Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σε ρινγκ μετατράπηκε χώρος γαμήλιας δεξίωσης σε γνωστό κέντρο της Αθήνας


Σε ρινγκ μετατράπηκε χώρος γαμήλιας δεξίωσης σε γνωστό κέντρο της Αθήνας όταν ο γαμπρός εκδικήθηκε την άπιστη νύφη κάνοντάς τη ρεζίλι με μια αποκαλυπτική φωτογραφία που είχε βάλει κάτω από τις καρέκλες των καλεσμένων. Το ενσταντανέ έδειχνε τη νιόπαντρη γυναίκα σε... hot σεξουαλική στιγμή με τον κουμπάρο του ζεύγους!...
Ο 35χρονος θέλησε να πάρει με αυτό τον τρόπο το... αίμα του πίσω, επειδή είχε ανακαλύψει ότι η 29χρονη μέλλουσα γυναίκα του τον απατά. Εδωσε λοιπόν εντολή σε έμπιστούς του να πάνε λίγο νωρίτερα στο μαγαζί όπου θα δινόταν η δεξίωση και να βάλουν κάτω από τα καλύμματα των καθισμάτων, όπου θα κάθονταν οι ανυποψίαστοι προσκεκλημένοι, τα αντίτυπα της φωτογραφίας που έδειχνε το παράνομο ζευγάρι «εν ώρα δράσης».

Αφού έγινε η τελετή στην εκκλησία, όλοι οι καλεσμένοι πήγαν στο μαγαζί όπου θα γινόταν το γλέντι. Από την αρχή που μπήκαν στην αίθουσα ακουγόταν συνεχώς ένα συγκεκριμένο τραγούδι: αυτό του Μιχάλη Χατζηγιάννη «Χέρια ψηλά». Ολοι αναρωτήθηκαν γιατί επαναλαμβανόταν το συγκεκριμένο τραγούδι. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να ρωτήσουν και τον DJ, ο οποίος τους είπε πως το μόνο που γνωρίζει είναι ότι αυτή ήταν η ρητή εντολή του γαμπρού! Τη συνέχεια θα τη μάθαιναν λίγα λεπτά αργότερα, όταν οι νεόνυμφοι θα έφταναν στο χώρο της δεξίωσης.

Οταν το ζευγάρι μπήκε στο χώρο, τίποτα δεν προμήνυε τη θύελλα που θα ερχόταν: ο γοητευτικός γαμπρός (που μέχρι εκείνη την ώρα έκρυβε τέλεια την πικρία και τον θυμό του) και η εκθαμβωτική νύφη μπήκαν μέσα όλο χαμόγελα, χαιρέτισαν τους προσκεκλημένους τους και κατόπιν κατευθύνθηκαν στο κέντρο της αίθουσας για τα προβλεπόμενα από το γαμήλιο «πρωτόκολλο» (τούρτα, γαμήλιος χορός κ.λπ.). Και ενώ όλοι ετοιμάζονταν να χειροκροτήσουν τους νεόνυμφους, ο γαμπρός άρπαξε το μικρόφωνο και είπε τα εξής:

«Φυσικά θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο επέλεξα να ακούγεται συνεχώς το τραγούδι “Χέρια ψηλά”. Η απάντηση βρίσκεται κάτω από το κάθισμά σας». Με έκπληξη, όλοι κοίταξαν στο μαξιλαράκι της καρέκλας και διαπίστωσαν πως υπήρχε ένας φάκελος, τον οποίο άνοιξαν με ανυπομονησία. Αυτό που είδαν τους άφησε με το στόμα ανοιχτό: η ωραία νύφη βρισκόταν σε ερωτική περίπτυξη με τον κουμπάρο και μάλιστα εκείνη είχε απαθανατιστεί με τα χέρια ψηλά!

Το τι έγινε δεν περιγράφεται! Η «πρωταγωνίστρια» της ροζ φωτογραφίας έχασε τις αισθήσεις της, την ίδια ώρα που ο γαμπρός κατευθυνόταν προς το μέρος του κουμπάρου κάνοντάς τον... μαύρο στο ξύλο! Ο χώρος της δεξίωσης μετατράπηκε σε πολεμικό μέτωπο, ενώ οι καλεσμένοι κοιτούσαν άναυδοι όλα όσα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους και δεν ήξεραν αν έπρεπε να γελάσουν ή να κλάψουν. Σε λίγα λεπτά, η νύφη συνήλθε και με τη βοήθεια κάποιων δικών της έφυγε άρον-άρον από τον χώρο που μύριζε μπαρούτι!
Οι περισσότεροι πάντως αναρωτήθηκαν γιατί ο γαμπρός έκανε τον γάμο και μετά τον διέλυσε! Οπως έγινε γνωστό, ήταν τέτοιο το σοκ που υπέστη βλέποντας τη φωτογραφία (προφανώς είχε υποψίες και είχε προσλάβει ντετέκτιβ) που αποφάσισε να κρατήσει την ψυχραιμία του μέχρι τον γάμο και να τα... δώσει όλα στην τελετή!
http://kouventanaginetai-nikolos.blogspot.com
http://www.seleo.gr


Read more: http://24newslines.blogspot.com/2010/05/blog-post_2063.html#ixzz0pFwEyNwD

5ο Χαριστικό Παζάρι Θεσσαλονίκης Σάββατο 29 Μαΐου






Το Σάββατο 29 Μαΐου, το xariseto.gr στα πλαισια του THESSALONIKI URBAN FESTIVAL 2010 θα οργανωθεί χαριστικό παζάρι πίσω από την Ροτόντα. Όσα αντικείμενα δεν χρησιμοποιούνται θα στηθούν σε υπαίθριους πάγκους, από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 και θα χαριστούν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Σε μια προσπάθεια διάδοσης της ιδέας «Μην το πετάς, xariseTo» , είναι η καλή εποχή, επειδή «κατεβάζουμε» τα καλοκαιρινά και ανεβάζουμε τα χειμωνιάτικα μας ρούχα όπου πολλά από αυτά δεν τα θέλουμε για διαφόρους λόγους, γι′ αυτό ας ψάξουμε τα πατάρια μας, την αποθήκη και την ντουλάπα μας και να μαζέψουμε ότι δεν θέλουμε και δεν χρησιμοποιούμε και να τα χαρίσουμε σε «νέους» ιδιοκτήτες αντί να τα πετάξουμε και να καταλήξουν στις χωματερές.

-Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.

-Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ότι τους φανεί χρήσιμο, χωρίς να δώσουν χρήματα, αλλά με την προϋπόθεση πως θα το χρησιμοποιήσουν.
-Τα ρούχα που δεν θα βρουν ιδιοκτήτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διατεθούν σε γηροκομεία, ιδρύματα, εκκλησίες και φυλακές καθώς και στην τράπεζα αλληλεγγύης του Δήμου.

Φέρτε αντικείμενα, Ρούχα, Βιβλία, cd, Παιχνίδια και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείται στο παζάρι του Xariseto.gr και πάρτε ότι σας είναι χρήσιμο!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. 231.2.203040 | Fax: 21.21.21.93.01
Site: http://www.xariseto.gr | Email: info @ xariseto.gr

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο “ΔΩΣΕ-ΠΑΡΕ” μπορούν να φέρουν για “ανταλλαγή” τουλάχιστον ένα ρούχο ή αξεσουάρ. Τα ρούχα και τα αντικείμενα προς ανταλλαγή θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και πλυμένα … όχι σκισμένα κλπ.
Για λόγους υγιεινής, δεν θα γίνονται δεκτά ρούχα με έντονη μυρωδιά και βρόμικα.


Το είδαμε στα kala-nea.gr

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/05/5-29.html

ΚΑΦΕΪΝΗ, ΤΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να δράσει προληπτικά ενάντια στη νευρολογική εκφύλιση, η οποία προκαλεί γήρανση του εγκεφάλου και νόσους όπως η Αλτσχάιμερ και η Πάρκινσον, σύμφωνα με περισσότερες από 20 διεθνείς μελέτες που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού «Journal of Αlzheimer΄s Research». Ειδικοί από τα Πανεπιστήμια της Λισαβόνας και της Κοΐμπρα στην Πορτογαλία σημειώνουν ότι η τακτική μακροπρόθεσμη κατανάλωση καφεΐνης φαίνεται να συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους, καθώς και με μειωμένα επίπεδα εκφύλισης του νευρικού συστήματος και προβλημάτων μνήμης στα ζώα...

Το όφελος για τον οργανισμό ήταν εμφανές όταν γινόταν μέτρια κατανάλωση καφεΐνης (περίπου τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα) για μακρό χρονικό διάστημα, σημειώνουν οι ερευνητές. Αλλη μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότας που παρουσιάζεται στο περιοδικό επικεντρώνεται στη δράση της καφεΐνης ενάντια στη χοληστερόλη, η οποία προκαλεί σκλήρυνση των νευρώνων. Πειράματα σε κουνέλια έδειξαν ότι όσα εξ αυτών κατανάλωναν καφεΐνη ενώ παράλληλα είχαν υψηλή χοληστερόλη δεν εμφάνισαν προβλήματα στη βάδιση, αλλά και σε τεστ μνήμης. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στα πειραματόζωα που δεν κατανάλωναν καφεΐνη.

Σημαντικό ήταν επίσης το εύρημα ότι η καφεΐνη αναστέλλει την έκφραση κατεστραμμένων από τη νόσο Πάρκινσον εγκεφαλικών κυττάρων βελτιώνοντας την κίνηση των ασθενών, καθώς και ότι αναστρέφει στα ποντίκια συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ, όπως η απώλεια μνήμης. πηγή
:http://www.tovima.gr..........................................................................................http://newsmme.blogspot.com/2010/05/blog-post_1213.html

Ο Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας


Ο Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από "ΑΑΑ" σε "AA +" λόγω των κακών προοπτικών ανάπτυξης από το βαρύ ιδιωτικό χρέος της χώρας.





http://troktiko.blogspot.com/2010/05/fitch_28.html



11χρονος έπεσε απ' το φωταγωγό!






Το παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.







Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ο 11χρονος έπαιζε σε ταράτσα κοντά στο σπίτι του, στην οδό Αγίου Στεφάνου. Κάποια στιγμή πάτησε πάνω στο γυάλινο προστατευτικό του φωταγωγού, αυτό υποχώρησε και... το παιδί βρέθηκε στο κενό από ύψος 8 μέτρων! Έρευνα για το συμβάν, κάνει το Αστυνομικό τμήμα Νεάπολης...

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=28558&catid=6

Σημαντική ποσότητα νέρου βρέθηκε στη Σελήνη


«Σημαντικές» ποσότητες παγωμένου νερού ανακαλύφθηκαν στην Σελήνη, ανακοίνωσε σήμερα η NASA, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης αυτής που θα έχει πιθανώς εξαιρετικά επακόλουθα.

«Βρήκαμε νερό, και όχι μόνο λίγο, αλλά σημαντικές ποσότητες», δήλωσε ο Αντονι Κολαπρίτ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) σε συνέντευξη τύπου.
Ένας άλλος αξιωματούχος της NASA εκτίμησε ότι πρόκειται για μια «μείζονος σημασίας» ανακάλυψη.
Κατά την αποστολή που έγινε τον περασμένο μήνα, η NASA είχε στείλει το διαστημικό όχημα LCROSS να συντριβεί σε έναν κρατήρα κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης, για να μπορέσει να μελετήσει τα υλικά που θα εκτινάσσονταν στον περιβάλλοντα χώρο μετά την συντριβή του διαστημικού οχήματος.

Πηγή: kathimerini.gr
http://xsefoto.blogspot.com/2010/05/blog-post_9090.html

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 6-15 ΕΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


O Δήμος Πειραιά θα φιλοξενήσει σε κατασκήνωση κατά το μήνα Ιούλιο και Αύγουστο 2010, παιδιά οικονομικά αδυνάτων δημοτών και κατοίκων του Πειραιά, ηλικίας από 6-15 ετών. 

http://g.imagehost.org/0716/Kataskhnosi.jpg
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

   1. Αστυνομική ταυτότητα του γονέα που υποβάλλει την αίτηση
   2. Πιστοποιητικό γέννησης παιδιού
   3. Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού (φωτοτυπία τις σελίδες των στοιχείων ταυτότητας και των εμβολίων)
   4. Αντίγραφο Εκκαθαριστικών Εφορίας οικ. έτους 2009
   5. Ιατρική βεβαίωση ότι μπορεί να συμμετάσχει το παιδί στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα

 

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές κατά τις εργάσιμες ημέρες από

1 Ιουνίου έως 14 Ιουνίου 2010 στο  τμήμα Κοινωνικών  Δραστηριοτήτων (Κουντουριώτου  100, 4ος όροφος) από ώρα 9.00 π.μ έως 13.00.
http://piraeuspress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6602:-6-15-&catid=93:2009-02-20-02-03-16&Itemid=18

Ο Bob Dylan αύριο στη Μαλακάσα


Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής παγκοσμίως, μια από τις επιδραστικότερες μορφές της τελευταίας πεντηκονταετίας, ο κύριος Bob Dylan, αύριο στην Ελλάδα!
Μαζί με το συγκρότημά του, στα πλαίσια του Never Ending Tour, της περιοδείας που ξεκίνησε το 1988 και συνεχίζει ακόμα, μετρώντας πάνω από 2000 εμφανίσεις, ανοίγει στην Αθήνα τον κύκλο των φετινών του ευρωπαϊκών shows, με μια μοναδική συναυλία, αύριο Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στο TerraVibe Park...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡ:http://troktiko.blogspot.com/2010/05/bob-dylan_28.html








                                                                        


Είχαν βάση οι φήμες. Δεν έφερε τροπολογία ο Γ. Ραγκούσης, αλλάΑνοιχτη η Κυβέρνηση για αλλαγές στο 50%+ 1   
Τελικά οι φήμες είχαν βάση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δεν έφερε τροπολογία αλλά τόνισε ότι εάν τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν, τότε, μπορεί να αλλάξει η διάταξη του 50%+1 με αντίστοιχη διάταξη που θα κατατεθεί τον Ιούνιο στον εκλογικό νόμο.

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3027



ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΤΕΛΗ 

Έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλλη, αποφάσισε η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών, μετά την ομολογία του στην εξεταστική ότι πήρε το 1998 200.000 μάρκα ως "εκλογική χορηγία"... 



...Επίσης αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων και του πρώην βουλευτή Θεόδωρου Τσουκάτου.

Στην επιτροπή ελέγχου οικονομικών που συνήλθε υπό την προεδρία του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, πήραν μέρος οι βουλευτές Κωνσταντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιος Μπούρας (ΝΔ), Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ), Φώτης Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ), Βαΐτσης Αποστολάτος (ΛΑΟΣ), η αρεοπαγίτης Ρένα Ασημακοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Δημοσθένης Πετρούλιας και ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης.

Η απόφαση προβλέπει επανέλεγχο όλων των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" του πρώην υπουργού, καθώς και άνοιγμα και έλεγχο όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και των οικείων του, ενώ θα ακολουθήσει δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού μέχρι του ποσού της "χορηγίας"...

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_7996.html
Ξεκινά σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στην παραλία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει μέχρι ...
τις 13 Ιουνίου. Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν αύριο, στις 8.30 μ.μ. Στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού και παρουσιάσεις βιβλίων.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου λειτουργεί καθημερινά 6.30-11 μ.μ. και τις Κυριακές 10.30 π.μ.-1 μ.μ. και 6.30-11 μ.μ.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_5016.html#ixzz0pEHzKrhP









Σοκ: πατέρας βίαζε τις ανήλικες κόρες του


Την απόλυτη φρίκη ζούσαν στα «χέρια» του πατέρα τους δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών στη Νίκαια. Ο 45χρονος πατέρας τους, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη πριν λίγο, φέρεται να βίαζε συστηματικά τις δύο κορούλες του.





Τ
http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=46595
http://papatzides.blogspot.com/2010/05/blog-post_2010.html

«Βροχή» τα ειδοποιητήρια για ληξιπρόθεσμα χρέη 32 δισ. ευρώ


«Βροχή» τα ειδοποιητήρια για ληξιπρόθεσμα χρέη 32 δισ. ευρώ

Σε μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων σε 827.396 οφειλέτες του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 32 δισ. ευρώ έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες η Εφορία, προκειμένου οι οφειλέτες να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους έως τις 31 Μαΐου τις υποχρεώσεις τους.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι επιστολές της Εφορίας φτάνουν μαζικά τις τελευταίες ημέρες στους οφειλέτες του Δημοσίου, παρότι για την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας απομένει μόνο μία εργάσιμη ημέρα μετά τη σημερινή.

Το κείμενο των εν λόγω επιστολών υπογραμμίζει στους φορολογούμενους πως εμφανίζονται ως οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τους γνωστοποιεί τις δυνατότητες που παρέχονται από την εφαρμογή των διατάξεων για βεβαιωμένες οφειλές υπέρ του Δημοσίου που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Ακόμη υπογραμμίζει πως οι οφειλέτες μέσα από τη ρύθμιση κερδίζουν:

- Απαλλαγή κατά 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν οφειλές, στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του συνόλου αυτών έως τις 31-5-2010.

- Απαλλαγή κατά 60% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης τουλάχιστον του 50% της ληξιπρόθεσμης οφειλής έως τις 31-5-2010.

- Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και τα τελωνεία, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2009, αλλά και οφειλές που τελούν υπό αναστολή είσπραξης ή έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση χρεών.

- Αντίθετα, ακόμη και αν ζητηθεί από τον οφειλέτη δεν υπάγονται στη ρύθμιση οφειλές υπέρ ξένων κρατών, καθώς και τυχόν οφειλές που ειδικές διατάξεις δεν επιτρέπουν την απαλλαγή τους από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών τους ή του ήμισυ αυτών για να κερδίσουν διαγραφή των προσαυξήσεων, μπορούν να ζητήσουν ρύθμιση της οφειλής τους έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις. Αν δεν πράξουν τίποτα από όλα αυτά, η Εφορία θα προβεί σε κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων.

Ήδη έχουν παρασχεθεί στις Εφορίες σχετικές οδηγίες για την εφαρμογή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με την καθιέρωση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων για την εκπόνηση προγραμμάτων πλειστηριασμών ακινήτων και νέων διαδικασιών κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων για όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Δημόσιο, ενώ έχουν εντοπιστεί μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με εξίσου μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Όπως δείχνουν στοιχεία του υπουργείου, 26.165 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη 519.766.576 ευρώ έχουν δηλώσει 103.290 κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα, συνολικής αξίας 5,229 δισ. ευρώ. Η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών έχουν χρέη έως 2.000 ευρώ (602.807 φορολογούμενοι), ενώ 3.700 χρωστούν άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη φτάνουν τα 32 δισ. ευρώ, από τα οποία μόλις 8-10 δισ. ευρώ κρίνονται εισπράξιμα. Από αυτά, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να εισπράξει φέτος ποσό της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ.

source: reporter.gr
http://www.ecoandbus.com/2010/05/32.html

Ξεκίνησε η περίοδος ωοτοκίας των θαλασσίων χελωνών.

Δέκα ημέρες νωρίτερα, σε σχέση με πέρυσι, οι μητέρες χελώνες ξεκίνησαν την ωοτοκία τους για τη φετινή χρονιά. Και φέτος η πρώτη φωλιά στον Κόλπο του Λαγανά, στη Ζάκυνθο, και στον Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο, στην Πελοπόννησο, έγιναν την ίδια νύχτα την Πέμπτη 20 Μαΐου!! Το ξεκίνημα της φωλεοποίησης σηματοδοτεί και το ξεκίνημα της περιόδου μελέτης και προστασίας των θαλασσίων χελωνών που προστατεύονται από την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Ο κόλπος της 
Κυπαρισσίας
Ο κόλπος της Κυπαρισσίας
Συγκεκριμένα, η προστασία τους περιλαμβάνεται στη διεθνή σύμβαση CITES, τη Σύμβαση της Βόννης, τα πρωτόκολλα της Διεθνούς Σύμβασης της Βαρκελώνης, τη Σύμβαση της Βέρνης, στο παράρτημα IV της Οδηγίας των Οικοτόπων (92/43/ΕΟΚ), το Προεδρικό Διάταγμα 617/80 και το Προεδρικό Διάταγμα 67/81 που απαγορεύει τη σύλληψη, το εμπόριο, την κακοποίηση, τη θανάτωση και την κατοχή θαλασσίων χελωνών.

Όπως είναι γνωστό, ο Κυπαρισσιακός Κόλπος αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή αναπαραγωγής της καρέτα - καρέτα στη Μεσόγειο. Μαζί με τη Ζάκυνθο, συγκεντρώνει το 38% της μεσογειακής παραγωγής αυγών από θαλάσσιες χελώνες.

Όμως τα δύο αυτά σημαντικά μεσογειακά «μαιευτήρια» έχουν άνιση μεταχείριση, όσον αφορά στην προστασία τους και στα κοινοτικά κονδύλια που απολαμβάνουν. Η μεν Ζάκυνθος, με το Θαλάσσιο Πάρκο που λειτουργεί από το 2000, έχει προχωρήσει αρκετά τόσο στην προστασία όσο και στην εξεύρεση κονδυλίων
Στη ζεστή άμμο 
εναποθέτει τα αυγά της
Στη ζεστή άμμο εναποθέτει τα αυγά της
που επωφελείται η περιοχή και αναβαθμίζεται ο τουρισμός της, ενώ ο Κυπαρισσιακός Κόλπος παραμένει χωρίς κανένα νομικό καθεστώς προστασίας, παρόλο που η περιοχή έχει περιληφθεί – δικαίως – στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εργάζεται συστηματικά στον Κυπαρισσιακό Κόλπο από το 1983, συλλέγοντας στοιχεία ωοτοκίας και προστατεύοντας τις φωλιές που κινδυνεύουν, κυρίως από τη θήρευση που προκαλούν αλεπούδες. Ένας άλλος κίνδυνος προέρχεται από τροχοφόρα που έχουν την κακή συνήθεια να κυκλοφορούν, χωρίς να υπάρχει λόγος, πάνω στην άμμο.

Η εργασία στο πεδίο, που γίνεται με άδεια του υπουργείου, διεξάγεται από εκπαιδευμένους εθελοντές που έρχονται για τον σκοπό αυτό από πολλές χώρες του κόσμου και υποστηρίζεται από τις τοπικές Αρχές και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η μαμά χελώνα γέννησε και επιστρέφει στην 
θάλασσα
Η μαμά χελώνα γέννησε και επιστρέφει στην θάλασσα
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει επισκευάσει και μετατρέψει σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγιαννάκη, κοντά στο Καλό Νερό, όπου γίνονται παρουσιάσεις σε σχολεία και οργανωμένες ομάδες.

Ας ευχηθούμε η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη και να μη συνεχιστεί η μείωση αριθμού φωλιών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και οφείλεται κυρίως σε ανθρωπογενείς παράγοντες.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ και οι περίπου 500 εθελοντές του απ’ όλο το κόσμο θα συνεχίσουν να προσπαθούν για την προστασία τους!
ΠΗΓΗ
http://www.zougla.gr
http://greekforests.blogspot.com/2010/05/blog-post_6380.html

Ηράκλειο: Αιματηρές συμπλοκές αλλοδαπών!


Ένα άτομο μαχαιρώθηκε και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση...

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 02.00 στο δημοτικό διαμέρισμα Πεύκου Βιάννου. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, μαζεύτηκαν δεκάδες αλλοδαποί και κουβέντα στην κουβέντα άρχισαν να ανταλλάσσουν γροθιές μέσα στο δρόμο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων της περιοχής.

Η περιοχή για περίπου 10 λεπτά θύμιζε πεδίο μάχης. Κάποιοι από τους αλλοδαπούς κρατούσαν μαχαίρια και ένας από αυτούς, επιτέθηκε σε συμπατριώτη του και τον μαχαίρωσε στη θωρακική και τραχηλική χώρα. Ο σοβαρός τραυματισμός ηρέμησε τα πνεύματα, αφού προς στιγμήν όλοι πίστεψαν ότι ο άτυχος αλλοδαπός ήταν νεκρός.

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν ασθενοφόρο και ο σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά η κατάσταση της υγείας του παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.
http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=28453&catid=6

Αρχές Ιουλίου οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ 

για περιφέρειες & μεγάλους Δήμους




Ξεκινάει η κατάθεση υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μέσω Pasok.gr. Eγκύκλιος Ξυνίδη και Επιτροπής θα καθορίσει χρονοδιάγραμμα και διαδικασία, σύμφωνα με το παρακάτω ρεπορτάζ το aftodioikisi.gr:

Αρχές Ιουλίου τα ονόματα για περιφέρειες, μεγάλους δήμους.
Από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και ο «Καλλικράτης» θα έχει ήδη ψηφισθεί, ξεκινάει και επίσημα η υποβολή υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, όπως θα προβλέπει σχετική εγκύκλιος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και της αρμόδιας Επιτροπής που επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί σήμερα αλλά το ταξίδι του πρωθυπουργού και καθυστέρηση στην ψήφιση του «Καλλικράτη» την ανέβαλαν για την επόμενη εβδομάδαη υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσω Διαδικτύου, σε ειδική ιστοσελίδα του pasok.gr, είτε με αυτοπροτάσεις είτε με προτάσεις τρίτων, σε διάστημα μίας εβδομάδας ή το πολύ δέκα ημερών.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των προτάσεων η υπό τον Θανάση Τσούρα Επιτροπή (συμμετέχουν επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου) πρόκειται να εξετάσει τις υποψηφιότητες με βάση το Καταστατικό μέσω και της διαδικασίας των συνεντεύξεων, προκειμένου το μεγάλο μέρος να επικυρωθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.
Δημοσκοπήσεις σε περιφέρειες, μεγάλους δήμους
Παράλληλα με την εξέταση των υποψηφιοτήτων από το τέλος της ερχόμενης ή τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να τρέχουν και γκάλοπ στις 13 περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους, πρωτεύουσες νομών από τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων που συνεργάζονται κατά περίπτωση με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τις περιπτώσεις δήμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ρόδος, Κέρκυρας, Ιωάννινα, Περιστέρι, Καλλιθέα κλπ) από τους οποίους μαζί με τις περιφέρειες θα εξαχθούν τα πολιτικά συμπεράσματα των εκλογών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το κυβερνών κόμμα θα δώσει επίσημα χρίσματα, ενώ στους άλλους «Καλλικρατικούς» δήμους θα επιχειρηθεί, να υπάρξουν στηρίξεις ή να δοθούν κάποιες «κατευθύνσεις» για τους υποψηφίους που θα στηριχθούν. Να σημειωθεί ότι βασικό κριτήριο της στήριξης του ΠΑΣΟΚ τόσο στις περιφέρειες όσο και στους δήμους θα είναι τα πρόσωπα να μπορούν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της προσαρμογής των νέων οργανισμών στις συνθήκες του «Καλλικράτη».
Στόχος της Ιπποκράτους είναι το σύνολο των υποψηφιοτήτων να έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=5552

Αλλαγές στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Με κεντρικό σύνθημα και πυρήνα της πολιτικής : «Πρώτα ο μαθητής», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξήγγειλε τις αλλαγές που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία.

Όπως είπε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, το πρόγραμμα αρχίζει από τον εξορθολογισμό της ύλης. Επισήμανε τον όγκο που υπάρχει στα βιβλία δημοτικού και γυμνασίου, τον προβληματικό τρόπο παρουσίασης, την επικάλυψη από μάθημα σε μάθημα και από τάξη σε τάξη. Όλα αυτά επιβάλλουν την περικοπή καταρχήν στα θετικά μαθήματα όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Γεωγραφία, Βιολογία, Πληροφορική και Τεχνολογία. Η περικοπή θα γίνει από την πέμπτη τάξη του δημοτικού και θα συνεχιστεί ως την τρίτη λυκείου, όπου εκεί όμως θα είναι περιορισμένη.
....
Χαρακτηριστικά η υπουργός επισήμανε: «Πολλά μαθήματα και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη. Σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται, άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλοεπικαλύψεων, και άλλοτε από κακό χρονισμό ανάμεσα σε επιμέρους μαθήματα. Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία προτείνεται η ελάφρυνση της ύλης μέσω περικοπών με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και ο συντονισμός της ύλης διαφορετικών μαθημάτων».

Συγχρόνως το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στα 800 μεγαλύτερα ολοήμερα σχολεία σε πιλοτική βάση νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα. Έτσι το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα του σχολείου τροποποιείται και αυξάνεται κατά δέκα ώρες στις τάξεις α'Α και β'Α, κατά πέντε στις τάξεις γ'Α και δ'Α και κατά τρεις στις τάξεις ε'Α και στ'Α. Συγχρόνως ενισχύεται η διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, αισθητικής και αγωγής υγείας. Στο προτεινόμενο πρόγραμμα της προαιρετικής ζώνης δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι το άλλο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Παιδείας. Η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Νέο Σχολείο. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού στη σχολική καθημερινότητα και αξιοποιεί μεθοδολογίες της εκπαίδευσης ενηλίκων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σχεδιάζεται με βάση την έως τώρα εμπειρία από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, τα πορίσματα σχετικών επιστημονικών ερευνών και τη διεθνή εμπειρία, ενώ ο σχεδιασμός του θα ολοκληρωθεί με τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκινάει. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες καλούνται με δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση μέσω του διαδικτύου να αποστείλουν σχέδια καλών πρακτικών που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν στην σχολική μονάδα όπου εργάζονται.

Η υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική διεύθυνση που όπως είπε φιλοδοξεί να αποτελέσει την ενιαία πύλη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και η οποία είναι : www.epimorfosi.edu.gr.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τμήμα της εφαρμογής ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελληνική γλώσσα που ανακοίνωσε η υπουργός με την επισήμανση ότι ο ρόλος της ελληνικής γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη. Το υπουργείο ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση, την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H υπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια , τον οποίο ενημέρωσε για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Διαμαντοπούλου στο τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος την άκουσε με την γνωστή ευαισθησία του και την βαθιά γνώση του στα θέματα Παιδείας, επισημαίνοντας την αισιοδοξία του κ. Παπούλια για την αλλαγή στην παιδεία, που όπως είπε χρειαζόμαστε όλοι. Και η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε: «Επίσης ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του υπουργείου για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εσωτερικό, το εξωτερικό αλλά και σε 400 πυρήνες σε όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο θα γίνει ένα μεγάλο συνέδριο με προσκλήσεις σε διεθνείς προσωπικότητες και ο Πρόεδρος είναι εξαιρετικά θετικός στο να υποστηρίξει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία».

ANT1
http://dparatiritirio.blogspot.com/2010/05/blog-post_4976.html

Ενισχύει και τον Τουρισμό ο Καλλικράτης

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή, με θέμα τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης-Πρόγραμμα «Καλλικράτης», ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης επισημαίνοντας την άμεση σύνδεση του «Καλλικράτη» με τον τουρισμό, σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Θα ήθελα να τονίσω την αμφίδρομη σχέση και τη σπουδαιότητα του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με την ανάπτυξη της τουριστικής Ελλάδας.
Είναι σαφές σε όλους μας ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και αναμφισβήτητα αποτελεί διέξοδο από τη σημερινή κρίση.
Οι νέοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, με διευρυμένες αρμοδιότητες και ισχυρούς οικονομικά πόρους, πρέπει να εμπλακούν δυναμικά στην ενίσχυση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ε.Ο.Τ.
Είναι ώρα να θέσουμε τις βάσεις και να δώσουμε τις δυνατότητες σε φορείς και όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν από κοινού στις απαιτήσεις της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του τοπικού τουριστικού προϊόντος».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
http://fonipeiraioton.blogspot.com/2010/05/blog-post_2611.html

Εφορία: Στα δίχτυα ιδιοκτήτες Ferrari με εισόδημα 5.000 €



Σε συγκεκριμένη εισαγωγική εταιρεία, που φέρεται να συμμετείχε στο σκάνδαλο της εισαγωγής δεκάδων πολυτελών αυτοκινήτων (Ferrari Porsche) , τα οποία με υποτιμολογημένα παραστατικά εμφανίζονταν να εισάγονται στην Ελλάδα σε τιμές των 15-20.000 ευρώ και βρέθηκαν στην κατοχή πολλών ατόμων στη Θεσσαλονίκη, τα οποία δηλώνουν μικρά εισοδήματα στην εφορία, στρέφονται οι έρευνες του πρώην ΣΔΟΕ. Το καρτέρι που έστησαν το προηγούμενο διάστημα άντρες του ΣΔΟΕ σε νυκτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, ελέγχοντας πολυτελή αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες τους, οδήγησε σε ένα μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε ότι τα αυτοκίνητα αυτά, με τις πιο γνωστές μάρκες του είδους, που η εργοστασιακή τους τιμή ανέρχεται στις 70-80.000 ευρώ και η εμπορική πολύ μεγαλύτερη, τα είχαν στην κατοχή τους άτομα που στην εφορία εμφανίζονται ως... μπατίρηδες.

Τα αυτοκίνητα αυτά, αν και σχεδόν καινούργια, φέρονται να έχουν εισαχθεί ως μεταχειρισμένα με πολλά χρόνια παλαιότητας σε τιμές πολύ χαμηλές των 15-20.000 ευρώ, που δεν δικαιολογείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ ελέγχει τιμολόγια εισαγωγής ανταλλακτικών που χρησιμοποιήθηκαν για να περάσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα με χαμηλότατες τιμές.

Πολλά από αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα βρέθηκαν να τα έχουν στην κατοχή τους άτομα, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, που δηλώνουν στην εφορία ως εισοδήματα 5-10.000 ευρώ.
http://newscity1.blogspot.com/2010/05/ferrari-5000.html

Η Ουκρανία εγκαταλείπει τον στόχο ένταξης στο ΝΑΤΟ

 
UkraineKievAntiNATO-04Τη φιλοδοξία ένταξης της χώρας στις βορειοατλαντικές δομές ...ενταφιάζει ο φιλορώσος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς. Το ζήτημα είναι εκτός πολιτικής ατζέντας, δήλωσε o Ουκρανός ΥΠΕΞ καθιστώντας σαφές ότι το Κίεβο εγκαταλείπει επίσημα το στόχο της προηγούμενης φιλοδυτικής ηγεσίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Η Ουκρανία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις σχέσεις της με την Συμμαχία, αλλά το ζήτημα της ένταξης αφαιρείται τώρα από την ημερήσια διάταξη. Έτσι είναι τα πράγματα σήμερα» άνεφερε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Κοσταντίν Γκριχσένκο, μιλώντας σε σύνοδο για το συντονισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Επρόκειτο για πλέον ξεκάθαρη δήλωση από τη νέα ηγεσία του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς ότι το θέμα είναι πλέον «νεκρό γράμμα» στην Ουκρανία για το προσεχές μέλλον.
Το Reuters αναμεταδίδει από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι και ο ίδιος ο Γιανούκοβιτς φέρεται να κήρυξε «νεκρό» το στόχο της ένταξης στο ΝΑΤΟ μιλώντας από την πόλη Λβίβ της δυτικής Ουκρανίας.
«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν είναι ρεαλιστική για τη χώρα μας σήμερα. Οι όροι του ΝΑΤΟ θα απαιτούσαν να έχουμε την υποστήριξη της πλειοψηφίας του πληθυσμού» ανέφερε.
Η ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία υποστηρίχθηκε ένθερμα από τον φιλοδυτικό πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιούσενκο, παρά τη σφοδρή αντίδραση της Ρωσίας, τη διαδεδομένη αδιαφορία στη χώρα του και την έλλειψη ιδιαίτερης ενθάρρυνσης από την ίδια τη Συμμαχία.
Ωστόσο, ο Γιανούκοβιτς, ο οποίος επανήλθε στην εξουσία το Φεβρουάριο και στρέφει πλέον την πρώην σοβιετική δημοκρατία προς τη Μόσχα σε πολλά τμήματα της πολιτικής, κατέστησε σαφές ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ βρίσκεται πλέον σε δεύτερη μοίρα ως στόχος.
Πηγή: in.gr
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4074:ukraine-abandons-the-goal-of-integration-into-nato&catid=52:world&Itemid=79

Καθαρίστε την Μεσόγειο» Αυτή την Παρασκευή 200 παιδιά καθαρίζουν το Λευκαντί


Δραση « Καθαρίστε την Μεσόγειο»
Αυτή την Παρασκευή 200 παιδιά καθαρίζουν το Λευκαντί


Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά « Το Χαμόγελο του παιδιού» διοργανώνει την δράση « Καθαρίστε την Μεσόγειο» την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, 9-13:30 μμ στη παραλία Λευκαντί Ευβοίας με τη συμμετοχή μαθητών, χορηγών, εθελοντών και τη πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ληλαντίων και του γραφείου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας.

Περισσότερα από 200 παιδιά από δημοτικά σχολεία του δήμου Ληλαντίων, θα δώσουν το δικό τους μήνυμα στους μεγάλους, συμμετέχοντας στον καθαρισμό του χώρου. Η συγκεκριμένη παραλία επιλέχθηκε καθώς κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα η περιοχή είχε πληγεί από την έντονη βροχόπτωση και την πλημμύρα του Λήλαντα ποταμού. 
http://strymonas.blogspot.com/2010/05/200.html
Πτώση τιμών αλλά και ζήτησης στα καύσιμα

 

Πτώση τιμών και ζήτησης στα καύσιμα!

Πάνω από 20% η μείωση στην κατανάλωση


Θεαματική μείωση σημείωσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες η ζήτηση σε υγρά καύσιμα στην Ελλάδα.

Μετά τις πολλαπλές αυξήσεις των ειδικών φόρων, οι καταναλωτές περιόρισαν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση σε ποσοστά πάνω από το 20 %.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πρατηριούχων, στο Ηράκλειο η μείωση των τεσσάρων πρώτων μηνών του έτους βρίσκεται στο 15 %, ενώ στο 22 % παρατηρήθηκε η μείωση για τον Απρίλιο. Ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στη ζήτηση των καυσίμων προβλέπονται για τους επόμενους μήνες.

Η συγκεκριμένη κατάσταση, σε συνδυασμό με τη Διεθνή μείωση στις τιμές του πετρελαίου, οδήγησε τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές τους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίζουν τη ζημιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως, από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι και χθες, η πτώση στην τιμή της βενζίνης για το Ηράκλειο ήταν δύο λεπτά ανά λίτρο. Κύκλοι της αγοράς παράλληλα εκτιμούν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν πρόσθετες μειώσεις, που μπορεί να φθάσουν ακόμα και τα τέσσερα λεπτά ανά λίτρο.

Ο ανταγωνισμός επιπρόσθετα έχει αμβλυνθεί στην αγορά υγρών καυσίμων στο Ηράκλειο, με την είσοδο νέων και μικρότερων εταιριών, που μπορούν να προσφέρουν χαμηλότερο κόστος στις τιμές.
http://www.inout.gr/showthread.php?t=63388

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Συλλήψεις για βιασμό

Δύο λαθρομετανάστες, ένας Σουδανός και ένας Παλαιστίνιος, 23 και 21 χρόνων αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, ως ύποπτοι για τον βιασμό μιας Πολωνέζας. Η γυναίκα βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση από κάτοικο της περιοχής, σε γιαπί στο Λαδοχώρι και στην Αστυνομία που ειδοποιήθηκε έδωσε τα χαρακτηριστικά των δραστών, που γρήγορα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Η γυναίκα είχε φθάσει το πρωί στην Ηγουμενίτσα με πλοίο από την Ιταλία και αναζητούσε μεταφορικό μέσο για να συνεχίσει το ταξίδι της για την Αθήνα. Οι δύο αλλοδαποί προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν αλλά την οδήγησαν σε ερημική περιοχή, σε ένα γιαπί, όπου την βίασαν. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.
http://www.athina984.gr/node/101004

Δωρεάν άθληση στο πάρκο του Αττικού Άλσους

Προγραμματική Σύμβαση με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπέγραψε η Υπερνομαρχία Αθηνών προκειμένου να δοθεί για δωρεάν άθληση στους πολίτες το αθλητικό πάρκο του Αττικού Άλσους, στα Τουρκοβούνια.Τα συνολικά 10 γήπεδα (4 τένις, 2 βόλεϊ, 2 μπάσκετ και 2 ποδοσφαίρου 5Χ5) ανακαινίστηκαν, αναβαθμίστηκαν και εντάχθηκαν στο καταπράσινο περιβάλλον του μεταμορφωμένου πλέον Αττικού Άλσους, που ήδη μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα των πολιτών και σφύζει καθημερινά από επισκέπτες.

Για καλύτερα αποτελέσματα η Υπερνομαρχία αποφάσισε την από κοινού διαχείριση. Σε ότι αφορά μάλιστα τη χρήση των γηπέδων τένις η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπεη κατά την ανακοίνωση της Σύμβασης είπε ότι θα λειτουργεί δωρεάν για τους πολίτες και Ακαδημία εκμάθησης με ευθύνη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

«Τα γήπεδα πληρούν όλες στις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλή, ποιοτικό και μαζικό αθλητισμό και είμαι βέβαιη ότι με την εποπτεία της Γ.Γ.Α. θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την άθληση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου» τόνισε η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπέη στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε σήμερα με τον γ. γ. Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή.

http://www.athina984.gr/node/101010

Συνεχίζει την απεργία πείνας o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών


MEXΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Μέχρι και την Κυριακή συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόγιας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που «έχει στρατοπεδεύσει» έξω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας Φίλιππου Σαχινίδη...



...Οι περιπτερούχοι ζητάνε απελευθέρωση της τιμής των τσιγάρων, ώστε να μπορούν να πουλάνε σε τιμή που θα καθορίζουν οι ίδιοι. Ακόμη να συγκεκριμενοποιηθεί το περιθώριο κέρδους τους από τα τσιγάρα στο 8,2%.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_7195.html

Πλασματικά χρόνια υπολογίζουν σε άλλες χώρες για την 40ετία- μάχη για την 37ετία

Με πλασματικά χρόνια- που συνυπολογίζονται στον χρόνο ασφάλισης- ισχύουν σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης τα «40 χρόνια δουλειάς για πλήρη σύνταξη», για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας με το μνημόνιο για την παροχή δανειακής στήριξης από την τρόικα Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ.

Oι έλληνες ειδικοί- αλλά και το υπουργείο Εργασίας- θεωρούν ανέφικτο το να επιβληθούν και στη χώρα μας τα 40 έτη ασφάλισης για να δοθεί πλήρη σύνταξη, ρύθμιση που αποτελεί το κλειδί της διαπραγμάτευσης για το νέο Ασφαλιστικό με τους εκπροσώπους της Κομισιόν που βρίσκονται από χτες στη χώρα μας. Η σταδιακή αύξηση της ελάχιστης ανταποδοτικής περιόδου για συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη από τα 37 στα 40 έτη, έως το 2015-και να επιβάλλεται ποινή 6% για κάθε έτος σε όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα- περιλαμβάνεται στο μνημόνιο. Ωστόσο στις .... χώρες της Ε.Ε. όπου ισχύει, στα 40 έτη οι συντάξεις είναι μεγάλες ενώ περιλαμβάνονται πλασματικοί χρόνοι όπως της ανατροφής των παιδιών, χρόνια σπουδών και η στρατιωτική θητεία.

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης επισημαίνει ότι τα ισχύοντα 37 χρόνια έτη ασφάλισης στην Ελλάδα είναι χρόνια πραγματικής ασφάλισης ενώ στις άλλες χώρες στα 40 χρόνια περιλαμβάνονται πλασματικοί χρόνοι όπως της ανατροφής των παιδιών, χρόνια σπουδών ή στρατιωτική θητεία. Εδώ πρέπει να γίνει μια συζήτηση, είπε, για το τι μπορεί να περιλαμβάνει για τα 40 χρόνια γιατί μπορεί να είναι ευνοϊκότερο το καθεστώς με τα 40 αν συμπεριληφθούν πλασματικοί χρόνοι. Στα 37 χρόνια δεν συνυπολογίζονται ούτε καν ο χρόνος που έχει κάποιος σε ταμεία ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων. Δεν είναι το ασφαλιστικό στην Ελλάδα ίδιο με άλλες χώρες, παρατήρησε ο υφυπουργός Εργασίας.

Κουτρουμάνης: Για δύο λόγους...
Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης: 1 Τόνισε ότι αν κάποιος δεν έχει τα 37 χρόνια και έχει 35, τότε θα μειώνεται κατά 30% η σύνταξή του αν δεχτούμε ότι πριν από τα 40 θα υπάρξει μείωση 6% τον χρόνο. Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλη χώρα. Το σύστημα αναπτύχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Μέχρι το 1998 είχαν εξαιρεθεί οι αγρότες, επομένως δεν μπορούν να υπάρξουν 40 χρόνια ασφάλισης. Είναι ένας χρόνος ασφάλισης που θα μπορούσαμε να δούμε μελλοντικά, συμπλήρωσε.

2 Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μέσο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση τα 26 χρόνια ενώ τα 2/3 των εργαζομένων σήμερα δεν παίρνουν πλήρη σύνταξη κάτω από τα 65 ακόμα και αν συμπληρώσουν 37 χρόνια. Μιλούμε λοιπόν- διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης- για 37-40 και για τους παλιούς ασφαλισμένους. Οι πριν από το 1993 έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης. Εχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης ως προς τον μεταβατικό χρόνο. Πώς μπορούμε να πάμε δηλαδή από το ένα σύστημα στο άλλο. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση και όχι ανατροπές, είπε.

Τέλος και η σύνταξη στους άγαμους γιους

ΤΕΛΟΣ στη χορήγηση σύνταξης στους άγαμους γιους υπαλλήλων του Δημοσίου, μετά τον θάνατο του πατέρα ή της μητέρας τους, δίνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανατροπή του καθεστώτος που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, όταν, κατ΄ εφαρμογή της συνταγματικής αρχής της ισότητας, κρίθηκε πως και οι άγαμοι γιοι δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη, όπως συμβαίνει με τις άγαμες θυγατέρες.

Ηλίας Π. Γεωργάκης / TA NEA
http://dparatiritirio.blogspot.com/2010/05/40_27.html

Ψηφίστηκε με... εκπλήξεις o "Καλλικράτης'



ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ψηφίστηκε επί της αρχής, ο "Καλλικράτης", κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησε η ΝΔ. «Ναι» ψήφισαν 160 βουλευτές μαζί και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου. «Όχι» ψήφισαν 124 βουλευτές από την ΝΔ, το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ. «Παρούσα» δήλωσε...



... η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_334.html

Καφές με θερμίδες... χάμπουργκερ!


Πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνετε; Μη βιαστείτε να απαντήσετε: κοιτάξτε πρώτα καλά πόσο μεγάλο είναι το φλιτζάνι σας και τι περιέχει. Αν είναι καφές - σοκολάτα, με ζάχαρη, πλήρες γάλα και μπόλικη κρέμα γάλακτος, μπορεί εύκολα να φτάνει τις... 550 θερμίδες - όσες δηλαδή και ένα χάμπουργκερ ή ένα μεγάλο κομμάτι παστίτσιο! ...

Αυτό τονίζει η Αμάντα Ουρσέλ, διαιτολόγος της εφημερίδας «Τάιμς» του Λονδίνου, η οποία προ ημερών ασχολήθηκε με τις θερμίδες, τα λίπη και τα άλλα συστατικά διαφόρων ευρύτατα διαδεδομένων ειδών καφέ. Η ετυμηγορία της προκαλεί έκπληξη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως μερικοί από τους καφέδες που πίνουμε είναι πιο παχυντικοί και από τα κλασικά... σουβλάκια! Απίστευτο; Ιδού:

* Εσπρέσο macchiatο. 7 θερμίδες, 0,5 γραμμάρια λίπος, 75 mg καφεΐνη.
Το κλασικό «εσπρεσάκι» χρησιμοποιείται από πολλούς για να «ανοίξει το μάτι» το πρωί. Μια χαρά επιλογή είναι, κατά την Αμάντα Ουρσέλ, ακόμα κι αν περιέχει γάλα (είθισται να προστίθεται λίγο λίγων λιπαρών ή άπαχο γάλα απ' όσους θέλουν να «διώξουν» την πικρή γεύση του καφέ).

* Καπουτσίνο grande με άπαχο γάλα. 82 θερμίδες, 0,2 γραμμάρια λίπος, 150 mg καφεΐνη.
Σερβίρεται σε μεγάλο φλιτζάνι (των 470 ml) και μοιάζει τεράστιος, αλλά επειδή το γάλα είθισται να είναι άπαχο, οι θερμίδες του είναι λίγες. Παρέχει επίσης σχεδόν 8 γραμμάρια πρωτεϊνών (όσες περίπου περιέχονται και σε ένα αυγό), γεγονός που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος καφές μάς... χορταίνει κιόλας (έως έναν βαθμό). Προσέξτε μόνο πόση ζάχαρη προσθέτετε....

* Καπουτσίνο grande με γάλα σόγιας. 92 θερμίδες, 3,2 γραμμάρια λίπος, 150 mg καφεΐνη.
Σε ορισμένα καταστήματα σερβίρεται καπουτσίνο με γάλα σόγιας, αντί για αγελάδας. Κατά την κ. Ουρσέλ, αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός τροφοδοτείται με λίγες ισοφλαβόνες _ θρεπτικά συστατικά της σόγιας με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην υγεία των οστών. Οι πρωτεΐνες της σόγιας, εξάλλου, πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο στη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας.

* Καπουτσίνο grande λάτε με βανίλια.
199 θερμίδες, 0,3 γραμμάρια λίπος, 35 γραμμάρια σάκχαρα, 150 mg καφεΐνη.
Μπορεί να μοιάζει «αθώο» να ζητήσετε έναν «καπουτσίνο βανίλια», αλλά το σιρόπι της βανίλιας παρέχει 17 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων (περισσότερα από 4 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη). Η Αμάντα Ουρσέλ λέει πως καλύτερα είναι να επιλέγετε τον στάνταρ λάτε καπουτσίνο, ο οποίος περιέχει λάιτ γάλα (αυτός παρέχει 188 θερμίδες και πολύ λιγότερα σάκχαρα).

* Καφές σοκολάτα grande με πλήρες γάλα και κρέμα γάλακτος. 556 θερμίδες, 33,5 γραμμάρια λίπος (τα 20 γρ. κορεσμένο), 48 γραμμάρια σάκχαρα, 20 mg καφεΐνη.
Αν περιμένετε να ξυπνήσετε με αυτόν τον καφέ, ατυχήσατε! Χώρια που αν τον πιείτε πρωί πρωί θα έχετε καταναλώσει σχεδόν το... ένα τέταρτο των ημερήσιων θερμίδων σας, συν τα μισά από τα λίπη! Αν σας αρέσει ο καφές με γεύση σοκολάτα, προτιμήστε τη μικρή «εκδοχή» του (περίπου 240 ml) και με άπαχο γάλα, αντί για κρέμα.
πηγή tanea.gr
http://oreokastrosalad.blogspot.com/2010/05/blog-post_3166.html