Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συγκροτήθηκε επιτροπή διεκδίκησης Βαλκανικών Αγώνων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Θήβα 21/06/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θετικός ο ΣΕΓΑΣ για την διοργάνωση στο Μοσχοπόδι
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α.Δ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Μετά από δημόσια διαβεβαίωση που έδωσε ο Δήμαρχος της Θήβας κ. Νίκος Σβίγγος ότι θα έχει ολοκληρωθεί –μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες- η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής Μοσχοποδίου Θήβας, όπως προβλέπουν οι σχετικές Μελέτες, με έργα αναψυχής και άθλησης, και με τις κατάλληλες διαδρομές για την τέλεση των Βαλκανικών Αγώνων σε ανώμαλο έδαφος, όλων των κατηγοριών, τον μήνα Μάρτιο του 2011, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διεκδίκησης:
Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι:
* Γιώργος Κατσιμπάρδης, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών
* Νίκος Σβίγγος, Δήμαρχος Θηβαίων
* Βασίλης Τόγιας, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
* Βάσω Τσόνογλου, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
* Άρια Αγάτσα, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
* Μιχάλης Γιαννάκης, Βουλευτής ΝΔ Βοιωτίας
* Ελισσαίος Μαμμής, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας
* Βάσω Αλμπάνη-Γερμανού, αντιπρόεδρος ΔΑΟΘ
* Εργατικό Κέντρο Θήβας
* Φιλιώ Πρωτόπαπα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θήβας
* Σεραφείμ Ζήκας, Πρόεδρος Φαρμακοποιών Θήβας
* Αριστείδης Βούλγαρης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας
* Νίκος Στρατέλος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θήβας
* Χρήστος Χαρατσής, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας
* Κώστας Βενιζέλος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος «Γ.Σ Πίνδαρος»
* Δημήτρης Μεθενίτης, Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας και αναβάθμισης Περιβάλλοντος «Η ΤΕΡΑ»
* Δημήτρης Παπαδάκης, Πρόεδρος Γ.Σ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ
* Γιώργος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος «Α.Ο Η ΘΗΒΑ»
* Θανάσης Χατζηχρονόγλου, Πρόεδρος του «Γ.Σ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ»
* Γιώργος Κέντζης, Πρόεδρος «ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ»
* Μιμίκα Αγάτσα, Πρόεδρος ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
* Απόστολος Δαγδελένης, Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
* Θεόδωρος Βλαχογιάννης, Πρόεδρος Συλλόγου ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Θήβας
* Μαρία Θαλασσινού, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Θήβας «Η ΙΣΜΗΝΗ»
* Σπύρος Νικολάου, Μέλος Δ.Σ ΔΑΟΘ
* Αθανάσιος Κοκοντίνης, Πρόεδρος Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ»
* Αναστάσιος Φρούσιος, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτιστικής & Οικιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΙΟΣ»
* Νεκτάριος Χατζηδούρος, Πρόεδρος Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας
* Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, Εύξεινος Λέσχη Θηβών «Ο Πόντος»
* Νίκος Πέππας, Πρόεδρος Ραδιοταξί Θήβας «Ο ΚΑΔΜΟΣ»
* Αθηνά Ράϊκου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Θήβας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
* Ρούλα Γκιζίλη, Πρόεδρος Φίλαθλου Επιμορφωτικού Ομίλου Θήβας
* Παναγιώτης Παλικάρης, Βαλκανιονίκης
* Γιώργος Κάστιζας, Πρόεδρος Συλλόγου Φιλοπρόοδων Επαμεινώνδα
* Γιώργος Συκαράς, Πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Θήβας
* Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Θήβας
* Δημήτρης Κοκοντίνης, Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας
* «Ελείτροχος», Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας
* Στέλιος Νάκος, Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας κ Μαραθωνοδρόμων Θήβας
Προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι η ταυτόχρονη τέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή παραδοσιακών λαϊκών χορευτικών, μουσικών κτλ συγκροτημάτων από όλες τις Βαλκανικές χώρες όπου και θα αναδειχθούν οι καλύτεροι των Βαλκανίων.

http://exeisminima.gr/blog/archives/7432

Μια ξεχωριστή συναυλία με κοινωνικό χαρακτήρα

Θήβα 21/06/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια ξεχωριστή συναυλία, με κοινωνικό χαρακτήρα, διοργάνωσαν την Κυριακή 20 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Θήβας Βοιωτοί καλλιτέχνες και ο Δήμος Θηβαίων.
Στην συναυλία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία του συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι», οι Βοιωτοί καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους και έστειλαν με ευαισθησία το δικό τους μήνυμα για αλληλεγγύη και ανθρωπιά.
Στην συναυλία τραγούδησαν με αλφαβητική σειρά οι: Νόνα Βουδούρη, Γιώργος Δημητρίου, Μαρία Ζυγογιάννη, Βαγγέλης Κατσαρός, Βασίλης Σταματάκης και Γωγώ Χριστοδουλή.
Μουσικοί:
Μπουζούκι: Βαγγέλης Παπάζογλου
Κλαρίνο: Γιώργος Κυριάκου
Κιθάρα: Γιώργος Βενιζέλος
Μπάσο: Λουκάς Κατσιφής
Ντραμς: Χρήστος Μελιτζάνης
Πλήκτρα: Δημήτρης Ζωγράφος
Πλήκτρα: Λουκάς Λιάκος
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε σχετικά: «Ο Δήμος Θηβαίων, για ακόμη μια φορά συμπαραστέκεται σε πρωτοβουλίες συμπολιτών μας και όχι μόνο, που έχουν να κάνουν με φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η σημερινή συναυλία που διοργανώθηκε από Βοιωτούς καλλιτέχνες και τον Δήμο μας είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία του συλλόγου “οι Άγιοι Ανάργυροι”. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από υλική αλλά κυρίως από ψυχική στήριξη. Έτσι σήμερα, η συναυλία αυτή έχει σκοπό όχι μόνο να διασκεδάσει τα παιδιά αλλά κυρίως να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς κάθε κατεύθυνση. Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι ήδη ο Δήμος Θηβαίων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει παραχωρήσει στον σύλλογο, οικόπεδο, που βρίσκεται στην συνοικία του Ταχίου για την ανέγερση του Κέντρου Διημέρευσης. Επόμενος και βασικός μας στόχος είναι η άμεση ανέγερση αυτού του Κέντρου. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Διοίκηση του Συλλόγου και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθηνά Ράϊκου είπε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε τους Βοιωτούς Μουσικούς για την πρωτοβουλία τους να βοηθήσουν τα παιδιά μας καθώς επίσης και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Σβίγγο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας και αυτή η προσπάθεια να βρει και άλλους μιμητές. Επίσης εκ μέρους του συλλόγου ευχαριστούμε τον Δήμο Θηβαίων και τον Δήμαρχο για την παραχώρηση του οικοπέδου που πραγματικά μας “λύνει τα χέρια” στην επίτευξη των στόχων μας».

http://exeisminima.gr/blog/archives/7423

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην Κοιλάδα των Μουσών

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Θεσπιέων σας καλεί στην μεγάλη συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων που οργανώνει το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην Κοιλάδα των Μουσών στο Δ.Δ. Άσκρης του Δήμου Θεσπιέων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Δήμαρχος Θεσπιέων
Χρήστος Πελώνης

http://exeisminima.gr/blog/archives/7429

Στο 95% του μέσου όρου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

21 ΙΟΎΝΙΟΣ 2010 LEAVE A COMMENT
Στο 95% του μέσου κοινοτικού όρου ανήλθε το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στην Ελλάδα το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ παρατηρούνται στη Βουλγαρία με κατά κεφαλήν ΑΕΠ που αναλογεί στο 41% του μέσου κοινοτικού και τη Ρουμανία με 45% και τα υψηλότερα στο Λουξεμβούργο με 268% και την Ιρλανδία με 131%.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/06/95.html#ixzz0rmxrf0Ai
Thursday, 24 June 2010 18:57
 
Σουπερ εκπληξη, σουπερ ματς.Σ ενα παιχνιδι που κρατησε ορθιους μερι το 94, οχι μονο οσους ηταν στο γηπεδο αλλα και εμας στο σαλονι μαςη Σλοβακια εκανε την εκπληξη ... και κερδισε 3-2 την Ιταλια με τα 4 απο τα 5 γκολ να μπαινουν μετα το 60, την Ιταλια να μειωνει στο 92 σε 3-2 και να χανει ευκαιριες στα υπολοιπα δυο λεπτα να ισοφαρισει και να περασει .Τωρα το 2014

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3820:2010-06-24-15-57-35&catid=1:latest-news&Itemid=50

Παναθηναϊκός: Απέρριψε το τελεσίγραφο και απέσυρε την πρόταση ο Βγενόπουλος

Αθήνα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010
  • Μόνο με “κοινά αποδεκτούς όρους” μπορεί να γίνει η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος που απέρριψε το τελεσίγραφο των 48 ωρών του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη και απέσυρε την πρόταση εξαγοράς των μετοχών.
Συνεπώς “παγώνουν” οι όποιες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού, αφού η πλευρά Βαρδινογιάννη κατέστησε από χτες σαφές ότι εάν ο κ.Βγενόπουλος θέλει να αγοράσει τις μετοχές, μπορεί να καταθέσει μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής πρόταση με συγκεκριμένο τίμημα. Ο κ. Βγενόπουλος στη σημερινή απαντητική του επιστολή, απέρριψε την προθεσμία των 48 ωρών, ενώ αμφισβητεί ευθέως την αποτίμηση που έχει κάνει η Deloitte στον Παναθηναϊκό. Δεν προχώρησε φυσικά στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης, επιμένοντας στη διαδικασία του οικονομικού ελέγχου.
Για το προπονητικό κέντρο της Παιανίας αντιπρότεινε μακροχρόνια μίσθωση.
Το κείμενο της σημερινής επιστολής Βγενόπουλου προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη:
Στη σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση που σου κατέθεσα, υποδεικνύοντας και τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται σε συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, μου απάντησες δίνοντάς μου ένα τελεσίγραφο 48 ωρών που, φυσικά, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό. Επίσης δεν μπορώ να υπαναχωρήσω από την προτεινόμενη διαδικασία τη στιγμή που η αποτίμηση και οι εκθέσεις της Deloitte (που στην προκειμένη περίπτωση δεν ενήργησε σαν Ορκωτός Ελεγκτής και δεν έκανε έλεγχο) έχουν απορριφθεί από εμάς και προφορικώς αλλά και εγγράφως και έχουν αποτελέσει έναν από τους λόγους της επιδείνωσης των σχέσεών μας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ούτε πρόσφατος επίσημος ισολογισμός της ΠΑΕ επιβεβαιωμένος από τους μόνιμους ελεγκτές της εταιρείας.
Ως προς το προπονητικό κέντρο της Παιανίας η διαφορά μας θα μπορούσε ίσως να ξεπερασθεί μέσα από μια μακροχρόνια μίσθωση, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι οι αρνητικές ταμειακές ροές που θα προκύψουν θα επηρεάσουν αντίστοιχα την αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία καλύπτει ήδη και όλα τα έξοδα και τα έργα συντήρησης και βελτίωσης της Παιανίας αυξάνοντας την αξία της. Αν αντιλαμβάνομαι καλά τη σκοπιμότητα του τελεσιγράφου και της απόρριψης της ορθής διαδικασίας που πρότεινα, υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι επιθυμείς να ολοκληρώσουμε μια δίκαιη και ορθή συναλλαγή, φαίνεται ότι ανησυχείς για την αναστάτωση που μπορεί να προκύψει εν μέσω του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας που έχει ήδη καθυστερήσει. Παρότι δεν βλέπω τι εμποδίζει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, άλλωστε ήδη έχεις προσλάβει τον κ. Φρέιτας και προχώρησες στις διοικητικές αλλαγές που επιθυμούσες, σέβομαι την ανησυχία σου και δεν θέλω να σου δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα στο να κάνεις το καλύτερο που νομίζεις εσύ για τον Παναθηναϊκό.
Τέλος συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, θα προσέθετα δε ότι και η δική τους ανάμειξη υπό μορφή πιέσεων είτε προς τους Πωλητές είτε προς τους Αγοραστές δεν είναι εποικοδομητική. Σε διαβεβαιώνω ότι εμείς της ΠΕΚ, αν μας χρειασθείς, θα είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε, όπως κάναμε και την τελευταία διετία με τα 67 εκατ. Ευρώ που βάλαμε στο ταμείο της ΠΑΕ και τη στήριξη της απόλυτα επιτυχημένης Προεδρίας του κ. Ν. Πατέρα. Ακόμη, θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις. Όμως και η βοήθειά μας και η πιθανή εξαγορά μπορεί να προχωρήσουν μόνο με κοινά αποδεκτούς όρους. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία για τον Παναθηναϊκό μας.
Με τιμή, Ανδρέας Βγενόπουλος.
Και εκτός επιστολής: “Να μου επιτρέψουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να τους παρακαλέσω να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα, να έχουν ψυχραιμία, υπομονή και να στηρίζουν την ομάδα ανεξάρτητα της οποιασδήποτε ιδιοκτησίας της ΠΑΕ.”

http://diktyon.wordpress.com/2010/06/24/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%ad%cf%81%cf%81%ce%b9%cf%88%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86/

Ιδρύει κόμμα η Ανανεωτική Πτέρυγα



Φ. Κουβέλης: «Ανακαθορίζονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί»

Ιδρύει κόμμα η Ανανεωτική Πτέρυγα
«Ιδρύουμε το κόμμα της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανακοινώνοντας την ίδρυση κόμματος από την Ανανεωτική Πτέρυγα.
"Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και που αλλάζει" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φ. Κουβέλης.

Τόνισε δε ότι "επιλέξαμε υπεύθυνα να υπηρετήσουμε την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής χωρίς να κλείνεται στις «ασφαλείς» απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών, μια αριστερά ρηξικέλευθη και τολμηρή που στηρίζεται στην επιθετική σχέση ρήξης και μεταρρύθμισης με το δικό της εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο".

Ακόμη, ο Φ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα θέλει "μια αριστερά που δεν βολεύεται στα εύκολα και γι’ αυτό δεν κάνει καμιά παραχώρηση ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό ούτε στο μυωπικό αριστερισμό, μια αριστερά που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο, αδιέξοδο και συντηρητικό επί της ουσίας καταγγελτισμό".

Διευκρίνισε ότι "δεν ετεροκαθοριζόμαστε και δεν συγκροτούμε το κόμμα της δημοκρατικής ανανεωτικής αριστεράς για να λειτουργήσουμε ως συμπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης" ενώ ξεκαθάρισε ότι "ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός μας, η διακριτή μας θέση και η πολιτική μας αυτονομία ορίζονται από τις δικές μας θέσεις, προγραμματικές προτάσεις και διεκδικήσεις".

Καταληγοντας, υπογράμμισε: "Σήμερα, πολίτες που επένδυσαν με τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους. Οφείλουμε να χτίζουμε γέφυρες διαλόγου και κοινής δράσης με τον κόσμο αυτό".
http://aristerastiblogosfera.blogspot.com/2010/06/blog-post_4728.html

Ποιοι συγκεντρώνουν χρυσό και γιατί;


Ρώσοι, Κινέζοι, Ινδοί και Σαουδάραβες αυξάνουν συνεχώς τα αποθέματά τους σε χρυσό κι εμείς δεν θέλουμε να θυμηθούμε ότι κάποια σαΐνια πούλησαν ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών αποθεμάτων το 2004 στα 300 τόσα δολάρια η ουγκιά, πανηγυρίζοντας για το «κατόρθωμά» τους
  • Η άνοδος της τιμής του χρυσού αντανακλά μόνο την αμφισβήτηση στο νομισματικό σύστημα ή προμηνύει αλλαγές (όπως π.χ. ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα);

Είναι σίγουρο ότι ο χρυσός οφείλει σ΄ ένα μεγάλο βαθμό την επιστροφή του στα σαλόνια των επενδύσεων στην ανασφάλεια που γέννησε η κρίση.
Δεν είναι μόνο ο φόβος των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά το γεγονός ότι το νομισματικό σύστημα δεν χαίρει εκτίμησης. Ο κόσμος θέλει να κρατά στα χέρια του αξίες και όχι χαρτιά και «υποσχετικές».
Αυτή είναι η μία διάσταση του θέματος. Έχουμε κρίση και οι επενδυτές σπεύδουν να αναζητήσουν ένα καταφύγιο που το θεωρούν ασφαλές γι΄ αυτή την περίοδο. Μήπως υπάρχει και μία άλλη ανάγνωση;
Το γεγονός ότι η Κίνα αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία την παντοδυναμία του δολαρίου και κάνει αναφορές στην ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου αποθεματικού νομίσματος, είναι κάτι που μας πονηρεύει. Σε τι θα μπορούσε να στηρίζεται αυτό το νέο νόμισμα; Που θα είχε σημείο αναφοράς; Μήπως στο χρυσό; Κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτό το σενάριο ως ευσεβή πόθο των οπαδών του κίτρινου μετάλλου, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που δήθεν στερείται σοβαρότητας.
Ακόμη κι αν δεν καταλήξουμε σε αυτό το σενάριο, της επανασύνδεσης του νομισματικού συστήματος με τον χρυσό, η απειλή και μόνο της υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου από έναν και μόνο μεγάλο παίκτη θα έκανε τους υπόλοιπους να σκεφτούν σοβαρά να υποχωρήσουν στις όποιες άλλες απαιτήσεις του.
Από την άλλη πλευρά, μία τέτοια εξέλιξη, της επαναφοράς του χρυσού κανόνα, θα συνέφερε χώρες που έχουν μεγάλα αποθέματα σε χρυσό, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες! Μπορούμε να φανταστούμε την πιθανότητα της δημιουργίας ενός νέου δολαρίου, του χρυσού δολαρίου, που θα έσβηνε το παλιό παρατυπωμένο νόμισμα και μαζί και ένα σημαντικό μέρος των σημερινών χρεών της υπερδύναμης; Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς χρυσό έχουν οι Αμερικανοί στις αποθήκες τους. Νομίζουμε ότι έχουν μεγάλα αποθέματα, αλλά δεν μπορούμε και να είμαστε σίγουροι. Επίσημη καταμέτρηση έχει να γίνει εδώ και δεκαετίες και τα αποθέματα χρυσού είναι ένα από τα κρατικά μυστικά των ΗΠΑ.
Επίσης δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πωλητής χρυσού, πέραν του ΔΝΤ, το οποίο ελέγχεται από τους Αμερικανούς. Ξέρουμε ότι η Ρωσία αγόρασε μόνο τον Μάιο 32 τόνους, αυξάνοντας τα αποθέματά της κατά 5%. Ξέρουμε την μεγάλη αγορά που έκανε η Ινδία από το ΔΝΤ, ξέρουμε ότι η Σαουδική Αραβία υπερδιπλασίασε τα αποθέματά της μέσα σε δύο χρόνια και τα έφτασε στους 320 τόνους. Ξέρουμε, επίσης, ότι οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν πουλήσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο μόλις 1,8 τόνους. Ένα καλό ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος πουλάει για να αγοράζουν όλοι αυτοί...
Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τιμή ξεκίνησε από τα 300 δολάρια η ουγκιά και βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ιστορικά υψηλά. Αν η εμπιστοσύνη στις Οικονομίες επανέλθει με κάποιον τρόπο ή αν αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα νέο νόμισμα με σημείο αναφοράς τον χρυσό, τότε οι αγοραστές στα παρόντα επίπεδα τιμών είναι πιθανόν υποστούν μία αληθινή πανωλεθρία. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι περίφημοι αγοραστές; Η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία είναι εκείνοι που αγοράζουν τις μεγάλες ποσότητες. Πόσες πιθανότητες πιστεύετε ότι έχουν για να χάσουν; Ή πόσο ανόητους τους έχετε για να πετάνε την πολύτιμη, αυτή την εποχή, ρευστότητά τους από το παράθυρο;
Προσέξτε το εξής: Αγοράζουν εκείνοι που έχουν σήμερα την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν. Εκείνοι που είναι απαλλαγμένοι από τον πονοκέφαλο των μεγάλων δημοσίων ελλειμμάτων. Είναι χώρες που δεν δείχνουν διατεθειμένες να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν με τα δικά τους χρήματα τα ελλείμματα του... παλαιού κόσμου! Μία επόμενη λογική κίνηση, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα είναι να κάνουν την παρουσία τους περισσότερο αισθητή. Να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη που έχουν σήμερα οι Οικονομίες τους. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί πατώντας πάνω στις παλιές αξίες, όπως είναι το δολάριο. Αλλά δημιουργώντας νέες αξίες και μάλιστα στα δικά τους μέτρα. Να δημιουργήσουν, δηλαδή, τον δικό τους «χρυσό κανόνα».


http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_9021.html

"Πόλη 3.600 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Δέλτα του Νείλου!"


"Μία πόλη ηλικίας 3.600 ετών, που φέρεται ότι είναι τμήμα της αρχαίας πόλης Άβαρις, πρωτεύουσας των Υξώς, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη αυστριακών επιστημόνων, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.
Η πόλη εντοπίστηκε με ραντάρ στη διάρκεια των ανασκαφών της αυστριακής αποστολής στην περιοχή Τελ αλ-Νταμπαά, βορειοανατολικά...

του Καΐρου.

Οι φωτογραφίες δείχνουν μια συνολική εικόνα του σχεδιασμού της πόλης, που φαίνεται να είναι ολοκληρωμένη- με δρόμους, κτίρια και ναούς- είπε ο Ζαχι Χαουάς, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

Η Ιρένε Μίλερ, επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, δήλωσε ότι η αρχαιολογική και η γεωφυσική έρευνα της ομάδας βοήθησε τα μέλη της να εντοπίσουν έναν παραπόταμο του ποταμού Νείλου που περνούσε μέσα από την πόλη καθώς και δύο νησιά.

Οι Υξώς ήταν ξένοι βασιλείς που κυβέρνησαν την Αίγυπτο για περίπου 100 χρόνια, κατά την Δεύτερη Ενδιάμεση Περίοδο της Αρχαίας Αιγύπτου (1664-1569 π.Χ)."
http://apolitistosteki.blogspot.com/
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/3600_24.html

Τουλάχιστον 12 νέοι νεκροί και 17 τραυματίες


Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν υπερταχεία τους χτύπησε ενώ πέρναγαν τις γραμμές του τρένου κοντά στη Βαρκελόνη, μετέδωσαν σήμερα Πέμπτη Ισπανικά ΜΜΕ.

Άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο πολύ σοβαρά, από το δυστύχημα, που σημειώθηκε περίπου στις 23:30 την Τετάρτη (00:30 την Πέμπτη, ώρα Ελλάδας) καθώς μια ομάδα νεαρών πήγαινε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ του Αγίου Ιωάννη, ανέφεραν εγχώριοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Τα μέλη της ομάδας πέρασαν από τις γραμμές του τρένου που συνδέουν Βαρκελόνη και Αλικάντε, αντί να χρησιμοποιήσουν την υπόγεια διάβαση, σύμφωνα με έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Μόλις είχαν κατέβει από ένα τρένο και κατευθύνονταν στην παραλία, σύμφωνα με διασώστες.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν διαμελισμένα πτώματα σκορπισμένα σε μεγάλη απόσταση, στο σταθμό Καστεγντέφελς Πλάγια, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pa?s.

Εκατοντάδες, κυρίως νέοι, συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/12-17.html

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μ. Δαμανάκη προς Ελλάδα: Παράταση oxι, βιντζότρατες τέλος!

Απόφαση με μεγάλη αξία για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.
photo: M. Sanfelix.
Η Επίτροπος για την Αλιεία με επιστολή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στη χρήση της βιντζότρατας στις Ελληνικές θάλασσες.
Το καθαρό  "όχι, τελεία και παύλα" της Ε.Ε ανοίγει μια νέα εποχή για την προστασία της υποθαλάσσιας ζωής στην Ελλάδα η οποία έχει υποστεί άγνωστης έκτασης καταστροφή από το ψάρεμα με βιντζότρατα, η οποία σέρνει τα μηχανικά εξαρτήματα του ψαρέματος, αποψιλώνοντας το βυθό και κυρίως τα λιβάδια της Ποσειδωνίας,
Την απόφαση χαιρετίζει με ανακοίνωσή της και η  οργάνωση greenpeace.
http://alekosmarkellos.blogspot.com/2010/06/blog-post_9571.html

Μνημόσυνο για τα 14 χρόνια απο το θάνατο του Α. Παπανδρέου


ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 9.30 π.μ., στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, θα τελεστεί Μνημόσυνο, για τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.




http://miaxortaola.blogspot.com/2010/06/14.html

Κεφαλλονιά: Δύο αλλοδαποί φίμωσαν και δολοφόνησαν 82χρονη!

 

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο την Πρωτομαγιά...

Τότε οι δράστες είχαν μπει στο σπίτι της άτυχης γυναίκας και αφού την φίμωσαν, την έδεσαν και τη σκότωσαν για να κλέψουν. Η 82χρονη είχε βρεθεί νεκρή, φιμωμένη με δεμένα τα χέρια και τα πόδια της. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Η αστυνομία άρχισε από την πρώτη στιγμή, μεθοδικές έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων τότε δραστών.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, προέκυψε ότι δράστες της στυγερής δολοφονίας είναι δύο νεαροί αλλοδαποί, που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή Αργοστολίου.

Οι εν λόγω εγκληματίες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχαν πραγματοποιήσει κι άλλες ληστείες στο νησί. Σε όλες τις περιπτώσεις φρόντιζαν να αφαιρούν τα ίχνη τους. Πλέον η αστυνομία εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους...

newsit.gr

http://suvlaki.blogspot.com/2010/06/82.html

Νέα οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα

Τεράστια ζημιά σε προστατευόμενες περιοχές προκαλεί διαρροή πετρελαίου στα ανοικτά της πόλης Χουργκάντα, στις Αιγυπτιακές ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με περιβαλλοντική οργάνωση, παρότι η κυβέρνηση επιμένει ότι το πρόβλημα έχει περιοριστεί.
Πατήστε εδώ για περισσότερα http://www.skai.gr/news/environment/article/146373/nea-oikologiki-katastrofi-stin-eruthra-thalassa--23-6-2010/

Με οικολογική καταστροφή απειλήθηκε ο Άραχθος ποταμός.

Με οικολογική καταστροφή απειλήθηκε ο Άραχθος ποταμός αλλά και όλο το οικοσύστημα του Αμβρακικού μετά τη διαρροή 2 τόνων μαζούτ απ' το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο χυμοποίησης "Εσπερίδα" στη Γραμενίτσα Άρτας, κοντά στο φράγμα Ιμαρέτ.

Επιτόπου έσπευσαν επιθεωρητές του Υ.Πε.Κ.Κ.Α και σε συνεργασία με τη Νομαρχία και το Φορέα Προστασίας Αμβρακικού, αποφασίθηκε η μη λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου Πουρναρίου, ώστε να μην μεταφερθούν τα μολυσμένα νερά μέσω του αρδευτικού δικτύου στις καλλιέργειες και τον υγροβιότοπο του Αμβρακικού. Τη διαδικασία απορρύπανσης που ανέλαβε εξειδικευμένη εταιρεία, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο με συγκέντρωση του μαζούτ σε βαρέλια και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.



Από το Έθνος διαβάζουμε:

«Το τοξικό μαζούτ εγκλωβίστηκε σε ένα σημείο από όπου διέρχεται το δίκτυο άρδευσης του κάμπου της Αρτας και είναι ευτύχημα που δεν πέρασε μέσα σε αυτό. Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να αποτραπεί μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή», είπε στο «Εθνος» ο καθηγητής Χημείας και νεοεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο σημείο της καταστροφής με την ιδιότητα του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού.

Η διαρροή έγινε από το χυμοποιείο πορτοκαλιών «Εσπερίδα», το οποίο εδώ και 13 χρόνια δεν λειτουργεί, παραμένει όμως άγνωστο γιατί οι ιδιοκτήτες του δεν απομάκρυναν τις δεξαμενές με μαζούτ, η συγκεκριμένη από τις οποίες είναι χωρητικότητας πάνω από 20 τόνους.

Αγνωστο είναι επίσης αν η διαρροή οφείλεται σε δολιοφθορά ή σε τυχαίο γεγονός, με την πρώτη εκδοχή να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Αυτό πάντως θα διερευνηθεί μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του νερού.

Στο σημείο υπάρχει φράγμα της ΔΕΗ, η οποία διέκοψε για 24 ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο τη λειτουργία του, προκειμένου να σταματήσει η ροή του νερού στο ποτάμι και να μη φύγει το μαζούτ στον Αμβρακικό Κόλπο, οπότε και δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί και να συλλεγεί.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε μια κηλίδα που μπορεί να μολύνει τον Αμβρακικό, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις καλλιέργειες, όχι μόνο με το πότισμα, αλλά και με τα στεροειδή απόβλητα που έχουν τα πετρελαιοειδή», δήλωσε ο νομάρχης Αρτας, Γιώργος Παπαβασιλείου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγαλύτερο μέρος του μαζούτ έχει ήδη μαζευτεί και απομακρύνθηκε, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες το ποτάμι θα είναι και πάλι τελείως καθαρό και το δίκτυο άρδευσης θα λειτουργήσει κανονικά.

Τη ρύπανση εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής όταν είδαν μια μεγάλη κηλίδα στο νερό και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Η διαρροή σημειώθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και έγινε ορατή τουλάχιστον τέσσερις μέρες μετά, γεγονός που σημαίνει ότι το μαζούτ μπόρεσε να εξαπλωθεί σε μια μεγάλη ακτίνα.

Άρθρο της ΜΑΡΙΑΣ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ. Αναδημοσίευση από το ΈΘΝΟΣ

http://greekriverfriends.blogspot.com/2010/06/blog-post.html



οι καλύτερες παραλίες της γης - τελευταία ανάρτηση




Yasawa Islands, Fiji


Viti Levu Bay, Nanukoloa, Viti Levu, Fiji


Vanua Levu and Navadra Islands, Fiji


Vabbinfaru Island, Maldives


Truk, Micronesia


Tepuka Island, Tuvalu


Tavarau Island, Fiji


Split-View of Sipadan Island, Borneo


Split View, Solomon Islands


Split Island View, Papua New Guinea


Southern Coastline, Sri Lanka


Snorkeling the Baths, British Virgin Islands


Rock Islands of Palau
Yasawa Islands, Fiji


Viti Levu Bay, Nanukoloa, Viti Levu, Fiji


Vanua Levu and Navadra Islands, Fiji


Vabbinfaru Island, Maldives


Truk, Micronesia


Tepuka Island, Tuvalu


Tavarau Island, Fiji


Split-View of Sipadan Island, Borneo


Split View, Solomon Islands


Split Island View, Papua New Guinea


Southern Coastline, Sri Lanka


Snorkeling the Baths, British Virgin Islands



http://www.kerkinitoday.gr/2010/06/blog-post_6405.html