Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Δέστε τι κάνει το παιδί;


http://kanonitv.blogspot.com/2010/05/blog-post_9508.html
"ΑΝΟΙΞΑΝ" ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΡΑΓΓΕΣ ΣΤΗΝ  Ε.Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Προς χρήση δόθηκε σήμερα ο ένας κλάδος των δύο νέων σηράγγων Στέρνας και Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, και ο άλλος στην κατεύθυνση προς Τρίπολη.

Πρόκειται για έργο που συντελεί στην ευθυγράμμιση της εθνικής οδού, ενώ πολλές στροφές, όπου είχαν γίνει πολλά ατυχήματα, παρακάμπτονται.

Ο δεύτερος κλάδος των δύο αυτών σηράγγων, στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, θα είναι έτοιμος να δοθεί στην κυκλοφορία τον Αύγουστο.




http://diogenis-press.blogspot.com/2010/05/blog-post_7797.html
 
 
Η ANDRIANA LIMA  ΣΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ VOGUE ΙΟΥΝΙΟΥ




Η Adriana Lima φωτογραφήθηκε για το Ισπανικό Vogue Ιουνίου σε ρόλο "sex bomb" Ιταλίδας ηθοποιού της δεκαετίας των 60's, θυμίζοντας κάτι από... Σοφία Λόρεν και Τζίνα Λολομπρίτζιτα!



http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/adriana-lima-vogue.html

  



H μεγαλύτερη Ελληνική λέξη...



...και μεγαλύτερη στον κόσμο αναφέρεται στις 'Εκκλησιάζουσες' του Αριστοφάνη.

Η λέξη αρχίζει στον στίχο 1.169 , φθάνει μέχρι τον στίχο 1.175 και αποτελεί μια ολόκληρη μαγειρική συνταγή από 27 συνθετικά, που περιλαμβάνουν 78 συλλαβές και προφερόταν απνευστί επί σκηνής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness"

λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματ οσιλφιο-
λιπαρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστε ραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδο-
κιγκλοπελειολαγωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών

πάστοπεταλίδο-γαλεοσάλαχο-τούρσοπιπεράτο-μυαλοκόμματα-
-μελοπερεχύτο-μυτζηθρότυρο-τρύγονοκοτσύφο-τσιχλοπίτσουνα -
-ψήτοσουσουράδο-κοτοκέφαλα-άγριοπεριστέρο-λαγοκούνελα -
-στράγαλοπετμέζο-φτερουγόδιπλες.

(Μετάφραση Θρ.Σταύρου)



http://www.inout.gr/showthread.php?p=360516#post360516
STRATFORT: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ  ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ


Η Τουρκία δεν πρόκειται να μειώσει τις δαπάνες για εξοπλισμούς, αποφαίνεται σε έκθεσή του το εγκυρότερο αμερικανικό ινστιτούτο γεωπολιτικής Stratfor (www.stratfor.com), ενώ ταυτοχρόνως διακρίνει ότι έχει εκλείψει η γεωστρατηγική χρησιμότητα της Ελλάδας για την Δύση!

  Αποτιμώντας τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν, το Stratfor γνωστό για την επιρροή του στην αμερικανική κυβέρνηση, εκτιμά ότι “η Τουρκία “χρύσωσε το χάπι” της Ελλάδας, παρέχοντάς της ουσιαστικά μόνο καθησυχαστικές υποσχέσεις, που έπεισαν την ελληνική πολιτική ηγεσία, παρά την απογοήτευση που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες και οι στρατιωτικοί.”
«Η πιθανότητα μείωσης των τουρκικών εξοπλισμών είναι εξαιρετικά χαμηλή», υποστηρίζουν οι ερευνητές του Stratfor, «καθώς η Τουρκία ως ανερχόμενη δύναμη έχει επεκτείνει τις γεωπολιτικές της δραστηριότητες στον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή».
«Η Ελλάδα» αναφέρει το Stratfor «δαπανά για την άμυνά της το υψηλότερο κατά κεφαλήν, ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, που διατηρεί δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε σχέση με την Πολωνία η οποία θεωρεί ότι πρέπει να είναι έτοιμη για την περίπτωση που θα έχει να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό.
Οι υψηλές αμυντικές δαπάνες στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας της χώρας σε σχέση με τον παραδοσιακό της αντίπαλο, την Τουρκία, η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα τόσο σε έκταση και πληθυσμό όσο και στην οικονομία.
Ως αποτέλεσμα αυτού του φόβου η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα μεγάλο στόλο μαχητικών ο οποίος βρίσκεται σε πολύ υψηλά επιχειησιακά και ποιοτικά επίπεδα στην Πολεμική της Αεροπορία, ο οποίος είναι μεγαλύτερος ακόμα και από τη Γερμανία. Η ισχύς στον αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικό τμήμα της ελληνικής αμυντικής στρατηγικής, και ιδιαίτερα πάνω από το Αιγαίο.
Ιστορικά η Ελλάδα έχει καταφέρει να επιβιώσει με την υποστήριξη ξένων δυνάμεων, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την στρατηγική της θέση, την προστάτευσαν από πιθανές απειλές».
Σύμφωνα με το Stratfor «Το σύγχρονο ελληνικό κράτος οφείλει την ανεξαρτησία του στην υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας η οποία επεδίωκε να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως μέσο για τον έλεγχο της περιοχής καθώς βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση τόσο από την τότε Οθωμανική Τουρκία όσο και την νεοανερχόμενη αυτοκρατορική Ρωσία στις αρχές του 19ου αιώνα.
Πιο πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν την Ελάδα ως τμήμα της Δύσης ώστε να διατηρηθεί υπό έλεγχο η επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ να ελέγχεται και η Γιουγκοσλαβία στα Βαλκάνια. Με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής υπερδύναμης η Ελλάδα χάνει τη στήριξη των μεγάλων δυνάμεων, αφού δεν χρησιμεύει πλέον σε κάποια.
Αυτό άφησε την ελληνική οικονομία να στηρίζεται σε δυο μόνο σημεία, τη ναυτιλία και τον τουρισμό, τα οποία όμως δεν επαρκούν να καλύψουν το χάσμα των δαπανών για την άμυνα, αλλά και τις κοινωνικές δαπάνες. Η Ελλάδα κατόρθωσε να επιζήσει δανειζόμενη, όμως αυτό συνέβαλε στη δημιουργία του σημερινού εφιάλτη, με την αύξηση του χρέους που οδήγησε στην σημερινή οικονομική κρίση.
Δεν αποτελεί έκπληξη η προθυμία της Αθήνας να συμφωνήσει σε αμυντικές περικοπές που έθεσε η Τουρκία. Όμως η πιθανότητα η Τουρκία να κάνει περικοπές είναι εξαιρετικά χαμηλή, λόγω των γεωπολιτικών ανοιγμάτων της Τουρκίας στον Καύκασο, τη Μαύρη θάλασσα και την Μέση Ανατολή».
Τα παραπάνω όχι απλώς δεν απέχουν από την πραγματικότητα, αλλά θα λέγαμε ότι οι ερευνητές του Stratfor, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, όσο πικρά για τα ελληνικά συμφέροντα και αν είναι ορισμένα πράγματα.
Το Stratfor δίνει και μία απάντηση για το πως έφτασε η χώρα στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα: Η γεωστρατηγική-γεωπολιτική χρησιμότητα της Ελλάδας για την Δύση έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που απλά αδιαφορούν για την στήριξη της. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είμαστε χρήσιμοι στρατηγικοί σύμμαχοι για άλλες χώρες εκτός των Δυτικών: Ρωσία και Κίνα προσφέρουν άριστες προοπτικές για γεωστρατηγική και οικονομική σύμπραξη.
Και εδώ αποδεικνύεται ότι πέραν των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στην αλλαγή των παγκόσμιων ισορροπιών από το 1989 και μετά ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό και η ελληνική απραξία και η δουλικότητα της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ελιτ, απέναντι στην Δύση που δεν έχει επιτρέψει στη χώρα να ασκήσει μία ανανεωμένη γεωστρατηγική πολιτική προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής. Έτσι ώστε να δημιουργήσει πλέον τεχνητά και στην Δύση την ανάγκη να αποζητήσει ανανέωση των στρατηγικών της δεσμών με την Ελλάδα.
Σε ότι αφορά την μείωση των εξοπλισμών της Τουρκίας, φυσικά είναι ορθή η εκτίμηση του Stratfor, ιδιαίτερη χρήσιμοι για ανάλυση οι λόγοι τους οποίους επικαλείται – «η Τουρκία ως ανερχόμενη δύναμη έχει επεκτείνει τις γεωπολιτικές της δραστηριότητες στον Καύκασο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μέση Ανατολή» – αλλά στην Ελλάδα πέρα από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, την γνωστή ομάδα του υπουργείου Εξωτερικών, και φυσικά τον γνωστό για τις απιθανολογίες του, πλην όμως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο και την ομάδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, δε νομίζουμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι η Τουρκία μπορεί να μειώσει τους εξοπλισμούς της.
Άρα ο κίνδυνος είναι, κυριολεκτικά, θανάσιμος: Μία πολιτική ηγεσία που πιστεύει τα λόγια του αντιπάλου και εργάζεται προς την κατεύθυνση αφοπλισμού της χώρας και ένας πονηρός αντίπαλος που έχει βρει μία κυβέρνηση που πιστεύει τα ευχολόγιά του και τα φληναφήματα περί «φιλίας» και «συνεργασίας» και εξοπλίζεται μέχρι να φτάσει την διαφορά ισχύος στο «κρίσιμο σημείο» και να κάνει πράξη τις πάγιες διεκδικήσεις του…
ΠΗΓΗ:Ας μιλήσουμε επιτέλους! 

http://ediknews.blogspot.com/2010/05/stratfor.html 
ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΣΩΠΟ"

Το πρόβλημα του ΑΣΩΠΟΥ έθεσε για μια ακόμη φορά η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, στη Βουλή.


Μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος (19 Μαΐου 2010), που συνεδρίασε με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών για να ενημερώσουν τη βουλή αναφορικά με τις ενέργειες και παρεμβάσεις που αφορούν ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας, μεταξύ άλλων επισήμανε:
« Θα επικεντρωθώ σε ένα συγκεκριμένο θέμα…
Το θέμα του ποταμού Ασωπού και τις επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε έγιναν αυτοί οι έλεγχοι για τους οποίους μιλήσατε, είναι σε αρκετά πρωθύστερο χρόνο ή είναι τώρα τελευταία;
Σε πόσες βιομηχανίες κάνατε έλεγχο και τι προγραμματισμό έχετε, γιατί και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος κάνει προσπάθειες και πρέπει επιτέλους, μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια, η περιοχή να αναπνεύσει, να αναπτυχθεί και να μιλάμε πια, αν είναι δυνατόν, για παρελθόν σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει…»
Ο κ. Παναγιώτης Μέρκος, Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, έδωσε την παρακάτω απάντηση στην κυρία Αγάτσα:
«Για τον Ασωπό είμαι στην ευτυχή θέση να σας ανακοινώσω ότι σήμερα νομίζω υπογράφτηκε η κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θεσπίζει πολύ αυστηρά περιβαλλοντικά όρια τόσο για το ποτάμι όσο και για τις εκπομπές των βιομηχανιών. Απαγορεύει την υπεδάφια διάθεση και θέτει ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα ανανέωσης των αποφάσεων έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων όλων των δραστηριοτήτων της περιοχής προκειμένου να αναβαθμίσουν τα συστήματα επεξεργασίας των υγρών τους αποβλήτων και να πιάσουν τα όρια που θέτει η οδηγία αυτή. Τα
όρια είναι τα αυστηρότερα όρια της οδηγίας για τα νερά του 2060 και όπου δεν τίθενται τέτοια όρια, συμπεριλάμβανε τέτοια όρια αυστηρά που τίθενται σε άλλες χώρες στην Αμερική ή στον Καναδά. Πιστεύω ότι είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση γιατί πριν κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση απορρύπανσης, αποκατάστασης του ποταμού θα πρέπει να σταματήσουμε την ρύπανση και ο νόμος προβλέπει ότι μέσα στο 2011 θα πρέπει να έχουν ανανεωθεί οι όροι και να εγκατασταθούν αυτές οι νέες πλέον τεχνολογίες, με κριτήριο τις
βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές, προκειμένου να επιτευχθούν τα όρια αυτά».

http://exeisminima.gr/blog/archives/6772
ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ FACEBOOK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ


Περίπου το 60% των χρηστών του Facebook εξετάζουν το ενδεχόμενο διαγραφής των λογαριασμών τους, λόγω ανησυχιών για το απόρρητο της ιδιωτικής τους ζωής, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Sophos.

Ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών τους στοιχείων εκφράζει το 60% του δείγματός 1.588 χρηστών του Facebook και προτίθεται να τους διαγράψει.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση  Όνομα:  facebook-privacy_1540614c.jpg Εμφανίσεις:  1 Μέγεθος:  15,7 KBΟι χρήστες που ερωτήθηκαν από την Sophos, είπαν ότι σκέφτονται τη διαγραφή των λογαριασμών τους από το site κοινωνικής δικτύωσης, ένα επιπλέον 16% δήλωσαν ότι είχαν ήδη σταματήσει τη χρήση του Facebook επειδή θεώρησαν ότι είχαν ανεπαρκή έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων, το 25% δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει το site κοινωνικής δικτύωσης.

Το facebook έχει σχεδόν 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα έρχεται στον αντίποδα αρνητικών σχολίων τις τελευταίες εβδομάδες για την πολυπλοκότητας των ρυθμίσεων απορρήτου και την εφαρμογή της πολιτικής "opt-out" σύμφωνα με την οποία οι ρυθμίσεις ασφαλείας δεν είναι εξ' ορισμού ενεργοποιημένες.

Το Facebook αναμένεται να εξετάσει και πάλι την πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να σταματήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία για μαζική διαγραφή λογαριασμών στις 31 Μαΐου, με χιλιάδες χρήστες να ενθαρρύνονται να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Την εκστρατεία ξεκίνησε το site Quit facebook Day

O κ. Graham Cluley, ανώτερος σύμβουλος τεχνολογίας στην Sophos δήλωσε σχετικά ότι,
Αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των χρηστών έχουν απηυδήσει με την έλλειψη ελέγχου που δίνει στους χρήστες για τα προσωπικά τους δεδομένα.
Οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς να ρυθμίσουν την εμφάνιση ή την απόκρυψη των προσωπικών τους δεδομένων με ασφάλεια, και βρίσκουν ότι όλο το σύστημα δημιουργεί σύγχυση.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια θεμελιώδης μεταστροφή, να ζητείται δηλαδή από τους χρήστες να δηλώνουν ότι θέλουν "opt-in" την ανταλλαγή προσωπικών τους πληροφοριών και όχι "opt-out" δηλαδή ότι δεν θέλουν.

Σύμφωνα με τον κ. Graham Cluley μια μαζική έξοδος από το Facebook φαίνεται απίθανη, αλλά οι χρήστες είναι όλο και πιο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τα στοιχεία τους. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Facebook για να μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα με φίλους τους είναι απίθανο να επιθυμούν να τα μοιράζονται με όλο το διαδίκτυο.

Πηγή: telegraph.co.uk
http://pc-all-about-it.blogspot.com/2010/05/facebook_21.html
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε ο Νικόλας Πατέρας, στο κρίσιμο ΔΣ το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, απουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου.

"Δέχθηκα ένα χυδαίο πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης", τόνισε στην ανακοίνωσή του. Προσωρινός πρόεδρος ο Αντώνης Αντωνιάδης. Το contra.gr είναι εκεί και σας ενημερώνει διαρκώς...
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  161457.jpg Εμφανίσεις:  5 Μέγεθος:  13,3 KB 

* Γύρω από τα γραφεία υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για τον φόβο των Ιουδαίων.

* Περίπου 30 άτομα είναι έξω από τα γραφεία στην συμβολή των Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Οσο περνάει η ώρα ολοένα πληθαίνουν οι φίλαθλοι. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 14:00 ήταν περίπου 100 άτομα.

*
Οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι μέλη του ΔΣ οπότε δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση.

* Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δώσει το παρών ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

* Στις 13:26 έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας, που πέρασε χαμογελαστός στα γραφεία, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Μαζί του ήταν και ο Παναγιώτης Δάβαρης, μέλος του Δ.Σ.

* Στις 13:55 έφτασε στα γραφεία, αλλά μπήκε από την πίσω πόρτα (από το γκαράζ) ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

* Στις 14:06 άρχισε η συνεδρίαση χωρίς την παρουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου.

πηγη :contra.gr
http://www.inout.gr/showthread.php?t=62963&goto=newpost
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ?.....














http://logoplokies.blogspot.com/2010/05/blog-post_7883.html
Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ


Με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά ανακοινώνει το
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πρόκειται για το πρώτο δίχτυ προστασίας -πακέτο μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για τις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, το οποίο αποτελείται απο τρείς άξονες

Καταργούνται άμεσα συνδρομές και τροφεία σε πολιτισμό,αθλητισμό και παιδικούς σταθμούς

Τό δίχτυ προστασίας αφορά σε όσους έχουν οικογενειακά εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ,τις τρίτεχνες οικογένειες,τους συνταξιούχους και τα ΑΜΕΑ

ΔημιουργείταιΕιδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης 











ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ  ΝΑ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ 
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΑΣ 

υλικό  απο την εφημερίδα metro
Περισσότερα: στο www.dimosbyrona.gr

Δημήτρης Καρύδης: Τοποθέτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής σχετικά με τον «Καλλικράτη»

 

«Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», αναμφισβήτητα, αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση που ο Ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία την έχει αποδεχτεί και την έχει αγκαλιάσει. Ο στόχος και η επιδίωξη για ένα αποτελεσματικό και αποκεντρωμένο κράτος που από τη μια μεριά είναι φιλικό και εξυπηρετεί τους πολίτες και από την άλλη έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες στην ανάπτυξη της χώρας, είναι η κατάλληλη απάντηση ειδικά στην σημερινή εποχή που η Ελλάδα διέρχεται από μια πρωτοφανή κρίση.

H N.Δ είναι για ακόμα μια φορά κατώτερη των περιστάσεων. Η μίζερη για μια ακόμη φορά στάση της, γεννά πολλά ερωτηματικά. Γιατί άραγε αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια σήκωναν τη σημαία του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ για την επανίδρυση του κράτους, σήμερα διαφωνούν με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που όχι μόνο διατηρεί τα αποτελέσματα των μελετών του ΙΤΑ, αλλά προχωρά σε ακόμα μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες αλλαγές. Γιατί αρνούνται κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση σε ένα από τους πιο ζωτικούς τομείς της Ελληνικής Πολιτείας όπως είναι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης;

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Αριστερά. Ο λόγος και τα επιχειρήματά της είναι ισοπεδωτικά, αρνούμενη κάθε αλλαγή προς όφελος των πολιτών.

Στην Περιφέρειά μου, στην Α΄ Πειραιά και Νήσων, ιδιαίτερα στα νησιά του Αργοσαρωνικού ως τα Κύθηρα, ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» μας επιφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Η πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός κ. Ραγκούσης αποδέχτηκε στο τελικό σχέδιο που έχουμε στα χέρια μας την δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Νησιών στα πλαίσια της Περιφέρειας Αττικής με επικεφαλής Αντιπεριφερειάρχη. Η απόφαση αυτή αναδεικνύει και κατοχυρώνει την νησιωτικότητα της περιοχής του Αργοσαρωνικού ως τα Κύθηρα, μιας περιοχής που ήταν και είναι διάσημη και δυστυχώς έχει χάσει την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της μέσα στα πέντε εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής. Τώρα δημιουργούνται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της, για να υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα για προβλήματα χρόνια και υπάρχει μεγάλη ελπίδα σε όλους τους νησιώτες. Έτσι λοιπόν, ένα καθολικό αίτημα όλων των αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής έγινε πράξη, γι’ αυτό και το χαιρετίζουμε.

Ήθελα ερχόμενος σε κάποιους επιμέρους τομείς να μιλήσω για τη σχέση αυτής της μεγάλης αλλαγής, που γίνεται από τον Καλλικράτη, με τον τουρισμό. Όλοι ξέρουμε ότι ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας και αναμφισβήτητα διέξοδο από την σημερινή κρίση. Οι Νέοι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με διευρυμένες αρμοδιότητες και ισχυρούς οικονομικούς πόρους, πρέπει να εμπλακούν δυναμικά στην ενίσχυση του τοπικού τουριστικού προϊόντος , σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Γι’ αυτό θα πρέπει στο παρόν Νομοσχέδιο να θέσουμε τις βάσεις κα να δώσουμε τις δυνατότητες στους Φορείς και τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν από κοινού στις απαιτήσεις της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Είναι όμως ανάγκη αυτό να αποτυπωθεί με καθαρό και συγκεκριμένο τρόπο. Οι Φορείς του Τουρισμού έχουν δουλέψει συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση έστειλαν σε όλους τους βουλευτές κάποια κείμενα με συγκεκριμένες προτάσεις.

Εγώ έχω σταχυολογήσει μερικές από αυτές και θα τις καταθέσω στο προεδρείο για να τις πάρουν, κ. Υπουργέ, οι συνεργάτες σας. Πιστεύω ότι στο άρθρο 59 πρέπει να οριστεί να οριστεί ένας Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα τουρισμού στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και στους νησιωτικούς δήμους. Είναι μια αρμοδιότητα την οποία δεν πρέπει κανείς να την αντιμετωπίζει ως υποδεέστερη σε δήμους και περιοχές που το εισόδημα τους και η ανάπτυξη τους εξαρτάται από τον τουρισμό.

Όπως και στην Εκτελεστική Επιτροπή στο άρθρο 63, να προστεθεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή συντονίζει την κατάρτιση, παρακολούθηση της εκτέλεσης σε ετήσια βάση του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής σε συνεργασία με την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

Όπως και στις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, του άρθρου 70, να υπάρξουν και να συσταθούν Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης υποχρεωτικά σε όλους τους τουριστικούς δήμους. Επίσης στην Επιτροπή διαβούλευσης να συμπεριληφθούν οι φορείς του τουρισμού όπως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, οι τοπικές ενώσεις των ξενοδόχων.
Στον Συμπαραστάτη του Δημότη να υπάρξει αρμοδιότητα ώστε ο συμπαραστάτης να είναι υπεύθυνος και για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας και είναι εκατομμύρια, όταν έχουν παράπονα από τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν, να μπορούν να προσφεύγουν σε ένα τέτοιο όργανο.

Επίσης στις αρμοδιότητες προτείνουμε να προστεθούν κάποιες στο άρθρο 94 όπως η διαχείριση των ακτών, η αδειοδότηση έργων διευκόλυνσης της πρόσβασης στις ακτές, άντληση θαλασσινού νερού για τις κολυμβητικές δεξαμενές κ.τ.λ. Παράλληλα να δημιουργηθούν στο άρθρο 97 αυτοτελείς υπηρεσιακές μονάδες σε μεγάλους τουριστικούς δήμους έτσι ώστε όχι μόνο να υπάρχουν επιτροπές προβολής ή ανάπτυξης του τουρισμού αλλά να υπάρχει υπηρεσιακή δομή η οποία θα μπορεί να υποδέχεται αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες και να αναπτύσσει συστηματική δραστηριότητα.

Τελειώνοντας ήθελα να προσθέσω κάτι για τους πολύ μεγάλους δήμους που έχουν δημοτικά διαμερίσματα όπως ο Πειραιάς. Σωστά στο άρθρο 86 για πρώτη φορά δίνεται σάρκα και οστά και οντότητα στα πρώην δημοτικά διαμερίσματα, σημερινές Δημοτικές Κοινότητες με το να έχουν προϋπολογισμό. Δηλαδή να μην έχουν τα πρώην διαμερισματικά συμβούλια μόνο γνωμοδοτικό ρόλο αλλά να έχουν ουσιαστικό ρόλο με το να μπορούν να κάνουν έργα και να αναβαθμίζουν τις περιοχές τους.

Ίσως θα πρέπει να εξετάσετε εάν ο προϋπολογισμός αυτός πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό από τον προϋπολογισμό του Δήμου κατά δημοτική κοινότητα . Ίσως να πρέπει να ληφθεί υπόψη το πληθυσμιακό στοιχείο αλλά και τα προβλήματα κοινωνικής σύγκλησης που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές. Δηλαδή στην πόλη που πολιτεύομαι, στον Πειραιά, είναι διαφορετική μια περιοχή εργατική με πολλά προβλήματα όπως είναι τα Καμίνια, από μια άλλη περιοχή όπως είναι το κέντρο ή η ακτογραμμή του Πειραιά, η Πειραϊκή ή το Μικρολίμανο που είναι πιο ανεπτυγμένες.

Πιστεύω ότι αυτές τις προτάσεις μπορείτε να τις εξετάσετε και έτσι να έχουμε ένα πιο αποτελεσματικό χάρτη στη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης.


http://www.facebook.com/notes/demetres-karydes/topothetese-ste-diarke-epitrope-demosias-dioikeses-tes-boules-schetika-me-ton-ka/10150178917055254
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 






AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου σας καλεί το Σάββατο 22 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ στην πλατεία Μεταμόρφωσης για να γιορτάσουμε τα 69 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης.


 

Προλογίζει ο Πρόεδρος εκπαιδευτικών Π. Ε Καλλιθέας- Μοσχάτου Ευστάθιος Καραβασέλας.
Συμμετέχει ο Γιώργος Λαγουδάκης με το συγκρότημά του.

Το Δ.Σ.






http://www.facebook.com/group.php?gid=336953045993
ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (VIDEO)


Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πως «κρύβονται» στο υπέδαφος της βόρειας Ελλάδας, είτε με τη μορφή του τεράστιου -πλην ανεκμετάλλευτου- γεωθερμικού δυναμικού της (εκτιμάται ότι μπορεί να αποδίδει ετησίως πάνω από 114.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αξίας 33,4 εκατομμυρίων ευρώ), είτε με τη μορφή χρυσού, πετρελαίου και άλλων ορυκτών και μεταλλευμάτων.





Περισσότεραhttp://aetoshal.blogspot.com/2010/05/video_21.html
ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ "ΚΡΥΒΟΥΝ" ΤΟ ΧΡΟΝΟ


Πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ, «κρύβουν» το χρόνο από την εφορία, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες, έμποροι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας. Μάλιστα η φορολόγησή τους θα μπορούσε να αποφέρει πρόσθετα έσοδα στα δημόσια ταμεία ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το ποσό των 9 δις ευρώ αντιστοιχεί στο 3,8% του ΑΕΠ και θα αρκούσε για να καλύψει περισσότερο από το 1/3 της συνολικής δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για την περίοδο 2010-2014. Και τα έξι από τα 9 δις ευρώ κάνουν «φτερά» επειδή κάποιοι «εξυπνάκηδες» φοροδιαφεύγουν…
Ο εντοπισμός και η φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων είναι προϋπόθεση για τη μείωση του ελλείμματος κατά... 10 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2014, όπως προβλέπει η συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωζώνη.
Για τον περιορισμό του φαινομένου, η Εθνική προτείνει μία σειρά μέτρων όπως η άμεση επιβολή ποινών και δημοσίευση ονομάτων σημαντικών περιπτώσεων αποδεδειγμένης φοροδιαφυγής, προληπτικό έλεγχο της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών, δειγματοληπτική άσκηση φορολογικών ελέγχων σε κατηγορίες ατόμων με υψηλά τεκμαρτά εισοδήματα αλλά χαμηλά δηλωθέντα εισοδήματα ενώ για την αξιοπιστία των φοροελεγκτών προτείνεται η εισαγωγή συστήματος προαιρετικού ελέγχου.
Επίσης σύμφωνα με την μελέτη, υπάρχει συσσώρευση δηλώσεων στο επίπεδο του αφορολόγητου ορίου τόσο για τους μισθωτούς (12.000 ευρώ) όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι φορολογούμενοι με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια και μισθωτοί δηλώνουν κατά μέσο όρο εισόδημα 25.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες υπαλλήλων για ανείσπρακτα χρέη απο τις εφορίες, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου. Αφορμή για την έρευνα, που ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη, στάθηκε η υπόθεση Βοσκόπουλου.



http://alepounews.blogspot.com/2010/05/blog-post_4300.html
Το Togetherville είναι ένα νέο site κοινωνικής δικτύωσης σαν το Facebook όμως απευθύνεται για τα παιδιά αλλά και τους κηδεμόνες τους...

FACEBOOK ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το νέο site κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά έκανε την εμφάνισή του για να φέρει τα παιδιά πιο κοντά. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να διαπαιδαγωγηθούν με ασφάλεια. Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών τα οποία απαγορεύεται να είναι εγγεγραμμένα στο Facebook και έχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που θέτει η Δράση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των Παιδιών (COPPA). Τέλος για μεγαλύτερη ασφάλεια οι κηδεμόνες των παιδιών, μεσολαβούν για τις νέες επαφές που θα κάνουν τα παιδιά τους όμως μην ξεχνάτε οτι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί μιας και ο κίνδυνος υπάρχει πάντα.

Read more: http://kampia.blogspot.com/2010/05/facebook_6238.html#ixzzG333a1Mmn
Χρονική διορία για την απομάκρυνση των παράνομων βιομηχανιών και βιοτεχνιών που λειτουργούν στην Α και Β Ζώνη του Κηφισού θα δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σε διαφορετική περίπτωση η ειδική υπηρεσία του υπουργείου θα προχωρήσει στην κατεδάφισή τους.

Το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθήνας θα προωθήσουν σειρά παρεμβάσεων ανάπλασης σε σημεία του Κηφισού.

Έχουν διαπιστωθεί καταπατήσεις εναποθέσεις μπάζων και άλλες περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες.
---------------------------
Πηγή: ΣΚΑΙ
http://www.inout.gr/showthread.php?t=62942&goto=newpost

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΡΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΗΙΑ DΕΗΑR ΛΟΓΩ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η Ζαχία Ντεχάρ έγινε πασίγνωστη στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο όπου αφορούσε τη σεξουαλική...σχέση της επί πληρωμής με τους Φρανκ Ριμπερί, Καρίμ Μπενζεμά και Σίντνεϊ Γκοβού, και τώρα φαίνεται πως θα εξαργυρώσει και με το παραπάνω τη μεγάλη δημοσιότητα που απέκτησε.Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο Μαρκ Ντορσέλ, ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες και παραγωγούς ταινιών πορνό στη χώρα του, έκανε πρόταση στην 18άχρονη call-girl για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ερωτική ταινία η οποία θα έχει άμεση σχέση με τον κόσμο της «στρογγυλής Θεάς».
Όσο για το από που εμπνεύστηκε ο Ντορσέλ για να γυρίσει την συγκεκριμένη ταινία δεν χρειάζεται και ιδιαίτερα καλπάζουσα φαντασία καθώς όπως έγινε γνωστό το φιλμ θα βασίζεται σε αληθινή ιστορία και θα καταγράφει τις περιπέτειες μίας ιερόδουλης και μερικών Γάλλων παικτών..
«Ο Μαρκ Ντορσέλ θέλει να επωφεληθεί από το γεγονός ότι... έρχεται Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική για να γυρίσει μία ταινία πάνω στο ποδόσφαιρο και στις σεξουαλικές τρέλες», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Parisien», αναφορικά με την πρόταση του διάσημου παραγωγού στην 18άχρονη με τις μαροκινές ρίζες για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία.
tnsite
http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/zahia-dehar_20.html

Σε 39,7 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι υποχρεώσεις της Ελλάδας για τοκοχρεολύσια φέτος!

 

Στα 39,7 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Ποσό το οποίο αν δεν καλυφθεί από την έξοδο στις αγορές, θα καλυφθεί βάσει των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


http://30-45.gr/?p=37346
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο «περίπου εκατό άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς «την Ελλάδα που αντιστέκεται» στη θεραπεία σοκ που της παραγγέλθηκε με αντάλλαγμα τη χρηματοπιστωτική της διάσωση από την ΕΕ και το ΔΝΤ»…





http://www.politicsonline.
ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ



Εργαστήριο πλαστογράφησης ταυτοτήτων κι άλλων εγγράφων είχαν στήσει δύο κάτοικοι της Ηγουμενίτσας. Πέρα από αυτό όμως, η δράση τους επεκτείνονταν και σε άλλους τομείς, καθώς από την έρευνα της αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι είχαν στο σπίτι τους από ναρκωτικά μέχρι κλεμμένες εικόνες.

Όλα ξεκίνησαν σχεδόν τυχαία όταν στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επέδειξε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι το πλαστό έγγραφο του το είχαν προμηθεύσει δύο κάτοικοι της...


πόλης έναντι αμοιβής.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι που διαμένουν βρέθηκαν και κατασχεθήκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένας σαρωτής, ένα πολυμηχάνημα Η/Υ και έξι πλαστές σφραγίδες τα οποία χρησιμοποιούσαν για πλαστογράφηση εγγράφων, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης σε έρευνα σε όχημα ιδιοκτησίας του ενός εκ των ανωτέρω δραστών βρέθηκαν και κατασχεθήκαν ένας γεμιστήρας πυροβόλου όπλου με μία σφαίρα και πέντε θρησκευτικές εικόνες οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.

Πηγή Εpirus post

http://efenpress.blogspot.com/2010/05/blog-post_5283.html
ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αύριο Παρασκευή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου. Πάντως από τις βραδινές ώρες και στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Γενικά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Πάντως οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη καθώς θα πνέουν με ένταση 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή σταδιακή άνοδο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://kaptenkouk.blogspot.com/2010/05/blog-post_6098.html
ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ

Αναστενάρια είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που έφεραν μαζί τους οι Έλληνες πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας. Κύριο χαρακτηριστικό του εθίμου, που διαρκεί τρεις ημέρες, από 21 έως και τις 23 Μαΐου, είναι η πυροβασία με γυμνά πόδια σε πυρακτωμένα κάρβουνα, από τους Αναστενάρηδες, οι οποίοι εκτελούν πιστά και
με απόλυτο σεβασμό κάθε λεπτομέρεια του εθίμου, προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Οι ρίζες του βρίσκονται στα χωριά Κωστί και Μπροντίβο της Ανατολικής Θράκης, ενώ με την ανταλλαγή των πληθυσμών Ελλάδας - Τουρκίας το 1923 μεταφέρθηκε εκεί, όπου εγκαταστάθηκαν οι κάτοικοί τους, στη Μακεδονία, και συγκεκριμένα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στην Αγία Ελένη και στην Κερκίνη Σερρών, στη Μελίκι Ημαθίας και στη Μαυρολεύκη της Δράμας.
Οι Αναστενάρηδες, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των νέων σύνοικών τους, μέχρι το 1943, δεν έδιναν δημοσιότητα στο έθιμο, το οποίο αναβίωσε για πρώτη φορά δημοσίως το 1943.
Σήμερα, ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους εξήντα, και σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων, η μύηση στην τελετουργία είναι πολυσήμαντη αλλά και αυστηρή. Όπως επισημαίνουν, στα Αναστενάρια παίζει σημαντικό ρόλο η ίαση της ψυχής, καθώς επίσης και ο σεβασμός που αποδίδει ο κάθε Αναστενάρης.
Η πυροβασία δεν είναι είναι απλό πανηγύρι, τηρείται η ιεραρχία και ο καθένας αποδίδει το σεβασμό που πρέπει σε κάθε λεπτομέρεια του τελετουργικού. Οι Αναστενάρηδες κουβαλούν μαζί τους εικόνες των Αγίων, οι οποίες τους δίνουν τη δύναμη του νου να περπατούν στα κάρβουνα χωρίς να καίγονται, ενώ αναγνωρίζουν ως ανώτατο ιεράρχη τους τον Αρχιαναστενάρη.
Οι εκδηλώσεις διαρκούν τρεις ημέρες με αποκορύφωμα της 21η Μαΐου, με τη ζωοθυσία (τα σφάγια - κουρμπάνι - μοιράζονται στις οικογένειες των χωριών που κατάγονται από την Ανατολική Θράκη) το πρωί, τη θεία λειτουργία και τη πυροβασία το βράδυ της ίδιας ημέρας. Η πυροβασία επαναλαμβάνεται και την τρίτη ημέρα.
Η προετοιμασία αρχίζει από το "κονάκι" με χορό, υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού. Εκεί τελείται η αγρυπνία και η προετοιμασία των μυστών που κορυφώνεται στις 21 Μαΐου και παρέχει τη δυνατότητα της πυροβασίας και της ακαίας. Η πομπή ξεκινά από το κονάκι και κατευθύνεται προς το αλάνι, όπου τα όργανα παίρνουν θέση για να ξεκινήσει η πυροβασία που θα διαρκέσει δύο με τρεις ώρες, ώσπου να σβήσει η φωτιά. Η επιστροφή από την πυροβασία στο κονάκι είναι και πάλι πομπική. Μετά την εναπόθεση των εικόνων στο εικονοστάσιο, ξαναρχίζει ο χορός των Αναστενάρηδων και του Αρχιαναστενάρη, ο οποίος θα κάνει την απόλυση.

http://i-diadromi.blogspot.com/2010/05/blog-post_5977.html

 ΤΡΙΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ


Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η εθνική μας ομάδα παίζεται σαν τρίτο φαβορί να προκριθεί στη φάση των «16» από τον δεύτερο όμιλο. Όπως είναι φυσικό, το απόλυτο φαβορί τόσο για την πρώτη θέση του ομίλου όσο και για την πρόκριση είναι η Αργεντινή, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Νιγηρία, η οποία κατά γενική ομολογία είναι...
Εξειδίκευση Άξονα του Δημοτικού Προγράμματος που αφορά το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής


Του Θανάση Ντερέκα και της Επιτροπής Προγράμματός του



Φίλες και φίλοι Μοσχατιώτες,Όλοι μας βιώνουμε σε καθημερινή βάση τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας, τα οποία μας ταλαιπωρούν και μας βασανίζουν, ιδιαίτερα όταν επαναλαμβάνονται χωρίς να υπάρχει στρατηγική σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπισή τους.Η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων σε ένα μεγάλο μέρος του Μοσχάτου, η ανάπλαση και αναβάθμιση των περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης μας, η αύξηση του πράσινου στην πόλη, η βελτίωση του συστήματος συλλογής και αποκομιδής απορριμμάτων με έμφαση στις δράσεις ανακύκλωσης, η καθαριότητα των κεντρικών εμπορικών δρόμων και η αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας είναι οι κυρίαρχες δράσεις του προγράμματός μας για το «Περιβάλλον» προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα στην πόλη μας και να δώσουμε ποιότητα ζωής στους συμπολίτες μας.Με πρόγραμμα, με στρατηγική, με συστράτευση όλων των δυνάμεων τοποθετούμε την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στις προτεραιότητες του «Προγράμματός μας» για μια καλύτερη ποιότητα ζωής του Μοσχατιώτικου λαού.
Τα κύρια σημεία του Προγράμματος μας που αφορούν:

Την αντιπλημμυρική θωράκιση του Μοσχάτου
Την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών
Την διαχείριση απορριμμάτων και δίκτυο ανακύκλωσης
Τον καθαρισμός της πόλης Την αισθητική αναβάθμιση της πόλης
Την εκμετάλλευση περισσότερων ελεύθερων χώρων
Την ανάπλαση της παραλίας Μοσχάτου

Αντιπλημμυρική θωράκιση του Μοσχάτου:Η ύπαρξη των πλημμυρικών φαινομένων στους δρόμους του Μοσχάτου, την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων, οφείλεται είτε στην ανυπαρξία αγωγών ομβρίων είτε όπου υπάρχουν αγωγοί στην μικρή διατομή τους. Το Μοσχάτο δυστυχώς ασφαλτοστρώθηκε χωρίς πρόνοια αγωγών ομβρίων με συνέπεια να απαιτείται τώρα να γίνουν κατασκευαστικές παρεμβάσεις για να περαστούν αγωγοί ομβρίων.
Πως θα γίνει αυτό;
Σε πρώτη φάση θα αναζητήσουμε όποιες μελέτες έχουν γίνει από τους αρμόδιους φορείς για την περιοχή μας, τις οποίες θα επικαιροποιήσουμε. Oπου κριθεί αναγκαίο θα παράξουμε νέες μελέτες και στην συνέχεια θα αναζητήσουμε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την κατασκευή των απαραίτητων αγωγών. Στο πρόγραμμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης θα μπεί όλο το Μοσχάτο και σε προτεραιότητα θα μπουν οι περιοχές των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης, Αργοστολίου και
Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών των, όπου έχουν εντοπισθεί αυξημένα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ανάπλαση υποβαθισμένων περιοχών:Η εγκατάλειψη περιοχών της πόλης μας (παρακηφίσια περιοχή και βόρειο Μοσχάτο) είναι εμφανής. Με την εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων ανάπλασης και αναβάθμισης των περιοχών αυτών η εικόνα μπορεί να αλλάξει. Ειδικά για την παρακηφίσια περιοχή μετά το περιβαλλοντικό έλλειμμα που προέκυψε με την κατασκευή της υπερυψωμένης λεωφόρου θα απαιτήσουμε να κατασκευασθούν δράσεις ανάπλασης στην οδό Κηφισού και στην ευρύτερη περιοχή.

Διαχείριση απορριμμάτων και δίκτυο ανακύκλωσηςΗ αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών μας έχει επιφέρειει και στο Δήμο μας μεγάλη αύξηση της ποσότητας των στερεών αποβλήτων. Τα απορρίμματα αποτελούν σήμερα, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, με πλήθος αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που γίνεται αντιληπτό στο τελευταίο στάδιο, αυτό της διάθεσης και ταφής των.Γνωρίζοντας αυτά τα προβλήματα οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην μείωση των απορριμμάτων ανανεώνοντας εξοπλισμό και οχήματα και αυξάνοντας το δίκτυο «μπλέ» κάδων ανακύκλωσης σε όλο το Μοσχάτο.Η παραπάνω προσπάθεια θα συνδυαστεί με συχνές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών γιά την μείωση χρήσης πλαστικής σακούλας,για την ανακύκλωση των υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί),προσφέροντας κίνητρα στους συμπολίτες μας με μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη.Η εξάλειψη του φαινομένου των υπερχειλισμένων κάδων θα πραγματοποιηθεί με την προμήθεια και τοποθέτηση πρόσθετων κάδων, στα σημεία που παρουσιάζεται αυξημένη συλλογή απορριμμάτων.

Καθαρισμός της πόλης Όλοι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια του Μοσχάτου θα καθαρίζονται από συνεργεία σε καθημερινή βάση, όπως επίσης σε καθημερινή βάση θα αδειάζονται τα καλάθια συλλογής απορριμμάτων στούς κοινόχρηστους χώρους. Έμφαση θα δώσουμε στον καθαρισμό της οδού Μακρυγιάννη του πιό εμπορικού δρόμου της πόλης μας και στα πεζοδρόμια της, υποστηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες για ανάκαμψη της τοπικής αγοράς.
Αισθητική αναβάθμιση της πόληςΠέραν της ανάγκης για επίλυση όλων των ειδικών περιβαλλοντικών προβλημάτων στην πόλη μας, εμείς πιστεύουμε γενικότερα και στην ανάγκη αισθητικής αναβάθμισης της πόλης μας με παρεμβάσεις στις προσόψεις των κτιρίων, στις ζώνες πρασίνου, στους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους στα πάρκα και στις παιδικές χαρές, ώστε ο συμπολίτης μας να ζει σε μια πόλη φιλική, που σέβεται το περιβάλλον και η οποία έχει να του προσφέρει πολλά στην ποιότητα της ζωής του.

Αύξηση πρασίνουΠερισσότερες δενδροφυτεύσεις σε πάρκα πεζοδρόμια πλατείες με πλατάνια που μπορούν να μεγαλώσουν και να ψηλώσουν γρήγορα (λόγω ύπαρξης σε πολύ μικρό βάθος νερού) ώστε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα. Στους κεντρικούς εμπορικούς μας δρόμους αξιοποίηση όλων των ελεύθερων χώρων για πρόσθετες δενδροφυτεύσεις, στοχεύοντας στην καλαίσθητη αναβάθμιση της αγοράς μας.

Εκμετάλλευση περισσότερων ελεύθερων χώρων Ο Μοσχατιώτης πρέπει να έχει γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε περισσότερους ελεύθερους χώρους για να μπορεί να εκφραστεί και να κινηθεί πιο ελεύθερα (να τρέξει, να περπατήσει, να κάνει ποδήλατο.)Εμείς θα υλοποιήσουμε την κατασκευή και ολοκλήρωση των ειδικών πεζόδρομων στις οδούς Καμπούρη, Θεσσαλονίκης, Ιλισού, Κηφισού και σύνδεση αυτών με γέφυρες με την παραλία μας, ώστε να δημιουργηθεί μία ειδική κυκλική διαδρομή απόστασης περίπου 4 χιλιομέτρων .Αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου στη πίσω πλευρά του γηπέδου Μοσχάτου με δράσεις που προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ανάπλαση της παραλίας Μοσχάτου Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της παραλίας μας μέσω της δημιουργίας ενός Οικολογικού Πάρκου καθώς και μέσω της ανάπτυξης ήπιων δραστηριοτήτων αθλητισμού και αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων έργων υποδομής, προκειμένου να έχουμε γενικότερα περιβαλλοντικά οφέλη για την περιοχή και τους συμπολίτες μας, αλλά και να ανακτήσουμε ξανά την χαμένη παραλιακή μας μορφή ως πόλη. Δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη και την πλέον καθοριστική παρέμβαση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει και τις μελλοντικές προοπτικές της περιοχής μας. Σε αυτή την προσπάθεια ,η οποία διέρχεται μέσα από την σημερινή φάση της οριστικής σχεδίασης, δηλώνουμε παρών για να διασφαλίσουμε τους στόχους της περιβαλλοντικής, της κοινωνικής και λειτουργικής διάστασης των παρεμβάσεων. Δηλαδή να εξασφαλίσουμε την σύνδεση της πόλης μας με την θάλασσα μέσω γεφυρών για πεζούς και ποδηλάτες, να διασφαλιστούν οι κοινωνικές δράσεις για άθληση, αναψυχή, ελεύθερου περίπατου, περιβαλλοντικής πληροφόρησης και συναναστροφής και φυσικά να κατασκευαστεί ένα οικολογικό πάρκο, με πλούσια βιοποικιλότητα μέσω της φύτευσης ενδημικών φυτών και δένδρων, το οποίο θα περικλείεται από υδάτινες διαδρομές, οι οποίες θα συμβάλλουν στον φυσικό δροσισμό και τον εμπλουτισμό της πανίδας της περιοχής.Το ουσιαστικότερο των ερωτημάτων που θέτουν οι συμπολίτες μας είναι: ποιος θα διαχειριστεί το οικολογικό πάρκο μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις λοιπές εγκαταστάσεις αναψυχής στην φάση μετά την ολοκληρωμένη της κατασκευή των, δηλαδή σε φάση λειτουργίας των;Εμείς απαντούμε, ότι θα είμαστε και πάλι παρών για να διεκδικήσουμε να περιέλθει η διαχείριση όλων των παρεμβάσεων της παραλίας στην πόλη και στους ανθρώπους της, ως οι μόνοι θεματοφύλακες για να κρατούν το όνειρο ζωντανό και λειτουργικό για τις επόμενες γενιές.
Προϋπόθεση για την ανάπλαση της παραλίας είναι η ολοκλήρωση των έργων υποδομής που αφορά το αντιπλημμυρικό κανάλι, την υποβάθμιση των γραμμών του τραμ και την μετατόπιση της υπερυψωμένης παραλιακής λεοφώρου.

Για την επιτροπή του Προγράμματος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής

Περικλής Δεμέντης
Γιώργος Κοψιαύτης
Σπύρος Χριστόπουλος
AΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO ΑΠΟ  ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ!



http://miaxortaola.blogspot.com/2010/05/blog-post_5754.html
ΑΝΗΣΥΧΩ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ALIBER ΣΤΟ ΝΕWSTIME.GR


Πριν μερικές μέρες είχε έρθει για μια διάλεξη στην Ελληνοαμερικανική ένωση ο Robert Aliber, καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου του Chicago.

Ο Robert Aliber έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με τη διεθνή οικονομία και το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Έχει διατελέσει κατά καιρούς σύμβουλος της Αμερικανικής κυβέρνησης, της Fed, Παγκόσμια Τράπεζα και πολλών άλλων οργανισμών. Είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων. Μεταξύ άλλων: The Reconstruction of International Monetary Arrangements (ed., Macmillan, 1986), The Handbook of International Financial Management (ed. Dow Jones Irwin, 1989),. and Global Portfolios (co-editor, Business One Irwin, 1991), Money, Banking, and the Economy (Norton, First Edition, 1981, Fourth Edition 1990), Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises (Palgrave MacMillan, 2005), and author of The International Money Game (Palgrave MacMillan, 2001). Τη μέρα μετά τη διάλεξη του τον συνάντησα στο ξενοδοχείο του, λίγο πριν επισκεφθεί το Μουσείο της Aκρόπολης.

-Πολλοί γνωστοί αναλυτές εκτιμούν ότι το σχέδιο που έχουν εκπονήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δουλέψει. Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα λένε είναι είτε να κάνει στάση πληρωμών, ή να βγει από την ΕΕ, είτε κάποιος συνδυασμός αυτών των δύο. Ποιός είναι ο λόγος, κατά τη γνώμη σας, που το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι το σχέδιο αυτό θα πετύχει;

«Οι πολιτικοί γενικά κάνουν πράγματα με καθυστέρηση. Το 1969 έγραψα ότι το δολάριο θα πρέπει να υποτιμηθεί σε σχέση με τον χρυσό. Όταν το έγραψα αυτό πολλοί διαφώνησαν μαζί μου. Ήμουν πραγματικά "εκτός μόδας". Όμως, δυο χρόνια αργότερα η συμφωνία του Bretton Woods έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Οι πολιτικοί είναι οι τελευταίοι που αντιλαμβάνονται τι θέλουν να μας πουν οι αγορές. Μην νομίζεις ότι οι αποφάσεις του ΔΝΤ είναι σε συμφωνία με τις αγορές. Η αναλυτική ικανότητα του ΔΝΤ είναι στην πραγματικότητα κατώτερη του έμψυχου δυναμικού που διαθέτει. Έχουν πάρα πολλούς καλούς οικονομολόγους, αλλά οι συλλογικές αποφάσεις αυτών δεν είναι αντάξιες της ικανότητας τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αποφάσεις του ΔΝΤ αντανακλούν τις σκέψεις και τις επιθυμίες των πολιτικών ηγεσιών των κρατών που εκπροσωπούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι, δυστυχώς, οι συλλογικές αποφάσεις έχουν περισσότερο να κάνουν με την πολιτική παρά με τους αριθμούς.»

-Για το BIS (Bank of International Settlements) ποιά είναι η άποψη σας;

«Το BIS είναι πολύ διαφορετικό από το ΔΝΤ. Εκεί οι οικονομολόγοι είναι απόλυτα market oriented. Δυστυχώς όμως δεν έχουν καταφέρει να επηρεάσουν τις πολιτικές ηγεσίες. Το πρόβλημα είναι (χαμογελά) ότι οι κύριοι αυτοί είναι απομονωμένοι εκεί στην Ελβετία. Δεν τους δίνουν οι πολιτικοί πολλή σημασία, αν και θα έπρεπε. Γυρνώντας όμως πίσω στο θέμα του ΔΝΤ, θέλω να σας πω μια μικρή ιστορία. Το ΔΝΤ επισκεπτόταν την Ισλανδία κάθε χρόνο και οι οικονομολόγοι του περνούσαν μερικές εβδομάδες τον χρόνο στη χώρα αυτή. Παρόλα αυτά όμως, δεν υπήρξε ποτέ καμία προειδοποίηση. Δεν χτύπησαν κανένα καμπανάκι, μέχρι βέβαια που ήταν πια αργά. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι, όπως για παράδειγμα της "Σχολής του Chicago", είναι πανεπιστημιακοί κύρους που πολλές φόρες δεν εκφράζουν σύγχρονες οικονομικές θεωρίες και δεδομένα.»

-Πολλοί θεωρούν ότι ένα "κούρεμα" (haircut, η μείωση του χρέους) είναι ίσως η μόνη λύση για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Εσείς τι λέτε γι αυτό;

«Ακόμη κι αν η Ελλάδα καταφέρει να πείσει τους εταίρους της να της χαρίσουν το 50% του χρέους, αυτό θα επιφέρει μόνο 2,5% εξοικονόμηση από τόκους στον κρατικό προϋπολογισμό. Η διαφορά δηλαδή μεταξύ ενός "κούρεματος" και μιας μείωσης στο δημοσιονομικό έλλειμμα δεν είναι πολύ μεγάλη. Η Ελλάδα θα χρειαστεί να αλλάξει πάρα πολλά διότι, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι της χαρίζουν ένα μεγάλο ποσοστό του χρέους, θα είναι πάλι στο ίδιο σημείο σε μερικά χρόνια από τώρα αν δεν γίνουν σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές. Αμφιβάλλω όμως αν θα υπάρξει "κούρεμα" της τάξεως του 50%. Μια λύση είναι να γίνει ένα "κούρεμα" με σκοπό το χρέος να φτάσει το 90% του ΑΕΠ και αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε να γίνει άλλο ένα "κούρεμα". Πάντως το "κούρεμα" είναι σοβαρή υπόθεση. Πολλές φορές είναι και πολύ ακριβό μακροπρόθεσμα.»

-Ιστορικά μιλώντας, με ποια άλλη χώρα που στο παρελθόν είχε σοβαρά προβλήματα θα συγκρίνατε την Ελλάδα;

«Η Ελλάδα νομίζω πως όπως είναι σήμερα, μοιάζει περισσότερο με την Αργεντινή»

-Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση. Ποιες άλλες χώρες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα πιστεύετε;

«Η Ιταλία πάντως δεν έχει πρόβλημα. Η Ιταλία έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο εδώ και πολύ καιρό. Η Ισπανία έχει μεγάλο πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει για την Πορτογαλία και σίγουρα για την Ιρλανδία. Ωστόσο, η Ιταλία το έχει ξεπεράσει. Η Αγγλία επίσης έχει πολλά προβλήματα αλλά δεν είναι στην Ευρωζώνη. Στην Αγγλία θα αναγκαστούν να αυξήσουν τους φόρους.»

-Η Αμερική είναι σε δύσκολη θέση;

«Η Αμερική έχει ένα μεγάλο έλλειμμα. Το ερώτημα είναι πόσο από το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι περιστασιακό και κυκλικό σε χαρακτήρα. Στην Αμερική το κυκλικό χρέος είναι 5%. Το άλλο 5% έχει 2 κομμάτια. Αν η Αμερική πετύχει ανάπτυξη 2%, μπορεί αν ζήσει επ’ αόριστον με ένα έλλειμμα 3%. Άρα, στην Αμερική, το ζήτημα αντιμετωπίζεται με το να αυξηθούν οι φόροι κατά 2% του ΑΕΠ. Επιπλέον, στην Αμερική υπάρχουν δυο κομμάτια του ελλείμματος: το ένα είναι το κομμάτι του ελλείμματος που έχει ο κόσμος και το άλλο είναι το κομμάτι του χρέους που κατέχει η Fed και διάφοροι κρατικοί οργανισμοί. Για παράδειγμα, το 2008, στην Αμερική περίπου το 1/3 του χρέους ήταν εσωτερικό, υπό την έννοια ότι το είχε στην κατοχή της η ίδια η κεντρική τράπεζα.»

-Άρα θεωρητικά θα μπορούσε η Fed απλά να καταργήσει αυτό το χρέος και η Αμερικανική κυβέρνηση να χρωστά 30% λιγότερο;

«Ναι, ακριβώς. Όταν με το καλό η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει, αυτές οι πιστώσεις θα αλληλοακυρωθούν»

-Πληθωρισμό η αποπληθωρισμό; Οι οικονομολόγοι είναι χωρισμένοι στα δυο.

«Δεν βλέπω πληθωρισμό με τίποτα εκτός αν γίνουν πάρα πολλά ατυχήματα.»

-Που καταλήγετε; Που θα καταλήξει η Ελλάδα;

«Τα σενάρια για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα έχουν ως εξής:

1 - Να τα καταφέρει μόνη της χωρίς "κούρεμα" και χωρίς να βγει από το ευρώ

2 - Να μείνει στη ζώνη του ευρώ με "κούρεμα"

3 - Να φύγει από το ευρώ χωρίς "κούρεμα" και να επανέλθει μετά από μερικά χρόνια

4 - Να φύγει από το ευρώ και να κηρύξει στάση πληρωμών, όπως έκανε η Αργεντινή»

-Αν έπρεπε να στοιχηματίσετε, ποιό σενάριο θεωρείτε πως είναι πιθανότερο να συμβεί;

«Ελπίζω η Ελλάδα να τα καταφέρει. Απλά να βγει από το ευρώ για λίγο χωρίς να κηρύξει στάση πληρωμών και να ξαναμπει αργότερα. Αυτό πάντως που με ανησυχεί περισσότερο είναι το πολιτικό σενάριο. Παλαιότερα, σε παρόμοιες περιστάσεις βλέπαμε τον στρατό στους δρόμους. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Ελπίζω να μην δούμε, αλλά παραμένει μία ανησυχία.»

Αναρτήθηκε απο
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=44655
Η Κάτια Δέδε Playmate2010


Κάτια Δέδε είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού Playmate2010, που διοργάνωσαν με επιτυχία για άλλη μία χρονιά το περιοδικό Playboyκαι το STAR CHANNEL.

Η 22χρονη σπουδάστρια γραφιστικής εργάζεται ήδη ως μοντέλο και λατρεύει το χορό, ενώ όπως είπε η ίδια, όνειρό της είναι να κάνει καριέρα στις διεθνείς πασαρέλες.

Αναπληρωματική playmate 2010, η 
Ειρήνη Κεμπεζέ ,Playgirl 2010 αναδείχθηκε ηΑνδρεανή Τσάφου.
Τον τίτλο της SuperStar 2010 κατέκτησε η 
Νατάσσα Λιμπερίδου και Μις Playboytv 2010 η Αλεξάνδρα Ιωαννοπούλου





http://cobra-argos.blogspot.com/2010/05/h-k-playmate-2010-video.html
Οι Ευρωπαίοι συζητούν για την ανευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας



Οι Ευρωπαίοι χαρακτηρίζουν ανεύθυνη στάση την καταψήφιση του μηχανισμού σωτηρίας της Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία. Δείτε τι ειπώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο...
















Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/05/blog-post_6535.html#ixzz0oSNAt0il

«Ο Καραμανλής θα μιλήσει – Ενημέρωσε το Σαμαρά»

Γράφει το veto300: «Ο Καραμανλής το αποφάσισε και ενημέρωσε ήδη τον Σαμαρά: θα μιλήσει δημοσίως για τα πεπραγμένα του. Θα το κάνει πριν από το συνέδριο της ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξει κάποια από τις τηλεοπτικές εκπομπές. Συζήτησε αναλυτικά το θέμα με τον Σουφλιά και άλλους παλιούς συνεργάτες του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει αργήσει να πάρει θέση σε όσα του καταμαρτυρούν, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί στον κόσμο εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Τί θα πει; Οτι τον Σεπτέμβριο η κατάσταση στην ήταν άσχημη αλλά ελεγχόμενη και ότι η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν πήρε αμέσως μέτρα, ότι δεν προχώρησε στην είσπραξη εσόδων (πχ από τους ημιυπαίθριους) και ότι με δηλώσεις τύπου «είμαστε στον Τιτανικό» και «η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την πτώχευση», οδήγησε σε κρίση δανεισμού. Πόσοι θα τον πιστέψουν; Ελάχιστοι, αν δεν πει πικρές αλήθειες για τα μεγάλα λάθη και τις παραλείψεις του.

http://www.newsblog.gr/?p=40182&utm_source=rss&utm_medium=rss
ΑΠΑΓΩΓΗ 13ΧΡΟΝΗΣ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Μια περίεργη υπόθεση αρπαγής ανηλίκου απασχολεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις άνδρες, που κατηγορούνται ότι απήγαγαν μια ανήλικη, η οποία στη συνέχεια κατάφερε να δραπετεύσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο επιβίβασαν χωρίς τη θέληση της μια 13χρονη μαθήτρια και την μετέφεραν σε κοντινό πάρκο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, όπου περίμεναν άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 20 με 30 ετών. Μετά από μία ώρα, η ανήλικη, αφού ξέφυγε της προσοχής των απαγωγέων, κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της και μαζί με τους γονείς της κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Η κοπέλα αναγνώρισε τον έναν εκ των δραστών ο οποίος είναι σεσημασμένος και συνελήφθη, καθώς και άλλους δύο δράστες που προσήλθαν και παραδόθηκαν, εκ των οποίων, ο ένας ήταν ο οδηγός του οχήματος της απαγωγής. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αρμοδίως, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε. Πάντως οι έρευνες συνεχίζονται καθώς ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα των απαγωγέων.
seleo.gr

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/05/13.html


Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ



















http://clopyandpaste.blogspot.com/2010/05/blog-post_2596.html
ΟΙ ΧΑΡΛΕΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΠΕΡΙΠΟΥ 2500  HARLEY ΓΙΑ ΤΟ "THE RIDE"!
Μια πομπή μοτοσικλετιστών με Harley-Davidson θα “παρελάσει” το ερχόμενο Σάββατο στη μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου μήκους 2,252 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα οι αναβάτες θα περάσουν τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από τις 10:30 έως τις 11:00 το πρωί σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Για τέσσερις μέρες θα βρίσκονται στην πόλη περισσότεροι από 10.000 μοτοσικλετιστές, από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων φίλων της Χάρλεϊ Ντάβινσον.
Στο βιβλίο Guinness
Η ιδέα αυτή ήταν του Roberto Macdonald, μέλους της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Μοτοσικλέτας Harley-Davidson (Harley-Davidson Club Hellas) και μέλους της οργανωτικής επιτροπής του Super-Rally 2010 στην Πάτρα (20-24 Μαΐου 2010).Ο συγκεκριμένος οραματίστηκε μια πομπή από μοτοσικλετιστές με Harley-Davidson για να αφήσει το σημάδι μας στην περιοχή της Πάτρας και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου που είναι «μια γκαζιά» από το μέρος που θα γίνει η μεγάλη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση (Super-Rally). Η ιδέα «της μεγαλύτερης παρέλασης από μοτοσικλέτες Harley-Davidson σε καλωδιωτή γέφυρα με το μακρύτερο κατάστρωμα στον κόσμο», θα μπορούσε να κάνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Η σκέψη του Macdonald είναι να καλύψουν οι αναβατές σε σχηματισμό παρέλασης όλη την απόσταση των 2.883 μέτρων από την αρχή έως το τέρμα της γέφυρας και ίσως ακόμη περισσότερο, ώστε να θεωρηθεί ένα πραγματικό κατόρθωμα. Ο ίδιος έκανε δήλωση αυτού του κατορθώματος στα Guinness World Records και μετά από αίτησή πήρε ένα πιστοποιητικό διεκδίκησης (Claim) και έναν αριθμό μέλους (Membership ID).
Γιορτή 20 χρόνων
Η πομπή θα γίνει επίσης στα πλαίσια των γιορτών για τα 20 χρόνια της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Μοτοσικλέτας Harley-Davidson. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η εν λόγω λέσχη διεκδίκησε την διοργάνωση αυτή, που θα γίνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Λεσχών Harley-Davidson της Ευρώπης (Federation of Harley-Davidson Clubs Europe), η οποία αριθμεί 64 Λέσχες από 32 χώρες.

http://www.mixxer.info/epikairotita/oi-xarleades-stin-patra-gia-rekor-gkines.html


Έσπασε το φράγμα των 300 δισ. ευρώ το χρέος!

 

της Έλενας Λάσκαρη
Δημοσιεύθηκε: 15:22 - 19/05/10


Έσπασε το φράγμα των 300 δισ. ευρώ το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Διαμορφώθηκε σε 310,384 δισ. ευρώ από 298,524 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009 με τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου στο τέλος Μαρτίου να ανέρχονται σε 7,159 δισ. ευρώ.
Από τα στοιχεία του ΓΛΚ προκύπτει ακόμα οριακή μείωση των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου από τα 25,851 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009 σε 25,749 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

http://gvard.wordpress.com
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη που αλλάζει τον χάρτη της αυτοδιοίκησης της χώρας.
Υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αύριο θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων και την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην ολομέλεια
http://serraia.blogspot.com/2010/05/blog-post_851.html

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ "ΚΑΡΤΕΡΙ" ΣΤΟ FACEBOOK


Δεύτερη νεαρή γυναίκα στην Αυστραλία.... βρήκε το θάνατο απο τον "φίλο" που συνάντησε στο Facebook! Και σαφώς δεν συνέλαβαν το Facebook ως υπεύθυνο... ούτε το έκλεισαν !

"H πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κριστίνα Κένελι, κάλεσε γονείς και παιδιά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με ποιους "κάνουν φιλίες και αποκτούν κοινωνικές σχέσεις μέσω του Facebook.

Αφορμή για την έκκληση της έδωσε η δολοφονία μιας κοπέλας από το Σίδνεϊ με δράστη έναν "φίλο" που γνώρισε μέσω του Facebook. Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση δολοφονίας κοπέλας, τον τελευταίο καιρό στην.. Αυστραλία, όπου ο δράστης γνωρίζει τι θύμα του μέσω του Facebook.

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την αγάπη της 18χρονης για τη ζώα και παρουσιάστηκε, μέσω του Facebοok ως "φιλόζωος" που εργαζόταν σε οργάνωση προστασίας των ζώων με ψεύτικη ταυτότητα. Έτσι την έπεισε να την "εκπαιδεύσει" σε ειδικό κάμπινγκ και κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες την δολοφόνησε".
papatzides
http://o-griniarhs.blogspot.com/2010/05/o-facebook.html
ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ


Κατάλογο με τα ονόματα 300 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου έχει στα χέρια της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια άμεσων ελέγχων και διασταυρώσεων ώστε να δοθεί σύντομα και αυτή η λίστα στη δημοσιότητα, όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική»...

Στο συγκεκριμένο κατάλογο βρίσκονται, όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, ηθοποιοί, τραγουδιστές, καθηγητές, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, ότι τα ποσά που χρωστούν υπερβαίνουν κατά πολύ.. την οφειλή του κ. Βοσκόπουλου, ενώ τα χρέη «λιμνάζουν» στις εφορίες περισσότερα χρόνια σε σχέση με αυτά του γνωστού τραγουδιστή.

Σύμφωνα πάντα με τη «Ναυτεμπορική», το οικονομικό επιτελείο έχει δώσει εντολή για προχωρήσουν οι έλεγχοι για να μη δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι δημοσιοποιούνται μόνο τα ονόματα ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών και ότι η εφορία ψάχνει μόνο για μισθωτούς που δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους, ενώ από την άλλη πλευρά αφήνει τους «μεγαλοκαρχαρίες» ελεύθερους.


http://trelokouneli.blogspot.com/2010/05/blog-post_4992.html