Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας


Σε καλό βγήκε στους Έλληνες διεθνείς η σκληρή κριτική που άσκησαν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά την ήττα της Ελλάδας από τη Νότιο Κορέα στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής μας στα τελικά του Μουντιάλ. Οι παίκτες του Οτο Ρεχαγκελ θέλησαν να αποδείξουν σε όλους ότι άδικα τους έκριναν με αυτό τον τρόπο μετά το πρώτο ματς και στο παιχνίδι με τη Νιγηρία έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό πετυχαίνονται την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ με 2-1 κόντρα στους Αφρικανούς χάρης τα τέρματα των Σαλπιγγιδη και Τοροσίδη και κατάφεραν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και παράλληλα να ελπίζουν και σε πρόκριση τους στους 16 της διοργάνωσης. Υπό ποιες όμως προϋποθέσεις η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ;
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πλέον έχει 3 βαθμούς θέλει νίκη κόντρα στην Αργεντινή ή ακόμη και ισοπαλία υπό προϋποθέσεις για να κάνει την υπέρβαση.
Σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας επί της ομάδας του Μεσι και αν η Νότια Κορέα δεν επικρατήσει της Νιγηρίας, τότε η Ελλάδα και η Αργεντινή θα δώσουν το παρών στην επόμενη φάση, ενώ αν η Εθνική μας ομάδα θέλει να κατακτήσει και την πρώτη θέση του ομίλου της θα πρέπει να κάνει ένα μικρό θαύμα και να επικρατήσει της ομάδας του Μαραντονα με τρία γκολ διαφορά. Βέβαια αν η Ελλάδα νικήσει την Αργεντινή και την ίδια στιγμή οι Κορεάτες πάρουν τους τρεις βαθμούς κόντρα στους Αφρικανούς, τότε οδηγούμαστε σε τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, Νοτίου Κορέας και Αργεντινής στην κορυφή με έξι βαθμούς και λόγο του ότι κριτήριο κατάταξης δεν είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων από όλα τα ματς του ομίλου, σε αυτή την περίπτωση η Αργεντινή έχει το πάνω χέρι, καθώς βρίσκεται πριν την τελευταία αγωνιστική στο +4, ενώ Ελλάδα και Κορέα στο -1.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποσπάσει ισοπαλία από την Αργεντινή, τότε θα φτάσει στους 4 βαθμούς και θα χρειαστεί νίκη της Νιγηρία κόντρα στην Κορέα, αλλιώς αν οι Ασιάτες επικρατήσουν των Αφρικανών τότε περνάνε αυτοί στους 16. Αν όμως και το παιχνίδι της Κορέας αλλά και της Ελλάδας έρθει ισόπαλο και οι δυο ομάδες φτάσουν στους 4 βαθμούς όλα θα εξαρτηθούν από τα τελικά σκορ.
Τώρα σε περίπτωση ήττας της Ελλάδας από την Αργεντινή οι διεθνείς θα επιστρέψουν στην χώρα μας. Ωστόσο το ποιο από όλα αυτά τα σενάρια θα επικρατήσει θα το γνωρίζουμε την Τρίτη το βράδυ όταν και θα λήξουν οι αναμετρήσεις Ελλάδα-Αργεντινή και Νότιος Κορέα-Νιγηρία.

Μιχάλης Μουσελίμης

http://sporttvnews.blogspot.com/2010/06/blog-post_18.html

Θεομηνία στην ορεινή Αχαϊα

Μοιραστείτε
Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η ξαφνική θεομηνία στα χωριά της ορεινής Αχαΐας. Δυνατό χαλάζι με μεγάλη διάρκεια κατέστρεψε κήπους, δέντρα και την όποια εποχική παραγωγή. Ιδιαίτερα επλήγησαν το Λεχούρι, Λιβάρτζι, Κέρτεζη, αλλά και τα περισσότερα από τα Καλαβρυτοχώρια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.lehouri.blogspot.com/#ixzz0rEHKhzJO

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός


Το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην υδατοσφαίριση και τέταρτο συνεχόμενο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 7-5 του Πανιωνίου στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3-0 και...




...έφτασαν στον τίτλο με το απόλυτο νικών (27 σε ισάριθμα ματς), όπως ακριβώς είχαν κάνει και πέρυσι.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 3-1, 1-2



http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7277.html

Αλλαξε σελίδα ο Ολυμπιακός - Εποχή Μαρινάκη στο Λιμάνι

Νέα σελίδα γύρισε στην ιστορία του Ολυμπιακού, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από σήμερα ο νέος μεγαλομέτοχος του ΟΣΦΠ, καθώς από σήμερα κατέχει το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης Κόκκαλης παραμένει πρόεδρος...




για ένα ακόμη χρόνο τουλάχιστον, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο κύριος Κόκκαλης δήλωσε τα εξής για την συμφωνία:
"Επετεύχθη η συμφωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και από δω και πέρα η ΠΑΕ ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει ότι διεκδικούσε αυτά τα χρόνια. Είναι μια συνεργασία η οποία έχει βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός".

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε:
"Όπως σας είπε και ο πρόεδρος που παραμένει πρόεδρος, ότι είπαμε και κάναμε, το καναμε για το καλό, για το μέλλον, για την προοππτική και για την ελπίδα. Στο κοντινό μέλλον έχουμε πολλά να πούμε. Η συμφωνία αυτή είναι ότι καλύτερο έρχεται τα επόμενα χρόνια για τον Ολυμπιακό".

Με τα νέα δεδομένα λοιπόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα έχει το 67% της ΠΑΕ, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα κρατήσει το 11%, ο Λαυρεντιάδης έχει 10%, όσο και ο Ερασιτέχνης και το υπόλοιπο 2% ανήκει σε μικρομετόχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

http://todekari.blogspot.com/2010/06/blog-post_138.html


...H MΠΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ..."ΜΠΑΛΕΣ"!

 Από τον ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗ 
 

Νέα απεργία στο Μετρό τη Δευτέρα


Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, τη Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα. Λίγο νωρίτερα είχε τεθεί πρόταση για τριήμερη απεργία μέχρι...




...και τη Δευτέρα, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων κινητοποιήσεων. Αλλά ενόψει της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιδρούν στην απόφαση της εταιρίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 εργαζομένων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης προσελήφθησαν παράνομα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Για το θέμα των συμβάσεων υπάρχει το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή που ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η ανανέωσή τους, σύμφωνα με το νέο νόμο, επισημαίνοντας την ανάγκη να εφαρμοστεί αξιοκρατία με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε οργανισμού.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9781.html

Τοποθετούνται Ορκωτοί ελεγκτές στα υπουργεία

Δύο ελεγκτές σε κάθε υπουργείο, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης της εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και της...εκπόνησης των τριετών προϋπολογισμών, τοποθετούνται με την ενεργοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης, των εταιρειών ορκωτών λογιστών Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG, Waterhouse Price Coopers και του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ).

Η διάρκεια της σύμβασης συνεργασίας του Δημοσίου με τις ελεγκτικές εταιρείες περιορίζεται μόνο για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, δύναται, όμως, να επεκταθεί.

Παράλληλα, εκτός από τους δύο ελεγκτές σε κάθε υπουργείο, θα τοποθετηθούν ορκωτοί ελεγκτές στα ασφαλιστικά ταμεία και σε με- γάλα νοσοκομεία, οι οποίοι θα διενεργούν δειγματοληπτικά ελέγχους σε μεγάλα κονδύλια δαπανών και κατά προτεραιότητα σε το- μείς όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεγάλων στρεβλώσεων.

Στόχος της κυβέρνησης με αυτήν τη συμφωνία είναι η επίτευξη περικοπών και η απόκτηση σαφούς εικόνας για το πώς διαρθρώνονται μεγάλα κονδύλια του προϋπολογισμού που επί χρόνια παρακολουθούνται μόνο ταμειακά.

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/blog-post_9134.html#ixzz0rDcEdLji

Σε επίπεδα ρεκόρ ο χρυσός

Σε επίπεδα ρεκόρ διαπραγματεύεται στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο...πολύτιμο μέταλλο, αναζητώντας καταφύγιο απέναντι στις «φουρτούνες» που πλήττουν την Ευρωζώνη.

Σήμερα ο χρυσός διαπραγματεύεται πέριξ των 1.244,50 δολαρίων κι ενώ χθες κατέγραψε άνοδο έως 1,8% στα 1.251,25 δολάρια η ουγγιά, κοντά στο ιστορικό υψηλό των 1.252,11 δολαρίων που είχε σημειωθεί στις 8 Ιουνίου.
«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το χρυσό» δηλώνουν οι αναλυτές. «Το πολύτιμο μέταλλο είναι ο απόλυτα ωφελημένος από όσα συμβαίνουν στη ζώνη του ευρώ».
Από τις αρχές του έτους ο χρυσός έχει κερδίσει 13%.

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/06/blog-post_8549.html#ixzz0rDbsz52t

Καλοκαιρινή εφόρμηση ΣΔΟΕ και στα νησιά


  • Σκληρά πρόστιμα αλλά και λουκέτα σε μπαρ και εστιατόρια που παρανομούν-Στο στόχαστρο και οι πισίνες

Να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, κάλεσε σήμερα τους εργαζόμενους του ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο υπουργός, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προσπάθειας για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, ανέφερε ότι παρατηρείται σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι κι επικαλέστηκε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο πεντάμηνο, φέτος, έχουν υποβληθεί στο ΣΔΟΕ 6.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή, όταν όλο το χρόνο πέρυσι, αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 4.000.

Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο το ΣΔΟΕ έχει βεβαιώσει πρόστιμα για λόγους φοροδιαφυγής ύψους 1,5 δισ. ευρώ, όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν 700.000.000 ευρώ.

«Ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων το επόμενο διάστημα, για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη κατάλογο με κέντρα διασκέδασης και άλλα μαγαζιά (μπαρ και εστιατόρια), στα οποία, ύστερα από ελέγχους, εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αυστηρές ποινές του τελευταίου φορολογικού νόμου, μεταξύ των οποίων και η επιβολή «λουκέτων» σε 15-20 από αυτά.

Επίσης, το ΣΔΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει τις θερινές εξορμήσεις στα νησιά, οι οποίες πρόκειται να εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Τέλος, έχουν ζητηθεί στοιχεία από τους κατασκευαστές, σε όλη την Ελλάδα, για τις πισίνες που έχουν κατασκευάσει, προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις και να εντοπιστούν ποιες από αυτές δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=338431&dt=18/06/2010#ixzz0rDXrvWDZ

http://george-liondas.blogspot.com/2010/06/blog-post_2161.html

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2010:ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αγαπητά μέλη μας, αναγνώστες και φίλοι του blog μας,σήμερα είναι η πρώτη επίσημη ημέρα της θερινής περιόδου, οπότε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ... και ποια ημέρα εκτός από την σημερινή θα ήταν η πλέον κατάλληλη για να σας παρουσιάσουμε την φετινή ΑΦΙΣΑ της ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 2010 καθώς και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της γιορτής με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν , την 30 ΙΟΥΝΙΟΥ, την 1η ΙΟΥΛΙΟΥ την 3η ΙΟΥΛΙΟΥ και την 4η ΙΟΥΛΙΟΥ;
Σας τα παραδίδουμε λοιπόν ζεστά από το τυπογραφείο με το μελάνι να μην έχει ακόμη στεγνώσει για την έγκαιρη ενημέρωσή σας και για να σας δελεάσουμε για το τι θα ακολουθήσει.
Ελπίζουμε να σας αρέσει το πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο σύλλογός μας και ευχόμαστε να σας δούμε στην έναρξη της γιορτής για να περάσετε μαζί μας ένα ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τετραήμερο γεμάτο εικόνες, ήχους και γεύσεις του τόπου μας και του λακωνικού πορτοκαλιού


πηγη

http://leimonitis.blogspot.com/2010/06/2010_18.html

Παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα



ΒΟΥΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο νέοι να βουτούν απο πολύ ψηλά και επικίνδυνα μέρη στις θάλασσας. Πρόκειται για μια βουτιά "ρώσικη ρουλέτα" αφού λίγες ειναι οι πιθανότητες να αποφύγεις κάποιο χτύπημα που θα μπορούσε να σου στοιχίσει ακόμα και τη ζωή. Στην Αγγλία ένα πολύ συνηθισμένο μέρος αυτών των βουτιών ειναι το Dead Man's Cove

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ



















http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7751.html

Τέλος και επισήμως από τον ΟΣΦΠ ο Γιαννάκης


Το αναμενόμενο διαζύγιο με τον Παναγιώτη Γιαννάκη οριστικοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Έλληνα τεχνικό...
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίαs μαζί του, ως προπονητή της ομάδας μας.

Κατά την περίοδο της θητείας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, έλαβε μέρος μετά από απουσία 10 ετών σε δύο συνεχόμενα φάιναλ-φορ της Euroleague και μάλιστα φέτος, μετά από 13 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καταξιωμένης πορείας του στο χώρο του μπάσκετ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Η είδηση, ασφαλώς, δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είχαν πάρει καιρό την απόφαση να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος εργάστηκε για 2,5 χρόνια στον πάγκο της ομάδας.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι επικεφαλής της διοίκησης του Ολυμπιακού αναζητούν τον διάδοχο του «Δράκου», με τους Ιβκοβιτς, Μεσίνα, Σκαριόλο και Πιανιτζιάνι να αποτελούν τους βασικούς στόχους. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, δεν βιάζονται να καταλήξουν σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση.
fimotro

Διαβάστε περισσότερα http://24newslines.blogspot.com/2010/06/blog-post_3789.html#ixzz0rDDBrvlq
Διαβάστε περισσότερα: http://aegean-chios.blogspot.com/2010/06/blog-post_485.html#ixzz0rDTrqgSf
Εξειδίκευση Άξονα του Δημοτικού Προγράμματος που αφορά την Νεολαία

 



Ζούμε σε μια περίοδο όπου ο νέος βάλλεται από παντού. Ο νέος νιώθει μια απόρριψη στο σύστημα και θεωρεί πως κάνεις δεν νοιάζεται για εκείνον, τα θέλω του και τα προβλήματά  του. Ο νέος ξεκινάει την ζωή του με πολλά πράγματα στο μυαλό του: σχολείο , εκμάθηση ξένων γλωσσών , φροντιστήρια , πανελλήνιες , εύρεση σχολής , αβεβαιότητα επαγγελματικής αποκατάστασης.
Ένας σύγχρονος δήμος είναι υποχρεωμένος να είναι δίπλα στο νέο δημότη του και να του παρέχει ‘βοήθειες’ σε κάποια πράγματα που τον αφορούν και είναι σημαντικά για εκείνον. Οι παρακάτω προτάσεις χωρίζονται σε 4 ενότητες:

1ον Νεολαία και Αθλητισμός

Ένας τρόπος πολύ σημαντικός για το νέο ώστε να εκτονώσει το καθημερινό στρες είναι η ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η πλειοψηφία των νέων έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό κάποια φάση της ζωής τους. Μερικές λοιπόν προτάσεις που θα βοηθούσαν ώστε να μεγαλώσει το ενδιαφέρων των για το αθλητισμό είναι:
Α) Ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού
Β) Δημιουργία σύγχρονου κολυμβητηρίου
Γ) Δημιουργία τουρνουά με ερασιτεχνικές ομάδες νέων στο ποδόσφαιρο μπάσκετ βόλευ ( οπου μπορούν να ανακαλυφθούν ταλέντα) με την εποπτεία του δήμου
Δ) Δημιουργία σύγχρονων γηπέδων 5Χ5 και 7Χ7 ( είναι κάτι που λείπει από την πόλη μας και είναι απαίτηση των νέων και όχι μόνο. Εάν δε πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας)
Ε) Ανοικτά σχολεία για να μπορούν να αθλούνται οι νέοι.
ΣΤ) Δημιουργία σύγχρονου χώρου για skateboard και για ποδήλατα.
Ζ) Πoδηλατάδα
2ον Νεολαία και πολιτισμός

Μεγάλο ρόλο σε μια σύγχρονη πόλη έχει η ποιότητα πολιτισμού που παράγεται σε εκείνη και την δυνατότητα που δίνει στους νέους να εκφραστούν.
Α) Παραχώρηση χώρου (πχ Κηφισός) όπου θα μπορούν οι νέοι που ασχολούνται με graffiti δημιουργώντας πραγματικά έργα τέχνης.
Β) Διοργάνωση Φεστιβάλ Νεολαίας όπου θα συμμετέχουν νεανικά συγκροτήματα, γνωστοί καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες με διάφορα happening, παραστάσεις θεατρικές κτλ
Γ) Ανάπτυξη του Εθελοντισμού με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα περιβάλλοντος κτλ και αναπτύσσοντας έτσι την κοινωνική τους συνείδηση και να συνεισφέρουν και εκείνοι στην καλύτερη ποιότητα ζωής της πόλης.
Δ) Δημιουργία μέσω του Πνευματικού Κέντρου ομάδας που σκοπό θα έχει την ίδρυση Φιλαρμονικής από πολίτες της πόλεις  ειδικά νέους.
Ε) Δημιουργία ομάδας που θα έχει σκοπό να διοργανώνει εκδηλώσεις , συναυλίες ημερίδες για τους νέους.
ΣΤ) Δημιουργία νεολαιίστικης εφημερίδας υπό την αιγίδα του Ο.Ν.Α.
Ζ) Συνεργασία των σχολείων με το Πνευματικό Κέντρο για εκμάθηση και ενημέρωση των νέων σχετικά με την παράδοση την προέλευση των χορών κτλ
Η) Εκδηλώσεις γενικού ενδιαφέροντας Ημερίδα για το Κάπνισμα κτλ
Θ) Δημιουργία πολιτιστικού χώρου- κέντρου με κινηματογράφο - καφετέριες


3ον Νέοι και Επιχειρηματικότητα - Τεχνολογία

Ο νέος με το αβέβαιο πολλές φορές μέλλον χρειάζεται τον δήμο δίπλα του να του δίνει λύσεις να νοιάζεται. Πρέπει να δημιουργηθεί μια καλή σχέση μεταξύ δήμου και νέου σε θέματα επιχειρηματικότητας ευνοεί και τους δύο. Και φυσικά ένας σύγχρονος δήμος θα πρέπει να παρέχει στους νέους τεχνογνωσία.
Α) Δημιουργία  ειδικού τμήματος στην πόλη όπου θα έχει σκοπό να παρέχει στους νέους πληροφορίες για προγράμματα και επιδοτήσεις. Συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και με τους επαγγελματίες της πόλης και δημιουργία συνθηκών που θα βοηθούν το νέο σε κάποιο καινούργιο επαγγελματικό επιχείρημα .
Β) Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υπό την Αιγίδα του Δήμου
Γ) Δωρεάν Σ.Ε.Π στους νέους της πόλης
Δ) Αναβάθμιση των ηλεκτρονικών παροχών του Δήμου.
Ε) Ασύρματο Δίκτυο σε όλη την πόλη
ΣΤ) Καθιέρωση εκδηλώσεων με άμεσο σκοπό την προώθηση προϊόντων των επαγγελματιών της πόλης
Ζ) Δημιουργία δημοτικού Internet café

4ον   Νέοι και ψυχαγωγία

Η πόλη μας δυστυχώς δεν ελκύει πλέον τους νέους οι οποίοι για αυτό το λόγο φεύγουν για την ψυχαγωγία και διασκέδαση τους εκτός πόλης. Μερικές προτάσεις για να φέρουμε τους νέους στην πόλη
Α) Συνθήκες όπου θα κάνουν ελκυστικό το ενδεχόμενο για λειτουργία μαγαζιών που εκφράζουν τους νέους (μεγάλο ρόλο θα παίξει η τυχόν αξιοποίηση της παραλίας, Πειραιώς)
Β) Internet café
Γ) Τόνωση της τοπικής αγοράς με διάφορους τρόπους

Τέλος θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό που λείπει από την πόλη, ο Δήμος να αφουγκράζεται τα θέλω της νεολαίας. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να στηριχθεί ο θεσμός των ΤΟΣΥΝ όπου μαζί με την δημοτική αρχή θα πραγματοποιούν και να αγωνίζονται για τον νέο.


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ

 http://www.nterekas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=163%3A2010-06-16-10-05-25&catid=67%3A2010-05-01-15-10-40&Itemid=55&lang=el

Ξεκινούν τα Μιαούλεια 2010

Miaoulia_01
Ξεκινούν σήμερα οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις της Ύδρας Μιαούλεια 2010, που εφέτος είναι αφιερωμένα στα 175 χρόνια από το θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
Το πρόγραμμα πλούσιο και για όλα τα… γούστα (περιλαμβάνει από ξεναγήσεις σε μουσεία και εκθέσεις μέχρι επιδείξεις καράτε και τουρνουά τάβλι)!
Τα Μιαούλεια κορυφώνονται το Σάββατο στις 26 Ιουνίου με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα, και κλείνουν την Κυριακή 27 Ιουνίου με Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα.
Φίλες και φίλοι, ελάτε στην Ύδρα για να γιορτάσουμε μαζί και να βιώσουμε τις ιστορικές της μνήμες. Την ιστορία μας, που έχει κυριολεκτικά κατακλύσει αυτή τη μικρή φλούδα γης.
Η Ζωή στην Ύδρα θα σας κρατήσει και φέτος ενήμερους με φωτογραφίες από τα δρώμενα και τις ωραίες εκδηλώσεις μας.
http://hydra-in.blogspot.com/2010/06/2010.html

«Μαραθώνιος» καθαρισμός βυθού σε Βουλιαγμένη και Βάρκιζα

Image.ashx
Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός «Hellenic Underwater Times» διοργανώνει «Μαραθώνιο» καθαρισμό βυθού στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης Αττικής. Στόχος των διοργανωτών είναι να ξεκινήσουν τον καθαρισμό από την παραλία του Λάμπρου, η οποία βρίσκεται απέναντι από την Λίμνη της Βουλιαγμένης, μέχρι και την Βάρκιζα, φέρνοντας στην επιφάνεια οτιδήποτε επιβαρύνει τον βυθό και τον εμποδίζει να «αναπνεύσει».
«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε στην ακτογραμμή της Βουλιαγμένης, όσα μας έχει προσφέρει τόσα χρόνια και ελπίζουμε να βοηθήσουμε την “φωνή” του βυθού, να ακουστεί σε κάθε κατεύθυνση» εξηγούν. Ο «μαραθώνιος» θα πραγματοποιηθεί σε τρείς διαφορετικές ημερομηνίες:
- Κυριακή 4 Ιουλίου, 09:00, από την παραλία του Λάμπρου (Απέναντι από τη Λίμνη Βουλιαγμένης)
- Κυριακή 11 Ιουλίου, 09:00, από το πρώτο Λιμανάκι Βουλιαγμένης
- Κυριακή 18 Ιουλίου. 09:00, στο δεύτερο και τρίτο Λιμανάκι Βουλιαγμένης
http://www.zougla.gr

http://kala-nea.gr/?p=5275#ixzzG3qOMMwcT

Tα γκολ της μεγάλης νίκης




Δείτε τα γκολ απο τη χτεσινή τεράστια νίκη της εθνικής μας ομάδας...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO







http://akalyptotatos.blogspot.com/2010/06/home-mundial-2010.html

8.000 μίλια κουπί!

Μετά δύο χρόνια, 250 ημέρες στη θάλασσα, δύο ενδιάμεσες στάσεις σε Χαβάη και Κιριμπάτι και περίπου 2,5 εκατομμύρια κουπιές, η 42χρονη Βρετανίδα οικολόγος Ροζ Σάβιτζ κατέπλευσε με το 7μετρο σκάφος της στην Παπούα - Νέα Γουινέα το περασμένο Σάββατο.
Ο διάπλους του Ειρηνικού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου στη χρήση βιοδιασπώμενου πλαστικού, είναι ο δεύτερος κωπηλατικός άθλος της Σάβατζ μετά τη διάσχιση του Ατλαντικού το 2005. Πανευτυχής και περί τα 10 κιλά ελαφρύτερη, η Σάβατζ, που ως το 2001 ήταν τραπεζικός σύμβουλος επενδύσεων και απολύτως...αστικοποιημένη, δήλωσε πως επόμενος στόχος της είναι η κωπηλατική διάσχιση του Ινδικού.
"Κ"

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/8000.html

“Για πρώτη φορά δεν ήμασταν στο επίκεντρο”!

Ικανοποίηση Γιώργου από την Σύνοδο Κορυφής, αφού…
protothema.gr
Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου με την οποία ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό συμβούλιο της 17ης Ιουνίου, ίσως επειδή όπως ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε δύο φορές «πρώτη φορά δεν ήμασταν στο επίκεντρο των συζητήσεων»!

Το γεγονός ότι οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες δεν ασχολήθηκαν με την Ελλάδα, τα greek statistics και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, συνδέεται ευθέως με τις τελευταίες θετικές εκτιμήσεις της Tρόικας για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία επίτευξης των στόχων» τόνισε ο κ. Παπανδρέου για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στους πολίτες ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Σχεδόν αμέσως όμως, ο πρωθυπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο εφησυχασμού επισημαίνοντας ότι «έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, πολλά να κάνουμε, πολλές αλλαγές που αφορούν και στο πολιτικό σύστημα και στην ανάπτυξη που έχουμε να κάνουμε», ενώ δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τις «μεγάλες αλλαγές στον τομέα της υγείας και της παιδείας».

Κατά τον κ. Παπανδρέου, το ζήτημα της Ελλάδας ανέδειξε σε ευρωπαϊκό επίπεδο «την πολύ μεγάλη διαπίστωση ότι χρειάζεται συντονισμένη οικονομική διακυβέρνηση – συντονισμένη πολιτική ώστε να αντιμετωπίζονται πιθανές κρίσεις και προβλήματα που προκύπτουν».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα που θα πλήττουν το εισόδημα του μέσου πολίτη», αναφερόμενος όμως στις μεταρρυθμίσεις και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις έκανε λόγο για αλλαγές που «πρέπει να γίνουν» και έκανε ειδική αναφορά στις επενδύσεις που πρέπει να προσελκύσει η χώρα για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

«Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία των αλλαγών που θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικές και αναγκαίες» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνησή του δεν είχε λάβει τα μέτρα που ήδη υλοποιούνται «δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε ούτε για πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων».


Πονάνε τα μέτρα, αλλά πρέπει να τα λάβουμε…

«Πονάνε αλλά πρέπει να τα λάβουμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για «μέτρα έκτακτης οικονομικής ανάγκης».

Σε ερώτηση του protothema.gr για την αύξηση του ορίου των απολύσεων και την πρόβλεψη για μισθούς που μοιάζουν με έκτακτα βοηθήματα στους νεοπροσλαμβανομένους, ο κ. Παπανδρέου απάντησε επικαλούμενος την ανάγκη «να μπαίνει ένας νέος στην αγορά εργασίας πιο γρήγορα και πιο εύκολα».

Δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα προστατεύσει τους ανέργους και προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την αύξηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.

«Αν δεν ήμασταν μπροστά στη χρεοκοπία δεν θα χρειαζόμασταν το Μνημόνιο» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα δεσμευτικά κείμενα που η κυβέρνηση έχει υπογράψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Κομισιόν.

«Έχουμε δώσει μάχη και με την Τρόικα να μη θιγεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, αλλά τουλάχιστον στο δημόσιο υπάρχει η μονιμότητα, η σιγουριά» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων αλλά και των εργοδοτών σε διάλογο για την επίτευξη λύσεων με συναίνεση.
http://politikienimerosi.blogspot.com/2010/06/blog-post_8492.html
 

Πρωταθλητές οι Λέικερς


Οι Λος Αντζελες Λέικερς κατέκτησαν, για 16η φορά στην ιστορία τους, τον τίτλο στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, καθώς στον έβδομο τελικό, επικράτησαν εντός έδρας με 83-79 των Μπόστον Σέλτικς και ολοκλήρωσαν...



την σειρά των αγώνων με 4-3 νίκες. Το ματς ήταν συναρπασπαστικό, καθώς οι Σέλτικς ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προηγήθηκαν ακόμη και με 13 πόντους διαφορά, αλλά δεν άντεξαν στην αντεπίθεση των Λέικερς.

Ο Κόμπε Μπράιαντ που για περίπου 36 λεπτά ήταν σκιά του εαυτού του είχε ένα ξέσπασμα διαρκείας, ο Γκασόλ κυριάρχησε στις εναέριες μονομαχίες και μαζί με τον MVP του τελευταίου τελικού, Ρον Αρτέστ, οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο τίτλος αυτός ήταν ο δεύτερος στη σειρά των Λέικερς, ο ενδέκατος στην καριέρα του ρέκορντμαν προπονητή τους Φιλ Τζάκσον (έξι με τους Μπουλς, πέντε με τους Λέικερς) και πέμπτος για τον Κόμπι Μπράιαντ, που αναδείχθηκε MVP των τελικών για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Τα δωδεκάλεπτα: 23-14, 40-34, 57-54, 79-83

ΛΕΪΚΕΡΣ: Αρτέστ 20, Γκασόλ 19, Μπάινουμ 2, Μπράιαντ 23, Φίσερ 10, Όντομ 7, Βούγιασιτς 2.

ΣΕΛΤΙΚΣ: Πιρς 18, Γκαρνέτ 17, Ουάλας 11, Άλεν 13, Ρόντο 14, Ντέιβις 6.
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9040.html

Το διαστημόπλοιο Σογιούζ έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πρόκειται για την εκατοστή πτήση


Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, στο οποίο επιβαίνουν δύο Αμερικανοί αστροναύτες και ένας Ρώσος κοσμοναύτης, έφθασε σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το Σογιούζ απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν με κυβερνήτη τον Φιοντόρ Γιουρτσίχιν και πλήρωμα τους Αμερικανούς Ντουγκ Γουίλοκ και Σάνον Ουόλκερ.
Πρόκειται για την εκατοστή πτήση προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που πραγματοποιείται από αμερικανικά και ρωσικά διαστημόπλοια.
Στο διεθνή διαστημικό σταθμό έφτασε ο διοικητής του διαστημόπλοιου Σογιούζ, κοσμοναύτης Θοδωρής Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλος μαζί με το πλήρωμά του
Ήταν περίπου 04:25 ώρα Ελλάδας, όταν ο ομογενής κοσμοναύτης Φιόντορ (Θοδωρής) Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλος άνοιξε τις ερμητικά σφραγισμένες πόρτες και μπήκε πρώτος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), ως διοικητής του διαστημοπλοίου Σογιούζ, που είχε λίγες ώρες νωρίτερα προσδεθεί με ασφάλεια στο Σταθμό.
Οι δύο Ρώσοι κοσμοναύτες Αλεξάντρ Σκβαρτσόφ και Μιχαήλ Κορνιένκο, μαζί με την Αμερικανίδα αστροναύτη Τρέισι Κόλντουελ-Ντάισον υποδέχθηκαν στο Σταθμό τους νεοαφιχθέντες Αμερικανούς αστροναύτες, τον Ντάγκλας Ουίλοκ και την Σένον Ουόκερ, οι οποίοι συνόδευσαν τον Θ. Γιουρτσίχιν στο διήμερο ταξίδι ως το Διαστημικό Σταθμό.
Οι «Όλυμποι 1, 2 και 3», όπως έχουν ονομαστεί, με πρωτοβουλία του ομογενούς μας, οι τρεις νεοαφιχθέντες προσδέθηκαν στο ΔΔΣ στη 01:21 ώρα Ελλάδας κατά την προβλεπόμενη αυτόματη διαδικασία, χωρίς καμία επιπλοκή, γεγονός που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από συγγενείς, συνεργάτες και φίλους κοσμοναυτών και αστροναυτών, που είχαν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Διεύθυνσης Πτήσεων στο Καραλιόφ, στα περίχωρα της Μόσχας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πολύπλοκης διαδικασίας της πρόσδεσης θα ξεκουραστούν πριν ενσωματωθούν στη διαστημική «ρουτίνα» των επιστημονικών προγραμμάτων, αρχίζοντας ως συνήθως από τη γνωριμία των «νέων» με το χώρο, που θα αποτελέσει τόπος διαμονής τους για 163 ημέρες. Οι «Όλυμποι 1, 2 και 3» αναχώρησαν από τη Γη στις 00:35 ώρα Ελλάδας, ξημερώματα Τετάρτης, έπειτα από την επιτυχή εκτόξευση του διαστημοπλοίου Σογιούζ ΤΜΑ-19 από το ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζαχστάν.
Για τον Θοδωρή Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλο) είναι το τρίτο του ταξίδι στο Διάστημα και όπως δήλωσε, από το Μπαϊκονούρ θα επιμεληθεί μεταξύ άλλων το πρώτο διαστημικό ιστολόγιο, που θα απαντά σε ερωτήσεις παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο για τη ζωή στο Διάστημα. «Θα περιμένω τις ερωτήσεις παιδιών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια στη διεύθυνση info@ellada-russia.ru και είμαι ευγνώμων στη συντακτική ομάδα του περιοδικού 'Ελλάδα' της Μόσχας και του portal ellada-russia.gr που ανέλαβε να τα μεταφράζει και να μού τα στέλνει στο Διάστημα. Ελπίζω ότι θα έχουν όλοι σύντομα νέα μου και ότι το πείραμα θα αποδειχθεί ενδιαφέρον», είπε λίγο πριν αναχωρήσει ο ομογενής κοσμοναύτης, ο οποίος «πιλοτάρισε» ως το ΔΔΣ την 100ή πτήση, που υποδέχθηκε ο Σταθμός και σκοπεύει να σπάσει αρκετά ρεκόρ.
Μερικά από αυτά είναι η παρουσία για πρώτη φορά δύο γυναικών στο ΔΔΣ, των Αμερικανίδων Τρέισι Κόλντουελ-Ντάισον και Σένον Ουόκερ, καθώς και η υποδοχή των δύο τελευταίων στην ιστορία πτήσεων των Αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων. Από τα τέλη της χρονιάς και έως την ολοκλήρωση του αμερικανικού προγράμματος κατασκευής του νέου διαστημικού λεωφορείου, στο ΔΔΣ θα πετούν μόνο τα ρωσικά Σογιούζ για να μεταφέρουν κοσμοναύτες και αστροναύτες, καθώς και «εμπορικά διαστημόπλοια» αμερικανικής, ρωσικής, ευρωπαϊκής και ιαπωνικής προέλευσης.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/19739

Ο κύβος ερρίφθη για 20 αλλαγές στις συντάξεις


Εγκρίθηκε το Ασφαλιστικό από την τρόικα- την Τετάρτη στη Βουλή

Στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης- μέχρι και 15 έτη- αλλά και σε μειώσεις συντάξεων επικεντρώνονται οι 20 συνολικά μεγάλες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με το σχετικό νομοσχέδιο να κατατίθεται την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή μετά και τη χτεσινή έγκρισή του από την τρόικα.
Όλες οι μεγάλες ανατροπές επέρχονται από το 2011 και μέχρι το 2015 θα αλλάξουν το σκηνικό στο σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων.
Οι κυριότερες αλλαγές που επιβάλλονται είναι οι εξής:

1. Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που θα αφορούν όλους όσους δεν θεμελιώνουν φέτος (31.12.2010) συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ετσι, η 40ετία θα αντικαταστήσει την 35ετία και την 37ετία (το 2011 θα χρειάζονται 38 έτη ασφάλισης, το 2012 39 και το 2013 40, ενώ η ηλικία των 58 ετών για 35ετία θα αυξηθεί στα 58,6 έτη το 2011, το 2012 στα 59, το 2013 στα 59,6 και το 2014 στα 60). Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει για το καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα (έως το 2013 στο Δημόσιο και έως το 2015 στα υπόλοιπα Ταμεία). Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν χτες το βράδυ ότι οι μητέρες με ανήλικα (εκτός Δημοσίου) είναι πιθανόν να γλιτώσουν την «ποινή».
2. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 συνταξιοδότηση στην ηλικία των 65 ετών για όλους, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν ασφαλιστεί προ της 1ης Ιανουαρίου 1993.

«Σώζονται» οι επικουρικές
3. «Σώζονται» οι επικουρικές συντάξεις από το νέο σύστημα υπολογισμού. Ωστόσο θα επανακαθοριστούν μέσα στο 2011, σύμφωνα με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των Ταμείων (θα μειωθούν κάτω και από το 20% της κύριας σύνταξης, φτάνοντας περίπου στο 12% σε αρκετά Ταμεία).
4. Ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού, το 2015, ύστερα από 40 χρόνια ασφάλισης στο 70%80% με το άθροισμα της αναλογικής + της βασικής σύνταξης. Συνυπολογισμός στην 40ετία πλασματικών ετών ασφάλισης (με εξαίρεση την παράλληλη ασφάλιση) όπως στρατός, χρόνος ανατροφής παιδιών, διαδοχική ασφάλιση (ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ασφάλιση σε Ταμείο μισθωτών ή αυτοαπασχολουμένων). Η εξαγορά θα είναι έως 5 έτη.
5. Η «ποινή» για κάθε έτος πρόωρης εξόδου μεταξύ του 60ού και του 65ου έτους της ηλικίας θα είναι 6%, εκτός αν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης.
6. Από το 2011 αύξηση έως το 2013 των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο (εξίσωση με τους άνδρες).

Συν 5 χρόνια στα βαρέα
7. Η ηλικία συνταξιοδότησης στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) θα πάει από τα 55 στα 60 για έξοδο με 35ετία. Η αύξηση θα είναι δώδεκα μήνες τον χρόνο και θα αρχίσει το 2011.
8. Από την 1.8.2010 για όσους παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ τον μήνα επιβάλλεται ειδική εισφορά (νέος ΛΑΦΚΑ).
9. Ενιαίος φορέας διαχείρισης των αποθεματικών (αξίας 29.5 δισ. ευρώ συν τα κεφάλαια του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών) χωρίς να θίγονται τα περιουσιακά δικαιώματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
10. Καθορισμός ενιαίων μηχανισμών ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του ΣΕΠΕ (επιθεωρητές εργασίας) και των ασφαλιστικών ταμείων.
11. Συνδιαχείριση των πόρων των κλάδων υγείας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης (μία και ενιαία διαπραγμάτευση για όλες τις προμήθειες του συστήματος).
12. Θεσμοθέτηση παράλληλης ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων, που έχουν ασφαλιστεί από το 1993 (η πρόταση είναι να συμπεριλάβει το μέτρο αυτό και τους δημοσίους υπαλλήλους).
13. Ενιαίο καθεστώς ασφάλισης συνταξιούχων που εργάζονται σε άλλες θέσεις εργασίας.
14. Νέες διαδικασίες ασφάλισης για οικόσιτο προσωπικό και αγρεργάτες. Επανεξέταση αναπηρικών
15. Κεντρική επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων και εκσυγχρονισμός του καταλόγου βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
16. Αντικίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση.
17. Θέσπιση κινήτρων παραμονής στην αγορά εργασίας (κίνητρα παραμονής μετά την 35ετία και αντίστοιχα για όσους παραμένουν μετά το 65ο έτος).
18. Από 1/7/2011 διεκπεραίωση από το τραπεζικό σύστημα όλων των συναλλαγών στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων (μισθοδοσία, απόδοση εισφορών).
19. Ρύθμιση του χρόνιου προβλήματος της διαδοχικής ασφάλισης (σύνταξη από 2 Ταμεία και πάνω) από το 2011.
20. Ενοποιήσεις των ασφαλιστικών φορέων και συγκρότηση τριών μεγάλων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, σε βάθος δεκαετίας.

Πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 29 Ιουνίου προχωρεί η ΓΣΕΕ (αναμένεται σχετική απόφαση να πάρει και η ΑΔΕΔΥ). Τα εργατικά συνδικάτα αντιδρούν στις ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Παράλληλα η ΓΣΕΕ διεκδικεί τη σύναψη ικανοποιητικής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ρεπορτάζ του Ηλία Γεωργάκη, από την εφημερίδα "Τα Νέα", 18/6/2010
 
http://pr-ota-si.blogspot.com/2010/06/20.html

Για τρίτη ημέρα χωρίς μετρό η Αθήνα

Συνεχίζονται η απεργία των εργαζομένων και η ταλαιπωρία των μετακινούμενων


Η ταλαιπωρία για περισσότερους από 600.000 Αθηναίους που χρησιμοποιούν το μετρό για τις μετακινήσεις τους, συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα, καθώς οι εργαζόμενοι της «Αττικό Μετρό» κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 286 συμβασιούχους, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση, καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του Μετρό δεν έχει τη μορφή 24ωρης απεργίας, αλλά επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι συρμοί του μετρό για τρίτη κατά σειρά μέρα δεν θα βγουν από τα αμαξοστάσια.
Η ακινητοποίηση του μετρό προκαλεί έμφραγμα στις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα και αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στην Αθήνα, καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα για τους Αθηναίους λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/19732

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 29 Ιουνίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ2RI6TsaG_M1YXjviO1dNwZABBRz36BztQUB_uqvLh5ZFFLAFkaSyi_kBv1dKJlkVjq2B84_l_1d-P6HKGGOTEp7XjHkfrW0SkzeScOGAlldDYnANMlFtJSN3quWrmIDbq42x5yLQzHw/s1600/%CE%B3%CF%83%CE%B5%CE%B5.jpg

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.


http://freskoprama.blogspot.com/2010/06/29.html

“Αθλητισμός χωρίς αναβολικά”


Είναι αυτονόητο ότι η ιεράρχηση των θεμάτων δεν μου επιτρέπει να μπω στην ουσία όσων θα συζητηθούν, και μάλιστα a priori. Γι’ αυτό και θα σταθώ μόνο σε δύο ζητήματα που έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Το ένα είναι ότι – για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους εκδήλωση -, θα μας δοθεί η δυνατότητα να ακούσουμε και να κρίνουμε τα αποτελέσματα μιας πανελλαδικής δημοσκόπησης γύρω από το θέμα των αναβολικών, που διενήργησε αφιλοκερδώς για την Εταιρεία μας ο Δ/νων Σύμβουλος της Alco, και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, Κώστας Παναγόπουλος.
Το δεύτερο ζήτημα στο οποίο θέλω να σταθώ είναι σχετικό με το ερώτημα το οποίο διατυπώνεται από πολλές πλευρές, γιατί, τελικά, έχει διαδοθεί τόσο πλατειά και σε παγκόσμιο επίπεδο η χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών; Μία απάντηση, στο ερώτημα αυτό έδωσε, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΟΕ, και μάλιστα κατά την ημέρα την έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ του Καναδά.
Είπε, λοιπόν, ο Ζακ Ρογκ: «Το μεγάλο πρόβλημά μας είναι το ντόπινγκ γι’ αυτό, πριν ακόμα αρχίσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, μόνο η ΔΟΕ πραγματοποίησε 554 ελέγχους, από τους οποίους οι 147 ήταν αίματος».
Υπάρχει, συνεπώς, μεγάλο θέμα, που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο καθώς ο αριθμός των αθλητών οι οποίοι κάνουν χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών συνεχώς αυξάνει, γι’ αυτό άλλωστε πολλαπλασιάζονται οι έλεγχοι ντόπινγκ για τους οποίους μίλησε, σχεδόν τρομοκρατημένος, ο κ. Ρογκ. Έλεγχοι, οι οποίοι όμως, σε καμιά περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα, όπως θα φανεί από τα όσα εμπεριστατωμένα θα ακούσουμε σήμερα, εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Συνεπώς, ορθότατα εστιάζεται ο όλος προβληματισμός για το ποιος τελικά ευθύνεται γι’ αυτή την εξάπλωση του παραπάνω επικινδύνου φαινομένου, και μάλιστα σε χώρους όπου έπρεπε να καλλιεργούνται οι ιδέες της ευγενούς άμυλας και του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨. Η απάντησή μου σε τούτο το νέο ερώτημα είναι ότι ευθύνονται πολλοί – αλλά όχι όλοι το ίδιο:
• Πρώτα ευθύνονται οι αυτουργοί τού εγκλήματος, που είναι οι αθλητές, εκείνοι βέβαια οι οποίοι συνειδητά χρησιμοποιούν αναβολικά, επιδιώκοντας με νοθούμενα ρεκόρ και νίκες να ¨κλέψουν¨ τους συναθλητές τους. Όμως οι ευθύνες των αθλητών, κατά τη γνώμη μου, ελαχιστοποιούνται από το γεγονός ότι, όντας νέοι και φιλόδοξοι, δεν καθοδηγούνται σωστά ή, καλύτερα, σπρώχνονται από τους προπονητές τους (σε ορισμένες περιπτώσεις και από μέλη των οικογενειών τους) προς αυτό το λαθεμένο δρόμο.
• Αμέσως μετά, και περισσότερο από όλους, ευθύνονται οι ηθικοί αυτουργοί τού εγκλήματος, που είναι ορισμένοι προπονητές και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς εμποράκοι τής αθλητικής ιδέας, οι οποίοι – όντας ώριμοι και γνώστες των τεραστίων κινδύνων που εγκυμονούνται από τη χρήση αναβολικών -, δεν διστάζουν να τα χορηγούν σε αθλητές και αθλήτριες. Εναντίον όλων αυτών πρέπει να πέφτει βαρύς ο πέλεκης του νόμου.
• Κατά κάποιο τρόπο ηθικοί αυτουργοί τού εγκλήματος είναι και όσοι επιμένουν να εισηγούνται την θέσπιση μεγάλων προνομίων και παροχών για τους νικητές ή τους ρέκορντμαν, γεγονός που ωθεί τους τελευταίους στην αναζήτηση ακόμη και εξωαθλητικών μεθόδων και τρόπων απόκτησής τους. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγω και τους αρμόδιους παράγοντες τής IAAF, - της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου - η οποία, αφού ευνόησε τα τελευταία χρόνια - ερήμην ή έστω με την ανοχή τών κυβερνήσεων των κρατών, των οποίων οι Ομοσπονδίες είναι μέλη της – την άκριτη εμπορευματοποίησή τής αθλητικής ιδέας, προχώρησε στη θέσπιση, ως επάθλων, μεγάλων χρηματικών ποσών για τους νικητές και τους ρέκορντμαν των διαφόρων αθλημάτων Στίβου, διευκολύνοντάς τους, ταυτόχρονα, στο να διαφημίζουν οι ίδιοι (οι πρωταθλητές) προϊόντα ή υπηρεσίες πολυεθνικών εταιρειών, και να αποκομίζουν, έτσι, και από εκεί μεγάλα κέρδη.
Μάλιστα η IAAF – ενώ, με επίσημα έγγραφά της, υπερηφανεύεται, ότι «επενδύει εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τον αγώνα ενάντια στο Doping», και ταυτόχρονα συμβουλεύει «να εστιάζουμε την προσοχή μας όχι μόνο σε ελέγχους αντιντόπινγκ αλλά και στην επιμόρφωση των ενδιαφερομένων» -, στην Ελλάδα (τουλάχιστον) από όσα γνωρίζω δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα για την επίτευξη του ¨δεύτερου στόχου της¨, δηλαδή για την επιμόρφωση, που είναι και ο πιο σημαντικός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η IAAF ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν θέλησε να διοργανώσει στην χώρα μας ένα Συνέδριο ή, έστω, να στείλει κάποιο μέλος της, προκειμένου να μιλήσει υπεύθυνα και αναλυτικά για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούνται από τη χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών ούτε, βέβαια, ενημέρωσε (και ασφαλώς δεν προσκάλεσε) ποτέ κανέναν αθλητικό παράγοντα της χώρας μας να πάρει μέρος σε ανάλογο Συνέδριο (της) προκειμένου να επιμορφωθεί, αλλά ούτε ποτέ έστειλε Ενημερωτικά Έντυπα (με τη σφραγίδα της) ανάλογου περιεχομένου. Όμως όλα αυτά, που καταθέτω και για τα τρία πάνελ, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε στη συνέχεια.
Κυρίες και κύριοι,
Κλείνοντας θέλω να σας ενημερώσω ότι από αύριο κιόλας αρχίζουμε την προετοιμασία δύο ακόμη ¨Ημερίδων¨ που έχουμε προγραμματίσει για το Σεπτέμβριο στην Κύπρο και τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα ανοίγουμε τις διαδικασίες διοργάνωσης, στην Ακαδημία της Αρχαίας Ολυμπίας, ενός τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου, το οποίο τέθηκε ήδη υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, παλαιού πρωταθλητή Ελλάδος στο άλμα επί κοντώ και πραγματικού φιλάθλου.
 
http://thivapress-deltiatypoy.blogspot.com/2010/06/blog-post_2309.html

Του 'φυγε το τραμ και το κυνηγούσε με ποδήλατο

Αναυδοι έμειναν πιθανότατα, όσοι αντίκρισαν ένα άδειο τραμ να κινείται χωρίς τον οδηγό του ο οποίος το... κυνηγούσε με ποδήλατο στο κέντρο της Πράγας, δήλωσε αξιωματούχος την Τετάρτη.
Το τραμ βγήκε από το αμαξοστάσιο το απόγευμα της Τρίτης και σταμάτησε αφού κάλυψε ένα χιλιόμετρο, περνώντας από πολυσύχναστο δρόμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας επιθεώρησης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, Μάρτιν Ντραπάλ.

Το συμβάν σημειώθηκε όταν ο νέος οδηγός του τραμ "κόλλησε" σε ένα σημείο, όπου το δίκτυο των συρμάτων δεν είχε ηλεκτροδότηση.

Εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο τον βοήθησαν να το σπρώξει για να φθάσει στο επιθυμητό σημείο, αλλά ο οδηγός είχε ξεχάσει να το ασφαλίσει, και το όχημα άρχισε την μοναχική περιπλάνησή του στην πρωτεύουσα.

Ο οδηγός άρχισε έντρομος να κυνηγά το τραμ με τα πόδια και κατόπιν με ποδήλατο, όμως τελικά ο συρμός σταμάτησε μόνο όταν η αρχή που είναι αρμόδια για τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε τμήμα του δικτύου που συμπεριλάμβανε το σημείο όπου βρισκόταν.

Ουδείς τραυματίστηκε, πέρα από τον οδηγό, ο οποίος υπέστη εκδορές στην διάρκεια της καταδίωξης.(ΕΘΝΟΣ)

http://terrasos.pblogs.gr/2010/06/641965.html

3 Αλβανοί σκότωσαν Γεωργιανό!

Θεσσαλονίκη: Αγρια δολοφονία για... το τίποτα

Ενα ρολόι -«μαϊμού», που η αξία του δεν ξεπερνά τα 10 - 15 ευρώ,
ήταν η αιτία για το μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό ενός 19χρονου σερβιτόρου με καταγωγή από τη Γεωργία...


Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες, τρεις νεαροί αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος μαθητής, φαίνεται πως έβαλαν στο... μάτι το ρολόι που φορούσε το θύμα και τον ακολούθησαν από την Παραλία μέχρι την περιοχή του Ιπποκρατείου (φωτο), ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να τον ληστέψουν.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, το ρολόι που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου σερβιτόρου ήταν τελικά ψεύτικο, ενώ οι δράστες αφαίρεσαν, επίσης, τα δύο κινητά του τηλέφωνα, όπως και το πορτοφόλι του που περιείχε μόλις 15 ευρώ. Στελέχη της ΕΛΑΣ εξηγούν χαρακτηριστικά ότι ξαφνιάστηκαν από την έντονη βία, που είχε ως αποτέλεσμα μία μικροληστεία του δρόμου να μετατραπεί σε άγριο έγκλημα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν, επίσης, να διαπιστώσουν εάν οι τρεις αλλοδαποί δράστες, υπήκοοι Αλβανίας, που συνελήφθησαν για την ανθρωποκτονία ενέχονται και σε άλλες επιθέσεις - ληστείες, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αρκετά κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στο στόχαστρο των δραστών

Οπως εξηγούν αστυνομικοί, οι δρόμοι δραστών και θύματος διασταυρώθηκαν στην Παραλία της Θεσσαλονίκης το βράδυ της 19ης Μαΐου. «Εντελώς τυχαία ο νεαρός, που περπατούσε στην Παραλία, πέρασε μπροστά από τους τρεις δράστες. Ο ένας από αυτούς, ο 19χρονος, είδε το ρολόι που φορούσε στο χέρι του ο σερβιτόρος και πίστεψε ότι ήταν ακριβό», o άτυχος νεαρός ήταν ένα παιδί που εργαζόταν για το μεροκάματο και ποτέ δεν είχε δώσει αφορμές με τη συμπεριφορά του. Από εκείνη τη στιγμή, ο νεαρός μπήκε στο στόχαστρο των τριών Αλβανών, οι οποίοι άρχισαν να τον ακολουθούν, με σκοπό να του επιτεθούν και να τον ληστέψουν μόλις θα έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία.

Η επίθεση

Φτάνοντας στη συμβολή των οδών Ψαρών και Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή του Ιπποκρατείου, οι δράστες αποφάσισαν ότι ήταν το κατάλληλο σημείο για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Οπως αναφέρουν αξιωματικοί, οι δύο τον πλησίασαν από πίσω, ενώ ο ένας από αυτούς βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του και τον αιφνιδίασε δίνοντάς του μία γροθιά στο πρόσωπο. Ο 19χρονος σερβιτόρος έπεσε στο έδαφος, ενώ μόλις πήγε να σηκωθεί και πάλι στα πόδια του, δέχτηκε νέα επίθεση με κλοτσιές και γροθιές. Οι δράστες άρπαξαν το ρολόι του, το πορτοφόλι και τα δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο ένας από αυτούς γύρισε πάλι προς τα πίσω και του έδωσε μία δυνατή κλοτσιά στο κεφάλι αφήνοντάς τον αναίσθητο. Ο νεαρός μεταφέρθηκε νεκρός σε νοσοκομείο, ενώ και ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή απέδωσε το θάνατό του σε άγριο ξυλοδαρμό.

http://paratiritis-news.blogspot.com/2010/06/3.html

Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι πολυκατοικίας στις Συκιές


Το θάνατο βρήκε 36χρονη που βρέθηκε στο κενό από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή των Συκεών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω...



...από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας βρίσκονταν ακόμη τέσσερα άτομα.
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_4495.html

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μαζικός θάνατος πιγκουίνων λόγω του ψύχους στη Ν.Αφρική

Σχεδόν 500 νεοσσοί αφρικανικών πιγκουίνων πέθαναν σε διάστημα 24 ωρών λόγω της παγωνιάς που σαρώνει τη Νότιο Αφρική.

Οι μαζικοί θάνατοι καταγράφηκαν σε ένα από τα νησιά που φιλοξενούν αποικίες πιγκουίνων έξω από την επαρχία του Ίστερν Κέιπ, ανακοίνωσε η νοτιοαφρικανική υπηρεσία εθνικών πάρκων.

«Οι νεοσσοί, ηλικίας από λίγων εβδομάδων μέχρι μερικών μηνών, καλύπτονταν μόνο από τα πρώτα τους πούπουλα και υπέκυψαν στον ψυχρό και υγρό καιρό που έπληξε το Μπέρντ Άιλαντ» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων SAPA.

Η τρικυμιώδης θάλασσα καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στο νησί για την εκτίμηση του ακριβούς αριθμού των νεκρών πιγκουίνων.

O μαζικός θάνατος των νεοσσών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, δημιουργεί όμως μια «επιπλέον απειλή» για την επιβίωση του είδους, εκτίμησε η υπηρεσία πάρκων SANParks.

O αφρικανικός πιγκουίνος Spheniscus demersus, γνωστός για τις κραυγές του που θυμίζουν γκάρισμα γάιδαρου, ζει αποκλειστικά σε 24 νησιά που βρίσκονται έξω από τις νοτιοδυτικές ακτές της Αφρικής, ανάμεσα στη Νότιο Αφρική και τη Ναμίμπια.

Κατατάσσεται στα «ευάλωτα» είδη και οι πληθυσμοί του εκτιμάται ότι βρίσκονται σε πτώση.

Εκτός από τους πιγκουίνους, το ψύχος αυτής της εβδομάδας επηρεάζει και πολλές από τις πόλεις που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελο.

Η θερμοκρασία έπεσε στους -2 βαθμούς Κελσίου στο Γιοχάνεσμπουργκ το βράδυ της Τρίτης και στους -5 στην κεντρική πόλη Μπλουμφοντέιν.(in.gr) 
 
http://terrasos.pblogs.gr/2010/06/641535.html

Οι φάλαινες «καθαρίζουν» την ατμόσφαιρα





Οι φάλαινες φυσητήρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην κλιματική ισορροπία του πλανήτη καθώς βοηθούν στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα

Βοηθούν στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα οι φάλαινες φυσητήρες απελευθερώνουν συνολικά ετησίως περί τους 50 τόνους σιδήρου στους ωκεανούς, ποσότητα η οποία βοηθά τελικά στην απορρόφηση περίπου...

 

40 χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Η ποσότητα αυτή δεν είναι μεγάλη σε σχέση με τις συνολικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνει η ανθρώπινη δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο, αλλά δεν είναι και αμελητέα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει διάφορα πειράματα στα οποία διοχετεύτηκαν σε θαλάσσιες περιοχές μεγάλες ποσότητες σιδήρου ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο θα ενισχυθεί η απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς όμως να προκύψουν σαφή και οριστικά συμπεράσματα.

 http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com/2010/06/blog-post_701.html

 

Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη 29 Ιουνίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 29 Ιουνίου κηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τα αιτήματα αφορούν στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό και την ΕΓΣΣΕ. «Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις τους για να αποκρούσουν τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές Νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και την αδιάλλακτη και αρνητική στάση των εργοδοτών για την ΕΓΣΣΕ», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία. 
http://televoas.blogspot.com/2010/06/24-29.html

Εντοπίστηκε νεκρός 50 χρόνος υπάλληλος της Πολεοδομίας Καρύστου.


Εντοπίστηκε κατα τις 16:00 σήμερα  νεκρός ο 50 χρόνος υπάλληλος της Πολεοδομίας Καρύστου
Πολυχρονίου Δημήτριος που είχε εξαφανιστεί χθές .Στις έρευνες συμμετείχαν άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου , άνδρες της Ελληνικής Αστυνόμιας απο Κάρυστο,Κύμη,
Χαλκίδα,καθώς και δύο άνδρες με σκυλία απο την 1η ΕΜΑΚ, Επίσης στο εντοπισμό έλαβε μέρος
και ελικόπτερο εξοπλισμένο με θερμική κάμερα καθώς και πολίτες της περιοχής .

http://karistoscity.blogspot.com/2010/06/50_1338.html

Υπεγράφη το Μνημόνιο για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας


Υπεγράφη το Μνημόνιο Κατανόησης οι εταιρίες φυσικού αερίου Ελλάδας - Τουρκίας και Ιταλίας που συμμετέχουν στο έργο. Κοινή δήλωση των τριών Υπουργείων που επαναβεβαιώνει την απόφαση των κυβερνήσεων για την υλοποίηση του αγωγού, ενώ παράλληλα...




... είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της τουρκικής εταιρίας φυσικού αερίου στον ελληνοϊταλικό υποθαλάσσιο αγωγό, όπως και η συμμετοχή της ελληνικής και της ιταλικής εταιρίας στις επενδύσεις αναβάθμισης του τουρκικού δικτύου.

Το μνημόνιο που υπέγραψαν σήμερα στην Άγκυρα η Ιταλική Edison, η ΔΕΠΑ και η τουρκική BOTAS.
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9323.html

Γερμανός τουρίστας συνελήφθη για βιασμό Αγγλίδας


23χρονος Γερμανός τουρίστας συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό 19χρονης Αγγλίδας. Η 19χρονη διασκέδαζε σε μπαρ του νησιού χθες βράδυ και εκεί βρίσκονταν ο 23χρονος μαζί με έναν επίσης Γερμανό φίλο του, κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ...



...και οι δύο άνδρες προθυμοποιήθηκαν να συνοδεύσουν την 19χρονη στο αεροδρόμιο της Ρόδου καθώς επρόκειτο να αναχωρήσει για την πατρίδα της.

Στις κοινόχρηστες τουαλέτες της ισογείου αίθουσας του αεροδρομίου, ο 23χρονος Γερμανός την βίασε
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_4736.html