πλατείας Κάνιγγος στη Βενεζουέλα. «Τσάβες,ένας τρελός που αξίζει.Ξαναχτίζει μια χώρα που είναι χάος. Οι φτωχοί τον αγαπάνε. Οι καπιταλιστές τον κυνηγάνε.Πού να δεις τους τσαβίστας, τη νεολαία. Ψυχωμένοι!» .

Η Σοφία Σακοράφα πιστεύει ότι για να νικήσεις το«θεριό», όπως λέει,τον καπιταλισμό,χρειάζεται το κύμα της κοινωνίας που «με μεγάλες και μικρές μάχεςθα φέρει νίκες.Πιστεύω στις δικές μου νίκες,στις νίκες του καθενός,κάθε μέρακαι μέσα σε αυτό το σύστημα, όχι περιμένοντας την άλλη ζωή».

«Θα στήριζα ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων»

Πολλοί αναρωτιούνται πού «σημαδεύει» πλέον το πολιτικό ακόντιο της Σοφίας Σακοράφα. Ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, η πρώην ακοντίστρια και κορυφαία αθλήτρια του στίβου κατ΄ άλλους στρέφεται προς τα κόμματα της Αριστεράς και κατ΄ άλλους στοχεύει και πάλι στο ΠαΣοΚ. Τα όσα λέει σήμερα στο «Βήμα» για την κυβέρνηση και το μνημόνιο δείχνουν να μην κοιτά προς το ΠαΣοΚ, όπως είναι σήμερα. Παράλληλα δεν διστάζει να δηλώσει: «Ημουν και παραμένω αριστερή. Δεν έχω κλείσει ποτέ την πόρτα στην Αριστερά. Είναι ιστορική αναγκαιότητα όλοι να κινηθούμε σε κοινή κατεύθυνση,να συναντηθούμε για να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα» . Ωστόσο, θυμάται «με ταραχή» , όπως λέει, την ημέρα του Ιουνίου που έμαθε ότι... εντάχθηκε στους Ανανεωτικούς που είχαν αποχωρήσει από το ΣΥΝ εν όψει δημιουργίας νέου κόμματος. «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο,η πρώτη που θα το ανακοίνωνε θα ήμουν εγώ». Επιβεβαιώνει, πάντως, ότι έχει συνομιλίες με στελέχη της Αριστεράς, «όπως είχα πάντα».

Υποστηρίζει ότι σήμερα μπροστά στη φτώχεια και στην ανεργία «υπάρχουν προοδευτικές δυνάμεις που πρέπει να ενωθούν και να απελευθερωθούν. Από τη Ριζοσπαστική και Ανανεωτική Αριστερά ως και τη βάση του ΠαΣοΚπου εκφράζει το κίνημα των αξιών της 3ης Σεπτέμβρη. Πρέπει να τεθεί η κοινή συνισταμένη και να βρεθούμε σε κοινούς αγώνες». Είναι φανερό ότι διαχωρίζει το κυβερνητικό ΠαΣοΚ.

Οσο για τη διάσπαση του ΣΥΝ λέει αφοπλιστικά: «Δεν μπορώ να το χωνέψω.Η Αριστερά πρέπει να τα βρει. Δεν μπορεί να έχει ο καθένας το κονάκι του. Τα προβλήματα είναι κοινά. Μετά αρχίζουν οι ερμηνείες κατά Μαρξ και χάνονται στη... μετάφραση. Προτάσεις εξουσίας χρειάζονται.Δεν γίνεται να είσαι μόνο στη διαμαρτυρία. Και να βλέπεις την Ακροδεξιά να ανεβαίνει...».

Οταν τη ρωτάμε αν υπάρχει χώρος για ένα ακόμη κόμμα, όπως αυτό που συγκροτήθηκε με επικεφαλής τον κ. Φ. Κουβέλη, τη Δημοκρατική Αριστερά, περιορίζεται να πει ότι «τον Φ. Κουβέλη τον εκτιμώ πολύ και τον σέβομαι ως προσωπικότητα. Αριστος κοινοβουλευτικός,όπως άλλωστε και ο Αλ. Αλαβάνος. Η κοινωνία όμως θα απαντήσει αν θα αποδεχθεί ή όχι πρωτοβουλίες νέων πολιτικών φορέων ή αν θα γεννήσει κάτι καινούργιο» .

Κοιτά με ενδιαφέρον τις διεργασίες εν όψει των περιφερειακών και τοπικών εκλογών. Επιμένει ότι είναι πολιτική η μάχη και πιστεύει πως «η κοινωνία θα ψηφίσει θυμωμένα και θα δώσει το μήνυμά της». Μάλιστα, όπως λέει, «θα μπορούσα να στηρίξω ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεωνμε ανθρώπους που έχουν γνώση και εννοείται πολιτική άποψη για τη λύση των προβλημάτων με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του». 

http://fonaklas.blogspot.com/2010/07/blog-post_4177.html