Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Καθάρισαν το Έβερεστ και βρήκαν 5 πτώματα και 2,5 τόνους σκουπίδια









Οι ντόπιοι χαρακτηρίζουν το Έβερεστ ως τον υψηλότερο σκουπιδοτενεκέ του κόσμου. Μία ομάδα Σέρπα (φυλή του Νεπάλ) ανακάλυψε τα πτώματα 5 ορειβατών και συνέλεξε 2,5 τόνους διάφορων σκουπιδιών κατά τη διάρκεια μίας αποστολής καθαρισμού του Έβερεστ που ξεκίνησε τον Απρίλιο, ανακοίνωσε... σήμερα ο επικεφαλής της αποστολής. Είκοσι Σέρπα ανέβηκαν στο Έβερεστ για να μαζέψουν τα απορρίμματα που άφησαν πίσω τους οι διάφορες αποστολές και να ανακτήσουν τα πτώματα των αλπινιστών που σκοτώθηκαν στη "ζώνη του θανάτου", πάνω από τα 8.000 μέτρα υψόμετρο, όπου το ποσοστό οξυγόνου αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του οξυγόνου που υπάρχει στο επίπεδο της θάλασσας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής Τσάκρα Κάρκι η ομάδα του βρήκε πέντε πτώματα, μεταξύ αυτών και του Αμερικανού Σκοτ Φίσερ, οδηγού μιας αποστολής που σκοτώθηκε στις 10 Μαΐου 1996, μία από τις πιο μαύρες ημέρες της ιστορίας του αλπινισμού στο Έβερεστ κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι.
Η ομάδα ανέκτησε τα πτώματα δύο ορειβατών του Ελβετού Τζιάνι Γκολτζ, που σκοτώθηκε το 2008 και του ρώσου Σεργκέι Ντουγκανόφ, που σκοτώθηκε φέτος.

Από το 1953 περίπου 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Έβερεστ. Πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν από το βουνό, συνήθως όμως όσοι σκοτώνονταν σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 8.000 μέτρων, παραμένουν εκεί .

Προτεραιότητα των Σέρπα ήταν να καθαρίσουν τη ζώνη του Έβερεστ κοντά στην κορυφή του, όμως σύμφωνα με τον Κάρκι σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών μαζεύτηκαν ήδη από τα 6.000 μέτρα. Η ποσότητα των απορριμμάτων που έχουν μείνει στο Έβερεστ από τις διάφορες αποστολές δεν έχει εκτιμηθεί, όμως στο βουνό έχει αποδοθεί ο τίτλος του πιο ψηλού σκουπιδοτενεκέ του κόσμου.

http://aetos-grevena.blogspot.com/2010/05/5-25.html
ΟΦΗ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1
78' ΤΑΝΤΙΤΣ (ΚΟΡΝΕΡ)

Σπουδαία νίκη πραγματοποίησε ο Πανσερραϊκός στην Κρήτη, επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ, αποτέλεσμα που του έδωσε την 1η θέση στα πλέι οφ.

Την μοναξιά της κορυφής των πλέι οφ και το προβάδισμα ανόδου απολαμβάνει ο Πανσερραϊκός που νίκησε 0-1 τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Το… χρυσό γκολ για τα λιοντάρια πέτυχε ο Τάντις 12 λεπτά πριν...
τη λήξη του αγώνα.
Οπαδοί πέταγαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή 10 λεπτών. Μάλιστα, στο τέλος του αγώνα, ξηλώθηκαν καθίσματα, με τους "μελανόλευκους" να κάνουν ολοφάνερη την απογοήτευση τους.

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Βεζυρίδης, Κιάσσος (70' Ζορμπάς), Πίτσος, Νατσούρας, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς, Σταυρακάκης, Πόποβιτς, Κωνσταντινίδης, Αγρίτης (60' Βλόνταρτσικ), Ογκουνσότο (63' Μπούρμπος).

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Κάστρο (78' Παπάζογλου), Μπανγκουρά, Τάντιτς, Σκάγκλια (66' Καλί), Κωνσταντινίδης, Λεοζίνιο, Μιχαήλ, Ν. Ζαπρόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Εθνικός τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ με αντίπαλο τον Πιερικό στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 2-1 του συλλόγου της Αικατερίνης και ανέβηκε στην 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας όπου συγκατοικεί με τον ΟΦΗ.

Ο Εθνικός προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ που σημείωσε ο Σουμπίνιο από εκτέλεση φάουλ. Στο 49ο λεπτό ο Φερέιρα με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρτίνεζ στο 64’

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Παγώνης, Μοσχογιάννης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Σουμπίνιο, Κορακάκης, Ροντρίγκο, Φερέιρα (60' Τσεμπερίδης), Φαρινόλα (86' Καρακώστας).

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου (84' Γκουγκουλιάς), Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς (74' Ρέγες), Θάνος, Ολγκίν.

Η ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ:

Πανσερραϊκός 7 (2-0)
ΟΦΗ 4 (0-1)
Εθνικός 4 (2-2)
Πιερικός 1 (1-2)
 
http://footballserres.blogspot.com/2010/05/0-1_26.html

Ανοδος 1,3% για το χρυσό - Στα 1.213 δολάρια


Ανοδος 1,3% για το χρυσό - Στα 1.213 δολάρια

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της ανοδικής πορείας των αμερικανικών δεικτών, αλλά και των άλλων εμπορευμάτων. Ανοδικά κινήθηκε το παλλάδιο και η πλατίνα. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές "βλέπουν" το χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο, εν μέσω των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ευρώπης. Αναλυτικά, η τιμή του χρυσού ανήλθε κατά 1,3% στα 1.213,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 3,7% στα 446,35 δολάρια η ουγγιά.

source: reporter.gr
 http://www.ecoandbus.com/2010/05/13-1213.html

Γυμνός στους δρόμους ο Μαραντόνα εάν πάρει το Μουντιάλ

maradona-xl091014gettyΟ Ντιέγκο Μαραντόνα εκτός από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές του ικανότητες έχει και το «χάρισμα» να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, άλλοτε με ενέργειές του (χτυπώντας δημοσιογράφους) και άλλοτε με δηλώσεις του. Αυτή τη φορά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της «μπιανκοσελέστε» υποσχέθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι «Εάν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα κάνει γυμνός το γύρο του Ομπέλισκο. Αρκεί όμως να τα καταφέρουν».
Να υπενθυμίσουμε ότι την Αργεντινή θα την αντιμετωπίσει η Εθνική μας στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε ένα θετικό αποτέλεσμα της Ελλάδας ελπίζουμε να μην βγει πρόωρα «έξω» από τα ρούχα του ο Μαραντόνα.
http://www.socialnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1724:2010-05-26-17-06-34&catid=50:2010-04-30-12-33-39&Itemid=113
Δικαίωση ασφαλισμένης στο ΙΚΑ για εισφορά

Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. 
Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ διαμαρτυρήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, επειδή το ΙΚΑ της ζήτησε να καταβάλει ποσό 1.135,74 ευρώ με την αιτιολογία ότι επρόκειτο για ληξιπρόθεσμη ασφαλιστική εισφορά. Στη συνέχεια, η ασφαλισμένη διαπίστωσε ότι η πραγματική αιτία της οφειλής ήταν η προκαταβολή της δαπάνης, που είχε λάβει για νοσηλεία της στο εξωτερικό το έτος 1987. Η ίδια, ωστόσο, υποστήριζε ότι ουδεμία οφειλή υπήρχε από πραγματοποιηθείσες νοσηλείες της στο εξωτερικό.


 
Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι η ασφαλισμένη είναι συνταξιούχος αναπηρίας του ΙΚΑ ήδη από το έτος 1987 και ότι ουδέποτε είχε λάβει την ιδιότητα του εργοδότη, ή άλλη ιδιότητα, από την οποία να πηγάζει η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ. Επίσης, ζήτησε από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ να αποστείλει την απαιτούμενη εκδοθείσα ατομική διοικητική πράξη (απόφαση διευθυντή) με την οποία επιβλήθηκε η καταβολή του ποσού των 1.135,74 ευρώ και στην οποία παρατίθεται η σχετική αιτιολογία για τη λήψη της απόφασης επιβολής του χρέους.

Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ υποστήριξε, όπως αναφέρει στο πόρισμά της η Αρχή, ότι η ασφαλισμένη μετέβη στο εξωτερικό το 1988 ύστερα από σχετική έγκριση διευθυντή υποκαταστήματος. Της αποδόθηκε προκαταβολή ύψους 129.000 δρχ. και έπρεπε στην επιστροφή της να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να γίνει εκκαθάριση του σχετικού λογαριασμού.

Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί στις 21 Ιανουαρίου 1994 καταλογιστική απόφαση σε βάρος της για το ποσό αυτό. Το ΙΚΑ πρόσθεσε ότι αν και υπήρχαν εγγραφές στα βιβλία, που τηρούνταν στο αρμόδιο υποκατάστημα σχετικά με την οφειλή της ασφαλισμένης, ήταν αντικειμενικά αδύνατον να στείλει στον Συνήγορο του Πολίτη τη σχετική απόφαση καταλογισμού, καθώς πλημμύρα είχε καταστρέψει μεγάλο τμήμα του αρχείου συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου της ασφαλισμένης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη απάντησε ότι η ασφαλισμένη κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 1.135,74 ευρώ χωρίς να έχει τηρηθεί σε κανένα στάδιο της διοικητικής διαδικασίας η αρχή της νομιμότητας. Η γενεσιουργός αιτία της οφειλής δεν προέκυπτε ρητά από νόμιμα εκδοθείσα και κοινοποιηθείσα ατομική διοικητική πράξη. Η ασφαλισμένη στερήθηκε έτσι το δικαίωμα προσφυγής σε τοπική διοικητική επιτροπή, καθώς επίσης και το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια. Επιπλέον, η Αρχή τόνισε ότι δεν συνάδει με την αρχή της χρηστής διοίκησης να επιβαρύνεται ο διοικούμενος με τις συνέπειες της αδυναμίας απόδειξης πραγματικών περιστατικών, που συνέβησαν σε χρονικό διάστημα πλέον των 20 ετών.

Ως προς τα πραγματικά περιστατικά, ο Συνήγορος επισήμανε ότι δεν υφίσταται οφειλή, γιατί η ασφαλισμένη αν και έλαβε το ποσό των 129.000 δρχ. ως προκαταβολή, το επέστρεψε, επειδή δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο εξωτερικό.

Μετά τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, το υποκατάστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ διενήργησε νέο έλεγχο στο αρχείο του με αποτέλεσμα να ανεβρεθεί το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι η ασφαλισμένη είχε επιστρέψει στο ΙΚΑ το ποσό, που είχε εισπράξει ως προκαταβολή για νοσηλεία εξωτερικού, ήδη από τον Μάιο του έτους 1988.

Κατόπιν τούτου, η ασφαλισμένη ζήτησε και της επεστράφη το ποσό των 1.135,74 ευρώ.
http://www.inout.gr/showthread.php?t=63292&goto=newpost

Eurovision 2010: Οι αλλαγές στον τελικό για το OPA

Eurovision 2010: Οι αλλαγές στον τελικό για το OPA

Να αλλάξουν την σκηνοθεσία σε κάποια σημεία του «Opa» στοχεύουν ο Γιώργος Αλκαίος και η ελληνική αποστολή, κάνοντας... «μάθημα» στον σκηνοθέτη με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα την βραδιά του τελικού. Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου θα δούμε και μία έκπληξη που δεν είδαμε στον ημιτελικό!
Η σχέση μας με τον σκηνοθέτη περνάει κρίση, καθώς οι επιθυμίες και τα παράπονά μας δεν εισακούστηκαν  στον ημιτελικό και τζάμπα η χαρά που πήραμε στην δεύτερη πρόβα, όταν όλα πήγαν όπως τα θέλαμε.
Αιτία για να χαλάσουν οι καρδιές μας είναι τα 20 δευτερόλεπτα της «γέφυρας» με την λύρα και τα τύμπανα!
Τώρα θα πείτε «μα για 20 δευτερόλεπτα κάνετε τόσο ντόρο;», αλλά έλα που αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα είναι καθοριστικής σημασίας αφού εκεί βρίσκεται το αποκορύφωμα της χορογραφίας!!! Μάλιστα, ακόμα και η έκπληξη που ετοιμάζει η ελληνική συμμετοχή για την βραδιά του τελικού τοποθετείται χρονικά σε εκείνο το σημείο
Μέχρι και οι... ξένοι άνθρωποι μας πήρανε χαμπάρι, με πολλούς δημοσιογράφους να επισημαίνουν πως ουδέποτε είδαν ολόκληρη την χορογραφία του «Opa».
«Θα τραβήξω λίγο εγώ το φορτίο αυτές τις μέρες για να δούμε τι αλλαγές χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Γιώργος Αλκαίος, προσθέτοντας πως οι εντυπώσεις από την βραδιά του ημιτελικού είναι θετικές.
Ο λυράρης μας δηλώνει αναρμοδιότητα με τα του σκηνοθέτη και προσθέτει ότι η λύρα παίζει πάντα... Βρε κι εμείς πάντα την ακούμε, αλλά ο σκηνοθέτης αργεί λίγο να την βρει!
Κι αφού την βρίσκει ο σκηνοθέτης, μετά ξεχνά τον... τραγουδιστή μας που παίζει τύμπανα κι αυτά γεμίζουν φως.
Ας ελπίσουμε το Σάββατο ο αρμόδιος να χρησιμοποιήσει και τις 23 κάμερες που έχει στη διάθεσή του και όχι να μας το κάνει πάλι... τρικάμερο λες και η εμφάνισή μας είναι σαπουνόπερα!

http://www.madata.gr/eurovision/63816.html

Οι άγαμοι άρρενες δεν δικαιούνται τη σύνταξη των γονέων τους


ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφάσισε ότι οι άγαμοι άρρενες μετά τον θάνατο των γονέων τους δεν δικαιούνται την σύνταξη των γονιών τους. Η Ολομέλεια του Ε.Σ., έκρινε ότι η αρχή της συνταγματικής ισότητας δεν...



...καταλαμβάνει τα άρρενα τέκνα και κατά συνέπεια δεν δικαιούνται την σύνταξη των γονέων τους μετά θάνατον.


http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6851.html

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ &ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ   


ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ : ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
Ο Δήμος Βύρωνα, με απόφαση του Δημάρχου Βύρωνα, ανακοινώνει το Τοπικό Σύμφωνο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρόκειται για το πρώτο δίχτυ προστασίας - πακέτο μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για τις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες της πόλης , το οποίο αποτελείται από τρεις άξονες. Καταργούνται άμεσα συνδρομές και τροφεία σε πολιτισμό, αθλητισμό και παιδικούς σταθμούς. Το δίχτυ προστασίας αφορά όσους έχουν οικογενειακά εισοδήματα έως 30.000€, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, τους συνταξιούχους και τα ΑΜΕΑ. Δημιουργείται Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής








ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Με την οργάνωση «Εθελοντές του Κόσμου » για την ανάπτυξη ευρέως φάσματος βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άτομα που κατοικούν στην πόλη του Πειραιά, συζήτησαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Στέλιος Γαϊτανάρος με την Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Τέτα Παπαπολίτη και τη Γενική Γραμματέα κ. Έφη Κατράνα.
Η συνεργασία, μεταξύ των άλλων, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Δικτύου Εθελοντών στο Δήμο Πειραιά και τη διασύνδεσή τους με τους «Εθελοντές του Κόσμου» για τη διεύρυνση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης στην περιοχή του Πειραιά. Επίσης δράσεις ευαισθητοποίησης φορέων της πόλης, επαγγελματικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, νοσηλευτηρίων και πολιτών, για προσφορά αγαθών όπως τροφίμων, παιδικών τροφών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, φαρμάκων, σχολικών ειδών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, λευκών ειδών, κ.ά., καθώς και για διάθεση μεταφορικών μέσων, αποθηκευτικών χώρων κ.α.

Η προτροπή «Μην πετάτε τίποτα γιατί το έχει ανάγκη ο διπλανός σας » θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, δήλωσε στο τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος των «Εθελοντών του Κόσμου» κ. Τέτα Παπαπολίτη, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γαϊτανάρος τόνισε: « Η Κοινωνική Αλληλεγγύη αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Παναγιώτη Φασούλα και η συνεργασία μας με τις Εθελοντικές Οργανώσεις διευρύνει τη δέσμη των κοινωνικών υπηρεσιών που ήδη έχουν αναπτυχθεί με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, των Δημοτικών Ιατρείων , των δράσεων των δύο Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας».



Οι δυσκολίες που προβλέπονται να έρθουν από την οικονομική κρίση που περνούμε για  όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας (μείωση μισθών και συντάξεων) που πήρε πρόσφατα η κυβέρνηση για να μπορέσει να αποφύγει τα χειρότερα, έδωσε το ερέθισμα σε κάποιους συγκεκριμένους δήμους  για τους πολίτες τους δειλά –δειλά να αρχίσουν  να εκδηλώνουν πρωτοβουλίες για  πακέτο μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για τις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες της πόλης τους. Επίσης για  την  δημιουργία Δικτύου Εθελοντών με  διεύρυνση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, για προσφορά αγαθών όπως τροφίμων, παιδικών τροφών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, φαρμάκων, σχολικών ειδών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, λευκών ειδών, κ.ά., καθώς και για διάθεση μεταφορικών μέσων, αποθηκευτικών χώρων κ.α.
Είναι πρωτοβουλίες που πρέπει να επιβραβεύονται και να δίνουν και σε άλλους  το παράδειγμα  να τις υιοθετούν, με αποτέλεσμα να μπορούν να φέρουν χέρι βοήθειας σε όλους αυτούς  που τις χρειάζονται.
Για αυτό λοιπόν μέσα από αυτό το blog ευχόμαστε αυτές οι πρωτοβουλίες  να υιοθετηθούν από τους περισσότερους Δήμους μας και ιδιαίτερα απο τον Δήμο του Μοσχάτου. 

http://www.otanews.gr/news.php?category_id=7
http://fonipeiraioton.blogspot.com/2010/05/blog-post_8022.html
 φωτο απο efhmerida metro


Η Παπαθωμά τελικά στη Πολυκατοικία στη θέση της Αλιμόνου...

Η Θεοφανία Παπαθωμά θα πάρει τελικά τη θέση της Τζίνας Αλιμόνου στη ''Πολυκατοικία'' του Μεγάλου Καναλιού. Πιο συγκεκριμένα η ηθοποιός που έχει αρκετά χρόνια να εμφανιστεί σε τηλεοπτική σειρά θα αναλάβει το ρόλο της Ηλέκτρα Ακριβού, μιας πλούσιας χήρας, η οποία θα αναλάβει τη διεύθυνση της εταιρίας, στην οποία εργάζεται η Λουκία (Βάσω Λασκαράκη), ύστερα από το θάνατο του συζύγου της. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν σε λίγες μέρες και τα 5 επεισόδια στα οποία θα συμμετάσχει η ηθοποιός θα προβληθούν στον τρίτο κύκλο του σίριαλ από τον Οκτώβριο.
 
http://medianiouz.blogspot.com/2010/05/blog-post_9159.html

Στις 18 Ιουνίου η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έρχεται στην Αττική!

Εν όψει της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος στην Αττική στις 18 Ιουνίου 2010, η Digea ολοκλήρωσε κύκλο επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων που σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας από το οποίο θα διακοπούν οι αναλογικές μεταδόσεις για τις ανάγκες της ψηφιακής μετάβασης.

Η Digea εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08 θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2010 την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους . Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα πάντα με την ΚΥΑ.

Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά και δεν συμμετέχει στη μετάβαση. Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, ήδη από τις 6 Μαΐου πληροφορούνται για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάβασης, μέσω προβολής ειδικού crawl στις οθόνες τους.

http://pcnea.blogspot.com/2010/05/18.html

Ξηλώθηκαν 20 προϊστάμενοι εφοριών


Τα πενιχρά αποτελέσματα σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί για κάθε εφορία οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών σε αντικατάσταση 20 εφόρων σε ΔΟΥ-κλειδιά που εμφάνισαν επιπλέον καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων. Πρόκειται για τις ΔΟΥ: ΙΕ’ Αθηνών, ΚΑ’ Αθηνών, ΙΣΤ’ Αθηνών, ΚΒ’ Αθηνών, Κορωπίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ιλίου, Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Α’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, Αγρινίου, Α’ Καλλιθέας, Α’ Πατρών, Ρεθύμνου, ΦΑΒΕ Αθηνών, Μοσχάτου, Αλεξανδρούπολης, Χαλκίδας και Α’ Περιστερίου. Για τις θέσεις αυτές προκηρύσσεται διαγωνισμός με βάση το πρόσφατο νόμο του υπουργείου εσωτερικών. Επίσης, μετακινούνται 70 υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές που υπηρετούν. Συγκεκριμένα 42 άτομα μετακινούνται από ελεγκτικές υπηρεσίες σε εφορίες, και 25 από ΔΟΥ σε ελεγκτικές υπηρεσίες. Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε 50 έρευνες – ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 εφορίες, 10 τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΕΚ, και κτηματικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Οι έρευνες αυτές πραγματοποιούνται μετά από καταγγελίες πολιτών και αφορούν χρηματισμό, παράνομη οικονομική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό και καταγγελίες για μεγάλο ύψος καταθέσεων, παραλείψεις ελέγχου παραστατικών επιχειρήσεων, ευνοϊκότερο υπολογισμό φόρων φυσικών ή νομικών προσώπων, παράνομη έκδοση φορολογικής ενημερότητας, πλαστά στοιχεία, πλημμελή παραστατικά τελωνειακών ελέγχων, παράνομους εκτελωνισμούς, ενδεχομένως λαθρεμπόριο, διαφυγόντα έσοδα από δασμούς, χρηματισμό από διερχόμενα τα σύνορα φορτηγά, χρηματισμό κατά τον εφοδιασμό πλοίων κλπ. Παράλληλα, περνάνε από έλεγχο πόθεν έσχες 234 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους. Κάποιοι εξ αυτών θα ελεγχθούν δειγματοληπτική ανεξαρτήτως δήλωσης. Στο ίδιο πλαίσιο ελέγχεται η ακίνητη περιουσία όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς έχει ήδη βρεθεί ότι 70 υπάλληλοι έχουν ακίνητη περιουσία μέσης αντικειμενικής αξίας 1,23 εκατ. ευρώ, και δηλώνουν μέσο εισόδημα 51.000 ευρώ. Το υπουργείο οικονομικών έχει ήδη δημιουργήσει τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών στον αριθμό 1517 για τους πολίτες που θέλουν να καταγγείλουν παράπτωμα δημοσίου λειτουργού.
GREECE SALONIKA

 http://anemo-milos.blogspot.com/2010/05/20.html

Δεν έχει ιδέα για τους άνδρες!



Έγινε διάσημη από τον ρόλο της ως Samantha Jones, μια γυναίκα που «ξεκοκαλίζει» όποιο αρσενικό βρεθεί μπροστά της, όμως η Kim Cattrall επιμένει ότι δεν έχει ιδέα για το αντίθετο φύλο και απλώς δέχεται τους ανθρώπους για αυτό που είναι.
Η πρωταγωνίστρια του «Sex and the City», η οποία έχει παντρευτεί τρεις φορές, είπε: «Βγαίνω ραντεβού ξανά, αλλά δεν ξέρω τίποτα για τους άνδρες. Παραμένουν μυστήριο για εμένα, αλλά, παρ' όλα αυτά, κάποιες φορές είναι τόσο προβλέψιμοι. Νομίζω πως ένας άνδρας σού δείχνει από το πρώτο ραντεβού ποιος είναι, επομένως τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να “ψυλλιάζεσαι”. Βέβαια, είμαι σίγουρη πως δεν μπορείς να αλλάξεις τον οποιοδήποτε. Είναι αυτοί που είναι.
Νομίζω πως αυτό είναι το μυστικό σε έναν γάμο ή σε μια πετυχημένη σχέση, να δέχεσαι τον άλλο όπως είναι και να μην προσπαθείς να τον αλλάξεις».
Η 53χρονη star, επίσης, παραδέχθηκε ότι... μερικές φορές βρίσκει σκληρή τη μοναξιά, όμως βασίζεται στους φίλους της και ξεπερνάει τις δύσκολες στιγμές.

http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/blog-post_8703.html
Βρέφος σώθηκε από θαύμα


Ήρωας χαρακτηρίζεται από τα Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ένας οδηγός τρένου που κατάφερε να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία έγκαιρα στην προσπάθειά του να σώσει ένα βρέφος που είχε πέσει στις ράγες.
Η γιαγιά του μωρού αφαιρέθηκε για λίγα λεπτά με αποτέλεσμα να μην καταλάβει ότι το καρότσι με τον 15 μηνών εγγονό της έπεφτε στις ράγες του τρένου στη Μελβούρνη. Ο οδηγός φρέναρε αποφεύγοντας τα χειρότερα και το βρέφος γλίτωσε φέροντας μόνο εκδορές και μελανιές.
«Πρόκειται για θαύμα» δήλωσε στην εφημερίδα Herald Sun η νοσηλεύτρια Κέιτ Τζέσοπ, η οποία προσεφερε τις πρώτες βοήθειες στο αγοράκι.
Η νοσηλεύτρια επαίνεσε τα ταχύτατα αντανακλαστικά του οδηγού που τον έκαναν να ενεργοποιήσει τα φρένα εκτάκτου ανάγκης και να σταματήσει το τρένο νωρίτερα απ΄ό,τι αναμενόταν.
Το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα εμφανίζει τον οδηγό να βγαίνει από την καμπίνα του και να τραβάει το αναποδογυρισμένο καρότσι από τις ρόδες της αμαξοστοιχίας.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που ένα μωρό διασώζεται σχεδόν χωρίς γρατζουνιά μετά την πτώση καροτσιού στις γραμμές του τρένου σε σταθμό της Μελβούρνης.
έθνος

http://hamomilaki.blogspot.com/2010/05/miracle-on-tracks.html

Πετσάλνικος κατά Ραγκούση για Καλλικράτη. «Είναι δύναμη να διορθώνεις τα λάθη σου», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής.


Από αλλού το περίμενε και από αλλού του ήρθε...
Βολές από τον πρόεδρο της Βουλής δέχθηκε το σχέδιο Καλλικράτης, με αφορμή χιλιάδες υπογραφές από το νόμο Καστοριάς, όπου εκλέγεται ο κ. Πετσάλνικος, που ζητούν να υπάρξουν τέσσερις αντί για τρεις δήμοι.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση από το βήμα της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος είπε πως «είναι δύναμη να διορθώνεις τα λάθη σου και η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει με ευαισθησία τις προτάσεις των βουλευτών». (Δειτε το σχετικο video) 

 

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, αναφέρθηκε τόσο στο δήμο Καλαμπάκης Δράμας, όσο και στο δήμο Μακεδνών Καστοριάς, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, «Όχι» σε έναν δήμο «γίγαντα», είπαν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι της Κύμης, που απέκλεισαν τη γέφυρα της Χαλκίδας και ακολούθως, επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδήλωση έξω από τη Βουλή.

Εξάλλου, παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή πολλοί αιρετοί και φορείς αυτοδιοίκησης, που διαφωνούν με το χωροταξικό του Καλλικράτη. Ειδικότερα, διαδηλώνουν ο δήμος Ελληνικού, που αρνείται να συνενωθεί με την Αργυρούπολη, ο δήμος Αμφίκλειας, που αρνείται να δεχθεί ως έδρα του νέου Καλλικράτειου δήμου την Κάτω Τιθορέα, ο δήμος Καστελίου, που αρνείται να ενωθεί με το Ηράκλειο, ο δήμος Μυκηνών, που διαμαρτύρεται για την υπαγωγή του στον δήμο Αργους, οι δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, αλλά και οι δήμοι Βασιλικής στα Ιωάννινα, Καστανιάς και Παληοκάστρου.

Πηγή skai.gr
 http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3016



Ευχάριστα τα νέα για Γιώργο Αλκαίο

 


Ο Έλληνας τραγουδιστής, δήλωσε ότι η πρόκριση της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και όχι μόνο των έξι που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή και τόνισε ότι η 11η θέση στην οποία θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον τελικό είναι μια πάρα πολύ καλή θέση.
Μάλιστα, με τον αριθμό 11 ο Γ. Αλκαίος είχε ένα… κόλλημα, αφού πριν από την κλήρωση είχε εκμυστηρευθεί σε Έλληνες δημοσιογράφους ότι έχει προαίσθημα πως θα κληρωθούμε στην 11η θέση. Μάλιστα το γεγονός ότι ο νικητής θα διοργανώσει τη Eurovision του 2011 και διάφορες άλλες συμπτώσεις με τον συγκεκριμένο αριθμό, φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει τον τραγουδιστή.
Μετά τον ημιτελικό η ομάδα το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ξεκουραστεί για να μπορέσει να τα δώσει όλα στον τελικό του Σαββάτου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, για εκείνον ο ημιτελικός ήταν απλώς μια πρόβα και το 100% θα το δώσουν στον τελικό!!!

Διαβάστε περισσότερα: http://mantatanews.blogspot.com/2010/05/blog-post_9731.html#ixzz0p2Wq31wM

Σημαντική μείωση τραπεζικών καταθέσεων

Σημαντική εκροή τραπεζικών καταθέσεων κατά 10,6 δισ. ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο του 2010, καταγράφουν και τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», η αβεβαιότητα των δημόσιων οικονομικών και η φημολογία περί χρεοκοπίας της χώρας, που ήταν ιδιαίτερα έντονη στους πρώτους μήνες του 2010, αλλά και η ύφεση που περιόρισε επιχειρηματικά κέρδη και εισοδήματα, οδήγησε σε μείωση των τραπεζικών καταθέσεων.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, το υπόλοιπο των τραπεζικών καταθέσεων, στο τέλος Μαρτίου, ανήλθε σε 227,2 δισ. ευρώ, από 237,8 δισ. ευρώ, που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 10,6 δισ. ευρώ ή κατά 4,5%.
Η τάση μείωσης ήταν ιδιαίτερα έντονη τον Ιανουάριο, όταν μειώθηκαν οι καταθέσεις κατά 5,1 δισ. ευρώ, το Φεβρουάριο μειώθηκαν επίσης κατά 3,3 δισ. ευρώ και το Μάρτιο η μείωση των καταθέσεων ανήλθε σε 2,2 δισ. ευρώ.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821298
 http://athenstock.blogspot.com/2010/05/blog-post_4987.html

Φωτιά στο Σχιστό


Πυρκαγιά αυτή την ώρα στο Σχιστό. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, στο χώρο του στρατοπέδου του Ναυτικού. Στο σημείο βρίσκονται...



8 οχήματα της πυροσβεστικής.





http://dealnews-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_2684.html
 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ!

Δωρεάν πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες όλης της χώρας, μέσω νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο ΑΕ, προσφέρει στους ιδιοκτήτες ακινήτων το υπουργείο Περιβάλλοντος.Οι ορθοφωτογραφίες, όπως ονομάζονται οι φωτογραφίες από ψηλά, αφορούν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις.Οι εικόνες ελήφθησαν το διάστημα 2007-2009 και έχουν ανάλυση 20 εκατοστά για τις αστικές περιοχές και 50 εκατοστά για τις υπόλοιπες περιοχές. Η νέα υπηρεσία προσφέρει επίσης εργαλεία για τη μέτρηση αποστάσεων και εμβαδών.
http://gr.hadnews.com/

'Εντονη διαμάχη στη Βουλή για τον «Καλλικράτη»




Με την ομιλία του πρωθυπουργού, τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, και την κατάθεση ένστασης αντισυνταγματικότητας από την ΝΔ, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου «νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης» - Πρόγραμμα Καλλικράτης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις. Υπέρ του νομοθετήματος τάσσεται η κυβερνητική πλειοψηφία ενώ επί της αρχής όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) καταψηφίζουν.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγας, τόνισε ότι με το νομοσχέδιο (ιδίως την ανάληψη από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση των αρμοδιοτήτων που είχε η κρατική περιφέρεια, εκτός εκείνων που εκ του Συντάγματος παραμένουν στο κράτος) η κυβέρνηση απαντά με τρόπο δημοκρατικό σε ένα κρίσιμο αίτημα της...
.

ελληνικής κοινωνίας. Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν οι πρόνοιες για την κατοχύρωση των εργασιακών συνθηκών των εργαζόμενων, ενώ στο χωροταξικό εφαρμόστηκαν συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία κατεβλήθη προσπάθεια να εφαρμοστούν με τρόπο απόλυτο, καθολικό, οριζόντιο ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές λανθασμένες επιλογές και το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Ζώης, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι η αφετηρία του Καλλικράτη, τελικώς υπήρξαν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ΔΝΤ και η ένταξη του Σχεδίου στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Για λόγους δημοσιονομικούς υλοποιείται ένα σχέδιο που αντιθέτως χρειάζεται πόρους για να πετύχει» τόνισε και απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στον ίδιο την τον ισχυρισμό προς τον ξένο παράγοντα ότι με τρόπο αυτό θα εξασφαλιστούν πόροι για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι αγνόησε τους εμπλεκόμενους παράγοντες παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις για εξαντλητική διαβούλευση, μεταξύ αυτών και την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ διαμορφώθηκε μέσα στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο «είναι αναπόσπαστο κομμάτι και εργαλείο του προγράμματος σταθερότητας, του Μνημονίου Συνεργασίας με Ε.Ε - Δ.Ν.Τ - ΕΚΤ» τόνισε στην τοποθέτηση του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου. Όπως είπε, οι ρυθμίσεις του «δίνουν πολιτική προστασία στα ταξικά προνόμια των ιδιοτελών κοινωνικών δυνάμεων, των βαθύπλουτων και των μεγιστάνων του κεφαλαίου» τονίζοντας πως «αυτά είναι τα θεμελιώδη γνωρίσματα που εμποτίζουν τις θεσμικές - λειτουργικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου».

Από τον ΛΑΟΣ, ο Π. Μαρκάκης, έκανε λόγο για νομοσχέδιο - ευχολόγιο με κομματικό προσανατολισμό. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση άλλαξε τον εκλογικό νόμο και νομοθετήσατε την ψήφο των μεταναστών αλλά «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό». «Κομματικοποιήσατε την ανάγκη για μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση» ανέφερε και υποστήριξε ότι ο Καλλικράτης διαμορφώθηκε με κριτήρια το πώς θα επικρατήσει ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.

«Αποφεύγετε εσκεμμένα τα δύσκολα. Δεν κάνετε απολύτως τίποτα για την καθημερινότητα του πολίτη. Νομοθετείτε υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πιστωτών μας» ανέφερε ο Ν. Τσούκαλης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, και έκανε λόγο για «άγρια περικοπή πόρων» από την αυτοδιοίκηση, για μη αντικειμενικά κριτήρια συνενώσεων και ακόμη για ανακύκλωση χρεοκοπημένων δομών.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας

Της τοποθέτησης των εισηγητών προηγήθηκε προβολή αντιρρήσεων συνταγματικότητας εκ μέρους της ΝΔ (μέρος των οποίων ενστερνίστηκαν ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ), η οποία απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία (με την διαδικασία της έγερσης των συμφωνούντων βουλευτών).

Ο λέγων εκ μέρους της ΝΔ, Ευ. Στυλιανίδης, είπε ότι σειρά άρθρων αντίκεινται σε παραγράφους του Συντάγματος και συγκεκριμένα ότι καταργείται το τεκμήριο της γενικής αποφασιστικής αρμοδιότητας των ΟΤΑ, ενώ δεν υπάρχει αντιστοίχιση των πόρων όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα για κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων.

«Δεν μπορεί να υπάρξει Καλλικράτης χωρίς τον Περικλή. Περικλής είναι η οποιαδήποτε κυβέρνηση σέβεται στην πράξη την εφαρμογή του Συντάγματος, διασφαλίζει τους πόρους και αναγνωρίζει τον θεσμικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τα γεγονότα προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ο Περικλής που θα ευνοήσει και θα αβαντάρει την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτη» ανέφερε.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, απέρριψε τα επιχειρήματα της ΝΔ και τόνισε ότι το νομοσχέδιο «εξοπλίζει οικονομικά στον καλύτερο δυνατό βαθμό την τοπική αυτοδιοίκηση» ενώ - αναφερόμενος στο ζήτημα αντιστοιχία πόρων και αρμοδιοτήτων - διαβεβαίωσε ότι «σε κάθε περίπτωση αν στην πορεία προκύψει ότι χρειάζονται πρόσθετοι πόροι αυτό θα μπορεί να γίνει με προεδρικό διάταγμα μετά την αναζήτηση της γνώμης της ΚΕΔΚΕ».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Λ. Μίχος, έκανε λόγο για νομοθέτημα - όχημα της πορείας προς το μέλλον και γι αυτό η ισχυρή και αταλάντευτη βούληση της κυβέρνησης είναι να πατήσει σε στέρεο έδαφος. Εξάλλου, όπως είπε στο νομοθέτημα δεν έχει παρεισφρήσει κανένα απολύτως ελάττωμα κάτι που υποδηλώνει και η συμμετοχή του αντιπροέδρου του ΣτΕ στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης τόνισε πως το κόμμα του δεν εστιάζει τη κριτική του στο θέμα της αντισυνταγματικότητας, καθώς είναι ριζικά αντίθετο στον Καλλικράτης «είναι μια αναπροσαρμογή του κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου».

Από τον ΛΑΟΣ, ο Αστέριος Ροντούλης τόνισε ότι υπάρχει βάση αντισυνταγματικότητας αναφορικά με την μεταφορά των πόρων που θα πρέπει αντιστοιχεί στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων και επέκτεινε το σκεπτικό συμπεριλαμβάνοντας και ζήτημα χωροθέτησης των νέων ΟΤΑ, εκτιμώντας ότι πλήττεται το δικαίωμα εννόμου προστασίας του πολίτη.

Ως δικαιολογητική βάση αντισυνταγματικότητας χαρακτήρισε και ο Φ. Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ) το θέμα της αντιστοιχίας των πόρων και των αρμοδιοτήτων προς τους ΟΤΑ και ακόμη αναφερόμενος στο θέμα της χωροθεσίας, είπε ότι η νομολογία του ΣτΕ θεωρεί κρίσιμα κριτήρια, τα οποία δεν υιοθετούνται.

www.kathimerini.gr 

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/05/blog-post_1197.html

Τελευταίο μεροκάματο για εργάτη στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός ανασύρθηκε ο 33χρονος εργάτης που καταπλακώθηκε από χώματα στη Σίνδο χθες το βράδυ.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία, ο 33χρονος πραγματοποιούσε εργασίες αποχέτευσης σε χαντάκι βάθους 3,5 μέτρων όταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ καταπλακώθηκε από χώματα.

Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άτυχο άνδρα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. 


http://antenna975.blogspot.com/2010/05/blog-post_8603.html

H Εξομολόγηση ενός Οικονομικού

Δολοφόνου-Δείτε όλο το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ


Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ- νουάρ σκηνές,κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα Τζον Πέρκινς, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσομεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.




http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/05/h_26.html




Γκαλέτι: "Δεν θα με νικήσει η αρρώστια"


Έχουν γραφτεί πολλά κι έχουν ακουστεί ακόμα περισσότερο για την κατάσταση της υγείας του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο ίδιος εκνευρίζεται με τέτοιου είδους δημοσιεύματα και ιστορίες. "Μα τι λένε πάλι; Τι τους έχω κάνει; Πότε θα σταματήσει αυτό;"


 
Ο Αργεντινός δεξιός χαφ δήλωσε στο περιοδικό "People" πως θα συνεχίσει να παλεύει ώστε να επανέλθει στα γήπεδα "Μια φορά είπε κάποιος, πως όταν αντιστέκομαι, κερδίζω. Αυτά τα λόγια τα έχω πάντα στο μυαλό μου".

Όσο γι αυτούς που λένε πως δεν θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους ο Γκαλέτι λέει: "Δεν έχω τελειώσει. Ξέρω πως λέγεται ότι δεν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, εγώ όμως λέω ότι δεν έχω τελειώσει. Πίστευα και πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω. Ξέρω πολύ καλά πως πρόκειται για μία δύσκολη και επικίνδυνη μάχη. Δεν το βάζω κάτω όμως. Ποτέ μου δεν το έβαζα κάτω σε οτιδήποτε κι ούτε τώρα θα το κάνω. Δεν θα με νικήσει η αρρώστια. Θα κάνω ότι περνάει από τη δική μου πλευρά για να τα καταφέρω και να γυρίσω στα γήπεδα. Το θέλω πολύ με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου".

Αναφερόμενος στην αρχή της περιπέτειάς του, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι είπε: "Δε νιώθω πόνους και αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Δεν έχω σοβαρές ενοχλήσεις ή έντονους πόνους. Όλως τυχαίως, σε εξετάσεις που έκανα το χειμώνα βρέθηκαν κάποιοι δείκτες ανεβασμένοι και εντοπίσαμε όξυνση του προβλήματος".

Ο 30χρονος χαφ επανέλαβε πως όλα θα κριθούν σε ένα μήνα και ευχήθηκε να τον δει η μικρή του κόρη να παίζει ποδόσφαιρο: "Έχουμε ακόμη έναν μήνα θεραπείας να διανύσουμε. Μέχρι τότε υπομονή. Έχω κουραστεί να διαψεύδω. Αυτό που θέλω να πω για μία ακόμη φορά είναι ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους τους φιλάθλους που μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα. Και θα τον συνεχίσω.

Μακάρι να με δει να παίζω ποδόσφαιρο όπως οι άλλες δύο κόρες μου, Μαρτίνα 9 και Καρολίνα 5 ετών".

Στην Ελλάδα βρίσκεται και ο πατέρας του Γκαλέτι, ο οποίος ήρθε στην πατρίδα μας για να συμπαρασταθεί στον γιο του: "Εγώ δεν φοβάμαι. Θα παίξει ξανά μπάλα ο Λουτσιάνο. Τον ξέρω τον γιο μου. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρει. Πιστεύω ότι θα τον ξαναδώ σύντομα στα γήπεδα", δήλωσε ο Ρούμπεν Οράσιο Γκαλέτι.


http://www.sport24.gr/html/ent/635/ent.363635.asp

Ο Πάπας επισκέπτεται την Κύπρο αρχές Ιουνίου



Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία από 4 έως 6 Ιουνίου, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, το Μάρτιο του 2009. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια επίσκεψη. Κατά την επίσκεψή του ο Ποντίφικας θα συνοδεύεται από τον Πρωθυπουργό του Κράτους του Βατικανού και άλλους υψηλούς αξιωματούχους της Αγίας Έδρας και θα έχει επίσημες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τους εκπροσώπους της Καθολικής Κοινότητας της Κύπρου. Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Ποντίφικας θα πραγματοποιήσει ιερό προσκύνημα στη στήλη του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο. Προγραμματίζονται επίσης και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/05/blog-post_3098.html#ixzz0oynVtnB3

Ελληνο-ισραηλινή "ασπίδα" στο Αιγαίο

Mήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου στέλνουν από σήμερα κοινές ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις. Στην σκιά της κατακόρυφης αύξησης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, αλλά και της ραγδαίας επιδείνωσης των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων οι δύο Αεροπορίες διεξάγουν από σήμερα στο Αιγαίο πολύπλοκα σενάρια εναέριων εμπλοκών και προσβολών στόχων εδάφους. Χθες, υπό συνθήκες; άκρας μυστικότητας προσγειώθηκαν στην 115 Π.Μ. στη Σούδα πέντε ισραηλινά F-15I Ra’am και πέντε F-16I Sufa τα οποία πρόκειται να προχωρήσουν στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Τα αεροσκάφη μαζί, τόσο με τα F-16C των Μοιρών 340Μ και 343Μ που εδρεύουν στην 115ΠΜ, όσο και με τους άλλους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ από άλλες Μοίρες, πρόκειται να συνεκπαιδευτούν σε μια σειρά αποστολών όπως εναέριας επικράτησης, προσβολών στόχων εδάφους σε στρατηγικό βάθος σε όλο τον ελλαδικό εναέριο χώρο, αλλά και εναέριου ανεφοδιασμού στο κεντρικό Αιγαίο.

Για αυτό το λόγο στις συνεκπαιδεύσεις θα λάβουν μέρος και KC-707 της ισραηλινής Αεροπορίας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά μαχητικά επιχειρούν από ελληνική αεροπορική βάση πραγματοποιώντας ασκήσεις από κοινού με μαχητικά της ΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που θα εκτελεστούν ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών και ισραηλινών μαχητικών στη μέση του Αιγαίου, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Ψαθούρας που έχει δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό. Από την 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα αναμένεται η εκτέλεση αποστολών CSAR με ισραηλινά ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Ή άσκηση έχει την επωνυμία «Μίνωας 2010» και η πραγματοποίησή της δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία την παρούσα χρονική στιγμή ιδιαίτερα μάλιστα εάν ληφθεί υπόψη και το άσχημο κλίμα που επικρατεί στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις. Με εξαίρεση την γαλλική ναυτική Αεροπορία και παλαιότερα ρωσικά Su-27 που είχαν συνασκηθεί με ελληνικά μαχητικά, η άσκηση με τους Ισραηλινού είναι η πρώτη "ειδικού πολιτικού βάρους" που γίνεται στο Αιγαίο. Στην προηγούμενη άσκηση, την Gloriious Spartan 2008, τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν είχαν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια, αλλά επιχειρούσαν κατ'ευθείαν από το Ισραήλ, κάτι που είχε δώσει τροφή σε σενάρια για άσκηση προσομοίωσης επίθεσης στο Ιράν. 
http://greeknation.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πέρασε στον τελικο ο Αλκαίος

Κόντρα κυβέρνησης-Κομισιόν για τις αλλαγές-σοκ στο Ασφαλιστικό




Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Κομισιόν έχει ξεσπάσει, με αφορμή την επιστολή της τρόικας προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, με την οποία ζητεί να εφαρμοστούν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό όχι από το 2018, αλλά από το 2015! “Όσα αναφέρονται στην επιστολή για το ασφαλιστικό είναι κατά βάση όσα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο το οποίο έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο της επιστολής. Αφού επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε πως όσα αναφέρονται στην επιστολή, δεν περιέχουν κανένα νέο στοιχείο, διευκρινίζοντας ότι ανάλογες επιστολές εντάσσονται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν οι κοινοτικές υπηρεσίες με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την απόλυτη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.
Ωστόσο… η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει διαφορετική γνώμη. «Το θέμα της επιστολής είναι εκτός των συμφωνηθέντων», αντέτεινε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει να αντιτάξει επιχειρήματα απέναντι σε αυτά που ζητούνται και αναφέρονται στην επιστολή. «Αυτό», συμπλήρωσε, θα φανεί με την αναλογιστική μελέτη η οποία έχει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις της ασφάλειας και της πραγματικής αξιοπιστίας».
«Δεν συζητείται τίποτα, υπάρχουν συμφωνηθέντα τα οποία είναι τα μόνα που ισχύουν. Ό,τι είναι στο νομοσχέδιο και στο μνημόνιο είναι αυτά που συμφωνήθηκαν», ξεκαθάρισε ο κ.Πεταλωτής.
Ερωτηθείς εξάλλου, με ποιο σκεπτικό ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε το περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως «ο υπουργός είπε το αυτονόητο, ότι υπάρχει ένα μνημόνιο που έχει υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση και από την τρόικα» και πρόσθεσε: «Εμείς δεν κάνουμε μυστικές συμφωνίες, είναι σαφές πως ό,τι πέφτει στην αντίληψή μας το αναφέρουμε».
«Δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα», υπογράμμισε, «κι αυτό που λέμε είναι εγγύηση».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr
http://www.zoomnews.gr/?p=30542

Απεργία πείνας από τους Γιαννιώτες περιπτερούχους


Σε απεργία πείνας κατέρχονται αύριο εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ), διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τρόπο για την αύξηση της φορολόγησης στα τσιγάρα και προϊόντα καπνού, που, όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματός τους.Στην απεργία πείνας συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΟΠΚΕ από τα Γιάννενα.Οι καπνοπώλες επισημαίνουν ότι καπνοβιομηχανίες, προκειμένου να μην έχουν μείωση στις πωλήσεις τους, μετακύλησαν την αύξηση του φόρου σε εκείνους, με αποτέλεσμα των κέρδος τους από το 8,48% να περιοριστεί στο 3,3%.Όπως ανέφεραν, αυτό οδηγεί μεγάλο μέρος των περιπτέρων και καταστημάτων ψιλικών σε «λουκέτο».Μεταξύ άλλων, οι καπνοπώλες ζητούν νομοθετικό καθορισμό κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους στο 8,2%.

http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_4227.html

70 εφοριακοί με περιουσία από 800.000 

έως  3 εκατ. ευρώ

Εικόνα άρθρου
ο φορολογικό σαφάρι συνεχίζεται με αμειώτους ρυθμούς και επεκτείνεται εκτός από τους κύκλους των επωνύμων επιχειρηματιών, τραγουδιστών και ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων και στους εφοριακούς Και μάλιστα η έρευνα του υπουργείου οικονομικών έκρυβε είδηση καθώς από τον πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων ΔΟΥ προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκατ. ευρώ.  Παράλληλα 234 εφοριακοί δεν υπέβαλλαν δήλωση το 2007-2008!
Το υπουργείο οικονομικών μετά την αποκάλυψη αυτής της νοσηρής πραγματικότητας, προχωρά στην αντικατάσταση εφοριακών και αυστηρό έλεγχο "πόθεν έσχες" υπαλλήλων ΔΟΥ σε μια προσπάθεια αυτοκάθαρσης, αλλά να βελτιώσει την απόδοση των υπηρεσιών και να αυξηθούν τα έσοδα.
Ήδη αποφασίστηκε η "καρατόμηση" 20 προϊσταμένων ΔΟΥ, που δεν έπιασαν τους στόχους που τέθηκαν. Οι συγκεκριμένες εφορίες όχι μόνον δεν έπιασαν τους στόχους, αλλά εμφάνισαν επιπλέον καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, με δεδομένη την ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση στη λειτουργία και στην απόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών και την αποκατάσταση της διαφάνειας των οικονομικών υπηρεσιών, το υπουργείο Οικονομικών έλαβε σειρά αποφάσεων που περιλαμβάνουν :
1. Αντικατάσταση διευθυντών Εφοριών. Με βάση τις αποδόσεις και τα αποτελέσματα στους στόχους εισπράξεων που έχουν τεθεί για κάθε ΔΟΥ, αντικαθίστανται 20 προϊστάμενοι που σήμερα εκτελούν καθήκοντα διευθυντή σε ΔΟΥ με μεγάλο φορολογικό αντικείμενο που εμφάνισαν καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων και σημαντικές αποκλίσεις στην επίτευξη των στόχων.
2.Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ευθύνης σε όλες τις ΔΟΥ, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών.
3. Μετακινήσεις υπαλλήλων. Για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, μετακινούνται 70 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές όπου σήμερα υπηρετούν.
4. Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε συνέχεια καταγγελιών πολιτών. Για τη διερεύνηση επωνύμων και ανωνύμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε 50 έρευνες-ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 Τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ, Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.
5. Έλεγχος "πόθεν έσχες" και φορολογικές ασυνέπειες υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Για τον έλεγχο των ελεγχόντων, έχει ήδη διαταχθεί έλεγχος σε 234 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους.
6. "Πόθεν έσχες" στη βάση διασταυρώσεων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών.
Πέρα από τις παραπάνω ενέργειες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών με στόχο την αναβάθμισή τους, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την επίτευξη των στόχων της διαφάνειας και της φορολογικής δικαιοσύνης.
Το σχέδιο των βασικών ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών πρόκειται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Τέλος, το υπουργείο ενθαρρύνει τους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517.
Πηγή : cosmos.gr / www.cosmo.gr/Finance/Hellas/274724.html
http://www.e-politikos.gr/content/70-eforiakoi-me-perioysia-apo-800000-eos-3-ekat-eyro

Τα ελληνικά πλοία αναχωρούν για τη Γάζα!







To δεύτερο ελληνικό πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας αναχώρησε στις 21:00 για την Γάζα. Σας θυμίζουμε ότι τα 2 ελληνικά πλοία έχουν δώσει ραντεβού στην Ρόδο για να αναχωρήσουν μαζί για την Γάζα.
http://kranoforos.blogspot.com/2010/05/blog-post_2389.html

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με την οργάνωση «Εθελοντές του Κόσμου » για την ανάπτυξη ευρέως φάσματος βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άτομα που κατοικούν στην πόλη του Πειραιά, συζήτησαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Στέλιος Γαϊτανάρος με την Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Τέτα Παπαπολίτη και τη Γενική Γραμματέα κ. Έφη Κατράνα.

Η συνεργασία, μεταξύ των άλλων, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Δικτύου Εθελοντών στο Δήμο Πειραιά και τη διασύνδεσή τους με τους «Εθελοντές του Κόσμου» για τη διεύρυνση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης στην περιοχή του Πειραιά. Επίσης δράσεις ευαισθητοποίησης φορέων της πόλης, επαγγελματικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, νοσηλευτηρίων και πολιτών, για προσφορά αγαθών όπως τροφίμων, παιδικών τροφών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, φαρμάκων, σχολικών ειδών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, λευκών ειδών, κ.ά., καθώς και για διάθεση μεταφορικών μέσων, αποθηκευτικών χώρων κ.α.

Η προτροπή «Μην πετάτε τίποτα γιατί το έχει ανάγκη ο διπλανός σας » θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, δήλωσε στο τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος των «Εθελοντών του Κόσμου» κ. Τέτα Παπαπολίτη, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γαϊτανάρος τόνισε: « Η Κοινωνική Αλληλεγγύη αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Παναγιώτη Φασούλα και η συνεργασία μας με τις Εθελοντικές Οργανώσεις διευρύνει τη δέσμη των κοινωνικών υπηρεσιών που ήδη έχουν αναπτυχθεί με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, των Δημοτικών Ιατρείων , των δράσεων των δύο Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας».

http://fonipeiraioton.blogspot.com/2010/05/blog-post_8022.html


 ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ  ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΑΣ

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ


Να τα πάρουμε από την αρχή. Οι Κινέζοι επισκέφθηκαν και το Υ.ΕΘ.Α.
και επιθυμούν να μας πουλήσουν από ΠΒΧ στολές, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη μέχρι αυτοκινούμενα πυροβόλα και εκσυγχρονισμούς ήδη υπηρετούντων στην Ελλάδα συστημάτων. Καθώς είναι καλές οι σχέσεις μας με την Κίνα, να μη μας φανεί παράξενο να δούμε συνεργασία με την Κίνα. Άλλωστε δεν είδαμε και τίποτα καλό με την εμμονή να είμαστε στο άρμα των Αμερικάνων, τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τα νιώθουμε άσχημα στο πετσί μας.
Οι επενδύσεις που επιθυμούν να κάνουν οι Κινέζοι είναι ο εμπορευματικός σταθμός του Θριασίου Πεδίου, η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Ικόνιο με το Θριάσιο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, η εκμετάλλευση σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και σε άλλα λιμάνια της χώρας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου), η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο τουρισμός, η κατασκευή και εκμετάλλευση του αεροδρομίου στο Καστέλλι.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Cosco και μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος) κάπτεν Γουέι Τζιαφού ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος σε ό,τι αφορά στις προθέσεις της............
Κίνας έναντι της Ελλάδας. Ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι Ελλάδα είναι ελκυστική για επενδύσεις γιατί έχει στρατηγική θέση, είναι η πύλη της Ευρώπης» και να εκφράσει ενδιαφέρον για τους τομείς του logistics, των λιμανιών της χώρας και του τουρισμού. Για το λιμάνι του Πειραιά ο κινέζος αξιωματούχος είπε ότι στόχος είναι να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ για τη φετινή χρονιά ο στόχος της Cosco είναι να «πιάσει» 800.000 ΤΕU.
O Κινέζος αξιωματούχος έκανε την επισήμανση ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό, σημειώνοντας ότι από τον Απρίλιο έχει αρχίσει να μεταφέρει τα εμπορεύματά του και να τον χρησιμοποιεί ως βάση για τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων του ο συνασπισμός CΚΥΗ Αlliance (Cosco, Κ Line, Υang Μing, and Ηanjin Shipping).

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_3817.html

Η Ελληνίδα που μάγεψε τον Ροναλντίνιο


Η Ελληνίδα που μάγεψε τον Ροναλντίνιο
 
 Τον άσσο των γηπέδων Ροναλντίνιο έχει μαγέψει εδώ και λίγο καιρό η 27χρονη Χρύσα Κροκίδα. Η εκρηκτική ξανθιά είναι ηθοποιός που κάνει τώρα τα πρώτα βήματά της στο χώρο της υποκριτικής και όσοι η συναναστρέφονται, μιλούν για τη γοητεία της. Γνωρίστηκαν πριν από λίγο καιρό στο Villa Mercedes όταν εκείνος ήρθε στην Ελλάδα και από τότε ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά μαζί της είτε μέσω facebook, είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Λέτε να βγει κάτι πιο ζουμερό τις επόμενες μέρες; Το σίγουρο είναι πάντως πως το κορίτσι αντιμετωπίζει τη γνωριμία αυτή αρκετά ψύχραιμα, δείχνοντας σιγουριά για τον εαυτό της και τη γοητεία της.
 
 
 
 
 
 
 
 gossip-tv.gr
http://www.blogotsarka.gr/?p=31930
 
 

Η Τζένιφερ Λόπεζ προσέφερε το ποσό των 6.7εκ λιρών


Σε εκδήλωση κατά του Aids. Η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός βρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της Μάρκ Άντονι στην εκδήλωση «Κινηματογράφος κατά του Aids» που διοργανώθηκε κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ των Κανών, δείχνοντας την ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα της.

Η Λόπεζ επίσης έβγαλε σε πλειστηριασμό και 10 δώρα σημαντικές αξίας που της είχαν κάνει αλλά και ένα επίχρυσο μπουκάλι σαμπάνιας Dom Perignon. Όλα αυτά μαζί με κάποιες αεροπορικές θέσεις απέφεραν 6.7λίρες. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης και άλλες διασημότητες όπως η Πάρις Χίλτον, ο Μικ Τζάγερ και η Ναόμι Κάμπελ.  


http://newscity1.blogspot.com/2010/05/67.html


Λογισμικό αναγνωρίζει το γραφικό χαρακτήρα σε λίθινες ελληνικές επιγραφές


Στην περιοχή της Αττικής έχουν έρθει στο φως πάνω από 50.000 αρχαίες επιγραφές

Ένα λογισμικό που ξεχωρίζει επιγραφές από την αρχαία Αθήνα, ανάλογα με το γραφικό χαρακτήρα του χαράκτη, προέκυψε από τη συνεργασία ερευνητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείοτ και του Πανεπιστημίου του Πρίνστον στις ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά τη χρονολόγηση και γενικά τη μελέτη των 50.000 και πλέον αρχαίων επιγραφών που έχουν βρεθεί στην περιοχή της Αττικής, αναφέρει το βρετανικό περιοδικό New Scientist.

«Θα μπορούσε να ονομαστεί 'CSI Αρχαία Αθήνα'» γράφει ο συντάκτης του άρθρου, αναφερόμενος στη γνωστή σειρά CSI με πρωταγωνιστές εγκληματολόγους.

Παρόλο που κάθε περίοδος της αρχαίας Ελλάδας διαφέρει όσον αφορά την τεχνοτροπία των επιγραφών, η ταυτοποίηση του λαξευτή πίσω από κάθε σκαλισμένο κείμενο συχνά είναι δύσκολη ακόμα και για τους πιο έμπειρους επιγραφολόγους.
«Μπορώ να σας δείξω δύο 'Α' που μοιάζουν ολόιδια, αλλά μπορώ να σας πω ότι προέρχονται από διαφορετικούς γραφείς» δήλωσε ο Μιχάλης Παναγόπουλος του ΕΜΠ, επικεφαλής της προσπάθειας μαζί με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαοδυσσέα.

Οι Έλληνες ερευνητές συμμετείχαν στην πρόκληση που τους έθεσε ο Στίβεν Τρέισι, μελετητής της αρχαίας Ελλάδας και επιγραφολόγος στο Πρίνστον, να ξεχωρίσουν 24 αρχαίες επιγραφές ανάλογα με τον χαράκτη που τις δημιούργησε.
Οι ερευνητές εστιάστηκαν αρχικά σε έξι χαρακτηριστικά γράμματα -Α, Ρ, Μ, Ν, Ο, Σ- τα οποία φωτογράφισαν σε καθεμία από τις 24 λίθινες πλάκες. Στη συνέχεια, προσδιόρισαν τη μέση μορφή καθενός από αυτά γράμματα σε κάθε επιγραφή.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των υπολογισμών, η ομάδα του Δρ Παναγόπουλου συνέκρινε τα κείμενα που είχε στείλει ο Τρέισι και κατάφερε να τα αντιστοιχίσει σωστά σε έξι χαράκτες που έζησαν το διάστημα 334-134 π.Χ.
Το λογισμικό αναγνώρισε σωστά τον χαράκτη στο 100% των περιπτώσεων, ωστόσο η αξιοπιστία της μεθόδου θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω με τη χρήση τρισδιάστατων μοντέλων των επιγραφών, στη θέση των ψηφιακών φωτογραφιών.

Ο Στίβεν Τρέισι και ο Μιχάλης Παναγόπουλος είχαν παρουσιάσει προκαταρκτικά αποτελέσματα της προσπάθειάς τους το 2006 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.
Η έρευνα του Δρ Παναγόπουλου δημοσιεύεται τώρα στο IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence, ενώ η έκθεση του Δρ Τρέισι είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο American Journal of Archaeology.
Newsroom
http://visaltis.blogspot.com/2010/05/blog-post_1778.html


Πεταλωτής: Επανάσταση ο «Καλλικράτης»

 Προάγγελος για την ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ στη Βουλή μπορούν να θεωρηθούν τα όσα είπε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής για τον «Καλλικράτη»: «Το 2010 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αποφάσεων και αλλαγών για τη .....


.... σωτηρία και την πρόοδο της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως το μεγαλύτερο σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας και τόνισε ότι θα είναι μια πραγματική επανάσταση για τα διοικητικά δρώμενα.
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/05/blog-post_1969.html