Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Γ.Παπανδρέου:"Στόχος μας η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης"


Πέρασε σχετικά απαρατήρητο αλλά ίσως έχει σημασία.

"Στην εναρκτήρια ομιλία του, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της που λαμβάνει χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, τη Νέα Υόρκη, ο κ.Παπανδρέου τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι... 

α"υπάρχει ανάγκη διαρκούς εμβάθυνσης της παγκόσμιας συνεργασίας, με στόχο την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης στη βάση των κοινών, θεμελιωδών αξιών της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης..."
Eίπατε τίποτα;"
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_5949.html

Κάποτε υπήρχαν τεράστιες θάλασσες στον Άρη


Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν επιπλέον στοιχεία που αποδεικνύουν πως κάποτε υπήρχαν τεράστιες θάλασσες στον Άρη.
Ένα πρόγραμμα γεωλογικής χαρτογράφησης βρήκε ιζηματικά αποθέματα σε μία περιοχή που ονομάζεται Hellas Planitia και δείχνουν πως σε εκείνο το σημείο υπήρξε κάποτε μία μεγάλη θάλασσα.
Η λεκάνη Hellas, που έχει φάρδος 2.000 χιλιόμετρα και βάθος 8 χιλιόμετρα, είναι ένας γιγάντιος κρατήρας που δημιουργήθηκε από πρόσκρουση -είναι ο μεγαλύτερος τέτοιου είδους κρατήρας στον Άρη.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως τα δεδομένα τους υποστηρίζουν την άποψη ότι υπήρχε μία λίμνη περίπου 4,5 με 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως οι συνθήκες στον Άρη τότε ήταν ευνοϊκότερες για την εξέλιξη της ζωής απ' ότι στη Γη.
«Η χαρτογράφηση αυτή προσφέρει γεωλογικές ερμηνείες που συμφωνούν με προηγούμενες μελέτες, ενώ τοποθετεί το χρόνο αυτών των υποτιθέμενων λιμνών στην πρώιμη και μέση περίοδο Noachian στον Άρη,» όπως αναφέρει ο Δρ. Leslie Bleamaster, ερευνητικός επιστήμονας στο Ινστιτούτο Πλανητικών Επιστημών, στο Τουσόν.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι επίπεδες επιστρωματώσεις στο έδαφος γύρω από την ανατολική στεφάνη της Hellas είναι πιθανότατα ιζηματικά αποθέματα, τα οποία σχηματίστηκαν με τη διάβρωση και τη μεταφορά βράχων και χώματος από τα ορεινά του Άρη στο νερό.
Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν προγενέστερες μελέτες για το δυτικό κομμάτι της λεκάνης Hellas.
Περαιτέρω μελέτες στην περιοχή ενδεχομένως να δώσουν περισσότερα στοιχεία για το που πήγε όλο αυτό το νερό και πως άλλαξε το κλίμα του Άρη κατά τη διάρκεια της γεωλογικής ιστορίας.
Για τη χαρτογράφηση χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από το Viking Orbiter, το Mars Global Surveyor και το Mars Odyssey της NASA.

BBC News

http://meta-ta-fysika.blogspot.com/2010/06/blog-post_821.html

Δράμα: Στραγγάλισαν 39χρονο και τον έθαψαν σε κοτέτσι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhitWWFa9OwTnZHeXn7fVw40yddak4cjs7sZNJ8GFvhlOSt8XzO64kNVixn_20zEN-IwVfPRVCz5sScE118ACRzNA_JPiWONDalG85wC9Pb1XRMkZp8H0ZnDIhuTptBt6OMIb3xS-vPIh4/s1600/astinomia22610.jpg
Με την κατηγορία πως στραγγάλισαν και στη συνέχεια έθαψαν στον ορνιθώνα της αυλής τους έναν 39χρονο, εξαιτίας προσωπικών διαφορών, κρατούνται και ανακρίνονται ένας 20χρονος και η φίλη του. Το θύμα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, είχε εξαφανιστεί από τις 10 Ιουνίου και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στο σπίτι όπου διαμένει ο 20χρονος με τη 40χρονη φίλη του, βρήκαν θαμμένο στον ορνιθώνα της αυλής το πτώμα του 39χρονου.
Ο νεαρός άνδρας, όπως ...
προέκυψε κατά την προανάκριση, στραγγάλισε με σχοινί το θύμα και στη συνέχεια έθαψε το πτώμα σε βάθος 1,5 μέτρου με τη βοήθεια της φίλης του.
Οι δύο δράστες, οι οποίοι ομολόγησαν το αποτρόπαιο έγκλημά τους, κατηγορούνται ακόμα πως απέσπασαν πιστωτική κάρτα του θύματος και προχώρησαν σε αναλήψεις χρημάτων από τράπεζα μετά τη δολοφονία.

.cosmo.gr
http://xelwna.blogspot.com/2010/06/39.html

Ενεργειακές επενδύσεις 22δις ευρώ



Παρουσιάστηκε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο σχεδιασμός για την επίτευξη των στόχων του «20-20-20», στους φορείς της ενέργειας.
Οι εθνικοί στόχοι που αφορούν σε θέματα ενέργειας περιλαμβάνουν τη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά 20% στη συνολική τελική κατανάλωση ενέργειας και 40% στην ηλεκτροπαραγωγή, τη συμμετοχή κατά 10% των βιοκαυσίμων στις μεταφορές και 4% μείωση των εκπομπών αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου από όλες τις δραστηριότητες, πλην αυτών που εξαιρούνται από την Οδηγία για την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο κυρίως σενάρια, το σενάριο αναφοράς και το σενάριο επίτευξης των στόχων, τα οποία βασίζονται στις τελευταίες εκτιμήσεις της μεσοπρόθεσμης εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών της χώρας, της απόδοσης πολιτικών και μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας και της επιτάχυνσης της διαδικασίας υλοποίησης επενδύσεων για ΑΠΕ.
Το σενάριο αναφοράς περιλαμβάνει δράσεις και πολιτικές που έχουν ήδη δρομολογηθεί πριν το2009, ενώ το σενάριο επίτευξης των στόχων περιλαμβάνει και προσπάθειες που πρόσφατα υιοθετήθηκαν όπως ο νόμος για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ.
Τα αποτελέσματα του σεναρίου επίτευξης των στόχων, σε αντίθεση με αυτά του σεναρίου αναφοράς, δείχνουν ότι είναι δυνατή η επίτευξη του 20% στην ενέργεια και 40% στον ηλεκτρισμό από ΑΠΕ.
Μέχρι το 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθούν επενδύσεις ύψους 16 δισ. ευρώ σε ΑΠΕ που θα καταλήξουν σε περισσότερα από 15.000MW εγκατεστημένης ισχύος, από περίπου 4.500MW το2010.
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να εγκατασταθούν επιπλέον 6.000MW αιολικά, 2.500MW φωτοβολταϊκά και περίπου 250MW μονάδες με χρήση βιομάζας.
Το σύνολο των επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 22 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, μετά το 2012, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/29/ΕΚ η ηλεκτροπαραγωγή από συμβατικά καύσιμα θα επιβαρύνεται με το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών που εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στο ύψος των 20 ευρώ/ MWh, για το ελληνικό σύστημα.
Η επίτευξη των στόχων μέσω της αυξημένης διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 1,3 δισ. ευρώ τη δεκαετία 2010- 2020 από τη μείωση των αγορών δικαιωμάτων εκπομπών.
Το Σχέδιο θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 28 Ιουνίου.
Στις αρχές Ιουλίου θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις πιθανές βελτιώσεις που θα προέλθουν από τη διαβούλευση θα αποτελέσει τη βάση για τη σύνταξη της Υπουργικής Απόφασης, η οποία εξειδικεύει ανά έτος τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.
Επιπλέον, το Σχέδιο αυτό θα εξετάζεται και θα επικαιροποιείται ανά δύο χρόνια, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι εξελίξεις της αγοράς και της βελτίωσης των τεχνολογιών, αλλά και η ζήτηση της ενέργειας.
Newslink
http://www.econews.gr/2010/06/22/ypeka-energy-investments/

Κουμπαριά για Αμπράμοβιτς και οικογένεια Νιάρχου

Το έκτο παιδί του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς που απόκτησε με τη σύντροφό του Ντάρια Ζούκοβα, θα βαφτίσει η κόρη του Φίλιππου Νιάρχου, Ευγενία. Με τη κουμπαριά αυτή, οι δύο οικογένειες θα επισφραγίσουν τη φιλία που τους ενώνει εδώ και χρόνια. Τόπος της βάφτισης πιθανολογείται να είναι η Σπετσοπούλα.


Η οικογένεια Αμπράμοβιτς θα περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Σπετσοπούλα, καλεσμένη της οικογένειας Νιάρχου. Μάλιστα, η οικογένεια Νιάρχου έκανε πρόταση στους κουμπάρους, τα βαφτίσια του γιου τους να γίνουν στο νησί και εκείνοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα. Ωστόσο, δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική απόφαση, καθώς πολλά μέλη της οικογένειας Αμπράμοβιτς διαμένουν στο εξωτερικό.

Το όνομα του μικρού θα είναι Ααρον-Αλεξάντερ καθώς Άαρον ήταν το όνομα του πατέρα του Ρομάν Αμπράμοβιτς και Αλεξάντερ το όνομα του πατέρα της συζύγου του, Ντάρια Ζούκοβα. Η απόφαση για το αν η βάφτιση θα γίνει στη Σπετσοπούλα ή στο εξωτερικό, θα ληφθεί σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Nooz.gr
http://dealnews-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_1310.html

Κίνα. Δώδεκα χιλιάδες άτομα απειλούνται από την κατάρρευση ενός φράγματος


Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των πλημμυρών 199 νεκροί και 123 αγνοούμενοι. 

Tα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν σήμερα προσπάθειες για την διάσωση περίπου 12.000 κατοίκων που απειλούνται από κατάρρευση ενός φράγματος στην επαρχία Τζιανγκσί της νότιας Κίνας η οποία επλήγη από μεγάλες πλημμύρες, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ηδη... τα συνεργεία έχουν απομακρύνει 68.000 κατοίκους από τα σπίτια γύρω από το φράγμα Σανγκάι,το οποίο κατέρρευσε,αλλά η στάθμη των υδάτων από μία δεξαμενή που βρίσκεται πάνω από το φράγμα έχει ανέβει επικίνδυνα και απειλείται η ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων που διαμένουν στις χαμηλότερες περιοχές, σύμφωνα με το περιφερειακό κέντρο ελέγχου των πλημμυρών.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε στιγμιότυπα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων στην επαρχία Τζιανγκσί να πετάνε σχοινιά σε άτομα που έχουν καταφύγει σε δένδρα για να γλυτώσουν.

Στην επαρχία αυτή πάνω από δέκα χιλιάδες στρατιώτες και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν ύστερα από την κατάρρευση του φράγματος προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες ωστόσο προχωρούν με βραδύτητα αφού οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Ο απολογισμός από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική και νότια Κίνα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα,είναι μέχρι στιγμής 199 νεκροί και 123 αγνοούμενοι,σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο έκαναν έκκληση για ενίσχυση των προσπαθειών παροχής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από την κακοκαιρία που εχει γίνει αιτία να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι.
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_4539.html

Μαραντόνα: "Ο Λεονέλ Μέσσι θα είναι ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής στο παιχνίδι με την Ελλάδα"

 
Teresa Sanchez. Americalatina.com.gr. 22.6.2010.




 

 
O 22χρονος Leonel Messi με τον αριθμό 10 στη φανέλα θα είναι ο νεώτερος Αργεντινός που θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας της εθνικής Αργεντινής σε Μουντιάλ στο παιχνίδι με την Ελλάδα. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του americalatina.com.gr Teresa Sanchez, αν και η αρχική πρόθεση ήταν να μη παίξει ο Μέσσι στον αποψινό αγώνα με την Ελλάδα, ο τεχνικός της εθνικής Αργεντινής Ντιέγο Μαραντόνα αποφάσισε οριστικά να ορίσει τον Μέσσι αρχηγό. Επίσημα όμως θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο Μαραντόνα πριν από το παιχνίδι.

 
“Ο Μέσσι θα επαναλάβει τον θρίαμβο του 1994”

 
“Ο Μαραντόνα θέλει ο Μέσσι να επαναλάβει τον θρίαμβο που πέτυχε με το τελευταίο του γκολ στο μουντιάλ -συμπτωματικά σαν χθες 21 Ιουνίου του 1994- στο παιχνίδι με την Ελλάδα. Ο Μαραντόνα θέλει ο Μέσσι να τον ξεπεράσει και να πετύχει ακόμη περισσότερα. Για να το πετύχει αυτό, ο Μέσσι θα φορέσει την γαλάζια φανέλα και το κίτρινο περιβραχιόνιο στο αριστερό χέρι” τονίζει στενός συνεργάτης του Μαραντόνα στην ανταποκρίτρια του americalatina.com.gr. Η ίδια πηγή μεταφέρει στο americalatina.com.gr λόγια του ίδιου του Ντιέγο Μαραντόνα σε στενό του συνεργάτη, πριν από λίγες ώρες: “Θα με ενθουσίαζε αν ο Λεο βάλει σήμερα αυτό το γκολ εναντίον της Ελλάδας. Αν επαναλάβει αυτό που συνέβη πριν από 16 χρόνια. Να βάλει ένα παρόμοιο γκολ σαν του 1994. Ο Μέσσι θα είναι ο αρχηγός. Επίσημα θα το μάθουν πριν από το παιχνίδι”.

 
Ο ίδιος ο Ντιέγο Μαραντόνα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε δήλωσε ότι θα συμπεριλάβει τον Μέσσι στο παιχνίδι με την Ελλάδα, ενώ για την εθνική μας ομάδα τόνισε: “Ετοιμάζουμε μια ομάδα που θα επιτεθεί στην Ελλάδα. Ξέρουμε πως παίζει η Ελλάδα και ξέρουμε πως θα προκαλέσουμε ενθουσιασμό στον κόσμο μας, όπως κάναμε και στα δυο τελευταία παιχνίδια”. Στη συνέντευξη Τύπου ο κορυφαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής Ντιέγο Μαραντόνα, και τεχνικός της Αργεντινής, απέφυγε να επιβεβαιώσει αν θα είναι ο αρχηγός ο Μέσσι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του americalatina.com.gr όμως, αν και έχει δεχθεί εισηγήσεις να είναι άλλος ο αρχηγός, η τελική απόφαση έχει ήδη ληφθεί και ο Μέσσι θα είναι ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής εναντίον της εθνικής Ελλάδος.

 
“Είμαστε εδώ για να δώσουμε χαρά στους Αργεντινούς και να παίξουμε όπως μας αρέσει και όπως μας ευχαριστεί” δήλωσε ο Ντιέγο Μαραντόνα κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χθες στη Νότιο Αφρική.

 
Η τελική σύνθεση της εθνικής Αργεντινής

 
Μετά τις τελευταίες αλλαγές που έκανε ο Μαραντόνα αυτη είναι η τελική σύνθεση της Αργεντινής εναντίον της Ελλάδας.
Sergio Romero; Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Nicolás Burdisso, Clemente Rodríguez; Maxi Rodríguez, Mario Bolatti, Juan Sebastián Verón, Lionel Messi; Diego Milito και Sergio Agüero.

http://www.americalatina.com.gr/articulos.php?lang=gr&box=2&pos=15&id=301

Απίστευτο! Μπουλντόζα ξέθαψε πτώμα!

Η ώρα ήταν 08.30 το πρωί. Μπουλντόζες του δήμου πραγματοποιούσαν χωματουργικές εργασίες σε αυλάκι, στην περιοχή Ανεζά. Ξαφνικά όλοι πάγωσαν! Ανάμεσα στα χώματα ήταν κρυμμένο ένα
πτώμα, σε προχωρημένη αποσύνθεση. Οι εργασίες διακόπηκαν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία...
Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκε σε νεαρό ενήλικο άνδρα. Η πρώτη σκέψη που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν ότι πρόκειται για το νεαρό, που είχε εξαφανιστεί στις 3 Μαρτίου του 2009. Ένα νεαρό που έπασχε από σύνδρομο ντάουν.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν στενοί του συγγενείς. Ήταν αδύνατο να διαπιστώσουν αν πρόκειται για τον άνθρωπό τους, αλλά αναγνώρισαν ένα από τα παπούτσια που φορούσε. Φυσικά ασφαλή συμπεράσματα, αναμένονται με τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Γι' αυτό το λόγο, το πτώμα μεταφέθηκε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Ιωαννίνων...
newsit


Read more: http://laikoyra.blogspot.com/2010/06/blog-post_9121.html#ixzz0raIyuUsB
Τη δυνατότητα για φθηνές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδαπροβάλλει ηεφημερίδα «BILD am Sonntag» ενώ η χώρα προβάλλεται πλέον και σανελκυστικός προορισμός από μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία
«Μια εβδομάδα Ελλάδα με μόνο 188 ευρώ, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια»είναι το κόστος των διακοπών, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας ενώ οσυντάκτης επισημαίνει ότι «είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείςδιακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του».
«Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα συμφέρει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια»,δηλώνει από την πλευρά του ο Μάριο Κόπερς, εκπρόσωπος του μεγάλουτουριστικού πρακτορείου TUI, που ήδη έχει μειώσει κατά 10% τις τιμές σεσχέση με πέρυσι.
Σημειώνεται ότι οι τιμές είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερες κατά 15%, ενώυπάρχουν και περιπτώσεις που η έκπτωση φτάνει το 40%. Η πτώση των τιμώνοφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση και τα επεισόδια του Μαΐουαφετέρου στο ότι «είχε πλέον προκύψει αναντιστοιχία παρεχομένωνυπηρεσιών και κόστους διακοπών. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τηνΤουρκία, συχνά χρεώνουν επιπλέον, λχ. τις ομπρελοξαπλώστρες»,επισημαίνει διευθύντρια τουριστικού γραφείου στο Βερολίνο.
Η TUI επιδιώκει τώρα να αναστρέψει την αρνητική τάση και προσφέρειέκπτωση μέχρι και 100 ευρώ το άτομο, σε 70 ξενοδοχεία της Ελλάδας, σεόποιον κλείσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Η όλη εκστρατεία φαίνεται ότιαποδίδει καθώς όπως δηλώνει εκπρόσωπος του γραφείου «πριν από μιαεβδομάδα, ήμασταν 5% πίσω σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Τώρα τοποσοστό έχει ήδη κατέβει στο 2%».
Τη θετική τάση επιβεβαιώνει και ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cookπου εκτιμά ότι «οι κρατήσεις υστερούν τώρα μόνο κατά 3,5% σε σχέση μεπέρυσι. Πολλά ξενοδοχεία μας παρέχουν τώρα έκπτωση, μεταξύ 20 και 30%,την οποία με τη σειρά μας μεταφέρουμε στους πελάτες μας», αναφέρουνεκπρόσωποι του.
Πρόβλημα, πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί το κόστος των διαφόρων, εκτόςπακέτου, εξόδων κατά τις διακοπές, μια και η αγοραστική δύναμη του ευρώγια τον γερμανό τουρίστα είναι στο 96%.
Πηγή: fimotro
http://gr.hadnews.com

Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε το High Speed 1


Στην προβλήτα του λιμανιού της Τήνου προσέκρουσε στις 9.40 το High Speed 1, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Τήνος - Μύκονος - Πάρος.
Ο απόπλους έχει απαγορευτεί έως ότου ολοκληρωθεί η επιθεώρηση των νηογνωμόνων και οι επιβάτες παραμένουν εντός του πλοίου. Πάντως, σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το πλοίο δεν έχει υποστεί φθορές και αναμένεται να αποπλεύσει μετά το πέρας της επιθεώρησης, που γίνεται από δύτες.
πηγή: http://www.tanea.gr/
http://ekriksis.blogspot.com/2010/06/high-speed-1.html

Σταδιακά στα 65 και οι προ του 1993 ασφαλισμένοι…


Πόσο και πότε αυξάνονται τα όρια ηλικίας στο Δημόσιο
.protothema.gr
Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που φέρνει για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή. Οι μόνοι που "τη γλιτώνουν" είναι όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2010, αφού δεν θίγονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, επεκτείνονται και στο Δημόσιο τα οριζόμενα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Έτσι, καθιερώνεται από 1-1-2015 και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου βασική και αναλογική σύνταξη, οι οποίες χορηγούνται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ασφαλισμένους στους άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα:

- αλλάζει και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, ο υπολογισμός της διαδοχικής σύνταξης.
- αυξάνεται από 2 σε 5 έτη ο χρόνος διάρκειας του έγγαμου βίου, προκειμένου να πάρει σύνταξη χηρείας ο επιζών σύζυγος αποβιώσαντος συνταξιούχου.

- επεκτείνονται στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και στους επιζώντες συζύγους με σύνταξη χηρείας, και οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούνται, οι περιορισμοί που ισχύουν στη σύνταξη, όπως και στους ασφαλισμένους άλλων Ταμείων.

- καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης των άγαμων ενήλικων θυγατέρων με
εξαίρεση τις ανίκανες και όσες σπουδάζουν, καθώς και το δικαίωμα συνταξιοδότησης των διαζευγμένων θυγατέρων. Επιπλέον μπαίνουν και εισοδηματικά κριτήρια για περιορισμό του ποσού της σύνταξής τους.

Επιπλέον από 1-8-2010 θεσπίζεται και στο Δημόσιο Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (νέος ΛΑΦΚΑ) η οποία παρακρατείται από τις συντάξεις που υπερβαίνουν το ποσό των 1.400 ευρώ, με κλιμακούμενο συντελεστή από 3% εώς 9%. 


Όσον αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας, το ενημερωτικό που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει ότι άνδρες και γυναίκες με ανήλικα παιδιά, οι οποίοι μέχρι 31-12-2010 έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, οι μεν άνδρες το 65° έτος, οι δε γυναίκες το 50°, εξισώνονται σταδιακά από 1-01-2011 εντός μεταβατικής περιόδου 3 ετών. Η σταδιακή εξίσωση αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και το χρόνο υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, μεταξύ ανδρών και γυναικών
Ειδικότερα προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Εξομοιώνονται, ως προς τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (25 έτη) άνδρες και γυναίκες υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέχρι 31-12-1982. Η εξίσωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, σε μία τριετία. Δηλ. η ισχύουσα σήμερα υπηρεσία 17 1/2 ετών για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος των γυναικών που είναι παντρεμένες με παιδιά κ.λ.π. αυξάνεται στα 20 έτη για όσες συμπληρώνουν τα 17 1/2 έτη το 2011, σε 22 1/2 για όσες τα συμπληρώνουν το 2012 και σε 25 για όσες τα συμπληρώνουν το 2013.

2. Επίσης, με τις ίδιες διατάξεις αυξάνονται από 1-1-2011 και μετά, σταδιακά, σύμφωνα με τα ανωτέρω, από 20 σε 25 τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που έχουν τρία παιδιά και άνω και καταργείται στην περίπτωση αυτή, η πρόσθετη προϋπόθεση που ίσχυε για τους άνδρες, δηλ. να έχουν την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση ή να είναι χήροι.

3. Επέρχεται εξομοίωση των ανδρών και γυναικών στρατιωτικών ως προς τα έτη θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (25 έτη), σύμφωνα με όσα ορίζονται ανωτέρω.

4. Θεσπίζονται, σταδιακά, τα ακόλουθα όρια ηλικίας για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1ης Ιανουαρίου 1998 και μετά, ή προσλήφθηκαν για πρώτη φορά στο Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992:
- το 65° έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας. Η εξίσωση αυτή θα γίνει σταδιακά εντός τριετίας δηλ. για όσες γυναίκες συμπληρώσουν την 25ετία από 1-1-2011, το όριο ηλικίας των 50 ετών, που ισχύει σήμερα, αυξάνεται στο 55ό έτος της ηλικίας, για όσες συμπληρώσουν την 25ετία το έτος 2012 το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 60ό και για όσες συμπληρώνουν την 25ετία το έτος 2013 και μετά, το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 65° έτος.

- το 53ο έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανίκανα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης (25ετία) το έτος 2011, το 56° έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το 2012 και το 60ό έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από το έτος 2013 και μετά.

- το 65° έτος για άνδρες και γυναίκες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-1998 και μετά ή έχουν διορισθεί από 1-1-1983 και μετά. Η εξίσωση αυτή θα γίνει σταδιακά σε βάθος τριετίας. Δηλ. για όσες γυναίκες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι την 31-12-2010 ισχύει το όριο ηλικίας των 60 ετών, το οποίο αυξάνεται στο 61° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2011, στο 63° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2012 και στο 65° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2013.

Επιπλέον ,εξομοιώνεται σταδιακά εντός τριετίας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών υπαλλήλων του Δημοσίου που μπορούν να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία πριν τη συμπλήρωση του ισχύοντος ορίου ηλικίας και να λάβουν μειωμένη σύνταξη. Δηλ. το ισχύον μέχρι 31-12-2010 όριο ηλικίας των γυναικών της περίπτωσης αυτής, αυξάνεται στο 56° το έτος 2011, στο 58° το 2012 και στο 60ό έτος το 2013.

Ταυτόχρονα, καταργούνται και οι διατάξεις που προβλέπουν ότι όσοι υπάλληλοι έχουν τρία και άνω παιδιά συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
http://politikienimerosi.blogspot.com/2010/06/65-1993.html

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε για αύριο, Τρίτη 22, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουνίου να πραγματοποιήσει καθημερινές στάσεις εργασίας, τρεις δίωρες κάθε μέρα, και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 7-9 το πρωί, 3-5 το απόγευμα και 10-12 τα μεσάνυχτα.

http://zaratustranews.blogspot.com/2010/06/blog-post_7036.html

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ φιλάθλων του Ηρακλή και αστυνομικών


Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, μεταξύ φιλάθλων του Ηρακλή και αστυνομικών. Χωρίς να είναι γνωστή η αιτία, οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν τη ρίψη χημικών εναντίον των φιλάθλων, οι οποίοι...


Διαβάστε Περισσότερα:http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9499.html

Καταγράφηκε για πρώτη φορά, η μουσική που εκπέμπει ο...Ηλιος!

  Τις μουσικές αρμονίες που παράγονται από το μαγνητικό πεδίο στην ατμόσφαιρα του ήλιου, κατάφεραν να καταγράψουν αστρονόμοι από το Τμήμα Ηλιακής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ!
  Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και όπως δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής Ρομπέρτους φον Φέι Ζίμπενμπιργκεν: "Ηταν παράξενα όμορφο και συναρπαστικό ν’ ακούμε αυτούς τους ήχους για πρώτη φορά από μια τόσο δυνατή πηγή. Είναι ένα είδος μουσικής, από τη στιγμή που διαθέτει αρμονία".
  Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι τα στεφανιαία κυκλώματα (τεράστια μαγνητικά κυκλώματα στην εξωτερική στιβάδα της ατμόσφαιρας του ήλιου), πάλλονται σαν χορδές μουσικών οργάνων! Με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων των κυκλωμάτων, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αναπαράγουν τον ήχο μετατρέποντας τους παλμούς σε ήχους!
  "Διαπιστώσαμε ότι τα πεδία ταλαντώνονται σαν χορδές κιθάρας ή σαν τον αέρα στα πνευστά. Με τον καιρό, τα κύματα πεθαίνουν και αυτό μας λέει καινούργια πράγματα για την ατμόσφαιρα του ήλιου. Ολη αυτή η παρατήρησημας παρέχει έναν νέο τρόπο γνώσης του ήλιου και μας δίνει μια νέα άποψη της φυσικής που αφορά τις εξωτερικές στιβάδες, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τα εκατομμύρια βαθμούς",  εξήγησε ο  Ζίμπενμπιργκεν .
  Μπορείτε να απολαύσετε την... μουσική του ήλιου, στο βίντεο που ακολουθεί!

http://www.pyles.tv/News/diastima/music_sun.aspx
  • l
Hits
rodosΟμάδα ανηλίκων ηλικίας, από 15 έως 17 χρόνων, προκάλεσε σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Κυριακής στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Ομάδα τριάντα περίπου ανηλίκων, προκάλεσε αρχικά ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια εισέβαλε σε εστιατόριο, προκαλώντας ζημιές ύψους 30.000 ευρώ, ενώ στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά σερβιτόρος του εστιατορίου.

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και πέντε γονείς που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
http://aera.gr/greece/5133-rodos.html

«Μόδα» έγιναν οι διπλές ληστείες


«Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» χτυπούν πλέον οι κακοποιοί σε όλη την Ελλάδα, εισάγοντας νέα δεδομένα στην εγκληματικότητα με την διάπραξη διπλών ληστειών. Η ελλιπής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιφέρεια τους δίνει την δυνατότητα να επιτίθενται σε γειτονικούς στόχους, ανεβάζοντας έτσι το μέγεθος της λείας τους.

Τους δράστες μιας τέτοιας ληστείας, στην οποία φέρεται να συμμετείχε και μια… γυναίκα, αναζητούν οι αρχές στην Εύβοια. Οι τρεις ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά προσώπου τους με μαύρα κράνη, μιλούσαν σπαστά ελληνικά και κρατούσαν οι δύο αυτόματα «Καλάσνικοφ» κι ο τρίτος πιστόλι, χτύπησαν πρώτα το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ερέτρια από το οποίο άρπαξαν 18.855 ευρώ.

Αμέσως μετά, όρμησαν με τον ίδιο τρόπο στο διπλανό υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν άλλα 8.295 ευρώ και διέφυγαν με μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού προς την κατεύθυνση της Αμαρύνθου. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών, στάθηκε αδύνατο να εντοπιστούν.

http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_8435.html
Monday, 21 June 2010 15:36
 
Με δύο χρυσά μετάλλια θα επιστρέψουν η ελληνική αποστολή της ιππασίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Σόφια.
Στο Ομαδικό του Κυπέλλου Εθνών, οι Αυγερινός Λινάρδος με τον R Tyson, Γιούρι Κερμέντι με τον Siljona B, Δημήτρης Νάτσης με τον Nilda Rouce και Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τη Vieanne πήραν την 1η θέση αφήνοντας στην 2η τη Λευκορωσία και στην 3η την Ουγγαρία.
Παράλληλα, στο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.50μ., ο Αυγερινός Λινάρδος με τον R Tyson κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, μετά από αγώνα διαβάθμισης, έχοντας τη μοναδική άπταιστη διαδρομή στο μπαράζ. Στο ίδιο αγώνισμα την 5η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Νάτσης με το Nilda Rouce με 4 βαθμούς ποινής.
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3608:2010-06-21-11-37-17&catid=1:latest-news&Itemid=50

Monday, 21 June 2010 14:28
 
Θύμα απαγωγής και ένοπλης ληστείας έπεσε υπάλληλος, σε κατάστημα σούπερ-μάρκετ, στη Θεσσαλονίκη. Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία το θύμα της επίθεσης,
όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε σηματοδότη, στη διασταύρωση των οδών Μ. Μπότσαρη και Μακεδονίας, δύο άγνωστοι άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα στο όχημα.
Με την απειλή όπλου, τον ανάγκασαν να οδηγήσει το αυτοκίνητο στην περιοχή Ασβεστοχωρίου και στη συνέχεια τού απέσπασαν φάκελο, με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, που επρόκειτο να καταθέσει σε υποκατάστημα τράπεζας, για λογαριασμό της επιχείρησης όπου εργάζεται. Όπως καταγγέλλει ο υπάλληλος, οι δράστες πήραν το αυτοκίνητό του, που βρέθηκε αργότερα στην Ευκαρπία.
Η υπόθεση ερευνάται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3607:2010-06-21-11-30-15&catid=1:latest-news&Itemid=50