Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε για αύριο, Τρίτη 22, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουνίου να πραγματοποιήσει καθημερινές στάσεις εργασίας, τρεις δίωρες κάθε μέρα, και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 7-9 το πρωί, 3-5 το απόγευμα και 10-12 τα μεσάνυχτα.

http://zaratustranews.blogspot.com/2010/06/blog-post_7036.html

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ φιλάθλων του Ηρακλή και αστυνομικών


Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, μεταξύ φιλάθλων του Ηρακλή και αστυνομικών. Χωρίς να είναι γνωστή η αιτία, οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν τη ρίψη χημικών εναντίον των φιλάθλων, οι οποίοι...


Διαβάστε Περισσότερα:http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9499.html

Καταγράφηκε για πρώτη φορά, η μουσική που εκπέμπει ο...Ηλιος!

  Τις μουσικές αρμονίες που παράγονται από το μαγνητικό πεδίο στην ατμόσφαιρα του ήλιου, κατάφεραν να καταγράψουν αστρονόμοι από το Τμήμα Ηλιακής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ!
  Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και όπως δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής Ρομπέρτους φον Φέι Ζίμπενμπιργκεν: "Ηταν παράξενα όμορφο και συναρπαστικό ν’ ακούμε αυτούς τους ήχους για πρώτη φορά από μια τόσο δυνατή πηγή. Είναι ένα είδος μουσικής, από τη στιγμή που διαθέτει αρμονία".
  Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι τα στεφανιαία κυκλώματα (τεράστια μαγνητικά κυκλώματα στην εξωτερική στιβάδα της ατμόσφαιρας του ήλιου), πάλλονται σαν χορδές μουσικών οργάνων! Με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων των κυκλωμάτων, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αναπαράγουν τον ήχο μετατρέποντας τους παλμούς σε ήχους!
  "Διαπιστώσαμε ότι τα πεδία ταλαντώνονται σαν χορδές κιθάρας ή σαν τον αέρα στα πνευστά. Με τον καιρό, τα κύματα πεθαίνουν και αυτό μας λέει καινούργια πράγματα για την ατμόσφαιρα του ήλιου. Ολη αυτή η παρατήρησημας παρέχει έναν νέο τρόπο γνώσης του ήλιου και μας δίνει μια νέα άποψη της φυσικής που αφορά τις εξωτερικές στιβάδες, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τα εκατομμύρια βαθμούς",  εξήγησε ο  Ζίμπενμπιργκεν .
  Μπορείτε να απολαύσετε την... μουσική του ήλιου, στο βίντεο που ακολουθεί!

http://www.pyles.tv/News/diastima/music_sun.aspx
  • l
Hits
rodosΟμάδα ανηλίκων ηλικίας, από 15 έως 17 χρόνων, προκάλεσε σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Κυριακής στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Ομάδα τριάντα περίπου ανηλίκων, προκάλεσε αρχικά ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια εισέβαλε σε εστιατόριο, προκαλώντας ζημιές ύψους 30.000 ευρώ, ενώ στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά σερβιτόρος του εστιατορίου.

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και πέντε γονείς που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
http://aera.gr/greece/5133-rodos.html

«Μόδα» έγιναν οι διπλές ληστείες


«Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» χτυπούν πλέον οι κακοποιοί σε όλη την Ελλάδα, εισάγοντας νέα δεδομένα στην εγκληματικότητα με την διάπραξη διπλών ληστειών. Η ελλιπής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιφέρεια τους δίνει την δυνατότητα να επιτίθενται σε γειτονικούς στόχους, ανεβάζοντας έτσι το μέγεθος της λείας τους.

Τους δράστες μιας τέτοιας ληστείας, στην οποία φέρεται να συμμετείχε και μια… γυναίκα, αναζητούν οι αρχές στην Εύβοια. Οι τρεις ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά προσώπου τους με μαύρα κράνη, μιλούσαν σπαστά ελληνικά και κρατούσαν οι δύο αυτόματα «Καλάσνικοφ» κι ο τρίτος πιστόλι, χτύπησαν πρώτα το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ερέτρια από το οποίο άρπαξαν 18.855 ευρώ.

Αμέσως μετά, όρμησαν με τον ίδιο τρόπο στο διπλανό υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν άλλα 8.295 ευρώ και διέφυγαν με μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού προς την κατεύθυνση της Αμαρύνθου. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών, στάθηκε αδύνατο να εντοπιστούν.

http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_8435.html
Monday, 21 June 2010 15:36
 
Με δύο χρυσά μετάλλια θα επιστρέψουν η ελληνική αποστολή της ιππασίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Σόφια.
Στο Ομαδικό του Κυπέλλου Εθνών, οι Αυγερινός Λινάρδος με τον R Tyson, Γιούρι Κερμέντι με τον Siljona B, Δημήτρης Νάτσης με τον Nilda Rouce και Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τη Vieanne πήραν την 1η θέση αφήνοντας στην 2η τη Λευκορωσία και στην 3η την Ουγγαρία.
Παράλληλα, στο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.50μ., ο Αυγερινός Λινάρδος με τον R Tyson κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, μετά από αγώνα διαβάθμισης, έχοντας τη μοναδική άπταιστη διαδρομή στο μπαράζ. Στο ίδιο αγώνισμα την 5η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Νάτσης με το Nilda Rouce με 4 βαθμούς ποινής.
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3608:2010-06-21-11-37-17&catid=1:latest-news&Itemid=50

Monday, 21 June 2010 14:28
 
Θύμα απαγωγής και ένοπλης ληστείας έπεσε υπάλληλος, σε κατάστημα σούπερ-μάρκετ, στη Θεσσαλονίκη. Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία το θύμα της επίθεσης,
όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε σηματοδότη, στη διασταύρωση των οδών Μ. Μπότσαρη και Μακεδονίας, δύο άγνωστοι άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα στο όχημα.
Με την απειλή όπλου, τον ανάγκασαν να οδηγήσει το αυτοκίνητο στην περιοχή Ασβεστοχωρίου και στη συνέχεια τού απέσπασαν φάκελο, με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, που επρόκειτο να καταθέσει σε υποκατάστημα τράπεζας, για λογαριασμό της επιχείρησης όπου εργάζεται. Όπως καταγγέλλει ο υπάλληλος, οι δράστες πήραν το αυτοκίνητό του, που βρέθηκε αργότερα στην Ευκαρπία.
Η υπόθεση ερευνάται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3607:2010-06-21-11-30-15&catid=1:latest-news&Itemid=50

Απόβαση Αμπράμοβιτς στην Σπετσοπούλα


Οικογενειακώς στην Σπετσοπούλα θα βρεθούν αυτό το καλοκαίρι για τις διακοπες τους ο Ρομάν Αμπράμοβιτς με την αγαπημένη του σύντροφο Ντάρια Ζούκοβα και το έξι μηνών μωρό τους. Ο Ρώσος μεγιστάνας άλλωστε, διατηρεί πολύ στενή φιλία με την οικογένεια Νιάρχου εδώ και περίπου 10 χρόνια και φυσικά δέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή της για διακοπές στο ιδιωτικό τους νησί. Οι καλές σχέσεις των δυο οικογενειών πάντως βασίζονται κυρίως στη στενή φιλία της αγαπημένης του Ντάρια με την Ευγενία Νιάρχου. Ο 44χρονος Ρώσος, άλλωστε, έχει αγοράσει και τον πύργο Chateau De La Croe στη Γαλλική Ριβιέρα, που άνηκε στην οικογένεια Νιάρχου. Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας αναμένεται να πάει στη Σπετσοπούλα τον Ιούλιο με κάποιο από τα yachts του. Το πιο πιθανό είναι να διανυκτερεύσει και μέσα στη θαλαμηγό και όχι σε κάποιο από τα σπίτια της οικογένειας. Ο Αμπράμοβιτς θα ταξιδέψει με το σκάφος του για να μπορέσει να επισκεφτεί και μερικά άλλα από τα νησιά του Αιγαίου
http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_2302.html

4.500.000 κάτοικοι της Αττικής βλέπουν πλέον ψηφιακή τηλεόραση


Η ψηφιακή εποχή είναι γεγονός και πλέον η εικόνα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες θα είναι κρυστάλλινη!Από τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η Digea, μεταδίδει ψηφιακά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ΑΝΤ1, Alter, Alpha, Mega, Star, Σκαϊ, Μακεδονία TV. Για να έχει κανείς ψηφιακό σήμα δε χρειάζεται συνδρομή, απλά μια κάρτα ή ένας αποκωδικοποιητής.

Η εκπομπή του ψηφιακού σήματος θα ξεκινήσει από τη Γλυφάδα και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Αττική.

Δηλαδή, οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων (Πέραμα, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βούλα και μέχρι το Σούνιο) δεν λαμβάνουν πλέον αναλογικό σήμα και επομένως χρειάζονται άμεσα ψηφιακό αποκωδικοποιητή.

http://newscity1.blogspot.com/2010/06/4500000.html

Ισχυρό πλήγμα στα στριπ κλαμπ

Όταν ξέσπασε το θέμα με την πετρελαιοκηλίδα σίγουρα δεν πέρασε από το μυαλό του εκπροσώπου της BP ότι θα είχε μπελάδες και με τα στριπ κλαμπ της Ν. Ορλεάνης

  

Όταν ξέσπασε το θέμα με την πετρελαιοκηλίδα σίγουρα δεν πέρασε από το μυαλό του εκπροσώπου της BP ότι θα είχε μπελάδες και με τα στριπ κλαμπ της Ν. Ορλεάνης όταν δήλωνε ότι θα λάβει μέτρα για τα προβλήματα του κοσμάκη που επλήγησε από τη διαρροή.
Τώρα η ένωση των στριπτιζέζ του κλαμπ Mimosa Dancing Girls στην περιοχή της Ν. Ορλεάνης ζητά άμεση αποζημίωση επικαλούμενη ότι εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας μειώθηκε η ζήτηση με τους ψαράδες που ήταν συχνοί πελάτες ολοένα να σπανίζουν.
Η BP ανακοίνωσε χθες ότι έχει ήδη δεχτεί 64.000 αιτήσεις για αποζημίωση, ενώ ανέφερε ότι έχει ήδη πληρώσει 104 εκατ. δολάρια στους κατοίκους της πληγείσας περιοχής.
Μάλιστα περισσότερες από 1500 αιτήσεις κάθε μέρα ήταν από ψαράδες οι οποίοι δεν μπορούσαν να ασκήσουν το επάγγελμά τους λόγω της καταστροφής.
Παράλληλα, στο κέντρο παραπόνων της BP προσήλθαν πολλοί ιδιοκτήτες στριπ κλαμπ. Σερβιτόρες εστιατορίων, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι διαμαρτυρόμενοι ότι η ζωή τους χειροτέρεψε.
Ήδη η BP για να αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες αιτήσεις για αποζημίωση έχει συστήσει 33 γραφεία από τη Λουιζιάνα, το Μισισιπή την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα με μια ισχυρή ομάδα.

http://lateandlive.blogspot.com/2010/06/blog-post_21.html

Η καλύτερη στάση του... τρόλεϊ!!

[449996408_85b568c46a_o.jpg]
http://thenewsbus.blogspot.com/

http://dinatos.blogspot.com/2009/10/blog-post_06.html

Απολύθηκε για ένα… sexy χορό

Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Serie A, μαζί του ξεκίνησε και η διάσημη αθλητική εκπομπή «Controcampo» του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού «Rete 4». Η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής, η «καυτή» Μαρία Χοσέ Λόπεζ, φρόντισε να εκπλήξει το κοινό προσφέροντας κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπομπής έναν... αποκαλυπτικό αισθησιακό χορό. Η εκ’ Χιλής, Μαρία όμως, δεν λογάριασε σωστά καθώς εξαιτίας του αποκαλυπτικού αυτού χορού έχασε τη δουλειά της από την εκπομπή .  
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ... 
 

http://dinatos.blogspot.com/2010/06/sexy_21.html

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Πού βρισκόμαστε, λοιπόν, δέκα χρόνια μετά την ένταξη στην ΟΝΕ;



Μετά δέκα έτη...

Tου Πασχου Mανδραβελη kathimerini. gr
Πριν από δέκα χρόνια, η Ελλάδα έμπαινε στην τρίτη χιλιετία με καλούς οιωνούς. Οχι με τους καλύτερους που θα μπορούσε –οι δομικές στρεβλώσεις της χώρας ήταν παντού ορατές– αλλά έπειτα από ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας, στις 19 Ιουνίου του 2000, η χώρα γινόταν μέλος της ONE. Ηταν κάτι που πριν από το 2000 αποτελούσε για τους επαγγελματίες της απαισιοδοξίας ένα άπιαστο όνειρο και μετά μια λογιστική διαδικασία με αρκετά δημιουργικά στοιχεία.

Η αλήθεια είναι ότι η ένταξή μας στην ΟΝΕ ήταν κυρίως πολιτική επιλογή των εταίρων μας, η οποία όμως δεν ήταν οικονομικώς αστήρικτη. Η Ελλάδα αναπτυσσόταν με ταχύτατους ρυθμούς και προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες μέχρι τότε ήταν ιδεολογικώς ποινικοποιημένες, (ιδιωτικοποιήσεις, μετοχοποιήσεις, απελευθέρωση του τραπεζικού τομέα, αλλαγές στα εργασιακά κ.ά.) Αυτή η μεταρρυθμιστική πνοή εξαντλήθηκε στην αρχή της δεύτερης τετραετίας Σημίτη.
Η σύγκρουση κυρίως του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό απλώς σηματοδότησε το φρενάρισμα. Πολλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση τότε έκανε την επιλογή της κοινωνικής ειρήνης, παρά να διακινδυνεύσει τη διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η προετοιμασία των οποίων ήταν στο βαθύ κόκκινο. Αλλά το φρενάρισμα δεν ήταν μόνο κυβερνητικό. Η κοινωνική δυναμική του εκσυγχρονισμού ήταν πλέον ξέπνοη.
Σ’ αυτό συνετέλεσε η μεγάλη διαφθορά –πτυχές της ακόμη και σήμερα αποκαλύπτονται– και κυρίως το κλίμα που διαμορφώθηκε. Από το 2001 μέχρι το 2004 κάθε εκσυγχρονισμός ...
διαβαζόταν με τα γυαλιά της υποψίας. Συνετέλεσε όμως και το γεγονός ότι ο εθνικός στόχος του ευρώ δεν συζητήθηκε αρκετά και σε βάθος. Αν κρίνουμε από τα δημοσιεύματα πριν από το 1999, η ΟΝΕ ήταν περισσότερο ένα εθνικό γινάτι –γιατί οι άλλοι (που εντάχθηκαν έναν χρόνο πριν) και όχι εμείς;– παρά μια επεξεργασμένη απόφαση στην ελληνική κοινωνία. Η ένταξη στην ONE ήταν προορισμός παρά αφετηρία. Γι’ αυτό και δεν έγιναν οι αναγκαίες προσαρμογές, όχι μόνο στο κράτος, αλλά και στις επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν πλέον έναν ενιαίο οικονομικό χώρο να αναπτυχθούν. Ο φθηνός δανεισμός που εξασφάλισε η ένταξη στην ΟΝΕ επέτεινε το κλίμα εφησυχασμού ότι «λεφτά υπάρχουν», παρά το γεγονός ότι τα σημάδια στην οικονομία ήταν δυσοίωνα. Π.χ. οι υψηλότερες τιμές έδειχναν στρεβλώσεις στην αγορά, αλλά και δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, που θα μπορούσαν με βαθιές μεταρρυθμίσεις να διορθωθούν.
Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε μετά τους Ολυμπιακούς. Η κυβέρνηση Καραμανλή, αντί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2001 η κυβέρνηση Σημίτη, φρέναρε περισσότερο τη διαδικασία και ακόμη χειρότερα: διόγκωσε όλες τις δομικές αδυναμίες της χώρας σε βαθμό έκρηξης. Βέβαια από την άλλη, αυτή πιθανώς να ήταν και η μεγαλύτερη συνεισφορά της στην ιστορία. Η κακή διαχείριση όξυνε τόσο τα δομικά προβλήματα, που μάς ανάγκασε να τα δούμε και να προσπαθήσουμε τώρα να τα αντιμετωπίσουμε.
Πού βρισκόμαστε, λοιπόν, δέκα χρόνια μετά την ένταξη στην ΟΝΕ; Κατ’ αρχάς, εντός της κι αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τη χώρα. Κατά δεύτερον, τώρα πρέπει να παλέψουμε για όσα δεν κάναμε την περασμένη δεκαετία. Δυστυχώς, σε χειρότερες συνθήκες. Εκτός από τη διεθνή οικονομική κρίση που τα κάνει όλα χειρότερα και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη διαρκώς συρρικνώνεται. Αλλά η μάχη για την ανάταξη της οικονομίας είναι ζωτική για τη μελλοντική μας ευημερία και πρέπει να τη δώσουμε χωρίς δισταγμούς.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/06/blog-post_4810.html
 

Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα στην Βόνιτσα


Ανάστατη είναι η πόλη της Βόνιτσας από τον εντοπισμό του πτώματος μια γυναίκας νεαρής ηλικίας στην παραλία στην θέση Άγιος Δημήτριος. Το πτώμα βρέθηκε περίπου στις 11.00 το... βραδύ. Η νεκρή ήταν αλλοδαπή και περίπου 18 χρονών. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία βρίσκεται στο σημείο και έχει επιληφθεί του θέματος και εξετάζει τα αίτια του θανάτου της άτυχης κοπέλας.bonitsapress.blogspot.com

http://agrinio-news.blogspot.com/2010/06/blog-post_911.html

Σήμερα η μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα

Το καλοκαίρι ξεκινά επίσημα λοιπόν σήμερα επισήμως την 21η Ιουνίου με το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα στο βόρειο ημισφαίριο και την μικρότερη στο νότιο.
Αυτό συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, για αυτό και ξεχωρίζονται σε θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο.
Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.
Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης.
Η λέξη προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι»/«στάση» ... επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται.
Δύο φορές το χρόνο η διάρκεια της ημέρας είναι ίση με τη διάρκεια της νύχτας, σε όλη τη Γη.
Πρόκειται για ένα περιοδικό φαινόμενο που συμβαίνει για όλες τις περιοχές του πλανήτη μας. Τις ημερομηνίες που συμβαίνει τις ονομάζουμε ισημερίες και τις διακρίνουμε σε χειμερινή και εαρινή ισημερία.
Το θερινό ηλιοστάσιο αποτελούσε πολύ σημαντικό γεγονός για το ανθρώπινο γένος μέχρι σχετικά πρόσφατα.
πηγή:zougla
http://astrofegia.blogspot.com/2010/06/blog-post_1235.html
 

Κλειστό το λιμάνι του Πειραιά την Τετάρτη λόγω απεργίας


Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής και της Πανελλήνιας Ένωσης...


Συνταξιούχων ΝΑΤ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία.

Τα σωματεία κήρυξαν την απεργία στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ που θα γίνει την Τετάρτη στις 11:00 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_2263.html

Olympus Marathon 2010

Ο Όλυμπος φιλοξενεί για 7η συνεχόμενη χρονιά τον σκληρότερο ορειβατικό μαραθώνιο αγώνα 43.800 μ. στην Ελλάδα. Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου στις 06:05 π.μ. (υψόμ. + 3,00 μ.). Η διαδρομή διέρχεται από τον Άγιο Κωνσταντίνο (υψόμ. + 150 μ.), Ορλιά (υψόμ. + 740 μ.), Κορομηλιά (υψόμ. 1000 μ.), Μπάρα (+1300 μ.), Πετρόστρουγκα (+ 1940 μ.), Σκούρτα (+ 2425 μ.), Οροπέδιο Μουσών (+ 2700 μ.), Θρόνος του Δία (+ 2780 μ.), Καταφύγιο Α (+2060 μ.), Πριόνια (+1140 μ.), Μοναστήρι (+875 μ.), Καστάνα (+705 μ.), Πόρτες (+ 680 μ.) και τερματισμό στο Κεντρικό Πάρκο Λιτοχώρου (+ 300 μ.). Φέτος εγκρίθηκαν 546 αιτήσεις αθλητών, από τις οποίες 11 ανήκουν στην Ο.Μ.Γ. Η Ο.Μ.Γ έχει καταλάβει δύο φορές την δεύτερη θέση και μία την τρίτη, στην ομαδική κατάταξη.
http://dhmoths.blogspot.com/2010/06/olympus-marathon-2010.html
 

Αντιδράσεις και εντός ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” , το Π.Δ. για τα εργασιακά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος. Και δεν είναι μόνο τα εργασιακά , αλλά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που κάνουν κάποιους βουλευτές να το σκέφτονται σοβαρά αν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό στις αρχές Ιούλη. Εξάλλου, με πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης) , το  ΠΔ για τα εργασιακά θα συζητηθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Έτσι, η κυβέρνηση αρχίζει ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου να πείσει φορείς της συμπολίτευσης πλέον για τα δύο μεγάλα θέματα αυτά, αφού για την αντιπολίτευση δεν τίθεται ούτε συζήτηση!! Στα πλαίσια αυτά, ο Λοβέρδος θα συναντηθεί σήμερα με βουλευτές του κόμματός του, προκειμένου να τους δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο ΠΔ για τα εργασιακά:        Πρώτον, θα επιμηκύνει τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις.
Δεύτερον, θα δημιουργήσει αντικίνητρα για τις απολύσεις των εργαζομένων άνω των 50 ετών.
Τρίτον, θα διασφαλίσει, σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των νεοεισερχομένων στην εργασία, ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει τη διαφορά, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα δεν το καθιστά σαφές και αναφέρει ότι ο ΟΑΕΔ «δύναται να καλύψει τη διαφορά».
Φαίνεται λοιπόν πως κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακόμα ξεχάσει τις βασικές αρχές του κόμματός τους. Ή τουλάχιστον δε σκύβουν το κεφάλι τόσο εύκολα όσο οι υπόλοιποι στις υποταγές του Μαξίμου. Βέβαια για όλα τα παραπάνω κρατάω σοβαρές επιφυλάξεις… Γιατί αντίστοιχες αντιδράσεις υπήρχαν και στο παρελθόν για πολλά θέματα, αλλά την ώρα της ψηφοφορίας, οι αρχές πήγαιναν περίπατο μπροστά στην κομματική πειθαρχία…
Ο Ιούλιος είναι μπροστά λοιπόν, και προβλέπεται αρκετά θερμός…Για να δούμε, θα προκύψουν νέοι Δημαράδες; 

http://antipaloi.blogspot.com/2010/06/blog-post_8497.html

Φωτιά πίσω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα


Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα πίσω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα. Η φωτιά ξεκίνησε από ελαιώνες που βρίσκονται στην περιοχή και απειλήθηκε να επεκταθεί γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Ωστόσο...



... η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε αυτό το ενδεχόμενο και η φωτιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ύφεση.
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3810.html

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Το δεύτερο χορευτικό της Πρεζεράκου που "άναψε" φωτιές



Αυτό ήταν το δεύτερο χορευτικό της Πρεζεράκου στον τελικό του "Dancing with the Stars"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ









http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_379.html

Καύσωνας και ρύποι «σκοτώνουν» την άθληση




«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ωστόσο στη σύγχρονη Ελλάδα η σωματική ευεξία και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης είναι όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθούν, ακόμη και για τους φανατικούς λάτρεις της άσκησης. Ο λόγος είναι ότι ο μολυσμένος ατμοσφαιρικός αέρας των ελληνικών πόλεων και η υψηλή θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ που απειλεί την υγεία ακόμη και των πιο ικανών αθλητών.

«Από μικρός αγαπούσα τον αθλητισμό και δεν σταμάτησα ποτέ να ασκούμαι σχεδόν καθημερινάμετά τη δουλειά. Ωστόσοτον τελευταίο καιρό άρχισα πραγματικά να αναρωτιέμαι αν τελικά η άσκηση... επιδεινώνει την υγεία μου, αντί να τη βελτιώνει! Η ζέστη και ο μολυσμένος αέρας με κάνουν να εξουθενώνομαι και να χάνω το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μου» τονίζει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Φίλιππος Σταυρινίδης , πολιτικός μηχανικός. 
Ο ίδιος καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ασκείται συστηματικά κάνοντας τζόγκινγκ και παίζοντας ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τένις, καθώς προτιμά «την άθληση στον καθαρό αέρα από το κλείσιμο στους τέσσερις τοίχους ενός γυμναστηρίου». Ωστόσο, όπως ανακάλυψε πρόσφατα, ο «καθαρός αέρας» είναι
μάλλον ευφημισμός στις ελληνικές πόλεις, καθώς τα επίπεδα του όζοντος, του διοξειδίου του αζώτου, του διοξειδίου του θείου και των σωματιδίων του νέφους έχουν αγγίξει τις τελευταίες ημέρες τιμές συναγερμού, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη αφόρητη κατάσταση.
«Οι ρύποι σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες καύσωνα μπορεί να προκαλέσουν στους αθλουμένους πτώση της πίεσης, ατονία, δυσχέρεια αναπνοής, ισχυρούς πονοκεφάλους, ακόμη και λιποθυμική τάση ή απώλεια των αισθήσεων. Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από καρδιοαναπνευστικά ή μεταβολικά νοσήματα μπορεί να υποστούν ηλεκτρικές διαταραχές ή και καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια αν συνεχίσουν να ασκούνται υπό αυτές τις συνθήκες» αναφέρει η κυρία Αναστασία Μοσχοβάκη, ειδική παθολόγος. Μάλιστα, ιδιαίτερα επιρρεπείς στα εν λόγω συμπτώματα είναι οι γυναίκες, ιδίως κατά την έμμηνο ρύση ή πριν από την εμμηνόπαυση, οπότε συχνά εμφανίζουν αναιμία και υπόταση. 
Αλλωστε, όπως τονίζει η κυρία Μοσχοβάκη, ούτε η άθληση σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους δεν αποτελεί πανάκεια, διότι ένα κλιματιστικό που δεν είναι ορθά συντηρημένο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα στον οργανισμό, όπως αλλεργίες, λοιμώδη νοσήματα ή ακόμη και την περιβόητη «νόσο των λεγεωνάριων».

Βέβαια, ούτε και η διακοπή της άθλησης τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί αποδεκτή λύση, μια και, όπως εξηγεί ο κ. Σταύρος Κοντιζάς , υπεύθυνος γυμναστής γνωστής αλυσίδας γυμναστηρίων, «μετά την πάροδο μόλις δύο εβδομάδων αποχής από την άσκηση,ο οργανισμός αρχίζει σταδιακά να χάνει τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης που έχει κατακτήσει».  
tovima.gr 
http://allday-news.blogspot.com/2010/06/blog-post_7590.html

Αρχίζει το...κοσκίνισμα στο ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τους 325 δήμους της χώρας φτάνουν τους 5.200! Δηλαδή σε κάθε δήμο αναλογούν 16 υποψήφιοι! Ενώ για τις 13 περιφέρειες οι υποψήφιοι για το χρίσμα του περιφερειάρχη είναι 83 και για του αντιπεριφερειάρχη 338! Η αρμόδια κεντρική επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, υπό τον Θανάση Τσούρα και την εποπτεία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, ζητεί από το σύνολο των κριτών να προτείνουν μια αποτελεσματική και ταχύτατη διαδικασία για δήμους και περιφέρειες, όπου αρχίζουν τα... δύσκολα: π.χ. προκριματική εκλογή; Τοπική Διαβούλευση; Και αφού γίνουν αυτά, να αποφασίσει η κεντρική Επιτροπή ή στις πολυσύνθετες περιπτώσεις να γίνουν γκάλοπ;
Το σίγουρο είναι ότι εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν τα χρίσματα, θα συνεδριάσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλη ή θα αναβληθεί για το τέλος Αυγούστου (αρχές Σεπτέμβρη) ώστε οι υποψήφιοι να μη «λαβωθούν» και έχουν φθορά από τα αναγκαία μέτρα λιτότητας.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν σκανάρει τις λίστες των υποψηφίων ανά περιφέρεια και δήμο. Ειδικά για τις περιφέρειες (θα είναι αρκετοί έως πολλοί «επώνυμοι» οι υποψήφιοι), έχουν προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα και είναι κοινό μυστικό ότι έχουν σχεδόν και ήδη αποκλείσει προτάσεις και αυτοπροτάσεις υποψηφίων.

Σε ότι αφορά τον δήμο της Αθήνας τρία γκάλοπ που εξετάζει η Ιπποκράτους μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με αυτά η Φώφη Γεννηματά μπορεί να κερδίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη. Πολύ κοντά σε ποσοστά, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που σε ένα από τα γκάλοπ έρχεται πρώτος. Οι άλλοι που μετρήθηκαν ακολουθούν με απόσταση. Θα κριθεί στο παρά πέντε ο υποψήφιος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/06/blog-post_3069.html#ixzz0rQRnaCtR

Τα σχέδια του Μαραντόνα για το ματς με την Ελλάδα


 Η άνεση, που δίνει το σαφές προβάδισμα της Αργεντινής έναντι των αντιπάλων της για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Β΄ όμιλο, καθώς και το πληρέστατο ρόστερ της, είναι η αιτία για τις αρκετές αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ο προπονητής της στον αγώνα της "αλμπισελέστε" εναντίον της Ελλάδας, την προσεχή Τρίτη.

 
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θέλει να δώσει "ανάσες" στους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, εναντίον της Νιγηρίας και της Νότιας Κορέας, γι αυτό και αναμένεται να "φρεσκάρει" την ενδεκάδα. Στη σημερινή προπόνηση πάντως, έδειξε για μια ακόμα φορά τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τους παίκτες του, συμμετέχοντας στην προπόνηση και έχοντας ένα... ξεχωριστό σχόλιο για κάθε ποδοσφαιριστή, ανάλογα με την προσπάθειά του.

Οι Χάιντσε και Μασεράνο που έχουν από μία κίτρινη κάρτα και ο Γκουτιέρεζ, που ούτως ή άλλως συμπλήρωσε δύο και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, είναι οι τρεις που θα λείψουν, ενώ κατά πάσα πιθανότητα και ο Μέσι θα είναι στον πάγκο. Έτσι, επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν εναντίον της εθνικής είναι οι Ρομέρο στο τέρμα, Γκαρσία και Ροντρίγκεζ δεξιά και αριστερά στην άμυνα, Μπουρντίσο και Ντεμικέλις στα στόπερ, ο Βερόν κεντρικός μέσος με τους Μπολάτι και Ντι Μαρία δεξιά και αριστερά του, ο Αγουέρο σε ρόλο "δεκαριού" και μπροστά οι Ιγκουαϊν και Τέβεζ, σε έναν σχηματισμό 4-3-1-2, χωρίς να αποκλείονται ακόμα περισσότερες αλλαγές.

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=48802

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα του ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα την Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει απόψε σε δείπνο εργασίας του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

 
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με δημοσιογράφους ομογενειακών ΜΜΕ και ανταποκριτές ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας παραχώρησε συνεντεύξεις σε αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Στο περιθώριο των αυριανών εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με αρκετούς ξένους ηγέτες και προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος σ΄αυτή τη διεθνή συνάντηση.

Αύριο τα μεσάνυχτα, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, ενώ από πλευράς ΟΗΕ θα είναι ο βοηθός γραμματέας του οργανισμού, αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις, Λιν Πάσκο και άλλοι αξιωματούχοι.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της τρίτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=48801

Και η ΠΓΔΜ στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream

Η ρωσική εταιρία Gasprom συμφώνησε να συμπεριληφθεί η ΠΓΔΜ στη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream μέσω διακλάδωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γιόργκι Ιβάνοφ. Ο Ιβάνοφ, ο οποίος βρίσκεται από την Πέμπτη στη Ρωσία, δήλωσε πως, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός του South Stream παρέκαμπτε την ΠΓΔΜ, «θα έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε φτηνή ενέργεια και ενεργειακή επάρκεια και σταθερότητα για τη χώρα»....Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ειδικά στην περίοδο που φουντώνουν οι φήμες για την συμφωνία που έρχεται με το όνομα, ένα εθνικό αγκάθι που η κυβέρνηση Παπανδρέου θα βιαστεί να προσθέσει στο γενικό σάρωμα που έχει αναλάβει, πιθανότατα όσο ο κόσμος είναι απασχολημένος με τα μπάνια, το μουντιάλ και την ανεργία. Η Ρωσία αποφάσισε να επενδύσει ενεργειακά στα Σκόπια, δίνοντας μια σημαντική “ένεση” σε επίπεδο αναβάθμισης της γειτονικής χώρας σε μικρό αλλά σημαντικό ενεργειακό δίαυλο. Αυτό συμβαίνει σε μια χρονική στιγμή που  τα Σκόπια αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά αλλά και εθνικά ζητήματα, με τις εσωτερικές πιέσεις απο τους Αλβανούς να πληθαίνουν.

olympia

http://stratilatis.blogspot.com/2010/06/south-stream.html

Τέλος εκπομπής μετά 35 χρόνια για τον Γιάννη Πετρίδη

Τον πήρε και αυτόν η μπόρα. Την περασμένη Παρασκευή ο Γιάννης Πετρίδης αποχαιρέτησε το κοινό του μετά από 35 χρόνια συνεχών εκπομπών από το 1975 στην ίδια συχνότητα της ΕΡΑ 1 και την ίδια ώρα (4-5 μμ). Η εκπομπή του ακούγονταν από όλους μας. Εκεί μάθαμε να ακούμε καλή μουσική. Δυστυχώς ανήκε στους συμβασιούχους της ΕΡΤ και απολύθηκε. Έτσι απλά. Φυσικά δεν θα χαθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα δεχθεί βροχή προσφορών από όλα τα ραδιόφωνα. 

Αντιθέτως ανανέωσαν την ανεκδιήγητη εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην υγειά σας" με υπέρογκες αμοιβές .

http://larissa-town.blogspot.com/2010/06/35.html

ΣΟΚ - Μοντέλο έπεσε απο τον 4 όροφο πολυκατοικίας!


ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Η αστυνομία στο Μιλάνο ερευνά τον περίεργο θάνατο του 22χρονου μοντέλου Tom NIcon λίγες ώρες μόλις πριν απο μια μεγάλη επίδειξη μόδας στην πρωτεύουσα της μόδας. Το μοντέλο έχει δουλέψει για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στον κόσμο και...

γενικά ειναι ύποπτο το γεγονός οτι έπεσε απο το διαμέρισμα του στον 4ο όροφο στο κενό. Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζοντα



http://troktiko.blogspot.com/2010/06/4_1268.html

Ομολόγησε η γυναίκα αράχνη



Η γυναίκα υπνώτισε και σκότωσε και τσιμέντωσε στο μπάνιο το Ζακυνθινό επιχειρηματία  στο Διακοφτό. Η γυναίακα ομολόγησε ότι είχε υπνωτίσει τον επιχειρηματία, γι αυτό και...




...το σώμα του βρέθηκε σε "χαλαρή θέση", σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3219.html

Ανεστάλη η απεργία στο Μετρό

Κανονικά θα κινηθεί αύριο το μετρό μετά από απόφαση των εργαζομένων για αναστολή των κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει σειρά κλάδων για το προσεχές διάστημα. Την Τρίτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνέχιση ή μη της αποχής των βαθμολογητών. Την ερχόμενη Παρασκευή αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, διαδικασία η οποία βρίσκεται στον αέρα. Από... 
την Τρίτη έως και την Πέμπτη οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας. Επίσης από την Τετάρτη, και έως τις 7 Ιουλίου, απεργούν οι δικηγόροι όλης της χώρας, ενώ για την ίδια ημέρα το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε απεργία. Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου απαντούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.
http://100greekblogs.blogspot.com/2010/06/blog-post_5456.html

Πνίγηκε 23χρονος Ισπανός στο Ηράκλειο


Ένας νεαρός Ισπανός πνίγηκε σήμερα το πρωί στην παραλία Αρίνα του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος αλλοδαπός ήταν με φίλους του στην παραλία και διασκέδαζε πριν συμβεί το μοιραίο. Έρευνα διενεργεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου



http://pablo-namaste.blogspot.com/2010/06/23.html



Η Άγκελα Μέρκελ επιμένει στο φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών





Τα χαρτιά της ενόψει την συνόδου κορυφής των 20 ανεπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών, άνοιξε η καγκελάριος Μέρκελ στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο της μήνυμα.Η Άγκελα Μέρκελ αναφέρεται στα ζητήματα που θα κυριαρχήσουν στη σύνοδο του Τορόντο, δηλαδή στη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών αγορών, στην συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στο κόστος της κρίσης και στην ανάγκη εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Να αρχίσει επειγόντως η εξυγίανση των δημοσιονομικών

«Η ΕΕ με τους άλλους συμμετέχοντες στο G20 θα δραστηριοποιηθεί υπέρ της επιβολής παγκοσμίως του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Σίγουρα θα προκύψουν αντικρουόμενες απόψεις και συζητήσεις αλλά χαίρομαι για το γεγονός ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταλήξαμε σε μια ενιαία στάση, την οποία θα τηρήσουμε κατά τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του G20. Θα συζητήσουμε επίσης για το χρονικό σημείο εξόδου από τα προγράμματα τόνωσης των οικονομιών και τη μετάβασή μας στην σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μας. Κατά την άποψη των Ευρωπαίων και κυρίως κατά την άποψη της Γερμανίας είναι απολύτως επείγον να ξεκινήσει η εξυγίανση των δημοσιονομικών προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους κρίσεις», επισήμανε μεταξύ άλλων η καγκελάριος. 

Σταϊνμάιερ: Η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση

Και ενώ η Άγκελα Μέρκελ ετοιμάζει τις αποσκευές της για τη σύνοδο του Τορόντο, η αντιπολίτευση στη Γερμανία εντείνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Leipziger Volkszeitung, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι ακυβέρνητη. «Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την οποία εξελέγη και αυτό βλάπτει όχι μόνο τα κόμματα αλλά την πολιτική στο σύνολό της…Όταν οι Γερμανοί επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα διαπιστώσουν ότι η χώρα τους εδώ και έναν χρόνο δεν έχει κυβέρνηση», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Πηγή:http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5709890,00.html
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/06/blog-post_7027.html

Εκτός ενεργειακού παιχνιδιού η Ελλάδα

Απο την ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΠΙΟΥ

Tέλος σε δύο σημαντικά για την Ελλάδα ενεργειακά πρότζεκτ, τον πετρελαιαγωγόΜπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και το νότιο τμήμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίουSouth Stream απειλεί να δώσει το κομφούζιο που έχει προκαλέσει η Βουλγαρία με τις αντιφατικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για τα ρωσικού ενδιαφέροντος ενεργειακά σχέδια στη χώρα του.

Η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις που ακολούθησαν τη δήλωση του κ. Μπορίσοφ πως η Βουλγαρία έχει αποσυρθεί από τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και επειδή θεωρεί ότι δεν είνα οικονομικά βιώσιμος. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, που αιφνιδίασε ακόμα και την ίδια του την κυβέρνηση με τις δηλώσεις αυτές, επαναδιατύπωσε λίγο αργότερα λέγοντας ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού δοθεί η περιβαλλοντική μελέτη, την οποία όμως προεξόφλησε ότι θα είναι αρνητική.

Παράλληλα είπε ότι παγώνει, ελλείψει επαρκούς χρηματοδότησης, την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε, στο οποίο μετέχει ρωσική εταιρεία ατομικής ενέργειας, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας μία ημέρα αργότερα δήλωνε πως η Σόφια δίνει προτεραιότητα στον διεθνή αγωγό μεταφοράς αερίου «Ναμπούκο», που στηρίζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί και για τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό αερίου «South Stream» είπε ότι προκαλεί πολλά προβλήματα.

Σε περίπτωση που η Βουλγαρία εγκαταλείψει τους δύο αγωγούς τότε τινάζεται στον αέρα η ελληνική συμμετοχή, αφού και τα δύο πρότζεκτ όπως είναι σχεδιασμένα, προβλέπουν ότι τόσο το πετρέλαιο όσο και το φυσικό αέριο θα έρχονται στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας.

Από την περασμένη Παρασκευή ως σήμερα η Σόφια δεν έχει ενημερώσει επισήμως την ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις της, πράγμα κάνει την ελληνική πλευρά να δηλώνει αναμονή εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων θέσεων.

Οι Ρώσοι μέσω του υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο κάλεσαν την Πέμπτη τη Βουλγαρία να δώσει την επίσημη θέση της για το θέμα, ενώ την Παρασκευή ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του ειδικού εκπροσώπου εμπορίου της Ρωσίας στη Βουλγαρία. Από την πρώτη στιγμή δια του Τύπου και με δηλώσεις ανώτατων στελεχών διεμήνυσαν καθαρά τόσο την ενόχλησή τους όσο και τις εναλλακτικές τους: Η Ρωσία έχει ήδη συμφωνήσει με την Τουρκία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Σαμσούντα - Τσεϊχάνο οποίος θα μεταφέρει πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και άνετα μπορεί να αντικαταστήσει τον «Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης».

Οσο για τον «South Stream», η ρωσική Gazprom άρχισε τις προηγούμενες ημέρες επαφές με τη Ρουμανία, προκειμένου ο αγωγός που θα ξεκινά από τη Ρωσία και θα περνά τη Μαύρη Θάλασσα «να βγαίνει» στις ρουμανικές ακτές και να κατευθυνθεί από εκεί στη κεντρική Ευρώπη, αντί να πάει στη Βουλγαρία, όπως προβλέπει το αρχικό σχέδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Κommersant» υπάρχουν τεχνικές και οικονομικές μελέτες που δείχνουν ότι η κατασκευή αγωγού αερίου μέσω Ρουμανίας στη Σλοβενία και την Ιταλία μπορεί να είναι πιο συμφέρουσα από τον αγωγό μέσω Βουλγαρίας, επειδή το πρότζεκτ θα μπορούσε να συνδεθεί και με τον πετρελαιαγωγό Κωστάντσα - Τεργέστη.

Οπως είναι προφανές, όλες αυτές οι λύσεις αφήνουν εκτός ενεργειακού παιχνιδιού την Ελλάδα. Ρώσοι αναλυτές αποδίδουν τη στάση της Βουλγαρίας στην απόπειρά της να γίνει περιφερειακή δύναμη στην περιοχή με τη στήριξη των ΗΠΑ και θεωρούν ότι οι τελευταίες κινήσεις της Σόφιας είναι το αποτέλεσμα της πίεσης της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. Εκτιμούν ότι η Βουλγαρία παρότι δεν έχει καταγγείλει επισήμως τις διακρατικές συμφωνίες για τα τρία ενεργειακά πρότζεκτ (Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, το πυρηνικό σταθμό στο Μπέλενε και τον South Stream) με τις κινήσεις της κατάφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην πολιτική του ενεργειακού διαλόγου που είχε ξεκινήσει το 2000 η Ρωσία για τους αγωγούς στα Βαλκάνια.

«Το πρόβλημα είναι βαθύτερο» γράφει σε άρθρο του σε ρωσική εφημερίδα αναλυτής του RΑΝ, ινστιτούτου για θέματα διεθνούς ασφάλειας.
«Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η επιδείνωση των αντιθέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας δημιούργησε στη Βουλγαρία ελπίδες ότι μπορεί να γίνει περιφερειακός παίκτης.Για να το πετύχει αυτό, η Σόφια θέλει να γίνει ο τοποτηρητής των αμερικανικών συμφερόντων στη νότια Ευρώπη», αναφέρει.
http://radar-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6773.html