Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ρεχάγκελ: Να εκμεταλλευτούν οι παίκτες την ευκαιρία τους


Η Εθνική ομάδα θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δήλωσε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από την έναρξη της προετοιμασίας ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός προπονητής, από το Μπαντ Ραγκάτζ της Ελβετίας όπου προετοιμάζεται η Εθνική, τόνισε θέλει να παρουσιάσει επιτυχία στο Μουντιάλ. “Είπα και στα παιδιά ότι τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους”

Ο Ρεχάγκελ, μια μέρα πριν από το πρώτο φιλικό τεστ με αντίπαλο την Βόρεια Κορέα στο Άλταχ της Αυστρίας (21:00 ώρα Ελλάδας), εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της προετοιμασίας. “Η προετοιμασία γίνεται κάτω από πολύ καλές συνθήκες και είμαι ευχαριστημένος από την πορεία των προπονήσεων. Ο Τοροσίδης θα ακολουθήσει για μερικές ημέρες ακόμη ατομικό πρόγραμμα όμως έπειτα θα μπει με την ομάδα. Όλα πηγαίνουν ιδανικά μέχρι στιγμής. Επιλέξαμε για φιλικό την Βόρεια Κορέα γιατί ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού της αντιπάλου μας, της Νότιας Κορέας,.Σε κάθε παιχνίδι οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όπως και να λέγεται ο αντίπαλος”

Ακολούθως και απαντώντας σε ερωτήσεις ο ομοσπονδιακός προπονητής, είπε:

Για το στιλ και τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής στο Μουντιάλ : ”Αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε είναι... την επιτυχία. Εμείς βάση των ικανοτήτων μας και των δυνατοτήτων μας θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό. Πάντως εκτός από τις μεγάλες ομάδες, οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο επίπεδο. Πρόκειται σίγουρα για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο. Όλοι έχουμε χαρά για την συμμετοχή μας, όμως από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία καλή απόδοση. Είπα και στα παιδιά ότι τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους”.

Για το αν υπολογίζει και σε ποιο βαθμό τους Πατσατζόγλου και Σεϊταρίδη που δεν προέρχονται από καλή χρονιά: “Τους πήραμε μαζί γιατί τους υπολογίζουμε. Όλοι οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση. Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές κλήθηκαν γιατί τους υπολογίζουμε όπως και όλους τους υπόλοιπους. Αν στην διάρκεια, μέχρι και την τελευταία μέρα, δούμε ότι κάποιους δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Γι’ αυτό πήραμε και πέντε ακόμη, για να έχουμε περιθώριο αλλαγών”.

Για το αν ο Μιχάλης Σηφάκης θα είναι το Νο 1 στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα: “Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για κανέναν παίκτη. Σίγουρα θα δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα. Ίσως τον Σηφάκη αλλά και όλους τους παίκτες”.

Για τον αν ο στόχος της Εθνικής είναι να ...σκοράρει στο Μουντιάλ ή να έχει μία καλή πορεία: “Δεν ήταν ποτέ στόχος μας να πετυχαίνουμε πολλά γκολ. Η εθνική Ελλάδας στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που συμμετείχε δεν σκόραρε και δεν πήγε καλά. Πρέπει να παίζουμε καλά αμυντικά και να πετυχαίνουμε και γκολ. Οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε γενικότερα στις απαιτήσεις των αγώνων. Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες έχοντας και μία δυνατή άμυνα. Οπωσδήποτε για να περάσουμε στον επόμενο γύρο πρέπει να βάλουμε γκολ. Παίζουμε με καλές ομάδες, είναι καλό το επίπεδο. Οπότε πρέπει να ανταποκριθούμε. Μην ξεχνάτε ότι εμείς έχουμε προκριθεί, την ώρα που άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η Ρωσία, η Τσεχία, η Κροατία, η Σουηδία, έχουν αποκλειστεί. Είναι ήδη μεγάλη επιτυχία ότι είμαστε εδώ”.

www.enet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/05/blog-post_7690.html#ixzz0osiCF56i

70.000 ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΕΙΠΑΝ "ΓΕΙΑ ΣΟΥ" ΕΛΛΑΔΑ!...

Η οξύτατη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά και το πρωτοφανές σε διάρκεια διεθνές μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων φαίνεται πως δημιούργησε ένα κλίμα …συμπάθειας για τον ελληνικό λαό. Έτσι τουλάχιστον εξηγείται και το γεγονός πως πάνω από 70.000 άνθρωποι, μη ελληνικής καταγωγής, προσήλθαν στο Ελληνικό Πανηγύρι "Γεια σου" της Βρισβάνης που...
έγινε το Σαββατοκύριακο.
Ανάμεσά τους και πολλοί επίσημοι με επικεφαλής την πρωθυπουργό της Κουϊνσλάνδης, Άννα Μπλάϊ που τόνισε πως ειδικά αυτή την εποχή "όλοι είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού και της Ελλάδας". Η κα Μπλάϊ μαζί με τον δήμαρχο της Βρισβάνης Κάμπελ Νιούμαν κήρυξαν την έναρξη της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση "Γεια σου" οργανώνεται στη Βρισβάνη εδώ και 34 χρόνια αλλά φέτος η προσέλευση κόσμου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και η εκδήλωση συμπαράστασης της Ελλάδας ξέχωρη.Το πρόγραμμα περιείχε από όλα. Ελληνική μουσική, παραδοσιακούς χορούς, εκθέσεις, παραστάσεις αλλά και επίδειξη ελληνικής μαγειρικής.
http://fimotro.blogspot.com/2010/05/70000_24.html
 

Τα πάνω κάτω για 850.000 δημόσιους υπαλλήλους


Αρχίζει η απογραφή των δημόσιων υπαλλήλων από τις 15 Ιουλίου, ενώ οι μετατάξεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Έως 15 Ιουλίου θα πρέπει όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα όλα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την υπηρεσιακή τους κατάσταση, δηλαδή τις τυχόν προαγωγές τους, μεταθέσεις, την προϋπηρεσία.

Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια θα περάσουν στην ενιαία αρχή πληρωμών, η οποία θα λειτουργεί στο υπουργείο Οικονομικών και μέσω αυτής από 1 Ιανουαρίου θα γίνεται η πληρωμή τους.

Όσοι υπάλληλοι δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία τους θα σταματήσει και η μισθοδοσία τους. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει γνωστό πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και αν υπάρχουν πολυθεσίτες θα καταργηθούν, όπως επίσης οι κρυφές αποδοχές και επιδόματα

Η κυβέρνηση ετοιμάζει μετά το Σεπτέμβριο νομοθετική ρύθμιση η οποία, θα καθιερώσει εθελοντικές και υποχρεωτικές μετατάξεις. Όπου λοιπόν υπάρχει περισσότερο προσωπικό αφού γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση θα μετακινηθεί σε υπηρεσίες αιχμής όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου υπάρχουν μεγάλα κενά, και με το μισθολογικό καθεστώς που θα έχουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Δηλαδή, αν ο μισθός του μετατασσόμενου είναι μεγαλύτερος δεν θα πάρει την διαφορά πηγαίνοντας σε άλλη υπηρεσία. Εν τω μεταξύ, έχει ολοκληρωθξεί το πρώτο πακέτο καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών(είναι 50 περίπου οργανισμοί) και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι εργαζόμενοι στους καταργούμενους οργανισμούς αν είναι μόνιμνοι ή αορίστου χρόνου μετατάσσονται υποχρεωτικά στις άλλες υπηρεσίες, ενώ οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν εκεί μέχρι την λήξη της σύμβασής του
http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=27901&catid=13

ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ... ΕΝΕΡΓΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ

Συγκέντρωση δυνάμεων από ΗΠΑ στην περιφέρεια της Κορέας: 

Γεωπολιτική περικύκλωση με F-22Α! 
Συνολικά 24 μαχητικά stealth F-22A Raptor θα μετασταθμεύσουν τις επόμενες μέρες σε προκεχωρημένες βάσεις εκστρατείας στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Συγκεκριμένα, 12 μαχητικά του τύπου με έδρα την αεροπορική βάση Χόλομαν στο Νέο Μεξικό θα μετασταθμεύσουν στην αεροπορική βάση Καντένα της Ιαπωνίας, όπου και θα παραμείνουν για τέσσερεις μήνες εκτελώντας «εκπαιδευτικές αποστολές».

Ακόμα 12 μαχητικά του τύπου από την διακλαδική βάση Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια θα αναχωρήσουν, τέλη Μαΐου και αυτά, για την αεροπορική βάση Άντερσεν στη νήσο Γκουάμ. Μαζί με τα αεροσκάφη θα μεταβεί στις ανωτέρω βάσεις και προσωπικό υποστήριξης 250 αντρών σε κάθε βάση, ιπτάμενοι και τεχνικοί. Ο υποδιοικητής της 49 Πτέρυγας Μαχητικών της Χόλομαν, συνταγματάρχης (σμήναρχος) Ντέηβιντ Σάλιβαν δήλωσε σχετικά ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που μαχητικά της βάσης του μετασταθμεύουν στο δυτικό Ειρηνικό για εκπαίδευση, γεγονός που αποτελεί «πρωτοφανές ορόσημο» για την Πτέρυγα.


Τα 12 F-22A στην βάση Καντένα θα βρίσκονται αρκετά κοντά, ώστε να μπορούν να επέμβουν σχεδόν άμεσα σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης. Τα υπόλοιπα 12 F-22A στη νήσο Γκουάμ θα χρειαστούν εναέριο ανεφοδιασμό για να μεταβούν στην περιοχή, αλλά από την άλλη θα βρίσκονται και εκτός βεληνεκούς των βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων. Πάντως εκτιμάται ότι 24 F-22A θα ήταν ικανά να εξολοθρεύσουν μόνα τους ολόκληρη την βορειοκορεάτικη Αεροπορία, αλλά και να πλήξουν καίρια και ανενόχλητα κρίσιμους στόχους στην ενδοχώρα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία παλαιότερη ανάλυση της RAND, που έδειχνε ότι ακόμα και ενάντια στην κατά πολύ ανώτερη κινέζικη Αεροπορία, έξι μόνο μαχητικά F-22A θα ήταν ανίκητα, μέχρι που θα τους τελείωναν τα καύσιμα... Την ίδια στιγμή, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο ότι οι ΗΠΑ «εργάζονται σκληρά για να αποτρέψουν κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο» μετά τις κατηγορίες κατά της Πιονγκγιάνγκ για τη βύθιση νοτιοκορεατικής κορβέτας. Το μήνυμα που στέλνουν οι ΗΠΑ είναι προφανώς αντιφατικό…

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/05/blog-post_7663.html
 

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από ληστεία σε βενζινάδικο στις Τζιτζιφιές

Οι ληστές βγάζουν τα όπλα και ληστεύουν το πρατήριο στις Τζιτζιφιές αδιαφορώντας για τις κάμερες ασφαλείας που τους καταγράφουν. Το βίντεο έπαιξε στο δελτίο του ΑLPHA

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ








http://dealnews-gr.blogspot.com/2010/05/video_24.html

Όλο το στάδιο στο πόδι στην εμφάνιση της Ελλάδας 

Όλο το στάδιο στο πόδι στην εμφάνιση της Ελλάδας
Ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα που ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends ανέβηκαν στην σκηνή του Telenor προκειμένου να κάνουν την πρόβα τζενεράλε τους με τα ρούχα που θα φορέσουν στον ημιτελικό. Και προκάλεσαν το χάος με την εμφάνισή τους. Πριν καν ξεκινήσει η εισαγωγή του τραγουδιού, σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν όρθιοι φωνάζοντας "Opa"! Ενώ καθ' όλη την διάρκεια του τραγουδιού συμμετείχε το κοινό στα φωνητικά φωνάζοντας στα σωστά σημεία hey και Opa! Οι εντυπώσεις και οι κριτικές μετά το τέλος της εμφάνισης ήταν ενθουσιώδεις και άκρως κολακευτικές από όλες τις πλευρές. Σε λίγη ώρα η Ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στο Telenor Arena - όπου βρέχει ασταμάτητα- προκειμένου να γίνει η εγγραφή ασφαλείας το πρώτου ημιτελικού.

περισσότερα:http://www.gossip-tv.gr/story/40074/olo-stadio-sto-podi-sten-emphanise-tes-elladas

 

Η Αλέκα Καμηλά στις 25 πιο "καυτές" WAGs

Η Αλέκα Καμηλά στις 25 πιο "καυτές" WAGs 


Σας παρουσιάζουμε τις 25 πιο "καυτές" WAGs (συζύγους και φιλενάδες) των παικτών που αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Βέβαια υπάρχουν και σύζυγοι (ή φιλενάδες) παλαιμάχων στη λίστα, αλλά άξιζαν να βρίσκονται στην 25άδα.

Να σημειωθεί πως το ελληνικό στοιχείο δεν θα μπορούσε να λείψει, αφού στο Νο 12 βρίσκεται η Αλέκα Καμηλά, σύζυγος του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς.
 
25. Αμάντα Αλτσούλερ

Κοπέλα του Γουέιν Έλινγκτον (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/al/altschuler_b.jpg

24. Κένια Μπελ

Σύζυγος του Τσάρλι Μπελ (Μιλγουόκι Μπακς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/be/bell_2010_5_24_12_16_44_b.jpg

23. Γκλόρια Γκόβαν

Αρραβωνιαστικιά του Ματ Μπαρνς (Ορλάντο Μάτζικ)

http://www.sport24.gr/ast/cov/go/govan_b.jpg

22. Λιζέτ Γκάτζουριτς

Σύζυγος του Νταν Γκάτζουριτς (Μιλγουόκι Μπακς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/li/lisette_b.jpg

21. Μπράντι Μάξιελ

Σύζυγος του Τζέισον Μάξιελ (Ντιτρόιτ Πίστονς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/maxiell_2010_5_24_12_6_36_b.jpg

20. Σάνον Γουόκερ Άλεν

Σύζυγος του Ρέι Άλεν (Μπόστον Σέλτικς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/al/allen_2010_5_24_12_2_2_b.jpg

19. Μάσα Κιριλένκο

Σύζυγος του Αντρέι Κιριλένκο (Γιούτα Τζαζ)

http://www.sport24.gr/ast/cov/ki/kirilenko_2010_5_24_11_57_5_b.jpg

18. Άντα ντε λα Κρους

Πρώην κοπέλα του Αλ Χόρφορντ (Ατλάντα Χοκς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/cr/cruz_2010_5_24_11_50_38_b.jpg

17. Αμέλια Βέγκα

Πρώην κοπέλα του Αλ Χόρφορντ (Ατλάντα Χοκς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/ve/vega_2010_5_24_11_42_18_b.jpg

16. Σαμπίνα Γκαντέτσκι

Κοπέλα του Ντέιβιντ Λι (Νιού Γιόρκ Νικς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/ga/gadecki_b.jpg

15. Ίβα Λονγκόρια Πάρκερ

Σύζυγος του Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο Σπερς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/lo/longoria_2010_5_24_11_34_10_b.jpg

14. Ιβέτ Πριέτο

Κοπέλα του Μάικλ Τζόρνταν (πρώην παίκτης του NBA)

http://www.sport24.gr/ast/cov/pr/prieto_2010_5_24_11_29_21_b.jpg

13. Σίλβια Λόπεθ Κάστρο

Αρραβωνιαστικιά του Παόυ Γκασόλ (Λος Άντζελες Λέικερς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/ca/castro_2010_5_24_11_23_26_b.jpg

12. Αλέκα Καμηλά

Σύζυγος του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς (Νιού Ορλίνς Χόρνετς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/ka/kamila_b.jpg

11. Σενέκα Σαχάρα Μπραντ

Σύζυγος του Έλτον Μπραντ (Φιλαδέλφεια 76ερς)


http://www.sport24.gr/ast/cov/br/brand_2010_5_24_11_4_7_b.jpg
10. Τζένιφερ Φρίμαν

Σύζυγος του Ερλ Ουότσον (Ιντιάνα Πέισερς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/fr/freeman_2010_5_24_11_0_44_b.jpg

9. Μέγκαν Άλεν

Κοπέλα του Ντέβιν Χάρις (Νιου Τζέρσι Νετς)


http://www.sport24.gr/ast/cov/al/allen_2010_5_24_10_55_3_b.jpg
8. Βανέσα Μπράιαντ

Σύζυγος του Κόμπι Μπράιαντ (Λος Άντζελες Λέικερς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/br/bryant_2010_5_23_22_17_9_b.jpg

7. Πόρσλα Κόουλμαν

Μητέρα του παιδιού του Τζέισον Κιντ (Ντάλας Μάβερικς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/co/coleman_2010_5_23_22_13_8_b.jpg

6. Μπράντι Γκαρνέτ

Σύζυγος του Κέβιν Γκαρνέτ (Μπόστον Σέλτικς)


http://www.sport24.gr/ast/cov/ga/garnett_b.jpg
5. Λόρεν Λόντον

Πρώην κοπέλα του Μπαρόν Ντέιβις (Λος Άντζελες Κλίπερς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/lo/london_2010_5_23_20_34_43_b.jpg

4. Έλσα Μπενίτες

Πρώην σύζυγος του Ρόνι Σεϊκέλι (πρώην παίκτης του NBA)

http://www.sport24.gr/ast/cov/be/benitez_2010_5_23_20_14_50_b.jpg

3. Γκάμπριελ Γιούνιον

Κοπέλα του Ντουέιν Γουέιντ (Μαϊάμι Χιτ) και πρώην κοπέλα του Τζέισον Κιντ (Ντάλας Μάβερικς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/un/union_2010_5_18_12_9_3_b.jpg

2. Αντριάνα Λίμα

Σύζυγος του Μάρκο Γιάριτς (Ρεάλ Μαδρίτης, πρώην παίκτης των Μινεσότα Τίμπεργουλβς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/li/lima_2010_5_18_12_7_5_b.jpg

1. Χόουπ Ντβόρατσικ

Πρώην κοπέλα του Τζέισον Κιντ (Ντάλας Μάβερικς)

http://www.sport24.gr/ast/cov/dw/dworaczyk_b.jpg

 sport24.gr
http://suvlaki.blogspot.com/2010/05/25-wags.html
 

Σύλληψη τριών ατόμων για μαστροπεία στη Θήβα

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 15-05-2010 στη Θήβα Βοιωτίας, τρεις (3) αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών υπήκοος Αλβανίας και δυο γυναίκες ηλικίας 43 και 36 ετών, υπήκοοι Αλβανίας και Νιγηρίας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία περί νομοθεσίας εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων. Η σύλληψη τους επετεύχθη με συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση: Η 43χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, η οποία διατηρούσε κατάστημα «Μπαρ» στη Θήβα, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση της 36 αλλοδαπής υπηκόου Νιγηρίας, η οποία εργαζόταν στο εν λόγω κατάστημα ως ..... σερβιτόρα, προήγαγε αυτή στη πορνεία με σκοπό την κερδοσκοπία αντί του ποσού των 100 ευρώ. Ο 50χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας μετέφερε την υπήκοο Νιγηρίας από την Αθήνα όπου διέμενε στο κατάστημα. Το κατάστημα στερούταν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας ενώ η ιδιοκτήτρια αυτού διέμενε παράνομα στην χώρα μας καθόσον παλαιότερα είχε απελαθεί. Ως χώρος ερωτικής συνεύρεσης της αλλοδαπής με τους πελάτες χρησιμοποιούταν ξενοδοχείο που βρισκόταν πλησίον του καταστήματος. Στην κατοχή της 43χρονης αλλοδαπής ανεβρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.500,00 Ευρώ καθώς και δεκαεπτά (17) προφυλακτικά. Ανωτέρω συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών. http://thiva-press.blogspot.com/ 
http://www.evianews.com/2010/05/blog-post_1631.html

Οι εκπλήξεις της Ρούλας απόψε στο Greek Idol

Πολλές και σήμερα οι εκπλήξεις που ετοιμάζει η Ρούλα Κορομηλά καθώς θα παρελάσουν από την φαντασμαγορική σκηνή του παιχνιδιού, όχι ένα αλλά δύο μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Το πρώτο είναι η Τάμτα και το δεύτερο το συγκρότημα των C-Real. Και φυσικά τα παιδιά που διαγωνίζονται, για ακόμα μία φορά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ιδιαίτερες μουσικές δοκιμασίες.
http://www.gossip-tv.gr/story/40006/oi-ekplexeis-tes-roulas-apopse-sto-greek-ido  http://eksoapotadontia.blogspot.com/2010/05/greek-idol_24.html
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας νοσηλεύεται ένα 12χρονο παιδί, που τραυματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Σαλαμίνα, όταν το χτύπησε το φουσκωτό του σκάφους που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

Ο ανήλικος κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή «Περιστέρια», όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με...

θλαστικά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας.

zougla.gr
http://news24gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html

Στην Ρώμη Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Του 2020...!!!


Η Ρώμη επικράτησε ανάμεσα σε 5 (!) Ιταλικές πόλεις που ήθελαν να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς του 2020…

…Η Βενετία δεν κατάφερε να γίνει υποψήφια πόλη για τους Ολυμπιακούς του 2020. Αντί αυτής η Ρώμη θα διεκδικήσει το χρίσμα από Ιταλικής πλευράς. Δυσαρέσκεια προκάλεσε στην ιταλική Ολυμπιακή επιτροπή η υποψηφιότητα πέντε(!) πόλεων για το χρίσμα. Αν και η απόφαση βγαίνει το 2013 οι "μνηστήρες" είναι ήδη στιςεπάλξεις!

Αν και όπως δηλώνει ο υπεύθυνος της υποψηφιότητας της Βενετίας έγιναν τα πάντα η Ρώμη κέρδισε λόγω πολιτικών σκοπών. Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε σε ορισμένους Ιταλούς "αθάνατους" η πληθώρα υποψηφίων πόλεων! Εντυπωσιακή και η δήλωση του προέδρου της Ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής, Τζιάνι Πετρούτσι: "Στην επόμενη συνάντηση μας πρέπει να θέσουμε νέα κριτήρια για το ποιοί μπορούν να είναι υποψήφιοι για να κάνουν Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν δεν το κάνουμε θα γίνουν όσοι και οι πίτσες της Νάπολι!"

Πέρα από τη Ρώμη πολύ δυνατές υποψηφιότητες πρέπει να θεωρούνται αυτή της Νοτίου Αφρικής (αν όλα πάνε κατ' ευχήν στο επερχόμενο Μουντιάλ) της Ντόχα του Ντουμπάι αλλά και του Τόκιο. Ακόμη ενδιαφέρον έχουν δηλώσει οι Τούρκοι και η Κωνσταντινούπολη (μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες το 2000,2004,2008 και 2012) η Μαδρίτη (η οποία έχει επίσης δύο αποτυχημένες υποψηφιότητες το 2012 και 2016) και η Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.

http://the-blog-gr.blogspot.com/2010/05/2020.html

ΔΙΕΚΟΠΗ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ



Στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο σταθμό Αγίου Ελευθερίου έπεσε άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του. Επί τόπου έχουν σπεύσει 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας. 
 
http://timeslink.blogspot.com/2010/05/blog-post_7686.html

Θρακιώτικο αντάμωμα 2010

Με απόλυτη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του χορευτικού συγκροτήματος, του Συλλόγου Μεταξάδων Esslingen, στις 24 χορευτικές εκδηλώσεις της ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο στις 22 Μαιου. Με δυο χορευτικές ομάδες δώσαμε το παρών στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σύλλογοι από το Μόναχο, Βρυξέλλες, Αμβούργο, Εσσλινγκεν, Στουτγκάρδης, Βερολίνου, Αννόβερο.




 http://metaxades.blogspot.com/2010/05/2010.html

Πτυχία στο στρατό



Επιπλέον κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) ιδρύονται σε στρατόπεδα και θα χορηγούν πτυχία τεχνικών επαγγελμάτων, χρήσιμα στην πολιτική ζωή των στρατευμένων. Μοριοδότηση και για θητεία ΕΠΟΠ.

Με έξι επιπλέον Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) διευρύνεται το πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη Δια Βίου Μάθηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με το πρόγραμμα οι στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφώνονται σε συγκεκριμένες ειδικότητες και να παίρνουν το ανάλογο πτυχίο το οποίο θα μπορούν να
χρησιμοποιούν στην πολιτική τους ζωή.

Επιπλέον όσοι αποκτούν πτυχία θα μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) εφόσον μετά τη λήξη της θητείας τους επιθυμούν να προσληφθούν στην ίδια ή παραπλήσια ειδικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έτσι λοιπόν εκτός από τα ΚΕΚ που ήδη λειτουργούν στη Σπάρτη (ΚΕΕΜ), τον Πύργο (ΣΕΤΤΗΛ), την Θήβα (ΚΕΠΒ), το Λουτράκι (ΣΜΧ) και το Καβούρι (128 ΣΕΤΗΛ) ιδρύονται καινούργια στις εξής μονάδες:

ΚΕΤΧ (Πάτρα)

ΚΕΥΠ (Λαμία)

ΚΕΔΒ (Καλαμάτα)

Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος (Σκαραμαγκάς)

307 ΤΣΑΥ (Βόλος)

Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (Τατόι)

Μεταξύ άλλων οι πιο σημαντικές ειδικότητες που εφεξής θα πιστοποιούνται είναι:

Τεχνίτες-ηλεκτρολόγοι τροχοφόρων οχημάτων

Τεχνίτες οπτικών οργάνων

Τεχνίτες-ηλεκτρολόγοι μηχανημάτων έργων

Οδηγοί οχημάτων

Χειριστές ασυρμάτων μέσων

Χειριστές ψηφιακών τερματικών συστημάτων

Μηχανοσυνθέτες ελικοπτέρων

Μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών.

Επιμορφωτικά προγράμματα

Ήδη από τον περασμένο μήνα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα μικρότερα επιμορφωτικά προγράμματα, με μεγάλη ανταπόκριση από τους στρατεύσιμους, που αφορούν:

- Ξένες Γλώσσες

- Πληροφορική

- Διοίκηση Επιχειρήσεων

Επίσης πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, σε μονάδες που εδρεύουν σε Ρόδο, Κω, Σάμο, Λήμνο, Χίο, Κομοτηνή και Ξάνθη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενίσχυση των προσόντων όσων κληρωτών το επιθυμούν.

«Στόχος του προγράμματος είναι να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας, χρόνος δημιουργικός και γόνιμος για τους νέους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα» επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
neolaia.gr
http://allday-news.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html
 

Νεκροί πατέρας και γιός από σφαίρες στην Κλειτορία


Νεκροί πατέρας και γιός από σφαίρες στην Κλειτορία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Κλειτορίας στο νομό της Αχαΐας από το θάνατο ενός 25χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, με δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος το πρωί της Κυριακής η μητέρα του.

Δίπλα του ήταν το όπλο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά ερευνούν κάθε ενδεχόμενο, καθώς οι δύο σφαίρες προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Ειρωνεία της τύχης αποτελεί το γεγονός πως λίγες ώρες αργότερα αφότου βρέθηκε νεκρός ο νεαρός, οι συντοπίτες εντόπισαν νεκρό και τον 50χρονο πατέρα στο μαντρί.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η κόρη που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Πηγή:thebest
 http://www.madata.gr/epikairotita/social/63434.html

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό

 



Συνεχίζοντας το δελτίο του ΣΚΑΪ να διαφοροποιεί αισθητά τη θεματολογία του από τα υπόλοιπα δελτία, την Κυριακή "έπαιξε" πρώτο θέμα τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον τουρισμό για τη σεζόν που ήδη άνοιξε. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, 1,5 με 2,3 εκατομμύρια τουρίστες λιγότεροι από πέρυσι θα έρθουν στην Ελλάδα φέτος και οι απώλειες στα έσοδα του κράτους υπολογίζονται από 1έως και 1,6 δις. ευρώ. Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν πως οι τιμές είναι μειωμένες κατά 10%, ωστόσο σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ η Τουρκία είναι 30% φθηνότερη, η Κροατία και η Αίγυπτος 20%, το Μαρόκο και η Τυνησία 10-30%. Οι κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες από τις ΗΠΑ και τη Μ.Βρετανία κατά 20%, από τη Γερμανία 15% και από τη Ρωσία 10%...... Μεταφέρθηκε η άποψη της αγοράς πως δεν υπάρχει καμπάνια από το υπουργείο Πολιτισμού και πως το ρόλο αυτό έχει αναλάβει το γερμανικο κοινοβούλιο που προτίθεται να προωθήσει το ίδιο στους Γερμανούς την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Κι όλα αυτά τα κακά νέα ήλθαν να συνοδευτούν από το χειρότερο: Το τελευταίο τετράμηνο έχουν χαθεί 30.000 θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες καταλύματος και εστίασης.

http://veto300.blogspot.com/2010/05/blog-post_1573.html

Κλείνει τα 40 με party ενός εκατομμυρίου δολαρίων!


Το διάσημο μοντέλο συνεχίζει να είναι μία από τις πιο καλλίγραμμες και ελκυστικές γυναίκες στο χώρο της μόδας. Γι' αυτό ο αγαπημένος της Vladislav Doronin διοργανώνει για χάρη της ένα λαμπερό party γενεθλίων στις Κάννες, όπου βρίσκονται και η δύο για ανα παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Ο βαθύπλουτος μνηστήρας της δεν διάλεξε τυχαία την τοποθεσία αυτή για να σβήσει η Campbell τα 40 κεράκια της,  αφού εκεί έγινε η πρώτη τους γνωριμία πριν από δύο χρόνια. Το ζευγάρι θα γιορτάσει λοιπόν μαζί με τα γενέθλια του μοντέλου και την επέτειό του.

Το λαμπερό party έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Hotel du Cap με λαμπερούς καλεσμένους που καταφθάνουν στη γαλλλική ριβιέρα με τα ιδιωτικά τους τζετ και τα γιοτ. Εκτός από τα μεγάλα ονομόματα της showbiz που είναι καλεσμένοι στη γιορτή, ο Ρώσος μεγιστάνας έχει κλήσει για το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς τους Black Eyed Peas και την Grace Jones. Ανάμεσα στους καλεσμένους  είναι οι Donatella Versace, Kate Moss, Giorgio Armani και Roman Abramovich.

Το ζευγάρι φρόντισε να κάνει ένα ρομαντικό ταξίδι πριν από το party στο san Tropez με την συνοδεία Jennifer Lopez και του συζύγου της Marc Anthony. Μάλιστα ο μνηστήρας της μαύρης γαζέλας της έχει πάρει δώρο αμύθητης αξίας πέρα από το party που του στοίχισε τουλαχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια.


http://apokalipsi-gr.blogspot.com/2010/05/40-party.html

Κατερίνα Στικούδη : ''Λόγω τον γονιών μου δεν θέλω να μιλάω για την προσωπική μου ζωή''


Η Κατερίνα Στικούδη είναι η παρουσιάστρια του Mega Star, μοντέλο και πρόσφατα έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στο τραγούδι. Η ενασχόλησή της με το χώρο της μουσικής ήρθε ξαφνικά με την συμμετοχή σε ένα κομμάτι r'n'b πέρυσι το καλοκαίρι. Τώρα ανήκει στο δυναμικό της Sony. Ερωτηθείσα για την προσωπική της ζωή είπε "Δεν θέλω να μιλήσω για...


το αν βλέπω ή δεν βλέπω κάποιον, απλά γιατί δεν το ξέρουν οι γονείς μου. Ακόμη και μια προκλητική φωοτγράφηση να κάνω τους προετοιμάζω πρώτα". Αν κάποιος θέλει να προασπίσει την προσωπική του ζωή, τελικά μπορεί.
 
http://apokalipsi-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_4241.html
 

MUNDIAL 2010 (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






















































http://ultragreek.blogspot.com/2010/05/mundial-2010.html


Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Οι μασκότ των Ολυμπιακών του 2012


Οχι, δεν πρόκειται για εξωγήινους Κύκλωπες, ούτε για τερατάκια βγαλμένα από σειρά κινουμένων σχεδίων, αλλά για τον Γουένλοκ και τη Μάντεβιλ, τις μασκότ των επερχόμενων Θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, τα αποκαλυπτήρια των οποίων έγιναν προ ημερών στη βρετανική πρωτεύουσα.
Κοιτώντας τις εν λόγω φιγούρες, πολλοί είναι εκείνοι που χαμογελούν χαιρέκακα ενθυμούμενοι τα «κοσμητικά επίθετα» με τα οποία ο Βρετανοί είχαν στολίσει τις δικές μας μασκότ, τον Φοίβο και την Αθηνά, πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004.
Εχει ο καιρός γυρίσματα...

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/05/2012_23.html

Ψυχάρης-Μπόμπολας-Μάνια κατά Παπανδρέου


Αποκαλυπτικό των προθέσεων των μεγαλοεκδοτών που παραδοσιακά στήριζαν ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είναι ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αξία”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ισχυροί “δημοκρατικοί” εκδότες έχουν ενοχληθεί τα μάλα με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο επειδή τους αντιμετωπίζει ως απλούς επιχειρηματίες και δε συνομιλεί μαζί τους, αλλά και διότι αποφάσισε, χωρίς καμία διαβούλευση, να επιβάλει φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Μάλιστα, λέγεται ότι τα αφεντικά του Πηγάσου και του ΔΟΛ,Γιώργος Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης, στην πρόσφατη συνάντησή τους, συζήτησαν εκτενώς το θέμα και αποφάσισαν να αντιδράσουν με τρόπο κοινό και συντεταγμένο. Δεν είναι τυχαίο ότι το Έθνος και τα Νέα επικρίνουν πια ανοιχτά λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης, ενώ έχουν πάψει να λειτουργούν ως “κυματοθραύστες” των σκληρών μέτρων προς την κοινή γνώμη. Ενδεικτικό είναι ότι το κύριο ρεπορτάζ των Νέων χθες έλεγε ότι ΔΝΤ και Κομισιόν θα επιβάλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα τον Ιούλιο, αναφερόμενο και στις “τραγικές καθυστερήσεις” ορισμένων από τις πιο βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των εταίρων μας. Την ίδια στιγμή, καθαρά απέναντι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει περάσει και η Ελευθεροτυπία, αφού εδώ και δύο μήνες βγαίνει στην κυβέρνηση “από τα αριστερά” και ασκεί συστηματική αντιπολίτευση. Άλλωστε, ήταν η εφημερίδα της Μάνιας Τεγοπούλου που φιλοξένησε προχθές το ρεπορτάζ που “έκαψε” την Άντζελα Γκερέκου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα κάνει προς το παρόν πίσω όσον αφορά στην τηλεοπτική διαφήμιση. Μένει να δούμε τη συνέχεια, καθώς προοιωνίζεται άκρως ενδιαφέρουσα…
http://www.zoomnews.gr/?p=30121
Σαββόπουλος: “Θα βγούμε από την κρίση με πικρό καφέ σκέτο, περπάτημα και νωρίς στο σπίτι”


Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μιλάει στο Βήμα για την προσφυγή στο ΔΝΤ, τη φοροδιαφυγή του Τόλη Βοσκόπουλου, αλλά και για τον τρόπο να βγει η χώρα από την κρίση. Τονίζει πως για να βγούμε από την κρίση «πρέπει να κάνουμε ό,τι μετά από ολονύκτια κραιπάλη. Την επομένη πίνουμε έναν πικρό καφέ σκέτο, μετά ρίχνουμε έναν ποδαρόδρομο να κάψουμε τοξίνες και το βράδυ νωρίς στο σπίτι». Θεωρεί πως ο «Καλλικράτης» θα μπορούσε να καθυστερήσει λίγο και τα χρήματα που θα δαπανηθούν να καλύψουν τις συντάξεις, ενώ τάσσεται υπέρ της τιμωρίας των ενόχων. Σχολιάζοντας τέλος την υπόθεση φοροδιαφυγής του κ. Βοσκόπουλου, λέει πως «εγώ ανήκω υπερηφάνως σε μια αισχρή μειοψηφία Νεοελλήνων που δηλώνει πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο. Απέναντι στον νόμο είμαστε όλοι ίδιοι- φίρμες και μη. Αλλά το πραγματικό σκάνδαλο εδώ είναι τι έκανε η Εφορία τόσα χρόνια.».

http://www.zoomnews.gr/?p=30125

Ματεράτσι: Χάνουμε τον ηγέτη μας

Η αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Ίντερ και η επικείμενη ανάληψη της Ρεάλ, δημιουργεί κλίμα ανησυχίας, αλλά και θλίψης στην ομάδα. Ανησυχίας γιατί φοβούνται ότι ο Πορτογάλος θα πάρει ορισμένους παίκτες μαζί του στη «βασίλισσας» και θλίψης γιατί οι «νερατζούρι» χάνουν τον ηγέτη τους, όπως εύστοχα είπε ο Μάρκο Ματεράτσι.

«Ο Μουρίνιο κατάφερε να μετατρέψει αυτήν την ομάδα σε ανίκητη και όλους εμάς του παίκτες να μας κάνει να νοιώσουμε σαν αδέρφια. Χάνουμε τον ηγέτη μας» τόνισε ο Ματεράτσι.


http://allissports.blogspot.com/2010/05/blog-post_8229.html
«Βροχερή» θα είναι η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου
                    

 
Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένεται να αντιμετωπίσουν βροχερό καιρό, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό.
Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού για τη Δευτέρα είναι οι πρόσκαιρες βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα , σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια το απόγευμα της Δευτέρας.
Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα βόρεια του νόμού. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά, ενώ αναμένεται σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, τη Δευτέρα, από 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη νέα εθνική οδό και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ.θ. 145 έως τον Κόμβο του Ρίου.
β) Στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου.
γ) Στην εθνική οδό Ν.Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην εθνική οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1720:lr--------&catid=1:latest-news&Itemid=50

Jim Rickard: H Eλλάδα έχει ένα "Μυστικό Όπλο"..

Δείτε τι λέει ο Jim (James) Rickard στην Helen Skopis.
Ο Jim Rickard είναι Διευθυντικό στέλεχος για Πληροροφορίες Αγοράς (Market Intelligence) της Market Intelligence at Omnis, Inc.
Στην ερώτηση για το αν η κρίση στην Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη (4:15 του Video) απαντά ΝΑΙ, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει ένα "Μυστικό Όπλο".
Έχει  πάνω 100 τόνους χρυσού και θα μπορούσε να εκδώσει 7ετη ομόλογα με 3-4 % στην Κίνα και στην συνέχεια σαν ανταποδοτική κίνηση, η Κίνα θα μπορούσε να αγοράσει 10 τόνους χρυσού από την Ελλάδα σε πολύ καλή τιμή....
Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει νέες θέσεις εργασίας, μείωση φόρων, απλοποίηση διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων και αξιοποίηση των υποδομών της.



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/05/jim-rickard-h-e.html