Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Το Μουντιάλ αρχίζει!!!


Ηρθε η ώρα όλων των ποδοσφαιρόφιλων να απολαύσουν αυτό που περίμεναν τόσο καιρό. Το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είναι εδώ και το εναρκτήριο σφύριγμα θα δωθεί σήμερα το απόγευμα. Το Παγκόσμιο κύπελλο λοιπόν ξεκινάει με 2 παιχνίδια που οι Ελληνες φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από το ΝΕΤ.
ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ – ΜΕΞΙΚΟ 17:30 ΝΕΤ



ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΓΑΛΛΙΑ  21:30 ΝΕΤ


http://www.betinfo.gr/index.php/2010/06/11/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%bb-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9/

BEACH VOLLEY- ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Νέα επιτυχία στη Μόσχα για Βίκυ-Μαρία

Στο δεύτερο γύρο του Γκραν Σλαμ του SWATCH FIVB World Tour που διεξάγεται στη Μόσχα προκρίθηκαν οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο 15 του ταμπλό). Οι Ελληνιδες πρωταθλήτριες επικράτησαν με 2-0 σετ (21-16, 21-11) των Ρωσίδων Βάσινα / Κομιάκοβα (Νο 10) σε 39 λεπτά κι εξασφάλισαν τουλάχιστον την 9η θέση στο δεύτερο φετινό Γκραν Σλαμ.
Το Σάββατο 12 Ιουνίου η Εθνική ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στον 3ο γύρο απέναντι στις Αμερικανίδες Άκερς / Τέρνερ (Νο 4).

Τα αποτελέσματα του ελληνικού διδύμου στη διοργάνωση:
1ος γύρος:
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) - Βάσινα / Κομιάκοβα (Ρωσία, Νο 10) 2-0 (21-16, 21-11)
2ος όμιλος:
Κέσι / Ρος (ΗΠΑ, Νο 2) - Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) 2-1 (21-14, 19-21, 15-12)
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα, Νο 15) - Τζονς / Μπούλτον (Μ. Βρετανία, Νο 31) 2-0 (21-15, 21-19)
Κάιζερ / Φαν Ιέρσελ (Ολλανδία, Νο 18) – Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη 2-0 (21-17, 22-20)


http://greek-volley.blogspot.com/2010/06/beach-volley_11.html

Μουντιάλ : Σημάδεψε την τελετή η απουσία του Μαντέλα


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Η τελετή έναρξης του Μουντιάλ σημαδεύτηκε απο την απουσία του Μαντέλα. Αν και το προχωρημένο της ηλικίας του έκανε πολύ δύσκολη την παρουσία του εκεί, το τραγικό γεγονός του...




χαμου της εγγονής του απο δυστύχημα νωρίτερα σήμερα βύθισε την οικογένεια σε πένθος. Η ανακοίνωση του ιδρύματος του Μαντέλα στην τελετή έναρξης έλεγε πως ειναι σίγουροι οτι οι Ν. Αφρικανοί αλλα και όλος ο κόσμος θα σταθούν στο πλευρό του Μαντέλα και της οικογένειας του στις δύσκολες αυτές στιγμές

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_2249.html

 O Aγιορείτης προστάτης της πολεμικής αεροπορίας!!!

Ο μοναχός Ιωσήφ (κατά κόσμον Χρήστος Μπαίρακτάρης) είναι μόλις 48 ετών. Κατάγεται απο το χωριό Άγιος Βασίλειος της Κορινθίας και θεωρείται απο την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας ο δικός της άνθρωπος. Τον γνωρίζουν όλοι οι πιλότοι των αεροπλάνων Phantom, Corsair και F-16, οι χειριστές δηλαδή που κάθε μέρα δίνουν.....τον δικό τους επικίνδυνο αγώνα για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και την ελληνικότητα του Αιγαίου.

Ο πατέρας Ιωσήφ μονάζει απο την αρχή της δεκαετίας 1980 στο Άγιον Όρος. Απο το 1989 έχει αποσυρθεί στο ησυχαστήριό του, στην άκρη... του πουθενά πάνω στα βράχια του Ακρωτηρίου Άκραθως, πάνω απο ένα γκρεμό βάθους 300 μέτρων . Μόνος με το Θεό... Διαβάζει, κάνει χειρωνακτικές εργασίες και σώζει την ψυχή του. "Είναι ένας Άγιος άνθρωπος, μια βιβλική μορφή, που όποιος τον γνωρίσει έχει ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο της καλοσύνης και της αγάπης" είπε στον "Ρress Τime" ο πιλότος Γιώργος Βαζούρας που τον επισκέπτεται συχνά.

Ο πατέρας Ιωσήφ, ερημίτης του Αγίου Όρους, παρακολουθεί τις αερομαχίες στο Αιγαίο και ευλογεί τους πιλοτους των μαχητικών μας. Απο το 1990 περίπου όλοι οι Έλληνες πιλότοι ύστερα απο κάθε εμπλοκή με τους Τούρκους πετάνε πάνω απο το Άγιο Όρος για να πάρουν την ευχή του σεβάσμιου γέροντα. "Κάθε μέρα, όταν ακούω τον θόρυβο των αεροπλάνων, πετιέμαι απο το κελί μου. Βγαίνω έξω και κυματίζω την Ελληνική σημαία. Δακρύζω απο συγκίνηση, καθώς αυτά τα νέα παιδιά έρχονται πάντα ύστερα απο οποιαδήποτε αποστολή στο Αιγαίο να με χαιρετίσουν και να τους δώσω την ευχή μου".

Περισσότερα;http://kontiloforos.blogspot.com/2010/06/o_5906.html
 

Ο σημαιοφόρος μας στο Mundial της Αφρικής!!!


Είναι 16 ετών. Κατάγεται από την Θράκη και θα είναι ένας από τους σημαιοφόρους της τελετής έναρξης.
Ούτε αθλητής, ούτε προπονητής ή άλλος παράγων του ποδοσφαίρου δεν έμελλε να είναι ο πρώτος Έλληνας που θα παρελάσει το απόγευμα μέσα στο κατάμεστο «Σόκερ Σίτι» υπό το βλέμμα 97.000 θεατών.

Χάρη στα παιχνίδια της μοίρας ή καλύτερα του...Ρlaystation, η τιμή έλαχε στον 16χρονο Γιώργο Τουρλιάδη από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος δήλωσε συμμετοχή «έτσι, για πλάκα» σε διεθνή διαγωνισμό του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού της Sony και με έκπληξη είδε τον εαυτό του να κερδίζει τη θέση του σημαιοφόρου στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ.
aletri 

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/mundial.html

Ο καύσωνας μάς έρχεται. Στα ύψη ο υδράργυρος από Δευτέρα

  • Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς η θερμοκρασία στην Αθήνα «δείχνει» πως θα ξεπεράσει τους 36 C βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 37 C.
Φωτογραφία
  • Ηδη από σήμερα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά εξαιτίας θερμών αέριων μαζών που φθάνουν στον ελλαδικό χώρο από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια. Καθώς οι μάζες αυτές θα κινούνται όλο και νοτιότερα πάνω από την Ελλάδα, σε ύψος που δεν θα ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει κάθε μέρα και από λίγο και η αίσθηση της ζέστης θα είναι εντονότερη στη Βόρεια Ελλάδα και στην ενδοχώρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία. Ετσι, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 32 C, 34 C και 36 C αντίστοιχα ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 34 C, 35 C και 37 C αντίστοιχα.
  • Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, αυτή η ατμοσφαιρική «διαταραχή» που πέρασε στη Νότια και την Κεντρική Ευρώπη από την Αφρική, διαγράφοντας ημικυκλική τροχιά κατά τους δείκτες του ρολογιού επηρεάζοντας και τη χώρα μας, δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. «Την ερχόμενη Τρίτη ή και Τετάρτη η θερμοκρασία στην Αθήνα μπορεί να ξεπεράσει τους 37 C, αλλά με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία δεν φαίνεται το συγκεκριμένο κύμα ζέστης να έχει πολυήμερη διάρκεια».
  • Γεγονός πάντως είναι ότι κατά τον μήνα Ιούνιο κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στην Ελλάδα θερμές αέριες μάζες που εκτοξεύουν τον υδράργυρο στα ύψη, προκαλώντας ακόμη και αφόρητους καύσωνες. Οπως συνέβη στις 26 Ιουνίου 2007 όταν η θερμοκρασία στον σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Θησείο έσπασε κάθε ρεκόρ φθάνοντας τους 44,8 C. Ηταν η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε σημειωθεί Ιούνιο μήνα τα τελευταία 100 χρόνια.
  • Την ίδια ημέρα, ο Βόλος είχε 44,7 C και η παραθαλάσσια κωμόπολη Παλαιόχωρα στα νότια του Νομού Χανίων 45 C. Το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου 2007, λόγω της μεγάλης ζέστης ξέσπασε η ολέθρια πυρκαγιά στην Πάρνηθα που εξαπλώθηκε με τη βοήθεια δυτικών ανέμων. Επίσης το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2008 σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες στην Αχαΐα και την Πάτρα (39,6 C και 38,4 C). Πέρυσι στις 17 Ιουνίου η θερμοκρασία στην Αθήνα έφθασε τους 37,2 C και στη Μακρακώμη Φθιώτιδας άγγιξε τους 40 C.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέφανος Κρίκκης, ΤΑ ΝΕΑ, 11/6/2010

Δημοτικό σχολείο πρότυπο..

A2LUNCH_TU_C_^_TUEIQ
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας- Σέσκλου, καθώς, με τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών, κάθε μεσημέρι σιτίζονται και οι 70 μαθητές του σχολείου, με μενού το οποίο είναι βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής διατροφής.
Εδώ και τέσσερα χρόνια, το σχολείο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα τη μεσογειακή διατροφή. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2010, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του 3ου Δημοτικού Αισωνίας – Σέσκλου, κ. Μαρίας Διούδη, και με τη στήριξη και των δώδεκα εκπαιδευτικών ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη μεσογειακή διατροφή.
Ειδικότερα, τα παιδιά όλων των τάξεων σιτίζονται σε καθημερινή βάση στο σχολείο, ενώ το μενού, το οποίο επιμελείται κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος, είναι ειδικά διαμορφωμένο στις ανάγκες τους.
Την Τετάρτη , έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στους εκπαιδευτικούς φορείς, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από την οργάνωση του σχολείου και του προγράμματος αλλά κυρίως από την εργατικότητα των δασκάλων, οι οποίοι παραμένουν στο σχολείο κι εκτός του ωραρίου τους σερβίρουν τα παιδιά και τρώνε μαζί τους.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού, τα παιδιά μιλούν με τους δασκάλους για τις τροφές και αυτοί, με τη σειρά τους, προσπαθούν να τους λύσουν όλες τις απορίες, αλλά και να τα πείσουν να τρώνε όλες τις τροφές.
Ιδιαίτερη συμβολή στην όλη προσπάθεια έχουν οι γυναίκες από το Γυναικείο Συνεταιρισμό Σέσκλου, οι οποίες μαγειρεύουν καθημερινά για τα παιδιά, ενώ προσπάθειες για την επίτευξη του στόχο έκανε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα σίτισης θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές του Δημοτικού.
Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
http://www.zougla.gr

http://kala-nea.gr/?p=5044#ixzz0qXjSf4UJ

11/6 "Ημέρα Γιορτής Πολιτισμού - Αθλητισμού & Περιβάλλοντος για μικρούς και μεγάλους

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με την Ένωση "Μαζί για το παιδί" μας προσκαλούν σε εκδήλωση την Κυριακή 13 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Εθνικού Πάρκου Σχοινιά Μαραθώνα.
Θα υπάρχουν πούλμαν για τα παιδιά και τους συνοδούς τους στο
Καλλιμάρμαρο στις 09.00 το πρωί της Κυριακής.
Ελάτε να καλωσορίσουμε μαζί το άνοιγμα του Κωπηλατοδρόμιου στο ευρύ κοινό!
Ελάτε να χαρούμε και να παίξουμε με τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους.
Ελάτε να κάνουμε ποδήλατο γύρω από τη λίμνη.
Ελάτε να πάρουμε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με θέμα: "Το Περιβάλλον και το Κωπηλατοδρόμιο!"
Ελάτε να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό Ζωγραφικής. Τα καλύτερα έργα θα μπουν στην έκθεση του Κωπηλαδροδρομίου μας!
Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά τους Αθλητές της Κωπηλασίας και του Κανόε καγιάκ και να γραφτούμε στην Ακαδημία Κωπηλασίας και Νανόε/Καγιάκ .
Να γίνουμε και εμείς αθλητές!
Να παρακολουθήσουμε αθλητικές επιδείξεις από τους αθλητές μας!
Ελάτε να ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις. Να θαυμάσουμε στο Κέντρο Πληροφόρησης την έκθεση με τα σκάση κωπηλασίας, Καόνε και Καγιάκ.
Να απολαύσουμε την προβολή ταινίας για το Εθνικό Πάρκο και το Περιβάλλον, τα αθλήματά μας και την ιστορία της περιοχής.
Κάνετε πικ νικ (λειτουργεί κυλικείο και προσφέρονται παγωτά!!)
Ελάτε να χαρούμε τη φύση, τη λίμνη, τον περίπατο!!!
Ο χώρος του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρόμιου ανήκει πλέον σε όλους μας!!!
Πληροφορίες σχετικά με τη γιορτή στα τηλέφωνα: 213131 6523, 21 3131 6510, 2121217151
Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Εθνικού Πάρκου Σχοινιά, Μαραθώνα
Λεωφόρος Σχοινιά - Μαραθώνας
http://www.olympicproperties.gr/
 http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/116.html

Μεγάλη διαδήλωση σε αλληλεγγύη με την Ελλάδα στη Γερμανία

«Από την Αθήνα ως το Βερολίνο, την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλες Ελληνίδες»

Μεγάλη διαδήλωση κατά της κρίσης και σε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα,
(Γερμανία, 12/6)

Τη χρονιά που μας πέρασε, πάμπολλα συνδικάτα, όλο το φάσμα της γερμανικής Αριστεράς, ο αναρχικός χώρος, το αντιφασιστικό κίνημα, ΜΚΟ και πολλές άλλες συλλογικότητες δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα συντονισμού και κοινής δράσης, με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας». Φέτος, η αιχμή της δράσης μας είναι η Ελλάδα ως θύμα της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης.

«Από την Αθήνα ως το Βερολίνο, την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες»: Αυτό είναι το σύνθημά μας για την προγραμματισμένη διαδήλωση της 12ης Ιουνίου στη Γερμανία, σε Βερολίνο και Στουτγάρδη, γιατί έτσι θέλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι η σημερινή πραγματικότητα των εργαζομένων στην Ελλάδα δεν απέχει πολύ απ’ αυτό που ήδη βιώνουν και θα βιώσουν ακόμα πιο σκληρά στο μέλλον οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Γερμανία.

Στις διαδηλώσεις καλούν περισσότερες από 100 οργανώσεις και πρωτοβουλίες, όπως η Attac, συνδικάτα όπως η ve.rdi, η NGG (Σωματείο Σερβιτόρων – Μαγείρων), τομεακές της Γενικής Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), το κόμμα της Αριστεράς DIE LINKE, τοπικές συμμαχίες για την κρίση, η DIDF (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Εργατικών Σωματείων), η συμμαχία Aktionsbündnis Sozialproteste, το Φόρουμ Ανέργων, αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες.

http://prezatv.blogspot.com/2010/06/blog-post_9341.html

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν πάλι στο δρόμο για τη Σχολή Τυφλών

Με αποκλεισμό της οδού Βασιλίσσης Όλγας διαμαρτυρήθηκαν την Πέμπτη εργαζόμενοι και μαθητές της Σχολής Τυφλών για την ελλιπή χρηματοδότηση και το ενδεχόμενο λουκέτου.

Η διαμαρτυρία διήρκεσε από τις 10.30 έως τις 11 το πρωί της Πέμπτης και από τις 12.30 έως τις 12.45 το μεσημέρι, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης με αποκλεισμό των διοδίων των Μαλγάρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων της Σχολής Τυφλών, Νίκο Βασιλείου, διαχρονικό αίτημα αποτελεί εδώ και 25 χρόνια η ισότιμη μεταχείριση της Σχολής Τυφλών της Θεσσαλονίκης με την αντίστοιχη των Αθηνών, αλλά και η μετατροπή της από Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
 
http://olatadikaiomata.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html

Άφωνος ο Θαπατέρο από τον Μπερλουσκόνι

Αφωνο άφησε τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο ο ιταλός ομόλογός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα στη Ρώμη.
Μετά τη συνάντησή τους, κι ενώ έδιναν συνέντευξη Τύπου, ο Μπερλουσκόνι, εγκατέλειψε τον Θαπατέρο αιφνιδιαστικά, αφού πρώτα απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους: «Αφήνω τώρα τον φίλο μου τον Θαπατέρο να δεχτεί τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κυρίως σε ότι αφορά στην επίσκεψη του στο Βατικανό… του εύχομαι τα καλύτερα, όπως εσείς θα ευχόσαστε σε έναν άγιο, καθώς έχει περιβληθεί με ιερή χάρη μετά την ευλογία του από τον πάπα».
Οι δύο ηγέτες μόλις είχαν ολοκληρώσει τις εναρκτήριες δηλώσεις τους. Ο Μπερλουσκόνι τα είπε κι έγινε…καπνός, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά τον καλεσμένο του και του κούνησε το χέρι αποχωρώντας.
Ο Θαπατέρο έμεινε μόνος του στο βήμα απέναντι σε δεκάδες δημοσιογράφους. Χαμογέλασε αμήχανα και αφού κοίταξε επίμονα προς την κατεύθυνση του Μπερλουσκόνι, αποχώρησε κι εκείνος.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός επέστρεψε σε λίγα λεπτά μόνος του. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί γιατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει «άφωνο», ξένο ηγέτη. Το 2005 άφησε να εννοηθεί ότι «φλέρταρε» την πρόεδρο της Φινλανδίας Τάρια Χάλονεν ενώ χαρακτήρισε «ωραίο, νέο και ηλιοκαμένο» τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα λίγο μετά την εκλογή του.



http://www.bloglife.gr/pid/3690

ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΓΙΑ 373 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ...


Ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο που καίει μόλις ένα λίτρο βενζίνης σε απόσταση 373 χιλιομέτρων παρουσίασαν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης το μεσημέρι της Τετάρτης (9/6) στα Χανιά.



Το αμάξι βγήκε για την πρώτη του βόλτα στην Πλατεία Ελευθερίας έξω από το Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων.

Το εν λόγω δημιούργημα των φοιτητών κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco Marathon 2010που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία με τη συμμετοχή 221 ομάδων πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο διαγωνισμός στόχευε στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για την κίνηση οχημάτων, με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία μεγάλων οχημάτων (Urban Concept) που αντιστοιχούν σε μονοθέσια οχήματα πόλης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής που περιλαμβάνει κυψέλη καύσιμου υδρογόνου και κίνηση με ηλεκτρικό κινητήρα τα οποία παρέχουν μηδενικούς ρύπους κατά την κίνηση του οχήματος.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης κατέκτησε την πρώτη θέση στον παράλληλο διαγωνισμό ασφάλειας οχημάτων (ADAC Safety Award) με το όχημα ER10, ένα ολοκληρωμένο όχημα με εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ασφάλειας.

 
Περισσότερα:http://ballikrateia.blogspot.com/2010/06/373.html

Πεντοζάλη για το Γκίνες

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010



Στις 7 Αυγούστου όλη η Κρήτη, από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι, θα χορεύει πεντοζάλη  διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες!
Μια ανθρώπινη αλυσίδα, που θα δημιουργήσουν  διακόσιες  χιλιάδες χορευτές, οι οποίοι θα χορεύουν σε μήκος 200 χιλιομέτρων θα ενώσει το νησί από άκρη σε άκρη.
Οι χορευτές, θα αρχίσουν ταυτόχρονα να χορεύουν αργό πεντοζάλη.


Περισσότερα:http://maxaliwtis.blogspot.com/2010/06/blog-post_4574.html

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Στα 100 και ακόμα τρέχει



Πως θα σας φαινόταν εάν φτάνατε στην εκκίνηση ενός ημιμαραθωνίου και ξαφνικά εμφανιζόταν ένας 99χρονος Ινδός με τουρμπάνι λέγοντας ότι θέλει να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ; Σίγουρα θα σας φαινόταν περίεργο αλλά έγινε πραγματικότητα.


Ο Fauja Singh προσπάθησε το Σάββατο στο Λουξεμβούργο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης στη κατηγορία 90+ . Ο Ινδός αθληταράς δεν τα κατάφερε αλλά είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα προλάβει την 100!
Ο Fauja Singh όταν ήταν φοιτητής (προ αμνημονεύτων ετών) ήταν στην ομάδα ανωμάλου δρόμου του πανεπιστημίου του. Έκανε ένα διάλλειμα 50 χρόνων (!) και συνέχισε τη προπόνηση του στα 81. Στα 89 τερμάτισε το πρώτο του μαραθώνιο στο Λονδίνο σε 6:54:42.
Φέτος ο Ινδός δρομέας δεν κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του ημιμαραθωνίου αφού τερμάτισε σε 3:32:30 και το ρεκορ είναι 3:21:27 από τον Σουηδό Βίκτορ Μπούργκεν στα 94 του το 2002. Μια επίδοση που απογοήτευσε τον προπονητή του μιας και οι προσδοκίες του ήταν για μια επίδοση στις 3:07-3:10 λεπτά.
Ο στόχος που του έχει απομείνει είναι να μπεί στο βιβλίο των ρεκορ Γκίνες ως ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος του πλανήτη παίρνοντας τη θέση του "δικού" μας Δημήτρη Ιορδανίδη ο οποίος στα 98 του τερμάτισε την κλασσική διαδρομή σε 7:33!

http://papagalostv.blogspot.com/2010/06/100.html

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας που εντάσσονται στα 800 σχολεία “ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος”

Αγαπητοί γονείς,
Τις μέρες αυτές ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά από το Υπουργείο Παιδείας – και σε μας τους εκπαιδευτικούς και σε σας τους γονείς – η λειτουργία 800 δημοτικών σχολείων πανελλαδικά με «νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα». Ανάμεσα σε αυτά είναι και το δικό μας σχολείο.

Από το Σεπτέμβρη λοιπόν τα παιδιά σας θα παρακολουθούν υποχρεωτικά, σε όλες τις τάξεις, εφτά διδακτικές ώρες μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να σας πείσει ότι αυτό είναι «για το καλό των παιδιών σας» και ότι το πρόγραμμα αυτό «επιδιώκει να θέσει στο κέντρο του το μαθητή».
Με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας πούμε τη δική μας γνώμη. Να σας πούμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με μια τέτοια εξέλιξη. Να σας πούμε ότι με αυτή του την απόφαση το Υπουργείο Παιδείας διαγράφει έτσι απλά βασικές αρχές τις παιδαγωγικής, αγνοεί βασικές ανάγκες των παιδιών.

ü Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Η παραμονή των μαθητών στο σχολείο έως τις 2.00 μ.μ. έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».
Δεν σας λέει την αλήθεια.
Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος διδακτικών ωρών ανά βδομάδα είναι από 27 – 29 ώρες ανάλογα με την τάξη, ενώ στη Φιλανδία – που είναι και το αγαπημένο πρότυπο – είναι 24, πολύ μακριά από το 35ωρο που προβλέπει για τα δικά σας παιδιά.
Με το υποχρεωτικό καθημερινό επτάωρο, οι ρυθμοί γίνονται ανυπόφοροι για τη σχολική καθημερινότητα, και μάλιστα σε σχολεία που δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή (επαρκείς αίθουσες, χώρους χαλάρωσης και παιχνιδιού, τραπεζαρία, γυμναστήριο κλπ.). Ο 6χρονος μαθητής στη χώρα μας καλείται να γίνει ο πιο σκληρά εργαζόμενος μαθητής στην Ευρώπη.

- Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Θα μπουν νέα γνωστικά αντικείμενα, θα εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του σχολείου».
Εμείς σας λέμε:
Ποια παιδαγωγική αντίληψη θεωρεί σωστό να υπάρχουν 11(!) διδακτικά αντικείμενα στην Α΄ και στη Β’ τάξη, 13 στη Γ’ και τη Δ’ και 15 στην Ε’ και στην Στ’; Το μόνο που θα καταφέρουμε με αυτό τον τρόπο είναι να δημιουργήσουμε στους μαθητές μας σύγχυση και κούραση. Θα ακούνε περισσότερα και θα καταλαβαίνουν λιγότερα. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να κουβαλήσουν στις πλάτες τους όλα αυτά που σε κάποιους φαίνονται καλά και χρήσιμα. Πρέπει να διαλέξουμε.

- Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Με τα Αγγλικά από την Α΄τάξη θα χτυπήσουμε την παραπαιδεία, θα προετοιμάσουμε τα παιδιά σας για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας».
Κι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Από τη μια, υπάρχουν σοβαρές παιδαγωγικές διαφωνίες για το κατά πόσο είναι σκόπιμο τα παιδιά να διδάσκονται ξένη γλώσσα από τόσο μικρή ηλικία, και μάλιστα σε τμήματα με 25 μαθητές, που καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διδασκαλία με τον «παιγνιώδη» τρόπο που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας. Σε συνδυασμό με το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχουν τα νέα βιβλία των Αγγλικών στις υπόλοιπες τάξεις και με την πρόθεση τα παιδιά να προετοιμάζονται για εξετάσεις πανελλαδικού τύπου από το Δημοτικό (!) για να μπαίνουν σε επίπεδα με στόχο την τελική πιστοποίηση, το μάθημα της ξένης γλώσσας αποκτά εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Άραγε δεν θα μπορούσε το απολυτήριο κάθε βαθμίδας να σημαίνει από μόνο του ότι το παιδί έχει αποκτήσει τις γνώσεις που χρειάζεται στην ξένη γλώσσα από το δημόσιο σχολείο, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες;
Όσο για τα φροντιστήρια, τρίβουν τα χέρια τους για την καινούρια μεγάλη πελατεία που βλέπουν να έρχεται…

- Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Τα παιδιά θα μαθαίνουν να χειρίζονται τους υπολογιστές, κάτι που σήμερα είναι εντελώς απαραίτητο».
Εμείς σας λέμε:
Η εξοικείωση με τον υπολογιστή δεν είναι αυτοσκοπός. Ο υπολογιστής είναι εργαλείο που εντάσσεται σε κάποια ευρύτερη εργασία. Αν δεν εξασφαλιστεί κάτι τέτοιο, οι μαθητές θα μάθουν να κάνουν καλύτερα (και να εθιστούν ακόμα περισσότερο) σε αυτό που ήδη κάνουν: να παίζουν παιχνίδια, να σερφάρουν και να «κατεβάζουν» έτοιμες σχολικές εργασίες.

- Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Σκοπός μας είναι η τσάντα να μένει στο σχολείο».
Και αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα απ’ όλα.
Γιατί ουσιαστικά καταργούνται οι ώρες της μελέτης, της προετοιμασίας δηλαδή για τα μαθήματα της επόμενης μέρας, αφού προβλέπονται συνολικά μόνο μέχρι πέντε ώρες τη βδομάδα – κι αυτές στην προαιρετική απογευματινή ζώνη το ολοήμερου - κυρίως για τις μικρές τάξεις. Ταυτόχρονα η αύξηση των υποχρεωτικών ωρών και των γνωστικών αντικειμένων «φορτώνει» ακόμα περισσότερο τα παιδιά, τα οποία είναι ήδη θύματα της φορτωμένης και δύσκολης ύλης που υπάρχει στα νέα βιβλία.

Η μοναδική «αλήθεια» που λέει το Υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο που έχει στείλει στα σχολεία είναι ότι «από την παρούσα απόφαση δεν προκύπτει δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού».
Γιατί το «νέο» σχολείο θα είναι το σχολείο των περικοπών και των συμπτύξεων, θα είναι το σχολείο με μειωμένες επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό με τον «Καλλικράτη», θα είναι το σχολείο χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού έτσι προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και οι επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αγαπητοί γονείς,

Είναι γεγονός ότι πίσω από όλα αυτά, υπάρχουν σοβαρές αιτίες που η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις αλλαγές στο σχολείο.

Η πιο βασική αιτία είναι ότι ο σημερινά σκληρά εργαζόμενος μαθητής θα είναι ο αυριανός ελαστικά εργαζόμενος. Οι βασικές γνώσεις έχουν αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς, η κυβέρνηση συνυπογράφει, η αγορά τρίβει τα χέρια της. Το σχολείο πια δεν έχει σκοπό να δίνει ολόπλευρη και ολοκληρωμένη γνώση, δεν θέλει να δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να μπορεί με βάση τις ανάγκες του και τις δυνατότητές του να «χτίζει» μια τέτοιου είδους γνώση. Αυτό που απαιτεί σήμερα η αγορά είναι να αποκτά ο μαθητής ορισμένες βασικές δεξιότητες (ανάγνωση, γραφή , αρίθμηση, στοιχεία ξένων γλωσσών και χρήση υπολογιστών ) για να «προετοιμάζεται» για ένα εργασιακό μέλλον από τα πιο σκληρά που έχουν ζήσει οι τελευταίες γενιές: χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρεπή μισθό, χωρίς μόνιμη δουλειά. Αυτό που λένε σήμερα στους μαθητές μας είναι ότι θα παίρνουν ίσα – ίσα αυτό που χρειάζεται για να μπορούν να καταρτίζονται ξανά και ξανά, αφού στη διάρκεια της ζωής τους θα πρέπει να αλλάζουν συνεχώς δουλειές.

Το παρόν του σχολείου αυτού, αλλά και το μέλλον που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτό που ονειρευόμαστε. Στο σχολείο της αγοράς και της λογικής της, εμείς αντιπαραθέτουμε ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο, για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας για ουσιαστική γνώση, για χαρά, για δημιουργία, για παιχνίδι. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του σχολείου και όχι η προετοιμασία «για την σκληρή κοινωνία που τα περιμένει».

Τον αγώνα για ένα τέτοιο σχολείο εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας και εσείς οι γονείς τους πρέπει να τον δώσουμε μαζί .

ΣΥΛΛΟΓΟI ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» - «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»
alphavita
 
http://dakepekoz.blogspot.com/2010/06/800_10.html

Περισσότεροι από 25 πράσινοι βουλευτές θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι!!!

Το αναβαθμισμένο αξίωμα του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη που προσφερει η νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, σε συνδυασμό με την κρίση που περνά το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας, έχουν κάνει πολλούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να σκέφτονται να κατέλθουν ως υποψήφιοι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" περισσότεροι από 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –μεταξύ των οποίων και μέλη του υπουργικού συμβουλίου– επιθυμούν τη διεκδίκηση των νέων περιφερειακών και δημαρχιακών αξιωμάτων στις εκλογές του Νοεμβρίου. Το γεγονός αυτό, που συζητήθηκε χθες στο Μαξίμου, προβληματίζει εντονότατα τον πρωθυπουργό, καθώς το απροσδόκητο ενδιαφέρον τόσο πολλών βουλευτών να «μετακομίσουν» στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να ερμηνευθεί και ως «κύμα» εγκατάλειψης του κυβερνητικού σκάφους στη δύσκολη σημερινή συγκυρία.
Για τον λόγο αυτόν, ο πρωθυπουργός, κατά πληροφορίες, έδωσε χθες εντολή στην επιτροπή που επεξεργάζεται τις υποψηφιότητες, να καταλήξει μέχρι τις 15 Ιουλίου σε αποφάσεις για τους περισσότερους δήμους, ενώ μάλλον θα.... υποχρεώσει όσους βουλευτές διεκδικήσουν τις αιρετές αυτοδιοικητικές θέσεις να παραιτηθούν προηγουμένως της κοινοβουλευτικής τους ιδιότητας, προσβλέποντας έτσι να μειώσει τον αριθμό τους. Στη χθεσινή συνεδρίαση του λεγόμενου διαθεσμικού οργάνου «κλείδωσαν» επίσης και οι ημερομηνίες των εκλογών. Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου και ο δεύτερος στις 14, ενώ όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει τελικώς από την προεκλογική της δέσμευση να καταργήσει το 42% (της Ν.Δ.) που διευκόλυνε την εκλογή των δημάρχων από τον πρώτο γύρο.
Διχογνωμία

Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ετέθη χθες στη συζήτηση, ενδεχομένως γιατί διχάζει ακόμη και υπουργούς της κυβέρνησης. Ο κ. Θοδ. Πάγκαλος, για παράδειγμα, θεωρεί εντελώς εσφαλμένη την εμμονή του κ. Γιάννη Ραγκούση να επαναφέρει την εκλογή των δημάρχων με 50% + μία ψήφο, καθώς –όπως συνηθίζει να λέει– το συγκεκριμένο σύστημα κατ’ εξοχήν ευνοεί τις παρά φύσιν συνεργασίες, όπως αυτές του παρελθόντος ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών «απαντά» μέσω των συνομιλητών του ότι «η κατάργηση του 42% ήταν κεντρική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι τυχόν υπαναχώρηση του πρωθυπουργού θα μετέδιδε κλίμα ηττοπάθειας, ενώ θα επέτρεπε στην αντιπολίτευση να ανασύρει δεκάδες σχετικές επιθέσεις του κ. Παπανδρέου στη Ν.Δ. όταν θέσπισε το 42%. Ο κ. Ραγκούσης, πάντως, δεν έχει αποκλείσει οριστικώς το ενδεχόμενο να βρεθεί μια μέση λύση (π.χ. να εκλέγονται οι δήμαρχοι με 45% από τον πρώτο γύρο) με την προϋπόθεση, ωστόσο, η ενδιάμεση αυτή πρόταση να τύχει διακομματικής στήριξης, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό λόγω της πάγιας άρνησης της Αριστεράς. Στη χθεσινή σύσκεψη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στην πορεία της οικονομίας, επιδιώκοντας ευθέως να διαψεύσει τα σενάρια της επικείμενης χρεοκοπίας ή και της επιστροφής στη δραχμή. «Επειδή είδα ότι η τρομολαγνεία συνεχίζεται από πολλά ΜΜΕ, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά πως είμαστε εντός της πορείας του προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά και, αναφερόμενος στον μηχανισμό στήριξης, έκρινε αναγκαίο να επαναλάβει ότι «δεν είναι μόνο δίχτυ ασφαλείας για τις δανειακές μας ανάγκες αλλά και το τραπεζικό σύστημα».

Παράλληλα, δε, οριοθέτησε τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση ως το απώτατο χρονικό όριο μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχουν ψηφισθεί όλες οι μεγάλες θεσμικές και διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και το κράτος, ενώ θέλοντας να μεταδώσει και ένα κλίμα αισιοδοξίας ισχυρίστηκε ότι «τα πιο πολλά από τα δυσάρεστα και επώδυνα μέτρα είναι πλέον πίσω μας».

Σημειώνεται ότι στις αλλαγές που απαρίθμησε ο πρωθυπουργός εντάσσεται, βέβαια, όχι μόνον το ασφαλιστικό, αλλά και ο νέος εκλογικός νόμος που ως γνωστόν προκαλεί οξύτατες ενδοκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ραγκούσης, ωστόσο, επανέλαβε χθες ότι ο νόμος είναι έτοιμος, ενώ πρόθεση του κ. Παπανδρέου είναι να έχει ψηφισθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, ημερομηνία που έχει τεθεί ως χρονικός ορίζοντας και για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.


http://naxosfan.blogspot.com/2010/06/25.html
Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΙΣΑ  ΑΘΛΗΤΡΙΑ 
ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ  ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕ 
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ 
(ΜΕΕΤΙΝG ΓΛΥΦΑΔΑΣ)









Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΣΤΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ  ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΜΕ ΑΛΜΑ 4ΜΕΤΡΑ  ΚΑΙ 3 ΕΚΑΤΟΣΤΑ




ΤΟ VIDEO ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Η ισότητα των φύλων στον «Καλλικράτη»

 

Με πρόταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων -σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της- περιελήφθησαν στο νέο νόμο για τη «νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ν.3852/2010) διατάξεις που προωθούν την ισότητα των φύλων.
Ειδικότερα, σε κάθε περιφέρεια συγκροτείται «Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων» (ΠΕΠΙΣ), που αποτελείται από: 1. τον/την περιφερειάρχη ως πρόεδρο, 2. ένα μέλος του περιφερειακού συμβουλίου, 3. εκπρόσωπο των δήμων της περιφέρειας, 4. εκπρόσωπο αντιπροσωπευτικής γυναικείας οργάνωσης της περιφέρειας και 5. εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Παράλληλα, στις αρμοδιότητες των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας περιλαμβάνονται: 1) η μέριμνα και η υποστήριξη για την ένταξη της ισότητας των φύλων στην αναπτυξιακή πολιτική της περιφέρειας, 2) η εισήγηση μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς, 3) η εισήγηση προς το περιφερειακό συμβούλιο για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας, καθώς και σχετικών δράσεων ενημέρωσης και πληροφόρησης πολιτών, 4) η συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο της ΓΓΙΦ στην περιφέρεια.
Ακόμη, οι πολιτικές ισότητας των φύλων αποτελούν για πρώτη φορά αντικείμενο υπηρεσιακής μονάδας (μαζί με την κοινωνική πολιτική) που θα περιλαμβάνεται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων.
Κατόπιν αυτών, με αυτές τις ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα στην αιρετή Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων για την ισότητα των φύλων.

http://www.athina984.gr/node/102933
MALLIAROZH_TZORTZINAMPILINH_KATERINA
MPRETZ_ELEONORANTIOYKA_AGGELIKH
PRELEBITS_ANNA
TERMITSEBA_OLGA
TOPKA_ELENA
TSAGARAKH_MARIA
XATZIOANNOY_STAYROYLA
MAGALIOY_BALENTINA
KAPRANA_KONSTANTINA
KALKOYNOY_EIRHNH
GIKA_KATERINA
GATOY_ARGYRO
GASTERATOY_MANTO
FLOKALH_EYA
BRANITS_THEODORA
ANTONOPOYLOY_MPAGIA
ANASTASOPOULOU_EFi

Έφη Αναστασοπούλου
Ηλικία: 20 (9/12/89)
Ύψος: 1,78
Ζώδιο: Τοξότης
Σπουδές: Φοιτήτρια Φιλολογίας
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: μπάσκετ, tae kwon do, χορός, βόλεϊ, γιόγκα, γυμναστική, πιάνο, σινεμά, θέατρο, μουσική

Μπάγια Αντωνοπούλου
Ηλικία: 20 (12/10/89)
Ύψος: 1,74
Ζώδιο: Ζυγός
Σπουδές: Απόφοιτος σχολής μακιγιάζ, σεμινάρια στις Δημόσιες Σχέσεις
Ξένες γλώσσες: αγγλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: styling, χορός, μουσική, σχέδιο μόδας

Θεοδώρα Βράνιτς
Ηλικία: 19 (10/7/90)
Ύψος: 1,75
Ζώδιο: Καρκίνος
Σπουδές: Φοιτήτρια Θεατρολογίας
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, σερβικά, γερμανικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: τραγούδι, χορός, σινεμά, θέατρο

Μαντώ Γαστεράτου

Ηλικία: 22 (8/3/88)
Ύψος: 1,76
Ζώδιο: Ιχθείς
Σπουδές: Τελειόφοιτος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: κιθάρα, μπάσκετ, σκάκι, ποδόσφαιρο, κινηματογράφος

Αργυρώ Γάτου

Ηλικία: 19 (6/8/90)
Ύψος: 1,74
Ζώδιο: Λέων
Σπουδές: Απόφοιτος Λυκείου, σεμινάρια υποκριτικής
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: χορός, θέατρο, σινεμά

Κατερίνα Γκίκα

Ηλικία: 18 (20/1/92)
Ύψος: 1,70
Ζώδιο: Υδροχόος
Σπουδές: Σπουδάστρια σχολής κομμωτικής
Ξένες γλώσσες: αγγλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: Χορός, μπιλιάρδο, σινεμά, ρυθμική

Ειρήνη Καλκούνου

Ηλικία: 18 (24/7/91)
Ύψος: 1,78
Ζώδιο: Λέων
Σπουδές: Φοιτήτρια Κοινωνιολογίας
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: χορός, γυμναστική, σινεμά

Κωνσταντίνα Καπράνα

Ηλικία: 20 (22/7/89)
Ύψος: 1,83
Ζώδιο: Καρκίνος
Σπουδές: Φοιτήτρια Νηπιακής Αγωγής
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: σινεμά, τάβλι, beach volley

Βαλεντίνα Μαγαλιού

Ηλικία: 19 (31/3/91)
Ύψος: 1,76
Ζώδιο: Κριός
Σπουδές: Φοιτήτρια Οικονομικών Επιστημών
Ξένες γλώσσες: αγγλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: σινεμά, άλμα εις ύψος, χορός

Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη
Ηλικία: 18 (12/8/91)
Ύψος: 1,68
Ζώδιο: Λέων
Σπουδές: Φοιτήτρια Κοινωνιολογίας
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: χορός, συμμετοχή σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις

Κατερίνα Μπιλίνη

Ηλικία: 22 (16/1/88)
Ύψος: 1,77
Ζώδιο: Αιγόκερως
Σπουδές: Τελειόφοιτος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: θέατρο, διάβασμα, χορός, kick boxing, tae kwon do

Ελεωνόρα Μπρετζ
Ηλικία: 20 (19/6/89)
Ύψος: 1,74
Ζώδιο: Δίδυμοι
Σπουδές: Απόφοιτος Λυκείου, σεμινάρια πληροφορικής
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, λουξεμβουργιανά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: χορός, τένις, βόλεϊ, σινεμά

Αγγελική Ντιούκα
Ηλικία: 19 (20/10/90)
Ύψος: 1,74
Ζώδιο: Ζυγός
Σπουδές: Φοιτήτρια Τουριστικών Επιχειρήσεων
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, ισπανικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: κολύμβηση, σινεμά, ταξίδια

Άννα Πρέλεβιτς
Ηλικία: 20 (28/4/90)
Ύψος: 1,81
Ζώδιο: Ταύρος
Σπουδές: Απόφοιτος Media Communication
Ξένες γλώσσες: σερβικά, αγγλικά, ιταλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: θέατρο - musical, τένις, ιππασία, θαλάσσια σπορ, καλλιτεχνικό πατινάζ (πρωταθλήτρια Ελλάδας)

Όλγα Τεμίρτσεβα

Ηλικία: 23 (9/9/86)
Ύψος: 1,75
Ζώδιο: Παρθένος
Σπουδές: Απόφοιτος Νομικής
Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, ρωσικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: στίβος, πατινάζ, σκι

Έλενα Τόπκα
Ηλικία: 20 (1/2/90)
Ύψος: 1,80
Ζώδιο: Υδροχόος
Σπουδές: Απόφοιτος Λυκείου
Ξένες γλώσσες: αγγλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: ιππασία. μουσική

Μαρία Τσαγκαράκη
Ηλικία: 21 (15/1/89)
Ύψος: 1,76
Ζώδιο: Αιγόκερως
Σπουδές: Τελειόφοιτος Φιλολογίας
Ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: μέλος συγκροτήματος παραδοσιακών κρητικών χορών, κολύμβηση

Εύα Φλόκαλη
Ηλικία: 23 (17/10/86)
Ύψος: 1,77
Ζώδιο: Ζυγός
Σπουδές: Φοιτήτρια Ιστορίας-Αρχαιολογίας
Ξένες γλώσσες: αγγλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: γυμναστική, τένις, ζωγραφική με κάρβουνο, διάβασμα

Σταυρούλα Χατζηιωάννου
Ηλικία: 20 (19/8/89)
Ύψος: 1,80
Ζώδιο: Λέων
Σπουδές: Φοιτήτρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
Ξένες γλώσσες: αγγλικά
Ενδιαφέροντα, χόμπι: βόλεϊ, χορός

http://news24gr.blogspot.com/2010/06/2010_479.html

Είναι πολλές 23 ληστείες;

Απογευματινές ώρες της 8-6-2010, στο Μοσχάτο, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τ.Α. Μοσχάτου συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 9-6-2010, στη Καλλιθέα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και του Τ.Α. Μοσχάτου συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας συνεργός του προηγουμένου, κατηγορούμενοι και οι δύο για «σύσταση και συμμορία», «κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση», και παράβαση του Ν. «περί όπλων» και «περί αλλοδαπών». Οι συλληφθέντες την 19.15 ώρα της 8-6-2010 διέπραξαν ληστεία σε SUPER MARKET στη Ν. Σμύρνη και την 19.30 διέπραξαν εκ νέου ληστεία σε SUPER MARKET στο Μοσχάτο, όπου μετά από καταδίωξη συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών. Στη κατοχή τους καθώς και στην οικία του πρώτου κατηγορουμένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.
  • Ένα (1) πιστόλι τύπου REPLICA.
  • Έξι (6) φυσίγγια.
  • Το χρηματικό ποσό των -985- ευρώ.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από τις αρχές του έτους 2010 μέχρι σήμερα έχουν διαπράξει συνολικά είκοσι τρείς (23) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα SUPER MARKETS και πρατήρια καυσίμων στις περιοχές Ν. Σμύρνης , Καλλιθέας , Μοσχάτου και Αγ. Ιωάννη Ρέντη. 

http://crimesonair.blogspot.com/2010/06/23.html

Πρεμιέρα 1ου Ομίλου: Ουρουγουάη-Γαλλία

Με στόχο την νίκη που θα τους δώσει την δυνατότητα να αποκτήσουν πλεονέκτημα για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, αναμετρώνται αύριο (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Κέιπ Τάουν...







η Γαλλία και η Ουρουγουάη, στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 1ο όμιλο του Μουντιάλ.

Περισσότερα:http://todekari.blogspot.com/2010/06/1.html

ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ: Φεστιβάλ Νεολαίας 2010

10/6/2010
Με στόχο την προώθηση της εκφραστικής δημιουργικότητας των νέων του τόπου καθώς και την ενίσχυση των ερασιτεχνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, ο Δήμος Γέρακα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νεολαίας 2010, στοχεύοντας στην ενεργό συμμετοχή των νεολαιών στην καθημερινή ζωή της πόλης.

Με αφετηρία των εκδηλώσεων την Δευτέρα 14 Ιουνίου και λήξη το Σάββατο 26 Ιουνίου, αναμένουμε να δώσουμε όλοι μαζί ζωντάνια και χρώμα στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:

Δευτέρα 14/6 - Πολιτιστικό Κέντρο
20.00 - Τ.Ν.Δ. "Τεχνάσματα Νέων Δημιουργών"
Θεατρικά και Χορευτικά Δρώμενα
Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

Παρασκευή 18/6 - Θερινός Κινηματογράφος
21.00 - Συναυλία " Χωρις Κανόνες - Μόνο Εξαιρέσεις"
Με τον Γιώργο ΡΟΥΣ

Σάββατο 19/6 - Parking Κολυμβητηρίου & Θερινός Κινηματογράφος
17.30 - Δρώμενα (Parking Κολυμβητηρίου)
HAPPENING ΚΡΟΥΣΤΩΝ
JUGGLING - STREET GAMES - ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
STREET DANCE - ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ: Ρυθμοί, Hip-Hop, Breakdance, R n'B
FACE PAINTING
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΕΘΕΑ "ΔΙΑΒΑΣΗ"

21.00 - Νεανική Συναυλία (Θερινός Κινηματογράφος)
PALE FACES με Guest Star τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΡΓΙΑΛΑ
& ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Κυριακή 20/6 - Πολιτιστικό Κέντρο
19.00 - Εγκαίνια Παιδικών Εικαστικών Εργαστηρίων (έως 22/6)
20.15 - Δρώμενο Νηπίων
20.30 - Συναυλία Μουσικής Σχολής Φιλαρμονικής/Χορωδίας/Κιθάρας-Πιάνο
Τετάρτη 23/6 - Πολιτιστικό Κέντρο
20.00 - Εγκαίνια Έκθεσης Ενηλίκων (έως 30/6)
21.00 - Θεατρικό "Εννέα Λαϊκά" ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Σάββατο 26/6 - Γήπεδο Skate

18.30 - Δρώμενα Skate Park

ΕΠΙΔΕΙΞΗ BMX & SKATE - FUNBAG με τις ομάδες επαγγελματιών αναβατών ( VANS & PIRANHA) με τους διακεκριμένους στο είδος: ΓιάννηΜαναράς, Παναγιώτης Μαναράς, Σπύρος Τηνιακός και Χάρης Τηνιακός)

FUN BUS - DJ PARTY

GRAFFITI

Πολιτιστικό Κέντρο
Κλειτάρχου & Αριστείδου

Parking Κολυμβητηρίου & Θερινός Κινηματογράφος
Γαργηττού & Μιλτιάδου

Γήπεδο Skate (δίπλα από το 4ο Αθλητικό Κέντρο -Χάντμπολ)
Αγ. Ι. Θεολόγου & Δερβενακίων 
 
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3057

Σε «Ρότερνταμ του Νότου» θέλει να μετατρέψει η Κίνα το λιμάνι του Πειραιά

Εκμεταλλευόμενοι τα κίνητρα της κυβέρνησης, καθώς και τις χαμηλές τiμές της ελληνικής αγοράς, οι Κινέζοι σχεδιάζουν να τονώσουν με εκατοντάδες εκατομμύρια -ίσως και δισεκατομμύρια- ευρώ την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημρίδας Washington Post.

Ο κύριος πόλος αυτών των σχεδίων φέρεται να είναι η μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε «Ρότερνταμ του Νότου», δημιουργώντας μια σύγχρονη πύλη που θα συνδέει τα κινεζικά εργοστάσια με τους καταναλωτές σε Ευρώπη και Βόρειο Αφρική.
Το σχέδιο του λιμανιού αποτελεί «σωσίβιο» για τα ελληνικά σχέδια πληρωμής του υπέρογκου χρέους της χώρας, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, καθώς και γι' αυτά που αφορούν «στην επανεκκίνηση της διαλυμένης οικονομίας, ιδιωτικοποιώντας τις  κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, τα τρένα, ακόμα και τα καζίνο».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυτή την εβδομάδα, η κινεζική Cosco ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των μεγάλων λιμενικών εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.
Σε αντάλλαγμα, έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 700 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας νέας προβλήτας και την αναβάθμιση των υφιστάμενων αποβάθρων.
Όπως αναφέρει η «Washington Post», η ελληνική κυβέρνηση έχει επίσης «φλερτάρει» την Κίνα για ένα σύνολο άλλων έργων, συμπεριλαμβανομένου ενός  νέου κέντρου διανομής, σε εγκαταλελειμμένες εκτάσεις της δυτικής Αθήνας, μιας γραμμή monorail, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και ένα νέο θεματικό πάρκο.
Επίσης, τα ελληνικά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουν αρχίσει και περιτριγυρίζουν τις κινεζικές ταξιδιωτικές εταιρείες πιο έντονα από ποτέ.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το νησί της Σαντορίνης έχει αρχίσει να προωθείται ως το ιδανικό σημείο για έναν κινεζικό γάμο και έχει ήδη δει ένα τεράστιο κύμα πλουσίων Κινέζων να οργανώνουν εκεί την «σημαντικότερη μέρα της ζωής τους».


Περισσότερα:http://naytiliagr.blogspot.com/2010/06/blog-post_4177.html

Η γυναίκα που σε λίγες ημέρες θα μάθει όλος ο πλανήτης


Σε λίγες ημέρες αυτή την γυναίκα θα την μάθει όλος ο πλανήτης και η Ελλάδα μαζί. Όχι ότι έχει κάτι που μαγνητίζει αλλά και μόνο που...



η Veronica Ojeda συζεί δύο χρόνια με τον Μαραντόνα και φθάνει στην Νότια Αφρική για το μουντιάλ φτάνει και περισσεύει.

Ανατροπές φέρνουν οι βάσεις


Πτώση των βάσεων, που θα «αγγίξει» σχεδόν το σύνολο των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς μάλιστα να εξαιρούνται οι περιζήτητες - υψηλόβαθμες σχολές, προμηνύεται για τη φετινή πορεία των βάσεων εισαγωγής...



Την ίδια στιγμή, χιλιάδες αριστούχοι θα «εξοστρακιστούν» από τα τμήματα της αρεσκείας τους, αφού για ορισμένες σχολές τα ποσοστά επιτυχίας για όσους τα δηλώνουν ως πρώτη επιλογή πέφτουν ακόμη και κάτω από το 10%.

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι είτε θα πρέπει να επιλέξουν τη λύση της επαρχίας, είτε να εισαχθούν σε τμήμα διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου.

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών (αναμένονται για το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και πιθανότατα από 21-23), οι πληροφορίες μιλούν για χειρότερες επιδόσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία, για μείωση των αριστούχων και αύξηση των αποτυχόντων σε αρκετά μαθήματα.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι βάσεις θα... κατρακυλήσουν στα χαμηλόβαθμα τμήματα, σε όσα δηλαδή απαιτούσαν έως πέρυσι κοντά στα 10.000 μόρια, αφού η κατάργηση του βαθμολογικού πλαφόν θα επιτρέψει σε στρατιές υποψηφίων να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα της περιφέρειας.

ethnos.gr

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_5902.html

Θεσσαλονίκη: Σοκ! Τη σκότωσε για να της πάρει την τσάντα!



Θύμα μια 75χρονη γυναίκα - Συγκλονισμένη ολόκληρη η πόλη από την τραγική υπόθεση... 

Η επίθεση του τσαντάκια έγινε το απόγευμα της 6ης Ιουνίου. Η άτυχη γυναίκα περπατούσε στο πεζοδρόμιο της οδού Καπετανίδου στην Καλαμαριά, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν τσαντάκια που επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Ο κακοποιός τράβηξε με δύναμη την τσάντα της ηλικιωμένης, εκείνη προσπάθησε να την κρατήσει και το αποτέλεσμα ήταν θλιβερό.

Η άτυχη γυναίκα πέφτοντας στο δρόμο, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματός της και έμεινε αναίσθητη. Ο κακοποιός βούτηξε την τσάντα και έγινε καπνός, αδιαφορώντας για την τύχη της 75χρονης...

Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν ασθενοφόρο και η άτυχη γιαγιά, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Οι γιατροί, όλες αυτές τις μέρες, έδιναν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Το πρωί όμως η 75χρονη υπέκυψε στα τραύματά της, βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς της.

Η υπόθεση συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. Οι πολίτες ζητούν την προστασία της αστυνομίας, αφού οι επιθέσεις τσαντάκηδων πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Όσο για τον δράστη; Η αστυνομία δεν έχει σταματήσει να συλλέγει πληροφορίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του... 

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=30165&catid=6

Το χρήμα επιστρέφει στο Ντουμπάι




Μετά την επιτυχή αναδιάρθρωση χρέους το εμιράτο προσελκύει ξανά κεφάλαια και παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού σκηνικού.

Τα χαμόγελα επιστρέφουν στο Ντουμπάι καθώς τα κεφάλαια επιστρέφουν σταδιακά στο δεύτερο μεγαλύτερο εμιράτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά την επιτυχή αναδιάρθρωση του χρέους στην οποία προχώρησε μία από τις μεγαλύτερες κρατικές επενδυτικές εταιρείες.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι το τελευταίο διάστημα τα επενδυτικά κεφάλαια που κατευθύνονται προς το Εμιράτο έχουν...στόχο τις νέες ευκαιρίες που αναμένεται να προκύψουν, ενώ σημαντικό μέρος κατευθύνεται προς το real estate.
H Dubai World, μία από τις μεγαλύτερες κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες του εμιράτου, αναστάτωσε τις αγορές πέρυσι, όταν δήλωσε ότι θα καθυστερήσει την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών της. Πριν από λίγες ημέρες, η Dubai World ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τους πιστωτές της για τη διαχείριση υποχρεώσεων ύψους 23,5 δισ. δολαρίων.
Η ανακοίνωση των νέων καλλιέργησε θετικό κλίμα στην αγορά και ήδη η πιστωτική επέκταση κινείται σε καλύτερους ρυθμούς, με τις τράπεζες να προχωρούν σε χορηγήσεις για αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων αλλά και σε επιχειρηματικό δανεισμό.
Στην αγορά real estate του Ντουμπάι οι τιμές έχουν κατρακυλήσει κατά 50% από τα υψηλά του 2008 και η οικονομία αναμένεται να επιβραδυνθεί κατά 0,5% σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι αναλυτές ωστόσο επιμένουν ότι το Ντουμπάι μπορεί να διανύει μια δύσκολη περίοδο. Ετοιμάζεται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αρνητικό πρόσημο στην ανάπτυξη, αλλά είναι αδύνατον να αγνοήσει κανείς τη σπουδαιότητα της περιοχής.



Greece-Salonika

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_2301.html

 

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μαύρη τρύπα στα ταμεία της Τραμ ΑΕ με έλλειμμα 155 εκατ. ευρώ


Μεγάλα ελλείμματα παρουσιάζουν τα ταμεία του τραμ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στα δύο χρόνια πειραματικής λειτουργίας του...

τραμ, δηλαδή μέχρι και το 2004, στην εταιρία απασχολούνταν 156 άτομα και το έλλειμμα ανερχόταν σε περίπου 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2009 ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων έφτασε τα 689 άτομα και το έλλειμμα εκτοξεύθηκε στα 155 εκατομμύρια ευρώ.
Ήδη, όπως δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ελέγχει τη νομιμότητα των προσλήψεων που έγιναν κατά το διάστημα αυτό, ενώ το πόρισμά του έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Επίσης, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε πως το υπουργείο Μεταφορών προωθεί την ολοκλήρωση του λεγόμενου «πράσινου κύματος», που δίνει προτεραιότητα στο τραμ στους φωτεινούς σηματοδότες, με στόχο να μειωθούν οι χρόνοι των διαδρομών. Στόχος είναι, όπως είπε, να γίνει πιο ελκυστικό στο επιβατικό κοινό το συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς.
Όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Τραμ ΑΕ, ενώ ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας, το αίσθημα ασφάλειας, την άνεση κατά τη μετακίνηση, την καθαριότητα των οχημάτων κ.ά. είναι πολύ υψηλός, ο χρόνος διαδρομής του τραμ αποτελεί το βασικό δείκτη περιορισμένης προτίμησης και δυσαρέσκειας των χρηστών.
Όπως διευκρινίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την εφαρμογή του πράσινου κύματος θα καταργηθούν πολλά φανάρια που εμποδίζουν την κίνηση του τραμ και θα μειωθεί ο χρόνος διαδρομής κατά 10-15 λεπτά στους τρεις βασικούς άξονες, δηλαδή από το Σύνταγμα στο ΣΕΦ θα γίνεται σε 40 από 50 λεπτά, η διαδρομή Σύνταγμα - Βούλα μειώνεται από τα 65 στα 50 λεπτά και η διαδρομή ΣΕΦ - Βούλα από τα 45 στα 35 λεπτά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά, αναμένεται στο τέλος του 2012 ή εντός του 2013.
Τέλος, δήλωσε ότι δεν έχει σχέση η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου του πράσινου κύματος με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Siemens.

in.gr
http://prionokordela.blogspot.com/2010/06/155.html

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στον Έβρο


Στη σύλληψη ενός ημεδαπού και δύο αλλοδαπών διακινητών, καθώς και 15 λαθρομεταναστών προχώρησαν χθες στο Τυχερό του νομού Έβρου οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Οι Αρχές είχαν στήσει καρτέρι στην αγροτική περιοχή του Φυλακτού, όπου είχαν πληροφορίες ότι γινόταν εδώ και καιρό παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς τη χώρα μας, μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι συνοριακοί φρουροί... κατέσχεσαν ένα ΙΧ όχημα, ένα ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας, ένα κινητό τηλέφωνο και μία πλαστική βάρκα, την οποία οι διακινητές χρησιμοποιούσαν, για να διασχίζουν το ποτάμι.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών. 
zougla.gr
 http://efenpress.blogspot.com/2010/06/blog-post_2426.html

Έπιασαν και το δεύτερο ληστή της χτεσινής ληστείας


Σήμερα το πρωί συνελήφθη στην Καλλιθέα και ο δεύτερος δράστης της χθεσινής ληστείας σε σούπερ μάρκετ στο Μοσχάτο. Η αστυνομία έκανε...



έρευνες στη γύρω περιοχή για τη σύλληψή του το πρωί.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_6894.html