Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ


Αύριο Παρασκευή 14 Μαϊου ξεκινά η μάχη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πρώτο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8 το πρωί, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 7.30 πμ.

Συνολικά 92.882 υποψήφιοι θα προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας διεκδικώντας μία θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μετά την κατάργηση της βάσης του 10, η εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αναμένεται φέτος ευκολότερη.

Με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση, οι θέσεις εισακτέων για το ακαδ. έτος 2010-2011 ανέρχονται:

α) Στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε 40.750.

β) Στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπ/σης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης σε 43.940.

Δύο εβδομάδες θα διαρκέσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

http://exypno.blogspot.com/2010/05/blog-post_3063.html
 
 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 

Πως το spread έφτασε στα ύψη

Κάπως έτσι το spread των ελληνικών ομολόγων έφτασε στα ύψη
Τρεις μπογιατζήδες – ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας -  πέθαναν και πήγαν στον Παράδεισο. Ο Άγιος Πέτρος τους άνοιξε την  πόρτα.
Καλώς τα παιδιά. Επιτέλους ήρθαν και τρεις χρήσιμοι άνθρωποι. Ρε παιδιά θέλω να βάψω την πόρτα του Παράδεισου.
Για πες μου, λέει του Αλβανού, πόσα θέλεις για να τη βάψεις;
600 ευρώ, λέει ο Αλβανός.
600; Πώς τα λογάριασες;
Nα: 400 για μένα και 200 τα υλικά.
Εσύ, λέει του Γερμανού, πόσα θέλεις;
900 ευρώ: 300 για μένα, 300 στην εφορία και 300 τα υλικά.
Και εσύ, λέει του Έλληνα, πόσα θέλεις;
3.000 ευρώ Άγιε Πέτρο
3.000; Τρελός είσαι; Πώς τα λογάριασες;
Άγιε Πέτρο, έλα πιο κοντά να μην μας ακούν.
Ο Άγιος Πέτρος πήγε κοντά του και ο Έλληνας του ψιθυρίζει:
Άκουσε να δεις: 1.000 για σένα, 1.000 για μένα, 400 στον Γερμανό για να το βουλώσει και 600 θα δώσουμε στον Αλβανό για να βάψει την πόρτα…


http://www.antinews.gr/?p=45396
ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Είναι το κινέζικο Geely, που σπάει το ρεκόρ κατά 200 euro. Κοστίζει 2100 ! Ούτε οι μηχανές δεν κάνουν τόσο!
To ινδικό Tata Nano, δεν θα αποτελεί πλέον το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.
Το κινέζικο Geely και πιό φθηνό είναι αλλά και έτη φωτός πιό designaτο, μοντέρνο και γοητευτικό. Εκεί που το αναιμικό Tata Νano έμοιαζε περισσότερο με όχημα μεταφοράς του golf, το Geely φέρνει περισσότερο σαν ο άπαιχτα πάμφηνος συγγενής του Smart και του Beetle. Είναι σχεδόν ολόιδιο με το Toyota iQ το οποίο όμως κάνει 12.000-13.000 ευρώ. Καμία σχέση δηλαδή.
ΝΕΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ  ΤΟΥ ΗΣΑΠ









Νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του μετακινήσεις τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ΗΣΑΠ , στο δίκτυο του οποίου πραγματοποιούνται έργα ανακαίνισης και εσκυγχρονισμού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ, την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Μαΐου, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα από τα Άνω Πατήσια έως το σταθμό Ειρήνη.

Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15. Επίσης από την Τρίτη 18 Μαΐου στο σταθμό Ν. Ιωνίας οι διερχόμενοι συρμοί προς Κηφισιά (άνοδος) δεν θα πραγματοποιούν στάση και επαναλειτουργεί η αποβάθρα του ίδιου σταθμού με κατεύθυνση προς Πειραιά (κάθοδος).

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, στους σταθμούς Άγιο Νικόλαο και Κάτω Πατήσια οι διερχόμενοι συρμοί προς Πειραιά (κάθοδος) δεν πραγματοποιούν στάση.
http://glenti.blogspot.com/2010/05/blog-post_6868.html
Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η πρώην σύζυγος του Μακελελέ


Η πρώην σύντροφος του παλαίμαχου Γάλλου ποδοσφαιριστή Μακελελέ και μητέρα του παιδιού του Νοεμί Λενουάρ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λίγα μέτρα πιο μακριά από το σπίτι του γνωστού  ποδοσφαιριστή στο δάσος του Παρισίου κάνοντας χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών. Την εντόπισε αναίσθητη κάποιος άνδρας και ευτυχώς τώρα αναρρώνει στο νοσοκομείο.  



http://karfotiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_3720.html
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ!!!















http://agapi-pisti-elpida.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: " ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"




Ο πρωθυπουργός τόνισε στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πως το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μετά την ένταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
«Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συζήτησε το θέμα της ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώθηκε κυρίως μετά την ένταξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όπως φαίνεται αυτή η ένταξη έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα σιγουριάς και σταθερότητας στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα μας είναι προστατευμένη, καθώς έχει τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ένας αναπτυξιακός νόμος δεν είναι πανάκεια, αλλά απλώς ένα μέρος της όλης προσπάθειας η οποία θα πρέπει να κατατείνει στη δημιουργία ενός αναπτυξιακού μοντέλου βιώσιμου και ανταγωνιστικού.


Η ευκαιρία που έχει η Ελλάδα αυτό το διάστημα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρέπει να αξιοποιηθεί με δύο τρόπους: «Πρώτα πρέπει να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα, με την κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπως εκείνες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτές».
Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε, «πρέπει να μπουν όροι που θα βοηθήσουν τη χώρα, ώστε να έρθουν οι επενδύσεις εκείνες που θα δώσουν μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική και ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης».
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο, όπως είπε, είναι πάντα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, «η οποία θα κάνει κάθε τι ώστε να υποστηρίξει τα πιο αδύναμα στρώματα και γι’ αυτό θα εφαρμοστούν διάφορα προγράμματα και θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις».
Αναφέρθηκε, επίσης, στο περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας το οποίο ακούγεται, όπως είπε, καθημερινά και έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα το οποίο εντείνεται.
«Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ –πρόσθεσε- είναι μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος και όχι μέρος του, αλλά τόνισε ότι αυτό πρέπει να αποδειχθεί».
Και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός θα βλέπει καθημερινά ότι η δικαιοσύνη υπάρχει και παίρνει σάρκα και οστά, σε ό,τι έχει σχέση με υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίες, όπως τόνισε, αντιμετωπίζονται πλέον με αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο.
Αναφέρθηκε στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο πολιτικό σύστημα, το οποίο, όπως ανέφερε, τελεί σε αιχμαλωσία από κάποια συμφέροντα, τα οποία είναι πολλές φορές ισχυρά.
«Αυτό που απαιτείται», είπε, «είναι η ενδυνάμωση του πολιτικού συστήματος, η διάκριση των εξουσιών, η διαφάνεια, το επιτελικό κράτος, η συστηματική λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς και η προστασία του πολίτη και των δικαιωμάτων του».
Στις θεσμικές αλλαγές ο κ. Παπανδρέου συμπεριέλαβε και το σχέδιο «Καλλικράτης», για την πορεία του οποίου ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για επιτυχία της χώρας, η οποία θα μπορέσει έτσι να διαμορφώσει ένα κλίμα σχετικής ηρεμίας και να έχει την απαιτούμενη προστασία.
Χαρακτήρισε πολιτικό κεφάλαιο την ένταξη και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης αυτής της επιτυχίας, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί μία κατάκτηση.
«Γιατί, όπως υπογράμμισε, ακόμα και σήμερα βλέπουμε ότι οι αγορές δεν θα μας άφηναν ήσυχους, καθώς ακόμα χτυπάνε το ευρώ».
Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση άργησε να αντιδράσει αλλά σε σχέση με το παρελθόν πήρε πολύ γρήγορα την απόφαση για τη δημιουργία του μηχανισμού, ο οποίος -είπε- είναι προσωρινός και θα ισχύσει για τρία χρόνια.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, ήδη έχουν τεθεί τα θεμέλια για να υπάρξουν σοβαρότερες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες θα αφορούν κυρίως στον οικονομικό συντονισμό της Ευρωζώνης αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης τόνισε ότι θα χρειαστεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τον αγώνα, κάτι που θα κάνει και ο ίδιος και ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διότι, όπως ανέφερε, έχει γίνει συνείδηση ότι η ρύθμιση των αγορών και η αντιμετώπιση των κερδοσκόπων είναι ζωτικά ζητήματα για την οικονομία σε διεθνές επίπεδο.
«Από δω και πέρα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, η κυβέρνηση θα κριθεί στα υπόλοιπα, καθώς οι πολίτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αποδέχονται τα μέτρα όσο και αν είναι δυσάρεστα, τονίζοντας, όμως, ότι η αποδοχή των πολιτών τελεί υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα πετύχει σε άλλους τομείς».
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει πριν από όλα να πετύχει το ίδιο το πρόγραμμα σταθεροποίησης και να συνεχιστούν και να εμβαθύνουν οι αλλαγές οι οποίες βοηθούν στην εξοικονόμηση πόρων.
Μεταξύ των δυσκολιών που υπάρχουν, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, ο οποίος, όπως τόνισε, χρειάζεται «μπαι πας».
Πρέπει, τόνισε επίσης, να συνεχίσουμε την προσπάθεια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ΔΕΚΟ και να δούμε πως θα εξοικονομηθούν πόροι και πώς θα χτυπηθεί η σπατάλη και η διαφθορά.
«Έχουμε πάρει, πρόσθεσε, σημαντικά μέτρα, αλλά επισήμανε ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα».

Πηγή : Καθημερινή 



http://sotiras.blogspot.com/2010/05/blog-post_1626.html
ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.....

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη 
Σαρωτικές διασταυρώσεις δηλωθέντων εισοδημάτων με τα περιουσιακά στοιχεία
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία ενός εκατομμυρίου ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, προκειμένου να εντοπιστούν φοροφυγάδες που δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας αλλά ζουν πολυτελώς.
Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να...
δώσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής συντονισμένα σε πολλά μέτωπα, επιστρατεύοντας σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων ελεύθερων επαγγελματιών και καλλιτεχνών, μπαράζ ελέγχων και ποινές παραδειγματισμού που ξεκινούν από λουκέτα καταστημάτων και φτάνουν έως και φυλάκιση. Ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών και όπως είπε χθες ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, «τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά».

«Το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι από δω και στο εξής αδυσώπητο προς κάθε κατεύθυνση, δεν πρόκειται να σταματήσει προ ουδενός» δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος προαναγγέλλοντας «σχεδόν καθημερινή έκδοση αποφάσεων για κλείσιμο επιχειρήσεων, γραφείων και ιατρείων που φοροδιαφεύγουν». Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, προανήγγειλε ξήλωμα εφοριακών που δεν πιάνουν το στόχο αύξησης των εσόδων. «Δεν μας ενδιαφέρει ποιο είναι το χρώμα του καθενός από τους διευθυντές των ΔΟΥ, μας ενδιαφέρει η γάτα να πιάνει ποντίκια, είπε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Την ίδια ώρα ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υποβάλλουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους τους γιατρούς μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου, ενώ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «τρέχει» σαρωτικές διασταυρώσεις σε καλλιτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί και γενικότερα όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρισμένοι ανάλογα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, μπαίνουν στο κόσκινο των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και τα δηλωθέντα εισοδήματά τους αντιπαραβάλλονται με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, οικιακές βοηθοί και κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΠΣ αναδεικνύουν την περιουσιακή κατάσταση των ελεύθερων επαγγελματιών, που είναι κοινό μυστικό ότι δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από των μισθωτών και συνταξιούχων. «Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τις περιπτώσεις εκείνες όπου τα εισοδήματα που δηλώνονται είναι προκλητικά χαμηλά σε σχέση με την περιουσιακή κατάσταση» εξηγεί αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, συμπληρώνοντας το αυτονόητο, ότι «δεν είναι δυνατόν να δηλώνεις στην Εφορία ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ και να έχεις στην κατοχή σου κύρια κατοικία, εξοχικό, δύο αυτοκίνητα και μια πισίνα».

Οι διασταυρώσεις αυτές είναι επί της ουσίας το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες, εκ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.

Ανακοινώσεις
Τα ευρήματα των διασταυρώσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους καλλιτέχνες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εντός των προσεχών ημερών, μαζί με τα αποτελέσματα των ελέγχων στους 151 γιατρούς του Κολωνακίου, στους 352 συμβολαιογράφους ( που βρέθηκαν με 560 παραβάσεις, κυρίως πλασματικής διόγκωσης δαπανών για να μειώσουν φόρο) τα λουκέτα στα 60 νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την ενεργό εμπλοκή εισαγγελέων σε περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ

Προωθούνται ήδη αλλαγές στις διοικήσεις των Εφοριών που δεν αποδίδουν έσοδα


Από τα νοσοκομεία έπιασε δουλειά η οικονομική αστυνομία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Παπαχρήστος

ΑΝΑΥΔΟΙ ΕΧΟΥΝ μείνει οι αστυνομικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. από το πάρτι που έκαναν- και κάνουν ακόμη- στα νοσοκομεία προμηθευτές ιατροφαρμακευτικού υλικού με γιατρούς και στελέχη των νοσοκομείων. Οι αστυνομικοί που εδώ και μία εβδομάδα διερευνούν τις προμήθειες φαρμακευτικού, ιατρικού και υγειονομικού υλικού σε κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας έχουν βρεθεί μπροστά σε μια πρωτοφανή λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μεγάλο νοσοκομείο έχει εντοπιστεί υπέρχρηση στεντ σε εγχειρήσεις καρδιάς σε τέτοιο βαθμό, που η ερευνά αποκάλυψε ότι το κύκλωμα γιατρών- προμηθευτών χρησιμοποιούσε την εξής μέθοδο: ο γιατρός προμηθευόταν από το φαρμακείο του νοσοκομείου τρία στεντ που υποτίθεται ότι χρειαζόταν για την εγχείρηση, χρησιμοποιούσε το ένα, και στη συνέχεια, και πριν ακόμη η εγχείρηση ολοκληρωθεί, έβγαινε από το χειρουργείο και παρέδιδε τα δύο εναπομείναντα στον υπάλληλο εταιρείας φαρμακευτικού υλικού, ο οποίος με τη σειρά του έδινε στον γιατρό το αντίτιμο των δύο στεντ!

Η στελέχωση
Τα ευρήματα στην έρευνα που διεξάγεται στα νοσοκομεία έχουν οδηγήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση της ειδικής οικονομικής αστυνομίας, κατά τα πρότυπα του αμερικανικού ΙRS. Οπως έγινε γνωστό, ήδη προσλήφθηκαν 65 αστυνομικοί, οι οποίοι εκπλήρωναν όλα τα προσόντα προκειμένου να στελεχώσουν την υπηρεσία, και η διαδικασία θα επαναληφθεί για την πρόσληψη και των υπολοίπων 35. Οι αστυνομικοί αυτοί θα αποτελέσουν τους πρώτους 100 ειδικούς της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα. Θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και θα μπορούν να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να αίρουν το φορολογικό απόρρητο, να ελέγχουν το πόθεν έσχες πολιτών κ.λπ.

Υπολογίζεται ότι το νέο σώμα θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο.

Χθες στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την καταπολέμηση της διαφθοράς με τη συμμετοχή των Μ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Καστανίδη, Χ. Παμπούκη, Γ. Παπακωνσταντίνου κ.ά.
ΝΕΑ



http://nonews-news.blogspot.com/2010/05/1_13.html

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ... ΜΑΖΟΡΕΤΑΣ!



Η (παρεξηγημένη) κυρίαρχη αντίληψη για τις μαζορέτες στη χώρα μας αντιστοιχεί στην καλύτερη περίπτωση σε χαριτωμένες παρουσίες που ομορφαίνουν το ημίχρονο χορεύοντας μετά μουσικής και στη χειρότερη σε... σύμβολα του σεξ, ιδιαίτερα δημοφιλή ακόμη και στη βιομηχανία του πορνό. Ωστόσο οι μαζορέτες απέχουν πολύ από την εικόνα που... τα μέσα ενημέρωσης συστηματικά τους προσδίδουν. Στην πραγματικότητα είναι αθλήτριες (και αθλητές, μια και στα κολέγια των ΗΠΑ το 50% των cheerleaders είναι άνδρες) που... προπονούνται με μεθοδικότητα, ασκούνται σε καθημερινή βάση και διαγωνίζονται σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

Στο πλαίσιο της προώθησης του cheerleading ως αθλήματος διοργανώνεται στις 15 και 16 Μαΐου διήμερο φεστιβάλ για μαζορέτες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και ειδική οντισιόν για την επιλογή των νέων μελών που θα προστεθούν στην εθνική ομάδα, τις περίφημες «Greek Drops», οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, για κορίτσια κάτω των 18 ετών θα πραγματοποιηθεί επιλογή μαθητριών που επιθυμούν να ενταχθούν στις «Αμαζόνες», δηλαδή στις παιδικές Ακαδημίες Cheerleading της εθνικής ομάδας. Το εν λόγω διήμερο άλλωστε θα λειτουργήσει και ως προκαταρκτική διοργάνωση για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading που θα πραγματοποιηθεί μετά τον Σεπτέμβριο με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.
«Στόχος μας είναι να εξοικειωθεί η ελληνική κοινωνία με το cheerleading και να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί σοβαρότητα και μεθοδικότητα στην εκμάθηση, όπως και όλα τα άλλα. Στην Ελλάδα υπάρχουν χορεύτριες με πολύ μεγάλες δυνατότητες, οι οποίες αφήνουν ανεκμετάλλευτο το ταλέντο τους επειδή δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τις προοπτικές του cheerleading» σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» η κυρία Ευαγγελία Κρητικού, προπονήτρια και χορογράφος για τις μαζορέτες της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού. Μάλιστα, μέσω σκληρής προπόνησης η ελληνική ομάδα έχει πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια και το 2009 κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading του Παρισιού.
tovima.gr

http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/blog-post_4482.html

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΣΕΧ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.... ΜΟΝΟ!!!

Το μοντέλο από την Παραγουάη, Νταλίς Φερέιρα υποσχέθηκε ατελείωτο σεξ σε περίπτωση που η εθνική της ομάδα κατακτήσει το Μουντιάλ.
Η Νταλίς επιβεβαίωσε σε συνέντευξη της σε περιοδικό, την υπόσχεση που έδωσε αλλά δεν διευκρίνισε αν θα κάνει σεξ...μόνο με συμπατριώτες της ή και τουρίστες που θα βρίσκονται στην Παραγουάη:


«Αν πάρουμε το Μουντιάλ θα κάνω σεξ όλη τη νύχτα, με όλους όσους επιθυμούν. Όταν κάνω σεξ μου αρέσει να ψιθυρίζω στα Καστιγιάνικα καθώς η γλώσσα μου δεν είναι και τόσο αισθησιακή. Βγάζω πολύ πάθος στο κρεβάτι».
Πολλές ευχές έχουν ήδη γίνει για να πάρει η Παραγουάη το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ εμείς απορούμε αν δοθεί ποτέ μια τέτοια υπόσχεση στην Ελλάδα. Αλλά μετά το θαύμα του EURO 2004, δύσκολα μια γυναίκα θα... ρισκάρει!


http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/blog-post_7881.html
Παρέμβαση του Προέδρου του ΤΟ.ΣΥ.Ν.,Απόστολου Σιώκα 
στο Δ.Σ. για τον Καλλικράτη

Σε μια Ελλάδα πτωχευμένη οικονομικά, πολιτικά και ηθικά,η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας πως κάτι μπορεί να αλλάξει, μια από τις τελευταίες ελπίδες για την αναγέννηση της χώρας μας.
Όσον αφορά τους νέους, ως πολύ θετική εξέλιξη θεωρείται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από την ηλικία των 18 ετών. Αυτό όμως το μέτρο δεν πρέπει να είναι αποσπασματικό, καθώς δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα να «ρίξουμε» τους νέους στα βαθειά χωρίς να τους δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια για να «κολυμπήσουν».
Για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων αποτέλεί  δυσάρεστη έκπληξη η σχεδόν μηδενική αναφορά που  γίνεται στο προσχέδιο που δώθηκε στην δημοσιότητα.
Ως ΤΟ.ΣΥ.Ν Μοσχάτου καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες πέρασαν ομόφωνα από το συμβούλιο μας , ο πυρήνας των οποίων είναι ο εξής:
-Σαφής λόγος ύπαρξης και λειτουργίας των ΤΟ.ΣΥ.Ν στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.
-Θέσπιση Συμβουλίων Νέων παράλληλα με με την λειτουργία των νέων οργάνων που προτείνει ο «Καλλικράτης» (Τοπικό,Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων).
-Δικαίωμα λόγου και ψήφου στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νέων.
-Ανοιχτά μητρώα κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης των Συμβουλίων Νέων.
-Οικονομική ενίσχυση των συμβουλίων.

Για την γενικότερη δομή του σχεδίου «Καλλικράτης» θεωρώ πως βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπει την δημιουργία νέων ισχυρών δήμων, με εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων με τελικό σκοπό την αποκέντρωση του κράτους.Η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων αυτών θα πρέπει να γίνει με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση προς τους δήμους,  η επάνδρωση των οποίων θα πρέπει να γίνει με κατάλληλο, μόνιμο, επιστημονικό προσωπικό και ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που διόγκωσαν τόσα χρόνια τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων κι δημοτικών αρχόντων.
Σε αυτό το σημείο θέλω να καταθέσω μια πρόταση:
Στα Τοπικά Συμβούλια που πρόκειται να δημιουργηθούν στους νέους δήμους οι υποψηφιότητες να είναι ατομικές σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς την υποχρεωτική συμμετοχή σε κάποιον κομματικό ή ανεξάρτητο συνδυασμό. Είναι ένα μοντέλο που δοκιμάστηκε με επιτυχία στα συμβούλια νέων και θεωρώ πως θα τύχει ευρύτερης αποδοχής από την κοινωνία. Με αυτόν τρόπο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν όλα τα «υγιή» κομμάτια μιας τοπικής κοινωνίας αφήνοντας πίσω τις διαφορές που επιβάλλουν οι κομματικές γραμμές και πειθαρχίες.Αντιθέτως με τον τρόπο που προτείνεται η σύνθεση των συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές ενισχύεται ακόμα περισσότερο  η δύναμη των κομμάτων, αφού π.χ. η κατάρτιση ψηφοδελτίου στον νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου απαιτεί περίπου 70 υποψηφίους.
Είναι κοινή πεποίθηση πως το παρόν πολιτικό σύστημα διάγει τις ακροτελεύτιες μέρες του.Ήταν και είναι μεγάλη ευκαιρία για τον «Καλλικράτη» να κάνει την πραγματική τομή.Θεωρώ πως του λείπει μια δόση καινοτομίας, φρεσκάδας και ρηξικέλευθων αλλαγών, οι οποίες  θα συντελεστούν αναπόφευκτα και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.Για αυτό πιστεύω πως βρισκόμαστε στην αρχή κι όχι στο τέλος μιας μεταρύθμισης.Ίσως είναι η ώρα εκτός από «λιγότερο κράτος» να χρειάζεται  να μιλήσουμε για «λιγότερο κόμμα» ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση.Πριν με χαρακτηρίσετε ρομαντικό, είναι γνωστό πως κι εγώ προέρχομαι από τα σπλάχνα ενός κόμματος, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει a priori να δεχόμαστε ό,τι δομές  μας κληροδοτήθηκαν αλλά πρέπει εμείς οι νέοι  να προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε, να τις αμφισβητήσουμε και να τις ανατρέψουμε ειδικά αν σε μεγάλο ποσοστό έχουν αποτύχει.

Το χωροταξικό είναι ένα θέμα που αφορά ίσως τους περισσότερους. Η πολιτική λένε πως είναι η τέχνη του εφικτού, οι πολιτικοί όμως κατά την γνώμη μου πρέπει να επιδιώκουν και να αγωνίζονται για το ευκταίο. Το ευκταίο λοιπόν για τις περισσότερες πόλεις ήταν να μείνουν αυτόνομες. Λόγοι αγάπης για τον κάθε τόπο, συνήθειας , ο φόβος του καινούριου είτε πολλές φορές προσωπικά συμφέροντα συνηγόρησαν στην παραπάνω επιθυμία.Σε μια τεράστια πανελλήνια μεταρρύθμιση όπως αυτή του «Καλλικράτη», το Μοσχάτο δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί.Για να μιλήσουμε τώρα για το εφικτό του εγχειρήματος θεωρώ πως ο Ταύρος είναι η καλύτερη επιλογή πόλης για να συνενωθεί το Μοσχάτο.Πρόκειται για μια πόλη με μεσαία και λαϊκά στρώματα, μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης κι ευκαιρίες συνεργασίας.Παράλληλα όμως πρέπει να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε την ιστορία της κάθε πόλης καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χωρίς καμία διάθεση ηγεμονισμού εκατέρωθεν.

Κλείνοντας θέλω να κάνω μια ευχή: Σε αυτό το νέο Δήμο που δημιουργείται,με τα νέα όργανα,τους νέους υποψηφίους και τον νέο δήμαρχο, οι νέοι σε ηλικία και στην πολιτική να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι ρόλο κομπάρσου όπως συνήθως είχαν και μαζί με τα πιο έμπειρα στελέχη να δημιουργήσουν ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΥ.

 Σας ευχαριστώ που με ακούσατε,
Απόστολος Σιώκας,
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου

Οι ΗΠΑ θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή

                                                     

Ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε να εργαστεί ώστε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή κσι την ενέργεια.

Ο Λευκός Οίκος επαίνεσε σήμερα τους αμερικανούς γερουσιαστές Τζον Κέρι και Τζον Λίμπερμαν για το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, που πρότειναν στη Γερουσία, και υποσχέθηκε να εργαστεί ώστε να ψηφιστεί.

Η Κάρολ Μπράουνερ, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα εξετάσουν τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες. Αρνήθηκε όμως να σχολιάσει συγκεκριμένες προτάσεις του νομοσχεδίου.

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=26223&catid=7



Θέμα: AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
 
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Κυριακή 16 Mαϊου στις 12:30 ο Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με πιλάφι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφείου του συλλόγου μας Θερμοπυλών 12.
Θα μας διασκεδάσει ο Γιώργος Λαγουδάκης με το συγκροτημά του.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 8 ευρώ


http://www.facebook.com/group.php?gid=336953045993
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΜΕΣΩ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

                                                                                    
Η πρώτη πρόταση γάμου μέσω ιστοσελίδας στην Ελλάδα είναι γεγονός, και είναι πραγματικά απίστευτη!
Ο υποψήφιος γαμπρός έφτιαξε μια ιστοσελίδα η οποία μεταξύ άλλων περιέχει ένα απολαυστικό βιντεάκι που περιγράφει την ιστορία γνωριμίας του ζεύγους. Από εκεί και πέρα ζητάει την βοήθεια μας, κάνοντας share μέσω facebook την ιστοσελίδα, ώστε να “ξεκλειδώσει” η πρόταση γάμου για να την δει η σύντροφος του (κι όλοι εμείς) και να απαντήσει.

Είναι ότι καλύτερο έχω δει προσωπικά στο Internet τον τελευταίο καιρό.
otherside.gr

http://eksoapotadontia.blogspot.com/2010/05/blog-post_8828.html
ΚΟΙΤΑΞΤΕ  ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ



http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_1722.html
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  "ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ" ΚΑΘΕΤΑ!



Από ύψος 100 μέτρων έπεσε, περπάτησε (θα σας γελάσουμε) ο Σουηδός Τόνι Μπεργκλουντ.
Ο λάτρης της περιπέτειας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ την Τρίτη (11/5), περπατο-πέφτωντας εν πάσει περιπτώσει από ύψος 100 μέτρων!
Ο ίδιος δηλώνει ότι δούλεψε σκληρά για να τα καταφέρει, ενώ η προσπάθεια του ενθουσίασε το κοινό που ούρλιαζε καθ' όλη τη διάρκεια της προσπάθειας.


http://www.cosmo.gr/
http://alepounews.blogspot.com/2010/05/blog-post_8500.html
Ο ΜΕΣΙ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΗΝ  ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ! 



«Τον γουστάρω ως παίκτη. Είμαι οπαδός του», ήταν τα λόγια της «καυτής», Κλάουντια Κιαρντιόνε για τον Λιονέλ Μέσι, σε πρόσφατη συνέντευξη-φωτογράφηση, που έκανε για το περιοδικό «Playboy».

Η 29χρονη καλλονή, αναφερόμενη στον συμπατριώτη της, δήλωσε ακόμη πως είναι φανατική οπαδός του, όχι μόνο όταν φοράει τη φανέλα της Αργεντινής, αλλά και όταν αγωνίζεται στην Ισπανία με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα.

http://exypno.blogspot.com
ΣΤΑ 1239,75  ΔΟΛΛΑΡΙΑ Ο ΧΡΥΣΟΣ

Η τιμή του χρυσού σημείωσε σήμερα νέο ιστορικό ρεκόρ ξεπερνώντας τα 1.239 δολάρια η ουγγιά. Στις 12.10 (ώρα Ελλάδας), η ουγγιά του χρυσού έφτασε τα 1.239,75 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου.

"Ο επίμονος φόβος ότι τα χρέη της ευρωζώνης θα διαχυθούν στις άλλες χώρες (μετά την Ελλάδα) παρά το σχέδιο βοήθειας ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίσθηκε από την ΕΕ, και συνεπώς θα συμβάλουν σε μια αποσταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ωθούν τους επενδυτές προς το κίτρινο μέταλλο», εξηγεί ο Όιγκεν Βάινμπεργκ, αναλυτής στην Commerzbank.


http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2010/05/123975.html
ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
                                                                                     

  • Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια παρουσίαση του πολιτικού παραλογισμού που σχετίζεται με το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους, μέσα από μια σύνοψη σχετικών ερωτημάτων που σπανίως τίθενται στο δημόσιο διάλογο, και απαντήσεων που ακόμα σπανιότερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας
Όσοι θέτουν τέτοια ερωτήματα και κυρίως όσοι πρεσβεύουν απόψεις που θεωρούνται επικίνδυνες για την ευστάθεια του συστήματος, του ίδιου συστήματος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής, αποκλείονται από τις στρογγυλές τράπεζες τις κάμερες και τα μικρόφωνα των ΜΜΕ. Οι φόβοι των ταγών του πολιτικοοικονομικού συστήματος είναι εύλογοι ιδίως σε μια περίοδο που, καθώς γνωρίζουν, και η παραμικρή σπίθα θα μπορούσε να πυροδοτήσει πρωτόγνωρες αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κόλπους της ελληνικής -και όχι μόνον- κοινωνίας με αποτέλεσμα την κατάρρευση θεσμών και ιδεολογιών. Αν ακόμα και ηγετικά στελέχη της αριστεράς διατυπώνουν σήμερα έναν λόγο επιφυλακτικό έως μουδιασμένο είναι ακριβώς γιατί οι προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής είναι πλέον ωριμότερες από ποτέ. Η ανησυχία τους είναι ότι δεν γνωρίζουν τη θέση που θα κατέχουν μέσα σε μια νέα τάξη πραγμάτων, δεν γνωρίζουν αν η περιορισμένη έστω εξουσία που τώρα ασκούν πρόκειται κι αυτή να αμφισβητηθεί μέσα σε ένα σκηνικό γενικευμένης αναθεώρησης ρόλων και εξουσιών. Ίσως τελικά η αριστερά φοβάται μήπως κληθεί να ανταποκριθεί εμπράκτως στον ιστορικό της ρόλο... Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η σιωπή σε σχέση με την κραυγαλέα παθογένεια ενός χρεοκοπημένου μοντέλου διακυβέρνησης και ενός επίσης χρεοκοπημένου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης; Λαλίστατοι σε άλλες εποχές όπου ο ριζοσπαστικός λόγος ήταν λόγω συνθηκών ανέξοδος, σήμερα αρκετοί αριστεροί περιορίζονται στην πρόταση σχετικά ανώδυνων για το σύστημα διορθωτικών μέτρων, τη διατύπωση μετριοπαθέστατων αιτημάτων, και ήπιας κριτικής όπως π.χ. εκείνης που ισχυρίζεται ότι τα μέτρα είναι δήθεν απαραίτητα αλλά θα έπρεπε απλώς να είναι κοινωνικά κάπως δικαιότερα. Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον όπου ο κομφορμισμός βαφτίζεται ρεαλισμός και υπευθυνότητα, και η παραπληροφόρηση φθάνει στα όρια της προπαγάνδας ας δούμε μερικά από τα ερωτήματα και τις απαντήσεις που σκοπίμως αποσιωπούνται.
Ερ. Το χρέος της χώρας είναι νόμιμο ή ειδεχθές;
Απ. Ο όρος ειδεχθές χρέος (odious debt) είναι ευρέως αποδεκτός και έχει εκτός του ηθικού, και νομικό περιεχόμενο, σύμφωνο με τη διεθνή πρακτική. Ένα δημόσιο χρέος μπορεί να χαρακτηριστεί ειδεχθές αν ισχύει κάποια από τις εξής προϋποθέσεις:
α) να ανελήφθη αρχικά ή να διογκώθηκε στη συνέχεια χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας
β) η δημιουργία του να μην ωφέλησε αλλά μάλλον να ζημίωσε τη χώρα
γ) η αποπληρωμή του να συνεπάγεται καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.
Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν ισχύει μόνο μία αλλά και οι τρεις παραπάνω προϋποθέσεις, άρα το χρέος είναι όντως ειδεχθές.
Ερ. Το χρέος αυτό σε τι βαθμό είναι δημόσιο και σε τι βαθμό ιδιωτικό;
Απ. Ο δημόσιος χαρακτήρας ενός χρέους συναρτάται με τα πιο πάνω και ιδίως με τα οφέλη που αποκομίζει ο λαός και το έθνος απ' αυτό. Μπορούμε να υπολογίσουμε τα οφέλη για την Ελλάδα από το εν λόγω χρέος, συγκρίνοντας το τωρινό βιοτικό επίπεδο του λαού, την κατάσταση της οικονομίας, τις υποδομές της χώρας, την ποιότητα βασικών δημόσιων αγαθών όπως της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, τους ρυθμούς ανάπτυξης και τις προοπτικές της, με τα αντίστοιχα μεγέθη πριν από τον δανεισμό. Δεδομένου ότι πολλά από τα παραπάνω βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση χειρότερη από την αντίστοιχη πριν το δανεισμό, είναι φανερό ότι το χρέος δεν είναι δημόσιο, εφόσον ωφέλησε ελάχιστα ή καθόλου τη χώρα, από πολλές απόψεις μάλιστα τη ζημίωσε. Αντιθέτως είχε προφανή οφέλη για τις ιδιωτικές τράπεζες, για συγκεκριμένες ελληνικές και ξένες ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδιώτες, ενώ είχε και τουλάχιστον έμμεσα προσωπικά οφέλη για όσους πολιτικούς, εξασφάλισαν στους παραπάνω ευνοηθέντες προνομιακή μεταχείριση με πόρους του δημοσίου. Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορεί να βαρύνονται με χρέη που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά τα ενέγραψαν άλλοι στο λογαριασμό τους, αυτοί που τελικά ωφελήθηκαν.
Ερ. Είναι υποχρεωμένο ένα κράτος να εξοφλήσει ένα μη δημόσιο ειδεχθές χρέος;
Απ. Κανένα κράτος δεν έχει παρόμοια ηθική ή νομική υποχρέωση, εφόσον ο ειδεχθής μη-δημόσιος χαρακτήρας του χρέους μπορεί να αποδειχτεί με αριθμητικά και όχι μόνο μεγέθη. Άρα το ελληνικό κράτος έχει όχι απλώς δικαίωμα αλλά και υποχρέωση για εθνικούς και συνταγματικούς λόγους να αρνηθεί την αποπληρωμή του. Οι ξένοι πιστωτές έχουν με τη σειρά τους δικαίωμα να απαιτήσουν εξωδίκως ή ενδίκως την αποπληρωμή του από όσους ωφελήθηκαν από το χρέος αυτό.
Ερ. Δεν ευθύνεται μια χώρα για τις επιλογές των κυβερνήσεών της, δεν ευθύνεται ένας λαός για τις επιλογές των αντιπροσώπων του;
Απ. Ευθύνεται ο λαός μόνον εφόσον λειτουργούσε ως εντολέας κατά τη στιγμή της λήψης των συγκεκριμένων αποφάσεων και μάλιστα μόνον εφόσον τελούσε εν γνώσει όλων των παραμέτρων που σχετίζονταν με τις αποφάσεις αυτές. Όμως, πρώτον, ο ελληνικός λαός βαφτίζεται εντολέας μία μόνον μέρα κάθε 3-4 χρόνια κατά την οποίαν η μοναδική δυνατότητα που του δίνεται είναι να επιλέξει αμέσως ή εμμέσως αντιπροσώπους. Πέραν της επιλογής κόμματος (ίσως και βουλευτών) δεν ερωτάται ποτέ σχετικά με καμία απόφαση που τον αφορά, ούτε καν την ημέρα των εκλογών. Η ψήφος του ερμηνεύεται από την εξουσία αυθαιρέτως ως έγκριση ενός κομματικού προγράμματος που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν εφαρμόζεται συνολικά, ενός προγράμματος για την κατάρτιση του οποίου ποτέ δεν ρωτήθηκε και την εφαρμογή του οποίου ποσώς μπορεί να ελέγξει. Το ότι ο λαός δεν έχει καμία δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων και πράξεων των υποτιθέμενων αντιπροσώπων του οφείλεται στο ότι χάνει την ιδιότητα του εντολέα ήδη από τη στιγμή που κλείνουν οι κάλπες. Αλλά τότε χάνουν και την ιδιότητα των αντιπροσώπων του οι εκλεγέντες. Είναι άρα προφανές ότι και οι συγκεκριμένες επιλογές τους που οδήγησαν στο χρέος δεν είχαν τη ρητή έγκριση του λαού.
Ερ. Μήπως οι κυβερνητικές επιλογές είχαν την έμμεση, παθητική αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας, αφού δεν υπήρξε έγκαιρη αντίδρασή της;
Απ. Ούτε αυτός ο ισχυρισμός είναι βάσιμος, αφού πρώτον, στο ισχύον σύστημα δεν προβλέπεται θεσμικά κατοχυρωμένος τρόπος αποτελεσματικής λαϊκής αντίδρασης και δεύτερον, αφού είναι γνωστό ότι η ελληνική κοινή γνώμη εξαπατήθηκε επί σειρά ετών δια της απόκρυψης σημαντικών πληροφοριών. Πληροφοριών όχι μόνον σε σχέση με τους όρους και τις πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία των αλλεπάλληλων δανεισμών αλλά και σε σχέση με την πραγματική κατάσταση αυτής της οικονομίας, τα ελλείμματα, τη διάρθρωση και τις πραγματικές προοπτικές της, καθώς επίσης για επιμέρους πληροφορίες όπως για την πραγματική κατανομή κονδυλίων, το πραγματικό μέγεθος και ρόλο του δημόσιου τομέα, τους όρους και τα μεγέθη των προμηθειών κ.λπ. Όταν όλες αυτές οι πληροφορίες αποκρύπτονταν επιτυχώς από την Ε.Ε. και τους τεχνοκράτες της για χρόνια, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όφειλαν να είναι γνωστές στους Έλληνες πολίτες, ώστε αυτοί να αντιδράσουν και μάλιστα εγκαίρως! Άρα η ελληνική κοινωνία δεν έχει καμία ευθύνη για το χρέος αυτό.
Ερ. Δεν κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία από τη μη αποπληρωμή του χρέους;
Απ. Αντιθέτως, η εθνική κυριαρχία κινδυνεύει από την απόπειρα αποπληρωμής του. Μια τέτοια απόπειρα θα ήταν είτε μάταιη λόγω του τεράστιου όγκου του χρέους, είτε καταστροφική, αλλά κατά πάσα πιθανότητα και τα δύο. Όσο η χώρα θα επιχειρεί κάτι τέτοιο, τόσο θα πρέπει να παίρνει είτε αποφάσεις που θα την ωθούν ακόμα πιο βαθειά στον εξωτερικό δανεισμό, είτε μέτρα που θα εξαθλιώνουν την οικονομία και θα αποσυνθέτουν τον κοινωνικό της ιστό ενώ θα συμπεριλαμβάνουν πιθανότατα και εκποίηση μεγάλων τμημάτων της κρατικής περιουσίας, γιατί όχι και εθνικού εδάφους. Μετά την εθνική της κατεδάφιση θα είναι ευκολότερο να παραδοθεί εξουθενωμένη εκ νέου στις διαθέσεις των κηδεμόνων και δανειστών της, προκειμένου να της επιτραπεί η επί ερειπίων πλέον ανοικοδόμησή της με ανάληψη νέων δανείων κ.ο.κ. Μέχρι να συμβούν αυτά, αλλά και μετά, θα είναι υποχρεωμένη να υπακούει σε έξωθεν εντολές για όλα τα σημαντικά ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, δεδομένου ότι η -κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού- απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας που έχει ήδη αρχίσει, θα επεκτείνεται διαρκώς.
Ερ. Τι συνιστά μια οικονομικά βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη και εθνικά σωτήρια λύση;
Απ. Ο συνδυασμός ορισμένων περίπου αυτονόητων μέτρων.
Πρώτον, η αποκήρυξη μεγάλου μέρους του χρέους, η μετάθεση της αποπληρωμής του υπολοίπου σε χρόνο κατά τον οποίον θα έχει επιτευχθεί ικανοποιητικός και βιώσιμος ρυθμός ανάπτυξης της χώρας και η δραστική μείωση των επιτοκίων για αυτό το υπόλοιπο.
Δεύτερον, η δημιουργία δραχμικού εσωτερικού χρέους με χαμηλότοκα κρατικά δάνεια που θα στηρίξει την ανάπτυξη.
Τρίτον η δυνατότητα χάραξης ανεξάρτητης νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, ασφαλώς εκτός Ο.Ν.Ε. και η από κοινού προσπάθεια με άλλες χώρες για τη δημιουργία μιας Ε.Ε. λαών και όχι ιδιωτικών κεφαλαίων.
Τέταρτον, ο αποκλεισμός κάθε πολιτικής ή οικονομικής λύσης που θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε νέο εξωτερικό δανεισμό.
Πέμπτον, η επιδίωξη και εξασφάλιση της αντιπροσωπευτικότητας του πολιτικού συστήματος με απαραίτητη την ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος. Το νέο Σύνταγμα θα πρέπει να περιλαμβάνει ρυθμίσεις όπως το θεσμό των δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των ίδιων των πολιτών και χωρίς να είναι αναγκαία η έγκριση του κοινοβουλίου, ή όπως το μέτρο της ανακλητότητας κρατικών λειτουργών, ρυθμίσεις δηλαδή που θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων και τον αποτελεσματικό έλεγχο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Επίσης θα πρέπει να εγγυάται με ειδικούς όρους και όχι με γενικόλογες διατυπώσεις τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος, και την προστασία του από τη διαφθορά.
Τέλος, ας επανέλθουμε στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας με μερικές αλήθειες που είτε αγνοούνται είτε αποσιωπούνται. Ακούγεται ίσως παράδοξο, αλλά το ελληνικό κράτος μπορεί και τώρα ακόμα να στηρίξει -με όσες δραχμές χρειάζονται- την ανάπτυξη της χώρας. Δεν είναι ζήτημα οικονομικό αλλά πολιτικό. Η χώρα μπορεί βεβαίως να χρειάζεται εισαγωγές και εξαγωγές, να χρειάζεται καλές διεθνείς σχέσεις, όμως δεν χρειάζεται χρήμα! Μπορεί να το παράγει το κράτος σε όση ποσότητα είναι απαραίτητη. Η αντίρρηση περί πληθωρισμού δεν στέκει, αν ο όποιος εσωτερικός δανεισμός υπάρξει, δεν στοχεύει στην πρωτογενή ενίσχυση της κατανάλωσης αλλά της παραγωγής. Η κατανάλωση θα αυξηθεί δευτερογενώς ως αποτέλεσμα της αύξησης της απασχόλησης. Το πρόβλημα που έχει η χώρα είναι ότι δεν παράγει. Έτσι η σημερινή κατανάλωση οδηγεί υποχρεωτικά σε αυξημένες εισαγωγές που σημαίνουν αυξημένο εμπορικό έλλειμμα και άρα αύξηση του εξωτερικού χρέους, που με τη σειρά του καταλήγει σε μέτρα όπως αυτά, δηλαδή έχουμε έναν φαύλο κύκλο που εγγυάται την εξαθλίωση της χώρας.
Σήμερα η παραγωγή χρήματος είναι καθαρά λογιστική πράξη. Επίσης απλές λογιστικές πράξεις είναι συνήθως η δημιουργία αλλά και η διαγραφή ενός χρέους. Για να το πούμε σχηματικά, η δημιουργία και η αναδιάρθρωση όπως και η διαγραφή ενός δημόσιου χρέους, είναι μια λογιστική πράξη, που γίνεται με πολιτικές αποφάσεις και θεωρητικά θα μπορούσε να μη συνεπάγεται καμία άμεση οικονομική συνέπεια για κανένα από τα μέρη (ούτε για τον πιστωτή ούτε για τον δανειολήπτη). Οι συνέπειες εξαρτώνται αποκλειστικά από το πώς ερμηνεύεται με πολιτικοοικονομικούς όρους και άρα πώς χρησιμοποιείται ένα δημόσιο χρέος. Η ύπαρξή του αυτή καθεαυτήν έχει περισσότερο συμβολική και λιγότερο φυσική υπόσταση. Για μεγαλύτερη γλαφυρότητα, μπορούμε να πούμε ότι η πραγματική αξία ενός δανείου δεν είναι κατ' αρχήν πολύ μεγαλύτερη από την αξία του χαρτιού που απαιτείται για τα χαρτονομίσματα (στο βαθμό που υπάρχουν) και για τα γραφειοκρατικά έγγραφα που σχετίζονται με το δάνειο! Με άλλα λόγια οι τράπεζες δανείζουν εικονικό πλούτο, καθότι οι ίδιες δεν διαθέτουν τον αντίστοιχο φυσικό πλούτο. Τους έχει παραχωρηθεί όμως το σκανδαλώδες δικαίωμα να χρεώνουν τόκους για τον εικονικό αυτό πλούτο τη στιγμή που οι ίδιες διεκδικούν από τους πελάτες τους φυσικό πλούτο με τη μορφή εγγυήσεων. Και αντί οι πολιτικές αποφάσεις να στοχεύουν στην αναθεώρηση αυτού του παραλογισμού, στρέφονται κατά των ίδιων των θυμάτων του, κάτι που σήμερα κορυφώνεται στην Ελλάδα.
Αν δεν μπορούμε τη στιγμή αυτή να ανατρέψουμε αυτόν τον παραλογισμό του τραπεζικού δανεισμού, τότε ας δώσουμε τουλάχιστον σε ελληνικές κρατικές τράπεζες την ευκαιρία να τον αξιοποιήσουν προς όφελος του ελληνικού λαού. Ρωτήστε τους πολιτικούς μας γιατί δεν το κάνουν!

http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_4497.html
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....


Αφού απέρριψε εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με βάση τις ανάγκες του Προγράμματος Σταθερότητας. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο βγήκε καταπονημένο από την 7μηνη μάχη με το χρέος, γεγονός που θα αποτελέσει την αρχή του ντόμινο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα μετατεθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο πρωθυπουργός αναζητά πόστο για να διατηρήσει στην κυβέρνηση τη Λ. Κατσέλη. Είναι προφανές ότι επτά μήνες από τον σχηματισμό της κυβέρνησης, θέλει να κρατήσει εντός του σχήματος τις βασικές του επιλογές. Από εκεί και πέρα, όμως, φαίνεται πως δεν θα διστάσει να κάνει αλλαγές σε τομείς όπως τα υπουργεία Υγείας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η «μπάλα» μπορεί να πάρει και το...υπουργείο Υποδομών, καθώς ούτε εκεί υπήρξε έργο τους τελευταίους μήνες. Προς αναβάθμιση ακούγονται ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ για είσοδο στην κυβέρνηση τις χαμηλότερες αποδόσεις δίνουν ονόματα όπως του Γ. Φλωρίδη και του Κ. Καρτάλη. Τα ζητούμενα της νέας περιόδου είναι:

* Να εφαρμοστούν όλες οι περικοπές και να αυξηθούν τα έσοδα.
* Να υπάρξει ανάπτυξη.
* Να βελτιωθεί το κοινωνικό κράτος.

Προσωπικότητες 

Αναζητούνται, λοιπόν, οι τρεις πρωταγωνιστές που θα αναλάβουν τους αντίστοιχους ρόλους. Στο πλαίσιο αυτών των προσεγγίσεων οι επιτελείς του πρωθυπουργού εμφανίζονται ανοιχτοί σε προσωπικότητες εκτός πολιτικής ή και από άλλους πολιτικούς χώρους, ξεκαθαρίζουν όμως ότι δεν θα πρόκειται για οικουμενική. «Το ΠΑΣΟΚ έχει την εντολή και την εκτελεί με ευθύνη», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή με την οποία απαντούν στα σχετικά σενάρια.

Σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ και τα ΣΔΙΤ, τα οποία μπορούν να προσφέρουν κίνηση στην ελληνική οικονομία που πλήττεται από την ύφεση. Επιπλέον, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει πιο τολμηρά σε μέτρα όπως η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, που μπορούν να προσφέρουν αρκετά δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επικοινωνιακή διαχείριση της επόμενης μέρας. Όπως έχει πει πολλές φορές ο πρωθυπουργός «πρέπει να δείξουμε στους πολίτες το φως στο βάθος του τούνελ, τη νέα Ελλάδα, η οποία θα δημιουργηθεί στο τέλος του Προγράμματος Σταθερότητας».

 Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο βγήκε καταπονημένο από την επτάμηνη μάχη με το χρέος, γεγονός που θα αποτελέσει την αρχή του ντόμινο.

Γ.Αντύπας  (city presss)

 http://www.newstrap.gr/m-politiki/1623-ki--omos-ola-deixnoyn-pos-o-anasximatismos-einai-edo%E2%80%A6.html

ΓΚΡΙΖΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ



Έκπληκτοι έμειναν οι επιστήμονες με την εμφάνιση μιας μεγάλης γκρίζας φάλαινας έξω από τις ακτές του Ισραήλ, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο είδος δεν έχει εντοπιστεί εκτός του Ειρηνικού Ωκεανού εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες.

Η ενήλικη θηλυκή φάλαινα, με μήκος 12 μέτρα και βάρος γύρω στους 20 τόνους, πιθανότατα έχασε το δρόμο της καθώς μετανάστευε το περασμένο φθινόπωρο από την Αρκτική προς τον Κόλπο της Καλιφόρνια.

«Είναι ένα...

απίστευτο συμβάν» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ Αβιάντ Σαϊνίν, πρόεδρος του ισραηλινού Κέντρου Έρευνας και Βοήθειας Θαλάσσιων Θηλαστικών, το οποίο αναγνώρισε το κήτος.

Οι γκρίζες φάλαινες (Eschrichtius robustus) ζούσαν κάποτε και στον Βόρειο Ατλαντικό και περνούσαν και από τη Μεσόγειο, εξαφανίστηκαν όμως από την περιοχή τον 17ο ή 18ο αιώνα λόγω της φαλαινοθηρίας, ανέφερε ο Δρ Σαϊνίν.

Σήμερα απομένουν στον πλανήτη μόνο δύο μεγάλοι πληθυσμοί, στο ανατολικό και το δυτικό άκρο του Βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού. Οι γκρίζες φάλαινες περνούν τα καλοκαίρια στα πλούσια ψυχρά νερά κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο, και τον Οκτώβριο ξεκινούν ένα ταξίδι 11.000 χιλιομέτρων για να γεννήσουν στα νερά της Καλιφόρνια.

Το ταξίδι μετ' επιστροφής των 22.000 χλμ είναι η μεγαλύτερη μεταναστευτική διαδρομή για οποιοδήποτε είδος θηλαστικού.

Η συγκεκριμένη φάλαινα φαίνεται ότι έφτασε στον Ατλαντικό μέσω του λεγόμενου Βορειοδυτικού Περάσματος, μια θαλάσσια περιοχή που συνδέει τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό αλλά κανονικά είναι καλυμμένη από πάγο σε όλη τη διάρκεια του έτους.

«Έχουμε ένα ζώο που υποτίθεται ότι ζει στον Ειρηνικό, αλλά επειδή οι πάγοι στην Αρκτική λιώνουν, κατάφερε να περάσει από αυτό το διάδρομο κοντά στον Βερίγγειο Πορθμό» εκτίμησε ο Δρ Σαϊνίν.

Από τον Βόρειο Ατλαντικό η ξεστρατισμένη φάλαινα έστριψε ανατολικά και πέρασε μέσα από τα Στενά του Γιβραλτάρ. Όταν έφτασε στις ακτές του Ισραήλ φαινόταν αδυνατισμένη αλλά υγιείς, και οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα καταφέρει να επιβιώσει προσαρμόζοντας ίσως το διατροφολόγιό της.

Η μεγάλη ελπίδα είναι τώρα ότι οι γκρίζες φάλαινες θα επιστρέψουν στο Βόρειο Ατλαντικό έπειτα από αιώνες απουσίας.

in.gr

 http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6442.html
ΤΟ ΓΚΕΛ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΑΣ Η ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΑ....


Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι ξανθές έχουν περισσότερη πλάκα.
Χάρη, όμως, σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ, της Αυστραλίας, μάθαμε ότι μπορούν να κερδίζουν και περισσότερα λεφτά.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι ξανθές κερδίζουν 7% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις μη ξανθές, ενώ και οι άντρες που τις παντρεύονται είναι κατά 6% πλουσιότεροι.
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Johnson, λέει: "Οι ξανθές συνήθως παρουσιάζονται ως πιο όμορφες, ταυτόχρονα όμως και ως λιγότερο έξυπνες. Φαίνεται πως, τελικά, η ταύτιση του ξανθού με την ομορφιά ξεπερνά κάθε άλλη προκατάληψη και πως "το εφέ της ξανθιάς" είναι αυτό που κερδίζει στην αγορά του γάμου".
Αν και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε την εγκυρότητα της έρευνας, φαίνεται όμως ότι έχει πολλούς οπαδούς.



http://thenewsbus.blogspot.com/2010/05/blog-post_4358.html
ΛΑΒΑΜΕ Ε-ΜΑΙL ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΙΣΙΕΥΟΥΜΕ 





Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όπως είχαμε υποσχεθεί, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και το Προεδρείο, έρχεται για συζήτηση σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο Καλλικράτης.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα επηρεάσει, προς το καλύτερο, την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σ' αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο για τον τόπο μας και για όλους τους πολίτες, πρέπει η μεταρρύθμιση του κράτους και της Αυτοδιοίκησης να μετατραπεί στο νέο γεωγραφικό κύτταρο, σε εργαλείο ευημερίας, προόδου, αξιοκρατείας και διαφάνεις που θα βελτιώνει καθημερινά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες του νέου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.

Πρέπει να σταθούμε με προσοχή στο νέο αναπτυξιακό περιεχόμενο που κουβαλάει η Μεταρρύθμιση.

Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το νέο σύγχρονο και ισχυρό Δήμου, που θα απλώνει ένα δίχτυ προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους οικονομικά ασθενέστερους.

Με λίγα λόγια, πρέπει να δούμε πώς αυτή η Μεταρρύθμιση θα βοηθήσει στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Όπως όλες οι μεταρρυθμίσεις κουβαλάνε το καινούργιο και δημιουργούν ελπίδα για το μέλλον, έτσι και εδώ ανοίγεται ένας νέος δρόμος για μας και τα παιδιά μας.

Αυτήν την ελπίδα του καινούργιου ερχόμαστε σήμερα εμείς να κάνουμε πράξη.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, που αλλάζει το μοντέλο Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, πρέπει εμείς, μέσα από τον διάλογο και την διαφορετικότητα, αλλά και μέσα από τις παρατηρήσεις μας και τις προτάσεις μας να πούμε ένα μεγάλο "ναι" στην μεγάλη μεταρρύθμιση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

θα συνυπάρξουμε σε έναν μεγάλο Δήμο, σε ένα νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση:

Και όπως σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις συγκρούονται δύο λογικές, έτσι και εδώ συγκρούονται δύο αντιλήψεις: Η αντίληψη που θέλει την Αυτοδιοίκηση υπό κρατικό προστατευτισμό, που αναπαράγει αντίστοιχους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Αυτή η αντίληψη υπάρχει και μέσα στα κόμματα. Είναι η λογική της ετεροδιοίκησης.

Εμείς πρέπει να δούμε το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Τις νέες αναπτυξιακές και επιχειρησιακές δυνατότητες που κατοχυρώνει η μεταρρύθμιση, με στόχο πάντα την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του Δήμου.

Στο νέο μοντέλο ανάπτυξης πρέπει να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές αντιλήψεις και τις κομματικές προκαταλήψεις και να προετοιμάσουμε την συμμετοχή των πολιτών για την ανάδειξη ισχυρής και ικανής ομάδας που θα διαχειριστεί, μαζί με τους πολίτες, το μέλλον του νέου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.

Σας καλώ λοιπόν, σήμερα, να πούμε ένα μεγάλο "ναι" και στην συνένωση του Δήμου Μοσχάτου με τον Δήμο Ταύρου, αλλά και ένα μεγάλο "ναι" στο σχέδιο Καλλικράτης.

Σας ευχαριστώ.

Θανάσης Ντερέκας,
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου

Ματαιώθηκε το Ράλι Ακρόπολις!



















Ένας ιστορικός θεσμός, όπως είναι το Ράλι Ακρόπολις, δεν θα διεξαχθεί φέτος. Η ΕΛΠΑ ενημέρωσε για τους λόγους της ματαίωσης του, τονίζοντας πάντως ότι την επόμενη χρονιά θα διεξαχθεί κανονικά. Με ανακοίνωσή της η ΕΛΠΑ επισημαίνει ότι «παρά την καλή προετοιμασία του αγώνα από πλευράς διαδρομών, κανονισμών και στελέχωσης έλαβε υπόψη την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, τα κοινωνικά προβλήματα και την αδυναμία να βρεθούν σημαντικοί οικονομικοί υποστηρικτές για να συνδράμουν και να εξασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο της οργάνωσης που προγραμματιστεί για τις 11-13 Ιουνίου 2010».

http://www.tuningradio.gr/rally-acropolis-canceled/


Γ. Παπανδρέου: Θα δημευτούν περιουσίες υπαλλήλων και πολιτικών που ήταν προϊόν διαφθοράς



Τη δήμευση περιουσιών υπαλλήλων και πολιτικών ανακοίνωσε πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, από το βήμα του ΣΕΒ, αναφερόμενος στους ανθρώπους που βρέθηκαν με χρήματα του δημοσίου ή προϊόν διαφθοράς.
Μια βασική προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, καθώς τώρα όλοι έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες, του παρασιτισμού, της υπανάπτυξης και της κοινωνικής αδικίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για να επιτύχει το μηχανισμό στήριξης ο οποίος, όπως είπε, επιτεύχθηκε από όλη την ελληνική κοινωνία καθώς υπήρξαν και θυσίες των πολιτών για αυτόν και τόνισε ότι σήμερα μιλάμε σε διαφορετική βάση από ότι ξεκινήσαμε.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να μπει στην πορεία της ανάπτυξης, επισήμανε ότι μεγάλο βάρος θα δοθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις και κάλεσε τους επιχειρηματίες να λειτουργήσουν μέσα στο πλαίσιο το οποίο δημιουργεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να υπάρξει και ανάπτυξη αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Όλοι οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά και δημιουργικά.
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανατροπές ώστε να αλλάξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, εγώ προσωπικά θα εργαστώ σκληρά, ζητώ και από εσάς να συνταχθείτε σε αυτή την προσπάθεια, έτσι ώστε να μεταμορφώσουμε αυτό που αποκαλούμε ελληνικό πρόβλημα σε ελληνικό θαύμα, κατέληξε ο πρωθυπουργός.


http://www.reporter.gr




ΝΕΚΡΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟ









Ενα αρσενικό αγριογούρουνο ήταν το νέο θύμα τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στην Εγνατία οδό. Μετά από δύο αρκούδες, ένα λύκο, δύο βίδρες, αγριόγατες και κυνηγόσκυλα, σειρά είχε το μεγαλόσωμο αρσενικό το οποίο ...
προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα της Εγνατίας οδού στο ύψος της διασταύρωσης Μηλιάς-Γρεβενών, ισοπεδώνοντας τον «προστατευτικό» φράχτη για να συγκρουστεί θανάσιμα με διερχόμενο όχημα. Αμέσως μετά το περιστατικό ειδοποιήθηκε η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», η οποία έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να κάνει αυτοψία και να απομακρυνθεί το σκοτωμένο ζώο από το οδόστρωμα. Σύμφωνα με τα ερευνητικά στοιχεία τηλεμετρίας της «Καλλιστώ», το συγκεκριμένο σημείο του οδικού άξονα αποτελεί πέρασμα για πολλά είδη πανίδας, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη λήψη μέτρων για την προστασία τόσο των ζώων όσο και των ίδιων των οδηγών.
agelioforos.gr
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=931:2010-05-12-06-06-16&catid=1:latest-news&Itemid=50
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ




















Eως και 5.000 βαρέλια (κι όχι 1.000 βαρέλια όπως πιστευόταν αρχικά) αργού πετρελαίου διαρρέουν κάθε ημέρα στον Kόλπο του Mεξικού προκαλώντας μια οικολογική καταστροφή χωρίς προηγούμενο. Πηγή της διαρροής η μισθωμένη από την εταιρεία BP πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου που κατέρρευσε στις 22 Aπριλίου παίρνοντας μαζί της στο βυθό 11 ανθρώπους. Mέχρι την περασμένη Πέμπτη, η πετρελαιοκηλίδα είχε απλωθεί σε μια έκταση 70.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

http://anagogi.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥ ΝΕΟΥ

"ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ... ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΛΕΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ... ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΓΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΑΛΛΟΙ 2... "ΕΤΥΧΕ"...


ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, 2 ΑΜΑΞΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ... ΠΑΛΙ, "ΕΤΥΧΕ"...
ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΣΦΙΓΓΟΜΑΙ.. ΚΟΙΤΑΩ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΞΕΝΟΣ. 
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...
ΑΛΛΑ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.... ΑΛΒΑΝΟΙ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ...
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ... ΟΠΩΣ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ...
 
ΕΙΜΑΙ 26 ΧΡΟΝΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ... ΠΑΛΕΥΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...
ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠ΄ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...
ΓΙΑΤΙ... ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΙΑΤΙ... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΩ ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ... ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΤΟ ΝΑ ΦΥΓΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΤΥΨΗ... ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ...
ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ...ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΑΠΙΣΕ....ΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΣΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ....ΑΛΛΑ ΜΟΛΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ....
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ Η ΖΩΗ ΓΑΜΩΤΟ.... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΛΑΤΕΣ??? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΙΟ? ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ? ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΜΟ? ΤΗ ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΥΒΛΗ???

ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΨΗΛΑ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΩΤΡΟΝΗΣ...... ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ... "ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΧΥΣΑΜΕ ΑΙΜΑ..." ???????????

ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΦΕΡΕΣ ΜΠΑΜΠΑ....."

http://hamomilaki.blogspot.com/2010/05/letter-of-disappointed-young-person.html