Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ 10/5 Ο  ΗΣΑΠ  ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ Ν.ΦΑΛΗΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ



ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ

Χρειάστηκε έντονο διάβημα του Δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, προς τη Διοίκηση του ΗΣΑΠ, για να δεσμευτεί ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος ότι θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά, από τη Δευτέρα 10/5/2010, στο τμήμα Ν. Φαλήρου - Καλλιθέας. Ο Δήμαρχος Πειραιά...



http://troktiko.blogspot.com/2010/05/105.html
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ











http://asimonis.wordpress.com
ΒΡΟΧΗ ΜΕ LASER

 ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επιστήμονες στη Γερμανία κατάφεραν με τη βοήθεια laser να δημιουργήσουν σύννεφα πάνω απο το Βερολίνο. Ειναι μια ιδιαίτερη μέθοδος που ειναι ακόμα στην αρχή αλλά ...

όταν με το καλό καταφέρουν να την αναπτύξουν πιστεύουν οτι θα ειναι μια πολύ καλή λύση για να δημιουργηθεί βροχή σε περιοχές και περιόδους ξηρασίας


http://troktiko.blogspot.com/2010/05/laser.html

Απεργία πείνας για τον «Καλλικράτη»

Ο δήμαρχος Ελληνικού ζητά να παραμείνει ο δήμος αυτόνομος και να μην προχωρήσει η συνένωσή του με τον Δήμο Αργυρούπολης
 Απεργία πείνας πραγματοποιεί από την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ζητώντας να παραμείνει ο δήμος αυτόνομος και να μην προχωρήσει η συνένωσή του με τον Δήμο Αργυρούπολης, όπως προβλέπεται από το σχέδιο «Καλλικράτης».
«Είναι σοβαρό το πρόβλημα και πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά. Γι΄ αυτό διάλεξα αυτόν τον τρόπο αντίδρασης» ανέφερε ο κ. Κορτζίδης και σημειώνει ότι δεν είχαν αποτέλεσμα οι δύο επιστολές που εστάλησαν στον υπουργό Εσωτερικών για συνάντηση μαζί του.
«Ο δήμος έχει τις υποδομές και τις προϋποθέσεις να σταθεί αυτόνομος» σημειώνει ο δήμαρχος και ζητά να μην περικοπούν οι πόροι προς τους ΟΤΑ και να παραμείνουν σε αυτούς ορισμένες αρμοδιότητες όπως για παράδειγμα η διαχείριση της παραλίας του Ελληνικού.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11576945
ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα είναι τα μεγάλα θύματα του...
πακέτου των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες. Πρόκειται για περίπου 3 εκατ. Ελληνες (περίπου 2.350.000 συνταξιούχοι και περίπου 512.000 δημόσιοι υπάλληλοι), οι οποίοι θα υποστούν μια άνευ προηγουμένου... επιδρομή και θα δουν απώλειες εισοδήματος 10%-25% περίπου μέσα σε έναν χρόνο.

Στην κορυφή των «χαμένων» βρίσκονται οι συνταξιούχοι με συντάξεις πάνω από 2.500 ευρώ οι οποίοι θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 1/4 μέσα σε έναν χρόνο, καθώς θα επιβαρυνθούν με ΛΑΦΚΑ (5%-10%), ενώ θα χάσουν και 2 συντάξεις από τις 14.
Οι χαμηλότερες συντάξεις θα έχουν απώλειες από τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας που θα περικοπούν στα 800 ευρώ συνολικά.
ΛΑΦΚΑ θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ.
Υψηλά στην κλίμακα των χαμένων είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι με συνολικές ονομαστικές αποδοχές πάνω από 3.000 ευρώ τον μήνα, που θα χάσουν 2 μισθούς από τους 14 και 20% των επιδομάτων τους.
Οι πιο χαμηλόμισθοι θα πάρουν, αντί του 13ου και 14ου μισθού, 1.000 ευρώ συνολικά ενώ θα έχουν και απώλειες 20% από τα επιδόματά τους.
Και οι περικοπές
Σ΄ αυτές τις απώλειες πρέπει να προστεθούν περικοπές υπερωριών, εκτός έδρας κ.λπ. που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Επιπλέον, κανένας μισθωτός του Δημοσίου ή συνταξιούχος δεν θα πάρει αύξηση για τουλάχιστον 3 χρόνια, όσο διαρκεί το πρόγραμμα.
Την ίδια ώρα, άλλωστε, τα ίδια εισοδήματα θα χτυπηθούν και από τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, την αύξηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι
Αναλυτικότερα, για τους δημοσίους υπαλλήλους το πακέτο προβλέπει τα εξής: 1 Ο 13ος και ο 14ος μισθός περιορίζονται δραστικά και διαμορφώνονται οριζόντια στα 500 ευρώ ο καθένας ή στα 1.000 ευρώ συνολικά, (250 ευρώ δώρο Πάσχα, 250 ευρώ επίδομα αδείας και 500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων). Κόβονται δε εντελώς για τους δημοσίους υπαλλήλους με μεικτές αποδοχές άνω των 3.000 ευρώ τον μήνα.
2 Τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων κόβονται περαιτέρω κατά 8%, ενώ τον Μάρτιο είχαν περικοπεί κατά 12%. Ετσι, σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, τα επιδόματα μειώνονται κατά 20%.
3 Οι αποδοχές των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ που είχαν περικοπεί κατά 7% τον Μάρτιο, κόβονται επιπλέον τώρα κατά 3%, έτσι ώστε οι συνολικές μειώσεις να φτάσουν το 10%.
Ετσι π.χ. δημόσιος υπάλληλος με μισθό 2.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 500 ευρώ είναι επίδομα, θα έχει μείωση κατά 100 ευρώ τον μήνα από την περικοπή του επιδόματος.
Επιπλέον, από τον 13ο και τον 14ο μισθό που είναι περίπου 3.000 ευρώ θα πάρει μόνο τα 1.000 ευρώ και άρα θα χάσει άλλα 2.000 ευρώ. Συνολικά, θα χάσει 3.200 ευρώ ή 12%.
Για τον αντίστοιχο υπάλληλο ΔΕΚΟ, χωρίς επίδομα, η μείωση είναι 200 ευρώ τον μήνα από την απευθείας περικοπή του μισθού του, συν την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού κατά 3.000 ευρώ (από τα 4.000 ευρώ στα 1.000 ευρώ).
Συνολικά η περικοπή φτάνει τα 5.400 ευρώ ή σχεδόν στο 20%.
Πόσα χάνουν οι συνταξιούχοι
Για τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το Ταμείο τους, προβλέπονται τα εξής: 1 Τα επιδόματα Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας περιορίζονται δραστικά και διαμορφώνονται οριζόντια σε 200 ευρώ, 200 ευρώ και 400 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή συνολικά σε 800 ευρώ.
Κόβονται δε εντελώς για συνταξιούχους που ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ τον μήνα.
2 Οι συντάξεις πάνω από ένα όριο επιβαρύνονται επιπλέον με ΛΑΦΚΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλες οι συντάξεις πάνω από 1.400 ευρώ θα επιβαρυνθούν με ΛΑΦΚΑ 7%-10%.
Ετσι, π.χ. ο συνταξιούχος των 1.000 ευρώ θα χάσει 1.200 ευρώ τον χρόνο από τα επιδόματα Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων ή 8% των ετήσιων αποδοχών του, ενώ ένας συνταξιούχος των 2.600 ευρώ θα χάσει από το ΛΑΦΚΑ (αν είναι 9%) 234 ευρώ τον μήνα ή 2.808 ευρώ τον χρόνο.
Επιπλέον, από τα επιδόματα Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων θα χάσει συνολικά 5.200 ευρώ τον χρόνο. Ετσι, οι συνολικές του απώλειες θα ξεπεράσουν τα 8.000 ευρώ ή το 22%. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/05/blog-post_594.html

«Και νέα μέτρα, αν χρειαστεί»! 

 Η πρώτη δόση θα δοθεί πριν από τις 19 Μαΐου και κάθε τρεις μήνες από τον Ιούνιο θα ελέγχεται η εφαρμογή του Προγράμματος από τους κοινοτικούς. Ετοιμότητα από την Ελλάδα ζήτησε ο Τρισέ για περαιτέρω μέτρα 

Με το ποσό των 110 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αφού χθες οι 16 ΥΠΟΙΚ άκουσαν από τον Ελληνα ομόλογό τους, Γ. Παπακωνσταντίνου, να τους αναπτύσσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. 

 Η πρώτη δόση θα δοθεί πριν από τις 19 Μαΐου, αλλά στη συνέχεια κάθε τρεις μήνες, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιουνίου, οι κοινοτικοί θα ελέγχουν τη σωστή εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και μόνον αν το εγκρίνουν θα αποδεσμεύουν την επόμενη δόση.
Το επιτόκιο των διμερών κοινοτικών δανείων προς την Ελλάδα θα ανέρχεται γύρω στο 5%. Επιπλέον από αυτά τα 110 δισ. ευρώ τα 10 δισ. τίθενται σε ένα ειδικό ταμείο και προορίζονται για τη στήριξη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, αν τα χρειαστούν. Στόχος μας είναι, είπε ο κ. Τρισέ, η «σταθεροποίηση» του τραπεζικού τομέα της Ελλάδας.
Ο κ. Τρισέ σύστησε επίσης στις ελληνικές αρχές να είναι έτοιμες να λάβουν περαιτέρω μέτρα σε περίπτωση ανάγκης. «Η ετοιμότητά τους αυτή είναι ζωτικής σημασίας» είπε χαρακτηριστικά.
Εγινε επίσης γνωστό ότι ο πρόεδρος της Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει τη Παρασκευή 7 Μαΐου (δείπνο) έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής, στο οποίο θα υπάρξει αλληλοενημέρωση μεν μεταξύ των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης για την πορεία των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στις χώρες τους, για την έγκριση των νομοσχεδίων με τα οποία θα εγκρίνεται η διμερής δανειοδότηση της Ελλάδας.
Κεντρικό όμως ζήτημα του συμβουλίου κορυφής θα είναι το όνειρο της κ. Μέρκελ για τη θέσπιση μια οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης στο μέλλον, έτσι ώστε να σταματήσουν κάποια στιγμή οι κλυδωνισμοί της, όπως τον τελευταίο καιρό με την Ελλάδα, κι από πίσω με την Πορτογαλία και την Ισπανία.

 ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=11562946


 

Ο συγγραφέας που γεννήθηκε στο Μοσχάτο 
 
 Σταύρος Σταυρόπουλος:Ο έρωτας θα μας κάνει κομμάτια

Ελληνική λογοτεχνία, μυθιστόρημα
σσ. 135, 13 × 20,5 εκ., χαρτόδετη έκδοση
I S B N 978-960-537-114-2,
Απόπειρα, Απρίλιος 2010
 (Κείμενο από το δελτίο τύπου που αναγγέλλει την έκδοση.)
Μια αγγελία μυθιστορήματος, θυροκολλημένη έξω από την σκηνοθεσία της γλωσσικής παρακαταθήκης και των δεδομένων του Κανόνα.

Ύστερα από τόσες και τέτοιες φορμαλιστικές καταχρήσεις, παραδίδεται επιτέλους στις λέξεις — αυτές τις λίγες λέξεις που έμειναν — ο τάφος που τους αξίζει. Έχουν επιζήσει οι πιο καθαρές. Αυτές που, όπως και η ηρωίνη, έχουν την ύστατη ευκαιρία της απομάγευσης. Ο ελλειμματικός τους χαρακτήρας προδίδει σήμερα και το εύρος της παρέμβασής τους: Όλα έχουν ειπωθεί. Όλα;

Το Ο έρωτας θα μας κάνει κομμάτια, ως διακύβευμα, συγγενεύει με το παλιό μυθιστόρημα σε ό,τι αφορά την εικόνα της ιστορίας που μένει να ειπωθεί, διατηρώντας όμως, τη μοναξιά μιας καλειδοσκοπικής γραφής.

Κείμενο υβριδικό, όπου συγχωνεύονται γοητευτικά και υποδόρια, ο τόπος και η ουτοπία. Οι ψηφίδες των φράσεων αθετούν εδώ τις ειδολογικές προκαταλήψεις, ενθέτοντας τις λέξεις, ως εικαστικό σώμα, στο κέντρο της αφήγησης – που παραλείπει ότι ονομάζεται πλοκή. Το πρώτο ενικό, η αυτοαναφορικότητα, είναι ουσιαστικά η συνθήκη που επιτρέπει να μιλήσεις για το «άλλο».

Η ηλικία του έρωτα είναι η ηλικία του θανάτου. Ταυτιζόμενη συγχρόνως, με έναν σχεδόν καταδικαστικό τρόπο, και με το δικαίωμα μιας νέας γέννησης. Μια έξοδος κινδύνου, μια ποιητική δοκιμή, ένα τρομώδες παραλήρημα υπάρχει εκεί που το λογοτεχνικό οικοδόμημα καταστρέφεται. Κάτω από το χαλάκι της μορφής, στην εξώπορτα, παραμονεύει η νέα σύνθεση.

Το τέλος όλων αυτών, σ’ έναν κόσμο που απλώς ακροάζεται το τέλος του, είναι αυτό το βιβλίο.

Το τέλος του έρωτα είναι ο έρωτας.
__________________________
Ο έρωτας θα μας κάνει κομμάτια »»
Σταύρος Σταυρόπουλος Ο Σταύρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στο Μοσχάτο.
Το Ο έρωτας θα μας κάνει κομμάτια είναι το ένατο βιβλίο του.
ΠΗΓΗ:http://apopeirates.blogspot.com/2010/04/blog-post_18.html
ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ......

                                                            


"Τώρα που θα πάρουμε τα λεφτά οι Εξεταστικές για την οικονομία αρχίζουν την "κάθαρση""



http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_5085.html
1.2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
                                                  







Στρατιές ανέργων απειλούν να δημιουργήσουν τα μέτρα για την εργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα που «κλείδωσαν» σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις...
επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα διευκολυνθούν οι απολύσεις, θα μειωθεί δραστικά η αποζημίωση, θα επιτραπούν απολύσεις ακόμα και μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοσίων υπαλλήλων, θα παγώσουν για τουλάχιστον τρία χρόνια οι συλλογικές... διαπραγματεύσεις και θα περιοριστεί ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που έλυνε διαφορές μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Ολα τα παραπάνω μέτρα κατά την εκδοχή των τεχνοκρατών που θα κάθονται στο εξής στο διευθυντήριο της ελληνικής οικονομίας έχουν ως στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της αύξησης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Ομως σύμφωνα με του πρώτους υπολογισμούς που έκανε ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς, «ο αριθμός των πραγματικών ανέργων στη χώρα μας στα τέλη Ιουνίου θα φτάσει το 1,2 εκατομμύριο.

ΠΗΓΗ:http://fimotro.blogspot.com/2010/05/12.html
ΕΤΡΕΞΕ 27 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΣΕ 27 ΜΕΡΕΣ
ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕΚΟΡ






Μπορεί να ειναι 63 ετών αλλά η Rosie Swale Pope βάζει κάτω πολλές 20άρες και 30άρες. Η γυναίκα αυτή προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό έτρεξε ...


μαραθώνιους σε 27 συνεχόμενες μέρες. Ενα ταξίδι 1137 χιλιομέτρων συνολικά που την κάνει να ελπίζει πως μετά απο αυτό θα καταφέρει να μπει στο βιβλίο γκίνες


πηγη:http://www.roufianos.com/forum/genika-themata/37269-ekane-27-marathonious-se-27-sunexomenes-meres.html

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ


Published by Ελεύθερος Πολίτης on May 01, 2010
Category: Politics
Region: Greece
Target: Ελληνική Κυβέρνηση, Οργανισμούς
Background (Preamble):
Ελεύθερος Πολίτης - Ανοικτή Επιστολή / Δήλωση
Petition:
Προς:
Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Κυβέρνησης,
Υπουργούς, Βουλευτές, Δημοσίους φορείς κλπ.
Κοινοποίηση: Σε όλες τις πρεσβείες, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. κλπ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, παραλήπτες της παρούσας επιστολής – δήλωσης.
Έχω παρατηρήσει, ότι αρκετά συχνά γίνεται η χρήση του ονόματος του ελληνικού λαού, π.χ. «ο ελληνικός λαός μας ψήφισε» και του ονόματος των Ελλήνων, π.χ. «με κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων θα βγούμε από την κρίση», προκειμένου να προβληθούν, δικαιολογηθούν ή νομιμοποιηθούν ποικίλες και διάφορες προτάσεις, ενέργειες και νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ.

Επιπροσθέτως παρατηρώ ότι:
- Ουδέποτε λήφθηκε υπ’ όψη η προσωπική μου άποψη, γνώμη ή συμβουλή σε ζητήματα, η επίλυση των οποίων θα βελτίωνε την παρούσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
- Ουδέποτε μου ζητήθηκε η συναίνεση ή συγκατάθεση σε οποιαδήποτε νομοθετική ή άλλου τύπου ενέργεια, όπως η ψήφιση ενός νομοσχεδίου, η επικύρωση μιας διακρατικής συμφωνίας ή σύναψης ενός δανείου.
- Ουδέποτε μπόρεσα να ελέγξω τις πρακτικές της παρούσας κυβέρνησης (όπως άλλωστε και όλων των παρελθουσών κυβερνήσεων), οι ενέργειες της οποίας απέχουν τα μέγιστα από τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Προς τούτο σας παρακαλώ όπως, σε κάθε επόμενη αναφορά που έχει να κάνει με δηλώσεις, αναφορές και αποφάσεις στο όνομα του ελληνικού λαού και των Ελλήνων και εφ΄ όσον δεν έχει την σύμφωνη γνώμη μου, να με εξαιρείτε. Επιθυμώ λοιπόν (για παράδειγμα), να λέτε:

«ο ελληνικός λαός εκτός του / της …………………………………………(ονοματεπώνυμο)».

Ειδικώς για τις περιπτώσεις εκείνες όπου προβαίνετε σε σύναψη δανείου καθ’ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς την συγκατάθεσή μου και εκ των υστέρων ζητάτε την συμμετοχή μου στην αποπληρωμή του, πριν την υπογραφή της σύναψης, να ενημερώνετε τον δανειοδότη σας ότι:

«εγγυάστε την εμπρόθεσμη αποπληρωμή των δόσεων του δανείου, με συμμετοχή του ελληνικού λαού, εκτός του / της ………………………………………………(ονοματεπώνυμο)».

Επίσης σας δηλώνω ότι δεν νιώθω κανένα βάρος ευθύνης για την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως ο υπέρογκος δανεισμός ή για την χαμερπή πολιτική ζωή του τόπου, όπως διαφαίνεται από τα κατά καιρούς δημοσιοποιημένα σκάνδαλα. Ως συνέπεια των παραπάνω, δεν βλέπω κανέναν λόγο, βάσει του οποίου ζητείται η συνδρομή μου στον απεγκλωβισμό από την κρίση, στην διαμόρφωση της οποίας δεν συμμετείχα. Προς τούτο επιφυλάσσομαι, ως Ελεύθερος Πολίτης, να αποποιηθώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, οποιασδήποτε ευθύνης μου επιρριφθεί άδικα και αναίτια, όπως και οποιασδήποτε απαίτησης αποπληρωμής οφειλών από οποιονδήποτε το απαιτήσει.

Με εκτίμηση,

Ελεύθερος Πολίτης


………………………………………………
(ονοματεπώνυμο)


πηγη;http://www.gopetition.com/

Αποσύρεται από την ενεργό δράση η Κατερίνα Θάνου


Το τέλος της αθλητικής της καριέρας ανακοίνωσε η Κατερίνα Θάνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έξι χρόνια μετά την επεισοδιακή 13η Αυγούστου του 2004, όπου αυτή και ο συναθλητής της Κώστας Κεντέρης έχασαν αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αποφάσισε να κρεμάσει τα αγωνιστικά της παπούτσια.
«Είμαι πολύ ήρεμη, η επόμενη σελίδα που γυρίζω στη ζωή μου μετά τον πρωταθλητισμό. Δεν ξέρω ακόμη με τι θα καταπιαστεί. Αν όμως μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα έκανα πάλι τα ίδια. Και επειδή ξέρω ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη είμαι αρκετή συγκροτημένη», τόνισε για το τι μέλλει γενέσθαι για την ίδια από δω και στο εξής.

ΠΗΓΗ:http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1810511

Στρος Καν: Τα μέτρα θα εκσυγχρονίσουν την ελληνική οικονομία

 

 

 

 

 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει χαράξει ένα φιλόδοξο πακέτο πολιτικής για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε ανακοίνωσή του.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν σημειώνει ότι "η βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ και συνίσταται σε ένα πολυετές πρόγραμμα που ξεκινά με σημαντικές προσπάθειες που στοχεύουν στο να διορθωθούν οι βαριές δημοσιονομικές ανισορροπίες της Ελλάδας, στο να καταστήσουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική, και στην πορεία να αποκαταστήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας".

"Ο συνδυασμός των περικοπών και της αύξησης των εσόδων που φθάνει στο 11% του ΑΕΠ, τα οποία είναι επιπλέον των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί πριν λίγους μήνες, αποσκοπεί στο να αλλάξει ο συσχετισμός ανάμεσα στο δημόσιο χρέος και το ΑΕΠ και αρχής γενομένης από το 2013 να οδηγήσει σε μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3% το 2014, αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και προσθέτει ότι "τα μέτρα για το 2010 περιλαμβάνουν τη μείωση των μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα, εξέλιξη αναπόφευκτη διότι αυτά τα δύο στοιχεία από μόνα τους αποτελούν το 75% του συνόλου (εκτός τόκων) των δημοσίων δαπανών στην Ελλάδα".


http://proj160.development.atcom.gr/default.php?pname=Article&art_id=24886&catid=13


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το 2ο γυμνάσιο Μοσχάτου σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής έργων παρελθόντων ετών,του καλλιτεχνικού τμήματος του σχολείου 
Η έκθεση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου 
Άπο την Δευτέρα 3 Μαίου έως Παρασκευή 7Μαίου 2010


















http://www.polisorama.gr/attachments/Image/2gymnasio010.jpg

ΑΝΕΚΔΟΤΟ




Δύο πιτσιρίκοι συζητούν για το πώς γεννήθηκαν:

- Εγώ, λέει ο πρώτος, γεννήθηκα από τους γονείς μου.

- Εγώ όμως, γεννήθηκα από ένα αυγό! λέει ο δεύτερος.

- Και πού το ξέρεις; ρωτάει ο πρώτος. ..
Να, κάθε φορά που περνάω από το σπίτι της γειτόνισσας την ακούω να λέει: "Να, περνάει ο γιος της κότας!"





ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_7756.html
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Στα αρχαία χρόνια, στην περιοχή που βρίσκεται τώρα ο δήμος Μοσχάτου
υπήρχε ο αρχαίος οικισμός "Τροία". Από εκεί είχε ξεκινήσει ο Τεύκρος για να πάει στην άλλη μεριά του Αιγαίου και να ιδρύσει στα στενά του Ελλησπόντου την γνωστή σε όλους μας Τροία, στην οποία έγινε ο Τρωικός πόλεμος .
Κατά τον 5ο αιώνα π.Χ η ονομασία Τροία παραμερίστηκε και άρχισε ναχρησιμοποιείται το παράξενο και ανεξήγητο όνομα "Ξυπέτη". Ο δήμος τηςΞυπέτης βρισκόταν ανάμεσα στην Αθήνα και στο επίνειό της, τον Πειραιά, ενώ απ' αυτόν διερχόταν μεγάλο μέρος των "Μακρών τειχών" που προστάτευαν την πόλη της Αθήνας,την εποχή της δόξας της .(Τα τείχησυμπίπτουν με τις γραμμές του τρένου και την οδό Πειραιώς )











Σημαντικό είναι επίσης να σημειώσουμε ότι το 403 π.Χ σύμφωνα με τον Ξενοφώντα στην παραλία της Ξυπέτης συγκρούστηκε ο στρατός του ολιγαρχικού στρατηγού της Σπάρτης Παυσανία με τους δημοκρατικούς Αθηναίους, αρχηγός των οποίων ήταν ο Θρασύβουλος.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Καθώς περνούσαν τα χρόνια η Ξυπέτη άρχισε να ερημώνει. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να τη συναντήσουμε τον 18ο αιώνα με το όνομα "Μεσιάς" που μάλλον δόθηκε στην περιοχή εξ' αιτίας της γεωγραφικής της θέσης ( βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ποτάμια : τον Κηφισό και τον
 Ιλλυσό
"H τοπωνυμία της Μεσιάς συνδέθηκε και με την γνωστή μάχη του Φαλήρου στα 1827 που σε μεγάλο μέρος της είχε διεξαχθεί στο έδαφος του σημερινού Μοσχάτου, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε οΚαραϊσκάκης και χύθηκε πολύ ελληνικό αίμα".















Είναι άγνωστο το πότε και το πώς το τοπωνύμιο "Μοσχάτο" καθιερώθηκε ως το σύγχρονο που είχαν οι Μοσχατιώτες, ποικιλίες των οποίων σώζοντανμέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα. Πράγματι στην περιοχή του Μοσχάτου τον 19ο αιώνα υπήρχαν άφθονα αμπέλια και περιβόλια Τότε το Μοσχάτο διέσχιζαν 2-3 αγροτικοί δρόμοι και φυσικά η οδός Πειραιώς, η μοναδικήαρτηρία που συνέδεε την Αθήνα με το λιμάνι. Μάλιστα στο Μοσχάτο κάναν στάση οι κουρασμένοι ταξιδιώτες ( αφού η οδός Πειραιώς καθ' όλη τη διαδρομή της περνούσε μέσα από κήπους και αμπέλια και μόνο όταν πέρναγε απ το Μοσχάτο υπήρχαν μερικά κτήρια).










Το Μοσχάτο ακόμα ήταν και ένας από τους πρώτους και λίγους σταθμούς του ατμοκίνητου σιδηροδρόμου ( τωρινός ΗΣΑΠ) και χτίστηκε το 1880, κομβική χρονολογία για την ανάπτυξητου Μοσχάτου.Σημαντική θέση στην ιστορία του Μοσχάτου έχει και ηεκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως που χτίστηκε το 1862 και αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα κτήρια του Μοσχάτου. Στην αρχή ήταν ένα μικρό ξωκλήσι αφιερωμένο στην μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, δίπλα σ' ένα χωματόδρομο ( τωρινήλεωφόρος Μακρυγιάννη) . Με την συνεχή ενίσχυση των ενοριτών όμως το "ξωκλήσι" μεγάλωσε και το πανηγύρι του έγινε γνωστό σ όλη την γύρω περιοχή, όμως δυστυχώς γκρεμίστηκε το 1973 και τη θέση του πήρε ο σημερινός καθεδρικός ναός που δεσπόζει στην καρδιά της πόλης, . Επίσης σημαντικός παράγοντας ήταν και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, η επιρροή του οποίου στα ζητήματα του Μοσχάτου φαίνεται καθ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα .Κέντρο της πόλης -όπως και σήμερα- ήταν ηπλατεία Μεταμορφώσεως όπου υπήρχαν πολλά δέντρα, μερικά μαγαζάκια , μια αρχαία πέτρα 27 μέτρων ! και φυσικά η εκκλησία της Μεταμορφώσεως. Από τα μέσα του 19ου αιώνα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε αρχίσει να διαγράφεται το μέλλον του Μοσχάτου, ως μιαβιομηχανική πόλη, αφού από τότε είχαν αρχίσει να συσσωρεύονταιπολλές εταιρίες και εργοστάσια, δίνοντας δουλειά στους κατοίκους του .Όμως από τη δεκαετία του 1960 τα περισσότερα έκλεισαν ή μετακόμισαν στο βόρειο τμήμα του Μοσχάτου ( πάνω απ' τις γραμμές του τρένου ) όπου και παραμένει ο βασικός όγκος των βιομηχανιών του Μοσχάτου. Γενικά τοΜοσχάτο εκείνα τα χρόνια ήταν
ένα μικρό εξοχικό "χωριουδάκι" μελιγοστούς κατοίκους πουκαλλιεργούσαν τα χωράφια τους και τα αμπέλια τους σε μια παρθένα περιοχή δίπλα στη θάλασσα. Ακόμα και ο Κηφισόςήταν ένα ήσυχο ποταμάκι, όπου οι παλιοί Μοσχατιώτες ψάρευαν.











http://thesleepthief.blogspot.com/2008/03/blog-post_14.html

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Αποχαιρετηστήριο πάρτυ στον Γιώργο Αλκαίο και τους φίλους του  




















Αγαπητοί φίλοι,

Το Ελληνικό Σωματείο Φίλων Eurovision - the Greek Eurovision Fan Club (αρ. απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 1383/1995, αυξ. Αρ. Βιβλίου Σωματείων 27231), το αρχαιότερο στη χώρα μας, διοργανώνει αποχαιρετηστήριο πάρτυ στον Γιώργο Αλκαίο & Friends σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 στο cafe bar...
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί για να ευχηθούμε όλοι μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Ελληνική αποστολή στον 55ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2010 στο Όσλο της Νορβηγίας.
Το σωματείο μας θα έχει την τιμή να υποδεχτεί και πολλούς καλλιτέχνες που δοκίμασαν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο διαγωνισμό αυτό κατά καιρούς ή ακόμη και μερικούς από αυτούς που τελικά τα κατάφεραν.
Το σίγουρο είναι πως σας ετοιμάσαμε μια βραδυά με πολυυυυυυυυυυυυύ Eurovision, πολλές εκπλήξεις και συγκινητικές στιγμές.....Μή λείψει κανείς !!!!!!



περισσότερα στην πηγή:http://news-piper.blogspot.com/2010/05/blog-post_2254.html





ΠΑΝΤΡΕΥΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ



Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και αρκετό καιρό όμως κρατούσαν την σχέση τους επτασφράγιστο μυστικό και λίγοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν για τον έρωτα τους παρά το γεγονός ότι συγκατοικούσαν κιόλας...



ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_460.html

1 ΜΑΙΟΥ:ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


1776: Ο γερμανός καθηγητής Νομικής Άνταμ Βάισχαουπτ ιδρύει το «Τάγμα των Πεφωτισμένων», πιο γνωστό με τη λατινική ονομασία « Ιλλουμινάτι», που αποτέλεσε το πιο ριζοσπαστικό παρακλάδι του Διαφωτισμού.

1831: Εκδηλώνεται στρατιωτικό κίνημα κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια από τον ταγματάρχη Δημήτριο Τσάμη Καρατάσο. Θα κατασταλεί στις 8 Μαΐου.

1886: Ταραχές ξεσπούν στο Σικάγο, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών που ζητούν οκτάωρο. Σε ανάμνηση της εξέγερσης του Σικάγου, καθιερώνεται ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

1908: Έπειτα από επιθυμία του βασιλιά Γεώργιου Α', απολύονται όλοι οι ηθοποιοί και το προσωπικό του Βασιλικού Θεάτρου. Ως αφορμή προβάλλεται το γεγονός ότι συχνά οι παραστάσεις δίνονταν προ «κενών εδωλίων».

1939: Ο Μπάτμαν κάνει το ντεμπούτο του ως κόμικ.

1941: Η ταινία «Πολίτης Κέιν», στην οποία πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Όρσον Ουέλς, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη. Ακόμα και σήμερα θεωρείται από πολλούς η κορυφαία ταινία της 7ης τέχνης.

Γεννησεις
1811: Ανδρέας Λασκαράτος, σατιρικός συγγραφέας από το Ληξούρι. [θαν. 23/6/1901]

1909: Γιάννης Ρίτσος, ποιητής. [θαν. 11/11/1990]

1923: Σιμόν Πέρες, διακεκριμένος ισραηλινός πολιτικός.

Θανατοι
1904: Αντονίν Ντβόρζακ, τσέχος μουσουργός. (Συμφωνία αρ. 9 «του Νέου Κόσμου») [γεν. 8/9/1841]

1907: Γρηγόριος Μαρασλής, εθνικός ευεργέτης. [γεν. 1831]

1976: Αλέκος Παναγούλης, ήρωας της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. [γεν. 2/7/1939]



ΠΗΓΗ:http://strimoniko.blogspot.com/2010/05/1.html

Οι δέκα εντολές
















http://www.epikairo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4235:oi-10-entoles-toy-dnt&catid=44:politikh&Itemid=27


Πρωτομαγιά εν μέσω σκληρής λιτότητας 
















Υπό της σκιά της χειρότερης κρίσης που έχει περάσει μεταπολεμικά η χώρα, γιορτάζεται σήμερα η εργατική Πρωτομαγιά.








Εκτός από τις δύο βασικές πορείες που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από την Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 11 το πρωί, αριστερές οργανώσεις έχουν δώσει ραντεβού για να συγκεντρωθούν έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και να πραγματοποιήσουν την δική τους πορεία.

Στην πλατεία Συντάγματος, μέλη του ΠΑΜΕ ,οργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 10:30 το πρωί.

περισσότερα;http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=24690&catid=3&la=1

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ













http://asimonis.wordpress.com
ΝΕΚΡΗ ΚΑΡΕΤΤΑ-ΚΑΡΕΤΤΑ

Άσχημα ξεκίνησε το καλοκαίρι μας και φέτος.Δυστυχώς μία ακόμη καρέττα-καρέττα βρέθηκε νεκρή σήμερα 30/04/2010 το μεσημέρι στην περιοχή του Αί-Γιάννη.Ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Λιμεναρχείο Λευκάδος,όπου και μετέβησαν εκεί όργανα της Υπηρεσίας για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται...


για μία θηλυκή χελώνα δυστυχώς νεκρή.Ενημερώθηκε το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδος και Δελτίο εκθαλάσσωσης στάλθηκε και στο Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας ,στην Κτηνιατρική Υπηρεσία και στον Δήμο Λευκάδος.
Για μία ακόμη φορά βρεθήκαμε μπροστά σε ένα άσχημο θέαμα και το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε φωτογραφίες για το αρχείο του Σωματείου μας.


http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_5369.html

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Σπ. Παπασπύρος: Έρχεται κύμα διεκδικήσεων και αντιδράσεων 

Έρχεται κύμα διεκδικήσεων και αντιδράσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της συνομοσπονδίας με κυβερνητικό κλιμάκιο στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης, Παμπούκης και Πεταλωτής.
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις είναι δεδομένες πέραν της αυριανής επετείου της Πρωτομαγιάς με στάσεις εργασίας την Τρίτη, την απεργία της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας για προσδιορισμό ημερομηνίας νέας απεργίας.
Τονίσαμε στο κυβερνητικό κλιμάκιο να ξεχάσει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τη μείωση του εφάπαξ και την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο κ. Παπασπύρος.
Εκτίμησε ότι η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση αν η κοινωνία οδηγηθεί σε βίαιη πτώση του βιοτικού της επιπέδου γυρίζοντας 50 χρόνια πίσω.
Τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ από τη λήψη του πρώτου κιόλας πακέτου μέτρων είχε κάνει λόγο για είσοδο της οικονομίας σε ύφεση, σημείωσε ότι πρέπει να μπει φραγμός τώρα, ενώ πρόσθεσε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προτάσεις για την περιστολή των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1810283

 

Ιστιοπλοϊα-Eurolymp-Χρυσό μετάλλιο στα RSX o Κοκκαλάνης 


Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των RSX κατέκτησε στο Eyrolymp του Ιέρ στη Γαλλία ο Βύρων Κοκκαλάνης.
Ο Έλληνας πρωταθλητής της ιστιοπλοϊας ολοκλήρωσε την παρουσία του στα RSX με 19β.
και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

πηγή:http://www.express.gr/news/sports/297558oz_20100430297558.php3




 
ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΞΕΘΑΡΕΨΕ


Το θέμα του στήθους πάντα την προβλημάτιζε. Ηθελε να είναι μεγαλύτερο για αυτό και αν δείτε πάντα προσπαθούσε να επικεντρώσει την προσοχή των παπαράτσι και του κόσμου αλλού. Πλέον ομως εκανε αυξητική και μπορέι με καμάρι να παρουσιάζει το νέο της απόκτημα. Η...
















Kate Hudson το είχε ανάγκη και για αυτό το έκανε, πλέον αισθάνεται περισσότερη αυτοπεποίθηση









http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_6233.html

Fitch: Έως 3 δισ. δολ. το κόστος καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας 

Απο 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να κοστίσει ο καθαρισμός της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.
«Η Fitch εκτιμά ότι το κόστος του περιορισμού και του καθαρισμού του πετρελαίου θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 2 ή 3 δισεκατομμύρια δολάρια και ίσως ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το χρόνο που χρειάζεται για να σταματήσει η διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού» δήλωσε ο Τζέφρι Γούντραφ, αναλυτής της Fitch, σε ανακοίνωσή του.
Ο οίκος αξιολόγησης πρόσθεσε ότι η ασφάλεια θα καλύπτει κατά πάσα πιθανότητα το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών της ΒΡ.
Η Fitch επισημαίνει, τέλος, ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το κόστος και οι άλλες δυνητικές υποχρεώσεις της ΒΡ».
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

πηγή:http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1810267

 

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗΛΙΔΑ  





















Η Nasa έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες απο την οικολογική καταστροφή της διαρροής πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού. Η...
κηλίδα κατευθύνεται στο Δέλτα του Μισσισιπι. η BP ανακοίνωσε οτι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και πως θα καθαρίσει τα πάντα. Πάλι καλα

ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/nasa_30.html

Μ.Ασλάνης: "Ελπίζω η στυλίστρια της Ρούλας να έρθει και σε μένα"                                          







Ο γνωστός σχεδιαστής μιλάει για τα ρούχα που φορούσε η Ρούλα Κορομηλά κι εκφράζει το παράπονό του.

Ο Μιχάλης Ασλάνης και η Ρούλα Κορομηλά γνωρίζονται πολλλά χρόνια κι έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν. "Αυτή τη φορά όμως αφέθηκε στα χέρια της στιλίστριάς της και φόρεσε τα ρούχα που εκείνη είχε επιλέξει", δηλώνει ο σχεδιαστής μόδας.

"Μου άρεσαν τα ρούχα της ιδιαίτερα το δεύτερο σύνολο που φόρεσε, αλλά ο κάθε σχεδιαστής έχει δικό του ύφος. Εγώ θα της έκανα κάτι διαφορετικό, πάντα σε συνεργασία μαζί της. Όπως κάνουμε πάντα", υποστηρίζει ο ίδιος στην εφημερίδα Espresso.

"Στην εποχή μας δεν είναι όπως παλιά...Παίζουν τον πρώτο ρόλο οι στιλίστες και οι στιλίστριες που επιλέγουν κομμάτια από την ελληνική και την ξένη αγορά. Ελπίζω η στιλίστρια της Ρούλας -για μια από τις επόμενες εκπομπές της- να έρθει και σε μένα", συνέχισε ο Μιχάλης Ασλάνης.

πηγή:http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=24681&catid=10


Χάνουν από 450-8.500 ευρώ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι                   

 

 

 

 

 Στην καλή διάθεση  του εργοδότη για "λίγους και εκλεκτούς" θα επαφίενται πλέον οι αυξήσεις των  συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με τα σχέδια που επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η χώρα για την προσφορά οικονομικής βοήθειας  από ΕΕ και ΔΝΤ. 


Όπως όλα δείχνουν, οι περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό θα αφορά το Δημόσιο ενώ στις συντάξεις επεκτείνονται και στον ιδιωτικό τομέα.  

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα όμως, ο 13ος και ο 14ος μισθός θα "αναπληρωθεί", σύμφωνα με τις πληροφορίες, είτε με την ενσωμάτωσή τους στις τακτικές μηνιαίες απολαβές που σταδιακά θα αυξηθούν, είτε με την υποκατάστασή τους από ένα είδος "πριμ παραγωγικότητος" το οποίο προαιρετικά θα μπορεί να χορηγεί ο εργοδότης.  

Στη δεύτερη  περίπτωση όμως, είναι προφανές ότι  το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί ομοιόμορφα και οι εργαζόμενοι στις περισσότερες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα δουν ξαφνικά να χάνουν το 15%-20% των ετήσιων αποδοχών τους (δηλαδή 850 ευρώ για εργαζόμενο των 1.000 ευρώ ή σχεδόν 4.000 ευρώ για αποδοχές της τάξεως των 2.000-2.300 ευρώ το μήνα).  

Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό των 700 ευρώ θα χάσει αυτομάτως 1400 ευρώ, εκτός εάν αναδειχθεί … υπάλληλος της χρονιάς και επιβραβευθεί για αυτό, οπότε θα μετριάσει τις απώλειες! 

Στην περίπτωση  της σταδιακής ενσωμάτωσης η  επίπτωση περιορίζεται στη μη χορήγηση των μισθολογικών αυξήσεων βάσει συμβάσεων, και δεν θα ξεπερνά τα 100 ευρώ.  

Απώλειες μέχρι  και 15% ή έως 2.000 ευρώ αναμένεται να έχουν  οι μεγαλοσυνταξιούχοι, ενώ δεν αποκλείεται  τελικά να μην εξαιρεθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που θα δουν για πρώτη φορά να τους κόβεται και … το χαρτζιλίκι που δίνανε στις γιορτές στα εγγόνια τους, περίπου 100-150 ευρώ το χρόνο. 

Οι  μεγάλοι χαμένοι 

Μεγάλοι χαμένοι  θα είναι όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν ήδη υποστεί περικοπές  και, μαζί με τις νέες περικοπές, θα λείψουν από την τσέπη τους περί τα 3 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,5% του ΑΕΠ 

Σύμφωνα με σενάρια  που εξετάζονται, αν κοπούν τα επιδόματα κατά επιπλέον 10%, οι συνολικές ετήσιες απώλειες θα ξεκινούν 530 ευρώ για χαμηλόμισθους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και θα φθάνουν τα 6.500 ευρώ για υψηλόβαθμους δικαστικούς. 

Αν προστεθεί  και το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, θα πρέπει να συνυπολογιστούν απώλειες μεταξύ 711 και 1.666 ευρώ ανάλογα, με τα έτη προϋπηρεσίας και το επίπεδο μόρφωσης. 

Το σενάριο αυτό πλήττει υπαλλήλους με λίγα έτη υπηρεσίας και χαμηλά επιδόματα, ενώ ... βολεύει μία σειρά υπαλλήλων όπως εφοριακοί, τελωνειακοί, δικαστικοί και άλλοι των οποίων ακόμη και ο βασικός μισθός για 33 χρόνια προϋπηρεσίας είναι κατά πολύ χαμηλότερος των επιδομάτων που λαμβάνουν. Έτσι, οι κατηγορίες αυτές απεύχονται το μεγαλύτερο ψαλίδισμα των επιδομάτων. 

Σε όλες τις  περιπτώσεις πάντως πρόκειται για απώλειες σε μόνιμη βάση, καθώς οι κοινοτικοί εταίροι δεν συζητούν το ενδεχόμενο αναστολής, αλλά πάγιας μείωσης επιδομάτων ή κατάργησης του 14ου μισθού. 

Στις απώλειες αυτές θα πρέπει να προστεθούν και  άλλα 200-900 ευρώ το χρόνο από άλλα μέτρα λιτότητας που "έχουν  πέσει στο τραπέζι", όπως:  

• να αυξηθεί ο βασικό συντελεστής ΦΠΑ από το 21% σε 23% ή και 25%, που είναι το ανώτερο όριο στην ΕΕ.

• να αυξηθεί από 10% στο 11% ή 12%, που επιβάλλεται στα τρόφιμα και τις ΔΕΚΟ και θα πλήξει κυρίως τα λαϊκά στρώματα. 

• να αυξηθούν και πάλι οι ειδικοί φόροι σε τσιγάρα, ποτά, βενζίνη και καύσιμα, που η κυβέρνηση θεωρεί και τελευταία "εφεδρεία" στη μάχη κατά των ελλειμμάτων.
 
πηγή:http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=67220

 

Το αμάρτημα της "θρυλικής" Γενιάς του Πολυτεχνείου

Χθες γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης. Στην Ελλάδα του βαθέματος της οικονομικής κρίσης, η «γιορτή» αυτή των γενεών, μόνο σαν κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί από τους πολίτες. Η γενιά της Μεταπολίτευσης αφήνει κληρονομιά στα παιδιά της μια οικονομία γεμάτη στάχτες και αποκαΐδια. Οι σημερινοί νέοι, καλούνται στο ξεκίνημα του εργασιακού τους βίου να «θυσιαστούν» για να βγει η χώρα από μία ανεπανάληπτη κρίση. 

Το ότι είμαστε γενιά Ιφιγένεια, όμως, το ξέραμε. Αυτό που μόλις τώρα έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό είναι ότι μαζί με τους νέους, καλούνται πλέον να θυσιάσουν μέρος της ευημερίας τους και οι γονείς τους. Με τη δαμόκλειο σπάθη του ΔΝΤ να κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια μας και υπό το πρίσμα μιας πιθανής χρεοκοπίας, εξαϋλώνονται σταδιακά ένα προς ένα τα προνόμια που μεταπολιτευτικά βαφτίστηκαν κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις κι οδήγησαν στη συσσώρευση δυσβάσταχτων χρεών. Τα αφορολόγητα επιδόματα-συμπληρώματα στο μισθό ασχέτως παραγωγικότητας, η αυτοτελής φορολόγηση σωρείας επαγγελματικών ομάδων, η πρόωρη συνταξιοδότηση και οι χρυσές εθελούσιες έξοδοι, το δικαίωμα στο διορισμό σε μια προβληματική ΔΕΚΟ - κουβά των παιδιών του κομματικού κράτους, οι αργομισθίες στο δημόσιο, τα κλειστά επαγγέλματα και οι κλειστές αγορές - φέουδα των εγωιστικών συμφερόντων, οι εθνικοί προμηθευτές, το χάρισμα εισφορών και φόρων, η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και άλλα πολλά που θέλει κανείς σελίδες για να μπορέσει να τα απαριθμήσει. Η γενιά που καβάλησε το άλογο της «ψ-ευδαιμονίας» καλείται σήμερα να αφιππεύσει βίαια.
Η πτώση, ο κρότος της οποίας φτάνει απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη, αποδεικνύει περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, όπως θεαματικά καταρρέει ο άπληστος και ανεξέλεγκτος χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός της Wall Street, έτσι θεαματικά καταποντίζονται και τα μοντέλα ανάπτυξης που βασίζονται σε διαγενεακά άδικες πολιτικές. Όταν το κράτος ξοδεύει πέρα από τα όρια του, υποθηκεύοντας την ευημερία των μελλοντικών γενεών, όταν οι πολιτικοί διορίζουν άχρηστους και φαύλους φίλους σε σημαντικές θέσεις, πριμοδοτώντας την κομματική επετηρίδα και αγνοώντας την αξιοκρατία, όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται δυσανάλογα από την παραγωγικότητά τους, όταν το κράτος ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και ξοδεύει τα έσοδα για να συντηρήσει μια εφήμερη κατανάλωση, όταν η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό δημιουργεί περισσότερο χρέος και ανισότητα απ’ ότι τελικό κέρδος, όταν η διαφθορά και φοροδιαφυγή αποτελεί εθνικό σπορ, όταν το πρότυπο στην αγορά είναι ο «ραντιέρης», το «αρπακτικό», ο «ακάλυπτος», το «λαμόγιο» και ο «καταφερτζής», τότε οι νέοι, τα παιδιά και οι μελλοντικές γενιές καλούνται να πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα.

Όταν όμως το κόστος όλων αυτών ξεφύγει από κάθε όριο, τότε οι θύτες γίνονται κι αυτοί θύματα. Τότε βέβαια, είναι πλέον πολύ αργά για διάσωση. Το μήνυμα λοιπόν της σημερινής μέρας είναι απλό. Κακοποίηση τέκνων παιδεύουσι γονείς. Καιρός να μάθουμε όλοι το μάθημά μας. Στο δημόσιο χώρο το γενεακό παιχνίδι οδεύει προς εξισορρόπηση.

πηγή:http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=42347



 

 

 

ΗΣΑΠ: Παράταση εργασιών εως 16/5 στο τμήμα Φάληρο-Καλλιθέα

Παρατείνεται έως τις 16 Μαΐου η διακοπή των δρομολογίων του ΗΣΑΠ στο τμήμα Φάληρο-Καλλιθέα, καθώς οι εργασίες ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής που επρόκειτο να ολοκληρωθούν σήμερα, δεν έχουν τελειώσει.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΣΑΠ, οι εργασίες θα παραταθούν πιθανόν μέχρι τις 16 Μαϊου. Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ13.


πηγή:http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1810080

 

 

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

"Καλά τα λένε οι Ίκαροι στον κ. Υπουργό. Όντως έφαγαν 4 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους μέσα στο στρατόπεδο. Όντως φιλάνε το πρωί την οικογένειά τους φεύγοντας και δεν ξέρουν αν θα την ξαναδούν το μεσημέρι. Όντως το μισό μήνα είναι επιφυλακή σε κάποιο νησί (και τον άλλο μισό σε υπηρεσίες, νυχτερινές πτήσεις, ασκήσεις...
και αξιολογήσεις). Όντως το αμάξι μπορεί να μείνει να σκονίζεται στη μοίρα, περιμένοντας μάταια κάποιον να το γυρίσει πίσω. Ούτως ή άλλως, η σύζυγος μάλλον θα έχει άλλα πράγματα να σκεφτεί εκείνη τη στιγμή. Όπως π.χ., το πώς θα μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της. Ή ότι αν είναι άτυχη και δεν βρουν το πτώμα, ούτε τη σύνταξη δεν θα μπορεί να πάρει, αφού ο σύζυγος θα είναι απλά αγνοούμενος και όχι πεσών στο καθήκον.

Μόνο που δεν μας τα λένε όλα οι Ίκαροι.
Δεν λένε ότι πολλοί από αυτούς παίρνουν το πτητικό επίδομα χωρίς να πετάνε, απλά βάζοντας μια υπογραφή.

Δεν λένε ότι ο υποσμηναγός που σκίζεται στο γυμναστήριο στη μοίρα και, μετά, στα 9 g πάνω από τον Άη Στράτη, παίρνει το ίδιο επίδομα με τον μπουχέσα σμήναρχο που σκίζεται στα τσιγάρα και στους καφέδες στο γραφείο του. Η διαφορά είναι ότι απλά ο δεύτερος δεν το κουνάει από 'κει. Αλλά εδώ έχουμε μια ιδιότυπη ομερτά: "Δε μιλάω τώρα, για να τα εισπράξω κι εγώ αργότερα".

Δεν λένε ότι τα φύλλα πορείας που παίρνουν "για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου" είναι από μόνα τους μισός μισθός ακόμα, αφού δεν ξοδεύουν τίποτα (στο αεροδρόμιο τρώνε και κοιμούνται) αλλά η αποζημίωση "πέφτει" κανονικά.

Δεν λένε τι σπίτια είναι αυτά που αγόρασαν και δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση του στεγαστικού δανείου, με 20.000+ ευρώ το χρόνο ΕΞΤΡΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ εισόδημα, πλέον του μισθού τους.

Δεν λένε ότι, μέχρι να αγοράσουν τη μαιζονέτα με κήπο, μένουν κατά προτεραιότητα σε σπίτια μέσα στα αεροδρόμια με μηδαμινό νοίκι, αφήνοντας έξω τους συναδέλφους τους, που δεν έχουν την τύχη να φοράνε το "πουλί", να πληρώνουν τα πανάκριβα νοίκια της τοπικής αγοράς και τις βενζίνες πήγαιν'-έλα κάθε μέρα στη δουλειά.

Δεν εξηγούν τους λόγους που δεν δουλεύουν οι γυναίκες τους, αφού δεν έχουν το πρόβλημα των συνεχών μεταθέσεων - άπαξ και ο ιπτάμενος μάθει σε ένα τύπο αεροσκάφους δεν πάει εύκολα αλλού εκτός αν το ζητήσει ο ίδιος.

Δεν εξηγούν, τέλος, τους λόγους που κάνουν "μη ρεαλιστικό και μη εφαρμόσιμο για όλους" το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη. Αν όντως έχουν εξάρτηση από την πτήση, η ΠΑ θα έπρεπε να τους χρεώνει για να πετάνε, όχι να τους πληρώνει.


Κύριοι Ίκαροι,

Όσοι από σας πράγματι σκίζεστε στα ρέντινες και στα ψαλίδια με τους τούρκους πάνω από το Αιγαίο, λίγα πληρώνεστε - ειλικρινά. Τα 20 χιλιάρικα είναι ψίχουλα για τις συνθήκες και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεσθε. Θα 'πρεπε να παίρνετε πολύ περισσότερα. Όσοι όμως είστε αραχτοί στα επιτελεία, δεν θα έπρεπε να εισπράττετε φράγκο. Είναι άδικο για τους "πεζούς" συναδέλφους σας, που προσφέρουν τα ίδια ή και περισσότερα με σας. Είναι άδικο για τον Έλληνα φορολογούμενο, που ανταμοίβει ευχαρίστως το ξεχωριστό, αλλά όχι το κοινότυπο.

Κύριοι Ίκαροι,

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, είναι ντροπή να κοροϊδεύετε τους συμπολίτες σας ότι δεν σας φτάνουν τα χρήματα που παίρνετε. Είναι ντροπή να κοροϊδεύετε τους συναδέλφους σας, που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες να υποστηρίξουν το έργο σας αλλά δεν πληρώνονται ούτε τα μισά, δεν μένουν στα τζάμπα σπίτια των αεροδρομίων και δεν μπορούν να δουλέψουν οι γυναίκες τους λόγω των συνεχών μεταθέσεων. Είναι ντροπή να κοροϊδεύετε τον Έλληνα οικογενειάρχη που παλεύει να ζήσει οικογένεια με στεγαστικό δάνειο (για τριαράκι με ημιυπαίθριο, ε;), παιδιά που σπουδάζουν και μισθό 800 ευρώ. Σε κανένα δεν αρέσει να μειώνεται το εισόδημά του-όλοι είχαμε τακτοποιήσει τη ζωή μας με βάση αυτά που παίρναμε. Τώρα αυτό πρέπει να αλλάξει. Ναι, δεν φταίει ο ελληνικός λαός, αλλά είναι άδικο να εξαιρείτε εαυτούς.

Κύριοι Ίκαροι,

Ορκιστήκατε "να φυλάττετε πίστην εις την Πατρίδα, υπακοή εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους", "υποταγή εις τους ανωτέρους σας" και "να φυλάττετε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους". Μην εκμεταλλεύεστε την ανοχή των ανωτέρων σας και μην παρερμηνεύετε σκόπιμα τους στρατιωτικούς νόμους. Μην καταστρέφετε την εικόνα της ΠΑ που με κόπο έχτισαν τόσα χρόνια επώνυμοι (Γιαννικάκης, Πετρούτσος, Σιαλμάς, Ηλιάκης και πολλοί άλλοι) και ανώνυμοι ήρωες.

Κύριοι Ίκαροι,

Επιτέλους, ΑΙΔΩΣ!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_48.html