Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ 
ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ"
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ




ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ-ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ(ΓΚΡΑΣ)-ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΚΑΡΕΦΙΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΚΑΣΣΩΤΑΚΗΣ





ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ &ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΟΔΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ




































Πνιγμός 44χρονου στα Μέθανα


Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ενός 44χρονου στήθηκε χθες το βράδυ από τη Λιμενική Αρχή Μεθάνων, η οποία προηγουμένως είχε βρει το σκάφος «ΔΕΛΦΙΝΙ» στο οποίο επέβαινε, στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Μεθάνων. Στο σκάφος υπήρχαν τα προσωπικά του αντικείμενα, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι και τις 08:00 το πρωί, οπότε και ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, σε βραχώδες σημείο της περιοχής μεταξύ Βιολογικού Καθαρισμού και Στενού Μεθάνων. Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το άψυχο σώμα του αναμένεται να παραδοθεί στο νεκροτομείο Πειραιά για νεκροψία-νεκροτομή.

http://press-argolida.blogspot.com/2010/06/44.html

Τοπικές βροχές...

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα Κεντρικά και στα Βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε Δυτική Μακεδονία στην Ήπειρο καθώς επίσης και σε Στερεά και Πελοπόννησο. Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/

http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_4610.html

Σεισμός 4,2 ρίχτερ στην Κρήτη



ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 22:28, 69 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άγιου Νικόλαου. Το εστιακό βάθος...



του σεισμού εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/42_25.html

Έρευνες για πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα


Την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο εντός του έτους προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στον Real Fm. «Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», τόνισε....
Απαντώτας για το ποιες περιοχές ενδεχομένως να έχουν κοιτάσματα σημείωσε ότι «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. 
Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ». 
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσίως υπουργοί υποστηρίζουν την έρευνα πιθανών κοιτασμάτων...

http://newspressagrinio.blogspot.com/2010/06/blog-post_3008.html

Η Ελληνίδα που έκανε τον διάπλου του Γιβραλτάρ

Μία Θεσσαλονικιά, η Δανάη Μενεξιάδη έγινε πριν ένα χρόνο η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια (μετά τους Νίκο Πάντη, Θανάση Παπαρνάκη και Άρη Πολύζο), που πραγματοποίησε τον διάπλου του Γιβραλτάρ. Η Δανάη ξεκίνησε από την Ταρίφα της Ισπανίας και, παρά τις αντιξοότητες και τις καιρικές συνθήκες, κατόρθωσε να τερματίσει, έπειτα από 4 ώρες και 48 λεπτά, στο Μαρόκο.

Αν και υπάλληλος γραφείου, η Δανάη κάνει την πρώτη της προπόνηση λίγο μετά τις έξι το πρωί και κατόπιν, με το πρωινό κολατσιό στο χέρι, πηγαίνει στη δουλειά. Αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα προπονείται και το βράδυ.

Τώρα, μάλιστα, που ο καιρός είναι καλός και οι περισσότεροι αναζητούν στιγμές ξεγνοιασιάς στη θάλασσα, αυτή αρκείται να "γράφει" χιλιόμετρα, κολυμπώντας στη θάλασσα της Ολυμπιάδας Θεσσαλονίκης. Η θάλασσα γι' αυτήν είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα. "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορώ να ζήσω μία μέρα χωρίς προπονήσεις ή χωρίς τη θάλασσα. Δεν σταματώ ούτε τον χειμώνα, πλην κάποιων περιπτώσεων, όταν ο καιρός είναι υπερβολικά κακός", αναφέρει.

Έναν χρόνο μετά, οι μνήμες του δύσκολου εγχειρήματος του διάπλου του Γιβραλτάρ (αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία του νερού στο συγκεκριμένο πέρασμα δεν ξεπερνά τους 19 βαθμούς Κελσίου) παραμένουν ζωντανές στο μυαλό της, που ήδη έχει αρχίσει να καταστρώνει το επόμενό της βήμα.

Για τον περσινό της άθλο, θυμάται: "Τα ρεύματα σ' αυτό το σημείο είναι πολύ ισχυρά και αν ξεχαστεί ο αγωνιζόμενος ή δεν έχει καλό συνοδό, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα και μπορεί να μην τερματίσει. Όμως, το σημαντικότερο όλων είναι ότι, η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ χαμηλή, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί και μεγάλο πέρασμα εμπορικών μεγάλων πλοίων", αναφέρει η Ελληνίδα κολυμβήτρια.

Και συνεχίζει: "Από την πρώτη στιγμή, το μυαλό μου ήταν στον τερματισμό. Πίστευα μέσα μου ότι, στο τέλος, θα τα καταφέρω. Είναι μεγάλος άθλος να ξεκινάω από την Ευρώπη και να τερματίζω στη Αφρική. Για να τον πραγματοποιήσω αυτό τον άθλο, έκανα τουλάχιστον έναν χρόνο". Η πρώτη της επαφή με τα παγωμένα νερά της διώρυγας ήταν άσχημη.....

"Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας- θυμάται- περνούν από το μυαλό σου χιλιάδες σκέψεις. Είναι η στιγμή που χρειάζεται να έχεις ισχυρή προσωπικότητα και θέληση για να πραγματοποιήσεις αυτό που σκέφτηκες. Έχοντας ως σύμμαχο τη θέλησή μου, ξεκίνησα την περιπέτειά μου. Η διαδρομή είναι 16 με 18 χιλιόμετρα, λόγω όμως των ρευμάτων και των ανέμων, εύκολα γίνονται 21 με 22 χιλιόμετρα" αναφέρει.

"Ο τερματισμός δεν γίνεται σε συγκεκριμένο μέρος, αλλά στόχος είναι να ακουμπήσεις την αφρικανική ήπειρο. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το κρύο που ένιωσα, όταν έφτασα στις ακτές του Μαρόκου, αφού η θερμοκρασία του νερού ήταν μόλις 16 βαθμούς Κελσίου. Η καρδιά μου ήταν έτοιμη να σταματήσει και το σώμα μου είχε μουδιάσει. Το ευχάριστο είναι ότι είχα προετοιμαστεί καλά και είχα καλή ψυχολογία" προσθέτει.

"Σ' αυτό το σημείο, σπουδαίο ρόλο έπαιξε ο προπονητής μου, Νικόλας Ρεπανάς, που καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μου έδινε κουράγιο και χρήσιμες πληροφορίες για να καταφέρω να τερματίσω. Δεν θα ξεχάσω ότι, κάθε μισή ώρα σταματούσα για να φάω κάτι πολύ ελαφρύ και να πιω νερό, λεμόνι και μέλι ώστε να αναπληρώσω την ενέργεια που έχανα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας. Όλα αυτά, χωρίς να ακουμπήσω την βάρκα, γιατί κάτι τέτοιο θα ακύρωνε την προσπάθειά μου" λέει η Δανάη.

Κατά τη διάρκεια του "ταξιδιού" δεν έλειψαν και οι ... περίεργοι, αυτοί που έσπευσαν κοντά της, καταμεσής της θάλασσας, για να δουν τι ακριβώς γίνεται. "Οι ναυτικοί των εμπορικών πλοίων μας είχαν εντοπίσει από μακριά και αρκετοί βρέθηκαν κοντά μας για να δουν τη μεγάλη προσπάθεια. Είναι τρομακτικό να βλέπεις τεράστιο όγκο να περνά θεωρητικά από κοντά σου και να σηκώνει κύματα, τα οποία- εκτός των άλλων- πρέπει να προσπεράσεις".

Αλησμόνητο είναι το μεγάλο αυτό εγχείρημα και για τον Νικόλα Ρεπανά, τον προπονητή της Δανάης, που έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος.

"Η θάλασσα σ' αυτό το σημείο είναι δύσκολη. Εκτός του ότι είναι παγωμένη, έχει πολλούς καρχαρίες και μεγάλα ψάρια, που ακολουθούν τα πλοία και τρέφονται με τα σκουπίδια. Όμως, δεν έχει αναφερθεί ποτέ επίθεση κάποιου καρχαρία σε άνθρωπο. Άρα, θεωρητικά, σ' αυτόν τον τομέα είχαμε κάποια ασφάλεια- όσο ασφαλής μπορείς να είσαι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Εμείς, ωστόσο, ήμασταν εκεί με δύο βάρκες για να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα τέτοιας επίθεσης. Και μόνο σαν εγχείρημα ήταν κάτι το μοναδικό, καθώς σ' αυτό το σημείο ενώνεται ο Ατλαντικός Ωκεανός με τη Μεσόγειο Θάλασσα και η Ευρώπη με την Αφρική. Αυτό τα λέει όλα", αναφέρει ο Θεσσαλονικιός προπονητής.

Θυμάται ακόμη ότι, την προηγούμενη ημέρα αρκετοί ήταν αυτοί που γνώριζαν για το εγχείρημα και είχαν στοιχηματίσει ότι η Δανάη δεν θα τα κατάφερνε. Κι αυτό επειδή, ύστερα από μια συγκεκριμένη ώρα, μέσα στο κρύο νερό, το σώμα δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί.

"Η Δανάη έδειξε ότι έχει πολύ μεγάλη θέληση. Πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό, με καιρικές συνθήκες που δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Πορτογάλος αθλητής που προσπάθησε την επόμενη μέρα και που είναι ένας από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους, διεθνώς, εγκατέλειψε, λόγω της θερμοκρασίας. Το μήνυμα που περνάει η Δανάη είναι ότι ο αθλητισμός δεν σταματάει ποτέ. Πάνω από όλα πρέπει να βάζεις στόχους, για να τους ξεπεράσεις, σε όποιο 'στάδιο' της ζωής και αν τρέχεις", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρεπανάς.

Και προσθέτει, για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε η αθλήτριά του να αγωνιστεί: "Υπάρχει τακτική για να καταφέρεις να τερματίσεις σε τέτοιες συνθήκες. Ποτέ δεν πηγαίνεις κατευθείαν στον τελικό προορισμό, αλλά βλέπεις την φορά των ρευμάτων, την ταχύτητά τους και προσπαθείς να πας, στην αρχή, που έχεις ακόμη δυνάμεις, κόντρα στα κύματα και πολύ πιο μπροστά από την κατεύθυνση του ρεύματος, ώστε όταν φθάσεις στα μέσα της διαδρομής και επέρχεται η κόπωση να αφήσεις σε μεγάλο βαθμό να σε συμπαρασύρει το ρεύμα, φέρνοντάς σε στον τελικό στόχο. Όμως ό,τι και να πούμε όλα είναι θεωρητικά. Η ουσία είναι να το εφαρμόζεις στην πράξη. Και η Δανάη τα κατάφερε και της αξίζουν συγχαρητήρια".

Πηγή:http://www.nooz.gr/greece/i-ellinida-pou-ekane-ton-diaplou-tou-givraltar

http://kontiloforos.blogspot.com/2010/06/blog-post_7378.html

Ο μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία του τένις!


Μετά από ... τρεις ημέρες, 665 λεπτά, ή παιχνίδι ένδεκα ωρών και πέντε λεπτών, ολοκληρώθηκε σήμερα ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας στην ιστορία του τένις.

Ο Αμερικανός Τζον Ισνερ νίκησε τον Γάλλο Νικολας Μαούτ με 3-2 σετ, και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, αλλά το τελικό σκορ του πέμπτου σετ παραπέμπει σε ... μπάσκετ: 70-68! Τα περισσότερα γκειμ που παίχτηκαν ποτέ σε ένα σετ! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 48 γκειμ.

Γενικά, αυτό το παιχνίδι δίκαια χαρακτηρίζεται ο αγώνας των ρεκόρ. Το κοινό ενθουσιάστηκε και όπως είπε στο τέλος ο Ισνερ ήταν φανταστικό στις εκδηλώσεις του: «Μετά από ένα τέτοιο ματς και σε τέτοια ατμόσφαιρα, δεν αισθάνεσαι κουρασμένος»
Να σημειώσουμε βέβαια ότι το προηγούμενο ρεκόρ σε διάρκεια ήταν ... μόλις έξι ώρες διευκρίνησε. Η προηγούμενη ... επίδοση ήταν έξι ώρες και 33 λεπτά με δράστες δύο Γάλλους (Σαντορό-Κλεμάν, στο Ρολάν Γκαρός, το 2004). Τι διάρκεια είχε το τελευταίο σετ; Οκτώ ώρες και ένδεκα λεπτά! Συνολικά παίχτηκαν 183 γκειμ, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 122 σε αγώνα διπλού! Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας άρχισε την Τρίτη, χθες σταμάτησε επειδή νύχτωσε με σκορ 59-59 και ολοκληρώθηκε σήμερα!
Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε τα σετ του αγώνα: 6-4,3-6,7-6,6-7,70-68.


http://dexiextrem.blogspot.com/2010/06/blog-post_2455.html

Η παρέλαση των ξανθιών στη Λετονία

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Πριν λίγες μέρες οι ξανθιές της Λετονίας ξεχύθηκαν στους δρόμους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην κρίση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO










http://todekari.blogspot.com/2010/06/blog-post_4650.html

Πορτογαλία-Βραζιλία 0-0

Η Πορτογαλία και η Βραζιλία αναδείχθηκαν σήμερα ισόπαλες 0-0 στο Ντέρμπαν, οριστικοποιώντας την πρόκρισή τους στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η "Σελεσάο" κατέκτησε...






την πρώτη θέση του 7ου ομίλου με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Πορτογάλους.

Το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν η δύναμη, που ξέφυγε αρκετές φορές από τα όρια, κάτι που φάνηκε και από τις επτά κίτρινες κάρτες που μοίρασε ο Μπενίτο Αρτσούντια. Ακόμα πιο χαρκακτηριστικό παράδειγμα, όμως, είναι η αντικατάσταση του Φελίπε Μέλο στο 44΄, αφού ο Ντούνγκα διέκρινε ότι ο μέσος της Γιουβέντους ήταν τόσο εκνευρισμένος που... προλάβαινε να αποβληθεί (είχε ήδη δεχθεί κίτρινη) πριν το ημίχρονο!

Ακριβοδίκαιος ο Αρτσούντια, ελέγχεται όμως για τη φάση του 25ου λεπτού, όταν ο Ζουάν έκοψε με το χέρι μια βαθιά μπαλιά προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα βρισκόταν τετ-α-τετ με τον Ζούλιο Σέζαρ. Σαφής περίπτωση προφανούς ευκαιρίας για γκολ, αλλά ο Ζουάν και η "Σελεσάο" γλύτωσαν μόνο με μία κίτρινη. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι Βραζιλιάνοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 30΄ με τον Νίλμαρ να πλασάρει ψηλά, αλλά ο Εντουάρντο να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στο 39΄ με την "ελεύθερη" κεφαλιά του Λουϊς Φαμπιάνο που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που πλησίασαν το γκολ πρώτοι στο β΄ ημίχρονο. Στο 59΄ από την κούρσα του Ρονάλντο και την προβολή του Λούσιο, η μπάλα έφτασε στον Ραούλ Μεϊρέλες αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ είχε κλείσει καλά το χώρο κι έτσι το πλασέ έφυγε λίγο άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με το 0-0 (χαρακτηριστικό είναι ότι στο β΄ ημίχρονο δεν δόθηκε ούτε μία κίτρινη κάρτα), αφού ούτως ή άλλως η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί πριν την έναρξη του σημερινού αγώνα.

Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)

Κίτρινες: Πέπε, Ντούντα, Τιάγκο, Κοεντράο - Ζουάν, Λουϊς Φαμπιάνο, Φελίπε Μέλο

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Μπρούνο Αλβες, Καρβάλιο, Πέπε (64΄ Πέντρο Μέντες), Κοεντράο, Ρικάρντο Κόστα, Μεϊρέλες (84΄ Βελόσο), Τιάγκο, Ρονάλντο, Ντούντα (54΄ Σιμάο), Ντάνι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο (44΄ Ζοσούε), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντάνι Αλβες, Νίλμαρ, Ζούλιο Μπαπτίστα (82΄ Ραμίρες), Λουϊς Φαμπιάνο (85΄ Γκάφιτε).

http://todekari.blogspot.com/2010/06/0-0_25.html

Πως δύο ανήλικοι αγόρασαν Φεράρι μέσω ίντερνετ


Δύο ανήλικοι από τη Βουλγαρία "μάγοι" στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατάφεραν να αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από Αμερικάνικη εταιρεία κολοσσό και αγόρασαν ...
μέσω διαδικτύου μία κόκκινη Φεράρι. Το καταπληκτικό αυτοκίνητο έφτασε στο λιμάνι του Μπουργκάς και για ένα μήνα κανείς δεν πήγαινε να το παραλάβει. Οι μικροί που προχώρησαν στην αγορά, περνούσαν καθημερινά από το λιμάνι και έβλεπαν το αυτοκίνητό τους αλλά δεν τολμούσαν να το παραλάβουν.

http://filoksenos.blogspot.com
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_6351.html

ΚΑπίστευτο! Ακαθαρσίες έκρυβαν αμύθητα πλούτη!



Κάτω από ακαθαρσίες και σάπια κρέατα κρυβόταν ένας ολόκληρος θησαυρός!

Η υπόθεση ξεκινά με τους κατοίκους μιας γειτονιάς στην Κομοτηνή, να κάνουν αλλεπάλληλες καταγγελίες στο δήμο, για έντονη δυσοσμία από ένα διαμέρισμα της περιοχής, που είχε μετατραπεί σε επικίνδυνη, για τη δημόσια υγεία, εστία μόλυνσης. Όταν το συνεργείο του δήμου και εισαγγελέας έμπαιναν στο διαμέρισμα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ανάμεσα σε τόνους από σάπια κρέατα, αλλοιωμένα λαχανικά και ακαθαρσίες, κρύβονταν… αμύθητα πλούτη! 
Το σπίτι του μοναχικού 55χρονου ήταν σε τόσο βρωμερή κατάσταση, που χρειάστηκε να κληθεί ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού με μάσκες, γάντια και άλλα προφυλακτικά μέτρα για να απομακρύνει τις αποσυντεθειμένες ακαθαρσίες από τον απέραντο σκουπιδότοπο, ο οποίος είχε χρόνια να καθαριστεί.

Έκπληκτο το συνεργείο, αντίκρισε ανάμεσα στα μουχλιασμένα τρόφιμα έναν θησαυρό με χρυσαφικά, κοσμήματα, αλυσίδες και βραχιόλια, λίρες και πεντόλιρα μέσα σε χρηματοκιβώτιο αλλά και πεταμένες στο πάτωμα μέσα σε κουβάδες, δεκάδες κοστούμια που ο 55χρονος είχε αγοράσει αλλά ούτε καν άνοιξε τις συσκευασίες τους. Ανάμεσα στα άλλα υπήρχαν και βιβλιάρια καταθέσεων, μόνο ένα εκ των οποίων είχε καταθέσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ! 
Κανείς από τους γείτονες δεν μπορούσε να εξηγήσει την οικονομική άνεση που είχε ο 55χρονος, ο οποίος κατάγεται από την Χρυσούπολη και στην Κομοτηνή εργαζόταν χρόνια ως γκαρσόνι σε νυχτερινό κέντρο… Ούτε ο ίδιος ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις, καθώς η κατάστασή του ήταν τέτοια που ανάγκασε την εισαγγελέα να δώσει εντολή για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική.

Το σπίτι με τον θησαυρό σφραγίστηκε προσωρινά και τέθηκε υπό τη φύλαξη αστυνομικών, ώσπου να αναζητηθούν τυχόν συγγενείς του 55χρονου και να αποφασιστεί η τύχη της περιουσίας του. 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=32228&catid=6


Στο  δρόμο και οι Ιταλοί σήμερα κατά των μέτρων λιτότητας μέτρων λιτότητας

Μια μέρα μετά τη γενική απεργία στη Γαλλία που παρέλυσε τη χώρα, σειρά παίρνει η Ιταλία όπου τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει γενική 24ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δεκάδες διαδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, όπου αναμένεται να βγουν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλοί εργαζόμενοι.
Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η γενική συνομοσπονδία εργαζομένων της Ιταλίας, CGIL. Βασικό αίτημα της απεργιακής κινητοποίησης απαιτεί η επανεξέταση του προϋπολογισμού για μια πιο δίκαιη κατανομή των δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας.
«Αναγνωρίζουμε ότι η Ιταλία πρέπει να μειώσει το έλλειμμα, αλλά ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι άδικος», δήλωσε η αντιπρόεδρος του συνδικάτου Σουζάνα Καμούσο. «Επί δύο χρόνια, αντί να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, η κυβέρνηση αρνείτο ακόμα και ότι υπάρχει μία κρίση» τόνισε η κα Καμούσο. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ιταλίας, CGIL, αριθμεί περίπου έξι εκατομμύρια μέλη.
Το πρόγραμμα λιτότητας που είχε ανακοινωθεί στις 25 Μαΐου από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προβλέπει αυστηρή λιτότητα για την εξοικονόμηση 24,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2011 και 2012. Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη μείωση των κρατικών δαπανών με το πάγωμα για τρία χρόνια στους μισθούς, τη μείωση κατά 10% στους προϋπολογισμούς των υπουργείων και την ενίσχυση των προσπαθειών για πάταξη της φοροδιαφυγής. Με τα προωθούμενα μέτρα αναμένεται επίσης να περικοπούν περίπου 400.000 θέσεις εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, στον δημόσιο τομέα.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Απεργούν επίσης εργαζόμενοι σε εργοστάσια, αγροτικές επιχειρήσεις, θέατρα, δημόσια κοιμητήρια κ.α. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση στη γείτονα χώρα, μόνο το 42.5% των Ιταλών εγκρίνει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ποσοστό που δείχνει πτώση 5.8 μονάδων από τον Φεβρουάριο.
Ακολουθεί η Γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Ελλάδα, την Τρίτη 29 Ιουνίου.

http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82

Εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση του δανείου ξαναλέει ο Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ

Η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από την Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη τόνισε ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας.


Ο Π. Ρουμελιώτης τόνισε ότι τα πρώτα αποτελέσματα για την ανάκαμψη θα φανούν σε δύο χρόνια ενώ επανέλαβε πως ο οργανισμός έχει κάνει θετικά σχόλια για την πορεία του προγράμματος σταθερότητας της χώρας.

Πρόσθεσε ακόμη πως χωρίς την προσφυγή στον μηχανισμό η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει, προκαλώντας την αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης αλλά και της διεθνούς οικονομίας.

"Ζούμε όλοι σε ένα παγκόσμιο χωριό" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

http://antenna975.blogspot.com/2010/06/blog-post_185.html

Στις 7 Ιουλίου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών όσων συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου. Στην ανακοίνωση επισημάνθηκε επίσης ότι η ανακοίνωση των βαθμολογιών στα λύκεια της χώρας αναμένεται να γίνει στις 7 Ιουλίου.

Η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών είχε σταματήσει για περίπου δυόμισι βδομάδες εξαιτίας της αποχής των καθηγητών, που διαμαρτύρονταν για το ύψος των αμοιβών τους. Την Τρίτη το απόγευμα η ΟΛΜΕ είχε αποφασίσει να μην συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, και να συνεχίσουν οι καθηγητές τη βαθμολόγηση των γραπτών.
πηγή: Αγγελιοφόρος


http://www.giapraki.com/news.php?item.8161.2

Το δέμα του θανάτου


Τον σπασμένο κρίκο στα μέτρα ασφαλείας και ελέγχου όλων των αντικειμένων που φθάνουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναζητά τώρα η Αστυνομία. Αυτό το κενό στην ασφάλεια στοίχισε τη ζωή στον 49χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη...



Οι πρώτες ενδείξεις και εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής πάντως συνέδεαν τον μηχανισμό που στοίχισε τη ζωή του 49χρονου αστυνομικού με εκείνον που στις 28 του περασμένου Μαρτίου είχε διαμελίσει τον δεκαπεντάχρονο Αφγανό Χαμί Νατζάφι στα Κάτω Πατήσια. Μάλιστα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ενημέρωναν χθες το βράδυ τους υπουργούς που έσπευσαν στην Κατεχάκη ότι υπήρχαν κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στους δύο μηχανισμούς. Πάντως, ούτε για τη συνδεσμολογία του υπήρχε πλήρης εικόνα ούτε η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε στο χθεσινό δολοφονικό χτύπημα είχε ταυτοποιηθεί. Σχεδόν ολόκληρη τη νύχτα κλιμάκια πυροτεχνουργών προσπαθούσαν να περισυλλέξουν υπολείμματα ώστε να βρεθεί μία άκρη για την έναρξη των ερευνών.


tanea

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9521.html

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συγκροτήθηκε επιτροπή διεκδίκησης Βαλκανικών Αγώνων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Θήβα 21/06/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θετικός ο ΣΕΓΑΣ για την διοργάνωση στο Μοσχοπόδι
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α.Δ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Μετά από δημόσια διαβεβαίωση που έδωσε ο Δήμαρχος της Θήβας κ. Νίκος Σβίγγος ότι θα έχει ολοκληρωθεί –μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες- η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής Μοσχοποδίου Θήβας, όπως προβλέπουν οι σχετικές Μελέτες, με έργα αναψυχής και άθλησης, και με τις κατάλληλες διαδρομές για την τέλεση των Βαλκανικών Αγώνων σε ανώμαλο έδαφος, όλων των κατηγοριών, τον μήνα Μάρτιο του 2011, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διεκδίκησης:
Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι:
* Γιώργος Κατσιμπάρδης, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών
* Νίκος Σβίγγος, Δήμαρχος Θηβαίων
* Βασίλης Τόγιας, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
* Βάσω Τσόνογλου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
* Άρια Αγάτσα, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
* Μιχάλης Γιαννάκης, Βουλευτής ΝΔ Βοιωτίας
* Ελισσαίος Μαμμής, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας
* Βάσω Αλμπάνη-Γερμανού, αντιπρόεδρος ΔΑΟΘ
* Εργατικό Κέντρο Θήβας
* Φιλιώ Πρωτόπαπα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θήβας
* Σεραφείμ Ζήκας, Πρόεδρος Φαρμακοποιών Θήβας
* Αριστείδης Βούλγαρης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας
* Νίκος Στρατέλος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θήβας
* Χρήστος Χαρατσής, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας
* Κώστας Βενιζέλος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος «Γ.Σ Πίνδαρος»
* Δημήτρης Μεθενίτης, Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας και αναβάθμισης Περιβάλλοντος «Η ΤΕΡΑ»
* Δημήτρης Παπαδάκης, Πρόεδρος Γ.Σ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ
* Γιώργος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος «Α.Ο Η ΘΗΒΑ»
* Θανάσης Χατζηχρονόγλου, Πρόεδρος του «Γ.Σ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ»
* Γιώργος Κέντζης, Πρόεδρος «ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ»
* Μιμίκα Αγάτσα, Πρόεδρος ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
* Απόστολος Δαγδελένης, Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
* Θεόδωρος Βλαχογιάννης, Πρόεδρος Συλλόγου ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Θήβας
* Μαρία Θαλασσινού, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Θήβας «Η ΙΣΜΗΝΗ»
* Σπύρος Νικολάου, Μέλος Δ.Σ ΔΑΟΘ
* Αθανάσιος Κοκοντίνης, Πρόεδρος Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ»
* Αναστάσιος Φρούσιος, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτιστικής & Οικιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΙΟΣ»
* Νεκτάριος Χατζηδούρος, Πρόεδρος Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας
* Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, Εύξεινος Λέσχη Θηβών «Ο Πόντος»
* Νίκος Πέππας, Πρόεδρος Ραδιοταξί Θήβας «Ο ΚΑΔΜΟΣ»
* Αθηνά Ράϊκου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Θήβας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
* Ρούλα Γκιζίλη, Πρόεδρος Φίλαθλου Επιμορφωτικού Ομίλου Θήβας
* Παναγιώτης Παλικάρης, Βαλκανιονίκης
* Γιώργος Κάστιζας, Πρόεδρος Συλλόγου Φιλοπρόοδων Επαμεινώνδα
* Γιώργος Συκαράς, Πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Θήβας
* Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Θήβας
* Δημήτρης Κοκοντίνης, Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας
* «Ελείτροχος», Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας
* Στέλιος Νάκος, Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας κ Μαραθωνοδρόμων Θήβας
Προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι η ταυτόχρονη τέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή παραδοσιακών λαϊκών χορευτικών, μουσικών κτλ συγκροτημάτων από όλες τις Βαλκανικές χώρες όπου και θα αναδειχθούν οι καλύτεροι των Βαλκανίων.

http://exeisminima.gr/blog/archives/7432

Μια ξεχωριστή συναυλία με κοινωνικό χαρακτήρα

Θήβα 21/06/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια ξεχωριστή συναυλία, με κοινωνικό χαρακτήρα, διοργάνωσαν την Κυριακή 20 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Θήβας Βοιωτοί καλλιτέχνες και ο Δήμος Θηβαίων.
Στην συναυλία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία του συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι», οι Βοιωτοί καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους και έστειλαν με ευαισθησία το δικό τους μήνυμα για αλληλεγγύη και ανθρωπιά.
Στην συναυλία τραγούδησαν με αλφαβητική σειρά οι: Νόνα Βουδούρη, Γιώργος Δημητρίου, Μαρία Ζυγογιάννη, Βαγγέλης Κατσαρός, Βασίλης Σταματάκης και Γωγώ Χριστοδουλή.
Μουσικοί:
Μπουζούκι: Βαγγέλης Παπάζογλου
Κλαρίνο: Γιώργος Κυριάκου
Κιθάρα: Γιώργος Βενιζέλος
Μπάσο: Λουκάς Κατσιφής
Ντραμς: Χρήστος Μελιτζάνης
Πλήκτρα: Δημήτρης Ζωγράφος
Πλήκτρα: Λουκάς Λιάκος
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε σχετικά: «Ο Δήμος Θηβαίων, για ακόμη μια φορά συμπαραστέκεται σε πρωτοβουλίες συμπολιτών μας και όχι μόνο, που έχουν να κάνουν με φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η σημερινή συναυλία που διοργανώθηκε από Βοιωτούς καλλιτέχνες και τον Δήμο μας είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία του συλλόγου “οι Άγιοι Ανάργυροι”. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από υλική αλλά κυρίως από ψυχική στήριξη. Έτσι σήμερα, η συναυλία αυτή έχει σκοπό όχι μόνο να διασκεδάσει τα παιδιά αλλά κυρίως να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς κάθε κατεύθυνση. Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι ήδη ο Δήμος Θηβαίων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει παραχωρήσει στον σύλλογο, οικόπεδο, που βρίσκεται στην συνοικία του Ταχίου για την ανέγερση του Κέντρου Διημέρευσης. Επόμενος και βασικός μας στόχος είναι η άμεση ανέγερση αυτού του Κέντρου. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Διοίκηση του Συλλόγου και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθηνά Ράϊκου είπε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε τους Βοιωτούς Μουσικούς για την πρωτοβουλία τους να βοηθήσουν τα παιδιά μας καθώς επίσης και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Σβίγγο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας και αυτή η προσπάθεια να βρει και άλλους μιμητές. Επίσης εκ μέρους του συλλόγου ευχαριστούμε τον Δήμο Θηβαίων και τον Δήμαρχο για την παραχώρηση του οικοπέδου που πραγματικά μας “λύνει τα χέρια” στην επίτευξη των στόχων μας».

http://exeisminima.gr/blog/archives/7423

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην Κοιλάδα των Μουσών

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Θεσπιέων σας καλεί στην μεγάλη συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων που οργανώνει το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην Κοιλάδα των Μουσών στο Δ.Δ. Άσκρης του Δήμου Θεσπιέων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Δήμαρχος Θεσπιέων
Χρήστος Πελώνης

http://exeisminima.gr/blog/archives/7429

Στο 95% του μέσου όρου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

21 ΙΟΎΝΙΟΣ 2010 LEAVE A COMMENT
Στο 95% του μέσου κοινοτικού όρου ανήλθε το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στην Ελλάδα το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ παρατηρούνται στη Βουλγαρία με κατά κεφαλήν ΑΕΠ που αναλογεί στο 41% του μέσου κοινοτικού και τη Ρουμανία με 45% και τα υψηλότερα στο Λουξεμβούργο με 268% και την Ιρλανδία με 131%.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/06/95.html#ixzz0rmxrf0Ai
Thursday, 24 June 2010 18:57
 
Σουπερ εκπληξη, σουπερ ματς.Σ ενα παιχνιδι που κρατησε ορθιους μερι το 94, οχι μονο οσους ηταν στο γηπεδο αλλα και εμας στο σαλονι μαςη Σλοβακια εκανε την εκπληξη ... και κερδισε 3-2 την Ιταλια με τα 4 απο τα 5 γκολ να μπαινουν μετα το 60, την Ιταλια να μειωνει στο 92 σε 3-2 και να χανει ευκαιριες στα υπολοιπα δυο λεπτα να ισοφαρισει και να περασει .Τωρα το 2014

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3820:2010-06-24-15-57-35&catid=1:latest-news&Itemid=50