Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Χρυσάφι στα πόδια της Kelly Brook απο το Playboy

Εξώφυλλο στο Playboy θα κάνει η ηθοποιός και μοντέλο Kelly Brook, αφού της έγινε μια πρόταση που ευτυχώς για τους φίλους της σε όλο τον κόσμο, δεν μπορούσε να αρνηθεί..

Τι είναι η κρίση μπροστά στα κάλλη; Τίποτα. Αυτό σκέφθηκαν και οι υπεύθυνοι του περιοδικού Playboy και στρώνουν χρυσάφι στα ωραιότατα πόδια της Kelly Brook.

Η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο, υπέγραψε συμβόλαιο 500.000 δολαρίων για να φωτογραφηθεί γυμνή για τεύχος που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη, με τα πλούσια προσόντα, συμφώνησε να βάλει την υπογραφή της με τον όρο, η δουλειά να είναι αισθησιακή, αλλά με καλλιτεχνική αξία.

Η φωτογράφηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο κάπου στη Μεσόγειο και η Brook δήλωσε ενθουσιασμένη.

"Είναι μεγάλη τιμή, ειδικά αν σκεφθεί κανείς πόσες μεγάλες σταρ έχουν φωτογραφηθεί για το συγκεκριμένο περιοδικό" δήλωσε και δεν έχει άδικο, καθώς στο πρώτο εξώφυλλο το 1953, φωτογραφήθηκε... η Marilyn Monroe και ακολούθησαν αμέτρητες άλλες σταρ.

Η Kelly Brook έχει κάνει εξώφυλλα σε αρκετά περιοδικά, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με το περιοδικού του Hugh Hefner.

http://kanonitv.blogspot.com/2010/06/kelly-brook-playboy.html

Σχεδόν 2 εκατομμύρια ADSL στην Ελλάδα

Με ταχείς ρυθμούς αυξάνονται οι συνδρομητές υπηρεσιών ADSL -της μόνης επιλογής ευρυζωνικής πρόσβασης- στην Ελλάδα, όπως καταγράφεται στην 15η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της Ευρωπαϊκής αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κατά το 2009. Στο 17% η διείσδυση, με1.916.630 ευρυζωνικές γραμμές στο τέλος του 2009.



Οι γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο συνεχίζουν να αποτελούν κύριο όχημα ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας, φτάνοντας τις 987.310 στο τέλος του 2009, έναντι 646.124 στο τέλος 2008, (αύξηση 53%). Αντίθετα, σημαντική αδυναμία αποτελεί η απουσία σταθερών εναλλακτικών δικτύων, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που το ποσοστό των ευρυζωνικών γραμμών μέσω τεχνολογιών εκτός DSL είναι σχεδόν μηδενικό.
Στο Ίντερνετ από το κινητό;
Αν και οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να αυξάνονται (125%), το ποσοστό των συνδέσεων για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε φορητό υπολογιστή μέσω κινητών δικτύων βρίσκεται μόλις στο 2% έναντι 5,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Σταθερά στον ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ παραμένει ο προτιμώμενος πάροχος για τις εθνικές και διεθνείς κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο, αφού τόσα χρόνια μετά την τυπική και ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς, ο ΟΤΕ διατηρεί υψηλά μερίδια σε όλες τις κατηγορίες κλήσεων. Ποσοστιαία, ο αριθμός των πελατών των εναλλακτικών δικτύων υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.
Μειώθηκαν οι καταγγελίες
Εντούτοις, τα παράπονα για τις υπηρεσίες των εναλλακτικών παρόχων μειώνονται, γεγονός που αποδίδεται στους Κώδικες Δεοντολογίας που συνέστησε η αρμόδια ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή, ΕΕΤΤ, στις προσπάθειες των ίδιων των παρόχων αλλά και στις κυρώσεις που επέβαλλε μετά από συσσωρευμένες καταγγελίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για φλέγοντα θέματα, όπως η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση έως το 2012: οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν χορηγήσει ακόμα καμία άδεια (αναλογική ή ψηφιακή), δεν έχουν ορίσει πάρκα για τις απαιτούμενες κεραίες και δεν έχουν λάβει αποφάσεις για το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα -δηλαδή, το εύρος του φάσματος που θα ελευθερωθεί από την μετάβαση στην ψηφιακή από την αναλογική τηλεόραση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να προσφερθούν π.χ. mobile TV, καλύτερη κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση κ.ά. 

http://e-freddo.blogspot.com/2010/06/2-adsl.html

Ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Τζαβέλα στην Άιντραχτ


Ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα και συγκεκριμένα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός σύλλογος.Το τυπικό μέρος της μετακίνησης του Τζαβέλα στην Άιντραχτ ολοκληρώθηκε στο απόγευμα της Πέμπτης και ο παίκτης θα συνεχίσει στην Μπουντεσλίγκα την καριέρα του.
Ο Πανιώνιος θα εισπράξει 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή μαζί με τον Σεμπάστιαν Ροντ.

Η ανακοίνωση της Άιντραχτ

"Ο Ελληνας αμυντικός Γιώργος Τζαβέλλας υπέγραψε σήμερα τριετές συμβόλαιο. Πέρυσι ο παίκτης είχε μία καταπληκτική σεζόν με τον Πανιώνιο κατά την οποία μοίρασε 11 ασίστ. Συνολικά σε 41 παιχνίδια με τον Πανιώνιο σε δύο χρόνια σημείωσε δύο γκολ. Αν και δεν θα ταξιδέψει στην Νότιο Αφρική με την Εθνική Ελλάδας θεωρείται σπουδαίο ταλέντο και πέρυσι ψηφίστηκε καλύτερος αριστερός μπακ της χώρας”.

πηγή:newsit
http://e-freddo.blogspot.com/2010/06/blog-post_5948.html

Απέκτησε το 7ο παιδί του!


Πολύτεκνος πατέρας έγινε ο Kevin Costner την Τετάρτη τα ξημερώματα αποκτώντας μία κόρη.Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός και η αγαπημένη του σύζυγος Christine Baumgartner νιώθουν τρομερά ευτυχισμένοι που απέκτησαν το έβδομο μέλος της οικογένειας.
Το κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Grace Avery και είναι το τρίτο παιδί που απέκτησαν μαζί καθώς ο 55χρονος ηθοποιός έχει τέσσερα ακόμα παιδιά από τον πρώτο του γάμο.Ο Kevin Costner παντρεύτηκε την 36χρονη σύντροφό του το 2004.

πηγή:newsit
 http://e-freddo.blogspot.com/2010/06/7.html

Ενοχλήθηκαν τα Σκόπια από τις δηλώσεις του Ρουμάνου Προέδρου έπειτα από τη συνάντησή του με τον Κ.Παπούλια..


Ενόχλησε την κυβέρνηση στα Σκόπια η δήλωση του προέδρου της Pουμανίας Tράιαν Mπασέσκου κατά τη συνάντηση που είχε στην Aθήνα με τον Kάρολο Παπούλια, ότι η χώρα του "χωρίς επιφυλάξεις υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά την ΠΓΔM".

H Pουμανία περιλαμβανόταν μέχρι τώρα στις χώρες που την αναγνώριζαν με το συνταγματικό της όνομα. Στα Σκόπια σήμανε συναγερμός και το υπουργείο Eξωτερικών αρχικά προσπάθησε να ελέγξει τη γνησιότητα των δηλώσεων για να προχωρήσει σε...

διάβημα προς το υπουργείο Eξωτερικών της Pουμανίας. O πρέσβης της Pουμανίας στα Σκόπια Aντριά Στέφαν έδωσε μια πρόγευση δηλώνοντας ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στη δήλωση του κ. Mπασέσκου, ενώ και μετά τις επαφές που είχε με την προεδρία και το ΥΠΕΞ της χώρας του τού μεταφέρθηκε πως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.
Eτσι αύριο αναμένεται με ενδιαφέρον το επίσημο διάβημα της ΠΓΔM.


πηγή

Aναρτήθηκε από:Εpirus Ellas
http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_389.html

Το μεγάλο αγκάθι στο νέο Ασφαλιστικό παραμένει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, εκτός από τη ριζική ανατροπή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (από το 2015 κανένας δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με λιγότερα από 40 έτη και σε ηλικία 60 ετών) που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση...
καθώς προβλέπεται ρητά στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες είναι ορατό να βρεθεί χρυσή τομή. Η τρόικα πιέζει από το 2015 να αλλάξει για όλους τους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θέτοντας ως όρο για τον υπολογισμό της σύνταξης στο νέο σύστημα το ποσοστό αναπλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της βασικής σύνταξης, να μην υπερβαίνει το 45%-48% ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια εργασίας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και αντιπροτείνει να υπάρχει η βασική σύνταξη των 360 ευρώ και σε αυτή να προστίθεται η αναλογική με την αναπλήρωση του 45%-48%. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί ότι στο μνημόνιο ο συντελεστής 1,2% της ετήσιας αναπλήρωσης αφορά τον μέσο όρο και η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια τέτοια δραματική ανατροπή των συντάξεων.

Σημειώνεται ότι για το θέμα που έχει ανακύψει υπήρξε και επιστολή του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου προς τον επίτροπο Ολι Ρεν, από τον οποίο δεν έλαβε απάντηση. Ο κ. Λοβέρδος στην επιστολή του τονίζει ότι το μέτρο ώστε το ποσοστό αναπλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της βασικής σύνταξης, να μην υπερβαίνει το 45%-48% δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο.

Επίσης, στο υπό κατάθεση (τέλη Ιουνίου) ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα προβλέπονται:

1Κανένας δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί από το 2015 και μετά με λιγότερα από 40 έτη και σε ηλικία 60 ετών.

2Μεταβατική περίοδος για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το 2011 με 35ετία ή 37ετία που σταδιακά, από το 2011 έως το 2015, θα καταργηθούν.

3Στα 40 έτη ασφάλισης θα συνυπολογίζονται η στρατιωτική θητεία, ο χρόνος σπουδών, η ανατροφή παιδιών και ο χρόνος ασφάλισης που διανύθηκε σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία (σ.σ.: με εξαγορά ο χρόνος σπουδών και η στρατιωτική θητεία). 4Η συνταξιοδότηση στα 60 έτη με 40 χρόνια υπηρεσίας ή στα 65 με τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Στα 65 έτη θα καταβάλλεται η βασική σύνταξη την οποία θα εγγυάται το κράτος.

5Η ποινή της μείωσης της σύνταξης κατά 6% τον χρόνο για όσους συνταξιοδοτούνται μεταξύ 60 και 65 ετών με λιγότερα από 40 χρόνια ασφάλισης.

6Εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, πλήρως για τους νεοασφαλιζόμενους και μερικώς για τους παλαιούς (δύο τμήματα σύνταξης, το πρώτο με τα ισχύοντα τουλάχιστον έως και το 2011 και το δεύτερο με τους νέους συντελεστές για την περίοδο ασφάλισης από το 2011 και μετά).
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4577760
http://news24gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_4803.html

Απίστευτο άλμα από... τον πύργο του Άϊφελ!

Από το πρώτο όροφο του πύργου του Άιφελ ο επί 3 φορές 34χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής Tάιγκ Κρίς έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ πηδώντας από ύψος 30 μέτρων.
Περισσότεροι από 15 000 κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στο Πύργο του Άιφελ για να παρακολουθήσουν το άλμα του πρωταθλητή ρόλερ που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ χθες πηδώντας από τον πρώτο όροφο σε μια τεράστια ράμπα.
Ο σκέιτερ, έκανε δυο προσπάθειες για να επιτύχει το στόχο. Στην πρώτη απέτυχε στη δεύτερη όμως ο Κρίς κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.
Μετά την ολοκλήρωση της άλματος , είπε "Δύο χρόνια το σκεπτόμουνα , δεν είχα κοιμηθεί μερόνυχτα. Τελικά τα κατάφερα. Είμαι ευτυχισμένος." (news.247.gr)


http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_8369.html
 
stelios_vaskos
Ο Πανέλληνας Στέλιος Βάσκος ξεκίνησε τον υπεράνθρωπο άθλο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 1600 χλμ, 60 ώρες χωρίς ούτε μία στάση πάνω σε ένα ποδήλατο, διασωληνωμένος. Διαδρομή: Ελλάδα – Βουλγαρία – Τουρκία – Ελλάδα
Ο Στέλιος Βάσκος ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από τα Τρίκαλα τον τιτάνιο αγώνα του να διανύσει 1600 χιλιόμετρα σε δυο ημέρες χωρίς να σταματήσει λεπτό. Κατά την αναχώρηση του θρυλικού Ενωσίτη πρωταθλητή οι Οριτζιναλίστες της περιοχής έκαναν τη νύχτα μέρα. Μιλάμε για ατμόσφαιρο γηπεδική και όχι μόνο. Ο Στέλιος συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και την μπλούζα της ΑΕΚ που του μετέφεραν τα ηρωικά μας παιδιά ποδηλατώντας από τη Νέα Φιλαδέλφεια στα Τρίκαλα χθες… Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο Παναγιώτης Λαγούδης και Ηλίας Μπόλης έγραψαν τη δική τους ιστορία εκπροσωπώντας με πραγματική προσωπική θυσία την ΑΕΚ σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός… Η ΑΕΚ έδωσε βροντερό παρόν και αυτό είναι το σημαντικότερο κομμάτι των ετοιμασιών πο έγιναν με κάθε σεβασμό στην ιστορία του ποδηλατικού τμήματος όλο αυτό το διάστημα. Πριν λίγο οι τρεις ποδηλάτες της κιτρινόμαυρης αποστολής πήραν τον δρόμο της επιστροφής…
δείτε περισσότερες λεπτομέριες για αυτό το καταπληκτικό εγχείρημα στο http://ellinikesaxies.blogspot.com/
http://kala-nea.gr/?p=4797

Το 20% των νοικοκυριών πνίγεται στα χρέη

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα ελληνικά νοικοκυριά που έχουν λάβει καταναλωτικά δάνεια από το 2009, καθώς παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας αποπληρωμής τους.
Ένα στα πέντε νοικοκυριά, βάσει μελέτης που διενήργησε η ICAP που αποπειράται να συγκρίνει την ελληνική οικονομική κατάσταση των μεσαίων στρωμάτων με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών της Ρουμανίας, αδυνατεί να αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων του.
Μάλιστα, από το πρώτο τρίμηνο του 2010, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις καθυστερήσεις καταβολής των δόσεων αποπληρωμής από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να ξεπεράσει το 25%, γεγονός που ωθεί σε αύξηση τους δείκτες επισφάλειας, καθώς και τη μείωση της ρευστότητας των τραπεζών. Αντίστοιχα, οι καθυστερήσεις σε πιστωτικές κάρτες φτάνουν το 20%.

Στο τελευταίο οχυρό των τραπεζών αναδεικνύονται τα στεγαστικά δάνεια, αν και πρόκειται για αμελητέα ποσότητα σε σύγκριση με τους άλλους τύπους δανείων. Ειδικότερα, ο κύριος όγκος αφορά σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, που, σε περίπτωση μη εξόφλησής τους, διαγράφονται με αποτέλεσμα οι τράπεζες να χάνουν σημαντικά κεφάλαια.

Τα τραπεζικά ιδρύματα, προς αποφυγή μίας επερχόμενης χρηματοπιστωτικής κρίσης, αποταμιεύουν μέρος των κερδών τους, με τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, ALPHA BANK, EUROBANK και τράπεζα Πειραιώς) να έχουν συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
cosmo

Διαβάστε περισσότερα: http://aegean-chios.blogspot.com/2010/06/20.html#ixzz0pnYHONiJ

Ειναι 106 χρονών και περπατάει πολύ για να πάρει τη σύνταξή του!!!


Ο Ινδός που βλέπετε ειναι 106 χρονών και παίρνει κάθε μήνα τη σύνταξή του. Δεν του ειναι καθόλου εύκολο ομως. Κάθε μήνα πρέπει να…

περπατήσει δεκάδες χιλιόμετρα για να πάει να πάρει τη σύνταξή του. Αυτό γίνεται τα τελευταία 25 χρονια αφού κανείς δεν τον έχει βοηθήσει να του πηγαίνουν τα χρήματα στο σπίτι και να μην κουράζεται στην ηλικία του. Ισως ομως ατή του η άσκηση να ειναι και ένα απο τα μυστικά της μακροζωίας του


http://sarotiko.blogspot.com/2010/06/106.html

Οι πιο τουριστικές χώρες του κόσμου.


Paris-EiffelΚαι φυσικά αν νομίζατε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα σε αυτές, είστε γελασμένοι. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε μία ανάλυση με στοιχεία από τάσεις στο διεθνή τουρισμό, μεταξύ των οποίων και η λίστα των χωρών που υποδέχονται τους περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο. Ας δούμε ποιες είναι:
Γαλλία: 74.2 εκατομμύρια
ΗΠΑ: 54.9
Ισπανία: 52.2
Κίνα: 50.9
Ιταλία: 43.2
Μ. Βρετανία: 28
Τουρκία: 25.5
Γερμανία: 24.2
Μαλαισία: 23.6
Μεξικό: 21.5
 
http://ministryofmen.gr/news/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85/

Σε επιφυλακή η Πάφος για την αυριανή άφιξη του Πάπα

Πρωτοφανή χαρακτηρίζονται τα μέτρα ασφάλειας που θα ληφθούν κατά την επίσκεψη του Πάπα στην Πάφο. Μεταξύ άλλων έχει ζητηθεί από το Νοσοκομείο Πάφου να βρίσκεται σε επιφυλακή και να διαθέτει συγκεκριμένες ποσότητες αίματος για ολόκληρη τη συνοδεία του Ποντίφικα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Tύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Νίκο Τσαππή πριν από την άφιξη του Πάπα στην Πάφο η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο θα αποκλειστεί και θα γίνεται έλεγχος σε όλα τα οχήματα. Ο δρόμος από το αεροδρόμιο μέχρι τον παλαιό δρόμο Πάφου Λεμεσού θα κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα ενώ το ίδιο θα γίνει και στην περιοχή γύρω από την οδό Παφίας Αφροδίτης.




Η συνοδεία του Πάπα θα είναι περίπου 37 άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί και φρουροί ασφαλείας. Την επίσκεψη του Πάπα στην Πάφο θα καλύψουν 60 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.
Το νοσοκομείο Πάφου θα διαθέσει ασθενοφόρο με γιατρούς και νοσηλευτές το οποίο θα βρίσκεται σε ετοιμότητα μετά την αποβίβαση του Πάπα από το αεροσκάφος. Το ασθενοφόρο θα ακολουθήσει την πομπή των αυτοκινήτων σε όλη τη διαδρομή του Πάπα μέχρι τη Λευκωσία. Σε ειδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα, ζητήθηκε από το Νοσοκομείο Πάφου να έχει επίσης διαθέσιμο θάλαμο σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία ο Πάπας ή οποιοδήποτε μέλος της συνοδείας του.
http://filoksenos.blogspot.com/2010/06/blog-post_2101.html
http://papatzides.blogspot.com/2010/06/blog-post_03.html

Ποιους χτυπά η ύφεση στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα που όλοι οι κλάδοι βρίσκονται σε αρνητικό πρόσημο, το μεγάλο «θύμα» από την επιταχυνόμενη ύφεση είναι η απασχόληση. Η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, ενώ σύμφωνα με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις θα υπερβεί το 15% την επόμενη 2ετία.
 Η ύφεση που συνεχώς βαθαίνει στην ελληνική οικονομία φέρνει σε απόγνωση τις ελληνικές επιχειρήσεις, που βλέπουν τις πωλήσεις τους να συρρικνώνονται επικίνδυνα.

Πρώτο «θύμα» στον ιδιότυπο αυτό «πόλεμο» είναι η απασχόληση που μειώνεται καθημερινά λαμβάνοντας ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.

Τα στοιχεία από τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας προκαλούν τουλάχιστον απελπισία, ελλείψει μάλιστα αναπτυξιακής προοπτικής, που θα βγάλει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, στον οποίο έχει εισέλθει.

Μερικά από τα κρίσιμα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά να εμφανίζουν συρρίκνωση και το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι πως αυτή εντείνεται αντί να δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.Τουρισμός, οικοδομή και εμπόριο, είναι μερικοί μόνο από τους κλάδους που βρίσκονται στο «απόσπασμα».

Τουρισμός

Ο τουρισμός για τη χώρα αποτελεί τη «βαριά της βιομηχανία», από την οποία πολλοί περίμεναν να ξεκινήσει η ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία.

Τα πρώτα στοιχεία μόνο αισιόδοξα μηνύματα δεν στέλνουν για τη σεζόν που μόλις αρχίζει. Μείωση αφίξεων και συρρίκνωση εσόδων, είναι η τάση που δείχνουν τουλάχιστον οι πρώτοι μήνες του έτους.

Οικοδομή

Στην οικοδομή, που για χρόνια ολόκληρα αποτέλεσε την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, τα πράγματα είναι μάλλον δραματικά. Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, ενώ εκατοντάδες επιχειρήσεις που είχαν δραστηριότητα στο κλάδο, έβαλαν «λουκέτο».

Έρευνα της επιχείρησης Omikron κάνει λόγο για μείωση των πωλήσεων την περίοδο 2010 - 2011 σε μία σειρά από κλάδους, που κυμαίνεται από 1,2% έως και 18,9%.

Την ίδια ώρα κατέρρευσε η αγορά αυτοκινήτου τον Μάιο καθώς οι πωλήσεις καινούργιων Ι.Χ. σημείωσαν πτώση ρεκόρ 54,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Ειδικότερα ταξινομήθηκαν 11.928 καινούργια Ι.Χ. έναντι 25.997 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Σύμφωνα, πάντως, με τα αναλυτικά στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι η αγορά σημειώνει πτώση 6,5%. Η πτώση στην αγορά ξεκίνησε τον Απρίλιο με 13,4% με αποκορύφωμα τον Μάιο. Αυτό δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην αγορά καθώς οι εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και έμποροι Ι.Χ. έχιυν προχωρήσει σε μπαράζ προσφορών χωρίς τα επιθυμητά αποελέσματα στις πωλήσεις.

Απασχόληση

Το μεγάλο «θύμα» από την επιταχυνόμενη ύφεση είναι η απασχόληση. Η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, ενώ σύμφωνα με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις θα υπερβεί το 15% την επόμενη 2ετία.

Το εφιαλτικό σενάριο

Σύμφωνα με την Omikron περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι, που απασχολούνται στους κλάδους του λιανικού εμπορίου, του αυτοκινήτου, των ξενοδοχείων και εστιατορίων, της ψυχαγωγίας, της βιομηχανίας ένδυσης- υπόδησης και των επίπλων θα χάσουν τη δουλειά τους τη διετία 2010-2011.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μακεδόνας


http://helleniclegion.blogspot.com/2010/06/blog-post_1073.html

Μουσείο για τον Michael Jackson



Ένα μουσείο 300 εκατομμυρίων δολαρίων θα χτιστεί προς τιμήν του βασιλιά της pop.

O πατέρας του Michael Jackson βρέθηκε χθες στην επίσημη εκδήλωση της Indiana όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση του μουσείου μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον Joe Jackson, ο χώρος αυτός ήταν κάτι που η οικογένεια και ο γιος του επιθυμούσαν εδώ και καιρό. "Το μουσείο θα είναι μαγνήτης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο", δηλώνει ο Rudy Clay, δήμαρχος του Gary ενώ συμπλήρωσε πως θα δοθεί μία αρκετά μεγάλη έκταση για τον χώρο.

To Gary είναι ο τόπος γέννησης των παιδιών της οικογένειας Jackson, η οποία μετακόμισε στο Los Angeles μετά την μεγάλη επιτυχία των "Jackson Five". To pop είδωλο ελιχε επισκεφθεί την γενέτειρά του το 2003 για να συζητήσει την ίδρυση ενός μουσείου και πνευματικού κέντρου αλλά καμία εξέλιξη δεν είχε μέχρι σήμερα.

Ο Clay υποστήριξε ότι το μουσείο θα φέρει πολλά έσοδα στην κοινότητα καθώς θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Το ποσό που υπολογίζεται να μπει στα ταμεία από τους επισκέπτες είναι πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Τα έξοδα του μουσείου που θα περιλαμβάνει κέντρο τεχνών και θεατρικές εγκαταστάσεις με το όνομα του Michael Jackson θα συγκεντρωθούν από επενδυτές και δωρητές.

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=29252&catid=10

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (19.00) από τη πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (19.00)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (19.00)
Η πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα», καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εξωτερικών. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι Έλληνες που αναμένεται να επιστρέψουν αργά σήμερα το βράδυ από το Ισραήλ.
Λόγω της απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα υπάρξουν 14 πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν από διάφορες περιοχές και θα επιστρέψουν μετά το τέλος της διαδήλωσης.
Αναλυτικά τα δρομολόγια είναι τα εξής:
Αφετηρία: Σταθμός Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας Ώρα: 17:00
Στάσεις: Πλατεία Αγίας Παρασκευής, Νομισματοκοπείο, Σταθμός Μετρό Εθνική Άμυνα, Ερρίκος Ντυνάν
Επιστροφή από Ζάππειο στις 22:00
Αφετηρία: Πλατεία Χαλανδρίου (στα τρόλεϋ) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Γηροκομείο, Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής
Επιστροφή από Ζάππειο στις 22:00
Αφετηρία: Μαρούσι (Σταθμός ΗΣΑΠ) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Ν. Ηράκλειο (3 Αστέρια), Ν. Ιωνία (Πλατεία Σειρηνιώτη)
Επιστροφή από Ζάππειο στις 22:00
Αφετηρία: Πετρούπολη (Δημαρχείο) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Ίλιον (Λακιώτης), Άγ. Ανάργυροι (Δημαρχείο)
Επιστροφή από Ομόνοια στις 22:00
Αφετηρία: Περιστέρι (Σταθμός Μετρό Αγ. Αντώνιος) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Θηβών & Καβάλας, Αιγάλεω (Σταθμός Μετρό)
Επιστροφή από Ομόνοια στις 22:00
Αφετηρία: Πειραιάς (Πλ. Κοραή) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Ελαΐς, ΙΟΝ, Γέφυρα Μοσχάτου, Χαμοστέρνας & Πειραιώς, Γκάζι (απέναντι από Τεχνόπολη επί της Πειραιώς)
Επιστροφή από Ομόνοια στις 22:00
Αφετηρία: Κορυδαλλός (Πνευματικό Κέντρο) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Γήπεδο Προοδευτικής, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Π. Ραλλη & Αγ. Άννης
Επιστροφή από Ομόνοια στις 22:00
Αφετηρία: Κερατσίνι (Πλ. Λαού) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Λεωφ. Δημοκρατίας (Σκλαβενίτης), Πέραμα (Πλ. Ηρώων), Αμφιάλλη (Χρ. Λαμπράκη & Τσαλδάρη)
Αφετηρία: Ελληνικό (Ιασωνίδου & Βουλιαγμένης) Ώρα: 16:30
Στάσεις: Μετρό Αγ. Δημητρίου, Γυμναστική Ακαδημία
Επιστροφή από Ζάππειο στις 22:00
Αφετηρία: Ζωγράφου (Πλ. Γαρδένιας)
Στάσεις: Παπάγου & Ούλοφ Πάλμε, Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής
Επιστροφή από Ζάππειο στις 22:00
Αφετηρία: Π. Φάληρο (Αμφιθέας & Αχιλλέως) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Ν. Σμύρνη (Πλ. Ν. Σμύρνης – Ελ. Βενιζέλου & Ομήρου), Σταθμός Μετρό Ν. Κόσμου
Επιστροφή από Ζάππειο στις 22:00
Αφετηρία: Ηλιούπολη (Δημαρχείο) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Βύρωνας (Πλ. Δεληολάνη), Αρχή Εθν. Αντιστάσεως, Ευαγγελισμός
Επιστροφή από Ζάππειο στις 22:00
Αφετηρία: Καλλιθέα (Πλ. Κύπρου) Ώρα: 17:00
Στάσεις: Μετρό Συγγρού Φιξ
Επιστροφή από Ζάππειο στις 22:00
Αφετηρία: Γαλάτσι (Γαλατσίου & Βεΐκου) Ώρα: 17:15
Στάσεις: Πλ. Αμερικής
Επιστροφή από Ομόνοια στις 22:00

http://www.slap.gr/epikairotita/koinonia/sigentrosi-diamartirias-ti-pempri-apo-ti-protovoulia-ena-karavi-gia-ti-gaza/

Η τουρκική στρατηγική πίσω από τα χθεσινά γεγονότα στη Γάζα



Η Τουρκία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να απομονώσει το Ισραήλ για να πείσει τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο ότι είναι η ηγέτιδα δύναμη αυτής της περιοχής και ότι πλέον τα δίκαια αυτής της περιοχής θα τα διεκδικεί η Τουρκία, ως εκπρόσωπος όλων αυτών.


Άρθρο-άποψη του κ.Γιάννη Μάζη, καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στις 25 Μαΐου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με μία συμβουλευτική Επιτροπή του ΟΗΕ, τη λεγόμενη «Επιτροπή για να αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού Λαού».

Αμέσως μετά ο κ. Νταβούτογλου εξήγγειλε τη δημιουργία ενός στολίσκου, στον οποίο η χώρα του θα συμμετείχε με μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας, για την οποία έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά σε χρόνους ανύποπτους...

Για παράδειγμα, το Δανικό Ινστιτούτο για τη διεθνή στρατηγική, με μία μελέτη του που έκανε ένας από τους επιφανείς αναλυτές του χαρακτήρισε την Οργάνωση αυτή ως «οργάνωση - βιτρίνα τρομοκρατικών ενεργειών».

Θεωρώ ότι ο κ. Νταβούτογλου έκανε μία εξαιρετική προβοκάτσια, λησμονώντας βεβαίως ότι λίγο πιο κει, στην Κύπρο, το βόρειο τμήμα του νησιού κατέχεται από 50.000 δικούς του στρατιώτες που δεν έχουν καμία δουλειά εκεί και έχουν καταγγελθεί και από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατά τα άλλα η Τουρκία ασχολείται με τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Εν ολίγοις, βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία επιλέγει την Οργάνωση αυτή γνωρίζοντας ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει με πανικό.

Ας μην ξεχνάμε ότι το 2008 το Ισραήλ είχε χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη οργάνωση ως «τρομοκρατική» και δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση έγινε στο τούρκικο σκάφος της οργάνωσης αυτής. Πήγαινε για να προκαλέσει το πλοίο αυτό.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενήργησε με πανικό, τον οποίο είχε προβλέψει ο κ. Νταβούτογλου. Δηλαδή το Ισραήλ «έφαγε το τυρί», η δε προβοκάτσια ήταν τέλεια και άψογη. Η δε Κύπρος ενήργησε σωφρόνως λέγοντας «εγώ δεν ανακατεύομαι».

Ο κ. Νταβούτογλου επιδιώκει αυτό το οποίο έχει γράψει στο βιβλίο του από το 2000. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να απομονώσει το Ισραήλ για να πείσει τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο ότι είναι η ηγέτιδα δύναμη αυτής της περιοχής και ότι πλέον τα δίκαια αυτής της περιοχής θα τα διεκδικεί η Τουρκία, ως εκπρόσωπος όλων αυτών.


Αυτά τα πράγματα -και μάλιστα με δεδομένο ότι χθες τα αμερικανικά στρατεύματα παρέδωσαν την "πράσινη" γραμμή στον ιρακινό στρατό- σημαίνει ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία την οποία η Τουρκία φοβάται κατ'εξοχήν. Τη διαδικασία σταδιακής αποχώρησης των Αμερικανών από το Ιράκ.

Το οποίο σημαίνει ότι το Ιρακινό Κουρδιστάν θα αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο για αυτούς, άρα η Τουρκία θα πρέπει να βιαστεί να αναλάβει όλη την ηγεμονία της περιοχής.

http://greece-salonika.blogspot.com/
http://tgiorgos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

Ο πορνοστάρ Steven Hill, σκότωσε έναν συνάδελφό του και τραυμάτισε άλλους δυο

Επειδή τον απέλυσαν, μπήκε με σπαθί μέσα στα γραφεία


Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο San Fernando Valley, στα γραφεία της εταιρίας παραγωγής Ultima. Ο ηθοποιός, μη δεχόμενο την απόλυσή του, άρπαξε ένα σπαθί σαμουράι και...

τραυμάτισε θανάσιμα έναν άλλο συνάδελφό του, τον Herbert Wong, ενώ τραυμάτισε δυο ακόμη άτομα, που έτρεξαν να βοηθήσουν.


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/steven-hill.html

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αναχώρησε το C 130 από το Ισραήλ


ΜΕ ΤΟΥΣ 31 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Μετά από μαραθώνιο διαβουλεύσεων, τελικά μόλις αναχώρησε το C 130 με τους Έλληνες μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής






http://troktiko.blogspot.com/2010/06/c-130.html

8ο Συμπόσιο Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής των Ενόπλων Δυνάμεων



Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε στο 251 ΓΝΑ το 8ο Συμπόσιο Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας Βορείου Ελλάδας.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων 251 ΓΝΑ, 401 ΓΣΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ και των Νοσοκομείων "Αττικό" και "Παπαγεωργίου" Θεσσαλονίκης.

Την εναρκτήρια ομιλία έκανε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Παραβρέθηκαν και μίλησαν Έλληνες και ξένοι ειδικοί επιστήμονες από τις ΗΠΑ, Γαλλία κ.α.

Το Συμπόσιο τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος


περισσότερα:http://armyalert.blogspot.com/2010/06/8.html

Νεκρός 5χρονος που τον ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Ένα τραγικό παιχνίδι φύλαγε η μοίρα για έναν χειρουργό, που ξεκίνησε, όπως κάθε μέρα, να πάει στη δουλεία του, πηγαίνοντας πρώτα τον πεντάχρονο γιο του στο νηπιαγωγείο.
Στη διαδρομή από το σπίτι προς το σχολείο του μικρού, χτύπησε το τηλέφωνο του γιατρού και τον ενημέρωσαν από την κλινική, όπου εργαζόταν, να πάει γρήγορα γιατί κάποιος ασθενής βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως.
Ο γιατρός δεν το σκέφτηκε στιγμή και με την επαγγελματική συνείδηση και την ανθρωπιά που, όπως φαίνεται, τον διέκρινε, έτρεξε να βοηθήσει τον ασθενή συνάνθρωπό του. Άλλαξε πορεία και αντί για το νηπιαγωγείο κατευθύνθηκε αμέσως στην κλινική.
Εκεί όμως, μάλλον από λάθος υπολογισμό της κατάστασης, ο διακεκριμένος ορθοπεδικός, κλείδωσε τον μικρό στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στο χειρουργείο.
Η εγχείρηση ήταν δύσκολη και κράτησε ώρες. Και ο γιατρός αφοσιώθηκε σε αυτήν, ξεχνώντας ότι άφησε το παιδί του κλειδωμένο στο αυτοκίνητο.
Μετά από εννιά ώρες, η μητέρα πήγε στο νηπιαγωγείο να πάρει το παιδί και πληροφορήθηκε ότι ο πεντάχρονος δεν είχε πάει στο σχολείο. Τηλεφώνησε τότε στον άντρα της, ο οποίος ξαφνιάστηκε και θυμήθηκε ότι είχε αφήσει τον γιο του μέσα στο αυτοκίνητο.
Μιας και ο ίδιος ήταν ακόμα στο χειρουργείο έστειλε έναν  αναισθησιολόγο να φέρει το παιδί του στο εσωτερικό της κλινικής, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Ο αναισθησιολόγος βρήκε το παιδί νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο, που ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο.
Ο τραγικός πατέρας, που η αμέλεια του οδήγησε στο θάνατο το ίδιο του το παιδί, έπαθε σοκ, ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσει και τις αρχές, κατηγορούμενος για φόνο εξ αμελείας.


Περισσότερα: http://hamomilaki.blogspot.com/2010/06/dead-5-year-old-who-forgot-his-father.html

Εξέδιδε με τη βία 19χρονη!


Στις 12.00΄ χθες,στην Ηγουμενίτσα,αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν μία 32χρονη Αλβανίδα,η οποία κατακρατούσε στο σπίτι της 19χρονη ομοεθνή της και με ...
άσκηση σωματικής βίας και συνεχή χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, την εξέδιδε έναντι χρηματικής αμοιβής.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

http://epirusgate.b
http://dinatos.blogspot.com/2010/06/19.html
 

Εκατοντάδες ξανθιές ντύθηκαν στα ροζ και βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας

Εκατοντάδες ξανθιές, απ‘ όλη τη Λετονία, ντύθηκαν στα ροζ και βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια να «ανεβάσουν» το ηθικό των...

πολιτών στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης.




Η «Λετονική Ομοσπονδία Ξανθιών» παρέλασε στους δρόμους της Ρήγας το Σαββατοκύριακο, τραβώντας όλα τα βλέμματα, αντρικά και γυναικεία.

Πώς να μη γυρίσουν τα κεφάλια στη θέα 800 ξανθιών;
http://dinatos.blogspot.com/2010/06/blog-post_2840.html

«Το Ισραήλ θα πληρώσει τις συνέπειες» της αιματηρής επιχείρησης διαμηνύει η Τουρκία

Ακτιβιστές στο τουρκικό πλοίο «Μαρμαρά», λίγο πριν την επίθεσηΡαγδαία όξυνση και «ανεπανόρθωτες συνέπειες» στις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας φέρνει η αιματηρή ένοπλη επίθεση του ισραηλινού ναυτικού σε πλοία τα οποία μετέφεραν εφόδια στη Γάζα, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα ή δεκαπέντε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, επιβαίνοντες στα πλοία. Η Τουρκία σε μία πρώτη αντίδραση για το κατάληψη που συνέβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας διαμαρτυρήθηκε έντονα, ζητώντας επειγόντως εξηγήσεις. «Η κατάληψη είναι απαράδεκτη», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει καταδικάζοντας «τις απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ».
«Το λυπηρό αυτό επεισόδιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις», τονίζει η ανακοίνωση που αναφέρει ακόμα ότι «το Ισραήλ θα χρειαστεί να υποστεί τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς».
Το τουρκικό υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι, κατά τα πρώτα στοιχεία, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από την επιχείρηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου απόντος του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών που βρίσκονται σε επίσκεψη στη Βραζιλία. Επιπλέον η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη του Ισραήλ στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιβεβαίωσαν το θάνατο «τουλάχιστον 10 ατόμων» και τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών (ένας από σφαίρα) που δέχτηκαν επίθεση με πυρά όταν ένας από τους επιβαίνοντες άρπαξε το όπλο ενός στρατιώτη αλλά και μαχαίρια. Σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής του ισραηλινού στρατού αυτή η απειλή θεωρείται ότι στρέφεται κατά της ζωής του στρατιώτη και επιτρέπει τη χρήση ένοπλης βίας.
Ωστόσο, το ισραηλινό ραδιόφωνο ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική λογοκρισία απαγόρευσε τη μετάδοση κάθε πληροφορία για τους νεκρούς και τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Ισραήλ. Για βίαιη αντίσταση από ακτιβιστές που κρατούσαν ξύλα και μαχαίρια, μιλά η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ενώ η Jerusalem Post μιλά για έξι τραυματισμένους στρατιώτες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στα ισραηλινά μέσα, οι ακτιβιστές επιτέθηκαν με μεταλλικές ράβδους σε μέλη της ομάδας καταδρομέων την ώρα που επιβιβάζονταν στο πλοίο.  Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μπενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ, δήλωσε ότι «οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για τις απώλειες».
Η ισραηλινή αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα για να αντιμετωπίσει «πιθανές ταραχές» ανάμεσα στους άραβες Ισραηλινούς, μετά την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των πλοίων, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος. Ο Ισμαήλ Χανίγια, πρωθυπουργός της Χαμάς η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας καταδίκασε την «βάρβαρη επίθεση» και κάλεσε τον ΟΗΕ να παρέμβει υπέρ των ακτιβιστών. Ακόμη η Χαμάς κάλεσε σήμερα τους Αραβες και τους μουσουλμάνους σε εξέγερση μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την αιματηρή επέμβαση. ΤΑ ΝΕΑ

http://bananiagr.wordpress.com

26χρονος έχασε τη ζωή του στην Πάργα


26χρονος, έχασε τη ζωή του στην Πάργα, όταν ενώ έκανε μικροεπισκευές έπαθε ηλεκτροπληξία έχασε την ισορροπία του και έπεσε από την σκάλα, με...



... αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Αστυνομία Πάργας.






http://troktiko.blogspot.com/2010/06/26_02.html

Αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Άνδρας, περίπου 50 ετών, αυτοπυρπολήθηκε σήμερα μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο άνδρας, περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων της τράπεζας, οι οποίοι βγήκαν αμέσως έξω από το κατάστημα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που πρόλαβαν και έσβησαν τη φωτιά από τα φλεγόμενα ρούχα του άνδρα, πριν αυτή αποβεί μοιραία για τον ίδιο.
 
Στη συνέχεια, έσβησαν και την περιορισμένης έκτασης φωτιά στο εσωτερικό της τράπεζας.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας δεν φέρει εμφανή εγκαύματα.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο επίδοξος αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν πελάτης στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό.


http://anagogi.blogspot.com/2010/06/blog-post_9532.html

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο η Αθήνα



Εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης θα πρέπει να αναζητήσει αύριο, Πέμπτη, το επιβατικό κοινό, καθώς στους δρόμους της Αθήνας δεν θα εμφανιστούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δεν θα βγουν από τα αμαξοστάσια οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του Τραμ, λόγω ...

της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών, θεσμικών και ασφαλιστικών θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο.
 Αναρτήθηκε από troktiko
http://politikienimerosi.blogspot.com/2010/06/blog-post_8457.html

ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Ολοκληρωτικές είναι οι καταστροφές καλλιεργειών σε περιοχές    του Δήμου Εξαπλατάνου απ'ο το χαλάζι που έπεσε το απόγειμα της Τρίτης για μία ώρα και είχε μέγεθος καρυδιου.








"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αρνήθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε! Ο Βάσκος τεχνικός με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους είπε «όχι» στους «ερυθρολεύκους».
«Η πρόταση με καλύπτει και με τιμά, αλλά για προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να την αποδεχτώ», ανέφερε χαρακτηριστικά στην γραπτή του δήλωση ο 46χρονος τεχνικός, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον κόσμο της ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Βαλβέρδε:
«Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης, έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Ολυμπιακό και ειδικά στον πρόεδρό του, Σωκράτη Κόκκαλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω την εκτέλεση ενός αθλητικού πρότζεκτ που θα ικανοποιούσε οποιονδήποτε επαγγελματία.
Η απόφαση μου προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα εξ αιτίας των ιδιαίτερων δεσμών που με ενώνουν με τον σύλλογο. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού για την αγάπη που εξέλαβα όλο αυτό τον καιρό. Ελπίζω την εύχομαι στο κοντινό μέλλον να επιστρέψω με έργα όλη την αγάπη και την στοργή που με περιέβαλαν όλο αυτό τον καιρό».
Πηγή: http://www.sportdog.gr/
http://tvxs.gr/news

Ανάρπαστα γίνονται αυτά τα τριαντάφυλλα


ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΟΜΩΣ

Τα τριαντάφυλλα αυτά μπορέι να κοστίζουν δυο φορές όσο ένα κανονικό τριαντάφυλλο αλλα ειναι διαφορετικά, πρωτότυπα και ομορφα.Ειναι μια ιδέα του Ολλανδου ανθοπώλη Peter van de Werken ο οποίος και...

με μπογιές τροφίμων βάφει με διάφορα χρώματα τα λουλούδια αυτά. Στο τέλος δημιουργείται ένα τριαντάφυλλο ουράνιο τόξο, διαφορετικό απο οτι ξέραμε μέχρι τώρα























http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_1916.html

Απεργούν αύριο τα ΜΜΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν προκηρύξει για αύριο, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, τα σωματεία εργαζομένων στον Τύπο, μεταξύ αυτών ΕΣΗΕΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΕΠΗΕΑ, που αντιδρούν στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και διεκδικούν διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων και υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Αύριο, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή

http://axeloostv.blogspot.com/2010/06/blog-post_7055.html

Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας στην περιοχή μας : Απόλυτη επιτυχία!

Αν, κατά γενική ομολογία, αυτό που χρειάζεται στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι οι γενναίες αποφάσεις, οι τολμηρές συνεργασίες και η πίστη σ’ αυτό που κάνουμε και αγαπάμε, τότε η ΦΙΛΠΑ και ο Σ.Ι.Σ.Α. έδωσαν ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό μάθημα σε όλους: Συνδιοργάνωσαν ένα διήμερο rally regularity, το ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, το οποίο τίμησαν 90 συμμετοχές και 82 εκκινήσαντες, υπήρξε δε μία μεγάλη και απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας βέβαια από αυτό της ασφάλειας.

Τα 75 πληρώματα που έφτασαν απόλυτα ικανοποιημένα στον τερματισμό του Μαραθώνα, είχαν μόνο επαίνους για την οργάνωση, τα ωράρια, τις μαγευτικές διαδρομές, τους κριτές και ...χρονομέτρες, την πολυτελή διαμονή (στα Καμμένα Βούρλα) και τέλος για το εξαιρετικό gala της απονομής σε γνωστό κτήμα στο Κορωπί.



περισσότερα:http://iteanet.blogspot.com/2010/06/blog-post_7735.html

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες για τη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου δύο χιλιομέτρων


Στον Άγιο Κοσμά έως τον Ιππόκαμπο

Στην καθαίρεση των περιφράξεων στην παραλία του Αγίου Κοσμά προχωρούν από σήμερα δύο συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της διάνοιξης του παραλιακού μετώπου των 2 χιλιομέτρων, από την πρώην "Φαντασία" έως το Ακρωτήρι και από εκεί έως τον Ιππόκαμπο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το υπουργείο ...
ενημερώνει ότι τα δύο συνεργεία θα εργάζονται παράλληλα, ώστε έως τις 15 Ιουνίου να έχουν ολοκληρώσει την καθαίρεση περιφράξεων που βρίσκονται στην παραλία του Αγίου Κοσμά έως το Ακρωτήρι, και έως τις 20 Ιουνίου θα έχουν απελευθερώσει από τα εμπόδια το παραλιακό μέτωπο έως τον Ιππόκαμπο.

«Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να μετατρέψει το παραλιακό μέτωπο σε ένα ζωντανό τοπίο χωρίς εμπόδια και αυθαιρεσίες», καταλήγει η ανακοίνωση.







http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7930.html
Οικονομική κρίση και εγκληματικότητα



«Η οικονομική κρίση που διατρέχουμε, σε συνδυασμό με την συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος, μπορεί να μας πάει ακόμα πιο μακριά, να μετατρέψει την « κρίση ασφάλειας » σε κοινωνική κρίση, όπου θα κυριαρχούν η βία, ο χουλιγκανισμός και η αυτοδικία».

Τα προαναφερόμενα τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια, την Δευτέρα 31 Μαΐου από την Εταιρεία Πολιτισμού- Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης.

Ο Δημήτρης Καρύδης ο οποίος μετείχε ως εισηγητής στην Ημερίδα, υπογράμμισε ότι οι όποιες κοινωνικές παροχές και οικονομική ανάπτυξη… «έχουν περιορισμένη αξία , αν οι πολίτες στερηθούν το αγαθό της ασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή συμπληρώνοντας ότι όλες οι μορφές εγκληματικότητας και παραβατικότητας … «καταστρέφουν την κοινωνική ειρήνη και αλληλεγγύη».

Ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων συνέδεσε την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας με την παγκοσμιοποίηση μορφών εγκληματικής δραστηριότητας υπογραμμίζοντας … « Το έγκλημα από περιορισμένο και ανοργάνωτο, γίνεται διεθνικό και οργανωμένο. Τα βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, παρά τις ευρωπαϊκές προοπτικές της περιοχής, συνεχίζουν να συσσωρεύουν παράνομη δραστηριότητα , διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων, όπλων, ξέπλυμα χρήματος και οικονομικές απάτες».

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία ο Δημήτρης Καρύδης τόνισε …« Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας με τη δράση ένοπλων ομάδων που πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις, συνδέεται περισσότερο με το κοινό έγκλημα και δρά σε συνεργασία με αυτό, παρά με ιδεολογικές επιλογές αλλαγής της κοινωνίας».

Ο Δημήτρης Καρύδης αφού έδωσε στατιστικά στοιχεία που συνδέονται με την αύξηση της εγκληματικότητας αναφέρθηκε στη νέα αντιεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι «για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτής της πολιτικής, χρειάζεται η πλήρης αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ τόσο στη δομή της όσο και στη λειτουργία της , με βασικό δόγμα , οι αστυνομικοί να είναι στο δρόμο δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από την εγκληματικότητα».

Τέλος, ο βουλευτής καταδίκασε τις πρόσφατες δολοφονικές πράξεις -όπως τις χαρακτήρισε- του ισραηλινού στρατού, οι οποίες όπως τόνισε … « αποτελούν ντροπή για όλο το σύγχρονο κόσμο, και σαν τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν. Το ισραηλινό κράτος πρέπει να απομονωθεί από τη Διεθνή Κοινότητα και η κυβέρνησή του να τιμωρηθεί παραδειγματικά ως εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας».
 
http://www.facebook.com/notes/demetres-karydes/oikonomike-krise-kai-enklematikoteta/10150186328550254

Οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Οδυσσέας Βουδούρης, Θοδωρής Δρίτσας, Τάσος Κουράκης και Σοφία Σακοράφα, για τη Γάζα!

Οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Οδυσσέας Βουδούρης, Θοδωρής Δρίτσας, Τάσος Κουράκης και Σοφία Σακοράφα συνυπέγραψαν το παρακάτω κείμενο και το παρέδωσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Δρούτσα, με την προσδοκία της άμεσης ικανοποίησης του αιτήματός τους:
"Οι Έλληνες πολίτες, μέλη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, οι οποίοι απήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό και κρατούνται παράνομα στις φυλακές του Ισραήλ πρέπει άμεσα να επαναπατρισθούν. Καλούμε το υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εξασφαλιστεί η άμεση και ασφαλής επιστροφή των ακτιβιστών της αποστολής στην πατρίδα, ενδεχομένως και με την αποστολή ελληνικού αεροσκάφους για το σκοπό αυτό. Μετά μάλιστα και από τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητά την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών και δεδομένου των μαρτυριών για άσκηση βίας στους απαχθέντες η πρωτοβουλία αυτή είναι αυτονόητη και αναγκαία".

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/06/blog-post_1078.html

Υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ: Το Π.Σ. αποφασίζει για τα κριτήρια


Την ερχόμενη Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου θα καθορισθεί τελικά το περιεχόμενο της εγκυκλίου για τις διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι πιθανόν να αποφασισθεί και η διεύρυνση της σύνθεσης της Επιτροπής για την Αξιολόγηση των Υποψηφίων στην οποία ήδη συμμετέχουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο βουλευτής Θανάσης Τσούρας, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου.

http://kefalos-net.blogspot.com/2010/06/blog-post_02.html

Σε ρυθμούς Μουντιάλ


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Μόλις 10 ημέρες έμειναν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότιο Αφρική και οι διοργανωτές της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής έχουν ...φορέσει τα καλά τους για να υποδεχθούν τις αποστολές των ομάδων και τους χιλιάδες τουρίστες που θα βρεθούν στη Μαύρη Ήπειρο από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου.
Στη Νότια Αφρική, πλέον, είναι όλα έτοιμα.
Τα έργα στα δέκα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ έχουν ολοκληρωθεί, τα νέα οδικά δίκτυα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και η χώρα έχει αλλάξει πρόσωπο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών.
37 εκατ, ευρώ δόθηκαν για τα πέντε γήπεδα που ανακατασκευάστηκαν και περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ πήγαν για την κατασκευή νέων κτιρίων, που θα στεγάσουν υπηρεσίες της FIFA

περισσότερα:http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/blog-post_9341.html

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ημερομηνία:







 Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010
Ώρα:
6:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία:
στο Φράγμα του Μαραθώνα !

Περιγραφή

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ ανοίγει μετά από χρόνια τις πόρτες του Φράγματος Μαραθώνα στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους.

Την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου από τις 18.30 έως τις 20.30, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Φράγματος, να δείτε σε βίντεο προβολή την κατασκευή του, να περιηγηθείτε στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας και να παρακολουθήσετε την παράσταση «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.».

Ένα θέαμα, χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών στο Φράγμα και στα γύρω καμένα, που μας μεταφέρει σε ένα «φανταστικό» (;) μέλλον πλήρους λειψυδρίας, όπου «νέοι μαραθωνομάχοι» μονομαχούν, τώρα, για λίγο νερό.

Την παράσταση παρουσιάζει ο Γιώργος Αμυράς από την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» και συμμετέχουν ο χορευτής και ζογκλέρ Rowan Thorpe -πρώην μέλος των DV8-, ο χορευτής και αναρριχητής Αντώνης Στρούτσας και δέκα αναρριχητές της ομάδας του Παύλου Τσιαντού, οι οποίοι στο τέλος της παράστασης θα κατασκευάσουν μπροστά στους θεατές έναν σωλήνα 50 μέτρων, με σκοπό να φέρουν νερό από την λίμνη προς την χερσαία πλευρά του φράγματος.

Πρόκειται για μια συμβολική παράσταση αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας και με το περιβάλλον γύρω μας.

Η σύλληψη, σκηνοθεσία και χορογραφία είναι της Ειρήνης Αλεξίου, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και η μουσική του Ευθύμη Θεοδόση.

Είσοδος Ελεύθερη. 
http://www.facebook.com/event.php?eid=128399583838759

Έναρξη διαδικασίας εγγραφής Ελλήνων ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους

1/6/2010
Η διαδικασία εγγραφής των Ελλήνων ομογενών και των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Για την εγγραφή και την κατάρτιση των ειδικών εκλογικών καταλόγων προβλέπεται μια εύκολη και απλή διαδικασία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει αν και πού ψηφίζει είτε μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (www.ypes.gr) είτε απευθυνόμενος στο Δήμο της κατοικίας του, όπου και θα υποβάλλει αίτηση εγγραφής. 

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3039

Δωρεάν στους πολίτες το Αθλητικό Πάρκο του Αττικού Άλσους

27/5/2010
Μια υπόσχεση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε υλοποιεί η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς: Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατάφερε να προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν άθλησης στο αθλητικό πάρκο του Αττικού Άλσους.

Πρόκειται για το αθλητικό πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων που παρέδωσε πρόσφατα η Υπερνομαρχία παράλληλα με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Αττικού Άλσους στα Τουρκοβούνια.

Τα συνολικά 10 γήπεδα,(4 τένις, 2 βόλεϊ, 2 μπάσκετ και 2 ποδοσφαίρου 5Χ5) ανακαινίστηκαν, αναβαθμίστηκαν και εντάχθηκαν στο καταπράσινο περιβάλλον του μεταμορφωμένου πλέον Αττικού Άλσους, που ήδη μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα των πολιτών και σφύζει καθημερινά από επισκέπτες.

Προκειμένου η χρήση των γηπέδων να είναι δωρεάν για τους πολίτες η Υπερνομαρχία υπέγραψε με πρωτοβουλία της Προγραμματική Σύμβαση με την Γ. Γ. Αθλητισμού για την από κοινού διαχείριση και λειτουργία του αθλητικού πάρκου.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τη χρήση των γηπέδων τένις θα λειτουργήσει δωρεάν για τους πολίτες, Ακαδημία εκμάθησης τένις με ευθύνη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.)

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αθληθούν δωρεάν μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στις τηλεφωνικές γραμμές 210- 6980476, και 210-6980250 τις ώρες 9.00 π.μ.-13.00 μ.μ. και 17.00 μ.μ.-21.00 μ.μ.

«Τα γήπεδα πληρούν όλες στις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλή, ποιοτικό και μαζικό αθλητισμό και είμαι βέβαιη ότι με την εποπτεία της Γ.Γ.Α. θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την άθληση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου» τόνισε η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κ. Ντίνα Μπέη στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε σήμερα με τον Γ. Γ. Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή.

«Στόχος μας -επισήμανε η κ. Μπέη- να απαλλάξουμε τις οικογένειες από επιπλέον δαπάνες για την άθληση ενηλίκων και παιδιών, αλλά κυρίως να μείνουμε πιστοί στην θέση μας για πάρκα πραγματικά «ζωντανά», ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να μπορούν να τα ζουν, να τα επισκέπτονται συνέχεια και να τα χαίρονται με όσο το δυνατόν πιο πολλούς τρόπους».

Από τη πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι «το Αττικό Άλσος περιέχει εκτός από τη καταπληκτική ανάπλαση που υλοποίησε η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς και ένα σημαντικότατο θύλακα λαϊκού Αθλητισμού στον οποίο αθλούνται χιλιάδες πολίτες και παιδιά».Επισήμανε δε ότι η Γ. Γ. Αθλητισμού κινείται με βάση την εντολή της Κυβέρνησης ότι «ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για τους πλούσιους ή τους παράγοντες, ανήκει στον Έλληνα πολίτη».

Αναφερόμενος στην Ακαδημία τένις ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σπύρος Ζανιάς ευχαρίστησε την Γ. Γ. Αθλητισμού και την Υπερνομαρχία γιατί «είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα θα μπορεί κάθε πολίτης να μπει στα γήπεδα, να μάθει δωρεάν τένις και να συνεχίσει να παίζει εκεί».

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ελεύθερους χώρους στο λεκανοπέδιο η κ. Μπέη σημείωσε ότι σε ότι αφορά την ανάπλαση στο Πεδίον του Άρεως που είναι στην ευθύνη της Υπερνομαρχίας οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το πάρκο να παραδοθεί στα τέλη Ιουλίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Υπερνομαρχία συνεχίζει τον αγώνα της για την διεκδίκηση, διάσωση και την θεσμοθέτηση όλων των τελευταίων μεγάλων ελεύθερων χώρων στο Λεκανοπέδιο, ενώ αναφερόμενη ειδικότερα στους ελεύθερους χώρους στο κέντρο της Αθήνας τόνισε ότι « η ευθύνη ανήκει στο Δήμο Αθηναίων».
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3021

«Βίοι πλοίων» με την εικαστική γραφή του Γιάννη Δ. Μίχα

1/6/2010
Έκθεση ζωγραφικής με 60 έργα από την πολύχρονη εικαστική του διαδρομή και με τίτλο «Βίοι Πλοίων» πραγματοποιεί ο ζωγράφος -και Νομάρχης Πειραιά- Γιάννης Δ. Μίχας, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. Στην έκθεση παρουσιάζεται σειρά συνθέσεων του ζωγράφου, της τελευταίας δεκαπενταετίας, εμπνευσμένων από τη θάλασσα, τους ανθρώπους της, τα τοπία της, τα πλοία, το λιμάνι του Πειραιά όπου ζει, αγωνίζεται και προσφέρει.

Η επιλογή των έργων, έγινε από τον ίδιο τον δημιουργό με την πρόθεση η παρουσίασή τους να αποτελέσει τη σύνθεση του προσωπικού εικαστικού του ύμνου για το υγρό στοιχείο και την ελληνική ναυτοσύνη. Την έμπνευση, την αιτία και την ανάγκη που τον ώθησαν να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη εικαστική κατάθεση στο φιλότεχνο κοινό και ιδιαίτερα στους Πειραιώτες, καταγράφει ο ίδιος ο Γιάννης Μίχας στο νέο του ομώνυμο βιβλίο το οποίο αφιερώνει στη σύντροφο και το γιό του «σαν εξομολόγηση, σαν λατρευτική κατάθεση στην αγάπη τους και τη συμπαράστασή τους…»
Το βιβλίο θα πρωτοπαρουσιαστεί στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες Σαλαμίνας και της Πειραϊκής Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική στέρηση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Βίοι Πλοίων» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος (Ακτή Θεμιστοκλέους, Μαρίνα Ζέας, Πειραιά), ενώ οι δημιουργίες του ζωγράφου θα παραμείνουν στο Μουσείο μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Ο Γιάννης Μίχας υπηρετεί τη ζωγραφική τέχνη με πάθος και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια. Όντας ναυπηγός στο επάγγελμα, το οποίο άσκησε επί σειρά ετών, είναι δεμένος αναπόσπαστα με τον κόσμο της θάλασσας και των πλοίων, τη φυσική και μεταφυσική τους αύρα. Γι’ αυτό και τα περισσότερα έργα του πηγάζουν από τη συγκεκριμένη βιωματική του σχέση. Ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου του «Βίοι Πλοίων» καταθέτει με εξομολογητική διάθεση:
«Γοργόνες, αγαπητικιές, ουράνιες θάλασσες,
σκαριά και το όνειρο της ναυτοσύνης.
Ένα λιμάνι στην άκρη της γης σαν αυτό
που προσπερνά ξεσκούφωτος ο Οδυσσέας
χάριν της δόξας των πλοίων.
Μικρές προσευχές, εγκόλπιο καταστρώματος,
ατομικός πορτολάνος, οι ζωγραφικές συνθέσεις,
τα σχέδια τα χρώματα, και οι σκόρπιοι στίχοι,
ξόρκια και ευχές, για τις τυχαίες ώρες της ημέρας.
Πλοία, ω! πλοία, σαν τους Αγίους των Ελλήνων βαδίζετε στο νερό…»

Όπως επισημαίνει ο ζωγράφος Θ. Στεφόπουλος «Στον Γιάννη Μίχα είναι η αυστηρή διαύγεια του περιεχομένου, που ταυτίζεται με το παράδοξο στη σύνθεση, καθαρά στοιχεία ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Η αξία της τέχνης του είναι ο συνδυασμός της συγκεκριμένα αφηρημένης μορφής, χωρίς την επίδραση της ψευτιάς της σημερινής εποχής, και έχει ανταπόκριση στην ανθρώπινη ευαισθησία. Αυτή θεωρούμε ότι είναι η μεγάλη προσφορά στην ελληνική τέχνη του ζωγράφου Γιάννη Μίχα». Στη γραφή και στο περιεχόμενο του ζωγραφικού έργου του Γιάννη Μίχα, αναφέρεται και η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά «Η γραφή είναι σχεδιαστικά προσηλωτική στις λεπτομέρειες, ενώ ο ρεαλισμός, εντελώς παράδοξα κάποτε, εμβολιάζεται και με υπερρεαλιστικά στοιχεία. Από την άλλη πλευρά, ο κυβισμός του χώρου, ανατρέπει σε πολλά σημεία την κλασικίζουσα προοπτική, χωρίς, ωστόσο να την ακυρώνει. Τα επίπεδα βάθους συγχωνεύονται με εκείνα της επιφάνειας, ενώ η μνήμη που απελευθερώνεται από την φαντασία, διαστέλλει τον ορίζοντα. Πρόκειται για έναν ψυχοδυναμικό ορίζοντα που πρισματικά αποκρυσταλλώνει τις νωπές εντυπώσεις ή τις συγκινησιακά υγρές αναμνήσεις, μετατρέποντάς τις σε διαστρωματώσεις ανιχνεύσεων του ορατού και των αποτυπωμάτων που αφήνει πίσω του ο καιρός, ή το συλλογικό υποσυνείδητο».
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3040