Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Οι μασκότ των Ολυμπιακών του 2012


Οχι, δεν πρόκειται για εξωγήινους Κύκλωπες, ούτε για τερατάκια βγαλμένα από σειρά κινουμένων σχεδίων, αλλά για τον Γουένλοκ και τη Μάντεβιλ, τις μασκότ των επερχόμενων Θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, τα αποκαλυπτήρια των οποίων έγιναν προ ημερών στη βρετανική πρωτεύουσα.
Κοιτώντας τις εν λόγω φιγούρες, πολλοί είναι εκείνοι που χαμογελούν χαιρέκακα ενθυμούμενοι τα «κοσμητικά επίθετα» με τα οποία ο Βρετανοί είχαν στολίσει τις δικές μας μασκότ, τον Φοίβο και την Αθηνά, πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004.
Εχει ο καιρός γυρίσματα...

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/05/2012_23.html

Ψυχάρης-Μπόμπολας-Μάνια κατά Παπανδρέου


Αποκαλυπτικό των προθέσεων των μεγαλοεκδοτών που παραδοσιακά στήριζαν ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είναι ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αξία”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ισχυροί “δημοκρατικοί” εκδότες έχουν ενοχληθεί τα μάλα με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο επειδή τους αντιμετωπίζει ως απλούς επιχειρηματίες και δε συνομιλεί μαζί τους, αλλά και διότι αποφάσισε, χωρίς καμία διαβούλευση, να επιβάλει φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Μάλιστα, λέγεται ότι τα αφεντικά του Πηγάσου και του ΔΟΛ,Γιώργος Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης, στην πρόσφατη συνάντησή τους, συζήτησαν εκτενώς το θέμα και αποφάσισαν να αντιδράσουν με τρόπο κοινό και συντεταγμένο. Δεν είναι τυχαίο ότι το Έθνος και τα Νέα επικρίνουν πια ανοιχτά λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης, ενώ έχουν πάψει να λειτουργούν ως “κυματοθραύστες” των σκληρών μέτρων προς την κοινή γνώμη. Ενδεικτικό είναι ότι το κύριο ρεπορτάζ των Νέων χθες έλεγε ότι ΔΝΤ και Κομισιόν θα επιβάλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα τον Ιούλιο, αναφερόμενο και στις “τραγικές καθυστερήσεις” ορισμένων από τις πιο βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των εταίρων μας. Την ίδια στιγμή, καθαρά απέναντι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει περάσει και η Ελευθεροτυπία, αφού εδώ και δύο μήνες βγαίνει στην κυβέρνηση “από τα αριστερά” και ασκεί συστηματική αντιπολίτευση. Άλλωστε, ήταν η εφημερίδα της Μάνιας Τεγοπούλου που φιλοξένησε προχθές το ρεπορτάζ που “έκαψε” την Άντζελα Γκερέκου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα κάνει προς το παρόν πίσω όσον αφορά στην τηλεοπτική διαφήμιση. Μένει να δούμε τη συνέχεια, καθώς προοιωνίζεται άκρως ενδιαφέρουσα…
http://www.zoomnews.gr/?p=30121
Σαββόπουλος: “Θα βγούμε από την κρίση με πικρό καφέ σκέτο, περπάτημα και νωρίς στο σπίτι”


Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μιλάει στο Βήμα για την προσφυγή στο ΔΝΤ, τη φοροδιαφυγή του Τόλη Βοσκόπουλου, αλλά και για τον τρόπο να βγει η χώρα από την κρίση. Τονίζει πως για να βγούμε από την κρίση «πρέπει να κάνουμε ό,τι μετά από ολονύκτια κραιπάλη. Την επομένη πίνουμε έναν πικρό καφέ σκέτο, μετά ρίχνουμε έναν ποδαρόδρομο να κάψουμε τοξίνες και το βράδυ νωρίς στο σπίτι». Θεωρεί πως ο «Καλλικράτης» θα μπορούσε να καθυστερήσει λίγο και τα χρήματα που θα δαπανηθούν να καλύψουν τις συντάξεις, ενώ τάσσεται υπέρ της τιμωρίας των ενόχων. Σχολιάζοντας τέλος την υπόθεση φοροδιαφυγής του κ. Βοσκόπουλου, λέει πως «εγώ ανήκω υπερηφάνως σε μια αισχρή μειοψηφία Νεοελλήνων που δηλώνει πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο. Απέναντι στον νόμο είμαστε όλοι ίδιοι- φίρμες και μη. Αλλά το πραγματικό σκάνδαλο εδώ είναι τι έκανε η Εφορία τόσα χρόνια.».

http://www.zoomnews.gr/?p=30125

Ματεράτσι: Χάνουμε τον ηγέτη μας

Η αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Ίντερ και η επικείμενη ανάληψη της Ρεάλ, δημιουργεί κλίμα ανησυχίας, αλλά και θλίψης στην ομάδα. Ανησυχίας γιατί φοβούνται ότι ο Πορτογάλος θα πάρει ορισμένους παίκτες μαζί του στη «βασίλισσας» και θλίψης γιατί οι «νερατζούρι» χάνουν τον ηγέτη τους, όπως εύστοχα είπε ο Μάρκο Ματεράτσι.

«Ο Μουρίνιο κατάφερε να μετατρέψει αυτήν την ομάδα σε ανίκητη και όλους εμάς του παίκτες να μας κάνει να νοιώσουμε σαν αδέρφια. Χάνουμε τον ηγέτη μας» τόνισε ο Ματεράτσι.


http://allissports.blogspot.com/2010/05/blog-post_8229.html
«Βροχερή» θα είναι η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου
                    

 
Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένεται να αντιμετωπίσουν βροχερό καιρό, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό.
Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού για τη Δευτέρα είναι οι πρόσκαιρες βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα , σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια το απόγευμα της Δευτέρας.
Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα βόρεια του νόμού. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά, ενώ αναμένεται σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, τη Δευτέρα, από 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη νέα εθνική οδό και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ.θ. 145 έως τον Κόμβο του Ρίου.
β) Στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου.
γ) Στην εθνική οδό Ν.Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην εθνική οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1720:lr--------&catid=1:latest-news&Itemid=50

Jim Rickard: H Eλλάδα έχει ένα "Μυστικό Όπλο"..

Δείτε τι λέει ο Jim (James) Rickard στην Helen Skopis.
Ο Jim Rickard είναι Διευθυντικό στέλεχος για Πληροροφορίες Αγοράς (Market Intelligence) της Market Intelligence at Omnis, Inc.
Στην ερώτηση για το αν η κρίση στην Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη (4:15 του Video) απαντά ΝΑΙ, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει ένα "Μυστικό Όπλο".
Έχει  πάνω 100 τόνους χρυσού και θα μπορούσε να εκδώσει 7ετη ομόλογα με 3-4 % στην Κίνα και στην συνέχεια σαν ανταποδοτική κίνηση, η Κίνα θα μπορούσε να αγοράσει 10 τόνους χρυσού από την Ελλάδα σε πολύ καλή τιμή....
Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει νέες θέσεις εργασίας, μείωση φόρων, απλοποίηση διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων και αξιοποίηση των υποδομών της.



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/05/jim-rickard-h-e.html

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Σε πολιορκία το Facebook


Εκστρατεία κατά του δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης αρχίζουν γκουρού του Ιντερνετ και μπλόγκερ που καλούν τους χρήστες να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Κανονικά ο Μάικλ Ζούκερμπεργκ θα γιόρταζε τα 26α του γενέθλια στην Καραϊβική. Τα σύννεφα, όμως, που έχουν μαζευτεί πάνω από το Facebook και οι επιθέσεις που δέχεται εσχάτως η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τον κρατούν καρφωμένο στο καλιφορνέζικο στρατηγείο του.

Oταν πριν από έναν μήνα αποφάσιζε κάπως υπόγεια να ανοίξει τους λογαριασμούς των χρηστών του στη δημόσια θέα εάν δεν επέλεγαν οι ίδιοι το αντίθετο, ο ιδρυτής του Facebook ήταν πεπεισμένος ότι είχε έρθει οριστικά ..........


«το τέλος της εποχής της ιδιωτικότητας» όπως είχε δηλώσει περίτρανα τον περασμένο Ιανουάριο. Αντίθετα, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν σαν να τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Γκουρού του Ιντερνετ και μπλόγκερ ήταν οι πρώτοι που κατήγγειλαν ότι το Facebook επιλέγει αυτόν τον δρόμο ωθούμενο περισσότερο από το κέρδος παρά από τη λογική της κοινωνικής δικτύωσης. Η πρώτη ρουκέτα εκτοξεύθηκε από το ΜoveΟn. org, την ιστοσελίδα που διαχειρίζονται οργανώσεις της αμερικανικής ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τη σκυτάλη πήρε η ιστοσελίδα FacebookΡrotest. com, η οποία καλεί τους χρήστες του Ιντερνετ να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα του Ζούκερμπεργκ έως τις 6 Ιουνίου. Μια ανάλογη έκκληση απευθύνει και το QuitFacebookDay. com, καλώντας τους χρήστες να σβήσουν τους λογαριασμούς τους στις 31 Μαΐου. Εως χθες το βράδυ είχαν δεσμευθεί εγγράφως περίπου 12.000 άτομα.
Και το Χόλιγουντ. Τα χτυπήματα για τον Ζούκερμπεργκ δεν έρ χονται μόνο από το Διαδίκτυο αλλά ακόμη και από το Χόλιγουντ. Το φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Τhe Social Νetwork», παραγωγής του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι, στην οποία ο ιδρυτής του Facebook περιγράφεται σαν ένας απατεωνίσκος φοιτητής με τάσεις αυτισμού και μανία με το σεξ· μια μικρή ιδιοφυΐα που έστηνε το πρόγραμμα της ιστοσελίδας για να ξεπεράσει μια ερωτική απογοήτευση. Πέρα από το σινεμά, όμως, ο Ζούκερμπεργκ πρέπει να αντιμετωπίσει και ένα μικρό αδελφάκι του Facebook που θα γεννηθεί επίσης το φθινόπωρο από τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Η παρέα των φοιτητών συγκέντρωσε σε λίγο διάστημα 150.000 δολάρια για το «σχέδιο Διασπορά»: μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που αντίθετα από τον μεγάλο αδελφό του, υπόσχεται πλήρη έλεγχο των χρηστών
http://cobra-argos.blogspot.com/2010/05/facebook.html


Το Ριο ντε Τζανέιρο επιλέχθηκε ως η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 και ένα απο τα εντυπωσιακότερα αρχιτεκτονικά της δημιουργήματα, ίσως είναι ο ηλιακός πύργος!Σχεδιασμένος απο την Ελβετική εταιρεία RAFAA, ο ηλιακός πύργος θα συγκεντρώνει ηλιακή ενέργεια, την οποία θα χρησιμοποιεί για να ωθεί θαλασσινό νερό στην κορυφή του πύργου, δημιουργώντας εναν τεχνητό καταρράκτη, ο οποίος με την σειρά του θα παράγει ακόμα περισσότερη ενέργεια όλο το εικοσιτετράωρο, εξαιτίας της δύναμης του νερού!
Το "Solar City Tower", όπως είναι η επίσημη ονομασία του, δεν θα είναι απλά ενα όμορφο δημιούργημα που θα παράγει ενέργεια αλλα θα φιλοξενεί... ενα αμφιθέατρο, καφετέριες αλλα και καταστήματα στο ισόγειο του! Αυτή η εξαιρετική ιδέα προτάθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όπου η Βραζιλιάνικη μητρόπολη σκοπεύει να συμβολίζει την "πράσινη" πόλη του μέλλοντος.







http://tsouok.blogspot.com/2010/05/2016.html

του Α. Πετρουλάκη στην Καθημερινή


http://atithasos.blogspot.com/2010/05/blog-post_6529.html

Rass: Δημοσκόπηση-σοκ για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ολες οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν τη συλλογική απογοήτευση της κοινής γνώμης από το πολιτικό σύστημα αλλά και την απουσία ενός προσώπου ή σχήματος που θα μπορούσε να απαντήσει στο κοινωνικό αίτημα για αλλαγή και ανανέωση. Δημοσκόπηση της Rass (για το ΠΑΡΟΝ) δείχνει ότι επτά στους δέκα (73,7%) δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση αλλά και οκτώ στους δέκα (85,5%) δεν είναι ικανοποιημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση. Μαλιστα, το 73,9% θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται από το ΔΝΤ. Ωστόσο, ένα ισχυρό ποσοστό (54,5%) είναι έτοιμο να δεχθεί νέα μέτρα για την ανάκαμψη της χώρας. Οι περισσότεροι (63,7%) πιστεύουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναζητούνται “σωτήρες” στον κόσμο των επιχειρήσεων: Το 82,1% θεωρεί τους επιχειρηματίες υπεύθυνους όσο και τους πολιτικούς για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, ενώ ένας στους δύο δεν θέλουν λύσεις τύπου Μπερλουσκόνι.

http://www.zoomnews.gr/?p=30070

Σεξ στα 16 και χωρίς προφυλάξεις κάνουν οι Ελληνίδες!



Στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών γνωρίζουν το σεξ τα κορίτσια στη χώρα μας, χωρίς να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Οι ειδικοί μελέτησαν τη συμπεριφορά 43 σεξουαλικά δραστήριων κοριτσιών ηλικίας 13,8 – 19 ετών και διαπίστωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο δύο συντρόφους (διακύμανση από έναν έως 12).
Το 85% των κοριτσιών χρησιμοποιούσε σπανίως προφυλακτικό και μόνο το 6% αντισυλληπτικό χάπι. Στο 5% των κοριτσιών ανιχνεύθηκαν...
αλλοιώσεις HPV, ενώ οι τέσσερις στις δέκα είχαν θετικό test Παπανικολάου.
«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η αξία του εμβολιασμού έναντι του HPV που έχει ατονήσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη διοργάνωση του 48ου Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου.
Επίσης, στο 7% των κοριτσιών εντοπίστηκαν η ύπαρξη φλεγμονής με χλαμύδια (σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα) και λοιμώξεις που προκάλεσαν μύκητες ή ουρεόπλασμα και κολπίτιδες.
Το 48ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως 23 Μαΐου 2010 στη Μύκονο και αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός, αναφορικά με την υγεία των παιδιών.
Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.500 παιδίατροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα 700 και πλέον επιστημονικών εργασιών.
Θα συζητηθούν πολλά άλλα θέματα, όπως τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, η υπερκατανάλωση φαρμάκων από παιδιά χωρίς συνταγή γιατρού, η κατανάλωση αλκοόλ από τους έφηβους, η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του Διαδικτύου, η βίαιη - επιθετική συμπεριφορά των εφήβων.
Εκτενής αναφορά θα γίνει και στους εμβολιασμούς, οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική μείωση μετά το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το πανδημικό εμβόλιο.
Zougla.gr
http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/16_23.html

Κλειστή η Εγνατία...


Οι κακές καιρικές συνθήκες, η απεργία και τεχνικές δυσκολίες, παρατείνουν κατά μια εβδομάδα, τη διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον κόμβο Αράχθου ως τον κόμβο Περιστερίου, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη.Έτσι,όπως ανακοινώθηκε από την "Εγνατία οδός ΑΕ", οι εργασίες σύνδεσης της γέφυρας με το οδόστρωμα, που επρόκειτο να ολοκληρωθούν σήμερα, Κυριακή 23 Μαΐου, θα παραταθούν ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Μαΐου.Στο διάστημα αυτό, η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο,θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Τρικάλων.
Το διάβασα στο Epirusgate και σκέφτηκα ότι έπρεπε να το αναδημοσιεύσω, ειδικά για να το πληροφορηθούνε οι φίλοι που θα χρησιμοποιήσουν την Εγνατία λόγω τριημέρου...

http://aletri.blogspot.com/2010/05/blog-post_8252.html





Νέο πρεσβευτή στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, μεσαίος υπάλληλος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ θα είναι αντικαταστάτης του νυν πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ στην Αθήνα. Ο Ν.Μ. Σμιθ δεν έχει σημαντική καριέρα διπλωμάτη μέχρι στιγμής και η τοποθέτησή του ως επικεφαλή της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Αθήνα είναι η πιο σημαντική θέση που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα.
Προ 20ετίας υπηρέτησε στην Κωνσταντινούπολη και η εμπειρία του στο εξωτερικό συμπεριλαμβάνει και σύντομες υπηρεσίες σε Βέρνη, Οτάβα και Στοκχόλμη.


Η έκθεση της Stratfor που δημοσιεύει το defencenet.gr φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται με την επιλογή ενός διπλωμάτη χωρίς σημαντικές περγαμηνές...
http://mirmidones90f.blogspot.com/2010/05/blog-post_7971.html

Έρρικα Πρεζεράκου: Αποκαλύψεις 

για την δυναμική αθλήτρια

Έρρικα Πρεζεράκου: Αποκαλύψεις για την δυναμική αθλήτρια

Ερρικα Πρεζεράκου: Η εντυπωσιακή αθλήτρια που απολαμβάνουμε σε απίστευτες χορευτικές φιγούρες στο «Dancing with the stars» ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για όλα.

Η Ερρικα Πρεζεράκου έχει εγκαταλείψει πλέον τον στίβο και το άλμα επί κοντώ: «Ο πρωταθλητισμός ήταν για μένα ένα μάθημα αυτογνωσίας που μέχρι τότε όμοιό του δεν είχα. Σε αναγκάζει να έρθεις σε επαφή με την αλήθεια σου. Επειδή κάθε μέρα σου ζητάει τα μέγιστα, δεν μπορείς να κρυφτείς από τον εαυτό σου. Οι διακρίσεις είναι απλώς η επιβράβευση στην προσπάθειά σου, αλλά, πίστεψέ με, το ταξίδι είναι αυτό που σε εξελίσσει. Μέσα από τις δύσκολες στιγμές μαθαίνεις τον εαυτό σου».

Σήμερα, η πανέμορφη Ερρικα διδάσκει στο Ολυμπιακό Στάδιο (Κλειστό Προπονητήριο Στίβου) την τεχνική του Replayce που η ίδια έχει δημιουργήσει και ταυτόχρονα συμμετέχει στο «Dancing with the stars».
- Πώς προέκυψε η συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι; Θέλεις να βγεις πρώτη;Προέκυψε απλά. Με πήραν στο τηλέφωνο. Μου αρέσει πολύ ο χορός αλλά και η εμπειρία. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει έπαθλο αλλά ότι γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό είναι πολύ σημαντικό. Το αν θα βγω πρώτη είναι θέμα δικής μου προσπάθειας, της επιτροπής, αλλά κυρίως του κοινού. Οπότε θα μοιράσουμε τις δουλειές. Εγώ σήμερα θα χορέψω… κι εσύ, αγαπητέ συνάνθρωπε, συναθλητή και φίλε, θα ψηφίσεις Χ3 για να κερδίσουμε...
- Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ποιους ξεχωρίζεις; Ξεχωρίζω τα πιο ερωτευμένα! Αυτά θα τα καταφέρουν. Πλάκα κάνω! Υπάρχουν ζευγάρια που χορεύουν πολύ ωραία και άλλα που έχουν κοινό. Πιστεύω ότι φαβορί θα είναι αυτός που έχει το «πακέτο». Χαίρομαι πάντως που στο «Dancing with the stars» είμαι με άτομα που ξέρω πολλά χρόνια, όπως ο Μιχάλης Ζαμπίδης και ο Δημήτρης Βλάχος (αποχώρησε).
- Σττα προσωπικά σου σε τι φάση βρίσκεσαι αυτήν την περίοδο;Με τόσες πρόβες και τόσο Replayce ευτυχώς που δεν έχω σύντροφο. Θα είχε ξεκινήσει τα ναρκωτικά ο άνθρωπος (γέλια)… Περνάω πολύ συντροφικά με τους καλούς μου φίλους και όχι, δεν περιμένω μέχρι να έρθει ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο, γιατί στις μέρες μας… μάλλον αμαξάς στη Θεσσαλονίκη θα είναι!
- Θέλεις να κάνεις δική σου οικογένεια;Ναι, θέλω πολύ. Αν προορίζομαι γι’ αυτό, θα το καλοδεχτώ με πολλή αγάπη. Η οικογένεια είναι πιστεύω μια όμορφη εμπειρία, είναι ο προορισμός του ανθρώπου.

Μια δυνατή στιγμή

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου;Ο πατέρας μου στεναχωρήθηκε πολύ όταν του είπα ότι θα κάνω πρωταθλητισμό. Πίστευε ότι θα χαραμιζόμουν σε κάτι μονοδιάστατο, όπως ο στίβος. Επέλεξε να διατηρήσει απόμακρη στάση αλλά μέσα του πιστεύω ίσως και να θύμωνε που δεν έκανα κάτι πιο κοντά στις ποιότητές μου, όπως ο ίδιος τις ένιωθε. Πίστευε πολύ σε μένα. Ετσι, είχε επιλέξει και δεν ερχόταν σε αγώνες, σπάνια… Μανιάτης βλέπεις. Το 2003 ήταν πολύ βαριά άρρωστος. Είναι καλοκαίρι, είμαι στα «Μπιζάνεια» στην Καλλιθέα και έχω αγώνα στο επί κοντώ. Ο πατέρας μου θα έβγαινε εκείνο το απόγευμα από το νοσοκομείο και έτσι δεν θα ερχόταν ούτε η μητέρα μου στον αγώνα. Ξαφνικά, τον βλέπω να μπαίνει στις κερκίδες υποβασταζόμενος από τη μητέρα μου. Ανάμεσα στα δοκιμαστικά άλματα που έκανα είδα ότι του πήρε ίσως ένα τέταρτο να καταφέρει να πλησιάσει. Τόσο πολύ χάλια ήταν… Ηταν ένα μεγάλο σοκ για μένα. Ηταν τεράστια κίνηση να έρθει. Ειδικά σε αυτήν την κατάσταση. Εκεί κατάλαβα ότι δεν είχα μόνον εγώ αισθανθεί ότι θα έφευγε σύντομα από την ζωή. Με αυτήν του την υπέρβαση να έρθει σε αυτήν την κατάσταση στον αγώνα έδειχνε ότι ήξερε και ο ίδιος, όπως και ότι δεν είχε πρόθεση να χάσει λεπτό μακριά από τη σύνδεσή του με τα παιδία του και τις επιλογές τους…
Ευτυχώς, ήταν καλοκαίρι και φορούσα γυαλιά… Δεν σταμάτησα να κλαίω παράλληλα με τον αγώνα μου… Δεν ήξερα αν έκλαιγα από ευγνωμοσύνη που είχε έρθει ή από πόνο που ένιωθα ότι ξέρει πως δεν έχει πολύ καιρό ακόμα με τα παιδιά του… Είχα συγκλονιστεί. Υστερα από λίγους μήνες τον έχασα.
- Και η πιο ευχάριστη;Νομίζω από τις πιο ευχάριστες στιγμές είναι τα πρωινά όταν ξυπνάω. Είναι στιγμές που νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που τόσα απλόχερα μας έχει δώσει η ζωή. Για τα απλά, καθημερινά πράγματα. Για όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα.
- Τι σε κάνει να πετάς στα σύννεφα;Παλαιότερα, το κοντάρι μου. Είχα πάντα έναν μαγικό τρόπο να με πηγαίνει όλο και πιο κοντά στα σύννεφα και στον ήλιο. Τα έντονα συναισθήματα… Ενας έρωτας πάντα απογειώνει.
- Πώς αισθάνεσαι που πολλοί σου λένε ότι είσαι η Ελληνίδα Κιμ Μπάσιντζερ;Η αλήθεια είναι ότι μίλησα κάποια στιγμή με τη μητέρα της και μου εκμυστηρεύτηκε πως κάποια στιγμή είχε ένα ειδύλλιο στην Ελλάδα. Θα μας δείτε προσεχώς στο «Πάμε πακέτο» (γέλια)...

Τραγουδίστρια!
- Τι σημαίνει το τραγούδι για σένα και πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με το συγκρότημα;Πριν από κάποιους μήνες, συναντώ έναν φίλο μου, ο οποίος έψαχνε μια κοπέλα να τραγουδάει στην μπάντα που ήταν μάνατζερ. Ως γνωστό πειραχτήρι, του είπα ότι δεν θα βρει καλύτερη από εμένα, ότι εγώ είμαι η λύση στο θέμα του και πως ο παπάς της ενορίας είχε μιλήσει πολλές φορές για την ωραία μου φωνή και αλλά πολλά... Ετσι άφησα την κεραμική, που ήταν το μέχρι τότε χόμπι μου, και εντάχθηκα στους Capo di Monde. Μετά την πρώτη επαφή μου, σε μικρό χρονικό διάστημα τραγούδησα μπροστά σε κοινό στο πρώτο μου live.

Η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ REPLAYCE...
- Είσαι εμπνεύστρια-δημιουργός του Replayce. Μίλησέ μας γι’ αυτό.Το Replayce είναι μια έρευνα-μελέτη που ξεκίνησα το 2004. Το έχω κατοχυρώσει ως καινοτόμο σύστημα αθλητισμού. Είναι ένα παιδαγωγικό σύστημα άθλησης και πραγματοποιείται μέσα από 3.000 διαφορετικές ευχάριστες δραστηριότητες. Μέσα από τη γνώση ότι ο άνθρωπος είναι πολυδιάστατο ον, το Replayce ενσωματώνει μια παλέτα διαφορετικών δραστηριοτήτων, όπως είναι ο χορός, το παιχνίδι, οι πολεμικές τέχνες, η ζωγραφική, οι κατασκευές, το τένις, το badminton, το χόκεϊ, το μπάσκετ, η ενόργανη, ο ρυθμός και άλλα, έχοντας την εστίασή του στο παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος νιώθει τη δυνατότητά του να είναι πολύπλευρος, πολυδιάστατος και ανοιχτός σε καινούργια πράγματα. Για μιάμιση ώρα που διαρκεί το Replayce έχεις την αίσθηση ότι παίζεις και γελάς, ενώ στην πραγματικότητα παρακολουθείς ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης.
- Ποιες είναι οι συμβουλές σου στις Ελληνίδες για να διατηρηθούν σε φόρμα;Να είναι ευτυχισμένες. Οταν είσαι ψυχολογικά καλά, όλα στο σώμα σου βρίσκονται σε ισορροπία.
- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;Κάτσε να ρωτήσω τη μαμά μου… Να μυήσω όλο και περισσότερους ανθρώπους στη φιλοσοφία του Replayce. Μιας και η ζωή είναι πολύ μικρή, γιατί να μην είναι χαρούμενη;

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ«Στο μυαλό μου είχα τη σκανδαλιά και το ποδόσφαιρο»
Η Ερρικα Πρεζεράκου ξεδιπλώνει το άλμπουμ των παιδικών χρόνων της με έναν τόσο ιδιαίτερο και απολαυστικό τρόπο:
«Οι Μανιάτες φημίζονται για πολλά πράγματα και η αυστηρότητα είναι ένα από αυτά. Οταν οι αγαπημένοι μου γονείς Ανδριάνα και Παναγιώτης με έφεραν στη ζωή, δεν γνώριζαν πως αυτήν την αυστηρότητα έμελλε να την αμφισβητήσω από τα πρώτα μου κιόλας βήματα. Πρώτη μου επαναστατική κίνηση; Πέταξα την πιπίλα. Στη συνέχεια, εξελίχθηκα σε ένα τυπικό αγοροκόριτσο. Περισσότερο είχα στο μυαλό μου τη σκανδαλιά και το ποδόσφαιρο παρά το παιχνίδι με τις κούκλες. Από τότε κατάλαβα πως η αμφισβήτηση και η αναζήτηση ήταν δύο στοιχεία που θα με χαρακτήριζαν και στο μέλλον, έστω και αν χρειαζόταν να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Οι σκανδαλιές δεν κόβονται. Στο σχολείο τα αγόρια με κοίταζαν με μισό μάτι, γιατί τα περνούσα στο τρέξιμο, και οι δάσκαλοι προσπαθούσαν να τιθασεύσουν την ορμητική φύση μου. Αυτή η δυναμική όριζε πάντοτε τις επιλογές και οδηγούσε όλες τις προσπάθειές μου.

Μεγάλωσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια συνοικία που δεν τη γνώρισα όσο θα ήθελα, αφού η νοοτροπία του πατέρα μου όριζε πως πρέπει να “φυλάσσομαι” σε ιδιωτικό σχολείο. Ισως γιατί εκεί βρισκόμενη υπό περιορισμό θα μπορούσαν να με τιθασεύσουν βάζοντάς με σε καλούπι. Ηταν η πρώτη υποχώρηση που έκανα, γιατί, όπως λένε και οι Αμερικανοί, “sometimes you have to loose some, to win a lot”. Ετσι κι εγώ δέχθηκα την επιθυμία των γονιών μου για να δεχθούν κι αυτοί τη δική μου: τον χορό. Πάντοτε αποτελούσε ένα από τα μεγάλα μου πάθη. Οι σπουδές μου σαν χορογράφος ευοδώθηκαν για ένα μικρό διάστημα, όταν και συνεργάστηκα με πετυχημένους Ελληνες καλλιτέχνες και διάφορα σόου.

Σε ηλικία δεκαεπτά ετών, η ανάγκη για ανεξαρτησία με οδήγησε στη δεύτερη μεγάλη προσωπική επανάσταση (μετά την απόταξη της πιπίλας) και εγκατέλειψα το πατρικό μου. Ετσι, ακόμα και σήμερα διασκεδάζω να ζητάω συγγνώμη από τη μητέρα μου που διέκοψα άδοξα τα καλοκαιρινά μαθήματα κεντήματος που τόσο απολάμβανε να μου δείχνει».


http://www.madata.gr/diafora/showbiz/63358.html

Αγοράκι πνίγηκε στον Τάμεση


Τραγωδία στο Λονδίνο. Ένα δωδεκάχρονο αγόρι έπεσε στα νερά του Τάμεση. Ανασύρθηκε ζωντανό μετά από δύο ώρες προσπαθειών, αλλά άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο...
Το παιδί - κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει γνωστές - έπεσε στα παγωμένα νερά. Αστυνομικοί - δύτες έκαναν προσπάθειες να το βρουν αλλά αυτό έγινε μετά από δύο ώρες. Όταν ανασύρθηκε ,διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση", ανακοινώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυκτα από την Σκότλαντ Γιάρντ.

Ο Δήμος του Λονδίνου "έκανε κάθε τι το δυνατόν γιά να σωθεί το παιδί" όταν πληροφορήθηκε την πτώση του στον Τάμεση, αλλά το παιδί όταν εντοπίστηκε και τραβήχτηκε από τα νερά "είχε ήδη υποθερμία"(...) "ενώ στους πνεύμονές του είχε μάλλον εισρεύσει μεγάλη ποσότητα νερού", ανακοινώθηκε από το Δήμο.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_9752.html

Video : η κατάρρευση της πλατφόρμας πετρελαίου



ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Το National Geographic έδωσε στη δημοσιότητα video που δείχνει την κατάρρευση της πλατφόρμας του πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



http://piraeuspress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6496:video------&catid=7:2009-02-01-20-37-48&Itemid=10
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 69 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
















Προλογίσε ο Πρόεδρος εκπαιδευτικών Π. Ε Καλλιθέας- Μοσχάτου Ευστάθιος Καραβασέλας.










































Συμμετείχε ο Γιώργος Λαγουδάκης με το συγκρότημά του.














13χρονος στην κορυφή τού Έβερεστ

13χρονος «κατέκτησε» το Έβερεστ!




Ένα 13χρονο αγόρι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έγινε, σήμερα (22/5), ο νεαρότερος ορειβάτης που έχει κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή του Έβερεστ! Πρόκειται για τον Τζόρνταν Ρομέρο, που βοηθήθηκε στο φιλόδοξο εγχείρημα από ομάδα αλπινιστών, ανάμεσα στους οποίους κι ο πατέρας του παρέα με τη σύντροφό του... Το ρεκόρ κατείχε από το 2001 ένας 16χρονος από το Νεπάλ, ο Τέμπα Τσέρι, που, όμως, από την ανάβασή του αυτήν έχασε τελικά πέντε δάχτυλά από κρυοπαγήματα.
http://aetos-grevena.blogspot.com/2010/05/13.html
 



Eνώ ήταν έτοιμη να υπογράψει ώστε να βρεθεί στα νέα επεισόδια της ''Πολυκατοικίας'' από τον Οκτώβρη, εκείνη τους ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα συμμετάσχει στο σίριαλ. Ο λόγος για την Τζίνα Αλιμόνου που για προσωπικούς της λόγους αποχώρησε από το καστ της σειράς λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Ο ρόλος της στη σειρά θα ήταν αυτός της διευθύντριας της εκδοτικής εταιρείας στην οποία δουλεύουν ο Τάκης (Γιάννης Τσιμιτσέλης) και η Λουκία (Βάσω Λασκαράκη). Το όνομα που ακούγεται ότι θα αναλάβει τον ρόλο τώρα, είναι αυτό της Δήμητρας Ματσούκα που έχει κάνει ήδη μια αναγνωριστική συζήτηση με τους υπεύθυνους του καναλιού. Όσο για τη σειρά μπορεί να έχει πάρει το πράσινο φως για τη νέα σεζόν άλλα τα ποσοστά της στους πίνακες τηλεθέασης πέφτουν.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/17200

Διατηρεί ...ζεστό το ενδεχόμενο νέου κόμματος η Ντόρα

«Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, καθώς ταξίδευα"


Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε για άλλη μία φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης ενός νέου πολιτικού φορέα, μιλώντας  στο «Ράδιο Κρήτη» του Ηρακλείου και στην εκπομπή του Αλέκου Ανδρικάκη.  «Εγώ στη φάση αυτή θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίξω τον τόπο μου και όλη την προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Και θα το κάνω αυτό από τη θέση της αντιπολίτευσης, που μ’ έχει τάξει ο λαός. Να κάνω δημιουργική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση επί των ερειπίων. Δεν θέλω να δω τα αποκαΐδια της χώρας μου, για να πάει μπροστά ένας πολιτικός μου στόχος. Πιστεύω ότι υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις στη χώρας μας. Όσο για την εξέλιξη των κομμάτων- που με ρωτάτε- θέλω να σας πω ότι τα κόμματα δημιουργούνται από κοινωνικές δυνάμεις, που θέλουν να εκφραστούν. Θα το δούμε αυτό στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα μας», είπε η κ. Μπακογιάννη.
Ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν είχε πλήρη εικόνα για τα τεκταινόμενα, λόγω των συνεχών ταξιδιών της στο εξωτερικό και πως τώρα σε μια ικανή χρονική απόσταση, διακρίνει τρίτες λύσεις, τις οποίες δεν επέλεξε εκείνη την περίοδο.

«Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, καθώς ταξίδευα συνεχώς για διάφορα σημαντικά θέματα, όπως είναι το Σκοπιανό και έκανα και δύο μήνες να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα ν’ αποδεχτώ τη λογική της υπονόμευσης της κυβέρνησης ή του κόμματος σου, για να πας μπροστά. Τώρα θεωρώ ότι για την περίοδο εκείνη, θα μπορούσε να υπάρχουν και τρίτες λύσεις, που εκείνη την εποχή δεν είχα επιλέξει».
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/17204


KouvelisΤον κίνδυνο διάσπασης του ΣYN σε περίπτωση που το συνέδριό του δεν απεμπλακεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης.
Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου σημειώνει ότι το πρόβλημα του ΣΥΝ είναι βαθιά πολιτικό και αυτό καλείται το συνέδριο να αντιμετωπίσει.
Εκφράζει όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό θα γίνει, αφού η εκτίμησή του είναι ότι στο συνέδριο «θα κυριαρχήσει ως μόνη διάθεση και επιδίωξη η επικράτηση των αριθμών. Ποιος θα ελέγξει το κόμμα, ποια ηγετική πλειοψηφία θα διαμορφωθεί».
Για τον κ. Κουβέλη, καθήκον του συνεδρίου είναι η απεμπλοκή του κόμματος από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, με τους εσωτερικούς του ανταγωνισμούς, τις πολιτικές του αντιπαλότητες και τις ιδεολογικές του αντιθέσεις.
«Στον βαθμό που δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα, υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της πολιτικής ενότητας, της συλλογικότητας και της λειτουργίας του κόμματος» υπογραμμίζει.
Σχετικά με τις κινήσεις του Αλ.Αλαβάνου, ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι προσωπικά διαφωνεί με τις θέσεις του, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι ενέργειές του, μαζί με κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφουν το ρήγμα του συμμαχικού σχήματος και μαρτυρούν σχεδιασμούς.
«Η ηγεσία του Συνασπισμού και η εσωκομματική πλειοψηφία δεν το βλέπει; Το βλέπει, αλλά δεν το αντιμετωπίζει και αποφεύγει- με ποιο άραγε πολιτικό σύνδρομο- να το αντιμετωπίσει» καταλήγει.

http://theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3929:kouvelis-to-disengage-from-the-syriza&catid=1:politics&Itemid=27

Μπήκαν στην καφετέρια και τον εκτέλεσαν

Κατέληξε τελικά ο νεαρός άνδρας που δέχθηκε επίθεση ενώ έπινε αμέριμνος τον καφέ του σε καφετέρια στην οδό Θησέως 123 στην Καλλιθέα.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δύο αλλοδαποί μπήκαν στην καφετέρια και άρχισαν να λογομαχούν με το θύμα, έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής.
Η λογομαχία πήρε διαστάσεις και μέσα σε δευτερόλεπτα ένας από τους δύο άντρες τράβηξε πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά τον Αλβανό. Οι δράστες στη συνέχεια μπήκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.
http://newsmessinia.blogspot.com/2010/05/blog-post_297.html

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

        Αποχαιρετώντας το Κόκκινο Φαράγγι του Αλιάκμονα

Παρά τις κακοκαιρίες που προβλέπονταν για το Σάββατο, η ομάδα των Φίλων των Ποταμών που συγκεντρώθηκε να τιμήσει με μια τελευταία κατάβαση, το ομορφότερο κομμάτι του Αλιάκμονα, δεν αποθαρρύνθηκε. Ακόμα και μετά τις πιστοποιημένες υψηλές στάθμες νερών, η αποστολή «Τελευταία Κατάβαση στο Κόκκινο Φαράγγι» δε θα μπορούσε να ακυρωθεί. Ούτε ακόμη οι ξαφνικές ακυρώσεις από τους rafters που θα συνέπλεαν μαζί μας στην αναμνηστική αυτή κατάβαση, δεν μας πτόησαν.
Μετά τη Σαββατιάτικη «προπόνηση» στον όγκο νερού που έγινε στο Βενέτικο Α, από τη γέφυρα Τρικώμου μέχρι τη γέφυρα Σταυροποτάμου, η ομάδα ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί από τα Γρεβενά για το φράγμα του Ιλαρίωνα.



Τα 12χλμ ποταμίσιας διαδρομής, που είναι γνωστά στους φίλους του καγιάκ και του ράφτινγκ ως Αλιάκμονας Β, ξεκινούν μετά τη Μονή του Οσίου Νικάνορος, διασχίζουν το Κόκκινο Φαράγγι για να καταλήξουν στο μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο της ΔΕΗ, στη Μονή Αγίου Ιλαρίωνα, απ’ όπου πήρε και τ’ όνομά της. Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής του και υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί, οπότε θα φραγεί και η σήραγγα εκτροπής, που σήμερα περνά το νερό δίπλα απ’ το φράγμα και ο ταμιευτήρας θ’ αρχίσει να γεμίζει. Υπολογίζεται πως σε μερικούς μήνες η λίμνη θα φτάσει σε πλήρη έκταση, καλύπτοντας μήκος 25χλμ ανάντη του φράγματος.



Το υδροηλεκτρικό του Αγ. Ιλαρίωνα είναι το 5ο κατά σειρά και κυριολεκτικά «στη σειρά» έργο στον Αλιάκμονα, με πρώτα το ζευγάρι υδροηλεκτρικών ΥΗΕ Αγίας Βαρβάρας και ΥΗΕ Ασωμάτων, 3ο το ΥΗΕ Σφηκιάς και 4ο το ΥΗΕ Πολυφύτου. Τα 4 πρώτα έχουν συνολική ισχύ 798 MW ενώ του Ιλαρίωνα θα έχει ακόμη 157 MW. Όπως έχουμε πει, ακόμη ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό σχεδιάζεται από τη ΔΕΗ, αμέσως πάνω απ’ το τέρμα της λίμνης που θα σχηματιστεί απ’ το ΥΗΕ Ιλαρίωνα. Το εν λόγω ΥΗΕ Ελαφίου, θα πλημμυρίσει εκτός από τον Αλιάκμονα, τους παραποτάμους του Βενέτικο (μέχρι τη γέφυρα Πηγαδίτσας) και Γρεβενιώτη, ενώ η λίμνη του θα έχει μήκος 40χλμ περίπου.



Φτάνοντας μέσω Χρωμίου, στην περιοχή του φράγματος, μας έπιασε δέος. Το βαθμιδωτό φράγμα των 130μ ύψους, από λευκά σκύρα, φάνταζε εκτυφλωτικό όπως άσπριζε στον ήλιο. Κατεβαίνοντας στο ύψος του ποταμού, περάσαμε την λευκή εκκλησούλα του Αγίου Ιλαρίωνα και μπήκαμε στο εργοτάξιο. Το πρώτο που βλέπεις είναι η έξοδος της σήραγγας εκτροπής όπου το ποτάμι ξεχύνεται ορμητικό με ασύλληπτη ταχύτητα που μόνο αν το δει ζωντανά μπορεί να εκτιμήσει κανείς.



Ανεβήκαμε τον δρόμο προς τη στέψη του φράγματος και μόνο από εκεί ψηλά διανοηθήκαμε το μέγεθος του έργου. Κοιτώντας κάτω, τ’ αυτοκίνητα και τα μεγάλα χωματουργικά έμοιαζαν παιχνιδάκια, ενώ οι άνθρωποι μυρμήγκια.



Ο μεγάλος ποταμός που έβγαινε αφρισμένος απ’ τη σήραγγα, έμοιαζε με άγριο άλογο που μόλις του φόρεσαν τη σέλα και πάσχει να απελευθερωθεί. Λίγο πιο κάτω, μετά από κάτι τεράστιους σωρούς αμμοχάλικου, τα υπόλοιπα άλογα της φυλής του, εξημερωμένα, στέκονται και βοσκούν ήρεμα κι αμίλητα. Μάταια ο ορμητικός Ιλαριώνας προσπαθεί με τη δύναμή του να παρακινήσει τους λιμνάζοντες αδερφούς του. Γρήγορα τα κύματά του καταλαγιάζουν, πνιγμένα στην ηρεμία του κατεστημένου. "Τι τινάζεσαι και οδύρεσαι Ιλαρίωνα, του λένε ο Πολύφυτος, η Σφηκιά, οι Ασώματοι... αποδέξου τη μοίρα σου. Σε λίγο θα ‘ρθεις να μας βρεις κι εσύ..."


Κατηφορίσαμε απ’ την άλλη πλευρά του φράγματος, προς τη πλευρά που ακόμη το ποτάμι είναι ζωντανό. Ο μαύρος βράχος του φαραγγιού, απ’ τη δεξιά πλευρά, είναι φυσικός και όμορφος. Απέναντι, το βουνό είναι φαγωμένο κι ασπρισμένο απ’ τα έργα.





Κοιτάμε με εντύπωση γύρω μας. Επάνω, μια παράξενη μα επιβλητική μπετονένια κατασκευή εκχειλιστών, ορθώνει τον όγκο της σαν φρούριο. Χαμηλά, στη βάση του φράγματος, ένα στόμιο με δύο δόντια ρουφάει το ήρεμο μεγαλόσωμο άτι, τον "Ιλαρίωνα" και μέσα απ’ τη σήραγγα εκτροπής το πετά στο μαντρί με τ’ άλλα. Δίπλα, οι «διαστημικές» - όπως τις χαρακτήρισε με απορία ο Χάρης – κατασκευές, της υδροληψίας και του εκκενωτή, αρματωμένες ήδη με τις χαλύβδινες σχάρες τους, περιμένουν πότε θα κλείσει η εκτροπή για να οδηγήσουν τ’ άλογα στη δουλειά... να κινήσουν τις τουρμπίνες παραγωγής ρεύματος!



Αναγνωρίζουμε πως τα "ποταμίσια άλογα" είναι πολύτιμος παραγωγός ενέργειας, στη σημερινή εποχή και πως τα μεγάλα υδροηλεκτρικά παράγουν πολύτιμο έργο. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε και μάλλον ποτέ δεν θα δεχθούμε, είναι η αποκλειστικά και μόνο ενεργειακή - οικονομική αντιμετώπιση των ποταμών ως πηγή προς εκμετάλλευση, αδιαφορώντας για την ευρύτερη επίπτωση στο περιβάλλον. Κατασκευάζοντας το πέμπτο στη σειρά μεγάλο υδροηλεκτρικό στον Αλιάκμονα και σχεδιάζοντας ακόμη ένα στο Ελάφι, δημιουργούμε μια σειρά από λίμνες, χωρίς φυσική ροή, αλλάζοντας ριζικά το τύπο του οικοσυστήματος. Σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ρύπανση του Αλιάκμονα και των παραποτάμων τους από φυτοφάρμακα και απόβλητα εργοστασίων, το ποτάμιο οικοσύστημα της περιοχής είναι καταδικασμένο σε μαρασμό.

http://greekriverfriends.blogspot.com/2010/05/blog-post_20.html




Ας ταξιδέψουμε λοιπόν για τελευταία φορά μαζί, είπαμε και ξεκινήσαμε για την είσοδο του ποταμού, 12 χλμ πιο πάνω, στη Μονή Οσίου Νικάνορος.
Ο καιρός είναι καλός σήμερα. Φυσάει, αλλά το βαθύ φαράγγι θα μας προστατεύει. Τα νερά, γοργοκίνητα στην αρχή, μας βοηθάνε αυτά τα πρώτα 6χλμ, που το ποτάμι δεν έχει κλίση και είναι συνήθως αργό. Αφού δεν έχουμε να κάνουμε πολύ κουπί, αφηνόμαστε ν’ απολαύσουμε τη φύση γύρω μας. Οι χαμηλές όχθες είναι πνιγμένες στο πράσινο, με κάποια διαλλείματα όπου οι βράχινοι σχηματισμοί βάζουν τη δικιά τους άγρια πινελιά. Ένα ζευγάρι ερωδιών και πιο κάτω ακόμη ένα, σηκώνονται μόλις μας αντιληφθούν και αιωρούνται ψηλά, πάνω απ’ τα κεφάλια μας, για να ξανακάτσουν στην κορφή ενός δέντρου ή σ’ ένα απότομο βράχο, ψηλά στο φαράγγι.



Τα μανιτάρια του ποταμού – όχι τα φαγώσιμα για τα οποία είναι γνωστή η περιοχή, αλλά αυτά που σχηματίζονται στο νερό από την περιδίνηση των ρευμάτων και το χτύπημα του νερού στα τοιχώματα του φαραγγιού – μας κρατάνε σε εγρήγορση και απαιτούν από μέρους μας καλή τεχνική στο κουπί και καλή ισορροπία. Σε 40 λεπτά περίπου, μπαίνουμε στο κόκκινο φαράγγι. Αριστερά και δεξιά μας, απότομοι τοίχοι 50 και 100 μέτρα ψηλοί, από σπασμένο καφε-κόκκινο βράχο.



Τα πρώτα περάσματα είναι μπροστά μας. Κάποιοι βραχώδεις σχηματισμοί στην κοίτη αντιστέκονται στην ορμή του δυνατού ποταμού. Το ποτάμι γονατίζει, χτυπά τα βράχια με μανία, κύματα σηκώνονται, χτυπάνε μεταξύ τους και με τα βράχια, αφροί πετάγονται ψηλά, τεράστιες δίνες ψάχνουν ν’ αρπάξουν και να ρουφήξουν μέσα τους όποιον άτυχο καγιάκερ βρεθεί δίπλα τους. Κάποια παιδιά στην ομάδα μας δεν έχουν ξαναβρεθεί στο κόκκινο φαράγγι. Άλλοι έχουν ξαναπεράσει από εδώ αλλά σήμερα δε τον αναγνωρίζουν. Κάνει σα λυσσασμένος. Σα να ξέρει τι του ετοιμάζει ο άνθρωπος και προσπαθεί να τον φοβίσει. Άδικα πάμε να τον καλμάρουμε ή να του εξηγήσουμε. Μόνη λύση να προσπαθήσουμε να ξεγλιστρήσουμε απ’ τις παγίδες που μας έχει στήσει.


 

2.900 Harley Davidson έσπασαν το ρεκόρ Guinness στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Σάββατο, 22 Μάιος 2010 17:06
Η Πάτρα μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διέλευση 2.900 μοτοσικλετιστών από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.
Δείτε το video
Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, για την ταυτόχρονη διέλευση μοτοσικλετιστών πάνω από μια γέφυρα ήταν 2.552.

Απίστευτη εικόνα για χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την γέφυρα. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης δεν θα έρθει τελικά στην πλατεία Γεωργίου. Χαιρετίζει ωστόσο την διοργάνωση ως μια σημαντική κίνηση προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας επικρατεί πανδαιμόνιο, από τους χιλιάδες χαρλεάδες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου για το επόμενο event τους ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να θαυμάσει από κοντά τις θρυλικές μηχανές. Το κλίμα θυμίζει γιορτή, βοηθούντος και του καιρού που έκανε τελικά το χατήρι των διοργανωτών.
thebest.gr
http://www.amfissapress.gr/epikairotita/17-2009-11-02-15-17-29/1714-2900-harley-davidson----guinness----


Εκδήλωση του Χαμόγελου του Παιδιού για τα εξαφανισμένα παιδιά.

25η Μαΐου 2010

Παγκόσμια Μέρα Για τα Εξαφανισμένα Παιδία.

«
Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Σας προσκαλεί την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 και ώρα 11:00 π.μ στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Εκθεσιακή Αίθουσα του Μετρό Συντάγματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Στην συνάντηση, που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εξαφανίσεων ανηλίκων, θα ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό για το φαινόμενο.

Ευχόμαστε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και απο κοινού να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας στους πολίτες τόσο της Ελλάδας όσο και ολόκληρου του κόσμου!
http://koukfamily.blogspot.com/2010/05/blog-post_3331.html

Πρωτάθλημα motocross στη Χαλκίδα

Ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος motocross, θα διεξαχθεί αύριο στις 11:00, στη δημοτική πίστα μηχανικίνητου αθλητισμού της Χαλκίδας






http://karfotiko.blogspot.com/2010/05/motocross.html

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα

Στις φλόγες τυλίχθηκε λίγα λεπτά μετά τις 18:00 το απόγευμα υπόγειο διαμέρισμα, σε κτήριο, στη συμβολή των οδών Γρυπάρη και Ιφιγένειας στην Καλλιθέα.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πληροφορίες για εγκλωβισμένους ή τραυματίες.


http://24gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_7618.html
ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ


ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ ΤΟΝ ΕΡΜΗ  ΜΕ ΔΥΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ  ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗ

ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Μετά τον τελικό του Champions League οι φανατικοί οπαδοί του μπάσκετ θα μείνουν στις τηλεοράσεις για να δούνε τους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας. Μέχρι τώρα οι Celtics προηγούνται 2-0. Boston Celtics - Orlando Magic
50-32 ήταν το αποτέλεσμα της κανονικής περιόδου για τους Celtics, ενώ 59-23 ήταν για τους Magic. Εχει καμία σημασία αυτό τώρα; Καμία και η κανονική περίοδος δείχνει για μια ακόμα φορά ότι δεν μετράει πολύ, έτσι οι Celtics αφού απέκλεισαν τους Cavaliers και έστειλαν τον LeBron James διακοπές, θέλουν να στείλουν και το Orlando, ώστε να έχουμε πάλι το ζευγάρι στον τελικό Lakers - Celtics. Βλέποντας τα παιχνίδια των ομάδων ήταν αρκετά κλειστά όλη τη σεζόν, ενώ αυτά που μετράνε στα πλέι οφ είχαν τον χαρακτήρα των παικτών να μετράει. Ετσι ο Jameer Nelson για το Orlando έχασε 2 προσπάθειες για τρίποντο στο τέλος, ο Vince Carter έχασε 2 συνεχόμενες βολές με το Orlando να χάνει για 2η φορά στην έδρα του. Ετσι η σειρά πάει στη Βοστώνη, όπου οι Celtics απειλούν να κάνουν το Sweep με 4-0. Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι στην κανονική περίοδο και τα 2 παιχνίδια μεταξύ τος στη Βοστώνη τα κέρδισαν οι Magic, κάτι που θα πάνε να κάνουν πάλι. Αδύναμος κρίκος του Orlando φέτος είναι πάντως ο Rashard Lewis που δεν έχει κάνει κάποιο αξιόλογο παιχνίδι, ενώ αποτυγχάνει να περιορίσει και τον προσωπικό του αντίπαλο στην άμυνα. Αυτός ο παίκτης που έχει εντυπωσιάσει πάντως είναι ο Rondo των Celtics ο οποίος έχει εξελιχτεί σε έναν πραγματικό All-Star point guard. Στο στοίχημα πάντως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κρίσιμος παίκτης για τους Magic Lewis θα κάνει επιτέλους ένα παιχνίδι ανάλογο της αξίας του. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεπεράσει το μέσο όρο πόντων του μεταξύ των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι θα σκοράρει αρκετά τρίποντα κάτι που βοηθάει και τον Howard στη ρακέτα. Ετσι θα επιλέξω στο στοίχημα το να μπουν
http://www.bethome.gr/stoixima-basketball/1997-nba----235.html