Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Το δεύτερο χορευτικό της Πρεζεράκου που "άναψε" φωτιές



Αυτό ήταν το δεύτερο χορευτικό της Πρεζεράκου στον τελικό του "Dancing with the Stars"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ









http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_379.html

Καύσωνας και ρύποι «σκοτώνουν» την άθληση




«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ωστόσο στη σύγχρονη Ελλάδα η σωματική ευεξία και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης είναι όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθούν, ακόμη και για τους φανατικούς λάτρεις της άσκησης. Ο λόγος είναι ότι ο μολυσμένος ατμοσφαιρικός αέρας των ελληνικών πόλεων και η υψηλή θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ που απειλεί την υγεία ακόμη και των πιο ικανών αθλητών.

«Από μικρός αγαπούσα τον αθλητισμό και δεν σταμάτησα ποτέ να ασκούμαι σχεδόν καθημερινάμετά τη δουλειά. Ωστόσοτον τελευταίο καιρό άρχισα πραγματικά να αναρωτιέμαι αν τελικά η άσκηση... επιδεινώνει την υγεία μου, αντί να τη βελτιώνει! Η ζέστη και ο μολυσμένος αέρας με κάνουν να εξουθενώνομαι και να χάνω το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μου» τονίζει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Φίλιππος Σταυρινίδης , πολιτικός μηχανικός. 
Ο ίδιος καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ασκείται συστηματικά κάνοντας τζόγκινγκ και παίζοντας ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τένις, καθώς προτιμά «την άθληση στον καθαρό αέρα από το κλείσιμο στους τέσσερις τοίχους ενός γυμναστηρίου». Ωστόσο, όπως ανακάλυψε πρόσφατα, ο «καθαρός αέρας» είναι
μάλλον ευφημισμός στις ελληνικές πόλεις, καθώς τα επίπεδα του όζοντος, του διοξειδίου του αζώτου, του διοξειδίου του θείου και των σωματιδίων του νέφους έχουν αγγίξει τις τελευταίες ημέρες τιμές συναγερμού, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη αφόρητη κατάσταση.
«Οι ρύποι σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες καύσωνα μπορεί να προκαλέσουν στους αθλουμένους πτώση της πίεσης, ατονία, δυσχέρεια αναπνοής, ισχυρούς πονοκεφάλους, ακόμη και λιποθυμική τάση ή απώλεια των αισθήσεων. Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από καρδιοαναπνευστικά ή μεταβολικά νοσήματα μπορεί να υποστούν ηλεκτρικές διαταραχές ή και καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια αν συνεχίσουν να ασκούνται υπό αυτές τις συνθήκες» αναφέρει η κυρία Αναστασία Μοσχοβάκη, ειδική παθολόγος. Μάλιστα, ιδιαίτερα επιρρεπείς στα εν λόγω συμπτώματα είναι οι γυναίκες, ιδίως κατά την έμμηνο ρύση ή πριν από την εμμηνόπαυση, οπότε συχνά εμφανίζουν αναιμία και υπόταση. 
Αλλωστε, όπως τονίζει η κυρία Μοσχοβάκη, ούτε η άθληση σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους δεν αποτελεί πανάκεια, διότι ένα κλιματιστικό που δεν είναι ορθά συντηρημένο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα στον οργανισμό, όπως αλλεργίες, λοιμώδη νοσήματα ή ακόμη και την περιβόητη «νόσο των λεγεωνάριων».

Βέβαια, ούτε και η διακοπή της άθλησης τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί αποδεκτή λύση, μια και, όπως εξηγεί ο κ. Σταύρος Κοντιζάς , υπεύθυνος γυμναστής γνωστής αλυσίδας γυμναστηρίων, «μετά την πάροδο μόλις δύο εβδομάδων αποχής από την άσκηση,ο οργανισμός αρχίζει σταδιακά να χάνει τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης που έχει κατακτήσει».  
tovima.gr 
http://allday-news.blogspot.com/2010/06/blog-post_7590.html

Αρχίζει το...κοσκίνισμα στο ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τους 325 δήμους της χώρας φτάνουν τους 5.200! Δηλαδή σε κάθε δήμο αναλογούν 16 υποψήφιοι! Ενώ για τις 13 περιφέρειες οι υποψήφιοι για το χρίσμα του περιφερειάρχη είναι 83 και για του αντιπεριφερειάρχη 338! Η αρμόδια κεντρική επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, υπό τον Θανάση Τσούρα και την εποπτεία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, ζητεί από το σύνολο των κριτών να προτείνουν μια αποτελεσματική και ταχύτατη διαδικασία για δήμους και περιφέρειες, όπου αρχίζουν τα... δύσκολα: π.χ. προκριματική εκλογή; Τοπική Διαβούλευση; Και αφού γίνουν αυτά, να αποφασίσει η κεντρική Επιτροπή ή στις πολυσύνθετες περιπτώσεις να γίνουν γκάλοπ;
Το σίγουρο είναι ότι εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν τα χρίσματα, θα συνεδριάσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλη ή θα αναβληθεί για το τέλος Αυγούστου (αρχές Σεπτέμβρη) ώστε οι υποψήφιοι να μη «λαβωθούν» και έχουν φθορά από τα αναγκαία μέτρα λιτότητας.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν σκανάρει τις λίστες των υποψηφίων ανά περιφέρεια και δήμο. Ειδικά για τις περιφέρειες (θα είναι αρκετοί έως πολλοί «επώνυμοι» οι υποψήφιοι), έχουν προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα και είναι κοινό μυστικό ότι έχουν σχεδόν και ήδη αποκλείσει προτάσεις και αυτοπροτάσεις υποψηφίων.

Σε ότι αφορά τον δήμο της Αθήνας τρία γκάλοπ που εξετάζει η Ιπποκράτους μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με αυτά η Φώφη Γεννηματά μπορεί να κερδίσει τον Νικήτα Κακλαμάνη. Πολύ κοντά σε ποσοστά, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που σε ένα από τα γκάλοπ έρχεται πρώτος. Οι άλλοι που μετρήθηκαν ακολουθούν με απόσταση. Θα κριθεί στο παρά πέντε ο υποψήφιος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/06/blog-post_3069.html#ixzz0rQRnaCtR

Τα σχέδια του Μαραντόνα για το ματς με την Ελλάδα


 Η άνεση, που δίνει το σαφές προβάδισμα της Αργεντινής έναντι των αντιπάλων της για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Β΄ όμιλο, καθώς και το πληρέστατο ρόστερ της, είναι η αιτία για τις αρκετές αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ο προπονητής της στον αγώνα της "αλμπισελέστε" εναντίον της Ελλάδας, την προσεχή Τρίτη.

 
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θέλει να δώσει "ανάσες" στους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, εναντίον της Νιγηρίας και της Νότιας Κορέας, γι αυτό και αναμένεται να "φρεσκάρει" την ενδεκάδα. Στη σημερινή προπόνηση πάντως, έδειξε για μια ακόμα φορά τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τους παίκτες του, συμμετέχοντας στην προπόνηση και έχοντας ένα... ξεχωριστό σχόλιο για κάθε ποδοσφαιριστή, ανάλογα με την προσπάθειά του.

Οι Χάιντσε και Μασεράνο που έχουν από μία κίτρινη κάρτα και ο Γκουτιέρεζ, που ούτως ή άλλως συμπλήρωσε δύο και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, είναι οι τρεις που θα λείψουν, ενώ κατά πάσα πιθανότητα και ο Μέσι θα είναι στον πάγκο. Έτσι, επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν εναντίον της εθνικής είναι οι Ρομέρο στο τέρμα, Γκαρσία και Ροντρίγκεζ δεξιά και αριστερά στην άμυνα, Μπουρντίσο και Ντεμικέλις στα στόπερ, ο Βερόν κεντρικός μέσος με τους Μπολάτι και Ντι Μαρία δεξιά και αριστερά του, ο Αγουέρο σε ρόλο "δεκαριού" και μπροστά οι Ιγκουαϊν και Τέβεζ, σε έναν σχηματισμό 4-3-1-2, χωρίς να αποκλείονται ακόμα περισσότερες αλλαγές.

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=48802

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα του ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα την Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει απόψε σε δείπνο εργασίας του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

 
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με δημοσιογράφους ομογενειακών ΜΜΕ και ανταποκριτές ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας παραχώρησε συνεντεύξεις σε αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Στο περιθώριο των αυριανών εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με αρκετούς ξένους ηγέτες και προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος σ΄αυτή τη διεθνή συνάντηση.

Αύριο τα μεσάνυχτα, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, ενώ από πλευράς ΟΗΕ θα είναι ο βοηθός γραμματέας του οργανισμού, αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις, Λιν Πάσκο και άλλοι αξιωματούχοι.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της τρίτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=48801

Και η ΠΓΔΜ στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream

Η ρωσική εταιρία Gasprom συμφώνησε να συμπεριληφθεί η ΠΓΔΜ στη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream μέσω διακλάδωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γιόργκι Ιβάνοφ. Ο Ιβάνοφ, ο οποίος βρίσκεται από την Πέμπτη στη Ρωσία, δήλωσε πως, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός του South Stream παρέκαμπτε την ΠΓΔΜ, «θα έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε φτηνή ενέργεια και ενεργειακή επάρκεια και σταθερότητα για τη χώρα»....Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ειδικά στην περίοδο που φουντώνουν οι φήμες για την συμφωνία που έρχεται με το όνομα, ένα εθνικό αγκάθι που η κυβέρνηση Παπανδρέου θα βιαστεί να προσθέσει στο γενικό σάρωμα που έχει αναλάβει, πιθανότατα όσο ο κόσμος είναι απασχολημένος με τα μπάνια, το μουντιάλ και την ανεργία. Η Ρωσία αποφάσισε να επενδύσει ενεργειακά στα Σκόπια, δίνοντας μια σημαντική “ένεση” σε επίπεδο αναβάθμισης της γειτονικής χώρας σε μικρό αλλά σημαντικό ενεργειακό δίαυλο. Αυτό συμβαίνει σε μια χρονική στιγμή που  τα Σκόπια αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά αλλά και εθνικά ζητήματα, με τις εσωτερικές πιέσεις απο τους Αλβανούς να πληθαίνουν.

olympia

http://stratilatis.blogspot.com/2010/06/south-stream.html

Τέλος εκπομπής μετά 35 χρόνια για τον Γιάννη Πετρίδη

Τον πήρε και αυτόν η μπόρα. Την περασμένη Παρασκευή ο Γιάννης Πετρίδης αποχαιρέτησε το κοινό του μετά από 35 χρόνια συνεχών εκπομπών από το 1975 στην ίδια συχνότητα της ΕΡΑ 1 και την ίδια ώρα (4-5 μμ). Η εκπομπή του ακούγονταν από όλους μας. Εκεί μάθαμε να ακούμε καλή μουσική. Δυστυχώς ανήκε στους συμβασιούχους της ΕΡΤ και απολύθηκε. Έτσι απλά. Φυσικά δεν θα χαθεί. Είμαι σίγουρος ότι θα δεχθεί βροχή προσφορών από όλα τα ραδιόφωνα. 

Αντιθέτως ανανέωσαν την ανεκδιήγητη εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην υγειά σας" με υπέρογκες αμοιβές .

http://larissa-town.blogspot.com/2010/06/35.html

ΣΟΚ - Μοντέλο έπεσε απο τον 4 όροφο πολυκατοικίας!


ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Η αστυνομία στο Μιλάνο ερευνά τον περίεργο θάνατο του 22χρονου μοντέλου Tom NIcon λίγες ώρες μόλις πριν απο μια μεγάλη επίδειξη μόδας στην πρωτεύουσα της μόδας. Το μοντέλο έχει δουλέψει για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στον κόσμο και...

γενικά ειναι ύποπτο το γεγονός οτι έπεσε απο το διαμέρισμα του στον 4ο όροφο στο κενό. Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζοντα



http://troktiko.blogspot.com/2010/06/4_1268.html

Ομολόγησε η γυναίκα αράχνη



Η γυναίκα υπνώτισε και σκότωσε και τσιμέντωσε στο μπάνιο το Ζακυνθινό επιχειρηματία  στο Διακοφτό. Η γυναίακα ομολόγησε ότι είχε υπνωτίσει τον επιχειρηματία, γι αυτό και...




...το σώμα του βρέθηκε σε "χαλαρή θέση", σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3219.html

Ανεστάλη η απεργία στο Μετρό

Κανονικά θα κινηθεί αύριο το μετρό μετά από απόφαση των εργαζομένων για αναστολή των κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει σειρά κλάδων για το προσεχές διάστημα. Την Τρίτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνέχιση ή μη της αποχής των βαθμολογητών. Την ερχόμενη Παρασκευή αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, διαδικασία η οποία βρίσκεται στον αέρα. Από... 
την Τρίτη έως και την Πέμπτη οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας. Επίσης από την Τετάρτη, και έως τις 7 Ιουλίου, απεργούν οι δικηγόροι όλης της χώρας, ενώ για την ίδια ημέρα το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε απεργία. Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου απαντούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.
http://100greekblogs.blogspot.com/2010/06/blog-post_5456.html

Πνίγηκε 23χρονος Ισπανός στο Ηράκλειο


Ένας νεαρός Ισπανός πνίγηκε σήμερα το πρωί στην παραλία Αρίνα του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος αλλοδαπός ήταν με φίλους του στην παραλία και διασκέδαζε πριν συμβεί το μοιραίο. Έρευνα διενεργεί το Λιμεναρχείο Ηρακλείου



http://pablo-namaste.blogspot.com/2010/06/23.html



Η Άγκελα Μέρκελ επιμένει στο φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών





Τα χαρτιά της ενόψει την συνόδου κορυφής των 20 ανεπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών, άνοιξε η καγκελάριος Μέρκελ στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο της μήνυμα.Η Άγκελα Μέρκελ αναφέρεται στα ζητήματα που θα κυριαρχήσουν στη σύνοδο του Τορόντο, δηλαδή στη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών αγορών, στην συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στο κόστος της κρίσης και στην ανάγκη εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Να αρχίσει επειγόντως η εξυγίανση των δημοσιονομικών

«Η ΕΕ με τους άλλους συμμετέχοντες στο G20 θα δραστηριοποιηθεί υπέρ της επιβολής παγκοσμίως του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Σίγουρα θα προκύψουν αντικρουόμενες απόψεις και συζητήσεις αλλά χαίρομαι για το γεγονός ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταλήξαμε σε μια ενιαία στάση, την οποία θα τηρήσουμε κατά τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του G20. Θα συζητήσουμε επίσης για το χρονικό σημείο εξόδου από τα προγράμματα τόνωσης των οικονομιών και τη μετάβασή μας στην σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μας. Κατά την άποψη των Ευρωπαίων και κυρίως κατά την άποψη της Γερμανίας είναι απολύτως επείγον να ξεκινήσει η εξυγίανση των δημοσιονομικών προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους κρίσεις», επισήμανε μεταξύ άλλων η καγκελάριος. 

Σταϊνμάιερ: Η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση

Και ενώ η Άγκελα Μέρκελ ετοιμάζει τις αποσκευές της για τη σύνοδο του Τορόντο, η αντιπολίτευση στη Γερμανία εντείνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Leipziger Volkszeitung, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι ακυβέρνητη. «Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την οποία εξελέγη και αυτό βλάπτει όχι μόνο τα κόμματα αλλά την πολιτική στο σύνολό της…Όταν οι Γερμανοί επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα διαπιστώσουν ότι η χώρα τους εδώ και έναν χρόνο δεν έχει κυβέρνηση», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Πηγή:http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5709890,00.html
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/06/blog-post_7027.html

Εκτός ενεργειακού παιχνιδιού η Ελλάδα

Απο την ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΠΙΟΥ

Tέλος σε δύο σημαντικά για την Ελλάδα ενεργειακά πρότζεκτ, τον πετρελαιαγωγόΜπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και το νότιο τμήμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίουSouth Stream απειλεί να δώσει το κομφούζιο που έχει προκαλέσει η Βουλγαρία με τις αντιφατικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για τα ρωσικού ενδιαφέροντος ενεργειακά σχέδια στη χώρα του.

Η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις που ακολούθησαν τη δήλωση του κ. Μπορίσοφ πως η Βουλγαρία έχει αποσυρθεί από τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και επειδή θεωρεί ότι δεν είνα οικονομικά βιώσιμος. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, που αιφνιδίασε ακόμα και την ίδια του την κυβέρνηση με τις δηλώσεις αυτές, επαναδιατύπωσε λίγο αργότερα λέγοντας ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού δοθεί η περιβαλλοντική μελέτη, την οποία όμως προεξόφλησε ότι θα είναι αρνητική.

Παράλληλα είπε ότι παγώνει, ελλείψει επαρκούς χρηματοδότησης, την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε, στο οποίο μετέχει ρωσική εταιρεία ατομικής ενέργειας, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας μία ημέρα αργότερα δήλωνε πως η Σόφια δίνει προτεραιότητα στον διεθνή αγωγό μεταφοράς αερίου «Ναμπούκο», που στηρίζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί και για τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό αερίου «South Stream» είπε ότι προκαλεί πολλά προβλήματα.

Σε περίπτωση που η Βουλγαρία εγκαταλείψει τους δύο αγωγούς τότε τινάζεται στον αέρα η ελληνική συμμετοχή, αφού και τα δύο πρότζεκτ όπως είναι σχεδιασμένα, προβλέπουν ότι τόσο το πετρέλαιο όσο και το φυσικό αέριο θα έρχονται στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας.

Από την περασμένη Παρασκευή ως σήμερα η Σόφια δεν έχει ενημερώσει επισήμως την ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις της, πράγμα κάνει την ελληνική πλευρά να δηλώνει αναμονή εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων θέσεων.

Οι Ρώσοι μέσω του υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο κάλεσαν την Πέμπτη τη Βουλγαρία να δώσει την επίσημη θέση της για το θέμα, ενώ την Παρασκευή ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του ειδικού εκπροσώπου εμπορίου της Ρωσίας στη Βουλγαρία. Από την πρώτη στιγμή δια του Τύπου και με δηλώσεις ανώτατων στελεχών διεμήνυσαν καθαρά τόσο την ενόχλησή τους όσο και τις εναλλακτικές τους: Η Ρωσία έχει ήδη συμφωνήσει με την Τουρκία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Σαμσούντα - Τσεϊχάνο οποίος θα μεταφέρει πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και άνετα μπορεί να αντικαταστήσει τον «Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης».

Οσο για τον «South Stream», η ρωσική Gazprom άρχισε τις προηγούμενες ημέρες επαφές με τη Ρουμανία, προκειμένου ο αγωγός που θα ξεκινά από τη Ρωσία και θα περνά τη Μαύρη Θάλασσα «να βγαίνει» στις ρουμανικές ακτές και να κατευθυνθεί από εκεί στη κεντρική Ευρώπη, αντί να πάει στη Βουλγαρία, όπως προβλέπει το αρχικό σχέδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Κommersant» υπάρχουν τεχνικές και οικονομικές μελέτες που δείχνουν ότι η κατασκευή αγωγού αερίου μέσω Ρουμανίας στη Σλοβενία και την Ιταλία μπορεί να είναι πιο συμφέρουσα από τον αγωγό μέσω Βουλγαρίας, επειδή το πρότζεκτ θα μπορούσε να συνδεθεί και με τον πετρελαιαγωγό Κωστάντσα - Τεργέστη.

Οπως είναι προφανές, όλες αυτές οι λύσεις αφήνουν εκτός ενεργειακού παιχνιδιού την Ελλάδα. Ρώσοι αναλυτές αποδίδουν τη στάση της Βουλγαρίας στην απόπειρά της να γίνει περιφερειακή δύναμη στην περιοχή με τη στήριξη των ΗΠΑ και θεωρούν ότι οι τελευταίες κινήσεις της Σόφιας είναι το αποτέλεσμα της πίεσης της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. Εκτιμούν ότι η Βουλγαρία παρότι δεν έχει καταγγείλει επισήμως τις διακρατικές συμφωνίες για τα τρία ενεργειακά πρότζεκτ (Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, το πυρηνικό σταθμό στο Μπέλενε και τον South Stream) με τις κινήσεις της κατάφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην πολιτική του ενεργειακού διαλόγου που είχε ξεκινήσει το 2000 η Ρωσία για τους αγωγούς στα Βαλκάνια.

«Το πρόβλημα είναι βαθύτερο» γράφει σε άρθρο του σε ρωσική εφημερίδα αναλυτής του RΑΝ, ινστιτούτου για θέματα διεθνούς ασφάλειας.
«Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η επιδείνωση των αντιθέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας δημιούργησε στη Βουλγαρία ελπίδες ότι μπορεί να γίνει περιφερειακός παίκτης.Για να το πετύχει αυτό, η Σόφια θέλει να γίνει ο τοποτηρητής των αμερικανικών συμφερόντων στη νότια Ευρώπη», αναφέρει.
http://radar-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6773.html

Πρωταθλητές στη διεθνή ναυτιλία παραμένουν οι Ελληνες εφοπλιστές



 Καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς του κλάδουΤου Νικου Μπαρδουνια
Στην πρωτοπορία της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας συνεχίζουν να πορεύονται οι Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι ελέγχουν το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε τόνους dwt, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση διεθνώς σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του οίκου N. Cotzias Shipping Consultants. Την ίδια στιγμή, υπό τον έλεγχο των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών βρίσκεται το 5,4% του παγκόσμιου στόλου, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη θέση διεθνώς. Στη δεύτερη θέση, διεθνώς, ελέγχοντας το 14% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwt, βρίσκεται η Ιαπωνία, η οποία, ωστόσο, έχει υπό τον έλεγχό της το 10% του παγκόσμιου στόλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του οίκου N. Cotzias Shipping Consultants, ο παγκόσμια ενεργός στόλος ανέρχεται σε 72.268 πλοία και 1.33 δισ. τόνους μεταφορική ικανότητα dwt. Αν στα υπάρχοντα πλοία προστεθούν και τα υπό ναυπήγηση, τότε προκύπτει ότι ο παγκόσμιος στόλος αριθμεί 81.036 πλοία (8.768 πλοία υπό παραγγελία) με 1.78 δισ. τόνους μεταφορική ικανότητα (οι 450 εκατομμύρια τόνοι είναι υπό παραγγελία).
Πλοία ξηρού φορτίου
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη χωρητικότητα με 90 εκατ. τόνους ή το 22% και την πρώτη θέση σε αριθμό πλοίων με 1.297 σκάφη ή το 19%.
Η Ιαπωνία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ελέγχοντας το 20% της μεταφορικής ικανότητας σε dwt και το 15% του στόλου. Η Κίνα καταλαμβάνει την τρίτη θέση τόσο στη μεταφορική ικανότητα όσο και στον αριθμό πλοίων, όμως αν προσθέσουμε τις τρεις χώρες, η Κίνα βγαίνει πρώτη στον αριθμό πλοίων με 1.591 φορτηγά και οριακά δεύτερη στη συνολική μεταφορική ικανότητα με 1 εκατ. τόνους λιγότερο από την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι πρώτη σε παραγγελίες, με 437 φορτηγά συνολικής χωρητικότητας 20 εκατ. τόνων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 18% του συνολικού οrder book σε χωρητικότητα και το 17% σε αριθμό πλοίων.
Ακολουθεί η Κίνα με 17,3 εκατ. τόνους χωρητικότητα και 357 πλοία υπό παραγγελία και η Ιαπωνία με 16,7 εκατ. τόνους χωρητικότητα και 328 πλοία υπό παραγγελία.
Δεξαμενόπλοια
Η Ελλάδα κατέχει και εδώ την πρώτη θέση, με το 19% της παγκόσμιας χωρητικότητας συνολικού ύψους 86 εκατ. τόνων και τη δεύτερη θέση σε αριθμό πλοίων, με 1.146 πλοία ή το 10%.
Η Ιαπωνία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με το 12% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας σε dwt, αλλά την πρώτη θέση σε αριθμό πλοίων με το 13% του στόλου. Η Κίνα καταλαμβάνει την τρίτη θέση τόσο στη μεταφορική ικανότητα όσο και στον αριθμό πλοίων. Η δραστηριότητα της Κίνας στα δεξαμενόπλοια δεν είναι τόσο έντονη.
Υπό ναυπήγηση βρίσκονται 1.516 δεξαμενόπλοια. Ειδικότερα: η Ελλάδα έχει υπό παραγγελία 224 δεξαμενόπλοια συνολικής χωρητικότητας 12,2 εκατ. τόνων και είναι πρώτη σε παραγγελίες, με ποσοστό 19% επί του συνολικού οrder book σε χωρητικότητα και το 15% σε αριθμό πλοίων. Η Τουρκία έχει υπό παραγγελία 145 πλοία, με συνολική χωρητικότητα 3,5 εκατ. τόνων.
Παραγγελίες πλοίων
Τα ναυπηγεία της Σαγκάης Waigaoqiao Shipbuilding είναι οι αποδέκτες της νέας παραγγελίας, ύψους 480 εκατ. δολαρίων, από τον Γιάννη Αγγελικούση, τον μεγαλύτερο σήμερα Eλληνα εφοπλιστή. Η συμφωνία αφορά την κατασκευή δύο Vlcc και δύο bulk carrier χωρητικότητας 205.000 τόνων. Επίσης προβλέπονται option για τέσσερα ακόμα Vlcc και ένα ακόμα ultra capesize. Oλα τα πλοία προβλέπεται να παραδοθούν το 2013. Πριν από λίγους μήνες, ο όμιλος Αγγελικούση προχώρησε στην παραγγελία δύο ακόμα Vlcc και δύο capesize, αυτή τη φορά σε ναυπηγείο της Νότιας Κορέας, με πρόβλεψη τα τέσσερα πλοία να της παραδοθούν μέσα στο 2012.
Eν τω μεταξύ, στην αγορά του νεότευκτου φορτηγoύ πλοίου M/V INFINITY ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 80.700 τόνων, από τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας STX προχώρησε ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, μέσω της εταιρείας του Aegean Bulk, σύμφωνα με τους Clarksons.
Συμφωνίες με Cosco
Ναυπηγικές παραγγελίες, ύψους 440 εκατ. δολ., από τέσσερις Ευρωπαίους εφοπλιστές για την κατασκευή νέων πλοίων φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει η Cosco. Σύμφωνα με τη Lloyds List μεταξύ των εφοπλιστών συγκαταλέγεται ο Γιώργος Προκοπίου, ο οποίες υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή τριών supramax bulk carrier για λογαριασμό της εταιρείας του Seatraders. Στα ναυπηγεία της Cosco κατασκευάζουν ήδη πέντε ακόμα πλοία για λογαριασμό του Γ. Προκοπίου, ενώ οι τρεις νέες παραγγελίες αποτελούν επέκταση της προηγούμενης. Από την Cosco έγινε γνωστό ακόμη ότι επίκειται η υπογραφή για παραγγελίες άλλων οκτώ kamsarmax. Τα πλοία αυτά πρόκειται να παραδοθούν στους πλοιοκτήτες τους στο διάστημα 2011 - 2013. Από αυτές τις συμφωνίες τουλάχιστον δύο εκτιμάται πως αφορούν ελληνικά συμφέροντα.
ΠΗΓΗ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_19/06/2010_405118

http://kgrek.blogspot.com/2010/06/blog-post_2399.html

Πλήρωσε 1,000,000 δολάρια για να παίξει στο video clip της Lady Gaga


Άλλο πάλι και αυτό. Ενας Ρώσος δισεκατομμυριούχος προφανώς πολύ μεγάλος θαυμαστής της Lady Gaga έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να παίξει σε ενα απόσπασμα του τελευταίου της video clip , Alejandro. Το 30χρονος που λέγεται Arkady παραδέχεται οτι έδωσε όντως τα χρήματα γιαα να εμφανιστεί με ένα δερμάτινο καπέλο και να έρθει κοντά με την Lady Gaga που ήταν ντυμένη νοσοκόμα





enimerwsi

Έντεκα στρατιώτες κατά των καρτέλ νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου


Έντεκα στρατιώτες, μέλη των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την εξάρθρωση των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό, σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, στα βόρεια της χώρας, όπως ανακοίνωσε το μεξικανικό υπουργείο Άμυνας.


Το ελικόπτερο τύπου Bell 412, του μεξικανικού στρατού, συνετρίβη στην πολιτεία Ντουράνγκο "και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες... το δυστύχημα προκλήθηκε από τις δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του. Tα θύματα είναι τέσσερις αξιωματικοί, ένας υπαξιωματικός και έξι στρατιώτες.

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=31484&catid=7

Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου ευνοεί πολύ τα κουνούπια, με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται τα ποσοστά της ελονοσίας, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι διαπίστωσαν 48% αύξηση στα κρούσματα ελονοσίας σε μια επαρχία της Βραζιλίας, μετά την αποψίλωση των δασών της.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο…
.

περιοδικό «Emerging Infectious Diseases», συνάδουν στο ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην υλοτομία και τον αριθμό των κουνουπιών και των κρουσμάτων ελονοσίας στους πληθυσμούς.
«Φαίνεται πως η αποψίλωση των δασικών εκτάσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες έξαρσης της επιδημίας της ελονοσίας», υπογραμμίζει η Σάρα Όλσον από το University of Wisconsin που συμμετείχε στην έρευνα.
Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η καταστροφή των δασών του Αμαζονίου στη Βραζιλία θα επιταχύνει τις κλιματικές αλλαγές. Βασική αιτία καταστροφής των δασών είναι οι εμπρησμοί από τους αγρότες που θέλουν να αυξηθούν οι εκτάσεις προς καλλιέργεια.

newscity1.blogspot.com

http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/xWtZLmOo51s/blog-post_2130.html

Έπεσε στη θάλασσα για να ξεφύγει και πνίγηκε


Σε τραγωδία εξελίχθηκε η καταδίωξη δύο Αλγερινών που έκλεβαν λουόμενους και αυτοκίνητα, το απόγευμα στην παραλία της Κινέτας.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που είχαν στήσει μπλόκα στην περιοχή, εντόπισαν του δύο αλλοδαπούς την ώρα που είχαν κάνει διάρρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο, και τους καταδίωξαν.

Υστερα από λίγη ώρα κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν, ηλικίας 36 ετών, αλλά ο δεύτερος έπεσε στη θάλασσα για να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ο Αλγερινός ανασύρθηκε νεκρός, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.


http://sthfora.blogspot.com/2010/06/blog-post_5339.html

Δύο σύγχρονοι Ίκαροι έφτιαξαν το ηλιακό αεροπλάνο του μέλλοντος





Ιπτάμενος κατάσκοπος «τσέπης» από Έλληνες Ίκαρους !

Οι δύο Ικαροι Γιώργος Φωτιάδης και Μιχάλης Κατάκης με το δημιούργημά τους, ένα μικρό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο που πετάει με ηλιακή ενέργεια


Ο Ικαρος στη μυθολογία πνίγηκε στο Αιγαίο όταν παραβλέποντας τις οδηγίες του πατέρα του Δαίδαλου ανέβηκε ψηλά και ο ήλιος έλειωσε το κερί που συγκρατούσε τα φτερά της ελευθερίας του από την Κρήτη.


Σήμερα δύο σύγχρονοι Ικαροι, τελειόφοιτοι της ομώνυμης Σχολής της Πολεμικής Αεροπορίας και αυριανοί πιλότοι, δάμασαν τον ήλιο και με τις ακτίνες του έδωσαν κίνηση σε ένα μικρό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο!


Για τους δύο νεαρούς Ικάρους Γιώργο Φωτιάδη και Μιχάλη Κατάκη η περασμένη Τρίτη δεν ήταν μόνο η......

..ημέρα που η διπλωματική τους εργασία πήρε άριστα: το αντικείμενό τους και η επιτυχής δοκιμή του τούς έβαλε στην πρωτοποριακήκαι ουσιαστικά στα σπάργανα- τεχνολογία της χρήσης φωτοβολταϊκών κυψελών στην αεροναυπηγική- στο «ηλιακό αεροπλάνο» του μέλλοντος. Οι δύο Ικαροι, με την επίβλεψη των δασκάλων τους- σμηναγού Κ. Κουρούση, δ/δ Α. Κόρα και αντισμηνάρχου Χ. Σολομωνίδη- σκέφτηκαν απλά και οικονομικά: τροποποίησαν ένα ηλεκτρικό ανεμόπτερο βάρους λιγότερο από 1,5 κιλό και με άνοιγμα φτερών 2 μέτρα βάζοντας στο πάνω μέρος των φτερών εύκαμπτα φωτοβολταϊκά φιλμ για να συλλέγουν ηλιακή ενέργεια που συσσωρεύεται σε μια μπαταρία.

Στο κάτω μέρος τοποθέτησαν μια μικροκάμερα, βίντεο του εμπορίου και ο μικρός «Μεγάλος Αδελφός» ήταν έτοιμος! Η επίσημη «πρώτη» πτήση διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα και η βιντεοσκοπημένη επίδειξή της, όπως και το υλικό που συνέλεξε η ασύρματη μικροκάμερα, εντυπωσίασαν την επιτροπή αξιολόγησης και τον παριστάμενο αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Β. Κλόκοζα.

Ο μίνι ιπτάμενος κατάσκοπος της δοκιμής έκανε μια βόλτα πάνω από τα κτίρια της Σχολής- με ένα πιο σύγχρονο τηλεχειριστήριο θα μπορούσε να πετάξει 40  μίλια μακριά και με ιδανικές συνθήκες (ήλιος, άνεμος) επί 6 ώρες! Και όλα αυτά, με συνολική απασχόληση 200 εργατοωρών και κόστος λιγότερο από 1.000 ευρώ.

Τι γίνεται στο εξωτερικό
Όπως παραδέχονται οι επιτηρητές των δύο Ικάρων, η εφαρμογή φωτοβολταϊκών στοιχείων στην αεροναυπηγική έχει μικρή σχετικά προϊστορία από οργανωμένα όμως πολυτεχνεία, ερευνητικά κέντρα και εξειδικευμένες εταιρείες. Μια γαλλική εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει και παραγάγει το μοντέλο «Λιμπελούλ» με εκπέτασμα 4,5 μέτρα και αυτονομία μία εβδομάδα! Στην Ελβετία το Πολυτεχνείο Ζυρίχης έχει κατασκευάσει το «Σκάισελορ» με άνοιγμα φτερών 3,5 μ. και αυτονομία 27 ώρες. 
Για ένα αμερικανικό μοντέλο (το «Σόουλογκ») οι πληροφορίες είναι περιορισμένες, σίγουρα όμως η αυτονομία ξεπερνά τις δύο ημέρες. 
Αυτά στα μικρά μεγέθη και μη επανδρωμένα γιατί σε μεγαλύτερες διαστάσεις έχουν γίνει και εκεί βήματα. Πρόσφατα πέταξε επιτυχώς για μερικές δεκάδες ώρες το ελβετικό Solar Ιmpulse των κ.κ. Β. Ρiccard και Α. Βorschberg. 
Το άνοιγμα των φτερών πάνω στα οποία είναι τοποθετημένα τα φωτοβολταϊκά είναι όπως ενός σούπερ τζάμπο τζετ (61 μέτρα), το βάρος του όσο ένα αυτοκίνητο και το κόστος του 70 εκατ. ευρώ. Επανδρωμένο ηλιακό σκάφος αναπτύσσει και η ΝΑSΑ.

Πολλές βελτιώσεις
Όπως εξηγούν στην 50σέλιδη μελέτη τους οι νεαροί Ίκαροι, το αεροπλάνο τους «σηκώνει» πολλές βελτιώσεις στα επιμέρους συστήματα, ενώ χρειάζεται και άλλες πτητικές δοκιμές για να αξιολογηθούν οι δυνατότητες επιχειρησιακής χρήσης.

ΝΕΑ   infognomonpolitics  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html

ΟΣΦΠ: Από τον Γουλανδρή έως τον Μαρινάκη

Η ενδεχόμενη μετάβαση από την εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη σε αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη κλείνει έναν κύκλο 17 ετών όσον αφορά τη θέση του προέδρου στον Ολυμπιακό.
Η θητεία του 70χρονου επιχειρηματία υπήρξε η μακροβιότερη στην 85χρονη ιστορία του συλλόγου, την οποία σημάδεψαν μορφές όπως ο Μιχάλης Μανούσκος (πρώτος πρόεδρος της ομάδας), οι Γιάννης και Γιώργος Ανδριανόπουλος και άλλοι.
Από τον Γουλανδρή στο… χάος
Η κληρονομιά του αείμνηστου Νίκου Γουλανδρή που άφησε μια ομάδα η οποία επί προεδρίας του πήρε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1973, 1974, 1975) και δύο νταμπλ, έπεσε βαριά στους άμεσους διαδόχους του.
Από το 1975 μέχρι λοιπόν το 1979 ο Ολυμπιακός έπεσε σε αγωνιστική και διοικητική ανυποληψία, έχοντας βραχύχρονες διοικήσεις. Πρόεδροι των ερυθρολεύκων σε αυτή την «πέτρινη» πενταετία διετέλεσαν οι Περικλής Λαναράς (1975), Κώστας Θανόπουλος (1975, 1976-78) και Ηρακλής Τσιτσαλής (1978-79).
Η έλευση Νταϊφά
Το καλοκαίρι του 1979 το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικό και τότε εμφανίστηκε ο εφοπλιστής Σταύρος Νταϊφάς αναλαμβάνοντας την προεδρία της νεοσυσταθείσας ΠΑΕ.
Ο Ολυμπιακός με τον Σταύρο Νταϊφά στη διοίκηση κατέκτησε 4 σερί πρωταθλήματα (1980, 1981, 1982, 1983), άλλο ένα το 1987 και ένα νταμπλ (1981).
Ο Σταύρος Νταϊφάς συνολικά διοίκησε την ερυθρόλευκη ΠΑΕ για 9 χρόνιές, σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Η τελευταία ήταν το 1992 πριν παραδώσει την ομάδα στον Σωκράτη Κόκκαλη.
Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο με το οποίο μπήκε ο Νταϊφάς το 1979 ήταν 110 εκατομμύρια δραχμές. Την προεδρία του σημάδεψαν θρίαμβοι (το 4-0 επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο το 1983, το αήττητο επί 8 χρόνια στην έδρα του «αιώνιου» αντίπαλου) αλλά και η τραγωδία της Θύρας 7 το 1981.
Η «λαίλαπα» Κοσκωτά
Τα διοικητικά προβλήματα στον Ολυμπιακό ξεκίνησαν στην αρχή της σεζόν 1987-88 και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις τις εξελίξεις πυροδότησε και η κακή πορεία της ομάδας.
Η συντριβή με 1-4 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 8 Νοεμβρίου του 1987 έμελλε να μην είναι το μοναδικό γεγονός που συντάραξε την ομάδα. Λίγες ημέρες μετά ήρθε άλλο ένα νέο – βόμβα… Ο ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης και μεγαλοεκδότης, Γιώργος Κοσκωτάς κατέθεσε πρόταση για την αγορά του Ολυμπιακού!
Το ενδιαφέρον του Κοσκωτά (ιδιοκτήτης και πρόεδρος της "Τράπεζας Κρήτης" καθώς και ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εκδοτικής επιχείρησης "Γραμμή Α.Ε." που αποτελούταν από πέντε περιοδικά, τρεις εφημερίδες και έναν ραδιοφωνικό-τηλεοπτικό σταθμό) ήταν υπαρκτό και μέσα σε ελάχιστες ημέρες το «deal» είχε κλείσει και χαρακτηρίστηκε ως «ο γάμος του αιώνα».
Ο Κοσκωτάς, μιας και ο νόμος περί επαγγελματικού ποδοσφαίρου απαγόρευε σε ένα φυσικό πρόσωπο να κατέχει το 51% των μετοχών μιας ΠΑΕ (ο επιχειρηματίας είχε αγοράσει το 68%) χρειάστηκε να σπάσει στα τρία αυτό το μετοχικό πακέτο για να μην έχει πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη και το μεταβίβασε στον αδελφό του, Σταύρο και σε τρίτους.
Μέλος του Παναθηναϊκού
Τα… κουτσομπολιά της εποχής έλεγαν πως εκτός από ότι ήταν γνωστός για τα «πράσινα» αισθήματα του, ήταν μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και πολύ πρόσφατα είχε κάνει δωρεά 1.000.000 δραχμών!
Οι αγωνιστικές αλλαγές ήταν πράγματι σαρωτικές κι άμεσες! Καζιμιέρσκι, Σάντμπεργκ, Χαρδαλιάς, Χάβος, Κωστίκος, Παπαχρήστου, Ψεύτης, Παπαμιχαήλ, Σεμερτζίδης, Τόγιας, Βαΐτσης, Αρβανίτης και Ζελιλίδης αποτέλεσαν παρελθόν. Προπονητής ανέλαβε ο επιτυχημένοςΟλλανδός Τάϊς Λίμπρεχτς, μέχρι πρότινος τεχνικός του ΠΑΟΚ (κάτι που έφεραν βαρέως οι Θεσσαλονικείς), ενώ τον Δεκέμβριο έγιναν 15 μεταγραφές!
Το καλοκαίρι του 1988 ο Κοσκωτάς είχε κλείσει και τον Κώστα Αντωνίου απ'τον Παναθηναϊκό ο οποίος μάλιστα έκανε και προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, αλλά η μεταγραφή κρίθηκε παράτυπη και ο παίκτης πήγε πίσω στον Παναθηναϊκό!
Επίσης, λέγεται πως είχε έρθει σε συμφωνία για τo ερχόμενο καλοκαίρι (1989) με το Δημήτρη Σαραβάκο (έκλεινε πενταετία) έναντι του αστρονομικού για την εποχή ποσού των 600.000.000 δραχμών (δίνοντας του 100.000.000 μετρητά!), ενώ υπάρχουν και φήμες οτι τα είχε βρει για την επόμενη σεζόν και με τον Στέλιο Μανωλά!
Εν ολίγοις, τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Λίγους μήνες μετά ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Κοσκωτάς μπήκε φυλακή και η αντίστροφη μέτρηση για την προεδρία του Αργύρη Σαλιαρέλη ξεκίνησε…
«Ο βασιλιάς των ρουμπινιών»…
Τον Νοέμβριο του 1988 ο Αργύρης Σαλιαρέλης, ο αποκαλούμενος «βασιλιάς των ρουμπινιών», ανέλαβε την προεδρία. Ο Σαλιαρέλης, που φερόταν να είναι ο άνθρωπος που φυγάδευσε τον Κοσκωτά, παρουσίασε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο φαινόταν ότι ο Κοσκωτάς του μεταβίβαζε το 68% των μετοχών του Ολυμπιακού. Το συμφωνητικό αυτό δεν το αναγνώρισε ούτε ο ίδιος ο Κοσκωτάς, ο οποίος αρνήθηκε με δηλώσεις του από τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 1988 ότι είχε κάνει κάτι τέτοιο!
Το καλοκαίρι του 1989 ο Ολυμπιακός ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς υπήρχε η ασφυκτική πίεση από πλευράς Τράπεζας Κρήτης ώστε να εξασφαλιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα έπαιρνε πίσω τα χρήματα που ο Κοσκωτάς υπεξαίρεσε.
Ο Σαλιαρέλης αποφυλακίστηκε (είχε φυλακιστεί για υπόθαλψη εγκληματία) και προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για να μπορέσει να διοικήσει τον Ολυμπιακό. Με απόφασή του Πρωτοδικείου ο Αργύρης Σαλιαρέλης διορίστηκε πρόεδρος και επίσημα.
Στην πρώτη γενική συνέλευση μετά τον διορισμό του, ο Σαλιαρέλης αποφάσισε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ από τα 210.000.000 στα 420.000.000. Αυτή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έκανε το Σαλιαρέλη κάτοχο του 70% του Ολυμπιακού. Την αύξηση αυτή προσέβαλε με αγωγή ο εφοπλιστής Νίκος Ευθυμίου, αντιπρόεδρος παλαιότερων διοικήσεων Νταϊφά και πρόεδρος του Ολυμπιακού για λίγους μήνες το 1986 και ο πατέρας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Μιλτιάδης Μαρινάκης.
Στις αρχές της σεζόν 1990-91 ο κλοιός άρχισε να σφίγγει γύρω από τον Σαλιαρέλη… Ο τρόπος που διοικούσε την ομάδα, αλλά και οι συχνές δηλώσεις του οτι... «το ταμείον είναι μείον», τον έχουν κάνει αντιπαθή στους οπαδούς. Η αντιπάθεια έγινε οργή, όταν στην "πρώτη" της ομάδας για τη νέα σεζόν έγινε γνωστό πως ο Λάγιος Ντέταρι πουλήθηκε στη Μπολόνια.
Η κόντρα με τους οργανωμένους

Η κόντρα του Σαλιαρέλη με τους οργανωμένους έφτασε στα άκρα τη σεζόν 1991-92. Ο Σαλιαρέλης είχε χαρακτηρίσει με βαριές εκφράσεις τους οργανωμένους και σε μια πρωτοφανή κίνηση, είχε κλείσει τη Θύρα 7 βάζοντας καγκελόπορτες!
Η κόντρα έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι οργανωμένοι απαιτούσαν να πουλήσει το μερίδιο του ο Σαλιαρέλης και να σηκωθεί να φύγει απ'τον Ολυμπιακό.
Με τα πολλά, ο Σαλιαρέλης τον Ιανουάριο του 1992 επιχείρησε.. ηρωική έξοδο και μεταβίβασε τις μετοχές του στο Γιώργο Μπανασάκη.Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού αγόρασε το μετοχικό μερίδιο του Αργύρη Σαλιαρέλη όχι από τον ίδιο αλλά από... Ελβετούς τραπεζίτες από τους οποίους ο Σαλιαρέλης είχε πάρει δάνειο, βάζοντας υποθήκη τις μετοχές του Ολυμπιακού και τον πύργο του στην Αίγινα!

Κόκκαλης και Νταϊφάς

Ως επικεφαλής ομίλου επιχειρηματιών, ο Σταύρος Νταϊφάς, συνεπικουρούμενος από τον Σωκράτη Κόκκαλη, πήρε στα χέρια του τον έλεγχο της ΠΑΕ. Τον Μάρτιο του 1992 το πρωτοδικείο Πειραιά όρισε διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός με πρόεδρο τον Σταύρο Νταϊφά ενώ ο Σ. Κόκκαλης συμμετείχε σε αυτό ως μέλος του Δ.Σ.

Η νέα εποχή

Στην πρώτη γενική συνέλευση μετά τον διορισμό της διοίκησης από το Πρωτοδικείο, οι οκτώ από τους εννέα διαχειριστές που διόρισε το Πρωτοδικείο έβαλαν τα χρήματα που χρειάζονταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να αποκτήσει ο Ολυμπιακός διοίκηση. Η αύξηση που έγινε τότε ξεπέρασε το 1,3 δισ. δρχ. και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ένα χρόνο αργότερα (15/03/1993), ο Νταϊφάς αποχώρησε και ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέλαβε επισήμως πρόεδρος του Ολυμπιακού, έχοντας παράλληλα και την προεδρία του μπασκετικού τμήματος, με τη θητεία του να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού από τον Γουλανδρή έως σήμερα

Νικόλαος Γουλανδρής (1972-75)
Κώστας Θανόπουλος (1975, 1976-78)
Περικλής Λαναράς (1975)
Ηρακλής Τσιτσαλής (1978-79)
Σταύρος Νταϊφάς (1979-85, 1986, 1992-94)
Νίκος Ευθυμίου (1986)
Γιώργος Κοσκωτάς (1987-88)
Αργύρης Σαλιαρέλης (1988-92)
Γιώργος Μπανασάκης (1992)
Σωκράτης Κόκκαλης (1993-σήμερα)
Πηγή: sportdog.gr

http://tvxs.gr/news

Καλό ταξίδι Μοχάμεντ Σύλλα...‏

Από το http://www.paniliakosfc.com/

Ο πρωήν ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού ο Mohamed Sylla πέθανε στη Μασσαλία (Γαλλία), την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 στην ηλικία των 39 ετών μετά από μακρόχρονη ασθένεια.
Ο Σύλλα γεννήθηκε στο Κονακρί της Γουινέας στις 22 Φεβρουαρίου του 1971 και ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανηλειακό το καλοκαίρι του 1998 κι αποχώρησε το 2000.
Εμείς οι φίλαθλοι του Πανηλειακού θα τον θυμόμαστε για πάντα κι ας αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα με τα χρώματα της ομάδας. Καλό ταξίδι, Sylla.
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_8079.html

Συνελήφθη ως ύποπτη για τη δολοφονία επιχειρηματία

125865018284_mrgΣτην Ασφάλεια Αττικής κρατείται και ανακρίνεται από χθες το βράδυ αλλοδαπή αλβανικής καταγωγής, που αναζητούνταν ως ύποπτη για τη δολοφονία-θρίλερ επιχειρηματία, το πτώμα του οποίου βρέθηκε "τσιμεντωμένο" σε ντουζιέρα σπιτιού στο Διακοπτό Αχαΐας.
Η γυναίκα συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής στη Λούτσα χθες το βράδυ, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος υπέδειξε το σπίτι στο οποίο εργαζόταν η αλλοδαπή, προσέχοντας έναν ηλικιωμένο.
Η συγκεκριμένη γυναίκα αναζητούνταν από την Ασφάλεια Πάτρας γιατί έμενε παλαιότερα στο σπίτι όπου βρέθηκε το πτώμα του επιχειρηματία, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα πριν από περίπου ένα χρόνο. Η συλληφθείσα έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, τους οποίους υποτίθεται ότι φρόντιζε αλλά ύστερα από κάποιο διάστημα έκλεβε ό,τι έβρισκε στο σπίτι και εξαφανιζόταν. Μέχρι στιγμής η Αλβανίδα δεν έχει ομολογήσει τη συμμετοχή της στο έγκλημα, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία σε βάρος της και τη Δευτέρα πιθανότατα θα μεταφερθεί στην Πάτρα όπου γίνονται οι έρευνες για την υπόθεση.

http://www.socialnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3701:2010-06-19-20-07-43&catid=48:2010-04-30-12-33-09&Itemid=309

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η πιο sexy γυναίκα του πλανήτη!!! (Βίντεο)





Είναι ψιλή, ξανθιά, γαλανομάτα και στα κάλλη της δεν μπόρεσαν να αντισταθούν εκατομμύρια άνδρες που την ψήφισαν ως την πιο sexy γυναίκα του πλανήτη.
Ο λόγος για την Μπρούκλιν Ντέκερ, το super model που εδώ και χρόνια ποζάρει για τα μεγαλύτερα περιοδικά των ΗΠΑ.
Περισσότεροι από 5.000.000 αναγνώστες μεγάλου ανδρικού περιοδικού έριξαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ομορφιά της Μπρούκλιν, ειδικά μετά τη φετινή της φωτογράφηση για το τεύχος με τα μπικίνι του Sports Illustrated!!!!
Η ξανθιά καλλονή ξεπέρασε στην ψηφοφορία 36 κουκλάρες, ανάμεσά τους η Χάιντι Κλουμ και η καλή του Τζορτζ Κλούνεϊ, Ελιζαμπέτα Κανάλις.



Σαλάτα βάρους άνω των 12 τόνων στην Ιεράπετρα - Δείτε λεπτό προς λεπτό την παρασκευή της!



Εξήμισι τόνοι ντομάτας, τρεις τόνοι αγγούρια, δύο τόνοι πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα, 500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκαν και μαζί το κέφι και το μεράκι εκατοντάδων εθελοντών για να παρασκευαστεί η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, βάρους πάνω από 12 τόνους σε σαλατιέρα (!!!) 100 τετραγωνικών μέτρων. Η παρασκευή της σαλάτας ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Ιεράπετρα Λασιθίου και θα είναι έτοιμη προς κατανάλωση για το κοινό μετά τις 9:30 απόψε το βράδυ.

Ετσι, στην Ιεράπετρα, στη θάλασσα, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους, Δήμος, αγροτικοί και πολιτιστικοί φορείς, πολίτες και επισκέπτες, με κέφι, τραγούδι και χορό, επιχειρούν να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη σαλάτα (προηγούμενο ρεκόρ ήταν 10.200 κιλά - Ισραήλ).

Με προϊόντα της κρητικής γης, καλλιεργημένα με σύγχρονους τρόπους, πιστοποιημένα και υγειονομικά ελεγμένα, γευστικά και ολόφρεσκα, τεμαχισμένα από τις ξακουστές κρητικιές νοικοκυρές, φιλοδοξούν να αναδείξουν ότι στο συγκεκριμένο τόπο υπάρχουν και άνθρωποι που με κόπο και ιδρώτα παράγουν "καθαρά" ποιοτικά προϊόντα και τροφοδοτούν με αυτά τις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια παλιά ιδέα του αγροτόκοσμου της Ιεράπετρας και ένα παλιό έθιμο από την "καρδιά" της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, που έδωσαν το έναυσμα για ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στους αγρότες και τα πρώιμα κηπευτικά της.

Το σκεύος, όπου θα τοποθετηθεί το βράδυ η σαλάτα, θα έχει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Διαστάσεις: 25 (!!) μέτρα μήκος, με ύψος 1,01 μέτρα και πλάτος 3,23 μέτρα με βάθος λεκάνης 0,26 μέτρα. Μία ειδική κατασκευή επιφάνειας άνω των 80 m2 και άνω των 22 m3 χωρητικότητας.

- Υλικό κατασκευής: Από ξύλινους δοκούς, η δε λεκάνη τοποθέτησης της σαλάτας θα επενδυθεί με ειδική μεμβράνη, συνοδευομένη με το ανάλογο πιστοποιητικό καταλληλότητας για τρόφιμα.

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί κατάλληλοι για την περίσταση πάγκοι εργασίας των εθελοντών εκατέρωθεν του "Σκεύους".

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές συνδεδεμένες μεταξύ τους έτσι ώστε να αποδίδουν σε κεντρική ηλεκτρονική οθόνη την εξέλιξη σε βάρος του εγχειρήματος. Στην παρασκευή της σαλάτας παρευρίσκεται ειδικός εντεταλμένος εκπρόσωπος της εταιρείας Γκίνες.

Όση από τη σαλάτα δεν καταναλωθεί από τους παρευρισκόμενους, θα διατεθεί σε ιδρύματα και απόρους.

Η ευρηματικότητα δεν σταματά μόνο στην παρασκευή της μεγαλύτερης σαλάτας του κόσμου. Αύριο Κυριακή 20 Ιουνίου, στην παραλία της Γρα Λυγιάς, στην "καρδιά" της παραγωγής των κηπευτικών προϊόντων, θα αναβιώσει ένα παραδοσιακό έθιμο, "τα ξεντοματιάσματα", ένας ντοματοπόλεμος με τρελό κέφι και τις αντίπαλες ομάδες, με μοναδικό όπλο τις άφθονες ντομάτες (μη εμπορεύσιμες και μη βρώσιμες), να συναγωνίζονται στην όμορφη τρέλα, αυτό που στην Κρήτη το λένε "κουζουλάδα".

ΠΑΤΗΣΤΕ "PLAY" ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ... ΣΑΛΑΤΑΣ!

Live Broadcasting by Ustream

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/12_19.html

Έσπασε το φράγμα των -150mt ο Σταύρος Καστρινάκης!



" Ο Σταύρος Καστρινάκης είναι ο 1ος Έλληνας (και 6ος άνθρωπος στον κόσμο!) που καταφέρνει να καταδυθεί σε βάθος μεγαλύτερο των -150mt με μια ανάσα!

Η βουτιά έγινε στα -151mt στην κατηγορία No Limits, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/150mt.html

Δικηγόρος έπεσε θύμα... ξυλοδαρμού από την γυναίκα του!!!

Γέλια και κλάματα προκαλεί αυτή η ιστορία διότι ένας δικηγόρος από την Αθήνα, όχι ιδιαίτερα γνωστός, αλλά κατά καιρούς έχει αναλάβει υποθέσεις, τις οποίες τις κέρδισε και εντυπωσίασε. Δεν είναι νέος, είναι κοντά στα 35 και μέχρι τώρα ζούσε μία χαρά με την γυναίκα του. Μόνο που η γυναίκα του δεν ήξερε ότι ο άντρας της έβγαινε τα βράδια με άλλην.

Μόλις όμως το έμαθε, πήγε τον έπιασε στα πράσα και τον χτύπησε. Έφαγε πολύ ξύλο, αλλά αυτός δεν την χτύπησε, γιατί φοβήθηκε μην στιγματιστεί και τον βγάλουν από τον δικηγορικό σύλλογο. Μετά από ημέρες αυτός, πήγε με δάκρυα στα μάτια και ζήτησε.. συγχώρεση από την γυναίκα του, όπου αυτή τον συγχώρεσε με τον όρο ότι άνα πάσα στιγμή θα της λέει αλήθεια και ότι στο επόμενο λάθος του, θα τον χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά αλλά και θα τον κάνει ρεζίλι παντού.

Εκείνος βέβαια για να δικαιολογήσει στην γραμματέα του αλλά και στους συναδέλφους του το μαυρισμένο μάτι, είπε ότι του επιτέθηκαν δύο ληστές, πάλεψε και αντιστάθηκε. Δηλαδή ότι έπαιξε ξύλο αλλά στο τέλος νίκησε, και τους έδιωξε. Βρε ανθρωπέ μου πες την αλήθεια και μην βγάζεις ιστορίες από το μυαλό σου...
dimosiografos
 
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/06/blog-post_7589.html

Ποιοι θέλουν το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ στους δήμους της νοτιοανατολικής Αθήνας...

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου αρκετοί είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν το "χρίσμα" από την Ιπποκράτους. Στους δήμους της νοτιοανατολικής Αθήνας βλέπουμε αρκετά νέα ονόματα αλλά και παλιές γνωστές υποψηφιότητες.
Στη συγκυρία που διανύουμε η σημαία του ΠΑΣΟΚ προσφέρει δύναμη και εκλογιμότητα ή ξυπνάει αισθήματα "απέχθειας" στις τοπικές κοινωνίες ;;
Όπως και να ναι πρόκειται για δήμους που βρίσκονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους της χώρας μας και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Τα παρακάτω στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρακάτω μάλλον δεν θα...
 απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι..
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ , ΖΩΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ , ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ , ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ , ΦΟΥΛΕΔΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ , ΦΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΛΙΜΟΣ : ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ , ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΥΡΩΝΟΣ : ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ : ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ : ΒΑΡΣΑΜΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΟΥΤΖΑΛΙΑ ΟΛΓΑ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ : ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΛΥΤΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΡΟΒΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ : ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ : ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΗΛΙΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΩ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ : ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΑΜΙΛΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΑΡΗΣ, ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΨΥΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ : ΓΙΑΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΛΟΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ , ΣΥΡΡΙΓΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΤΣΙΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Π.ΦΑΛΗΡΟΥ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΟΥΡΑΦΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 


http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_4035.html

17 χρόνια από το θάνατο ενός ακόμα "αετού" των αιθέρων

Συμπληρώνονται 17 χρόνια από την 18η Ιουνίου 1992, όταν ο υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς, αντιμετωπίζοντας σε άνιση εικονική αερομαχία τουρκικά F-16 χάθηκε με το Mirage F1 CG του στα γαλανά νερά του Βόρειου Αιγαίου. Έπεσε στο καθήκον, προασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αιωνία του η μνήμη.

Πρώτο αίμα...

ΑΛΗΘΕΙΑ, θυμάστε τί κάνατε στις 9:17 π.μ. στις 18 Ιουνίου 1992; Θα μου πείτε: ζητάς πολλά. Έχει περάσει άλλωστε ένας ολόκληρος μήνας. Εξάλλου τί σημασία μπορεί να έχει; Μόνο συγκριτική, μια και ότι και να κάνατε εκείνο το πρωινό του Ιουνίου, αποκλείεται να ήταν σπουδαιότερο απ' ότι έκανε ο υποσμηναγός Νικόλαος A. Σιαλμάς. Γιατί το πρωινό εκείνο, ο Νίκος Σιαλμάς έδωσε τη ζωή του σε έναν άνισο αγώνα, για να μπορούμε όλοι εμείς να θεωρούμε σημαντικά πολύ πιο πεζά ή και ευτελή πράγματα. H ιδέα εκείνου για το σπουδαίο, ήταν η εκδίωξη με κάθε μέσο του Τούρκου εισβολέα από τον εθνικό εναέριο χώρο.

Έκοψε το νήμα της ζωής του στα γαλανά νερά του Αιγαίου που τάχθηκε να υπερασπίζει με κάθε τρόπο.


περισσότερα;http://paspartoy.blogspot.com/2010/06/17.html

2014: Το μεγάλο ραντεβού με την Ιστορία! Καθηγητής Ιστορίας στο Κέιμπριτζ λέει ότι τα γεγονότα που καθόρισαν τον κάθε αιώνα έγιναν στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας του.

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα «Μεγάλο Γεγονός» από αυτά που αλλάζουν τον ρουν της Ιστορίας θα συμβεί το 2014 και θα καθορίσει την πορεία του υπόλοιπου 21ου αιώνα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Νίκολας Μπόιλ

Υστερα από πολυετείς μελέτες στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας, ο βρετανός ιστορικός υποστηρίζει στο βιβλίο του με τίτλο «2014: Πώς να επιβιώσετε στην επόμενη παγκόσμια κρίση» ότι τα γεγονότα που καθόρισαν την παγκόσμια πολιτική τα τελευταία 500 χρόνια συνέβαιναν πάντοτε στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας κάθε αιώνα, και ότι στον αιώνα που διανύουμε η χρονιά καταλύτης θα είναι το 2014. 

« Ο χαρακτήρας ενός αιώνα γίνεται ιδιαίτερα εμφανής κατά τη δεύτερη δεκαετία του και δεν βλέπω γιατί ο 21ος αιώνας θα διαφέρει σε αυτό. Το χρονικό μοτίβο οφείλεται εν μέρει στον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε την ανθρώπινη ζωή και την Ιστορία. Αν ένας αιώνας πρόκειται να χαρακτηριστεί από κάτι, αυτό συμβαίνει όταν γίνεται περίπου 20 ετών, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Το μέλλον συνήθως ορίζεται από τα παιδιά που έχουν ζήσει μόνο στον καινούργιο αιώνα ή έχουν αναμνήσεις από αυτόν» γράφει ο δρ Μπόιλ. 

Ισχυρίζεται ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο για τον ερχομό του νέου «Μεγάλου Γεγονότος» και πιστεύει ότι οι ΗΠΑ, με τη φθίνουσα μεν οικονομική επιρροή τους αλλά και την απαράμιλλη στρατιωτική τους δύναμη, κρατούν το κλειδί της πορείας του κόσμου και για τα επόμενα 90 χρόνια. Από τις ΗΠΑ εξαρτάται το αν θα μας βυθίσουν στη βία και στη φτώχεια ή αν θα μας εισαγάγουν σε μια νέα εποχή διεθνούς συνεργασίας, υποστηρίζει ο καθηγητής. 

«Το 2007 ξεκίνησε μια κολοσσιαία οικονομική αλλαγή που έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Οι μεγάλες οικονομικές αλλαγές οδηγούν σε μεγάλες πολιτικές αλλαγές, και αυτές δεν τις έχουμε δει ακόμη. Πιστεύω ότι επίκειται μια νέα κρίση και μπορείτε εν μέρει να την αντιληφθείτε στα ερωτήματα που τίθενται για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τα ελλείμματα και τα χρέη τόσων χωρών» τονίζει. Αλλοι παράγοντες που συντελούν στην επίσπευση του «Μεγάλου Γεγονότος» είναι η άνοδος νέων δυνάμεων στο διεθνές πολιτικό σκηνικό, όπως η Κίνα και η Ινδία, και η ανάγκη για διεθνή συνεργασία όσον αφορά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. 

Αν και δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί στο μέλλον, ο δρ Μπόιλ δηλώνει βέβαιος ότι μόνο μια pax Αmericana μπορεί να εγγυηθεί έναν ειρηνικό 21ο αιώνα. «Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Αμερική τον εαυτό της και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο υπόλοιπος κόσμος την Αμερική» λέει. 
ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ
http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2010/06/2014.html