Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ ΤΟΥ Γ.Σ.ΠΕ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ Α.Ο.Ν.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ(25-18,30-28,25-20)
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΄Β  ΕΘΝΙΚΗ
ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ




Το Υψηλό Επίπεδο Ποιότητας Ζωής σε μία Ανθρώπινη Πόλη με Βιώσιμο Μέλλον είναι το όραμα του Δήμου Μοσχάτου για την επόμενη περίοδο. Η υλοποίηση του οράματος στηρίζεται στην επίτευξη των εξής γενικών στόχων:

Αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με ανάπλαση της παραλίας μας και απαίτηση διαχειριστικά και ιδιοκτησιακά να περιέλθει στο Δήμο μας.    

Βελτίωση κυκλοφοριακών και συγκοινωνιακών συνθηκών στην πόλη.

Κοινωνική  προστασία, ασφάλεια και αλληλεγγύη

Ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών και προγραμμάτων φροντίδας

Τόνωση της τοπικής οικονομίας καταπολέμηση της ανεργίας.

Αναβάθμιση πολιτιστικών υποδομών και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η Νεολαία και η συμμετοχή της στην ανάπτυξη του Δήμου.


περισσότερα:http://nterekas.gr/index.php
ΑΞΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 



Αγαπητοί συνδημότες/-ισσες,
καταθέτω τους άξονες του δημοτικού προγράμματος για συζήτηση και διαβούλευση. Πιστεύω ότι το όραμα και του σχέδιο για το αύριο της πόλης μας πρέπει να τα δημιουργήσουμε όλοι μαζί.
Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για το Μοσχάτου, για την πόλη που ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, είναι ο καθοριστικός παράγοντας που με οδηγεί να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η πείρα και η γνώση που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, οι δυνατότητες πρόσβασης που έχω σε κρίσιμα κέντρα αποφάσεων θα αξιοποιηθούν για μια νέα ακόμη καλύτερη εποχή για το Μοσχάτο.
Στόχος μου, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, τα θέματα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
Να απλώσουμε ένα δίχτυ σε όλους αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, στους οικονομικά ασθενέστερους, στους απόμαχους, στους άνεργους, στις εργαζόμενες γυναίκες και στη νεολαία.Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το νέο πλεοψηφικό ρεύμα της συνέχειας και της αλλαγής. Έτσι αντιλαμβάνομαι την προσωπική μου συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα. Με βάση αυτά θέλω να κριθώ.
Σας ευχαριστώ και περιμένω τις δικές σας προτάσεις και παρατηρήσεις,
Θανάσης Ντερέκας
Μοσχάτο, 12/04/2010
http://nterekas.gr/index.php







Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ" ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ .

ΜΥΡΤΙΣ: 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ












Το πρόσωπο της 11χρονης Μυρτίδος, όπως τη βάφτισαν, ανέπλασαν οι αρχαιολόγοι. Πρόκειται για ένα κορίτσι που έζησε πριν από 2.500 χρόνια στην Αθήνα, την εποχή του Περικλή, και πέθανε σε νεαρή ηλικία από τυφοειδή πυρετό.
Η ανάπλαση του προσώπου της καταστάθηκε εφικτή χάρη στο κρανίο της που βρέθηκε το 1995 μαζί με τα οστά άλλων 150 ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, στον λεγόμενο τάφο του Λοιμού κατά τις ανασκαφές για τις εργασίες του Μετρό στον Κεραμικό. Η εξαιρετική διατήρηση του κρανίου ήταν ο κύριος λόγος που αποτέλεσε αντικείμενο της έρευνας του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη.
Η μελέτη διήρκεσε 3 χρόνια και σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε το γεγονός ότι η άνω και κάτω γνάθος και όλα τα δόντια του παιδιού, τα μόνιμα και μερικά από τα νεογιλά διατηρούνται.
«Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη όταν αντίκρισα το πρόσωπο της Μύρτιδος!Δεν ήξερα άλλο για εκείνη παρά μόνο πως ήταν ένα κοριτσάκι που κατοικούσε στην Αθήνα την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου, έζησε την πολιορκία και τον λοιμό και πέθανε, κατά πάσα πιθανότητα,από τυφοειδή πυρετό», υπογράμμισε κατά την παρουσίαση του προσώπου της Μυρτίς ο κ. Παπαγρηγοράκης.
«Το εύρημα ήταν σε τόσο καλή κατάσταση που ελάχιστες μπορεί να είναι οι αποκλίσεις από την πραγματικότητα. Ενώ το γνωρίζαμε, δεν θελήσαμε να αποδώσουμε στην έκφραση του προσώπου της τον πόνο που ίσως έζησε προτού πεθάνει. Προτιμήσαμε ένα ελαφρύ μειδίαμα που προσδίδει την αίσθηση της εσωτερικής γαλήνης και αταραξίας που θα είχε αν γνώριζε πως μαζευτήκαμε όλοι σήμερα εδώ, στους πρόποδες του Παρθενώνα, 2.400 χρόνια μετά, για να αντικρίσουμε με έκπληξη, θαυμασμό και συγκίνηση το παιδικό της πρόσωπο», πρόσθεσε.
Το πρόσωπο της Μυρτίδος, καθώς και οι συνθήκες της ανασκαφής, καθώς και την ερευνητική διαδικασία για τον προσδιορισμό του ιού που εξολόθρευσε το 1/3 των Αθηναίων μπορούν να παρακολουθούν οι επισκέπτες της πρωτότυπης έκθεσης από τις 15 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

ΠΗΓΗ:http://tvxs.gr/news

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ Η ΓΕΛΕΝΑ ΙΣΙΝΜΠΑΓΕΒΑ





Aποσύρεται από την ενεργό δράση η Γελένα Ισινμπάγεβα! Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο χώρο του στίβου, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, καθως η «τσαρίνα των αιθέρων» ανακοίνωσε την επ΄ αόριστον αποχώρησή της, μέσω γραπτής δήλωσης που εξέδωσε ο ατζέντης της.

«Το έχω σκεφτεί πολύ προσεκτικά τις...
τελευταίες τρεις εβδομάδες και τώρα έφτασα στο συμπέρασμα ότι ένα διάλειμμα από τους αγώνες είναι απολύτως απαραίτητο για μένα» αναφέρει στη σχετική δήλωση η κορυφαία αθλήτρια στην ιστορία του άλματος επί κοντώ. Κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ σε ανοιχτό (5.06μ.) και κλειστό στίβο (5.00μ.), «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και το Πεκίνο, η Ισινμπάγεβα ανακοίνωσε σε ηλικία μόλις 28 ετών την απόφασή της, η οποία ο κόσμος του αθλητισμού εύχεται να μην είναι οριστική και αμετάκλητη.

πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7906.html
Προσήχθησαν 4 άτομα, εντοπίστηκε γιάφκα

Σημαντικές συλλήψεις για τρομοκρατία

Στην προσαγωγή τριών αντρών και μίας γυναίκας προχώρησε το Σαββατο η Ελληνική Αστυνομία.

Οπως είχε ήδη από χθες μεταδώσει το protοthema.gr στη ΓAΔΑ είχε σημάνει συναγερμός καθώς βρίσκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό δυο αυτοκινήτων, για τα οποία πιθανολογείται ότι φέρουν βαρύ οπλισμό. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε συνεργασία με στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ερευνούσαν το ενδεχόμενο τα δυο αυτοκίνητα να ανήκουν σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η αστυνομία εντόπισε και διαμέρισμα-γιάφκα και εντός ολίγου αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Πηγή :http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=65473

 

 ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Έκρηξη πριν από λίγο σε κεντρικό σημείο του Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη έκρηξη αναστάτωσε τους κατοίκους και τους περαστικούς που περνούσαν από τη λεωφόρο...
Β. Γεωργίου (Β. Γεωργίου & Κουντουριώτου)...


Μιλάμε για τον κεντρικότερο δρόμο του Πειραιά.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μεγάλο κάδο με μπάζα και άλλα υλικά.

Αμέσως έσπευσαν δυνάμεις τις πυροσβεστικής και της αστυνομίας, οι οποίες διέκοψαν προσωρινά την κυκλοφορία.

Γίνεται λόγος για εκρηκτικό μηχανισμό.


¨πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_3102.html

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

 Στην τελική ευθεία ο "Καλλικράτης" 















Aμέσως μετά το Πάσχα θα δοθούν στη δημοσιότητα και σε δημόσια διαβούλευση οι λεπτομέρειες της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», η οποία αναμένεται όχι μόνο να αλλάξει το διοικητικό πεδίο της Ελλάδας, αλλά και να επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο τομέα. Η μεταρρύθμιση αυτή προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του νέου έτους.
Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:
-Ο αριθμός των δήμων περιορίζεται δραστικά από 1,034 σε 350-370. Με την εξαίρεση, δηλαδή, των νομών Αθηνών και Θεσσαλονίκης (που θα έχουν ευλόγως περισσότερες δημοτικές αρχές), όλοι σχεδόν οι περιφερειακοί νομοί θα κατατμηθούν σε 4 - 6 μεγάλους δήμους, με κριτήρια που πληθυσμιακά και γεωγραφικά, αλλά πρωτίστως λειτουργικά, βάσει των σχετικών κυβερνητικών δεσμεύσεων. Στην περιφέρεια ,λοιπόν, κάθε νέος δήμος θα «καλύπτει» μεσοσταθμικά 12.000 - 25.000 κατοίκους, ενώ για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ο αντίστοιχος αριθμός θα είναι βάσει πληροφοριών 20.000 - 30.000.
-Καταργείται το όριο του 42% για την εκλογή δημάρχων από τον πρώτο γύρο των εκλογών και επαναφέρεται το 50% συν ένα για τηνεκλογή σε έναν ή δυο γύρους.
-Καταργούνται 4.000 νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα από 6.000 που είναι σήμερα να φτάσουν τις 2.000. Ειδικότερα:
Όσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις, περίπου 1.800 από αυτές αναστέλλουν τη λειτουργία τους, καθώς πολλές εξ αυτών είναι ανενεργές ή και ζημιογόνες. Στη θέση τους προβλέπεται η σύσταση μόνο μιας δημοτικής επιχείρησης ανά δήμο, η οποία θα ονομάζεται «κοινωφελής δημοτική επιχείρηση». Δηλαδή θα περιοριστούν σε 350-370.
Κλείνουν όλα ανεξαιρέτως τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) στους ΟΤΑ, ο αριθμός των οποίων αγγίζει σήμερα τις 6.000. Η νέα ρύθμιση, δηλαδή προβλέπει ότι σε κάθε νεοσύστατο «καλλικράτειο» δήμο διατηρούνται μόνο δύο Νομικά Πρόσωπα, ένα για την εξυπηρέτηση «κοινωνικών - προνοιακών αναγκών» και ένα για την άσκηση πολιτιστικής, αθλητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας.» Συνεπώς, τα νέα Νομικά Πρόσωπα δεν θα υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα 700 ή 740.
-Θεσπίζονται 7 γενικές κρατικές διοικήσεις, οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα με τις σημερινές 13 κρατικές περιφέρειες. Οι διοικήσεις αυτές θα ελέγχονται από την κεντρική διοίκηση και θα διαχειρίζονται μείζονες αποφάσεις, που εκρίθη ότι δεν θα έπρεπε να δοθούν στην αυτοδιοίκηση. Ο μηχανισμός ελέγχου που θα δημιουργηθεί σε αυτές θα προσομοιάζει με ανεξάρτητη διοικητική αρχή που ανά πάσα στιγμή θα εποπτεύει και θα εγκρίνει ή όχι τον τρόπο λειτουργίας των 13 νέων περιφερειών, ιδίως όσον αφορά τη χρηστή διαχείριση τόσο των κοινοτικών όσο και των εθνικών πόρων.
-Καθιερώνεται μητροπολιτική αυτοδιοίκηση στην Αττική.
-Καθιερώνεται Συνήγορος του Δημότη σε κάθε δήμο και περιφέρεια της χώρας.
-Προβλέπεται η σύσταση ειδικής αυτοτελούς υπηρεσίας εποπτείας των ΟΤΑ και ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες για πάσης φύσεως δαπάνες.
-Εξακολουθούν, προσώρας, να λειτουργούν 46 μονομετοχικές ΑΕ, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης αποδέχθηκε σχετικό αίτημα των δημάρχων. Παράλληλα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων το αν θα διατηρήσουν ή θα κλείσουν άμεσα τις πολυμετοχικές αναπτυξιακές εταιρείες.
-Καταργούνται περίπου 900 σχολικές επιτροπές μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα σχολικά κτίρια στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, ενώ θα επιτρέπεται σε κάθε δήμο να έχει μία σχολική επιτροπή για κάθε βαθμίδα.
-Πάνω από 200.000 υπάλληλοι μετατάσσονται υποχρεωτικά ή και απολύονται τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της κατάργησης χιλιάδων ανενεργών και ζημιογόνων οργανισμών των σημερινών δήμων. Ειδικότερα:
Μόνο το μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει στους δήμους. Όλοι οι συμβασιούχοι, που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή και με συμβάσεις έργου θα απολυθούν μετά τη λήξη τους, ανεξαρτήτως του χρονικού ορίου που έχει τεθεί για την εν γένει ανανέωσή τους (31.12.2011). Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμβασιούχων που τελικά θα απολυθούν θα υπερβαίνει τις 35.000.
Για το μόνιμο προσωπικό των υπό κατάργηση ή μεταφορά υπηρεσιών η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αναγκαστικές μετατάξεις, αφού όμως προηγουμένως δοθεί «περίοδος χάριτος» τριών μηνών, ώστε οι εργαζόμενοι να επιλέξουν που επιθυμούν να μεταταγούν. Υπενθυμίζεται δε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης θέσεων στον δημόσο τομέα, δηλώνοντας «Ο,τι επιτρέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και το νομικό της καθεστώς και είναι ωφέλιμο οικονομικά πρέπει να εξεταστεί. Έχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», ωστόσο απίθανο σχεδόν θεωρείται η κυβέρνηση να υιοθετήσει έναν τέτοιο μέτρο, καθώς θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων, σε μία περίοδο που τα ανακοινωθέντα έκτακτα φορολογικά μέτρα έχουν ήδη βαρύνει το κλίμα για την κυβέρνηση.
Εξελίξεις και οι αντιδράσεις των νομαρχών
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και κυβερνητικό στόχος είναι να ψηφιστεί στο σύνολό του μέσα στον Μάιο από τη Βουλή, έτσι ώστε οι εκλογές αυτοδιοίκησης, που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο να γίνουν με τον «Καλλικράτη». Η «Καθημερινή», πάντως, επικαλείται πληροφορίες που θέλουν «τους επιτελείς του υπουργείου των Εσωτερικών να μην έχουν ακόμη καταλήξει στη διευθέτηση σοβαρότατων ζητημάτων, όπως για παράδειγμα στον τρόπο επιλογής και εκλογής των νέων αντιπεριφερειαρχών που θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς νομάρχες.»
Οι νομάρχες ζήτησαν άμεση συνάντηση και ενημέρωση από τον κ. Ραγκούση, μέσω της οργάνωσής τους ΕΝΑΕ, αιτούμενοι παράλληλα να τους αποσταλεί το κείμενο του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» πριν αυτό δοθεί στη δημόσια διαβούλευση, έτσι ώστε να έχουν στη διάθεσή τους εύλογο χρονικό διάστημα να το μελετήσουν και να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Για το λόγο αυτό, τη σύγκληση συνέλευσης όλων των νομαρχών της χώρας στις 15 Απριλίου αποφάσισαν τα μέλη της ΕΝΑΕ, με στόχο να καθοριστεί η στάση τους απέναντι στον νέο αυτό θεσμό, καθώς και ο προσδιορισμός του αγωνιστικού τους πλαισίου. Στη συνέχεια, στις 19 και 20 Απριλίου, θα διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ, όπου θα συζητηθεί η διαμόρφωση των τελικών θέσεων με αντικείμενο τον προγραμματισμό δράσης εν όψει του «Καλλικράτη».
πηγή:http://tvxs.gr/news


Πέμπτη 8 Απριλίου 2010


To τέλος του Χειμώνα

19/03/2010










Ο χειμώνας 2009-2010 αποτελεί από σήμερα παρελθόν μίας και η τελευταία ψυχρή αναπνοή που έφερε χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ήταν express και έτσι ο υδράδυρος από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης και μετά σημείωσε αισθητή άνοδο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε γενικά πολύ καλές συνθήκες να επικρατήσουν σε ολόκληρη την χώρα με άνοδο της θερμοκρασίας και λίγα μόνο φαινόμενα στα Βόρεια ορεινά. Η Άνοιξη θα κάνει τα πρώτα της βήματα και έτσι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία να έχουμε και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση του φετινού χειμώνα θα λέγαμε ότι ζήσαμε ένα φθινοπωρινό χειμώνα με αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και με ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Τα συστήματα φέτος ευνόησαν περισσότερο την Δυτική και την Βόρεια Ελλάδα και απο άποψη φαινομένων αλλά και από άποψη χαμηλών θερμοκρασιών.

Αξίζει να αναφερθούμε και στην Κρήτη η οποία έζησε έναν από τους πιό ξηρούς και  ζεστούς χειμώνες των τελευταίων ετών με πολλές επισκέψεις τις Αφρικανικής σκόνης και θερμοκρασίες που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ κυρίως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Στην Αττική οι μέρες καλοκαιρίας σαφώς και ήταν περισσότερες και η πρωτεύουσα έζησε τον πιό ζεστό χειμώνα των τελευταίων 35 ετών. Αρκετές βροχές σημειώθηκαν κυρίως τον Δεκέμβριο ενώ μόνο μία φορά χιόνισε μεχρι και τα βόρεια προάστια των Αθηνών.

Στην Θεσσαλονίκη οι καιρικές συνθήκες ήταν σαφώς και πιό χειμωνιάτικες αφού και οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πιό λογικά πλαίσια και τα φαινόμενα ήταν πιό πολλά. Χίονι μέσα στην πόλη δεν έπεσε αλλά τα γύρω προάστεια της συμπρωτεύουσας ντύθηκαν αρκετές φορές στα λευκά.

Επιμέλεια:meteo-news.gr 
 
πηγή:http://www.meteo-news.gr/gr/news/greece1/1268590583
ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ
Ο Γάλλος γιατρός κι εξερευνητής, Ζαν-Λουΐ Ετιέν, απογειώθηκε χθες το πρωί από το αρχιπέλαγος της Σπιτσβέργης στη Νορβηγία, για να φθάσει με αερόστατο στο Βόρειο Πόλο...
Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_5947.html

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ


Ο Spiros Christopoulos EINAI ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ....

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

2 Νοεμβρίου 2009 στις 10:14 μ.μ. ·
ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 2/11/09 ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ << ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ >>
ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΝΑΚΑΝΩ



Τρίτη 6 Απριλίου 2010


Περισσότερο αλκοόλ για τις μορφωμένες και έξυπνες γυναίκες


Όσο πιο υψηλό είναι το μορφωτικό επίπεδο μιας γυναίκας, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι… το ρίχνει στο ποτό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι γυναίκες κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ καθημερινά σε σχέση με τις λιγότερο μορφωμένες γυναίκες. Μια ανάλογη συσχέτιση ανάμεσα στην μόρφωση και την κατανάλωση αλκοόλ διαπιστώνεται και στους άνδρες, αλλά σε πολύ λιγότερο βαθμό.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Social Science and Medicine" (Κοινωνική Επιστήμη και Ιατρική), έγινε από ερευνητές της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), υπό την Φρανσέσκα Μποργκονόβι και την Μαρία Χουέρτα, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ". Οι ερευνήτριες μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των δέκα χιλιάδων 39χρονων γυναικών, που είχαν όλες γεννηθεί την ίδια εβδομάδα του 1970.
Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες που έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο, έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα να πίνουν αλκοόλ κάθε μέρα και επίσης είναι πιο πιθανό να παραδεχτούν ότι έχουν πρόβλημα αλκοολισμού. Η έρευνα συμπέρανε ότι "οι καλύτερα μορφωμένες φαίνεται να είναι αυτές που αναπτύσσουν τις πιο προβληματικές συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ".
Είναι μάλιστα δυνατό να προβλέψει κανείς την κατοπινή σχέση με το ποτό, από τους βαθμούς μιας κοπέλας όταν ήταν μόνο πέντε έως δέκα ετών! Οι γυναίκες που έπαιρναν υψηλούς βαθμούς στο δημοτικό σχολείο, έχουν διπλάσια πιθανότητα να πίνουν καθημερινά, όταν πια ενηλικιωθούν. Αντίστοιχα, οι άνδρες που ήσαν καλοί μαθητές στο σχολείο και έπαιρναν εξίσου καλούς βαθμούς, είναι μόνο 49% πιθανότερο να πίνουν αλκοόλ καθημερινά, όταν ενηλικιωθούν.
Οι ερευνήτριες θεωρούν ως πιθανές εξηγήσεις, όσον αφορά το γιατί οι πιο έξυπνες και μορφωμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο, μια σειρά από λόγους: Αργούν να κάνουν παιδιά, αναβάλλουν τις ευθύνες τους ως γονείς, εκτίθενται στην κατανάλωση αλκοόλ στα φοιτητικά χρόνια τους, έχουν πιο ενεργή κοινωνική ζωή και (νυχτερινή) διασκέδαση, εργάζονται συχνότερα σε ανδροκρατούμενα και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα, όπου το αλκοόλ είναι συχνό φαινόμενο κ.α.
πηγή:http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=65114