Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας παντρεύτηκε κι επίσημα τη σύντροφο της


Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκουρνταρνότιρ παντρεύτηκε χθες τη σύντροφό της Γιονίνα Λεοσντότιρ, ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, στη χώρα.
Το ισλανδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα στις 12 Ιουνίου τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.
Ως τώρα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ισλανδία μπορούσαν να ενώνονται νομίμως και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, όμως η ένωση δεν ήταν ένας αληθινός γάμος.
Ο πρώτος γάμος που τελέστηκε κι έτυχε να είναι αυτός της πρωθυπουργού της χώρας, δεν συνοδεύτηκε από κάποια ιδιαίτερη τελετή. Το πρωθυπουργικό ζευγάρι απλά κατέθεσε μιας αίτησης μετατροπής της πολιτικής ένωσής τους σε κανονικό γάμο.
Η Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ, η οποία ήρθε στην εξουσία το Φεβρουάριο 2009, ζει με τη σύντροφό της εδώ και πολλά χρόνια και είναι η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη αρχηγός κυβέρνησης.

http://tvxs.gr/news

Έκρηξη ορυχείου στην Κολομβία προκάλεσε το θάνατο 73 ανθρώπων


Ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα σε ορυχεία έλαβε χώρα στην Κολομβία, με συνολικά 73 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Το δυστύχημα έγινε πριν από 9 ημέρες μετά την έκρηξη μεθανίου στο ανθρακωρυχείο Σαν Φερνάντο, στην επαρχία Αντιόκια.
Οι διασώστες ανέσυραν τις τελευταίες σορούς από τις στοές του ορυχείου, βάθους 2.500 μέτρων, παρά τις υψηλές συγκεντρώσεις μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα, ανακοίνωσε ο συντονιστής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών Τζον Ρέντον.
Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι 72 από τους συνολικά 79 εργαζόμενους στο ορυχείο την ώρα της έκρηξης σκοτώθηκαν την 16η Ιουνίου.
Υπό κανονικές συνθήκες, στο ορυχείο, κοντά στην πόλη Αμάγα, στη βόρεια Κολομβία, εργάζονται 600 άνθρωποι, όμως η έκρηξη συνέπεσε με την αλλαγή βάρδιας, γεγονός που πιθανώς έσωσε τις ζωές πολλών εργαζόμενων.
Την εβδομάδα πριν την έκρηξη το ορυχείο είχε περάσει χωρίς πρόβλημα από επιθεώρηση των μέτρων ασφαλείας παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε σύστημα εξαερισμού για την απομάκρυνση των επικίνδυνων αερίων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Αλφρέδο Ράμος.
Τα ορυχεία στην Κολομβία, ειδικά πολλά τα οποία λειτουργούν παράνομα, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνα. Πάντως, το ορυχείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη ήταν νόμιμο, διέθετε άδεια και εθεωρείτο από τα ασφαλέστερα.
Το 2008, πέντε εργαζόμενοι είχαν χάσει τη ζωή τους στο ορυχείο. Το 1977, 86 εργαζόμενοι είχαν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη αερίου σε κοντινό ορυχείο.

http://tvxs.gr/news/

Οι 16 γυναίκες που κυβερνούν τον κόσμο


Η άσκηση της εξουσίας ταυτίστηκε με τον άνδρα για τόσο πολύ καιρό ώστε ο αγώνας για να γίνουν οι γυναίκες «το άλλο μισό της πολιτικής» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της Ιστορίας. Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 1960 στη Σρι Λάνκα, όταν η Σιριμάβο Μπανταρανάικε εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στον κόσμο.

Η νίκη της γκρέμισε τα στερεότυπα αιώνων δείχνοντας τον δρόμο της εξουσίας στην Ιντιρα Γκάντι, στη Μάργκαρετ Θάτσερ και στις σιδηρές κυρίες που ακολούθησαν. Σήμερα, μετά την εκλογή της Τζούλια Γκίλαρντ στην πρωθυπουργία της Αυστραλίας, σε αυτό το κλειστό κλαμπ ανήκουν 16 γυναίκες ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων.

Πρώτη είναι βέβαια η Ανγκελα Μέρκελ. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο, η καγκελάριος της Γερμανίας θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη. Πιο βόρεια, η Φινλανδία εξέλεξε το 2000 την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της.

Αν και η ηγέτις των Σοσιαλδημοκρατών Τάρια Χάλονεν κέρδισε τις εκλογές με 46% των ψήφων, στη διάρκεια της θητείας της...........
η δημοτικότητά της εκτινάχθηκε στο 88%, με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί πανηγυρικά το 2006. Αυτή την εβδομάδα όρκισε και την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της χώρας, τη Μάρι Κιβινιέμι.

Η Ισλανδία απέκτησε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της τον Φεβρουάριο του 2009. Η Γιοχάνα Σιγκουρνταρντοτίρ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, δηλώνει μάλιστα ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Η Μαίρη Μακ Αλίζ είναι η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος της Ιρλανδίας, αλλά η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που διαδέχθηκε μια άλλη, τη Μαίρη Ρόμπινσον, στην κορυφή της ηγεσίας του κράτους. Κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία και κυβερνά από το 1997, υπηρετώντας σήμερα δεύτερη συνεχή θητεία.

Η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε δεν μασάει τα λόγια της και έχει μαύρη ζώνη στο καράτε. Εξελέγη τον Ιούλιο του 2009, με μια σαρωτική νίκη.

Η πρώην δημοσιογράφος Γιαντράνσκα Κοσόρ ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού της Κροατίας το 2009, μετά την παραίτηση του προκατόχου της Ιβο Σάναντερ, ο οποίος την πρότεινε για τη θέση του.

Μετά τις ταραχές του περασμένου Απριλίου και την ανατροπή του Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ , προσωρινή πρόεδρος της Κιργιζίας ανέλαβε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ρόζα Οτουνμπάγεβα . Εχει αναλάβει να οδηγήσει στις κάλπες, το 2011, την ταραγμένη χώρα του Καυκάσου. Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ είναι η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος της Αργεντινής μετά την Ιζαμπέλ Μαρτίνες ντε Περόν (1974-1976), αλλά η πρώτη που εξελέγη σε αυτό το αξίωμα. Ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο του 2007 διαδεχόμενη τον σύζυγό της Νέστορ Κίρτσνερ .

Τον περασμένο Μάιο η Λάουρα Τσιντσίλα έσπασε πρώτη το ανδρικό μονοπώλιο στην προεδρία της Κόστα Ρίκα.

Υπήρξε μια από τους δύο αντιπροέδρους του απερχόμενου Οσκαρ Αρίας Σάντσες και εξελέγη στη θέση του με μεγάλη πλειοψηφία.

Μετά την Κορασόν Ακίνο, η Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο είναι η δεύτερη κυρία που ανέλαβε την προεδρία των Φιλιππινών. Κόρη του πρώην προέδρου Ντιοσντάντο Μακαπαγκάλ, ορκίστηκε για πρώτη φορά το 2001, επανεξελέγη το 2004 και είναι η δεύτερη μακροβιότερη πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Η χώρα της Ιντιρα Γκάντι εξέλεξε πρώτη γυναίκα πρόεδρο την Πρατίμπα Πάτιλ. Πρώην κυβερνήτις της επαρχίας του Ρατζαστάν, εργαζόταν ως δικηγόρος προτού αναμειχθεί στην πολιτική.

Η Χασίνα Ουαζέντ έχει εντυπωσιακή πολιτική πορεία. Υπηρετεί τη δεύτερη θητεία της ως πρωθυπουργού του Μπανγκλαντές. Εξελέγη πρόεδρος του κόμματός της το 1981 ενώ βρισκόταν αυτοεξόριστη στη Βρετανία, όπου είχε καταφύγει μετά τη σφαγή της οικογένειάς της στο πραξικόπημα του 1975.

Η Κάμλα Περσάδ-Μπισεσάρ είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Ορκίστηκε τον περασμένο Μάιο, επικεφαλής ενός συνασπισμού πέντε κομμάτων.

Αν και δεν θεωρείται αρχηγός κράτους, η Ντόρις Λόιτχαρτ έχει αναλάβει για εφέτος την κυλιόμενη προεδρία της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Βήμα

Ο Κώστας Καρυπίδης συνέτριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness στην Αλεξανδρούπολη!



"Ο Κώστας Καρυπίδης δεν κατάφερε απλά να καταρρίψει, αλλά να συνθλίψει το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness! O Τεχνικός Επικεφαλής Aiki-Jujutsu Ελλάδος είναι πλέον ο νέος παγκόσμιος ρέκορμαν στην κατηγορία των περισσότερων ρίψεων αντιπάλων σε ένα (1) λεπτό. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο Άγγλος mr. Pascal Joe με 29 ρίψεις, ενώ ο Κώστας Καρυπίδης κατάφερε
με την ίδια τεχνική να πραγματοποιήσει 51 ρίψεις! Είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να το πλησιάσει!
Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης μπροστά στην ειδική κριτή που έστειλαν τα Guinness κα. Τακίρα Βάρα!

Ένα τεράστιο μπράβο στον κύριο Καρυπίδη και ένα μεγάλο ευχαριστώ που διαφήμισε με αυτόν τον τρόπο την Αλεξανδρούπολη σε όλο τον κόσμο!


Τουρκοισραηλινά στρατηγικά παίγνια


http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/01/anti-israelism-thumb-medium1.jpg
Πηγή : http://www.ethnos.gr
http://1453-2009.pblogs.gr/2010/06/toyrkoisrahlina-strathgika-paignia.html

Έφτασε στις ακτές του Μισισιπή η πετρελαιοκηλίδα



Η τροπική καταιγίδα Άλεξ στον Κόλπο του Μεξικού φαίνεται ότι δεν θα απειλήσει την επιχείρηση κατά της πετρελαιοκηλίδας, ωστόσο μάζες παχύρρευστου πετρελαίου άρχισαν τη Δευτέρα να ξεβράζονται για πρώτη φορά στις ακτές του Μισισιπή. Στο μεταξύ, η BP εκτιμά ότι η πρώτη από τις δύο γεωτρήσεις εκτόνωσης που αναμένεται να σταματήσουν οριστικά τη διαρροή θα μπορούσε να είναι έτοιμη γύρω στις 2 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η BP εκτιμά ότι η πρώτη από τις δύο γεωτρήσεις εκτόνωσης που αναμένεται να σταματήσουν οριστικά τη διαρροή θα μπορούσε να είναι έτοιμη γύρω στις 2 Αυγούστου.
Δύο πλωτές εξέδρες που έχουν μεταφερθεί δίπλα στο σημείο από όπου πηγάζει το πετρέλαιο ανοίγουν δύο νέες γεωτρήσεις που θα συναντήσουν το φρεάτιο της παλιάς γεώτρησης μερικά χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα στον Κόλπο του Μεξικού. Μέσα στα νέα φρεάτια θα διοχετευτεί στη συνέχεια ειδική λάσπη και τσιμέντο ώστε να σφραγιστεί για πάντα το κοίτασμα πετρελαίου.

Όπως αναφέρει τη Δευτέρα το Reuters, η BP διέψευσε δημοσίευμα των λονδρέζικων Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο η BP θα μπορούσε να σφραγίσει το προβληματικό φρεάτιο στις 11 Ιουλίου. Η εταιρεία επανέλαβε ότι οι εργασίες είναι απίθανο να ολοκληρωθούν μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Τα γεωτρύπανα αρχικά προχωρούσαν με ρυθμό σχεδόν 100 μέτρων ανά μέρα, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όμως οι εργασίες επιβραδύνθηκαν στα 30 μέτρα την ημέρα λόγω της ανάγκης για δύσκολους ελέγχους στο υπέδαφος.

Μέχρι σήμερα η περιοχή που είχε πληγεί περισσότερο από τη διαρροή ήταν οι ακτές και οι υδροβιότοποι της Λουιζιάνα, αν και μικρές ποσότητες πετρελαίου ξεβράζονταν και στο Μισισιπή και τη Φλόριντα.

Τη Δευτέρα, όμως, μεγάλες μάζες πίσσας και ένα στρώμα ιριδίζοντος πετρελαίου έφτασαν στις παραλίες του Όσιαν Σπρινγκς του Μισισιπή, καθώς και σε μια άλλη ακτή που οδηγεί σε έναν ευαίσθητο βαλτότοπο.

Οι αρχές του Μισισιπή και η ακτοφυλακή περιμένουν τώρα την άφιξη μεγαλύτερων ποσοτήτων και αναμένουν με αγωνία τα συνεργεία απορρύπανσης της BP.

Ο βρετανικός κολοσσός της πετρελαιοβιομηχανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξοδεύει κατά μέσο όρο 100 εκατομμύρια δολάρια για επιχειρήσεις στον πυθμένα και στην επιφάνεια καθώς και για την αποζημίωση των πληγέντων.

Μέχρι στιγμής ο λογαριασμός έχει φτάσει τα 2,65 δισεκατομμύρια δολάρια. Με απαίτηση της αμερικανικής κυβέρνησης, η BP έχει επίσης δημιουργήσει ταμείο 20 δισ. δολαρίων για την καταβολή αποζημιώσεων.

enimerwsi
http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/blog-post_5472.html

Άρχισε η δίκη του πρώην δικτάτορα του Παναμά Νοριέγα!



Η δίκη του πρώην δικτάτορα του Παναμά Μανουέλ Νοριέγα,που εκδόθηκε από τις ΗΠΑ στην Γαλλία στις 26 Απριλίου,άρχισε σήμερα στις 14:45 ώρα Ελλάδας σε δικαστήριο του Παρισιού με την κατηγορία του ξεπλύματος χρημάτων προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Αφού για 20 χρόνια παρέμεινε σε αμερικανικές φυλακές,εμφανίστηκε ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης για να δικαστεί για ξέπλυμα στην Γαλλία 2,3 εκατομμυρίων ευρώ προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Νοριέγα κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το χρηματικό ποσό που είχε στην γαλλική τράπεζα Credit and Commerce International(ΒCCI),η οποία έκλεισε τον Ιούλιο του 1991,για την αγορά ακινήτων στο Παρίσι.Το ποσό προερχόταν από το καρτέλ Μεντελίν(Κολομβία).

Το 1999 δικάστηκε ερήμην από γαλλικό δικαστήριο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και αντιμετωπίζει την ίδια ποινή εάν κριθεί ένοχος.Η δίκη του θα διαρκέσει τρεις ημέρες αλλά η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το φθινόπωρο.Την ίδια ποινή αντιμετωπίζει και η σύζυγός του.

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/blog-post_4466.html

Ο Πρόδρομος με τον αδελφό του άνοιξαν εστιάτοριο  στην Σκόπελο!


Καλή η τηλεόραση, αλλά η δόξα εφήμερη, ενώ ο (τουριστικός) χρυσός παντοτινός.
Σε "τεφαρίκι" σημείο στη παραλία της Σκοπέλου, ο Πρόδρομος Καθηνιώτης με τον αδελφό του άνοιξαν εστιατόριο το "ΑΚΤΑΙΟΝ", και υποδέχονται funs και καλοφαγάδες .
Καλό το τερπνόν , αλλά το ωφέλιμον κάλλιστον...










http://adena-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_9802.html

Το YouTube χρεώνει τα τραγούδια στα βίντεο 1,6 ευρώ

"Τζάμπα τέλος, τώρα που έμαθα νακάνω mp3 rip από βίντεο του youtube, gamoto, αναγωνεί ο πλανήτης"
Η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα βίντεο στον κόσμο αποφάσισε να χρεώνει το μουσικό περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες της, υπό τις «ασφυκτικές» πιέσεις της μουσικής...
βιομηχανίας.
Ρεπορτάζ από ΤΑ ΝΕΑ:
Η εφαρμογή της -ήδη ισχύουσας- νομοθεσίας παίρνει από αύριο σάρκα και οστά, με το YouTube να απαγορεύει στους χρήστες του να αναρτούν περιεχόμενο χωρίς προηγουμένως να έχουν πληρώσει γι’ αυτό.

Η κίνηση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των απλών «οικιακών» χρηστών, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς, βασίζεται στην αρχή ότι η χρήση ενός προϊόντος με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα (π.χ. ενός τραγουδιού), προϋποθέτει άδεια από τον δημιουργό του.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0sB1OOpxJ

ΕΡΤ,  απεργίες πάνω στο Μουντιάλ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΧΙΛΗ 2-0

Ένα Μουντιάλ περιμένατε να ανεβάσετε κι εσείς τα "νουμεράκια"και τα κάνατε μαντάρα.
Ένα ακόμη ματς χωρίς αναμετάδοση. Ρε, βλέπεται μπάλα χωρίς σπικάζ;
Το παλιό ανέκδοτο το ξέρετε με τον Παναγή στο χωριό, που έβαλε φωτιά στην εκκλησία του χωριού για να ακουστεί και το δικό του όνομα, αφού όλοι μιλούσαν για τον αδερφό του, που ήταν πρόεδρος;
Ε, αυτό κάνετε εσείς! Μια φορά στα 4 χρόνια έχει μουντιάλ και τα μισά ματς τα βγάλαμε "μούγκα στη στρούγκα".

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_7959.html#ixzz0sAznuPc2

Oριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τoν Ίβκοβιτς


"Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε το πολυπόθητο "ναι" στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε όλα και ο Ντούντα θα επιστρέψει οριστικά στον Πειραιά, ύστερα από 11 χρόνια, με διετές συμβόλαιο. Oι Παναγιώτης & Γιώργος Αγγελόπουλος, πήραν το πολυπόθητο "ναι" από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για τα επόμενα δυο χρόνια.


Ο 67χρονος τεχνικός, επιστρέφει μετά από έντεκα σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και αυτό που μένει, είναι η επίσημη ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ...


Oι στενοί συνεργάτες του "σοφού", δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι Βαγγέλης Αγγέλου και Μίλαν Τόμιτς. Οι ερυθρόλευκοι, πλέον, απέκτησαν προπονητή και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας."



http://www.balla.gr/index.php?v=2&dbt=1&aid=8632

http://dealnews-gr.blogspot.com/2010/06/o-o.html

Φυλακή 60 ημερών στον Γ.Ζαγορίτη για την είσοδο της Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο



"Ποινή φυλάκισης 60 ημερών -εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση, στο Πειθαρχείο- επεβλήθη στο ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη, γιο του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και τέως βουλευτή, για την είσοδο της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο. Για φαινόμενα κοινωνική ευτέλειας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος...


Ανάλογη ποινή επεβλήθη από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και στον αξιωματικό βάρδιας, ενώ μικρότερες ποινές επεβλήθησαν στους φρουρούς, έναν ναύτη και έναν στρατιώτη, που είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα...

Παράλληλα, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με τον επιμερισμό των ευθυνών του περιστατικού διαβιβάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ενώ αντίγραφό του εστάλη στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας VETO για το ερωτικό ραντεβού της Τζούλιας Αλεξανδράτου με τον γιο του γενικού γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη.

Ο Γεράσιμος Ζαγορίτης, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Μουσείο, ξενάγησε την Τζούλια Αλεξανδράτου στο θάλαμο των στρατιωτών και στους χώρους του Μουσείου. Οι δύο κατά την εφημερίδα φέρονται να είχαν ερωτικό ραντεβού στους χώρους του Μουσείου

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, από τις καταθέσεις και το οπτικό υλικό που κατεγράφη από τις κάμερες, προκύπτει ότι ο ναύτης Ζαγορίτης έφυγε από το Πολεμικό Μουσείο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, με άτυπη έγκριση του αξιωματικού βάρδιας, και επέστρεψε στις πέντε τα ξημερώματα συνοδευόμενος από την Τζούλια Αλεξανδράτου και έναν συνεργάτη της.

Τα δυο ξένα με τον στρατιωτικό χώρο άτομα φέρεται να έμειναν επί 10 λεπτά στο Πολεμικό Μουσείο, εκ των οποίων τα 2-3 εντός του θαλάμου όπου βρίσκονταν και άλλοι στρατευμένοι. Εκεί φέρεται να έγινε η λήψη της «σκανδαλιστικής» φωτογραφίας που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα, από τον συνεργάτη της κυρίας Αλεξανδράτου.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, ο εκτελών χρέη επικεφαλής του Πολεμικού Μουσείου είχε δώσει πρόσθετες αυστηρές οδηγίες για τα μέτρα φύλαξης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου। Στο πλαίσιο των παραπάνω διοικητικών ποινών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ναύτης Ζαγορίτης θα μεταφερθεί για την άσκηση μέρους της επιβληθείσας ποινής στο πειθαρχείο άλλης μονάδας του Ναυτικού, ενώ ετοιμάζεται και η μετάθεσή του."

ΤΑΝΕΑ
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/06/60.html

Νέο ρεκόρ μηνυμάτων για το Twitter!

3.283 μηνύματα ανά δευτερόλεπτο είναι το νέο ρεκόρ που κατέγραψε το Twitter!

Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο που γίνεται αυτές τις μέρες, η κίνηση στο Twitter έχει ανέβει κατακόρυφα, προκαλώντας πονοκέφαλο στους υπεύθυνους του site αφού λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας οι servers φτάνουν στα όριά τους.

Επίσης τα παιχνίδια της Ιαπωνίας εναντίον της Δανίας και της Ολλανδίας εναντίον του Καμερούν είχαν ως αποτέλεσμα το Twitter να καταγράψει ένα νέο ρεκόρ.


3.283 μηνύματα ή αλλιώς Tweets, ανά δευτερόλεπτο από τη στιγμή της έναρξης μέχρι και το σφύριγμα της λήξης των παραπάνω παιχνιδιών. Η κίνηση όπως είναι λογικό ανέβαινε μετά από κάθε γκολ, σύμφωνα με το επίσημο blog του Twitter.


Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο τελικός του NBA με 3.085 tweets ανά δευτερόλεπτο ενώ ο μέσος όρος καθημερινής αποστολής tweets είναι κοντά στα 750 ανά δευτερόλεπτο.
 
http://diginewsgr.blogspot.com/2010/06/twitter.html

Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριό της χώρο στο Ισραήλ




Κλειστός είναι από σήμερα ο εναέριος χώρος της Τουρκίας για τις πτήσεις των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού όπως μεταδίδει το Αssociated Press επικαλούμενο το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anatolia. 

Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, η απαγόρευση εισόδου στον εναέριο χώρο της Τουρκίας δεν αφορά τις πολιτικές πτήσεις.

"Όμως η κάθε αίτηση εισόδου στον τουρκικό εναέριο χώρο θα εξετάζεται ξεχωριστά" δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, o οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο Associated Press.

Επίσης όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή η Τουρκία δεν επέτρεψε σε αεροσκάφος που μετέφερε περισσότερους από 100 ισραηλινούς αξιωματικούς, οι οποίοι πήγαιναν στην Πολωνία προκειμένου να επισκεφθούν το Άουσβιτς, να εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο. 

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις αξιώσεις της Τουρκίας, να της ζητήσει συγγνώμη το Ισραήλ για την επίθεση στον στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας στις 31 Μαΐου όπου εννέα Τούρκοι ακτιβιστές έχασαν τη ζωή τους.

Οι αξιώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφράστηκαν με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο τη συνόδου των G20 στο Τορόντο του Καναδά.

Ο Ερντογάν επανέλαβε στους δημοσιογράφους τις τρεις απαιτήσεις της Άγκυρας: συγγνώμη, σύσταση διεθνούς επιτροπής που θα αξιολογήσει και θα επιτύχει αποζημιώσεις για τις ζημίες, μεταξύ αυτών και στα κατασχεθέντα πλοία υπό τουρκική σημαία και τέλος την πλήρη άρση του εμπάργκο κατά των Παλαιστινιακών Εδαφών.

«Θα επιθυμούσαμε μία συγγνώμη», τόνισε ο Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι ευελπιστεί πως κατά την προσεχή τους συνάντηση, στις αρχές Ιουλίου, ο ισραηλινός ομόλογός του Μπένγιαμιν Νετανιάχου ενδέχεται να τηρήσει μία στάση «θετική» ως προς τις τουρκικές θέσεις.

Ο Ερντογάν, που είχε συνάντηση για πάνω από μία ώρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στα περιθώρια της Συνόδου της G20, επέμεινε ιδιαίτερα στην άρση του εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι άνθρωποι εκεί υποφέρουν», τόνισε ο ίδιος. Ο Ερντογάν υπενθύμισε επίσης πως η ισραηλινή επιχείρηση διεξήχη στα διεθνή ύδατα: «ουδείς μπορεί να μιλήσει για επίθεση κατά του Ισραήλ. Εάν ένα και μόνο όπλο βρισκόταν στα πλοία, αυτό θα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για το Ισραήλ. Όμως όπλα δεν υπήρχαν», είπε.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

http://elliniki-stratigiki.blogspot.com/2010/06/blog-post_1592.html

Εβδομάδα Μόδας για ΠΑΧΟΥΛΕΣ στη Νέα Υόρκη

 Ε ναι!!!! Και οι παχουλές έχουν . . . ΜΟΔΑ δείτε την....






Τα νέα όρια συνταξιοδότησης

Oι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ δικαιούνται σήμερα σύνταξη με 10.500 ημέρες εργασίας στα 58 έτη. Ο χρόνος ασφάλισης το 2011 καθορίζεται σε 11.100 ημέρες και για κάθε επόμενο έτος αυξάνεται κατά 225 ημέρες και μέχρι τη συμπλήρωση 12.000...ημερών ασφάλισης. Το όριο αυξάνεται από το 2011 και μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους.

Το όριο ηλικίας αναπροσαρμόζεται για τους ασφαλισμένους με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 7.500 στα βαρέα. Συγκεκριμένα, αυξάνεται από το 2011 κατά εννέα μήνες ετησίως μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους για πλήρη σύνταξη και του 58ου για μειωμένη.

Πηγή:tanea
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/06/blog-post_6602.html

Στη γιορτή των Κυκλάδων Ο Γρηγόρης Νιώτης


Κοντά και στους νησιώτες μας ο Δραστήριος Αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.
Στη γιορτή των Κυκλαδονησιών στο ΣΕΦ όχι μόνο παρέστη, αλλά γνώριζε και έναν έναν προσωπικά, τους περισσότερους παρισταμένους.
Αυτό σημαίνει να συμμετέχεις, γιατί θέλεις και αγαπάς.

http://fonipeiraioton.blogspot.com/2010/06/blog-post_3999.html

Η πρόκληση συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ




Του Χρήστου Ιακώβου - Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Οι Ελληνοισραηλινές σχέσεις έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το σπάσιμο του πάγου που επικρατούσε για δεκαετίες στις σχέσεις των δύο κρατών (σημειωτέον ότι Ελλάδα και Κύπρος υπήρξαν οι τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισαν de jure το Ισραήλ). Οι νέες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές πραγματικότητες που δημιούργησε ο πόλεμος στο Ιράκ το 2003, λόγω της ανατροπής του καθεστώτος Σαντάμ Χουσείν σε συνδυασμό με την άρνηση της Τουρκίας να ευθυγραμμιστεί τόσο με τις πολεμικές όσο και με τις μεταπολεμικές επιλογές των ΗΠΑ και του Ισραήλ καθώς επίσης και οι νέοι προσανατολισμοί της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, που στοχεύουν στη διεύρυνση του πεδίου πολιτικής και διπλωματικής δράσης στο μουσουλμανικό κόσμο, αναγκάζουν το Ισραήλ να επανεξετάσει τις μεταψυχροπολεμικές του συμμαχίες στην περιοχή.


Ο τουρκοισραηλινός άξονας, ο οποίος θεωρείτο μέχρι προσφάτως, από αμφοτέρους, μείζονος στρατηγικής σημασίας, εδραίωνε τα δύο κράτη ως ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις, με ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο στον αμερικανικό στρατηγικό σχεδιασμό για τη μεταψυχροπολεμική Μέση Ανατολή. Η αβεβαιότητα για το πολιτικό μέλλον στην Τουρκία, λόγω της παρατεταμένης αντιπαράθεσης ισχύος κεμαλικών – ισλαμιστών, έθεσε ήδη όρια στην τουρκοισραηλινή συνεργασία. Επίσης, η εμφανής τάση της Τουρκίας να καταστεί πυρηνική δύναμη και η νέο-οθωμανική στρατηγική υπερεξάπλωση της κυβέρνησης Ερντογάν δεν μπορούν να ταυτιστούν είτε μεσοπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα με τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ. Για ένα κράτος με εδραιωμένη υψηλή στρατηγική, όπως το Ισραήλ, οι εναλλακτικές λύσεις είναι μέρος του μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού και όχι αποσπασματικών αποφάσεων.

Το άνοιγμα που επιχειρεί σήμερα το Ισραήλ προς Ελλάδα και Κύπρο, μετά τη χειροτέρευση των Τουρκοϊσραηλινών σχέσεων αποτελεί επιλογή ανάγκης λόγω των αδιεξόδων που του δημιούργησε η Τουρκία. Κομβικής σημασίας για την κατανόηση του ανοίγματος του Ισραήλ είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι Ισραηλινές κυβερνήσεις εκλαμβάνουν τον παράγοντα ασφάλεια στη διαμόρφωση της διπλωματίας. Από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ (1948) η εθνική ασφάλεια είχε ως αφετηρία την αντίληψη ότι το εβραϊκό κράτος βρίσκεται υπό μόνιμη απειλή και δεν έχει άλλη διέξοδο από το να διεξάγει μόνιμο αγώνα για την επιβίωσή του. Η μεγιστοποίηση της προτεραιότητας της εθνικής ασφάλειας είχε σαν αποτέλεσμα την αλληλεξάρτηση πλείστων των πολιτικών και διπλωματικών αποφάσεων. Μέσα σε αυτή τη σχέση, η διπλωματία υποτάχθηκε ευθύς εξ αρχής στην στρατηγική αντί το αντίθετο όπως συμβαίνει στον δυτικό κόσμο. Η αντίληψη ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς ‘λανθάνοντος πολέμου’ και όταν ακόμη δεν υπάρχουν εχθροπραξίες έδιδε και συνεχίζει να δίδει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην εθνική επιβίωση και την καθιστά τον κεντρικό σκοπό τόσο της στρατιωτικής στρατηγικής όσο και της διπλωματίας.

Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να προσφέρουν στο Ισραήλ διέξοδο από το μόνιμο μειονέκτημα που του επιβάλλει η έλλειψη στρατηγικού βάθους, αφού γεωγραφικά αποτελεί μία μικρή και στενή λωρίδα η οποία περιβάλλεται από αραβικά κράτη με στρατηγικό βάθος. Επιπλέον, η Ελλάδα και η Κύπρος προσφέρουν μακροπρόθεσμα στο Ισραήλ μία γέφυρα με τον ανεπτυγμένο και πολιτικά σταθερό χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ερώτημα, όμως, που αφορά Κύπρο και Ελλάδα, είναι: τι μπορεί να προσφέρει το Ισραήλ στα δύο κράτη; Το Ισραήλ θα πρέπει, πρωτίστως, να πείσει την Ελληνική πλευρά για τις προθέσεις του, ότι δηλαδή πρόκειται για μία ουσιαστική και όχι κατ’ όνομα διμερή συνεργασία και ούτε εγγράφεται στη λογική εκβιασμού της Τουρκίας, όπου χρησιμοποιείται Ελλάδα και Κύπρος προκειμένου να εξαναγκαστεί η Άγκυρα να επανέλθει στην προηγούμενη τροχιά των σχέσεών της με το Ισραήλ. Με άλλα λόγια, το Ισραήλ θα πρέπει να πείσει τα δύο κράτη ότι το κέρδος από μία τέτοια συνεργασία θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος.

Το κέρδος για την Ελληνική πλευρά, από μία ελληνοισραηλινή συνεργασία, θα είναι η ενίσχυση των συντελεστών διπλωματικής ισχύος έναντι της Τουρκίας. Πρώτον, θα διαμορφωθεί ένας φιλοδυτικός άξονας στην περιοχή με σταθερές προοπτικές έναντι των νέων ισλαμικών και προφανώς αντιδυτικών αξόνων που επιχειρεί να κάνει η Τουρκία και δεύτερον θα εξασφαλιστούν προσβάσεις στο αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, με όλες τις προεκτάσεις που αυτό συνεπάγεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.
Το πιθανό κόστος από μία τέτοια συνεργασία για την ελληνική πλευρά, ενδεχομένως να έρθει από πιθανές αντιδράσεις του αραβικού κόσμου. Εδώ όμως μπαίνει το δίλημμα: θα παραμείνει η ελληνική πλευρά προσηλωμένη στην παραδοσιακή, πλην όμως αδύνατη υποστήριξη των αράβων ή θα επιδιώξει διπλωματική ενίσχυση μέσω των αμερικανοεβραίων και του Ισραήλ. Με τα νέα ανοίγματα της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, είτε έτσι είτε αλλιώς ο αραβικός κόσμος θα αρχίσει να βλέπει με μεγαλύτερη κατανόηση τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό.

Η ελληνοισραηλινή προσέγγιση είναι για την ελληνική πλευρά μία πρόσκληση και συνάμα μία πρόκληση που πρέπει να προσεγγισθεί μέσα στα πλαίσια υψηλής στρατηγικής και όχι μέσα από στερεότυπα και υπεραπλουστεύσεις.

www.geopolitics-gr.blogspot.com



http://www.enkripto.com/2010/06/blog-post_424.html

Σύλληψη Ουκρανού για ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

Έναν 32χρονο Ουκρανό συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε ληστεία, που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου σε κοσμηματοπωλείο του Χολαργού.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο συλληφθείς και δύο ομοεθνείς του είχαν εισέλθει στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες και ακινητοποιώντας τον ιδιοκτήτη με την απειλή όπλου κατάφεραν να αφαιρέσουν από τις προθήκες κοσμήματα και ρολόγια αξίας 90.000 ευρώ.

Στη κατοχή του 32χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

http://stoppressgr.blogspot.com/2010/06/blog-post_28.html
Καθαρισμός Ακτής στο ΣΕΦ
Στο πλευρό των εθελοντών και των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά που συμμετείχαν στον καθαρισμό της Ακτής του ΣΕΦ στο Ν. Φάληρο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 26 Ιουνίου 2010, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

Η πρωτοβουλία για καθαρές ακτές ανήκει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με τη συνεργασία των δήμων Πειραιά και με την υποστήριξη των Planet.

Επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 100 τόνοι σκουπιδιών - εκ των οποίων οι 70 τόνοι πλαστικά - απομακρύνθηκαν από την παραλία πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ οι εθελοντές, πέρα από τον καθαρισμό της ακτής, καθάρισαν και τα παρτέρια στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Πρέπει να υπάρξει συνεργασία της διοίκησης του ΣΕΦ με το Δήμο έτσι ώστε να έχουμε πλήρη ανάπλαση του χώρου για να αποδοθεί στα παιδιά και στη νεολαία καθαρός και ασφαλής» σημείωσε, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Καρύδης δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία. 



http://www.facebook.com/notes/demetres-karydes/katharismos-aktes-sto-seph/10150201952560254

Βενιζέλος: Κυρώσεις για τις περιπτύξεις στο Πολεμικό Μουσείο


Όσοι ευθύνονται για τη «ροζ» υπόθεση του Πολεμικού Μουσείου θα τιμωρηθούν, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος...



Εν αναμονή του πορίσματος, ο υπουργός είπε σε δημοσιογράφους πως μόλις εντοπιστούν και προσωποποιηθούν οι ευθύνες θα επιβληθούν όλες οι αναγκαίες κυρώσεις. Προανήγγειλε την αποστολή του πορίσματος στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8371.html

Iνες Σάϊνθ, το «βαρύ πυροβολικό» της μεξικάνικης TV


H μεξικανή sportcaster έχει ανάψει φωτιές στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό της αφού ως παρουσιάστρια των αθλητικών ειδήσεων για λογαριασμό της μεξικάνικης τηλεόρασης tv azteca έχει....


πολλά να πει για την μεγaλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου αλλά και τις καλές εμφανίσεις της εθνικής ομάδας της χώρας της. Και όσο η Ινες εμφανίζεται στην τηλεόραση τόσο ανεβαίνει η θεαματικότητα!

pamemundial.gr

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/i-tv.html

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ...

Ρεπορτάζ : Κατερίνα Κοκκαλιάρη
(από το Έθνος)
Μεγάλοι χαμένοι των ανατροπών στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις είναι οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι, που μπήκαν στην αγορά εργασίας το κρίσιμο διάστημα από το 1983 έως και το 1992. Οι πλέον επώδυνες αλλαγές αφορούν τις μητέρες ανηλίκων, οι οποίες τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται... 
αντιμέτωπες με την αύξηση των ορίων ηλικίας έως και 15 χρόνια. Το παράδοξο είναι πως από τις σαρωτικές αλλαγές στα όρια ηλικίας επηρεάζονται κατά κύριο λόγο οι συνεπείς ασφαλισμένοι, που έχουν συμπληρώσει πολλά έτη υπηρεσίας. Ετσι, η «έξοδος» με 35ετία στα 58 αλλά και η συνταξιοδότηση με 37 έτη ανεξαρτήτως ηλικίας σύντομα θα αποτελούν παρελθόν, ενώ σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Μάλιστα για την αύξηση των ορίων ηλικίας προβλέπονται διαδικασίες-εξπρές, με τις αλλαγές να «τρέχουν» στο Δημόσιο και στο σύνολο των Ταμείων από το 2011. Στόχος είναι να χορηγείται πλήρης σύνταξη μόνο στο 65ο έτος ή εναλλακτικά στο 60ό έτος με 40 έτη ασφάλισης. «Μαχαίρι» μπαίνει και στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ (καθώς επιβάλλεται ειδική εισφορά), ενώ κυριολεκτικά στον αέρα είναι τα επικουρικά ταμεία. Ενδεικτικό της έκτασης των αλλαγών είναι πως δεν διασώζονται ούτε οι νυν συνταξιούχοι, οι οποίοι θα πρέπει να... αποχαιρετήσουν μόνιμα τη 13η και τη 14η σύνταξη, η οποία θα αντικατασταθεί με επιδόματα. Αναλυτικά, οι χαμένοι των αλλαγών στο Ασφαλιστικό είναι οι εξής κατηγορίες: 1. Μητέρες ανηλίκων. Με συνοπτικές διαδικασίες -και συγκεκριμένα από το 2011 έως και το 2013- κλείνουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 65ο έτος. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων η αύξηση των ορίων ηλικίας φτάνει τα 15 έτη. 2. Εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα: Το όριο για συνταξιοδότηση με 10.500 ένσημα, πάει σταδιακά στο 60ό έτος της ηλικίας. Για τη συγκεκριμένα ομάδα προβλέπεται μεγαλύτερη μεταβατική περίοδος, καθώς οι αλλαγές ολοκληρώνονται το 2017. Επιπλέον έρχεται και δεύτερο «χτύπημα» το 2011, καθώς θα περικοπεί η λίστα με τα επαγγέλματα που υπάγονται στο ειδικό αυτό καθεστώς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα διασωθούν μόνο όσοι προλάβουν να πάρουν σύνταξη μέχρι και το 2015. 3. Γυναίκες με τρία παιδιά, που απασχολούνται στο Δημόσιο. Το 2013 θα απαιτούνται 25 έτη υπηρεσίας (από 20) και το 65ο έτος της ηλικίας (σήμερα αποχωρούν ανεξαρτήτως ηλικίας). 4. Οσοι παίρνουν πάνω από 1.400 ευρώ σύνταξη. Από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται έκτακτη εισφορά, που ανάλογα με το ύψος της σύνταξης θα κυμαίνεται από 3% έως 10%. 5. Ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτούνται με 35ετία στα 58. Προβλέπεται παράλληλη αύξηση των ετών ασφάλισης για να φτάσουν τα 40 και της ηλικίας για να συμπληρωθεί το 60ό έτος. 6. Ασφαλισμένοι που σήμερα αποχωρούν με 37 έτη ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας. Θα απαιτούνται σταδιακά 40 έτη ασφάλισης και το 60ό έτος. 7. Γυναίκες που συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ με 4.500 ένσημα. Το όριο ηλικίας πάει στο 65ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 60ό για μειωμένη. 8. Οσοι καλύπτονται από ελλειμματικά επικουρικά ταμεία. Από το 2011 τα επικουρικά ταμεία εγκαταλείπονται από το κράτος στην... τύχη τους και θα χορηγούν συντάξεις ανάλογα με τα οικονομικά τους. Με δεδομένο πως οι περισσότεροι φορείς είναι ελλειμματικοί, έρχεται ραγδαία μείωση των συντάξεων για τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων. 9. Οσοι βγουν στη σύνταξη μετά το 2015 και έχουν μισθούς πάνω από 1.500 ευρώ. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα υπάρξει μείωση των συντάξεων κυρίως για όσους εργαζόμενους έχουν υψηλούς μισθούς και συμπληρώνουν 25 μέχρι και 35 έτη ασφάλισης. 10. Αγαμες θυγατέρες. Μπαίνουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή της σύνταξης. 11. Συνταξιούχοι του Δημοσίου που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Η σύνταξη αναστέλλεται αν είναι κάτω των 55 ετών ή μειώνεται αν έχουν υπερβεί το συγκεκριμένο όριο. 12. Δημόσιοι υπάλληλοι και ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί), που έχουν δύο δουλειές. Καθιερώνεται παράλληλη ασφάλιση για όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993.
http://fimotro.blogspot.com/2010/06/blog-post_7740.html

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ...

Υπό κατάληψη παραμένουν από χθες το βράδυ, τα κεντρικά κτίρια της ΔΕΗ που βρίσκονται επί της οδού Χαλκοκονδύλη 30. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κατέλαβαν το κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Κλειστή μέχρι το... 
απόγευμα η οδός Χαλκοκονδύλη. Αποκλεισμένο παραμένει και το κτίριο του ΟΑΕΕ στη Λεωφόρο Μεσογείων. Οι συνδικαλιστές έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου στο οποίο αναγράφεται το μήνυμα "Δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε" ενώ σε ένα δεύτερο πανό γίνεται αναφορά για την απαγόρευση των προσλήψεων στη ΔΕΗ. Επίσης οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 18:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.
http://fimotro.blogspot.com/2010/06/blog-post_474.html

ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Απο Enet.gr

Κρίσιμο τεστ για την δυνατότητα δανεισμού της Ελλάδος από τις αγορές προανήγγειλε ο υφυπουργός ΟικονομικώνΦίλιππος Σαχινίδης. Η Ελλάδα θα προχωρήσει στα μέσα Ιουλίου σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων τριών, έξι και δώδεκα μηνών, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού στο Reuters...



Οι εκδόσεις θα καλύψουν την ωρίμανση εντόκων συνολικής αξίας 4,56 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 2,16 είναι εξάμηνα και 12μηνα και λήγουν στις 16 Ιουλίου και 2,4 δισ. ευρώ τριμήνου που λήγουν στις 23 του επόμενου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αν «περάσει» από την εξέταση της Τρόικας θα λάβει 9 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο και άλλα τόσα τον Δεκέμβριο (επί συνόλου 110 δισ. ευρώ του δανείου)

Προηγουμένως, δηλώσεις σε ξένη εφημερίδα είχε κάνει και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου για την έκδοση.
Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα δανεισμού της Ελλάδος μετά την υπογραφή του Μνημονίου και μάλιστα μεγάλου σχετικά ποσού.

Σύμφωνα μα αναλυτές, η έκδοση αποτελεί κρίσιμο τεστ για την εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα, η οποία ακόμη δεν έχει εδραιωθεί.
Κυβερνητικοί παράγοντες, ελπίζουν σε βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης των ξένων αγορών τις επόμενες εβδομάδες, μετά τη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

http://fimotro.blogspot.com/2010/06/blog-post_4936.html
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Πώς θα κινηθούν την Τρίτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αθήνα
Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει τα εργατικά συνδικάτα, με δυσκολία θα πραγματοποιούν οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...

Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

 
http://epilektika.blogspot.com/2010/06/blog-post_8809.html
Οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ σε επιχειρηματίες PDF Print E-mail
Monday, 28 June 2010 10:44
 

Πρόγραμμα για την προώθηση στην απασχόληση 2.500 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 22-64 ετών, αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Η σχετική τροποποιημένη απόφαση δημοσιεύεται ήδη σε ΦΕΚ, ενώ οι οι προθεσμίες έναρξης και λήξης της υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα καθοριστούν με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών νέων ηλικίας 22 έως 64 ετών και προτεραιότητα θα δοθεί στους ανέργους μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε., για το ομόρρυθμο μέλος της ή ΕΠΕ) που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο, καθώς και σε νέους με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
- Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και 30 μέρες πριν από την έναρξη) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.
- Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
- Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους- μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. - Να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους. - Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας από την 1/10/2009 και μετά.
Στο πρόγραμμα δύναται να υπαχθεί με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό 51% στο εταιρικό κεφάλαιο μέλος:
- Ομόρρυθμης Εταιρείας - Ετερόρρυθμης Εταιρείας, μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της - ΕΠΕ Επίσης δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης υπαγωγής στο Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, ηλικίας 22-64 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών έτους 2009» σε όσους το επιχειρηματικό σχέδιο απορρίφθηκε από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, εφόσον ανακαλέσουν με δήλωσή τους τις ενστάσεις που δεν έχουν εξεταστεί μέχρι τις 17 Ιουνίου 2010 (ημέρα δημοσίευσης του συγκεκριμένου ΦΕΚ) και βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στα σημεία που αφορούν στους λόγους απόρριψης και εφόσον τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας απόφασης πλην της ημερομηνίας έναρξης επιτηδεύματος.
Ποιοι εξαιρούνται
Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να υπαχθούν:
- Επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κ.ά.). - Οσοι απασχοληθούν με την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως (ΤΑΞΙ), λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως.
- Οσοι δημιουργούν εποχικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, φροντιστήρια, εργαστήρια ή κέντρα ελευθέρων σπουδών, καντίνες, περίπτερα, φαρμακεία, επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις νυχτερινές ώρες (22.00-06.00), καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγικές υπηρεσίες μαζικού χαρακτήρα (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αναψυκτήρια κ.λπ.), τυχερά, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχείων και συναφή αυτών.
- Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας, στον τομέα του άνθρακα, στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής γεωργικών προϊόντων, καθώς και οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους των γεωργικών προϊόντων και η επιχορήγηση μετακυλίεται στους παραγωγούς άμεσα ή έμμεσα.
- Πλανόδιες επιχειρήσεις.
- Οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις.
- Οσοι έχουν επιχορηγηθεί από προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών κατά το παρελθόν.
- Οσοι είχαν άλλη επιχείρηση από την 1/1/2000 και μετά.
Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 36 μήνες, ενώ το ποσό για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000 ευρώ.
Η πρώτη δόση ύψους 6.000 ευρώ καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 18.000 ευρώ σε τρεις ισόποσες δόσεις των 6.000 ευρώ η καθεμία, καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε έτους από την υπαγωγή του και αφού έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.
Οι αιτήσεις
Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www. oaed.gr), η οποία απευθύνεται προς την Υπηρεσία του Οργανισμού στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης του επαγγελματία.
Η διαδικασία υπαγωγής των νέων ελεύθερων επαγγελματιών στο πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία στάδια:
1ο στάδιο:Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, στη σχετική περιοχή του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει να έχει γίνει έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ.
2ο στάδιο:Αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου, εάν πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης του προγράμματος.
3ο στάδιο:Ενταξη στο πρόγραμμα, η οποία πραγματοποιείται ύστερα από θετική έγκριση του επιτόπιου ελέγχου (στον χώρο της επιχείρησης) από δύο ελεγκτές του ΟΑΕΔ.

hbnews

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4010:2010-06-28-07-46-22&catid=1:latest-news&Itemid=50