Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Και οι ένστολοι στο στόχαστρο της τρόικας

fire-fightersΟύτε οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας δεν φαίνεται ότι θα γλυτώσουν τελικά από τη λαίλαπα του νέου ασφαλιστικού αφού η τρόικα βγάζει στη σέντρα τις συγκεκριμένες συντάξεις που σε πολλές περιπτώσεις, όπως των αστυνομικών, ξεκινούν να «μετράνε» από το 42ο έτος της ηλικίας.
Η ρύθμιση που φαίνεται να δρομολογεί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει σύνταξη στα 35 χρόνια υπηρεσίας για τους ένστολους με τις αλλαγές να μπαίνουν σε εφαρμογή σταδιακά έως το 2015.
Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων θα περιλαμβάνει και άλλες ειδικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων  Ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταργείται η πλασματική πενταετία, ενώ αμφίβολο παραμένει εάν στα συντάξιμα χρόνια θα συνυπολογίζονται και τα έτη της σχολής. Επανεξετάζονται, επίσης, τα όρια για τη χορήγηση των συντάξεων στις χήρες στρατιωτικών.
Σήμερα οι ένστολοι συνταξιοδοτούνται με 24,5 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων και των ετών φοίτησης στη σχολή. Εξάλλου οι Ευρωπαίοι «σύμβουλοι», αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), θεωρούν αυτονόητες αυτές τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξουν και νέες ρυθμίσεις πέραν της επετηρίδας για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, τις οποίες όμως μελετούν ακόμη, εξετάζοντας και τα παραδείγματα άλλων χωρών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τις πρώτες σαράντα μέρες του 2010 υποβλήθηκαν 228 παραιτήσεις, ενώ το 2008 που είχε γίνει ανάλογη προσπάθεια τροποποίησης του συνταξιοδοτικού των στρατιωτικών είχαν παραιτηθεί 2.280.
Ερώτημα και ταυτόχρονα «κόκκινη γραμμή» αποτελεί για τους υπηρετούντες σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική και Λιμενικό η αναγνώριση στα συντάξιμα χρόνια της πλασματικής ή «μάχιμης» πενταετίας που αναγνωρίζεται στους ένστολους λόγω ιδιαιτερότητας της εργασίας τους.
Εν τω μεταξύ, η έναρξη της εξίσωσης των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες με τα αντίστοιχα των ανδρών από το 2011, και όχι από το 2013, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την αύξηση του ελάχιστου ηλικιακού ορίου στα 60 έτη και την επίσπευση της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, αναμένεται να σπρώξουν προς την «έξοδο» περισσότερους από 150.000 δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους.  
[Στέλιος Κράλογλου, Capital]

http://chatgr.net/news















/

Νεκρός νεαρός σε άλμα με αλεξίπτωτο πλαγιάς

Ένας 28χρονος από το Ρέθυμνο έχασε τη ζωή του το μεσημέρι στα Χανιά, όταν επιχείρησε να κάνει άλμα με αλεξίπτωτο πλαγιάς στο Οροπέδιο Κράπης Σφακιών. Ο νεαρός είχε πάει με τρεις φίλους του στην περιοχή και όλοι επικοινωνούσαν με ασύρματους μεταξύ τους. Οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν με επιτυχία το άλμα, το αλεξίπτωτο του 28χρονου, όμως, δεν άνοιξε ποτέ.
 Πρόβλημα παρουσιάστηκε και στο εφεδρικό αλεξίπτωτο του άτυχου νεαρού, αφού δεν κατάφερε να το ανοίξει, με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να χάσει τη ζωή του. Διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο 28χρονος δε φέρεται να είχε μεγάλη εμπειρία σε πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Read more: http://kampia.blogspot.com/2010/06/blog-post_3524.html#ixzz0qklbIy00

Βρήκαν τεράστια φυτεία κάνναβης στο Ηράκλειο




Ένα τεράστιο χωράφι με... δενδρύλλια ινδικής κάνναβης βρήκαν οι άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου, στην περιοχή του Δήμου Αρχανών.

Από εκεί εκριζώθηκαν 306 φυτά, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 20 εκατοστά. Επιπλέον, εντοπίστηκαν ακόμη ένα αυτοσχέδιο φυτώριο και διάφορα γεωργικά εργαλεία, τα οποία απεστάλησαν για περαιτέρω έρευνα.
Εφερνε στο Βόλο ένα εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρων

Σημαντική επιτυχία του Λιμεναρχείου Βόλου, το οποίο αξιοποιώντας πληροφορία από υπηρεσία του ΥΕΝ εντόπισε φορτηγό πλοίο με 1.000.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

 
Συγκεκριμένα προχθές το μεσημέρι στη νήσο «Πιπέρι» Αλοννήσου, άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, με την συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, προέβησαν στον έλεγχο φορτηγού πλοίου σημαίας Τανζανίας, με πλήρωμα έξι Ρώσους ναυτικούς.

Ο Ρώσος καπετάνιος υποστήριξε ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυρσίνης στην Τουρκία και είχε λιμάνι - προορισμό στο Μαυροβούνιο, μεταφέροντας υλικά.

Στη συνέχεια ο ίδιος υποστήριξε ότι το πλοίο υπέστη βλάβη και θα κατευθυνόταν στα Νέα Μουδανιά για να επισκευαστεί και να φορτώσει κεραμικά.

Τελικά μετά τον έλεγχο των λιμενικών στο πλοίο βρέθηκαν 1.000.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα (20.000.000 τσιγάρα) αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Βόλου, όπου από χθες το πρωί ξεκίνησαν οι ανακρίσεις από τη Λιμενική Αστυνομία, ενώ υπάλληλοί της συνεχίζουν την καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων
---------------------------
Πηγή: taxydromos.gr

http://www.inout.gr/showthread.php?t=64462&goto=newpost

Αγριεύει η κατάσταση στο Κιργιστάν...

Το Κιργιστάν επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε δεύτερη πόλη, στο Τζαλαλαμπάντ στα νότια της χώρας, φοβούμενο «αποσταθεροποίησή» της, έπειτα από τις εθνοτικές συγκρούσεις. H Ρωσία  στο μεταξύ αρνείται να στείλει στρατεύματα...

http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_8936.html

Η Kim Kardashian και η Cristina Anguilera δίπλα στην πισίνα



Η ΖΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
Η Kim Kardashian και η Cristina Anguilera απολαμβάνουν τον ήλιο δίπλα στην πισίνα έπειτα από μια ξέφρενη βραδιά στο παρτι της stylist φίλη τους που παντρεύεται. Ενώ η Kim γρήγορα έσπευσε να απομακρύνει το μπικίνι της για να μην κάνει γραμμές από τον ήλιο, απόλαυσε την ηλιοθεραπεία της, ενώ η ...


Cristina προτίμησε τη σκιά, προστατεύοντας το δέρμα της από τον ακατάλληλο ήλιο. Μέσα στο πράσινο μακρύ της φόρεμα και με το καπέλο της φίλη της Simone Harouche.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/kim-kardashian-cristina-anguilera.html
Η Αστόρια της Νέας Υόρκης έχει το όνομα, αλλά το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας τη χάρη. Η παραθαλάσσια πόλη των 23.000 κατοίκων διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό Ελλήνων στις ΗΠΑ: το 10,4% του πληθυσμού της κατάγεται από την Ελλάδα. Κυρίως από τα Δωδεκάνησα: το Τάρπον Σπρινγκς αποικίστηκε και αναπτύχθηκε από σφουγγαράδες της Καλύμνου, της Σύμης, της Χάλκης και άλλων νησιών. Οι ψυχωμένοι βουτηχτές του Κόλπου του Μεξικού σήμερα απειλούνται θανάσιμα από την πετρελαιοκηλίδα της ΒΡ. «Το Βήμα» μίλησε με Ελληνες του Τάρπον Σπρινγκς, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία μήπως η ελληνοαμερικανική σπογγαλιεία, συνεπώς και ο τρόπος ζωής στο φωτεινό «ελληνικό χωριό» τους, αποτελέσει μια παράπλευρη απώλεια, μια καταστροφή-υποσημείωση στη χειρότερη θαλάσσια μόλυνση της αμερικανικής Ιστορίας. « Ανάβουμε λαμπάδες κάθε μέρα,όμως το πετρέλαιο όλο και ζυγώνει...Είναι κρίμα,έγκλημα είναι!» μας λέει ο Τζορτζ Μπιλίρης , «πατριάρχης» των σύγχρονων σφουγγαράδων του Τάρπον Σπρινγκς. Αν η πετρελαιοκηλίδα μολύνει τα σφουγγάρια, «δεν υπάρχει ελπίδα για καινούργια ζωή για χρόνια.Είναι δράμα» . Αν και γεννημένος στις ΗΠΑ, πριν από 83 χρόνια, μιλάει άπταιστα ελληνικά και διατηρεί στενές σχέσεις με την Κάλυμνο της καταγωγής του. Τον πετυχαίνουμε (τηλεφωνικά) δίπλα σε ένα από τα καΐκια του. Διακόπτει για να μιλήσει με τα πληρώματα. «Πολεμάμε να βγούμε στη θάλασσα,να δούμε τι θα γίνει» μας λέει.

Ο κ. Μπιλίρης θεωρείται ο άνθρωπος που αναβίωσε την τέχνη των σφουγγαράδων στο Τάρπον Σπρινγκς τη δεκαετία του ΄80. Δίπλα τους αναπτύχθηκε μια ακόμη μεγαλύτερη βιομηχανία: ο τουρισμός. Ο βετεράνος αυτός σφουγγαράς- «από 13 χρονών είμαι στα σφουγγάρια, 70 χρόνια» αλλά και επιχειρηματίας- «κάποτε είχα οκτώ καΐκια, σήμερα έχω τρία» μας δίνει τους αριθμούς: «Τα σφουγγάρια έκαναν τζίρο 12 εκατ. δολάρια τον χρόνο επί 10 χρόνια» ενώ ο τουρισμός, που συνδέεται απολύτως με τη σπογγαλιεία στο Τάρπον Σπρινγκς, «έχει τζίρο 35-40 εκατ. δολάρια τον χρόνο».

«Οταν στέριωσε η βιομηχανία των σφουγγαριών, αυξήθηκε ο τουρισμός. Τα 125 μαγαζιά που πουλάνε σφουγγάρια και τα 25 ελληνικά εστιατόρια απασχολούν 1.120 εργαζομένους» λέειΟλοι αυτοί θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την πετρελαιοκηλίδα. «Η οικονομική βάση του ΤάρπονΣπρινγκς είναι το σφουγγάρι. Στο παρελθόν,στα 13 χρόνια που είχαν φύγει τα σφουγγάρια λόγω ασθένειας στον βυθό,είχε φύγει και ο τουρισμός» .

Την καρδιά της τουριστικής περιοχής της πόλης διασχίζει η λεωφόρος Δωδεκανήσου. Οι ελληνικές οικογένειες- τρίτη ή και τέταρτη γενιά μεταναστών- ξεπερνούν τις 100. Επίκεντρο της κοινότητας είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (ναυτικοί γαρ), η οποία χτίστηκε το 1908 και ξαναχτίστηκε το 1941 με 60 τόνους ελληνικού μάρμαρου, ως μικρογραφία της Αγια-Σοφιάς. Εκεί γιορτάζονται τα πιο λαμπρά Θεοφάνια στις ΗΠΑ- το 2006 μάλιστα είχε παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος«Ως δήμαρχος είχα στείλει ψήφι σμα στην Ουάσιγκτον και στις αρχές της Πολιτείας της Φλόριδας στο οποίο προβάλλαμε αντιρρήσεις για την άντληση πετρελαίου από τη θάλασσα» μας λέει η Μπέβερλι Μπιλίρη , πρώτη πολίτις του Τάρπον Σπρινγκς επί έξι χρόνια (ως τον περασμένο Μάρτιο). Η «δικαίωσή» της αυτή έχει πικρή γεύση. Η ίδια έχει σκωτσέζικη καταγωγή αλλά, παντρεμένη επί 30 χρόνια με τον κ. Μπιλίρη, ζει βαθιά μέσα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Αδελφοποίησε το Τάρπον Σπρινγκς με την Κάλυμνο, τη Χάλκη και τη Σύμη. Ο νυν αντιδήμαρχος Κρις Αλαχούζος , επίσης Καλύμνιος την καταγωγή, μας λέει ότι «η βιομηχανία των σφουγγαριών πήγαινε καλά τα τελευταία χρόνια», όμως δεν κρύβει τις ζοφερές σκέψεις του για το μέλλον: «Παρακολουθούμε στενά την πετρελαιοκηλίδα και ελπίζουμε ότι το ρεύμα θα την απομακρύνει για να περάσει κάτω από το Κι Ουέστ» και να μην επηρεάσει τη σπογγαλιεία. «Οχι μόνον οι σφουγγαράδες αλλά και τα ψαράδικα και τα γαριδάδικα, όλοι τον ίδιο φόβο έχουν. Θα υπάρξουν αποζημιώσεις, είπαν οι αρμόδιοι, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τίποτε» .

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=337259&dt=13/06/2010#ixzz0qilspagM

http://newsomogeneia.blogspot.com/2010/06/blog-post_7175.html

Μάχη στο ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής...

Από το press-gr

Γερά στο παιχνίδι και ο Λάμπρος Μίχος

Του Έκτορα Πηλού

Σκληρή αναμένεται η μάχη στο κυβερνών κόμμα για το «χρυσό χρίσμα» του πρώτου Περιφερειάρχη της χώρας που θα ηγηθεί της Αττικής μέχρι το 2014. Οι υποψηφιότητες μπορεί να λήγουν την Κυριακή το βράδυ, αλλά...

στην περίπτωση των Περιφερειών και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει σημασία η διαδικασία αλλά η ουσία και τελικά η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Το πρώτο στοιχείο που θα κρίνει εν πολλοίς τη συνέχεια, είναι αν θα προτιμηθεί κεντρικό πολιτικό πρόσωπο ή στέλεχος της αυτοδιοίκησης.
Στην πρώτη περίπτωση ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Φώφη Γεννηματά (παίζει και για το Δήμο) ίσως και ο Κώστας Σκανδαλίδης, προηγούνται -αν και ο πρώτος δηλώνει ότι δεν τον αφορά η ιστορία.
Στη δεύτερη εκδοχή στην οποία ίσως τελικά καταλήξει ο πρωθυπουργός για να μην οδηγήσει το νέο θεσμό σε «μετωπική πολιτική αντιπαράθεση», υπάρχουν στο τραπέζι τα ονόματα των δύο πετυχημένων νομαρχών Γιάννη Σγουρού και Γιάννη Μίχα, ενώ τις τελευταίες μέρες πολλά στελέχη προτείνουν τον έμπειρο στα αυτοδιοικητικά Λάμπρο Μίχο, νυν βουλευτή και επί σειρά ετών δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας.
Ο Λάμπρος Μίχος, υπεύθυνος Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, έχει δουλέψει για τον «Καλλικράτη» στηρίζοντας ανοιχτά τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ αυτό το διάστημα έχει «οργώσει» όλη την Ελλάδα μιλώντας για τη σημασία του εγχειρήματος, γεγονότα που τον βάζουν στο κάδρο των υποψηφίων με σημαντικές πιθανότητες να λάβει αυτός το χρίσμα.
Πάντως, η διαδικασία επιλογής Περιφερειαρχών θα ολοκληρωθεί γρήγορα, καθώς αφενός απαιτείται μεγάλη προετοιμασία, αφετέρου αυτό θα σημάνει αλλαγή ατζέντας, κάτι που θεωρεί αναγκαίο η κυβέρνηση αυτό το διάστημα.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/06/blog-post_9383.html

Τα «φτερωτά σανδάλια»: Καταπληκτικό site για την Αρχαία Ελλάδα


Οι Αυστραλοί, ναι οι Αυστραλοί !!! δημιούργησαν ένα εξαιρετικό site με θέμα την Αρχαία Ελλάδα. Περιηγηθείτε στη flash version ξεσκονίστε τα αγγλικά σας και καλή περιήγηση. Οι δικοί μας “καλλιτέχνες” και ”επιστήμονες” αν δεν πάρουν παραδάκι δεν μπορούν να φτιάξουν κάτι παρόμοιο.
http://www.wingedsandals.com/

ICT-edu: Winget Sandals:Περιδιάβαση στην ελληνική μυθολογία

http://makiavelis.blogspot.com/2010/06/site.html

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΛΑΚΗ ΣΑΝΤΑ!



Ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας
μιλάνε στον Φρέντυ Γερμανο και την εκπομπή του

"Πρώτη Σελίδα"

για την υποστολή της Γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολη
τα χρόνια της κατοχής.








Να γνωρίσουμε την κοπέλα ενός μουντιαλικού ποδοσφαιριστή


Να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε καλύτερα. Η κοπέλα είναι ενός ποδοσφαιριστή που λογικά θα πρωταγωνιστήσει στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Πάντα πάει γήπεδο να δει τον καλό της που είναι...




ο Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ της Εθνικής Γερμανίας. Η κοπέλα λέγεται Σάρα...

http://apokalipsi-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_13.html

Η Δέσποινα Μοίρου στο 63ο φεστιβάλ Καννών 2010


H Δέσποινα Μοίρου, μοναδική Ελληνίδα που διακρίνεται στο φεστιβάλ Καννών μετά από 50 χρόνια κάνει ξανά περήφανη την Ελλάδα.Η ταινία «EMMA BLUE», αμερικάνικης παραγωγής, του Robert MacLean στην οποία πρωταγωνιστούν η δικιά μας Δέσποινα Μοίρου στο ρόλο της Blue Girl,ο Costas Mandylor (γνωστός απο την ταινία «Ι Show you»), ο Zack Norman, ο Duncan Skinner και η Pamela Shaw, προβλήθηκε επίσημα την Παρασκευή 28/05/2010 στο Φεστιβάλ Καννών στα πλαίσια του CANNES INDEPENDENT FILM FESTIVAL. Στις Κάννες δέχτηκε θερμής υποδοχής τόσο του κοινού όσο και της κριτικής επιτροπής.
Η ταινία «Emma Blue» που μας κάνει περήφανους, έχει πάρει μέρος και προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού και έχει αποκομίσει πολλές διακρίσεις και βραβεία (6 συνολικά). Συγκεκριμένα έχει προβληθεί στην Atlanta, Αγγλία, Ιρλανδία, Μάβερικ, Χονολουλού και τέλος φέτος στις Κάννες.
Η κα Μοίρου συνεχίζει το μεγάλο ταξίδι της ως Blue Girl σε χώρες του εξωτερικού, τιμώντας την Ελλάδα και σε πολλά ακόμη Κινηματογραφικά Φεστιβάλ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες η κα Μοίρου, τελείωσε τα γυρίσματα της δραματικής ταινίας «Altamoura» με πρωταγωνίστρια την Maya Morgenstern (γνωστή απο την ταινία του Mel Gibson «Τα πάθη του Χριστού» στο ρόλο της Παναγίας), η οποία θα προβληθεί στο επόμενο Φεστιβάλ Καννών το 2011.
H κα Μοίρου, είχε την τιμή να δεχτεί και 2 επαγγελματικές προτάσεις κατά την διάρκεια της παραμονής της στις Κάννες, στα πλαίσια της προβολής της ταινίας. Μία απο τον διάσημο Ιταλό ηθοποιό και σκηνοθέτη Roberto Benini (La vita e bella) και μία άλλη, από το Los

http://24newslines.blogspot.com/2010/06/63-2010.html

Ο χρυσός "αμφισβητεί" το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα

Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι η αντίληψη των επενδυτών για την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο χρυσός ως επενδυτικό «καταφύγιο» όχι μόνο δεν έχει διαβρωθεί στο πέρασμα του χρόνου, αλλά αντίθετα ενισχύεται.
Η πορεία της τιμής του πολύτιμου μετάλλου...που πρόσφατα βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εμφανίζεται συνδεδεμένη με μία γενικότερη αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος συνολικά, σχολιάζουν ξένοι αναλυτές, παρά με κάποια συγκεκριμένη ανησυχία για κάποιο συγκεκριμένο νόμισμα.

Ως αποτέλεσμα, καθώς τα εθνικά νομίσματα «αποκαλύπτουν» σταδιακά τις αδυναμίες τους το ένα μετά το άλλο, τα επενδυτικά κεφάλαια μετακινούνται από νόμισμα σε νόμισμα και σε κάθε τέτοιο κύκλο ένα μέρος των κεφαλαίων κατευθύνεται στον χρυσό. Κι έτσι το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει την ανοδική του πορεία έναντι όλων των νομισμάτων.

Πολλοί πιστεύουν ότι η ροή κεφαλαίων που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες προς το δολάριο τελικά θα αποκαταστήσει την παραδοσιακά αντίστροφη σχέση μεταξύ δολαρίου και χρυσού, παρέχοντας άφθονο «καύσιμο» για την επόμενη μεγάλη άνοδο του χρυσού.

Ο χρυσός είναι το μοναδικό νόμισμα που οι πολιτικοί δεν μπορούν να τυπώσουν και, όσο οι σημερινές κυβερνήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, διογκώνοντας τα χρέη τους, κάποιοι εκτιμούν ότι το μέλλον όλων αυτών των νομισμάτων είναι «τουλάχιστον αβέβαιο».

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ατομικό, το δίλημμα είναι το ίδιο: να συγκεντρώσει κάποιος τα αποθεματικά/ αποταμιεύσεις του σε ένα νόμισμα που η κυβέρνηση μπορεί να τυπώνει κατά βούληση ή να στραφεί προς το χρυσό. Για κάποιους, η απάντηση είναι αυτονόητη. Οι κεντρικές τράπεζες εμφανίστηκαν το 2009 καθαροί αγοραστές σε χρυσό, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Το ενδιαφέρον για ETFs στον χρυσό βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, ενώ η ζήτηση για χρυσό σε φυσική μορφή σε επίπεδο ιδιωτών επενδυτών είναι τόσο υψηλή, που η διαθεσιμότητα για τις πιο δημοφιλείς τοποθετήσεις (π.χ. χρυσά νομίσματα) μεταβάλλεται σημαντικά από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Με βάση την παραπάνω εικόνα, μία μερίδα αναλυτών υποστηρίζει ότι η αγορά οδεύει σε ένα σημείο, στο οποίο η τιμή που θα πληρώνει κάποιος για να αποκτήσει χρυσό δεν θα έχει τόση σημασία, όσο η ίδια η δυνατότητά του να αποκτήσει το πολύτιμο μέταλλο.

Έτσι, αν και διατηρείται η πιθανότητα να παρατηρηθούν και φέτος οι εποχικές θερινές διορθώσεις στην τιμή του μετάλλου, οι συνθήκες που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή στην αγορά συνηγορούν προς την κατεύθυνση ότι αυτές ο διορθώσεις -αν πράγματι προκύψουν- θα είναι βραχύβιες.

Κινητήριος μοχλός η ισχυρή ζήτηση

Σε δηλώσεις του στο Gold Weekly του Mineweb.com, ο Bernhard Schnellmann, επικεφαλής υπηρεσιών πολύτιμων μετάλλων της ελβετικής εταιρείας επεξεργασίας χρυσού Argor-Heraeus, ανέφερε πρόσφατα ότι τόσο μικροί, όσο και μεγάλοι επενδυτές, δείχνουν αγοραστικό ενδιαφέρον για χρυσό σε διαβαθμίσεις από 10 έως και 100 γραμμάρια.

«Είναι ξεκάθαρα ένα σημάδι ότι ο κόσμος ανησυχεί για τα νομίσματα. Και υπάρχουν κάποιοι που αγοράζουν δύο μπάρες χρυσού της μίας ουγγιάς, αλλά και αυτοί που αγοράζουν έως και 1.000 τέτοια τεμάχια».

«Μόλις πρόσφατα ανέτρεξα στα στοιχεία μας και διαπίστωσα ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει ενισχυθεί κατά 10 έως 12 φορές σε σχέση με τις αρχές του έτους», προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής GFMS, Paul Walker, σημειώνει ότι η ισχυρή ζήτηση είναι αντανάκλαση της γενικότερης οικονομικής (δυσχερούς) κατάστασης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά δυσάρεστα νέα μπροστά μας και αναμένει ότι οι λιανικές πωλήσεις σε χρυσό -και σε ένα βαθμό αυτό ισχύει και για το ασήμι- θα οδηγηθούν ακόμα υψηλότερα ακριβώς λόγω αυτών των εδραιωμένων φόβων.

Με αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο Schnellmann, λέγοντας ότι «από τη μία έχεις μεγάλους επενδυτές που αγοράζουν χρυσό, όχι διότι θέλουν απαραίτητα να αγοράσουν χρυσό αλλά κυρίως επειδή επιδιώκουν να ‘ξεφορτωθούν’ άλλου είδους τοποθετήσεις τους. Από την άλλη, υπάρχουν οι μικροί επενδυτές που, με δεδομένη και την κρίση στην Ευρώπη, απλά δεν εμπιστεύονται το ευρώ». Και προσθέτει ότι «το ερώτημα δεν αφορά τόσο το τι συμβαίνει στην αγορά του χρυσού, όσο το τι συμβαίνει στις άλλες αγορές, στα χρηματιστήρια και σε άλλου είδους επενδυτικές επιλογές».

Σε μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση, ο Walker τονίζει ότι το 2009, σχεδόν το 50% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού κατέληξε απευθείας σε χέρια επενδυτών αντί να προωθηθεί στη βιομηχανία.

Από την άλλη, επισημαίνει ο ίδιος, «θα έρθει μία στιγμή -αν και θεωρώ ότι αυτό δεν θα συμβεί άμεσα- που οι όγκοι των επενδυτικών ροών θα σημειώσουν κάποια επιβράδυνση ή στασιμότητα και, τολμώ να πω, μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και αρνητικοί αν μερίδα του κόσμου αποφασίσει να ρευστοποιήσει τις θέσεις του». «Τότε, λέει ο Walker, «θα είναι η στιγμή που ο χρυσός θα δυσκολευτεί πάρα πολύ για να διατηρηθεί σε επίπεδα κοντά σε αυτά που βλέπουμε σήμερα».


http://www.capital.gr/


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_6843.html#ixzz0qgiBVeWG

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Οι πιο ειρηνικές χώρες του πλανητη


ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η εγκληματικότητα, οι δολοφονίες, ο αριθμός των φυλακισμένων και πολλοί άλλοι παράγοντες χρησιμοποιούνται απο διεθνές ινστιτούτο για να φτιάξει τον κατάλογο με τις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου. Στην κορυφή του καταλόγου αυτού βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία ενώ ακολουθεί η Ισλανδία. Στον πάτο μ στην 149η θέση, με το χειρότερο δείκτη το Ιράκ ενώ η Ελλάδα δυστυχώς ειναι...

στη θέση 62

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8070.html

H χειρότερη ήττα με το χειρότερο ξεκίνημα...


Νωρίς φαίνεται να αποχαιρετάει η Εθνική μας ομάδα τις ελπίδες της για κάτι καλύτερο στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Δυο τραγικά αμυντικά λάθη οδήγησαν σε ισάριθμα γκολ για τη Ν. Κορέα, η οποία επικράτησε έτσι εύκολα με 2-0 στο Πορτ Ελίζαμπεθ στο εναρκτήριο παιχνίδι των δυο ομάδων στο τουρνουά.

Ο Γιουνγκ Λι στο 7' με κοντινό πλασέ σε στημένη φάση και μετά από ολιγωρία μας στο ψηλό παιχνίδι ήταν αυτός που άνοιξε νωρίς το σκορ για τους αντιπάλους μας, οι οποίοι έτσι κατάφεραν και πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα.

Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η καλοοργανωμένη άμυνα των Κορεατών δεν της άφησε πολλά περιθώρια. Αντίθετα, εμείς μείναμε εκτεθειμένοι σε αντεπιθέσεις, αλλά ευτυχώς δεν δεχτήκαμε εκεί κάποιο τέρμα.

Δυστυχώς, το δεχθήκαμε μετά από νέο δικό μας λάθος. Στο 52' ο Λουκάς Βύντρα δεν έκανε καλό κοντρόλ στην παράλληλη μπαλιά που του έγινε και έτσι ο Παρκ που ερχόταν από πίσω κέρδισε την κατοχή. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με χαρακτηριστική άνεση μπήκε στην περιοχή του Τζόρβα και αφού ούτε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κατάφερε να τον κόψει, σκόραρε με χαρακτηριστική άνεση και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Έστω και αν από εκείνο το σημείο και ύστερα μόνο καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Όχι από οργανωμένο ποδόσφαιρο, αλλά από σέντρες απελπισίας. Και αυτό χτυπάει ακόμα περισσότερο στην κακή εικόνα της Εθνικής.

naftemporiki
http://dousisnews.blogspot.com/2010/06/h_12.html



Ο νεότερος σύζυγος μειώνει το προσδόκιμο ζωής της γυναίκα



Ο γάμος τελικά ωφελεί περισσότερο τους άνδρες, παρά τις γυναίκες, τουλάχιστον ως προς το προσδόκιμο επιβίωσης. Οι γυναίκες που είναι επτά έως εννέα χρόνια νεότερες από τον άνδρα τους, έχουν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας από ό,τι αν ήταν συνομήλικες του συζύγου, σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα.
Η μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες, οι οποίοι παντρεύονται νεαρότερη γυναίκα, ζουν περισσότερα χρόνια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο γάμος γενικά αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, αλλά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας, η επίπτωσή της στο προσδόκιμο ζωής είναι διαφορετικά στα δύο φύλα: Ο γάμος με νεαρότερο άνδρα «κλέβει» χρόνια από μια γυναίκα, ενώ ο γάμος με νεαρότερη γυναίκα «προσθέτει» χρόνια στον άνδρα.
Το μυστικό για περισσότερα χρόνια ζωής για μια γυναίκα, είναι ο γάμος με κάποιον που έχει περίπου την ίδια ηλικία με αυτήν. Όσο μικρότερος είναι ο σύζυγός από την ίδια, τόσο λιγότερο αναμένεται να ζήσει μια γυναίκα κατά μέσο όρο, ενώ το ίδιο ισχύει -αλλά σε μικρότερο ποσοστό- ακόμα και αν ο σύζυγός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Με άλλα λόγια, όσο μεγαλύτερη ηλικιακή «ψαλίδα» υπάρχει σε ένα ζευγάρι, τόσο αυτό αποβαίνει σε βάρος της γυναίκας από άποψη προσδόκιμου ζωής.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο για θέματα δημογραφίας Demography, έγινε από ερευνητές του γερμανικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών Μαξ Πλανκ, με επικεφαλής τον Δρ Σβεν Ντρεφάλ, και βασίστηκε στην ανάλυση ιατρικών αρχείων περίπου δύο εκατομμυρίων ζευγαριών από τη Δανία.
Η ανάλυση έδειξε ότι ένας άνδρας που είναι μικρότερος κατά επτά έως εννέα χρόνια από τη γυναίκα του, έχει 11% μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με έναν άνδρα που έχει ίδια ηλικία με τη σύζυγό του. Αντίθετα, ένας άνδρας πεθαίνει νωρίτερα, αν είναι πιο νέος από τη γυναίκα του.
Σύμφωνα με τον Δρ Ντρεφάλ, παραμένει ασαφές γιατί υπάρχει αυτή η ανισότητα στη διαφορετική επίπτωση που έχει στα δύο φύλα η «ψαλίδα» στη διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων. Μια πιθανή ερμηνεία έχει να κάνει με τις διαφορετικές φιλίες που αναπτύσσουν άνδρες και γυναίκες στη διάρκεια της ζωής τους.
Οι γυναίκες ωφελούνται ψυχολογικά και κοινωνικά λιγότερο από ένα νεαρότερο άνδρα από ό,τι ένας πιο ηλικιωμένος άνδρας ωφελείται από την πιο νέα σύζυγό του, επειδή, κατά τον Δρ Ντρεφάλ, «κατά μέσο όρο, οι άνδρες έχουν λιγότερες και χειρότερης ποιότητας κοινωνικές επαφές με άλλους σε σχέση με τις γυναίκες».
Σύμφωνα με τους Γερμανούς ερευνητές, οι γυναίκες έχουν περισσότερες και καλύτερες φιλίες έξω από το γάμο τους, συνεπώς ωφελούνται αναλογικά λιγότερο από ένα πιο νέο σύζυγο, που θα μπορούσε να τους φροντίσει, να τις διασκεδάσει ή να πάει μια βόλτα μαζί τους, καθώς όλα αυτά μια γυναίκα μπορεί να τα κάνει και με τις φίλες της. Αντίθετα, ένας μεγαλύτερος άνδρας, χάρη στη νεαρότερη σύζυγό του, κάνει και βιώνει πράγματα που δεν θα μπορούσε να κάνει με τους φίλους του.
Από την άλλη, σύμφωνα με τον Γερμανό ερευνητή, είναι πιθανό ότι τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας είναι πολύ πιο νέος, παραβιάζουν τα κοινωνικά ήθη και συνεπώς υφίστανται κοινωνικές «κυρώσεις» ως τίμημα, με την μορφή αυξημένου άγχους, που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και αυτό συντομεύει το προσδόκιμο ζωής τους.
Πάντως, αν και η νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες ωφελούνται από ένα γάμο κυρίως όταν παντρεύονται κάποιον που έχει τη δική τους περίπου ηλικία, προηγούμενες έρευνες έχουν βεβαιώσει ότι ο γάμος γενικότερα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής (δηλαδή η ζωή του εργένη αφαιρεί χρόνια) και αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Εξάλλου, σε όλο τον κόσμο, το προσδόκιμο ζωής των γυναικών ξεπερνά αυτό των ανδρών κατά μερικά χρόνια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://married.pblogs.gr/2010/06/639705.html

Παναγιώτης Καποδίστριας:"Ίσως στο μέλλον να ξανανοίξει ο κύκλος των πεθερών"



O Παναγιώτης Καποδίστριας, ένας από τους σεναριογράφος των "7 θανάσιμων πεθερών" μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Tvnea, σε μια mini-συνέντευξη.

Παναγιώτη μου γειά σου. Οι 7 Θανάσιμες πεθερές, μετά απο 7 πολύ επιτυχημένα χρόνια, έφτασαν στο τέλος τους. Ποια τα συναισθήματα σου;
ΑΠ:Είμαι πολύ περήφανος που έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στο να πάει αυτή η σειρά για 7 ολόκληρα χρόνια. Ήμασταν νιοί και γεράσαμε, που λένε... (γέλια) Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπήρξα κομμάτι των πεθερών και μακάρι να γίνονται πάντα τόσο γλυκές συνεργασίες όσο αυτή.




περισσότερα:http://tvnea.blogspot.com/2010/06/blog-post_2595.html


Τον λήστεψαν με τσεκούρι μέρα μεσημέρι!



Στιγμές τρόμου έζησε ιδιοκτήτης φαρμακείου στην Καλλιθέα, το μεσημέρι της Παρασκευής.Άγνωστός άνδρας μπήκε στο κατάστημα του και δεν δίστασε να΄βγάλει ένα τσεκούρι και να τον απειλήσει με αυτό. Ο ίδιοκτήτης έντρομος αναγκάστηκε να του δώσει τις εισπράξεις του, ενώ ο δράστης, αφού του άρπαξε τα χρήματα, διέφυγε
.



http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_5146.html

Saturday, 12 June 2010 14:15
 
Έπεσαν από βράχο πηγαίνοντας για μπάνιο...
Ένας 16χρονος έχασε τη ζωή του και ένας 17χρονος τραυματίστηκε όταν έπεσαν από βράχο στην περιοχή του οικισμού Άβαντα Αλεξανδρούπολης. Οι δύο νεαροί με άλλους τέσσερις φίλους τους είχαν πάει για κολύμπι σε ποτάμι της περιοχής.
Ανέβηκαν σε βράχο, αλλά έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν στο κενό.
Ο 17χρονος, που τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση για το θέμα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2974:-16--17--&catid=1:latest-news&Itemid=50

Βουτιές στο πρώτο Δελφινάριο της Ελλάδας

Η Κάλια, η Χλόη, ο Ιάσων και ο Ερμής από τη Λιθουανία και η Μάρα και ο Τσάρλι από την Ισπανία έφθασαν στα Σπάτα! Δεν πρόκειται, βέβαια, για ανθρώπους αλλά για τέσσερα δελφίνια και δύο θαλάσσια λιοντάρια που προστέθηκαν στους μόνιμους «κατοίκους» του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το πάρκο, το οποίο λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια, ξεκινά αυτές τις ημέρες τη λειτουργία του πρώτου και μοναδικού Δελφιναρίου στην Ελλάδα, το οποίο και θα φιλοξενήσει τα έξι θηλαστικά.

«Τα δελφίνια είναι ένα είδος ζώου που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό. Ειδικά για την Ελλάδα αποτελεί ένα είδος πολύ γοητευτικό και με ιδιαίτερη απήχηση στους επισκέπτες» σημειώνει ο δημιουργός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου κ. ΖανΖακ Λεσουέρ. «Τα μεν δελφίνια που φέραμε γεννήθηκαν σε θαλάσσιο μουσείο της Λιθουανίας, τα δε θαλάσσια λιοντάρια στην Ισπανία» συμπληρώνει.

Πλέον, όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην Αθήνα, το νέο Δελφινάριο θα παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν από κοντά τα δελφίνια, τα οποία είναι διάσημα για τις ικανότητές τους και την ευφυΐα τους. «Το Δελφινάριο ήδη λειτουργεί και ανοίγει στο κοινό τις πρωινές ώρες. Προς στιγμήνδεν υπάρχει κάποιο σόου με τα δελφίνια. Αντίθετα,όμως, λειτουργούν προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για τη θάλασσα και την προστασία των δελφινιών, διάρκειας 15 λεπτών, τα οποία φέρνουν τους επισκέπτες σε γνωριμία με τα συγκεκριμμένα θηλαστικά» τονίζει ο κ. Λεσουέρ.

Παράλληλα το Πάρκο διεξάγει έρευνα που αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες των δελφινιών για άτομα με ειδικές ανάγκες και κυρίως για παιδιά με αυτισμό. «Στη Λιθουανία, όπου γεννήθηκαν τα δελφίνια μας, υπήρχε ένα αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμματο οποίο συσχετίζεται με τη θεραπεία αυτιστικών παιδιών. Εδώθα το ξεκινήσουμε στα τέλη Ιουνίου και θα συνεχίσουμε τα πειράματα. Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το δελφίνι μπορεί να επηρεάσει ορισμένες συμπεριφορές στην προσωπικότητα ενός παιδιού, όπως στην περίπτωση των αλόγων. Βέβαια, όλα αυτά ακόμη ερευνώνται» συμπληρώνει το «αφεντικό» του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ακόμη το Δελφινάριο συμμετέχει σε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου της Καταλωνίας Μισέλ Αντρέ, με τον οποίο θα μελετήσουν την ακουστική αντίληψη των δελφινιών, καθώς η πραγματοποίηση μιας τέτοιας έρευνας μπορεί να γίνει μόνο μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Ο καταλανός πανεπιστημιακός θεωρείται ειδικός στη μελέτη της ανθρωπογενούς ηχορρύπανσης και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τα θαλάσσια κήτη. Τα εν λόγω πειράματα θα ξεκινήσουν και αυτά στα τέλη Ιουνίου με αρχικό αντικείμενο τις ακουστικές δυνατότητες των δελφινιών.

Επίσης το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει εγκαινιάσει συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία Savewave- η οποία ειδικεύεται σε οικολογικά βιώσιμες λύσεις στο υδάτινο περιβάλλον- συμμετέχοντας στον σχεδιασμό ειδικών συσκευών που προσαρμόζονται στα αλιευτικά δίχτυα και εκπέμπουν απωθητικούς για τα δελφίνια ήχους. «Στο Αιγαίο τα δίχτυα των ψαράδων αποτελούν κίνδυνο για τα δελφίνιακαθώς συχνά παγιδεύονται σε αυτάπροσπαθώντας να πιάσουν τα ψάριαμε αποτέλεσμα να πνίγονται» λέει ο κ. Λεσουέρ.

Παράλληλα το Δελφινάριο συμμετέχει σε παγκόσμια έρευνα για τον προσδιορισμό των σημαντικότερων παραγόντων στην ενηλικίωση και στη σεξουαλική ωρίμανση των δελφινιών και ήδη γερμανός επιστήμονας εντρυφεί σε ζητήματα τεχνητής γονιμοποίησης για λογαριασμό του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου
Το ακοίμητο ρινοδέλφινο

Παιχνίδια της Χλόης και του Ιάσονα
Το ρινοδέλφινο (Τursiops truncates ponticus) αποτελεί ενδημικό είδος της Μαύρης Θάλασσας και συναντάται στη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Τρέφεται με διάφορα ψάρια και θαλασσινά, όπως ρέγκα, κολιό, μπακαλιάρο, γαρίδες και κεφαλόποδα, και οι ποσότητες της τροφής του μπορεί να φτάσουν έως και τα 10 κιλά την ημέρα. Διαθέτει υδροδυναμικό σώμα, κολυμπά με την ουρά και χρησιμοποιεί το ραχιαίο πτερύγιο για ισορροπία και τα πρόσθια για πηδάλιο. Περνά το περισσότερο χρόνο της ζωής του κάτω από το νερό και δεν κοιμάται ποτέ, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου ξεκουράζονται εναλλάξ επιτρέποντας στο ζώο να παραμένει σε εγρήγορση, ούτως ώστε να μπορεί να αναδύεται για να αναπνεύσει και να εκτελεί βασικές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=336585&dt=10/06/2010#ixzz0qUAvGFuv
http://nomanmemo.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

35 Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα ανέλαβαν δράση για το περιβάλλον


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εργαζόμενοι του ΟΤΕ με τις οικογένειές τους, καθώς και πολίτες, ανέλαβαν δράση για το περιβάλλον, συμμετέχοντας σε κατά τόπους ενέργειες που πραγματοποίησαν Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Από τη Ρόδο μέχρι την Καστοριά και από τις Σέρρες μέχρι τη Τρίπολη, 35 Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ, με τη συνεργασία της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ και την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, έκαναν πράξη το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον, πραγματοποιώντας δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς ακτών, λιμνών, δασών κ.α., καθώς και αποκομιδή και διαλογή απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη.


«Υιοθετώντας» το περιβάλλον, ένα βασικό άξονα του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΤΕ, τα Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ υλοποίησαν δράσεις προσαρμοσμένες στις τοπικές ανάγκες και συνθήκες, μεταφράζοντας τη στρατηγική δέσμευση της εταιρείας και την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πρακτική.


Ταυτόχρονα, με τις δράσεις αυτές συμβάλλουν στην καλλιέργεια της εθελοντικής προσφοράς και στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών, αποδεικνύοντας πώς κάθε μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά για το περιβάλλον.

http://allisbusiness.blogspot.com/2010/06/35.html