Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Για πορνεία συνελήφθησαν τρεις αλλοδαπές που παρίσταναν τα μοντέλα, 
 

από την αστυνομία. Οι κοπέλες εργάζονται για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος πορνείας.
Δύο Ρωσίδες, 26 και 28 ετών και μια 32χρονη Λετονή,  έκλειναν ερωτικά ραντεβού με αμοιβή μέσω ροζ ιστοσελίδας στο internet.
Μετά από έρευνα του Τμήματος Ηθών στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε διαδικτυακός τόπος μέσω του οποίου προσφερόταν στους χρήστες η δυνατότητα, να έχουν ερωτικές επαφές με αλλοδαπά μοντέλα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες, έκλεισαν ραντεβού μέσω διαδικτύου και οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν σε δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων, αφού προηγουμένως είχαν παραλάβει την αμοιβή τους σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Οι συλληφθείσες είπαν ότι δεν γνωρίζουν τα «αφεντικά» του διεθνούς κυκλώματος πορνείας, με έδρες στο Άμστερνταμ, τη Μόσχα, το Κίεβο, τη Μαδρίτη και την Πράγα  αλλά κατέθεταν τις εισπράξεις, σε διαφορετικούς κάθε φορά τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στα δωμάτια των ξενοδοχείων που συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό των  5.650 ευρώ,  χειρόγραφα σημειώσεων με ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα πελατών, καθώς διευθύνσεις και τηλέφωνα από διάφορα Ευρωπαϊκά Ξενοδοχεία.
H… ταρίφα που είχαν οι τρεις πεταλούδες της νύχτας, ξεκινούσε απο 550 και μπορούσε να ξεπεράσει τις 3 χιλιάδες ευρώ.

http://greekbeauties.wordpress.com/2010/06/15/%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bd/
Ο Άρειος Πάγος επιδίκασε ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη το ποσό των 200.000 ευρώ στους γονείς και 80.000 ευρώ στην αδελφή 22χρόνου ο οποίος σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 επειδή δεν άνοιξε ο αερόσακος του αυτοκίνητου κατά την πρόσκρουση του σε δένδρο.
Ειδικότερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 2000, 22χρόνος οδηγούσε το σχεδόν καινούργιο αυτοκίνητό του -με το οποίο είχε διανύσει μόνο 21.762 χλμ.- επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη.
Έξω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα μεταξύ Σίνδου και Χαλάστρας το αυτοκίνητο εκτράπηκε από την πορεία του, μπήκε σε χωράφι, προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά σε δέντρο και στη συνέχεια ανατράπηκε.
Ο άτυχος νέος...

διακομίστηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου «Παναγία» της Θεσσαλονίκης με πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα και κακώσεις στο θώρακα και τους πνεύμονες. Εν συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στο οποίο διαγνώστηκε εσωτερική αιμορραγία και εισήλθε στο χειρουργείο, αλλά εξέπνευσε πριν καν να εγχειριστεί.

Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση κατά την πορεία του αυτοκινήτου μέσα στα χωράφια και την σφοδρή πρόσκρουσή του στο δένδρο δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα του αριστερού πλευρικού αερόσακου, ο οποίος ήταν ελαττωματικός. Επίσης, δεν ενεργοποιήθηκε ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας, ο οποίος αποτελεί αλληλοσυμπληρούμενο με τους αερόσακους σύστημα ασφαλείας

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση ήταν εργοστασιακό το ελάττωμα με τους αερόσακους, ενώ το σύστημα των αερόσακων είχε παρουσιάσει πρόβλημα και πριν το ατύχημα. Οι τεχνικοί του συνεργείου της εταιρείας που πώλησε το αυτοκίνητο, επιδιόρθωσαν την βλάβη στον αερόσακο. Η βλάβη ήταν -κατά τους ισχυρισμούς τους- ότι ένα φις δεν έκανε καλή επαφή στο δεξιό αερόσακο. Ωστόσο οι τεχνικοί δεν έκαναν ευρύτερο έλεγχο σε όλο το σύστημα ασφαλείας αερόσακων, προκειμένου να εντοπίσουν και να διορθώσουν το ελάττωμα του αριστερού αερόσακου.

Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι στη μνήμη των αυτόματων ηλεκτρονικών ελέγχων του αυτοκινήτου κατά την ημέρα του ατυχήματος δεν καταγράφονται σφάλματα στο σύστημα των αερόσακων και του προεντατήρα ζώνης.

Αντίθετα, αναγνωρίστηκαν από τους τεχνικούς δύο σφάλματα στο σύστημα των ζωνών ασφαλείας (τεντωτήρας), τα οποία χαρακτηρίστηκαν «σποραδικά εμφανιζόμενο λάθος». Δηλαδή λάθος το οποίο δεν εμφανίζεται συνεχώς, αλλά ορισμένες μόνο φορές. Ακόμη, η εταιρεία επικαλέστηκε έκθεση της Siemens και μάρτυρα που υποστήριξαν ότι το σφάλμα εμφανίστηκε 25 λεπτά μετά το ατύχημα. Και τους δύο αυτούς ισχυρισμούς, όπως και όλους τους άλλους που προέβαλε η εταιρεία, ο Άρειος Πάγος δεν τους δέχθηκε.

Οι αρεοπαγίτες αφού έλαβαν υπόψη τους ότι ο άτυχος νέος επέδειξε αμέλεια κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου του, καθώς εξετράπη της πορείας του, επιδίκασε τα εν λόγω ποσά στους συγγενείς του ως εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν.

http://news24gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_5676.html
Αγοράκι έπεσε από τον 17ο όροφο και σηκώθηκε αλώβητο
Άγιο είχε ένα αγόρι από τις ΗΠΑ το οποίο επέζησε πτώσης από τον 17ο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Ο Τζόι Γουίλιαμς, στην προσπάθειά του να πιάσει ένα μπαλόνι, «πέταξε» στο κενό από ύψος περίπου 24 μέτρων για να προσγειωθεί εν συνεχεία ανώμαλα δίπλα στην πισίνα.

Προς έκπληξη όλων ωστόσο, ο μικρός σηκώθηκε αλώβητος, χωρίς σπασμένα κόκαλα ή κάποια εσωτερική αιμορραγία.

Για καλή του τύχη, υπήρχε εκεί μια συστάδα από φοινικόδεντρα τα οποία ανέκοψαν την πτώση του.
«Έχω δει ανθρώπους να σκοτώνονται πέφτοντας από τα εννέα μέτρα, αυτός έπεσε από τα 24», δήλωσε σαστισμένος ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Μαϊάμι. Όσο για τον ίδιο τον Τζόι, αυτός δύο ώρες μετά το περιστατικό βρισκόταν στο κρεβάτι του απολαμβάνοντας ένα σνακ, ωσάν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

http://892fm.blogspot.com/2010/06/17.html

Υπεγράφησαν 14 συμφωνίες-σταθμός μεταξύ Ελλάδας και Κίνας!



Στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ, λέγοντας ότι “είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και να πραγματοποιήσει σταθερή ανάπτυξη για την ευημερία του λαού” και πρόσθεσε ότι “υπάρχει κοινή βούληση Αθήνας - Πεκίνου να ενδυναμώσουμε τις επωφελείς μας συνεργασίες για την κοινή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης”.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο κ.Ζανγκ - ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου-μετά την τελετή υπογραφής 14 ελληνοκινεζικών συμφωνιών, παρουσία των δύο αντιπροέδρων, ελλήνων και κινέζων υπουργών και επίλεκτων μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι συμφωνίες αφορούν κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας, των μεταφορών, του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών και των εξαγώγιμων ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Η πρώτη υπογραφή “έπεσε”στο Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας στον Ναυτιλιακό Τομέα, μεταξύ της υπουργού Οικονομίας,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ Κατσέλη και του υπουργού Μεταφορών της Κίνας Λι Σενγκλίν, το οποίο προβλέπει επωφελές καθεστώς ναυλώσεων για την ελληνική ναυτιλία.

Οι επόμενες τέσσερις συμφωνίες αφορούν ναυπήγηση ή πρόθεση ναυπήγησης ελληνικών φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου στα ναυπηγεία της COSCO και υπεγράφησαν μεταξύ ελλήνων πλοιοκτητών και της COSCO shipyard Co.

Μία συμφωνία αφορά τη σύσταση κοινοπραξίας (jv) και άλλες δύο συμφωνίες ναύλωσης, οι οποίες, από κινεζικής πλευράς, υπεγράφησαν από τον εκπρόσωπο της COSCO Bulk Carrier και απο ελληνικής από έλληνες εφοπλιστές.

Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ του ΟΤΕ και της Huawei Technologies, την οποία υπέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης.

Μια συμφωνία υπεγράφη για την κατασκευή του εμπορικού και ξενοδοχειακού συγκροτήματος Pireus Plaza από την BCEGI και την Helios Plaza.

Τέσσερις ,τέλος, συμφωνίες υπεγράφησαν για την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου.

“Πήρα πολλές ενθαρρύνσεις από τον κ.Πάγκαλο. Ανταλλάξαμε εις βάθος απόψεις για την εμβάθυνση των συνεργασιών σε κάθε τομέα και καταλήξαμε σε ευρεία συμφωνία. Η Ελλάδα ενθαρρύνει τις κινεζικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα να βρουν τις ευκαιρίες για επενδύσεις”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας στις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά την υπογραφή των συμφωνιών.

Ο κ. Ζάνγκ αναφέρθηκε στην διεθνή οικονομική κατάσταση λέγοντας ότι “αν και η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας προβάλλει ολοένα και περισσότερο, η σοβαρή επιρροή της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης ακόμη παραμένει”, για να προσθέσει ότι “είναι κοινή μας βούληση με την ελληνική πλευρά να ενδυναμώσουμε τις φιλικές και επωφελείς μας συνεργασίες για την κοινή αντιμετώπιση αυτής της κρίσης”.

“Είμαστε πεπεισμένοι”, τόνισε ο κινέζος αξιωματούχος, “ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις πρόσφατες οικονομικές δυσκολίες και να πραγματοποιήσει σταθερή οικονομική ανάπτυξη για την ευημερία του λαού”.

“Ολοκληρώσαμε μια συζήτηση φιλική και δημιουργική για τις οικονομικές και πολιτικές μας σχέσεις”, δήλωσε από την πλευρά του ο Θ.Πάγκαλος, συζήτηση "θερμή και φιλική, παιδί της εμβάθυνσης των διμερών μας σχέσεων”, όπως συμπλήρωσε ο κ.Ζανγκ.

Νωρίτερα ο Θ. Πάγκαλος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κινέζο προσκεκλημένο του και ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, της κας Κατσέλη, του κ. Ρέππα, του κ. Παμπούκη και του κ.Σπ. Κουβέλη και από κινεζικής πλευράς πέντε υπουργών, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συζητήθηκε ένα ευρύτατο φάσμα πιθανών ή ήδη δρομολογημένων συνεργασιών, κατ' εξοχήν στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού και των τροφίμων και στο πεδίο που ανοίγεται με το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και με το νέο επενδυτικό περιβάλλον.

Η συζήτηση συμπεριέλαβε το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Θριάσιο, τον ΟΣΕ, λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ σημαντική θα μπορούσε να αναδειχθεί η συνεργασία στον πολιτιστικό και στον εκπαιδευτικό τομέα, δεδομένης της αγάπης που τρέφουν οι κινέζοι για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο κ.Ζανγκ συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και “το βράδυ οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε για να ολοκληρώσουμε το επίσημο μέρος της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης”,πρόσθεσε ο κ.Πάγκαλος, ο οποίος και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κινέζου ομολόγου του.

Ο κ.Ζανγκ προβλέπεται να επισκεφθεί αύριο το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο δραστηριοποιείται η COSCO και το οποίο πριν ένα μήνα είχε επισκεφθεί ο επικεφαλής της εταιρίας κάπτεν Γουέι, στη δε συνέχεια θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

“Θα δει κι άλλες πλευρές της χώρας”, είπε ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος επανέλαβε την “πάγια πρότασή του” για τουριστική ανταλλαγή του ενός δέκατου του πληθυσμού μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, υποδηλώνοντας τις τεράστιες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Πέραν των δυνατοτήτων συνεργασίας στον τουρισμό και στα αγροτικά προϊόντα, τις οποίες φέρνει πιό κοντά η επίσκεψη του κ. Ζανγκ στην Κρήτη, υπάρχει επίσης κινεζικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Τυμπακίου.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθηση ότι “από τις θέσεις που αναπτύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, θα προκύψουν συμπεράσματα που θα τροφοδοτήσουν παραπέρα τις ήδη άριστες διμερείς σχέσεις”.

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο κινέζος αξιωματούχος ζήτησε τη βοήθεια των ελλήνων δημοσιογράφων ώστε “να συμβάλουν στην προβολή της φιλικής συνεργασίας των δύο χωρών και λαών και να συνεισφέρουν στη διμερή φιλία και συνεργασία”, ενώ ο Θ. Πάγκαλος, έκλεισε τη δήλωσή του “παρηγορώντας” τον κ. Ζανγκ για τη μεγάλη ζέστη της ημέρας και λέγοντάς του ότι “σήμερα εχουμε μια από τις πιό ζεστές ημέρες του χρόνου”, αλλά “και γω όταν πήγα στο Πεκίνο είχε -27 βαθμούς και μου είπαν ότι ήταν η πιό κρύα ημέρα του χρόνου”

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/14_15.html

Εκατό εκατομμύρια ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία

Εκατό εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και τριετή, αντί πενταετή, ομόλογα για την αποπληρωμή των χρεών του 2009 ήταν οι σημερινές νέες βελτιωμένες προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους προμηθευτές των νοσοκομείων για την αποπληρωμή των χρεών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, οι προμηθευτές θα εξοφληθούν τοις μετρητοίς με 245 εκατ. ευρώ για τα έτη 2005-2006 και για το πρώτο εξάμηνο του 2007. Για το υπόλοιπο του 2007, που είναι 1,1 δισ. ευρώ, θα πληρωθούν με άτοκα μονοετή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Για τα χρέη του 2008, που ανέρχονται σε 2.2 δις, με διετή ομολόγα, και το 2009, που ανέρχονται σε 2 δις, με τριετή ομολόγα.Σύμφωνα με ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους ……….
εκπροσώπους των συλλόγων προμηθευτών. Στο πακέτο των νέων προτάσεων που κατέθεσαν σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία περιλαμβάνεται επίσης, και η πλήρης εξόφληση του χρέους με έκπτωση 15%.

Η απάντηση των εκπροσώπων των προμηθευτών αναμένεται σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο, όπου θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα δεχθούν τη νέα πρόταση των συναρμοδίων υπουργείων, η οποία είναι και η τελική.Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, καθώς οι προμηθευτές διαφωνούσαν με τον διακανονισμό του χρέους που πρότεινε η κυβέρνηση, δηλαδή την αποπληρωμή με κρατικά ομόλογα αλλά και τη μείωση της έκπτωσης επί του χρέους στο 13%, από 18%-19% που ήταν η αρχική πρόταση.Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάλεσε για τελευταία φορά τους προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μιλώντας με σκληρή γλώσσα: «Δεν είναι δυνατό σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες, κάποιοι κύριοι που τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει πολλά λεφτά να δημιουργούν τεχνητή έλλειψη υλικών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών» όπως δήλωσε σήμερα το πρωί, ενώ χθες η υπουργός κατηγόρησε τους προμηθευτές ότι έχουν εκβιαστική συμπεριφορά, διαμηνύοντας πως «το πάρτι στο χώρο της υγείας έχει τελειώσει».Για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοινώσε σήμερα το πρωί ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πύλες τους για τους πολίτες, αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού.
http://konstantopoulio.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html
 

Σόκαρε την Καλομοίρα το φιλί του Ρουβά

Σοκαρίστηκε η Καλομοίρα όταν ο Σάκης Ρουβάς την φίλησε στο στόμα στα χθεσινά βραβεία. Η τραγουδίστρια προσπαθούσε να τον φιλήσει σταυρωτά στο μάγουλο αλλά ο Ρουβάς της ξέφυγε και την φίλησε στο στόμα...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



























Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/06/blog-post_1948.html#ixzz0qwGjaR13
Του διέλυσε 18 αυτοκίνητα από την μάντρα του γιατί την απατούσε!!!



 
Υποψιαζόταν από καιρό τις απιστίες του άνδρα της. Αργούσε να επιστρέψει στο σπίτι, της είπαν και κάποιοι «φίλοι» πως ο άνδρας της μάλλον έχει ερωμένη και το ποτήρι ξεχείλισε.
Η 34χρονη γυναίκα από τη Σιγκαπούρη, που είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μαζί με τον άνδρα της, πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Μόνο που μαζί με την κατάσταση πήρε και ένα σφυρί.
Και το χρησιμοποίησε. Κατέστρεψε συνολικά 18 αυτοκίνητα της μάντρας, έναν υπολογιστή και ένα τηλέφωνο, ζημιές συνολικής αξίας 56.500 δολαρίων.
Αφού έβγαλε το άχτι της, είπε ότι εκτονώθηκε και το ίδιο βράδυ κοιμήθηκε σαν πουλάκι. Η ζηλιάρα σύζυγος, η οποία δεν έχει ακόμα αποδείξεις για την απιστία του συζύγου, δήλωσε ότι θα ζητήσει διαζύγιο. Όσο για τις ζημιές δήλωσε ότι δικά της είναι και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει...
madata.gr

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3218:--18--------&catid=1:latest-news&Itemid=50

Εκατοντάδες τα παράπονα για τις βουβουζέλες


ΤΟ BBC ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Το BBC έχει δεχτεί εκατοντάδες παράπονα για τις βουβουζέλες απο το Μουντιάλ τον τελευταίο καιρό. Για αυτό το λόγο αποφάσισε να κόψει στην ψηφιακή του υπηρεσία τον ήχο που παίρνει απο τους θεατές, ωστόσο...


δε σκέφτεται να κάνει κάτι τέτοιο για το BBC1 και το BBC2. Μέσα στη βδομάδα πάντως θα γίνει οτι ειναι να γίνει, να ηρεμήσουν και οι τηλεθεατές του

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9285.html

"Koντά σε συμφωνία για το καλό του Ολυμπιακόυ"


Πολύ κοντά στην είσοδο του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο γνωστός εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε συνάντηση περίπου2.5 ωρών με τον Σωκράτη Κόκκαλη.



http://www.golara.gr/ko%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80/

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στο ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ από το ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


«Ανησυχώ για την υγεία ενός ανθρώπου που είναι σύμβολο της μαχόμενης για τα συμφέροντα των πολλών και όχι των ολίγων, αυτοδιοίκησης.
Ανησυχώ για την απάθεια των κυβερνώντων, οι οποίοι κάνουν σαν μη συμβαίνει τίποτε.
Ανησυχώ και για την απάθεια των ΜΜΕ τα οποία επίσης κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε.
Σε ένα δήμαρχο που με προσωπικό κόστος το 2007 έκανε χειροπιαστή πραγματικότητα την ιδέα της ελεύθερης παραλίας δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά.
Σ’ αυτόν τον δήμαρχο που βρίσκεται σήμερα στην 48η μέρα απεργίας πείνας αξίζει υποστήριξη και συμπαράσταση.
Προσωπικά θέλω να συνεχίσει να υπάρχει το Ελληνικό γιατί μου αρέσει η ιδέα να υπάρχουν «μικρά, Γαλατικά χωριά» που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της εποχής , όποιο ένδυμα κι αν ντύνεται αυτή.
Ως φανατικός αντίπαλος της αποικιοκρατίας, δεν μου αρέσει ο δικός τους Καλλικράτης .
Συνειρμικά με παραπέμπει στα αφρικανικά κράτη με τα σύνορά τους οριζόντιες και κάθετες τεμνόμενες γραμμές να προκαλούν πάντα την απορία μου όταν κοίταζα το χάρτη.
Μη φέρεστε αποικιοκρατικά στην αυτοδιοίκηση».



Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
15 Ιουνίου 2010


http://anokatostokalamaki.wordpress.com/2010/06/15/papakonstantinouelliniko/

Η ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία ΙΑΙ ανεκάλεσε το προσωπικό της στην Τουρκία


Για λόγους ασφαλείας.

Η ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία ΙΑΙ ανεκάλεσε το προσωπικό της στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας ύστερα από τη φονική επίθεση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού εναντίον ενός τουρκικού σκάφους που...
μετείχε σε στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα,ανέφερε μία αξιωματούχος της ΙΑΙ.

"Ανακαλέσαμε τους υπαλλήλους μας εξαιτίας της κατάστασης αυτή την στιγμή,ύστερα από το περιστατικό με τον στολίσκο",είπε η αξιωματούχος που επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας.

"Ολοι οι Ισραηλινοί που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία για λόγους ασφαλείας",ανέφερε η αξιωματούχος,που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της,χωρίς όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των ατόμων που αφορά η ανάκληση.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ,που συνδέονται από το 1996 με μία συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας,βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιδρομή αυτή σε διεθνή ύδατα,στα ανοικτά της Γάζας,στις 31 Μαρτίου,που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους εννέα ανθρωποι μεταξύ των επίβεβαινόντων στο τουρκικό πλοίο.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο,πρόκειται για μέτρο "προσωρινό".Πρόσθεσε ότι η συμφωνία για την προμήθεια δέκα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών Heron στον τουρκικό στρατό δεν πρόκειται να ακυρωθεί παρά τις αντίθετες πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν το 2005 μία συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια δέκα τέτοιων αεροσκαφών στην τουρκική πολεμική αεροπορία και μέχρι τώρα το Ισραήλ έχει παραδώσει τα οκτώ από αυτά.Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε τεχνικούς και διπλωματικούς λόγους

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7577.html

Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και την βαρύτητα του περιστατικού καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό.
Πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ, 424) αποκτούν όλοι οι πολίτες, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και την βαρύτητα του περιστατικού καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπ’ όψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.
Στους δικαιούχους περίθαλψης των στρατιωτικών νοσοκομείων εντάσσονται, με τους ίδιους όρους με το στρατιωτικό προσωπικό, τα μέλη του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοι τους.
Κατά το πρότυπο των κλινών των ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων που διατίθενται μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), οι διαθέσιμες καθημερινά κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ανακοινώνονται κάθε πρωί στο ΕΚΕΠΥ ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που θα διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ορίζουν καθημερινά εκπρόσωπο εφημερίας στο ΕΚΕΠΥ για συντονισμό.
Οι ειδικοί στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν αναγκών τους. Με την ίδια λογική οι υποδομές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπου χρειάζεται, θα διατίθενται και για εξυπηρέτηση του στρατιωτικού προσωπικού και κυρίως για την διεξαγωγή εξετάσεων για την πραγματοποίηση των οποίων απαιτείται τώρα μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού σε άλλες περιοχές. Οι λεπτομέρειες θα οριστούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, αλλά το μέτρο εφαρμόζεται άμεσα ύστερα από συνεννόηση της διοίκησης κάθε ενδιαφερόμενου νοσοκομείου του ΕΣΥ με το ΓΕΣ
Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ επεκτείνεται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ήδη σημαντικός αριθμός εργαστηρίων και ειδικών τμημάτων των στρατιωτικών νοσοκομείων λειτουργούν και απογεύματα. Αυτό τώρα γενικεύεται.
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε διαρκή εφημερία και ετοιμότητα.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, οι στρατιωτικοί γιατροί αλλά και οι οπλίτες γιατροί που είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού θα συνεργάζονται με τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς τους ώστε αυτοί μεν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρα Υγείας προς όφελος του γενικού πληθυσμού οι δε υποδομές των Κέντρων Υγείας να διατίθενται και για το στρατιωτικό προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης. Είναι προφανές ότι στις μονάδες που είναι απομακρυσμένες θα υπάρχει πάντα ιατρός της μονάδας.
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής (401, ΝΝΑ, ΓΝΑ) αναλαμβάνουν να υποστηρίζουν την περίθαλψη των κατοίκων των νήσων της άγονης γραμμής, του Αιγαίου (Σαμοθράκη, Σκύρος, Αγ. Ευστράτιος, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Ψαρά, Μικρές Κυκλάδες κ.λ.π.).
Εκτός των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ να διενεργούνται στο σύνολο τους από τις Ε.Δ., στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΕΚΑΒ τα ασθενοφόρα οχήματα των στρατιωτικών μονάδων και σχηματισμών θα διατίθενται για τη μεταφορά ασθενών από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας στα νοσοκομεία, χωρίς να παρακωλύονται οι ανάγκες των μονάδων.
Όπως ανακοινώθηκε, σε όλα τα νοσοκομεία των Ε.Δ. τοποθετείται επαρκές στελεχικό δυναμικό αξιωματικών οικονομικού και πληροφορικής ώστε να επιτευχθεί όσο γίνεται ταχύτερη η αξιοποίηση του μηχανογραφικού συστήματος «Φίλιππος» και η εισαγωγή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος. Στο πρόγραμμα τηλεμετρικής του συστήματος «Φίλιππος» θα επιδιωχθεί να συνδεθούν όσο γίνεται περισσότερα σημεία (μονάδες, κέντρα υγείας κ.ο.κ.)
Όλες οι αποφάσεις των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που σχετίζονται με την προμήθεια και διακίνηση φαρμάκων και υλικών επεκτείνονται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Έως την πλήρη εφαρμογή των μέτρων αυτών οι σχετικές διαδικασίες θα διεξάγονται διακλαδικά και κατά ενιαίο τρόπο για όλα τα νοσοκομεία των Ε.Δ. και για όλους τους κλάδους, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές οικονομίες κλίμακας. Το ίδιο ισχύει και ως προς τη διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών, η πρώτη εμπειρία από τις οποίες στο ΝΝΑ είναι ιδιαίτερα θετική.
Το υπάρχον στρατιωτικό εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και νοσηλευτικού υλικού θα αξιοποιηθεί πλήρως για την κάλυψη των αναγκών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1830678

Κινεζικές επενδύσεις δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει το Πεκίνο σε προγράμματα της ελληνικής ναυτιλίας, σε προγράμματα διαχείρισης υπηρεσιών και σε αεροδρόμια, σύμφωνα με δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Οι επενδύσεις αναμένεται να συζητηθούν κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Κίνας Ζιανγκ Ντεγιάνγκ - σήμερα - στην Αθήνα, τη δεύτερη επίσκεψη υψηλόβαθμου Κινέζου αξιωματούχου στην Ελλάδα μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τους ΦΤ, οι συμφωνίες που αναμένεται να κλείσουν με ελληνικές εταιρείες αφορούν στη ναυτιλία, τις τηλεπικοινωνίες και στην ανακαίνιση του πύργου στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης θα υπογραφούν συμφωνίες για διάφορες κοινοπραξίες, για πτήσεις τσάρτερ, καθώς και ναυπηγικές συμφωνίες αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών.

Η εφημερίδα σημειώνει το ρόλο που έχει ήδη αναλάβει στον Πειραιά η Cosco. Στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις αναφέρεται και το πρόσφατο ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στη Λιβύη.

http://epityxiacom.blogspot.com/2010/06/blog-post_9400.html

ΠΑΣΟΚ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΙΧΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανακριβείς χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας, τις όποιες ανακοινώσεις περί ανάδειξης υποψηφίων για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η διαδικασία μόλις ξεκίνησε και «ως εκ τούτου πληροφορίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συγκεκριμένα ονόματα είναι απολύτως ανακριβείς».
Η επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Τσούρα, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

http://iteanews.blogspot.com/2010/06/blog-post_5903.html

World Cup 2010: Γυναικείο ποδόσφαιρο στη λάσπη ενόψει Mudial (photos)

 
Το γυναικείο ποδόσφαιρο συγκεντρώνει κάθε φορά πάνω του τα ανδρικά βλέμματα. Ενόψει του Mudial 2010 μια μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων στην πόλη Changchun της Κίνας διοργάνωσε ένα διαφορετικό γυναικείο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.


Ομάδες με νεαρές κοπέλες αναμετρήθηκαν σε ένα γήπεδο με λάσπη. Οι παίκτριες των δύο αντίπαλων στρατοπέδων έδωσαν μεγάλες μάχες «στήθος με στήθος» για την διεκδίκηση της μπάλας. Εντυπωσιακές βουτιές στη λάσπη και «στενά» μαρκαρίσματα σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα. Κάποιοι από τους τυχερούς θεατές βρήκαν αυτό το πρωτοποριακό παιχνίδι sexy και κάποιοι άλλοι απλά κωμικό.
Το http://www.sportena.com σας παραθέτει τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον αγώνα, που μιλούν από μόνες τους…
laspilaspilaspilaspilaspilaspilaspi
Πηγή sportena.com 
 
http://katse-kala.blogspot.com/2010/06/world-cup-2010-mudial-photos.html

  ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΛΟΓΩ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  (Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Χωρίς Μετρό θα είναι αύριο, Τετάρτη, η πρωτεύουσα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Σωματείο των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό διαμαρτύρονται για την απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 275 συναδέλφων τους που λήγουν το επόμενο διάστημα, αλλά και στα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και τα οποία έχουν οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών τους.
Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στο Μετρό συμμετέχουν και στην 5ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.) που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες για την Πέμπτη, 17 Ιουνίου.
ΔΟΛ
''The New Mail''
www.thenewmail.blogspot.com

"Οι άνδρες διαλέγουν τις γυναίκες σε κλάσμα δευτερολέπτου!"


"Ενα κλάσμα του δευτερολέπτου είναι αρκετό για να αποφασίσει ένας άνδρας αν τον ελκύει μια γυναίκα. Ωστόσο ας μη βιαστούμε να χαρακτηρίσουμε τους άνδρες «ρηχούς», αφού, όπως δείχνει μια νέα μελέτη, είναι γενετικώς προγραμματισμένοι να φέρονται με αυτόν τον τρόπο.
Οι άνδρες κάνουν τόσο γρήγορα την επιλογή της υποψήφιας συντρόφου τους με βάση την εξωτερική εμφάνισή της επειδή...


η «πανάρχαιη» γενετική κληρονομιά τους τούς οδηγεί προς τις ελκυστικές γυναίκες, υποστηρίζουν ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Αμστερνταμ στην Ολλανδία και του Κεντ στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «Social Cognitive and Αffective Νeuroscience», όταν ένας άνδρας βλέπει μια γυναίκα με
ελκυστικό πρόσωπο, το ένστικτο της επιβίωσης τον οδηγεί στο να σκεφτεί υποσυνείδητα ότι η γυναίκα αυτή είναι γόνιμη και κατάλληλη για τη διαιώνιση του είδους.

Αντιθέτως οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα συ ναισθήματά τους για έναν άνδρα, αφού είναι πιο αναλυτικές και «ζυγίζουν» τα υπέρ και τα κατά του. Υποσυνείδητα οι γυναίκες σκέφτονται κυρίως αν θα είναι ένας πιστός σύντροφος που θα τους παρέχει τα απαραίτητα- και η συγκεκριμένη διεργασία είναι αυτόματη και γίνεται στο πλαίσιο του ενστίκτου επιβίωσης.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν ύστερα από τη διεξαγωγή τεστ σε 20 άνδρες και σε 20 γυναίκες. Οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές φωτογραφίες του αντίθετου φύλου τις οποίες έκριναν από ελκυστικές ως άσχημες. Οπως προέκυψε, οι άνδρες επέλεγαν γρήγορα τα ελκυστικά πρόσωπα γυναικών και αφαιρούνταν όταν έβλεπαν ένα όμορφο πρόσωπο. Αντιθέτως οι γυναίκες είχαν κύριο στόχο τους να φέρουν εις πέρας το καθήκον που τους είχε ανατεθεί.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Μαρκ βαν Βογκτ, «οι άνδρες έχουν σίγουρα μάτι που “παίζει”, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή στο πλαίσιο της εξέλιξης είναι προγραμματισμένοι ώστε να προσέχουν τα σήματα που δείχνουν γονιμότητα της γυναίκας- ένα από αυτά τα σήματα είναι η ομορφιά του προσώπου ».
tovima.gr"
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8169.html

Σκληρό χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα πορνείας
Σκληρό χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα πορνείας

Σκληρό χτύπημα στα οργανωμένα κυκλώματα πορνείας-«κούριερ», μέσω Internet, κατάφερε το Τμήμα Ηθών της Ασφάλειας Αττικής. Αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να παγιδέψουν και τελικά να συλλάβουν τρία ροζ «κουνελάκια», τα οποία χάριζαν σε... ανοιχτοχέρηδες επιχειρηματίες μαγικές βραδιές με τα κορμιά τους.

Οι δύο νεαρές Ρωσίδες και μία κοπέλα από τη Λετονία διαφήμιζαν τα κάλλη τους σε ιστοσελίδες με πορνό βίντεο, τονίζοντας μάλιστα στις λεζάντες που συνόδευαν τις καυτές φωτογραφίες τους πως έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε μέρος της Ευρώπης, με την προϋπόθεση να πληρωθούν τα έξοδα του ταξιδιού και η διαμονή τους.

Αστυνομικός του Τμήματος Ηθών εντόπισε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και επικοινωνώντας με τους τηλεφωνικούς αριθμούς που ήταν αναρτημένοι στο σάιτ, εμφανίστηκε ως επιχειρηματίας ο οποίος είναι διατεθειμένος να πληρώσει αρκετά ευρώ προκειμένου να περάσει μαγικές και αισθησιακές βραδιές στις αγκάλες των αιθέριων υπάρξεων από τη Ρωσία και τη Λετονία.

Οι κοπέλες δεν ήθελαν και πολλά για να πειστούν πως ο Ελληνας επιχειρηματίας, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, ήταν διατεθειμένος να τις «χρυσώσει», στην περίπτωση που έμενε ευχαριστημένος από την ερωτική εμπειρία που θα του χάριζαν.
Ηλθαν στην Ελλάδα και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο πολυτελείας στο κέντρο των Αθηνών, όπου περίμεναν την εμφάνιση του επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα αποδείχτηκε «Αγγλος» στο ραντεβού του.

Τελικά, ο αριστοκρατικός κύριος που περίμεναν τους διέψευσε όταν είδαν να... φιγουράρουν στα χέρια τους «βραχιόλια» - όχι, βέβαια, από καθαρό χρυσό, αλλά από καθαρό μείγμα ατσαλιού και σιδήρου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή χειροπεδών! Τότε κατάλαβαν πως είχαν πέσει στα δίχτυα της Ασφάλειας Αττικής, που αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σκληρός διώκτης των οργανωμένων κυκλωμάτων προώθησης γυναικών ανά την Ευρώπη.

Στην κατοχή των τριών γυναικών βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 5.650 ευρώ, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, αλλά και τηλέφωνα πελατών τους από τη Γηραιά ήπειρο, καθώς και τηλέφωνα διαφόρων ξενοδοχείων όπου έδιναν οι συγκεκριμένες κοπέλες τα αμαρτωλά ραντεβού τους.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/66287.html

Μαλβίνα: Νομίζουν ότι το ΑΒΕΡΩΦ είναι ένα κρουαζερόπλοιο που το καβάλανε διάφορες λούγκρες να πάνε στη Μύκονο..




http://olympia.gr/2010/06/15/%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%86-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad/

Πλήθος εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου.


Κορυφώνονται την Τρίτη 15 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου.


Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής, υιοθεσία ανεμογεννητριών, διοργάνωση πράσινου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Τα μέλη της Ένωσης Αιολικής Ενέργειας τόνισαν τη σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και ιδιαίτερα της αιολικής, προκειμένου να φτάσουμε να παράγουμε στη χώρα μας το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ως το 2020, στόχος που αποτελεί επιταγή της ΕΕ.
ΠΗΓΗ
http://www.skai.gr
http://greekforests.blogspot.com/2010/06/blog-post_8692.html

Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης Υμηττού από το Δ. Ηλιούπολης ΕΝΑ ΚΑΛΟ!

15 Ιουνίου 2010
ymittos15

Την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης και πυρόσβεσης του Υμηττού, εγκαινίασε την Κυριακή ο δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Πρόκειται για ένα δίκτυο εκτόξευσης νερού σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρων. Το σύστημα ενεργοποιείται ηλεκτρονικά σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά λειτουργεί και προληπτικά, καθώς μέσω ενός ηλεκτρονικού προγράμματος, τις πολύ ζεστές ημέρες, θα εκτοξεύεται νερό. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργείται υγρασία και μειώνονται οι πιθανότητες ανάφλεξης και πυρκαγιάς.

Παράλληλα ο δήμος συμμετέχει και σε ένα πιλοτικό σύστημα τηλεματικής (ψηφιακής ενημέρωσης) για την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς στον Υμηττό. Το σύστημα αυτό λαμβάνει υπ’ όψιν τις καιρικές και γεωμορφολογικές συνθήκες. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος «Λάιφ», το οποίο έχει υψηλά ποιοτικά στάνταρ και αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης. Ο δήμος Ηλιούπολης, είναι ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

http://www.aftodioikisi.gr

http://stakarfia.blogspot.com/2010/06/blog-post_1631.html

Αλλαγές στην Αθήνα  (Με τον πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο να περνά απο την παραλία του Μοσχάτου μας);  

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου από τον Φαληρικό Όρμο έως τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης και από την Κηφισιά στο Φαληρικό Όρμο, μήκους 25 χλμ.

Ριζικές αλλαγές για την πόλη της Αθήνας προβλέπει το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής, που παρουσίασε η υπ. Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. 

Μεταξύ άλλων προβλέπονται η πεζοδρόμηση της Βασιλίσης Όλγας, της Πανεπιστημίου  η μονοδρόμηση Αχαρνών - Πατησίων και την ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου και της οδού Μενάνδρου. Έργα αναπλάσεων θα γίνουν στις πλατείες Αγ. Παντελεήμονα και Αγ. Νικολάου Αχαρνών.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου από τον Φαληρικό Όρμο έως τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης και από την Κηφισιά στο Φαληρικό Όρμο, μήκους 25 χλμ.
" Υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το πρόγραμμα " Αθήνα 2014", που παρουσίασε η Υπ. Περιβάλλοντος. Ένα πρόγραμμα που μας βρίσκει στο μέσον της διαδρομής και οι στόχοι του έχουν λάβει υπόψιν τους, το όραμά μας, όπως το επικύρωσαν οι πολίτες το 2006", αναφέρει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας " Η ανακοίνωση του προγράμματος συμπίπτει με την εφαρμοσμένη πολιτική μας, από την καθημερινότητα της γειτονιάς μέχρι και τα μεγάλα πολεοδομικά προβλήματα".

Ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ότι η υπ. Περιβάλλοντος, σκύβει στα μεγάλα ζητήματα, εκφράζει πολιτικές και προτείνει λύσεις, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι υπάρχει δρόμος μπροστά, και στις δύσκολες συγκυρίες οι πολίτες απαιτούν ξεκάθαρες λύσεις, όπως ξεκάθαρος είναι και ο ρόλος όλων μας.



http://www.athina984.gr/node/103533

Συνετρίβη αεροσκάφος στο κέντρο του Σύδνεϋ

Συνετρίβη αεροσκάφος στο κέντρο του Σύδνεϋ
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όπου μικρό τουριστικό αεροσκάφος συνετρίβη και εξερράγη σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης.
Από θαύμα δεν υπήρξαν παραπάνω θύματα, καθώς το αεροπλάνο έπεσε δίπλα σε σχολείο της περιοχής. Δύο από τους μαθητές και τρεις ακόμα πολίτες υπέστησαν σοκ, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρέι Κίνγκ, είπε ότι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο μαθητές, υπέστησαν σοκ και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες του αεροπλάνου.

Το μικρό αεροπλάνο έπεσε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, χτύπησε σε μια κολόνα του ηλεκτρικού και κατόπιν τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που μετέφερε παιδιά στο σχολείο κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση με το αεροπλάνο.
Zougla.gr

http://www.faretra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=253:2010-06-15-06-09-07&catid=45:2010-06-12-18-19-38&Itemid=90

Πριν από τα 10 μπαίνουν τα κορίτσια στην εφηβεία !

Τα μικρά κορίτσια μπαίνουν σήμερα στην εφηβεία πριν από τα 10 έτη τους, έναν χρόνο νωρίτερα σε σύγκριση με την περασμένη 20ετία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ειδικών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης. Το γεγονός αυτό είναι άκρως ανησυχητικό καθώς η πρώιμη εφηβεία σχετίζεται με προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή, όπως ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών και οι καρδιοπάθειες, ενώ παράλληλα αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης έναρξης της σεξουαλικής ζωής.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν συγκεκριμένα ότι σήμερα η μέση ηλικία κατά την οποία ξεκινά η ανάπτυξη των μαστών στα κορίτσια είναι τα εννέα χρόνια και 10 μήνες- ένας χρόνος νωρίτερα σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που είχε δώσει αντίστοιχη μελέτη που διεξήχθη το 1991.

Αν και μένει να αποδειχθούν τα αίτια πίσω από αυτό το φαινόμενο οι ερευνητές πιστεύουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής των σύγχρονων παιδιών καθώς και η έκθεσή τους σε χημικά των τροφίμων. Για παράδειγμα, ένα χημικό που ονομάζεται δισφαινόλη Α και το οποίο περιέχεται σε πλαστικά όπως τα μπιμπερό έχει κατηγορηθεί για εμφάνιση πρόωρης εμμηνορρυσίας στα κορίτσια. Η ερευνητική ομάδα διεξάγει τώρα μελέτη λαμβάνοντας δείγματα αίματος και ούρων από κορίτσια προκειμένου να ανακαλύψει εάν ισχύει αυτή η σύνδεση.

Ξεχωριστή μελέτη ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον στη Βρετανία έδειξε πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει η διατροφή στην πρώιμη έναρξη της εφηβείας στα κορίτσια. Οι ερευνητές μελέτησαν 3.000 κορίτσια και είδαν ότι το 49% των κοριτσιών που κατανάλωναν περισσότερες από 12 μερίδες κρέατος την εβδομάδα στην ηλικία των επτά ετών είχε ήδη αρχίσει την εμμηνορρυσία στα 12,5 χρόνια του.


http://brizaaa.blogspot.com/2010/06/10.html

Διαγωνισμός στο YouTube για το «πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου»

Η ιστοσελίδα YouTube ανακοίνωσε έναν διαγωνισμό για τo «πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου», o οποίος θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Guggenheim, ενώ θα ακολουθήσει και έκθεση των βίντεο αυτών. Οι κινηματογραφιστές έχουν διορία έως τις 31 Ιουλίου για να υποβάλουν το έργο τους, και μέχρι 20 βίντεο θα επιλεγούν για μιαν έκθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου σε διάφορους χώρους του μουσείου, στο Βερολίνο, το Μπιλμπάο, τη Βενετία και τη Νέα Υόρκη.

«Το Online βίντεο ακολουθεί εκρηκτική πορεία, όχι μόνο ως μέσο, αλλά ως μορφή τέχνης», εκτιμά σήμερα το YouTube (Google Group), στο επίσημο μπλόγκ του. «Έτσι σήμερα συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Guggenheim για να ανακαλύψουμε τα πιο δημιουργικά βίντεο στον κόσμο, και να αποκαλύψουμε τα μοναδικά ταλέντα που εργάζονται στον συνεχώς επεκτεινόμενο τομέα των ψηφιακών μέσων», προσθέτει η ιστοσελίδα. «Αναζητούμε έργα κινουμένων σχεδίων, με γραφικά με κίνηση, αφηγηματικά ή μη αφηγηματικά, ή ντοκιμαντέρ, μουσικά ή σε καλλιτεχνικές μορφές εντελώς νέες--δημιουργίες που πραγματικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δυνατό σε βίντεο», προσθέτει το YouTube. Τα έργα πρέπει να υποβληθούν στην ιστοσελίδα YouTube.com/play, και θα κριθούν από διεθνή επιτροπή.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια επέκταση μιας άλλης καλλιτεχνική εμπειρίας του YouTube, του σχηματισμού της Συμφωνικής Ορχήστρας YouTube (YouTube Symphony Orchestra), που αποτελείται από περισσότερους από 90 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς από 30 χώρες, που ανακαλύπτονται χάρη σε οντισιόν στην ιστοσελίδα του Youtube.

Πηγή: Η Καθημερινή (14.06.2010).

http://makinganoteof.blogspot.com/2010/06/youtube.html

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΚΙΡΓΙΖΙΑΣ

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
 της Μ.ΚΡΑΛΛΗ

Σε ολόκληρο τον Νότο της Κιργιζίας επεκτάθηκαν το Σαββατοκύριακο οι πλέον βίαιες εθνοτικές συγκρούσεις της τελευταίας 20ετίας μεταξύ Κιργιζίων και Ουζμπέκων, με αποτέλεσμα η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας, δηλώνοντας ότι η κατάσταση "έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο", να επεκτείνει σε εθνικό επίπεδο την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να δώσει εντολή στα στρατεύματα να κάνουν χρήση πραγματικών πυρών για να τερματίσουν τη βία και να ζητήσει από τη ρωσική κυβέρνηση την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων.


Ωστόσο, το Κρεμλίνο, δηλώνοντας έτοιμο να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης, αρνείται να εμπλακεί στρατιωτικά στην κρίση της Κιργιζίας, που μέχρι χθες είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 84 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες είχαν ξεπεράσει τους 1.200. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απηύθυνε το Σάββατο έκκληση για "ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης και της δημόσιας τάξης" και τάχθηκε υπέρ των προσπαθειών του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να τερματιστεί η βία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Ος, υπήρξε το θέατρο βιαιότατων συγκρούσεων το Σαββατοκύριακο, ενώ το κέντρο της πόλης είχε παραδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος του στις φλόγες το βράδυ του Σαββάτου. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στον Νότο, επειδή η κατάσταση στις περιοχές Ος και Τζαλαλαμπάντ -προπύργια του έκπτωτου προέδρου Κουρμπανμπέκ Μπακίγεφ- παραμένει "περίπλοκη και τεταμένη".
ΗΠΑ και Ρωσία διατηρούν στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Κιργιζίας, με αποτέλεσμα ο νέος γύρος βίαιων συγκρούσεων να έχει προκαλέσει ανησυχία σε Μόσχα και Ουάσιγκτον καθώς και τη γειτονική Κίνα. Η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τη βάση που διαθέτει στο Μανάς στα νότια της χώρας για εφοδιασμό των δυνάμεών της στο Αφγανιστάν. Το νέο κύμα βίας έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής σχεδόν τόσους θανάτους όσο και οι ταραχές που συνόδευσαν την ανατροπή του Μπακίγεφ τον περασμένο Απρίλιο. Η ηγέτιδα της προσωρινής κυβέρνησης, Ρόζα Οτουμπάγεβα, κατηγόρησε ως υπευθύνους για την πρόκληση των βίαιων επεισοδίων τους υποστηρικτές του εξόριστου στη Λευκορωσία Μπακίγεφ.
Ο έκπτωτος πρόεδρος, με ανακοίνωσή του που εκδόθηκε στο Μινσκ, διαψεύδει τις κατηγορίες της Οτουμπάγεβα ως "ξεδιάντροπα ψεύδη" και τονίζει πως "σήμερα η δημοκρατία της Κιργιζίας βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης. Σκοτώνονται άνθρωποι και κανείς ανάμεσα στους σημερινούς πολιτικούς δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τις ζωές τους".
Από το 1990
Οι χειρότερες συγκρούσεις
Οι πρόσφατες συγκρούσεις είναι οι χειρότερες εκδηλώσεις εθνοτικής βίας στην Κιργιζία από το 1990, όταν ο τότε ηγέτης του Κρεμλίνου, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, είχε στείλει σοβιετικά στρατεύματα στην πόλη Ος προκειμένου να σταματήσουν τις πολύνεκρες συγκρούσεις που είχαν ξεκινήσει με αφορμή τη νομή της γης στην Κοιλάδα Φεργκάνα την οποία μοιράζονται Κιργιζία και Ουζμπεκιστάν. Ενώ οι Ουζμπέκοι αποτελούν περίπου το 14,5% του πληθυσμού της Κιργιζίας, στις περιοχές Ος και Τζαλαλαμπάντ οι δύο εθνότητες είναι περίπου ισοδύναμα μέρη του πληθυσμού.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/06/blog-post_1229.html

Από Δανία του Νότου σε Αλβανία της Ευρώπης

Εικόνα άρθρου
Τελικά πριν φθάσει κανείς στην Δανία του Νότου, πρέπει να περάσει πρώτα από την Αλβανία της Ευρώπης. Αυτό ήταν το αλληγορικό σχόλιο ασθενούς του οποίου άλλαξαν τα φάρμακα στην χημειοθεραπεία, αφού η προηγούμενη φαρμακευτική αγωγή δεν ήταν εφικτή λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας της αγοράς με το συγκεκριμένο φάρμακο του οποίου έκανε χρήση μέχρι πριν λίγες ημέρες, όταν ξέσπασε ο ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ προμηθευτών, φαρμακοβιομηχάνων και Υπουργείου.
Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Ο άνθρωπος αυτός βρήκε εναλλακτική λύση, άλλοι όμως κυρίως ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι, εναγωνίως ψάχνουν να βρουν το Loftyl, ένα από τα πιο αποτελεσματικά και δημοφιλή φάρμακα. Το ίδιο συνέβη και με τους διαβητικούς.
Και εάν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, μπορούν κουτσά στραβά να τα βγάλουν πέρα, αλλοίμονο σε όποιον εμπλακεί σε ατύχημα και πρέπει να χειρουργηθεί. Οι ελλείψεις σε αναλώσιμα, οδηγούν τα χειρουργεία σε «κλείσιμο» αφού ούτε καν προεγχειρητικοί έλεγχοι δεν μπορούν να γίνουν. Ούτε καν γενικές εξετάσεις αίματος σε κάποια νοσοκομεία, γιατί έχουν τελειώσει οι αντιδραστήρες., τα μπουκαλάκια λήψης αίματος, και τα υλικά των ακτινολογικών. Αλλοίμονο αν σπάσει κάποιος χέρι ή πόδι καθώς τα ορθοπεδικά υλικά σιγά σιγά είναι δυσεύρετα, οι αγγειοπλαστικές πάνε από αναβολή σε αναβολή μέχρι να βρεθούν στεντ, οι νεφροπαθείς αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα γιατί εξανεμίζονται τα αποθέματα φίλτρων.
Μα είναι δυνατόν να έχουμε φθάσει ως εδώ; Είναι δυνατόν το πιο πολύτιμό κοινωνικό αγαθό, η υγεία, να βρίσκεται σε αυτό το χάλι; Είναι δυνατόν το ΕΣΥ, η μεγαλύτερη και η μόνη ίσως μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών να έχει χρεοκοπήσει; Δυστυχώς είναι.
Το δυστύχημα όμως είναι πως ενώ γνωρίζαμε, για τις ρεμούλες, τις σπατάλες, την κακοδιοίκηση, ουδείς ενδιαφέρθηκε. Ο ένας μετά τον άλλον οι Υπουργοί Υγείας, έφευγαν καταντροπιασμένοι. Ο ένας μετά τον άλλον οι Πρωθυπουργοί, θυμόντουσαν την Υγεία προεκλογικά, και γνωρίζοντας το τι πραγματικά συνέβαινε, ουδείς τόλμησε να ασχοληθεί με τα πιράνχας, όπως αρέσκονταν να αποκαλούν το κύκλωμα που λυμαίνεται την δημόσια υγεία, μέσα από δωροδοκίες, στημένους διαγωνισμούς, υπερτιμολογήσεις, υπερκαταναλώσεις κλοπές, πλαστές συνταγές κ.α
Το χειρότερο όμως είναι ότι ενώ η χώρα βουλιάζει, ελάχιστα γίνονται για να διορθωθεί η κατάσταση. Για να είμαστε δίκαιοι, κάτι γίνεται αλλά είναι σπασμωδικές κινήσεις. Κοντεύει χρόνος και το τοπίο στα φάρμακα, παραμένει ομιχλώδες. Η μία λίστα τιμών διαδέχεται την άλλη. Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν κορυφωθεί. Ουδείς γνωρίζει πότε και πως καθορίζονται οι ανώτατες τιμές. Στα αναλώσιμα, αφού κανείς δεν γνωρίζει να πει με βεβαιότητα, τι είναι συγκρίσιμο και τι όχι.. Αποτέλεσμα οι εξαιρέσεις από τους διαγωνισμούς δίνουν και παίρνουν…
Δεν μπορεί ένα ολόκληρο εθνικό σύστημα Υγείας να βρίσκεται υπό την ομηρία των προμηθευτών. Αλλά από την άλλη δεν μπορεί τα συναρμόδια Υπουργεία να ψάχνουν να βρουν τι τα χτύπησε κατακέφαλα, λες και δεν γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί. Όταν συμβαίνουν αυτά που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, μειδιά κάθε πικραμένος όταν ακούει από επίσημα χείλη να γίνεται λόγος για προσπάθεια με στόχο:
Επίτευξη εθνικού σχεδίου για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας.
Προσβασιμότητα σε όλους στο ΕΣΥ, ώστε να εκλείψουν οι κοινωνικές ανισότητες, αλλά και οι ασθενείς της περιφέρειας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας.
Βελτίωση της διοικητικής αποτελεσματικότητας του συστήματος με αναβάθμιση των δομών και του εξοπλισμού, ώστε να υπάρχει καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.
Ορθολογική κατανομή και διαχείριση των πόρων του ΕΣΥ με διαφάνεια και ελέγχους παντού.
Και δεν μειδιά γιατί αμφισβητεί τις προθέσεις. Αλλά δεν πιστεύει πλέον στις ικανότητες όσων κρατούν τις τύχες της υγείας και της περίθαλψης, στο να τα βγάλουν πέρα και να ξεκαθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς σοβαρά πια, μήπως δεν ζει στην Ελλάδα του 2010, αλλά στην Αλβανία του Χότζα, ή στο Ιράκ επί εποχής εμπάργκο κατά του Σαντάμ Χουσεΐν. Τα όσα συμβαίνουν συνηγορούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Γιατί η μαύρη αλήθεια είναι, ότι σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας, είναι αμφίβολο αν υπάρχουν και σε πιο βαθμό επάρκειας ασκοί για την λήψη αίματος.

http://www.e-politikos.gr/content/apo-dania-toy-notoy-se-albania-tis-eyropis

Μπορεί να υπάρξει ζωή στον Άρη; Ναι, αναφέρει ειδικός


Ερευνητές από το τμήμα φυσικών αποθεμάτων του πανεπιστημίου McGill, της εθνικής επιτροπής έρευνας του Καναδά, του πανεπιστημίου του Toronto και του ινστιτούτου SETI έχουν ανακαλύψει ότι τα βακτήρια που τρέφονται με μεθάνιο, επιζούν σε μια μοναδική πηγή που βρίσκεται στο νησί Axel Heiberg, στις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στο βόρειο Καναδά. Ο Dr Lyle Whyte, μικροβιολόγος στο πανεπιστήμιο McGill, εξηγεί ότι η πηγή που υποστηρίζει τη ζωή αυτών των μικροβίων, είναι παρόμοια με πιθανές παλαιότερες ή τωρινές πηγές στον πλανήτη Άρη, και αυτό το γεγονός υποδηλώνει πως η συγκεκριμένη μορφή ζωής μπορεί να υπάρξει και στον Άρη.
Το υπό το μηδέν νερό είναι τόσο αλμυρό ώστε δεν παγώνει παρά το κρύο, και δεν έχει καθόλου οξυγόνο μέσα του. Υπάρχουν παρόλα αυτά, μεγάλες φούσκες μεθανίου οι οποίες έρχονται στην επιφάνεια, και έχουν αποτελέσει πρόκληση της περιέργειας των επιστημόνων για τον αν το αέριο έχει παραχθεί γεωλογικά ή βιολογικά και για το αν μπορεί κάποιος οργανισμός να επιβιώσει σε αυτές τις τόσο αφιλόξενες συνθήκες.
«Μείναμε έκπληκτοι για το ότι δε βρήκαμε μεθανογόνα βακτήρια (παράγουν μεθάνιο) στο Lost Hammer», αναφέρει ο Whyte. Αλλά, συνεχίζει «βρήκαμε μερικούς πολύ σπάνιους και μοναδικούς αναερόβιους οργανισμούς – οργανισμούς που επιζούν τρεφόμενοι με μεθάνιο και πιθανώς αναπνέοντας άλατα θειικού οξέος αντί για οξυγόνο».
The research was published in the International Society for Microbial Ecology Journal and received logistical support from McGill University’s Arctic Research Station and the Canadian Polar Continental Shelf Project. Funding was received from NASA, the Natural Sciences and Engineering Research Council of Canada, and the Canadian Space Agency. Additional funding for student research was provided by the Department of Indian and Northern Affairs, and the Fonds Québécois de la Recherche sur la Nature et les Technologies
Journal Reference:
1. Thomas D Niederberger, Nancy N Perreault, Stephanie Tille, Barbara Sherwood Lollar, Georges Lacrampe-Couloume, Dale Andersen, Charles W Greer, Wayne Pollard, Lyle G Whyte. Microbial characterization of a subzero, hypersaline methane seep in the Canadian High Arctic. The ISME Journal, 2010; DOI: 10.1038/ismej.2010.57
Μεταφρασμένο-προσαρμοσμένο από:
McGill University (2010, June 5). Could life survive on Mars? Yes, expert says. ScienceDaily. Retrieved June 7, 2010, from http://www.sciencedaily.com­ /releases/2010/06/100604132041.htm

http://climatechange.edu.gr/2010/06/%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%be%ce%b5%ce%b9-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%cf%81%ce%b7-%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1/

Νικηφόρο ξεκίνημα για τους Ιάπωνες


Ιαπωνία  1  -  0 Καμερούν
Γκολ:39΄Χοντα
Σε ένα αρκετά δυνατό ματς με τις βουβουζέλες να κυριαρχούν στις εξέδρες ,η Ιαπωνία έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 1-0 του Καμερούν  με γκολ του Χόντα στο 39΄.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό από πλευράς φάσεων και   οι Καμερουνέζοι είχαν την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να μπούν στην περιοχή των Γιαπωνέζων. Οι Ασιάτες ανέβασαν στροφές στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και πήραν αυτοί τον έλεγχο στο κέντρο. Η προσπάθεια τους απέδωσε καρπούς στο 39ο λεπτό με τον Χόντα ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κενό της άμυνας των Αφρικανών και με πλασέ έγραψε το 1-0 για τους «Μπλε Σαμουράι».Αυτο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου οι Καμερουνεζοι είχαν κλείσει τους Γιαπωνέζους στη περιοχή τους και προσπαθούσαν με κάποιες επιθέσεις  να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Στο 49ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν από την υπέροχη πάσα του Ετό ο Τσούπο-Μότινγκ πλάσαρε , η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε άουτ , στο 85’ το δυνατό σουτ του Μπία κατέληξε στο δοκάρι του Καβασίμα. Οι Γιαπωνέζοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους αλλά το μακρινό σουτ του Χασέμπε στο 82’,  απόκρουσε εντυπωσιακά ο ΣουλεΪμαν .
Οι «Αδάμαστοι» δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν τελικά κι έτσι οι Ασιάτες κατάφεραν να πάρουν μεγάλη νίκη με 3 υπερπολύτιμους  βαθμούς για τη συνέχεια.

http://www.infoblog.gr/?p=7761
Πνιγμός 35χρονου στον Πηνειό



 

Πνιγμός 35χρονου στον Πηνειό

Νεκρός ανασύρθηκε στις 10:30 το πρωί από τα θολά νερά του Πηνειού ένας 35χρονος Ρουμάνος υπήκοος, ο οποίος επιχείρησε χθές το απόγευμα να διασχίσει το ποτάμι, αλλά δεν τα κατάφερε.


Το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή μεταξύ Γόννων και Μακρυχωρίου, στο ύψος της γέφυρας του Πηνειού.

Ο άτυχος 35χρονος, που συνοδευόταν από άλλους τρεις συμπατριώτες του, βούτηξε στα νερά του Πηνειού στις 6:30 το απόγευμα και εκτίμησε ότι μπορούσε να διασχίσει το ποτάμι. Κάποια στιγμή, ωστόσο, οι δυνάμεις του τον πρόδωσαν και παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ραψάνης και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Οι έρευνες διακόπηκαν όταν έπεσε το σκοτάδι και συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί. Δύτες της ΕΜΑΚ στις 10:30 εντόπισαν τη σωρό του 35χρουνου στον πυθμένα του ποταμού και τον ανέσυραν στην όχθη από όπου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας.


http://www.kosmoslarissa.gr/article/6905/
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3139:-35---&catid=1:latest-news&Itemid=50

Θα παρουσιάσει εκπομπή στον ΑΝΤ1 η Έρρικα Πρεζεράκου...


Και ο ΑΝΤ1 θα χτυπήσει τη προσεχή σεζόν με talent show μαγειρικής. Πιο συγκεκριμένα στο Μαρούσι αγόρασαν τα δικαιώματα του real life προγράμματος του BBC με τίτλο, TOP CHEF. Το νέο πρόγραμμα θα είναι εβδομαδιαίο και θα εστιάζει στο στοιχείο του σόου και λιγότερο στο ριάλιτι αφού θα απευθύνεται σε επαγγελματίες σεφ. Για την παρουσίαση μάλιστα της εκπομπής που προορίζεται για το prime time του καναλιού, ακούγεται το όνομα της Έρρικας Πρεζεράκου που έκλεψε τις εντυπώσεις φέτος, με την sexy παρουσία της στο DANCING...

Πηγή : medianiouz.blogspot.com
http://tnsite.blogspot.com/2010/06/1.html

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας του WWF Ελλάς


Για ακόμα μία χρονιά διοργανώνονται Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας από το WWF Ελλάς (τα 4 πρώτα με την ευγενική υποστήριξη της Amita Motion) σε σημαντικές οικολογικές περιοχές της Ελλάδας. Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο της οργάνωσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε αυτό, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του εθελοντισμού, να διασκεδάσουν αλλά και να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο της Ελλάδας.
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις από το επιστημονικό δυναμικό του WWF Ελλάς, εκδρομές, αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα. Συμμετέχουν άτομα ηλικίας 18-35 ετών, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF Ελλάς. Το κόστος συμμετοχής είναι 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, την ιδιωτική ασφάλιση, τις ξεναγήσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς, καθώς και περιηγήσεις-εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή των προγραμμάτων. Φέτος τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιοχές:

Σούδα Χανίων, Κρήτη, 11-24 Ιουλίου 2010. Εργασία: Χειρωνακτική (απομάκρυνση φερτών υλικών) για τη διαμόρφωση του υγροτόπου μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης μπαζών που είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς και διαμόρφωση οικοτουριστικών διαδρομών.

Παραλία Σεκανίων, Ζάκυνθος, 18-31 Ιουλίου 2010. Εργασία: Συντήρηση μονοπατιών, αυλακιών, πασσάλων, καθώς και του φυλακίου που βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής των Σεκανίων. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Λίμνη Κερκίνη, 25 Ιουλίου-7 Αυγούστου 2010. Εργασία: Κατασκευή πλωτών ξύλινων βάσεων για φώλιασμα σπάνιων πουλιών, κατασκευή τεχνητών θέσεων ανάπαυσης πουλιών, δημιουργία και συντήρηση υποδομών (κιόσκια, θέσεις παρατήρησης πουλιών κλπ), σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Πρέσπες, 8-21 Αυγούστου 2010. Εργασία: Παρακολούθηση και καταγραφή των πελεκάνων που περνάνε από το όρος Βαρνούντα, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών.

Βωβούσα, Ανατολικό Ζαγόρι, Πίνδος, 1 Αυγούστου-12 Σεπτεμβρίου 2010. Το πρόγραμμα οργανώνεται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Πίνδος Περιβαλλοντική και WWF Ελλάς. Εργασία: Περιπολίες σε επιλεγμένα σημεία του δάσους, καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων. Περίοδοι: Τρεις (3), ήτοι 1-15 Αυγούστου, 15-29 Αυγούστου και 29 Αυγούστου-12 Σεπτεμβρίου 2010.

Αναβρυτή, Ταΰγετος, 1 Αυγούστου-29 Αυγούστου 2010. Το πρόγραμμα οργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και τον ΕΟΣ Σπάρτης. Εργασία: Συντήρηση πεζοπορικών μονοπατιών, καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων. Περίοδοι: Δύο (2) ήτοι 1-14 Αυγούστου και 16-29 Αυγούστου 2010.

Φράγμα Απολακκιάς, Ρόδος, 8-22 Αυγούστου 2010. Εργασία: Συντήρηση οικοτουριστικών εγκαταστάσεων, καθαρισμοί παραλιών και στελέχωση πυροφυλακίων.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: Τζένη Λαζάρου, συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών WWF Ελλάς. Τηλ. 210-3314893, j.lazarou@wwf.gr

http://nazw.blogspot.com/2010/06/wwf.html

Βόλτα με σκοπό τον βιασμό

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, συνέλαβαν 22χρονο ημεδαπό ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό μιας 24χρονης ημεδαπής .
Ειδικότερα, σήμερα, πρωινές ώρες, καταγγέλθηκε στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρεθύμνου, από την 24χρονη, ότι ο 22χρονος, με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση, αφού την επιβίβασε στο ΙΧΕ αυτ/το του, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία του Αδελιανού Κάμπου και ασκώντας σωματική βία, την ανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική έρευνα, περί ώρα 14.00, εντοπίσθηκε ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης, ο οποίος προσήχθη στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ομολόγησε την πράξη του και κρατείται.
Ο 22χρονος δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

http://crimesonair.blogspot.com/2010/06/blog-post_3204.html

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την υποβάθμιση του οίκου Moody’s


Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την υποβάθμιση του οίκου Moody’s στην οποία αναφέρεται ότι "η σημερινή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s κατά κανένα τρόπο δεν αντανακλά ούτε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες ούτε...





...τις προοπτικές που διανοίγονται από τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν με μεγάλη σαφήνεια ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. εκτελείται κανονικά, με το έλλειμμα να έχει μειωθεί 40% σε σχέση με το 2009. Αυτή η σημαντική βελτίωση έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον, η ύφεση κατά το πρώτο τρίμηνο είναι μικρότερη από αυτή που προβλέπεται για ολόκληρο το έτος από το Μνημόνιο. Οι εισπράξεις από Φ.Π.Α., που δημιουργήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο, αυξήθηκαν κατά 6% ενώ πέρυσι είχαν μειωθεί κατά 11%.

Όλες οι διαφορετικές διαρθρωτικές δράσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας υλοποιούνται κανονικά και πολλές είναι ήδη μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Η δε πορεία του χρέους, παρότι σήμερα ανοδική, αναμένεται να αποκλιμακωθεί από το 2013 και ίσως και νωρίτερα εφόσον φαίνεται να διαμορφώνονται σταδιακά πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει απολύτως προσηλωμένη στο έργο της δημοσιονομικής προσαρμογής και της βελτίωσης των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας."

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/moodys_9498.html

Είκοσι τρία χρόνια από το έπος του 1987! Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Ήταν 14 Ιουνίου 1987 όταν ο ελληνικός αθλητισμός καμάρωνε για το μεγαλύτερο επίτευγμά του (μέχρι το ...επόμενο). Η Εθνική ομάδα του μπάσκετ κατακτούσε το πρωτάθλημα Ευρώπης και οι Έλληνες ξεχύνονταν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την απίστευτη επιτυχία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με δειλά βήματα, στην διοργάνωση αλλά δεν άργησε και πολύ για να...ξεψαρώσει. Την εύκολη επικράτηση επί της γειτόνισσας Ρουμανίας, ακολούθησε η μεγάλη εμφάνιση και νίκη κόντρα στο μεγαθήριο, που άκουγε στο όνομα Γιουγκοσλαβία. 

Την φόρα της παρέας του Νίκου Γκάλη, έκοψε απότομα η Ισπανία του Σαν Επιφάνιο και η Σοβιετική Ένωση με την βοήθεια των διαιτητών. Η Εθνική Ελλάδας όμως αντεπιτέθηκε και με την νίκη της επί της Γαλλίας, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί η Ιταλία αποδείχθηκε εύκολη λεία, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την μεγάλη των «πλάβι» σχολή. 

Παρά το νωθρό ξεκίνημα, η ομάδα του Κώστα Πολίτη πήρε τα πάνω της και με πρωτοστάτη τον εκπληκτικό Γκάλη, έριξε στο καναβάτσο τους Γιουγκοσλάβους και πέρασε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. 

Όλη η Ελλάδα ζούσε σε έκσταση αλλά τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα. Ο τελικός κόντρα στην Σοβιετική Ένωση, κράτησε όλους τους Έλληνες κολλημένους στις τηλεοπτικές τους οθόνες. 

Οι συγκινήσεις που έκρυβε ο αγώνας ανεπανάληπτες, με αποκορύφωμα τις δύο εύστοχες βολές του Αργύρη Καμπούρη και το άστοχο τρίποντο του Γιοβάισα στο τέλος της παράτασης. 

Το ταμπλό έγραψε 103-101 και η Εθνική Ελλάδας ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης!
 


http://polites-ampelokipon.blogspot.com/2010/06/1987.html