Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ημερομηνία:







 Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010
Ώρα:
6:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία:
στο Φράγμα του Μαραθώνα !

Περιγραφή

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ ανοίγει μετά από χρόνια τις πόρτες του Φράγματος Μαραθώνα στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους.

Την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου από τις 18.30 έως τις 20.30, μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Φράγματος, να δείτε σε βίντεο προβολή την κατασκευή του, να περιηγηθείτε στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας και να παρακολουθήσετε την παράσταση «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.».

Ένα θέαμα, χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών στο Φράγμα και στα γύρω καμένα, που μας μεταφέρει σε ένα «φανταστικό» (;) μέλλον πλήρους λειψυδρίας, όπου «νέοι μαραθωνομάχοι» μονομαχούν, τώρα, για λίγο νερό.

Την παράσταση παρουσιάζει ο Γιώργος Αμυράς από την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» και συμμετέχουν ο χορευτής και ζογκλέρ Rowan Thorpe -πρώην μέλος των DV8-, ο χορευτής και αναρριχητής Αντώνης Στρούτσας και δέκα αναρριχητές της ομάδας του Παύλου Τσιαντού, οι οποίοι στο τέλος της παράστασης θα κατασκευάσουν μπροστά στους θεατές έναν σωλήνα 50 μέτρων, με σκοπό να φέρουν νερό από την λίμνη προς την χερσαία πλευρά του φράγματος.

Πρόκειται για μια συμβολική παράσταση αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας και με το περιβάλλον γύρω μας.

Η σύλληψη, σκηνοθεσία και χορογραφία είναι της Ειρήνης Αλεξίου, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και η μουσική του Ευθύμη Θεοδόση.

Είσοδος Ελεύθερη. 
http://www.facebook.com/event.php?eid=128399583838759

Έναρξη διαδικασίας εγγραφής Ελλήνων ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους

1/6/2010
Η διαδικασία εγγραφής των Ελλήνων ομογενών και των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Για την εγγραφή και την κατάρτιση των ειδικών εκλογικών καταλόγων προβλέπεται μια εύκολη και απλή διαδικασία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει αν και πού ψηφίζει είτε μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (www.ypes.gr) είτε απευθυνόμενος στο Δήμο της κατοικίας του, όπου και θα υποβάλλει αίτηση εγγραφής. 

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3039

Δωρεάν στους πολίτες το Αθλητικό Πάρκο του Αττικού Άλσους

27/5/2010
Μια υπόσχεση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε υλοποιεί η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς: Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατάφερε να προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν άθλησης στο αθλητικό πάρκο του Αττικού Άλσους.

Πρόκειται για το αθλητικό πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων που παρέδωσε πρόσφατα η Υπερνομαρχία παράλληλα με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Αττικού Άλσους στα Τουρκοβούνια.

Τα συνολικά 10 γήπεδα,(4 τένις, 2 βόλεϊ, 2 μπάσκετ και 2 ποδοσφαίρου 5Χ5) ανακαινίστηκαν, αναβαθμίστηκαν και εντάχθηκαν στο καταπράσινο περιβάλλον του μεταμορφωμένου πλέον Αττικού Άλσους, που ήδη μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα των πολιτών και σφύζει καθημερινά από επισκέπτες.

Προκειμένου η χρήση των γηπέδων να είναι δωρεάν για τους πολίτες η Υπερνομαρχία υπέγραψε με πρωτοβουλία της Προγραμματική Σύμβαση με την Γ. Γ. Αθλητισμού για την από κοινού διαχείριση και λειτουργία του αθλητικού πάρκου.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τη χρήση των γηπέδων τένις θα λειτουργήσει δωρεάν για τους πολίτες, Ακαδημία εκμάθησης τένις με ευθύνη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.)

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αθληθούν δωρεάν μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στις τηλεφωνικές γραμμές 210- 6980476, και 210-6980250 τις ώρες 9.00 π.μ.-13.00 μ.μ. και 17.00 μ.μ.-21.00 μ.μ.

«Τα γήπεδα πληρούν όλες στις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλή, ποιοτικό και μαζικό αθλητισμό και είμαι βέβαιη ότι με την εποπτεία της Γ.Γ.Α. θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την άθληση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου» τόνισε η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κ. Ντίνα Μπέη στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε σήμερα με τον Γ. Γ. Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή.

«Στόχος μας -επισήμανε η κ. Μπέη- να απαλλάξουμε τις οικογένειες από επιπλέον δαπάνες για την άθληση ενηλίκων και παιδιών, αλλά κυρίως να μείνουμε πιστοί στην θέση μας για πάρκα πραγματικά «ζωντανά», ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να μπορούν να τα ζουν, να τα επισκέπτονται συνέχεια και να τα χαίρονται με όσο το δυνατόν πιο πολλούς τρόπους».

Από τη πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι «το Αττικό Άλσος περιέχει εκτός από τη καταπληκτική ανάπλαση που υλοποίησε η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς και ένα σημαντικότατο θύλακα λαϊκού Αθλητισμού στον οποίο αθλούνται χιλιάδες πολίτες και παιδιά».Επισήμανε δε ότι η Γ. Γ. Αθλητισμού κινείται με βάση την εντολή της Κυβέρνησης ότι «ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για τους πλούσιους ή τους παράγοντες, ανήκει στον Έλληνα πολίτη».

Αναφερόμενος στην Ακαδημία τένις ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σπύρος Ζανιάς ευχαρίστησε την Γ. Γ. Αθλητισμού και την Υπερνομαρχία γιατί «είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα θα μπορεί κάθε πολίτης να μπει στα γήπεδα, να μάθει δωρεάν τένις και να συνεχίσει να παίζει εκεί».

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ελεύθερους χώρους στο λεκανοπέδιο η κ. Μπέη σημείωσε ότι σε ότι αφορά την ανάπλαση στο Πεδίον του Άρεως που είναι στην ευθύνη της Υπερνομαρχίας οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε το πάρκο να παραδοθεί στα τέλη Ιουλίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Υπερνομαρχία συνεχίζει τον αγώνα της για την διεκδίκηση, διάσωση και την θεσμοθέτηση όλων των τελευταίων μεγάλων ελεύθερων χώρων στο Λεκανοπέδιο, ενώ αναφερόμενη ειδικότερα στους ελεύθερους χώρους στο κέντρο της Αθήνας τόνισε ότι « η ευθύνη ανήκει στο Δήμο Αθηναίων».
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3021

«Βίοι πλοίων» με την εικαστική γραφή του Γιάννη Δ. Μίχα

1/6/2010
Έκθεση ζωγραφικής με 60 έργα από την πολύχρονη εικαστική του διαδρομή και με τίτλο «Βίοι Πλοίων» πραγματοποιεί ο ζωγράφος -και Νομάρχης Πειραιά- Γιάννης Δ. Μίχας, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. Στην έκθεση παρουσιάζεται σειρά συνθέσεων του ζωγράφου, της τελευταίας δεκαπενταετίας, εμπνευσμένων από τη θάλασσα, τους ανθρώπους της, τα τοπία της, τα πλοία, το λιμάνι του Πειραιά όπου ζει, αγωνίζεται και προσφέρει.

Η επιλογή των έργων, έγινε από τον ίδιο τον δημιουργό με την πρόθεση η παρουσίασή τους να αποτελέσει τη σύνθεση του προσωπικού εικαστικού του ύμνου για το υγρό στοιχείο και την ελληνική ναυτοσύνη. Την έμπνευση, την αιτία και την ανάγκη που τον ώθησαν να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη εικαστική κατάθεση στο φιλότεχνο κοινό και ιδιαίτερα στους Πειραιώτες, καταγράφει ο ίδιος ο Γιάννης Μίχας στο νέο του ομώνυμο βιβλίο το οποίο αφιερώνει στη σύντροφο και το γιό του «σαν εξομολόγηση, σαν λατρευτική κατάθεση στην αγάπη τους και τη συμπαράστασή τους…»
Το βιβλίο θα πρωτοπαρουσιαστεί στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες Σαλαμίνας και της Πειραϊκής Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική στέρηση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Βίοι Πλοίων» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος (Ακτή Θεμιστοκλέους, Μαρίνα Ζέας, Πειραιά), ενώ οι δημιουργίες του ζωγράφου θα παραμείνουν στο Μουσείο μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Ο Γιάννης Μίχας υπηρετεί τη ζωγραφική τέχνη με πάθος και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια. Όντας ναυπηγός στο επάγγελμα, το οποίο άσκησε επί σειρά ετών, είναι δεμένος αναπόσπαστα με τον κόσμο της θάλασσας και των πλοίων, τη φυσική και μεταφυσική τους αύρα. Γι’ αυτό και τα περισσότερα έργα του πηγάζουν από τη συγκεκριμένη βιωματική του σχέση. Ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου του «Βίοι Πλοίων» καταθέτει με εξομολογητική διάθεση:
«Γοργόνες, αγαπητικιές, ουράνιες θάλασσες,
σκαριά και το όνειρο της ναυτοσύνης.
Ένα λιμάνι στην άκρη της γης σαν αυτό
που προσπερνά ξεσκούφωτος ο Οδυσσέας
χάριν της δόξας των πλοίων.
Μικρές προσευχές, εγκόλπιο καταστρώματος,
ατομικός πορτολάνος, οι ζωγραφικές συνθέσεις,
τα σχέδια τα χρώματα, και οι σκόρπιοι στίχοι,
ξόρκια και ευχές, για τις τυχαίες ώρες της ημέρας.
Πλοία, ω! πλοία, σαν τους Αγίους των Ελλήνων βαδίζετε στο νερό…»

Όπως επισημαίνει ο ζωγράφος Θ. Στεφόπουλος «Στον Γιάννη Μίχα είναι η αυστηρή διαύγεια του περιεχομένου, που ταυτίζεται με το παράδοξο στη σύνθεση, καθαρά στοιχεία ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Η αξία της τέχνης του είναι ο συνδυασμός της συγκεκριμένα αφηρημένης μορφής, χωρίς την επίδραση της ψευτιάς της σημερινής εποχής, και έχει ανταπόκριση στην ανθρώπινη ευαισθησία. Αυτή θεωρούμε ότι είναι η μεγάλη προσφορά στην ελληνική τέχνη του ζωγράφου Γιάννη Μίχα». Στη γραφή και στο περιεχόμενο του ζωγραφικού έργου του Γιάννη Μίχα, αναφέρεται και η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά «Η γραφή είναι σχεδιαστικά προσηλωτική στις λεπτομέρειες, ενώ ο ρεαλισμός, εντελώς παράδοξα κάποτε, εμβολιάζεται και με υπερρεαλιστικά στοιχεία. Από την άλλη πλευρά, ο κυβισμός του χώρου, ανατρέπει σε πολλά σημεία την κλασικίζουσα προοπτική, χωρίς, ωστόσο να την ακυρώνει. Τα επίπεδα βάθους συγχωνεύονται με εκείνα της επιφάνειας, ενώ η μνήμη που απελευθερώνεται από την φαντασία, διαστέλλει τον ορίζοντα. Πρόκειται για έναν ψυχοδυναμικό ορίζοντα που πρισματικά αποκρυσταλλώνει τις νωπές εντυπώσεις ή τις συγκινησιακά υγρές αναμνήσεις, μετατρέποντάς τις σε διαστρωματώσεις ανιχνεύσεων του ορατού και των αποτυπωμάτων που αφήνει πίσω του ο καιρός, ή το συλλογικό υποσυνείδητο».
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3040

Απειλούν με αποκλεισμό του Λιμανιού του Βόλου...


 www.astratv.gr
40 περίπου αλιείς από την Εύβοια προστέθηκαν από σήμερα στην δύναμη των αλιέων Μαγνησίας που παρέταξαν τα σκάφη τους στο λιμάνι του Βόλου αντιδρώντας στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού Αλιείας στην Μεσόγειο, που όπως υποστηρίζουν θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο. Οι αλιείς ζητούν να...
μην εφαρμοστεί η απαγόρευση αλιείας με μηχανότρατα εντός της ζώνης του 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ακτές, ενώ διαμαρτύρονται και για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία εξαίρεσης και των γρι-γρι, προκειμένου να συνεχίσουν να ψαρεύουν κοντά στις ακτές. Να διευκρινιστεί ότι στις κινητοποιήσεις δεν μετέχουν οι παράκτιοι αλιείς, οι οποίοι και συμφωνούν απόλυτα με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού.

http://nonews-news.blogspot.com/2010/06/blog-post_8201.html

Ανακαλύφθηκαν τα τείχη της Βεργίνας


Τα τείχη που προστάτευαν την πόλη της Βεργίνας έφερε στο φως ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Παναγιώτης Φάκλαρης, μαζί με τη διδάκτωρ κλασικής αρχαιολογίας, Βασιλική Σταματοπούλου. Πρόκειται για το... καλύτερα σωζόμενο τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης, την οποία το ΑΠΘ ερευνά συστηματικά στη Βεργίνα. Σύμφωνα με το Π. Φάκλαρη, το τείχος εκτείνεται εξ ολοκλήρου στον αγρό ιδιοκτησίας Φιλώτα Μπέλα, γνωστό από τον παρακείμενο ταφικό τύμβο. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα τμήματα οχύρωσης που σώζονται στην κυρίως Μακεδονία.

Το τείχος βρέθηκε σε βάθος που φτάνει ως τα 4,5 μέτρα. Από το πλίνθινο αυτό τείχος, διατηρείται η λίθινη υποδομή του, με μέτωπα χτισμένα από αδρά δουλεμένους ασβεστόλιθους και πώρινους γωνιόλιθους με ποικίλο βαθμό επεξεργασίας κατά το ακανόνιστο σύστημα τοιχοδομίας. Το σωζόμενο ύψος του φτάνει τα 1.90 μ. και το πάχος του τα 2.80 μ. Σε κανονικά διαστήματα ενισχύεται με ημικυκλικούς και ορθογώνιους πύργους. Επίσης, στο τμήμα αυτό ανήκει και η κύρια, απ' ότι φαίνεται, πύλη της πόλης, της οποίας η έρευνα συνεχίζεται. Η πύλη αυτή, αποτελεί από μόνη της ένα οχυρωματικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα: δύο περιφερείς πύργοι υψώνονταν εκατέρωθεν της για να την προστατεύουν και δύο διαδοχικά θυρώματα έπρεπε να αντιμετωπίσει ο επίδοξος εκπορθητής της, βαλλόμενος ταυτοχρόνως από τους αμυνόμενους που μάχονταν από τους ειδικά διαμορφωμένους περιδρόμους που πλαισιώνουν το διάδρομό της.

Το όλο συγκρότημα συμπλήρωναν τέσσερις κλίμακες ανόδου στους πύργους και τους περιδρόμους της πύλης. Πρόκειται για την καλύτερα σωζόμενη πύλη της κυρίως Μακεδονίας και φαίνεται ότι βρισκόταν πάνω στην οδό που συνέδεε την αρχαία πόλη και την Άνω Μακεδονία με τα πλησιέστερα λιμάνια, της Πύδνας και της Μεθώνης. Χρονολογείται, όπως και το σύνολο της οχύρωσης της Βεργίνας, στα χρόνια της βασιλείας του Κασσάνδρου, στις αρχές του 3ου αι. π.Χ.

http://www.promitheasblog.com/2010/06/blog-post_1564.html

H Rihanna βάζει φωτιά στο Καραϊσκάκη



Ένα φαντασμαγορικό show υπόσχεται για τους χιλιάδες fans της απόψε (1/6) η Rihanna στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Η κορυφαία r'n'b star έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας για μία και μοναδική συναυλία, που ''ανοίγει'' με τον καλύτερο τρόπο το μουσικό καλοκαίρι...

Opening act στη συναυλία της θα κάνει το συγκρότημα Vegas.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η 22χρονη Rihanna έχει καταφέρει με το ταλέντο της να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες star της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, κατακτώντας την κορυφή των charts και αποσπώντας αμέτρητα βραβεία.

Με την τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''RatedR'' να έχει κυκλοφορήσει πριν από λίγους μήνες η Rihanna έρχεται στην Αθήνα για να δώσει διεθνή λάμψη στο μουσικό μας καλοκαίρι, παρά την... οικονομική κρίση!

Είναι σίγουρο πάντως ότι όσοι βρεθούν απόψε στο Στάδιο Καραϊσκακη θα απολαύσουν ένα show διεθνών προδιαγραφών.


http://atopima.blogspot.com/2010/06/h-rihanna.html

Αναπτυξιακό Σχέδιο για τη Δυτική Αθήνα


Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τη Δυτική Αθήνα, ύψους 100 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σε ομιλία της σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) με θέμα: "Δυτική Αθήνα, η Ώρα της Πράσινης Ανάπτυξης".
Πρόκειται για έργα νέα, με ορίζοντα πενταετίας, που θα δώσουν αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας με στοχευμένη αξιοποίηση πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Προτεραιότητα για το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της Δυτικής Αθήνας είναι η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, όπως η μεταποίηση, η βιοτεχνία και το εμπόριο, αλλά και η στήριξη της "πράσινης" επιχειρηματικότητας.
Κατά τα πρότυπα των νέων Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, συστήνεται μέσα σε ένα μήνα Επιτελική Επιτροπή υπό το συντονισμό της γενικής γραμματείας Επενδύσεων του υπουργείου, με συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, της Περιφέρειας και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, που ρόλο έχει να καταλήξει μέχρι τον Σεπτέμβριο σε προτεινόμενα και υλοποιήσιμα έργα, με συμμετοχή και των συναρμόδιων Υπουργείων.
Ενδεικτικά, αναφέρονται έργα
    - Περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης του Ποικίλου Όρους.
    - Αναπλάσεις αστικού ιστού και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου.
    - Προστασία και ανάδειξη του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.
    - Δημιουργία πράσινων διαδρομών και ποδηλατοδρόμων.
Επίσης, η υπουργός είπε ότι στόχος είναι και έργα που θα διευκολύνουν σημαντικά τις μεταφορές, όπως διανοίξεις καίριων οδικών αξόνων, αναβάθμιση λεωφόρων, κατασκευή σταθμών αυτοκινήτων, αλλά και έργα που θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο πολιτιστικών και κοινωνικών υποδομών, όπως η αποκατάσταση παλαιών κτιρίων και η ανάδειξή τους σε πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα.
http://www.athina984.gr/node/101583

Φαρμακεία: Τέρμα η πίστωση στο δημόσιο

Τα φαρμακεία της Αττικής σταματούν από σήμερα 1η Ιουνίου την  επί πιστώσει εκτέλεση δυνταγών ταμείων του δημοσίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους και θα τους χορηγείται από τα φαρμακεία απόδειξη λιανικής πώλησης με την οποία θα διεκδικούν τα χρήματά τους από το Δημόσιο.


http://kosmonaytis.blogspot.com/2010/06/blog-post_7648.html

Αποδείξεις: Φυλακή, λουκέτα και επιτόπου πρόστιμα από 1 Ιουνίου

«Λουκέτο» μέχρι και 6 μήνες, ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών, αλλά και απώλεια του αφορολογήτου ορίου για όσους δεν κόβουν αποδείξεις ή εκδίδουν πλαστά φορολογικά στοιχεία
Επιβολή επί τόπου νέων αυξημένων προστίμων, «λουκέτο» μέχρι και 6 μήνες, ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών, αλλά και απώλεια του αφορολογήτου ορίου αντιμετωπίζουν…..

από σήμερα όσοι συλλαμβάνονται να μην κόβουν αποδείξεις ή να εκδίδουν ανακριβή στοιχεία. Το ΣΔΟΕ κλιμακώνει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ενισχύοντας το «οπλοστάσιό» του με αυστηρότερες ποινές για όσους εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν.
Πιο αναλυτικά, από σήμερα ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που προβλέπει ο τελευταίος φορολογικός νόμος:
1. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών θα επιβάλουν επί τόπου πρόστιμα σε επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν τιμολόγια και αποδείξεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με τους πελάτες τους. Συγκεκριμένα, για παραβάσεις που αφορούν στη μη επίδειξη πρόσθετων βιβλίων, στη μη καταχώριση πελατών στα πρόσθετα βιβλία, στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, στη μη έκδοση τιμολογίων ή δελτίων αποστολής και στη μη έκδοση φορτωτικής, θα συντάσσεται επί τόπου έκθεση ελέγχου και θα εκδίδεται άμεσα απόφαση επιβολής προστίμου, η οποία θα επιδίδεται στον ελεγχόμενο.
Αν αυτός αρνηθεί να παραλάβει τις πράξεις, τότε οι εκθέσεις και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου θα θυροκολλούνται στην επαγγελματική εγκατάσταση του ελεγχόμενου. Με τη νέα αυτή διαδικασία δεν θα υπάρχει πλέον υποχρέωση του ΣΔΟΕ να αποστείλει την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια εφορία ούτε η υποχρέωση της εφορίας να καλέσει για ακρόαση το φορολογούμενο και μετά να του αποστείλει την απόφαση επιβολής των προστίμων.
2. Τα πρόστιμο για κάθε απόδειξη ή τιμολόγιο αξίας μέχρι 1.200 ευρώ που δεν έκοψε ο επιτηδευματίας αυξάνεται κατά 36%. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται για κάθε μία απόδειξη ή για κάθε ένα τιμολόγιο αξίας μέχρι 1.200 ευρώ που δεν εκδόθηκε αυξάνεται:
* Σε 400 ευρώ από 293 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία α’ κατηγορίας.
* Σε 800 ευρώ από 586 00 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία β’ κατηγορίας.
* Σε 1.200 ευρώ από 880 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία γ΄ κατηγορίας.
3. Σε περίπτωση διοικητικού συμβιβασμού με την εφορία τα νέα αυξημένα πρόστιμα που προβλέπονται για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων θα περιορίζονται στο 1/2, αντί στο 1/3 που ίσχυε, και υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλονται εφάπαξ ή ότι θα καταβάλλεται ως προκαταβολή το 30% του συνολικού ποσού των προστίμων, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ. Αν δεν έχει επιτευχθεί διοικητική επίλυση της διαφοράς και ασκήθηκε από τον φορολογούμενο εμπρόθεσμη προσφυγή, βεβαιώνεται αμέσως από τον προϊστάμενο της εφορίας ποσοστό 25% του αμφισβητούμενου κύριου φόρου, πρόσθετου φόρου και λοιπών συμβεβαιουμένων με αυτόν φόρων και τελών και όχι το 10%, που βεβαιωνόταν με το προηγούμενο καθεστώς.
4. Όσοι συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις ή τιμολόγια ή να έχουν εκδώσει ανακριβείς αποδείξεις ή τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές, καθώς και όσοι εντοπίζουν από διαφορετικούς ελέγχους να μην εκδίδουν φορολογικά στοιχεία κατ’ εξακολούθηση, κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 2 μηνών και με αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους για χρονικό διάστημα από 3 έως και 30 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μέχρι και για 6 μήνες.
5. Χάνουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και επιβαρύνονται με επιπλέον φόρο εισοδήματος μέχρι 2.160 ευρώ, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εντοπίζονται από την εφορία να μην έχουν κόψει έστω και μία απόδειξη πολύ μικρής αξίας, να μην έχουν καταχωρίσει στα βιβλία τους φορολογικά στοιχεία που έχουν εκδώσει ή έχουν λάβει, να χρησιμοποιούν πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία ή να έχουν καταχωρίσει ανύπαρκτες δαπάνες.
Ενα βήμα
Με τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών γίνεται ένα ακόμη βήμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής της φορολογικής νομοθεσίας και τον περιορισμό του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ παράβασης και επιβολής κυρώσεων, που έχει αναγνωριστεί ως ένας καθοριστικός παράγοντας διευκόλυνσης και επέκτασης του φαινομένου της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.
Αμεση θυροκόλληση
Αν ο παραβάτης αρνηθεί να παραλάβει τις πράξεις, τότε οι εκθέσεις και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου θα θυροκολλούνται στην επαγγελματική εγκατάσταση του ελεγχόμενου.
Χωρίς ακρόαση
Δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση του ΣΔΟΕ να αποστείλει την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια εφορία ούτε η υποχρέωση της εφορίας να καλέσει για ακρόαση το φορολογούμενο και μετά να του αποστείλει την απόφαση επιβολής των προστίμων.
www.imerisia.gr
http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/V-wYZNsc08U/1_01.html

663 ακτιβιστές απελαύνει το Ισραήλ (ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ 48 ΩΡΩΝ)


ImageΤην απέλαση των 663 ακτιβιστών εντός των επόμενων 48 ωρών ανακοίνωσε το Ισραήλ. Μεταξύ των ακτιβιστών είναι και 31 Έλληνες. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, μεταξύ των ακτιβιστών υπάρχουν και 16 άτομα, τα οποία αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στις ισραηλινές Αρχές.
Τους 31 Έλληνες επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Λουκάκης. 


Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο θα παρασκευαστεί στις Σέρρες

Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο θα παρασκευαστεί στις Σέρρες 
Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου σκοπεύουν να παρασκευάσουν, την ερχόμενη Κυριακή, οι Σερραίοι, ώστε να γράψουν για ακόμη μια φορά- τρίτη κατά σειρά- το όνομα της πόλης τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Το ρυζόγαλο θα παρασκευαστεί σε καζάνι, με διάμετρο 2,50μ. και ύψος 1μ., και το βάρος του τελικού προϊόντος θα ξεπεράσει τους τρεις τόνους, ώστε να καταρριφθεί το ισχύον ρεκόρ των δύο τόνων.
Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο εντάσσεται στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών.
Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιουνίου, οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων του νομού θα διαγωνιστούν και θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές από το σερραϊκό ρύζι, με την κριτική συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το Σάββατο, θα ακολουθήσει ημερίδα Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπου θα συμμετάσχουν συγγραφείς και ερευνητές της γαστρονομίας του πολιτισμού καθώς και αρχιμάγειροι, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες, λαογράφοι, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.
Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου, με την παρασκευή του ρυζόγαλου, στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν, στη συνέχεια, την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εκλεκτό έδεσμα.
Για την παρασκευή του ρυζόγαλου θα συνεργαστούν οι ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλάουρ και μπόλικη κανέλα.
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Σέρρες, που τείνει πλέον να γίνει θεσμός, έχει ως σκοπό την προβολή του νομού και των επιχειρήσεών, του μέσω της ιδιαίτερης τοπικής γαστρονομίας καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας στο νομό.
Μέχρι στιγμής, οι Σερραίοι κατάφεραν να παρασκευάσουν την μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο, που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα, με ακριβείς αναλογίες 19,97 εκατ. μήκος , 60 εκατ. πλάτος και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν, μέσα σε τέσσερις ώρες, να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.
http://www.slap.gr/paraksena/to-megalytero-ryzogalo-ston-kosmo-tha-paraskeyastei-stis-serres/

ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY UNDER 23

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος beach volley under 20 που έγινε στην πόλη μας, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, μας ανατέθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach Volleyball Ανδρών –Γυναικών κάτω των 23 ετών που θα γίνει στις ...
 25 – 28 Αυγούστου 2010 . Στo πλαίσιο της επίσημης ανάληψης του πρωταθλήματος θα δοθεί συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργου Μελισσουργού, του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση και του Αντιδημάρχου και Προέδρου του ΔΟΑ κ. Θάνου Σταματάκη.

http://filoianthropinispolis.blogspot.com/2010/06/beach-volley-under-23.html

Μάχη επιβίωσης των περιπτερούχων

Από Factorx | Τρ. 01 Ιουν 2010, 13:23 στην/στις κατηγορίες Επικαιρότητα.

Η μάχη επιβίωσης των περιπτερούχων-καπνοπωλών Ελλάδος ενάντια στα φοροεισπρακτικά κυβερνητικά μέτρα, οδήγησε σε απεργία πείνας τον Πρόεδρό τους, κ. Κώστα Κόγια.
Οι περισσότεροι από τους περιπτερούχους είναι αυτοαπασχολούμενοι ενώ στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, βρίσκονταν παλαιότερα στην παραγωγική διαδικασία και λόγω της μεγάλης αποβιομηχάνισης αναγκάστηκαν να αναζητήσουν επαγγελματική διέξοδο στον κλάδο των περιπτέρων. Σήμερα εξωθούνται και πάλι στην ανεργία.
Ο  κύριος όγκος  των πωλήσεων των περιπτερούχων είναι τα προϊόντα καπνού, τα οποία φορολογούνται στην πηγή τους.  Σήμερα, με τα νέα «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας», ο κλάδος αυτός πλήττεται ανεπανόρθωτα, διότι αφενός με την αύξηση που ορίστηκε από το 21% στο 23% ως φορολογητέα αξία και αφετέρου με την αύξηση του πάγιου φόρου από 7,5% στο 10% αλλά και την αύξηση  του  Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 67%,  η αξία κάθε πακέτου τσιγάρα της πλέον ζητούμενης τιμής εκτινάσσεται στο 4,80€ έως και 5 € με ποσοστό κέρδους 0,16 λεπτά.
Από τις 26/05/2010 ο Πρόεδρος των Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος, κ. Κώστας Κόγιας βρίσκεται σε απεργία πείνας και νοσηλεύεται, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να αντιδράσει στην απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι περιπτερούχοι.
Επειδή τα φορολογικά μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κλάδο των περιπτερούχων-καπνοπωλών σε οικονομικό αφανισμό
Επειδή η εξουθενωτική αύξηση της φορολόγησης των τσιγάρων μειώνει την κατανάλωσή τους και επομένως δεν αυξάνει τα δημόσια έσοδα, ενώ αποτελεί κίνητρο για την γιγάντωση του λαθρεμπορίου.
Ερωτώνται οι Υπουργοί

  1. 1. Θα υπάρξει νομοθετική  επαναφορά  για  καθορισμό κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους στο  8,2%, για το περίπτερο-  καπνοπωλείο,  όπως υπήρχε μέχρι την ψήφιση του Ν. 2127/1993,  όπου οι  τιμές λιανικής  πώλησης των βιομηχανοποιημένων  κάπνων  καθορίζονταν  από  το  κράτος  και το ποσοστό  κέρδους  των  λιανοπωλητών  είχε  καθορισθεί  σε ποσοστό  9,1%; (με το  Άρθρο 45 του παραπάνω  νόμου  δόθηκε  το  δικαίωμα  στους  καπνοβιομήχανους  και  τους  εισαγωγείς  να καθορίζουν  ελεύθερα  τις  τιμές  λιανικής  πώλησης, των  καπνών και  επομένως  να  καθορίζουν  και  το  ποσοστό  κέρδους  των λιανοπωλητών)

  1. 2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να εξετάσει θετικά και να επιλύσει τα αιτήματα που θέτει σήμερα το κίνημα των περιπτερούχων και ο νοσηλευόμενος απεργός  πείνας Πρόεδρος των περιπτερούχων καπνοπωλών  κ. Κώστας Κόγιας;

Ο ερωτών Βουλευτής


Λαφαζάνης Παναγιώτης

http://www.antinews.gr/?p=48146

Το πετρέλαιο πίσω από την απαγόρευση στους ακτιβιστές της Γάζας!

Η κυπριακή εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με τίτλο «Το φυσικό αέριο ‘έφαγε’ τη Γάζα» και υπέρτιτλο «Σε κοινό χώρο με το Ισραήλ, εντοπίστηκαν ελπιδοφόρα κοιτάσματα», αναφέρει τα εξής: «Σοβαρότατοι διπλωματικοί λόγοι επέβαλαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ‘Π’, την έκδοση του κυβερνητικού διατάγματος για απαγόρευση του κατάπλου και του απόπλου των σκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Οι λόγοι αυτοί έχουν άμεση σχέση με την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Γι’ αυτό και η Λευκωσία δεν θα ήθελε με τίποτα, τη συγκεκριμένη περίοδο, να διασαλευτούν οι σχέσεις της με το Τελ Αβίβ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που έγινε στις 29 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου στο Τέξας, έδρα της αμερικανικής εταιρείας Noble, η οποία ‘καπάρωσε’ το οικόπεδο 12, ανακοινώθηκε η ύπαρξη ‘ελπιδοφόρου γεωλογικού σχηματισμού με φυσικό αέριο’. Ωστόσο, το κοίτασμα αυτό ευρίσκεται κατά τα 2/3 εντός του οικοπέδου 12 και κατ’ επέκταση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, και το υπόλοιπο μέρος του κοιτάσματος (το 1/3 δηλαδή) ευρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ. Σε απόρρητο σημείωμα, το οποίο ετοιμάστηκε από την υπηρεσία Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας και τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τον περασμένο Απρίλιο, είχε επισημανθεί η ανάγκη άμεσης οριοθέτησης των οικονομικών ζωνών εκμετάλλευσης μεταξύ των δύο χωρών. Προς αυτή την κατεύθυνση άρχισαν ήδη οι διπλωματικές διεργασίες».
Το δημοσίευμα συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες, υπογραφόμενο από τους Σωτήρη Παρούτη και Ανδρέα Ριρή, με τίτλο «Συνεταιρικό κοίτασμα» και υπέρτιτλο «Η Λευκωσία θέλει πάση θυσία οριοθέτηση των ΑΟΖ με Ισραήλ» και αναφέρει και τα εξής: «Σοβαρότατοι διπλωματικοί λόγοι, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, επέβαλαν την έκδοση του κυβερνητικού διατάγματος για απαγόρευση του κατάπλου και του απόπλου των σκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο λόγος για τον οποίο η Λευκωσία ουσιαστικά για πρώτη φόρα επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια τάσσεται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο υπέρ του Τελ Αβίβ, έχει να κάνει με την ανάγκη να μην διασαλευτούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι σχέσεις με το Ισραήλ.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η Λευκωσία θα επιδιώξει τους επόμενους μήνες, μέσα στο όσο το δυνατόν καλύτερο κλίμα, να έρθει σε συμφωνία με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) των δύο χωρών. Την πιο πάνω ρύθμιση επιβάλλουν τα πρόσφατα ευρήματα του γαλλικού συμβουλευτικού οίκου Beicip-Franlab, ο οποίος επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει από τις θαλάσσιες έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo-Services.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη που έγινε στο Τέξας, έδρα της αμερικανικής εταιρείας Noble, η οποία ‘καπάρωσε’ το οικόπεδο 12 στις 29 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ‘ελπιδοφόρου γεωλογικού σχηματισμού με φυσικό αέριο’. Ωστόσο, το κοίτασμα αυτό ευρίσκεται κατά τα 2/3 εντός του οικοπέδου 12, και κατ’ επέκταση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, και το υπόλοιπο μέρος του κοιτάσματος (το 1/3 δηλαδή) ευρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ. Η Noble σε εκείνην τη σύσκεψη αναφέρθηκε και σε ένα άλλο κοίτασμα, το οποίο βρίσκεται 65 χιλιόμετρα από το ανατολικό όριο του οικοπέδου 12 εντός της ΑΟΖ του Ισραήλ Η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται ήδη με το Ισραήλ για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος αυτού.
Σε απόρρητο σημείωμα, το οποίο ετοιμάστηκε από την υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας και τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση του Σώματος τον προηγούμενο μήνα, επισημαίνεται ότι επιβάλλεται η επίσπευση των συζητήσεων και διαβουλεύσεων με το Ισραήλ έτσι ώστε εντός των επόμενων, ει δυνατόν, μηνών να γίνει οριοθέτηση των ΑΟΖ των δύο χωρών. Όπως πληροφορούμαστε από διπλωματικές πηγές η συζήτηση έχει αρχίσει, πλην όμως το Τελ Αβίβ φαίνεται να μην βιάζεται και τόσο πολύ. Ωστόσο, η Λευκωσία προτίθεται να πιέσει τα πράγματα για να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο θέμα όσο γίνεται πιο γρήγορα, λαμβανομένου υπόψη ότι η διαδικασία εκμετάλλευσης των πιθανών κοιτασμάτων εντός του οικοπέδου 12 έχουν ήδη αρχίσει με την ανάθεση του στην αμερικανική Noble. Τα πιο πάνω στοιχεία εξηγούν και το λόγο για τον οποίο η κυπριακή Κυβέρνηση, στην παρούσα ιδιαίτερα φάση, δεν θα ήθελε τη διασάλευση των σχέσεων με το γειτονικό Ισραήλ».

http://e-dragoumanos.gr/?p=6520

Μήνυση στη Google για λάθος του χάρτη!

Νομικά κινήθηκε μια γυναίκα εναντίον της Google, καθώς συμβουλεύτηκε τους χάρτες της και βρέθηκε να την χτυπά αυτοκίνητο!
Η κυρία  χρησιμοποίησε το Google Maps για να προχωρήσει προς την κοντινότερη λεωφόρο στη Utah και βρέθηκε χάρη σε λάθος οδηγίες να προχωρά σε περιοχή χωρίς πεζοδρόμιο, μέχι που τη χτύπησε αυτοκίνητο.
Τώρα ζητά από τη Google 100.000 δολάρια για τις λανθασμένες πληροφορίες που της προκάλεσαν το ατύχημα.
Η Google με τη σειρά της ισχυρίζεται πως στις οδηγίες υπήρχε προειδοποίηση για τους πεζούς, αλλά η κυρία  ισχυρίζεται ότι δεν ήταν διακριτή στη μικρή οθόνη του Blackberry.
Τώρα άραγε θα βρει το δίκιο της ή θα θεωρηθεί υπερβολική;

http://www.mediasoup.gr/node/13497

Έρευνα για την ισραηλινή επίθεση ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας

Αμερόληπτη, αδιαφανή και αξιόπιστη έρευνα για την πολύνεκρη επέμβαση των Ισραηλινών κατά της ανθρωπιστικής νηοπομπής, αλλά και απελευθέρωση όλων των πολιτών και των πλοίων που κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές, ζητά με διακήρυξή του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Καταδικάζουν όπως ήταν αναμενόμενο τις ενέργειες που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, τονίζοντας την αναγκαιότητα άρσης του αποκλεισμού της Γάζας.
http://www.mediasoup.gr/node/13499

και......



http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/16.html

Αλμα από τα 36.000 μέτρα


O Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ έχει φιλοσοφήσει τη ζωή. Tο προσωπικό του απόφθεγμα είναι «ο καθένας έχει όρια, αλλά πάντα υπάρχει κάποιος που δεν τα αποδέχεται». Tα όρια που ο ίδιος δεν αποδέχεται έχουν να κάνουν με τις ελεύθερες πτώσεις. Aυτές από ιδιαίτερα μεγάλα ύψη αλλά και αυτές που είναι τόσο χαμηλά όπου οι κινήσεις σου πρέπει να είναι αστραπιαίες. Πριν από τρία χρόνια πήδηξε με αλεξίπτωτο από τον ουρανοξύστη «101» στην Tαϊπέι, τον ψηλότερο στον πλανήτη τότε (509,2 μέτρα), αλλά και από τα 60 μέτρα της γέφυρας στον Iσθμό της Kορίνθου, τα Mετέωρα και το άγαλμα του Iησού στο Pίο Nτε Tζανέιρο. Tο 2003 διέσχισε το κανάλι της Mάγχης κάνοντας ελεύθερη πτώση από τη νοτιοανατολική πλευρά της Aγγλίας (φορώντας μια ειδική στολή με φτερά από ίνες άνθρακα), ενώ δεν του έχει ξεφύγει και η Διώρυγα του Παναμά.


Πλέον ο πλανήτης φαντάζει ιδιαίτερα μικρός για το μοναδικό του ταλέντο. Tο επόμενο του εγχείρημα, που ακούει στο όνομα «Red Bull Stratos project», έχει να κάνει με την πτώση από τη στρατόσφαιρα και τα 36.000 μέτρα. Mε δάσκαλο τον Tζόσεφ Kίτινγκερ (στα 81 του σήμερα), τον πρώτο και μοναδικό άνθρωπο που τόλμησε ένα αντίστοιχο εγχείρημα το 1960, προπονείται σε περιβάλλοντα που εξομοιώνουν πραγματικές συνθήκες στην Kαλιφόρνια. Σε ένα από τα διαλείμματά του βρήκε τον χρόνο να μας μιλήσει για τη στιγμή που θα γράψει ιστορία......

Περισσότερα:http://gnomioligon.blogspot.com/2010/06/36000.html

Οι δυο πιο όμορφες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό;



Η μια είναι η έμπειρη, πολλοί την θεωρούν πως τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει στην μικρή οθόνη, ενώ η δεύτερη, η μικρότερη, η Δούκισσα Νομικού...

έχει ακόμη πολύ μέλλον. Πάντως, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο και για τις δυο παρουσιάστριες, ειδικά για την Ζέτα Μακρυπούλια που οι προτάσεις για συνεργασία πέφτουν βροχή. 























http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7477.html

Δεύτερη η Ελλάδα στις γαλάζιες σημαίες

421 παραλίες και 9 μαρίνες της Ελλάδας κέρδισαν για φέτος την γαλάζια σημαία, κατατάσσοντας έτσι τη χώρα μας δεύτερη ανάμεσα σε 41 χώρες, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Πρώτη για μια ακόμη χρονιά αναδείχθηκε η Ισπανία.

http://karfotiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7312.html

Ρεπορτάζ: Ηλίας Π. Γεωργάκης (απο ΤΑ ΝΕΑ)

Αναστάτωση και κύμα φυγής στη σύνταξη δημιουργεί στο Δημόσιο η επερχόμενη από 1/1/2011 ανατροπή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για 140.000 γυναίκες…

Ηεξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρώνγυναικών στο Δημόσιο (μετά τη γνωστήκαταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) επιφέρει αύξηση έωςκαι 15 έτη στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και θα προκαλέσει πρόσθεταοικονομικά προβλήματα στα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου.Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο τοπρώτο εξάμηνο του 2010 έχουν αυξηθεί κατά 45% (με προοπτική περαιτέρωαύξησης), ενώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκκρεμούν 20.000
αιτήσειςγια την καταβολή εφάπαξ και ο χρόνος αναμονής αναμένεται να ξεπεράσειτα δύο έτη. Σημειώνεται ότι εκτός κινδύνου είναι όσοι δημόσιοιυπάλληλοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τις31.12.2010. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επηρεαστούναπό τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ακόμα και ανπαραμείνουν στην εργασία τους και μετά το 2010.
Οι μεταβολές
Σύμφωναμε τις διατάξεις του νομοσχεδίου επέρχονται οι παρακάτω μεταβολές στοκαθεστώς συνταξιοδότησης γυναικών που απασχολούνται στο Δημόσιο, ταΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, καθώς και των στρατιωτικών:
1. Πρόσληψη στο Δημόσιο μέχρι 31.12.1982
Α.Μητέρες με τρία παιδιά: Αντί της 20ετίας θα χρειάζονται 21 έτηυπηρεσίας το 2011 και όσες συμπληρώνουν την 20ετία από 1.1.2012 καιμετά 23 έτη το 2012 και 25 έτη το 2013.
Β. Εγγαμες, χήρες,ανύπαντρες και γυναίκες στρατιωτικοί: Οσες συμπληρώνουν το 17 έτη απότο 2011 θα χρειάζονται 20 έτη υπηρεσίας το 2012 και 25 έτη το 2013.
Γ. Γυναίκες στρατιωτικοί με τρία παιδιά: Με 20ετία έως 31/12/2010 πάνεστα 21 το 2011, στα 23 έτη το 2012 και τα 25 έτη πραγματικής συντάξιμηςυπηρεσίας το 2013.
2. Πρόσληψη στο Δημόσιο από 1.1.1983 έως 31.12.1992
Α.Μητέρες ανηλίκων: Νέο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση το 55ο έτος (αντίτου 50ού) το 2011, το 60ό το 2012 και το 65ο το 2013. Για τις μητέρεςμε 3 παιδιά τίθεται όριο 50 ετών το 2011, 63 ετών το 2012 και 65 ετώντο 2013 (σήμερα η κατηγορία αυτή μπορούσε να πάρει σύνταξη ανεξαρτήτωςηλικίας).
Β. Εγγαμες, χήρες, διαζευγμένες: Ορίζεται το 60ό έτος για το 2011, το 63ο για το 2012 και το 65ο για το 2013.
Γ. Μειωμένη σύνταξη γυναικών: Το όριο των 55 ετών έως το 2010 αυξάνεταιστο 56ο το 2011, στο 58ο το 2012 και το 60ό το 2013. Η ποινή μείωση τηςσύνταξης ορίζεται στο 6% (1/267) για κάθε έτος. 



http://gr.hadnews.com/%ce%9a%ce%a5%ce%9c%ce%91-%ce%a6%ce%a5%ce%93%ce%97%ce%a3-%ce%a3%ce%a4%ce%9f-%ce%94%ce%97%ce%9c%ce%9f%ce%a3%ce%99%ce%9f.htm

«Αναπόφευκτη» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

 
economy_clouds_thumb_medium413_205  
Βρετανοί  oικονομολόγοι συμβούλεψαν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ευρώ και να αναδιαρθρώσει το χρέος της που ανέρχεται στα € 300 δις ευρώ, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου.
Το Κέντρο Οικονομικών και Εμπορικών Ερευνών (CEBR), με έδρα το Λονδίνο συμβούλων, έχει προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από την «παγίδα του χρέους»  χωρίς την υποτίμηση του νομίσματος ‘έτσι ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές.
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμβεί αυτό είναι αν η Ελλάδα επιστρέψει στο δικό της νόμισμα. 
 
Η Ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την προοπτική της εγκατάλειψης του ευρώ, σημειώνουν οι Τάιμς καθώς μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του ενιαίου νομίσματος. 
Μιλώντας χθες από την Αθήνα, ο Doug McWilliams, διευθύνων σύμβουλος του CEBR, είπε στους Τάιμς: «Φεύγοντας από το ευρώ θα σήμαινε ότι το νέο νόμισμα θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 15%. Αλλά καθώς το δημόσιο χρέος εκτιμάται σε ευρώ, αυτό θα αυξήσει το χρέος από το σημερινό ποσοστό του 120% του ΑΕΠ στο 140% εν μία νυκτί».
«Έτσι μέρος του πακέτου της εξόδου από το ευρώ, πρέπει να είναι η Μονομερής μετατροπή του χρέους στο νέο εγχώριο νόμισμα», δήλωσε ο Doug McWilliams.
Οι Τάιμς σημειώνουν ότι πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει ολέθριες συνέπειες για γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, στις οποίες οφείλει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
Πάντως ο McWilliams θεωρεί ότι η αποχώρηση της Ελλάδας είναι «σχεδόν αναπόφευκτη», «Το μόνο ερωτηματικό είναι το πότε θα γίνει αυτό».
Πρόσθεσε δε, ότι το ελληνικό παράδειγμα ίσως ακολουθήσουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης.


http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4187:qinevitableq-that-greeces-exit-from-the-euro&catid=46:economy&Itemid=82

Έρευνα στο ΠΑΣΟΚ


Έρευνα στο ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο



Στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την οικία του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου,  σύζυγός του έχει αγοράσει το ακίνητο που διαμένουν, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από εταιρεία off shore.
Το ζήτημα παραπέμπεται στην τριμελή επιτροπή με απόφαση του γραμματέα του κόμματος, Σωκράτη Ξυνίδη, Στην Επιτροπή μετέχουν ακόμη ο γραμματέας Επιτροπής Καταστατικού, Γ. Ανωμερίτης και η γραμματέας του "συνήγορου του μέλους", Μαρία Αρσένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών θα ερευνήσει όλα τα σχετικά δημοσιεύματα , καθώς και τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήση κλήση του ιδίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.
Η απόφαση για την έρευνα ελήφθη αργά το απόγευμα.
enet
http://efenpress.blogspot.com/2010/06/blog-post_9706.html

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010


19ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

Λίγο πριν την λήξη της μαθητικής χρονιάς, τα σχολεία της πόλης γιορτάζουν και μας προσφέρουν 50 ημέρες γεμάτες χορό, ζωγραφιές, θέατρο και μουσική. Το 19ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δη- μιουργίας του Δήμου Νίκαιας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, από τις 7 Μαΐου, έχει ανοίξει τις πύλες του σε
όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν.
Δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτα πιο ιδανικό για την έξοδό σας αυτή την εποχή από μια βραδιά γεμάτη πολιτισμό, παιδικά χαμόγελα με φαντασία και όρεξη για δημιουργία.
http://pireascity.blogspot.com/2010/06/19.html

Εφθασαν οι πρώτοι έξι Ελληνες από το Ισραήλ


Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα έφτασαν το πρωί, στις 9:30, στο αεροδρόμιο Αθηνών έξι Έλληνες πολίτες απελαθέντες από το Ισραήλ, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση που έγινε κατά της ανθρωπιστικής...



νηοπομπής που κατευθυνόταν στη Γάζα.

Και οι έξι είναι καλά στην υγεία τους.


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_5183.html

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ..


http://asimonis.files.wordpress.com/2010/05/me_326_no_swim_dogs_bicycle.jpg?w=500


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ
ΣΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ "ASIMONΙ"

ΜΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ :


ttp://www.onlinepress.gr/2010/05/26/%ce%b5%ce%b4%cf%89-%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b5/

Φτάνουν οι πρώτοι ακτιβιστές


Σε λίγη ώρα φτάνουν στο αεροδρόμιο οι πρώτοι 6 Ελληνες ακτιβιστές οι οποίοι...


απελάθηκαν απο το Ισραήλ.








http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_4078.html

Ο Αυστραλός που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

H μνήμη ενός Αυστραλού που φέρεται να έσωσε από την πείνα και τις ασθένειες 108.000 επιζώντες της Ελληνικής Γενοκτονίας τιμάται αυτές τις μέρες στην Αυστραλία. Πρόκειται για τον Ύπατο Αρμοστή των Προσφύγων Τζορτζ Ντιβάιν Τρίλορ (George Devine Treloar), ο οποίος καθώς έφθαναν κατά δεκάδες χιλιάδες οι πρόσφυγες επιζώντες στην Ελλάδα, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, φέρεται να... βοήθησε πολλούς απ' αυτούς να βρουν φαγητό, ρουχισμό, στέγη. Να μπορέσουν να ζήσουν και να ορθοποδήσουν.

O Πανθρακικός Σύλλογος "Ο Δημόκριτος" σε συνεργασία με την Παμποντιακή Αδελφότητα "Ο Ποντοξενιτέας" του Σίδνεϊ τίμησαν το έργο και τη μνήμη του Τζορτζ Ντιβάιν Τρίλορ, ενός από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της Αυστραλίας.

Κύριος ομιλητής ο μικρότερος γιος του, ο Ντέιβιντ Τρίλορ (David Treloar), ο οποίος μέσα από τις φωτογραφίες και τις επιστολές, ανέπτυξε το ιστορικό του έργου του πατέρα του.

Ήταν η πρώτη φορά από τότε που τραβήχτηκαν αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες (από τον Οκτώβριο του 1922 μέχρι την άνοιξη του 1926) που παρουσιάστηκαν στην Ελληνο-Αυστραλιανή παροικία. Με τρεμάμενη φωνή, ο 73-χρονος σήμερα Ντέιβιντ Τρίλορ αναφέρθηκε στις ιστορίες που του είχαν διηγηθεί οι γονείς του, και ειδικά ο πατέρας του.

Το κοινό της Μελβούρνης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Ντέιβιντ Τρίλορ και τη θαυμάσια συλλογή του πατέρα του, το ερχόμενο Σάββατο, στο συνέδριο "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ: Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΑ", στο δημαρχείο του Μπράνσγουϊκ.

Μαζί με τον Άγγλο συνεργάτη του, τον Συνταγματάρχη Πρόκτορ (Proctor), ίδρυσαν περίπου δώδεκα χωριά σε ανατολική Μακεδονία και δυτική Θράκη. Ένα από αυτά μέχρι σήμερα τιμά τον Τζορτζ Τρίλορ, φέροντας το όνομά του: το Θρυλόριο Ροδόπης. Πρόκειται για ένα αμιγώς Ποντιακό χωριό, περίπου δώδεκα χιλιόμετρα από την Κομοτηνή.

Τα βιογραφικά στοιχεία των Τζορτζ και Ντέιβιντ Τρίλορ, μαζί με σύντομη εισήγηση στην ελληνική γλώσσα, παρουσίασε ο Δρ Παναγιώτης Διαμάντης. "Είναι ιστορική, από κάθε άποψη, η σημερινή παρουσίαση," τόνισε ο Δρ Διαμάντης. "Μέσα από τις εικόνες και τα γραπτά ενός Αυστραλού, στην άλλη άκρη του κόσμου, εξερευνούμε την ιστορία του Ελληνισμού. Γινόμαστε εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργοί της Ελληνο-Αυστραλιανής ιστορίας".

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Πρόξενος έδωσε έμφαση στην ιστορία της οικογένειας Τρίλορ, σαν παράδειγμα των κοινών βιωμάτων του Ελληνισμού με τον λαό της Αυστραλίας. Μία κοινή πορεία που πρέπει ο ελληνισμός της Αυστραλίας να προωθεί στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία.

Με τη σειρά τους, οι δύο ομογενειακοί σύλλογοι του Σίδνεϊ τίμησαν το έργο και τη μνήμη του Αντισυνταγματάρχη Τρίλορ, κάνοντας τους γιους του, Τζων και Ντέιβιντ, επίτιμα μέλη των συλλόγων "Ο Δημόκριτος" και "Ποντοξενιτέας".

Γεννημένος το 1884 στην κωμόπολη της Βικτωρίας Μπαλαράτ, ο Τζορτζ Ντιβάιν Τρίλορ υπηρέτησε με τον Βρετανικό Στρατό στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, φτάνοντας τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη (Lieutenant Colonel).


Περισσότερα:http://sarotiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7534.html

480 άνθρωποι κρατούνται sστο Ισραήλ και 48 θα απελαθούν


Τετρακόσιοι ογδόντα άνθρωποι που βρίσκονταν πάνω στα πλοία της ανθρωπιστικής νηοπομπής με προορισμό τη Γάζα κρατούνται στο Ισραήλ και 48 θα απελαθούν, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο...



Οι 480 κρατούμενοι βρίσκονται στην φυλακή Ασόντ στο νότιο Ισραήλ, ενώ οι 48 έχουν οδηγηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν για να απελαθούν.

Επίσης άλλοι 45 επιβάτες των πλοίων, οι περισσότεροι Τούρκοι, νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, σε νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί και έξι ισραηλινοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα όταν ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.

Οι επιβάτες που κρατούνται θα ανακριθούν στη διάρκεια της ημέρας και οι αρμόδιες αρχές θα αποφασίσουν αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/480-s-48.html

Νεκρός βρέθηκε 49χρονος χειριστής ερπιστριοφόρου σε εργοτάξιο της ΔΕΗ

Νεκρός εντοπίστηκε στις 3 τα ξημερώματα, 49χρονος χειριστής ερπιστριοφόρου μηχανήματος, στο εργοτάξιο της ΔΕΗ στη λεωφόρο Λαυρίου, στην Κερατέα.

 
Ο 49χρονος εκτελούσε εργασίες χθες το πρωί στο εργοτάξιο, αλλά δεν επέστρεψε στο σπίτι του, γι αυτό οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν. Τελικά, σήμερα τα ξημερώματα τον εντόπισε καταπλακωμένο από το μηχάνημα ο αδελφός του.

Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία.

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=46303

Κοριτσάκι έπεσε με την μητέρα του που αυτοκτόνησε και επέζησε

Ένα 4χρονο κοριτσάκι επέζησε - και νοσηλεύεται - μετά από την πτώση του από τον 16 ο όροφο κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ. Το κοριτσάκι το παρέσυρε στο κενό η μητέρα του που αυτοκτόνησε.

 
Η Λεούνγκ Κα Γι βρέθηκε να έχει τις αισθήσεις και να κλαίει γοερά στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας της, η οποία πήδηξε στο κενό με τη μικρούλα αγκαλιά από το παράθυρο του διαμερίσματος της. Η αυτόχειρας κατά την πτώση της προσέκρουσε στη τσιμεντένια μαρκίζα του πρώτου ορόφου και στη συνέχεια κατέληξε στο πεζοδρόμιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η μητέρα , η 32χρονη Λαμ Πο Γιν, εντοπίστηκε νεκρή και το κοριτσάκι, το μοναδικό παιδί της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα και άλλα τραύματα.

Ο άνεργος πατέρας του παιδιού, ο 28χρονος Λεούνγκ Κα Χο δήλωσε στην αστυνομία ότι κοιμόταν όταν η σύζυγός του κρατώντας το κορίτσι στην αγκαλιά πήδηξε στο κενό και δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι τη στιγμή που οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του.

Το γεγονός είναι το τελευταίο μιας σειράς αυτοκτονιών που σημειώνονται στο Χονγκ Κονγκ τους τελευταίους μήνες και εμπλέκονται και παιδιά.

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=46299

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Τα poster των 32 χωρών του παγκοσμίου κυπέλλου!

'
siteseeing
Το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN δημιούργησε τα poster των 32 ομάδων που συμμετέχουν στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου της Νοτίου Αφρικής. Για κάθε χώρα εμφανίζονται τα αστέρια της ομαδας σε συνδυασμό με θέματα από τη παράδοση της κάθε χώρας.



Ελλάδα - Σερβία

Η.Π.Α.

Ισπανία

Ν. Αφρική

Σλοβενία

Νιγηρία - Ν. Κορέα

Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία

Ουρουγουάη

Σλοβακία - Αργεντινή

Πορτογαλία - Βραζιλία

Μεξικό

Ιταλία

Γερμανία

Ιαπωνία - Ονδούρα

Γκάνα - Καμερούν

Γαλλία

Αγγλία - Ολλανδία

Ελβετία

Αυστραλία

Ακτή Ελεφαντοστού - Χιλή

Αλγερία - Β. Κορέα

Δανία
http://www.siteseeing.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1162
http://korkos.blogspot.com/2010/05/poster-32.html