Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πέρασε στον τελικο ο Αλκαίος

Κόντρα κυβέρνησης-Κομισιόν για τις αλλαγές-σοκ στο Ασφαλιστικό




Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Κομισιόν έχει ξεσπάσει, με αφορμή την επιστολή της τρόικας προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, με την οποία ζητεί να εφαρμοστούν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό όχι από το 2018, αλλά από το 2015! “Όσα αναφέρονται στην επιστολή για το ασφαλιστικό είναι κατά βάση όσα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο το οποίο έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο της επιστολής. Αφού επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε πως όσα αναφέρονται στην επιστολή, δεν περιέχουν κανένα νέο στοιχείο, διευκρινίζοντας ότι ανάλογες επιστολές εντάσσονται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν οι κοινοτικές υπηρεσίες με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την απόλυτη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.
Ωστόσο… η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει διαφορετική γνώμη. «Το θέμα της επιστολής είναι εκτός των συμφωνηθέντων», αντέτεινε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει να αντιτάξει επιχειρήματα απέναντι σε αυτά που ζητούνται και αναφέρονται στην επιστολή. «Αυτό», συμπλήρωσε, θα φανεί με την αναλογιστική μελέτη η οποία έχει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις της ασφάλειας και της πραγματικής αξιοπιστίας».
«Δεν συζητείται τίποτα, υπάρχουν συμφωνηθέντα τα οποία είναι τα μόνα που ισχύουν. Ό,τι είναι στο νομοσχέδιο και στο μνημόνιο είναι αυτά που συμφωνήθηκαν», ξεκαθάρισε ο κ.Πεταλωτής.
Ερωτηθείς εξάλλου, με ποιο σκεπτικό ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε το περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως «ο υπουργός είπε το αυτονόητο, ότι υπάρχει ένα μνημόνιο που έχει υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση και από την τρόικα» και πρόσθεσε: «Εμείς δεν κάνουμε μυστικές συμφωνίες, είναι σαφές πως ό,τι πέφτει στην αντίληψή μας το αναφέρουμε».
«Δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα», υπογράμμισε, «κι αυτό που λέμε είναι εγγύηση».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr
http://www.zoomnews.gr/?p=30542

Απεργία πείνας από τους Γιαννιώτες περιπτερούχους


Σε απεργία πείνας κατέρχονται αύριο εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ), διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τρόπο για την αύξηση της φορολόγησης στα τσιγάρα και προϊόντα καπνού, που, όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματός τους.Στην απεργία πείνας συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΟΠΚΕ από τα Γιάννενα.Οι καπνοπώλες επισημαίνουν ότι καπνοβιομηχανίες, προκειμένου να μην έχουν μείωση στις πωλήσεις τους, μετακύλησαν την αύξηση του φόρου σε εκείνους, με αποτέλεσμα των κέρδος τους από το 8,48% να περιοριστεί στο 3,3%.Όπως ανέφεραν, αυτό οδηγεί μεγάλο μέρος των περιπτέρων και καταστημάτων ψιλικών σε «λουκέτο».Μεταξύ άλλων, οι καπνοπώλες ζητούν νομοθετικό καθορισμό κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους στο 8,2%.

http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_4227.html

70 εφοριακοί με περιουσία από 800.000 

έως  3 εκατ. ευρώ

Εικόνα άρθρου
ο φορολογικό σαφάρι συνεχίζεται με αμειώτους ρυθμούς και επεκτείνεται εκτός από τους κύκλους των επωνύμων επιχειρηματιών, τραγουδιστών και ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων και στους εφοριακούς Και μάλιστα η έρευνα του υπουργείου οικονομικών έκρυβε είδηση καθώς από τον πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων ΔΟΥ προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκατ. ευρώ.  Παράλληλα 234 εφοριακοί δεν υπέβαλλαν δήλωση το 2007-2008!
Το υπουργείο οικονομικών μετά την αποκάλυψη αυτής της νοσηρής πραγματικότητας, προχωρά στην αντικατάσταση εφοριακών και αυστηρό έλεγχο "πόθεν έσχες" υπαλλήλων ΔΟΥ σε μια προσπάθεια αυτοκάθαρσης, αλλά να βελτιώσει την απόδοση των υπηρεσιών και να αυξηθούν τα έσοδα.
Ήδη αποφασίστηκε η "καρατόμηση" 20 προϊσταμένων ΔΟΥ, που δεν έπιασαν τους στόχους που τέθηκαν. Οι συγκεκριμένες εφορίες όχι μόνον δεν έπιασαν τους στόχους, αλλά εμφάνισαν επιπλέον καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, με δεδομένη την ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση στη λειτουργία και στην απόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών και την αποκατάσταση της διαφάνειας των οικονομικών υπηρεσιών, το υπουργείο Οικονομικών έλαβε σειρά αποφάσεων που περιλαμβάνουν :
1. Αντικατάσταση διευθυντών Εφοριών. Με βάση τις αποδόσεις και τα αποτελέσματα στους στόχους εισπράξεων που έχουν τεθεί για κάθε ΔΟΥ, αντικαθίστανται 20 προϊστάμενοι που σήμερα εκτελούν καθήκοντα διευθυντή σε ΔΟΥ με μεγάλο φορολογικό αντικείμενο που εμφάνισαν καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων και σημαντικές αποκλίσεις στην επίτευξη των στόχων.
2.Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ευθύνης σε όλες τις ΔΟΥ, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών.
3. Μετακινήσεις υπαλλήλων. Για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, μετακινούνται 70 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές όπου σήμερα υπηρετούν.
4. Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε συνέχεια καταγγελιών πολιτών. Για τη διερεύνηση επωνύμων και ανωνύμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε 50 έρευνες-ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 Τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ, Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.
5. Έλεγχος "πόθεν έσχες" και φορολογικές ασυνέπειες υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Για τον έλεγχο των ελεγχόντων, έχει ήδη διαταχθεί έλεγχος σε 234 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους.
6. "Πόθεν έσχες" στη βάση διασταυρώσεων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών.
Πέρα από τις παραπάνω ενέργειες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών με στόχο την αναβάθμισή τους, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την επίτευξη των στόχων της διαφάνειας και της φορολογικής δικαιοσύνης.
Το σχέδιο των βασικών ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών πρόκειται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Τέλος, το υπουργείο ενθαρρύνει τους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517.
Πηγή : cosmos.gr / www.cosmo.gr/Finance/Hellas/274724.html
http://www.e-politikos.gr/content/70-eforiakoi-me-perioysia-apo-800000-eos-3-ekat-eyro

Τα ελληνικά πλοία αναχωρούν για τη Γάζα!







To δεύτερο ελληνικό πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας αναχώρησε στις 21:00 για την Γάζα. Σας θυμίζουμε ότι τα 2 ελληνικά πλοία έχουν δώσει ραντεβού στην Ρόδο για να αναχωρήσουν μαζί για την Γάζα.
http://kranoforos.blogspot.com/2010/05/blog-post_2389.html

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με την οργάνωση «Εθελοντές του Κόσμου » για την ανάπτυξη ευρέως φάσματος βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και άτομα που κατοικούν στην πόλη του Πειραιά, συζήτησαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Στέλιος Γαϊτανάρος με την Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Τέτα Παπαπολίτη και τη Γενική Γραμματέα κ. Έφη Κατράνα.

Η συνεργασία, μεταξύ των άλλων, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Δικτύου Εθελοντών στο Δήμο Πειραιά και τη διασύνδεσή τους με τους «Εθελοντές του Κόσμου» για τη διεύρυνση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης στην περιοχή του Πειραιά. Επίσης δράσεις ευαισθητοποίησης φορέων της πόλης, επαγγελματικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, νοσηλευτηρίων και πολιτών, για προσφορά αγαθών όπως τροφίμων, παιδικών τροφών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, φαρμάκων, σχολικών ειδών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, λευκών ειδών, κ.ά., καθώς και για διάθεση μεταφορικών μέσων, αποθηκευτικών χώρων κ.α.

Η προτροπή «Μην πετάτε τίποτα γιατί το έχει ανάγκη ο διπλανός σας » θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, δήλωσε στο τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος των «Εθελοντών του Κόσμου» κ. Τέτα Παπαπολίτη, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γαϊτανάρος τόνισε: « Η Κοινωνική Αλληλεγγύη αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Παναγιώτη Φασούλα και η συνεργασία μας με τις Εθελοντικές Οργανώσεις διευρύνει τη δέσμη των κοινωνικών υπηρεσιών που ήδη έχουν αναπτυχθεί με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, των Δημοτικών Ιατρείων , των δράσεων των δύο Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας».

http://fonipeiraioton.blogspot.com/2010/05/blog-post_8022.html


 ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ  ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΑΣ

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ


Να τα πάρουμε από την αρχή. Οι Κινέζοι επισκέφθηκαν και το Υ.ΕΘ.Α.
και επιθυμούν να μας πουλήσουν από ΠΒΧ στολές, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη μέχρι αυτοκινούμενα πυροβόλα και εκσυγχρονισμούς ήδη υπηρετούντων στην Ελλάδα συστημάτων. Καθώς είναι καλές οι σχέσεις μας με την Κίνα, να μη μας φανεί παράξενο να δούμε συνεργασία με την Κίνα. Άλλωστε δεν είδαμε και τίποτα καλό με την εμμονή να είμαστε στο άρμα των Αμερικάνων, τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τα νιώθουμε άσχημα στο πετσί μας.
Οι επενδύσεις που επιθυμούν να κάνουν οι Κινέζοι είναι ο εμπορευματικός σταθμός του Θριασίου Πεδίου, η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Ικόνιο με το Θριάσιο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, η εκμετάλλευση σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και σε άλλα λιμάνια της χώρας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου), η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο τουρισμός, η κατασκευή και εκμετάλλευση του αεροδρομίου στο Καστέλλι.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Cosco και μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος) κάπτεν Γουέι Τζιαφού ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος σε ό,τι αφορά στις προθέσεις της............
Κίνας έναντι της Ελλάδας. Ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι Ελλάδα είναι ελκυστική για επενδύσεις γιατί έχει στρατηγική θέση, είναι η πύλη της Ευρώπης» και να εκφράσει ενδιαφέρον για τους τομείς του logistics, των λιμανιών της χώρας και του τουρισμού. Για το λιμάνι του Πειραιά ο κινέζος αξιωματούχος είπε ότι στόχος είναι να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ για τη φετινή χρονιά ο στόχος της Cosco είναι να «πιάσει» 800.000 ΤΕU.
O Κινέζος αξιωματούχος έκανε την επισήμανση ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό, σημειώνοντας ότι από τον Απρίλιο έχει αρχίσει να μεταφέρει τα εμπορεύματά του και να τον χρησιμοποιεί ως βάση για τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων του ο συνασπισμός CΚΥΗ Αlliance (Cosco, Κ Line, Υang Μing, and Ηanjin Shipping).

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_3817.html

Η Ελληνίδα που μάγεψε τον Ροναλντίνιο


Η Ελληνίδα που μάγεψε τον Ροναλντίνιο
 
 Τον άσσο των γηπέδων Ροναλντίνιο έχει μαγέψει εδώ και λίγο καιρό η 27χρονη Χρύσα Κροκίδα. Η εκρηκτική ξανθιά είναι ηθοποιός που κάνει τώρα τα πρώτα βήματά της στο χώρο της υποκριτικής και όσοι η συναναστρέφονται, μιλούν για τη γοητεία της. Γνωρίστηκαν πριν από λίγο καιρό στο Villa Mercedes όταν εκείνος ήρθε στην Ελλάδα και από τότε ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά μαζί της είτε μέσω facebook, είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας. Λέτε να βγει κάτι πιο ζουμερό τις επόμενες μέρες; Το σίγουρο είναι πάντως πως το κορίτσι αντιμετωπίζει τη γνωριμία αυτή αρκετά ψύχραιμα, δείχνοντας σιγουριά για τον εαυτό της και τη γοητεία της.
 
 
 
 
 
 
 
 gossip-tv.gr
http://www.blogotsarka.gr/?p=31930
 
 

Η Τζένιφερ Λόπεζ προσέφερε το ποσό των 6.7εκ λιρών


Σε εκδήλωση κατά του Aids. Η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός βρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της Μάρκ Άντονι στην εκδήλωση «Κινηματογράφος κατά του Aids» που διοργανώθηκε κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ των Κανών, δείχνοντας την ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα της.

Η Λόπεζ επίσης έβγαλε σε πλειστηριασμό και 10 δώρα σημαντικές αξίας που της είχαν κάνει αλλά και ένα επίχρυσο μπουκάλι σαμπάνιας Dom Perignon. Όλα αυτά μαζί με κάποιες αεροπορικές θέσεις απέφεραν 6.7λίρες. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης και άλλες διασημότητες όπως η Πάρις Χίλτον, ο Μικ Τζάγερ και η Ναόμι Κάμπελ.  


http://newscity1.blogspot.com/2010/05/67.html


Λογισμικό αναγνωρίζει το γραφικό χαρακτήρα σε λίθινες ελληνικές επιγραφές


Στην περιοχή της Αττικής έχουν έρθει στο φως πάνω από 50.000 αρχαίες επιγραφές

Ένα λογισμικό που ξεχωρίζει επιγραφές από την αρχαία Αθήνα, ανάλογα με το γραφικό χαρακτήρα του χαράκτη, προέκυψε από τη συνεργασία ερευνητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείοτ και του Πανεπιστημίου του Πρίνστον στις ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά τη χρονολόγηση και γενικά τη μελέτη των 50.000 και πλέον αρχαίων επιγραφών που έχουν βρεθεί στην περιοχή της Αττικής, αναφέρει το βρετανικό περιοδικό New Scientist.

«Θα μπορούσε να ονομαστεί 'CSI Αρχαία Αθήνα'» γράφει ο συντάκτης του άρθρου, αναφερόμενος στη γνωστή σειρά CSI με πρωταγωνιστές εγκληματολόγους.

Παρόλο που κάθε περίοδος της αρχαίας Ελλάδας διαφέρει όσον αφορά την τεχνοτροπία των επιγραφών, η ταυτοποίηση του λαξευτή πίσω από κάθε σκαλισμένο κείμενο συχνά είναι δύσκολη ακόμα και για τους πιο έμπειρους επιγραφολόγους.
«Μπορώ να σας δείξω δύο 'Α' που μοιάζουν ολόιδια, αλλά μπορώ να σας πω ότι προέρχονται από διαφορετικούς γραφείς» δήλωσε ο Μιχάλης Παναγόπουλος του ΕΜΠ, επικεφαλής της προσπάθειας μαζί με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαοδυσσέα.

Οι Έλληνες ερευνητές συμμετείχαν στην πρόκληση που τους έθεσε ο Στίβεν Τρέισι, μελετητής της αρχαίας Ελλάδας και επιγραφολόγος στο Πρίνστον, να ξεχωρίσουν 24 αρχαίες επιγραφές ανάλογα με τον χαράκτη που τις δημιούργησε.
Οι ερευνητές εστιάστηκαν αρχικά σε έξι χαρακτηριστικά γράμματα -Α, Ρ, Μ, Ν, Ο, Σ- τα οποία φωτογράφισαν σε καθεμία από τις 24 λίθινες πλάκες. Στη συνέχεια, προσδιόρισαν τη μέση μορφή καθενός από αυτά γράμματα σε κάθε επιγραφή.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των υπολογισμών, η ομάδα του Δρ Παναγόπουλου συνέκρινε τα κείμενα που είχε στείλει ο Τρέισι και κατάφερε να τα αντιστοιχίσει σωστά σε έξι χαράκτες που έζησαν το διάστημα 334-134 π.Χ.
Το λογισμικό αναγνώρισε σωστά τον χαράκτη στο 100% των περιπτώσεων, ωστόσο η αξιοπιστία της μεθόδου θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω με τη χρήση τρισδιάστατων μοντέλων των επιγραφών, στη θέση των ψηφιακών φωτογραφιών.

Ο Στίβεν Τρέισι και ο Μιχάλης Παναγόπουλος είχαν παρουσιάσει προκαταρκτικά αποτελέσματα της προσπάθειάς τους το 2006 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.
Η έρευνα του Δρ Παναγόπουλου δημοσιεύεται τώρα στο IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence, ενώ η έκθεση του Δρ Τρέισι είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο American Journal of Archaeology.
Newsroom
http://visaltis.blogspot.com/2010/05/blog-post_1778.html


Πεταλωτής: Επανάσταση ο «Καλλικράτης»

 Προάγγελος για την ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ στη Βουλή μπορούν να θεωρηθούν τα όσα είπε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής για τον «Καλλικράτη»: «Το 2010 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αποφάσεων και αλλαγών για τη .....


.... σωτηρία και την πρόοδο της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως το μεγαλύτερο σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας και τόνισε ότι θα είναι μια πραγματική επανάσταση για τα διοικητικά δρώμενα.
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/05/blog-post_1969.html
 Τα 50 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Μουντιάλ

 

Δείτε το video:





Γ. Ντόλιος: Καμία απόλυση σε δήμους, επιχειρήσεις, νομαρχίες

Την διαβεβαίωση ότι κανείς μόνιμος ή αορίστου χρόνου υπάλληλος δήμων, δημοτικών επιχειρήσεων, νομαρχιών και περιφερειών δεν πρόκειται να απολυθεί ενόψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη», διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο να απολυθεί, να χάσει την δουλειά του μόνιμος υπάλληλος στις νομαρχίες, στους δήμους της σημερινής κρατικής περιφέρειας. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να χάσει τη δουλειά του κανείς υπάλληλος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που δουλεύει σε αυτούς τους φορείς ακόμα και στις επιχειρήσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόλιος.

Μάλιστα, ο κ. Ντόλιος ερωτηθείς τις θα γίνουν οι ..........

εργαζόμενοι των 4000 δημοτικών επιχειρήσεων που θα καταργηθούν τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους στη νέα μεγάλη ομοειδή επιχείρηση, η οποία θα δημιουργηθεί. Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα διοικητικά συμβούλια.»

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

http://filiatranews.blogspot.com/2010/05/blog-post_1242.html

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΚΑΙΟ!





Σήμερα το βράδυ ο Γιώργος Αλκαίος και οι… Φίλοι του θα ανέβουν στην εντυπωσιακή σκηνή του Telenor Arena και θα προσπαθήσουν να παρασύρουν τους Eurofans στους ρυθμούς του «Όπα».

Στον πίνακα του OGAEE η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, κάτω από την Ισλανδία με τα στοιχήματα να έχουν σίγουρη την πρόκρισή της στον τελικό του Σαββάτου. Μάλιστα ανάμεσα στα φαβορί της σημερινής βραδιάς είναι η Σλοβακία, η Αλβανία και το Βέλγιο.

Ο Γιώργος Αλκαίος και οι χορευτές τους, θα φορέσουν τα λευκά τους και θα βγούν να διαγωνιστούν στη 13η θέση.



Ο Γιώργος Αλκαίος είναι έτοιμος και σ αυτή τη δυναμική παρουσία τον ακολουθεί το εθνικό μας σύμβολο, η ελληνική σημαία, που δεν την αποχωρίζεται στιγμή.

Πρόκειται για την ίδια σημαία που κρατούσε η αποστολή του χρυσού ελληνικού τραγουδιού «Number One» της Ελενας Παπαρίζου. Τη σημαία που κυμάτιζε στα χέρια της τραγουδίστριας μετά την ανάδειξη του τραγουδιού στην πρώτη θέση. Τη γαλανόλευκη είχε καλά φυλαγμένη ως ενθύμιο η Ναταλία Γερμανού, στιχουργός του «Number One» και επιστήθια φίλη του Γιώργου Αλκαίου. Με το που πήρε το χρίσμα ο τραγουδιστής να μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision στο Οσλο, η Ναταλία δεν το σκέφτηκε καθόλου και του την εμπιστεύτηκε σε αυτή την επίπονη διαδρομή. Βέβαια, με την «υποσημείωση» πως θα της την επιστρέψει, μαζί με την πρώτη θέση. Το ευχόμαστε από καρδιάς!

http://giotagossipgirl.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html

Σοκ! Γονείς εξέδιδαν την 15χρονη κόρη τους για 30€!

 
Η ανήλικη μαθήτρια ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη με απόφαση της μάνας και του πατέρα της! Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις...

Πρόκειται για μια υπόθεση, που από το πρωί συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Ένα ανήλικο κορίτσι στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας, με απόφαση των δικών της ανθρώπων. Της μάνας και του πατέρα της! Ένας εφιάλτης που έδειχνε να μην έχει τέλος, αφού με αυτόν τον τρόπο οι γονείς της 15χρονης κάθονταν στο σπίτι και κέρδιζαν χρήματα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο 26χρονος εξάδελφος της 15χρονης, που έπεισε το ζευγάρι να έρθει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία. Φέρεται να ήταν εκείνος που έριξε την ιδέα στο τραπέζι και να έπεισε τελικά τους γονείς της μικρής.

Η 15χρονη δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Την ημέρα οι γονείς της, κανόνιζαν τα ραντεβού και τα βράδια ήταν αναγκασμένη να πηγαίνει στα ξενοδοχεία που περίμεναν οι πελάτες.

Όλα αυτά άρχισαν να συζητιούνται στην τοπική κοινωνία και οι πληροφορίες δεν άργησαν να φτάσουν στην αστυνομία. Έτσι η 15χρονη εντοπίστηκε και στο αστυνομικό τμήμα αποκάλυψε τα πάντα. Προέκυψε ότι μαζί με τους γονείς της, ήρθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία πριν από 2 μήνες. Ο 46χρονος πατέρας και η 45χρονη μητέρα έψαχναν για δουλειά δίχως αποτέλεσμα. Τότε παρουσιάστηκε ο 26χρονος ξάδερφος της μικρής, που πρότεινε να βγάλουν στην πορνεία την 15χρονη.

Το κορίτσι είπε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με κάτοικο της περιοχής για 10 φορές. Το αντίτιμο ήταν άλλες φορές 30 και άλλες 50€. Χρήματα, που φυσικά κατέληγαν στους γονείς της ανήλικης. Ο εν λόγω πελάτης, της είχε δωρίσει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει την μητέρα της ανήλικης, καθώς και έναν 59χρονο «πελάτη» από το Ηράκλειο, ενώ αναζητούνται ο πατέρας και ο εξάδελφος. Το θύμα της υπόθεσης, οδηγήθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.
 http://www.newsit.gr
http://100greekblogs.blogspot.com/2010/05/15-30.html

Ντοκουμέντο – H Ομολογία Γκλιγκόροφ στην Τσεχική εφημερίδα CESKY DENIK για Μειονότητα 100,000 Ελλήνων στα Σκόπια



Η Δήλωση/Ομολογία του τότε Προέδρου της Π.Γ.Δ.Μ, Κίρο Γκλιγκόροφ στην Τσεχική εφημερίδα CESKY DENIK για  ύπαρξη Μειονότητας 100,000 Ελλήνων στα Σκόπια!!

Για πρώτη φορά Ντοκουμέντο από την συνέντευξη Γκλιγκόροφ στην CESKY DENIK στις 10 Ιουνίου του 1993.
Στα Βαλκάνια σήμερα ο καθένας συναγωνίζεται τους αριθμούς και το δικό τους έθνος το παρουσιάζουν ως το μεγαλύτερο.
Οι Έλληνες δηλώνουν πως ζουν εδώ 250,000 Έλληνες ενώ από τις στατιστικές όμως, είναι μόνον 100,000. Υποτίθεται υπάρχουν μεταξύ 700,000 και 1,000,000 Αλβανών εδώ. Οι Σέρβοι αναφέρουν είναι 250,000 και 300,000, όμως η πρόσφατη απογραφή έδειξε, εν τούτοις, πως ο αριθμός του δεν ξεπερνά τις 43,000.

tolimeri
http://allday-news.blogspot.com/2010/05/h-cesky-denik-100000.html

Ολοκληρώνεται το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Τουρκίας



Προχωρά στην ολοκλήρωση του σχεδίου GAP
Η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των εργασιών προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το φράγμα του Ilisu στον Τίγρη ποταμό, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Στα πλαίσια του Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ανατολίας (Southeastern Anatolia Project - GAP) προβλέπεται η ανέγερση 22 φραγμάτων και 19 υδροηλεκτρικών σταθμών στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη. Η συνολική ισχύς θα ανέρχεται στα 7.500MW και το όλο σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2013.
Το φράγμα Ilisu αποτελεί το ένα από τα συνολικά είκοσι ένα φράγματα που συνιστούν το Southeastern Anatolia Project. Το συγκεκριμένο φράγμα θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας ύστερα από το φράγμα Atatürk.

Η εκκένωση περισσότερων από ογδόντα χωριών είναι απαραίτητη στην, μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, περιοχή του Hasankeyf, καθώς επίσης στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ, Μπατμάν, Μάρντιν, Σιΐρτ και Σιρνάκ, προκειμένου να λειτουργήσει το φράγμα του Ilisu.

Η τουρκική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την αρχαιολογική αξία του Hasankeyf, ηλικίας 10.000 ετών, το οποίο θα καλυφθεί εντελώς από το νερό του Τίγρη ποταμού, ανακοίνωσε σήμερα πως θα μεταφερθούν αυτούσια στο "Νέο Ilisu" μια πέτρινη γέφυρα καθώς επίσης και το τέμενος El-Rizk.

Συνολικά, 596 οικογένειες είναι οι δικαιούχοι των νέων αυτών κατοικιών στο "Νέο Ilisu", ενώ η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας στα σχέδια της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_1782.html#ixzz0owoMLnQ4

 http://sokari-sokari.blogspot.com/2010/05/blog-post_9980.html



Ελληνοισραηλινή άσκηση



Να (και γιατι ακομα) εχουν λυσσαξει οι Τουρκοι ....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Π.Α και I.A.F. θα πραγματοποιηθεί κοινή εκπαιδευτική άσκηση στην 115 ΠΜ με την ονομασία "Μίνωας 2010" τις επόμενες εβδομάδες. 
http://yened.blogspot.com/2010/05/blog-post_1931.html


ΤΡΊΤΗ, 25 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Στη Βουλή σήμερα ο «Καλλικράτης»
Για ψήφιση τίθεται από σήμερα στη Βουλή το σχέδιο Νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας που ακούει στο όνομα «Καλλικράτης».





Την ίδια στιγμή κάτοικοι από δεκάδες Δήμους της χώρας που διαμαρτύρονται για τις προβλέψεις του Νομοσχεδίου θα διαμαρτύρονται έξω από το Κοινοβούλιο.
http://dimotikosafari.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html


]
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, «έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σε πολεμικό συναγερμό», μετέδωσε πριν από λίγο το νοτιοκορεατικό πρακτορείο «Γιονχάπ».
Ας σημειωθεί πως η πληροφορία αυτή των Νοτιοκορεατών βασίζεται στη δήλωση
Βορειοκορεατών παρατηρητών στην κοινή μεθόριο, που ερωτηθέντες ανέφεραν ότι «δικές τους πηγές τούς ενημέρωσαν» ότι, «ανώτατη στρατιωτική πηγή (της Β.Κορέας), κατ'εντολήν της πολιτικής της ηγεσίας, έδωσε την εντολή να τεθούν σε πολεμικό συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις» Βόρειας Κορέας, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.
Την «τιμωρία» της Β. Κορέας ζήτησε η Γαλλία
Η Γαλλία προσχώρησε, από σήμερα, στην ομάδα των κρατών, που καταδίκασαν τη Βόρεια Κορέα ζητώντας «να τιμωρηθεί», επειδή βύθισε νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο (την κορβέτα Cheonan) την 26η Μαρτίου, με αποτέλεσμα....

46 ναυτικοί να πνιγούν.

Στο Παρίσι το υπουργείο των Εξωτερικών ζήτησε σήμερα επίσημα, το «Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ να επιληφθεί της υπόθεσης αυτής».

Η Γαλλία ανήκει στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου.

Στη γαλλική επίσημη ανακοίνωση, το συμβάν αυτό χαρακτηρίστηκε «εγκληματική ενέργεια».

Από την πλευρά του, ο γγ του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι Μουν χαρακτήρισε τη βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας ως «τη σοβαρότερη πρόκληση των τελευταίων 10ετιών στην κορεατική χερσόνησο».

Η Πιονγκγιάνγκ έχει απειλήσει την Σεούλ με «καθολικό πόλεμο», αν η τελευταία καταφύγει σε εναντίον της μέτρα, σε σχέση με το ανωτέρω πολεμικό συμβάν.
http://news24gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_394.html

Το Hubble φωτογράφισε τον Ήλιο να "τρώει" γειτονικό πλανήτη


Μοναδικές και άκρως εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έστειλε στη Γη το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο που υπάρχει στο διάστημα, το Hubble, οι οποίες δείχνουν ένα αστέρι, που μοιάζει με τον Ήλιο του δικού μας συστήματος πλανητών, να «τρώει» έναν πολύ μικρότερο, γειτονικό του πλανήτη.
Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες γνώριζαν ότι βάσει θεωρίας υπάρχουν αστέρια που έχουν τη δυνατότητα να «καταπίνουν» πλανήτες, που βρίσκονται σε τροχιά γύρω τους, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο φαινόμενο καταγράφεται με τόσο μεγάλη ευκρίνεια.

Οι ειδικοί λένε ότι ο «πλανήτης – θύμα» που βλέπετε στη φωτογραφία, ονομάζεται «Wasp-12b» και είχε περίπου 10 εκατομμύρια χρόνια «ζωής», προτού τον «καταβροχθίσει» πλήρως το αστέρι-ήλιος.
Όλα αυτά συμβαίνουν στον αστερισμό Auriga, περίπου 600 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τον δικό μας γαλαξία.
πηγηhttp://www.madata.gr: 
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/05/hubble.html



Το πρώτο μονοθέσιο από βιοκαύσιμα (vid)!!

Και όμως το ελληνικό δαιμόνιο δεν σταματά! Ο λόγος για τον Σταύρο Τραυλό ο οποίος σκέφτηκε και δημιούργησε το πρώτο μονοθέσιο από βιοκαύσιμα στον κόσμο ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατασκευαστούν στη Βρετανία άλλα 13 μοντέλα!
Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Τραυλός από την Κεφαλλονιά οδηγήθηκε σε αυτήν την ιδέα ύστερα από τη δυσκολία που αντιμετώπισε ο γιος του εξαδέλφου του ο οποίος έτρεχε σε αγώνες καρτ και θέλοντας να προχωρήσει παραπάνω διαπίστωσε πως η ενοικίαση ενός μονοθέσιου το χρόνο μπορεί να φτάσει τα 150.000 ευρώ!
Έτσι, ο 37χρονος σκέφτηκε τη δημιουργία ενός...
μονοθέσιου που θα καίει εναλλακτικά καύσιμα και θα είναι πιο προσιτό συγκριτικά με τα κοινά. Αν και αρχικά αντιμετώπισε δυσκολίες τελικά ξεπεράστηκαν.
«Τότε, ακριβώς επειδή στην Κεφαλονιά υπάρχει μια τρέλα στον αέρα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μονοθέσιο οικονομικά προσιτό. Εγώ επέμεινα ότι πρέπει να καίει εναλλακτικά καύσιμα. Έτσι γεννήθηκε η Εcoformula, το πρώτο μονοθέσιο παγκοσμίως, με καύσιμο βιοντίζελ. Στην αρχή, κανένας δεν πίστεψε σε αυτό και βρήκαμε κλειστές πόρτες. Αυτό έχει αλλάξει εντελώς», είπε χαρακτηριστικά ο 37χρονος Κεφαλλονίτης.
Αρχικά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Βρετανία τα δύο πρωτότυπα του μονοθέσιου με το πρώτο που καίει βιοντίζελ να είναι στο 1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας και το δεύτερο που καίει βιοαιθανόλη να βρίσκεται στην Αθήνα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημιουργηθούν και άλλα 13 και θα πάρουν το όνομα από τις 13 ελληνικές περιφέρειες όπως και μίας εταιρίας-χορηγού. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν στο πρώτο πρωτάθλημα φόρμουλα ελληνικών πόλεων, σε Σέρρες, Μέγαρα και Τυμπάκι.
«Οι αγώνες αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2011 ή το 2012. Στόχος είναι τα επόμενα μονοθέσια να μην παράγονται πια στη Βρετανία, αλλά στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κεφαλονιά», σημείωσε ο Τραυλός.


Μάλιστα, ως μελλοντικός στόχος έχει τεθεί η κατασκευή οικολογικών ΙΧ που θα έχουν τους βιοσένσορες οι οποίοι θα μετρούν τους καρδιακούς παλμούς του οδηγού και σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως κάτι δεν πάει καλά να πέφτει η ταχύτητα.
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας στην τιμή των 50.000 ευρώ χωρίς, ωστόσο, να έχει αποσαφηνιστεί η ημερομηνία παράδοσης.
«Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμη το χρόνο παράδοσης, γιατί περιμένουμε τώρα κάποιες αλλαγές σε θέματα ασφαλείας στο σασί μονοθεσίων, πάνω στις οποίες δουλεύει η FIA», προσέθεσε.
Εντωμεταξύ, το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Petersons Racing Cars έχουν καταθέσει πρόταση σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση έρευνας γύρω από την παραγωγή του μονοθεσίου, κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης και δράσεων προβολής-επικοινωνίας.
Η Ecoformula
Η Ecoformula, όπως είναι το όνομα του καινοτόμου μονοθέσιου, έχει τελική ταχύτητα και βασίζεται σε κινητήρα συμβατικού αυτοκινήτου, που έχει υποστεί μετατροπές, ώστε να χρησιμοποιεί βιοντίζελ, προερχόμενο παραδείγματος χάρη από επεξεργασμένα λάδια μαγειρικής. Σε περίπτωση που επιβάλλεται επισκευή το κόστος επιδιόρθωσης του κινητήρα δε θα ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.
Το μονοθέσιο θα εκτίθεται το Σάββατο (15/5) στην αποθήκη Δ' στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καινοτομίας, που διοργανώνουν το ΕΒΕΘ και η ΔΕΘ.
Εργοστάσιο στην Κεφαλλονιά
«Είμαι Κεφαλλονίτης. Ζω στην Κεφαλονιά και δεν σκοπεύω να φύγω. Το εργοστάσιο σκοπεύουμε να το κάνουμε κι αυτό στην Κεφαλονιά. Ξέρω ότι, επιχειρηματικά, θα είναι δύσκολο κι ίσως κάποτε χρειαστεί να φύγει από εδώ. Αλλά ο στόχος μου είναι να μείνει. Είναι θέμα τρόπου ζωής. Το ψάρεμα, η μπάλα στην Κεφαλονιά, δεν αγοράζεται και δεν πληρώνεται με τίποτα», κατέληξε ο Σταύρος Τραυλός.
alepounews

Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/05/vid.html#ixzz0ov475fQX


 
Η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος, καταγγέλοντας την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της Πολιτείας απέναντι στα τυφλά άτομα, που με την στάση της έχει φέρει σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο το ιστορικό Ίδρυμα της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος δεν μπορεί να μένει αδρανής και απλός παρατηρητής στην απαξίωση, την υποβάθμιση και τον ευτελισμό της προσωπικότητας των τυφλών.
Εδώ και τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος παραμένουν απλήρωτοι, οι προμηθευτές ένα χρόνο και πλέον απλήρωτοι, με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και οι μαθητές και οι τρόφιμοι του ιδρύματος να είναι τα ουσιαστικά θύματα της κρατικής αυτής αναλγησίας.
Οι κινητοποιήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει συνεχίζονται και εντείνονται με
ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ μπροστά από την Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης από την Τρίτη 25 Μαϊου και ώρα 10.00 π.μ. και με περαιτέρω κλιμάκωσή τους, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ :

1. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ
2. ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
3. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1776:2010-05-25-05-30-22&catid=1:latest-news&Itemid=50

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ρεχάγκελ: Να εκμεταλλευτούν οι παίκτες την ευκαιρία τους


Η Εθνική ομάδα θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δήλωσε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από την έναρξη της προετοιμασίας ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός προπονητής, από το Μπαντ Ραγκάτζ της Ελβετίας όπου προετοιμάζεται η Εθνική, τόνισε θέλει να παρουσιάσει επιτυχία στο Μουντιάλ. “Είπα και στα παιδιά ότι τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους”

Ο Ρεχάγκελ, μια μέρα πριν από το πρώτο φιλικό τεστ με αντίπαλο την Βόρεια Κορέα στο Άλταχ της Αυστρίας (21:00 ώρα Ελλάδας), εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της προετοιμασίας. “Η προετοιμασία γίνεται κάτω από πολύ καλές συνθήκες και είμαι ευχαριστημένος από την πορεία των προπονήσεων. Ο Τοροσίδης θα ακολουθήσει για μερικές ημέρες ακόμη ατομικό πρόγραμμα όμως έπειτα θα μπει με την ομάδα. Όλα πηγαίνουν ιδανικά μέχρι στιγμής. Επιλέξαμε για φιλικό την Βόρεια Κορέα γιατί ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού της αντιπάλου μας, της Νότιας Κορέας,.Σε κάθε παιχνίδι οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όπως και να λέγεται ο αντίπαλος”

Ακολούθως και απαντώντας σε ερωτήσεις ο ομοσπονδιακός προπονητής, είπε:

Για το στιλ και τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής στο Μουντιάλ : ”Αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε είναι... την επιτυχία. Εμείς βάση των ικανοτήτων μας και των δυνατοτήτων μας θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό. Πάντως εκτός από τις μεγάλες ομάδες, οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο επίπεδο. Πρόκειται σίγουρα για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο. Όλοι έχουμε χαρά για την συμμετοχή μας, όμως από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία καλή απόδοση. Είπα και στα παιδιά ότι τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους”.

Για το αν υπολογίζει και σε ποιο βαθμό τους Πατσατζόγλου και Σεϊταρίδη που δεν προέρχονται από καλή χρονιά: “Τους πήραμε μαζί γιατί τους υπολογίζουμε. Όλοι οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση. Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές κλήθηκαν γιατί τους υπολογίζουμε όπως και όλους τους υπόλοιπους. Αν στην διάρκεια, μέχρι και την τελευταία μέρα, δούμε ότι κάποιους δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Γι’ αυτό πήραμε και πέντε ακόμη, για να έχουμε περιθώριο αλλαγών”.

Για το αν ο Μιχάλης Σηφάκης θα είναι το Νο 1 στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα: “Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για κανέναν παίκτη. Σίγουρα θα δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα. Ίσως τον Σηφάκη αλλά και όλους τους παίκτες”.

Για τον αν ο στόχος της Εθνικής είναι να ...σκοράρει στο Μουντιάλ ή να έχει μία καλή πορεία: “Δεν ήταν ποτέ στόχος μας να πετυχαίνουμε πολλά γκολ. Η εθνική Ελλάδας στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που συμμετείχε δεν σκόραρε και δεν πήγε καλά. Πρέπει να παίζουμε καλά αμυντικά και να πετυχαίνουμε και γκολ. Οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε γενικότερα στις απαιτήσεις των αγώνων. Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες έχοντας και μία δυνατή άμυνα. Οπωσδήποτε για να περάσουμε στον επόμενο γύρο πρέπει να βάλουμε γκολ. Παίζουμε με καλές ομάδες, είναι καλό το επίπεδο. Οπότε πρέπει να ανταποκριθούμε. Μην ξεχνάτε ότι εμείς έχουμε προκριθεί, την ώρα που άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η Ρωσία, η Τσεχία, η Κροατία, η Σουηδία, έχουν αποκλειστεί. Είναι ήδη μεγάλη επιτυχία ότι είμαστε εδώ”.

www.enet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/05/blog-post_7690.html#ixzz0osiCF56i

70.000 ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΕΙΠΑΝ "ΓΕΙΑ ΣΟΥ" ΕΛΛΑΔΑ!...

Η οξύτατη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά και το πρωτοφανές σε διάρκεια διεθνές μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων φαίνεται πως δημιούργησε ένα κλίμα …συμπάθειας για τον ελληνικό λαό. Έτσι τουλάχιστον εξηγείται και το γεγονός πως πάνω από 70.000 άνθρωποι, μη ελληνικής καταγωγής, προσήλθαν στο Ελληνικό Πανηγύρι "Γεια σου" της Βρισβάνης που...
έγινε το Σαββατοκύριακο.
Ανάμεσά τους και πολλοί επίσημοι με επικεφαλής την πρωθυπουργό της Κουϊνσλάνδης, Άννα Μπλάϊ που τόνισε πως ειδικά αυτή την εποχή "όλοι είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού και της Ελλάδας". Η κα Μπλάϊ μαζί με τον δήμαρχο της Βρισβάνης Κάμπελ Νιούμαν κήρυξαν την έναρξη της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση "Γεια σου" οργανώνεται στη Βρισβάνη εδώ και 34 χρόνια αλλά φέτος η προσέλευση κόσμου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και η εκδήλωση συμπαράστασης της Ελλάδας ξέχωρη.Το πρόγραμμα περιείχε από όλα. Ελληνική μουσική, παραδοσιακούς χορούς, εκθέσεις, παραστάσεις αλλά και επίδειξη ελληνικής μαγειρικής.
http://fimotro.blogspot.com/2010/05/70000_24.html
 

Τα πάνω κάτω για 850.000 δημόσιους υπαλλήλους


Αρχίζει η απογραφή των δημόσιων υπαλλήλων από τις 15 Ιουλίου, ενώ οι μετατάξεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Έως 15 Ιουλίου θα πρέπει όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα όλα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την υπηρεσιακή τους κατάσταση, δηλαδή τις τυχόν προαγωγές τους, μεταθέσεις, την προϋπηρεσία.

Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια θα περάσουν στην ενιαία αρχή πληρωμών, η οποία θα λειτουργεί στο υπουργείο Οικονομικών και μέσω αυτής από 1 Ιανουαρίου θα γίνεται η πληρωμή τους.

Όσοι υπάλληλοι δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία τους θα σταματήσει και η μισθοδοσία τους. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει γνωστό πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και αν υπάρχουν πολυθεσίτες θα καταργηθούν, όπως επίσης οι κρυφές αποδοχές και επιδόματα

Η κυβέρνηση ετοιμάζει μετά το Σεπτέμβριο νομοθετική ρύθμιση η οποία, θα καθιερώσει εθελοντικές και υποχρεωτικές μετατάξεις. Όπου λοιπόν υπάρχει περισσότερο προσωπικό αφού γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση θα μετακινηθεί σε υπηρεσίες αιχμής όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου υπάρχουν μεγάλα κενά, και με το μισθολογικό καθεστώς που θα έχουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Δηλαδή, αν ο μισθός του μετατασσόμενου είναι μεγαλύτερος δεν θα πάρει την διαφορά πηγαίνοντας σε άλλη υπηρεσία. Εν τω μεταξύ, έχει ολοκληρωθξεί το πρώτο πακέτο καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών(είναι 50 περίπου οργανισμοί) και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι εργαζόμενοι στους καταργούμενους οργανισμούς αν είναι μόνιμνοι ή αορίστου χρόνου μετατάσσονται υποχρεωτικά στις άλλες υπηρεσίες, ενώ οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν εκεί μέχρι την λήξη της σύμβασής του
http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=27901&catid=13

ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ... ΕΝΕΡΓΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ

Συγκέντρωση δυνάμεων από ΗΠΑ στην περιφέρεια της Κορέας: 

Γεωπολιτική περικύκλωση με F-22Α! 
Συνολικά 24 μαχητικά stealth F-22A Raptor θα μετασταθμεύσουν τις επόμενες μέρες σε προκεχωρημένες βάσεις εκστρατείας στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Συγκεκριμένα, 12 μαχητικά του τύπου με έδρα την αεροπορική βάση Χόλομαν στο Νέο Μεξικό θα μετασταθμεύσουν στην αεροπορική βάση Καντένα της Ιαπωνίας, όπου και θα παραμείνουν για τέσσερεις μήνες εκτελώντας «εκπαιδευτικές αποστολές».

Ακόμα 12 μαχητικά του τύπου από την διακλαδική βάση Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια θα αναχωρήσουν, τέλη Μαΐου και αυτά, για την αεροπορική βάση Άντερσεν στη νήσο Γκουάμ. Μαζί με τα αεροσκάφη θα μεταβεί στις ανωτέρω βάσεις και προσωπικό υποστήριξης 250 αντρών σε κάθε βάση, ιπτάμενοι και τεχνικοί. Ο υποδιοικητής της 49 Πτέρυγας Μαχητικών της Χόλομαν, συνταγματάρχης (σμήναρχος) Ντέηβιντ Σάλιβαν δήλωσε σχετικά ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που μαχητικά της βάσης του μετασταθμεύουν στο δυτικό Ειρηνικό για εκπαίδευση, γεγονός που αποτελεί «πρωτοφανές ορόσημο» για την Πτέρυγα.


Τα 12 F-22A στην βάση Καντένα θα βρίσκονται αρκετά κοντά, ώστε να μπορούν να επέμβουν σχεδόν άμεσα σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης. Τα υπόλοιπα 12 F-22A στη νήσο Γκουάμ θα χρειαστούν εναέριο ανεφοδιασμό για να μεταβούν στην περιοχή, αλλά από την άλλη θα βρίσκονται και εκτός βεληνεκούς των βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων. Πάντως εκτιμάται ότι 24 F-22A θα ήταν ικανά να εξολοθρεύσουν μόνα τους ολόκληρη την βορειοκορεάτικη Αεροπορία, αλλά και να πλήξουν καίρια και ανενόχλητα κρίσιμους στόχους στην ενδοχώρα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία παλαιότερη ανάλυση της RAND, που έδειχνε ότι ακόμα και ενάντια στην κατά πολύ ανώτερη κινέζικη Αεροπορία, έξι μόνο μαχητικά F-22A θα ήταν ανίκητα, μέχρι που θα τους τελείωναν τα καύσιμα... Την ίδια στιγμή, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο ότι οι ΗΠΑ «εργάζονται σκληρά για να αποτρέψουν κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο» μετά τις κατηγορίες κατά της Πιονγκγιάνγκ για τη βύθιση νοτιοκορεατικής κορβέτας. Το μήνυμα που στέλνουν οι ΗΠΑ είναι προφανώς αντιφατικό…

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/05/blog-post_7663.html
 

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από ληστεία σε βενζινάδικο στις Τζιτζιφιές

Οι ληστές βγάζουν τα όπλα και ληστεύουν το πρατήριο στις Τζιτζιφιές αδιαφορώντας για τις κάμερες ασφαλείας που τους καταγράφουν. Το βίντεο έπαιξε στο δελτίο του ΑLPHA

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ








http://dealnews-gr.blogspot.com/2010/05/video_24.html