Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο ήχος της βουβουζέλας στα κινητά είναι η τελευταία λέξη της μόδας

Ένας ήχος που θυμίζει εκείνον της πλαστικής αφρικανικής τρομπέτας, ο οποίος έχει συνδεθεί με το Μουντιάλ που διεξάγεται στη Νότια Αφρική, έχει γίνει η τελευταία λέξη της μόδας στα κινητά.

Το έχουν "κατεβάσει" σε ringtone στο κινητό τους περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και το έχουν σχεδιάσει δύο Ολλανδοί.

"Είναι το τζακπότ της βουβουζέλας", λέει ο Γέροεν Ρέτρε, ένας από τους δύο σχεδιαστές του iVuvuzela at moblio.nl/.  Το λανσάρισμα του ήχου, πριν από οκτώ μήνες, ...
δεν είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά η "έκρηξη" σημειώθηκε όταν ξεκίνησε το Μουντιάλ κι η μεγαλύτερη ζήτηση παρατηρείται στη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η εφαρμογή iVuvuzela παράγει περίπου 90 ντεσιμπέλ στα iPhone, iPod Touch ή iPad, ενώ η πραγματική βουβουζέλα 130 ντεσιμπέλ.

πηγή: ΑΠΕ
http://atithasos.blogspot.com/2010/06/blog-post_9478.html

Πέντε μέρες χωρίς Μετρό


Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας τις επόμενες ημέρες, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Μετρό. Ήδη σήμερα η κίνηση στους δρόμους ήταν αυξημένη, κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.
Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κυλιόμενες απεργίες, την Πέμπτη, την Παρασκευή, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Δηλαδή, τις επόμενες μέρες η Αθήνα θα έχει Μετρό, μόνο το Σαββατοκύριακο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το σίγουρο είναι ότι

αύριο θα πραγματοποιηθεί απεργία και γενική συνέλευση για να αποφασίσουν και επίσημα, αν θα συνεχίσουν.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν στις κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285 συναδέλφους τους συμβασιούχους, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εταιρία, καθώς έληξε η σύμβασή τους και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Βάσει πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή η πρόσληψή τους θεωρείται παράνομη, καθώς έγινε σε προεκλογική περίοδο.

Στάση εργασίας την Πέμπτη

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Θα ακινητοποιηθούν το Μετρό, ο ηλεκτρικός, ο προαστιακός, το τραμ, τα λεωφορεία, το τρόλεϊ, καθώς και τα τρένα του ΟΣΕ.

Το προσωπικό έχει προγραμματίσει για εκείνες τις ώρες συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό και τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
news247


http://kdouroukas.blogspot.com/2010/06/blog-post_6278.html

Εξιχνίαση δολοφονίας που είχε συμβεί τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη


Στις 20 Απριλίου ένας 38χρονος έπεφτε νεκρός στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης από τις σφαίρες άγνωστου τότε δράστη, ο οποίος είχε αποπειραθεί να αποσπάσει την τσάντα από ζευγάρι με το οποίο το θύμα εργαζόταν μαζί. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, ζευγάρι, το οποίο ετοιμαζόταν να επιβιβασθεί σε αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργάτης τους δέχθηκε την επίθεση από άγνωστο, ο οποίος προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα. Όταν ο ένας από τους δύο άντρες αντιστάθηκε, ο δράστης έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε. Σήμερα ο δράστης, ύστερα από αστυνομική έρευνα, συνελήφθη. Πρόκειται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για ομογενή, ο οποίος είχε σκοπό τη ληστεία και πυροβόλησε εναντίον του άτυχου 38χρονου σκοτώνοντας τον.

http://www.newsblog.gr/?p=42465

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010…


και γιατί όχι και οι βουλευτικές θα σηματοδοτήσουν την πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή!
Από τον Δρ  Αναστάσιο Κουτσούκο
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/
Η Ελλάδα έχει μέλλον και προοπτική… αν προωθηθούν στα ψηφοδέλτια νέα έντιμα και ικανά πρόσωπα! Το Πασοκ πρέπει να δείξει και το κοινωνικό του πρόσωπο!
Η περιφέρεια της Αθήνας, μπορεί και πρέπει να αλλάξει πρόσωπο. Οι εκλογές να γίνουν με…
 νέους και ενημερωμένους εκλογικούς καταλόγους.
Εκλογές μετά τις 28 Οκτώβρη 2010 θα είναι εναντίον του Πασοκ.
Να ψηφιστεί το «νομοσχέδιο για υπερχρεωμένα πρόσωπα και νοικοκυριά», η «Νέα Σεισάχθεια», εδώ και τώρα, που θα δώσει σαρωτική την νίκη στο Πασοκ στις επικείμενες εκλογές! Ανάπτυξη και επενδύσεις, εδώ και τώρα!
Το εκλογικό σώμα είναι δυσαρεστημένο με τις κωλυσιεργίες μερικών υπουργών, αλλά μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα με σαρωτικό ανασχηματισμό! Ταχύτερες αλλαγές στην οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, καθημερινότητα, κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλονται, εδώ και τώρα!
Η Ελλάδα και η οικονομική κρίση. Γνωρίζουμε τη δύσκολη συγκυρία μέσα στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα από τους άσκοπους χειρισμούς της κ. Μέρκελ. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης. Το «κατάφερε» και αυτό η Ν.Δ. Η κρίση χτύπησε την Ελλάδα λόγω δικών μας λαθών και κακοδιαχείρισης. Αυτό μας έχει κάνει ευάλωτους, αλλά υπάρχουν λύσεις. Η κρίση αυτή εξαιτίας της οποίας δοκιμάζεται ο Έλληνας πολίτης, δεν προήλθε από το πουθενά. Είναι το αποτέλεσμα αφενός των εγκληματικών πολιτικών της ΝΔ που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Αφετέρου, η χώρα μας είναι παράλληλα θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις πανίσχυρες διεθνείς αγορές που αφέθηκαν ασύδοτες παρά τη ζημιά που προκάλεσαν πριν μόλις 1,5 χρόνο με την πρόκληση της διεθνούς κρίσης και που έπρεπε να έχει οδηγήσει στη λήψη μέτρων για τον έλεγχό τους και τον περιορισμό της ισχύος τους. Κάνουμε τριπλή προσπάθεια: Πρώτιστο καθήκον μας στις συνθήκες αυτές είναι να σώσουμε την οικονομία, να μειώσουμε το χρέος, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, τις λύσεις που προστατεύουν στο μέτρο του δυνατού τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη. Αυτή είναι η σταθερή πυξίδα σε κάθε μας βήμα. Θα προχωρήσουμε δυναμικά και με ψηλά το κεφάλι! Οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες πρέπει να μπουν στη θέση τους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα. Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα, είναι οι τραπεζίτες. Ενώ ο κ. Ομπάμα έβαλε στη θέση τους τραπεζίτες, στη χώρα μας οι τραπεζίτες είναι οι «αόρατοι δικτάτορες». Η νέα Σεισάχθεια …. αργεί πολύ…!! Οι πολίτες αυτοκτονούν! Το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες, που θα έσωνε το Πασοκ από την πλήρη κατάρρευση, είναι σκοπίμως στα συρτάρια των υπουργών και στα «αζήτητα»! Το πιο σημαντικό νομοσχέδιο… σκοπίμως αργεί! Μόνο με αυτό το νομοσχέδιο, που αφορά δέκα εκατομμύρια πολίτες, θα μπορούσε να διασώσει το Πασοκ το δημοκρατικό προφίλ του και να σαρώσει στις επικείμενες εκλογές! Κάποιοι μέσα και έξω από την Κυβέρνηση «ροκανίζουν» σκοπίμως, την καρέκλα του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που αν συνεχιστεί θα έχει το «άδοξο τέλος» του προκατόχου του!
Σήμερα η Σύγχρονη μορφή δουλείας ανθεί στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν τολμάει να αντισταθεί! Δέκα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι δούλοι σε δέκα μόνο τραπεζίτες! Να γίνει αυτόματη ενοποίηση όλων των δάνειων που έχει ο κάθε πολίτης σε διάφορες τράπεζες, (άσχετα αν είναι στον Τειρεσία ή έχει δικαστική εντολή) σε ένα σε μία μόνο τράπεζα και μείωση της δόσης τουλάχιστον στο ένα τρίτο της σημερινής, που δεν ξεπερνά το ένα τρίτο του μηνιαίου μισθού του κάθε πολίτη!!. Το μέτρο αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση των δανειοληπτών και στην παύση της συνεχούς νέας δανειοδότησης για να ξεπληρώσουν τις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις. Επειδή ο κάθε πολίτης έχει μεγάλες μηνιαίες δόσεις αναγκάζεται να ξαναδανειστεί από άλλη τράπεζα για να καλύψει τα προηγούμενα…και πάλι ξαναγυρίζει ξαναδανείζεται και πέφτει σε ένα φαύλο κύκλο!! Στη συνέχεια εγγυάται ο συγγενής του, αρχίζουν οι υποθήκες και στο τέλος κατάσχεται το σπίτι. Στο τέλος έρχεται η υποδούλωση – σκλαβιά και τέλος η αυτοκτονία!.
Η Αμερικάνικη Επανάσταση απελευθέρωσε από τη δουλεία τους Αμερικάνους πολίτες. Η Ελληνική κυβέρνηση πότε θα απελευθερώσει τους πολίτες από τη δουλεία στους τραπεζίτες. Το σχέδιο σκλαβοποίησης του συνόλου των πολιτών στους ολιγάρχες, τραπεζίτες, φεουδάρχες, είναι σε πλήρη εξέλιξη! Επιτέλους, σώστε τον κοσμάκη από την αυτοκτονία! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, εδώ και τώρα!! Το « μέλλον άδηλον εστί!
Η Ελλάδα μπορεί, οι Περιφέρειες μπορούν, οι Δήμοι μπορούν να φέρουν την πραγματική αλλαγή!
Ας βαδίσουμε με ψηλά το κεφάλι προς το μέλλον!

http://www.politicsonline.gr/2010/06/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3/

Ανησυχία στην ΕΕ εν μέσω φημών για ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ισπανία


Τη Μαδρίτη θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, τη στιγμή που ισπανική κυβέρνηση και Κομισιόν διαψεύδουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την προετοιμασία σχεδίου οικονομικής βοήθειας για την Ισπανία. Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch χαρακτηρίζει μακρινό τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός επέμεινε την Τετάρτη ότι η οικονομία της χώρας του είναι ισχυρή. «Η Ισπανία είναι φερέγγυα, αξιόπιστη και ισχυρή χώρα με διεθνή αναγνώριση», είπε στο κοινοβούλιο ο Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, ενώ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του, η οποία έχει δεχτεί έντονη κριτική για τους χειρισμούς της στην οικονομική κρίση, όντως δεν έχει κάνει ό,τι καλύτερο.
Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι οι ισπανικές τράπεζες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν πίστωση στη διεθνή αγορά. Ως καίριας σημασίας χαρακτήρισε την επίτευξη των στόχων του προγράμματος λιτότητας της χώρας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας Μιγκέλ Άνχελ Φερνάντεθ Ορντόνιεθ. Στις 218 μονάδες βάσης έφθασε πάντως σήμερα το spread των ισπανικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας.
Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο διέψευσε και πάλι δημοσιεύματα που θέλουν την ΕΕ και το ΔΝΤ να προετοιμάζουν πακέτο διάσωσης για την ισπανική οικονομία. Στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί οικονομικών θεμάτων, Αμαντέου Αλταφάτζ, δήλωνε ότι «μπορώ να διαψεύσω εκ νέου και κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές», αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που έκαναν για μια ακόμη φορά λόγο για επικείμενη προσφυγή της Ισπανίας σε μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ, αντίστοιχο με εκείνον που χρησιμοποιήθηκε για την Ελλάδα.
Η ισπανική εφημερίδα El Economista αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως Στρος Καν και Θαπατέρο θα συζητήσουν τα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση. «Τεχνοκράτες της ΕΕ, του ΔΝΤ και του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ θέτουν σε εφαρμογή σχέδιο χορήγησης ρευστότητας προς την Ισπανία, μία πιο ήπια φόρμουλα από το σχέδιο διάσωσης που χρησιμοποιήθηκε για την Ελλάδα», προσθέτει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η απόφαση διαμόρφωσης αυτού του σχεδίου «είναι πιθανόν να ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης και μυστικής σύσκεψης της διεύθυνσης του ΔΝΤ, η οποία συνεκλήθη αποκλειστικά για να συζητηθεί η οικονομική κατάσταση της Ισπανίας».
Πληροφορίες για προετοιμασία σχεδίου οικονομικής στήριξης της Ισπανίας έχουν δημοσιευθεί από την περασμένη Παρασκευή και στον γερμανικό Τύπο.
Ο ίδιος ο Στρος Καν ωστόσο, δήλωσε σήμερα πάντως πως η επίσκεψή του στη Μαδρίτη είναι "μία επίσκεψη εργασίας". Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για αυτές τις φήμες ο Στρος-Καν απάντησε: «Πηγαίνω σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Βρίσκομαι στη Γαλλία, υπάρχουν φήμες για τη Γαλλία; Θα πάω αύριο στην Ιταλία. Υπάρχουν φήμες για την Ιταλία; Πριν μία εβδομάδα ήμουν στις Βρυξέλλες. Υπάρχουν φήμες για το Βέλγιο;».
Το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε σήμερα διάταγμα που περιέχει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το οποίο θα ισχύσει από την Πέμπτη, ενώ για να γίνει νόμος του κράτους η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας θα πρέπει να πείσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το ψηφίσουν στις 22 Ιουνίου. Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως απαραίτητες για την ανάκαμψη της οικονομία της χώρας, ενώ τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας, το CCOO και το UGT, εξήγγειλαν χθες την πρώτη γενική απεργία από το 2002, για τις 29 Σεπτεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν κατά αυτής της μεταρρύθμισης. Ο Ισπανός υπουργός Εργασίας Θελεστίνο Κορμπάτσο δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί ακόμα και ένας χρόνος για να περάσει το διάταγμα για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας από το κοινοβούλιο.
Fitch: Μακρινό σενάριο η διάλυση της Ευρωζώνης
Ο Fitch από την πλευρά του, επισημαίνει ότι ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης παραμένει μακρινός ενώ προσθέτει πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πιθανά σενάρια, σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των διευθυντών του. Ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο εθελοντικής εξόδου από την Ευρωζώνη χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του μεγάλου χρέους. «Εθελοντική έξοδος είναι απίθανο να συμβεί» κατέληξε στις δηλώσεις του.
«Σχεδόν αναπόφευκτη» είναι η εμφάνιση ύφεσης τον επόμενο χρόνο, καθώς και η στασιμότητα αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, καθώς οι πολιτικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης προκαλούν φαύλο κύκλο, εκτιμά ο επενδυτής George Soros.
Οι αδυναμίες της δημιουργίας του ευρώ είχαν γίνει εμφανείς από την αρχή, τόνισε στο πλαίσιο σεμιναρίου, προειδοποιώντας ότι η κρίση του ευρώ θα μπορούσε να έχει τη δυναμική να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η έλλειψη διορθωτικού μηχανισμού στην Ευρώπη ή πρόβλεψης να εγκαταλείπουν χώρες την ένωση θα μπορούσε να αποτελέσει μοιραία αδυναμία», σημείωσε.
Επίσης, ο Αμερικανός οικονομολόγος και νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας της Ζυρίχης Tages – Anzeiger αναφέρει πως «είναι κακό που ζητείται από χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, να μειώσουν τις δαπάνες τους για να βελτιώσουν τα δεδομένα του προϋπολογισμού τους. Και τώρα όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πράττουν το ίδιο, με αποτέλεσμα να τεθεί ένα φρένο σε μια ήδη ασθενή οικονομική ανάπτυξη και να αυξηθούν τα ελλείμματα».
Διαφωνεί με τον Πολ Κρούγκμαν, που πρότεινε τη μείωση των μισθών και τιμών στην Ισπανία κατά 20%, μια, κατά τη γνώμη του, πρόταση που δεν είναι εφικτή, καθώς ο κόσμος έχει χρέη, συμβόλαια και οικονομικές υποχρεώσεις, που δεν μπορεί απλά να περικόψει κατά 20%. Δηλώνει επίσης ότι η κρίση στην Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο και την παγκόσμια οικονομία, όπως π.χ. και των ΗΠΑ, ενώ επικρίνει τους συναδέλφους του που αγνόησαν τα οικονομικά στοιχεία, που έδειχναν την επερχόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση, πριν από τρία χρόνια με αφετηρία την Αμερική.
Παράλληλα, ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υιοθετήθηκε χθες, προτείνει τρόπους για τη ρύθμιση της αγοράς των λεγομένων Credit Default Swaps (συμβάσεις αντιστάθμισης κινδύνου πιστοληπτικής ικανότητας) και τη μείωση του γραφειοκρατικού βάρους στις επιχειρήσεις που είναι οι τελικοί χρήστες των παραγώγων.
Αυξάνεται στα 62 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία
Σταδιακά μέχρι το 2018, το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των Γάλλων θα αυξηθεί κατά δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ακόμα, θα αυξηθεί η φορολογία για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα.
«Η διάσωση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι επιτακτική» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ και πρόσθεσε ότι «η παράταση των χρόνων εργασίας είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχουν μαγικά. Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το κάνουν. Δεν είναι δυνατόν εμείς να μείνουμε εκτός». Το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει σε άλλες χώρες, αλλά τα συνδικάτα επιμένουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει για να μην πληγούν όσοι έχουν αρχίσει να εργάζονται από πολύ νωρίς.
Ανησυχία για Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής (European Policy Centre, EPC) χαρακτήρισε ως «μη διατηρήσιμη» την αναπτυξιακή πορεία της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, τονίζοντας την ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων για την επιστροφή των δύο κρατών στην οδό της ανάπτυξης, ενώ αντίστοιχες επισημάνσεις επιφυλάσσει και για την Ισπανία.
Ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Οικονομικής Διατηρησιμότητας κατατάσσει τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. βάσει της οικονομικής τους ανάπτυξης, του ελλείμματος της κεντρικής κυβέρνησης και του χρέους, της διαφθοράς και της επιβάρυνσης που αναμένεται να επιφέρει στην οικονομία το ασφαλιστικό σύστημα. Οι οικονομικές πορείες της Ελλάδας, η οποία κατατάχθηκε στη χαμηλότερη βαθμίδα σχεδόν κάθε κατηγορίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, χαρακτηρίστηκαν «μη διατηρήσιμες», καθώς τελούν υπο το βάρος υψηλού χρέους, χαμηλών προοπτικών ανάπτυξης, υψηλού ασφαλιστικού κόστους και διαφθοράς.
Η Ισπανία, η Λετονία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Λιθουανία, η Κύπρος, η Σλοβενία και η Ιρλανδία κατατάχθηκαν στη βαθμίδα "κινδύνου" να βρεθούν σε «μη διατηρήσιμη κατάσταση», με την Ισπανία να καταλαμβάνει τη δυσμενέστερη θέση. Στο άλλο άκρο της ίδιας κλίμακας, η Σουηδία διαθέτει την πλέον εύρωστη οικονομία της ΕΕ, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Εσθονία και η Φινλανδία, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.





http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B5-%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CF%86%CE%B7%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Καταργείται το αυτόφωρο για ανηλίκους

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παραβατικότητα ανηλίκων, το οποίο συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης (15/6), προβλέπει την κατάργηση του αυτοφώρου για τους ανηλίκους.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη μείωση της προσωρινής κράτησης ανηλίκων σε 6 μήνες και την ανώτατη ποινή κάθειρξης στα 15 έτη για πολύ βαριές περιπτώσεις.

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%86%CF%89%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82

Η θερμότερη χρονιά των τελευταίων 130 ετών το 2010

Αμερικανοί ερευνητές που μελετούν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, προβλέπουν ότι το 2010 θα είναι το θερμότερο έτος των τελευταίων 130 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».


Κύμα καύσωνα πλήττει την περιοχή των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στα Σκόπια ο υδράργυρος έφτασε μέχρι τους37 βαθμούς, ενώ Πλόβντιβ της Βουλγαρίας το θερμότερο έδειξε 40 βαθμούς.
Στη Ρουμανία τα επόμενα 24ωρα θα επικρατήσουν συνθήκες Σαχάρας και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με έκθεση ερευνητών του Εθνικού Κέντρου Δεδομένων για τον Πάγο και το Χιόνι, ο αρκτικός θαλάσσιος πάγος, δηλαδή τα κομμάτια που επιπλέουν στον Αρκτικό Ωκεανό, έχει τη μικρότερη έκταση που έχει καταγραφεί ποτέ στη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.
Ο Αμερικανός επιστήμονας σε θέματα φαινομένου του θερμοκηπίου, Τζέιμς Χάνσεν, και οι συνάδελφοί του στη NASA, αναφέρουν σε έκθεση τους ότι η φετινή χρονιά θα ξεπεράσει το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας του 2005.
Οι 4 πρώτοι μήνες του 2010 ήταν οι πιο θερμοί στην ιστορία των καταγεγραμμένων στοιχείων.
Πηγή: econews

http://anagogi.blogspot.com/2010/06/130-2010.html

Μια σφήκα αιτία τροχαίου με εκτεταμένες ζημιές!


Σκηνές από χολιγουντιανή υπερπαραγωγή εκτυλίχθηκαν μέρα- μεσημέρι στην Φιλιππιάδα της Πρέβεζας, εξ αιτίας μιας… σφήκας που τσίμπησε τον οδηγό ενός φορτηγού το οποίο βρισκόταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να χάσει εντελώς τον έλεγχό του! Από τύχη και μόνο δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.
Δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες έμειναν άναυδοι παρακολουθώντας την «τρελή» πορεία του φορτηγού που κινούνταν στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Άρτας προκαλώντας «ντόμινο» καταστροφών! Αρχικά, έπεσε διαδοχικά σε ένα φορτηγό και ένα ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου. Αμέσως μετά, έκοψε σαν να ήταν από… βούτυρο τέσσερις στύλους της ΔΕΗ, οι οποίοι με τη σειρά τους σωριάστηκαν πάνω σε άλλα τρία σταθμευμένα οχήματα προκαλώντας τους μεγάλες φθορές!
Η ξέφρενη πορεία του φορτηγού συνεχίστηκε γκρεμίζοντας τη φωτεινή πινακίδα με τις τιμές πώλησης βενζίνης ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων… Στη συνέχεια, «ξήλωσε» ολόκληρη την πρόσοψη του πρατηρίου, παρέσυρε άλλο ένα σταθμευμένο ΙΧ και σταμάτησε πέφτοντας πάνω στο –ευτυχώς κενό από καύσιμα- φορτηγάκι διανομής του πρατηρίου!
Ο οδηγός του φορτηγού που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες, βρέθηκε στην καμπίνα με χαμένες τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί αλλεργικό σοκ από το τσίμπημα της σφήκας! Μάλιστα, επειδή η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Άρτας όπου νοσηλεύεται.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://diogenis-press.blogspot.com/2010/06/blog-post_657.html

Ισπανία: Όπως... Ελλάδα, ρεκόρ στα spread

 

Η κρίση της ζώνης του ευρώ αποκτά τώρα... ισπανικό χρώμα. To spread των ισπανικών 10ετών κρατικών ομολόγων βρέθηκε σε ρεκόρ από την εισαγωγή του ευρώ, στις 224 μονάδες έναντι του αντίστοιχου γερμανικού.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η Ισπανία δεν θα μπει στο μηχανσιμό στήριξεις οι "αγορές" ανοίγουν μέτωπο πιέζοντας για δραστικά μέτρα. Τα πορτογαλικά spread βρέθηκαν.....


κι αυτά σε νέο υψηλό στις 313 μονάδες.

Αλμα που ξεπέρασε τις 680 μονάδες βάσης έκανε την Τετάρτη και το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού.
Ισπανία: Όπως... Ελλάδα, ρεκόρ στα spread

Τα κρατικά ομόλογα της Ισπανίας βρέθηκαν υπό πίεση καθώς ο υπουργός Οικονομικών και ένας κορυφαίος τραπεζίτης της χώρας παραδέχθηκαν ότι οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη χρηματοδότησή τους.

Οι κερδοσκόποι επιτίθενται ξανά ζητώντας επιπλέον μέτρα λιτότητας καθώς η επίθεση απλώνεται πέρα από το «ελληνικό ζήτημα» και τα στερεότυπα για το σπάταλο ελληνικό κράτος.

Στοχοποιούν χώρες με ψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα, όχι μόνο την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό νότο, αφού βλέπουμε τι γίνεται με το χρέος και το έλλειμμα και στην Αγγλία και στις ΗΠΑ.

Τα καμπανάκια" για την Ουγγαρία έδειξαν ότι το πρόγραμμα των θυσιών του ΔΝΤ και της ΕΕ από το 2008 για να δοθεί «πακέτο βοήθειας» (ή αλλιώς ληστρικό δάνειο) 25 δισ., αποδεικνύεται ότι ήταν μια τρύπα στο νερό που κοστίζει πανάκριβα στον απλό κόσμο χωρίς να φέρνει λύση στο αδιέξοδο της κρίσης.

Σύμφωνα με την BIS, η έκθεση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα, στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία φθάνει τα 958 δισ. δολ. Οι ανησυχίες για το εύρος των απωλειών τρομάζουν και πάλι τις αγορές -όπως συνέβη το 2007 και το 2008.

Αλλά δεν είναι μόνο κρίση δημόσιου χρέους.

Στην Ισπανία η ανεργία καλπάζει στο 20% και το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 11,2%, αλλά το δημόσιο χρέος της Ισπανίας είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρωζώνη, καθώς δεν υπερβαίνει το 60% του ισπανικού ΑΕΠ.

Είναι πολύ μικρότερο από το ελληνικό χρέος, έχει όμως πολύ μεγαλύτερο ιδιωτικό χρέος, 178% του ΑΕΠ. Και οι ισπανικές τράπεζες οι οποίες την εποχή που γινόταν ο μεγάλος χαμός, θεωρούνταν σχετικά ασφαλείς και δεν είχαν τις μεγάλες απώλειες που είχαν οι αμερικάνικες τράπεζες, αφού δεν είχαν τοξικά δάνεια, ισχυρή κεφαλαιακή βάση και επενδύσεις στη Λατινική Αμερική, σήμερα καταποντίζονται γιατί οι παίχτες, οι λεγόμενοι επενδυτές, φοβούνται ότι θα καταρρεύσουν λόγω του μεγάλου ιδιωτικού χρέους.

Συνάντηση Θαπατέρο - Στρος Καν

Την Παρασκευή προγραμματίζεται έκτακτη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργό Θαπατέρο με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται την Πέμπτη η δημοπρασία 10ετών και 30ετών ομολόγων, μέσω των οποίων η Μαδρίτη ελπίζει να αντλήσει πάνω από 16 δισ. ευρώ, για να καλύψει οφειλές προς τους δανειστές της.

Αν και το ισπανικό Δημόσιο κατάφερε την Τρίτη χθες, να αντλήσει 5,2 δισ. ευρώ από την αγορά, το κόστος ήταν εξαιρετικά υψηλό και οι ενδείξεις πληθαίνουν ότι η Ισπανία θα αναγκαστεί τις επόμενες ημέρες να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ.

H FT αναφέρει μάλιστα στη σημερινή της έκδοση πως οι ισπανικές τράπεζες- αδυνατώντας να εξασφαλίσουν χρηματοδότες στην διατραπεζική, αύξησαν τον δανεισμό της από την EKT σε επίπεδο ρεκόρ για τα χρονικά της τράπεζας από το 1999 (σε 85,6 δισ. ευρώ τον Iούνιο από 74,6 δισ. τον Aπρίλιο)- ποσό που αντιστοιχεί στο 14,4% της καθαρής ρευστότητας που διοχέτευσε η EKT στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Eυρωζώνης- ενώ οι ισπανικές τράπεζες αναλογούν στο 11% του τραπεζικού συστήματος.

Στους 10ετείς τίτλους, το spread έφτασε την Τρίτη τις 246 μονάδες ενώ διεύρυνση καταγράφηκε και στα spread των άλλων περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης (321 μονάδες για την Πορτογαλία, 203 μονάδες για την Ιταλία και 253 μονάδες για την Ιρλανδία).

Υποβάθμιση

Πιθανόν η Μoody’s να ρίξει την κορυφαία αξιολόγηση (Αaa) της πιστοληπτικής της ικανότητας, ακολουθώντας τη Fitch.Oι φόβοι των επενδυτών έχουν κυρίως να κάνουν με την κατάσταση των ισπανικών τραπεζών, που έχουν δεχθεί μεγάλα πλήγματα από την κατάρρευση των τιμών στην αγορά ακινήτων.

Τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για να εξευμενιστούν οι αγορές εκτιμάται ότι θα φτάσουν το 1,5% του ΑΕΠ στην Πορτογαλία και το 1,75% στην Ισπανία. Ενδεικτική της αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη ήταν η αύξηση του Euribor 3μηνου στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Φρανσίσκο Γκονζάλεθ, πρόεδρος της BBVA, της δεύτερης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, δήλωσε: «Για την πλειονότητα των επιχειρήσεων και των χρηματοοικονομικών εταιρειών της Ισπανίας, οι διεθνείς αγορές κεφαλαίων είναι κλειστές». Ο υπουργός Οικονομικών, Κάρλος Οκάνα, παραδέχθηκε ότι το «πάγωμα» των πιστώσεων που επηρεάζει τις ισπανικές τράπεζες και επιχειρήσεις αποτελεί «σίγουρα πρόβλημα».

Παρ' όλα αυτά, η εφαρμογή μέτρων λιτότητας από την κυβέρνηση, που εκτιμάται από αναλυτές ότι θα καθυστερήσει την οικονομική ανάκαμψη, εξακολουθεί να υπονομεύει την εμπιστοσύνη απέναντι στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Το γεγονός αυτός αύξησε κατακόρυφα το κόστος του δανεισμού τόσο για το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, και δημιούργησε προβλήματα στο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο δανεισμό των πιο αδύναμων τραπεζών και επιχειρήσεων.

www.imerisia.gr


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/06/spread.html

Ζήστε στην Όαση!

Στη Σαχάρα στην Όαση Σιούα, λειτουργεί το οικολογικό ξενοδοχείο Adrere Amellal, με 40 δωμάτια από πηλό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ίντερνετ και τηλέφωνο.
Το καθημερινό μενού περιλαμβάνει λαχανικά από το μποστάνι και κάθε απόγευμα οργανώνονται εξορμήσεις στη Σαχάρα.
.adrereamellal.net
http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/blog-post_3420.html

"Καλό σου ταξίδι Μάνο.."


"Χτες το βραδυ σε γηπεδο 5χ5 στον Ταυρο παιζαμε μπάλα & ξαφνικα ο Μανος, ενα παληκαρι 37 χρονων σωριαστηκε στο χορταρι με γυρισμενη την γλωσσα & χαμενεςτις αισθησεις.Του γυρισαμε την γλωσσα & ειδοποιησαμε το...
166 το οποιο εμφανιστηκε μετα απο 40 λεπτα με το πάσο του & χωρις σειρηνα.Το μονο που εκαναν ηταν να τον μεταφερουν στο Τζανειο οπου δυστυχως μας πληροφόρησαν πως ηταν νεκρος......

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Περισσότερα;http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_1727.html

Καλλιστεία 2010: Κόντρες λίγες ώρες πριν

Λίγες ώρες απομένουν από τα Καλλιστεία για την ανάδειξη για τη νέα Σταρ Ελλάς και στο παρασκήνιο, σπάνε καρδιές, αφού οι διαγωνιζόμενες ζουν με την αγωνία για το  πως θα εμφανιστούν.
Οι βασικοί τίτλοι είναι τρεις και οι διαγωνιζόμενες 23, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος και σκληρός.
Οι υποψήφιες Σταρ Ελλάς και Μις Ελλάς ακονίζουν τα νύχια τους, στερεώνουν καλά τα
τακούνια τους και η κάθε μία ετοιμάζεται να παραλάβει σε λίγες ώρες το στέμμα από την περσινή Σταρ Ελλάς, Βιβιάνα Καμπανίλε. Οι γκρίνιες βέβαια δεν λείπουν και στα παρασκήνια γίνεται χαμός από τις …αγκωνιές.
Η παρουσιάστρια Βίκυ Καγιά πάντως έχει ξεχωρίσει ήδη τέσσερα κορίτσια, τα οποία ανεξαρτήτως τίτλου θα κάνουν καριέρα στο μόντελινγκ, όπως λέει.
Μία παρουσία ωστόσο εξακολουθεί να ανάβει φωτιές, αυτή της Άννας Πρέλεβιτς, κόρης του παλιού μπασκετμπολίστα Μπάνε Πρέλεβιτς. Κι αυτό γιατί πολλές από τις διαγωνιζόμενες επιμένουν ότι θα μετρήσει υπέρ της το ήδη γνωστό όνομά της.
Μεγάλη μουρμούρα υπάρχει όμως και για τα ρούχα που θα φορέσουν τα κορίτσια, παρά το γεγονός ότι για κάθε υποψήφια υπάρχει και διαφορετικό σχεδιαστής.
Μεγαλεία και ανέσεις, ωστόσο όσο πλησιάζει η ώρα τα κορίτσια με το ζόρι λένε «γεια» μεταξύ τους και κοιτάζονται όλο και πιο πολύ με μισό μάτι.
madata.gr

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/2010_16.html



Σχέδιο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί και στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ θα ακολουθήσει και η Πυροσβεστική. Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική, και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η επαρχία.



Σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 148 αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες, και Υποδιευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 50, και οι 16 υπηρεσίες της Τροχαίας σε 5. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμά πως με τη μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες. Επιπλέον θα εξοικονομηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση των χώρων όπου στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα. Από τα 148 κτίρια που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, μόλις τα 25 είναι ιδιόκτητα, με αποτέλεσμα να δαπανώνται αρκετά εκατομμύρια για την ενοικίασή τους.

Σχεδόν κανένα όμως από τα κτίρια αυτά δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αστυνομικού τμήματος. Σε αρκετά δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για κρατητήρια, ενώ τα υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα αρκετά να καταστρέφονται κατά τις επιδρομές αναρχικών. Στο πλαίσιο των νέων Τμημάτων θα αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των αστυνομικών της Ασφάλειας, και θα ενισχυθεί κατά πολύ το κομμάτι των πεζών και των μηχανοκίνητων περιπολιών.

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ., για τον οποίο αρμόδιος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, προβλέπει Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 150-200 αστυνομικών και την κατάργηση όλων των Υποδιευθύνσεων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων- σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και όχι οι διοικητικές δομές του «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών.

www.tanea.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/06/k.html#ixzz0r1AJAYiJ

Μια ελληνική παραλία στον…Τάμεση!

a1efecde714fe90c35a6c803c9d8c2d0
Μια ελληνική παραλία στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου έχουν ετοιμάσει ο ΕΟΤ και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λασιθίου, Μεσσηνίας και Χαλκιδικής, η Περιφέρεια Κρήτης, ο τουριστικός οργανισμός προώθησης της Ρόδου με την υποστήριξη και άλλων φορέων από την Ελλάδα, με στόχο να αναδείξουν με τον πιο άμεσο τρόπο τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Όπως γράφει στην ‘Ανατολή’ ο Μιχ.Ατσαλάκης από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα οι Λονδρέζοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την «ελληνική παραλία του Τάμεση» και να χαλαρώσουν στις ξαπλώστρες, να αφήσουν τη φαντασία τους να τους μεταφέρει στα μαγευτικά ελληνικά νησιά και να έχουν μια πρώτη γεύση στην καρδιά του Λονδίνου από την Ελλάδα, δοκιμάζοντας υπέροχες ελληνικές συνταγές και ποτά.
«Ελάτε μαζί μας για μια μεγάλη μέρα διασκέδασης και να απολαύσετε Ελλάδα στην καρδιά του Λονδίνου!», είναι το σύνθημα των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 27 του μήνα.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό και να κερδίσουν ταξίδια στην Ελλάδα καθώς και ελληνικά προϊόντα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούν να χορέψουν στους ρυθμούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και να δημιουργήσουν το δικό τους «γλυπτό» από άμμο. Παράλληλα θα μπορούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα αθλημάτων που διοργανώνονται όπως ποδόσφαιρο και βόλεϊ.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα δράσεις που μπορεί να έχει κάποιος επισκέπτης που θα έλθει σε ξενοδοχείο της Ελλάδας όπως ζωγραφική προσώπου με την ελληνική σημαία και θέματα από την Ελλάδα καθώς και άλλες δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες.
Η εκδήλωση υπόσχεται να είναι μια μεγάλη ημέρα για κάθε οικογένεια που θα συμμετέχει και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στην διοργάνωση υπάρχει ειδική αναφορά για την κρητική διατροφή και έχουν κληθεί δημοσιογράφοι για να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα κρητικά εδέσματα, μαζί με το κυρίαρχο κρητικό ποτό την τσικουδιά.
Παράλληλα θα υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής και της ελληνικής διατροφής στο Λονδίνο με το σύνθημα «Μάθετε τα πάντα για την κρητική διατροφή και τα οφέλη από το κρητικό ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα!» Καλούνται να συμμετέχουν όλοι και παράλληλα να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Σητείας ως προορισμό διακοπών ή ως μόνιμη ή δεύτερη κατοικία σε μια πρωτοβουλία που στηρίζουν όλοι οι Δήμοι της Σητείας, η Νομαρχία και ο ΟΑΣ.
Να σημειωθεί πως ειδικά στο πρόγραμμα του ΕΟΤ για την ελληνική κουζίνα υπάρχει συμμετοχή 35 εστιατορίων που έχουν προετοιμάσει εξαιρετικά από τον Φεβρουάριο σημαντικά εδέσματα, γλυκά και ποτά για την προώθηση της ελληνικής διατροφής, σ’ ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόγραμμα την ευθύνη έχουν διάσημοι Έλληνες σεφ όπως ο Χριστόφορος Πεσκιάς στα φαγητά και στα γλυκά ο Στέλιος Παρλιάρος.
http://www.cretalive.gr

http://kala-nea.gr/?p=5187#ixzz0r17ucAzY

Ενα ξεχασμένο παιχνίδι που το παίζαμε στο Στρυμονικό

παραδοσιακό παιχνίδι που το παίξαμε κάποιοι απο εμάς με τους

παππούδες μας, με τις γιαγιάδες μας με τους φίλους μας.

Το όνομά του; ..... άγνωστο!.

Παιζόπταν από 2 (ή περισσότερα) άτομα κυρίως τις κρύες νύχτες των εορτών των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;

Με ένα απλό σχοινί 140-170 cm κατάλληλα τοποθετημένο ανάμεσα στα δάκτυλα, δημιουργούσαμε διάφορα σχήματα.......περιορισμένης φυσικά διάρκειας....Οι εμπνεύσεις κάποτε σταματούσαν

http://strimoniko.blogspot.com/2010/06/blog-post_2891.html
 

ΤΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Δεκατρία μέτρα που επεκτείνουν την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο και στον τομέα της Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι δεν...

θίγεται το γνωστό υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας των στρατιωτικών νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι στρατιωτικοί γιατροί θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης στις αποφάσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:
1. Όλοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΤΣ, 424). Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και τη βαρύτητα του περιστατικού, καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπόψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.

2. Στους δικαιούχους περίθαλψης των στρατιωτικών νοσοκομείων εντάσσονται, με τους ίδιους όρους με το στρατιωτικό προσωπικό, τα μέλη του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοί τους.

3. Κατά το πρότυπο των κλινών των ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων που διατίθενται μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), οι διαθέσιμες καθημερινά κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ανακοινώνονται κάθε πρωί στο ΕΚΕΠΥ, ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που θα διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ορίζουν καθημερινά εκπρόσωπο εφημερίας στο ΕΚΕΠΥ για συντονισμό.

4. Τα εργαστήρια και τα ειδικά ιατρεία των νοσοκομείων των ΕΔ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρέχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής εξειδικευμένων εξετάσεων για κάθε πολίτη. Αναρτάται στο Διαδίκτυο ενδεικτικός πίνακας ειδικών εξετάσεων που μπορούν να πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία των ΕΔ είτε μέσω παραπομπής από νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα οποία νοσηλεύεται ο ασθενής, είτε και με απευθείας ραντεβού.

5. Οι ειδικοί στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν αναγκών τους. Με την ίδια λογική, οι υποδομές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπου χρειάζεται, θα διατίθενται και για εξυπηρέτηση του στρατιωτικού προσωπικού και κυρίως για τη διεξαγωγή εξετάσεων για την πραγματοποίηση των οποίων απαιτείται τώρα μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού σε άλλες περιοχές. Οι λεπτομέρειες θα οριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, αλλά το μέτρο εφαρμόζετεαι άμεσα ύστερα από συνεννόηση της διοίκησης κάθε ενδιαφερόμενου νοσοκομείου του ΕΣΥ με το ΓΕΣ.
6. Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ επεκτείνεται και στρατιωτικά νοσοκομεία.
7. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε διαρκή εφημερία και ετοιμότητα.
8. Οι στρατιωτικοί γιατροί, αλλά και οι οπλίτες γιατροί που είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού θα συνεργάζονται με τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς τους, ώστε αυτοί μεν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Υγείας προς όφελος του γενικού πληθυσμού, οι δε υποδομές των Κέντρων Υγείας να διατίθενται και για το στρατιωτικό προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης. Είναι προφανές ότι στις μονάδες που είναι απομακρυσμένες θα υπάρχει πάντα γιατρός της μονάδας.

9. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής (401, ΝΝΑ, ΓΝΑ) αναλαμβάνουν να υποστηρίζουν την περίθαλψη των κατοίκων των νήσων της άγονης γραμμής του Αιγαίου (Σαμοθράκη, Σκύρος, Αγ. Ευστράτιος, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Ψαρά, Μικρές Κυκλάδες, κλπ).
10. Εκτός των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ που διενεργούνται στο σύνολό τους από τις ΕΔ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΕΚΑΒ τα ασθενοφόρα οχήματα των στρατιωτικών μονάδων και σχηματισμών θα διατίθενται για τη μεταφορά ασθενών από τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας στα νοσοκομεία, χωρίς να παρακωλύονται οι ανάγκες των μονάδων.

11. Σε όλα τα νοσοκομεία των ΕΔ τοποθετείται επαρκές στελεχικό δυναμικό αξιωματικών Οικονομικού και Πληροφορικής, ώστε να επιτευχθεί όσο γίνεται ταχύτερη αξιοποίηση του μηχανογραφικού συστήματος «Φίλιππος» και η εισαγωγή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος. Στο πρόγραμμα τηλεμετρικής του συστήματος «Φίλιππος» θα επιδιωχθεί να συνδεθούν όσο γίνεται περισσότερα σημεία (μονάδες, Κέντρα Υγείας, κοκ).

12. Όλες οι αποφάσεις των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που σχετίζονται με την προμήθεια και διακίνηση φαρμάκων και υλικών επεκτείνονται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Εως την πλήρη εφαρμογή των μέτρων αυτών, οι σχετικές διαδικασίες θα διεξάγονται διακλαδικά και κατά ενιαίο τρόπο για όλα τα νοσοκομεία των ΕΔ και για όλους τους κλάδους, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές οικονομίες κλίμακας. Το ίδιο ισχύει και ως προς τη διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών, η πρώτη εμπειρία από τις οποίες στο ΝΝΑ είναι ιδιαίτερα θετική.  
13. Το υπάρχον στρατιωτικό εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και νοσηλευτικού υλικού θα αξιοποιηθεί πλήρως για την κάλυψη των αναγκών όλων των κλάδων των ΕΔ.

Τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον ΔΟΛ, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με την υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.
 
http://krmns.blogspot.com/2010/06/13-ta-met_15.html
 
 
 
 

Με την πλάτη στον τοίχο οι Lakers

Για την 15/06/2010 από τον ΓΑΓΓΑΔΗ ΜΑΚΗ
Οι τελικοί του ΝΒΑ συνεχίζονται με τεράστιο ενδιαφέρον. Σήμερα θα γίνει το έκτο παιχνίδι μεταξύ Lakers και Celtics, με το σκορ στο 3-2 υπέρ των Celtics.
Οι ομάδες μετά το ματς της Κυριακής, όπου οι Celtics κέρδισαν 92-86, πακετάρισαν και πήραν τον δρόμο για το αεροδρόμιο της Βοστώνης, για να πάνε στην άλλη άκρη της χώρας και να παίξουν απόψε κι αν χρειαστεί και την Πέμπτη. Δεν χρειάζεται να πω πόσο εξοντωτικό είναι αυτό για τον οργανισμό των παικτών, στο τέλος μιας περιόδου ΝΒΑ. Και μόνο το τζετ λαγκ θα έφτανε για να τους απορρυθμίσει βιολογικά, πόσω μάλλον σε τέτοιο χρονικό σημείο.
Όσοι έχετε παρακολουθήσει όλη τη σειρά των τελικών, νομίζω πως έχετε αποζημιωθεί από το θέαμα, τηρουμένης βέβαια της παραμέτρου ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σαιζόν και οι αθλητές είναι απίστευτα καταπονημένοι από τα συνεχή παιχνίδια, τις μετακινήσεις και τους τραυματισμούς όλης της χρονιάς. Περισσότερο επηρεασμένοι δείχνουν οι Lakers, που στη σειρά των τελικών, τα γερά χαρτιά τους δεν παίρνουν τις βοήθειες που πρέπει από τους υπόλοιπους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μέσοι όροι πόντων, πλην του Kobe Bryant και του Pau Gasol είναι σε μονοψήφια νούμερα, όπως επίσης και το γεγονός ότι παίκτες σαν τον Lamar Odom και τον Ron Artest, που βοήθησαν πολύ την ομάδα στην postseason για να φτάσει ως εδώ, είναι τρομερά ασταθείς και ειδικά ο Artest είναι απογοητευτικός και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα που είναι το δυνατό του όπλο. Προσθέστε σ’ αυτά τον χρόνιο τραυματισμό του Andrew Bynum στο γόνατο και την έλλειψη ξεκούρασης του Kobe που δεν μπορεί να πάρει ανάσα και καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Lakers είχαν την εικόνα που είδαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια στη Βοστώνη.
Οι Celtics απ’ την άλλη, όπως έλεγα και προχθές, δείχνουν πολύ πιό φρέσκοι, παρά το ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι μεγαλύτερος απ’ των Lakers. Κι αυτό γιατί ο Doc Rivers μπορεί να στηρίζεται σε μια πλειάδα παικτών του πάγκου, που μπορούν να κάνουν ότι τους ζητηθεί σε οποιαδήποτε στιγμή του ματς. Έτσι είδαμε τον Τony Allen να μαρκάρει με επιτυχία τον Kobe Bryant, τον Nate Robinson να αναπληρώνει επάξια (και πολλές φορές καλύτερα) τον Rajon Rondo, τον χοντρο-Glen Davis να κάνει «αλοιφή» τους Gasol και Odom και τον Rasheed Wallace να δηλώνει «παρών» σε κάθε δύσκολη καμπή του αγώνα.
Μπαίνουμε λοιπόν στην τελική ευθεία των τελικών. Οι Lakers έχουν το πλεονέκτημα να παίζουν τις τύχες τους στην πανίσχυρη έδρα τους, όπου στην postseason έχουν κερδίσει τα 9 από τα 10 παιχνίδια που έδωσαν. Είναι άλλη ομάδα μέσα στο Staples Center. Παίζουν με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, δύναμη και έμπνευση.
Και οι Celtics όμως έχουν δείξει ότι δεν μασάνε από έδρες. Θυμίζω ότι μπήκαν στα play-offs έχοντας καλύτερο ρεκόρ εκτός, από εντός, απέκλεισαν τα δύο ισχυρότερα φαβορί της Ανατολής, με μειονέκτημα έδρας και είναι η ομάδα που υποχρέωσε τους Lakers στη μοναδική τους εντός έδρας ήττα της postseason.
Έχω την αίσθηση ότι ένα από τα δύο προγραμματισμένα ματς στο LA, θα το πάρουν οι Celtics και θα ανακυρηχθούν πρωταθλητές. Η λογική λέει ότι πιθανότερο είναι να το κάνουν σήμερα, που έχουν το ηθικό τους ανεβασμένο από τις δύο σερί νίκες και το άγχος των Lakers είναι μεγαλύτερο. Φαβορί του ματς βέβαια, παραμένουν οι Lakers, λόγω έδρας, ωστόσο το χάντικαπ στους 6,5 πόντους σε βάρος τους, δεν το περίμενα. Όχι ότι δεν μπορούν να το καλύψουν, αλλά με όλα αυτά που έγραψα παραπάνω, πιστεύω ότι οι Celtics αδικούνται από τους oddsmakers σ’ αυτή την περίπτωση. Πάω λοιπόν με Boston Celtics (+6.5) και θα βάλω λίγα euro στις μεγάλες αποδόσης της νίκης των φιλοξενούμενων.
Αυτά και για σήμερα και καλή επιτυχία.

http://www.sportips.gr/blog/?p=1858

«Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου τον Σεπτέμβρη του 2010!»


Τη διασφάλιση της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2010 – 2011 την ίδια ημέρα για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με ανοιχτή επιστολή της στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου.
Δεδομένου του νέου οικονομικού σκηνικού που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, με τα άτομα με αναπηρία να βιώνουν πιο έντονα την οικονομική κρίση, με σημαντικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής τους και επίσης δεδομένων όλων των προβλημάτων που έχουν αντιμετωπίσει χιλιάδες μαθητές με αναπηρία στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς, ακόμα και σε εύρωστες οικονομικά περιόδους, το εθνικό αναπηρικό κίνημα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητεί την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη λήψη μέτρων από την ελληνική Πολιτεία ώστε να αποφευχθεί για μια ακόμα φορά αυτή η τραγική κατάσταση.
Σε λίγο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά 2010 - 2011 και τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, διερωτώνται:
Θα είναι τα σχολεία έτοιμα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να υποδεχτούν τους μαθητές με αναπηρία; Θα είναι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους; Θα βρουν οι μαθητές με αναπηρία τα βιβλία πάνω στα θρανία τους; Θα υπάρχουν αναλυτικά προγράμματα σπουδών; Θα διατεθούν στους μαθητές με αναπηρία νέες τεχνολογίες; Θα έχουν καταρτιστεί οι εκπαιδευτικοί στη χρήση τους; Θα έχει οργανωθεί η μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία; Υπάρχει ένα σχέδιο από πλευράς Υπουργείου, το οποίο θα διασφαλίσει στους μαθητές με αναπηρία που βρίσκονται στα σχολεία, τη διαρκή ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης, και ταυτόχρονα θα εντάξει στο εκπαιδευτικό σύστημα τα παιδιά με αναπηρία που βρίσκονται εκτός αυτού; Η σχολική χρονιά δηλαδή θα ξεκινήσει την ίδια μέρα για όλους τους μαθητές;

Τα άτομα με αναπηρία απαιτούν να μη στερηθούν το δικαίωμα στη γνώση, το δικαίωμα στη συμμετοχή. Τα άτομα με αναπηρία αναμένουν την ανάλογη πολιτική βούληση και το σθένος για να μη βιώσουν ακόμη μια χρονιά έναν σκληρό και αδυσώπητο αποκλεισμό. 

http://gatosstakeramidia.blogspot.com/2010/06/2010.html

20.000 αιτήσεις για εφάπαξ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Κοκκαλιάρη (απο ΕΘΝΟΣ)
Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου στοιβάζονται 20.000 αιτήσεις για εφάπαξ και αναζητούνται απεγνωσμένα 900 εκατομμύρια ευρώ. Η μαζική φυγή των δημοσίων υπαλλήλων λόγω των επερχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό απειλεί να τινάξει στον "αέρα" το Ταμείο, καθώς φέτος αναμένεται να ανοίξουν την...πόρτα εξόδου περίπου 40.000 άτομα...
 
http://pieria-gr.blogspot.com/2010/06/20000.html

Νερό στο φεγγάρι

Τουλάχιστον 100 φορές πιο πολύ νερό, από όσο νόμιζαν οι επιστήμονες υπάρχει στο φεγγάρι.Βρίσκεται διάσπαρτο, βαθιά κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που εκτιμά ότι αν όλο αυτό το υπόγειο νερό βρισκόταν στην επιφάνεια, θα δημιουργούσε έναν ωκεανό βάθους ενός μέτρου που θα σκέπαζε όλο το φεγγάρι.Οι πρόσφατες αποστολές σκαφών στο δορυφόρο της Γης, έδειξαν ότι υπάρχει παγωμένο νερό σε σκιερούς κρατήρες, καθώς και πάγος κάτω από τη σεληνιακή σκόνη.
Το νερό αυτό μπορεί να μεταφέρθηκε στο φεγγάρι από παγωμένους κομήτες και αστεροειδείς που προσέκρουσαν πάνω του.«Κακώς νομίζαμε επί 40 χρόνια ότι το φεγγάρι ήταν ξηρό», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας. Μέχρι το 2008 οι επιστήμονες θεωρούσαν ουσιαστικά άνυδρη τη Σελήνη, αλλά από τότε νέα στοιχεία έρχονται να σκιαγραφήσουν μια πολύ διαφορετική και πιο υγρή εικόνα για τη Σελήνη, με αποκορύφωμα τη νέα μελέτη.
http://kafeneio-gr.blogspot.com

http://kerkyraikialepou.blogspot.com/2010/06/blog-post_3939.html

SOS, χάνουμε τις παραλίες μας...".

Όταν απέναντι σε μια δύναμη της φύσης, όπως η θάλασσα, δεν υψώνεται πλέον το φυσικό εμπόδιο που για αιώνες την αντιπάλεψε, η άμμος, το βότσαλο, τότε η νίκη είναι με το μέρος του υγρού στοιχείου.
Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, περίπου 100 εκατομμύρια τόνοι άμμου απομακρύνονται από τις όχθες των ποταμών για τις ανάγκες των κατασκευών και δεν φτάνουν ποτέ στις ακτές για τη φυσική τους αναγέννηση και οχύρωση απέναντι στον μόνιμο "εχθρό".
Αν στις αμμοληψίες προσθέσει κανείς τα φράγματα, τα μεγάλα τεχνικά έργα, την
 ανεξέλεγκτη παράκτια δόμηση, τα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής, αντιλαμβάνεται γιατί 132.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα παράκτιας γης σε μήκος 20.000 χλμ. σε όλη την Ευρώπη, αξίας 1 τρισ.ευρώ, κινδυνεύουν να χαθούν, γιατί το νερό "καταπίνει" λίγο - λίγο καλλιέργειες, θέρετρα, βιομηχανίες, οικισμούς - περισσότερα από 15 χλμ το χρόνο - επηρεάζοντας τη ζωή 70 εκατομμυρίων Ευρωπαίων.
Στη χώρα μας περισσότερα από 5.100 χλμ παραλιών χάνουν καθημερινά τη μάχη με τη θάλασσα. Επιστημονικά, το λένε διάβρωση ακτών και μεταφράζεται σε ετήσια είσοδο της θάλασσας κατά 0,5 έως 2 μέτρα στην παράκτια ζώνη.
Η Κορινθία εκπέμπει αυτές τις ημέρες SOS, το ίδιο και τουριστικές και αγροτικές περιοχές σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.
Ωστόσο κανείς, πλην των άμεσα πληττομένων, δεν μοιάζει να ακούει τις εκκλήσεις αγωνίας γηγενών και επιστημόνων.
Πέραν των βασικών περιβαλλοντικών μέτρων, τα οποία δεν εφαρμόζονται και θα περιόριζαν και τη διάβρωση των ακτών, δεν υφίσταται καν θέμα διαχείρισης αυτής της ζώνης υψηλής φυσικής και κοινωνικής αξίας, αυτού του πολλαπλού συστήματος (οικολογικό, πολεοδομικό, κοινωνικό), όπως και ελάχιστα γίνονται για την αποκατάσταση της ζημιάς (μεταφορές άμμου στις ακτές κ.α)
Είναι βέβαιο, ότι θα ξυπνήσουμε όταν θα επιβάλλονται μόνο "σκληρές" μηχανικές λύσεις (κυματοθραύστες, προστατευτικά τείχη, μεταφορές κτιρίων) και δεν θα υπάρχει ίσως ούτε χρόνος ούτε χρήμα για μερική σωτηρία.
OIKO

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/sos.html

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Για πορνεία συνελήφθησαν τρεις αλλοδαπές που παρίσταναν τα μοντέλα, 
 

από την αστυνομία. Οι κοπέλες εργάζονται για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος πορνείας.
Δύο Ρωσίδες, 26 και 28 ετών και μια 32χρονη Λετονή,  έκλειναν ερωτικά ραντεβού με αμοιβή μέσω ροζ ιστοσελίδας στο internet.
Μετά από έρευνα του Τμήματος Ηθών στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε διαδικτυακός τόπος μέσω του οποίου προσφερόταν στους χρήστες η δυνατότητα, να έχουν ερωτικές επαφές με αλλοδαπά μοντέλα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες, έκλεισαν ραντεβού μέσω διαδικτύου και οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν σε δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων, αφού προηγουμένως είχαν παραλάβει την αμοιβή τους σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Οι συλληφθείσες είπαν ότι δεν γνωρίζουν τα «αφεντικά» του διεθνούς κυκλώματος πορνείας, με έδρες στο Άμστερνταμ, τη Μόσχα, το Κίεβο, τη Μαδρίτη και την Πράγα  αλλά κατέθεταν τις εισπράξεις, σε διαφορετικούς κάθε φορά τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στα δωμάτια των ξενοδοχείων που συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό των  5.650 ευρώ,  χειρόγραφα σημειώσεων με ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα πελατών, καθώς διευθύνσεις και τηλέφωνα από διάφορα Ευρωπαϊκά Ξενοδοχεία.
H… ταρίφα που είχαν οι τρεις πεταλούδες της νύχτας, ξεκινούσε απο 550 και μπορούσε να ξεπεράσει τις 3 χιλιάδες ευρώ.

http://greekbeauties.wordpress.com/2010/06/15/%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bd/
Ο Άρειος Πάγος επιδίκασε ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη το ποσό των 200.000 ευρώ στους γονείς και 80.000 ευρώ στην αδελφή 22χρόνου ο οποίος σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 επειδή δεν άνοιξε ο αερόσακος του αυτοκίνητου κατά την πρόσκρουση του σε δένδρο.
Ειδικότερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 2000, 22χρόνος οδηγούσε το σχεδόν καινούργιο αυτοκίνητό του -με το οποίο είχε διανύσει μόνο 21.762 χλμ.- επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη.
Έξω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα μεταξύ Σίνδου και Χαλάστρας το αυτοκίνητο εκτράπηκε από την πορεία του, μπήκε σε χωράφι, προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά σε δέντρο και στη συνέχεια ανατράπηκε.
Ο άτυχος νέος...

διακομίστηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου «Παναγία» της Θεσσαλονίκης με πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα και κακώσεις στο θώρακα και τους πνεύμονες. Εν συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στο οποίο διαγνώστηκε εσωτερική αιμορραγία και εισήλθε στο χειρουργείο, αλλά εξέπνευσε πριν καν να εγχειριστεί.

Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση κατά την πορεία του αυτοκινήτου μέσα στα χωράφια και την σφοδρή πρόσκρουσή του στο δένδρο δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα του αριστερού πλευρικού αερόσακου, ο οποίος ήταν ελαττωματικός. Επίσης, δεν ενεργοποιήθηκε ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας, ο οποίος αποτελεί αλληλοσυμπληρούμενο με τους αερόσακους σύστημα ασφαλείας

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση ήταν εργοστασιακό το ελάττωμα με τους αερόσακους, ενώ το σύστημα των αερόσακων είχε παρουσιάσει πρόβλημα και πριν το ατύχημα. Οι τεχνικοί του συνεργείου της εταιρείας που πώλησε το αυτοκίνητο, επιδιόρθωσαν την βλάβη στον αερόσακο. Η βλάβη ήταν -κατά τους ισχυρισμούς τους- ότι ένα φις δεν έκανε καλή επαφή στο δεξιό αερόσακο. Ωστόσο οι τεχνικοί δεν έκαναν ευρύτερο έλεγχο σε όλο το σύστημα ασφαλείας αερόσακων, προκειμένου να εντοπίσουν και να διορθώσουν το ελάττωμα του αριστερού αερόσακου.

Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι στη μνήμη των αυτόματων ηλεκτρονικών ελέγχων του αυτοκινήτου κατά την ημέρα του ατυχήματος δεν καταγράφονται σφάλματα στο σύστημα των αερόσακων και του προεντατήρα ζώνης.

Αντίθετα, αναγνωρίστηκαν από τους τεχνικούς δύο σφάλματα στο σύστημα των ζωνών ασφαλείας (τεντωτήρας), τα οποία χαρακτηρίστηκαν «σποραδικά εμφανιζόμενο λάθος». Δηλαδή λάθος το οποίο δεν εμφανίζεται συνεχώς, αλλά ορισμένες μόνο φορές. Ακόμη, η εταιρεία επικαλέστηκε έκθεση της Siemens και μάρτυρα που υποστήριξαν ότι το σφάλμα εμφανίστηκε 25 λεπτά μετά το ατύχημα. Και τους δύο αυτούς ισχυρισμούς, όπως και όλους τους άλλους που προέβαλε η εταιρεία, ο Άρειος Πάγος δεν τους δέχθηκε.

Οι αρεοπαγίτες αφού έλαβαν υπόψη τους ότι ο άτυχος νέος επέδειξε αμέλεια κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου του, καθώς εξετράπη της πορείας του, επιδίκασε τα εν λόγω ποσά στους συγγενείς του ως εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν.

http://news24gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_5676.html
Αγοράκι έπεσε από τον 17ο όροφο και σηκώθηκε αλώβητο
Άγιο είχε ένα αγόρι από τις ΗΠΑ το οποίο επέζησε πτώσης από τον 17ο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Ο Τζόι Γουίλιαμς, στην προσπάθειά του να πιάσει ένα μπαλόνι, «πέταξε» στο κενό από ύψος περίπου 24 μέτρων για να προσγειωθεί εν συνεχεία ανώμαλα δίπλα στην πισίνα.

Προς έκπληξη όλων ωστόσο, ο μικρός σηκώθηκε αλώβητος, χωρίς σπασμένα κόκαλα ή κάποια εσωτερική αιμορραγία.

Για καλή του τύχη, υπήρχε εκεί μια συστάδα από φοινικόδεντρα τα οποία ανέκοψαν την πτώση του.
«Έχω δει ανθρώπους να σκοτώνονται πέφτοντας από τα εννέα μέτρα, αυτός έπεσε από τα 24», δήλωσε σαστισμένος ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Μαϊάμι. Όσο για τον ίδιο τον Τζόι, αυτός δύο ώρες μετά το περιστατικό βρισκόταν στο κρεβάτι του απολαμβάνοντας ένα σνακ, ωσάν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

http://892fm.blogspot.com/2010/06/17.html

Υπεγράφησαν 14 συμφωνίες-σταθμός μεταξύ Ελλάδας και Κίνας!



Στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ, λέγοντας ότι “είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και να πραγματοποιήσει σταθερή ανάπτυξη για την ευημερία του λαού” και πρόσθεσε ότι “υπάρχει κοινή βούληση Αθήνας - Πεκίνου να ενδυναμώσουμε τις επωφελείς μας συνεργασίες για την κοινή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης”.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο κ.Ζανγκ - ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου-μετά την τελετή υπογραφής 14 ελληνοκινεζικών συμφωνιών, παρουσία των δύο αντιπροέδρων, ελλήνων και κινέζων υπουργών και επίλεκτων μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι συμφωνίες αφορούν κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας, των μεταφορών, του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών και των εξαγώγιμων ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Η πρώτη υπογραφή “έπεσε”στο Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας στον Ναυτιλιακό Τομέα, μεταξύ της υπουργού Οικονομίας,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ Κατσέλη και του υπουργού Μεταφορών της Κίνας Λι Σενγκλίν, το οποίο προβλέπει επωφελές καθεστώς ναυλώσεων για την ελληνική ναυτιλία.

Οι επόμενες τέσσερις συμφωνίες αφορούν ναυπήγηση ή πρόθεση ναυπήγησης ελληνικών φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου στα ναυπηγεία της COSCO και υπεγράφησαν μεταξύ ελλήνων πλοιοκτητών και της COSCO shipyard Co.

Μία συμφωνία αφορά τη σύσταση κοινοπραξίας (jv) και άλλες δύο συμφωνίες ναύλωσης, οι οποίες, από κινεζικής πλευράς, υπεγράφησαν από τον εκπρόσωπο της COSCO Bulk Carrier και απο ελληνικής από έλληνες εφοπλιστές.

Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ του ΟΤΕ και της Huawei Technologies, την οποία υπέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης.

Μια συμφωνία υπεγράφη για την κατασκευή του εμπορικού και ξενοδοχειακού συγκροτήματος Pireus Plaza από την BCEGI και την Helios Plaza.

Τέσσερις ,τέλος, συμφωνίες υπεγράφησαν για την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου.

“Πήρα πολλές ενθαρρύνσεις από τον κ.Πάγκαλο. Ανταλλάξαμε εις βάθος απόψεις για την εμβάθυνση των συνεργασιών σε κάθε τομέα και καταλήξαμε σε ευρεία συμφωνία. Η Ελλάδα ενθαρρύνει τις κινεζικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα να βρουν τις ευκαιρίες για επενδύσεις”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας στις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά την υπογραφή των συμφωνιών.

Ο κ. Ζάνγκ αναφέρθηκε στην διεθνή οικονομική κατάσταση λέγοντας ότι “αν και η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας προβάλλει ολοένα και περισσότερο, η σοβαρή επιρροή της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης ακόμη παραμένει”, για να προσθέσει ότι “είναι κοινή μας βούληση με την ελληνική πλευρά να ενδυναμώσουμε τις φιλικές και επωφελείς μας συνεργασίες για την κοινή αντιμετώπιση αυτής της κρίσης”.

“Είμαστε πεπεισμένοι”, τόνισε ο κινέζος αξιωματούχος, “ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις πρόσφατες οικονομικές δυσκολίες και να πραγματοποιήσει σταθερή οικονομική ανάπτυξη για την ευημερία του λαού”.

“Ολοκληρώσαμε μια συζήτηση φιλική και δημιουργική για τις οικονομικές και πολιτικές μας σχέσεις”, δήλωσε από την πλευρά του ο Θ.Πάγκαλος, συζήτηση "θερμή και φιλική, παιδί της εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων”, όπως συμπλήρωσε ο κ.Ζανγκ.

Νωρίτερα ο Θ. Πάγκαλος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κινέζο προσκεκλημένο του και ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, της κας Κατσέλη, του κ. Ρέππα, του κ. Παμπούκη και του κ.Σπ. Κουβέλη και από κινεζικής πλευράς πέντε υπουργών, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συζητήθηκε ένα ευρύτατο φάσμα πιθανών ή ήδη δρομολογημένων συνεργασιών, κατ' εξοχήν στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού και των τροφίμων και στο πεδίο που ανοίγεται με το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και με το νέο επενδυτικό περιβάλλον.

Η συζήτηση συμπεριέλαβε το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Θριάσιο, τον ΟΣΕ, λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ σημαντική θα μπορούσε να αναδειχθεί η συνεργασία στον πολιτιστικό και στον εκπαιδευτικό τομέα, δεδομένης της αγάπης που τρέφουν οι κινέζοι για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο κ.Ζανγκ συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και “το βράδυ οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε για να ολοκληρώσουμε το επίσημο μέρος της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης”,πρόσθεσε ο κ.Πάγκαλος, ο οποίος και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κινέζου ομολόγου του.

Ο κ.Ζανγκ προβλέπεται να επισκεφθεί αύριο το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο δραστηριοποιείται η COSCO και το οποίο πριν ένα μήνα είχε επισκεφθεί ο επικεφαλής της εταιρίας κάπτεν Γουέι, στη δε συνέχεια θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

“Θα δει κι άλλες πλευρές της χώρας”, είπε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος επανέλαβε την “πάγια πρότασή του” για τουριστική ανταλλαγή του ενός δέκατου του πληθυσμού μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, υποδηλώνοντας τις τεράστιες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Πέραν των δυνατοτήτων συνεργασίας στον τουρισμό και στα αγροτικά προϊόντα, τις οποίες φέρνει πιό κοντά η επίσκεψη του κ. Ζανγκ στην Κρήτη, υπάρχει επίσης κινεζικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Τυμπακίου.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθηση ότι “από τις θέσεις που αναπτύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, θα προκύψουν συμπεράσματα που θα τροφοδοτήσουν παραπέρα τις ήδη άριστες διμερείς σχέσεις”.

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο κινέζος αξιωματούχος ζήτησε τη βοήθεια των ελλήνων δημοσιογράφων ώστε “να συμβάλουν στην προβολή της φιλικής συνεργασίας των δύο χωρών και λαών και να συνεισφέρουν στη διμερή φιλία και συνεργασία”, ενώ ο Θ. Πάγκαλος, έκλεισε τη δήλωσή του “παρηγορώντας” τον κ. Ζανγκ για τη μεγάλη ζέστη της ημέρας και λέγοντάς του ότι “σήμερα εχουμε μια από τις πιό ζεστές ημέρες του χρόνου”, αλλά “και γω όταν πήγα στο Πεκίνο είχε -27 βαθμούς και μου είπαν ότι ήταν η πιό κρύα ημέρα του χρόνου”

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/14_15.html

Εκατό εκατομμύρια ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία

Εκατό εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και τριετή, αντί πενταετή, ομόλογα για την αποπληρωμή των χρεών του 2009 ήταν οι σημερινές νέες βελτιωμένες προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους προμηθευτές των νοσοκομείων για την αποπληρωμή των χρεών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, οι προμηθευτές θα εξοφληθούν τοις μετρητοίς με 245 εκατ. ευρώ για τα έτη 2005-2006 και για το πρώτο εξάμηνο του 2007. Για το υπόλοιπο του 2007, που είναι 1,1 δισ. ευρώ, θα πληρωθούν με άτοκα μονοετή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Για τα χρέη του 2008, που ανέρχονται σε 2.2 δις, με διετή ομολόγα, και το 2009, που ανέρχονται σε 2 δις, με τριετή ομολόγα.Σύμφωνα με ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους ……….
εκπροσώπους των συλλόγων προμηθευτών. Στο πακέτο των νέων προτάσεων που κατέθεσαν σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία περιλαμβάνεται επίσης, και η πλήρης εξόφληση του χρέους με έκπτωση 15%.

Η απάντηση των εκπροσώπων των προμηθευτών αναμένεται σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο, όπου θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα δεχθούν τη νέα πρόταση των συναρμοδίων υπουργείων, η οποία είναι και η τελική.Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, καθώς οι προμηθευτές διαφωνούσαν με τον διακανονισμό του χρέους που πρότεινε η κυβέρνηση, δηλαδή την αποπληρωμή με κρατικά ομόλογα αλλά και τη μείωση της έκπτωσης επί του χρέους στο 13%, από 18%-19% που ήταν η αρχική πρόταση.Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάλεσε για τελευταία φορά τους προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μιλώντας με σκληρή γλώσσα: «Δεν είναι δυνατό σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες, κάποιοι κύριοι που τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει πολλά λεφτά να δημιουργούν τεχνητή έλλειψη υλικών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών» όπως δήλωσε σήμερα το πρωί, ενώ χθες η υπουργός κατηγόρησε τους προμηθευτές ότι έχουν εκβιαστική συμπεριφορά, διαμηνύοντας πως «το πάρτι στο χώρο της υγείας έχει τελειώσει».Για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοινώσε σήμερα το πρωί ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πύλες τους για τους πολίτες, αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού.
http://konstantopoulio.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html
 

Σόκαρε την Καλομοίρα το φιλί του Ρουβά

Σοκαρίστηκε η Καλομοίρα όταν ο Σάκης Ρουβάς την φίλησε στο στόμα στα χθεσινά βραβεία. Η τραγουδίστρια προσπαθούσε να τον φιλήσει σταυρωτά στο μάγουλο αλλά ο Ρουβάς της ξέφυγε και την φίλησε στο στόμα...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



























Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/06/blog-post_1948.html#ixzz0qwGjaR13